facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω συγκέντρωσης του ΚΚΕ

Μετά το μεσημέρι της Τετάρτης και μέχρι αργά το βράδυ θα ισχύσουν εκτεταμένες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας, λόγω της κεντρικής προεκλογικής ομιλίας της γγ του ΚΚΕ Αλέκας Παπαρήγα στο Πεδίον του Άρεως, στις 20:00 μ.μ.

Από τις 08:00 το πρωί θα απαγορευθεί η στάση και στάθμευση, ενώ από τις 15:00 μ.μ. θα διακοπεί σταδιακά η κυκλοφορία στις παρακάτω οδούς:

• Πατησίων, στο τμήμα από την οδό Καυτατζόγλου έως την οδό Πανεπιστημίου και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.
• Λ. Αλεξάνδρας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας
• Ηπείρου, στο τμήμα από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου έως την οδό Πατησίων
• Μάρνη, στο τμήμα από την πλ. Βάθη έως την οδό Πατησίων
• Μαυρομματαίων
• Δεριγνύ, στο τμήμα από την οδό Πατησίων έως την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου.
• Χαλκοκονδύλη, στο τμήμα από την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου έως την πλ. Κάνιγγος
• Σολωμού, στο τμήμα από την οδό Πατησίων έως την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου
• Στουρνάρα, στο τμήμα από την πλ. Εξαρχείων έως την οδό Γ΄ Σεπτεμβρίου
• Πανεπιστημίου, στο τμήμα από τα Χαυτεία έως την οδό Χαρ. Τρικούπη
• πλατεία Ομονοίας
• Σταδίου, στο τμήμα από την πλ. Ομονοίας έως την οδό Αμερικής
• Πειραιώς, στο τμήμα από την πλ. Ομονοίας έως την Ιερά Οδό
• Αγ.Κων/νου
• Αθηνάς, στο τμήμα αυτής από την οδό Σοφοκλέους ως την πλ. Ομονοίας και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Τέλος, στις 19:00 μ.μ. έχουν προγραμματιστεί προσυγκεντρώσεις στην Ομόνοια, στην Κάνιγγος, στην πλατεία Βάθη, στην πλατεία Βικτωρίας και στα Παναθήναια.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω συγκέντρωσης του ΚΚΕ"

Aπό το φθινόπωρο καμμία απευθείας πτήση από Ελλάδα προς ΗΠΑ

Από το ερχόμενο φθινόπωρο κόβονται οι απευθείας αεροπορικές πτήσεις από Ελλάδα προς Αμερική και αντιστρόφως, με αρνητικές συνέπειες στην προσπάθεια προσέλκυσης τουριστικού ρεύματος από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μετά την κατάργηση των απευθείας πτήσεων της Ολυμπιακής το 2009 και στη συνέχεια τη διακοπή των πτήσεων της αμερικανικής Continental, ακόμη μια αμερικανική εταιρία, η Delta προγραμματίζει να σταματήσει τις πτήσεις της προς τη χώρα μας, ενώ μόνο για τη θερινή περίοδο σκοπεύει να ξεκινήσει πτήσεις η US Airways από τη Φιλαδέλφεια προς την Αθήνα.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της ομογενειακής εφημερίδας Εθνικός Κήρυκας, η Delta Airlines, η μοναδική εταιρεία που πραγματοποιεί σήμερα καθημερινά πτήσεις από το αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης JFK με προορισμό τον Διεθνή Αερολιμένα «Ελευθέριος Βενιζέλος» των Αθηνών, αποφάσισε να διακόψει τις πτήσεις της προς την Ελλάδα στις 26 Οκτωβρίου 2012.

Διαβάστε Περισσότερα » "Aπό το φθινόπωρο καμμία απευθείας πτήση από Ελλάδα προς ΗΠΑ"

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των 11 ιερόδουλων έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ

Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες άλλων 11 ιερόδουλων που βρέθηκαν θετικές στον ιό του AIDS και είχαν προσαχθεί κατά την εξόρμηση που έκανε η αστυνομία τη Δευτέρα στο κέντρο της Αθήνας, έδωσε στη δημοσιότητα το αρχηγείο της ΕΛΑΣ.

Τα στοιχεία της 21χρονης Ρωσίδας που βρέθηκε πρώτη οροθετική έχουν ήδη δοθεί στη δημοσιότητα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Σε συνέχεια του από 30-04-2012 Δελτίου Τύπου μας, σχετικά με ειδική αστυνομική δράση από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, στο κέντρο της Αθήνας για τον εντοπισμό εκδιδόμενων γυναικών σε υπαίθριους χώρους, κατά την οποία προσήχθησαν στη Διεύθυνση Αλλοδαπών ενενήντα έξι (96) εκδιδόμενες γυναίκες (αλλοδαπές και ημεδαπές) και βεβαιώθηκαν ισάριθμες παραβάσεις της νομοθεσίας που αφορά τα εκδιδόμενα πρόσωπα, ανακοινώνεται ότι:
  • Από τον υγειονομικό έλεγχο του κλιμακίου ΚΕΕΛΠΝΟ διαπιστώθηκε ότι έντεκα (11) από αυτές ήταν HIV οροθετικές (φορείς του AIDS)
  • Για τις συγκεκριμένες περιπτώσεις ασκήθηκε ποινική δίωξη επιπλέον από τις Εισαγγελικές Αρχές, για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη σε βάρος αγνώστου αριθμού προσώπων.
Δίνονται στη δημοσιότητα, μετά από σχετική εισαγγελική διάταξη, στοιχεία ταυτότητας, καθώς και φωτογραφίες των έντεκα (11) αυτών γυναικών. Πρόκειται για τις:

1) ΖΙΩΓΑ Γεωργία – Μαρία του Νικολάου και της Χρυσούλας, η οποία γεννήθηκε στις 18-08-1981 στη Νίκαια Αττικής και κατοικεί στη Νίκαια
2) ΚΑΝΑΤΑ Βασιλική του Μαργαρίτη και της Παγώνας, η οποία γεννήθηκε στις 15-07-1982 στο Μαρούσι Αττικής και κατοικεί στο Ελληνικό.
3) ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΥ Χριστίνα του Σπυρίδωνα και της Ευσταθίας, η οποία γεννήθηκε στις 10-11-1982 στη Θήβα και κατοικεί στην Άνω Ηλιούπολη Αττικής,
4) ΒΑΞΕΒΑΝΙΔΜαρία – Ιωάννα του Παναγιώτη και της Ελευθερίας, η οποία γεννήθηκε στις 07-01-1994 στην Αθήνα και κατοικεί στο Πικέρμι,

5) ΠΑΛΙΓΓΙΝΗ Σωτηρία – Χρυσοβαλάντω του Δημητρίου και της Ειρήνης, η οποία γεννήθηκε στις 02-01-1986 στην Αθήνα και κατοικεί στην Ελευσίνα,
6) ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ Ουρανία του Ιωάννη και της Σπυριδούλας, η οποία γεννήθηκε στις 10-04-1977 στην Αθήνα, άστεγη,

7ΓΡΥΜΑΝΕΛΗ Ουρανία του Δημητρίου και της Μαρίας, η οποία γεννήθηκε στις 12-09-1981 στην Αθήνα και κατοικεί στο Πέραμα,
8) (επ) PUCHALSKA ή ΠΟΥΛΑΣΚΗ ή ΜΩΡΟΥ (ον) EWA -ΜΟΝΙΚΑ ή ΕΥΑ ή MARIANA του BORGAN ή ΙΩΑΝΝΗ ή ΑΝΤΩΝΙΟΥ και της VARVARA ή ΒΑΡΒΑΡΑΣ ή ΜΑΡΙΑΝΘΗΣ, η οποία γεννήθκε στις 04-10-1982 στην Πολώνια και κατοικεί στον Πειραιά,

9) ΜΑΤΘΑΙΟΥ Νίκη του Μενελάου και της Γιαννούλας, η οποία γεννήθηκε στις 03-11-1983 στην Αθήνα, άστεγη,

10) ΚΩΣΤΑΚΗ Αντωνία του Μιχαήλ και της Αικατερίνης, η οποία γεννήθηκε στις 25-03-1986 στην Αθήνα και κατοικεί στις Αχαρνές Αττικής και
11) (επ) ILIEVA (ον) SNEZHANA του TIHOMIROVA και της ILIEVA , η οποία γεννήθηκε στις 12-10-1986 στη Βουλγαρία και κατοικεί στην Αθήνα.
Η δημοσιοποίηση των στοιχείων ταυτότητας και των φωτογραφιών, καθώς και της ποινικής δίωξης που ασκήθηκε σε βάρος των παραπάνω έντεκα γυναικών αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς την ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων. Επίσης, για την αποκάλυψη της τυχόν τέλεσης από μέρους τους παρόμοιων πράξεων, της προτροπής όσων έχουν ήδη συνευρεθεί μαζί τους να υποβληθούν σε ιατρικές εξετάσεις, καθώς και της αποτροπής του πανικού που θα μπορούσε να προκληθεί σε όσους έχουν συνευρεθεί με εκδιδόμενο πρόσωπο με όμοια χαρακτηριστικά.
Οποιοσδήποτε επιθυμεί να εξεταστεί ή και να λάβει κατευθύνσεις και οδηγίες από τον αρμόδιο φορέα για τη συγκεκριμένη λοίμωξη (ΗIV λοίμωξη – AIDS) μπορεί να καλέσει στις υπηρεσίες του ΚΕΕΛΠΝΟ στα εξής τηλέφωνα:
  • Τηλεφωνική Γραμμή για το AIDS: 210 72 22 222
  • Κέντρο Επιχειρήσεων του ΚΕΕΛΠΝΟ: 210 52 12 054.


Διαβάστε Περισσότερα » "Τα στοιχεία και τις φωτογραφίες των 11 ιερόδουλων έδωσε στη δημοσιότητα η ΕΛ.ΑΣ"

Πέτυχαν τα όσα ζήτησαν οι διαβητικοί από τον ΕΟΠΥΥ

Με το νέο Κανονισμό Παροχών του Ε.Ο.Π.Υ.Υ. (ΦΕΚ 1233/ΤΒ΄/11-4-2012) καθορίζεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα μηδενική συμμετοχή των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Σ.Δ.) για την αγορά αναλωσίμων υλικών, όπως ταινίες μέτρησης σακχάρου, βελόνες, σκαρφιστήρες.
Η υιοθέτηση αυτού του σημαντικού μέτρου που ανακουφίζει οικονομικά τους ασφαλισμένους με Σακχαρώδη Διαβήτη οφείλεται στις συνεχείς και αδιάλειπτες πιέσεις της Ομοσπονδίας μας σε συνεργασία με την ΕΣΑμεΑ αλλά και στα ευήκοα ώτα των αρμοδίων της Πολιτείας.

"Η ικανοποίηση μας είναι ακόμα μεγαλύτερη λόγω της δύσκολης οικονομικής περιόδου που διανύει η χώρα μας και αποτελεί δικαίωση των αγώνων μας για καλύτερη ποιότητα ζωής.

Η ΠΟΣΣΑΣΔΙΑ στέκεται στο πλευρό όλων των ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη τύπου 1 και τύπου 2, γι’ αυτό και αγωνίστηκε για τη μείωση του ποσοστού συμμετοχής στη χορήγηση αντιδιαβητικών δισκίων, η οποία από εδώ και στο εξής, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 38 του ν. 4025/2011 (228 Α΄/2012) και της Υ.Α. Φ42000/οικ.2555/353 (ΦΕΚ Β΄497/2012- ορίζεται στο 10% αντί 25% που ίσχυε τα περασμένα χρόνια.

Η Ομοσπονδία θα βρίσκεται πάντα σε εγρήγορση και θα αγωνίζεται για τα δίκαια αιτήματα των ατόμων με ΣΔ στη χώρα μας και καλεί όλους τους πάσχοντες να συμμετέχουν σε αυτές τις προσπάθειες αφού οι συνεχείς αγώνες μας δείχνουν ότι:
Ενωμένοι είμαστε δυνατότεροι", τονίζουν τα μέλη της.

ygeianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέτυχαν τα όσα ζήτησαν οι διαβητικοί από τον ΕΟΠΥΥ"

Μετάθεση, μετεκπαίδευση ή απόλυση προτείνει η ΔΕΗ

Ευελιξία στον χρόνο εργασίας και τις μεταθέσεις, απολύσεις πλεονάζοντος προσωπικού, εφόσον δεν υπάρχει δυνατότητα απασχόλησης με μετάθεση ή και αλλαγή ειδικότητας, καθώς και σε περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι κρίνονται επί σειρά ετών στάσιμοι, περιλαμβάνονται στις προτάσεις της διοίκησης της ΔΕΗ προς τη ΓΕΝΟΠ για τη νέα Συλλογική Σύμβαση Εργασίας.

Οι διαπραγματεύσεις με τη ΓΕΝΟΠ έχουν ξεκινήσει και στόχος των συνδικαλιστών είναι να υπογραφεί σύμβαση πριν από τις 14 Μαΐου, οπότε λήγει η μετενέργεια, ενώ ορισμένοι πιέζουν για υπογραφή πριν τις εκλογές, δηλαδή έως την Παρασκευή.

Σε ό,τι αφορά τις απολύσεις, η διοίκηση -σύμφωνα με το άρθρο 35 της πρότασης ΣΣΕ- προβλέπει ότι σε περίπτωση αναδιοργάνωσης της ΔΕΗ ή παύσης λειτουργίας μονάδων ή για γενικότερους οικονομικούς λόγους, το πλεονάζον προσωπικό θα απολύεται με απόφαση διευθύνοντος συμβούλου, αφού προηγουμένως εξετασθεί η δυνατότητα μετάθεσης, αλλαγής ειδικότητας ή μετεκπαίδευσης.

Αν η εταιρεία προτείνει μια από αυτές τις λύσεις (μετάθεση, αλλαγή ειδικότητας) και ο εργαζόμενος αρνηθεί, θα επέρχεται άμεση καταγγελία της σύμβασης.

Απολύσεις προβλέπονται και για τις περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι κριθούν στάσιμοι μια τριετία, επανακριθούν έναν χρόνο αργότερα και κριθούν πάλι τελεσίδικα στάσιμοι.

Για τις μεταθέσεις η πρόταση της διοίκησης προβλέπει ότι άρνηση αποδοχής μετάθεσης εξομειώνεται με παραίτηση του μισθωτού. Με παραίτηση, επίσης, εξομειώνεται η αδικαιολόγητη απουσία επί 20 συνεχείς εργάσιμες ημέρες ή 30 διακεκομμένες στη διάρκεια του έτους.

Οι προτάσεις για τη νέα ΣΣΕ προβλέπουν και μείωση των βασικών μισθών κατά 15%, σύμφωνα με τις προβλέψεις του μνημονίου, των ειδικών επιδομάτων κατά 33%, πάγωμα του χρονοεπιδόματος και χορήγηση του επιδόματος βάρδιας μόνο σε όσους πράγματι εργάζονται (έχουν δηλαδή φυσική παρουσία στο χώρο εργασίας).

Ακόμη, προβλέπεται δυνατότητα απασχόλησης και έκτη ημέρα της εβδομάδας με αναπλήρωση των αντίστοιχων ημερών ανάπαυσης σε διάστημα 100 ημερών ή με προσαύξηση του ημερομισθίου κατά 30%.

Οι διαπραγματεύσεις με τη ΓΕΝΟΠ συνεχίζονται.
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετάθεση, μετεκπαίδευση ή απόλυση προτείνει η ΔΕΗ"

ΙΣΑ: Στην Δικαιοσύνη για το 10ευρω που δίνεται στις εξετάσεις των οδηγών

Προσφεύγει στην Δικαιοσύνη ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών για την απόφαση του Υπουργείου Υποδομών – Μεταφορών και Δικτύων περί Αποζημίωσης ιατρών Πρωτοβάθμιας ιατρικής εξέτασης.
"Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (Ι.Σ.Α.) καταγγέλλει την απαράδεκτη μέχρι σήμερα στάση του Υπουργείου Μεταφορών το οποίο ενώ εισέπραξε 20 € για την ιατρική εξέταση κάθε υποψηφίου οδηγού, καταβάλει εξ αυτών, με βάση αιφνιδιαστική παράνομη απόφασή του στην οποία ερμηνεύει κατά το δοκούν τις σχετικές διατάξεις, το ποσό των 10€ στους ιατρούς.

Κάποιος καρπούται τη διαφορά των 10€ ανά υποψήφιο οδηγό αναδρομικά από 1-1-2012!

Ο ΙΣΑ απέστειλε σχετικές επιστολές. Ουδεμία όμως μέχρι σήμερα απάντηση ή εξήγηση έλαβε.

Κατόπιν των παραπάνω ο ΙΣΑ θα προσφύγει στη δικαιοσύνη τόσο για την απόδοση τυχόν ποινικών ευθυνών, όσο και στο ΣτΕ για την ακύρωση της απόφασης του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων."

ygeianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΙΣΑ: Στην Δικαιοσύνη για το 10ευρω που δίνεται στις εξετάσεις των οδηγών"

Πέθανε από τσίμπημα μέλισσας

Μοιραίο στάθηκε το τσίμπημα μέλισσας για μια γυναίκα που πήγε να πιει καφέ με δυο φίλες της σε καφετέρια στη Ρόδο.

Η 48χρονη από το Αγρίνιο, που διέμενε προσωρινά στην Κρητηνία της Ρόδου, αισθάνθηκε αδιαθεσία και οι φίλες της, που γνώριζαν ότι αντιμετώπιζε καρδιολογικό πρόβλημα, τη μετέφεραν στο Κέντρο Υγείας της Έμπωνας.

Η άτυχη γυναίκα υπέστη αλλεργικό σοκ και η κατάστασή της επιδεινώθηκε ραγδαία. Οι γιατροί αποφάσισαν τη διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου, όμως, δυστυχώς η 48χρονη δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε στον δρόμο.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πέθανε από τσίμπημα μέλισσας"

“Ηθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα..."

Την Τετάρτη θα μεταφερθεί στις φυλακές Κορυδαλλού ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος το πρωί της Τρίτης προσήχθη κάτω από αυστηρά μέτρα ασφαλείας στο Εφετείο και στην Ευελπίδων, ώστε να εκτελεστούν το ευρωπαϊκό και το ελληνικό ένταλμα που εκκρεμούσαν σε βάρος του για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων.

Ο Μάκης Ψωμιάδης το πρωί οδηγήθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών. Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά την προσαγωγή του στον εισαγγελέα εκδόσεων, υποστήριξε ότι «δεν μου φέρθηκαν καλά στα Σκόπια» και ότι ο ίδιος είχε συναινέσει για την επιστροφή του στην Ελλάδα από την πρώτη στιγμή της σύλληψή του.

“Ηθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα, δεν μου φέρθηκαν καλά στα Σκόπια” φέρεται να είπε ο κ. Ψωμιάδης ο οποίος οδηγήθηκε στο γραφείο του εισαγγελέα εκδόσεων κ. Παντιώρα προκειμένου να εκτελεστεί το ένταλμα σύλληψης.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "“Ηθελα να επιστρέψω στην Ελλάδα...""

Στην Αμυγδαλέζα κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ

Το κέντρο κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ, συνοδευόμενο από αξιωματικούς της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. το κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ εξέφρασε την ικανοποίησή του για τις συνθήκες διαμονής των αλλοδαπών και τον γενικότερο τρόπο λειτουργίας του κέντρου.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Αμυγδαλέζα κλιμάκιο της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ"

Να μην φορολογούνται για την εκτός Α. Όρους περιουσία τους ζητούν οι μοναχοί

Tην απαλλαγή τους από την φορολόγηση των εκτός Αγίου Ορους περιουσιακών στοιχείων τους ζητούν οι μοναχοί που ολοκλήρωσαν σήμερα τη διπλή σύναξή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, είναι θορυβημένοι από τις συνεχείς οχλήσεις της Πολιτείας για φορολόγηση. Ακόμη, επισημαίνουν ότι έχουν ιδιότυπο καθεστώς και δεν πληρώνουν φορολογία, καθώς τα έσοδα από τα ακίνητα που έχουν τους χρησιμεύουν για τη συντήρηση των μοναστηριών και των ιδίων.

Τις τελευταίες ημέρες φέρονται να έχουν ζητήσει κατ' επανάληψη συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, χωρίς όμως να το επιτύχουν. Τώρα αποφάσισαν ομόφωνα να δώσουν προθεσμία έως τις 14 Μαΐου για να συναντηθούν με τους αρμόδιους υπουργούς και διαφορετικά απειλούν πως θα διακόψουν κάθε σχέση με την Πολιτεία και ότι θα διαμαρτυρηθούν στο εξωτερικό και ιδιαίτερα στις ομόδοξες χώρες για διωγμό.

Διαβάστε Περισσότερα » "Να μην φορολογούνται για την εκτός Α. Όρους περιουσία τους ζητούν οι μοναχοί"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news