facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Φαρμακοποιοί : Στις 30 Μαΐου η απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεων

Έκτακτη γενική συνέλευση στις 30 Μαΐου θα πραγματοποιήσουν οι Φαρμακοποιοί της Αθήνας προκειμένου να καθορίσουν την πορεία των κινητοποιήσεών τους, ενώ έως τότε οι ασφαλισμένοι του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) θα συνεχίσουν να πληρώνουν από την τσέπη τους τα φάρμακά τους.

Σήμερα, ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος, είχε συνάντηση με τον υπουργό Υγείας, Χρήστο Κίττα.

Η θέση της κυβέρνησης παραμένει όπως έχει διατυπωθεί σχετικά με την αποπληρωμή των φαρμακοποιών από τον ΕΟΠΥΥ, όπως αναφέρει σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας. Ήδη σήμερα εκταμιεύθηκαν από τον ΕΟΠΥΥ 75 εκατ. ευρώ, ενώ δρομολογούνται επόμενες πληρωμές μέχρι τις 31/05/2012 και τις 14/06/2012, οπότε και θα εξοφληθούν οι υποχρεώσεις των μηνών Μαρτίου και Απριλίου 2012 αντίστοιχα.

Το υπουργείο Υγείας αναμένει την ανταπόκριση του κλάδου των φαρμακοποιών, ώστε να μπορούν να προμηθεύονται τα φάρμακα απρόσκοπτα και χωρίς οικονομική επιβάρυνση οι Έλληνες ασφαλισμένοι, καταλήγει η ανακοίνωση.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Φαρμακοποιοί : Στις 30 Μαΐου η απόφαση για την πορεία των κινητοποιήσεων"

Αναβλήθηκε η δίκη για τη λαθραία διακίνηση στρατιωτικών καυσίμων

Αναβλήθηκε τελικά για τις αρχές Ιουνίου η προγραμματισμένη για σήμερα δίκη των 5 συλληφθέντων οι οποίοι φέρονται να συμμετέχουν στο κύκλωμα λαθραίας διακίνησης στρατιωτικών καυσίμων από στρατιωτική μονάδα έξω από την Λάρισα, στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Λάρισας.

Οι συνήγοροι των κατηγορουμένων ζήτησαν από το Δικαστήριο την αναβολή της δίκης προκειμένου να συγκεντρώσουν και άλλα στοιχεία αλλά και να παρουσιάσουν μάρτυρες, αίτημα που το Δικαστήριο έκανε δεκτό.

Οι «5» -δυο στρατιωτικοί ένας πολιτικός υπάλληλος του στρατού και δύο ιδιώτες- που από τις αρχές της εβδομάδας οπότε και συνελήφθησαν ήταν υπό κράτηση, μετά την αναβολή της δίκης αφέθηκαν ελεύθεροι.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση της Αστυνομίας, χθες και κατά την διάρκεια νομότυπων ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας στα σπίτια δυο ατόμων, ηλικίας 34 και 47 ετών αντίστοιχα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

Στον Πλατύκαμπο Λάρισας, στον αύλειο χώρο του σπιτιού του 34χρονου, τέσσερις μεταλλικές δεξαμενές οι οποίες περιείχαν συνολικά 11.406 λίτρα πετρελαίου και τέσσερα (4) μεταλλικά βαρέλια, εκ των οποίων τα -2- με ένδειξη «Ε.Σ.» (Ελληνικός Στρατός), τα οποία περιείχαν 823 λίτρα πετρελαίου.

Στη Γλαύκη Λάρισας, στον αύλειο χώρο σπιτιού του 47χρονου, δύο μεταλλικές δεξαμενές οι οποίες περιείχαν 5.700 λίτρα πετρελαίου και ένα πλαστικό μπιτόνι το οποίο περιείχε 25 λίτρα πετρελαίου.

Συνολικά η ποσότητα υγρού καυσίμου που βρέθηκε είναι 12.259, 7 λίτρα πετρελαίου. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναβλήθηκε η δίκη για τη λαθραία διακίνηση στρατιωτικών καυσίμων"

Γκίντερ Γκρας: Ευρώπη ντροπή σου...

Ο Γερμανός νομπελίστας Γκίντερ Γκράς εξαπολύει τα βέλη του κατά της Ευρώπης για τη στάση που τηρεί έναντι της Ελλάδας, με ένα ποίημα που δημοσιεύει στην εφημερίδα του Μονάχου Süddeutsche Zeitung.

Σε αυτό το ποίημα, με τίτλο "Η ντροπή της Ευρώπης", που δημοσιεύεται αύριο Σάββατο και στην έντυπη έκδοση της γερμανικής εφημερίδας, ο Γκρας προειδοποιεί την ΕΕ: "Εσυ η Ευρώπη, θα πεθάνεις χωρίς ψυχή, χωρίς τη χώρα που σε δημιούργησε".

"Καρφωμένη γυμνή στον πάσσαλο, γιατί είναι πνιγμένη στα χρέη, μια χώρα υποφέρει", γράφει ο 84χρονος Γερμανός συγγραφέας, στο κείμενο αυτό των δώδεκα στροφών που αποτελούνται από δύο στίχους η κάθε μία.

Απευθυνόμενο άμεσα την Ευρώπη, το ποίημα αρχίζει έτσι: "Απομακρύνεσαι από τη χώρα, που ήταν το λίκνο σου, και είναι κοντά στο χάος, γιατί δεν συμμορφώθηκε με τις αγορές". Και αμέσως μετά αναφέρει ότι η χώρα αυτή "καταδικασμένη στη φτώχεια, της οποίας ο πλούτος κοσμεί τα μουσεία" είναι "ακόμα μόλις ανεκτή".

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με μια δημοσκόπηση που δόθηκε σήμερα στην δημοσιότητα η πλειοψηφία των Γερμανών (60%) τάσσεται κατά της εξακολούθησης της παραμονής της Ελλάδας στη ζώνη του ευρώ.

Υπενθυμίζεται εξάλλου ότι τον περασμένο Απρίλιο ο Γκρας είχε προκαλέσει μια τεράστια διαμάχη με τη δημοσίευση στην ίδια εφημερίδα - την Die Süddeutsche Zeitung - ενός αμφιλεγόμενου ποιήματος στο οποίο ανέφερε ότι το Ισραήλ απειλεί την παγκόσμια ειρήνη όταν λέει ότι θέλει να καταφέρει προληπτικά πλήγματα στο Ιράν.

Μετά από αυτό το εβραϊκό Κράτος τον κήρυξε persona non grata.

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γκίντερ Γκρας: Ευρώπη ντροπή σου..."

Συνταγματικό το "χαράτσι" της ΔΕΗ, αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος

Αυτό έκρινε κατά πλειοψηφία, με απόφασή της η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Δεν αντίκειται στο Σύνταγμα και στο Πρώτο Πρόσθετο Πρωτόκολλο της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) το λεγόμενο «χαράτσι» της ΔΕΗ, έκρινε, κατά πλειοψηφία, με απόφασή της (1972/2012) η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας .

Με την ίδια απόφαση, η Ολομέλεια του ΣτΕ ακυρώνει τη σχετική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών 1211/2011, κατά το μέρος που προβλέπει ότι θα διακόπτεται η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όποιον δεν καταβάλλει το Έκτατο Ειδικό Τέλος Ηλεκτροδοτούμενων Δομημένων Επιφανειών. Το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε ότι η διακοπή αυτή είναι αντίθετη προς το Σύνταγμα.

Πιο συγκεκριμένα, στην 67 σελίδων απόφασή της η Ολομέλεια του ΣτΕ κρίνει ότι το ειδικό τέλος αποτελεί φόρο προσωρινού χαρακτήρα (διετή) που στηρίζεται σε γενικά και αντικειμενικά κριτήρια, όπως εμβαδόν, τιμή ζώνης κ.λπ.

Σύμφωνα με την άποψη της πλειοψηφίας των μελών της Ολομέλειας του ΣτΕ, το επίμαχο τέλος δεν παραβιάζει τις συνταγματικές διατάξεις (που προστατεύουν την ιδιοκτησία, την αναλογικότητα, την ισότητα, την κατανομή φορολογικών βαρών κ.λπ.) ούτε την ΕΣΔΑ, αποτελώντας συνταγματικά ανεκτό περιορισμό της περιουσίας υπό τις δεδομένες συνθήκες.

Και αυτό γιατί - σύμφωνα με την απόφαση - το μέτρο ελήφθη για την αντιμετώπιση επείγουσας ανάγκης σοβαρού δημόσιου συμφέροντος και προκειμένου να καλυφθεί άμεσα πρόσθετο δημοσιονομικό έλλειμμα σε περιβάλλον οικονομικής υφέσεως, ενώ ταυτόχρονα έχει προσωρινό μόνο χαρακτήρα και δεν μπορεί να καταστήσει δημευτικό.

Ακόμη, η πλειοψηφία δέχθηκε ότι ναι μεν το επίδικο τέλος προστιθέμενο σε άλλα φορολογικά μέτρα συνεπάγεται αυξημένη επιβάρυνση των πολιτών, όμως το γεγονός αυτό δεν το καθιστά μη ανεκτό περιορισμό της περιουσίας ενόψει των σοβαρών και επειγόντων δημοσιονομικών λόγων για τους οποίους επιβλήθηκε.

Αντίθετα, η μειοψηφία υποστήριξε ότι το μέτρο είναι αντίθετο σε συνταγματικές διατάξεις και στην ΕΣΔΑ και δεν λαμβάνει υπόψη του τη φοροδοτική ικανότητα του κάθε πολίτη.

Σύμφωνα με την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, αντισυνταγματική είναι η δυνατότητα διακοπής ρεύματος που προβλέπεται και στο άρθρο 53 του Ν. 4021/2011 για όποιον δεν καταβάλλει το τέλος.

Το ΣτΕ κρίνει ότι αποτελεί συνταγματικώς ανεπίτρεπτη επέμβαση στη συμβατική σχέση μεταξύ του καταναλωτή και του προμηθευτή ηλεκτρικού ρεύματος και προσβολή του δικαιώματος του πρώτου για ελεύθερη απόλαυση των απορρεόντων από τη σχετική σύμβαση προμήθειας δικαιωμάτων του.

Ακόμη, η Ολομέλεια του ΣτΕ δέχθηκε ότι με την κύρωση της διακοπής του ρεύματος σε φορολογούμενο, επειδή δεν είναι συνεπής με φορολογικές υποχρεώσεις άσχετες προς τις απορρέουσες από τη σύμβαση παροχής ρεύματος υποχρεώσεις του, παραβιάζεται η αρχή της αναλογικότητας, διότι πρόκειται περί μέτρου το οποίο οδηγεί σε αναίρεση της καθολικότητας της παροχής υπηρεσιών κοινωφελούς δικτύου και εξυπηρετήσεως για λόγο ο οποίος δεν είναι συναφής με την παροχή της εν λόγω υπηρεσίας.

Σημειώνεται ότι η πλειοψηφία των μελών της Ολομέλειας έθεσε και ζήτημα παραβίασης όχι μόνο της οικονομικής ελευθερίας αλλά και της συνταγματικής προστασίας της ανθρώπινης αξίας, γιατί η διακοπή συνεπάγεται στέρηση αγαθού ζωτικής σημασίας για την αξιοπρεπή διαβίωση.

Αντίθετα, η μειοψηφία υποστήριξε ότι είναι συνταγματική η διακοπή ρεύματος λόγω του εθνικού συμφέροντος σκοπού της άμεσης αντιμετώπισης του δημοσιονομικού προβλήματος και επειδή προβλέπεται στη νομοθεσία και σε άλλες περιπτώσεις.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνταγματικό το "χαράτσι" της ΔΕΗ, αντισυνταγματική η διακοπή ρεύματος"

Άκαρπη η συνάντηση για τη μετενέργεια

Στη νέα κυβέρνηση παραπέμφθηκαν οι αποφάσεις για τα μισθολογικά

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε η συνάντηση των κοινωνικών εταίρων που είχε καλέσει ο υπηρεσιακός υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Αντώνης Ρουπακιώτης προκειμένου να συμφωνηθεί «μορατόριουμ» στην άρση της ισχύος της μετενέργειας για τις κλαδικές συμβάσεις έως τις εκλογές.

Οι κοινωνικοί εταίροι επαναδιατύπωσαν τις απόψεις τους και επαναβεβαίωσαν τις διαφωνίες τους, παραπέμποντας το ζήτημα των κλαδικών συμβάσεων και άλλα εργασιακά θέματα στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις επόμενες εκλογές.

Η Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδος (ΓΣΕΕ), ζήτησε τη σύγκληση της Εθνικής Επιτροπής Απασχόλησης, άποψη με την οποία συντάχθηκε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Επιχειρήσεων και Βιομηχανιών (ΣΕΒ), Δημήτρης Δασκαλόπουλος, ο οποίος έθεσε, σύμφωνα με πληροφορίες, θέμα μείωσης των κλαδικών συμβάσεων που υπερβαίνουν κατά 20% έως 100% την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, μετά όμως από διάλογο με τους εργαζομένους.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Άκαρπη η συνάντηση για τη μετενέργεια"

1.000 ατομικές συμβάσεις την ημέρα και ... παζάρια για νέες μειώσεις

Η κατάσταση στην αγορά εργασίας είναι μάλλον μη αναστρέψιμη καθώς σύμφωνα με τα στοιχεία του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας

Ήδη έχουν υπογραφεί τουλάχιστον 60.000 συμβάσεις εργασίας με ελαστικούς όρους που περιλαμβάνουν μειώσεις ως και 23% ενώ καθημερινά προστίθενται άλλες χίλιες.

Μέσα σε αυτό το κλίμα επιχειρείται σήμερα ... πρόβα διαλόγου για να συγκρατηθεί κάπως η κατάσταση.

Στο προσκλητήριο όμως του υπουργού Εργασίας για τις 12:00 ωστόσο φαίνεται ότι απαντούν αρνητικά αρνητικά βασικοί παράγοντες τόσο των εργοδοτών όσο και των εργαζόμενων, ενώ ήδη τόσο στον τομέα του τουρισμού, όσο και στις εμπορικές επιχειρήσεις προτείνονται στους εργαζόμενους μειώσεις 15% και 11% αντίστοιχα.

Κρίσιμα ζητήματα που αυτή τη στιγμή μοιάζουν αδύνατο να λυθούν και υπάρχει η αίσθηση πως και αυτά θα ... πάνε για μετά τις εκλογές.

Ωστόσο μετά τις εκλογές και με την όποια κυβέρνηση φαίνεται πως θα έχει παγιωθεί μια κατάσταση η οποία θα είναι έως αδύνατο να αναστραφεί, ειδικά μέσα σε κλίμα γενικευμένης οικονομικής δυσπραγίας

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "1.000 ατομικές συμβάσεις την ημέρα και ... παζάρια για νέες μειώσεις"

Αναστολή της υπαίθριας αγοράς στο Θησείο την Κυριακή

Την επ' αόριστον αναστολή της λειτουργίας της υπαίθριας αγοράς στο Θησείο αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο της Αθήνας.

Η σχετική εισήγηση έγινε από τον δήμαρχο Αθηναίων, μετά τα συνεχή παράπονα από τους περιοίκους και το πρόσφατο επεισόδιο με τη χρήση όπλου Κυριακή μεσημέρι.

Ο δήμος Αθηναίων αναζητεί πλέον άλλο χώρο, στον οποίον θα μεταστεγαστεί το κυριακάτικο παζάρι. Επίσης, οι άδειες θα δίνονται από το δήμο Αθηναίων σε συνεργασία πλέον με τον Σύλλογο Ρακοσυλλεκτών «Ερμής».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστολή της υπαίθριας αγοράς στο Θησείο την Κυριακή"

Πολιτικό όμιλο σκεφτόταν να δημιουργήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος

Tην πρόθεσή του να δημιουργήσει πολιτικό όμιλο που θα του επέτρεπε «άνοιγμα στην κοινωνία» για την αποκατάσταση της εικόνας του, σχεδίαζε ο Άκης Τσοχατζόπουλος, όπως προκύπτει από τις σημειώσεις του.

Ο πρώην υπουργός είχε σε δεύτερο πλάνο την δημιουργία του ομίλου καθώς πρωταρχικός στόχος του ήταν η αθώωσή του, «πλήρης για όλα».

Ο πρώην υπουργός Άμυνας γράφει για τη δημιουργία του ομίλου: «Δημιουργία πολιτικού ομίλου με ινστιτούτο παραγωγής πολιτικής και στρατηγικής, για μία ανάδειξη πόλου νέας πολιτικής εξουσίας. Με κέντρα λειτουργίας και πολιτικού διαλόγου και συζητήσεις σε κάθε περιφέρεια, σε όλη τη χώρα».

Ενώ σε άλλο σημείο αναφέρει: «Εγώ ενδιαφέρομαι να αποκατασταθώ και να ασκήσω μαζί με άλλους στην κοινωνία μία νέα παρέμβαση. Να τελειώσω με τη δικαιοσύνη. Να ξαναβγώ στην κοινωνία και στους πολίτες. Να ξαναβγώ στην οικονομία ως σύμβουλος».

Δείχνει επίσης να έχει αποστασιοποιηθεί από τον πολιτικό χώρο που επί σειρά ετών βρισκόταν, καθώς σε σημείωμα του πιθανά προς πρώην συνεργάτη του, μεταξύ άλλων αναφέρει:

«Η κατάσταση έχει αλλάξει! Εγώ θα βρίσκομαι τώρα και για μία διετία κατηγορούμενος για ξέπλυμα και δωροδοκία στον εισαγγελέα. Οι πληροφορίες μου, μου λένε ότι εσύ τα κατάφερες και τα βρήκατε με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ. Από τη στιγμή που τα βρήκες με αυτούς, τα έχεις ήδη σπάσει μαζί μου».

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτικό όμιλο σκεφτόταν να δημιουργήσει ο Άκης Τσοχατζόπουλος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news