facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 11 Μαΐου 2012

Νιgel Farage: "Ο Τιτανικός της ΕΕ χτύπησε παγόβουνο". (βιντεο)

Διαβάστε Περισσότερα » "Νιgel Farage: "Ο Τιτανικός της ΕΕ χτύπησε παγόβουνο". (βιντεο)"

Στο "μικροσκόπιο" 14 καθηγητών και δικηγόρων τα δύο Μνημόνια

Δεκατέσσερις πανεπιστημιακοί καθηγητές του Εργατικού Δικαίου, καθώς και δικηγόροι- εργατολόγοι, θέτουν στο τελευταίο, 200 σελίδων τεύχος του νομικού περιοδικού Επιθεώρηση Εργατικού Δικαίου, στο «μικροσκόπιο» της νομικής επιστήμης, τα δύο Μνημόνια (Ι και ΙΙ), αναλύοντας τις ραγδαίες και ανατρεπτικές επιδράσεις τους στις εργασιακές σχέσεις στην Ελλάδα.

Και οι 14 ερμηνεύουν μία προς μία τις τελευταίες μεταρρυθμίσεις, που επέφεραν στην εργατική νομοθεσία τα δύο Μνημόνια (νόμοι 3845/2010 και 4046/2012) και οι Πράξεις του Υπουργικού Συμβουλίου που εκδόθηκαν στη συνέχεια.

Οι νομικοί σχολιάζουν, αλλά και ερμηνεύουν το δίκαιο των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, την επιστροφή στις ατομικές συμβάσεις εργασίας και τις περιπέτειες των επιχειρησιακών συμβάσεων εργασίας, κατά τη μεταμνημονιακή εποχή.

Οι μελέτες και οι αναλύσεις τους δίνουν λύσεις στα αδιέξοδα και τις απορίες των δικηγόρων, οι οποίοι πρόκειται ή έχουν ήδη καταθέσει εργατικές αγωγές, διεκδικώντας οικονομικές απώλειες εργαζομένων (μείωση μισθών, κατάργηση επιδομάτων, λύση συλλογικών συμβάσεων εργασίας και μετατροπή τους σε ατομικές συμβάσεις, κ.λπ.), ενώ παράλληλα παρέχονται νομικά επιχειρήματα προς υποστήριξη των θέσεων τους.

Την ίδια στιγμή τα άρθρα των «14» λειτουργούν ως ερμηνευτική εγκύκλιος εφαρμογής των δύο Μνημονίων.

Οι ερμηνευτές του Εργατικού Δικαίου, παράλληλα, θέτουν το ερώτημα εάν στη «Μνημονοκρατούμενη Ελλάδα» έχει μέλλον το Εργατικό Δίκαιο ή είναι στα όρια του τέλους του.


Οι 14, που αναλύουν και σχολιάζουν τα δύο Μνημόνια και παράλληλα καταγράφουν τα παράθυρα διαφυγής που υπάρχουν, είναι: Αντ. Βάγιας, Ν. Γαβαλάς, Φωτ. Δερμιτζάκη, Δ. Ζωγραφόπουλος, Γ. Θεοδόσης, 'Αρ. Καζάκος, Γ. Κατρούγκαλος, Ι. Κουκιάδης, Δ. Λαδάς, Γ. Λεβέντης, Ι. Ληξουριώτης, Κ. Μπακόπουλος, Κ. Παπαδημητρίου, Δ. Τραυλός-Τζανετάτος.

epikaira.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο "μικροσκόπιο" 14 καθηγητών και δικηγόρων τα δύο Μνημόνια"

Πάνω από 1 εκατ. άνεργοι στην Ελλάδα

Σε ύψη ρεκόρ η ανεργία ανήλθε η ανεργία το Δεκέμβριο καθώς εκτινάχθηκε στο 21% με τους ανέργους να ανέρχονται στα 1.033.507 εκατομμύρια και με τους αναλυτές να εκφράζουν φόβους για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, λόγω της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής και της ύφεσης. Μέσα σε έναν χρόνο ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά περίπου 300.000 άτομα, ενώ ειδικά οι νέοι μαστίζονται από την ανεργία, καθώς περισσότεροι από ένας στους δύο είναι χωρίς εργασία.

Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό ανεργίας τον Δεκέμβριο 2011 ανήλθε σε 21%, έναντι 14,8% τον Δεκέμβριο 2010 και 20,9% τον Νοέμβριο 2011.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.033.507 άτομα και αυξήθηκαν κατά 299.862 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2010 (αύξηση 40,9%) και κατά 3.920 άτομα σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2011 (αύξηση 0,38%).

Παράλληλα, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.424.562 άτομα. Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 71.414 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2010 (αύξηση 1,6%) και κατά 905 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2011 (αύξηση 0,02%).

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.899.319 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 334.445 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2010 (μείωση 7,9%) και κατά 1.950 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2011 (μείωση 0,05%).

Ηλικιακά, από την ανεργία πλήττονται κυρίως τα άτομα 15- 24 ετών, με ποσοστό ανεργίας 51,1% τον Δεκέμβριο 2011 από 39% τον Δεκέμβριο 2010. Ακολουθούν τα άτομα 25- 34 ετών (28,7% από 21%), 35- 44 ετών (17,9% από 12,2%) και 45- 54 ετών (14,8% από 9,2%). Ακόμη και στις ηλικίες 55- 64 ετών, η ανεργία είναι πλέον διψήφια (10,1% τον Δεκέμβριο 2011 από 7,1% τον Δεκέμβριο 2010).

Επίσης, η ανεργία είναι «γένους θηλυκού». Στις γυναίκες, το ποσοστό αυξήθηκε στο 25,3% (από 18,7% τον Δεκέμβριο 2010). Στους άνδρες ήταν 17,7% από 11,9% τον Δεκέμβριο 2010.

Σε επίπεδο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ήπειρο- Δυτική Μακεδονία (24,5% από 15,8% τον Δεκέμβριο 2010). Ακολουθούν, η Μακεδονία- Θράκη (23,1% από 16,3%), η Αττική- όπου διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας- (21,5% από 14%), η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (21% από 14,8%), η Κρήτη (17,7% από 14,3%), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (17,2% από 14,5%) και το Αιγαίο (15,9% από 13,6%).

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 1 εκατ. άνεργοι στην Ελλάδα"

Θύελλα ανακοινώσεων και εξώδικα κατά του ΕΟΠΥΥ

Εκτός απο τις δεκάδες ανακοινώσεις διαμαρτυρίας όλων των Ιατρικών Συλλόγων της χώρας ξεκίνησαν και τα εξώδικα κατά του ΕΟΠΥΥ για το τεράστιο πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την ηλεκτρονική συνταγογράφηση.
Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών απέστειλε κατά του Γεράσιμου Βουδούρη προέδρου του ΕΟΠΥΥ, εξώδικη δήλωση διαμαρτυρία για το χάος που δημιούργησε η e-syntagografisi. Έξώδικα απέστειλαν και οι Ιατρικοί Σύλλογοι Κοζάνης και Χαλκιδικής.

Όπως αναφέρεται:

"Το σύστημα ηλεκτρονικής συνταγογράφησης, όπως σας είναι γνωστό, παρουσίασε αίφνης προβλήματα λειτουργίας λόγω ανεπαρκούς υποστήριξης. Τούτο μας λυπεί ιδιαίτερα αφού είναι προφανές ότι το σύστημα λειτουργεί χωρίς την απαιτούμενη ασφάλεια.

Αλλά και πέραν αυτού, ακόμη και αν θελήσουμε να δούμε την ανεπάρκεια αυτή με καλή πίστη, θα περιμέναμε από τη Διοίκηση του ΕΟΠΥΥ να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε πρωτίστως οι ασφαλισμένοι, αλλά και ιατροί και λοιποί πάροχοι υπηρεσιών να μην ταλαιπωρηθούν.
Όμως κάτι τέτοιο δεν συνέβη εν προκειμένω.

Από ιατρούς μέλη μας πληροφορούμεθα ότι μετά την αιφνίδια αυτή διακοπή του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης επικράτησε το χάος εκθέτοντας τους πάντες. Έτσι ενώ στους ιατρούς γνωστοποιήθηκε ότι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη χειρόγραφη συνταγογράφηση, μέχρι να αποκατασταθεί η λειτουργία του συστήματος, τούτο δεν ήταν γνωστό στους φαρμακοποιούς!.

Για τους λόγους αυτούς, ο ΙΣΑ διαμαρτυρήθηκε έντονα με την υπ. αριθμ. πρωτ. 3008/8-5-2012 απευθυνόμενη προς εσάς επιστολή του, με την οποία σας καλούσαμε να προβείτε ΑΜΕΣΑ στις αναγκαίες ενέργειες για την ομαλοποίηση της κατάστασης με αποκλειστικό γνώμονα το συμφέρον των ασφαλισμένων. Επίσης ζητούσαμε να δοθεί η δυνατότητα στους πιστοποιημένους ιατρούς να συνταγογραφούν χειρόγραφα στα συνταγολόγια των ιατρείων τους, προκειμένου να έχουν την δυνατότητα να επιτελέσουν το καθήκον τους και να ασκήσουν το λειτούργημά τους!.

Η μη δυνατότητα χορήγησης φαρμάκων στους ασθενείς προκάλεσε χάος και είναι θέμα που άπτεται της δημοσίας υγείας και για το οποίο δεν χωρούν αναβολές και «τεχνικά προβλήματα»!! Παρά ταύτα εσείς μέχρι σήμερα ούτε απαντήσατε ούτε μεριμνήσατε για ένα τόσο σοβαρό πρόβλημα.
Μετά την προηγούμενη επιστολή μας και την παρούσα αναλαμβάνετε πλήρως την ευθύνη, συνολικά για το χάος που έχει δημιουργηθεί και για κάθε συγκεκριμένο περιστατικό χωριστά. Διά τούτο επιφυλασσόμαστε παντός νομίμου δικαιώματος μας."

ygeianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Θύελλα ανακοινώσεων και εξώδικα κατά του ΕΟΠΥΥ"

Έρευνα για εικονικά τιμολόγια σε μικρό Δήμο του Βόλου

Τη διεξαγωγή νέας ΕΔΕ από το Σώμα Ελεγκτών Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης ανέθεσε ο Γενικός Επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης κ. Λέανδρος Ρακιντζής, μετά από σχετική αναφορά του Δημάρχου Βόλου Πάνου Σκοτινιώτη.

Η έρευνα, σύμφωνα με το thessalianews.gr θα γίνει προκειμένου να αρθεί η ασυμφωνία μεταξύ των συμπερασμάτων της ΕΔΕ που διενεργήθηκε από το Δήμο αφενός, και του Πορίσματος του ΣΔΟΕ αφετέρου, σχετικά με την υπόθεση εικονικών τιμολογίων στον τέως Δήμο Αγριάς.

Υπενθυμίζεται ότι η έκθεση ελέγχου του ΣΔΟΕ είχε διαπιστώσει την έκδοση εικονικών τιμολογίων από επιχείρηση και την αντίστοιχη εκταμίευση χρημάτων από το ταμείο του πρώην Δήμου Αγριάς, καθώς και τη συντέλεση του αδικήματος της λήψης εικονικών φορολογικών στοιχείων από τον πρώην Δήμο Αγριάς.

Ωστόσο, η ΕΔΕ κατέληξε σε σαφώς αντίθετα ευρήματα για την ευθύνη υπαλλήλων του πρώην Δήμου Αγριάς, περιοριζόμενη μόνο στον καταλογισμό αμέλειας των μελών της επιτροπής παραλαβής. Κατόπιν αυτού, ο Δήμαρχος Βόλου απευθύνθηκε στον Γενικό Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, ζητώντας να ενεργήσει τα νόμιμα προκειμένου να αρθεί η ανωτέρω ασυμφωνία.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα για εικονικά τιμολόγια σε μικρό Δήμο του Βόλου"

ΟΙΕΛΕ: Μήνυση στον Μπαμπινιώτη για παράβαση καθήκοντος

Μηνυτήρια αναφορά κατά του υπουργού Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Γιώργου Μπαμπινιώτη για παράβαση καθήκοντος κατέθεσε σήμερα το ΔΣ της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ .

Η ΟΙΕΛΕ αντιδρά στην απόφαση του υπουργού Παιδείας να υπογράψει την ομόφωνη γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους με την οποία εξομοιώνονται μισθολογικά και βαθμολογικά οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί με τους συναδέλφους τους στο δημόσιο.

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Μιχάλης Κουρουτός επισήμανε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου ότι οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί ζητούν να απομακρυνθεί από τη θέση του υπουργού ο Γ. Μπαμπινιώτης, καθώς με την υπογραφή της γνωμοδότησης «ενισχύει τον ρόλο του ως ιδιοκτήτης των ιδιωτικών σχολείων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας» (Αρσάκεια) και τον χαρακτήρισε «επικίνδυνο» για την Παιδεία.

Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος Τύπου της ΟΙΕΛΕ Γιώργος Χριστόπουλος τόνισε ότι ο υπουργός «με τη χαριστική απόφαση που υπέγραψε, προσέφερε στους ιδιοκτήτες των σχολείων περίπου 30 εκατ. ευρώ, αφαίρεσε από τους ιδιωτικούς εκπαιδευτικούς 27 εκατ. και από τα ασφαλιστικά ταμεία 20 εκατ. ευρώ».

Ο κ. Μπαμπινιώτης έχει υποστηρίξει ότι με την υπογραφή της γνωμοδότησης οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί, τουλάχιστον, προστατεύονται από τον κίνδυνο σύναψης ατομικής σύμβασης.

Παρέμβαση για το ζήτημα έκανε ο Σύνδεσμος Ιδρυτών Ελληνικών Ιδιωτικών Εκπαιδευτηρίων (ΣΙΕΙΕ) που μίλησε για «παραποίηση της αλήθειας» και παρέσχε στήριξη στον υπουργό Παιδείας.

Οι ιδιοκτήτες ιδιωτικών σχολείων αναφέρουν ότι επικράτησε ασάφεια στο συγκεκριμένο θέμα, που οδήγησε στο να ζητηθεί η γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, το οποίο ομόφωνα απεφάνθη υπέρ της εξομοίωσης των μισθών.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους με ομόφωνη γνωμοδότησή του επιβεβαίωσε ότι σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία (Ν.682/77), τις δικαστικές αποφάσεις και την απόφαση της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου (1469/84), οι Ιδιωτικοί Εκπαιδευτικοί υπάγονται στο ενιαίο μισθολόγιο και στην εφαρμογή του Νόμου 4024/2011, που αφορά στη βαθμολογική και μισθολογική τους εξέλιξη».

«Αυτό, λοιπόν, που εδώ και μήνες, με βάση τις γνωμοδοτήσεις έγκριτων νομικών Καθηγητών Πανεπιστημίων, ειδικών στην εργατική νομοθεσία, γνωρίζαμε, επιβεβαιώθηκε με τον πιο ξεκάθαρο και αδιαμφισβήτητο τρόπο από το πλέον αρμόδιο νομικό όργανο του Ελληνικού Κράτους», τονίζει ο ΣΙΕΙΕ.

«Ο υπουργός Παιδείας κ. Γεώργιος Μπαμπινιώτης, ως όφειλε, έκανε δεκτή την ως άνω γνωμοδότηση. Σκάνδαλο θα ήταν να μην έκανε δεκτή την ομόφωνη γνωμοδότηση του ΝΣΚ», καταλήγει η ανακοίνωση του Συνδέσμου.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΙΕΛΕ: Μήνυση στον Μπαμπινιώτη για παράβαση καθήκοντος"

Προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί

«Φάρμακα τέλος αν δεν πληρωθούμε από τον ΕΟΠΥΥ»


Το ενδεχόμενο να μείνουν χωρίς φαρμακευτική περίθαλψη, αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ.

Το προεδρείο του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου (ΠΦΣ) ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι θα προχωρήσει σε κινητοποιήσεις, εάν δεν εξοφληθούν τα χρέη του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) προς τα μέλη του.

Ανοιχτή Επιστολή Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου
η οποία εστάλη στα πολιτικά κόμματα στους Υπουργούς Υγείας, Εργασίας, Οικονομικών, καθώς και στις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων

Με βάση διασταυρωμένες πληροφορίες, ο ΕΟΠΥΥ δεν είναι σε θέση να ανταποκριθεί στις δεσμεύσεις του έναντι των φαρμακοποιών.

Η πληρωμή είναι προγραμματισμένη να πραγματοποιηθεί έως 15-17 Μαΐου, για εκτελεσθείσες συνταγές μηνός Μαρτίου.

Επισημαίνεται ότι είναι αδύνατον να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των φαρμακείων μας, εάν ο ΕΟΠΥΥ αποδειχθεί ασυνεπής στις υποχρεώσεις του.

Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία από το 2011 με αποτέλεσμα πολλοί φαρμακοποιοί να αγωνίζονται να επιβιώσουν έχοντας δανειστεί με πολύ υψηλά επιτόκια από τις τράπεζες.

Δημιουργείται τεράστιος κίνδυνος από την αδυναμία παροχής φαρμακευτικής περίθαλψης σε εκατομμύρια ασφαλισμένους και η ευθύνη βαραίνει πρωτίστως τους Υπουργούς Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Οικονομικών, Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης καθώς επίσης και τις Διοικήσεις των Ασφαλιστικών Ταμείων.
Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν το καθήκον τους.

Σε διαφορετική περίπτωση, είναι μονόδρομος η άμεση διακοπή της φαρμακευτικής περίθαλψης σε όλο τον Ελληνικό Λαό με αποκλειστική ευθύνη Υπουργών και Διοικήσεων Ασφαλιστικών Ταμείων.


ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΣ ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΣΤΑ ΜΜΕ

Τον κίνδυνο της άμεσης διακοπής της φαρμακευτικής περίθαλψης σε όλο τον Ελληνικό Λαό επισημαίνει με ανοικτή επιστολή προς τους αρμόδιους υπουργούς, διοικήσεις ασφαλιστικών ταμείων και τους πολιτικούς αρχηγούς, ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος, με αφορμή τη διαφαινόμενη μη πληρωμή των φαρμακείων από τον ΕΟΠΥΥ
Ο κίνδυνος της μη πληρωμής αφορά τις εκτελεσθείσες συνταγές του Μαρτίου, οι οποίες σύμφωνα με τις κυβερνητικές δεσμεύσεις πρέπει να εξοφληθούν με καταληκτική ημερομηνία την 15η Μαΐου.
Στην επιστολή επισημαίνεται «ότι είναι αδύνατον να συνεχιστεί η ομαλή λειτουργία των φαρμακείων μας, εάν ο ΕΟΠΥΥ αποδειχθεί ασυνεπής στις υποχρεώσεις του.
Υπενθυμίζεται ότι υπάρχουν συσσωρευμένα χρέη προς τα φαρμακεία από το 2011 με αποτέλεσμα πολλοί φαρμακοποιοί να αγωνίζονται να επιβιώσουν έχοντας δανειστεί με πολύ υψηλά επιτόκια από τις τράπεζες».

«Τους καλούμε να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να πράξουν το καθήκον τους.
Σε διαφορετική περίπτωση, είναι μονόδρομος η άμεση διακοπή της φαρμακευτικής περίθαλψης σε όλο τον Ελληνικό Λαό με αποκλειστική ευθύνη Υπουργών και Διοικήσεων Ασφαλιστικών Ταμείων», καταλήγει χαρακτηριστικά η επιστολή.

Για τον ΠΦΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΑΜΠΑΤΖΟΓΛΟΥ

Διαβάστε Περισσότερα » "Προειδοποιούν οι φαρμακοποιοί"

Προφυλακιστέοι οι δύο επίορκοι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης

Στη φυλακή οδηγήθηκαν, μετά τις απολογίες τους στον ανακριτή, οι δύο υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης που αντιμετώπιζαν κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος για τα αδικήματα της εκβίασης, της σύστασης και συμμορίας και της δωροδοκίας.

Πρόκειται για έναν 58χρονο και μία 56χρονη, οι οποίοι υπηρετούν στο τμήμα προγραμματισμού και ελέγχου του υπουργείου Ανάπτυξης. Και οι δύο συνελήφθησαν την περασμένη Παρασκευή καθώς φέρονται να εκβίαζαν ιδιοκτήτη ξενοδοχείου ζητώντας του χρήματα, προκειμένου να προωθήσουν την κοινοτική οικονομική ενίσχυση που είχε ζητήσει και εκκρεμούσε από το 2009.

Σύμφωνα με τον επιχειρηματία, οι δύο υπάλληλοι φέρονται να του ζήτησαν ως προμήθεια το 10% της επιχορήγησης ύψους 3 εκατ. ευρώ που είχε εγκριθεί από το 2009 για την ανακαίνιση του ξενοδοχείου του. Ύστερα, όμως, από «παζάρια» το ποσό κατέβηκε από τις 300.000 στις 120.000 ευρώ.

Οι δύο υπάλληλοι συνελήφθησαν αφού παρέλαβαν τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα ύψους 10.000 ευρώ, τα οποία φέρεται ότι ήταν η προκαταβολή που ζητούσαν.

Ήταν το δεύτερο «κρούσμα» δωροδοκίας στο υπουργείο Ανάπτυξης μέσα σε διάστημα περίπου δυο μηνών. Τον περασμένο Μάρτιο είχαν συλληφθεί για δωροδοκία και εκβίαση δύο ακόμη υπάλληλοι του συγκεκριμένου υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες στις απολογίες τους, ενώπιον του ανακριτή, οι δύο κατηγορούμενοι φέρονται να αρνήθηκαν την εμπλοκή τους στην υπόθεση, επιχειρώντας να ρίξουν ο ένας την ευθύνη στην άλλη.

Μάλιστα, η 56χρονη είχε υποστηρίξει ότι είχε δανείσει χρήματα στο συνάδελφό της ο οποίος της τα επέστρεψε. Έτσι, όπως είχε υποστηρίξει δεν γνώριζε την προέλευση των χρημάτων και ότι αυτά ήταν προσημειωμένα.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακιστέοι οι δύο επίορκοι υπάλληλοι του υπουργείου Ανάπτυξης"

Ανάκληση ποσότητας άνω των 100.000 επιδορπίων γιαουρτιού της Carrefour

Σε συνέχεια του από της 4ης Μαΐου 2012 Δελτίου Τύπου που αφορούσε την ανάκληση
επιδορπίων γιαουρτιού λόγω ανάπτυξης ευρωτίασης (μούχλας) και ύστερα από σχετικούς
ελέγχους που διενήργησαν οι Περιφερειακές Διευθύνσεις Κεντρικής Μακεδονίας και Θεσσαλίας
του ΕΦΕΤ, όπου και άλλες παρτίδες των ανωτέρω προϊόντων εμφάνισαν αλλοίωση
οργανοληπτικών χαρακτηριστικών, ο ΕΦΕΤ απαίτησε την προληπτική ανάκληση / απόσυρση του
συνόλου των παρτίδων της σειράς προϊόντων «Επιδόρπια γιαουρτιού CARREFOUR».

Συγκεκριμένα πρόκειται για :
1) Επιδόρπιο γιαουρτιού με μπισκότο, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 520
4239 232088) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης
2) Επιδόρπιο γιαουρτιού με ροδάκινο, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 520
4239 232057) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης
3) Επιδόρπιο γιαουρτιού με λεμόνι, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 520 4239
232071) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης
4) Επιδόρπιο γιαουρτιού με κεράσι, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 520 4239
232064) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης
5) Επιδόρπιο γιαουρτιού με φράουλα, 1% ΛΙΠΑΡΑ, 2 Χ 200 ΓΡ, CARREFOUR (bar code: 520
4239 232040) ανεξαρτήτως ημ/νίας λήξης

Ο Ε.Φ.Ε.Τ. καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους τα ανωτέρω προϊόντα να μην
τα καταναλώσουν. Οι σχετικοί έλεγχοι βρίσκονται σε εξέλιξη.
Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ Γιάννης Μίχας τόνισε σε δηλώσεις του : «Η προστασία της
δημόσιας υγείας μέσω της διασφάλισης της παραγωγής και διάθεσης ασφαλών
τροφίμων αποτελεί αδιαπραγμάτευτο στρατηγικό στόχο του ΕΦΕΤ, γεγονός που θα
πρέπει να γίνει κατανοητό από οποιαδήποτε επιχείρηση, πολυεθνική, εγχώρια, μικρή ή
μεγάλη. Στο πλαίσιο αυτό οι έλεγχοι του ΕΦΕΤ συνεχίζονται με περισσότερη ένταση
και λαμβάνοντας υπόψη την τρέχουσα δύσκολη οικονομική συγκυρία της χώρας,
διαβεβαιώνουμε τους Έλληνες καταναλωτές ότι δεν θα επιτραπεί σε καμία περίπτωση
να μετατραπεί η οικονομική κρίση σε διατροφική».



Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάκληση ποσότητας άνω των 100.000 επιδορπίων γιαουρτιού της Carrefour"

Οικουμενική προτείνει ο Κουβέλης


Τον σχηματισμό κυβέρνησης οικουμενικού χαρακτήρα, της οποίας η θητεία θα λήξει τον Ιούνιο του 2014 και που θα συγκροτηθεί από φερέγγυα πολιτικά κόμματα, πρότεινε ο Φώτης Κουβέλης στον Ευάγγελο Βενιζέλο κατά την συνάντηση τους το απόγευμα της Πέμπτης.

Ο κ. Βενιζέλος θεώρησε την πρόταση του κ. Κουβέλη ως «θετικό οιωνό» και ως «ένα πρώτο βήμα». Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ εξήγησε πως η κυβέρνηση την οποία προτείνει θα πρέπει να διατηρήσει την Ελλάδα εντός Ευρώπης και ευρώ και να αρχίσει την διαπραγμάτευση για την σταδιακή απαγκίστρωση από το Μνημόνιο στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων.

Το ΠΑΣΟΚ δια του Ευάγγελου Βενιζέλου προτείνει ως γνωστόν κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί επακριβώς το πώς εννοεί ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ το προγραμματικό περιεχόμενο μιας τέτοιας κυβέρνησης.
Η συνάντηση Ευ. Βενιζέλου- Φ. Κουβέλη
Η συνάντηση Ευ. Βενιζέλου- Φ. Κουβέλη
Στα πλαίσια της πρότασης του κ. Κουβέλη θα πρέπει να ξεκαθαριστεί ότι το ΚΚΕ αρνείται (αρνήθηκε και το απόγευμα της Πέμπτης) να συμμετέχει σε ένα τέτοιο ή κάποιο άλλο εγχείρημα και ζητεί εκλογές. Ο Πάνος Καμμένος αρνήθηκε να συναντήσει τον κ. Βενιζέλο και επιφυλάσσεται να τοποθετηθεί κατά την τέταρτη φάση που θα είναι το συμβούλιο πολιτικών αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Η «Χρυσή Αυγή» εκ των πραγμάτων τίθεται εκτός μιας προοπτικής οικουμενικής κυβέρνησης. Ως εκ τούτου, ο κ. Κουβέλης αναφέρεται σε κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑ, Νέας Δημοκρατίας, ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ.
Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει δηλώσει πώς δεν συμμετέχει σε κυβέρνηση η οποία δεν θα προχωρήσει σε καταγγελία της δανειακής σύμβασης. Εκτός αιφνίδιας μεταστροφής, ο ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να διατηρήσει αυτήν την στάση και κατά την διάρκεια των συνομιλιών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Είναι λοιπόν, ηλίου φαεινότερον πως η «περιορισμένη αισιοδοξία» που εξέφρασε ο κ. Βενιζέλος δικαιολογείται μόνον εάν ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επενδύει σε πρωτοβουλία του Προέδρου της Δημοκρατίας η οποία σαν στόχο θα έχει να κάμψει τις αντιρρήσεις του ΣΥΡΙΖΑ καταρχήν και της Νέας Δημοκρατίας στη συνέχεια, εκτός και εάν την τελευταία στιγμή πεισθεί και ο κ. Πάνος Καμμένος.

Ολόκληρη η δήλωση του Φώτη Κουβέλη

Παρατίθεται η πλήρης δήλωση του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη:

«Οδεύουμε προς το τέλος των διερευνητικών εντολών. Πλησιάζει η ώρα της αλήθειας για όλους. Απευθύνομαι προς όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες και τους γνωστοποιώ την πρόταση της ΔΗΜ.ΑΡ. για συγκρότηση κυβέρνησης. Την πρόταση αυτή απηύθυνα πριν από λίγο στον κ. Βενιζέλο και είναι αυτονόητο ότι απευθύνεται προς όλες τις πολιτικές δυνάμεις. Προτείνω τη συγκρότηση Οικουμενικής κυβέρνησης, με πολιτικά φερέγγυα πρόσωπα, που θα ενσωματώνει και θα σέβεται το μήνυμα της λαϊκής ετυμηγορίας.

»Η αποστολή αυτής της κυβέρνησης, που θα έχει συγκεκριμένο δεσμευτικό πρόγραμμα και χρονικό ορίζοντα μέχρι τις ευρωεκλογές του 2014, θα είναι διπλή : Πρώτον, να κρατήσει την χώρα μέσα στην ΕΕ και το ευρώ και δεύτερον, να ξεκινήσει την σταδιακή απαγκίστρωση από το μνημόνιο.

»Η κυβέρνηση αυτή με ισχυρή λαϊκή και κοινοβουλευτική στήριξη θα αξιοποιήσει το ευνοϊκότερο πλέον ευρωπαϊκό πολιτικό περιβάλλον για να πετύχει θετικά αποτελέσματα, μετά από συστηματική και σκληρή διαπραγμάτευση. Να κρατήσει την Ελλάδα ζωντανή στην Ευρώπη , με την κοινωνία όρθια και με την νέα γενιά παρούσα.

»Καταθέτουμε αυτήν την πρόταση με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών που περνάει η χώρα και καλούμε όλες τις δυνάμεις να ανταποκριθούν με συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στον τόπο. Επισημαίνω ότι εμείς και εγώ προσωπικά δεν διεκδικούμε τίποτε πέρα από την ικανοποίηση να έχουμε συμβάλει σε έξοδο από την κρίση προς όφελος του λαού και της χώρας».



zougla.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Οικουμενική προτείνει ο Κουβέλης"

Νέο παραδικαστικό κύκλωμα για υπόθεση πλειστηριασμών ακινήτων

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος απήγγειλε η Εισαγγελία σε περισσότερα από 20 άτομα για την αποκαλούμενη υπόθεση του «κυκλώματος ακινήτων» στην οποία φέρεται να εμπλέκονται μία εφέτης, ένας πρόεδρος εφετών, ένας εισαγγελέας πρωτοδικών, ένας αρχιμανδρίτης, δικηγόροι, δικαστικοί επιμελητές, εφοριακοί, τραπεζικοί υπάλληλοι και αστυνομικοί, ενώ πρωταγωνιστικός ρόλος αποδίδεται σε έναν πολιτικό μηχανικό.

Η υπόθεση αναμένεται να ανατεθεί σε εφέτη ανακριτή ο οποίος θα οριστεί από την ολομέλεια εφετών που συγκαλείται στις 31 Μαΐου 2012.

Η δράση του κυκλώματος αποκαλύφθηκε με την άρση του απορρήτου χιλιάδων συνομιλιών που κατέγραψε η ΕΥΠ. Ετσι, αποκαλύφθηκε ότι στήνονταν συνθέσεις έναντι αμοιβής και απαλλάσσονταν ακόμα και εμπλεκόμενοι στο πρώτο προδικαστικό κύκλωμα. Κρατούσαν επίσης στο συρτάρι υποθέσεις που αφορούσαν δήμαρχο μεγάλης πόλης.

Η προκαταρκτική εξέταση διερευνήθηκε από τον εισαγγελέα εφετών Ισίδωρο Ντογιάκο, ο οποίος συνέταξε και το πόρισμα που διαβιβάστηκε στον αντιεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γιώργο Χατζίκο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο παραδικαστικό κύκλωμα για υπόθεση πλειστηριασμών ακινήτων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news