facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Στην "φάκα" 10.000 πιστωτικές κάρτες από φορολογικούς παραδείσους

Έτσι λένε, τουλάχιστον, στο υπ. Οικονομικών...


Τα ονόματα 10.000 οικογενειών οι οποίοι είναι κάτοικοι Ελλάδας , δεν έχουν μεγάλα εισοδήματα αλλά κάνουν μεγάλο τζίρο με πιστωτικές κάρτες που έχουν εκδοθεί σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης όπως η Κύπρος το Λουξεμβούργο αλλά και σε φορολογικούς παραδείσους όπως τα νησιά Κέιμαν έχει εντοπίσει το υπουργείο Οικονομικών .

ΟΙ Έλληνες αυτοί είναι επιχειρηματίες, γιατροί, δικηγόροι, με μικρά εισοδήματα αλλά με πιστωτικές κάρτες χωρίς όρια η με όρια που φτάνουν ακόμα και τις 10.000 ευρω . Το ΣΔΟΕ έχει υπολογίσει ότι οι φορολογούμενοι αυτοί έχουν μεταφέρει μεγάλα ποσά σε τραπεζικούς λογαριασμούς στο εξωτερικό ήδη από το 2009 αλλά μέσω των καρτών τους (οι κάρτες είναι συνδεδεμένες με τους λογαριασμούς) ξοδεύουν εξωφρενικά μεγάλα ποσά για αγορές καταναλωτικών αγαθών από μάρκες πολυτελείας (L. Vuitton, Gucci ,Prada κλπ) .

Τώρα, λοιπόν, θα έλθουν αντιμέτωποι με έλεγχο «πόθεν έσχες» από το υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να διαπιστωθεί αν τα μεγάλα ποσά των συναλλαγών και τα εμβάσματα ποσών που έχουν κάνει σε τράπεζες του εξωτερικού δικαιολογούνται από το εισόδημα που έχουν δηλώσει.

Όλα ξεκίνησαν πριν από περίπου 2 χρόνια έλεγχοι του ΣΔΟΕ σε κάποιο κατάστημα που πουλάει πολύ ακριβά ακριβά αξεσουάρ διαπιστώθηκε ότι έχουν γίνει μεγάλες αγορές μέσω 2.000 πιστωτικών καρτών χωρών που έχουν χαρακτηρισθεί φορολογικοί παράδεισοι αλλά και σε χώρες της ΕΕ όπως η Μεγ.Βρετανία, η Γαλλία , το Λουξεμβούργο.

Οι άνδρες του ΣΔΟΕ συνέχισαν να παρακολουθούν τους κωδικούς αυτούς και σε άλλα καταστήματα που γινόντουσαν οι αγορές ενώ οι κάτοχοι τους διαπιστώθηκε τραβούσαν και μεγάλα ποσά σε μετρητά μέσω των ΑΤΜς των ελληνικών τραπεζών.

Με την πάροδο των μηνών και ενώ η Ελλάδα έμπαινε για τα καλά στην κρίση οι κωδικοί των καρτών πολλαπλασιάζονταν με γεωμετρικούς ρυθμούς καθώς οι κάτοχοι των καρτών εξέδιδαν οικογενειακές πιστωτικές κάρτες για την σύζυγο και τα παιδιά τους.

Τα στοιχεία τα έλαβαν από τις ελληνικές τράπεζες που διεκπεραιώνουν τις συναλλαγές με τις πιστωτικές κάρτες αλλά και από διεθνείς τραπεζικές υπηρεσίες.

Το υπουργείο Οικονομικών θα ελέγξει αν οι κάτοχοι των πιστωτικών καρτών έχουν μεταφέρει με εμβάσματα χρήματα στις offshore χώρες καθώς και αν τα χρήματα αυτά μαζί με τις εγχώριες καταθέσεις τους και τις δαπάνες μέσω των πιστωτικών καρτών δικαιολογούνται από τα εισοδήματα που έχουν δηλώσει.

Στην περίπτωση που δεν δικαιολογούνται θα εφαρμοστεί η διάταξη του φορολογικού νόμου του Απριλίου του 2010, ο οποίος επιβάλλει φόρο έως και 45% στα κεφάλαια που εντοπίζονται από την Εφορία και δεν έχουν δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις των φορολογουμένων.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην "φάκα" 10.000 πιστωτικές κάρτες από φορολογικούς παραδείσους"

Μετ' εμποδίων τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια

Συνεχίζονται τα προβλήματα στα ακτοπλοϊκά δρομολόγια λόγω των ισχυρών ανέμων. Αργά το βράδυ απαγορεύτηκε ο απόπλους των πλοίων για την Κρήτη, καθώς στο Κρητικό Πέλαγος πνέουν ισχυροί άνεμοι που φθάνουν και τα 9 μποφόρ.

Έτσι δεν απέπλευσαν από το λιμάνι του Πειραιά το πλοίο «Έλυρος» για τα Χανιά, καθώς και το «Superfast 12» και το «Κνωσός» για το Ηράκλειο.
Στο μεταξύ, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, βυθίστηκε το μεσημέρι στο λιμάνι της Πάτρας το γιoτ «HORIZON» με σημαία Αμερικής, που ήταν ελλιμενισμένο.
Το σκάφος λόγω των ισχυρών ανέμων, αποκόπηκε και προσέκρουσε σε πλωτή εξέδρα στην οποία ήταν πλαγιοδετημένο, προκαλώντας υλικές ζημιές και ρήγμα στα ύφαλα του. Παρά τις προσπάθειες για απάντληση των υδάτων από την πυροσβεστική το γιoτ πήρε κλίση και τελικά βυθίστηκε.
Επίσης στη λιμενολεκάνη της ιχθυόσκαλας Πατρών βυθίστηκαν, λόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών, δύο αλιευτικά σκάφη τα οποία ήταν προσδεδεμένα εκεί.

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετ' εμποδίων τα ακτοπλοϊκά δρομολόγια"

Ενοίκια έως 500.000 ευρώ για εγκαταλελειμμένο κτίριο!

Ενοίκια ύψους 500.000 ευρώ για ένα εγκαταλελειμμένο κτίριο - καταφύγιο αστέγων πλήρωνε επί χρόνια το ελληνικό Δημόσιο στη Θεσσαλονίκη. Πρόκειται για το κτίριο που στέγαζε το παλιό νοσοκομείο Αγιος Παύλος στην οδό Φράγκων και το οποίο πλέον βρίσκεται στο μικροσκόπιο της Εισαγγελίας Θεσσαλονίκης.

Ο αρμόδιος εισαγγελέας για οικονομικά εγκλήματα, Λάμπρος Τσόγκας, άσκησε ποινική δίωξη για το αδίκημα της απιστίας κατά παντός υπευθύνου. Η εισαγγελική έρευνα εστιάστηκε στην περίοδο 2005-2009, χρονικό διάστημα κατά το οποίο δαπανήθηκαν σε ενοίκια ποσά που αγγίζουν το μισό εκατ. ευρώ.

Το κτίριο της οδού Φράγκων ανήκει στην Καθολική Εκκλησία και μέχρι το 1999 στέγαζε το παλιό νοσοκομείο Αγιος Παύλος. Το νοσοκομείο μεταφέρθηκε σε νέο κτίριο στον Φοίνικα, ωστόσο το ενοίκιο καταβαλλόταν κανονικά, με τη δικαιολογία ότι το κτίριο της Φράγκων θα αξιοποιηθεί από το ΕΣΥ ως Κέντρο Υγείας Αστικού Τύπου, έργο που εντάχθηκε στο κοινοτικό πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Το 2005 με απόφαση του υπουργείου Υγείας η ευθύνη για την καταβολή του ενοικίου ανατέθηκε στη διοίκηση του νοσοκομείου Αγιος Παύλος. Τα έργα διαμόρφωσης του κτιρίου διακόπηκαν, με επίσημο αιτιολογικό ότι εντοπίστηκε νερό στα θεμέλια του κτιρίου. Το κτίριο της Φράγκων ρήμαζε και το ενοίκιο καταβαλλόταν κανονικά ώς το 2009, οπότε το Ελεγκτικό Συνέδριο μπλόκαρε την καταβολή χρημάτων. Πριν από τα Χριστούγεννα έγινε αστυνομική επέμβαση στο κτίριο και εκδιώχθηκαν οι άστεγοι που ζούσαν σε αυτό.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενοίκια έως 500.000 ευρώ για εγκαταλελειμμένο κτίριο!"

Μείωση στον βασικό μισθό προτείνουν ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ

Μειώσεις της τάξης του 10% - 11% στο βασικό μισθό με διατήρηση των θεσμικών κατοχυρωμένων δικαιωμάτων που προβλέπονται από τις προηγούμενες συμβάσεις πρότειναν οι εργοδοτικές οργανώσεις εμπόρων και μικρομεσαίων στη συνάντηση που είχαν σήμερα το μεσημέρι τα προεδρεία τους με τους εκπροσώπους της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εργαζόμενοι δηλώνουν συγκρατημένα αισιόδοξοι ότι θα υπάρξει συμφωνία με μειώσεις μισθών στο μικρότερο δυνατόν επίπεδο ώστε να μπορούν να τις αντέξουν.
Η σημερινή συνάντηση ήταν διερευνητική και όπως αναφέρθηκε μέσα στην αίθουσα της Γενικής Συνομοσπονδίας Επαγγελματιών Βιοτεχνών Εμπόρων Ελλάδος, η διαδικασία του διαλόγου ξεκινάει σχετικά νωρίς (ισχύει η υπογεγραμμένη συλλογική σύμβαση εργασίας) προκειμένου να μην βρεθεί «με την πλάτη στον τοίχο» καμία από τις δύο πλευρές.
Στη συνάντηση εκφράστηκε η βούληση των συμβαλλομένων να καταλήξουν οι διαπραγματεύσεις στην υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης εργασίας, αντί επιχειρησιακών και ατομικών συμβάσεων.

Mετά τη συνάντηση, ο πρόεδρος της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ελληνικού Εμπορίου, Β. Κορκίδης, δήλωσε τα εξής:
«Στην πρώτη συνάντηση μεταξύ εργοδοτών και εργαζομένων για τη κλαδική σύμβαση του εμπορίου, τολμήσαμε να κάνουμε μια αρχή και να επιχειρήσουμε κάτι δύσκολο, κάτι καινούργιο που εάν έχει αποτέλεσμα, θα αποτελέσει πυξίδα για όλες τις υπόλοιπες κλαδικές συμβάσεις του ιδιωτικού τομέα.

»Για το ελληνικό εμπόριο η ύπαρξη μίας ισορροπημένης και σταθερής κλαδικής συλλογικής σύμβασης είναι απαραίτητη προϋπόθεση της επιβίωσής του. Θα πρέπει όλοι να καταλάβουν ότι οι εργασιακές σχέσεις δεν μπορούν να διευθετούνται με τους νόμους της ζούγκλας.

»Οφείλουμε να ξεφύγουμε από τις παλαιές, ευάλωτες και ασταθείς συμφωνίες και να δημιουργήσουμε μία νέα ισχυρή κλαδική σύμβαση στο εμπόριο που θα ικανοποιεί εργοδότες και εργαζόμενους, θα δεσμεύσει την νέα ελληνική κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές, ενώ θα δημιουργήσει ένα ισχυρό ανάχωμα στις ορέξεις της Τρόικας για κατάργηση των κλαδικών συμβάσεων και κανιβαλισμό των μισθών στον ιδιωτικό τομέα.

»Στο τέλος θα καταλάβουμε όλοι ότι η όποια μείωση του βασικού μισθού στο εμπόριο στα επίπεδα της προ κρίσης περιόδου (π.χ. 815 του 2008 από τα 918 ευρώ σήμερα) δεν θα έχει καμία σημασία εάν δεν περιορίσουμε τις επερχόμενες μειώσεις στις ημέρες άδειας, αποζημιώσεις, χρόνου προειδοποίησης, προσαύξησης αμοιβών αργιών και Κυριακών, ωριμάνσεων, επιδομάτων, ρεπό, κατάργησης 13ου και 14ου μισθού, ακόμα και κατάσχεσης των μισθών από τις τράπεζες και το δημόσιο.

»Η ΕΣΕΕ σε μια διερευνητική αλλά ουσιαστική και φιλική συνάντηση με εκπροσώπους των εργαζομένων του εμπορίου, πρότεινε αντί να μπαλώσουμε την εν ισχύ σύμβαση να σχεδιάσουμε από κοινού μια καινούργια, ρεαλιστική, κλαδική σύμβαση. Προσωπικά πιστεύω ότι υπάρχει η βούληση να συμφωνήσουμε μεταξύ μας και ότι μπορούμε να καταλήξουμε σε μια εθνική εργασιακή συμφωνία που θα διασφαλίζει την αξιοπρέπεια και των δύο μερών».

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μείωση στον βασικό μισθό προτείνουν ΕΣΕΕ-ΓΣΕΒΕΕ"

Οι ξενοδόχοι κατήγγειλαν την κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων

Στην καταγγελία της Κλαδικής Συλλογικής Σύμβασης των ξενοδοχοϋπαλλήλων προχώρησε σήμερα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξενοδόχων


Οι ξενοδόχοι προχώρησαν στην καταγγελία επικαλούμενοι την αλλαγή των συνθηκών από τον χρόνο υπογραφής της, τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης στον ξενοδοχειακό κλάδο, την κατάρρευση του εσωτερικού τουρισμού και τις δυσκολίες των επιχειρήσεων για την κάλυψη του κόστους της λειτουργίας τους.

Στην επιστολή που απέστειλαν προς την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατών Επισιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών επαγγελμάτων, με την οποία την καλούν σε διαπραγμάτευση για την υπογραφή νέας συλλογικής σύμβασης, οι ξενοδόχοι επικαλούνται επίσης, την ανάγκη για μείωση των βασικών μισθών καθώς και την επαναδιατύπωση των προϋποθέσεων επαναπρόσληψης και απόλυσης των εποχιακά εργαζόμενων. Σύμφωνα με το συνδικάτο οι εργοδότες αμφισβητούν, εκτός των άλλων το πενθήμερο και το 8ωρο και επιδιώκουν τη θεσμοθέτηση ευέλικτων μορφών εργασίας.

Ακόμη, πρόσκληση σε διάλογο απηύθυναν στους ξενοδοχοϋπαλλήλους, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εστιατορικών και Συναφών Επαγγελμάτων, και οι Ομοσπονδίες Ζαχαροπλαστών και Καφεπωλών Ελλάδος, οι οποίες είναι επίσης συμβαλλόμενες στην Κλαδική Σύμβαση Επισιτισμού Ομοσπονδίες Ζαχαροπλαστών Ελλάδος.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι ξενοδόχοι κατήγγειλαν την κλαδική σύμβαση των ξενοδοχοϋπαλλήλων"

Κλείνουν τα δικαστήρια, αναστέλλονται όλοι οι πλειστηριασμοί

Λόγω εκλογών από 2 έως 9 Μαΐου

Αναστέλλονται από τις 2 έως τις 9 Μαΐου όλοι οι πλειστηριασμοί λόγω εκλογών, ενώ κλειστά θα είναι τα δικαστήρια της χώρας το ίδιο διάστημα, σύμφωνα με εγκύκλιο του υπουργείου Δικαιοσύνης.

Το Πρωτοδικείο Αθηνών θα παραμείνει κλειστό δύο μέρες παραπάνω, δηλαδή από 2 έως 11 Μαΐου 2012. Ακόμη, ποινικές δίκες που θα αρχίσουν στο ακροατήριο πριν από την 2η Μαΐου και δεν θα περαιωθούν την ίδια ημέρα συνεχίζονται και μετά την 2η Μαΐου 2012.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνουν τα δικαστήρια, αναστέλλονται όλοι οι πλειστηριασμοί"

Tο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απέκτησε το κύπελλο του Λούη

Σε ελληνικά χέρια το τρόπαιο του σπουδαίου έλληνα μαραθωνοδρόμου

Ελληνικά χέρια σηκώνουν και πάλι το αργυρό κύπελλο του ιστορικού Ολυμπιονίκη Σπύρου Λούη. Με ανακοίνωσή του πριν από λίγα λεπτά, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος ανακοίνωσε ότι απέκτησε το δημοπραττηθέν κύπελλο από το οίκο Christies.

Το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ανακοινώνει ότι απέκτησε το Ασημένιο Κύπελλο που εμπνεύστηκε και σχεδίασε ο Michel Bréal, για τον Πρώτο Μαραθωνιονίκη, τον Έλληνα Σπύρο Λούη, και το οποίο του απονεμήθηκε κατά τους πρώτους Σύγχρονους Ολυμπιακούς Αγώνες, στην Αθήνα, το 1896» αναφέρει η ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ιδρύματος.

«Θα μοιραστούμε το Ασημένιο Κύπελλο με το κοινό και θα λειτουργεί ως τεκμήριο της ιστορίας, της κληρονομιάς και του σθεναρού πνεύματός μας», αναφέρει ο Ανδρέας Κ. Δρακόπουλος, Πρόεδρος και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» και καταλήγει ότι «ελπίδα μας είναι ότι θα εμπνεύσει και θα αναζωπυρώσει την περηφάνια των Ελλήνων, όπως έγινε και με τη νίκη του Σπύρου Λούη, την τελευταία ημέρα της διοργάνωσης των πρώτων Σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Tο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος απέκτησε το κύπελλο του Λούη"

Γιατρός καταδικάστηκε σε κοινωνική εργασία για θάνατο βρέφους

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα τέτοια απόφαση


Για πρώτη φορά στα χρονικά, ελληνικό δικαστήριο επιβάλλει σε γιατρό την προσφορά «κοινωνικής εργασίας», ύστερα από την καταδίκη του για ιατρικό λάθος.

Συγκεκριμένα, το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Έδεσσας «υποχρεώνει» 62χρονο γιατρό, επιμελητή Α’ της Παιδιατρικής Κλινικής Έδεσσας, να προσφέρει «δωρεάν εργασία» μίας ώρας την εβδομάδα, για ένα χρόνο, στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία της Παιδιατρικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου Έδεσσας.

Είναι η πρώτη φορά που ελληνικό δικαστήριο, μετά την τελευταία τροποποίηση του άρθρου 100 του ποινικού κώδικα, αναγκάζει Έλληνα γιατρό να παρέχει «κοινωνική εργασία».

Ο γιατρός, που καθόταν στο εδώλιο του κατηγορουμένου για ανθρωποκτονία εξ αμελείας, βρέφους έξι μηνών, καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης τεσσάρων ετών με αναστολή.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατρός καταδικάστηκε σε κοινωνική εργασία για θάνατο βρέφους"

«Δεν τους θέλουμε στην περιοχή μας»

Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Αμυγδαλέζας - Τι λένε στο newsbeast.gr



«Είμαστε κατά του κέντρου κράτησης μεταναστών στην Αμυγδαλέζα. Αρκετή εγκληματικότητα έχουμε στην περιοχή μας, βία, αλλοδαπούς κ.λπ. Φτάνει πια! Δεν θέλουμε άλλο… Ας μας αφήσουν ήσυχους», λένε στο newsbeast.gr κάτοικοι της περιοχής όπου αναμένεται σε λίγες ημέρες να μεταφερθούν οι πρώτοι παράνομοι μετανάστες που πιάστηκαν από την επιχείρηση – σκούπα της Αστυνομίας.


Οι κάτοικοι της Αμυγδαλέζας, τις τελευταίες δεκαπέντε ημέρες, κάθε απόγευμα βγαίνουν στο δρόμο και απαιτούν να μη δημιουργηθεί μέσα στις εγκαταστάσεις της Αστυνομικής Ακαδημίας το πρώτο κέντρο κράτησης μεταναστών, από τα συνολικά τριάντα που θα γίνουν, όπως εξήγγειλε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης.


Έκαναν μόνο μία διακοπή τις ημέρες του Πάσχα και από χθες, λίγο μετά τις επτά το απόγευμα, συγκεντρώθηκαν ξανά στη διασταύρωση των οδών Θρακομακεδόνων και Καραμανλή. Χθες μάλιστα σημειώθηκαν και επεισόδια όταν εμφανίστηκαν διμοιρίες των ΜΑΤ. Οι κάτοικοι πάντως, όπως λένε, είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν την εγκατάσταση των μεταναστών στην περιοχή τους.





«Είμαστε κατά του κέντρου γιατί θα γίνει μέσα στη γειτονιά μας. Ας τους πήγαιναν κάπου απόμερα να μην έχει κόσμο, να μην έχει σπίτια μέχρι να δούμε τι θα γίνει. Ο κόσμος υποφέρει», αναφέρει μεταξύ άλλων, ο κύριος Αλέξανδρος κάτοικος της περιοχής και μέλος της επιτροπής αγώνα που έχει δημιουργηθεί από την ανακοίνωση ότι το πρώτο κέντρο θα γίνει στην Αμυγδαλέζα.


Για να συμπληρώσει ο συναγωνιστής του, Γιάννης, ότι θα κάνουν ότι είναι δυνατόν για να μην έρθουν οι παράνομοι μετανάστες στην περιοχή τους. Γι’ αυτό και όπως επισημαίνουν, κάθε απόγευμα, μετά τις 18:30, θα συγκεντρώνονται εκεί για να διαμαρτύρονται.


newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν τους θέλουμε στην περιοχή μας»"

Άρχισε το ηλεκτρονικό φακέλωμα

Όλα τα στοιχεία οικονομικής συμπεριφοράς αποκτά το ΥΠΟΙΚ

Την αποστολή όλων των στοιχείων που αφορούν στις συναλλαγές των φορολογούμενων με τράπεζες, ασφαλιστικές εταιρείες, εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, ηλεκτρικού ρεύματος, ύδρευσης καθώς και όλα τα στοιχεία για τα δάνεια που έχουν λάβει, ζητά το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με την απόφαση, τα πιστωτικά ιδρύματα, συμπεριλαμβανομένων και των υποκαταστημάτων αλλοδαπών πιστωτικών ιδρυμάτων, τα χρηματοδοτικά ιδρύματα, οι φορείς εκκαθάρισης συναλλαγών με χρήση καρτών πληρωμών και τα ιδρύματα πληρωμών που λειτουργούν στην Ελλάδα, τα Ελληνικά Χρηματιστήρια ΑΕ, τα ιδιωτικά θεραπευτήρια, τα δημόσια θεραπευτήρια και οι κλινικές των ταμείων ασφάλισης, οι επιχειρήσεις ιδιωτικής ασφάλισης, τα ταμεία κύριας και επικουρικής ασφάλισης, οι εταιρείες σταθερής και κινητής τηλεφωνίας, οι πάροοχοι ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς και οι εταιρείες ύδρευσης, υποχρεούνται να διαβιβάζουν στη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών αρχεία με στοιχεία οικονομικού και φορολογικού ενδιαφέροντος.

Ενδεικτικά, τα πιστωτικά και χρηματοδοτικά ιδρύματα, καθώς και τα ιδρύματα πληρωμών θα διαβιβάζουν στη ΓΓΠΣ του υπουργείου Οικονομικών στοιχεία που αφορούν σε δάνεια προς νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σε υπόλοιπο και κινήσεις λογαριασμών, ενεργών ή μη, που άνοιξαν ή έκλεισαν, κάθε άλλο στοιχείο αναγκαίο στις διαδικασίες βεβαίωσης και είσπραξης του φόρου καθώς και στις διαδικασίες του ελέγχου και των διασταυρώσεων.


Διαβάστε την απόφαση του υπ. Οικονομικών
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρχισε το ηλεκτρονικό φακέλωμα"

Κατάληψη σε μονάδα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης

Κατάληψη στο σύστημα τροφοδοσίας λιγνίτη της 3ης μονάδας παραγωγής ρεύματος του ατμοηλεκτρικού σταθμού Μεγαλόπολης πραγματοποίησαν για τρεις ώρες το πρωί οι εργαζόμενοι στο ενεργειακό κέντρο Μεγαλόπολης, μαζί με εκπροσώπους του Εργατικού Κέντρου Αρκαδίας, του προεδρείου της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ, το δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα και όλο το δημοτικό συμβούλιο της πόλης.

«Σήμερα ξεκινάμε τις κινητοποιήσεις και καλούμε την κυβέρνηση να αλλάξει στάση γιατί μαζί με την τοπική κοινωνία δεν θα επιτρέψουμε το ξεπούλημα λιγνιτικών μονάδων της επιχείρησης», ανέφερε ο πρόεδρος του Σωματείου Ορυχείων - Σταθμών του ΑΗΣ Μεγαλόπολης Γιάννης Μαγκλάρας, σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ.

Όπως είπε, στόχος της σημερινής κινητοποίησης δεν ήταν η δημιουργία προβλήματος, αλλά να στείλουν σαφές μήνυμα, ενώ προειδοποίησε πως αν δεν αλλάξει στάση η κυβέρνηση θα σκληρύνουν τη στάση τους.

«Δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε τα ελάχιστα δικαιώματα που έχει η Μεγαλόπολη και με κάθε τρόπο θα αποτρέψουμε την πώληση λιγνιτικών μονάδων της Μεγαλόπολης», τόνισε, από την πλευρά του ο δήμαρχος Μεγαλόπολης Παναγιώτης Μπούρας, μιλώντας στο ΑΜΠΕ.

Υπογράμμισε επίσης ότι ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο τάσσεται κατά της πώλησης λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ στην περιοχή και ειδικά της 3ης μονάδας του ΑΗΣ, γιατί εκτός των άλλων από τη συγκεκριμένη μονάδα που οδεύει προς ιδιωτικοποίηση, τροφοδοτείται η Τηλεθέρμανση σε όλη τη Μεγαλόπολη, γεγονός που θα δημιουργήσει πρόβλημα.
Επισήμανε τέλος πως ολόκληρη η τοπική κοινωνία θα αντιταχθεί στην πώληση μονάδων του λεκανοπεδίου και δεν θα επιτρέψει να διαταραχθεί το πρόγραμμα Τηλεθέρμανσης.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατάληψη σε μονάδα του ΑΗΣ Μεγαλόπολης"

Μέτρα για τα απλήρωτα ενοίκια που έχουν πάρει τη μορφή επιδημίας

Επαγγελματίες "φεσατζήδες" σαρώνουν την αγορά


Tην ταχύτερη και αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση μερίδας δήθεν "ενοικιαστών", στην πραγματικότητα επαγγελματιών "φεσατζήδων" έρχονται να καλύψουν ρυθμίσεις του υπουργείου Οικονομικών για την προστασία των ιδιοκτητών ακινήτων.

Οι "επαγγελματίες" κακοπληρωτές σύμφωνα με καταγγελίες της Ομοσπονδίας ιδιοκτητών, προερχόμενοι σχεδόν πάντοτε από προηγούμενη έξωση, εγκαθίστανται στα μισθωμένα ακίνητα (κατοικίες, γραφεία, καταστήματα κλπ) με την εξ αρχής πρόθεση να μην πληρώσουν κανένα απολύτως ενοίκιο, λογαριασμό, κοινόχρηστα κλπ.

Η συστηματική δράση τους σπέρνει την καταστροφή στα θύματά τους, ενώ ταυτόχρονα δυσφημεί τους υπόλοιπους ενοικιαστές, που αγωνίζονται να "τα βγάλουν πέρα" μέσα στις σημερινές δυσκολίες, και για τους οποίους υπάρχει πάντοτε, και ιδιαίτερα σήμερα, κατανόηση και υπομονή.

Στις περιπτώσεις όμως των συστηματικών "φεσατζήδων" έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος και ο χρόνος αντίδρασης του κάθε ιδιοκτήτη γιατί εκτός από τα μισθώματα που θα χάσει, το ακόμη χειρότερο είναι ότι στο τέλος θα υποχρεωθεί να πληρώσει ο ίδιος τόσο τους ανεξόφλητους λογαριασμούς κοινής ωφελείας, όσο και τα ανεξόφλητα κοινόχρηστα, και για να μην αναγκαστεί να πληρώσει και φόρο εισοδήματος για τα ανείσπρακτα μισθώματα, θα τα εκχωρήσει στο Δημόσιο!

Μόνο το πρώτο τετράμηνο του έτους, τα απλήρωτα ενοίκια, κοινόχρηστα και λογαριασμοί ξεπερνούν το ένα δισ. ευρώ. Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ιδιοκτητών Ακινήτων, μέχρι πρόσφατα πολλοί από τους απεγνωσμένους ιδιοκτήτες εκχωρούσαν στο δημόσιο τα ανείσπρακτα μισθώματα, προκειμένου να μη φορολογηθούν για έσοδα που ποτέ δεν πήραν στα χέρια τους.

Ωστόσο, οι νέες διατάξεις των άρθρων 15 και 19 του νόμου 4055/12, που έχουν ήδη τεθεί σε ισχύ, επιχειρούν να περιορίσουν σημαντικά το φαινόμενο, που έχει πάρει διαστάσεις επιδημίας.

Πλέον ισχύουν τρεις νόμιμες διαδικασίες για την αποβολή τού κακοπληρωτή μισθωτή:

- Με καταγγελία της μίσθωσης είτε με εξώδικο είτε με το δικόγραφο της αγωγής.
- Αγωγή για δυστροπία. Με αυτόν τον τρόπο δεν καταγγέλλεται η μίσθωση, αλλά ζητείται να διαταχθεί η απόδοση του ακινήτου στον ιδιοκτήτη.
- Έκδοση διαταγής απόδοσης μισθίου χωρίς δίκη (δίκαιη δίκη). Είναι ο νέος τρόπος με τον οποίο μπορούν να εισπραχθούν ταχύτερα όλα τα οφειλόμενα ποσά.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέτρα για τα απλήρωτα ενοίκια που έχουν πάρει τη μορφή επιδημίας"

Εννέα όμιλοι διεκδικούν το «Ελληνικό»

Έληξε η καταληκτική προθεσμία για την α' φάση του διαγωνισμού

Μεγάλο ενδιαφέρον εκδηλώνεται για την εκμετάλλευση του αεροδρομίου του Ελληνικού. Εννέα ισχυροί Ομίλοι από τις ΗΠΑ, την Ευρώπη, τη Βρετανία, το Ισραήλ, το Κατάρ και την Ελλάδα εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη μακροχρόνια εκμετάλλευση του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού και της παραλιακής ζώνης του Αγίου Κοσμά, συνολικής έκτασης 6.200 στρεμμάτων.

Πρόκειται για το μεγαλύτερο έργο οικιστικής ανάπλασης αυτή τη στιγμή στην Ευρώπη.

Χθες το απόγευμα έληξε η καταληκτική προθεσμία εκδήλωσης ενδιαφέροντος, για την α' φάση του διαγωνισμού από το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας το οποίο και ανακοίνωσε μόνο τον αριθμό των συμμετεχόντων και όχι τα ονόματά τους.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «το ΒΗΜΑ», η δημοσιοποίηση των ονομάτων των ενδιαφερόμενων επενδυτών που ικανοποιούν τα κριτήρια συμμετοχής στη β' φάση του διαγωνισμού είναι θέμα ημερών, αφού συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Ταμείου, κάτι που αναμένεται μέσα στα αμέσως επόμενα 24ωρα,. Κατά τη β' φάση, όσοι από τους επενδυτές επιλεγούν, θα αποκτήσουν πρόσβαση σε λεπτομερή στοιχεία για την έκταση του Ελληνικού και πληροφορίες για τη διαγωνιστική διαδικασία.

Τότε, ξεκινά και η διαγωνιστική διαδικασία αφού θα διαμορφωθούν οι τελικές συμμαχίες μεταξύ των σχημάτων που θα επιλεγούν, προκειμένου να κληθούν να υποβάλουν δεσμευτικές οικονομικές προσφορές, μαζί με το business plan τους, και στοιχεία της χρηματοδοτικής τους πρότασης.

Οι υποψήφιοι επενδυτές διεκδικούν το πλειοψηφικό πακέτο τής Ελληνικό ΑΕ, στην οποία και έχει μεταβιβαστεί το ακίνητο επιφάνειας 6,2 εκατομμυρίων τετραγωνικών μέτρων, το οποίο θα αξιοποιηθεί μέσα από το επιχειρηματικό σχέδιο του οριστικού αναδόχου. Εκτός από το ακίνητο του παλαιού αεροδρομίου η προς εκμετάλλευση έκταση περιλαμβάνει ένα παραθαλάσσιο μέτωπο μήκους 3,5 χιλιομέτρων, μαζί με τις ανεκμετάλλευτες εκτάσεις γης της ευρύτερης περιοχής.

«Για εννέα συμμετοχές από επτά διαφορετικές χώρες εντός και εκτός ΕΕ» κάνει λόγο σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Περιβάλλοντος ενώ ο ο διευθύνων σύμβουλος του Ταμείου κ. Κώστας Μητρόπουλος δήλωσε πώς η μεγάλη ανταπόκριση από σημαντικούς επενδυτές με εξειδίκευση σε παρόμοια έργα αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης στις προοπτικές της χώρας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εννέα όμιλοι διεκδικούν το «Ελληνικό»"

Απομάκρυνση επίορκου γιατρού… διά χειρός Λοβέρδου

Με το ερώτημα της οριστικής παύσης παραπέμπεται στο Κεντρικό Πειθαρχικό Συμβούλιο ο διευθυντής της ορθοπεδικής κλινικής στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, κατηγορούμενος για προκλητή προμήθεια χειρουργικών υλικών.

Την παραπομπή του γιατρού αποφάσισε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ο οποίος ενημερώθηκε για την υπόθεση κατά την αιφνιδιαστική του επίσκεψη στο νοσοκομείο την Τετάρτη.

Σύμφωνα με πόρισμα του Γενικού Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκηση, η προκλητή προμήθεια υλικών ζημίωσε οικονομικά το νοσοκομείο.
Διαβάστε Περισσότερα » "Απομάκρυνση επίορκου γιατρού… διά χειρός Λοβέρδου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news