facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2012

Ορκίστηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος

Ορκίστηκε στο Προεδρικό Μέγαρο, ενώπιον του αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου, ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος, ο οποίος, επικεφαλής της υπηρεσιακής κυβέρνησης που θα οριστεί, θα αναλάβει να οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές της 17ης Ιουνίου.

Μετά την ορκωμοσία ο κ. Πικραμμένος κατευθύνθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου όπου παρέλαβε από τον Λουκά Παπαδήμο.

Ο κ. Παπαδήμος εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι ο νέος πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου θα καταβάλλει κάθε προσπάθεια ώστε να διαμορφωθούν συνθήκες ηρεμίας και μετριοπάθειας.

Παράλληλα, ο κ. Παπαδήμος τόνισε ότι «κατά το διάστημα αυτό έχει ιδιαίτερη σημασία να εκπληρώσουμε τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας και να εφαρμοστούν οι πολιτικές που θα διασφαλίσουν την εμπιστοσύνη και τη σταθερότητα».

Από την πλευρά του, ο κ. Πικραμμένος ότι η χώρα τελεί υπό ιδιαίτερες συνθήκες και αναλαμβάνει δύσκολο ρόλο σε μια ιδιαίτερα δυσχερή περίοδο, ενώ εξήρε τη συμβολή του κ. Παπαδήμου κατά το προηγούμενο διάστημα.

Η νέα κυβέρνηση θα ορκιστεί στις 10 το πρωί της Πέμπτης και οι βουλευτές αμέσως μετά, στις 11 π.μ. ενώπιον του υπηρεσιακού πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες, «κρούσεις» για να αναλάβουν καθήκοντα στη νέα υπηρεσιακή κυβέρνησης έχουν γίνει στον Πέτρο Μολυβιάτη για το υπουργείο Εξωτερικών, όπως και στον στρατηγό ε.α. Φράγκο Φραγκούλη για το υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Για το υπουργείο Οικονομικών ακούγεται το όνομα του Γ.Ζανιά και του Β.Ράπανου.

Επίσης, ανάμεσα στα ονόματα που ακούγονται είναι και αυτό του συνταξιούχου δικαστικού Χρήστου Γεραρή για το υπουργείο Δικαιοσύνης και για το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη εκείνο του Λευτέρη Οικονόμου.

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ορκίστηκε ο υπηρεσιακός πρωθυπουργός Παναγιώτης Πικραμμένος"

Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Αναστολή πίστωσης σε ΕΟΠΥΥ από 23/5

Την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. από τις 23/5/2012 σε όλη τη χώρα, ανακοίνωσε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, καθώς όπως υποστηρίζει, τα συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται συνολικά σε 540 εκ. ευρώ.

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Ο ΕΟΠΥΥ καταρρέει αβοήθητος από την Πολιτεία.

Η κρατική χρηματοδότηση είναι η μισή από αυτή που απαιτείται.

Υπερχρεωμένα ταμεία εντάσσονται σωρηδόν.

Οι «αρμόδιοι υπουργοί» αδιαφορούν αφήνοντας ανασφάλιστους χωρίς περίθαλψη, 9.000.000 Έλληνες.

Τα συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία ανέρχονται συνολικά σε 540.000.000 €. Οι φαρμακοποιοί είναι σε απόγνωση και αδυνατούν να πληρώσουν τις συνεχόμενες αυξανόμενες υποχρεώσεις τους.

Κατά την έκτακτη κοινή συνεδρίαση του Π.Φ.Σ. , των Συλλόγων Αττικής και Πειραιά και παρουσία πολλών προέδρων μεγάλων συλλόγων



ΑΠΟΦΑΣΙΣΘΗΚΕ
Αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στον Ε.Ο.Π.Υ.Υ. λόγω των χρεών του που οδηγούν σε αδυναμία λειτουργίας των φαρμακείων. Η αναστολή ξεκινά από τις 23/5/2012 σε όλη τη χώρα
Για την ίδια ημέρα προγραμματίζεται 24ωρη πανελλαδική απεργία και συγκέντρωση των φαρμακοποιών.

ΖΗΤΑΜΕ
Άμεση αποπληρωμή όλων των οφειλών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ.
Παράλληλα διεκδικούμε «γενναία» επιμήκυνση του χρόνου πληρωμής των επιταγών από τους φαρμακοβιομηχάνους.
Θεωρούμε ως μείζον θέμα την επαρκή χρηματοδότηση του Ε.Ο.Π.Υ.Υ και ζητάμε από όλα τα κόμματα να πάρουν συγκεκριμένη θέση.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος: Αναστολή πίστωσης σε ΕΟΠΥΥ από 23/5"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της τελετής παράδοσης-παραλαβής της Φλόγας

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις πραγματοποιηθούν σήμερα Πέμπτη στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της τελετής παράδοσης - παραλαβής της Ολυμπιακής Φλόγας.

Οι ρυθμίσεις έχουν ως εξής:

Α) Διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων, από 16.00΄ ώρα έως πέρατος με εξαίρεση τα διαπιστευμένα, οχήματα:

- Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους σε αυτήν οδούς έως και την πρώτη παράλληλο.

- Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, καθώς και σε όλες τις καθέτους σε αυτήν οδούς έως και την πρώτη παράλληλο.

- Λ. Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Αρχιμήδους, στο τμήμα της από Ερατοσθένους έως Δικαιάρχου, διότι το εν λόγω τμήμα έχει καθοριστεί ως χώρος στάθμευσης οχημάτων ανεφοδιασμού εγκατάστασης.

- Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της.

- Πλ. Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ευφορίωνος.

Β) Απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης των οχημάτων, από 09.00΄ ώρα έως πέρατος με εξαίρεση τα διαπιστευμένα οχήματα:

- Λ. Βασ. Κωνσταντίνου, στο τμήμα της από Ερατοσθένους έως Λ. Βασ. Όλγας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Βασ. Όλγας, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Αρδηττού, σε όλο το μήκος της και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

- Αρχιμήδους, στο τμήμα της από Ερατοσθένους έως Δικαιάρχου.

- Λ. Συγγρού στο τμήμα της από Βούρβαχη έως Διάκου, ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

- Λ. Αμαλίας, στο τμήμα της από Βασ. Όλγας έως Όθωνος ρεύμα κυκλοφορίας προς Αθήνα.

- Ηρώδου Αττικού, σε όλο το μήκος της.

- Πλ. Σταδίου, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βασ. Κων/νου και της οδού Ευφορίωνος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω της τελετής παράδοσης-παραλαβής της Φλόγας"

Τούρκοι θα σβήνουν τις φωτιές στην Ελλάδα!

Μοιάζει με ... ανέκδοτο, όμως είναι πραγματικότητα. Για την ακρίβεια είναι το πιο πιθανό σενάριο. Τουρκική εταιρεία έχει πλέον τον πρώτο λόγο να αναλάβει τη δασοπυρόσβεση, μέσω ελικοπτέρων, στην Ελλάδα

Για να είναι διαφανής η διαδικασία επιλογής ελικοπτέρων για τη δασοπυρόσβεση που κοστίζει εκατομμύρια κάθε χρόνο στο ελληνικό κράτος επιλέχθηκε διαγωνισμός μέσω του ανεξάρτητου φορέα NAMSA του ΝΑΤΟ.
Μετά από σχετικό διαγωνισμό ο φορέας πρότεινε στο υπουργείο να αναλάβει το έργο η τουρκική εταιρεία με επτά ελικόπτερα μεσαίου τύπου.
Ουσιαστικά η πρόταση είναι δεσμευτική και έτσι πλέον ένα μεγάλο και κρίσιμο κομμάτι της δασοπυρόσβεσης παιρνάει σε ξένα χέρια.
Το μεγάλο ερώτημα είναι πως είναι δυνατόν άκρως ευαίσθητα σημεία του ελλαδικού χώρου να είναι στη διάθεση Τούρκων
Η απάντηση του υπουργείου, σύμφωνα με το “Βήμα” είναι πως είναι “ορθή επιλογή αφού τα περισσότερα ελικόπτερα που θα εκπροσωπεί η τουρκική εταιρεία θα προέρχονται από την Λευκορωσία με πιλότους από το πρώην ανατολικό μπλοκ και δεν τίθεται θέμα κατασκοπείας σε βάρος της χώρας μας ή άλλες ύποπτες ενέργειες”
Άλλωστε όπως συμπληρώνουν κάτι το ίδιο συμβαίνει επί χρόνια με πληρώματα από αρκετές χώρες που αναλαμβάνουν σχετικές επιχειρήσεις στη χώρα μας.
Μένει βέβαια να αποδειχθεί και στην πράξη.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τούρκοι θα σβήνουν τις φωτιές στην Ελλάδα!"

Δεν θα δοθούν βουλευτικές αποζημιώσεις στους νέους βουλευτές

Στο Δημόσιο Ταμείο του Κράτους θα παραμείνει η βουλευτική αποζημίωση των 300 βουλευτών που έχουν εκλεγεί στις εθνικές εκλογές της 6ης Μαΐου και θα ορκιστούν την Πέμπτη στις 11 το πρωί.

Μετά από συνεννόηση που είχε ο πρόεδρος της Βουλής, Φίλιππος Πετσάλνικος, με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων αποφασίσθηκε, λόγω της οικονομικής συγκυρίας που βιώνει η χώρα, να μην καταβληθούν οι βουλευτικές αποζημιώσεις για τις ημέρες που αναλογούνται στους βουλευτές, μέχρι τη διάλυση της Βουλής και την προκήρυξη επαναληπτικών εκλογών.

Πριν από την επίσημη έναρξη της νέας προεκλογικής περιόδου, όσοι αναδείχθηκαν βουλευτές, από τις... εκλογές της 6ης Μαΐου θα έχουν λίγες ώρες, προκειμένου να «απολαύσουν» τα τυπικά προνόμια που απορρέουν από την εκλογική τους επιτυχία και τη βουλευτική ιδιότητα.


Στο κλίμα αυτό αναμένεται κατά την αυριανή ορκωμοσία να γίνεται το αδιαχώρητο στα θεωρεία καθώς το ενδιαφέρον που καταγράφεται για την εξασφάλιση άδειας παρακολούθησης της τελετής ορκωμοσίας είναι εξαιρετικά μεγάλο από συγγενικά ιδίως πρόσωπα όσων εξελέγησαν βουλευτές, αναγκάζοντας τις υπηρεσίες της Βουλής να προσθέσουν καθίσματα στα θεωρεία.


Επειδή, ωστόσο, οι νέες εκλογές θα γίνουν με λίστα, η πλειονότητα των εκλεγέντων μπορεί να θεωρεί εδραιωμένη τη θέση της, αν και υπάρχουν αρκετοί που ανησυχούν, επειδή βρίσκονται σε οριακά εκλόγιμες θέσεις. Εφόσον, όμως, αλλάξει η σειρά κατάταξης των κομμάτων, όπως αυτή διαμορφώθηκε στην τελευταία αναμέτρηση, μπορεί να υπάρξουν μεγάλες ανατροπές που μπορεί να επηρεάσουν έως και το 1/3 όσων εξελέγησαν.


Με προεδρεύοντα τον Β. Πολύδωρα η ορκωμοσία


Στις 11 το πρωί της Πέμπτης προγραμματίστηκε η ορκωμοσία της Βουλής που αναδείχθηκε από τις βουλευτικές εκλογές της 6ης Μαΐου.

Όπως ορίζει ο Κανονισμός της Βουλής, ο Βύρων Πολύδωρας θα ασκήσει καθήκοντα προσωρινού Προέδρου καθώς ήταν αντιπρόεδρος στην προηγούμενη Βουλή και επανεξελέγη. Αντιπρόεδρος της προηγούμενης Βουλής που επανεξελέγη είναι και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Τάσος Κουράκης αλλά δεν είναι εκείνος που θα ασκήσει καθήκοντα προσωρινού Προέδρου καθώς προσωρινός Πρόεδρος ορίζεται κατά την τάξη εκλογής.

Ο κ. Πολύδωρας αμέσως μόλις κηρυχθεί η έναρξη των εργασιών της πρώτης συνεδρίασης της βουλευτικής περιόδου, θα ανακοινώσει στη Βουλή τον κατάλογο των βουλευτών που ανακηρύχθηκαν σύμφωνα με το νόμο και στη συνέχεια θα καλέσει τους βουλευτές να δώσουν το οριζόμενο από το Σύνταγμα όρκο ο οποίος είναι ο ακόλουθος:

«Ορκίζομαι στο όνομα της Αγίας Ομοούσιας και Αδιαίρετης Τριάδας να είμαι πιστός στην Πατρίδα και το δημοκρατικό πολίτευμα, να υπακούω στο Σύνταγμα και τους νόμους και να εκπληρώνω ευσυνείδητα τα καθήκοντά μου».

Χωριστά θα ορκιστούν στο Κοράνι οι τρεις μουσουλμάνοι βουλευτές Αχμέτ Χατζηοσμάν (ΠΑΣΟΚ), Χουσεϊν Ζεϊμπέκ και Αϊχάν Καρά Γιουσούφ (ΣΥΡΙΖΑ).

Αρνήσεις ή αντιρρήσεις για τη δόση του όρκου δεν επιτρέπονται. Οι τυχόν επιφυλάξεις διατυπώνονται με σύντομη γραπτή δήλωση, που θα πρέπει να κατατεθεί στο Προεδρείο της Βουλής πριν από τη δόση του όρκου.


Εκλογή Προεδρείου


Την Παρασκευή είναι προγραμματισμένο να εκλεγεί το Προεδρείο της νέας Βουλής που με τον υφιστάμενο Κανονισμό απαρτίζεται από τον Πρόεδρο, επτά Αντιπροέδρους, τρεις Κοσμήτορες και έξι Γραμματείς.

Πρόεδρος εκλέγεται, κατ΄αρχήν, ο υποψήφιος που θα λάβει την απόλυτη πλειοψηφία των παρόντων και εφόσον αυτή δεν συγκεντρωθεί, αρκεί η απλή πλειοψηφία.

Από τον Κανονισμό του Σώματος, προβλέπεται τα υπόλοιπα μέλη του Προεδρείου να προέρχονται από συγκεκριμένο κόμμα, ως εξής:

*Ο πρώτος, ο δεύτερος και ο τρίτος αντιπρόεδροι, δύο κοσμήτορες και τέσσερις γραμματείς προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα (ΝΔ).

*Ο τέταρτος αντιπρόεδρος, ένας κοσμήτορας και ένας γραμματέας προέρχονται από την πρώτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (ΣΥΡΙΖΑ).

*Ο πέμπτος αντιπρόεδρος και ένας γραμματέας προέρχονται από τη δεύτερη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης (ΠΑΣΟΚ).

*Ο έκτος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τρίτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της Αντιπολίτευσης (Ανεξάρτητοι Έλληνες).

*Ο έβδομος αντιπρόεδρος προέρχεται από την τέταρτη σε δύναμη Κοινοβουλευτική Ομάδα της αντιπολίτευσης (ΚΚΕ).

Ωστόσο, δεν έχει ακόμη διευκρινισθεί αν η νέα Βουλή θα χρειαστεί να εκλέξει όλα τα μέλη του προεδρείου, δεδομένου ότι θα διαλυθεί άμεσα και θα προκηρυχθούν νέες εκλογές.

Η δύναμη των κομμάτων

Η δύναμη των κομμάτων, όπως διαμορφώθηκε από την κάλπη της 6ης Μαΐου, έχει ως εξής:

*ΝΔ: 108 βουλευτές, εκ των οποίων οι 37 εκλέγονται για πρώτη, 14 επανέρχονται στα έδρανα, στα οποία θήτευσαν κατά το παρελθόν, αλλά δεν ήταν στην τελευταία Βουλή και 57 επανεκλέγονται
*ΣΥΡΙΖΑ: 52 βουλευτές, εκ των οποίων 39 νέα πρόσωπα, τρεις επανελθόντες και 10 παραμένοντες
*ΠΑΣΟΚ: 41 βουλευτές, εκ των οποίων 32 νέοι,
Ανεξάρτητοι Έλληνες: 33 βουλευτές, εκ των οποίων 21 νέοι, δύο επανελθόντες και 10 παραμένοντες.
*ΚΚΕ: 26 βουλευτές, εκ των οποίων 11 νέοι, δύο επανελθόντες και 12 παραμένοντες.
*Χρυσή Αυγή: 21 βουλευτές, όλοι νεοκλεγέντες.
*ΔΗΜΑΡ: 19 βουλευτές, εκ των οποίων 13 νέοι, μια επανελθούσα και 5 παραμένοντες.
Συγκεντρωτικά, οι νέοι είναι 149, οι επαενελθόντες 25 και οι παραμένοντες 126.
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν θα δοθούν βουλευτικές αποζημιώσεις στους νέους βουλευτές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news