facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 6 Απριλίου 2012

Νέα 48ωρη για τους τεχνικούς των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών

Σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συνεχιζόμενο κύμα απολύσεων

Σε νέα 24ωρη απεργία, από τις 6 το πρωί σήμερα έως τις 6 το πρωί του Σαββάτου, προχωρούν οι τεχνικοί που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς Εθνικής Εμβέλειας.

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή της η Ενωση Τεχνικών Ιδιωτικής Τηλεόρασης Αττικής (ΕΤΙΤΑ), οι τεχνικοί ζητούν να αποσυρθεί η εργοδοσία από την προσβολή και την αμφισβήτηση της Δ.Α. 26/2011 που αφορά τους όρους αμοιβής και εργασίας των τεχνικών τηλεόρασης που εργάζονται στους τηλεοπτικούς σταθμούς με εθνική εμβέλεια, καθώς και να αποσυρθούν αμέσως όλες οι μηνύσεις και οι αγωγές κατά των τεχνικών που διεκδικούν τα δικαιώματά τους ή συνδικαλίζονται.

Παράλληλα, στάσης εργασίας από τις 06.00 π.μ. έως τις 10.00 π.μ. για όλους τους δημοσιογράφους και τους διοικητικούς υπαλλήλους, που εργάζονται στους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς, κήρυξαν τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ και της ΕΠΗΕΑ.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, η στάση εργασίας πραγματοποιείται σε ένδειξη διαμαρτυρίας για το συνεχιζόμενο κύμα απολύσεων και την άρνηση υπογραφής ΣΣΕ αλλά και σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους τεχνικούς τηλεόρασης

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα 48ωρη για τους τεχνικούς των ιδιωτικών τηλεοπτικών σταθμών"

Θαύμα! Βρέθηκαν οι φάκελοι με τις γερμανικές αποζημιώσεις...

Για άλλη μια φορά ζήσαμε το θέατρο του παραλόγου με υπουργούς και βουλευτές να ψάχνουν σαν Σέρλοκ Χολμς που είναι οι φάκελοι ξαφνικά βρέθηκαν.

Ο υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης εμφανίστηκε σήμερα στην Βουλή και είπε ότι οι φάκελοι βρέθηκαν.

“Σε διεύθυνση του υπ. Οικονομικών βρέθηκαν δερματόδετοι φάκελοι με ονοματεπώνυμα, διευθύνσεις, αριθμό απόφασης και ποσά που επιδικάστηκαν σε Έλληνες που μετά από δικαστική απόφαση εγκρίθηκε αποζημίωση για ζημιές από Γερμανικά στρατεύματα στην περίοδο της κατοχής. Τα αρχεία αυτά (αντίγραφα) τα έδωσα στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής”, είπε ο υυποργός.
Και συνέχισε λέγοντας ότι το υλικό θα ψηφιοποιήθει για να μην...το ξαναχάσουν! “Επίσης, μετά από εντολή μου έγινε έρευνα σε άλλο χώρο που υπάρχουν αρχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους. Βρέθηκαν στοιχεία τα οποία θα ερευνηθούν και θα δοθούν και αυτά στη Βουλή. Παράλληλα έδωσα εντολή να ψηφιοποιηθεί το υλικό γιατί σε κάθε περίπτωση δεν πρέπει να χαθεί”, είπε.

Διαβάστε Περισσότερα » "Θαύμα! Βρέθηκαν οι φάκελοι με τις γερμανικές αποζημιώσεις..."

“Βαφτίζουν” μνημονιακή υποχρέωση τη χρηματοδότηση στα κόμματα

Πρόβλημα στην χρηματοδότηση των κομμάτων δημιουργεί η νέα εντολή του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου ο οποίος έχει ενημερώσει όλους τους υπουργούς να απορρίπτουν όσες τροπολογίες δεν έχουν σχέση με το μνημόνιο.

Εφόσον η νέα οδηγία δεν αποτελεί επικοινωνιακό τέχνασμα και τηρηθεί απαρέγκλιτα – όπως και έγινε στην περίπτωση τροπολογίας του ΚΚΕ υπερ εργαζομένων η οποία αν και αρχικά έγινε δεκτή, στην συνέχεια απεσύρθη με το σκεπτικό ότι «δεν συνάδει με το μνημόνιο» - τότε κατά την αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας όπου συζητείται το ν/σ του υπουργείου Εσωτερικών, πρέπει να αποσυρθεί και υπουργική τροπολογία που προβλέπει εκταμίευση δόσεων της κρατικής χρηματοδότησης υπερ των κομμάτων!

Σε διαφορετική περίπτωση κυβέρνηση και κόμματα θα βρεθούν για ακόμα μια φορά ανεπανόρθωτα εκτεθειμένα στην κοινή γνώμη…

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εντολή του πρωθυπουργού, έτσι όπως την μετέφερε η υπουργός Ανάπτυξης Αννα Διαμαντοπούλου και καταγράφηκε στα πρακτικά : «οι τροπολογίες που μπορούν να γίνουν αποδεκτές είναι μόνο αυτές που έχουν σχέση αυστηρά με το μνημόνιο και με τις υποχρεώσεις της χώρας».

Γίνεται λοιπόν αντιληπτό ότι η νέα οδηγία του πρωθυπουργού δεν διαχωρίζει τις τροπολογίες σε υπουργικές και βουλευτικές, αντιθέτως ζητά από τους υπουργούς τους να την εφαρμόζουν απαρέγκλιτα στα εναπομένοντα νομοσχέδια.

Υπό αυτά τα δεδομένα αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον να διαπιστωθεί ποια θα είναι η τύχη της υπουργικής τροπολογίας σύμφωνα με την οποία αποδεσμεύονται τρείς δόσεις της κρατικής επιχορήγησης προς τα κόμματα χωρίς αυτές να μπορούν να δεσμευτούν από τις τράπεζες.

Τροπολογία της οποίας το περιεχόμενο δεν έχει σχέση ούτε «αυστηρή» ούτε και «χαλαρή» με τις επιταγές του μνημονίου και τις «υποχρεώσεις της χώρας»...

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "“Βαφτίζουν” μνημονιακή υποχρέωση τη χρηματοδότηση στα κόμματα"

Συνελήφθη 50χρονος δικηγόρος για το οπλοστάσιο στη Λούτσα

Συνελήφθη απόψε στο κέντρο της Αθήνας, από αστυνομικούς της Ασφάλειας, ο 50χρονος δικηγόρος ο οποίος καταζητούνταν με ένταλμα του ανακριτή, για το οπλοστάσιο που βρέθηκε προχθες σε ακατοίκητη πολυκατοικία στην Αρτέμιδα Αττικής.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ήδη η σύζυγος του δικηγόρου και ο ιδιοκτήτης του ορόφου που βρέθηκαν τα όπλα, τα οποία εκτιμάται ότι εμπορεύονταν οι κατηγορούμενοι.

Ο 50χρονος δικηγόρος, σύμφωνα με πληροφορίες, εντοπίστηκε μέσα στο ΙΧ αυτοκίνητο του, στην οδό Αριστοτέλους, κοντά στο γραφείο του.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στην Ασφάλεια, όπου κρατείται και αύριο θα παραπεμφθεί στη δικαιοσύνη.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη 50χρονος δικηγόρος για το οπλοστάσιο στη Λούτσα"

Προσπάθησαν να πουλήσουν όπλα σε αστυνομικό

Σε οπλοστάσιο είχε μετατρέψει το σπίτι του ένας 49χρονος στη Λάρισα.

Ο δράστης μαζί με έναν 24χρονο προσπάθησαν να πουλήσουν όπλα σε αστυνομικό που εμφανίστηκε ως υποψήφιος αγοραστής.

Συγκεκριμένα, από σχετικές πληροφορίες που είχε η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας σχετικά με αγοραπωλησία όπλων, αστυνομικός παρουσιάσθηκε ως «υποψήφιος» αγοραστής σε προκαθορισμένη συνάντηση με τους δύο. Κατά τη συνάντηση, συμφωνήθηκε αγοραπωλησία ενός πολεμικού τυφεκίου και ενός πιστολιού, αντί του χρηματικού ποσού των 2.500 ευρώ.

Ο 49χρονος παρέδωσε το πιστόλι στον «υποψήφιο» αγοραστή-αστυνομικό, ενώ ο 24χρονος έκρυβε στο σπίτι του το πολεμικό όπλο. Το πιστόλι, το οποίο είναι διαμετρήματος 9mm, κατασχέθηκε.
Κατά την έρευνα της αστυνομίας στα σπίτια των δύο συλληφθέντων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
• πολεμικό τυφέκιο με γεμιστήρα
• διακόσια είκοσι οκτώ φυσίγγια του πολεμικού όπλου
• κυνηγετικό όπλο (δίκαννο) άνευ αδείας οπλοκατοχής
• κυνηγετικό όπλο τύπου Flober άνευ αδείας οπλοκατοχής
• πέντε φυσίγγια
• δύο κάλυκες
• ένα ξύλινο ρόπαλο μήκους 42 εκατοστών και
• δύο μαχαίρια συνολικού μήκους 22 και 23 εκατοστών αντίστοιχα.

Προανάκριση ενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Λάρισας.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσπάθησαν να πουλήσουν όπλα σε αστυνομικό"

Έλληνας ιερέας πήγε στην Κύπρο με... 3 κιλά μαριχουάνας!

Τον ύποπτο εντόπισε η Αστυνομία στο Αεροδρόμιο Λάρνακας κατόπιν πληροφοριών τις οποίες αξιολόγησε.

Στις 10:30 χθες βράδυ, σύμφωνα με τον Υποδιοικητή Επιχειρήσεων ΥΚΑΝ Πανίκο Σταύρου, άνδρες της ΥΚΑΝ ανέκοψαν για έρευνα 37χρονο ιερέα, ο οποίος μόλις είχε αφιχθεί με πτήση από Αθήνα. Σε μια από τις δύο αποσκευές του εντοπίστηκαν τρεις πλαστικές συσκευασίες με ποσότητα ενός κιλού η καθεμιά, ξηρής φυτικής ύλης που πιστεύεται ότι είναι κάνναβης.

Ο 37χρονος, ο οποίος διαμένει στο Δάλι εδώ και 10 χρόνια, φέρεται να παραδέχθηκε ενοχή για το αδίκημα της κατοχής ναρκωτικών.

Επικαλέστηκε οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει, και ισχυρίστηκε ότι έφερε τα ναρκωτικά για την αδρή αμοιβή που θα του έδιναν οι παραλήπτες.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Λάρνακας όπου παρουσιάστηκε, εξέδωσε εναντίον του διάταγμα 8ήμερης κράτησης. Η αστυνομία αναζητεί τους προμηθευτές αλλά και τους παραλήπτες των ναρκωτικών. Ο ιερέας είναι νυμφευμένος και πατέρας ανηλίκου παιδιού.

Διαβάστε Περισσότερα » "Έλληνας ιερέας πήγε στην Κύπρο με... 3 κιλά μαριχουάνας!"

Εκατοντάδες πολίτες τίμησαν τον τραγικό 77χρονο

Δέκα προσαγωγές για τα επεισόδια στο Σύνταγμα

Για δεύτερη ημέρα δεν αποφεύχθηκαν τα επεισόδια στην Πλατεία Συντάγματος με πετροπόλεμο από την πλευρά των αναρχικών, αλλά και τα ΜΑΤ να κάνουν χρήση δακρυγόνων και να προσπαθούν να απωθήσουν με κάθε τρόπο τον κόσμο τόσο από τη λεωφόρο Αμαλίας όσο και από την πλατεία.

Εκατοντάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία Συντάγματος για άλλη μία φορά για να διαμαρτυρηθούν για όλους εκείνους τους λόγους που οδήγησαν στον 77χρονο Δημήτρη Χριστούλα στην αυτοκτονία.

H Λεωφόρος Αμαλίας έκλεισε από τους συγκεντρωμένους και μόλις έγινε αυτό, εκατοντάδες άντρες των ΜΑΤ έκαναν την εμφάνισή τους μπροστά από τα κάγκελα, δείχνοντας πως είναι αποφασισμένοι να μην επιτρέψουν οποιαδήποτε εκτροπή.

Στην προσπάθειά τους μάλιστα αυτή, τα ΜΑΤ χτυπούσαν αδιακρίτως με κλωτσιές και μπουνιές όποιον βρουν μπροστά τους, ακόμα και τους δημοσιογράφους και τους φωτορεπόρτερ που καλύπτουν τα γεγονότα.

Μεταξύ των τραυματιών και τρεις δημοσιογράφοι.

Πρόκειται για τον πρόεδρο της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας Μάριο Λώλο, τον δημοσιογράφο του STAR Παναγιώτη Μπούσιο και τον δημοσιογράφο Μάκη Συνοδινό από τη Ναυτεμπορική.

Μάλιστα, ο Μάριος Λώλος νοσηλεύεται με κάκωση κρανίου στη Γενική Κλινική, ενώ ενδέχεται να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση.

Για το περιστατικό, αλλά και τις καταγγελίες για βίαιη συμπεριφορά και προπηλακισμούς κατά των ανθρώπων του Τύπου από τις αστυνομικές δυνάμεις, το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε διοικητική έρευνα.

Βέβαια λίγο αργότερα τα ΜΑΤ με ειρηνικό τρόπο και διακριτικότητα άρχισαν να απωθούν τον κόσμο προς την πλατεία έτσι ώστε να ανοίξει η Λεωφόρο Αμαλίας.

Κατά μήκος όλης της λεωφόρου Αμαλίας μπροστά στον Άγνωστο Στρατιώτη έχουν μπει κάγκελα, προκειμένου να μην μπορεί να μην πλησιάσει κανείς κοντά στη Βουλή.

Αξίζει να σημειωθεί πως κατά τη διάρκεια της χθεσινής συγκέντωσης για τον τραγικό 77χρονο τραυματίστηκαν τρία άτομα, ανάμεσα τους και μια δημοσιογράφος.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εκατοντάδες πολίτες τίμησαν τον τραγικό 77χρονο"

Συνεχίζονται οι Κινητοποιήσεις από το Δήμο Αχαρνών

Με έκπληξη και οργή και πέρα από κάθε έννοια ευνομούμενης διοίκησης, ο Δήμος Αχαρνών πληροφορήθηκε δια των μέσων μαζικής ενημέρωσης ότι το πρώτο κέντρο κράτησης λαθρομεταναστών δημιουργείται στις Ακαδημίες της Αστυνομίας στην περιοχή Αμυγδαλέζα.

Ο Δήμαρχος, εκτιμώντας την κρισιμότητα της κατάστασης συγκάλεσε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο την Τρίτη 3 Απριλίου όπου αποφασίστηκε η κλιμάκωση των αντιδράσεων και η παράλληλη ενημέρωση των φορέων και των πολιτικών παρατάξεων της Βουλής για την αυθαίρετη και παράνομη απόφαση.

Την Τέταρτη 4 Απρίλιου στις 19:00 έξω από την πύλη της Σχολής στην Αμυγδαλέζα, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση κατοίκων της πόλης μας για να διαδηλώσουν την αντίθεση στην σχεδιαζόμενη υποβάθμιση από την εγκατάσταση κέντρου λαθρομεταναστών στην περιοχή της Αμυγδαλέζας.

Την Πέμπτη 5 Απριλίου στις 07:30 το πρωί πραγματοποιήθηκε ανοιχτό Δημοτικό Συμβούλιο έξω από τη Σχολή της Αστυνομίας.
Η απόφαση που λήφθηκε ήταν η αποστολή του Συμβουλίου Εγκληματικότητας το οποίο αποτελείται από μέλη της κοινωνίας της πόλης μας, με τον υφυπουργό κ. Οικονόμου η οποία θα πραγματοποιήθηκε σήμερα.

Ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη κ. Οικονόμου παρουσία του Αρχηγού της Αστυνομίας και του Αττικάρχη δεσμεύτηκε στην Επιτροπή Εγκληματικότητας του Δήμου Αχαρνών πως θα ξεκινήσουν συντονισμένες επιχειρήσεις καταστολής της εγκληματικότητας σε κάθε συνοικία των Αχαρνών.

Επίσης δεσμεύτηκαν πως θα βρίσκονται σε συνεχή επικοινωνία με την Επιτροπή, ώστε να ενημερώνονται και από την τοπική κοινωνία για την πορεία των επιχειρήσεων που από κοινού θα προγραμματίζουν.

Φυσικά η Επιτροπή ενημέρωσε για τα πολλά προβλήματα εγκληματικότητας (ναρκωτικά, ένοπλες ληστείες, διαρρήξεις κλπ) που υφίσταται η περιοχή τα τελευταία χρόνια ενώ πρότεινε και λύσεις.

Επιπλέον, o Δήμαρχος μαζί με τον κ. Θέμη Οικονόμου επισκέφτηκαν τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων για ενημέρωσή τους.

Από τις συναντήσεις στη Βουλή με τα κόμματα, προέκυψε η αντίθεση όλων στην παράνομη ενεργεία τη κυβέρνησης και τάχθηκαν στο πλευρό του Δήμου Αχαρνών.

Ο Δήμος κλιμακώνει τις κινητοποιήσεις και συνεχίζει τον αγώνα του. Καθημερινή παρουσία στην περιοχή της Αμυγδαλέζας ενώ θα παραμείνει κλειστός ο Δήμος.

ΟΜΩΣ, ο Δήμος Αχαρνών είναι το σύνολο της κοινωνίας και όχι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι και οι γνωστοί τους. Χωρίς την ενεργή συμμετοχή όλων καμία διαπραγμάτευση δεν είναι ισχυρή.

Σήμερα μέλη συγκεκριμένης οργάνωσης εκμεταλλεύτηκαν την περιορισμένη παρουσία του κόσμου και εισέβαλλαν στο Δημοτικό Συμβούλιο καθυβρίζοντας τον κόσμο και τους συμβούλους.

Είναι σημαντικό να ισχυροποιήσουμε την παρουσία μας, απέναντι στην κεντρική εξουσία, αλλά και σε ακραίες ομάδες.


Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζονται οι Κινητοποιήσεις από το Δήμο Αχαρνών"

Η επιστολή της κόρης του αυτόχειρα Δημήτρη Χριστούλα: "Σε όλη του τη ζωή ήταν ένας ανιδιοτελής οραματιστής"

To NewsIt επικοινώνησε με την κόρη του 77χρονου αυτόχειρα, η οποία μας απέστειλε την παρακάτω επιστολή ως επίσημη δήλωση για την πράξη του πατέρα της, ενώ η οικογένεια του αυτόχειρα επιθυμεί τη δημοσίευση του ονόματός του μιας και θεωρεί την ενέργειά του καθαρά συνειδητή πολιτική πράξη.

Η επιστολή της κόρης του αυτόχειρα:

Το ιδιόχειρο σημείωμα του πατέρα μου, δεν αφήνει κανένα περιθώριο για παρερμηνείες. Σε όλη τη ζωή υπήρξε ένας αριστερός αγωνιστής, ένας ανιδιοτελής οραματιστής.

Η συγκεκριμένη πράξη του τέλους, είναι μια συνειδητή πολιτική πράξη, απολύτως συνεπής με όσα πίστευε και έπραττε όσο ζούσε. Στην πατρίδα μας, στην Ελλάδα, σκοτώνουν τα αυτονόητα.

Για κάποιους, για ΄΄ τα πεισματάρικα παιδιά της χίμαιρας΄΄, σε μια τέτοια κατάσταση, η αυτοκτονία μοιάζει αυτονόητη, όχι σα φυγή αλλά σαν κραυγή αφύπνισης.

Για το λόγο αυτό προσλαμβάνει ένα άλλο περιεχόμενο, αυτό το περιεχόμενο που τραγουδήσαμε παρέα για πρώτη φορά στη συναυλία του αγαπημένου μας Μίκη το 75, που τραγουδάγαμε πάντα στις δικές μας γιορτές και για τους δικούς μας νεκρούς. .. Κοιμήσου πατέρα, κι εγώ τραβάω στα αδέρφια μου και παίρνω τη φωνή σου.

Μόνο αυτό ονειρευόσουν για τους νέους και νομίζω τα κατάφερες.

Στο σημείο που έφυγες υπάρχει το σημείωμα, ενός νέου ΄΄ To όνομα του νεκρού σήμερα είναι Δημοκρατία..μα είμαστε 11 εκατομμύρια οι ζωντανοί και το όνομα μας είναι Αντίσταση΄΄.

Έμμυ Χριστούλα
Η αυτοκτονία αυτή ήταν μια γροθιά στο στομάχι της ελληνικής κοινωνίας. Ένα βίαιο ξύπνημα από τον προσωπικό και κοινωνικό μας λήθαργο. Ένας άνθρωπος αποφασίζει να δώσει τέλος στη ζωή του και επιλέγει συνειδητά, την πιο ιδιωτική στιγμή του, να την κάνει δημόσια. Στην πιο κεντρική πλατεία της χώρας, μπροστά στα μάτια εκατοντάδων πολιτών. Με μια σφαίρα στο κεφάλι.

Σοκαρισμένη, συγκλονισμένη, οι λέξεις δε μπορούν να περιγράψουν απόλυτα την κατάσταση της ελληνικής κοινωνίας μετά την αυτοκτονία του 77χρονου άνδρα. Ενός ανθρώπου που δούλεψε έκανε οικογένεια, μεγάλωσε παιδί, αλλά επέλεξε να αυτοκτονήσει, ένα «αξιόπρεπες τέλος, πριν αρχίσω να ψάχνω στα σκουπίδια για τη διατροφή μου», όπως έγραψε στο ιδιόχειρο σημείωμά του. 


Απόγνωση, φόβος... Μέσα σε ένα χρόνο, από το 2010, οι αυτοκτονίες στην Ελλάδα έχουν αυξηθεί κατά 45% εξαιτίας κυρίως της οικονομικής κρίσης. Χθες μόνο, λίγες ώρες μετά τον 77χρονο, μια κοπέλα στην Ηλεία και μια γυναίκα στο Ρέθυμνο προσπάθησαν να βάλουν τέλος στη ζωή τους. Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς τις ώθησε εκεί. Η γυναίκα στο Ρέθυμνο, πριν προσπαθήσει να αυτοκτονήσει, στραγγάλισε το αυτιστικό κοριτσάκι της. 

Μόλις πριν από μερικές εβδομάδες, η βουτιά θανάτου γνωστού σκηνοθέτη στο λιμάνι του Πειραιά είχε συγκλονίσει. 
Τραγική και μια ακόμη διαπίστωση: στην ίδια κατάσταση βρίσκονται Ιταλία και Κύπρος. Δυο συνταξιούχοι αυτοκτόνησαν στην Ιταλία, 

Μόνο το 2011 εκτιμάται ότι 450 άνθρωποι έχουν αυτοκτονήσει, ενώ 600 έχουν προσπαθήσει. Η συντριπτική πλειοψηφία τους, επικαλείται προβλήματα που δημιούργησε η κρίση. 

Από τις αρχές του 2009 έως τον Δεκέμβριο του 2011, οι αυτοκτονίες ή οι απόπειρες αυτοκτονίας είναι 1.750 σύμφωνα με στοιχεία της Αστυνομίας. Η αύξηση των αυτοκτονιών έχει ξεκινήσει από το 2009. 

Θεσσαλονίκη, Θεσσαλία και Βόρειο Αιγαίο έχουν τη θλιβερή πρωτιά. Πάνω από 100 αυτοκτονίες έχουν σημειωθεί και στην Κρήτη. Στην Αττική, το 2009 έγιναν 158 απόπειρες ή τετελεσμένες αυτοκτονίες, το 2010 έφτασαν τις 178 και το 2011 τις 198.


newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η επιστολή της κόρης του αυτόχειρα Δημήτρη Χριστούλα: "Σε όλη του τη ζωή ήταν ένας ανιδιοτελής οραματιστής""

Οδηγίες για... εξωγήινους δημοσίους υπαλλήλους από τον Δημήτρη Ρέππα...

«Μιλάτε στους πολίτες στον πληθυντικό και μην καπνίζετε!»


Επιμελημένος και ευπρεπής. Ευγενής και άξιος εμπιστοσύνης. Να μην καπνίζει, να μην μπαίνει στο... Facebook από τον υπολογιστή του εν ώρα εργασίας, να τηρεί το ωράριό του και να μην... γκρινιάζει, αν τυχόν προκύψει καμιά υπερωρία.

Όλα αυτά -και ακόμα περισσότερα- είναι τα προσόντα που καλείται να έχει, πλέον, κάθε δημόσιος υπάλληλος σε αυτήν τη χώρα, βάσει του... οδηγού ορθής διοικητικής συμπεριφοράς για το Δημόσιο, που συντάχθηκε σε συνεργασία με τον Συνήγορο του Πολίτη και παρουσιάστηκε την Πέμπτη από τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Δημήτρη Ρέππα.

Πρόκειται για κείμενο αρχών, που απευθύνεται σε δημοσίους υπαλλήλους και αφορά στις σχέσεις τους με τους πολίτες. Ουσιαστικά, όπως σημείωσε ο κ. Ρέππας, «τυποποιεί το σύγχρονο επαγγελματικό προφίλ των δημόσιων λειτουργών» και «θέτει τις προδιαγραφές πρότυπης συμπεριφοράς».

Στο 1ο κεφάλαιο προσδιορίζονται τα επαγγελματικά χαρακτηριστικά των δημόσιων λειτουργών. Στο 2ο περιγράφονται με σαφήνεια οι κανόνες συμπεριφοράς και οι υποχρεώσεις των δημοσίων υπαλλήλων. Στο 3ο διατυπώνονται οι θεμελιώδεις αρχές που διασφαλίζουν την ουσιαστική, ποιοτική εξυπηρέτηση του πολίτη, χωρίς γραφειοκρατία. Το 4ο είναι αφιερωμένο στις αρχές που πρέπει να προσδιορίζουν τη συμπεριφορά των πολιτών προς τους δημοσίους υπαλλήλους. Όπως σημείωσε ο κ. Ρέππας, με τον οδηγό επιδιώκεται μια «νέα, ποιοτική σχέση πολιτών και δημόσιων υπαλλήλων».

Μαζί με τον οδηγό ορθής διοικητικής συμπεριφοράς, δε, ο κ. Ρέππας παρουσίασε και τον οδηγό με τα δικαιώματα πολιτών και επιχειρήσεων στις συναλλαγές τους με τις δημόσιες υπηρεσίες.

Τι θα πρέπει λοιπόν να περιλαμβάνει το ιδανικό προφίλ του δημοσίου υπαλλήλου της... νέας εποχής;

1. Θα πρέπει να συμπεριφέρεται πάντοτε κατά τρόπο που να καθίσταται άξιος της εμπιστοσύνης του κοινού.
2. Να τηρεί, σε κάθε περίσταση, τους βασικούς κανόνες καλής συμπεριφοράς, ανεξαρτήτως της ψυχικής του διάθεσης.
3. Να έχει επιμελημένη και ευπρεπή εμφάνιση.
4. Να συμπεριφέρεται με ευγένεια και κοσμιότητα.
5. Να απευθύνεται στους πολίτες στον πληθυντικό.
6. Να μην καπνίζει.
7. Να εξυπηρετεί τους πολίτες κατά το ωράριο που έχει ορίσει η υπηρεσία του, σύμφωνα με τις κείμενες γενικές και ειδικές διατάξεις, αφιερώνοντας εξολοκλήρου και αποκλειστικά το χρόνο εργασίας του στα καθήκοντά του, και παραμένοντας και πέραν του ισχύοντος χρόνου εργασίας, εφόσον έκτακτες και εξαιρετικές υπηρεσιακές ανάγκες το επιβάλλουν.

Ο δημόσιος υπάλληλος επίσης:
- δεν πρέπει να κάνει εξωϋπηρεσιακή χρήση του ηλεκτρονικού υπολογιστή του,
- δεν επιτρέπεται να ακούει μουσική, εκτός αν προέρχεται από κεντρικό ηχητικό σύστημα της υπηρεσίας,
- δεν επιτρέπεται να διακόπτει για προσωπικές του υποθέσεις την επικοινωνία με τους πολίτες που συναλλάσσεται. Αν ωστόσο, προκύψει λόγος τόσο σοβαρός, ώστε να επιβάλλεται η διακοπή της συνομιλίας, ο δημόσιος υπάλληλος οφείλει να ζητήσει συγγνώμη από τον πολίτη και να παρακαλέσει άλλο συνάδελφό του να συνεχίσει τη συναλλαγή.

Επίσης, πρέπει να απαντά στις τηλεφωνικές κλήσεις, να δηλώνει το όνομά του και να αντιμετωπίζει με ευγένεια και προθυμία τις ερωτήσεις που του απευθύνονται. Εάν είναι αναρμόδιος, διευκολύνει τον πολίτη να εντοπίσει τον αριθμό κλήσης και το ονοματεπώνυμο του αρμοδίου. Εάν αυτό δεν είναι δυνατό, φροντίζει να παραπέμψει τον πολίτη σε κάποια υπηρεσία πληροφόρησης κοινού.

Ο δημόσιος υπάλληλος οφείλει ακόμη να έχει άριστη γνώση του αντικειμένου του και να ενημερώνεται συνεχώς για τις εξελίξεις που σημειώνονται στον επαγγελματικό χώρο του, επισημαίνεται σε άλλο σημείο. Επίσης, να:

- Τηρεί σειρά προτεραιότητας κατά την εξυπηρέτηση των πολιτών και λαμβάνει ειδική μέριμνα για άτομα με αναπηρίες, εγκύους, μητέρες με μικρά παιδιά, ηλικιωμένους κ.λπ.

- Αντιμετωπίζει με διακριτικότητα και ευαισθησία τους πολίτες, ιδιαίτερα όταν βρίσκονται σε κατάσταση πένθους, σύγχυσης, ψυχικού κλονισμού ή όταν ανήκουν σε ευάλωτες κοινωνικές ομάδες (π.χ. άνεργοι, ηλικιωμένοι ή αναλφάβητοι).

- Επιδεικνύει ιδιαίτερη προσοχή όταν εξυπηρετεί αλλοδαπούς, ιδίως στην περίπτωση που δεν μιλούν καλά ελληνικά. Προσπαθεί να γίνει κατανοητός με οποιοδήποτε τρόπο, και αν χρειαστεί, ζητά τη συνδρομή συναδέλφων του.

Όπως αναφέρεται, ο πολίτης έχει τη δυνατότητα να καταγγείλει περιστατικά ανάρμοστης συμπεριφοράς, αδικαιολόγητης μη εξυπηρέτησή του, μη έγκαιρης διεκπεραίωσης των υποθέσεών του, άρνησης συνεργασίας με τα ΚΕΠ των υπαλλήλων του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, οποιασδήποτε παράβασης των υπαλλήλων των ΚΕΠ που συνιστά πειθαρχικό παράπτωμα σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις καθώς και μη τήρησης των περί απλούστευσης των διαδικασιών και καταπολέμησης της γραφειοκρατίας διατάξεων, απευθυνόμενος στο ΚΕΠ της επιλογής του και συμπληρώνοντας ειδικό έντυπο αίτησης - καταγγελίας.

protothema.gr

Διαβάστε εδώ όλο τον οδηγό καλής συμπεριφοράς

Διαβάστε Περισσότερα » "Οδηγίες για... εξωγήινους δημοσίους υπαλλήλους από τον Δημήτρη Ρέππα..."

Επίθεση την ημέρα των εκλογών από τους Anonymous


Δείτε το... προεκλογικό μήνυμα που έστειλαν στους πολίτες της Ελλάδας αλλά και τους πολιτικούς

«Προεκλογικό» μήνυμα έστειλαν οι έλληνες Anonymous με βίντεο που ανέβηκε σήμερα στο λογαριασμό τους στο youtube. Οι Anonymous, αφού πρώτα έδωσαν το στίγμα τους σχετικά με την κατάσταση στην Ελλάδα, υποσχέθηκαν στο πολιτικό σύστημα να τους… περιμένει την 6η Μαΐου (που πιθανολογείται ότι θα είναι η ημέρα των εκλογών)!

Ακολουθεί μέρος του μηνύματός τους και ολόκληρο το βίντεο!

«Χαιρετούμε τους πολίτες της Ελλάδας,

Βιώνουμε και εμείς τις πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις που βιώνει η γη των "ελευθέρων ανθρώπων", που γέννησε την Ελευθερία, τη Δικαιοσύνη και τη Δημοκρατία. Η διεφθαρμένη πολιτική ζωή της χώρας, τη τελευταία δεκαετία, οδήγησε στην αβεβαιότητα των νέων και στη πτώχευση των ενηλίκων. Αυτοκτονίες, απαισιοδοξία, κυνισμός, απελπισία… Βομβαρδιζόμαστε με δηλητήριο από τα ΜΜΕ ότι για τη τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει η χώρα ευθύνονται άλλοτε οι λαθρομετανάστες, άλλοτε εμείς οι ίδιοι, αλλά ποτέ ΑΥΤΟΙ!

Αυτοί που υπογράφουν αδιάβαστα μνημόνια, χωρίς νούμερα. Αυτοί που παρέδωσαν τη χώρα σε ιδιώτες τραπεζικούς, για να γίνουν πλουσιότεροι. Αυτοί που αντί να πληρώνουν για τις εσκεμμένες αντιλαϊκές επιλογές τους, μεταφέρουν τα εκατομμύρια τους στο εξωτερικό. Αυτοί που μας έφεραν σε σημείο να παρακαλούμε για Χούντες, ενώ οι ακραίες πολιτικές παρατάξεις αποκτούν όλο και περισσότερους οπαδούς, κάνοντας το 2012 Μεσαίωνα.

Πολίτες και κάτοικοι της Ελλάδας,

Δεν είστε μόνοι σας! Έχετε δίπλα σας ανθρώπους με τις ίδιες αξίες και τα ίδια όνειρα. Η Ελευθερία αποκτάται με αγώνες και μάχες, και όχι μέσα από το σάπιο σύστημα. Είμαστε περισσότεροι! Μην σκέφτεστε τι θα χάσετε σήμερα, αλλά τι θα χάσουν τα παιδιά μας εάν ΣΗΜΕΡΑ δεν αντιδράσουμε ουσιαστικά!

Δεν πληρώνουμε φόρους και χαράτσια. Δεν καταθέτουμε φορολογικές δηλώσεις. Δεν φοβόμαστε! Δεν θα είστε μόνοι σας σε αυτή τη προσπάθεια. Είμαστε όλοι μαζί! Όλοι οι Έλληνες είμαστε Ανώνυμοι. Δε συγχωρούμε. Δε ξεχνάμε.

Στις 6 Μαΐου… να μας περιμένετε!


newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση την ημέρα των εκλογών από τους Anonymous"

18χρονος χαροπαλεύει μετά από άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς!

Όλα ξεκίνησαν σύμφωνα με την καταγγελία της οικογένειας τα ξημερώματα της Κυριακής. Ο 18χρονος προσήχθη μαζί με άλλους 4 φίλους του στην Αστυνομική Διεύθυνση Ηρακλείου, μετά από έλεγχο σε μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ.

Σύμφωνα με την σοβαρότατη καταγγελία κατά την παραμονή τους στην Αστυνομική Διεύθυνση και ενώ γινόταν εξακρίβωση στοιχείων, τουλάχιστον 2 αστυνομικοί φορώντας κουκούλες φέρονται, να έδειραν τους νεαρούς

Σύμφωνα με πληροφορίες της Νeakriti.gr που αποκάλυψε το θέμα ένας από τους κουκουλοφόρους αστυνομικούς φορούσε σκουλαρίκι στη μύτη, ενώ και οι δύο έλεγαν στο νεαρό: "μετά το σημερινό δεν θα ξαναξεφύγεις από μπλόκο της αστυνομίας".



ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΜΑΝΑ ΣΤΟ ΝΕWSIT 

H μητέρα του 18χρονου μίλησε από το νοσοκομείο που ο γιος της δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή. Οπως χαρακτηριστικά ειπε η κυρία Κωνσταντίνα Χαιρέτη  "το παιδί το βρηκαν σε ένα μπλόκο και το αναγνώρισαν επειδή πριν 4 μήνες δεν είχε σταματήσει σε αστυνομικό έλεγχο επειδή οδηγούσε χωρίς διπλωμα. Το πήγαν στο τμήμα και το έδειραν φορώντας κουκούλες. Αυτη τη στιγμή έχει βλάβες σε ολη την κοιλιακή χώρα και τα πλευρά, το πάγκρεας, το συκώτι, τα νεφρά και στους πνεύμονες. Δεν ξέρουμε εάν θα ζήσει ή θα πεθάνει. Ζητώ απονομή δικαιοσύνης. Να τιμωρηθούν αυτοί που εκαναν κάτι τέτοιο στο παιδί μου". 

Δυο συγγενείς του 18χρονου, ο οποίος δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή, κατέθεσαν το μεσημέρι μήνυση κατ' αγνώστων.

Η θεία του 18χρονου κυρία Κατερίνα Χαιρέτη μιλώντας στο Newsit ξεσπά κατά των αστυνομικών. 



Ο νεαρός μεταφέρθηκε τα ξημερώματα με C130 εσπευσμένα στο Τζάνειο Νοσοκομείο της Αθήνας όπου νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση έχοντας υποστεί σοβαρές βλάβες στα ζωτικά του όργανα. 

Μετά τις καταγγελίες διατάχθηκε ΕΔΕ, ενώ κύκλοι της αστυνομίας υποστηρίζουν ότι ο νεαρός και η παρέα του πράγματι μεταφέρθηκαν στην Α.Δ. Ηρακλείου, αλλά έμειναν για εξακρίβωση στοιχείων στο γραφείο του αξιωματικού υπηρεσίας και δεν οδηγήθηκαν ποτέ στα κρατητήρια, σε αντίθεση με τον 5ο της παρέας, στην κατοχή του οποίου βρέθηκε ένα μαχαίρι.


newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "18χρονος χαροπαλεύει μετά από άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς!"

«Είμαστε νόμιμοι και δουλεύουμε στην Ελλάδα»

Τι λένε στο newsbeast.gr Πακιστανοί που ζουν και εργάζονται στην Αθήνα

Ήρθαν στην Ελλάδα για μία καλύτερη ζωή. Εγκατέλειψαν τη χώρα τους, τις οικογένειές τους, για να επιβιώσουν. Στην αρχή τα βρήκαν σκούρα οι περισσότεροι όμως, δούλευαν και έμεναν σε σπίτια, πάρα πολλοί μαζί, για να εξοικονομούν χρήματα και να τα στέλνουν στον τόπο τους.

Οι περισσότεροι από αυτούς δεν είχαν χαρτιά όμως με το πέρασμα των μηνών, κάποιοι νομιμοποιήθηκαν και εργάζονται κανονικά πλέον στη χώρα μας.

«Δώδεκα χρόνια βρίσκομαι στην Ελλάδα. Στην αρχή ήταν πολύ εύκολα, όμως, τώρα τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα. Πλέον δεν μπορούμε να βγάλουμε χρήματα για να τα στείλουμε στον τόπο μας. Αυτή τη στιγμή δουλεύουμε ίσα ίσα για να βγάλουμε το ψωμί μας. Δηλαδή 3 ευρώ περίπου», αναφέρει στο newsbeast.gr ο 31χρονος Άσαντ που δουλεύει σε κατάστημα με κινητά.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Είμαστε νόμιμοι και δουλεύουμε στην Ελλάδα»"

Κατασχέσεις ακατάλληλων αλκοολούχων ποτών από τον ΕΦΕΤ

Στην κατάσχεση μεγάλης ποσότητας ακατάλληλων προς κατανάλωση αλκοολούχων ποτών,
που έφεραν περασμένη ημερομηνία ανάλωσης, προχώρησαν τα ελεγκτικά κλιμάκια του
ΕΦΕΤ, που συνεχίζουν την καθημερινή προσπάθεια για την προστασία της δημόσιας υγείας
και των καταναλωτών.
Ειδικότερα, η Περιφερειακή Διεύθυνση Θεσσαλίας του ΕΦΕΤ έγινε αποδέκτης καταγγελίας με
ηλεκτρονικό ταχυδρομείο προκειμένου να προβεί σε έλεγχο στην επιχείρηση με την επωνυμία
«Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση – Πολιτιστικό Κέντρο Σκοπέλου».
Στον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε από το Τμήμα Κτηνιατρικής Σκοπέλου, σε συνεργασία
με το Τοπικό Αστυνομικό Τμήμα, στην εν λόγω επιχείρηση βρέθηκαν και κατασχέθηκαν
1.773 φιάλες μπύρας των 500 ml με ημερομηνία λήξης τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο
του 2012.
Τα προϊόντα κρίθηκαν ακατάλληλα για κατανάλωση σύμφωνα με την εθνική και κοινοτική
νομοθεσία και ως εκ τούτου κατασχέθηκαν.
Για την υπόθεση θα ακολουθηθούν από τον ΕΦΕΤ όλες οι προβλεπόμενες ποινικές και
διοικητικές κυρώσεις.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κατασχέσεις ακατάλληλων αλκοολούχων ποτών από τον ΕΦΕΤ"

Εργασία μία μέρα τη βδομάδα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά!

Φουρτούνα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά προκαλεί η πρόθεση της γερμανο-αραβικής Διοίκησης για επιβολή στους εργαζομένους εκ περιτροπής εργασία μια (1) ημέρα την εβδομάδα!

Η πρωτοφανής εξέλιξη έχει προκαλέσει την οργή των εργαζομένων. "Το μέτρο αυτό είναι άδικο, ανεδαφικό, ανέφικτο, ανεύθυνο και ανεφάρμοστο σε μια εταιρεία βαριάς βιομηχανίας, έντασης εργασίας με εξειδίκευση", επισημαίνεται σε ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στον Σκαραμαγκά.

Σύμφωνα με τους εργάτες στο ναυπηγείο "Το μέτρο είναι διαλυτικό, καταστροφικό και επικίνδυνο, για την εταιρεία, τους εργαζόμενους και για τα προς εξέλιξη έργα Υποβρυχίων που τόσο έχει ανάγκη το Πολεμικό Ναυτικό και έχουν πληρωθεί από το αίμα και τον ιδρώτα του Ελληνικού Λαού".

Επισημαίνεται ότι το 2010 τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά με τη σύμφωνη γνώμη της ελληνικής κυβέρνησης μεταβιβάστηκαν από την γερμανική Thyssen Krupp στην ιδιοκτησία του Λιβανέζου επιχειρηματία Ισκαντάρ Σαφά.

Παρά το γεγονός ότι η κυβέρνηση συνέχισε να αποπληρώνει τα ναυπηγεία Σκαραμαγκά για το πρόγραμμα των υποβρυχίων τύπου 214 και έχει ήδη παραλάβει το πρωτότυπο σκάφος "Παπανικολής", το Πολεμικό Ναυτικό δεν έχει ακόμη λάβει κανένα από τα άλλα τρία υποβρύχια ομοίου τύπου αφού απομένουν κάποιες εργασίες και κυρίως η ολοκλήρωση των δοκιμών παραλαβής εν όρμω και εν πλω.

Η ιδιοκτήτρια εταιρεία των ναυπηγείων πιέζει την κυβέρνηση να ικανοποιήσει τις οικονομικές αξιώσεις της που υπερβαίνουν τα 100 εκατ.ευρώ προειδοποιώντας ότι με τα σημερινά δεδομένα δεν μπορεί να διατηρήσει τις 1200 θέσεις εργασίας στο Σκαραμαγκά.
Διαβάστε Περισσότερα » "Εργασία μία μέρα τη βδομάδα στα ναυπηγεία Σκαραμαγκά!"

Μικροβιολόγοι: Διακόπτουν την συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ.

Την αναστολή συνεργασίας με τον ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε η Πανελλήνια Ένωση Εργαστηριακών Γιατρών (Μικροβιολόγοι) διαμαρτυρόμενη για τις οφειλές του Οργανισμού.

Οι μικροβιολόγοι διακόπτουν την παροχή πίστωσης στον ΕΟΠΥΥ και από τη Δευτέρα, 9 Απριλίου, παύουν να δέχονται τα παραπεμπτικά του.

Παράλληλα το δ.σ. της Ενωσης καλεί σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ τη Δευτέρα το πρωί στις 11.00.
Διαβάστε Περισσότερα » "Μικροβιολόγοι: Διακόπτουν την συνεργασία τους με τον ΕΟΠΥΥ."

Σπίτι – εργαστήριο ναρκωτικών στο Μενίδι

Σε… εργαστήριο ναρκωτικών είχαν μετατρέψει σπίτι στο Μενίδι μία Ελληνίδα και δύο Αλβανοί, όπου νόθευαν και επανασυσκεύαζαν ηρωίνη. Οι άνδρες της Δίωξης Ναρκωτικών εντόπισαν εκτός από τα 13 κιλά ηρωίνης, ποσότητα κάνναβης, όπλα και χρήματα.

Οι δράστες συνελήφθησαν, ύστερα από πληροφορίες ότι μέλη οργανωμένης ομάδας διακινούν ποσότητες ναρκωτικών σε αθίγγανους αλλά και άλλους μικροεμπόρους, κυρίως στις περιοχές Μενιδίου και Ζεφυρίου.

Στο σπίτι βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 12,9 κιλά ηρωίνης, 398 γραμμάρια κατεργασμένης κάνναβης, 38 γραμμάρια ακατέργαστης, ένα υποπολυβόλο με γεμιστήρα με δέκα φυσίγγια, ένα περίστροφο με πέντε φυσίγγια, το χρηματικό ποσό των 4.390 ευρώ, ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας και ένα πλήρες εργαστήριο νόθευσης και συσκευασίας ναρκωτικών ουσιών.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σπίτι – εργαστήριο ναρκωτικών στο Μενίδι"

«Δικαιοσύνη, αγαθό πολυτελείας….»

Ένας μισθός …Τρόικας για να βρεις δίκιο στα δικαστήρια


Σχεδόν ένα …μνημονιακό μηνιάτικο χρειάζεται πλέον όποιος αποφασίσει να προσφύγει στη δικαιοσύνη για να ζητήσει έφεση, αναίρεση και αναψηλάφηση, μετά την εφαρμογή του νέου νόμου του υπουργείου Δικαιοσύνης (4055/2012) για την «δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής».

Με βάση το νέο νόμο που έκανε «πρεμιέρα» την περασμένη Δευτέρα, όποιος ασκεί το ένδικο μέσο της έφεσης, της αναίρεσης και της αναψηλάφησης, υποχρεούται να καταθέσει παράβολο ύψους 200, 300 και 400 ευρώ αντίστοιχα. Πρέπει να σημειωθεί ότι πριν την εφαρμογή του νόμου δεν χρειάζονταν παράβολο για την άσκηση των παραπάνω ένδικων μέσων!

Για τον λόγο αυτό την περασμένη Παρασκευή, δηλαδή μια ημέρα πριν αρχίσει η εφαρμογή του νέου νόμου, υπήρχαν «ουρές» στα τμήματα εφέσεων των δικαστηρίων από όσους ήθελαν να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις χωρίς παράβολο όπως όριζε το παλαιό νομοθετικό καθεστώς.

Με την αύξηση των παραβόλων το υπουργείο Δικαιοσύνης φιλοδοξεί να «αναχαιτίσει» τη δικομανία των Ελλήνων που συνηθίζουν για …ψύλλου πήδημα να προσφεύγουν στα δικαστήρια, όπως αποδεικνύεται καθημερινά από την δικαστηριακή πρακτική. Για το λόγο αυτό άλλωστε, το σχετικό άρθρο του νέου νόμου προβλέπει πως «σε περίπτωση ολικής ή μερικής νίκης του καταθέσαντος, το δικαστήριο με την απόφασή του διατάσσει να επιστραφεί το παράβολο σε αυτόν, αλλιώς διατάσσει να εισαχθεί στο δημόσιο ταμείο».

Δηλαδή, τα χρήματα θα επιστρέφονται στο πρόσωπο που ασκεί το ένδικο μέσο σε περίπτωση που η δικαιοσύνη κάνει δεκτή την αίτησή του.

Αντιρρήσεις

Νομικοί και δικηγόροι επισημαίνουν πάντως ότι το νέο καθεστώς μπορεί πράγματι να λειτουργήσει ως «ανάχωμα» στην αλόγιστη άσκηση των παραπάνω ένδικων μέσων, σίγουρα όμως θα «κόψει» και το δρόμο σε κάποιους άλλους που έχουν αδήριτη ανάγκη να ασκήσουν έφεση (για παράδειγμα σε αποφάσεις για εργατικές διαφορές) αλλά λόγω έλλειψης …ρευστότητας δεν θα είναι σε θέση να το κάνουν.

Το ζήτημα αυτό, εξάλλου, είχε αναδείξει με πρόσφατη απόφασή του το Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, το οποίο είχε κρίνει παράνομη και αντισυνταγματική την αύξηση του παραβόλου που απαιτείται για κατάθεση αίτησης ανακοπής στη διοικητική δικαιοσύνη. Το συγκεκριμένο παράβολο το 2008 στοίχιζε 4,40 ευρώ, στη συνέχεια αναπροσαρμόστηκε με τον Ν. 3659/2008 στα 25 ευρώ για να φτάσει τελικά στα 100 ευρώ από 1.1.2011 με το άρθρο 45 του Ν. 3900/2010 για τη διοικητική δίκη.

Στην απόφασή του το Διοικητικό Πρωτοδικείο ανέφερε ότι τα 100 ευρώ που στοιχίζει το παράβολο ισοδυναμούν, με βάση τις εθνικές γενικές συλλογικές συμβάσεις εργασίας, με τρία ημερομίσθια ανειδίκευτου εργάτη, που προσδιορίζουν το ημερομίσθιο στα 33,57 ευρώ.

Μιλώντας στο «protothema.gr» ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου της Αθήνας κ. Ιωάννης Αδαμόπουλος κάνει λόγο για «αποκλειστικά εισπρακτικού χαρακτήρα μέτρο» που καθιστά πλέον την Δικαιοσύνη «αγαθό πολυτελείας». Και αυτό γιατί – όπως ο ίδιος επισημαίνει «με «μεταρρυθμίσεις» εισπρακτικού χαρακτήρα αποτρέπεται στην πραγματικότητα ο πολίτης από την άσκηση του δικαιώματος πρόσβασης στη Δικαιοσύνη, ενός δικαιώματος που αποτελεί τον πυρήνα της δίκαιης δίκης».

Ο κ. Αδαμόπουλος τονίζει ακόμη ότι η επιβολή των παραβόλων δεν θα συμβάλλει στην αποσυμφόρηση της Δικαιοσύνης. «Όποιος υποστηρίζει κάτι τέτοιο, προφανώς αγνοεί την κατάσταση που επικρατεί στο σύστημα απονομής της Δικαιοσύνης στη χώρα και η οποία γιγαντώνει το σύνθετο πρόβλημα της συσσώρευσης της δικαστηριακής ύλης» αναφέρει σε πρόσφατη απόφαση «του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Μιχελιουδάκης κατά Ελλάδας, Απρίλιος 2012), που χαρακτηρίζει όλως ατελέσφορες τις προσπάθειες που καταβάλλει μέχρι σήμερα η χώρα μας για την αντιμετώπιση της βραδύτητας στην απονομή της Δικαιοσύνης και σημειώνει ότι τα μέτρα που λαμβάνονται στην Ελλάδα δεν οδηγούν εντέλει στην επίλυση αυτού του «συστημικού», όπως επί λέξει το χαρακτηρίζει, προβλήματος».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δικαιοσύνη, αγαθό πολυτελείας….»"

Αντιδρούν στην εξίσωση φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης

Βενζινοπώλες της Κοζάνης εκφράζουν την έντονη αντίθεσή τους

Την έντονη διαμαρτυρία τους εκφράζουν οι βενζινοπώλες της Κοζάνης, οι οποίοι αντιδρούν στην εξίσωση του ειδικού φόρου στο πετρέλαιο θέρμανσης, με εκείνον τού πετρελαίου κίνησης.

«Είμαστε κάθετα αντίθετοι στην εξίσωση φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. Η κυβέρνηση μάς θεωρεί πολίτες τρίτης κατηγορίας και δεν λαμβάνει υπόψη της την περιοχή μας, η οποία έχει τις δυσμενέστερες καιρικές συνθήκες, καθ’ όλη τη διάρκεια του χειμώνα, ο οποίος είναι μακρύς και βαρύς», ανέφερε στο ΑΜΠΕ ο πρόεδρος τού Σωματείου Βενζινοπωλών Νομού Κοζάνης, Γιώργος Χατζηκυπραίου, επισημαίνοντας πως στην πόλη τής Φλώρινας οι θερμοκρασίες έπεσαν έως και -24 βαθμούς Κελσίου, όλο τον περασμένο Γενάρη.

Ο κ. Χατζηκυπραίου είπε ότι παρά τις επανειλημμένες διαμαρτυρίες των κατοίκων και των φορέων της περιοχής, αλλά και γενικότερα της Δυτικής Μακεδονίας, αυτές ποτέ δεν ελήφθησαν υπόψη από τους αρμόδιους.

Επισήμανε ότι η κίνηση στην πώληση καυσίμων στο Ν. Κοζάνης έχει πέσει κάτω από 40% και πρόσθεσε πως πολλά πρατήρια καυσίμων στην Κοζάνη έχουν ήδη κλείσει ή αλλάζουν συνέχεια χέρια.

«Από τα 165 συνολικά βενζινάδικα στο Νομό μας, έφτασαν να λειτουργούν περίπου τα 80», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηκυπραίου και κατέληξε λέγοντας ότι «υπάρχει τεράστια αναστάτωση στους κατοίκους της περιοχής μας».

Η εξίσωση φόρων στο πετρέλαιο προβλέπει επιδόματα σε ευαίσθητες ομάδες

Με ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει ότι στο σχεδιασμό για την εξίσωση των φόρων του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης προβλέπεται μηχανισμός αποζημίωσης ευαίσθητων ομάδων.

Στην ανακοίνωση του υπουργείου αναφέρεται ότι υπάρχουν τα περιθώρια για την κάλυψη της δαπάνης αυτής στον προϋπολογισμό.

«Η εξίσωση των φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης εντάσσεται στις υποχρεώσεις του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος Οικονομικής Πολιτικής, το οποίο έχει υπερψηφίσει στη Βουλή και η Νέα Δημοκρατία που στηρίζει την κυβέρνηση του Πρωθυπουργού, κ. Λουκά Παπαδήμου» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιδρούν στην εξίσωση φόρων πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης"

Συνεργασία e-shop.gr με το e-food.gr

Το e-shop.gr σε συνεργασία με το e-food.gr παρουσιάζουν το μεγαλύτερο δίκτυο παραγγελίας φαγητού μέσω internet στην Ελλάδα.

Επισκέπτοντας τη σελίδα του e-food.gr μπορείτε να παραγγείλετε από κορυφαίες αλυσίδες όπως Pizza Fan, KFC και Pizza Hut μέχρι το αγαπημένο σουβλατζίδικο της γειτονιάς σας! Στο e-food.gr θα βρείτε δεκάδες εστιατόρια που κάνουν delivery και χιλιάδες συνδυασμούς γεύσεων.

Δείτε το μενού κάθε εστιατορίου με αναλυτικές περιγραφές των πιάτων, διαβάστε τις κριτικές, επωφεληθείτε από τις τελευταίες προσφορές και δημιουργείστε το προφίλ σας με τα αγαπημένα σας εστιατόρια και πιάτα ώστε να παραγγέλνετε με ένα κλικ.


-Επισκεφθείτε το e-food.gr και παραγγείλτε online εύκολα και γρήγορα με 3 απλά βήματα:

-Εισάγετε τη διεύθυνση σας και δείτε όλα τα εστιατόρια που διανέμουν φαγητό στην περιοχή σας
-Επιλέξτε το εστιατόριο που σας αρέσει
Δείτε το πλήρες μενού του εστιατορίου και προσθέστε τα πιάτα που προτιμάτε στο καλάθι σας με ένα κλικ
Το e-food.gr στέλνει άμεσα την παραγγελία σας στο εστιατόριο και το φαγητό σας… έφτασε!

Το φαγητό παραδίδεται στην πόρτα σας και εσείς πληρώνετε παραδοσιακά. Η υπηρεσία του e-food.grπαρέχεται εντελώς δωρεάν - δεν υπάρχει καμία επιπλέον χρέωση - δεν χρειάζεται πιστωτική κάρτα.

Γιατί να παραγγείλετε φαγητό online από το e-food.gr?

Στο e-food.gr κάνουμε την διαδικασία παραγγελίας φαγητού με

1) ευκολία

• Online πρόσβαση στο καθημερινά ενημερωμένο και πλήρες μενού δεκάδων εστιατορίων το οποίο επιπρόσθετα περιλαμβάνει πιάτα ημέρας, προσφορές και καινούρια προϊόντα

• Εκτενής αναζήτηση βάσει κουζίνας, εστιατορίου φαγητού και διαθεσίμων εστιατορίων ανά περιοχή

• Αποθήκευση και πρόσβαση στις παλιές παραγγελίες. Όλες οι παραγγελίες αποθηκεύονται στο ιστορικό του χρήστη ώστε να μπορεί να ξαναπαραγγείλει τα αγαπημένα του γεύματα με ελάχιστα κλικ

• Αποτροπή λαθών στην τοποθέτηση των παραγγελιών (Τέλος σε λάθη όπως: “Μα σας είπα χωρίς τζατζίκι!”)

2) ταχύτητα

• Δεν θα χρειάζεται πια να ψάχνετε τα τηλέφωνα των εστιατορίων ή να φυλάτε τους καταλόγους στο συρτάρι σας

• Τέρμα ο χαμένος χρόνος αναμένοντας στο ακουστικό σας ή προσπαθώντας να πιάσετε γραμμή

3) και πλήρη ενημέρωση!

• Δυνατότητα παραγγελίας σε πληθώρα νέων εστιατορίων που αλλιώς ο καταναλωτής δε θα είχε πρόσβαση

• βλέποντας τις αξιολογήσεις άλλων χρηστών

• Αναζητήστε βάση προσφορών

Η παραγγελία φαγητού γίνεται παιχνίδι. Οι χιλιάδες επιλογές γεύσεων στο e-food.gr θα σας αφήσουν σίγουρα χορτάτους…

Καλή σας όρεξη! Πατήστε εδώ
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεργασία e-shop.gr με το e-food.gr"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news