facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Έρχονται "ραβασάκια" σε μισθωτούς και συνταξιούχους

Το υπ. Οικονομικών έχει θέσει σε εφαρμογή ένα σχέδιο έκτακτης ανάγκης προκειμένου να συγκεντρώσει χρήματα για να καλύψει τη "μάυρη τρύπα" του ενός δισ. ευρώ τον Ιούνιο.

Στο πλαίσιο του έκτακτου σχεδίου πρόκειται να ταχυδρομηθούν άμεσα 250.000 εκκαθαριστικά για να πληρώσουν το φόρο εισοδήματος μισθωτοί και συνταξιούχοι και άλλα τόσα εκκαθαριστικά για το τέλος ακινήτων του 2009.

Σύμφωνα με το υπ. Οικονομικλων, μλεχρι και την τελευταία ημέρα του Μαίου θα επιχειρηθεί να περιοριστούν οι διαφαινόμενες αποκλίσεις. Ο κ. Ζαννιάς αύριο πρόκειται να επισκεφτεί τη ΔΟΥ μεγάλων επιχειρήσεων καθώς και τη ΔΟΥ Ψυχικού. Την Τρίτη θα έχει διευρυμλενη σύσκεψη στο υπουργείο οικονομικών με τους επιεφαλής των δέκα μεγαλύτερων εφοριών και των πέντε μεγαλύτερων τελωνείων για να δώσει συγκεκριμένες οδηγίες, ιδιαίτερα όσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχονται "ραβασάκια" σε μισθωτούς και συνταξιούχους"

Η κ. Λαγκάρντ εισπράττει μισό εκατομμύριο και δεν πληρώνει φόρους

Η επικεφαλής του ΔΝΤ – η σκύλα- Κριστίν Λαγκάρντ, η οποία με δηλώσεις της απαξιώνει τους Έλληνες και ζητάει την τιμωρία τους με ακόμη μεγαλύτερη λιτότητα, τους χαρακτηρίζει φοροφυγάδες ενώ η ίδια έχει ετήσιο μισθό 551.700 δολάρια και δεν πληρώνει φόρους!

Ο βασικός μισθός είναι 467.940 δολάρια το χρόνο και της δίνεται επίδομα για έξοδα παράστασης χωρίς δικαιολογητικά 83.760 δολάρια το χρόνο. Το ποσό αυτό αναπροσασμόζεται αυτόματα με κάθε αύξηση των τιμών.
Η σκύλα του ΔΝΤ που δεν πληρώνει φόρους είχε το θράσος να δηλώσει για τους Έλληνες «μην περιμένετε καμία συμπάθεια, ήρθε η ώρα να πληρώσετε τους φόρους σας».
Δάσκαλε που δίδασκες...

spirospero.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η κ. Λαγκάρντ εισπράττει μισό εκατομμύριο και δεν πληρώνει φόρους"

''Χαστούκι'' από Ολάντ και Μελενσόν στην Λαγκάρντ

Νέα πυρά δέχεται η Κριστίν Λαγκάρντ, μετά τις προκλητικές δηλώσεις της στον βρετανικό Guardian για την Ελλάδα

Η απάντηση του Ολάντ ήρθε με δηλώσεις από την κυβερνητική του εκπρόσωπο Νατζάτ Βαλό-Μπελκασέμ.
"Την βρίσκω (την άποψή της) ολίγον σχηματική και γελοιογραφική. Εκτιμώ ότι σήμερα δεν υπάρχει κάποιο δίδαγμα για να δοθεί στην Ελλάδα''.

Και ο ηγέτης της Αριστεράς στη Γαλλία, Ζαν-Λικ Μελενσόν, κατήγγειλε τις "αναξιοπρεπείς" δηλώσεις της επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στο κανάλι France 3 ο πρώην υποψήφιος του Αριστερού Μετώπου, αναφερόμενος στη Λαγκάρντ, δηλώνει: ''τι ακριβώς κάνει αυτή για να μιλήσει έτσι για τους Έλληνες; Εάν είχε πολιτική ηθική, η Κριστίν Λαγκάρντ θα έπρεπε να αποχωρήσει από τη θέση την οποία κατέχει στο ΔΝΤ.

Σχολιάζοντας μάλιστα τις δηλώσεις της Λαγκάρντ, σχετικά με τους Έλληνες που δεν πληρώνουν τους φόρους τους, σημείωσε πως δεν είναι οι πολίτες που πρέπει να πληρώσουν, αλλά η Ορθόδοξη Εκκλησία.

''Στην Ελλάδα η Ορθόδοξη Εκκλησία πρέπει να πληρώσει φόρους. Οι κοινοί έλληνες πολίτες πληρώνουν τους φόρους τους, γιατί παρακρατούνται από το εισόδημά τους'', είπε.

Διαβάστε Περισσότερα » "''Χαστούκι'' από Ολάντ και Μελενσόν στην Λαγκάρντ"

Κατά της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ η πλειοψηφία των Γερμανών

Η πλειοψηφία των Γερμανών τάσσεται κατά των ευρωομολόγων και κατά της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Politbarometer για το δίκτυο ZDF της δημόσιας τηλεόρασης. Το 79% των ερωτηθέντων τάσσεται κατά των ευρωομολόγων, ακολουθώντας τη γραμμή της καγκελαρίου Αγγελα Μέρκελ, η οποία επανέλαβε τη θέση της κατά τη διάρκεια της άτυπης ευρωπαϊκής συνόδου κορυφής των Βρυξελλών.
Μόνο το 14% τάσσεται υπέρ του μέτρου αυτού αμοιβαιοποίησης του χρέους.

Παράλληλα αυξήθηκε το ποσοστό των Γερμανών που τάσσονται κατά της παραμονής της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Το 60% των ερωτηθέντων επιθυμεί την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, έναντι 49% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό στην ίδια έρευνα τον περασμένο Νοέμβριο. Μόνο το 31% των Γερμανών επιθυμεί την παραμονή της Ελλάδας στην ευρωζώνη.

Το ήμισυ των ερωτηθέντων θεωρεί ότι το ευρώ έχει μάλλον αρνητικές συνέπειες για τη Γερμανία και το 45% θεωρεί, αντίθετα, ότι το κοινό νόμισμα έχει θετικές συνέπειες για τη Γερμανία.

http://www.sofokleousin.gr/archives/100571.html
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατά της παραμονής της Ελλάδας στο ευρώ η πλειοψηφία των Γερμανών"

Φέκτερ: Δεν θέλω να πληρώνω τα δάνεια των γειτόνων!

Οποιαδήποτε αλλαγή στο πακέτο βοήθειας και λιτότητας για την Ελλάδα απέρριψε η Αυστριακή υπουργός Οικονομικών, Μαρία Φέκτερ.

«Κλονίζεται μαζικά η εμπιστοσύνη αν εξετάζουμε λεπτομερέστατα κάθε τρεις μήνες τη συμφωνία που υπογράψαμε και προβλέπει ένα πρόγραμμα μέχρι το 2020» είπε σε συνέντευξή της στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία.

«Το ελληνικό πακέτο περιέχει μια σειρά από μέτρα, όπως διαρθρωτικές αλλαγές και ώθηση για την ανάπτυξη και αυτά τα μέτρα πρέπει να υλοποιήσουν οι Ελληνες για να επιστρέψουν και πάλι σε ανάπτυξη» ανέφερε η κ. Φέκτερ.

Σημείωσε δε, πως «το πακέτο βασίζεται σε μια συμφωνία που περιλαμβάνει πόρους αλλά και μεταρρυθμίσεις και αλλαγή για την Ελλάδα, καθώς το να παίρνεις μόνον χρήματα και να μην κάνεις τίποτε, αυτό δεν έχει μέλλον» όπως είπε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με την Αυστριακή υπουργό Οικονομικών, το αν η Ελλάδα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη, αυτό θα το αποφασίσουν μόνον οι Ελληνες και η ελληνική κυβέρνηση, είναι πάντως σαφές ότι «τα σενάρια μιας εξόδου θα ήταν πολύ επώδυνα, όμως σήμερα η Ευρώπη είναι καλύτερα προετοιμασμένη για μια χρεοκοπία της Ελλάδας απ΄ότι πριν τρία χρόνια».

Σε ότι αφορά στα Ευρωομόλογα, η ίδια μπορεί να φανταστεί την εισαγωγή τους στο μέλλον και μόνον εφόσον υπάρξει ένας κοινός Ευρωπαίος υπουργός Οικονομικών, τώρα η κατάσταση είναι διαφορετική και τα Ευρωομόλογα δεν αποτελούν μια επιλογή.

Κατά την άποψή της, ελκυστικά είναι τα Ευρωομόλογα μόνον για εκείνες τις μαρασμένες χώρες που έχουν πολύ υψηλά επιτόκια και πηγαίνουν στο γείτονα ζητώντας του να τους πληρώσει τα χρέη και η ίδια δεν θέλει να πληρώνει τα δάνεια των γειτόνων.

Στην ίδια συνέντευξη, η κ. Φέκτερ παραδέχτηκε το χαρακτηρισμό που της αποδίδεται (ΣΣ εξαιτίας των επανειλημμένων άστοχων δηλώσεών της που έχουν προκαλέσει έντονες αντιδράσεις) ότι εμφανίζεται ως μια μάγισσα από το Νότο η οποία προκαλεί πόλωση, και επισήμανε πως η ίδια εκφράζεται πάντα με σαφήνεια και αυτό είναι το στιλ της και ως υπουργός έχει εξαιρετικά θετική αποδοχή από τους ομολόγους της, υπουργούς Οικονομικών.

epikaira.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Φέκτερ: Δεν θέλω να πληρώνω τα δάνεια των γειτόνων!"

«Αν δεν θέλετε παγκόσμια κατάρρευση προστατέψτε την Ελλάδα»

Καμπανάκι κτύπησε στην τρόϊκα η Μόσχα πριν από λίγο αναφορικά με την Ελλάδα και σε συνέντευξη ποιυ παραχώρησε ο επικεφαλής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Μόσχας Μιχαήλ Ντμιτρίεφ (ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε το πρόγραμμα της ελληνορωσικής διακρατικής συμφωνίας για τα ΤΟΜΑ ΒMP-3HEL) προειδοποίησε την τρόϊκα (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ) ότι «Αν ωθήσετε την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη μπορεί να πυροδοτήθει όχι απλά ευρωπαϊκή, αλλά νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, που θα συμπαρασύρει τις τιμές του πετρελαίου και θα δημιουργήσει επιπτώσεις πολύ χειρότερες από αυτές του 2008″ .

Το «δεξί χέρι» του Ρώσου προέδρου Β.Πούτιν, τόνισε ότι «Μια τέτοια εξέλιξη θα ήταν άκρως επικίνδυνη για τη Ρωσία που θα βρισκόταν αντιμέτωπη ακόμα και με κοινωνικές αναταραχές. Κι αυτό γιατί η ρωσική οικονομία εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τα ενεργειακά της έσοδα κι αν αυτά υποχωρήσουν δεν θα μπορέσει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις του για ανάπτυξη και για κοινωνικές παροχές, ενώ πιθανότητα θα έβλεπε και αθρόα εκροή επενδυτικών κεφαλαίων από τη χώρα».

Οι ειδικοί αναλυτές της Ρωσίας θεωρούν ότι έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ – σε ποσοστό πιθανοτήτων μάλιστα άνω το 50% – θα οδηγήσει σύντομα και άλλες χώρες, όπως η Πορτογαλία, η Ισπανία, η Ιταλία κλπ σε έξοδο από την νομισματική ένωση.

sofokleousin.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αν δεν θέλετε παγκόσμια κατάρρευση προστατέψτε την Ελλάδα»"

Λουκέτο σε κλινική στη Λάρισα

Την προσωρινή αναστολή λειτουργίας της γενικής κλινικής «Κυανoύς Σταυρός» Λάρισας, για πρώτη φορά από το 1977, αποφάσισε η ιδιοκτήτρια εταιρία (μέτοχοι της οποίας είναι ιδιώτες γιατροί αλλά και ο όμιλος Euromedica) μετά την αδυναμία του ΕΟΠΥΥ να εξοφλήσει έγκαιρα οφειλές για νοσήλια ασφαλισμένων του.

Ήδη οι 20 περίπου νοσηλευόμενοι ενημερώθηκαν προχθές Παρασκευή, ότι πρέπει να λάβουν εξιτήριο και να επιλέξουν παράλληλα πού θα νοσηλευθούν ενώ «μετέωροι» βρίσκονται και οι 22 εργαζόμενοι στην κλινική (χωρίς να έχουν απολυθεί) οι οποίοι βρίσκονταν ήδη σε κινητοποιήσεις αφού είναι απλήρωτοι για 4 έως 6 μήνες.

Ο «Κυανούς Σταυρός» Λάρισας είναι η πρώτη ιδιωτική κλινική της περιοχής που προχωρά σε προσωρινή αναστολή λειτουργίας ως αποτέλεσμα του «ταμειακού προβλήματος» που αντιμετωπίζει ο νέος ασφαλιστικός φορέας ΕΟΠΥΥ, για τη λειτουργία του οποίου οι μέχρι χθες πολιτικές ηγεσίες των αρμόδιων Υπουργείων (Υγείας κ.λπ.) δεν ενέγραψαν ικανές πιστώσεις στον προϋπολογισμό του, έτσι ώστε να καλύπτονται πραγματικά οι ανάγκες των ασφαλισμένων.

Η πρόχειρη εφαρμογή του ΕΟΠΥΥ απειλεί τη λειτουργία, τόσο των δημόσιων νοσοκομείων όσο και μονάδων υγείας στον ιδιωτικό τομέα (διαγνωστικά κέντρα, κλινικές, κέντρα αποκατάστασης κ.λπ.) με επιπτώσεις στις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας αλλά και στις χιλιάδες των εργαζομένων στον χώρο της υγείας που παραμένουν απλήρωτοι. Η στάση του ΕΟΠΥΥ είναι επίσης ο λόγος για τον οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη η κινητοποίηση των φαρμακοποιών που συνεχίζουν τη διάθεση φαρμάκων χωρίς πίστωση με σοβαρές οικονομικές επιπτώσεις για τους ασφαλισμένους.

Η πρακτική των ασφαλιστικών ταμείων να εξοφλούν, με πολύμηνη καθυστέρηση, οφειλές για νοσήλια και ιατρικές πράξεις ασφαλισμένων είναι γνωστή από παλιά και αποτελεί τη βασική αιτία για την οποία έχουν καταστεί ανεφάρμοστοι οι προϋπολογισμοί των δημόσιων νοσοκομείων με τα γνωστά αποτελέσματα (υπερτιμολογήσεις υλικών λόγω καθυστέρησης στην εξόφληση, διόγκωση οφειλών προς προμηθεύτριες εταιρίες, ρυθμίσεις χρεών κ.λπ.).

Η έλλειψη πολιτικής βούλησης σε συνδυασμό με τις ακολουθούμενες πολιτικές για τα ασφαλιστικά ταμεία (αποθεματικά, κομματικές διοικήσεις κ.λπ.), διόγκωσαν το πρόβλημα ρευστότητας και έτσι η δημιουργία του ΕΟΠΥΥ, που σήμερα έχει εξελιχθεί σε έναν ασφαλιστικό κολοσσό με 9 εκατ. ασφαλισμένους, δεν συνοδεύθηκε από την οικονομική υποστήριξή του. Η προχειρότητα στον σχεδιασμό του ΕΟΠΥΥ, αφενός επιβάρυνε τους ίδιους τους ασφαλισμένους με αύξηση των δαπανών του οικογενειακού προϋπολογισμού για την υγεία αφετέρου έχει οδηγήσει σε οικονομικό αδιέξοδο ακόμη και ιδιωτικές επιχειρήσεις στο χώρο της υγείας και ειδικά εκείνες που στηρίζονται στην επιχορήγηση από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Η οικονομική δυσπραγία που έχει προκαλέσει στην αγορά τόσο της υγείας όσο και του φαρμάκου η στάση του ΕΟΠΥΥ, πέρα από την υποβάθμιση της φαρμακευτικής και υγειονομικής περίθαλψης, οδηγεί σε οικονομικό αδιέξοδο και τους εργαζόμενους στις επιχειρήσεις αυτές καθώς λαμβάνουν με καθυστέρηση τον μισθό τους.

Άλλο παράδοξο στη λειτουργία του ΕΟΠΥΥ αφορά επίσης στο γεγονός, ότι με τη συγχώνευση των 30 περίπου ταμείων από την οποία προέκυψε ο νέος ασφαλιστικός φορέας, δεν αναγνωρίσθηκαν παράλληλα και οι οφειλές των παρελθόντων ετών, παρά μόνο οι οφειλές για το 2012. Ετσι μπορεί για παράδειγμα ο ΕΟΠΥΥ να έχει εξοφλήσει τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο του 2012 αλλά ο πρώην ΟΠΑΔ να οφείλει ακόμη ποσά για το 2011 ή για το 2010 ή άλλα ταμεία να οφείλουν δαπάνες και για προηγούμενα χρόνια.

Θύμα αυτής της πολιτικής εκτός από την κλινική «Κυανούς Σταυρός» Λάρισας (γενική κλινική δυναμικότητας 36 κλινών) αποτελούν επίσης και χιλιάδες ιδιώτες ελεύθεροι επαγγελματίες ιατροί, που ήδη θεωρούν «χαμένα» τα χρήματά τους για τα προηγούμενα χρόνια.

thessalianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Λουκέτο σε κλινική στη Λάρισα"

Κλείσιμο των συνόρων για τους Έλληνες σχεδιάζει η Βρετανία

Σχέδια για τον περιορισμό του αριθμού των Ελλήνων που θα θελήσουν να μεταναστεύσουν στη Βρετανία σε περίπτωση που η χώρα βγει από την ευρωζώνη καταρτίζει το αρμόδιο υπουργείο Εσωτερικών της χώρας, σύμφωνα με την υπουργό Τερέζα Μέι.

Σε συνέντευξή της στην Ντέιλι Τέλεγκραφ η κα. Μέι αναφέρει πως σε περίπτωση διάσπασης της ευρωζώνης είναι πιθανή αθρόα εισροή μεταναστών στη Βρετανία από την Ελλάδα αλλά και από τις άλλες χώρες στις οποίες εκτιμάται ότι θα μεταδοθεί η ακόμα μεγαλύτερη οικονομική κρίση, όπως Ισπανία, Ιρλανδία και Πορτογαλία.

Παρά την ελευθερία μετακίνησης πολιτών εντός της ΕΕ, η βρετανική κυβέρνηση έχει θέσει σε εφαρμογή προσωρινά περιοριστικά μέτρα ως προς την είσοδο στη χώρα για Βουλγάρους και Ρουμάνους πολίτες. Το Λονδίνο, όπως και άλλες ευρωπαϊκές πρωτεύουσες έχει αξιοποιήσει την πρόβλεψη του ευρωπαϊκού δικαίου που επιτρέπει προσωρινούς περιορισμούς στις μετακινήσεις «υπό εξαιρετικές συνθήκες».

Η Τερέζα Μέι δηλώνει ότι το υπουργείο Εσωτερικών ήδη ελέγχει τις τάσεις στην μετανάστευση προς τη Βρετανία από ευρωπαϊκές χώρες με οικονομικά προβλήματα. Παρά το γεγονός ότι μέχρι στιγμής δεν έχει παρατηρηθεί ιδιαίτερη αύξηση στις αφίξεις από την Ελλάδα, προσθέτει ότι είναι δύσκολο να προβλέψει κανείς πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα τις επόμενες εβδομάδες και επομένως είναι σωστό να εκπονούνται σχέδια έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με την Τέλεγκραφ, οι έλεγχοι είναι πιθανό να περιλαμβάνουν περιορισμούς σε όσους αναζητούν εργασία στη Βρετανία, πιθανώς με την υποχρέωση να καταθέτουν αίτηση για έκδοση βίζας.

Εν τω μεταξύ, στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών καταγράφουν αύξηση 30% στον αριθμό των Ελλήνων που έλαβαν τη βρετανική υπηκοότητα το 2011 σε σχέση με το 2010. Συγκεκριμένα 325 Έλληνες ακολούθησαν τη διαδικασία έκδοσης βρετανικού διαβατηρίου το 2011 έναντι 250 το 2010. Η αύξηση δεν είναι πολύ μεγάλη, αλλά έρχεται σε αντίθεση με την πτώση του 13% στις αιτήσεις για βρετανική υπηκοότητα από την υπόλοιπη Ευρώπη.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείσιμο των συνόρων για τους Έλληνες σχεδιάζει η Βρετανία"

Δική τους καθημερινή εφημερίδα βγάζουν οι δημοσιογράφοι της «Ελευθεροτυπίας»

Την ώρα που οι λύσεις για τη σωτηρία της ιστορικής εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» φαίνεται ότι λιγοστεύουν μετά και την απόρριψη του αιτήματος της ιδιοκτησίας για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα, μεγάλη ομάδα δημοσιογράφων φέρεται αποφασισμένη να βγάλει μια νέα καθημερινή εφημερίδα.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες τουλάχιστον 80 δημοσιογράφοι με πολυετή παρουσία στην «Ελευθεροτυπία» έχουν προχωρήσει τις διαδικασίες για την έκδοση μιας καθημερινής απογευματινής ανεξάρτητης εφημερίδας που μάλιστα θα υλοποιήσει αυτό που ποτέ τελικά δεν ίσχυσε στην εφημερίδα που εργάζονταν. Θα είναι πραγματικά η εφημερίδα των εργαζομένων.

Εχει συσταθεί εταιρεία με μετόχους όλους τους εργαζόμενους και όλες οι επιμέρους αποφάσεις για τη γραμμή, την έκδοση κ.λπ. Θα ληφθούν μέσα από τις γενικές συνελεύσεις του προσωπικού.

Τα γραφεία έχουν νοικιαστεί στο κέντρο της Αθήνας και αναμένεται η εκλογή -μέσω ψηφοφορίας- των διευθυντικών στελεχών του νέου φύλλου. Η λειτουργία θα έχει ως πρότυπο την παλιότερη λειτουργία της γαλλικής εφημερίδας Liberation

Η εφημερίδα θα κυκλοφορήσει μέσα στον Ιούνιο,ενδεχομένως και πριν τη διεξαγωγή των εκλογών.

Την ίδια ώρα μια άλλη μικρότερη ομάδα πρώην εργαζόμενων στην «Ελευθεροτυπία» ετοιμάζονται πυρετωδώς για τη δική τους διαδικτυακή προσπάθεια. Μια ηλεκτρονική δημοσιογραφική έκδοση που θα έχει μορφή εφημερίδας η οποία θα... ξεφυλλίζεται στον ηλεκτρονικό υπολογιστή.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δική τους καθημερινή εφημερίδα βγάζουν οι δημοσιογράφοι της «Ελευθεροτυπίας»"

Γκίντερ Γκρας: Εγώ έγραψα το ποίημα για την Ελλάδα

Ο Γερμανός νομπελίστας Γκίντερ Γκρας, επιβεβαίωσε ότι έγραψε ποίημα για την Ελλάδα, τασσόμενος στο πλευρό της χώρας μας.

Ο Γκίντερ Γκρας διάβασε στο κρατικό ραδιόφωνο της Βρέμης, στίχους από το ποίημα δίνοντας ουσιαστικά την απάντησή του στην Frankfurter Allgemeine Zeitung, η οποία υποστήριξε ότι ο νομπελίστας δεν έγραψε ποτέ αυτό το ποίημα, και στην πραγματικότητα επρόκειτο για φάρσα του περιοδικού Titanic.

"Εγώ είμαι ο συντάκτης αυτού του ποιήματος. Το κακόβουλο δημοσίευμα της Frankfurter Allgemeine Zeitung δείχνει το χαμηλό επίπεδο αυτής της εφημερίδας" είπε ο νομπελίστας.

Η εκπρόσωπος του Γκίντερ Γκρας, ερωτηθείσα σχετικά, απάντησε ότι ο κ. Γκρας απάντησε με τους στίχους του και δεν χρειάζεται να λεχθεί κάτι παραπάνω.

Στο ποίημά του ο Γκίντερ Γκρας κατηγορεί την Ευρώπη για τη στάση της απέναντι στην Ελλάδα, που δοκιμάζεται σκληρά, λόγω της οικονομικής κρίσης.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γκίντερ Γκρας: Εγώ έγραψα το ποίημα για την Ελλάδα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news