facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 1 Απριλίου 2012

Μόντι: «Θα ήταν χειρότερα αν καταλήγαμε σαν την Ελλάδα»

Αναφερόμενος στην επιβολή νέων φόρων και στις αυξήσεις των λογαριασμών υγραερίου και ηλεκτρικού ρεύματος, ο Ιταλός πρωθυπουργός, δήλωσε από το Πεκίνο ότι πρέπει και πάλι να υπενθυμίσει στους συμπατριώτες του ότι μπορεί να είναι λιγότερο εμφανές στα βλέμματά τους, αλλά θα ήταν πολύ σοβαρότερο για την μοίρα των οικογένειών τους, αν η Ιταλία είχε το ίδιο τέλος της Ελλάδας.

Σε σχέση με τις εν λόγω αυξήσεις, ο Ιταλός τεχνοκράτης πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι είναι διατεθειμένος να αναλάβει, στο ποσοστό που του αναλογούν, τις ευθύνες του, διότι πρόκειται για αποφάσεις που ελήφθησαν από την παρούσα κυβέρνηση.

Η χώρα, όμως --υπογράμμισε ο Μόντι-- χρειάζεται φορολογική σταθεροποίηση και ανάπτυξη. Η φορολογική σταθεροποίηση, στο άμεσο μέλλον, μπορεί και να αποδυναμώσει την ανάπτυξη. Μπορεί όμως και να αλλάξει τις προσδοκίες και να θέσει τις βάσεις για μεγαλύτερη εμπιστοσύνη, κάτι που σημαίνει υψηλότερη κατανάλωση και επενδύσεις.

Ο Μάριο Μόντι, κατά την επίσκεψή του στην Κίνα, όπου συνομίλησε με τους δημοσιογράφους, θέλησε να επαναλάβει, επίσης, ότι η Ιταλία δεν είναι η εστία της κρίσης, ενώ παραδέχθηκε ότι οι διάφορες αυξήσεις (το κόστος του ηλεκτρικού ρεύματος μπορεί να αυξηθεί κατά πάνω από 5% μέχρι τον Ιούνιο) μπορούν να χαρακτηρισθούν «άγριες».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόντι: «Θα ήταν χειρότερα αν καταλήγαμε σαν την Ελλάδα»"

Πώς η κυβέρνηση υπεξαίρεσε τα λεφτά των πανεπιστήμιων και των νοσοκομείων

Μέγα ζήτημα έχει προκαλέσει μέσα κι έξω από τη χώρα το κούρεμα με … οσμή σκανδάλου των ρευστών διαθέσιμων νοσοκομείων, πανεπιστημιακών και τεχνολογικών ιδρυμάτων και άλλων Νομικών Προσώπων Ιδιωτικού Δικαίου, που με νόμο του 1997 υποχρεούνταν να διατηρούν τα μετρητά τους σε έντοκους λογαριασμούς στην Τράπεζα της Ελλάδα και η τελευταία αποφάσισε να τα ‘κουρέψει’… Και λέμε με οσμή σκανδάλου διότι όπως έχει προκύψει από τις καταγγελίες τουλάχιστον δύο ιδρυμάτων, του Νοσοκομείου Αγίων Αναργύρων και του ΤΕΙ Αθήνας, η Τράπεζα της Ελλάδας δεν επένδυσε απλά τα χρήματα των δημόσιων οργανισμών σε ΟΕΔ κάποια στιγμή μέσα στο 2009, στο 2010 ή στο 2011, όπως είχε κατά το νόμο το δικαίωμα να κάνει – και με την επιδείνωση της ποιότητας του ελληνικού χρέους, ε τι να κάνουμε; αυτά κουρεύτηκαν… Αλλά αποφάσισε κυριολεκτικά την τελευταία στιγμή, δηλαδή στις 9 Μαρτίου, πάνω στη λήξη του PSI να ρίξει τα λεφτά των ιδρυμάτων σε ΟΕΔ ώστε να κουρευτούν…

Αλλά το θέμα δεν τελειώνει καν εδώ καθώς υπάρχουν δύο πολύ σοβαρά ερωτήματα που ζητούν απάντηση… Πρώτον: Πώς γίνεται και η Τράπεζα της Ελλάδας κούρεψε τα ρευστά διαθέσιμα των ιδρυμάτων κατά 70% στις 9 Μαρτίου μετατρέποντάς σε ΟΕΔ αφού την πρώτη βδομάδα του Μαρτίου τα ΟΕΔ διαπραγματεύονταν στη δευτερογενή αγορά στο 30% της αξίας τους; Αν όντως δηλαδή η ΤτΕ είχε αγοράσει ΟΕΔ από τη δευτερογενή αγορά εκείνη την εβδομάδα, τα ιδρύματα απλά δεν θα έγραφαν ζημιές; Δεύτερον: Από πού αγόρασε η Τράπεζα της Ελλάδας ΟΕΔ στις 9 Μαρτίου, αφού σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες, τα ΟΕΔ είχαν σχεδόν πάψει να κυκλοφορούν στις αγορές μετά τις 5 Μαρτίου;

Το πρωτοφανές γεγονός έχει εγείρει διάφορες υποψίες και έχει δώσει τροφή σε ποικίλα σενάρια. Ας δούμε για παράδειγμα τι κατήγγειλε το ygeianews.gr που ανέφερε πρώτο το θέμα:

«Άφωνοι έμειναν πολλοί διοικητές νοσοκομείων, πρυτάνεις ΑΕΙ και υπεύθυνοι άλλων οργανισμών του Δημοσίου όταν ανακάλυψαν πως έχει εξαφανιστεί το 70% των χρημάτων έντοκων λογαριασμών που διατηρούσαν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Οι λογαριασμοί αυτοί δεν είχαν καμία σχέση με ομόλογα – ήταν έντοκοι τραπεζικοί λογαριασμοί στους οποίους ‘έμπαιναν’ επιχορηγήσεις και ‘έβγαιναν’ αναλήψεις για τα έξοδα των οργανισμών.

Όπως έγινε γνωστό από τους νοσοκομειακούς γιατρούς την μέρα που ‘έκλεινε’ το PSI και μάλλον λίγο πριν τα μεσάνυχτα, κυβέρνηση και διοικητής της Τράπεζας Ελλάδος αγόρασαν ομόλογα από κατόχους με αυτά τα χρήματα, χωρίς να ρωτήσουν τους καταθέτες των έντοκων λογαριασμών! Οι ομολογιούχοι αυτοί έτσι γλίτωσαν το κούρεμα, ενώ ταυτόχρονα ληστεύθηκαν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από νοσοκομεία, πανεπιστήμια και άλλους οργανισμούς τελείως απαραίτητα για την στοιχειώδη διατήρηση της λειτουργίας τους».

Η υποψία δηλαδή των νοσοκομειακών γιατρών που αποτυπώθηκε στο ygeianews.gr είναι ότι η κυβέρνηση και η Τράπεζα της Ελλάδας αποφάσισαν να απαλλάξουν κάποιες ‘φίλιες δυνάμεις’ ομολογιούχων από τη χασούρα και πήραν τα ομόλογά τους στην ονομαστική τους αξία και τα φόρτωσαν στα ιδρύματα για να τη γράψουν αυτά. Αν βεβαίως έχουν έτσι τα πράγματα, πρόκειται για έκνομη πράξη και καραμπινάτο σκάνδαλο και οι υπεύθυνοι θα πρέπει με κάποιο τρόπο να λογοδοτήσουν.

Ένα άλλο σενάριο – πιο πιθανό ίσως – που θα μπορούσαμε να υποθέσουμε στη βάση του νόμου του 1997, ο οποίος επιτρέπει στο ελληνικό Δημόσιο να διαθέτει στην Τράπεζα της Ελλάδος τίτλους της τελευταίας έκδοσης ΟΕΔ στην τιμή της αρχικής δημοπρασίας και με συνυπολογισμό των ενδιάμεσων τόκων, είναι ότι απλά το ελληνικό δημόσιο πέρασε δια της ΤτΕ τίτλους που του είχαν … ξεμείνει από τις εκδόσεις των αρχών του 2010 στην πλήρη τους αξία στα ιδρύματα. Έτσι, η κυβέρνηση με τον γνωστό κοτζαμπατζίστικο τρόπο της ‘δανείστηκε’ από τα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τα νοσοκομεία τα ρευστά διαθέσιμά τους με το σαφή σκοπό να τους φάει το 70%.

Επί του παρόντος, κινούμαστε ακόμη στο επίπεδο των διαμαρτυριών των νοσοκομείων, των πρυτάνεων και της αναστολής της λειτουργίας των ΤΕΙ για δυο μέρες. Έχουμε επίσης κάποιες ‘αντισταθμιστικές’ κινήσεις της κυβέρνησης, που για να εξευμενίσει τους πρυτάνεις, αποσύνδεσε τη χρηματοδότηση των πανεπιστημίων από την εκλογή των νέων συμβουλίων διοίκησης.

Κάποιες ομάδες γιατρών και εργαζομένων, συγκεκριμένα το ΔΣ του νοσοκομείου Αγίου Ανδρέα της Πάτρας έχει ανακοινώσει ότι θα καταθέσει μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπεύθυνου, ενώ και η σύνοδος των πρυτάνεων ανακοίνωσε ότι θα συγκροτήσει νομική επιτροπή για την άμεση αναζήτηση τυχόν αστικών και ποινικών ευθυνών για όσες οικονομικές ζημίες έχουν προκύψει από παρεμβάσεις τρίτων.

Ελπίζουμε να κινηθούν όντως οι νομικές διαδικασίες, τουλάχιστον από την πλευρά των νοσοκομείων – γιατί το πιθανότερο είναι ότι μετά την κυβερνητική υποχώρηση στο θέμα των συμβουλίων διοίκησης οι πρυτάνεις δεν θα το κάνουν. Ο Βενιζέλος βεβαίως έχει προνοήσει γι’ αυτό και με το νόμο 4046/2012 έχει απαλλάξει προκαταβολικά τα στελέχη της ΤτΕ από κάθε ποινική, αστική και διοικητική ευθύνη για όλες τις κινήσεις τους στο πλαίσιο του PSI.

Ωστόσο το θέμα υπάρχει, η κίνηση έχει όλα τα στοιχεία μιας υπεξαίρεσης με μια ύπουλη πρωτοβουλία της ελληνικής κυβέρνησης και θα παρακολουθήσουμε εκ του σύνεγγυς τις λεπτομέρειες της διαλεύκανσής της.

sofokleous10.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς η κυβέρνηση υπεξαίρεσε τα λεφτά των πανεπιστήμιων και των νοσοκομείων"

Ακόμη και τώρα βολεύουν τους δικούς τους!

Σοκ προκάλεσε το προεδρικό διάταγμα που έδωσε στη δημοσιότητα ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας την Τετάρτη σχετικά με την αξιολόγηση των δημόσιων υπαλλήλων και των υπηρεσιακών μονάδων. Σε αδρές γραμμές πρόκειται για μια εκ βάθρων και δυσμενής αλλαγή των εργασιακών σχέσεων στον δημόσιο τομέα, που θα ανοίξει τον δρόμο για την απόλυση των 150.000 δημόσιων υπαλλήλων όπως έχει ζητήσει η Τρόικα κι όπως προβλέπεται στο δεύτερο Μνημόνιο.

Όποιοι δε, ήλπιζαν πως έστω και μ’ αυτόν τον βίαιο τρόπο το δημόσιο πρόκειται να έρθει πιο κοντά στον πολίτη θα απογοητευθούν οικτρά καθώς το σημαντικότερο του μέλημα δεν είναι η καλύτερη εξυπηρέτηση του πολίτη αλλά η μείωση του κόστους. Κι αυτό επιτυγχάνεται με δύο κατά βάση τρόπους. Αρχικά με την κατάργηση του κριτηρίου της παλαιότητας που χορηγούσε αδιακρίτως αυξήσεις με την πάροδο του χρόνου. Ένα κριτήριο που μπορεί να ωφελεί δικαίους και αδίκους (όπως συνέβαινε άλλωστε και στον ιδιωτικό τομέα) συμβαδίζει όμως με την διεύρυνση των οικονομικών αναγκών των ανθρώπων, όσο μεγαλώνουν σε ηλικία. Ο δεύτερος τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί η μείωση του κόστους θα είναι η συνεχής αξιολόγηση κάθε υπαλλήλου, σε ετήσια μάλιστα βάση, όπου θα καθορίζονται στόχοι, χρονοδιαγράμματα κ.α. Το σκανδαλώδες όμως είναι ότι στην αξιολόγηση, που θα καταλήγει σε ένα συμφωνητικό, δεν θα υπάρχουν μόνο αντικειμενικά κριτήρια, αλλά και υποκειμενικά, που κάθε φορά θα επαφίενται στον προϊστάμενο. Κι εδώ, κακά τα ψέματα, θα οργιάσει το ρουσφέτι, που ήδη κάνει θραύση. Και δεν μιλάμε μόνο για τις παλιότερες, αλήστου μνήμης εποχές όταν σημερινοί υπουργοί, που δίνουν όρκους πίστης στην αξιοκρατία, επιδίδονταν σε προσληψο-μαχίες, αλλά ακόμη και για τους τελευταίους μήνες όταν, συγκεκριμένα, εισήχθηκε ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας. Φωτιά πήραν τα τηλέφωνα βουλευτών και υπουργών κυρίως, αν όχι αποκλειστικά και μόνο, του ΠΑΣΟΚ για μια καλή απόσπαση που θα διαφυλάξει τους ψηφοφόρους τους από τον κίνδυνο της απόλυσης.

Σαν να μην έφταναν λοιπόν οι αποσπασο-μαχίες (ανώτερο στάδιο της προσληψο-μαχίας) εντελώς ανερυθρίαστα τώρα οι υπουργοί του ΠΑΣΟΚ επιχειρούν να βολέψουν για πάντα αυτούς ακριβώς τους δημόσιους υπαλλήλους που αναμφισβήτητα είναι ο ορισμός του κηφήνα – δημόσιου υπάλληλου, αιτία του διασυρμού ενός ολόκληρου κλάδου. Πως; Αρκεί κανείς να διαβάσει έγγραφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, του οποίου προΐσταται ο Δημ. Ρέππας, με θέμα «Εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου ένατου, παρ. 18 του ν.4057/12 (ΦΕΚ 54/Τ.Α’/ 14-3-12) για την μετάταξη αποσπασμένων τακτικών υπαλλήλων δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού». Η επίμαχη φράση του εγγράφου, που φέρει την υπογραφή του υφυπουργού Ντίνου Ρόβλια, είναι η εξής: «Τακτικοί υπάλληλοι δημοσίων υπηρεσιών, ΝΠΔΔ, και ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού, οι οποίοι κατά τη δημοσίευση του ν. 4024/2011 (Α’ 226) ήταν αποσπασμένοι, με γενικές ή ειδικές διατάξεις, σε άλλες δημόσιες υπηρεσίες, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού ή ανεξάρτητες αρχές και εξακολουθούν να είναι αποσπασμένοι κατά την δημοσίευση του παρόντος νόμου, μπορούν με την αίτησή τους να μεταταγούν στην υπηρεσία που είναι αποσπασμένοι με την ίδια σχέση εργασίας και ταυτόχρονη μεταφορά της θέσης που κατέχουν… Η μετάταξη γίνεται με κοινή απόφαση του υπουργού διοικητικής μεταρρύθμισης και ηλεκτρονικής διακυβέρνησης και των οικείων υπουργών».

Αναμφισβήτητα πρόκειται όχι μόνο για ντροπή αλλά και για την πιο τρανή απόδειξη του ότι υπουργοί και κόμματα που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία, είναι παντελώς ακατάλληλοι να διορθώσουν την κατάσταση. Όσο δε συνεχίζουν να έχουν το δικαίωμα υπογραφής υπουργικών αποφάσεων το μόνο που τους νοιάζει είναι «να φτιάχνουν» την εκλογική τους πελατεία! Όνειδος…

sofokleous10.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακόμη και τώρα βολεύουν τους δικούς τους!"

Το makeleio φέρνει στο φως και την αλληλογραφία για την υπόθεση της ΕΡΓΟΣΕ..

ΙΔΟΥ ΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΜΕΓΑΛΟΕΡΓΟΛΑΒΟ ΜΠΟΜΠΟΛΑ. ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ;
Epistoli-se-Pro8ipourgo-01
Το makeleio φέρνει στο φως και την αλληλογραφία για την υπόθεση της ΕΡΓΟΣΕ.
Epistoli-se-Pro8ipourgo-2
Οι επιστολές του πρώην διευθυντικού στελέχους που καταγγέλλει πρόσωπα και πράγματα. Κάθε διάλογος με στοιχεία, σεβαστός. Αλλά με στοιχεία.
Μία από τις επιστολές προς τον πρωθυπουργό Παπαδήμο που έχει εξαιρετικό ενδιαφέρον.
Και η επιστολή προς τον πρόεδρο της Ν.Δ.
Epistoli-se Samara
Έχουμε κι άλλες.
Και είναι στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου.

Θέλαμε όμως να ξέρουμε.

Η δικαιοσύνη γιατί τις έχει στο συρτάρι της τόσο καιρό;

Επειδή αφορούν τον Μπόμπολα;

Είτε αρχειοθετούνται είτε ασκούνται διώξεις. Μέσοι δρόμοι δεν υπάρχουν.
makeleio.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το makeleio φέρνει στο φως και την αλληλογραφία για την υπόθεση της ΕΡΓΟΣΕ.."

Οδοντίατρος σύμβουλος υπουργού στο Άμυνας κι άλλα παράδοξα!

Επειδή χάσαμε τον λογαριασμό με τους μετακλητούς, ειδικούς συμβούλους και ειδικούς συνεργάτες στα Υπουργικά γραφεία του ΥΕΘΑ μπορεί κάποιος να μας διευκρινίσει πόσοι υπηρετούν και που;

Για παράδειγμα διαβάζουμε στην διαύγεια για την Παρασκευή 30 Μαρτίου δημοσιεύσεις για διορισμό επτά (7) ατόμων στο γραφείο του ΑΝΥΕΘΑ κ. Ραγκούση και άλλων επτά (7) για το γραφείο του ΥΦΕΘΑ κ. Σπηλιόπουλου.

Εύλογα τα ερωτήματα:
· Γιατί αφού οι αποφάσεις αυτές έχουν ημερομηνία, ορισμένες, ακόμη και Νοέμβριο δημοσιεύονται μετά από 4 μήνες.
· Μετά από 4 μήνες τυχαίνει και δημοσιεύονται Παρασκευή απόγευμα;
· Ο οδοντίατρος που προσλαμβάνεται ως ειδικός σύμβουλος από τον κ. Ραγκούση σε τι ακριβώς τον συμβουλεύει;

onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οδοντίατρος σύμβουλος υπουργού στο Άμυνας κι άλλα παράδοξα!"

Πρόεδρος της κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδος ο Κ. Μίχαλος

Πρόεδρος της κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδος εξελέγη κατά τις σημερινές αρχαιρεσίες ο πρόεδρος του εμπορικού και βιομηχανικού επιμελητηρίου Αθήνας Κ. Μίχαλος με 63 ψήφους. Ο πρόεδρος του βιοτεχνικού επιμελητηρίου Αθηνών Παύλος Ραβάνης που διεκδίκησε την προεδρία έλαβε 50 ψήφους, ενώ υπήρξε και 1 λευκό ψηφοδέλτιο.

Ως μέλη της Διοικητικής Επιτροπής της Κ.Ε.Ε.Ε., εξελέγησαν οι κ.κ.: Ιορ. Τσώτσος (Επιμελητήριο Πέλλας), Ηλ. Χατζηχριστοδούλου (Επιμελητήριο Πιερίας), Π. Αγνιάδης (Επιμελητήριο Βοιωτίας), Αγγ. Τσατσούλης (Επιμελητήριο Καβάλας), Γ. Χονδρογιάννης (Επιμελητήριο Κέρκυρας), Π. Παπαδόπουλος (Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης), Μ. Ζορπίδης (Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης) και Π. Τονικίδης (Επιμελητήριο Κιλκίς).

Τις επόμενες ημέρες θα συνέλθει η νέα διοικητική επιτροπή προκειμένου να συγκροτηθεί σε σώμα.

Ο νέος πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδας Κ. Μίχαλος, αμέσως μετά την εκλογή του δήλωσε: «Εδώ και δύο χρόνια, ο επιχειρηματικός κόσμος δίνει μια άνιση μάχη ενάντια στην οικονομική κρίση, η οποία δημιουργεί ασφυκτικές συνθήκες για όλους τους κλάδους της αγοράς. Σ' αυτό το δύσκολο περιβάλλον, οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να παραμείνουν στη ζωή.

Αγωνίζονται ενάντια στην ύφεση, στην έλλειψη ρευστότητας, στην εξοντωτική φορολόγηση, αλλά και σε μια σειρά από χρόνια προβλήματα που πλήττουν την επιχειρηματικότητα στη χώρα μας.

Δυστυχώς η Πολιτεία, λειτουργώντας υπό την πίεση των δανειστών της, δείχνει αυτή τη στιγμή να κωφεύει στις πραγματικές ανάγκες και τα αιτήματα της αγοράς. Αντί να εφαρμόζει γενναίες αναπτυξιακές πολιτικές, επιμένει σε οριζόντια μέτρα λιτότητας που επιτείνουν την ύφεση. Αντί να καταπολεμά τα εκατοντάδες καταγεγραμμένα εμπόδια στην ανταγωνιστικότητα, επιτίθεται σε δομές και θεσμούς που στηρίζουν παραδοσιακά τις ελληνικές επιχειρήσεις.

Η πρόσφατη απαίτηση για κατάργηση της υποχρεωτικής εγγραφής των επιχειρήσεων στα επιμελητήρια, αλλά και τα κατά καιρούς σχέδια περί συγχωνεύσεων, δείχνουν ότι ο Επιμελητηριακός Θεσμός βρίσκεται στο στόχαστρο εγχώριων και ξένων παραγόντων.

Για όλους αυτούς τους λόγους, η κεντρική ένωση επιμελητηρίων Ελλάδος καλείται να είναι ισχυρή, με υψηλό βαθμό συσπείρωσης και ξεκάθαρο διεκδικητικό λόγο. Να απαιτήσουμε συνθήκες επιβίωσης και ανάπτυξης, ενάντια στην ασφυξία που σήμερα βιώνουν 900.000 ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις και για να μην επιτρέψουμε σε κανέναν να διαγράψει και να απαξιώσει την εκατόχρονη και πλέον προσφορά του επιμελητηριακού θεσμού στην ανάπτυξη και στην πρόοδο του τόπου».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόεδρος της κεντρικής ένωσης επιμελητηρίων Ελλάδος ο Κ. Μίχαλος"

Σιάτιστα:Πωλούσε γούνες που έκλεβε από τον… διπλανό του!

Δωρεάν γουναρικά έβρισκε ένας... γουνοποιός στα Σιάτιστα, έκλεβε τα εμπορεύματα που προμηθευόταν ο συνάδελφός του στο ακριβώς δίπλα κατάστημα και τα πουλούσε ως δικά του!

O 45χρονος έκλεβε τις γούνες από την αποθήκη του συναδέλφου του
Είχε καταφέρει να κλέψει 16 δερμάτινα και γουναρικα, συνολικής αξίας 17.000 ευρώ. Η δράση του άρχισε τον Δεκέμβριο του 2011, μέχρι σήμερα όπου έγινε τσακωτός.

Κάποια στιγμή ο 60χρονος συνάδελφός του αντιλήφθηκε πως πίσω από τις κλοπές βρίσκεται... το διπλανό γουναράδικο, και το κατήγγειλε στην Αστυνομία.

Από την έρευνα που έκαναν οι αστυνομικοί, οδηγήθηκαν σε μια ταχυδρομική εταιρεία της πόλης όπου ανακάλυψαν ένα δέμα με αποστολέα τον 60χρονο γουνέμπορο και παραλήπτη έναν αγοραστή στην Λάρισα. Μέσα, υπήρχαν δύο δερμάτινες ζακέτες που είχε κλέψει από την αποθήκη του 45χρονου και επιστράφηκαν στον ιδιοκτήτη τους. Ο πονηρός έμπορος θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κοζάνης.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σιάτιστα:Πωλούσε γούνες που έκλεβε από τον… διπλανό του!"

Χανιά:Ανήλικος κλέφτης με δύο ενήλικους επιτέθηκαν κατά αστυνομικού

Ένα απίστευτο περιστατικό με επίθεση κατά αστυνομικού από έναν ανήλικο κλέφτη με δύο συνεργούς του αναστάτωσε το μεσημέρι την αστυνομία στα Χανιά.

Όλα ξεκίνησαν , όταν πριν από 20 περίπου ημέρες, ένας ανήλικος αποπειράθηκε να διαρρήξει , στην περιοχή των Μουρνιών Χανίων, το σπίτι συγγενούς αστυνομικού που υπηρετεί στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Χανίων.
Τότε ο νεαρός έγινε αντιληπτός και έφυγε πριν προλάβει να κλέψει κάτι.

Σήμερα η συγγενής του αστυνομικού τον είδε να περιφέρεται και πάλι στην περιοχή ,ειδοποίησε τον αστυνομικό ο οποίος προσπάθησε να τον ελέγξει, αλλά ο ανήλικος έφυγε τρέχοντας.

Όμως, επιδεικνύοντας απίστευτο θράσος ο ανήλικος, επέστρεψε μαζί με δύο αδέλφια – φίλους του, οι οποίοι κρατώντας ξύλα επιτέθηκαν κατά του αστυνομικού - που φορούσε πολιτικά ρούχα - και στην κυριολεξία τον ξυλοκόπησαν, παρά του ότι προσπάθησε να αμυνθεί ανταποδίδοντας τα χτυπήματα.

Μάλιστα το μένος και των τριών ήταν τέτοιο, που συνέχιζαν να τον χτυπούν παρά του ότι τους έδειχνε την αστυνομική του ταυτότητα.

Αμέσως κινητοποιήθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις που έσπευσαν στο σημείο και συνέλαβαν τον ανήλικο και τους άλλους δύο ενήλικους .

Όπως διαπιστώθηκε και οι τρείς έχουν κατ’επανάληψη απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές για κλοπές και αρπαγές τσαντών, ενώ ο ένας από τα δυο ενήλικα αδέλφια,όταν ήταν ανήλικος είχε εκτίσει ποινή και σε αναμορφωτήριο.

Να σημειωθεί πως συνελήφθη και η μητέρα του ανήλικου κατηγορούμενη για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου.

flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χανιά:Ανήλικος κλέφτης με δύο ενήλικους επιτέθηκαν κατά αστυνομικού"

Δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές η Βάσω Παπανδρέου

Την εκτίμηση της πως «βραχυπρόθεσμα το μέλλον του ΠΑΣΟΚ δεν θα είναι καθόλου ευοίωνο» εκφράζει η Βάσω Παπανδρέου, η οποία σε συνέντευξή της ανακοινώνει πως δεν θα είναι υποψήφια στις επόμενες εκλογές.

Μιλώντας στην εφημερίδα Real News, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως το Μνημόνιο και η οικονομική πολιτική που ακολουθείται δεν μπορούν να βγάλουν τη χώρα από την κρίση, ενώ σφοδρή είναι η κριτική της στα πεπραγμένα της κυβέρνησης του Γιώργου Παπανδρέου.

«Δεν πρόκειται για λάθη, αλλά για εγκλήματα» τονίζει η κ. Παπανδρέου επισημαίνοντας πως θεωρεί ότι ο Γιώργος Παπανδρέου είχε καλές προσθέσεις, αλλά καταστροφικά αποτελέσματα.

Κριτική ασκεί και στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ τονίζοντας πως «χειροκροτούσε περίπου σύσσωμη, όταν ο πρωθυπουργός πήγε και παραιτήθηκε στον Αντώνη Σαμαρά».

Για την Β.Παπανδρέου μπορεί μεν η ΝΔ να οδήγησε την Ελλάδα στην καταστροφή, αλλά το ΠΑΣΟΚ, όπως λέει, την αποτελείωσε.

Για τον Ευάγγελο Βενιζέλο δηλώνει πως είναι ένα ικανό στέλεχος, αλλά έχει μια πάρα πολύ δύσκολη δουλειά και εκφράζει την εκτίμηση πως εγκλωβίστηκε πολιτικά μετά τον ανασχηματισμό του περασμένου Ιουνίου.

Η Βάσω Παπανδρέου διεγράφη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ στις 12 Φεβρουαρίου, μετά την απόφασή της να καταψηφίσει το νέο μνημόνιο. Σε όλη τη διάρκεια της πρωθυπουργίας του Γιώργου Παπανδρέου ασκούσε δριμύτατη κριτική στους χειρισμούς της κυβέρνησης αναφορικά με τις συμφωνίες της κυβέρνησης με την τρόικα.

Η Βάσω Παπανδρέου εκλέγεται βουλευτής από το 1985.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν θα είναι υποψήφια στις εκλογές η Βάσω Παπανδρέου"

Οι Έλληνες πληρώνουν «χρυσά» τα επεισόδια στα γήπεδα

Εκατομμύρια ευρώ στοιχίζει κάθε χρόνο στο Δημόσιο, η αστυνόμευση των ελληνικών γηπέδων. Όπως αναφέρει σήμερα σε δημοσίευμά της η «Καθημερινή», κατά τη σεζόν 2009-2010 χρησιμοποιήθηκαν στα γήπεδα 107.724 αστυνομικοί με συνολικό κόστος 10.341.504 ευρώ, ενώ πέρυσι 132.015 με κόστος 12.673.440 ευρώ.

Μεγάλο μέρος του κόστους επιβαρύνει τον προϋπολογισμό του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ενώ έμμεσα επιβαρύνονται και οι ομάδες.

Ως ανταπόδοση για τα μέτρα ασφαλείας, το 10% του τηλεοπτικού συμβολαίου της Σούπερ Λίγκας πηγαίνει στα ασφαλιστικά ταμεία των αστυνομικών, ενώ καταβάλλεται και ποσοστό επί των πωλήσεων των εισιτηρίων που πέρσι απέφερε έσοδα 1.837.000 ευρώ.

Όπως όλοι γνωρίζουμε, τα αποτελέσματα είναι πενιχρά, τα γήπεδα παραμένουν επικίνδυνα και μικρές οργανωμένες ομάδες, εμποδίζουν χιλιάδες κόσμου να απολαύσουν με ασφάλεια τον βασιλιά των σπορ.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα τα θλιβερά επεισόδια που σημάδεψαν το ντέρμπι Παναθηναϊκού-Ολυμπιακού στο ΟΑΚΑ, όπου χρησιμοποιήθηκαν 1.800 αστυνομικοί.

Στο μεταξύ όπως αναφέρει η εφημερίδα στην Ευρώπη, τα μέτρα αστυνόμευσης είναι αποκλειστική ευθύνη της κάθε ομάδας. Στη Γερμανία για παράδειγμα η αστυνομία στήνει μπλόκα σε μία περίμετρο 1 χλμ έξω από το γήπεδο, κάνει face control και όποιος θωρείται ύποπτος απομακρύνεται. Τον πλήρη έλεγχο στα γερμανικά γήπεδα τον έχουν οι υπεύθυνοι ασφαλείας κάθε ομάδας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Έλληνες πληρώνουν «χρυσά» τα επεισόδια στα γήπεδα"

Ρέππας: Τέλος στη βαθμολογική προαγωγή

Με κριτήρια και υποκριτήρια που θα καθορίζονται με βάση το χαρακτήρα κάθε υπηρεσίας θα γίνεται η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Αυτό είπε ο υπουργός διοικητικής μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, προαναγγέλλοντας το τέλος της βαθμολογικής προαγωγής.

Όπως είπε, τα κριτήρια αυτά θα τίθενται ως στόχοι από τον εκάστοτε προϊστάμενο και θα εποπτεύονται από το συμβούλιο αξιολόγησης πριν από την τελική αξιολόγηση στο τέλος κάθε χρόνου.

“Το Δημόσιο υπάρχει και λειτουργεί όχι για τον υπάλληλο αλλά για τον πολίτη και είναι προς το συμφέρον του υπαλλήλου να αξιολογείται και να ξεχωρίζει” συμπλήρωσε.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέππας: Τέλος στη βαθμολογική προαγωγή"

Εγνατία Οδός: Κλειστή για τρεις ημέρες

Λόγω καθολικής συντήρησης στον δεξιό κλάδο της σήραγγας Κάστρου του τμήματος άσπρα Χώματα – Χρυσούπολη θα παραμείνει κλειστή, η Εγνατία Οδός από από 02.04.12 έως 05.04.12

Προβλέπονται οι εξής ρυθμίσεις:

- Αποκλεισμός της κυκλοφορίας στο τμήμα του αυτοκινητόδρομου από τον κλάδο εξόδου της Ν. Καρβάλης του Α/Κ Ασπρων Χωμάτων έως τον Α/Κ Χρυσούπολης και μόνο σε ότι αφορά την κατεύθυνση από Καβάλα προς Ξάνθη.

- Εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων (που κινούνται στην κατεύθυνση από Ασπρα Χώματα προς Χρυσούπολη), μέσω του κλάδου εξόδου της Ν. Καρβάλης στην Εθνική Οδό Νο 2.

Για περισσότερες πληροφορίες, παρακαλώ επικοινωνήστε με την Περιφερειακή Υπηρεσία Κομοτηνής.

Διαβάστε Περισσότερα » "Εγνατία Οδός: Κλειστή για τρεις ημέρες"

Πώς θα παρακάμψουν τα γενόσημα οι γιατροί

Τι αναφέρει η ανακοίνωση του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών βρήκε τρόπο για να παρακάμψουν οι γιατροί το νόμο, που επιβάλλει τη συνταγογράφηση φαρμάκων με βάση τη δραστική ουσία και όχι την εμπορική ονομασία των σκευασμάτων.


Δελτίο Τύπου:
Ο ΙΣΑ καλεί όλα τα Μέλη του να Συνταγογραφούν βάσει Οδηγιών

Η σύμφωνα με το Ν.4052/2012 απόφαση, όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο του ΕΟΠΥΥ (29-3-2012, ΑΠ14540), υποχρεώνει από 1 Απριλίου 2012, όλους τους γιατρούς να συνταγογραφούν για τους ασφαλισμένους των ΦΚΑ, με βάση τη δραστική ουσία των φαρμάκων. Αυτό, που προς το παρόν ισχύει για τις 10 μεγαλύτερες σε κατανάλωση δραστικές ουσίες για τις οποίες υπάρχουν φάρμακα με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας και γενόσημα και για συγκεκριμένες θεραπευτικές κατηγορίες μετά από την ΔΥΓ3(α)/οικ ΓΥ 149 απόφαση του ΥΥΚΑ, θα ισχύει καθολικά για όλες τις ουσίες από 1η Ιουνίου 2012, οπότε καθίσταται η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία υποχρεωτική.

Ο ΙΣΑ δηλώνει την κατηγορηματική αντίθεσή του στην εκχώρηση του θεραπευτικού σχήματος σε μη γιατρούς, και προειδοποιεί για την επικινδυνότητα αυτού του απαράδεκτου νομοθετήματος.
Από την καρδιά της Ευρώπης, την πόλη του Βερολίνου, στην οποία βρίσκεται για την αδελφοποίηση των δύο μητροπολιτικών Ιατρικών Συλλόγων Αθήνας και Βερολίνου, ο Πρόεδρος του ΙΣΑ, κος Γιώργος Πατούλης τονίζει: «Πουθενά στην Ευρώπη δε συναποφασίζουν για τη θεραπευτική αγωγή ενός ασθενή, μη γιατροί, ούτε και παρεμβαίνουν σε αυτήν. Πουθενά στην Ευρώπη δε χορηγούνται συνταγογραφούμενα φάρμακα άνευ ιατρικής συνταγής.
Τα φαινόμενα αυτά πρέπει άμεσα να εκλείψουν, προκειμένου να διαφυλαχθεί η Δημόσια Υγεία. Την τιτλοποίηση του κάθε φαρμάκου, τα θεραπευτικό του παράθυρο και την αποτελεσματικότητα του από ασθενή σε ασθενή, πρέπει να την έχει υπό την ευθύνη της παρακολούθησης μόνον ο θεράποντας γιατρός. Ειδικά σε φάρμακα που η απόκλιση τους στην περιοχή κάτω από την καμπύλη πλησιάζει το 20-25%, είναι επικίνδυνη η παρέμβαση οποιουδήποτε μη γιατρού στην συναπόφαση του ιδιοσκευάσματος που θα χορηγηθεί, διότι π.χ. δύο αντιπηκτικά που έχουν την ίδια δραστική ουσία και διαφορετική φαρμακοκινητική, το ένα μπορεί να δημιουργήσει θρόμβο στον άρρωστο και το άλλο αιμορραγία; Ποιος λοιπόν θα ευθύνεται για την ασφάλεια του αρρώστου; Ποιος και με ποια κριτήρια θα επιλέξει το κατάλληλο σκεύασμα για κάθε ασθενή;…»

Ο ΙΣΑ, ως θεματοφύλακας της Δημόσιας Υγείας, προειδοποιεί όλους τους πολίτες για την επικινδυνότητα της μετάθεσης της θεραπευτικής αγωγής σε μη γιατρούς και καλεί όλους τους γιατρούς μέλη του να προφυλάξουν την υγεία των ασθενών τους, αντιστεκόμενοι σε τέτοιου είδους πρόχειρα μέτρα που λαμβάνονται από όσους δε γνωρίζουν τη ευθύνη που φέρει ο θεράπων γιατρός.

Γι αυτό το λόγο, από 1 Απριλίου 2012,
1) καλούμε όλα τα μέλη μας, να αναλάβουν την ιατρική τους ευθύνη και για τις δέκα αυτές ουσίες να συνταγογραφούν, παράλληλα με τη δραστική ουσία, και το σκεύασμα σε παρένθεση, το οποίο κρίνουν καταλληλότερο για τον κάθε ασθενή τους.
2) προτείνουμε, ο θεράπων γιατρός να αναγράφει με ερυθρό στυλό, σε κάθε ηλεκτρονική συνταγή που εκτυπώνει και σφραγίζει, τη φράση: «αλλαγή της ιατρικής συνταγής επισύρει ποινικές ευθύνες». Επίσης, καλείται να τυπώσει σφραγιδάκι με την ανωτέρω φράση, με το οποίο θα σφραγίζει τη συνταγή που χορηγεί, από 1η Απριλίου για τις δέκα πρώτες δραστικές ουσίες και από 1η Ιουνίου για όλες.

Καλούμε όλα τα μέλη μας να συνταχθούν σε αυτή τη μορφή κινητοποίησης.


Για το ΔΣ του ΙΣΑ
Ο Πρόεδρος  Γιώργος Πατούλης                 ο Γεν Γραμματέας  Στάθης Τσούκαλος


Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς θα παρακάμψουν τα γενόσημα οι γιατροί"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news