facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Μέγα πολιτικό θέμα προκαλεί έγγραφο - Διαψεύδει ο Πάνος Καμμένος ότι είναι δικό του - Τον διαψεύδει όμως η Προεδρία της Δημοκρατίας

- Μέσω της κρατικής τηλεόρασης ο κ. Καμμένος δηλώνει ότι δεν έχει την υπογραφή του αυτό το κείμενο
- Σε αυτό το κείμενο αναφέρεται πως ο Π. Καμμένος δίνει ψήφο ανοχής σε περίπτωση κινδύνου εθνικής ασφάλειας
- Η προεδρία αυτό το έγγραφο το κοινοποίησε στα κόμματα και τους δημοσιογράφους
- Μετά από αυτές τις εξελίξεις είναι κρίσιμο το ραντεβού Παπούλια-Καμμένου την Τρίτη στις 13:00

Μέγα πολιτικό θέμα δημιουργείται μεταξύ του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου και της προεδρίας της Δημοκρατίας, μετά την κοινοποίηση των προτάσεων που φέρεται να κατέθεσε ο κ. Καμμένος στον κ. Παπούλια.

Το γραφείο της Προεδρίας της Δημοκρατίας αναφέρει ότι δόθηκαν από τον κ. Καμμένο οι προτάσεις του, προκειμένου να τις μελετήσει ο κ. Παπούλιας και μάλιστα αναφέρεται ότι ο κ. Καμμένος ζήτησε αυτές οι προτάσεις να κοινοποιηθούν και στους αρχηγούς των άλλων πολιτικών δυνάμεων.

Στην ουσία η Προεδρία της Δημοκρατίας διέψευσε τον κ. Καμμένο, ο οποίος λίγο νωρίτερα με σχόλιο στον προσωπικό του λογαριασμό του στο Facebook αναφέρει πως "οι πλαστογράφοι ανακαλύπτουν έγγραφα που δεν υπάρχουν. Οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν διαπραγματευόμαστε με τους υπαλλήλους της τρόικας. Ισχύουν μόνο οι 7 προϋποθέσεις και οι δημόσιες τοποθετήσεις μου. Δεν συνεργαζόμαστε ποτέ με Βενιζέλο, Σαμαρά. Ότι λέμε ισχύει για πάντα".

Μάλιστα, ο κ. Καμμένος με τηλεφωνική του παρέμβαση στην κρατική τηλεόραση ξεκαθάρισε ότι το έγγραφο αυτό δεν ειναι δικό του και ουδέποτε κατέθεσε ένα τέτοιο έγγραφο στην προεδρία της δημοκρατίας, επισημαίνοντας όμως ότι δεν κατηγορεί τον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας.

Το κείμενο αυτό αναφέρει τις επτά πολιτικές θέσεις του Πάνου Καμμένου, όπως για παράδειγμα η άμεση ανακήρυξη ΑΟΖ σύμφωνα με τις αρχές του Διεθνούς Δικαίου της Θάλασσας, αλλά και η καταγγελία των δανειακών συμβάσεων και των μνημονίων.

Ωστόσο, στο κείμενο υπάρχει και ένα σχέδιο Β, σύμφωνα με το οποίο αναφέρει πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες αναλογιζόμενοι τις ευθύνες τους απέναντι στους Έλληνες και τη χώρα, θα παράσχουν ψήφο ανοχής για συγκεκριμένο χρονικό διάστημα λίγο μηνών στην όποια κυβέρνηση ΕΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΜΕΣΟΣ ΚΙΝΔΥΝΟΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ.

Μάλιστα, σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο ζητούν να ορίσουν οι Ανεξάρτητοι Ελληνες την πολιτική ηγεσία στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας και τις δύο θέσεις αντιπροέδρου και μέλους στην ΕΛΕΥ, χωρίς αλλαγή του νόμου σύστασής της.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέγα πολιτικό θέμα προκαλεί έγγραφο - Διαψεύδει ο Πάνος Καμμένος ότι είναι δικό του - Τον διαψεύδει όμως η Προεδρία της Δημοκρατίας"

Νέα σύσκεψη την Τρίτη των πολιτικών αρχηγών - Πρόσχημα ή πραγματική πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης

- Στο τραπέζι πλέον υπάρχει και η πρόταση για κυβέρνηση προσωπικοτήτων
- Διαφωνεί η ΔΗΜΑΡ για μία κυβέρνηση προσωπικοτήτων που το χαρακτηρίζει πολιτική ήττα
- Θα μετάσχει τελικά ο Αλέξης Τσίπρας στην νέα συνάντηση
- Νωρίτερα από τη σύσκεψη θα έχει συνάντηση ο κ. Παπούλιας με τον κ. Καμμένο
- Τα περισσότερα σενάρια δείχνουν πως η χώρα οδεύει ολοταχώς σε νέες εκλογές

Αύριο στις 14.00 θα συνεχιστεί, σε σύσκεψη των πολιτικών με διερευμένη σύσκεψη η διαβούλευση, για το σχηματισμό κυβέρνησης πλην του κ. Μιχαλολιάκου της Χρυσής Αυγής, όπως έγινε γνωστό από την Προεδρία της Δημοκρατίας, μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας με τους προέδρους της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που διήρκεσε σχεδόν μια ώρα.

Με αυτή την κίνηση το θρίλερ της διακυβέρνησης παρατείνεται για άλλη μία ημέρα, με τα κόμματα πάντως να μην δείχνουν διατεθειμμένα να σταματήσουν τα μικροκομματικά τους τερτίπια και να ασχοληθούν με την ουσία του θέματος. Για αυτό και οι ελπίδες για σχηματισμό κυβέρνηησης την Τρίτη είναι μικρές έως και ανύπαρκτες και περισσότερο είναι άλλη μία διαδικασία για να συμφωνήσουν μεταξύ τους ότι διαφωνούν σε όλα.

Έτσι για πολλούς η σύσκεψη την Τρίτη στο Προεδρικό Μέγαρο είναι προσχηματική και όλα δείχνουν πως απλά θα καταλήξουν σε υπηρεσιακή κυβέρνηση για να οδηγηθεί η χώρα ξανά σε εκλογές, με όποιες συνέπειες θα έχει αυτό.

Πριν τη σύσκεψη το μεσημέρι της Τρίτης, ο Κάρολος Παπούλιας θα συναντηθεί πρώτα με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων, προκειμένου να διερευνηθεί η πρότασή του για κυβέρνηση προσωπικοτήτων όχι πολιτικών.

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΤΗΝ ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ Η ΔΗΜΑΡ

Στην πρότασή του για δημιουργία οικουμενικής κυβέρνησης με τη συμμετοχή όλων των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων, επέμεινε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, Φώτης Κουβέλης, σε δηλώσεις του μετά την απογευματινή σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, και, παράλληλα, εξέφρασε την "σαφή και κατηγορηματική" αντίθεσή του σε κυβέρνηση τεχνοκρατών και προσωπικοτήτων, η οποία "αποτελεί απόδειξη της ήττας της πολιτικής".

Ο κ. Κουβέλης σημείωσε ότι και στην αυριανή σύσκεψη με όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, θα προσέλθει με την πρόταση που έχει απευθύνει για σχηματισμό οικουμενικής κυβέρνησης για την οποία αποτελεί προϋπόθεση η συμμετοχή και του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι ακόμα και στην περίπτωση συγκρότησης κυβέρνησης τεχνοκρατών, αυτή θα έπρεπε να ενσωματώνει τη στήριξη και τη συμμετοχή της παράταξης του Αλέξη Τσίπρα.

ΩΣ ΛΥΣΗ ΑΝΑΓΚΗΣ ΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ

«Στηρίζουμε ως λύση ανάγκης μια κυβέρνηση προσωπικοτήτων. Στη δημοκρατία η ευθύνη ανήκει στις πολιτικές κυβερνήσεις, στα πολιτικά κόμματα, στα πολιτικά πρόσωπα. Δεν είναι φυσιολογικό να σχηματίζονται κυβερνήσεις τεχνοκρατών ή προσωπικοτήτων, όμως όταν είμαστε μπροστά σε τέτοια κρίση, σε τέτοιο αδιέξοδο, πρέπει και αυτό να το δεχθούμε, έχει όμως σημασία η κοινοβουλευτική υποστήριξη της κυβέρνησης αυτή να είναι η ευρύτερη δυνατή» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος.

«Η συμμετοχή της ΝΔ, της ΔHΜ.ΑΡ., του ΠΑΣΟΚ αλλά και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. είναι η ελάχιστη κατά τη γνώμη μας βάση. Θα μπορούσαν όμως να μετέχουν κι άλλες δυνάμεις, θα μπορούσε να μετέχει και το κόμμα του κ. Καμμένου, ακόμα και το ΚΚΕ πρέπει να ερωτηθεί και να αναλάβει τις δικές του ευθύνες», πρόσθεσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

ΕΠΙΦΥΛΑΞΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ΣΑΜΑΡΑ ΓΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΤΗΤΩΝ

Στη θέση του πως πρέπει να υπάρξει μια ευρύτερη στήριξη από τα πολιτικά κόμματα στην κυβέρνηση, η οποία θα προκύψει από τις διαβουλεύσεις που διεξάγονται, επέμεινε ο Αντώνης Σαμαράς, επισημαίνοντας πως «η ευρύτερη στήριξη των πολιτικών δυνάμεων, για να υπάρξει μια τέτοια βιώσιμη κυβέρνηση, είναι απολύτως αναγκαία.

Στη συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς στο Προεδρικό Μέγαρο, ο πρόεδρος της ΝΔ, όπως δήλωσε, μετά και την άρνηση του Φώτη Κουβέλη για σύμπραξη σε μια κυβέρνηση χωρίς τη συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ, πήρε την πρωτοβουλία και ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να διερευνήσει και τη γραπτή πρόταση που του έδωσε ο κ. Καμμένος. Σύμφωνα μάλιστα με τον Πρόεδρο της ΝΔ από τις προτάσεις του κ. Καμμένου φαίνεται να υπάρχουν ορισμένα περιθώρια δικής του στήριξης ενός τέτοιου κυβερνητικού σχήματος.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα σύσκεψη την Τρίτη των πολιτικών αρχηγών - Πρόσχημα ή πραγματική πιθανότητα σχηματισμού κυβέρνησης"

Έδωσαν «λύση» στην ονομασία τα Ταχυδρομεία των Σκοπίων!

Τα Σκοπιανά Ταχυδρομεία, φαίνεται πως έδωσαν «λύση» στη διαφορά για το θέμα της ονομασίας με την Ελλάδα, αφού στη νέα σειρά γραμματοσήμων που μόλις κυκλοφόρησαν, με θέμα τα κράτη – μέλη της Ε.Ε, τα Σκόπια αναγράφονται ως «Μακντόνια».

Συγκεκριμένα στα νέα γραμματόσημα, αντί για «Македонија» («Μακεντόνια»), η χώρα αναγράφεται ως .. «Макдонија» («Μακντόνια»), αφού ουδείς πρόσεξε πως λείπει ένα «e» με αποτέλεσμα να … τραβούν πλέον τα μαλλιά τους οι υπεύθυνοι των σκοπιανών ταχυδρομείων, που έγιναν στόχος επικρίσεων.

Σκοπιανά ΜΜΕ «στοχοποιούν» ως υπεύθυνο για την γκάφα, αρμόδιο υπεύθυνο αλβανικής καταγωγής, που εμμέσως πλην σαφώς κατηγορούν πως εσκεμμένα προχώρησε στην έκδοση των επίμαχων γραμματοσήμων που «επιλύει» το θέμα της ονομασίας της χώρας.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έδωσαν «λύση» στην ονομασία τα Ταχυδρομεία των Σκοπίων!"

Στάση εργασίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ την Τρίτη

Ακινητοποιημένοι από τις 11 το πρωί έως τις 15.00 θα παραμείνουν αύριο Τρίτη οι συρμοί του Μετρό και του ΗΣΑΠ λόγω στάσης εργασίας των ηλεκτροδηγών των γραμμών 1, 2 & 3 της ΣΤΑΣΥ ΑΕ, προκειμένου τα μέλη των σωματείων τους να συμμετάσχουν στις γενικές συνελεύσεις που θα πραγματοποιηθούν.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας σε Μετρό και ΗΣΑΠ την Τρίτη"

Οι διάλογοι των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο την Κυριακή


Το βράδυ της Δευτέρας δημοσιεύτηκαν στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας τα πρακτικά από τη συνάντηση της Κυριακής υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

Υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια συναντήθηκαν σήμερα 13.05.2012, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς, ο Πρόεδρος του ΠΑ.ΣΟ.Κ. κ. Ευάγγελος Βενιζέλος και ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Αλέξης Τσίπρας.

Τα πρακτικά της συσκέψεως έχουν ως ακολούθως: pdf

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι διάλογοι των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων στο Προεδρικό Μέγαρο την Κυριακή"

Πρακτικά από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο δημοσιοποίησε ο Π.Καμμένος

Πρακτικά από τη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Κυριακή, δημοσιοποίησε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων

Ο ίδιος ανήρτησε στην ιστοσελίδα του anexartitoiellines.gr πρακτικά από την δική του συνάντηση με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, την Κυριακή το απόγευμα.

Τα πρακτικά από την συνάντηση του Πάνου Καμμένου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρακτικά από τη συνάντησή του με τον Πρόεδρο δημοσιοποίησε ο Π.Καμμένος"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news