facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012

Το τελευταίο τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου

Αυτό είναι το τελευταίο τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου! Το κομμάτι «Της μοναξιάς οι σκλάβοι», διά χειρός Μάριου Τόκα, ερμήνευσε στο στούντιο ο αείμνηστος τραγουδιστής λίγο καιρό πριν φύγει από τη ζωή. Το τραγούδι συμπεριλαμβάνεται σε ένα νέο CD με ανέκδοτα τραγούδια του συνθέτη που θα κυκλοφορήσει σύντομα.

Τα κομμάτια ηχογραφήθηκαν από τον Ιανουάριο έως τον Μάρτιο του 2012. Οσον αφορά τον Δημήτρη Μητροπάνο, το τραγούδι «Της μοναξιάς οι σκλάβοι», σε στίχους Κώστα Φασουλά, ηχογραφήθηκε λίγες ημέρες πριν τον θάνατο του ερμηνευτή.

ΤΗΣ ΜΟΝΑΞΙΑΣ ΟΙ ΣΚΛΑΒΟΙ

Με μας πώς έγινε και φτάσαμε στο τέρμα
και μένει πάλι το παράπονο στο βλέμμα
και μια ανάμνηση πικρή να μας πληγώνει
να μας θυμίζει την αγάπη που τελειώνει

Με μας πώς έγινε και ήρθε νωρίς το βράδυ
και να που μείναμε της μοναξιάς οι σκλάβοι
και εσύ καρδιά να ψάχνεις μες στην έρημο
με το ποιο φεγγάρι έχουμε πανσέληνο

Με μας πώς έγινε και αλλάξαμε πορεία
και μένει το όνειρο ξανά στην απορία
και εσύ διστάζεις και δεν παίρνεις την ευθύνη
μήπως και σώσεις ό,τι έχει απομείνει

Με μας πώς έγινε και ήρθε νωρίς το βράδυ
και να που μείναμε της μοναξιάς οι σκλάβοι
και εσύ καρδιά να ψάχνεις μες στην έρημο
με το ποιο φεγγάρι έχουμε πανσέληνο



Διαβάστε Περισσότερα » "Το τελευταίο τραγούδι του Δημήτρη Μητροπάνου"

Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις

Αντί στις 15 Ιουνίου το υπουργείο αποφάσισε να δώσει παράταση για τα φυσικά πρόσωπα. Δείτε τις ημερομηνίες.

Προκειμένου να διευκολυνθούν οι πολίτες που λόγω εκλογών υπάρχει μια καθυστέρηση στις εφορίες το υπουργείο Οικονομικών έδωσε νέα παράταση στην κατάθεση των φορολογικών δηλώσεων.

ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ:

Με απόφαση του Υπουργού Οικονομικών, κ. Γ. Ζανιά, προκειμένου να διευκολυνθούν οι υπόχρεοι στην υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών προσώπων, αλλά ταυτόχρονα να επιτευχθεί ο στόχος της όσο το δυνατό μεγαλύτερης υποβολής δηλώσεων ηλεκτρονικά και να μειωθεί εν τέλει ο μέσος χρόνος εκκαθάρισης αυτών ορίζεται ότι:

Η προθεσμία υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους φυσικά πρόσωπα της παρ. 1 του άρθρου 62 του ΚΦΕ, ανεξάρτητα αν η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου ή χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, η οποία λήγει στις 15 Ιουνίου 2012, παρατείνεται ως εξής :

α. Για τους υπόχρεους που η υποβολή τους γίνεται χειρόγραφα μέσω ΔΟΥ και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, έως και τις 2 Ιουλίου 2012.

β. Για τους υπόχρεους που η υποβολή τους γίνεται με τη χρήση ηλεκτρονικής μεθόδου επικοινωνίας μέσω διαδικτύου και ανεξάρτητα από το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ τους, έως και τις 16 Ιουλίου 2012.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση για τις φορολογικές δηλώσεις"

Διακόπτουν την προμήθεια ιατρικού υλικού στο ΕΣΥ οι εταιρίες

Μετά τους φαρμακοποιούς τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν οι προμηθευτές ιατρικού υλικού στο ΕΣΥ. Όπως ανακοίνωσαν οι εταιρίες – μέλη του Πανελληνίου Συλλόγου Προμηθευτών Ιατρικών Ειδών (ΠΑΣΥΠΙΕ), κατόπιν ομόφωνης απόφασης της γενικής συνέλευσής τους, από την ερχόμενη Τρίτη 5 Ιουνίου και… μέχρι νεοτέρας διακόπτουν τις παραδόσεις υγειονομικού υλικού, όπως γάζες, βαμβάκι, σύριγγες, γάντια, κα, στα δημόσια νοσοκομεία, λόγω των υπέρογκων ποσών που τους οφείλονται.

Τα νοσοκομεία - «πρωταθλητές» σε χρέη προς την ΠΕΣΥΠΙΕ στα οποία θα κλείσει από το πρωί της Τρίτης η στρόφιγγα της τροφοδοσίας είναι ο Ευαγγελισμός, το «Γ. Γεννηματάς», το «Αττικόν», η «Σωτηρία» στην Αθήνα, το Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

Για το θέμα των χρεών του ΕΣΥ ο Σύλλογος των Προμηθευτών απέστειλε και επιστολή-έκκληση προς τον Πρωθυπουργό κ. Παναγιώτη Πικραμμένο και τους Υπουργούς Υγείας και Δικαιοσύνης, κκ. Χρήστο Κίττα και Χρήστο Γεραρή, επισημαίνοντας το εξαιρετικά σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με τη μη θεώρηση από το αρμόδιο τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου των σχετικών ενταλμάτων πληρωμής, αναφορικά με τις δαπάνες των Νοσοκομείων για Ιατροτεχνολογικό Υλικό, οι οποίες έπρεπε να εξοφληθούν σύμφωνα με τη διάταξη της παρ. 28 του αρ. 66 του ν.3984/2011.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διακόπτουν την προμήθεια ιατρικού υλικού στο ΕΣΥ οι εταιρίες"

ΣτΕ: “Ναι” σε προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου

"Πράσινο φως" για την πρόσληψη 1500 εποχικών πυροσβεστών, με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, "άναψε" η αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Επικρατείας.
Η επιτροπή γνωμοδότησε ότι συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για να επιτραπούν, κατά την προεκλογική περίοδο, οι συγκεκριμένες προσλήψεις.

Παράλληλα, η επιτροπή του ΣτΕ γνωμοδότησε υπέρ της πρόσληψης πέντε ιδιωτών χειριστών ελικοπτέρων, 120 ψυχολόγων, 120 κοινωνικών λειτουργών και 60 μεταφραστών-διερμηνέων.

Ακόμη, εγκρίθηκαν προσλήψεις και άλλων ειδικοτήτων που θα καλύψουν τις ανάγκες λειτουργίας πέντε μαθητικών κατασκηνώσεων.

Πιο αναλυτικά, η επιτροπή του ΣτΕ γνωμοδότησε υπέρ της πρόσληψης 1500 εποχικών πυροσβεστών με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου διάρκειας τουλάχιστον πέντε και όχι πλέον των έξι μηνών. Επίσης, εγκρίθηκε η πρόσληψη πέντε ιδιωτών χειριστών ελικοπτέρων με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου διάρκειας 24 μηνών. Τις προσλήψεις είχε ζητήσει ο αρχηγός της Πυροσβεστικής και το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για να καλυφθούν σοβαρές και επείγουσες ανάγκες δασοπυρόσβεσης κατά τη διάρκεια των αντιπυρικών περιόδων.

Ακόμη, κρίθηκε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για πρόσληψη 120 ψυχολόγων, 120 κοινωνικών λειτουργών και 60 μεταφραστών-διερμηνέων με σύμβαση μίσθωσης έργου διάρκειας έως 30.6.2013. Το σχετικά αίτημα είχε υποβάλει η ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να αντιμετωπιστούν επείγουσες και σοβαρές ανάγκες που σχετίζονται, μεταξύ άλλων, με την παράνομη μετανάστευση. Συμφώνα ακόμη με το αίτημα της ΕΛ.ΑΣ., είναι αναγκαία η ταχεία ολοκλήρωση της διαδικασίας για την απορρόφηση των πιστώσεων που χρηματοδοτεί το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επιστροφής, προκείμενου να υλοποιηθούν οι δράσεις του ετήσιου προγράμματος από 1.7.2012, χωρίς να προκύψουν χρονικά κενά.

Ακόμη, η επιτροπή του ΣτΕ έκανε δεκτό αίτημα του υπουργείου Παιδείας για να προσληφθούν τρεις φύλακες με σχέση εργασίας οκτάμηνης διάρκειας, καθώς και 66 άτομα διάφορων ειδικοτήτων (γιατροί, νοσοκόμοι, μάγειροι κ.λπ.) για ένα μήνα, για τις ανάγκες λειτουργίας πέντε μαθητικών κατασκηνώσεων σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Τέλος, η επιτροπή του ΣτΕ έκρινε ότι δεν συντρέχει ανάγκη για πρόσληψη επιπλέον 406 εποχικών πυροσβεστών.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: “Ναι” σε προσλήψεις με συμβάσεις ορισμένου χρόνου"

«Έλληνες, τι κάνατε τα δισεκατομμύριά μας»;


Ο φόβος πτώχευσης της Ελλάδας, το σχέδια της ΕΚΤ για την ενοποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου, καθώς και οι προσπάθειες της Μαδρίτης να τιθασεύει την κρίση απασχολούν τον ευρωπαϊκό τύπο.
Με τον τίτλο «Έλληνες, τι κάνατε τα δισεκατομμύριά μας;» η εφημερίδα Bild προσπαθεί να εξηγήσει στην γερμανική κοινή γνώμη που πηγαίνουν τα χρήματα από τα πακέτα βοήθειας: «Η Ελλάδα βρίσκεται σε ελεύθερη πτώση, ενώ ο φόβος να χαθούν τα δισεκατομμύρια της ευρωπαϊκής στήριξης αυξάνεται καθημερινά. Από την άνοιξη του 2010 η Ελλάδα έχει λάβει δύο πακέτα βοήθειας. Περίπου 148 δισεκατομμύρια σε πιστώσεις μπήκαν στα ελληνικά ταμεία. Οι εγγυήσεις του γερμανικού δημοσίου ανέρχονται συνολικά σε 35 δισεκατομμύρια.

Η Bild σας λέει που πήγαν τα χρήματα: Γεγονός είναι ότι ελάχιστα έφθασαν στους απλούς Έλληνες. Από το 1ο πακέτο 73 δισεκατομμυρίων τα 55 διατέθηκαν για την αποπληρωμή του χρέους, ενώ τα 18 διοχετεύθηκαν στην καταβολή μισθών και συντάξεων. Από το 2ο πακέτο 74,7 δισεκατομμυρίων τα 30 πήγαν και πάλι στην μείωση του χρέους, 5 δισ. σε τόκους, ενώ 18 δισ. προβλέφθηκαν για τη στήριξη των ελληνικών τραπεζών. Τέλος 14 δις διατέθηκαν για αποπληρωμή ομολόγων που βρίσκονται στα χέρια της ΕΚΤ. Σε περίπτωση πτώχευσης της Ελλάδας χάνονται όλα τα χρήματα. Ο Γερμανός καθηγητής Οικονομικών Μπερντ Λούκε υπολογίζει την πιθανή ζημιά για τη Γερμανία σε τουλάχιστον 25 δισεκατομμύρια. (…)».

Να σπάσει ο φαύλος κύκλος

Ο Μάρια Ντράγκι προωθεί την ευρωπαϊκή ενοποίηση του τραπεζικού κλάδου
Η οικονομική εφημερίδα Handelsblatt σχολιάζει τα σχέδια ενοποίησης του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου: «Για να αποφευχθούν οι πανικόβλητες αναλήψεις από τους ευρωπαίους καταθέτες ο επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι και η Κομσιόν προωθούν την ενοποίηση του τραπεζικού κλάδου. Γεγονός που θα σήμαινε όχι μόνο περισσότερη Ευρώπη, αλλά και ένα σημαντικό βήμα προς την δημοσιονομική ενοποίηση.»

Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Υπάρχουν όμως δύο μειονεκτήματα: Το πρώτο είναι ότι η ενοποίηση του τραπεζικού κλάδου αφορά όλες τις χώρες-μέλη της Ε.Ε. και όχι μόνο την ευρωζώνη. Στο όχι της Βρετανίας στο δημοσιονομικό σύμφωνο μπορεί να διαπιστώσει οποιοσδήποτε τι αντιστάσεις θα συναντήσει ένα τέτοιο φιλόδοξο σχέδιο. Το δεύτερο είναι ότι η ενοποίηση του τραπεζικού κλάδου συνεπάγεται την αλληλεγγύη του ευρωπαίου καταθέτη. Πώς μπορούν να πειστούν οι γερμανοί καταθέτες να στηρίξουν ισπανικές τράπεζες όταν ακόμα και για τη σωτηρία γερμανικών τραπεζών προβάλλουν αντιστάσεις;

Όπως και να έχει όμως η ενοποίηση του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου είναι ο μόνος τρόπος να σπάσει ο δεσμός μεταξύ κρατών και τραπεζών. Η ανακεφαλοποίηση της ισπανικής τράπεζας Bankia έδειξε ξανά πως δημοσιονομικά ελλείμματα και τράπεζες συμβάλλουν στην όξυνση της ευρωκρίσης. Μόνο μια ανεξάρτητη εποπτική αρχή είναι σε θέση να επιβάλει τη διαφάνεια στους τραπεζικούς ισολογισμούς. Μόνο μια κοινή εγγύηση καταθέσεων θα αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη των πολιτών στις τράπεζες.
Και στην περίπτωση ενοποίησης του τραπεζικούς κλάδου τίθεται ωστόσο το ερώτημα: Πόσο μακριά φθάνει η αλληλεγγύη των ισχυρότερων στους ασθενέστερους; Την απάντηση στο ερώτημα αυτό δεν μπορούμε να την αποφύγουμε.»

Ευθύνες της ισπανικής κυβέρνησης

Κριτική στον τρόπο αντιμετώπισης της κρίσης από την ισπανική κυβέρνηση ασκεί η ισπανική εφημερίδα El Pais: «Ο πρόεδρος της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι περιέγραψε την διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση με τα σωστά λόγια: ’Δεν θα μπορούσε να γίνει με χειρότερο τρόπο’. Το ίδιο όμως ισχύει και για τις άλλες κυβερνήσεις που αντιμετώπισαν παρόμοια κρίση. Οι πολιτικοί υποτιμούν συστηματικά τις κεφαλαιακές ελλείψεις των προβληματικών τραπεζών. Αρνούνται να αποδεχθούν την πραγματικότητα.
Είναι επίσης λάθος της κυβέρνησης να αποδώσει την ευθύνη για την κρίση στο διοικητή της ισπανικής κεντρικής τράπεζας ή στο πολιτικό χάος που επικρατεί στην Ελλάδα. Ο βασικός λόγος για την όξυνση της κρίσης είναι ο κακός χειρισμός της προβληματικής Bankia από την κυβέρνηση.»

Διαβάστε Περισσότερα » "«Έλληνες, τι κάνατε τα δισεκατομμύριά μας»;"

Μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης ζητά το 95% των Ελλήνων

Το 95% των Ελλήνων και το 80% των Ευρωπαίων πολιτών υποστηρίζουν ότι θα πρέπει να αυξηθεί περαιτέρω η χρηματοδότηση της ΕΕ προς τη χώρα τους, με στόχο την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης.

Αυτό προκύπτει, μεταξύ άλλων, από την ειδική έκδοση του ευρωβαρόμετρου με αντικείμενο τα θέματα "εσωτερικών υποθέσεων της ΕΕ" που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, στις Βρυξέλλες.

Ειδικότερα, οι Έλληνες (89%) και οι Κύπριοι (93%) είναι οι πολίτες της ΕΕ που υποστηρίζουν περισσότερο ότι ο αριθμός των αιτούντων άσυλο θα πρέπει να κατανέμεται ισομερώς μεταξύ των κρατών μελών. Ο κοινοτικός μέσος όρος είναι 80%.

Το 32% των Ελλήνων (22η θέση στους "27") και το 53% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι η μετανάστευση ενισχύει οικονομικά και πολιτιστικά τη χώρα τους.

Επίσης σύμφωνα με την κοινοτική δημοσκόπηση, το 71% των Ελλήνων (24η θέση μεταξύ των "27") και το 84% των πολιτών στην ΕΕ δηλώνουν ότι η χώρα τους είναι ασφαλής.

Ακόμη, για το 58% των Ελλήνων (60% στην ΕΕ) οι μετανάστες αντιμετωπίζουν δυσκολίες στην προσαρμογή τους, κυρίως λόγω των διακρίσεων που τους ασκούνται, ενώ το 67% των συμπολιτών μας (73% στην ΕΕ) πιστεύει ότι αυτό συμβαίνει επειδή οι ίδιοι οι μετανάστες δεν επιθυμούν να ενσωματωθούν.

Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 70% των Ελλήνων και το 67% των πολιτών στην ΕΕ τάσσονται υπέρ της δυνατότητας να μετακινείται κανείς εντός της ΕΕ χωρίς συνοριακούς ελέγχους.

Τέλος, το 63% των Ελλήνων και το 54% των Ευρωπαίων θεωρούν ότι η ΕΕ θα πρέπει να παρέχει οικονομική και τεχνική στήριξη στις χώρες εκτός ΕΕ για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου εγκλήματος.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγαλύτερη χρηματοδότηση για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης ζητά το 95% των Ελλήνων"

«Δίκαιη δίκη» ζητά το ζεύγος Τσοχατζόπουλου

Σεβασμό στις αρχές της δίκαιης δίκης και του τεκμηρίου αθωότητας των κατηγορουμένων ζητούν οι δικηγόροι του Ακη Τσοχατζόπουλου και της Βίκυς Σταμάτη με κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν.

Σε ανακοίνωση «κάνουν έκκληση προς όλους να συμβάλλουν στη διατήρηση των όρων της «δίκαιης δίκης» σε σχέση με την υπό δικαστική διερεύνηση (τακτική ανάκριση) ευρισκόμενη υπόθεση Τσοχατζόπουλου.

Επισημαίνεται ότι η συγκεκριμένη υπόθεση, ιδιαιτέρως σύνθετη και πολύπτυχη, βρίσκεται από 11.04.2012 σε λεπτή ανακριτική εξέταση.

Υπενθυμίζεται ότι το τεκμήριο αθωότητας ως συστατικό στοιχείο της δίκαιης δίκης (άρθρο 6 της ΕΣΔΑ) καλύπτει όλη την ποινική δίκη, ήτοι και την προδικασία και την κύρια διαδικασία. Και τούτο- κατά την κρατούσα άποψη- μέχρι του αμετακλήτου της σχετικής δικαστικής αποφάσεως.

Εκφράζεται για μια ακόμη φορά η πίστη μας στη Δικαιοσύνη. Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η Δικαιοσύνη και στη σημερινή δύσκολη συγκυρία θα εκπληρώσει στο ακέραιο το καθήκον της. Ιδιαίτερα στη συγκεκριμένη υπό δικαστική διερεύνηση υπόθεση η αυστηρή τήρηση των όρων της δίκαιης δίκης, των σχετικών διατάξεων του Συντάγματος και του Κώδικα Ποινικής Δικονομίας, όπως αποτυπώνονται σε σειρά αποφάσεων του Αρείου Πάγου και του Ε.Δ.Δ.Α., θα συμβάλλει στην ανάδειξη της αλήθειας, θα εδραιώσει το Κράτος Δικαίου. Ακριβώς σε κρίσιμες ώρες αναδεικνύεται η σημασία και η εμβέλεια του Κράτους Δικαίου και έτσι η ποιότητα του νομικού μας πολιτισμού».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δίκαιη δίκη» ζητά το ζεύγος Τσοχατζόπουλου"

ΔΕΗ: Κίνδυνος διακοπών εάν δεν γίνει ένεση ρευστότητας

Τον κίνδυνο διακοπών στην παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε περίπτωση που οι διεθνείς δανειστές δεν επιτρέψουν την έκτακτη ένεση ρευστότητας στη ΔΕΗ προκειμένου να αγοράσει καύσιμα επισημαίνει σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Reuters ο πρόεδρος της εταιρείας, Αρθούρος Ζερβός.

Μάλιστα, περιγράφοντας την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην ελληνική αγορά ενέργειας, επισημαίνει ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση, τότε η ΔΕΗ θα αναγκαστεί να αυξήσει την υδροηλεκτρική παραγωγή ή την παραγωγή άνθρακα προκειμένου να καλύψει τα κενά ενέργειας.

Επισημαίνει εξάλλου πως μακροπρόθεσμα το έλλειμμα που θα δημιουργηθεί, θα αναγκάσει την εταιρεία να καταφύγει στη λύση των εκ περιτροπής διακοπών παροχής ηλεκτρισμού σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά ώστε να αποφευχθεί ένα γενικευμένο μπλακ άουτ.

Άμεση αντίδραση με ένεση ρευστότητας στην αγορά ενέργειας με την παροχή δανείου από το Ταμείο Παρακαταθηκών αποφασίσθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο υπουργείο Οικονομικών.

Το δάνειο, κατά τις ίδιες πληροφορίες, άνω των 200 εκατ. ευρώ, θα χορηγηθεί προς τον Λειτουργό της Αγοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας προκειμένου να πληρωθούν χρέη προς τους παραγωγούς ρεύματος, εκείνοι να αποπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους προς τη ΔΕΠΑ και να καταβληθούν αντίστοιχα οι οφειλές προς το εξωτερικό για την αγορά φυσικού αερίου.

Το «ντόμινο» της έλλειψης ρευστότητας ξεκινά από τους τελικούς καταναλωτές που καθυστερούν ή αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς ρεύματος, πρόβλημα που επιτάθηκε μετά την επιβολή του τέλους ακινήτων (ΕΕΤΗΔΕ) μέσω των λογαριασμών του ηλεκτρικού. Έτσι οι προμηθευτές καθυστερούν τις πληρωμές προς τον λειτουργό της αγοράς και η αλυσίδα συνεχίζεται προς τους ιδιώτες παραγωγούς ρεύματος, τη ΔΕΠΑ (που προμηθεύει με φυσικό αέριο τις μονάδες ηλεκτροπαραγωγής) και τις πηγές προμήθειας της χώρας.

Η διοίκηση της ΔΕΠΑ προειδοποίησε πρόσφατα ότι οι οφειλές των ηλεκτροπαραγωγών για αγορές φυσικού αερίου φθάνουν στα 300 εκατ. ευρώ και ότι αν δεν βρισκόταν λύση η εταιρία θα αναγκαζόταν να διακόψει την παροχή (κάτι που θα είχε άμεσες επιπτώσεις στην ηλεκτροδότηση της χώρας) και να ζητήσει την κατάπτωση των εγγυητικών επιστολών των πελατών της.

Η αίτηση για χορήγηση του δανείου αναμένεται να κατατεθεί άμεσα (την Τρίτη) και η εκταμίευση σύμφωνα με τις ίδιες εκτιμήσεις προβλέπεται πριν τις εκλογές.

Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΗ: Κίνδυνος διακοπών εάν δεν γίνει ένεση ρευστότητας"

850 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του Άκη;

Επώνυμη καταγγελία από δικηγόρο που λέει για λογαριασμό του Άκη Τσοχατζόπουλου σε ελβετική τράπεζα.

Έγγραφο του ΣΔΟΕ κάνει λόγο για μεταφορά του αρχείου με το αυτοκίνητο συζύγου πρώην συνεργάτη του Άκη Τσοχατζόπουλου.

Σύμφωνα με την καταγγελία στο λογαριασμό αυτό υπάρχουν 850 εκατομμύρια δολάρια και έχει ήδη υποβληθεί αίτημα δικαστικής συνδρομής. Έχει εντοπιστεί ο λογαριασμός αυτός και σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι όντως υπάρχουν αυτά τα χρήματα μέσα στο λογαριασμό αλλά σύμφωνα με την επώνυμη καταγγελία που έγινε υπάρχουν 850 εκατομμύρια δολάρια.

Το περιστατικό της διάρρηξης του γραφείου του Άκη Τσοχατζόπουλου, στις 16 Οκτωβρίου 2010, για το οποίο ο πρώην υπουργός είχε υποβάλλει μήνυση κατ' αγνώστων υποστηρίζοντας ότι αφαιρέθηκαν έγγραφα του προσωπικού του αρχείου, επανέρχεται στην δημοσιότητα μετά από έγγραφο του ΣΔΟΕ που περιλαμβάνεται στα κατασχεθέντα.

Στο επίμαχο έγγραφο του ΣΔΟΕ, που μελετάται από τους αρμόδιους ανακριτές της υπόθεσης, με ημερομηνία 22 Ιουνίου του 2011, γίνεται αναφορά σε μεταφορά μεγάλου μέρους του προσωπικού αρχείου του Άκη Τσοχατζόπουλου από το γραφείο του στην Κόμνα Τράκα, γεγονός που χρονικά συμπίπτει με την δημοσιοποίηση του θέματος της αγοράς του ακινήτου της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Στην αναφορά επισημαίνεται ότι το αρχείο του πρώην υπουργού μεταφέρθηκε με αυτοκίνητο της συζύγου πρώην συνεργάτη του, προς άγνωστη κατεύθυνση.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στο επίμαχο έγγραφο: «Από έλεγχο στα αρχεία της Υπηρεσίας μας, προέκυψε ότι το παραπάνω αυτοκίνητο ανήκει στη σύζυγο του πρώην στενού συνεργάτη του κ. Τσοχατζόπουλου (σ.σ. καταγράφεται το όνομα). Αναφέρεται η συγκεκριμένη πληροφορία, προς εκτίμηση της πιθανότητας της έρευνας σε ιδιοκτησίες του παραπάνω για τυχόν εντοπισμό εγγράφων και στοιχείων που αφορούν την παρούσα υπόθεση».

Ο Άκης Τσοχατζόπουλος στη μήνυση που είχε υποβάλλει τότε υποστήριζε ότι τα ξημερώματα της 16ης Οκτωβρίου του 2010 οι δράστες παραβιάζοντας τη μπαλκονόπορτα μπήκαν στο πολιτικό του γραφείο απ' όπου πήραν μικρό χρηματικό ποσό και διάφορα έγγραφα. 15 ντοσιέ που βρίσκονταν σε χρηματοκιβώτιο ασφαλείας και άλλα 16 ντοσιέ που ήταν στη βιβλιοθήκη στα οποία μεταξύ άλλων περιέχονταν και ενημερωτικά σημειώματα που είχε λάβει για κυβερνητικά θέματα τα οποία είχε χειριστεί κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Το επίμαχο θέμα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες από την Εισαγγελία, είχε ερευνηθεί και δεν είχε εντοπιστεί οποιαδήποτε σύνδεση με την μεταφορά και την καταγγελλόμενη διάρρηξη.

Στο μεταξύ, οι συνήγοροι υπεράσπισης του προφυλακισμένου πρώην υπουργού, σε ανακοίνωσή τους, μεταξύ άλλων κάνουν έκκληση προς όλους, «να συμβάλλουν στην διατήρηση των όρων της δίκαιης δίκης».

difernews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "850 εκατομμύρια δολάρια σε λογαριασμό του Άκη;"

Σε 129 υποθέσεις, αστυνομικοί, εφοριακοί και πολεοδόμοι οργίαζαν

Στο πρώτο τετράμηνο του 2012, έχουν ασκηθεί ποινικές διώξεις σε βάρος 21 ατόμων και έχουν συλληφθεί 17.

Περί τις 130 ποινικές διώξεις (σσ. 129) ασκήθηκαν μέσα στο 2011 από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛΑΣ, σε βάρος δημοσίων υπαλλήλων (αστυνομικών, εφοριακών και υπαλλήλων πολεοδομιών) για διαφθορά, χρηματισμό κ.λπ. αδικήματα, ενώ έγιναν 38 συλλήψεις.

Τα στοιχεία δόθηκαν στον υπηρεσιακό υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριο Οικονόμου, ο οποίος επισκέφθηκε σήμερα την Υπηρεσία, συνοδευόμενος από τον αρχηγό της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγο Νικόλαο Παπαγιαννόπουλο.

Αφού ενημερώθηκε για τις δραστηριότητες της Υπηρεσίας και για τον προγραμματισμό νέων δράσεων, ο υπουργός έδωσε κατευθυντήριες οδηγίες. Επιπλέον, τόνισε την αποτελεσματικότητά της και εξήρε το έργο της.

«Στη σημερινή δύσκολη συγκυρία, όπου και η αξιοπιστία της χώρας μας δοκιμάζεται, η εδραίωση της εμπιστοσύνης των πολιτών προς το Κράτος αποτελεί πρώτιστο μέλημα. Στο πλαίσιο αυτό η πάταξη της διαφθοράς θα πρέπει να αποτελεί το βασικό πυλώνα των προσπαθειών μας» τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Οικονόμου.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 129 υποθέσεις, αστυνομικοί, εφοριακοί και πολεοδόμοι οργίαζαν"

Καλούν Έλληνες πολίτες που πήραν κυπριακή υπηκοότητα να υπηρετήσουν στον κυπριακό στρατό

Μάλιστα μέσα σε αυτούς που καλούν είναι και Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης που υπηρετούν χρόνια στην Εθνική Φρουρά να κάνουν ξανά θητεία!

Την έντονη αντίδραση πολιτών εξ Ελλάδος, οι οποίοι πήραν πρόσφατα την κυπριακή υπηκοότητα, προκαλεί η ενέργεια του Υπουργείου Άμυνας να τους καλέσει να υπηρετήσουν στρατιωτική θητεία στην Κύπρο. Καταγγελίες που έφθασαν στο κυπριακό πόρταλ SigmaLive, αναφέρουν ότι μεταξύ αυτών είναι και Εθελοντές Πενταετούς Υποχρέωσης οι οποίοι υπηρετούν για χρόνια στην Εθνική Φρουρά.

Τα στρατολογικά γραφεία καλούν τους εξ Ελλάδος πολίτες της Κυπριακής Δημοκρατίας να προβούν στις εξής ενέργειες.

Εάν επιδείξουν απολυτήριο του Ελληνικού στρατού υπηρετούν ως έφεδροι
Εάν έχουν τρία εξαρτώμενα πρόσωπα απαλλάσσονται από την στρατιωτική θητεία
Εάν δεν προβούν σε οποιαδήποτε ενέργεια κηρύσσονται ως ανυπόταχτοι και διώκονται

Ερωτηματικό στην όλη υπόθεση αποτελεί το γεγονός ότι έχουν κληθεί μέχρι και ΕΠΥ, οι οποίοι υπηρετούν μέχρι σήμερα στην Εθνική Φρουρά. Συγκεκριμένα υπαξιωματικοί κατήγγειλαν ότι υπηρετούν για περισσότερο από 10 χρόνια και η ενέργεια αυτή είναι άξια απορίας.

Σε άλλες περιπτώσεις, πολίτες οι οποίοι ολοκλήρωσαν κανονικά τη θητεία τους στην Ελλάδα, καλούνται σήμερα να υπηρετήσουν και στην Κύπρο επειδή πήραν την κυπριακή υπηκοότητα.

Ο Υπουργός Άμυνας, Δημήτρης Ηλιάδης, δεν θέλησε να τοποθετηθεί επί του θέματος σε αυτό το στάδιο.

Όσοι έλαβαν τις επιστολές αυτές, προτρέπονται από το ΥΠΑΜ, να υποβάλουν το αίτημα απαλλαγής τους στο Υπουργείο Άμυνας ή στο ΓΕΕΦ. Στη συνέχεια οι αρμόδιοι θα εξετάσουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλούν Έλληνες πολίτες που πήραν κυπριακή υπηκοότητα να υπηρετήσουν στον κυπριακό στρατό"

Εισαγγελική έρευνα για τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση

Ο προϊστάμενος της εισαγγελίας εφετών της Αθήνας διέταξε εισαγγελική έρευνα κατά των φαρμακοποιών που δε χορηγούν φάρμακα σε χρόνια πάσχοντες και ασθενείς που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η εισαγγελική έρευνα ανατέθηκε ήδη σε εισαγγελέα Πρωτοδικών, με σκοπό να διερευνηθεί αν οι φαρμακοποιοί διαπράττουν το αδίκημα της έκθεσης ζωής σε κίνδυνο.

Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος κατηγορεί με εξώδικο τον ΕΟΠΥΥ ότι δεν έχει καταβάλει έως σήμερα στους φαρμακοποιούς την αξία των συνταγών που έχουν υποβάλει για λογαριασμό των ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ για το μήνα Μάρτιο 2012.

Επίσης αναφέρει ότι οι οφειλές του Ταμείου προς τους φαρμακοποιούς ξεπερνούν για το ως άνω διάστημα το ποσό των διακοσίων εβδομήντα δύο εκατομμυρίων ευρώ και λαμβανομένων υπ’ όψιν των οφειλών για το 2011, τα συσσωρεμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται σε πεντακόσια σαράντα εκατομμύρια ευρώ.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική έρευνα για τη μη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση"

Κίνδυνος από αμπελόφυλλα με γεωργικά φάρμακα

Οι αμπελουργοί προειδοποιούν τους καταναλωτές

Κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών «κρύβουν» αμπελόφυλλα που διατίθενται προς υπαίθρια πώληση, τα οποία ενδέχεται να έχουν πάνω τους γεωργικά φάρμακα, όπως προειδοποιούν οι αμπελουργοί.

Όπως επισημαίνεται, άγνωστοι μπαίνουν σε αμπέλια στα χωριά των Ιωαννίνων και κυρίως στην αμπελουργική περιοχή της Ζίτσας και συλλέγουν αμπελόφυλλα, προφανώς για ντολμαδάκια. Συστηματική συλλογή, έχει καταγραφεί κυρίως από Ρομά που στη συνέχεια τα πουλούν σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Όμως η τακτική αυτή, κρύβει κινδύνους για την υγεία των καταναλωτών και οι αμπελουργοί σε ανακοίνωσή τους, ενημερώνουν τους πολίτες να τα αποφεύγουν. Κι αυτό γιατί την περίοδο αυτή και με τις καιρικές συνθήκες που επικρατούν γίνονται τακτικά ψεκασμοί με γεωργικά φάρμακα που έχουν συγκεκριμένο χρονικό διάστημα υπολειμματικής δράσης. Οι αμπελουργοί λοιπόν καλούν τους καταναλωτές να μη χρησιμοποιούν τα αμπελόφυλλα για να αποφευχθούν, δυσάρεστα επακόλουθα για την υγεία τους.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κίνδυνος από αμπελόφυλλα με γεωργικά φάρμακα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news