facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 31 Μαρτίου 2012

«Πράσινο φως» στις απολύσεις εκπαιδευτικών

Αξιολόγηση και για τους καθηγητές φέρνει η τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή

Ανοίγει ο δρόμος για την απόλυση εκπαιδευτικών από τα σχολεία, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή ο υπουργός Παιδείας Γιώργος Μπαμπινιώτης.

Έτσι, πλέον και για τους εκπαιδευτικούς, όπως και για άλλους δημόσιους υπαλλήλους, η αξιολόγηση θα καθορίζει ποιοι θα μένουν και ποιοι θα απομακρύνονται από τα σχολεία.

Τα κριτήρια αξιολόγησης, η διαδικασία και τα όργανα που θα την αναλάβουν θα καθορίζονται μετά από προεδρικό διάταγμα ύστερα από πρόταση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Παιδείας.

Το προεδρικό διάταγμα αναμένεται να εκδοθεί μέσα σε τέσσερις μήνες από τη στιγμή δημοσίευσης του νόμου.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο φως» στις απολύσεις εκπαιδευτικών"

Προς απεργία την επόμενη εβδομάδα στο Ωνάσειο

Έκτακτη γενική συνέλευση τη Δευτέρα

Κινητοποιήσεις προγραμματίζουν από την επόμενη εβδομάδα οι εργαζόμενοι στο Ωνάσειο Καρδιοχειρουργικό Κέντρο, μετά τις νέες δραστικές περικοπές που αποφασίστηκαν από το υπουργείο Υγείας.

Οι εργαζόμενοι υποστηρίζουν ότι σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη στο Ωνάσειο παρουσία του υπουργού Υγείας κ. Ανδρέα Λοβέρδου, και του γενικού γραμματέα του υπουργείου κ. Πολύζου, με τη συμμετοχή των εκπροσώπων του Ιδρύματος Ωνάση και της διοίκησης του νοσοκομείου, αποφασίστηκε περαιτέρω μείωση των μισθών των εργαζομένων έως και 45%.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι στο Ωνάσειο έχουν ήδη υποστεί μισθολογικές μειώσεις ενώ έχει κοπεί επίσης το επίδομα Χριστουγέννων, Πάσχα και διακοπών, ενώ ήδη σημειώνονται καθυστερήσεις στην έγκαιρη καταβολή των μισθών, οι οποίοι όταν καταβάλλονται δεν καταβάλλονται στο ακέραιο, αλλά έναντι. Παράλληλα προγραμματίζονται απολύσεις περίπου 300 εργαζομένων από το μη ιατρικό προσωπικό και 35 από το ιατρικό προσωπικό. Επίσης, όπως πληροφορήθηκαν οι εργαζόμενοι αποφασίσθηκε ακόμη το κλείσιμο ορισμένων τμημάτων του νοσοκομείου, καθώς και η παραχώρηση άλλων τμημάτων σε ιδιώτες του χώρου της υγείας, κάτι που επιχειρήθηκε και κατά το παρελθόν αλλά απετράπη.

Οι ιδιώτες επιχειρηματίες του χώρου της υγείας και κυρίως μεγάλα διαγνωστικά κέντρα έχουν εκφράσει από ετών το ενδιαφέρον τους να αναλάβουν την εκμετάλλευση των μικροβιολογικών εργαστηρίων και των εξωτερικών ιατρείων του Ωνασείου, δύο από τα πιο κερδοφόρα τμήματα του νοσοκομείου ακριβώς επειδή εξυπηρετούν εξωτερικούς ασθενείς που πληρώνουν για τις εξετάσεις τους και όχι μόνον τους εσωτερικούς ασθενείς του νοσοκομείου. Οι εργαζόμενοι καταγγέλλουν επίσης ότι το νοσοκομείο λειτουργεί με σοβαρότατες ελλείψεις σε αναλώσιμα, ακόμη και γάζες.

Το σωματείο εργαζομένων του νοσοκομείου έχει συγκαλέσει για τη Δευτέρα έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσει το πλαίσιο των κινητοποιήσεων, τις οποίες φέρονται αποφασισμένοι να κλιμακώσουν και μάλιστα σε μια περίοδο που η πληρότητα του κέντρου είναι ιδιαίτερα υψηλή.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς απεργία την επόμενη εβδομάδα στο Ωνάσειο"

Ανακαλούνται επικίνδυνα γλυκίσματα για παιδιά

Ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής μετά από έλεγχο της επιχείρησης UNISON HELLAS M. ΚΟΤΣΙΦΑΚΟΥ ΜΟΝ. ΕΠΕ ΕΙΣΑΓΩΓΕΣ- ΕΞΑΓΩΓΕΣ- ΕΜΠΟΡΙΟ, στην περιοχή του Αγ. Ι. Ρέντη ανακαλεί άμεσα τα παρακάτω προϊόντα:

1. YUMMY GUMMY MEYVELER (γλύκισμα ) διότι περιέχει χρωστικές Ε102 , Ε104, Ε129, οι οποίες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και στην προσοχή στα παιδιά.
2. YUMMY GUMMY HOT DOG (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε102, Ε104, Ε110 και Ε129 , οι οποίες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά.
3. YUMMY GUMMY ALLIGATOR (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε102, Ε104 ,Ε133 εκ των οποίων οι δύο πρώτες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά.
4. YUMMY GUMMY TARANTULA (Γλύκισμα) διότι περιέχει χρωστικές Ε124, Ε129, Ε133 εκ των οποίων οι δύο πρώτες μπορεί να έχουν επιβλαβή συνέπεια στη δραστηριότητα και προσοχή στα παιδιά.

Οι καταναλωτές , που έχουν ήδη προμηθευτεί τα ανωτέρω προϊόντα καλούνται να μην τα καταναλώσουν.

Ο Πρόεδρος του ΕΦΕΤ, κος Γιάννης Μίχας, σε δηλώσεις του τόνισε: «Η διάθεση ασφαλών προϊόντων προς τους καταναλωτές αποτελεί πρώτιστο μέλημα του ΕΦΕΤ. Η ευαισθησία όλων μας σε σχέση με τη διακίνηση προϊόντων που απευθύνονται κυρίως σε μικρά παιδιά είναι ακόμη μεγαλύτερη και η αντίδραση μας κινούμενη σε ακόμη πιο αυστηρά πλαίσια».


Διαβάστε Περισσότερα » "Ανακαλούνται επικίνδυνα γλυκίσματα για παιδιά"

Διώξεις σε υπαλλήλους πολεοδομιών της Αττικής

Στον εισαγγελέα ο φάκελος με 65 "επίορκους" πολεοδόμους για "όργιο" παρατυπιών - Είτε δεν έκοβαν πρόστιμα είτε τα "κούρευαν"

Στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών μεταβιβάσθηκε ο φάκελος της δικογραφίας προκαταρκτικής εξέτασης, σχετικά με τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών υπαλλήλων της Πολεοδομίας για την υπόθεση μη επαναβεβαίωσης προστίμων αυθαιρέτων.

Η προκαταρκτική εξέταση ολοκληρώθηκε από την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με το Σώμα Επιθεωρητών - Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης και αφορούσε υπαλλήλους της Διεύθυνσης Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα, πρώην Νομαρχίας Αθηνών, της Πολεοδομίας του Δήμου Αθηνών, και των Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής.

Αφορούσε επίσης τον προσδιορισμό του ύψους της ζημιάς που υπέστη το Δημόσιο από την αδικαιολόγητη μη σύνταξη εκθέσεων αυτοψίας και χρηματικών καταλόγων και τη μη επαναβεβαίωση προστίμων αυθαιρέτων, από τις υπηρεσίες αυτές, κατά το χρονικό διάστημα από 01-04-2004 έως 31-03-2009.

Η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ σχημάτισε δικογραφία σε βάρος 65 υπαλλήλων σχεδόν όλων των υπηρεσιών Πολεοδομίας σε όλη την Αττική για μη καταγραφή πολεοδομικών παραβάσεων και για μη είσπραξη προστίμων. Ανάμεσα στους κατηγορουμένους είναι ακόμη και διευθυντικά στελέχη Πολεοδομιών οι οποόι φαίνεται να έχουν εμπλακεί σε τουλάχιστον 80 περιπτώσεις παράτυπων ενεργειών. Στο μεταξύ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να εντοπιστούν όλες οι περιπτώσεις.

Μέχρι στιγμής, 20 από τους εμπλεκόμενους υπαλλήλους είναι από την Πολεοδομία του Δήμου Αθηναίων, 22 από τις υπηρεσίες Πολεοδομιών Βορείου και Νοτίου Τομέα Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Ανατολικής Αττικής και οι υπόλοιποι 23 από την Διεύθυνση Πολεοδομίας Ανατολικού Τομέα της πρώην νομαρχίας Αθηνών.

Ειδικότερα στην περιοχή της Πλάκας αποκαλύφθηκε “όργιο” παρατυπιών. Μόνο από τη συγκεκριμένη περιοχή της Αττικής, οι απώλειες του δημοσίου αγγίζουν δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. Μεταξύ άλλων εντοπίσθηκε ακόμη και “κούρεμα” προστίμου από 200.000 σε 30.000 ευρώ και άλλες παρόμοιες χαριστικές πράξεις, με το αζημίωτο παντα, για τους υπηρεσιακούς παράγοντες.

Στο πόρισμα των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ επισυνάπτεται σχετική αρχική έρευνα του Σώματος Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα ζητείται το άνοιγμα των λογαριασμών όλων των εμπλεκομένων υπαλλήλων οι οποίοι έχουν δώσει σχετικές καταθέσεις στην ΕΛ.ΑΣ.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διώξεις σε υπαλλήλους πολεοδομιών της Αττικής"

Πώς γίνεται στο εξής η μεταβίβαση ακίνητων

Στη διευκρίνιση ότι απαγορεύεται και είναι απολύτως άκυρη η μεταβίβαση ή σύσταση εμπράγματου δικαιώματος σε ακίνητο χωρίς υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη και βεβαίωση μηχανικού ότι δεν υπάρχει αυθαίρετη κατασκευή στο ακίνητο ή ότι η υφιστάμενη αυθαίρετη κατασκευή ή η εγκατεστημένη αυθαίρετη χρήση έχει υπαχθεί στη διαδικασία ρύθμισης του Ν. 4014/2011 προχώρησε το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με εγκύκλιο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Π. Οικονόμου η διαδικασία ρύθμισης των υπαγόμενων στο νόμο 4014/2011 αυθαίρετων κατασκευών ή χρήσεων γίνεται ηλεκτρονικά και εκδίδεται βεβαίωση από το πληροφοριακό σύστημα μετά τον έλεγχο της πληρότητας του φακέλου και την εξόφληση του ενιαίου ειδικού προστίμου, με την οποία πιστοποιείται η περαίωση της διαδικασίας υπαγωγής αυθαίρετου ακινήτου.

Μέχρι την ενεργοποίηση της δυνατότητας του πληροφοριακού συστήματος να υποδεχθεί το σύνολο των δικαιολογητικών και μελετών είναι δυνατή η περαίωση της διαδικασίας, εφόσον εξοφληθεί το ενιαίο ειδικό πρόστιμο και υποβληθεί ηλεκτρονικά δήλωση του εξουσιοδοτημένου μηχανικού ότι έχει στη διάθεσή του όλα τα δικαιολογητικά και τις μελέτες και θα τα υποβάλει ηλεκτρονικά έως και τις 31 Μαρτίου 2012.

Περαιτέρω, μετά την περαίωση της ανωτέρω διαδικασίας επιτρέπεται η μεταβίβαση του αυθαίρετου ακινήτου ή η σύσταση εμπράγματου δικαιώματος επ' αυτού, αφού εκδοθεί η σχετική βεβαίωση μηχανικού ότι οι εκτελεσμένες αυθαίρετες κατασκευές ή οι εγκατεστημένες αυθαίρετες χρήσεις εμπίπτουν σε μία από τις εξαιρέσεις του ν. 4014/2011». Η βεβαίωση αυτή υποβάλλεται ηλεκτρονικά στο Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος, όπου λαμβάνει μοναδικό αριθμό που αφορά το ακίνητο, πριν από τη σύνταξη των συμβολαίων.

Ενόψει των ανωτέρω συνάγεται ότι η απαλλαγή α΄ κατοικίας χορηγείται και για την επιφάνεια των ως άνω ρυθμισθέντων χώρων, εφόσον πρόκειται για χώρους κύριας χρήσης και υπό την προϋπόθεση ότι προκύπτει ότι επιτρέπεται η μεταβίβασή τους, δεδομένου ότι κατά το χρόνο της αγοράς έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία υπαγωγής στις διατάξεις του ν. 4014/2011.

Επίσης, ο φόρος μεταβίβασης, ο οποίος καταβλήθηκε για την αξία ήδη ρυθμισθέντων χώρων κατά την αγορά ακινήτων που υπήχθησαν στις διατάξεις της απαλλαγής α΄ κατοικίας, μπορεί να επιστραφεί ως αχρεωστήτως καταβληθείς εντός τριετίας από την ημερομηνία καταβολής του, μετά από υποβολή σχετικής αίτησης από το δικαιούχο, εφόσον κατά το χρόνο της αγοράς είχε ήδη ολοκληρωθεί η διαδικασία ρύθμισής τους κατά τα ανωτέρω.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πώς γίνεται στο εξής η μεταβίβαση ακίνητων"

15% των γερμανικών εξαγωγών όπλων και 12% των γαλλικών πλήρωσε η Ελλάδα ..επί ΔΝΤ

“Υπάρχουν συμβάσεις,αλλά υπάρχουν και μίζες”,είπε στη Βουλή ο Δημήτρης Παπαδημούλης του ΣΥΡΙΖΑ ζητώντας να παγώσουν εδώ και τώρα οι συμβάσεις για τα δύο γερμανικά υποβρύχια που παρήγγειλε η κυβέρνηση Παπανδρέου και έδωσε δύο ποσοστά που δείχνουν ότι όσοι δανείζουν την Ελλάδα …κερδίζουν:

Σύμφωνα με το βουλευτή:

· «Η Ελλάδα του μνημονίου, η Ελλάδα της σκληρής μονόπλευρης λιτότητας, αγοράζει το 15% των γερμανικών εξαγωγών σε όπλα και το 12% των γαλλικών εξαγωγών σε όπλα. Αυτή είναι η πολιτική σας; »

· «Κάνατε κάποια αγωγή για να πάρετε λεφτά; Χρησιμοποιήσατε την απόφαση του γερμανικού δικαστηρίου για να παγώσετε τα δύο γερμανικά υποβρύχια να γλιτώσουμε το 1 δισεκατομμύριο;

· Χρησιμοποιήσατε αυτήν την καταδίκη για να επαναδιαπραγματευτείτε την πανάκριβη τιμή που είχε μέσα και τις μίζες; Στείλατε κανέναν φυλακή; Κάνατε καμία δήλωση ότι αργοπορεί η ελληνική δικαιοσύνη;»


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επικαλούμενος την - με γερμανική δικαστική βούλα- αποδεδειγμένη τακτική της εταιρίας Ferrostaal να "λαδώνει" αξιωματούχους χωρών για την παραγγελία υποβρυχίων σε Πορτογαλία και Ελλάδα καθώς και το πρόστιμο 140 εκατ. ευρώ που επιβλήθηκε στην εταιρεία αλλά και την καταδίκη δυο αξιωματούχων της Ferrostaal σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, επεσήμανε:



« Η υπόθεση των τεσσάρων γερμανικών υποβρυχίων είναι μια αμαρτωλή υπόθεση. Αγοράστηκαν πανάκριβα και η αγορά τους στην Ελλάδα συνδέεται με μίζες.

Στη Γερμανία για αυτήν την αγορά η FERROSTAAL, που τα πούλησε στην Ελλάδα, καταδικάστηκε σε πρόστιμο 140 εκατομμυρίων ευρώ και δύο Γερμανοί αξιωματούχοι πήγαν φυλακή.

Στην Ελλάδα δεν έχει επιβληθεί κανένα πρόστιμο στη FERROSTAAL, ούτε καν έχετε ζητήσει ένα ευρώ. Κανείς ακόμα δεν έχει κάτσει στο εδώλιο, Πόσω μάλλον να πάει φυλακή και επιπλέον προχωράτε κανονικά στην προμήθεια των αμαρτωλών υποβρυχίων”.

Ο κ.Παπαδημούλης αναφέρθηκε εκτενώς και στο θέμα των φρεγατών Fremm:

“Τι ακριβώς γίνεται με αυτές τις φρεγάτες; Διαβάζω στον διεθνή Τύπο ότι, όπως οι Γερμανοί απαιτούν το μερτικό τους, το απαιτούν και οι Γάλλοι. Υπάρχει πίεση; Έχουν αναληφθεί δεσμεύσεις; Έχει παγώσει αυτή η προμήθεια, ναι ή όχι; Διότι, ακούγοντας τον κ. Αβραμόπουλο, που είναι ο μάστορας της γενικότητας, άλλες φορές λέει «ναι, έχουν παγώσει» και άλλες φορές το αφήνει ανοιχτό.

Στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων, που είναι αρμόδια, ο κ. Αβραμόπουλος πριν από λίγες εβδομάδες τα είπε μπερδεμένα και διαβάζω ότι έχει προγραμματιστεί και ένα ταξίδι στη Γαλλία με αντικείμενο τις φρεγάτες. Πείτε μας, λοιπόν: Έχετε καταθέσει ως Κυβέρνηση τώρα ή παλιότερα στη διάρκεια του μνημονίου πρόταση στην τρόικα, στους Γερμανούς, στους Γάλλους, κάποια εξοπλιστικά προγράμματα, από τα οποία βγάζουν της Παναγιάς τα μάτια οι βιομηχανίες τους με μίζες, να παγώσουν, να ακυρωθούν; Εάν ναι, εάν το διεκδικήσατε, τι σας απάντησαν; Εάν όχι, με ποια καρδιά, με ποιο κουράγιο, με ποια λογική κόβετε μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας, το κοινωνικό κράτος και δεν τολμάτε να κόψετε αυτά τα εξοπλιστικά προγράμματα;”

onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "15% των γερμανικών εξαγωγών όπλων και 12% των γαλλικών πλήρωσε η Ελλάδα ..επί ΔΝΤ"

Με «λουκέτο»στα Πανεπιστήμια απειλούν Πρυτάνεις

«Αν διακοπεί η χρηματοδότηση των Πανεπιστημίων θα διακοπεί η λειτουργία τους»

Στις εξελίξεις σχετικά με τη ρύθμιση του υπουργού Παιδείας για τα Πανεπιστήμια και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, αναφέρθηκε σε σημερινή του δήλωση ο προεδρεύων της Συνόδου Πρυτάνεων, πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Τριαντάφυλλος Αλμπάνης, επισημαίνοντας τα προβλήματα των πανεπιστημίων και κυρίως όσα θα προκληθούν αν διακοπεί η χρηματοδότησή τους.

«Δυστυχώς, ύστερα από τις πρόσφατες δηλώσεις της ηγεσίας του υπουργείου Παιδείας, Διά Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων για την ενεργοποίηση της χρηματοδότησης των ΑΕΙ και τη συγκρότηση επιτροπής για την υποβολή προτάσεων σχετικά με τις δυσλειτουργίες του Ν. 4009/2011, περίσσευσαν και πάλι οι ύβρεις κατά των πανεπιστημίων και των πρυτανικών αρχών», επισημαίνει ο Τριαντ. Αλμπάνης και τονίζει:

«Τα πανεπιστήμια έχουν ανάγκη σήμερα από ενίσχυση του έργου και του ρόλου τους, όσο ποτέ άλλοτε, στηρίζοντας την κοινωνία και την οικονομία της χώρας. Όσοι επιτίθενται στα πανεπιστήμια και τις εκλεγμένες διοικήσεις τους, φαίνεται ότι δεν αντιλαμβάνονται ή δεν τους ενδιαφέρει, αν η διακοπή της χρηματοδότησης των πανεπιστημίων οδηγεί σε διακοπή της λειτουργίας τους και σε ανεξέλεγκτες καταστάσεις στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι πρυτανικές αρχές δίνουν αγώνα, ώστε τα Ιδρύματα της χώρας να παραμείνουν ανοιχτά και όρθια, χωρίς να αναστείλουν καμία εκπαιδευτική και ερευνητική δραστηριότητα, παρά τις δύσκολες και συχνά ανυπέρβλητες συνθήκες στις οποίες είναι υποχρεωμένα να λειτουργήσουν», επισημαίνει ο πρύτανης.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Με «λουκέτο»στα Πανεπιστήμια απειλούν Πρυτάνεις"

«Λυπηρό» χαρακτηρίζει το Iδρυμα Γ. Παπανδρέου τα περί μη χρηματοδότησής του

«Λυπηρό γεγονός» χαρακτηρίζει το Ίδρυμα «Γεωργίου Παπανδρέου» τα όσα αναφέρονται σε δημοσιεύματα περί απόρριψης χρηματοδότησης προγράμματος που είχε υποβάλει στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ. Σε ανακοίνωσή του αναφέρει ότι είχε υποβάλει πρόγραμμα με τίτλο «Αναδίφηση στη σύγχρονη ιστορική πραγματικότητα μέσω της δημιουργικής αξιοποίησης του αρχειακού υλικού του Ιδρύματος Γ.Α. Παπανδρέου, για τη λειτουργία καινοτόμου θεματικού πάρκου της σύγχρονης ελληνικής Ιστορίας».

Αν αληθεύουν οι πληροφορίες περί απόρριψης του προγράμματος, τονίζεται στην ανακοίνωση, αποτελεί λυπηρό γεγονός, που «θα μειώσει τη δυνατότητα συνέχισης του πολύτιμου έργου της διαφύλαξης ενός μέρους της ιστορικής μνήμης του τόπου και αυτό δεν μπορεί να θεωρείται χαρμόσυνη είδηση».

Το πρόγραμμα, το οποίο φαίνεται να απορρίφθηκε για τυπικούς λόγους, όπως επισημαίνεται, δεν επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, ούτε πηγαίνει στο Ίδρυμα, αλλά στα άτομα και στους φορείς που θα επιλέξει το αρμόδιο υπουργείο να αναθέσει το έργο, ύστερα από διαγωνισμό.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι το Ίδρυμα δεν έχει υλοποιήσει στο παρελθόν άλλο παρόμοιο πρόγραμμα, ενώ σημειώνεται ότι ήταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου εκείνη που διέκοψε οποιαδήποτε κρατική επιχορήγηση προς τα Ιδρύματα Κοινοβουλευτικών Πρωθυπουργών. Με την απόφαση αυτή διακόπηκε κάθε κρατική στήριξη στα Ιδρύματα Ανδρέα και Γεωργίου Παπανδρέου.

Η διακοπή της επιχορήγησης, τονίζεται στην ανακοίνωση, δυσκολεύει το έργο του Ιδρύματος και παράλληλα επισημαίνεται ότι αυτό γίνεται όταν άλλα Ιδρύματα μπορούν να λειτουργήσουν άνετα χωρίς την κρατική ενίσχυση.

Τονίζεται επίσης ότι μέρος του έργου του Ιδρύματος συνεχίζεται και ενισχύεται από εθελοντές και μέλη της οικογένειας, τα οποία, με βάση το καταστατικό, «δεν μπορούν να έχουν οποιαδήποτε αμοιβή ή οικονομικό όφελος για όσα κάνουν για να προβάλουν την ιστορία της χώρας μέσα από το έργο των πρωθυπουργών».

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι σε όλες τις χώρες του κόσμου το αντίστοιχο υλικό θεωρείται πολύτιμο, καθώς πέραν της ιστορίας, αποτελεί και πηγή πολιτιστικού πλούτου, που αξιοποιούμενος μπορεί να δώσει και οικονομικά οφέλη.

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Λυπηρό» χαρακτηρίζει το Iδρυμα Γ. Παπανδρέου τα περί μη χρηματοδότησής του"

Η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση σώζει τον Σκορπιό

Προσφέρουν 500 εκατομμύρια ευρώ για να τον αποκτήσουν

Η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση σώζει τον Σκορπιό καθώς με βάση αυτήν απαγορεύεται ρητά η πώλησή του.

Σύμφωνα μάλιστα με συγκεκριμένη πρόνοιά της σε περίπτωση που κάποιος από τους φυσικούς του κληρονόμους δεν μπορεί να τον συντηρήσει μετατρέπεται αυτομάτως σε κατασκήνωση για τα παιδιά των υπαλλήλων της Ολυμπιακής Αεροπορίας.

Ωστόσο αυτό είναι οξύμωρο το 2012, καθώς η Ολυμπιακή δεν υπάρχει πλέον, τουλάχιστον με την αρχική της μορφή. Η ουσία είναι όμως ότι αν δεν υπήρχε αυτή η πρόβλεψη, τότε εκτιμάται ότι η Αθηνά Ωνάση δύσκολα θα μπορούσε να αρνηθεί την ηγεμονική προσφορά που της έχει καταθέσει όμιλος Τούρκων και αράβων επιχειρηματιών, ύψους 500 εκατομμυρίων ευρώ για την αγορά του νησιού που αποτελεί παγκόσμιο σύμβολο πλούτου και δύναμης.

Είναι αδιανόητο πόσο μεγάλη αγοραστική κινητικότητα υπάρχει γύρω από ένα νησί που -με βάση την διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση- δεν μπορεί να πουληθεί.

Κάτι που σημαίνει πως, όπου υπάρχει θέληση, ίσως να υπάρχει και τρόπος.

Σύμφωνα με πηγές η αρχική πρόταση ύψους 500.000.000 ευρώ του ομίλου Αράβων και Τούρκων επιχειρηματιών (ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει στην κατοχή του και γνωστή ποδοσφαιρική ομάδα της Τουρκίας) έγινε πριν από 20 μέρες.

Όλα αυτά στο πλαίσιο έντονων φημών ότι η Αθηνά Ωνάση εξετάζει πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο της πώλησης, εξαιτίας του μεγάλου για εκείνη κόστους συντήρησης του νησιού και των εγκαταστάσεων που βρίσκονται σε αυτό.

Μοναδικό εμπόδιο (ενδεχομένως ανυπέρβλητο) σε μια τέτοια πιθανή αγοραπωλησία, στέκεται η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση που αναφέρει ρητά πως ο Σκορπιός δεν μπορεί να πωληθεί και ότι θα περνά κάθε φορά στον φυσικό του κληρονόμο.

Τέλος αναφέρει πως στην περίπτωση που ο πιθανός φυσικός κληρονόμος δεν μπορεί να συντηρεί τον Σκορπιό, αυτός παραχωρείται αυτόματα στην Ολυμπιακή Αεροπορία, για να χρησιμοποιηθεί ως παιδική κατασκήνωση για τα παιδιών των εργαζομένων.

Ουσιαστικά η μοναδική παρακαμπτήρια οδός στο συγκεκριμένο «αγκάθι», θα μπορούσε να είναι μια μακροχρόνια ενοικίαση του νησιού για περίοδο 99 χρόνων. Αλλά, ακόμη και τότε, το τίμημα δεν θα μπορούσε να είναι πάνω από 20.000.000 δολάρια.

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο Σκορπιός παραμένει ένα φιλέτο. Οπότε το σίριαλ για την πιθανή πώλησή του αναμένεται να εξελιχθεί σε Αμερικάνικη σαπουνόπερα, από αυτές με διάρκεια δεκαετιών...

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η διαθήκη του Αριστοτέλη Ωνάση σώζει τον Σκορπιό"

Η απλή διαδικασία έκδοσης βίζας θα φέρει τουρισμό

Περισσότερους από 3 εκατ. τουρίστες βλέπει ο ΣΕΤΕ

Έκρηξη του τουρισμού προς την Ελλάδα εκτιμάται ότι θα φέρει η απλούστευση των διαδικασιών για την έκδοση βίζας, αλλάζοντας τα μέχρι τώρα δεδομένα στα τουριστικά έσοδα και στην απασχόληση.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΤΕ Ανδρέα Ανδρεάδη με τον εξορθολογισμό αυτής της διαδικασίας 3 έως 5 εκατομμύρια περισσότεροι τουρίστες θα αφιχθούν στην Ελλάδα τα επόμενα χρόνια φτάνοντας τουλάχιστον τα 20 εκατομμύρια τουρίστες.

Αγορές όπως η Ρωσία, Ουκρανία, Κίνα θα προσδώσουν τεράστια δυναμική στο ελληνικό τουριστικό προϊόν, το οποίο, όπως αναγνωρίζει ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, όχι μόνο δεν κέρδισε αλλά έχασε από την καθιέρωση της συνθήκης Σένγκεν, καθώς έχει υποβάλλει εκατομμύρια τουρίστες «σε ακριβή, χρονοβόρα και συχνά ρατσιστική διαδικασία» προκειμένου να πάρουν ταξιδιωτική βίζα.

Η απλούστευση των διαδικασιών θα ανοίξει επίσης νέες θέσεις εργασίας, καθώς θα προκύψει γεωμετρική αύξηση των αφίξεων. Για κάθε 200 επιπλέον αφίξεις δημιουργείται μια νέα θέση εργασίας, δήλωσε ο γενικός γραμματέας του Παγκόσμιου Οργανισμού Τουρισμού Ταλέμπ Ριφάι.

Το 2011 οι αφίξεις των τουριστών έφτασαν τα 16,5 εκατομμύρια και τα τουριστικά έσοδα σημείωσαν άνοδο 10% σε σχέση με πέρσι. Αύξηση 10% στα έσοδα, σύμφωνα με εκτιμήσεις των φορέων του τουρισμού, ισοδυναμούν με αύξηση 1% στο ΑΕΠ της χώρας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απλή διαδικασία έκδοσης βίζας θα φέρει τουρισμό"

Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο ν.σ. για τα ταξί

Τροπολογίες δίχως τέλος

Μπορεί το σχέδιο νόμου να ψηφίστηκε επί της Αρχής, από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής, το σχέδιο νόμου όμως επιδέχεται νομοθετικές αλλαγές με σειρά ρυθμίσεων που κατέθεσε ο αρμόδιος υπουργός Μάκης Βορίδης.

Έδρα

Με απόφαση του υπουργού και ύστερα από πρόταση του Περιφερειάρχη θα καθορίζονται οι νέες έδρες που θα προκύπτουν από τη συνένωση όμορων εδρών της ίδιας Περιφέρειας.

Νέες άδειες

Εντός του Ιανουαρίου κάθε έτους αδειοδοτήσεως δημοσιεύεται πρόσκληση κάθε οικείου Περιφερειάρχη με την οποία θα καλούνται οι ενδιαφερόμενοι για την απόκτηση νέων αδειών ή τη μετατροπή των αδειών σε άλλο τύπο εφόσον έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον.

Στην πρόσκληση αυτή θα διευκρινίζεται αν θα δοθούν νέες άδειες, για ποιες έδρες και τι είδους άδειες θα αποφασίζονται από τον Περιφερειάρχη. Η πρόσκληση θα δημοσιεύεται στα ΚΕΠ όλων των Δήμων της Περιφέρειας, στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, στη σελίδα του υπουργείου Υποδομών, και θα αποστέλλεται στα επαγγελματικά σωματεία και τις οργανώσεις των αυτοκινητιστών.

Μέρος των νέων αδειών που τυχόν προκύπτουν θα χορηγείται σε πολύτεκνους και τρίτεκνους με ανήλικα τέκνα και σε ανάπηρους με αναπηρία άνω του 67%. Το ποσοστό εκ του συνόλου των νέων αδειών που θα χορηγούνται σε αυτές τις ομάδες θα καθορίζεται από τον αρμόδιο υπουργό.

Μεταβίβαση αδειών

Οι μεταβιβάσεις φορολογούνται με τις ισχύουσες διατάξεις ενώ ο τρόπος φορολόγησής του θα ρυθμιστεί με νόμο.

Τιμολόγιο

Οι ιδιοκτήτες των ταξί μπορούν να συνάπτουν συμβάσεις με ολική ή μερική εκμίσθωση των αυτοκινήτων, με οδηγό, με το Δημόσιο, ή με ΝΠΔΔ, με κόμιστρο που διαμορφώνεται με έγγραφη συμφωνία μεταξύ των συμβαλλόμενων.

Το αντίγραφο του συμφωνητικού της μίσθωσης, θεωρημένο από την αρμόδια ΔΟΥ, θα πρέπει να υπάρχει στο αυτοκίνητο αλλιώς θα επιβάλλεται πρόστιμο 100ευρώ.

Κατά τις ώρες και ημέρες της μίσθωσης δεν απαιτείται η λειτουργία ταξίμετρου για την προβλεπόμενη διαδρομή που υπάρχει στο συμφωνητικό.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο ν.σ. για τα ταξί"

Μέσω TAXIS η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μισθωτών

Με εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ

Ηλεκτρονικά μέσω του TAXIS net θα υποβάλλονται από εφέτος οι δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος των μισθωτών, όσων έχουν εισόδημα από ακίνητα, γεωργικά εισοδήματα ή από την αλλοδαπή, εφόσον το ετήσιο εισόδημά τους υπερβαίνει τα 12.000 ευρώ. Αυτό προβλέπεται σε απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου στο πλαίσιο της πολιτικής απλοποίησης των φορολογικών διαδικασιών και της διευκόλυνσης των φορολογούμενων.

Από την υποχρέωση αυτή εξαιρούνται οι υπόχρεοι που αποκτούν εισοδήματα από συντάξεις, εκτός κι αν αποκτούν και εισοδήματα από ατομική επιχείρηση ή ελευθέριο επάγγελμα.

Τα παραπάνω ισχύουν για δηλώσεις που υποβάλλονται είτε από τους ίδιους με τους δικούς τους κωδικούς πρόσβασης, είτε από εξουσιοδοτημένο λογιστή- φοροτεχνικό με τους προσωπικούς του κωδικούς πρόσβασης, ανεξάρτητα αν οι υπόχρεοι είναι εγγεγραμμένοι στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες Taxis net.

Στην απόφαση διευκρινίζεται ότι σε περιπτώσεις που δεν υπάρχει η δυνατότητα ηλεκτρονικής υποβολής ή εφόσον κρίνεται από τον αρμόδιο προϊστάμενο ΔΟΥ, σε εξαιρετικές περιπτώσεις, ότι συντρέχει πραγματική αδυναμία υποβολής της δήλωσης με ηλεκτρονικό τρόπο (π.χ. φορολογούμενοι που είναι εγκατεστημένοι σε απομακρυσμένες περιοχές, ή μεγάλης ηλικίας ή που δεν έχουν εξοικείωση με τη χρήση του διαδικτύου) θα δίνεται η δυνατότητα να υποβληθούν σε έντυπη μορφή στις αρμόδιες ΔΟΥ.

Στους φορολογουμένους στους οποίους δεν θα σταλούν δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος σε έντυπη μορφή, λόγω υποχρέωσής τους σε ηλεκτρονική υποβολή της και δεν είναι ήδη πιστοποιημένοι χρήστες του TAXISNET, η ΓΓΠΣ θα αποστείλει με συστημένη επιστολή τους απαραίτητους κωδικούς πρόσβασης, προκειμένου να υποβάλουν τη δήλωση τους μέσω διαδικτύου.

Επίσης παρατείνεται η ισχύς των κωδικών πρόσβασης των χρηστών των ηλεκτρονικών υπηρεσιών που ήταν εγγεγραμμένοι πριν την έναρξη λειτουργίας του νέου TaxisNet, που λήγει την 30η Ιουνίου 2012 μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου 2012. Συνεπώς, οι κωδικοί των χρηστών του TaxisNet που αυτή τη στιγμή κάνουν χρήση των υφισταμένων ηλεκτρονικών υπηρεσιών, θα διατηρηθούν σε ισχύ και θα μπορούν να υποβάλλουν κάθε είδους δήλωση.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέσω TAXIS η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων μισθωτών"

Βουλή: «Πόλεμος» γύρω από το έλλειμμα του 2009

Δεν κατάφεραν να καταλήξουν σε κοινό πόρισμα τα μέλη της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για το έλλειμμα του 2009 και, έτσι, δόθηκαν στη δημοσιότητα διαφορετικά πορίσματα από το ΠΑΣΟΚ, τον ΛΑΟΣ αλλά και από τους ανεξάρτητους βουλευτές Η. Θεοδωρίδη, Οδ. Βουδούρη και Έ. Παπαδημητρίου. Από την αρχή αρνήθηκαν να συμμετάσχουν στη διαδικασία η Νέα Δημοκρατία και το ΚΚΕ, ενώ στη συνέχεια αποχώρησε ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Δ. Παπαδημούλης και ο ανεξάρτητος βουλευτής Π. Κουρουμπλής.

ΠΑΣΟΚ: Πολιτικά υπεύθυνος ο Γ. Παπαθανασίου

Πολιτικές ευθύνες στον υπουργό Οικονομίας και Οικονομικών, στην τελευταία κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννη Παπαθανασίου αποδίδει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009, το οποίο υπογράφεται από τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ. Βουλή- Εξεταστική Επιτροπή για το έλλειμμα του 2009. Σύμφωνα με το πόρισμα της Εξεταστικής, ο κ. Παπαθανασίου «δεν προέβη, ως όφειλε, στη λήψη, από την αρχή του έτους, διαρθρωτικών και άλλων μέτρων ικανών να μετριάσουν ή και να ανατρέψουν τη δυναμική διόγκωσης του ελλείμματος» και «αποσιώπησε την πραγματική εικόνα της δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας», προκειμένου να παραπλανήσει την ελληνική κοινή γνώμη ενόψει των εκλογών. Αντίθετα, ο διάδοχός του, υπουργός του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπακωνσταντίνου «εντατικοποίησε την προσπάθεια δημοσιονομικής προσαρμογής για το τελευταίο δίμηνο του 2009, στα πλαίσια όμως των τότε δεδομένων, λαμβάνοντας μέτρα ύψους 1 δισ. ευρώ και προέβη στη λήψη δημοσιονομικών και διαρθρωτικών μέτρων για το επόμενο έτος, κατά την κατάρτιση του Προϋπολογισμού του 2010, σε συνεννόηση και με τους εταίρους μας». Η Εξεταστική Επιτροπή, δεν διαπιστώνει παραποίηση των δημοσιονομικών στοιχείων κατά κανέναν τρόπο και εκτιμά πως οι διαμάχες στο εσωτερικό του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής ήσαν προσωπικής φύσεως και ουδόλως επηρέασαν την ποιότητα της εργασίας της, η οποία άλλωστε επικυρώθηκε και από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat). «Μέτρα, στο τέλος του 2009, ακόμα και στο θεωρητικό επίπεδο της πιο σκληρής εκδοχής τους, δεν θα απέτρεπαν την επερχόμενη κρίση δανεισμού και την ανάγκη δημιουργίας μηχανισμών, προγραμμάτων στήριξης και μιας ευρύτατης και μακρόχρονης προσαρμογής εκ μέρους της χώρας» σημειώνεται, μεταξύ άλλων, στο πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής.

ΛΑΟΣ: Ευθύνες σε ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για την κατάσταση της οικονομίας

Πολιτικές ευθύνες στις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Νέας Δημοκρατίας, κυρίως για την οικοδόμηση μιας οικονομίας ανίκανης να αντέξει στην οικονομική κρίση του 2009, αλλά και ανεπαρκή διαχείριση της ίδιας της κρίσης, καταλογίζει ο ΛΑΟΣ στις πορισματικές του θέσεις με την ολοκλήρωση της θητείας της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής. Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη συγκρότησης μιας νέας Εξεταστικής, που θα διερευνήσει την υπόθεση σε ακόμα μεγαλύτερο βάθος.

Σε ό,τι αφορά ακριβώς το έτος 2009, ο εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ χρεώνει στη Νέα Δημοκρατία ότι «ενώ έβλεπε τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό, επέλεγε με μη αξιόπιστες υπεραισιόδοξες προβλέψεις να αναφέρεται σε χαμηλό έλλειμμα και να κωλυσιεργεί. Επέλεγε, λόγω των εκλογικών αναμετρήσεων στις ευρωεκλογές, αλλά και μετά, στις εθνικές εκλογές, να αναβάλει τη λήψη μέτρων ή να λαμβάνει επιδερμικά μέτρα, που δεν μπορούσαν να λύσουν το πρόβλημα ή να βελτίωναν την κατάσταση. Μόλις λίγο πριν απ' τις εκλογές, άρχισε να αναφέρεται σε μη δημοφιλή μέτρα, ωστόσο παραμένει ακέραια η ευθύνη της για το γεγονός ότι υπήρξε διστακτική και αναποτελεσματική, όλο το πρώτο εννεάμηνο». Απέναντι στη Νέα Δημοκρατία, το ΠΑΣΟΚ, ως αξιωματική αντιπολίτευση, «παρόλο που γνώριζε απόλυτα την κατάσταση, επέλεξε την πολιτική του λαϊκισμού και του "λεφτά υπάρχουν", με αποτέλεσμα να δημιουργήσει φρούδες ελπίδες σε έναν δοκιμαζόμενο λαό και να αποφεύγει να αντιληφθεί την κατάσταση». Αλλά και μετά τις εκλογές, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ δεν έλαβε μέτρα διαρθρωτικά και άμεσης δημοσιονομικής προσαρμογής, τα οποία «θα μπορούσαν να ανακόψουν την δυναμική του ελλείμματος και ενδεχομένως να το κρατούσαν σε ένα πλαίσιο ανεκτό απ΄ τις αγορές». Ελέγχεται επίσης, «για την μη προσπάθεια επαρκούς δανειοδότησης της χώρας, το πρώτο τετράμηνο του 2010, όσο παρέμεναν τα spreads χαμηλά, γεγονός που μπορεί να μην απέτρεπε την είσοδο της χώρας στον μηχανισμό στήριξης, αλλά θα έδινε επαρκές χρονικό διάστημα, προκειμένου η διαπραγμάτευση να μην γίνει με την αίσθηση ότι είμαστε μερικές μέρες πριν απ΄ τη χρεωκοπία».

Σε ό,τι αφορά την τυχόν αλλοίωση των στατιστικών δεδομένων, προκειμένου να διογκωθεί τεχνητά το έλλειμμα στην καταγραφή του, με την υπαγωγή και 17 ΔΕΚΟ στη γενική κυβέρνηση, ο ΛΑΟΣ εκτιμά πως «πρόκειται για ένα δύσκολο θέμα», για το οποίο σαφή απάντηση μπορεί να δοθεί, μονάχα εάν γίνει έλεγχος των φακέλων των υπαχθέντων ΔΕΚΟ, καθώς επίσης και του swap που λάβαμε στις αρχές της δεκαετίας του 2000. «Από τα μέχρι στιγμής στοιχεία, δεν φαίνεται να προκύπτει για αυτό το σκέλος κάποια ευθύνη- πόσο δε μάλλον, σε επίπεδο πολιτικών προσώπων» επισημαίνει ο Θ. Πλεύρης.

Δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, εκτιμούν οι ανεξάρτητοι βουλευτές Η. Θεοδωρίδης, Οδ. Βουδούρης και Έ. Παπαδημητρίου

Ευθύνες, συνολικά στο «αδηφάγο πολιτικοκρατικό σύστημα» της χώρας, για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2009, επιρρίπτουν στις πορισματικές τους θέσεις οι προερχόμενοι απ’ το ΠΑΣΟΚ ανεξάρτητοι βουλευτές, Ηλίας Θεοδωρίδης και Οδυσσέας Βουδούρης. Επιμερίζοντας τις ευθύνες, οι κ.κ. Θεοδωρίδης και Βουδούρης, καταλογίζουν «βαριά αμέλεια και κακοδιαχείριση της δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας» στην κυβέρνηση Καραμανλή, με υπουργό Οικονομικών τον κ. Παπαθανασίου, επισημαίνοντας πως «το δίδυμο των κυρίων Καραμανλή- Παπαθανασίου, παρακολουθούσε τη ραγδαία επιδείνωση των δημοσιονομικών της χώρας και αντί να πάρει μέτρα έκτακτης ανάγκης που επιβάλλουν οι συνθήκες, μιλούσαν για μέτρα μετά τις εκλογές». Οι ευθύνες της κυβέρνησης Παπανδρέου- Παπακωνσταντίνου «αφορούν στο γεγονός ότι καθυστέρησε να αντιληφθεί τις δραματικές συνέπειες, στις οποίες είχε περιέλθει η χώρα εξαιτίας ενός μη βιώσιμου οικονομικού μοντέλου και επίσης, στο χειρισμό της κρίσης δανεισμού και στη διαχείριση του υπέρογκου χρέους που είχε συσσωρευτεί». «Οι ευθύνες που βαρύνουν την κυβέρνηση Παπανδρέου, δεν αφορούν στο ζήτημα της καταγραφής των ελλειμμάτων- άλλωστε ενδεχόμενες ποινικές ευθύνες, μπορεί να αφορούν σ' αυτούς που τα δημιούργησαν και όχι σ' αυτούς που τα κατέγραψαν», επισημαίνουν οι δύο βουλευτές.

Από πλευράς της, η προερχόμενη από την Νέα Δημοκρατία, ανεξάρτητη βουλευτής, Έλσα Παπαδημητρίου, εκτιμά πως «από καμία μαρτυρική κατάθεση δεν προκύπτουν ποινικές ευθύνες, ούτε για πολιτικά, ούτε για μη πολιτικά πρόσωπα. Επίσης, καμία νύξη ή αναφορά δεν δικαιολογείται για τους δύο πρώην πρωθυπουργούς κ.κ. Κώστα Καραμανλή και Γιώργο Παπανδρέου, πέρα απ' το γεγονός, ότι και οι δύο προσπάθησαν να διαφυλάξουν τα συμφέροντα της χώρας και εργάσθηκαν με καλές προθέσεις προς την κατεύθυνση αυτή, κατά την διάρκεια της θητείας τους, που συνέπεσε με τις δυσκολότερες μέρες της μεταπολίτευσης και την δραματικότερη διεθνή μεταπολεμική οικονομική κρίση». Σύμφωνα με την κ. Παπαδημητρίου, πολιτικές ευθύνες πρέπει να αποδοθούν και στις δύο κυβερνήσεις του 2009 για «αστοχίες»- δηλαδή για υπεραισιόδοξη εκτίμηση του ελλείμματος του 2009, εικόνα αναξιοπιστίας των στατιστικών στοιχείων κλπ. για τη Νέα Δημοκρατία, καταγγελία ως αντιλαϊκών, των μέτρων συγκράτησης του ελλείμματος για το ΠΑΣΟΚ- χωρίς ωστόσο να είναι δίκαιη η προσωποποίησή τους στα πρόσωπα των υπουργών Οικονομικών, καθώς οι ευθύνες υπήρξαν συλλογικές.

Γ. Παπαθανασίου: Προκλητικό το περιεχόμενο του πορίσματος για το έλλειμμα του 2009

«Αυτοί που οδήγησαν την Ελλάδα σε απώλεια εθνικής κυριαρχίας, στη φτώχεια και στην ανεργία, προκαλούν για μια ακόμα φορά. Υποτιμούν τη μνήμη και τη νοημοσύνη της ελληνικής κοινωνίας», τονίζει ο πρώην υπουργός Οικονομικών επί κυβερνήσεως ΝΔ Γιάννης Παπαθανασίου, σε δήλωσή του για το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής, που του χρεώνει πολιτικές ευθύνες για τον δημοσιονομικό εκτροχιασμό του 2009. «Το 2009, η ΝΔ, παρά τα λάθη και τις καθυστερήσεις, είπε την αλήθεια. Ζήτησε την ψήφο των πολιτών για να λάβει άμεσα μέτρα μείωσης του ελλείμματος. Ενώ το ΠΑΣΟΚ ζήτησε την ψήφο των πολιτών με το σύνθημα "λεφτά υπάρχουν" και με ψεύτικες υποσχέσεις για αυξήσεις μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών», αναφέρει στη δήλωσή του ο κ. Παπαθανασίου και καταλήγει: «Δεν είμαστε όλοι ίδιοι. Κάποιοι πήραν το κόστος να πουν την αλήθεια και κάποιοι, ενώ την ήξεραν, είπαν ψέματα. Οι πολίτες ξέρουν, κρίνουν και σε αυτές τις εκλογές θα αποδώσουν τις πολιτικές ευθύνες που αναλογούν στον καθένα».

Κείμενο- οπερέτα χαρακτηρίζει το πόρισμα της Εξεταστικής Επιτροπής για το έλλειμμα του 2009, ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης

«Επιτροπή Προστασίας των κυρίων Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου», χαρακτηρίζει την Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Γιάννης Μιχελάκης, μετά τη δημοσιοποίηση του πορίσματος για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009 και καλεί τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευ. Βενιζέλο «να απολογηθεί». «Οι βουλευτές του στη, δήθεν, "Εξεταστική", δικαίωσαν τις ενστάσεις που είχε αναπτύξει από την αρχή η ΝΔ και απέδειξαν ότι εκτελούσαν διατεταγμένη κομματική εντολή, κουκουλώματος και διαστρέβλωσης, στην οποία ταιριάζει μια και μόνο λέξη: Ντροπή» αναφέρει, στη δήλωσή του, ο κ. Μιχελάκης. Επί της ουσίας, ο εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας εκτιμά πως οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ «αγνόησαν το πόρισμα του οικονομικού εισαγγελέα, που ζητούσε να διερευνηθούν οι ποινικές ευθύνες Παπανδρέου και Παπακωνσταντίνου για το φούσκωμα του ελλείμματος του 2009, με την αυθαίρετη ένταξη των ΔΕΚΟ» και ότι αγνόησαν τις καταγγελίες των μελών του ΔΣ της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), τα στοιχεία που τεκμηριώνουν «μυστική αλληλογραφία» του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ με το ΔΝΤ, ευρωπαϊκά κείμενα «που επισημαίνουν ότι η ένταξη των ΔΕΚΟ δεν αποτελεί ευρωπαϊκή πρακτική» και το πόρισμα της Επιτροπής που συγκρότησε η ίδια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ για να αξιολογήσει το έλλειμμα του 2009. «Αρνήθηκαν να καλέσουν μάρτυρες που γνωρίζουν την αλήθεια. Κατέληξαν σε ένα κείμενο- οπερέτα, που συνιστά πρόκληση για τους Έλληνες, οι οποίοι απαιτούν -και δικαιούνται- να μάθουν όλη την αλήθεια. Υπέγραψαν ένα προκατασκευασμένο κείμενο, προεκλογικής σκοπιμότητας, άσχετο με την υπόθεση που, δήθεν, θα διερευνούσαν» αναφέρει, στη δήλωσή του, ο κ. Μιχελάκης. «Μπροστά σ' όλα αυτά, η Νέα Δημοκρατία καταγγέλλει τις ανεκδιήγητες πρακτικές του ΠΑΣΟΚ και επαναλαμβάνει τη δέσμευση του προέδρου της, Αντώνη Σαμαρά ότι -αμέσως μετά τις εκλογές- θα προχωρήσει στη σύσταση μιας και μόνον Εξεταστικής, που θα διερευνήσει το πώς έσυραν τη χώρα στο μνημόνιο» καταλήγει ο εκπρόσωπος της ΝΔ.

agelioforos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βουλή: «Πόλεμος» γύρω από το έλλειμμα του 2009"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γλυφάδα λόγω ποδηλατοδρομίας

Σταδιακές και τμηματικές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 1η Απριλίου 2012 σε δρόμους της Γλυφάδας λόγω διεξαγωγής ποδηλατοδρομίας.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα ξεκινήσουν στις 11:30 το πρωί και θα ολοκληρωθούν στις 14:00 το μεσημέρι στην ακόλουθη διαδρομή:

Αφετηρία: Αλ. Παναγούλη & Ναυσικάς – δεξιά Σ. Καράγιωργα – αριστερά Λαζαράκη – αριστερά Ν. Ζέρβα – δεξιά Αγ. Νικολάου – δεξιά Ερμού - αριστερά Πρίγκιπα Πέτρου – διάσχιση Λ. Βουλιαγμένης προς Δ. Γούναρη - δεξιά Ανθέων – αριστερά Νάξου – δεξιά Λασιθίου – Αιγαίου – αριστερά Κυνουρίας –δεξιά Ιθάκης – δεξιά Γ. Γεννηματά – αριστερά Αγ. Νεκταρίου – αριστερά Ηρακλείων στύλων – δεξιά Λευκωσίας – αριστερά Μ. Ασίας - αριστερά Γ. Γεννηματά – δεξιά Κ. Αθανάτου – αριστερά Δ. Γούναρη – δεξιά Α. Παπανδρέου – δεξιά Παλμύρας – δεξιά Σ. Βέμπο – δεξιά Λ. Βουλιαγμένης – αριστερά Ελ. Βενιζέλου – αριστερά Περγάμου – δεξιά Κ. Καραμανλή - αριστερά Αλ. Παναγούλη και τερματισμός.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Γλυφάδα λόγω ποδηλατοδρομίας"

«Επιβεβλημένη η επανακατάθεση των διατάξεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά»

Προσωρινή η απόσυρση για τη ρύθμιση των οφειλών λέει Γ.Γ. Καταναλωτή

Επιβεβλημένη χαρακτήρισε σήμερα τη η ψήφιση των διατάξεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τη διαφάνεια στην ασφαλιστική αγορά ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή κ. Δημήτρης Σπυράκος.

Αναφερόμενος στην προσωρινή απόσυρση των διατάξεων για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων τόνισε πως οι διατάξεις αυτές -που θα τύχουν διαβούλευσης με την ΕΚΤ - είναι εξαιρετικά μετριοπαθείς και αντίστοιχες με αυτές άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Συγκεκριμένα ο κ. Σπυράκος δήλωσε: «Οι διατάξεις που αποσύρθηκαν από το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας σκοπό έχουν να διευκολύνουν την πρόσβαση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών στις δικαστικές διαδικασίες ρύθμισης των χρεών τους και να προάγουν τη διαφάνεια στη λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς.

Είναι διατάξεις εξαιρετικά μετριοπαθείς και αντίστοιχες, αν όχι υποδεέστερες, με αυτές των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Ασφαλώς, οι Έλληνες δεν είναι πολίτες και καταναλωτές δεύτερης κατηγορίας.

Είναι προφανές ότι κανείς δεν χρειάζεται χρόνο για να γνωμοδοτήσει ή να διαβουλευτεί περί τούτου. Η επανακατάθεση και ψήφιση των διατάξεων από την παρούσα Βουλή είναι επιβεβλημένη για τη διαφύλαξη του κύρους όλων των θεσμών».
Ξεκινούν οι έλεγχοι για τις ελληνοποιήσεις αμνοεριφίων

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Επιβεβλημένη η επανακατάθεση των διατάξεων για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά»"

Την Πέμπτη 5 Απριλίου το δώρο του Πάσχα σε συνταξιούχους

Στις 2 Απριλίου οι συντάξεις του ΟΓΑ

Την Πέμπτη 5 Απριλίου θα καταβληθεί το δώρο Πάσχα στους συνταξιούχους του ΙΚΑ ενώ την ερχόμενη Δευτέρα, 2 Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις του ΟΓΑ και το δώρο Πάσχα, σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού.

Η καταβολή του δώρου Πάσχα στους συνταξιούχους θα γίνει με πίστωση τραπεζικού λογαριασμού ή λογαριασμού των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ)

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Πέμπτη 5 Απριλίου το δώρο του Πάσχα σε συνταξιούχους"

Περισσότερους διακανονισμούς δανείων ζητεί η ΝΔ

Να προβούν σε πιο εκτεταμένες ρυθμίσεις και περισσότερους διακανονισμούς δανείων νοικοκυριών και επιχειρήσεων, δεδομένης και της προβλεπόμενης επανακεφαλαιοποίησής τους, καλεί τις τράπεζες η Νέα Δημοκρατία

Ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας της ΝΔ, Χρήστος Σταϊκούρας.
Όπως ανέφερε σε δήλωσή του ο αναπληρωτής υπεύθυνος του Τομέα Πολιτικής Ευθύνης Οικονομίας του κόμματος, Χρήστος Σταϊκούρας, είναι επιτακτικά αναγκαία η συνετή και διορατική διαχείριση της κρίσης από την κυβέρνηση, με κατάλληλες πολιτικές ενίσχυσης της ρευστότητας και αναθέρμανσης της οικονομίας, ωστόσο, στην προσπάθεια αυτή επιβάλλεται να συμβάλλουν και τα πιστωτικά ιδρύματα.

Συγκεκριμένα, σημείωσε ότι η δόση του δανείου δεν πρέπει να μην υπερβαίνει το 30% του εισοδήματος του ιδιώτη οφειλέτη, εφ΄ όσον αυτός αιτιολογημένα αδυνατεί να ανταποκριθεί.

Ο κ. Σταϊκούρας επισήμανε ότι ακόμα και η Τράπεζα της Ελλάδος, κατά το παρελθόν, έχει κινηθεί σε ανάλογη κατεύθυνση: (ΠΔ/ΤΕ 2565/11.10.2005) και Επιστολή της Τράπεζας της Ελλάδος προς τα πιστωτικά ιδρύματα (Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικού Συστήματος, 21.10.2005).

Σχολιάζοντας την ανακοίνωση της ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ διευκρινίζει με ανακοίνωσή του ότι «περισσότερα από 800.000 δάνεια», έχουν υπαχθεί στις ρυθμίσεις για την καταβολή μειωμένων δόσεων.

«Χαιρόμαστε, γιατί με καθυστέρηση πολλών εβδομάδων, η ΝΔ δια του αρμοδίου εκπροσώπου της, έρχεται να στηρίξει αυτά που ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, ως υπουργός Οικονομικών, κατ’ επανάληψη έχει δηλώσει στη Βουλή», υποστηρίζει το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ. «Παρέλειψε, βεβαίως, ο αρμόδιος εκπρόσωπος της ΝΔ να αναφερθεί στο γεγονός ότι ήδη, το ζήτημα έχει ρυθμιστεί νομοθετικά για το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων που μείωσε δραστικά τη μηνιαία επιβάρυνση των δικών του οφειλετών προς διευκόλυνσή τους», προστίθεται στη σχετική ανακοίνωση, η οποία καταλήγει ως εξής:

«Στις τράπεζες, όπου δεν είναι εφικτή μία νομοθετική παρέμβαση, το υπουργείο Οικονομικών παρακολουθεί διαρκώς το ζήτημα, σε συνεργασία με την Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, προκειμένου να διευθετούνται και να επαναδιευθετούνται τα δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν, ώστε πράγματι, το μηνιαίο κόστος εξυπηρέτησης, να εναρμονίζεται με το μηνιαίο εισόδημα του οφειλέτη. Και προς την κατεύθυνση αυτή, έχουν διευθετηθεί μέχρι τώρα, περισσότερα από 800.000 δάνεια, με στόχο αυτό να συνεχιστεί και να επεκταθεί», προσθέτει η ανακοίνωση.

naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Περισσότερους διακανονισμούς δανείων ζητεί η ΝΔ"

Παπαδήμος: Δεν αποκλείεται και τρίτο πακέτο βοήθειας

"Ακόμα και οι ήχοι από τις κόρνες, αλλά και το συχνό μποτιλιάρισμα στους αθηναϊκούς δρόμους, δεν είναι ικανά να επισκιάσουν αυτό που πραγματικά συμβαίνει στην Αθήνα. Κρίση, απογοήτευση και απόγνωση. Η ανεργία που μαστίζει το 20% του ελληνικού πληθυσμού διώχνει τους νέους στο εξωτερικό. Πλέον ένα πράγμα είναι σίγουρο: Η Αθήνα του Αριστοτέλη και του Περικλή, αλλά και αυτή του Παπανδρέου και του Καραμανλή είναι... χαμένη υπόθεση".
Με αυτά τα λόγια, η εφημερίδα "Il sole 24ore" προλογίζει την αποκλειστική συνέντευξη του Λουκά Παπαδήμου, η οποία δημοσιεύεται και στην ηλεκτρονική έκδοση σήμερα Παρασκευή, με τον συντάκτη να κάνει εκτενή αναφορά στις εικόνες χάους που προβάλλονται σε διεθνή μέσα από τις αντιμνημονιακές διαδηλώσεις στο κέντρο της Αθήνας κάθε τόσο, αλλά και από το ρευστό πλέον πολιτικό σκηνικό.
Η Ελλάδα αποτελεί το χαμένο στοίχημα της ευρωζώνης; Μπορεί και όχι.
Στην ερώτηση πάντως, ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος παραδέχεται ότι η Ελλάδα δεν πρέπει, αλλά και δεν είναι εφικτό να εξέλθει της ευρωζώνης.
Όσον αφορά σε ένα ενδεχόμενο νέας οικονομικής βοήθειας, ο ίδιος παραδέχτηκε ότι" η Ελλάδα καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια, ώστε να μην χρειαστεί και τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας", χωρίς ωστόσο να αποκλείει τελείως ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
"Μπορεί να χρειαστεί κάποια μορφή οικονομικής βοήθειας, αλλά πρέπει να δουλέψουμε εντατικά για να αποφευχθεί κάτι τέτοιο", αναφέρει ο κ. Παπαδήμος στη συνέντευξή του.
Ο πρωθυπουργός εκτιμά ότι η Ελλάδα ίσως να μην καταφέρει να επανέλθει στις αγορές, ακόμη και αν εφαρμοστούν στο ακέραιο όλα τα συμφωνηθέντα μέτρα. "Είναι δύσκολο να προβλεφθούν οι συνθήκες στις αγορές και οι προσδοκίες το 2015", σημειώνει.
Τονίζει επίσης ότι τυχόν έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα είχε καταστροφικές συνέπειες.
"Η επιστροφή στη δραχμή θα πυροδοτούσε αύξηση του πληθωρισμού, αστάθεια των συναλλαγματικών ισοτιμιών και μείωση της πραγματικής αξίας των τραπεζικών καταθέσεων", κατέληξε.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαδήμος: Δεν αποκλείεται και τρίτο πακέτο βοήθειας"

Ποιος θα αναλάβει τη φύλαξη των μεταναστών;

Απορρίφθηκε από το Πεντάγωνο πρόταση της ΕΛΑΣ να ενεργοποιηθεί ο Στρατός

Προτού καταλήξει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη για τους χώρους δημιουργίας των στρατοπέδων προσωρινής φύλαξης των μεταναστών και πριν ακόμη ολοκληρωθούν οι συζητήσεις με τους εκπροσώπους της τοπικής αυτοδιοίκησης έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα... κολλήματα στην εφαρμογή του μέτρου.

Ένας από τους σημαντικότερους παράγοντες για την εύρυθμη λειτουργία των στρατοπέδων είναι η επάνδρωση των υπηρεσιών που θα αναλάβουν την φύλαξη των χώρων αλλά και των 30.000 μεταναστών που σχεδιάζεται να φιλοξενηθούν σε αυτά.

Στον αρχικό σχεδιασμό, όπως αυτός διέρρευσε στα μέσα ενημέρωσης, γινόταν λόγος για την ανάληψης της ευθύνης φύλαξης των στρατοπέδων από ιδιωτικές εταιρείες σεκιούριτι. Κάτι όμως που θα ήταν αδύνατον να εφαρμοσθεί άμεσα, μιάς και στην συγκεκριμένη αγορά υπηρεσιών δεν υπάρχουν εταιρείες με ανάλογο προσωπικό και τεχνογνωσία που θα μπορούσαν να αναλάβουν ένα έργο τέτοιων διαστάσεων και απαιτήσεων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχουν γίνει κάποιες πρώτες διερευνητικές κρούσεις προς τις Ένοπλες Δυνάμεις για την προσωρινή, όπως αναφέρουν, ανάληψη της ευθύνης φύλαξης των στρατοπέδων φιλοξενίας μεταναστών. Η απάντηση που πήραν, όμως, οι υφιστάμενοι του Μιχάλη Χρυσοχοϊδη ήταν αρνητική καθώς στους κύκλους του υπουργείου Εθνικής Άμυνας επικρατεί η άποψη πως η συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στο συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι μόνο η παραχώρηση των χώρων που θα φιλοξενηθούν οι εγκαταστάσεις.

Είναι μάλιστα χαρακτηριστική η θέση του κ. Αβραμόπουλου ο οποίος πρόσφατα μιλώντας στην Επιτροπή Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής‏, αποποιήθηκε κάθε ευθύνη για την επιλογή των στρατοπέδων που θα χρησιμοποιηθούν για φιλοξενία των λαθρομεταναστών, διευκρινίζοντας πως το ΥΕΘΑ, απλώς ανταποκρίνεται σε αιτήματα του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη και των Περιφερειαρχών.

Κύκλοι του Πενταγώνου μάλιστα θεωρούν ανέφικτη την ανάληψη της ευθύνης φύλαξης των στρατοπέδων κράτησης μεταναστών, όπου σύμφωνα με πρόχειρους υπολογισμούς θα απαιτούνταν τουλάχιστον 3.000 οπλίτες και αξιωματικοί, ενώ επισημαίνουν πως κάτι τέτοιο θα ήταν αντίθετο στις αρχές των Ενόπλων Δυνάμεων καθώς οι μετανάστες που σχεδιάζεται να εγκλειστούν στα συγκεκριμένα στρατόπεδα δεν είναι «αιχμάλωτοι».

Ένας ακόμη παράγοντας που καθιστά απαγορευτική την συμμετοχή των Ενόπλων Δυνάμεων στην έστω και «προσωρινή» φύλαξη των στρατοπέδων, είναι το τεράστιο οικονομικό κόστος ενός τέτοιου εγχειρήματος καθώς κάτι τέτοιο υπολογίζεται ότι θα κόστιζε περίπου 100 εκατομμύρια ευρώ ετησίως, ποσό που δεν μπορεί να εκταμιευθεί από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας που εφαρμόζει πρόγραμμα περιορισμού των δαπανών .

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιος θα αναλάβει τη φύλαξη των μεταναστών;"

Νέο ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα της ΔΕΗ

Η ΔΕΗ, για τη διευκόλυνση των πελατών της, επεκτείνει το ωράριο εξυπηρέτησης κατά 30 λεπτά.

Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 όλα τα καταστήματα της Εμπορίας (ταμεία – εξυπηρέτηση πελατών), θα εξυπηρετούν τους πελάτες από τις 7:30 έως τις 14:00 (Δευτέρα – Παρασκευή).

Σημειώνεται ότι αντίστοιχο ωράριο θα εφαρμόζει και ο Διαχειριστής Δικτύου (συνδέσεις – τεχνική εξυπηρέτηση) σε όλα τα πρακτορεία πανελλαδικά.

Περισσότερες πληροφορίες σχετικά με το νέο ωράριο καταστημάτων της ΔΕΗ, αλλά και τις ηλεκτρονικές και τηλεφωνικές υπηρεσίες εξυπηρέτησης πελατών, παρέχονται από την ιστοσελίδα της www.dei.gr.
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο ωράριο λειτουργίας για τα καταστήματα της ΔΕΗ"

Στην Αττική το πρώτο κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών

Μαρκογιαννάκης: το σχέδιο της κυβέρνησης δεν θα πετύχει

Το πρώτο κέντρο υποδοχής λαθρομεταναστών θα δημιουργηθεί στο ανενεργό στρατόπεδο της Πολεμικής Αεροπορίας στο Κατσιμίδι Αττικής.

Στην επιλογή αυτή καταλήγουν οι επιτελείς της Ελληνικής Αστυνομίας, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Καθημερινή», με βάση τη λίστα με άλλα έξι ανενεργά κέντρα η οποία έχει φτάσει στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Πρόκειται για τα στρατόπεδα 3ης και 4ης Μοίρας «Νίκη» στην Ανατολική Αττική, το πρώην 2ο ΑΚΕΠ στην Αυλίδα και εγκαταστάσεις στο Λέχαιο Κορινθίας, την Κατερίνη και το Κουτσοπίδι Άργους.

Εν τω μεταξύ, μετά την Περιφέρεια Αττικής, θετικά απάντησε στη λειτουργία χώρων φιλοξενίας παράνομων μεταναστών και η περιφέρεια Ηπείρου, ενώ την αντίθεσή του εξέφρασε το Δημοτικό Συμβούλιο Πρέβεζας.

Αρνητική ήταν η απάντηση της περιφέρειας Μακεδονίας - Θράκης.

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ ο πρώην υπουργός Δημοσίας Τάξης και νυν βουλευτής της «Δημοκρατικής Συμμαχίας» Χρήστος Μαρκογιαννάκης εκτίμησε το σχέδιο της κυβέρνησης δε θα πετύχει και επεσήμανε ότι δεν υπάρχει άλλος τρόπος να λυθεί το θέμα εάν δεν τροποποιηθεί η συνθήκη Δουβλίνο 2.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην Αττική το πρώτο κέντρο υποδοχής παράνομων μεταναστών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news