facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 1 Μαΐου 2012

Στον ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι των τραπεζών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας

Στον Εθνικό Οργανισμό Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) εντάσσονται από την 1η Μαΐου οι εργαζόμενοι των τραπεζών και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Υγείας, ο κλάδος Υγείας του ΤΑΥΤΕΚΩ, που αποτελείται από τα ταμεία ασθενείας του Προσωπικού της ΔΕΗ, της Εθνικής Ασφαλιστικής, του ΗΣΑΠ, του ΗΛΠΑΠ, της ΕΤΒΑ, της Εμπορικής Τράπεζας, του ΟΤΕ, της Πίστεως Γενική και της American Express, τίθεται υπό την «ομπρέλα» του ΕΟΠΥΥ.

Οι ασφαλισμένοι του ΤΑΥΤΕΚΩ θα δικαιούνται τις παροχές (φάρμακα και παρακλινικές εξετάσεις) που προβλέπει ο Ενιαίος Κανονισμός Παροχών Υγείας του ΕΟΠΥΥ και θα καλύπτονται υγειονομικά από τις δομές του Οργανισμού (καταστήματα ΙΚΑ, δημόσια νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας) αλλά και από τους συμβεβλημένους με τον ΕΟΠΥΥ ιατρούς. Συνεχίζεται ωστόσο η παροχή υπηρεσιών υγείας στους ασφαλισμένους του ΤΑΥΤΕΚΩ από τις δομές που διαθέτει κάθε επι μέρους φορέας.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πληροφορούνται για τους παρόχους υγείας και τους γιατρούς από την ιστοσελίδα του ΕΟΠΥΥ ( eopyy.gov.gr  ), τις ιστοσελίδες των ενταχθέντων στον Οργανισμό φορέων, το τηλεφωνικό κέντρο 184 και τα ΚΕΠ.

Αλλάζει το συνταγολόγιο

Μετά την ένταξη του ΤΑΥΤΕΚΩ στον ΕΟΠΥΥ, η συνταγογράφηση φαρμάκων από τους γιατρούς θα γίνεται μέσω του συστήματος της ηλεκτρονικής συνταγογράφησης ή με την έκδοση χειρόγραφης συνταγής στο ενιαίο έντυπο συνταγολογίου ΕΟΠΥΥ.

Ωστόσο, διευκρινίζεται ότι παραμένουν σε ισχύ τα βιβλιάρια ασθενείας των ασφαλισμένων για το ΤΑΠΑΕ Εθνική, ενώ για τα υπόλοιπα Ταμεία που τα βιβλιάρια περιέχουν εντολές υγειονομικής περίθαλψης, η καταγραφή της φαρμακευτικής αγωγής θα γίνεται στο στέλεχος των εντολών αυτών.

Σε ό, τι αφορά στα φάρμακα υψηλού κόστους και οι ασφαλισμένοι του ΤΑΥΤΕΚΩ θα εξυπηρετούνται από τα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, ενώ για τον πρώτο μήνα ένταξης στον ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι του ΤΑΥΤΕΚΩ «απαλλάσσονται» από τη διαδικασία της εξέτασης από τις ειδικές επιτροπές για την προμήθεια φαρμάκων υψηλού κόστους και γονιμοποίησης. Τούτο γίνεται, όπως διευκρινίζεται, μόνο για τον πρώτο μήνα λειτουργίας στον νέο ασφαλιστικό φορέα προκειμένου να ενημερωθούν οι ασφαλισμένοι.

Μεταβατικό στάδιο θα υπάρξει και σε ό,τι αφορά την κάλυψη δαπανών σε είδος: συγκεκριμένα θα εξακολουθήσει να γίνεται για τους ασφαλισμένους από τις υπάρχουσες υπηρεσίες παροχών του φορέα μέχρι την πλήρη ανάπτυξη των Περιφερειακών Υπηρεσιών Παροχών του ΕΟΠΥΥ.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον ΕΟΠΥΥ οι ασφαλισμένοι των τραπεζών και επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας"

Τετάρτη πρωί η υπουργική απόφαση για μεταθέσεις-τοποθετήσεις - Τι προβλέπει

Προεκλογικό “δώρο” κράταγε στα συρτάρια ο ΑΝΥΕΘΑ Γιάννης Ραγκούσης,ελπίζοντας βέβαια ότι τώρα που θα το “προσφέρει” κάτι θα πάρει σε ψήφους! 

Σύμφωνα με πληροφορίες του Onalert,,το πρωί της Τετάρτης θα ανακοινωθεί η υπογραφή υπουργικής απόφασης για τις μεταθέσεις-τοποθετήσεις των στελεχών.

Σύμφωνα με το σχέδιο που υπήρχε προβλέπεται:

•Έξι μεταθέσεις το πολύ σε 25 έτη υπηρεσίας και μετά απ΄ αυτό το χρονικό διάστημα το στέλεχος να μπορεί να τοποθετείται σε τόπο που θα επιλέξει ή σε απόσταση το πολύ 80 χλμ.
•Στελέχη που υπηρετούν σε φρουρά, που αποτελεί επιλεγμένο τόπο προτίμησής τους δεν μετατίθενται πριν τη συμπλήρωση τριών (3), τουλάχιστον, ετών υπηρεσίας στον τόπο αυτό, ενώ μετατίθενται υποχρεωτικά μετά από διετή τουλάχιστον υπηρέτηση σε φρουρά, που δεν αποτελεί τόπο προτίμησης.
• Οι πίνακες των υπό μετάθεση στελέχών να κοινοποιούνται στις μονάδες μέχρι τις 30 Μαρτίου εκάστου έτους. Αυτοί συνοδεύονται υποχρεωτικά από τους αντίστοιχους πίνακες μορίων των στελεχών που συμμετείχαν στη διαδικασία επιλογής. Στους αποστελλόμενους πίνακες μορίων θα πρέπει να εμφανίζονται συγκεντρωτικά και αναλυτικά τα μόρια εκάστου στελέχους αλλά και η αιτιολογία για όσους δεν μετατίθενται (μη παρέλευση διετίας από τη τελευταία τοποθέτηση, ειδικές καταστάσεις όπως χρόνος διοίκησης, συμμετοχή σε ειδικές αποστολές,άδεια κυήσεως κ.α).

Για τις μεταθέσεις εξωτερικού προβλέπει:

•Πλήρωση των τυπικών και ουσιαστικών προσόντων, όπως καθορίζονται στα αντίστοιχα έντυπα ανάλυσης καθηκόντων και περιγραφής της θέσης.καθώς και μη κρίση από τα αρμόδια Συμβούλια Κρίσεων ως προακτέου σε ανώτερο βαθμό από αυτόν που προβλέπεται για τη θέση η οποία απαιτείται να καλυφθεί, κατά το έτος έκδοσης της απόφασης μετάθεσης.
• Να έχει παρέλθει χρονικό διάστημα τουλάχιστον έξι (6) ετών από τον επαναπατρισμό του στελέχους λόγω προηγούμενης μετάθεσής του στο εξωτερικό ή στην Κύπρο, για διάστημα πλέον του (1) ενός έτους,με την επιφύλαξη ειδικότερων διατάξεων της παρούσας απόφασης και υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει άλλος ενδιαφερόμενος που να πληροί τις απαιτούμενες προϋποθέσεις κάλυψης της θέσεως και δεν έχει υπηρετήσει στο εξωτερικό ή στην Κύπρο.
• Ο χρόνος συμμετοχής σε Επιχειρήσεις Υποστήριξης Ειρήνης (ΕΥΕ) λογίζεται στη συνολική διάρκεια παραμονής στο εξωτερικό, μόνο σε περίπτωση εθελοντικής τοποθέτησης κατόπιν ατομικής αναφοράς.
• Ο χρόνος συμμετοχής σε εκπαίδευση στο εξωτερικό λογίζεται στη συνολική διάρκεια παραμονής στο εξωτερικό, εφόσον η εκπαίδευση έχει συνεχόμενη διάρκεια μεγαλύτερη των τριών (3) μηνών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΕΙΣ

onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τετάρτη πρωί η υπουργική απόφαση για μεταθέσεις-τοποθετήσεις - Τι προβλέπει"

Ασφαλιστικά μέτρα Δ. Αχαρνών για την Αμυγδαλέζα

Ασφαλιστικά μέτρα κατά του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη κατέθεσε  ο δήμος Αχαρνών για «παράνομη εγκατάσταση Κέντρου Κράτησης παρανόμως εισερχομένων αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα». Συγχρόνως, ο δήμος εξετάζει το ενδεχόμενο της αποβολής της σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας από το αγροδασόκτημα Αμυγδαλέζα, καθώς, όπως υποστηρίζει, η εγκατάσταση του Κέντρου Κράτησης στο αγροδασόκτημα Αμυγδαλέζα έγινε χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με το δήμο.

Σε εξώδικο που είχε αποστείλει ο δήμαρχος Αχαρνών, Σ. Ντούρος, στις 12 Απριλίου στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και το οποίο είχε κοινοποιηθεί, μεταξύ άλλων, στο γραφείο πρωθυπουργού, το υπουργείο Οικονομικών και το υπουργείο Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής εξηγεί ότι η συγκεκριμένη έκταση αποτελεί ιδιοκτησία του δήμου, αναγνωρισμένη από το δημόσιο και ως εκ τούτου «προκειμένου να προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια [σ.σ το υπ. Προστασίας του Πολίτη] οφείλει να ζητήσει την άδεια-έγκριση του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Αχαρνών».

Ο Δήμος Αχαρνών είχε προαναγγείλει από την Κυριακή την προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, εξαπολύοντας παράλληλα δριμύτατη επίθεση κατα του κ. Χρυσοχοΐδη, λόγω της έναρξης λειτουργίας του κέντρου μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Χθες εγκαταστάθηκαν στο χώρο οι πρώτοι 56 παράνομοι μετανάστες.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ασφαλιστικά μέτρα Δ. Αχαρνών για την Αμυγδαλέζα"

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να απέχουν από τις εκλογικές διαδικασίες οι εργαζόμενοι

Και 24ωρη πανελλαδική απεργία για την 1η Μαΐου

Η σχετική απόφαση ελήφθη στο 41ο τακτικό συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ που έγινε στη Θεσσαλονίκη.

Στην ανακοίνωσή της, η ΠΟΕ-ΟΤΑ αναφέρει:

Το 41ο Τακτικό Συνέδριο της Ομοσπονδίας που πραγματοποιήθηκε στη
Θεσσαλονίκη από τις 24 έως τις 27 Απριλίου 2012, αποφάσισε σχετικά με το ζήτημα
της εκλογικής αποζημίωσης και ιδιαίτερα μετά το απαράδεκτο έγγραφο του
Υπουργείου Εσωτερικών ότι η 1η Μάη είναι εργάσιμη ημέρα και με την υπό έκδοση
κοινή Υπουργική Απόφαση όπου οι δικαιούχοι εργαζόμενοι περιορίζονται στους
6.500 σε όλη την Ελλάδα, τα παρακάτω:

1. Να προκηρύξει 24ΩΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ την ΤΡΙΤΗ 1 ΜΑΪΟΥ 2012 και να απέχουν οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. την ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία για τη διεξαγωγή των εκλογών. Να συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιήσουν η Α.Δ.Ε.Δ.Υ. και η Γ.Σ.Ε.Ε., τα Εργατικά Κέντρα και τα Νομαρχιακά Τμήματα της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. σε ολόκληρη την Ελλάδα για τον εορτασμό της Εργατικής
Πρωτομαγιάς, αλλά και να διατρανώσουν τη συνέχιση του αγώνα τους για να
ανατρέψουν την βάρβαρη πολιτική που μας οδηγεί καθημερινά στην οικονομική
εξόντωση.

2. Να καταγγείλει την κυβέρνηση που προσπαθώντας να κερδίσει χρόνο και να
μας οδηγήσει χωρίς αντίδραση να συμμετέχουμε στις εκλογικές εργασίες,
ανακοινώνοντας το ύψος της Ειδικής Εκλογικής Αποζημίωσης (400,00 ευρώ)
αλλά και τους δικαιούχους (6.500) εργαζόμενους λίγες ημέρες πριν την διεξαγωγή
των Εθνικών εκλογών.
Το ύψος της εκλογικής αποζημίωσης και ο περιορισμός των δικαιούχων
εργαζομένων, με αναλογία ένας εργαζόμενος για κάθε 3 εκλογικά τμήματα,
δείχνει ότι το μόνο που επιδιώκει η κυβέρνηση είναι ο διαχωρισμός των
εργαζομένων και η διάσπασή τους.

3. Να καλέσει τους εργαζόμενους στην Τοπική Αυτοδιοίκηση να ΑΠΕΧΟΥΝ
από κάθε εργασία που έχει να κάνει με την προετοιμασία, τη διεξαγωγή των
εκλογών και τη μεταφορά των αποτελεσμάτων.

4. Να μην εκτελείται καμία εργασία από τις άλλες υπηρεσίες των Δήμων, εντός
ή εκτός ωραρίου εργασίας, που δεν αναφέρεται στα συνήθη καθήκοντά τους.
Αυτό σημαίνει ότι δεν θα γίνονται εργασίες που σχετίζονται με την παραλαβή και
μεταφορά του εκλογικού υλικού, ψηφοδελτίων, εκλογικών σάκων κ.λπ.

5. Να μην λειτουργεί καμία υπηρεσία, που σχετίζεται με τις εκλογές, όπως τα
Δημοτολόγια, εκτός ωραρίου εργασίας και το Σαββατοκύριακο των εκλογών.
Το ίδιο ισχύει και για τις υπηρεσίες των Κ.Ε.Π.

Συνάδελφοι,
Η υλοποίηση της απόφασης μας και η συμμετοχή ΟΛΩΝ μας στην ΑΠΟΧΗ
από κάθε εκλογική εργασία είναι η μόνη απάντηση στην κυβέρνηση που
προσπάθησε και πάλι να μας αιφνιδιάσει αλλά και να μας διασπάσει.
Όταν γνωρίζει μάλιστα, πολύ καλά ότι οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. είναι οι μόνοι
που απασχολούνται πραγματικά με την προετοιμασία, τη διεξαγωγή και τη
μεταφορά των αποτελεσμάτων σε κάθε εκλογική διαδικασία.
Οι εργαζόμενοι των Ο.Τ.Α. έχουν αξιοπρέπεια και δεν επαιτούν, διεκδικούν και
αγωνίζονται."

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΟΕ-ΟΤΑ: Να απέχουν από τις εκλογικές διαδικασίες οι εργαζόμενοι"

Πώς θα αποζημιωθούν οι πληγέντες από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου

Ποιες διασικασίες απαιτούνται

Με καθυστέρηση 80 ημερών εξέδωσε το υπουργείο Οικονομικών την εγκύκλιο για τον καθορισμό της διαδικασίας και των δικαιολογητικών για την καταβολή αποζημιώσεων σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις, τα ακίνητα των οποίων υπέστησαν ζημιές κατά τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου 2012.

Σύμφωνα με την εγκύκλιο που υπογράφεται από τον υπουργό Οικονομικών κ. Φ. Σαχινίδη αποζημίωση δικαιούνται επαγγελματίες και επιχειρήσεις τα ακίνητα των οποίων υπέστησαν ζημιές κατά τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου 2012. Δικαιούχοι της αποζημίωσης είναι οι ιδιοκτήτες ή μισθωτές των εν λόγω ακινήτων ή οι νόμιμοι χρήστες αυτών (φυσικά ή νομικά πρόσωπα).

Αν υπάρχουν περισσότεροι δικαιούχοι του ίδιου ακινήτου, την αίτηση για τη διενέργεια αυτοψίας ζημιών υποβάλλει ένας απ΄ αυτούς, ο οποίος θεωρείται ότι ενεργεί και ως εκπρόσωπος των λοιπών. Σε κάθε περίπτωση, οι αιτήσεις υποβάλλονται ανά ακίνητο και όχι ανά δικαιούχο.

Βάσει της εγκυκλίου, οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να έχουν υποβάλλει στο Δήμο Αθηναίων το αργότερο μέχρι 31.3.2012 αίτηση για τη διενέργεια αυτοψίας ζημιών, η οποία επέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης. Στην αίτηση αυτή θα πρέπει να δηλώνεται υποχρεωτικά εάν υφίσταται ασφαλιστική κάλυψη των ακινήτων για κινδύνους αντίστοιχους με τις ζημιές που έχουν προκληθεί.

Ο υπολογισμός του ύψους της ζημιάς προς αποζημίωση διενεργείται με βάση ενιαίο τιμολόγιο ανά είδος εργασίας, που συντάσσεται από το Δήμο Αθηναίων και στηρίζεται στα αναλυτικά τιμολόγια του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων.

Ο καθορισμός της δικαιούμενης αποζημίωσης διενεργείται από πενταμελή επιτροπή. Στους ζημιωθέντες καταβάλλεται ως ελάχιστη αποζημίωση το ποσό των 1.000 ευρώ, η οποία, προκειμένου για αποζημιώσεις που υπερβαίνουν το ποσό αυτό, λογίζεται ως προκαταβολή και συμψηφίζεται με επόμενες καταβολές.

Η ανωτέρω αποζημίωση, καθώς και οι αποζημιώσεις για ζημιές μέχρι του ποσού των 15.000 ευρώ, καταβάλλονται σε βάρος των πιστώσεων του Κρατικού Προϋπολογισμού. Αποζημιώσεις για ζημιές που υπερβαίνουν το ποσό των 15.000 ευρώ καταβάλλονται σε βάρος του Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής, η οποία μπορεί να διαθέτει προς τούτο, με απόφαση του οικείου Περιφερειακού Συμβουλίου που λαμβάνεται ύστερα από εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής, πιστώσεις μέχρι του συνολικού ποσού των 10 εκατ. ευρώ.

Οι ανωτέρω αποζημιώσεις καταβάλλονται ανά ακίνητο και όχι ανά δικαιούχο υπό τον όρο παραίτησής του από οποιαδήποτε αξίωση κατά του ελληνικού δημοσίου για αποζημίωση σχετιζόμενη με τα γεγονότα της 12ης Φεβρουαρίου 2012. Σε περίπτωση περισσότερων δικαιούχων η παραίτηση υποβάλλεται από το νόμιμα εξουσιοδοτημένο εκπρόσωπο αυτών και τους δεσμεύει αυτοδικαίως.

Σε περίπτωση ακινήτου που έχει ασφαλισθεί για κινδύνους αντίστοιχους με τις ζημιές που έχουν προκληθεί σ΄ αυτό, το ποσό της δικαιούμενης αποζημίωσης απομειώνεται ισόποσα με το ποσό της ασφαλιστικής κάλυψης των ζημιών στο ακίνητο. Τυχόν αχρεωστήτως καταβληθείσες αποζημιώσεις που διαπιστώνονται σε επιγενόμενους ελέγχους αναζητούνται και καταλογίζονται κατά τις κείμενες διατάξεις.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα αποζημιωθούν οι πληγέντες από τα επεισόδια της 12ης Φεβρουαρίου"

Μετά από 15 μέρες αποκλεισμού έφτασε το πλοίο στον Άη Στράτη

Ανεπιθύμητοι οι υποψήφιοι βουλευτές στο νησί

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο παρά πέντε των εκλογών και με τον κίνδυνο ένα ολόκληρο νησί να μην πάρει μέρος στην εκλογική διαδικασία, ώστε να αποκατασταθεί η συγκοινωνία και να επαναλειτουργήσουν οι ακτοπλοϊκές γραμμές που είχαν αφήσει αποκομμένο από την υπόλοιπη Ελλάδα τον ακριτικό Αη Στράτη.

Το νησί του ανατολικού Αιγαίου είχε μείνει χωρίς πλοίο από την Μεγάλη Παρασκευή λόγω βλάβης στο πλοίο «Ταξιάρχης» ενώ για κακή τύχη των κατοίκων του Αη Στράτη είχε σταματήσει παράλληλα και η σύνδεση με τη Λήμνο λόγω γραφειοκρατικών προβλημάτων στα πιστοποιητικά του πλοίου «Αιολίς» το οποίο επίσης απείχε από τα δρομολόγια.

Μιλώντας στο protothema.gr ο Δήμαρχος του Αη Στράτη Χαράλαμπος Μακρής εξέφρασε την αγανάκτησή του για προβλήματα που δημιουργήθηκαν στην τροφοδοσία του νησιού, που για δύο εβδομάδες βρέθηκε στο έλεος του θεού «θύμα της «αθηναϊκής γραφειοκρατίας» κατηγορώντας την κυβέρνηση για «αδυναμία να ανταποκριθεί σε στοιχειώδη συνταγματικές του υποχρεώσεις και να παρέχει τα αυτονόητα, όπως η συγκοινωνία».

Είναι χαρακτηριστικό πως τα σχολεία του ακριτικού Αη Στράτη δεν έχουν λειτουργήσει ακόμη και παραμένουν κλειστά μετά τις διακοπές του Πάσχα καθώς οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν καταφέρει ως σήμερα να επιστρέψουν στο νησί.

Να σημειωθεί ότι κατά την διάρκεια του αποκλεισμού το πλωτό σκάφος του Λιμενικού Σώματος από τη Λέσβο ήταν αυτό που μετέφερε φάρμακα και τρόφιμα στο νησί.

Σύμφωνα με τον δήμαρχο του νησιού «η πολιτεία πρέπει να παρέμβει τώρα για την εφαρμογή των όρων της δημόσιας σύμβασης και την άμεση δρομολόγηση άλλου πλοίου. Η αποκατάσταση της συγκοινωνίας του νησιού μας δεν αποτελεί μόνο συμβατική υποχρέωση της εταιρείας αλλά και συνταγματικό καθήκον της πολιτείας προς τους κατοίκους του νησιού μας αυτούς που στην Αθήνα τους λέτε “ακρίτες”».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά από 15 μέρες αποκλεισμού έφτασε το πλοίο στον Άη Στράτη"

Μπλόκο στα ακίνητα – Τα αδήλωτα τετραγωνικά “καίνε”

Φορολογικό μπλόκο μέσω Ε9, Κτηματολογίου, αλλά και χαρατσιού της ΔΕΗ βάζει το υπουργείο για να εντοπίσει όσους δεν έχουν δηλώσει όλα τα τετραγωνικά του σπιτιού τους ή του ακινήτου τους.

Τα κρυφά τετραγωνικά είναι πλέον ο στόχος καθώς έχουν παρατηρηθεί φαινόμενα διαφορών ανάμεσα στα όσα δηλώθηκαν στο Ε9, όσα υπολογίζει η ΔΕΗ και εκείνα που αναφέρονται στο Κτηματολόγιο.

Μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει η συνεργασία της ΓΓΠΣ με την ΔΕΗ και έχει υπάρξει δοκιμή των σχετικών αλγόριθμων για τις διασταυρώσεις σε ορισμένους δήμους , όμως το Κτηματολόγιο δεν έχει πει το “ναι” στην αποστολή στοιχείων. Σύμφωνα με πληροφορίες έχει τεθεί θέμα προσωπικών δεδομένων και γι΄ αυτό έχει ζητηθεί η Συνδρομή της Αρχής Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα.

Αν η Αρχή ανάψει το πράσινο φως και δοθούν στο υπουργείο Οικονομικών τα στοιχεία από το Κτηματολόγιο η ΓΓΠΣ θα ξεκινήσει ελέγχους και διασταυρώσεις στα μητρώα των φορολογουμένων και στα ειδικά στοιχεία που έχουν δηλώσει για την επιφάνεια των ακινήτων τους προκειμένου να εντοπισθούν λάθη ή «παραλείψεις» που έγιναν στην επιφάνεια βάσει της οποίας φορολογείται το ακίνητο.

Οι έρευνες, θα γίνουν με αφορμή τα λάθη που εντοπίστηκαν στον υπολογισμό του τέλους ακινήτων (που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ), αλλά τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν να εντοπιστούν τυχόν παραβάσεις και περιπτώσεις φοροδιαφυγής από ιδιοκτήτες που αποκρύπτουν την πραγματική φορολογήσιμη επιφάνεια των ακινήτων τους.

Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της ΓΓΠΣ, θα ενταχθούν στοιχεία από τα έντυπα Ε9, το περιουσιολόγιο, του αρχείου της ΔΕΗ, του Κτηματολογίου. Μέσα από τις διασταυρώσεις αυτές, το υπουργείο Οικονομικών θα επιδιώξει να εντοπίσει περιπτώσεις ιδιοκτητών που έχουν δηλώσει στο έντυπο Ε9 λιγότερα τετραγωνικά μέτρα για κατοικίες, διαμερίσματα ή καταστήματα από αυτά που εμφανίζονται στο αρχείο της ΔΕΗ ή αν στη ΔΕΗ τα τ.μ. είναι λιγότερα από αυτά που έχουν δηλωθεί στο Ε9, και πληρώνεται μικρότερο ειδικό τέλος ακινήτων.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μπλόκο στα ακίνητα – Τα αδήλωτα τετραγωνικά “καίνε”"

Στο «στόχαστρο» οι υψηλές επιστροφές φόρου

Εταιρεία πήρε επιστροφή φόρου 33 εκατ. ευρώ


Στο στόχαστρο των οικονομικών εισαγγελέων μπαίνουν οι επιστροφές φόρου από 50.000 ευρώ και άνω, ως ύποπτες για διαφθορά εφοριακών στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελιών για τον τρόπο λειτουργίας του φοροεισπρακτικού μηχανισμού.

Ήδη ο αναπληρωτής οικονομικός Εισαγγελέας Σπύρος Μουζακίτης έχει ζητήσει από όλες τις μεγάλες ΔΟΥ της χώρας, τα πλήρη στοιχεία των φακέλων φορολογουμένων, κυρίως νομικών προσώπων που εμφανίζουν επιστροφές φόρων μεγαλύτερες των 50.000 ευρώ για τη διετία 2010-2011.
Πληροφορίες στο Εφετείο αναφέρουν ότι έχουν εντοπιστεί κάποιες υποθέσεις εταιριών που τα ποσά επιστροφής είναι ιδιαίτερα μεγάλα με κραυγαλέα, όπως λέγεται. Χαρακτηριστικά αναφέρεται μία περίπτωση όπου η επιστροφή ήταν 33 εκατ. ευρώ!

Στο εισαγγελικό γραφείο βρίσκονται ήδη υπό διερεύνηση 250 αντίστοιχες περιπτώσεις και ο κ. Μουζακίτης έχει αρχίσει να καλεί ενώπιόν του τους εκπροσώπους εταιριών που ελέγχονται, μεταξύ αυτών και τον εκπρόσωπο τηλεοπτικού καναλιού για επιστροφή φόρου ύψους 8 εκατ. ευρώ.

Αφορμή για την εισαγγελική έρευνα στάθηκαν δηλώσεις του πρώην γενικού γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων Διομ. Σπινέλλη ο οποίος σε εκδήλωση του ΕΛΙΑΜΕΠ, είχε προβεί σε καταγγελίες για διαφθορά στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό.

Είχε μάλιστα αναφερθεί και στον λεγόμενο κανόνα του «4-4-2» ή αλλιώς στο «40%-40%-20%». Ο συγκεκριμένος κανόνας αφορά τα ποσοστά του 40% για την «έκπτωση» επί του προστίμου που κάνει στον φορολογούμενο ο ελεγκτής, το άλλο 40% που είναι το ποσό που λαμβάνει για τον εαυτό του ο ελεγκτής και το υπόλοιπο 20% που αφορά το τελικό έσοδο που καταλήγει στα κρατικά ταμεία.

Ο κ. Σπινέλλης είχε υποστηρίξει ότι, όταν πρόκειται το κράτος να επιστρέψει αρκετά υψηλά ποσά φόρου στον φορολογούμενο, ένα 8% «πηγαίνει κατευθείαν στην τσέπη του εφοριακού υπαλλήλου». Το ποσοστό αυτό, κατά τον νυν διευθυντή σχεδιασμού και ελέγχων του ΣΔΟΕ Νίκο Λέκκα «έχει αυξηθεί στο 10%». Στην ίδια εκδήλωση ο κ. Λέκκας είχε επισημάνει επίσης μεταξύ άλλων ότι το Κρανίδι εμφανίζεται να είναι το Λιχτενστάιν της Ελλάδας αφού σε μια ΔΟΥ με μόνο πέντε υπαλλήλους εδρεύουν 178 εξωχώριες εταιρείες.

Διαβάστε Περισσότερα » "Στο «στόχαστρο» οι υψηλές επιστροφές φόρου"

Την Τρίτη στον εισαγγελέα ο Μάκης Ψωμιάδης

Στα χέρια την ελληνικών αρχών βρίσκεται πλέον ο Μάκης Ψωμιάδης. Το μεσημέρι της Δευτέρας κλιμάκιο της Ιντερπόλ στην πΓΔΜ παρέδωσε σε αντίστοιχο ελληνικό τον πρώην πρόεδρο της ΠΑΕ Καβάλα και εκ των βασικών κατηγορουμένων για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, ο οποίος κρατείτο στις φυλακές των Σκοπίων από τις αρχές του περασμένου Νοεμβρίου, όταν συνελήφθη από αστυνομικούς της γειτονικής χώρας.

Αργά το βράδυ της Δευτέρας ο Μάκης Ψωμιάδης μεταφέρθηκε στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση και την Τρίτη θα οδηγηθεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Τρίτη στον εισαγγελέα ο Μάκης Ψωμιάδης"

ΑΣΠΙΣ: Η πρώτη καταδικαστική απόφαση τρία χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου

Κάθειρξη οκτώ ετών χωρίς αναστολή επέβαλε το Δικαστήριο στον πρώην επικεφαλής του Ομίλου ΑΣΠΙΣ Παύλο Ψωμιάδη για την πλαστή εγγυητική επιστολή των 500 εκατομμυρίων ευρώ που προσκόμισε στις αρχές του 2009 προκειμένου να πείσει τις αρχές ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στα αποθεματικά της εταιρείας.

Για την ίδια υπόθεση σε επτά χρόνια καταδικάστηκε ο στενός συνεργάτης του και επιχειρηματίας Ανδρέας Λοΐζος ο οποίος φέρεται να του είχε προσκομίσει την εγγυητική επιταγή.

Πρόκειται για την πρώτη δίκη και την πρώτη καταδίκη για τον άλλοτε ισχυρό άνδρα της ΑΣΠΙΣ, ο οποίος κατηγορείται ακόμη για υπεξαίρεση και απάτη σε βάρος χιλιάδων ασφαλισμένων και επενδυτών.

Η πρώτη καταδικαστική απόφαση για τον Παύλο Ψωμιάδη έρχεται τρία χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου.
Το φθινόπωρο του 2009 ο μεγαλομέτοχος του ομίλου είχε προσκομίσει «πλαστή» επιταγή 550 εκατομμυρίων ευρώ στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης προκειμένου να συνεχιστεί η λειτουργία των εταιριών του.

Η αρχή είχε εντοπίσει «μαύρη» τρύπα στα ταμεία των εταιριών που ξεπερνούσε τα 500 εκατομμύρια ευρω, ενώ αδυνατούσαν να καταβάλουν τις υποχρεώσεις τους.

Οι συνέπειες ήταν τραγικές όχι μόνο για εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένους του κλάδου αυτοκινήτων που έχασαν τα χρήματά τους, αλλά και όσους είχαν εμπιστευτεί τις εταιρίες Ψωμιάδη για τη σύνταξη και την υγεία τους.

Όσο προχωρά η έρευνα διαπιστώνεται ότι η περιουσία της ΑΣΠΙΣ σε ακίνητα και μετοχές δεν ξεπερνά τα 90εκ € ενώ τα χρέη της ξεπερνούν τα 670εκ €.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΣΠΙΣ: Η πρώτη καταδικαστική απόφαση τρία χρόνια μετά την αποκάλυψη του σκανδάλου"

Σε απεργία πείνας η Βίκυ Σταμάτη

Απεργία πείνας ξεκίνησε μέσα στις φυλακές η Βίκυ Σταμάτη, σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, ζητώντας την άμεση αποφυλάκισή της. Ως βασικό επιχείρημα προβάλλει το γεγονός ότι έχει μικρό παιδί, το οποίο έχει αποστερηθεί πλέον και τον πατέρα και τη μητέρα του.

Ο δικηγόρος της ανακοίνωσε στους δημοσιογράφους ότι θα συνεχίσει την απεργία πείνας μέχρις εσχάτων.

Μέχρι την Τετάρτη οι συνήγοροι υπεράσπισης της συζύγου του κ. Άκη Τσοχατζόπουλου αναμένεται να καταθέσουν προσφυγή κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησής της.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε απεργία πείνας η Βίκυ Σταμάτη"

ΔΕΚΟ: Τίτλοι τέλους στα προνόμια των εργαζομένων

Την κατάργηση των προνομίων που απολαμβάνουν, σύμφωνα με τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας τους, οι υπάλληλοι εισηγμένων και μη ΔΕΚΟ υπόσχεται με έγγραφό του προς τις Βρυξέλλες το υπουργείο Οικονομικών.


Σύμφωνα με το εν λόγω έγγραφο, το ελληνικό υπουργείο δεσμεύεται για υπογραφή νέων συλλογικών συμβάσεων έπειτα από διαβουλεύσεις με τους εκπροσώπους των εργαζομένων, στις οποίες δεν θα προβλέπονται εργασιακά προνόμια, τα οποία απολαμβάνουν σήμερα οι υπάλληλοι των συγκεκριμένων ΔΕΚΟ.
Τα προνόμια αυτά περιλαμβάνουν το ύψος των υπερωριών, πρόσθετες αμοιβές, αυτόματες αναπροσαρμογές μισθών και διατηρήθηκαν ακόμη και σε περιπτώσεις που μια ΔΕΚΟ αποκρατικοποιήθηκε συνολικά ή εν μέρει.
Στόχος της ρύθμισης αυτής είναι οι συγκεκριμένες επιχειρήσεις να αποκτήσουν ανταγωνιστικότερο χαρακτήρα έναντι επιχειρήσεων του ανταγωνισμού μέσω των μειώσεων στο λειτουργικό κόστος που συνεπάγεται το «ψαλίδισμα» των εν λόγω προνομίων.
Όπως λέει το ΥΠΟΙΚ, οι νέες συλλογικές συμβάσεις θα συνάδουν τόσο με την οικονομική συγκυρία όσο και τα οικονομικά δεδομένα κάθε επιχείρησης.
Υπενθυμίζεται ότι η μνημονιακή δέσμευση που τις αφορά έχει να κάνει με τη μείωση του μισθολογικού κόστους στα πρότυπα του ενιαίου μισθολογίου που ισχύει και στο στενό δημόσιο τομέα, προκειμένου να επιτευχθεί μεγαλύτερη ανταγωνιστικότητα μέσω αφ' ενός της μικρότερης εξάρτησης από τον κρατικό προϋπολογισμό και αφ' ετέρου της αύξησης των κερδών.
Επιτακτικότερο είναι το αίτημα της μείωσης κόστους στις προβληματικές ΔΕΚΟ, οι διοικήσεις των οποίων θα πρέπει να περικόψουν θέσεις εργασίας σε περιπτώσεις υπεράριθμων εργαζομένων και ζημιογόνες δραστηριότητες.
Ήδη στο υπουργείο Οικονομικών έρχονται σταδιακά τα αναθεωρημένα επιχειρησιακά σχέδια που περιλαμβάνουν και τις μνημονιακές υποχρεώσεις για αναμόρφωση τιμολογίων.
Παράλληλα, ενδυναμώνεται από το υπουργείο Οικονομικών ο ρόλος των εσωτερικών ελεγκτών, οι συμβάσεις των οποίων θα ανανεωθούν.

imerisia.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΔΕΚΟ: Τίτλοι τέλους στα προνόμια των εργαζομένων"

Οι τυφλοί είδαν το ... φως τους – Φάκελοι σκάνδαλο στο Ηράκλειο

Απίστευτο και όμως αληθινό. Οι τυφλοί είδαν το ... φως τους!

Δύο νέοι φάκελοι που σχετίζονται με το κύκλωμα των παράνομων επιδομάτων στο Ηράκλειο, φέρνουν στο προσκήνιο στοιχεία σοκ.
Σε πρόσφατο έλεγχο του αρχείου επιδομάτων τυφλότητας, από κλιμάκιο της Λότζια, ευρέθησαν δύο φάκελοι με παρατυπίες και παραλείψεις στα ιατρικά πιστοποιητικά, εκδόσεως του 2008. Με απόφαση της Αντιδημάρχου Δέσποινας Συγγελάκη οι δύο επιδοματούχοι παραπέμφθηκαν για επανεξέταση στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας, προκειμένου να διαπιστωθεί η ασθένεια/αναπηρία, ενώ ανεστάλη η καταβολή του επιδόματος τυφλότητας.
Ταυτόχρονα, ζητήθηκε από το Βενιζέλειο Νοσοκομείο η επιβεβαίωση των στοιχείων και του περιεχομένου των ιατρικών πιστοποιητικών. Σε απάντησή του ο Δ/ντής Ιατρικής Υπηρεσίας του Βενιζελείου, κος Φανουριάκης Χαράλαμπος, ανέφερε ότι το βιβλίο ασθενών, στα σημεία που αφορούσε τα δύο πιστοποιητικά, ήταν εμφανώς παραποιημένο, ενώ υπήρχαν παρατυπίες και αλλοιώσεις στα ιατρικά πιστοποιητικά. Σημειωτέον, ότι και οι δύο επιδοματούχοι σχετίζονται άμεσα με τις αρμόδιες υπηρεσίες διαπίστωσης της ασθένειας και διοικητικής διαχείρισης του επιδόματος (Νοσοκομείο-Πρόνοια).
Άμεσα και με τη σύμφωνη γνώμη του Δημάρχου με έγγραφη αναφορά η Αντιδήμαρχος Δέσποινα Συγγελάκη απέστειλε όλα τα στοιχεία στον Εισαγγελέα, ζητώντας τη διερεύνηση και την απόδοση, τυχόν, ποινικών ευθυνών.
Στο πλαίσιο εξυγίανσης του συστήματος παροχής προνοιακών επιδομάτων ο Δήμος Ηρακλείου, έχοντας αναλάβει από την 1/1/2011 την αρμοδιότητα διανομής των επιδομάτων, πραγματοποιεί συστηματικούς ελέγχους στο αρχείο των φακέλων επιδομάτων για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος.

prismanews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι τυφλοί είδαν το ... φως τους – Φάκελοι σκάνδαλο στο Ηράκλειο"

Μόνο σε κλειστό φάκελο η θυροκόλληση φορολογικών εγγράφων

Η θυροκόλληση φορολογικών εγγράφων πολιτών στην κατοικία ή τον επαγγελματικό τους χώρο θα γίνεται πλέον μόνο μέσα σε σφραγισμένο και αδιαφανή φάκελο, ύστερα από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη.

Αυτό προβλέπει νέος νόμος που ψηφίστηκε πρόσφατα (ν.4055/2012), έπειτα και από σχετική γνωμοδότηση του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους.

Σημειώνεται ότι η ανεξάρτητη αρχή είχε ζητήσει να τερματιστεί η πρακτική της θυροκόλλησης φορολογικών εγγράφων εκτός φακέλου, καθώς αυτή παραβίαζε το φορολογικό απόρρητο και τη νομοθεσία για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

nooz.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο σε κλειστό φάκελο η θυροκόλληση φορολογικών εγγράφων"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news