facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

Πανικός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ

Την ώρα που σε καθημερινή βάση η Αστυνομία βρίσκεται σε επιφυλακή προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν θερμά επεισόδια σε συγκεντρώσεις πολιτικών σε όλη την Αθήνα, ένας μεγαλύτερος πονοκέφαλος έρχεται να προστεθεί στο αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας. Η απόφαση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ κ. Ευάγγελου Βενιζέλου να πραγματοποιήσει σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη ανοικτές προεκλογικές συγκεντρώσεις υποχρεώνει τους αξιωματικούς να καταστρώσουν ειδικό σχέδιο για την αποφυγή «περίεργων» συναντήσεων και επεισοδίων.

Την ίδια ώρα, την ανησυχία στο επιτελείο της ΕΛ.ΑΣ. έρχονται να εντείνουν οι πληροφορίες ότι ανοιχτές συγκεντρώσεις σε Αθήνα (πλατεία Συντάγματος) και Θεσσαλονίκη σχεδιάζει και η ΝΔ.

«Δεν έχουμε να κάνουμε με μια περίπτωση ανάλογη της 25ης Μαρτίου. Τα πράγματα είναι πολύ πιο απλά. Το κεντρικό πρόσωπο είναι ένα, ο ομιλητής, ο οποίος είναι 100% διασφαλισμένος, και το ενδεχόμενο να υπάρξουν κάποιου είδους επεισόδια μεταξύ συγκεντρωμένων και άλλων πολιτών εξαιρετικά μικρό. Ρίχνουμε ωστόσο βάρος στο ενδεχόμενο δημιουργίας αντι-συγκεντρώσεων και την προσπάθεια κάποιων να κινηθούν στο σημείο της συγκέντρωσης για να διαμαρτυρηθούν» τονίζει στο protothema.gr αξιωματικός της Αστυνομίας που χειρίζεται την υπόθεση και προσθέτει: «Ουσιαστικά πρόκειται για ένα σχέδιο που θα αναπροσαρμόζεται ανάλογα με τις εξελίξεις που υπάρχουν στη συγκέντρωση. Θα υπάρχουν σταθερές δυνάμεις και ανάλογα με τα γεγονότα, αν χρειαστεί, θα μετακινούνται και στην περίπτωση που κριθεί απαραίτητο και θα υπάρχουν και εφεδρικές δυνάμεις για να επιχειρήσουν».

Οι πληροφορίες λένε ότι η κεντρική εξέδρα θα είναι «χώρος αποστειρωμένος», όπως λέγεται στη γλώσσα των αστυνομικών. Από τη στιγμή που θα στηθεί, θα φυλάσσεται και θα είναι απροσπέλαστη. Οι εκτιμήσεις λένε ότι ειδικά στο χώρο του Συντάγματος θα συγκεντρωθούν περίπου 10.000 οπαδοί του ΠΑΣΟΚ. Οι δρόμοι θα κλείσουν από νωρίς το απόγευμα, ενώ προληπτικές δυνάμεις θα υπάρχουν στους χώρους του μετρό και των αστικών συγκοινωνιών.

Βέβαια, την τελική του μορφή το σχέδιο θα την πάρει τις επόμενες ημέρες, αφού πρώτα εκτιμηθεί το πολιτικό κλίμα, καθώς ακόμα βρισκόμαστε στην αρχή της προεκλογικής περιόδου. Φυσικά πριν η εκλογική επιτροπή του ΠΑΣΟΚ αποφασίσει να πραγματοποιήσει τις συγκεντρώσεις ενημέρωσε την Αστυνομία και τον αρμόδιο υπουργό προκειμένου πριν λάβει την τελική απόφαση να εκτιμήσει και την άποψη των αρμόδιων υπηρεσιών.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανικός στην ΕΛ.ΑΣ. για τις συγκεντρώσεις του ΠΑΣΟΚ"

Έτσι έβαλαν «πόδι» και στην Τράπεζα της Ελλάδος

Από τον Οκτώβριο του 2011, κάτι έχει… αλλάξει στην Τράπεζα της ΕΛΛΑΔΟΣ...


Δεν είναι πλέον απόλυτα ελληνική, καθώς με τροποποίηση του καταστατικού, τον Οκτώβριο του 2011, επήλθε μία "προσθήκη" που προσδίδει στην Τράπεζα «αέρα»… Ευρώπης.
Κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει το ενδεχόμενο να είναι «δάκτυλος» τροϊκανών, δανειστών, εταίρων και «φίλων»…
Στο Άρθρο 14 του Καταστατικού της Τράπεζας της Ελλάδας, αναφέρεται:
«Δεν δικαιούνται να ασκήσωσι τα δικαιώματα μετόχων εν Γενικαίς Συνελεύσεσιν ούτε αυτοπροσώπως, ούτε δι’ αντιπροσώπου οι εξής:
α.) Οι μη έχοντες την ελληνικής υπηκοότητα.»



Με την τροποποίηση όμως του 2011, προστίθενται μερικές μόνο λέξεις, που αλλοιώνουν και την «ελληνικότητα» της Τράπεζας:
«Στο τέλος του στοιχείου α.) του άρθρου 14 προστίθενται οι λέξεις:
“ή την υπηκοότητα κράτους- μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης ή του Ευρωπαϊκού Οικονομικού Χώρου”.»

Αυτή είναι πλέον η Τράπεζα της Ελλάδος…



neosteki.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Έτσι έβαλαν «πόδι» και στην Τράπεζα της Ελλάδος"

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πρωτομαγιά

Δεμένα στα λιμάνια θα παραμείνουν τα πλοία την Πρωτομαγιά, μετά την απόφαση τριών από τα δεκατέσσερα ναυτεργατικά σωματεία να κηρύξουν 24ωρη απεργία από τα μεσάνυχτα της Δευτέρας μέχρι τα μεσάνυχτα της Τρίτης, τονίζοντας ότι η Πρωτομαγιά δεν είναι αργία, είναι απεργία.

Την Τρίτη, η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία είχε προκηρύξει τετράωρη στάση εργασίας από τις 08:00 το πρωί έως τις 12:00 το μεσημέρι ανήμερα την Πρωτομαγιά.

Η Πανελλήνια Ένωση Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι παρά την «επίθεση» που δέχονται οι ναυτεργάτες στα δικαιώματά τους, η πλειοψηφία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας, αποφάσισε την κήρυξη 4ωρη στάση εργασίας, απορρίπτοντας πρότασή της, για 24ωρη Πανελλαδική Απεργία.

Καλεί επίσης τους ναυτεργάτες να περιφρουρήσουν την απεργία και κάνει λόγο για ολομέτωπη επίθεση που δέχονται τα δικαιώματα των ναυτικών με την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, τη «λεηλάτηση» των ταμείων και τη αύξησης της ανεργίας.

Η ΠΝΟ σε ανακοίνωσή της, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς, ζητεί διασφάλιση των θέσεων εργασίας, αντιμετώπιση της μάστιγας της ανεργίας, αλλά και η προστασία των κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια την Πρωτομαγιά"

Έσχατη λύση η επαναφορά ελέγχων στα εθνικά σύνορα

Το Ευρωκοινοβούλιο ξεκαθάρισε τα όρια της μεταρρύθμισης της συνθήκης Σένγκεν

Όσες χώρες ανήκουν στο χώρο Σένγκεν θα μπορούν να επαναφέρουν τους ελέγχους στα εθνικά τους σύνορα, μόνο σε περίπτωση απειλής για την ασφάλειά τους και για διάστημα που δε θα ξεπερνά τις δέκα ημέρες, σύμφωνα με ένα κείμενο που ψηφίστηκε από την Επιτροπή Πολιτικών Ελευθεριών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

«Σήμερα καταδείξαμε ξεκάθαρα τα όρια της μεταρρύθμισης της συνθήκης Σένγκεν. Αποκλείσαμε κατηγορηματικά την πιθανότητα να προστεθούν άλλοι λόγοι, όπως για παράδειγμα η εισροή μεταναστών, στους ήδη υπάρχοντες ειδικούς όρους (εθνική ασφάλεια και δημόσια τάξη) οι οποίοι επιτρέπουν στα κράτη μέλη να επαναφέρουν τους ελέγχους στα εθνικά τους σύνορα» δήλωσε η εισηγήτρια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, η ρουμάνα Ρενάτε Βέμπερ.

Το κείμενο το οποίο εισηγήθηκε η Βέμπερ έγινε δεκτό με 47 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 2 αποχές και θα χρησιμοποιηθεί ως βάση για την διαπραγμάτευση της αναθεώρησης της συνθήκης Σένγκεν με τα κράτη μέλη.

«Η μετανάστευση και το πέρασμα των συνόρων από έναν μεγάλο αριθμό υπηκόων τρίτων χωρών δεν μπορούν να θεωρηθούν από μόνα τους απειλή για τη δημόσια τάξη ή την εσωτερική ασφάλεια», επισημαίνει το κείμενο που υιοθετήθηκε από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Οι ευρωβουλευτές επιμένουν ότι η επαναφορά των ελέγχων στα εθνικά σύνορα πρέπει να παραμείνει ένα έκτακτο μέτρο και έσχατη λύση.

Παράλληλα, σε περίπτωση σοβαρών συνεχών παραλείψεων από ένα κράτος μέλος στη διαχείριση του δικού του μέρους των συνόρων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή μπορεί να αποφασίσει να επαναφέρει τους ελέγχους.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έσχατη λύση η επαναφορά ελέγχων στα εθνικά σύνορα"

Η απάντηση της ΕΡΤ για τις διώξεις στελεχών της

Την απόλυτη εμπιστοσύνη της στην ελληνική Δικαιοσύνη σχετικά με την παραγγελία του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γρηγορίου Πεπόνη προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών να ασκήσει δίωξη για την υπόθεση των δικαιωμάτων του Champions League της περιόδου 2012 έως 2015, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ΑΕ, εκφράζει με δελτίο Τύπου ο Λάμπης Ταγματάρχης και η ΕΡΤ.

Συγκεκριμένα η ΕΡΤ ανακοινώνει πως:

«Σχετικά με την παραγγελία του Οικονομικού Εισαγγελέα κ. Γρηγορίου Πεπόνη προς την Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών να ασκήσει δίωξη για την υπόθεση των δικαιωμάτων του Champions League της περιόδου 2012 έως 2015, το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΡΤ ΑΕ επισημαίνει τα ακόλουθα:

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ε.Ρ.Τ., το οποίο αποφάσισε ομόφωνα για την ανάληψη του κορυφαίου αυτού αθλητικού γεγονότος, εκφράζει την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς τη δικαστική κρίση για την ουσία της υπόθεσης. Είναι, δε, πεπεισμένο ότι η περαιτέρω εξέταση της υπόθεσης θα δώσει τη δυνατότητα για επιβεβαίωση της ορθής και χρηστής διαχείρισης των χρημάτων της εταιρείας που διετέθησαν για τη συγκεκριμένη αγορά. Επισημαίνεται ότι η ΕΡΤ απέκτησε τα δικαιώματα των συγκεκριμένων αγώνων καταβάλλοντας 20% λιγότερα χρήματα από το αντίστοιχο ποσό που κατέβαλε η εταιρεία για την περίοδο 2009 έως 2011.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με τα όσα μεταδίδουν έγκριτα μέσα μαζικής ενημέρωσης, ο κ. Πεπόνης ενήργησε απορρίπτοντας την πρόταση της αρμόδιας επίκουρης εισαγγελέως οικονομικού εγκλήματος κας Πόπης Παπανδρέου. Η κυρία Πόπη Παπανδρέου, διενήργησε προκαταρκτική εξέταση η οποία ολοκληρώθηκε πριν 5 περίπου μήνες και πρότεινε να τεθεί η υπόθεση στο αρχείο».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση της ΕΡΤ για τις διώξεις στελεχών της"

Ποινικές διώξεις για την ΕΡΤ ζητά ο Γρηγόρης Πεπόνης

«Χρεώνει» απιστία για το υψηλό κόστος μετάδοσης του Champions League

Την άσκηση ποινικών διώξεων σε βαθμό κακουργήματος σε βάρος του επικεφαλής και δύο στελεχών της ΕΡΤ ζήτησε με εντολή του στην προϊστάμενη της εισαγγελίας Πρωτοδικών ο οικονομικός εισαγγελέας Γρηγόρης Πεπόνης, μετά τις καταγγελίες για υπέρογκο κόστος όσον αφορά τη μετάδοση των αγώνων του Champions League.

Παρά την εισαγγελική εισήγηση για αρχειοθέτηση της δικογραφίας, ο κ. Πεπόνης ζήτησε από την εισαγγελία την άσκηση διώξεων για απιστία στην υπηρεσία κατά συναυτουργία σε βάρος του διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ, Λάμπη Ταγματάρχη, του μέλους του διοικητικού συμβουλίου, Στυλιανού Στεφάνου και του δημοσιογράφου- υπεύθυνου του αθλητικού προγράμματος, Δημήτρη Χατζηγεωργίου.

Στην παραγγελία του ο εισαγγελέας εκτιμά , σύμφωνα με πληροφορίες, ότι από τους έξι μάρτυρες που κατέθεσαν οι τέσσερις περιέγραψαν συμπεριφορές και δράσεις που θεμελιώνουν το αδίκημα της απιστίας.

Παραθέτει επίσης τις προσφορές που υποβλήθηκαν για τα επίμαχα δικαιώματα για την τριετία 2012-2015, σύμφωνα με τις οποίες ο Σκάι προσέφερε 600.000 ευρώ ετησίως, το MEGA 2 εκατ. ευρώ, ο ΑΝΤ1 3,5 εκατ. ευρώ και η ΕΡΤ 10.800.000 ευρώ.

Ο κ. Πεπόνης θεωρεί ότι η προσφορά της ΕΡΤ για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μετάδοσης των αγώνων που είχε «κραυγαλέα απόκλιση» σε σχέση με τις υποβληθείσες από τα ιδιωτικά κανάλια προσφορές, αποκαλύπτει «παραβίαση των κριτηρίων της συνετούς οικονομικής διαχείρισης», σε συνδυασμό με την κάθετη πτώση της διαφημιστικής δαπάνης. Υποστηρίζει δε, ότι η επιμελής και ορθολογική διαχείριση των εσόδων της ΕΡΤ αφορά όλους τους Έλληνες φορολογούμενους και όχι μόνο τον τηλεθεατή ποδοσφαιρικών διοργανώσεων.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινικές διώξεις για την ΕΡΤ ζητά ο Γρηγόρης Πεπόνης"

Συνελήφθη αστυνομικός στο Ηράκλειο για χρήση σπρέυ πιπεριού σε βάρος κρατουμένου

Από τους ίδιους τους συναδέλφους του συνελήφθη στο Αστυνομικό Μέγαρο Ηρακλείου ένας αστυνομικός που χρησιμοποίησε σπρέϊ πιπεριού εναντίον Μαροκινού κρατουμένου.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες πρόκειται για νεαρό, που υπηρετεί στο μεταγωγών και είχε μεταβεί στο Μέγαρο για να παραλάβει τον Μαροκινό.

Όπως ανέφερε ο ίδιος μετά τη σύλληψή του, αναγκάστηκε να κάνει χρήση του σπρέϊ καθώς ο κρατούμενος, κινήθηκε εναντίον του με αποτέλεσμα αυτός να φοβηθεί και να χρησιμοποιήσει το σπρέυ σαν άμυνα.

Οι ίδιοι οι συνάδελφοί του προχώρησαν στη σύλληψη του Αστυνομικού ενώ σε βάρος του σχηματίζεται δικογραφία για παράνομη οπλοφορία, οπλοχρησία και σωματικές βλάβες

flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη αστυνομικός στο Ηράκλειο για χρήση σπρέυ πιπεριού σε βάρος κρατουμένου"

Ποινική δίωξη για τον τραυματισμό του δημοσιογράφου Μ. Κυπραίου

Ποινική δίωξη για τον σοβαρό τραυματισμό του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου από χειροβομβίδα κρότου-λάμψης, τον Ιούνιο του 2011, ασκήθηκε από την εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας. Η δίωξη είναι κατά παντός υπευθύνου και το αδίκημα είναι για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη (κακούργημα). Πλέον, η υπόθεση θα ερευνηθεί από ανακριτή ο οποίος αναμένεται να προσωποποιήσει την κατηγορία, δηλαδή να εντοπίσει τους δράστες.

Η χειροβομβίδα κρότου-λάμψης έπεσε από αστυνομικές δυνάμεις πολύ κοντά στο σημείο που βρίσκονταν ο δημοσιογράφος που κάλυπτε τις συγκεντρώσεις των αγανακτισμένων στην πλατεία Συντάγματος. Μάλιστα, στην προσπάθειά του να φτάσει πεζός στο νοσοκομείο, ξυλοκοπήθηκε βάναυσα από μέλη της ομάδας «ΔΕΛΤΑ». Ο δημοσιογράφος υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση αλλά έχασε την ακοή του.

protothema.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ:Η ομιλία του δημοσιογράφου Μανώλη Κυπραίου στα ΜΑΤ...που τον άφησαν ανάπηρο...
Η συνέντευξη του Μανώλη Κυπραίου που έχασε εντελώς την ακοή του [βίντεο]


Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινική δίωξη για τον τραυματισμό του δημοσιογράφου Μ. Κυπραίου"

Η Πρωτομαγιά είναι υποχρεωτική αργία!

Με απόφαση  η οποία εστάλη για δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως την 1η Μαΐου, που φέτος συμπίπτει με εργάσιμη ημέρα (Τρίτη), απαγορεύεται η λειτουργία των επιχειρήσεων και η απασχόληση των μισθωτών για όλες τις επιχειρήσεις, εκμεταλλεύσεις και εργασίες της χώρας, με εξαίρεση βέβαια αυτές που λειτουργούν νόμιμα κατά τις Κυριακές, όπως είναι οι εργασίες υγείας, τουρισμού, συγκοινωνίας, εργοστασίων συνεχούς λειτουργίας κ.λπ.

Όσοι αμείβονται με ημερομίσθιο θα πρέπει να λάβουν ένα ημερομίσθιο προσαυξημένο κατά 75%. Όσοι αμείβονται με μηνιαίο μισθό δικαιούνται, επιπλέον του μηνιαίου μισθού τους, προσαύξηση 75% του ενός εικοστού πέμπτου (1/25ο), του μηνιαίου τους μισθού.
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Πρωτομαγιά είναι υποχρεωτική αργία!"

H κρίση επηρεάζει 7 στους 10 νέους

Υπέρ της ιδέας της μετανάστευσης, αν και στην πράξη δεν εφαρμόζεται

Μετανάστευση είναι η πρώτη λέξη που φέρνει στους νέους η κρίση σύμφωνα με την έρευνα της Focus Bari, με θέμα «Η οικονομική κρίση μέσα από τα μάτια των 20χρονων».

To 76% των ερωτηθέντων πιστεύουν ότι η μετανάστευση αποτελεί ιδανική λύση για την αντιμετώπιση των συνεπειών της οικονομικής κρίσης, ενώ 7 στους 10 δηλώνουν ότι είναι καλύτερα να φεύγουν οι νέοι από την Ελλάδα, αν μπορούν, και δεν πιστεύουν ότι μένοντας μπορούν να διαμορφώσουν μια καλύτερη κοινωνία.

Ανάμεσα, όμως, στη θεωρία και την πράξη υπάρχει απόσταση: το 53% δηλώνει ότι το εξωτερικό υπάρχει ως λύση στο πίσω μέρος του μυαλού, χωρίς να έχουν προβεί σε ενέργειες προς αυτή την κατεύθυνση.Ωστόσο ένα 17% είναι αποφασισμένο να φύγει στο εξωτερικό και έχει ήδη κάνει ενέργειες, γιατί δεν μπορεί να αποκατασταθεί επαγγελματικά στην Ελλάδα.

Το 16% των νέων θέλουν να προσαρμοστούν στις υπάρχουσες συνθήκες της χώρας, ενώ 14% δηλώνει ότι μένει συνειδητά στην Ελλάδα, ανήκοντας σε αυτούς που πιστεύουν ότι αυτή η γενιά μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση.

Η έρευνα διεξήχθη στο πλαίσιο εργασίας εξαμήνου στο μάθημα «Έρευνας Αγοράς» της Ξ. Κούρτογλου στo Πάντειο Πανεπιστήμιο, μεταξύ 10- 17/01/2012 στην Αττική, με δείγμα 444 ατόμων μεταξύ 18-24 ετών.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "H κρίση επηρεάζει 7 στους 10 νέους"

Εννέα στους δέκα δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα!

Αποκαλυπτική έρευνα γιατρών του Πανεπιστημίου της Πάτρας

Εννέα στους δέκα Έλληνες δυσκολεύονται να αγοράσουν τα φάρμακά τους, ενώ ατο 70% το μηνιαίο εισοόδημα δεν επαρκεί για την αγορά όλων των φαρμάκων. Επίσης το 59,5% δεν πραγματοποίησε παρακλινικές εξετάσεις που είχε συστήσει ο γιατρός τους, λόγω οικονομικού προβλήματος.

Αυτά τα στοιχεία προέκυψαν από τη μελέτη με θέμα: "Η φαρμακευτική συμπεριφορά Ελλήνων ασθενών εν μέσω οικονομικής κρίσης, που πραγματοποιήθηκε στις αγροτικές περιοχές του νομού Αχαΐας.

Η μελέτη, όπως αναφέρει η Πελοπόννησος, που βραβεύτηκε για την αρτιότητά της στο 24ο Πανελλήνιο Συνέδριο Γενικής Ιατρικής, στο Κάστρο Κυλλήνης, πραγματοποιήθηκε από την ομάδα έρευνας του Γραφείου Συντονισμού Γενικής Οικογενειακής Ιατρικής του Πανεπιστημίου Πατρών, με επιστημονικό υπεύθυνο τον Γιώργο Μαντζουράνη.

Ο κ. Μαντζουράνης επισημαίνει ότι η αδυναμία των Ελλήνων να προμηθευτούν τα φάρμακά τους είναι πραγματική και ακόμα πως υπάρχουν χρόνιοι ασθενείς, που έχουν διακόψει την περίθαλψή τους λόγω έλλειψης χρημάτων.

Τα στοιχεία της μελέτης έδειξαν ότι 9 στους 10 δεν είναι σε οικονομική θέση να αγοράσουν τα φάρμακά τους. Το ίδιο ποσοστό ασθενών (90,6%) απάντησε ότι σε σχέση με πέρυσι έχει μικρότερη δυνατότητα αγοράς φαρμάκων και η δυσκολία αυτή (93,8%) αποδίδεται στην οικονομική κρίση..

Επίσης, περισσότεροι από τους μισούς (55,4%) ερωτηθέντες δεν έλαβαν τα φάρμακά τους ή παρέλειψαν κάποια δόση λόγω οικονομικής αδυναμίας.

Όπως τονίζει ο κ. Μαντζουράνης το 90,3% των ασθενών αναφέρουν πως τους τελευταίους μήνες κάνουν περικοπές σε βασικές ανάγκες, όπως τρόφιμα, ρούχα, θέρμανση, προκειμένου να κατορθώσουν να πάρουν τη φαρμακευτική τους αγωγή.

Ακόμα, το 1/3 των ερωτηθέντων ζήτησε από τον γιατρό να του συνταγογραφήση ένα φθηνότερο φάρμακο.

Αξίζει επιπλέον να αναφερθεί ότι η αδυναμία λοήψης της φαρμακευτικής αγωγής έχει επηρρεάσει την ψυχολογική κατάσταση του 80% των ερωτηθέντων, δημιουργώντας τους συναισθήματα κατάθλιψης και διαταραχές άγχους και ύπνου.

thebest.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εννέα στους δέκα δεν μπορούν να αγοράσουν φάρμακα!"

Δρ. Rath:«Δε χρειαζόμαστε το ευρώ σας» (vid)

Ένα βίντεο-ντοκουμέντο για τα καρτέλ της παγκοσμιοποίησης και το σχέδιο που μπλέκουν και την Ελλάδα

«Το ευρώ επιτελεί μία και μοναδική λειτουργία: Σαν αλυσίδα υποδουλώνει εκατομμύρια ανθρώπους στην Ευρώπη και στην οκονομική δικτατορία των ισχυρών». Αυτό αναφέρει, μεταξύ άλλων, σε ένα από τα σημαντικότερα βίντεο που έχουν δει ποτέ το φως της δημοσιότητας ο γερμανός Δρ. Rath, ο οποίος αποκαλύπτει τις «κρυμμένες αλήθειες» για το που οδηγούνται οι χώρες της Ευρώπης από τη Γερμανία και τους πολιτικούς - μαριονέτες που την ακολουθούν.

Ο Δρ. Rath είναι φημισμένος ερευνητής και γιατρός αλλά και σφοδρός πολέμιος του συστήματος

Από αυτή την εκδήλωση στις 13 Μαρτίου 2012 στο Βερολίνο, ο Δρ Rath καλεί τον κόσμο της Γερμανίας και της Ευρώπης γενικότερα, να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί. Είναι ένα κάλεσμα για να οικοδομήσουμε όλοι μαζί μια δημοκρατική Ευρώπη για το λαό, από τον ίδιο το λαό - δημιουργώντας μια νέα εποχή στα συστήματα υγείας, τα οποία θα είναι πλέον προσανατολισμένα στην πραγματική πρόληψη και τελικά στην εξάλειψη των ασθενειών. Τα ήδη διαθέσιμα, επιστημονικά τεκμηριωμένα αποτελέσματα ερευνών, που είναι βασισμένα σε φυσικές θεραπείες, δείχνουν ξεκάθαρα πώς είναι ικανά να μειώσουν κοινές ασθένειες της εποχής μας στο ελάχιστο, σε σχέση με την παρούσα κατάσταση. Αλλά αυτός ο εκπληκτικός «Κόσμος Χωρίς Ασθένειες» δεν θα μας χαριστεί έτσι απλά, αφού κάθε μια από αυτές τις ασθένειες είναι για τη φαρμακευτική βιομηχανία και μια αγορά αξίας δισεκατομμυρίων δολαρίων! Αν θέλουμε να δημιουργήσουμε ένα κόσμο χωρίς ασθένειες, για εμάς και τα παιδιά μας: πρέπει να δεσμευτούμε σε αυτόν το αγώνα. Και η ώρα είναι ΤΩΡΑ.!

Ο Δρ.Rath θα είναι στην ΑΘήνα στις 30 Απριλίου 2012 . Μην χάσετε την ευκαιρία να παρακολουθήσετε την ομιλία του. Ξενοδοχείο Imperial 6μμ. Δηλώστε ΤΩΡΑ την συμμετοχή σας: Τηλέφωνικά στα 2110120386 -2105018493 και 6938979887. Με email στο michail.mavrovouniotis@dr-rath-foundation.gr. Μπορείτε να είστε εκεί. Γίνετε μέρος της εκστρατείας μας.



RathFoundation
Διαβάστε Περισσότερα » "Δρ. Rath:«Δε χρειαζόμαστε το ευρώ σας» (vid)"

«Ανοίγει» η Αμυγδαλέζα ως τα τέλη της εβδομάδας

Στα τέλη αυτής της εβδομάδας θα λειτουργήσει το πρώτο κέντρο φιλοξενίας αλλοδαπών στην Αμυγδαλέζα με άμεσο στόχο να μαζέψουν όσο το δυνατόν περισσότερους λαθρομετανάστες από το κέντρο της Αθήνας, να τους απελαύνουν μέσα σε 20 –25 ημέρες και να δημιουργήσουν ένα μεγάλο κύμα εθελούσιας επιστροφής παρανόμων στις χώρες τους.

Μάλιστα από σήμερα ξεκινάει και η διαδικασία καταγγελιών για σπίτια όπου στοιβάζονται δεκάδες λαθρομετανάστες. «Από το πρωί της Τετάρτης το κέντρο της Άμεσης Δράσης θα δέχεται αυτές τις γνωστοποιήσεις – καταγγελίες και θα υπάρχει διαχωρισμός αυτών που συλλαμβάνονται. Οι άρρωστοι θα πηγαίνουν στα νοσοκομεία και οι παράνομοι θα πηγαίνουν στα Κέντρα Κράτησης και Φιλοξενίας για απέλαση. Για όσους είναι νόμιμοι, θα γίνεται πλήρης γνωστοποίηση και διερεύνηση των στοιχείων τους, έτσι ώστε να μην επαναληφθούν τέτοιου είδους φαινόμενα» τόνισε οκ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης.

Αντίθετος ο Μάκης Βορίδης

Την ίδια ώρα οι εργασίες στο χώρο κράτησης έχουν σχεδόν ολοκληρωθεί, απομένουν μικρές λεπτομέρειες, αν και όπως λένε επιτελείς της ΕΛ.ΑΣ ολόκληρο το κέντρο θα είναι στη διάθεση των αρχών στα μέσα Μάιου. Ουσιαστικά πρόκειται για ένα χώρο στη σχολή Αστυνομίας στην Αμυγδαλέζα, με δεκάδες κοντέινερς τα οποία φιλοξενούσαν εκατοντάδες αστυνομικούς από την επαρχία που ήρθαν για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004. Χθες, μάλιστα για το συγκεκριμένο θέμα διαφώνησε ο υπουργός Μεταφορών κ. Μάκης Βορίδης, οποίος δήλωσε αντίθετος με τη λειτουργία του κέντρου κράτησης επισημαίνοντας πως «Εκεί που πρόκειται να μετακινηθούν οι μετανάστες υπάρχουν σπιτάκια για σεισμόπληκτους που ανήκουν στη δική μου ευθύνη. Δεν πρόκειται να μπει κανένας σε σπιτάκι στα κοντέινερς για τους σεισμόπληκτους».

Στόχος τα 1200 άτομα

Οι σαρωτικές επιχειρήσεις (ήδη γίνονται καθημερινά μίνι επιχειρήσεις «σκούπα») στις λεγόμενες «κόκκινες» περιοχές θα ξεκινήσουν μόλις ολοκληρωθεί ο χώρος κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Σύμφωνα με τον κ. Μιχάλη Χρυσοχοίδη, το πρώτο κέντρο θα λειτουργήσει έως την ερχόμενη εβδομάδα με 220 άτομα. Στη συνέχεια και έως τις 15 Μαΐου θα φτάσουν τα 1.200. Θα φυλάσσονται από αστυνομικούς και από ιδιώτες σεκιουριτι.

Την ευθύνη για την ασφάλεια θα την έχει η ΕΛ.ΑΣ. Όμως αυτό θα γίνει σε δυο επίπεδα… Θα υπάρχει επαρκής αριθμός αστυφυλάκων που θα φυλάνε το κέντρο κράτησης. Στο εσωτερικό θα υπάρχουν υπάλληλοι ιδιωτικών εταιρειών φύλαξης, οι οποίοι θα είναι άοπλοι. Παράλληλα θα προσλάβουν και άλλο προσωπικό, ενώ θα γίνουν και νέες προσλήψεις ειδικών φρουρών.

Παράλληλα, όπως διαβεβαίωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, οι μη νόμιμοι μετανάστες που θα κρατούνται σε αυτά τα κέντρα θα μένουν λίγες εβδομάδες (3 έως το πολύ )4 και στη συνέχεια με πληρωμένο εισιτήριο θα επιστρέφουν στις πατρίδες τους, λαμβάνοντας παράλληλα μια μικρή οικονομική ενίσχυση.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ανοίγει» η Αμυγδαλέζα ως τα τέλη της εβδομάδας"

Πιθανό «λουκέτο» στο 20% των νοσοκομείων

Λοβέρδος: Ουδείς μπορεί να εγγυηθεί για το 2013 ότι θα υπάρχουν χρήματα


Δεν απέκλεισε να μπει «λουκέτο» στο 20% των νοσοκομείων το 2013 ο Ανδρέας Λοβέρδος.

«Για το 2012 υπάρχουν χρήματα, ωστόσο ουδείς μπορεί να εγγυηθεί για το 2013, γιατί, αν δεν περιοριστεί η ύφεση και δεν έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη, ο ΕΟΠΠΥ δε θα έχει τη δυνατότητα να πληρώσει τα νοσοκομεία», είπε ο υπουργός Υγείας στο Ράδιο 9.

Ο υποψήφιος του ΠΑΣΟΚ στη Β' Αθηνών αποκάλυψε ότι η χώρα μας κάλυψε τις υποχρεώσεις του πρώτου μνημονίου, προκειμένου να πάρει χρήματα για την Υγεία, αλλά οι Ευρωπαίοι μας παρέπεμψαν για την είσπραξή τους μετά τις εκλογές.

Παράλληλα, ο κ.Λοβέρδος εμφανίστηκε θετικός στο ενδεχόμενο να αναλάβει πάλι τα ηνία της χώρας ο Λουκάς Παπαδήμος, λέγοντας ότι «τώρα ξέρει και πέτυχε».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πιθανό «λουκέτο» στο 20% των νοσοκομείων"

Κλειστά τα σχολεία 4 και 7 Μαΐου

Κλειστά θα είναι τα σχολεία στις 4 και 7 Μαΐου 2012, καθώς τα σχολικά κτήρια θα χρησιμοποιηθούν ως εκλογικά κέντρα στις εκλογές της 6ης Μαΐου.

Σχετική εγκύκλιος εστάλη στις περιφερειακές διευθύνσεις και τις διευθύνσεις πρωτοβάθμιας-δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Οι εκπαιδευτικοί δικαιούνται ειδική άδεια για τη μετάβασή τους στον τόπο άσκησης του εκλογικού τους δικαιώματος.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά τα σχολεία 4 και 7 Μαΐου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news