facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 9 Μαΐου 2012

Του Κουτρούλη ο γάμος

Με μία επιστολή προς τους ευρωπαίους ηγέτες, τον πρόεδρο της Ένωσης, Χέρμαν Βαν Ρομπάι, τον κεντρικό τραπεζίτη, Μάριο Ντράγκι και τον πρόεδρο της Κομισιόν, Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο, ο Αλέξης Τσίπρας πληροφορεί τους εταίρους πως η βούληση του ελληνικού λαού, όπως εκφράστηκε από την κάλπη, ακυρώνει τις υπογραφές των Αντώνη Σαμαρά και Ευάγγελου Βενιζέλου που εγγυώνται το Μνημόνιο και την δανειακή συμφωνία.

Είναι προφανές πως με την ενέργειά του αυτή ο κ. Τσίπρας προκαταλαμβάνει τις εξελίξεις πριν ακόμη συναντηθεί με τους αρχηγούς των κομμάτων του μνημονιακού μετώπου. Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας άλλωστε έσπευσε να απαντήσει σε προηγούμενες δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος είχε ζητήσει από τους Σαμαρά και Βενιζέλο να αποστείλουν επιστολές ανυπακοής προς τους δανειστές της χώρας, ακυρώνοντας τις προηγούμενες υπογραφές και δεσμεύσεις τους.

Η απάντηση του κ. Σαμαρά ήταν εξαιρετικά έντονη. Ζήτησε από τον κ. Τσίπρα να «συνέλθει» μέχρι την συνάντηση τους, της Τετάρτης και να αναλογιστεί τις ευθύνες του, επιμένοντας πως η Ελλάδα βρίσκεται στην Ευρώπη και το ευρώ.

Το κατηγορηματικό «όχι» του Αντώνη Σαμαρά στην πρόταση του Αλέξη Τσίπρα δεν αφήνει περιθώρια για ψήφο ανοχής εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας σε κυβέρνηση μειοψηφίας του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τον κ. Σαμαρά η πρόταση του Αλέξη Τσίπρα οδηγεί αναπόφευκτα στην χρεοκοπία της χώρας.

Λίγο αργότερα με επίσημη ανακοίνωσή του, το ΚΚΕ καταδίκαζε την τακτική του Αλέξη Τσίπρα, καταγγέλλοντας πως ενεργεί με το βλέμμα στις επόμενες εκλογές, αποπροσανατολίζοντας τον λαό.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος παρεμβαίνοντας νωρίς το βράδυ της Τρίτης προειδοποίησε με την σειρά του τον Αλέξη Τσίπρα πως ο μόνος όρος για τον σχηματισμό μιας υπεύθυνης κυβέρνησης είναι η παραμονή στο ευρώ. Παρόλα αυτά η Ιπποκράτους και ο κ. Βενιζέλος δεν έκοψε τις γέφυρες και υπενθύμισε την πρότασή του για κυβερνητικό σχήμα που θα βασίζεται στην στήριξη των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων της χώρας.

Ο κ. Βενιζέλος ωστόσο παρέπεμψε στην συνάντηση του με τον Αλέξη Τσίπρα, της Τετάρτης όπου, όπως επισήμανε, θα πραγματοποιηθεί μία «ουσιαστική συζήτηση».

Προηγουμένως ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αριστεράς, Φώτης Κουβέλης, κατά τη συνάντησή του με τον Αλέξη Τσίπρα, του δήλωσε πως στηρίζει μία κυβέρνηση της Αριστεράς αλλά οικουμενικού χαρακτήρα.

Το επιπρόσθετο αυτό χαρακτηριστικό, το οικουμενικό δηλαδή στοιχείο φαίνεται πως αποτελεί και την γραμμή άμυνας της Δημοκρατικής Αριστεράς σε περίπτωση που ο Αλέξης Τσίπρας δεν οδηγηθεί τελικά σε ευρύ κυβερνητικό σχήμα αλλά αντιθέτως, αποφασίσει να προτείνει ένα στενό, αντιμνημονιακό και σκληρά αντιευρωπαϊκό μέτωπο.

Πληθαίνουν τα αρνητικά μηνύματα


Σκληρή στάση τήρησε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μπαρόζο, ο οποίος την Τρίτη δήλωσε πως η Ελλάδα έχει να διαλέξει μεταξύ της άτακτης χρεοκοπίας και των συμφωνιών για τις οποίες έχει δεσμευθεί. Αντίστοιχες τοποθετήσεις έκαναν και άλλα στελέχη της ευρωπαϊκής γραφειοκρατίας αλλά και κυβερνητικά στελέχη του Βερολίνου, ενώ ο οίκος «FIΤCH» ανακοίνωσε πως η έξοδος της Ελλάδας από την Ευρωζώνη δεν θα ήταν πρόβλημα για το ευρώ.

Η γερμανική καγκελαρία διαρρέει σε όλους τους τόνους πως οι συμφωνίες γίνονται για να τηρούνται. Τόσο οι Χριστιανοδημοκράτες όσο και οι Σοσιαλδημοκράτες της Γερμανίας φαίνονται εξαιρετικά θορυβημένοι από τα τεκταινόμενα στην Αθήνα, την ώρα που πληθαίνουν οι φωνές σε Ευρώπη και Αμερική πως η συνταγή της λιτότητας πρέπει να δώσει την θέση της σε άλλα οικονομικά δόγματα.

Παρόλα αυτά η αίσθηση που επικρατεί στα ευρωπαϊκά κέντρα λήψης αποφάσεων είναι πως το μήνυμα των ελληνικών εκλογών (και των γαλλικών) έχει φθάσει στις καγκελαρίες και λαμβάνεται υπ΄όψιν παρά την μέχρι τώρα φρασεολογία που χρησιμοποιείται και η απόδειξη γι΄αυτό είναι πως ανακοινώθηκε έκτακτη Σύνοδος Κορυφής για την Ανάπτυξη στις 23 Μαΐου.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Του Κουτρούλη ο γάμος"

Σαμαράς: «Ο κ.Τσίπρας κάνει το παν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση»

«Ο κ.Τσίπρας κάνει το παν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση» δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ, Αντώνης Σαμαράς, κατηγορώντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ για αλαζονεία και λαϊκισμό. «Μου ζητά να βάλω υπογραφή στην διάλυση της Ελλάδας» είπε και τον καλεί μέχρι αύριο, Τετάρτη, που θα συναντηθούν «να έχει συνέλθει».

Ολόκληρη η δήλωση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Αντώνη Σαμαρά έχει ως εξής:

«Η Νέα Δημοκρατία είχε προειδοποιήσει για το ενδεχόμενο ακυβερνησίας και κάνουμε ό,τι είναι δυνατό για να προκύψει κυβέρνηση. Είχαμε προειδοποιήσει, ακόμα, ότι υπάρχει κίνδυνος από επικίνδυνους πειραματισμούς, σε μια φάση που η χώρα έχει φτάσει στα όριά της.

Γιατί η χώρα δεν αντέχει παιγνίδια με τη φωτιά…Είμαστε έτοιμοι, με κάθε καλή πρόθεση, να δώσουμε την ανοχή μας σε κυβέρνηση μειοψηφίας - στην οποία εμείς δεν θα μετέχουμε - εφ’ όσον, βεβαίως, διασφαλίζει την παραμονή της χώρας στο ευρώ και τα εθνικά συμφέροντά της.

Όμως, ο κ. Τσίπρας με τις σημερινές του δηλώσεις κάνει το πάν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση!

Εμείς σεβόμαστε τη νωπή ετυμηγορία του ελληνικού λαού. Και δεν θέλουμε η χώρα να πάει ξανά σε νέες εκλογές.

Ακούγοντας, όμως, τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα, αντιληφθήκαμε ότι δεν έχει καμία διάθεση να εγγυηθεί την ευρωπαϊκή ταυτότητα και προοπτική της Ελλάδας! Απλά ερμηνεύει ο ίδιος, με απίστευτη αλαζονεία, το εκλογικό αποτέλεσμα ως «εντολή» να σύρει τη χώρα στο χάος.

Διότι αυτά που αναφέρει περί «λογιστικής έρευνας του χρέους» κι άλλες ακρότητες, οδηγούν κατευθείαν σε χρεοκοπία και έξοδο από το ευρώ.

Του θυμίζω ότι αποκρατικοποιήσεις γίνονται παντού στον κόσμο, ακόμα και στην Κίνα. Ενώ επανακρατικοποιήσεις, όπως προτείνει ο ίδιος και το πρόγραμμά του, δεν γίνονται πουθενά! Και δεν υπάρχουν και χρήματα να τις κάνει!

Του θυμίζω, τέλος, ότι η Ελλάδα είναι στο ευρώ. Και για να γίνουν όσα προτείνει ο ίδιος, θα πρέπει να βγει από το ευρώ! Κι αν έβγαινε από το ευρώ, τότε δεν θα μπορούσε να κάνει απολύτως τίποτε, διότι η καταστροφή της κοινωνίας και της
οικονομίας θα ήταν σίγουρη και χωρίς προηγούμενο.

Τελικά, ο κ. Τσίπρας αυτό θέλει; Έξοδο από το ευρώ; Γιατί δεν το λέει ευθέως, όπως κάνει το ΚΚΕ; Κι όσοι εξακολουθούν να στηρίζουν τα σχέδιά του, γιατί δεν του το λένε; Μήπως γιατί κι οι ίδιοι επιθυμούν την έξοδο της χώρας από το ευρώ;

Το θέμα είναι, λοιπόν, να μην πληρώσει ο ελληνικός λαός το λαϊκισμό κάποιων που εμφανίζονται ως «οπαδοί της ευρωπαϊκής πορείας» της Ελλάδας, όταν την ίδια στιγμή κάνουν ό,τι μπορούν για να την υπονομεύσουν.

Το μήνυμα των εκλογών το πήραν και οι Ευρωπαίοι εταίροι μας, που έχουν κι αυτοί τις ευθύνες τους. Ζητήσαμε επαναδιαπραγμάτευση της οικονομικής πολιτικής, ώστε να πάρει ανάσα η Οικονομία και να ανακουφιστεί η Κοινωνία. Αυτό είναι απολύτως ρεαλιστικό και μπορεί να γίνει.

Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση που αυτά θα κάνει, σε αυτά θα δώσει προτεραιότητα, θα διασφαλίσει την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας και θα δώσει πολιτική σταθερότητα και κοινωνική ανακούφιση.

Όσοι επικαλούνται το αποτέλεσμα των εκλογών για να διαλύσουν τη χώρα, να ξέρουν ότι ο λαός σε κανένα δεν έδωσε τέτοια εντολή!

Δεν μου ζητάει ο κ. Τσίπρας να πάρω πίσω την υπογραφή μου στην επιστολή που έστειλα στην Ευρώπη, με την οποία ευθέως ζητούσα τροποποιήσεις στην Πολιτική του Μνημονίου. Μου ζητάει να βάλω την υπογραφή μου στη διάλυση της Ελλάδας! Κι
αυτό δεν πρόκειται να το κάνω…

Ελπίζω μέχρι αύριο που θα συναντηθούμε, ο κ. Τσίπρας να έχει συνέλθει. Αλλιώς, ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν έχει στο νου του ούτε τον Έλληνα πολίτη, ούτε το μέλλον του τόπου…

Θέλει απλά να συγκροτήσει αριστερό αντί-ευρωπαϊκό μέτωπο. Να ξέρει, όμως, ότι απέναντί του, τότε, θα βρει το Ευρωπαϊκό Κεντροδεξιό Μέτωπο. Και δεν θα περάσουν τα σχέδιά του…

-- Πριν δύο χρόνια προειδοποιήσαμε τους οπαδούς του Μνημονίου ότι με την πολιτική τους διέλυαν τη χώρα. Τώρα δεν θα αφήσουμε τους οπαδούς του λαϊκισμού να αποτελειώσουν τη διάλυσή της».

Βολές εναντίον του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ και από ΚΚΕ και ΔΗΣΥ


ΚΚΕ: Οι προτάσεις Τσίπρα δεν καταργούν το Μνημόνιο

Και το ΚΚΕ εξαπέλυσε πυρά κατά του κ. Τσίπρα, για διαφορετικούς λόγους. Σε ανακοίνωσή του τον κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί την εντολή που πήρε για τις επόμενες εκλογές προσπαθώντας «να παραπλανήσει τους απελπισμένους» και «να υποκλέψει ψήφους».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι προτάσεις του Αλ. Τσίπρα δεν καταργούν το Μνημόνιο και τη δανειακή σύμβαση αλλά οι εργαζόμενοι θα κληθούν να πληρώσουν ένα μεγάλο μέρος του χρέους.

Προστίθεται ακόμα ότι οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ αφήνουν ανοιχτό το δρόμο στις ιδιωτικοποιήσεις και στα νέα αντεργατικά μέτρα ενώ «αφήνουν στο απυρόβλητο τις αντιδραστικές αλλαγές στην παιδεία, υγεία, πρόνοια».

Χαρακτηρίζει ως συνειδητή προσπάθεια εξαπάτησης τις εξαγγελίες του Αλ. Τσίπρα για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών προς όφελος των μικρομεσαίων, καθώς τους καταδικάζουν σε νέα δάνεια μέσα σε συνθήκες ασφυκτικής περικύκλωσης από τα μονοπώλια.

Το ΚΚΕ καταλήγει υποστηρίζοντας ότι ο λαός πρέπει «να πάρει διαζύγιο» από όσους τον καλούν να συνεχίσει στον εφιαλτικό «ευρωμονόδρομο» είτε «φορούν μνημονιακό είτε αντιμνημονιακό προσωπείο».


Eπίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και από την Δημοκρατική Συμμαχία

Από το γραφείο Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:

«Οι σημερινές δηλώσεις του κυρίου Στρατούλη δείχνουν την απερίγραπτη ανευθυνότητα και έλλειψη γνώσης της πραγματικής οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κύριος Τσίπρας μας ενημέρωσε μέσω του κυρίου Στρατούλη ότι θα φέρει ανάπτυξη με τις τραπεζικές μας καταθέσεις!

Προσπερνάμε την προφανή άγνοια των δύο για το γεγονός, ότι οι καταθέσεις αυτές έχουν χορηγηθεί ήδη ως δάνεια, πολλά από τα οποία είναι στο κόκκινο και αναρωτιόμαστε μετά από αυτή τη δήλωση, ποιός σοβαρός επιχειρηματίας θα φέρει χρήματα στην Ελλάδα για επενδύσεις, όταν κινδυνεύουν τα λεφτά του να γίνουν έρμαιο των κυρίων Τσίπρα και Στρατούλη. Κανείς»

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς: «Ο κ.Τσίπρας κάνει το παν για να μη σχηματιστεί κυβέρνηση»"

Νέες συναντήσεις Τσίπρα την Τετάρτη για τον σχηματισμό κυβέρνησης

Τις επαφές του με τους αρχηγούς των κομμάτων θα συνεχίσει την Τετάρτη ο Αλέξης Τσίπρας στο πλαίσιο της διερευνητικής εντολής για τον σχηματισμό κυβέρνησης. Πρώτη συνάντηση θα γίνει το απόγευμα με τον Πάνο Καμμένο και θα ακολουθήσουν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο πρόεδρος της ΝΔ με μία σκληρή δήλωση την Τρίτη έκλεισε ουσιαστικά την πόρτα της συνεργασίας, ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ προανήγγειλε μία «ουσιαστική συνάντηση» με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.

Το μεσημέρι της Τετάρτης, ο κ. Τσίπρας θα έχει επαφές με κοινωνικούς φορείς και το απόγευμα θα συναντηθεί διαδοχικά με τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνο Καμμένο (5:00 μ.μ.), με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο (6:00 μ.μ.) και με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά (7:00 μ.μ.).

Μετά το τέλος των συναντήσεων ο κ. Τσίπρας θα μιλήσει στους νέους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Η Δημοκρατική Αριστερά, από την πλευρά της, στηρίζει τη δημιουργία κυβέρνησης Αριστεράς με ευρεία λαϊκή και κοινοβουλευτική νομιμοποίηση -τονίζοντας τη θέση της για απαγκίστρωση από το μνημόνιο και παραμονή της χώρας στο ευρώ.

Το ΚΚΕ αρνήθηκε να συναντηθεί με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ξεκαθαρίζοντας πως δεν υπάρχουν περιθώρια συνεννόησης.

Την Τρίτη, οπότε και παρέλαβε από τον Πρόεδρο τη διερευνητική εντολή, ο Αλ.Τσίπρας συναντήθηκε επίσης και με επικεφαλής κομμάτων που έμειναν εκτός Βουλής. Η επικεφαλής της Κοινωνικής Συμφωνίας Λούκα Κατσέλη εμφανίστηκε θετική σε συνεργασία με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ οι Οικολόγοι Πράσινοι ζήτησαν «συγκεκριμένες προτάσεις» πέραν «ενός αντιμνημονιακού πλαισίου».

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες συναντήσεις Τσίπρα την Τετάρτη για τον σχηματισμό κυβέρνησης"

Προφυλακιστέος 49χρονος που σκότωσε διαρρήκτη Ρουμάνο

Συντετριμμένοι βγήκαν από το Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης σήμερα το μεσημέρι 8 Μαΐου η σύζυγος και ο γιος του 49χρονου σπαρτιάτη, μετά την ομόφωνη απόφαση εισαγγελέα και ανακριτή για την προφυλάκιση του.

Υπενθυμίζουμε, ότι ο 49χρονος κατηγορείται ότι την περασμένη Παρασκευή 4 Μαΐου σκότωσε έναν 39χρονο Ρουμάνο μέσα στην ιδιόκτητη αποθήκη του στην Τραπεζοντή, όταν αυτός προσπάθησε να τον ληστέψει. Ο δράστης οδηγήθηκε αρχικά στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σπάρτης για να απολογηθεί, μέσα από τις επιδοκιμασίες πλήθους κόσμου που είχε συγκεντρωθεί στα Δικαστήρια της Σπάρτης το Σάββατο 5/5, ενώ σήμερα το πρωί οδηγήθηκε στον Ανακριτή, όπου και αποφασίστηκε η προφυλάκιση του.

Η υπερασπιστική γραμμή για φόνο από αμέλεια μάλλον δεν απέδωσε τα προσδοκώμενα, αφού ο 49χρονος κρίθηκε προφυλακιστέος μέχρι την διεξαγωγή της δίκης, με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση και μάλιστα σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ως προς τον τόπο διεξαγωγής του προανακριτικού έργου, επιλέχθηκε το Αστυνομικό Τμήμα Σπάρτης και όχι το Δικαστήριο, ως είθισται, καθώς οι αρμόδιες Αρχές ήθελαν να αποφύγουν επεισόδια από το συγκεντρωμένο πλήθος, ανάλογα με αυτά του περασμένου Σαββάτου.

Ωστόσο, πλήθος κόσμου είχε και πάλι συγκεντρωθεί έξω από το ΑΤ Σπάρτης, προκειμένου να συμπαρασταθεί στον 49χρονο και την οικογένεια του, αποτυπώνοντας για άλλη μια φορά το οξύ πρόβλημα της παραβατικότητας που μαστίζει στην κυριολεξία το νομό.

Από την πλευρά του, ο συνήγορος του κατηγορουμένου έκανε λόγο για καταστρατήγηση του τεκμηρίου της αθωότητας και χαρακτήρισε την προφυλάκιση του πελάτη του άδικη, καθώς όπως δήλωσε...
Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακιστέος 49χρονος που σκότωσε διαρρήκτη Ρουμάνο"

ΕΣΗΕΑ προς τη Χρυσή Αυγή:Δεν σας φοβόμαστε. Αποκαλύπτουμε το ρόλο σας. Δεν θα σας περάσει.


Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ένωση Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών καταγγέλλει και καταδικάζει τον τρόπο με τον οποίο η Χρυσή Αυγή αντιμετώπισε τους δημοσιογράφους την Κυριακή των εκλογών.
Η ανακοίνωση έχει ως εξής :

Λίγη ώρα μετά την είσοδο της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή» στο Ελληνικό Κοινοβούλιο, τα στελέχη της έδωσαν το πρώτο δείγμα του πώς εννοεί η «Χρυσή Αυγή» την κοινοβουλευτική δημοκρατία. Λειτουργώντας σαν μπράβοι της νύχτας έδειξαν το πραγματικό τους πρόσωπο και απέναντι στους εργαζόμενους στον Τύπο και τα ΜΜΕ, που βρίσκονταν στα γραφεία τους για να καλύψουν τις δηλώσεις του αρχηγού τους.

Πριν μπει στην αίθουσα ο κ. Μιχαλολιάκος τα στελέχη της «Χρυσής Αυγής» αρχικά προχώρησαν σε ένα ιδιότυπο face control των Μέσων, βάζοντας όρους και αποκλείοντας όσα ΜΜΕ δεν ήταν της αρεσκείας τους και στη συνέχεια διέταξαν με απειλητική φωνή τους δημοσιογράφους: «Όλοι όρθιοι μόλις μπει ο Αρχηγός» και όταν οι δημοσιογράφοι τόλμησαν να διαμαρτυρηθούν η απάντηση ήταν «κόφτε το είπα, όλοι όρθιοι. Εγέρθητι. Όποιος δεν θέλει έξω. Τελείωσε. Δεν μιλάει κανείς». Μπροστά σε αυτή την ιταμή πρόκληση οι Έλληνες δημοσιογράφοι αποχώρησαν.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει και καταδικάζει την ολοκληρωτικής αντίληψης συμπεριφορά των μελών και του Αρχηγού της «Χρυσής Αυγής» και επισημαίνει:

Ο σεβασμός στις δημοκρατικές κοινωνίες κατακτάται. Δεν επιβάλλεται. Επιβάλλεται μόνο στα ολοκληρωτικά καθεστώτα, που επιδιώκουν ο κ. Μιχαλολιάκος και οι όμοιοί του, με τη βία και την καταστολή κάθε ελευθερίας.

Το πρώτο αυτό δείγμα της αντιμετώπισης των ΜΜΕ και των εργαζόμενων σε αυτά αποτελεί και μια προειδοποίηση του πώς αντιλαμβάνεται την ενημέρωση η «Χρυσή Αυγή» και του τι πρόκειται να επακολουθήσει.

Το αυγό του φιδιού εκκολάπτεται και υπεύθυνοι γι’ αυτό είναι οι Κυβερνήσεις και όλοι εκείνοι που με τις πολιτικές, επιλογές, συμπεριφορές και πρακτικές τους εξέθρεψαν και συνήργησαν στην εκκόλαψή του. Και, δυστυχώς, τα ΜΜΕ στην πλειοψηφία τους αντί να αποκαλύψουν με τα στοιχεία, που υπάρχουν, συγκάλυψαν με τη σιωπή τους την πραγματική δράση των νεοναζιστών στην Ελλάδα.

Είναι αυτοί που προβάλλουν την «θεωρία των άκρων», προκειμένου να αποτρέψουν λαϊκές δυνάμεις να συμμετάσχουν στον οργανωμένο αγώνα και δεν χάνουν την ευκαιρία να ταυτίσουν τη δράση των κάθε είδους προβοκατόρων με τη δράση του εργατικού λαϊκού κινήματος.

Αυτοί που την ίδια ώρα συκοφαντούσαν με ζήλο το εργατικό λαϊκό κίνημα και τους αγώνες του, «κανακεύοντας» κάποιους «αγανακτισμένους», έκλειναν σκόπιμα τα μάτια στο γεγονός ότι κομμάτι αυτών των «αγανακτισμένων» αποτέλεσε το «φυτώριο» όπου άνθισαν οι πιο αντιδραστικές και μισαλλόδοξες θέσεις και προτάσεις.

Συνθήματα όπως «οι 300 στο Γουδή» και «κρεμάλα στους προδότες» που ακούγονταν όλες εκείνες τις ημέρες στην πλατεία και αναπαράγονταν από τα ΜΜΕ είναι τα ίδια συνθήματα πάνω στα οποία «πάτησε» η «Χρυσή Αυγή» για να νομιμοποιήσει την παρουσία της στην κεντρική πολιτική σκηνή.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καλεί τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ και όλους τους πολίτες της χώρας να μην υποτιμήσουν -ως δήθεν γραφικό το φασιστικό φαινόμενο- και να αγωνίζονται κάθε στιγμή για την προάσπιση της δημοκρατίας και των δικαιωμάτων τους κατά τη διάρκεια της δουλειάς τους.

Οι δημοσιογράφοι δεσμεύονται μόνο από τους συνταγματικούς κανόνες της χώρας μας, τη δημοκρατική τους συνείδηση και τις «Αρχές Δεοντολογίας του Δημοσιογραφικού Επαγγέλματος».

Στην απειλητική κραυγή του κ. Μιχαλολιάκου «ερχόμαστε», απαντάμε:

Δεν σας φοβόμαστε. Αποκαλύπτουμε το ρόλο σας. Δεν θα σας περάσει.
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΣΗΕΑ προς τη Χρυσή Αυγή:Δεν σας φοβόμαστε. Αποκαλύπτουμε το ρόλο σας. Δεν θα σας περάσει."

Τους έκοψαν το ρεύμα και κάηκε το σπίτι από κερί!

Δεν είχαν πληρώσει το… χαράτσι της ΔΕΗ


Οι ζωές των μελών μιας φτωχής οικογένειας κινδύνευσαν στην Ξάνθη, όταν το σπίτι τους καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά. Η φωτιά προκλήθηκε από τα κεριά που χρησιμοποιούσαν, μετά την διακοπή της ηλεκτροδότησης επειδή δεν είχαν πληρώσει το… χαράτσι της ΔΕΗ!

Οι ένοικοι δεν πρόλαβαν να αντιμετωπίσουν τη φωτιά που ξέσπασε από το κερί που είχαν για να φωτίζονται στο διαμέρισμα του πρώτου ορόφου της οικοδομής στην περιοχή της Νεάπολης. Μόλις που κατάφεραν να βγουν εγκαίρως όταν το σπίτι τους τυλίχτηκε στις φλόγες και ένας από αυτούς λιποθύμησε από τα αναπνευστικά προβλήματα που του προκάλεσε η εισπνοή καπνού!

Αμέσως μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο Γενικό νοσοκομείο Ξάνθης, όπου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου. Άνδρες της Πυροσβεστικής έδωσαν μάχη για να σβήσουν τη φωτιά, όμως το διαμέρισμα υπέστη τεράστιες ζημιές με αποτέλεσμα η οικογένεια που ήδη αντιμετωπίζει σοβαρά οικονομικά προβλήματα να μείνει κυριολεκτικά στο δρόμο!

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τους έκοψαν το ρεύμα και κάηκε το σπίτι από κερί!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news