facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Νέα "κολπάκια" των Σκοπιανών

Εμφανίζουν την ευρωβουλευτή Μαριλένα Κοππά ότι "στηρίζει" τις απόψεις τους!

Τη διάθεσή της να ξεκινήσει διαπραγματεύσεις με την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς να έχει επιλυθεί το θέμα της ονομασίας, αποκαλύπτει ξανά η κυβέρνηση των Σκοπίων.

Αυτή τη φορά τα απολύτως ελεγχόμενα από τον πρωθυπουργό της πΓΔΜ σκοπιανά μέσα ενημέρωσης, καταβάλλουν προσπάθεια να εμφανίσουν την ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μαριλένα Κοππά ότι δήθεν προωθεί έκθεση στην οποία προβλέπεται ότι η διαφορά για το όνομα της FYROM δεν αποτελεί εμπόδιο για την ένταξη της γειτονικής χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Τα μέσα ενημερωσης στα Σκόπια, «πανηγυρίζουν» για την έκθεση της Ελληνίδας Ευρωβουλευτή. «Και η Κοππά απαιτεί οι διμερείς διαφορές να μην είναι εμπόδιο» αναφέρει η «Utrinski», ενώ από την πλευρά της η «Dnevnik» σημειώνει: «Ελληνίδα Ευρωβουλευτής απαιτεί οι διμερείς διαφορές να μην είναι εμπόδιο για την Ε.Ε» .
Στο προσχέδιο έκθεσης της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων για τη διεύρυνση της Ε.Ε, που έχει συνταχθεί με ευθύνη της κυρίας Κοππά η οποία έχει οριστεί εισηγήτρια αναφέρεται: «To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επαναλαμβάνει τη θέση του ότι τα διμερή ζητήματα δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο ή να χρησιμοποιούνται ως τέτοιο στη διαδικασία προσχώρησης, αλλά πρέπει να αντιμετωπίζονται με εποικοδομητικό πνεύμα και το νωρίτερο δυνατόν, λαμβάνοντας υπόψη το σύνολο των συμφερόντων της ΕΕ και τις αξίες της. Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο υπογραμμίζει ότι οι διαπραγματεύσεις προσχώρησης δεν πρέπει να χρησιμοποιούνται για να προδικάζουν την οριστική διευθέτηση τέτοιων θεμάτων, παρά την υποχρέωση της πλήρους συμμόρφωσης με το κεκτημένο και σεβασμού των αρχών επάνω στις οποίες θεμελιώνεται η ίδια η ΕΕ».

Στα σκοπιανά μέσα ενημέρωσης αναφέρεται μόνο το σημείο που σημειώνεται ότι: "To Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο επαναλαμβάνει τη θέση του ότι τα διμερή ζητήματα δεν πρέπει να αποτελούν εμπόδιο ή να χρησιμοποιούνται ως τέτοιο στη διαδικασία προσχώρησης".

Η αμέσως επόμενη αναφορά ότι "τα διμερή ζητήματα πρέπει να αντιμετωπίζονται με εποικοδομητικό πνεύμα και το νωρίτερο δυνατόν", δηλαδή πριν την έναρξη διαπραγματεύσεων μιας χώρας υποψήφιας να γίνει μελος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αποσιωπάται από τους Σκοπιανούς...

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διατύπωση στο σημείο αυτό αναμένεται να βελτιωθεί περαιτέρω το επόμενο διάστημα μέσα από τη διαδικασία των τροπολογιών και βελτιώσεων ώστε τελικώς να επισημαίνεται με απόλυτη καθαρότητα ότι τα διμερή ζητήματα (δηλαδή οι διαφορές) μεταξύ ενός κράτος μέλους της ΕΕ και μιας χώρας υποψήφιας για ένταξη στην ευρωπαϊκή οικογένεια πρέπει να έχουν επιλυθεί πριν την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

Παρ΄όλα αυτά οι Σκοπιανοί εμφανίζονται δικαιωμένοι. Ισως επειδή λίγες μέρες πριν τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο η Ατλαντική Συμμαχία έχει ξεκαθαρίσει ότι η FYROM δεν θα γίνει μέλος του ΝΑΤΟ εάν δεν λυθεί η εκκρεμότητα της ονομασίας με την Ελλάδα...

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα "κολπάκια" των Σκοπιανών"

"Παρενόχληση" της πρεσβείας μας στο Βερολίνο

Την παρέμβαση του γερμανικού υπουργείου Εξωτερικών ζήτησε σήμερα ο Έλληνας πρέσβης στο Βερολίνο Δημήτριος Ράλλης, λόγω της πρόθεσης του ιδιοκτήτη του ακινήτου που στεγάζεται η πρεσβεία να μεταθέσει την είσοδο και το έμβλημά της, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής διπλωματικής αντιπροσωπείας.

Κατόπιν διαβήματος του κ. Ράλλη, κινητοποιήθηκε η Διεύθυνση Εθιμοτυπίας του υπουργείου Εξωτερικών της Γερμανίας, η οποία, αντιδρώντας άμεσα, επέβαλε διακοπή των εργασιών, μέχρις ότου διερευνηθεί το ζήτημα.

Από την πλευρά της ελληνικής πρεσβείας, θεωρείται ότι η μονομερής ενέργεια του ιδιοκτήτη του κτηρίου συνιστά παράβαση της Σύμβασης της Βιέννης για τις διπλωματικές σχέσεις των κρατών.
Διαβάστε Περισσότερα » ""Παρενόχληση" της πρεσβείας μας στο Βερολίνο"

«Όχι σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους»

Τη θέση του δήμου Θεσσαλονίκης ότι η πλατεία Αριστοτέλους δεν παραχωρείται για προεκλογικές συγκεντρώσεις των κομμάτων επανέλαβε σήμερα σε συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος, Γιάννης Μπουτάρης.

Η διευκρίνιση έγινε μετά την απόφαση του ΚΚΕ να πραγματοποιήσει στον συγκεκριμένο χώρο την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του κόμματος στη Θεσσαλονίκη, τη Δευτέρα 30 Απριλίου, στις 8:30 το βράδυ, με ομιλήτρια την Αλέκα Παπαρήγα.

«Οι συγκεντρώσεις στην Πλατεία Αριστοτέλους δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία της αγοράς, καθώς η αστυνομία κλείνει από νωρίς τους δρόμους, ενώ έχουμε παράπονα και από τους κατοίκους. Όσοι θέλουν να κάνουν συγκεντρώσεις εκεί θα αγνοούν μια απόφαση του δημοτικού συμβουλίου», δήλωσε ο κ.Μπουτάρης.

Προεκλογική συγκέντρωση στην Πλατεία Αριστοτέλους έχει προγραμματίσει για την Παρασκευή 4 Μαΐου, και ο ΣΥΡΙΖΑ με ομιλητή τον Αλέξη Τσίπρα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι σε προεκλογικές συγκεντρώσεις στην πλατεία Αριστοτέλους»"

Ο Εμίρης του Κατάρ αγόρασε το νησί Οξιά

Στη βασιλική οικογένεια του Κατάρ ανήκει πλέον ένα μικρό νησί του Ιονίου Πελάγους κοντά στη Ιθάκη σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Telegraph.

Το ακατοίκητο νησί Οξιά με έκταση περί τα 5.000 στρέμματα, κόστισε στη βασιλική οικογένεια 5 εκατ. ευρώ, αν και η αρχική του κοστολόγηση είχε «κλείσει» στα 7 εκατομμύρια ευρώ.

«Οι Ελληνοαυστραλοί ιδιοκτήτες αναγκάστηκαν να ρίξουν την τιμή του νησιού, εξαιτίας των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της κρίσης και της αυξημένης φορολογικής επιβάρυνσης».

Οι φόροι, σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα, έχουν προκαλέσει μεγάλη κινητικότητα στην αγορά μικρών ιδιόκτητων νησιών στην Ελλάδα

ΣΧΕΤΙΚΟ: Πουλήθηκε σε Άραβες με 5 εκατ. ευρώ η Οξιά;
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Εμίρης του Κατάρ αγόρασε το νησί Οξιά"

Στην πλατεία Κοτζιά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συλλαλητήριο την Πρωτομαγιά

Η ΓΣΕΕ ΑΔΕΔΥ και το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο της Αθήνας καλούν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση της Πρωτομαγιάς στις 10:00 στην πλατεία Κοτζιά.

Ανάλογες απεργιακές συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.

Όπως επισημαίνει η ΓΣΕΕ, η φετινή απεργία αποκτά ιδιαίτερη σημασία μετά «τα συνεχή σκληρά, άδικα, αντικοινωνικά και νεοφιλελεύθερα μέτρα τα οποία έχουν επιβληθεί από τρόικα και κυβέρνηση»

«Ο αγώνας των εργαζομένων συνεχίζεται με δεδομένο το γεγονός ότι συνεχίζονται οι προκλητικές απαιτήσεις των τοκογλύφων δανειστών, την ώρα που έχει εξαντληθεί κάθε περιθώριο ανοχής και αντοχής από τον κόσμο της μισθωτής εργασίας.

Οι εργαζόμενοι και τα συνδικάτα είναι σε θέση μάχης, ώστε να αποκρούσουν την αποτυχημένη συνταγή των μνημονίων της ύφεσης, των απολύσεων, της ανεργίας, της υποταγής της χώρας στα θέλω και στις απαιτήσεις των αγορών και των τραπεζιτών».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην πλατεία Κοτζιά ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ καλούν σε συλλαλητήριο την Πρωτομαγιά"

Λίστα με 120 Έλληνες που έχουν αγοράσει σκάφος στην Ολλανδία

Λίστα με 120 Έλληνες φορολογούμενους που εμφανίζονται να έχουν αγοράσει σκάφος στην Ολλανδία έχει στη διάθεσή του το υπουργείο Οικονομικών.

Τη λίστα απέστειλαν στο υπουργείο οι ολλανδικές αρχές στο πλαίσιο της βοήθειας προς τη χώρα μας για την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής.

Στο υπουργείο έχουν ήδη δοθεί εντολές για τον έλεγχο των υποθέσεων αυτών προκειμένου να διαπιστωθεί αν οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι είναι οι πραγματικοί ιδιοκτήτες των σκαφών, αν έχουν δηλωθεί τα σκάφη στις φορολογικές τους δηλώσεις και αν έχει καταβληθεί ο ΦΠΑ που αναλογεί σε τέτοιες αγορές.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Λίστα με 120 Έλληνες που έχουν αγοράσει σκάφος στην Ολλανδία"

Από 30 Απριλίου οι νέες συντάξεις θα πληρώνονται αμέσως

Αυτόματα θα πιστώνεται, από 30 Απριλίου, αμέσως μετά την έκδοση των συνταξιοδοτικών αποφάσεων, μέσω του ΟΠΣ-ΙΚΑ, ο λογαριασμός του συνταξιούχου με το ποσό της σύνταξης και τα αναδρομικά, όπως ανακοίνωσε το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.

Με την κατάργηση της χειρόγραφης διαδικασίας πληρωμής στα υποκαταστήματα του ΙΚΑ, η πληρωμή του συνταξιούχου, μετά την έκδοση της απόφασης συνταξιοδότησης, δεν θα καθυστερεί επιπλέον 2-3 μήνες, ενώ, όπως είναι προφανές, ο συνταξιούχος δεν θα χρειάζεται να επισκέπτεται το υποκατάστημα του ΙΚΑ, για να πληρωθεί χειρόγραφα.

Ειδικότερα, το νέο σύστημα πληρωμών συντάξεων θα εφαρμοστεί αρχικά πιλοτικά σε συνταξιούχους, που η σύνταξή τους υπολογίστηκε με χρόνο ασφάλισης μόνο ΙΚΑ και δεν λαμβάνουν άλλη σύνταξη από το ΙΚΑ. Η πιλοτική εφαρμογή κρίθηκε αναγκαία για την ποιοτική εξασφάλιση του έργου, το οποίο, στη συνέχεια, θα συμπεριλάβει όλους τους συνταξιούχους του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και ΕΤΕΑΜ.

Το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ υπογραμμίζει ότι η νέα διαδικασία έχει πλεονεκτήματα όχι μόνο για τους συνταξιούχους, αλλά και για το ΙΚΑ, διότι:

- Αποδεσμεύεται ανθρώπινο δυναμικό από χειρόγραφες και διεκπεραιωτικές εργασίες και επιτρέπεται η ενασχόλησή του σε ουσιαστικές εργασίες για συντόμευση του χρόνου απονομών συντάξεων.

- Εξασφαλίζεται ο έλεγχος της ασφαλιστικής αλυσίδας «απονομή σύνταξης – πληρωμή – μεταβολή», ώστε να αποτρέπονται φαινόμενα καταδολίευσης, κατά τη διαδικασία των πληρωμών.

Η συντόμευση του χρόνου πληρωμής συντάξεων, που επιτυγχάνεται με την ανωτέρω διαδικασία, υλοποιεί μέρος του στόχου για την επιτάχυνση της συνταξιοδοτικής διαδικασίας.

«Το επόμενο βήμα είναι η ψηφιοποίηση του χρόνου ασφάλισης, πριν το 2001, που θα υλοποιηθεί, μέσω νέου ηλεκτρονικού συστήματος και στοχεύει στην παροχή δυνατότητας άμεσης απονομής κύριας σύνταξης από το ΙΚΑ – ΕΤΑΜ και επικουρικής από το ΕΤΕΑΜ (ιδανικά σε 1 ημέρα από την οριστικοποίηση της ανακεφαλαίωσης της ασφαλιστικής ιστορίας). Το έργο αυτό θα χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007-2013 από πόρους των σχετικών επιχειρησιακών προγραμμάτων», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Από 30 Απριλίου οι νέες συντάξεις θα πληρώνονται αμέσως"

Τι ισχύει για τις αναρρωτικές άδειες λόγω κύησης και λοχείας

Παύουν να έχουν δυσμενείς συνέπειες μετά από παρέμβαση του Συνηγόρου του Πολίτη

Ο Συνήγορος του Πολίτη πρότεινε προς το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης τη ρητή εξαίρεση των αναρρωτικών αδειών, που σχετίζονται με κύηση και λοχεία, από τις «συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες».

Η ανεξάρτητη αρχή προχώρησε σε αυτή την κίνηση, μετά από καταγγελία γυναίκας υπαλλήλου της γενικής διοίκησης προς τον Συνήγορο του Πολίτη, ότι η υπηρεσία της προσμετρούσε την αναρρωτική άδεια που έλαβε λόγω επαπειλούμενης κύησης, στις «συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες», οι οποίες καταλογίζονται από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια, σε βάρος υπαλλήλων, υποψηφίων για θέσεις ευθύνης.

Την πρόταση έκανε αποδεκτή το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καθώς όπως είχε υποστηρίξει η ανεξάρτητη αρχή, η προσμέτρηση των αδειών που σχετίζονται με κύηση και λοχεία στις «συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες» αποτελεί άμεση διάκριση λόγω φύλου, σύμφωνα και με το ν.3896/2010 (άρθρο 12), με το οποίο ενσωματώνεται στο ελληνικό δίκαιο σχετική διάταξη της ΕΕ.

Σημειώνεται ότι η νομοθεσία προέβλεπε ότι οι «συστηματικά επαναλαμβανόμενες αναρρωτικές άδειες», μαζί με τις πειθαρχικές ποινές, καταλογίζονται σε βάρος των υποψηφίων για θέσεις ευθύνης από τα αρμόδια υπηρεσιακά συμβούλια, και δύνανται να επιφέρουν την αφαίρεση έως 100 μορίων από τον υποψήφιο (ν. 3839/2010).

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ανταποκρινόμενο στις προτάσεις της ανεξάρτητης αρχής, εξέδωσε εγκύκλιο (ΔΙΔΑΔ/Φ/35/31/1606/οικ.7575) με τη σχετική διευκρίνιση, η οποία κοινοποιήθηκε προς τις υπηρεσίες διοικητικού-προσωπικού του δημόσιου τομέα, που υποχρεούνται να διακρίνουν τις εν λόγω άδειες στα προσωπικά μητρώα των υπαλλήλων τους.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι ισχύει για τις αναρρωτικές άδειες λόγω κύησης και λοχείας"

ΟΔΥΕ:Ανησυχία για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών

Την έντονη ανησυχία του εκφράζει το ΔΣ της Ομοσπονδίας Δικαστικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) για το γεγονός ότι μέχρι αυτή τη στιγμή δεν έχουν εκδοθεί οι απαραίτητες κοινές υπουργικές αποφάσεις, που αφορούν τους δικαστικούς αντιπροσώπους και τη συγκρότηση των εκλογικών συνεργείων στα δικαστήρια της χώρας, με αποτέλεσμα «να έχουν καθυστερήσει ήδη όλες οι προπαρασκευαστικές ενέργειες για την ομαλή προετοιμασία και διενέργεια των βουλευτικών εκλογών της 6ης Μαΐου 2012».


Ακόμη, η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι ο χρόνος που απομένει είναι πλέον περιορισμένος και «η πιθανότητα της μη ομαλής προετοιμασίας και διεξαγωγής των εκλογών είναι ορατός».
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΔΥΕ:Ανησυχία για την ομαλή διεξαγωγή των εκλογών"

Προφυλακιστέα η κόρη του Τσοχατζόπουλου

Με χειροπέδες και ζακέτα στα χέρια της η Αρετή Τσοχατζοπούλου οδηγήθηκε, μετά την απολογία της στον ανακριτή, από ισχυρή αστυνομική δύναμη. Η κ. Τσοχατζοπούλου έφυγε από την πίσω έξοδο του κτ. 6 για να αποφύγει κάμερες και κόσμο.

Η Αρέτη Τσοχατζόπουλου κρίθηκε προφυλακιστέα με την σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα μετά την 5ωρη απολογία της.

«Ο ανακριτής άφησε ελεύθερους χτες τους χρηματιστές που διακινούσαν τα εκατομμύρια που έμπαιναν στις off shore. Διέταξε την κράτηση της κόρης του Τσοχατζόπουλου επειδή είναι κόρη του. Εμείς δώσαμε στοιχεία ότι το ακίνητο αγοράστηκε με χρήματα που προήλθαν από την πώληση άλλου ακινήτου που έχει δηλωθεί σε πόθεν έσχες και εφορία. Τον αφήνω στην κρίση σας. Τη θεωρεί ύποπτη φυγής επειδή έχει γερμανικό διαβατήριο. Αυτές είναι δικαιολογίες που προκαλούν γέλωτα. Είναι μητέρα τριών ανήλικων παιδιών. Πως θα μεγαλώσουν αυτά τα παιδιά» δήλωσε ο δικηγόρος της Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Εντωμεταξύ, έξω από τα δικαστήρια είχε συγκεντρωθεί κόσμος που φώναζε «μέσα, να πάει μέσα, πως θα μεγαλώσουν τα δικά μας παιδιά με 300 ευρώ;».

Το πρωί της Πέμπτης η Αρετή Τσοχατζόπουλου, ντυμένη σπορ με ένα σακίδιο μπλε στον ώμο και με γυαλιά μυωπίας έφτασε στα δικαστήρια της Ευελπίδων. Την συνόδευε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Σύμφωνα με το εισαγγελικό πόρισμα η κόρη του Άκη Τσοχατζόπουλου, στις 25 Μαΐου 2006 φέρεται -σε συνεργασία με τον επίσης κρατούμενο συγκατηγορούμενο της Αστέριο Οικονομίδη, μέσω κατάρτισης εικονικού συμβολαίου, να αγόρασε διαμέρισμα- μεζονέτα στο Κολωνάκι, επιφανείας 402 τετραγωνικών μέτρων από offshore εταιρεία του πατέρα της.

Όπως αναφέρεται στο πόρισμα για την κατηγορουμένη, «η συμμετοχή της στην ανωτέρω οργάνωση δεν έχει πλήρως διευκρινιστεί και η οποία όμως επωφελήθηκε από τη δραστηριότητά της, ενώ λόγω της συγγενικής της σχέσης με τον Άκη Τσοχατζόπουλο, έχει τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει την υποδομή της οργάνωσης στην αλλοδαπή».

Η κυρία Τσοχατζοπούλου μέσω του δικηγόρου της δήλωσε πως δεν έχει καμία σχέση με τις offshore εταιρείες, πως το ακίνητο το αγόρασε με χρήματα από την εργασία της και ότι θα σταθεί δίπλα στον πατερά της σε αυτές τις δύσκολες στιγμές που περνά. Σειρά να απολογηθεί παίρνει την Παρασκευή η σύζυγος του Άκη Τσοχατζόπουλου, Βίκυ Σταμάτη και ο αδερφός της, ενώ απολογήθηκε ήδη η θεία της.

"Φωτιές" άναψε η θεία της Σταμάτη στον Τσοχατζόπουλο


«Φωτιές» άναψε στον Άκη Τσοχατζόπουλο η Κατερίνα Σταμάτη, η θεία της Βίκυς Σταμάτη, η οποία απολογήθηκε σήμερα στον ανακριτή και αφέθηκε ελεύθερη.

Πριν αφεθεί όμως έδωσε ένα υπόμνημα… κόλαφο για τον Άκη, αφού για πρώτη φορά τον συνδέει με την εταιρία TORCASO, με την οποία ο πρώην υπουργός αρνείται κατηγορηματικά ότι είχε σχέσεις, Όπως αναφέρει στο υπόμνημα της, κάποια στιγμή που ο γαμπρός της ήταν διακοπές, ανέλαβε να αποπληρώσει τις επισκευές (ολοκλήρωση) ο Άκης Τσοχατζόπουλος.

Τα χρήματα αυτά (3 εκατ. Δρχ.) κατατέθηκαν από την TORCASO!

Η ίδια αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τις «δουλειές» του κ. Τσοχατζόπουλου, ενώ ο αδερφός της κ. Σταμάτη, που ήταν επίσης να απολογηθεί σήμερα, ζήτησε και πήρε προθεσμία, για να απολογηθεί την Παρασκευή.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακιστέα η κόρη του Τσοχατζόπουλου"

«Ντου» και στα σπίτια με παράνομους μετανάστες

Ετοιμάζονται και νέες επιχειρήσεις της Αστυνομίας

Καταγγελίες για σπίτια που στοιβάζονται λαθρομετανάστες περιμένει από σήμερα η ΕΛ.ΑΣ. Όπως τόνισε χθες ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, από σήμερα ξεκινούν οι διαδικασίες για να ελεγχθούν και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που ενοικιάζουν τα διαμερίσματά τους σε αλλοδαπούς παράνομους μετανάστες. Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με την Άμεση Δράση και να ενημερώνουν για όσα γνωρίζουν.

Οι πληροφορίες θα αξιολογούνται από ειδική ομάδα και στη συνέχεια θα οργανώνονται κοινές επιχειρήσεις της Αστυνομίας και του ΚΕΕΛΠΝΟ, παρουσία εισαγγελέα, για την εκκένωση των εν λόγω κτηρίων. Οι μετανάστες θα υποβάλλονται σε υγειονομικές εξετάσεις και όσοι διαπιστώνεται ότι νοσούν, θα παραμένουν για νοσηλεία στα νοσοκομεία, ενώ τυχόν παράνομοι μετανάστες θα οδηγούνται στα κέντρα κράτησης.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης πέρα από το γεγονός ότι ανέφερε ότι οι ιδιοκτήτες τους θα διώκονται ποινικά, θα ρίξει στη μάχη για την καταπολέμηση της λαθρομετανάστευσης αστυνομικούς προκειμένου να κάνουν εφόδους σε σπίτια και να συλλαμβάνουν τους μετανάστες που δεν έχουν τα απαραίτητα έγγραφα για την παραμονή τους στη χώρα μας.

Και όπως υποστήριξε ο υπουργός, το πρώτο κέντρο θα λειτουργήσει μέχρι την επόμενη εβδομάδα έχοντας μέσα στα λυόμενα 220 άτομα, τα οποία μέχρι τις 15 Μαΐου θα φτάσουν τα 1.200. Τους παράνομους μετανάστες θα επιβλέπουν αστυνομικοί και ιδιώτες σεκιούριτι ενώ την ευθύνη για την ασφάλεια θα την έχει η Αστυνομία.

Πάντως, τόνισε: «Υπάρχουν φαινόμενα, όπου μένουν μαζικά παράνομοι μετανάστες, 30 και 50 άνθρωποι σε έναν χώρο από 50 έως 100 τετραγωνικά. Σε άθλιες συνθήκες, που προσβάλλουν τον ανθρωπισμό μας και την ηθική μας. Στις ίδιες πολυκατοικίες μένουν οικογένειες Ελλήνων ή μεταναστών, που κινδυνεύουν κυριολεκτικά από αυτήν την υγειονομική βόμβα. Δεν υπάρχουν περιθώρια για αναβολές και καθυστερήσεις. Απειλείται η κοινωνική ειρήνη, απειλείται η δημόσια υγεία».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ντου» και στα σπίτια με παράνομους μετανάστες"

Tέσσερα κόμματα «έκοψε» ο Αρειος Πάγος από τις εκλογές - Μένουν 32


Με 32 κόμματα η εκλογική μάχη της 6ης Μαΐου


Συνολικά 32 κόμματα, συνασπισμοί κομμάτων και μεμονωνμένοι υποψήφιοι πήραν το «πράσινο φως» από τον Αρειο Πάγο για να συμμετάσχουν στην εκλογική αναμέτρηση της 6ης Μαΐου. Αίτηση συμμετοχής είχαν υποβάλλει συνολικά 36 κόμματα, ως εκ τούτου από τη συμμετοχή στις εκλογές αποκλείστηκαν τέσσερα.

Τα τέσσερα κόμματα που «κόπηκαν» είνα τα εξής:

1) Εθνική Ελπίδα,
2) Π.Α.Μ.Ε. στο Γ.Ε.Σ.Ε.ΕΠ.,
3) Φίλοι του Ανθρώπου και
4) Δημοβούλιο Πολιτών - ('Αμεση) Δημοκρατία στην Πράξη.
Οι «32» που πήραν το «πράσινο φως» και θα συμμετέχουν στις εκλογές, σύμφωνα με την υπ΄ αριθμ. 4/2012 απόφαση του Α1 Τμήματος του Αρείου Πάγου, είναι οι εξής:

1) Πανελλήνιο Σοσιαλιστικό Κίνημα (ΠΑ.ΣΟ.Κ.),
2) Νέα Δημοκρατία (Ν.Δ.),
3) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (ΚΚΕ),
4) ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο,
5) Λαϊκός Ορθόδοξος Συναγερμός (ΛΑ.Ο.Σ.),
6) Δημοκρατική Συμμαχία,
7) Κοινωνική Συμφωνία,
8) Ανεξάρτητοι Έλληνες,
9) Δημοκρατική Αριστερά,
10) Δράση - Φιλελεύθερη Συμμαχία,
11) Οικολόγοι Πράσινοι,
12) Ένωση Κεντρώων,
13) Κόμμα Φιλελευθέρων,
14) Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή,
15) Δημοσθένης Βεργής - Έλληνες Οικολόγοι,
16) ΟΧΙ (συνασπισμός συνεργαζόμενων κομμάτων Δημοκρατική Αναγέννηση και Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο -Στέλιος Παπαθεμελής),
17) Κίνημα Δεν Πληρώνω,
18) Κ.Ε.Α.Ν.- Κίνημα Εθνικής Αντίστασης,
19) Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας (Μαρξιστικό-Λενινιστικό) - Μ.Λ. ΚΚΕ- Εκλογική Συνεργασία,
20) Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή (ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α.) - Μέτωπο της Αντικαπιταλιστικής Επαναστατικής Κουμμουνιστικής Αριστερός και της Ριζοσπαστικής Οικολογίας,
21) Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος- Ο.Κ.Δ.Ε.,
22) Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές),
23) ΟΑΚΚΕ Οργάνωση για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ,
24) Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας,
25) Κοινωνία Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια,
26) Κόμμα Πειρατών Ελλάδας,
27) Δημιουργία Ξανά,
28) Παναθηναϊκό Κίνημα - ΠΑΝ.ΚΙ.,
29) Αξιοπρέπεια (συνδυασμός ανεξάρτητων υποψηφίων),
30) Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Παναγροτικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑ.Ε.Κ.Ε.),
31) Περιφερειακή Αστική Ανάπτυξη (Π.Α.Α.) - (Νικ. Κολίτσης, μεμονωμένος υποψήφιος).
32) Τυραννοκτόνοι
Για το τελευταίο κόμμα, τους «Τυραννοκτόνους», ο Αρειος Πάγος αποφάνθηκε ότι δεν μπορεί να γίνει η χρήση του τίτλου του, καθώς «καταδεικνύει πρόθεση αξιόποινης πράξης», ενώ αντίθετα μπορεί να συμμετέχει στις βουλευτικές εκλογές ως μεμονωμένος υποψήφιος (Β΄ εκλογική περιφέρεια Αθηνών) ο Αθανάσιος Δασκαλόπουλος, ο οποίος και κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο την αίτηση συμμετοχής του στις επικείμενες εκλογές.

Επίσης, η Νέα Δημοκρατία κατά την εκλογική διαδικασία πρέπει να χρησιμοποιεί σε όλη την επικράτεια το έμβλημα του κόμματο της, που είναι τα αρχικά γράμματα «ΝΔ», χωρίς διάκενο μεταξύ των δύο γραμμάτων, σύμφωνα με τη σχετική από 20.4.2012 δήλωση του ίδιου κόμματος.

Τέλος, από τα κόμματα «Κοινωνία Πολιτική Παράταξη Συνεχιστών Καποδίστρια» και «Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές)», «κόπηκαν» οι υποψήφιοι Αντώνιος Κατσούρας και Αγγελική - Αρτέμις Καρδουλάκη, αντίστοιχα, καθώς δεν είχε προηγηθεί η ανακήρυξή τους από τα κατά τόπους αρμόδια Πρωτοδικεία.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Tέσσερα κόμματα «έκοψε» ο Αρειος Πάγος από τις εκλογές - Μένουν 32"

Εισήγηση Τέντε κατά της απόλυσης χωρίς αποζημίωση διευθυντών από το Δημόσιο

Ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες εισηγήθηκε στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Δικαστηρίου να κριθούν αντισυνταγματικές οι διατάξεις εκείνες του Ν. 3260/2004 που προβλέπουν, χωρίς αποζημίωση, την αυτοδίκαιη λήξη των συμβάσεων εργασίας ορισμένου χρόνου γενικών διευθυντών, διευθυντών και προϊσταμένων, οι οποίοι απασχολούνται στο Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα.

Ειδικότερα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός, επισήμανε ότι το άρθρο 5 του Συντάγματος κατοχυρώνει την οικονομική ελευθερία, στην έννοια της οποίας περιλαμβάνεται και η ελευθερία της εργασίας, ως ατομικό δικαίωμα. Δηλαδή, το ατομικό δικαίωμα του καθενός να εργάζεται και να επιλέγει ελεύθερα, το είδος, τον τόπο και το χρόνο της εργασίας του.

«Η ελευθερία αυτή, περιλαμβάνει και την ελευθερία των συμβάσεων», δηλαδή με άλλα λόγια περιλαμβάνει την ελευθερία σύναψης και καταγγελίας της σύμβασης, την ελευθερία επιλογής του αντισυμβαλλόμενου, την ελευθερία διαμόρφωσης του περιεχομένου της σύμβασης κ.λπ., προσέθεσε ο Τέντες.

Έτσι, συνέχισε ο εισαγγελικός λειτουργός, οι διατάξεις των άρθρων 10 και 11 του Ν. 3260/2004 (νόμος Παυλόπουλου) που «προβλέπουν την "αυτοδίκαιη" λήξη των συμβάσεων ιδιωτικού δικαίου, χωρίς την πρόβλεψη οποιασδήποτε αποζημιώσεως», αντιβαίνουν το Σύνταγμα.

Συγκεκριμένα, οι επίμαχες διατάξεις προβλέπουν τη λήξη «των συμβάσεων προσώπων που προσελήφθησαν από δημόσιες υπηρεσίες και νομικά πρόσωπα, με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας για ορισμένο χρόνο ως μονομελή όργανα διοίκησης (μεταξύ των άλλων και οι γενικοί διευθυντές, διευθυντές ή προϊστάμενοι υπηρεσιών), χωρίς την καταβολή της αποζημιώσεως που τα συμβαλλόμενα μέρη» (εργοδότης-εργαζόμενος) συμφώνησαν για την περίπτωση πρόωρης λύσης της συμβάσεως.

Όμως, τόνισε ο κ. Τέντες, τα επίμαχα αυτά δύο άρθρα του Ν. 3260/2004 είναι αντίθετα στο άρθρο 5 του Συντάγματος και κατά συνέπεια ανεφάρμοστα. Και αυτό γιατί πρόκειται για μία νομοθετική ρύθμιση «με γνήσια αναδρομική δύναμη, η οποία θίγει την συνταγματικά κατοχυρωμένη αρχή της οικονομικής ελευθερίας και ειδικότερα την ελευθερία των συμβάσεων, έκφανση της οποίας αποτελεί και η ελευθερία των συμβαλλόμενων να καταγγείλουν αυτοί, με δική τους πρωτοβουλία την καταρτισθείσα από αυτούς σύμβαση».

Τους αρεοπαγίτες τους απασχόλησε περίπτωση εργαζομένου στο «Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας» με σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, ο οποίος απολύθηκε κατ' εφαρμογή του Ν. 3260/2004, χωρίς την καταβολή αποζημίωσης.

Το δικαστήριο επιφυλάχθηκε να εκδώσει την απόφασή του.

voria.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισήγηση Τέντε κατά της απόλυσης χωρίς αποζημίωση διευθυντών από το Δημόσιο"

Παρακράτηση χρεών στο Δημόσιο από τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών

Σαχινίδης: Οι υποχρεώσεις προς το κράτος πρέπει να τηρούνται

Το κράτος θα παρακρατεί τις οφειλές στο δημόσιο από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των οφειλετών, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών και υποψήφιος βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Λάρισα Φίλιππος Σαχινίδης, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Τόνισε ότι στόχος δεν είναι ο πανικός, αλλά πρέπει να τηρούνται οι υποχρεώσεις προς το κράτος.

Αναφερόμενος στις τράπεζες, είπε «δε θέλουμε τα λεφτά που βρίσκονται στις τράπεζες να προέρχονται από παράνομες δραστηριότητες» αλλά ούτε να επιβραβεύσουν αυτούς που «έσπευσαν» να βγάλουν τα χρήματά τους στο εξωτερικό, όταν η χώρα είχε ανάγκη.

Επίσης, αντέκρουσε τις παρατηρήσεις της ΝΔ ότι τη διετία 2010-2011 συσσωρεύτηκαν οι οφειλές του δημοσίου, λέγοντας ότι όταν ανέλαβε υφυπουργός μόνο τα νοσοκομεία είχαν συσσωρευμένες, 6,5 δις. οφειλές προς ιδιώτες.

Σχολιάζοντας τα 11,5 δισ. σε επιπλέον μέτρα που ζητά η τρόικα, ο κ. Σαχινίδης είπε ότι δεν θα προκρίνουν περικοπές που θίγουν τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους, αναφέροντας χαρακτηριστικά «δεν είναι όλα στο τραπέζι».

Για τους έλληνες μικροομολογιούχους, είπε ότι η Ελλάδα έχει δεσμευτεί σε ευρωπαϊκό επίπεδο να μην υπάρξει διαφορετική μεταχείριση των ελλήνων ομολογιούχων από τους ξένους.

Αναφερόμενος στο ενδεχόμενο συνεργασίας με τη ΝΔ, είπε ότι την αποκλείει η ίδια η ΝΔ. Όπως είπε, το ΠΑΣΟΚ θέλει να βγει πρώτο κόμμα και επιθυμεί τη συνεργασία με όλες τις προοδευτικές δυνάμεις. Αναφερόμενος στον ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι αν δεν είχε αναφέρει τη στάση πληρωμών και την έξοδο από το ευρώ θα μπορούσαν να συζητήσουν μαζί του.

Παράλληλα, επιτέθηκε στη Χρυσή Αυγή λέγοντας ότι «με κανένα τρόπο δε νομιμοποιούνται οπαδοί του φασισμού και του ναζισμού να έχουν λόγο στο ελληνικό κοινοβούλιο». Για το κόμμα του Πάνου Καμμένου, είπε ότι ανήκει στις «ακραίες πολιτικές δυνάμεις που μπορούν να οδηγήσουν τη χώρα στην καταστροφή».

Μιλώντας στην ίδια εκπομπή ο Χρήστος Σταϊκούρας, υποψήφιος βουλευτής Ν. Φθιώτιδας με τη ΝΔ τόνισε ότι η φοροδιαφυγή εντάθηκε και από την αύξηση των φόρων στην οποία προχώρησε το ΠΑΣΟΚ, σημειώνοντας ότι στις προθέσεις της ΝΔ είναι η άμεση μείωση των φορολογικών συντελεστών στις επιχειρήσεις, για να σταματήσουν τα «λουκέτα». Είπε ακόμα ότι δεν πρέπει να αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες και αναφερόμενος στο έκτακτο τέλος ακινήτων, είπε ότι στόχος της ΝΔ είναι να το ενσωματώσει με το ΕΤΑΚ και να το αντικαταστήσει με έναν ενιαίο φόρο για τα ακίνητα, ο οποίος θα είναι ηπιότερος.

Ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε ότι η οικονομική πολιτική της ΝΔ θα έχει τρία σημεία: την υλοποίηση των διαρθρωτικών αλλαγών, την τροποποίηση των αναποτελεσματικών και κοινωνικά άδικων πολιτικών και τον εμπλουτισμό της οικονομικών πολιτικής με μέτρα για την αναθέρμανση της οικονομίας.

Αναφερόμενος στα 11.5 δισ. που ζητά η τρόικα, είπε ότι μπορούν να εξοικονομηθούν από την περικοπή της σπατάλης, όπως πχ τη μείωση των φορέων του δημοσίου και τάχθηκε εναντίον των οριζόντιων περικοπών σε μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Δήλωσε ότι δεν έχει μπει ακόμα ο «πάτος στο βαρέλι», όπως έλεγε ο Ευάγγελος Βενιζέλος και για τη ΝΔ ο «πάτος» θα μπει όταν αρχίσουμε να έχουμε πλεόνασμα και αυτό θα γίνει αν υλοποιηθούν τα τρία σημεία που έθεσε παραπάνω και μας βοηθήσει η Ευρώπη «που φαίνεται να αλλάζει μυαλά».

Ο κ. Σταϊκούρας δήλωσε ότι η ΝΔ επιδιώκει την αυτοδυναμία, ώστε η χώρα να κυβερνηθεί με σταθερότητα και να έχει διαπραγματευτική ισχύ.

Από την πλευρά του, ο Γιώργος Σταθάκης, υποψήφιος βουλευτής Ν. Χανίων με τον ΣΥΡΙΖΑ τόνισε ότι τα ευκατάστατα στρώματα στην Ελλάδα δεν πληρώνουν φόρους, σημειώνοντας ότι στη χώρα μας υπάρχουν περισσότερα από 600.000 νοικοκυριά με εισόδημα άνω των 40.000 ευρώ. Μάλιστα, κατήγγειλε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι «έφτιαξαν ένα σύστημα προστασίας των ευκατάστατων στρωμάτων για να μην πληρώσουν φόρο». Σημείωσε μάλιστα, ότι αν πλήρωναν τους φόρους που έπρεπε το έλλειμμα θα μπορούσε να μειωθεί.

Σημείωσε ακόμα ότι το φορολογικό σύστημα χρειάζεται κοινωνική δικαιοσύνη και υπογράμμισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ζητά την αναστολή και διαπραγμάτευση της πληρωμής των τόκων, ως ότου να μπορέσει η ελληνική οικονομία να σταθεί στα πόδια της. Αναφερόμενος στην φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, είπε ότι πρέπει να γίνεται για όσους έχουν ακίνητη περιουσία άνω του ενός εκατομμυρίου ευρώ.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παρακράτηση χρεών στο Δημόσιο από τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών"

Σύλληψη δύο Γεωργιανών που παρίσταναν τους οδοντίατρους

Συνελήφθησαν από την Οικονομική Αστυνομία δύο Γεωργιανοί που εμφανίζοντας ως οδοντίατροι. Πρόκειται για μία 34χρονη και έναν 27χρονο που συνελήφθησαν σε χώρο που λειτουργούσε παράνομο οδοντιατρείο.

Ο αστυνομικός έλεγχος, του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας, έγινε ύστερα από ύστερα από ανώνυμη καταγγελία στην τηλεφωνική γραμμή 11012.

Από το φορολογικό έλεγχο που διενεργήθηκε στο παράνομο οδοντιατρείο, διαπιστώθηκε παντελής έλλειψη Βιβλίων και Στοιχείων, ενώ επίσης βρέθηκαν:
• Επτά (7) τετράδια με ιδιόχειρες ξενόγλωσσες σημειώσεις, με ονόματα, ημερομηνίες, καθώς και μεγάλα χρηματικά ποσά που λάμβαναν παράνομα οι συλληφθέντες από τους ασθενείς τους
• ογδόντα (80) επαγγελματικές κάρτες
• ένα (1) μπλοκ σημειώσεων με το επαγγελματικό λογότυπο της συλληφθείσας και
• το ποσό των 800 ευρώ.

Ο αστυνομικός φορολογικός έλεγχος συνεχίζεται και παράλληλα θα ενημερωθούν η αρμόδια Δ.Ο.Υ, η Περιφέρεια Αττικής και ο Οδοντιατρικός Σύλλογος, ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας για την επιβολή των σχετικών φόρων και προστίμων.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν σήμερα στον Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών.
Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, λειτουργεί όλο το 24ωρο, η ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, όπου μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες για κάθε παρόμοια περίπτωση.

Επιπλέον, οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στη διεύθυνση 11012@ hellenicpolice.gr.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σύλληψη δύο Γεωργιανών που παρίσταναν τους οδοντίατρους"

Ψεκασμοί υπό το φόβο του ιού του Δυτικού Νείλου

Σε ετοιμότητα οι νομοί της Κρήτης

Ψεκασμοί σε στάσιμα ύδατα θα γίνουν στην Κρήτη υπό το φόβο του ιού του Δυτικού Νείλου από δύο συνεργεία, το ένα για την περιοχή του Ρεθύμνου και το δεύτερο για τους υπόλοιπους νομούς.

Το επόμενο διάστημα θα τεθεί σε εφαρμογή το πρόγραμμα καταπολέμησης κουνουπιών, αν και ο καθηγητής του Τμήματος Βιολογίας του Πανεπιστημίου Κρήτης Κίτσος Λούης τονίζει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.

«Το 2010 είχαμε μετάλλαξη του κοινού κουνουπιού που ξεκίνησε από τη Μακεδονία και είχαμε τον ιό του δυτικού Νείλου όπου σε ευάλωτες ομάδες πληθυσμού είχαμε και αρκετούς θανάτους. Πέρυσι υπήρχαν άτομα που είχαν προσβληθεί από τον ιό μέχρι και την Λακωνία επομένως εμείς πρέπει να είμαστε πανέτοιμοι να αντιμετωπίσουμε οποιοδήποτε πρόβλημα παρουσιαστεί» επισημαίνει η αντιπεριφερειάρχης Ρεθύμνου Μαίρη Λιονή.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ψεκασμοί υπό το φόβο του ιού του Δυτικού Νείλου"

Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στρέφονται οι ιδιώτες ομολογιούχοι

Ζητούν αποζημίωση έως και 100.000 ευρώ ανά ομολογιούχο ή φορολογικά κίνητρα

Την Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσεγγίζει ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου για το θέμα της αποζημίωσης των ιδιωτών φυσικών προσώπων που επλήγησαν από το PSI.

Ο Σύνδεσμος απευθύνθηκε ήδη στο γραφείο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Αθηνά προκειμένου να έλθει σε επαφή με τον επικεφαλής της Ομάδας Δράσης για την Ελλάδα κ. Χόρστ Ράιχενμπαχ και τον εκπρόσωπο της Κομισιόν στην τρόικα κ. Ματθίας Μόρς.

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ζήτησε από τους εκπροσώπους των ιδιωτών ομολογιούχων να συντάξουν υπόμνημα με τις θέσεις τους και να υποβάλουν αίτημα συνάντησης με τα κοινοτικά στελέχη.

Ο Σύλλογος Φυσικών Προσώπων Ομολογιούχων Ελληνικού Δημοσίου επιδιώκει συνάντηση και με τον τοποτηρητή του ΔΝΤ στην Ελλάδα κ. Μπόουμπ Τράα.

Πεποίθηση της διοίκησης του Συνδέσμου είναι ότι η τρόικα πρέπει να αντιληφτεί τη διαφορά των επενδύσεων των φυσικών προσώπων , έναντι των υπολοίπων θεσμικών επενδυτών και να επιτρέψει την αποζημίωση τους.

Επιδίωξη είναι η αποζημίωση των ομολογιούχων να γίνει είτε μέσω του Ταμείου Εγγυήσεων Καταθέσεων (έως και 100.000 ευρώ ανά ομολογιούχο) ή να χορηγηθούν φορολογικά κίνητρα σε βάθος 20ετίας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή στρέφονται οι ιδιώτες ομολογιούχοι"

Αρχίζει η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο

Έλεγχο των συνόρων συζητούν οι ΥΠΕΣ της ΕΕ


Ο φράχτης συνολικού μήκους 10,3 χιλιομέτρων που προβλέπεται να ολοκληρωθεί στα τέλη του ερχόμενου Σεπτεμβρίου θα έχει στόχο να ανακόψει την μεταναστευτική ροή, στο πιο προβληματικό σημείο των ελληνοτουρκικών συνόρων στον Έβρο όπως αποδεικνύουν και τα στατιστικά στοιχεία εισροής λαθρομεταναστών.

Στο μεταξύ, οι υπουργοί Εσωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης συζητούν στο Λουξεμβούργο για τον εσωτερικό έλεγχο των συνόρων και την πολιτική για τους πρόσφυγες. Η συνάντηση έχει φόντο τη γαλλογερμανική επιστολή, η οποία θα τεθεί προς συζήτηση αλλά δεν αναμένεται απόφαση πριν από τον Ιούνιο.

Ο γερμανός υπουργός Εσωτερικών, χριστιανοσοσιαλιστής, Χανς - Πίτερ Φρίντριχ και ο γάλλος ομόλογός του Κλοντ Γκιέν απέστειλαν επιστολή στις 17 Απριλίου με την οποία ζητούν ως έσχατη λύση και για περιορισμένο χρονικό διάστημα να παρακάμψουν τη συνθήκη Σένγκεν και να επαναφέρουν τους ελέγχους στα σύνορά τους, αν δεν είναι δυνατόν να διασφαλιστεί ότι προστατεύονται επαρκώς τα νότια και ανατολικά σύνορα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχίζει η κατασκευή του φράχτη στον Έβρο"

Καταργείται το κριτήριο της εντοπιότητας για προσλήψεις

Παύει η δυσμενής μεταχείριση πολιτών κρατών της ΕΕ, σύμφωνα με τον Συνήγορο

Την ικανοποίησή του εκφράζει ο Συνήγορος του Πολίτη για την κατάργηση του κριτηρίου της εντοπιότητας σε ορισμένες κατηγορίες προσλήψεων στο Δημόσιο, καθώς παύει πλέον η δυσμενής μεταχείριση πολιτών άλλων κρατών της ΕΕ, που διαμένουν μόνιμα στην Ελλάδα.

Η ανεξάρτητη αρχή χαρακτηρίζει θετικό βήμα την κατάργηση της εντοπιότητας, που προώθησε το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, αναφέροντας ότι κινείται στην κατεύθυνση όσων είχε διαπιστώσει σε ειδική έκθεσή του ήδη από το 2009, ενώ ταυτόχρονα σημειώνει ότι με τη νέα ρύθμιση γίνεται πιο ορθολογικό το σύστημα προσλήψεων και προσαρμόζεται στο Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

Συγκεκριμένα με τη νέα ρύθμιση:

α) Καταργείται η προσαύξηση της βαθμολογίας που συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι στους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ εάν είναι δημότες Δήμων που ανήκουν σε παραμεθόριες περιοχές ή δημότες Δήμων με πληθυσμό έως 10.000 κατοίκους. Η κατάργηση της προσαύξησης δεν αφορά μόνο τους δημότες αλλά όλους τους μόνιμους κατοίκους. Συνεπώς, οι πολίτες της ΕΕ που διαμένουν στην Ελλάδα μπορούν πλέον να συμμετέχουν στους γραπτούς διαγωνισμούς του ΑΣΕΠ, εφόσον βέβαια πληρούν και τις άλλες προϋποθέσεις του νόμου, χωρίς να υφίστανται διακριτική μεταχείριση λόγω της ιθαγένειάς τους.

β) Επίσης, στις διαδικασίες πρόσληψης βάσει προτεραιότητας καταργείται η προσαύξηση των 150 μορίων, για τους υποψηφίους που είναι δημότες του Δήμου που τις διενεργεί. Σύμφωνα με τη νέα διατύπωση της διάταξης, την προσαύξηση λαμβάνουν μόνον οι μόνιμοι κάτοικοι (και όχι αποκλειστικά οι δημότες) των Δήμων παραμεθόριων περιοχών και Δήμων με πληθυσμό μικρότερο των 10.000 κατοίκων.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταργείται το κριτήριο της εντοπιότητας για προσλήψεις"

Επιστολή στα κόμματα έστειλαν οι οινοποιοί Σάμου

Σειρά αιτημάτων για αντιμετωπίσουν τα οικονομικά προβλήματα

Ανοικτή επιστολή προς τα πολιτικά κόμματα και τους τοπικούς φορείς απέστειλε η μεγαλύτερη επιχείρηση της Σάμου και η μοναδική δευτεροβάθμια συνεταιριστική οργάνωση, η Ένωση Οινοποιητικών συνεταιρισμών Σάμου, ζητώντας την δέσμευσή τους ότι θα υπάρξει βοήθεια για να αντιμετωπιστούν τα οικονομικά προβλήματα που έχουν προκύψει.

Τα προβλήματα αφορούν κυρίως τον υπερδιπλασιασμό του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης των γλυκών κρασιών, την φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας και τον τριπλασιασμό των επιτοκίων δανεισμού από την Αγροτική Τράπεζα.

Η ΕΟΣΣ ζητά για την ΑΤΕ «κούρεμα» των δανείων κατά 50%, αντίστοιχη αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων της καθώς και τα επιτόκια να επιστρέψουν στα προ κρίσης επίπεδα. Εξάλλου, σύμφωνα με την επιστολή, η ΕΟΣΣ ουδέποτε έτυχε κάποιας ευνοϊκής μεταχείρισης, δεν είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές και είναι συνεπής στους συνεργάτες της.

«Πρέπει όλοι οι τοπικοί φορείς να συμπαραταχθούν μαζί μας και να συμπαρασταθούν στα δίκαια αιτήματά μας. Οποιοσδήποτε κλονισμός της ΕΟΣΣ δεν θα επιφέρει πλήγμα μόνο στους αγρότες, αλλά στο σύνολο της κοινωνίας», καταλήγει η επιστολή.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή στα κόμματα έστειλαν οι οινοποιοί Σάμου"

Εξυπηρέτηση αγροτών στη γραμμή «1540»

Σε λειτουργία έθεσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων την τηλεφωνική γραμμή «1540» για την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση των αγροτών.

Οι υπηρεσίες που παρέχονται στην παρούσα φάση, αφορούν στην παροχή ενημέρωσης για τις πρόσφατες πληρωμές ενιαίας ενίσχυσης ΟΠΕΚΕΠΕ, καταγγελίες για προέλευση κρέατος και ενημέρωση για τις παρεχόμενες ψηφιακές υπηρεσίες μέσω του site του υπουργείου (www.minagric.gr). Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να συνομιλήσουν με εκπρόσωπο του υπουργείου για κάθε θέμα που απασχολεί τον αγροτικό κόσμο.

Σύντομα πρόκειται να προστεθούν νέες υπηρεσίες που αφορούν στην εξυπηρέτηση των συναλλασσομένων με τον Οργανισμό Ελληνικών Γεωργικών Ασφαλίσεων ΕΛΓΑ και τον Οργανισμό Πληρωμών και Ελέγχου Κοινοτικών Ενισχύσεων Προσανατολισμού και Εγγυήσεων (ΟΠΕΚΕΠΕ), τόσο με αυτοματοποιημένες υπηρεσίες, άμεσης απάντησης, χωρίς μεσολάβηση υπαλλήλου, όσο και με τηλεφωνική εξυπηρέτηση από ειδικευμένους εκπροσώπους του υπουργείου.

Η υπηρεσία τηλεφωνικής εξυπηρέτησης «1540» αποτελεί ένα σύγχρονο εργαλείο στο πλευρό του πολίτη για την έγκαιρη, έγκυρη, αποτελεσματική και εύκολη εξυπηρέτησή του, δήλωσε σχετικά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστας Σκανδαλίδης, συμπληρώνοντας πως στο υπουργείο «μετασχηματίζουμε τις δυνατότητες ψηφιακής διακυβέρνησης και ψηφιακής εξυπηρέτησης πολιτών, σε πράξεις».

Διαβάστε Περισσότερα » "Εξυπηρέτηση αγροτών στη γραμμή «1540»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news