facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 27 Μαρτίου 2012

Ποινές για καταλήψεις αυτοκινητόδρομων προβλέπει πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών

Με ποινή φυλάκισης τουλάχιστον τριών μηνών θα τιμωρούνται όσοι καταλαμβάνουν τμήμα του οδοστρώματος ή και ολόκληρο το οδόστρωμα σε αυτοκινητόδρομους, σύμφωνα με διάταξη του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Μεταφορών.

Η ίδια ποινή ισχύει και για όσους παρεμποδίζουν, μερικώς ή ολικώς, τη λειτουργία σταθμών διοδίων.

Παράλληλα, βάσει του πολυνομοσχεδίου προβλέπονται και οι προϋποθέσεις μείωσης του αντιτίμου των διοδίων στους αυτοκινητόδρομους που κατασκευάζονται με συμβάσεις παραχώρησης.

Με αυτό τον τρόπο μπορεί να μειωθεί το αντίτιμο των διοδίων λόγω καθυστέρησης στην ολοκλήρωση τμημάτων, που δεν οφείλεται στον παραχωρησιούχο.

Αν δεν επιτευχθεί συμφωνία με τον παραχωρησιούχο, μπορεί μονομερώς ο υπουργός Υποδομών να εκδίδει απόφαση μείωσης του αντιτίμου των διοδίων με πρόβλεψη αποζημίωσης του παραχωρησιούχου.

Σχετικά με την διάταξη που προβλέπει ποινές φυλάκισης για τις κινητοποιήσεις κατά των διοδίων το ΚΚΕ αναφέρει: «Η συγκυβέρνηση επιχειρεί με καταστολή να αντιμετωπίσει τη λαϊκή πάλη και διαμαρτυρία κατά της όλο και πιο άγριας ληστείας των διοδίων. Το εργατικό λαϊκό κίνημα πρέπει άφοβα να κλιμακώσει την πάλη του για να μην περάσει η τρομοκρατία για να καταργηθούν όλα τα διόδια».

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ποινές για καταλήψεις αυτοκινητόδρομων προβλέπει πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υποδομών"

Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος ο Δημήτρης Σιούφας

Τίτλους τέλους στην πολιτική του σταδιοδρομία έβαλε απο το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής ο πρώην πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Καρδίτσας με την ΝΔ Δημήτρης Σιούφας ο οποίος δήλωσε ότι δεν θα είναι υποψήφιος στις επερχόμενες εκλογές.

Ο κ. Σιούφας, εμφανώς συγκινημένος, είπε ότι ολοκλήρωσε την πολιτική του προσφορά και πως επιθυμεί με τον τρόπο αυτό να ανοίξει ο δρόμος προς νέους βουλευτές, ξεκαθάρισε όμως πως θα εξακολουθήσει να ασχολείται με τα κοινά.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν θα είναι ξανά υποψήφιος ο Δημήτρης Σιούφας"

Συζήτηση επί του ν/σ για τα ταξί-Ανοικτός σε αλλαγές ο Βορίδης

Ανοιχτός σε βελτιωτικές αλλαγές για την απελευθέρωση των ταξί, δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μάκης Βορίδης κατά τη συζήτηση του σχεδίου νόμου για τις «ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών και δημοσίων έργων».

Παράλληλα, ο κ. Βορίδης προανήγγειλε την κατάθεση τροπολογιών μέχρι την ερχόμενη Πέμπτη ενώ ανακοίνωσε ότι θα καταργήσει την διάταξη του νομοσχεδίου που αφορά τις απαλλοτριώσεις.

Υπέρ του νομοσχεδίου τάχθηκαν ΠΑΣΟΚ και ΝΔ ενώ όλα τα υπόλοιπα κόμματα δήλωσαν ότι το καταψηφίζουν, επικρίνοντας την κυβέρνηση για την επίσπευση των διαδικασιών συζήτησης των νομοσχεδίων.

Ο υπουργός Υποδομών υπεραμύνθηκε της ρύθμισης για τα ταξί, στην οποία εστιάστηκαν κυρίως οι έντονες επικρίσεις της αντιπολίτευσης, τονίζοντας ότι η κυβέρνηση μέσα από το διάλογο, τον οποίο θα συνεχίσει όπως είπε, μέχρι την τελευταία στιγμή, έχει καλύψει σε μεγάλο βαθμό σειρά ζητημάτων που είχαν προκύψει.

Ταυτόχρονα επέκρινε «αντιλήψεις που υποστηρίζουν ότι μόνο με ένα τρόπο μπορεί να γίνει η απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί», τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «πάντοτε υπάρχουν πολλοί τρόποι, να γίνει κάτι».

«Η ρύθμιση αποτελεί διεθνή υποχρέωση της χώρας αλλά μπορεί να εφαρμοστεί σύμφωνα με τις καλύτερες αρχές. Σαφώς χωράνε εξαιρέσεις για λόγους δημοσίου συμφέροντος. Και εδώ συντρέχουν οι νόμιμες προϋποθέσεις για μια ευρύτερη ρύθμιση κάτι που έγινε αποδεκτό», σημείωσε ο κ. Βορίδης και πρόσθεσε:

«Υπάρχουν επιμέρους ζητήματα για να ρυθμιστούν. Αυτό είναι το νόημα του διαλόγου και το έκανε το υπουργείο στον διάλογο του με τους εταίρους προσπαθώντας να βρει τη χρυσή τομή».

Ο κ. Βορίδης δήλωσε ανοιχτός για βελτιώσεις στο θέμα της μεταβίβασης των αδειών, ώστε να υπάρξει, όπως είπε, πρόσθετο το στοιχείο της διαφάνειας, ενώ εμφανίστηκε αρνητικός στη κατάργηση της δυνατότητας για επταθέσια και εννιαθέσια ταξί.


Υπέρ της ανάγκης απελευθέρωσης του επαγγέλματος των ταξί τάχθηκε και ο εισηγητής του ΠΑΣΟΚ Δημήτρης Τσιρώνης, συντασσόμενος πλήρως με τις απόψεις του υπουργού Υποδομών.

Μιλώντας εκ μέρους του ΚΚΕ ο Απόστολος Νάνος, κατηγόρησε για υποκρισία ΠΑΣΟΚ και ΝΔ, καθώς όπως είπε, έχουν την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και υποστήριξε ότι η απελευθέρωση των ταξί θα ωφελήσει μόνο το μεγάλο κεφάλαιο.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης που ανέφερε ότι δίνεται η δυνατότητα τεράστιας υπερσυγκέντρωσης των αδειών σε χέρια λίγων, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Τέλος, ο εισηγητής του ΛΑΟΣ Παύλος Μαρκάκης εξέφρασε επιφυλάξεις ως προς την αποτελεσματικότητα του μέτρου για τα ταξί.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συζήτηση επί του ν/σ για τα ταξί-Ανοικτός σε αλλαγές ο Βορίδης"

Χωρίς εκλογικά κέντρα η ΝΔ

Την απόφαση να μη λειτουργήσουν εκλογικά κέντρα του κόμματος σε καμία πόλη ανακοίνωσε η ΝΔ.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση του κόμματος, "η οικονομική κρίση που διέρχεται ο τόπος και οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες επιβάλλουν αντίστοιχη προσαρμογή στην προεκλογική δραστηριότητα των κομμάτων".

Σύμφωνα με τη Συγγρού, τα υφιστάμενα γραφεία των οργανώσεων του κόμματος μπορούν να εξυπηρετήσουν και τις προεκλογικές ανάγκες.

Ταυτόχρονα, σημειώνεται στην ίδια ανακοίνωση, "η Νέα Δημοκρατία θα καλέσει όλους τους υποψήφιους βουλευτές της, να περιοριστούν στις απαραιτήτως αναγκαίες δαπάνες του προεκλογικού τους υλικού".
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς εκλογικά κέντρα η ΝΔ"

Κατεπείγουσα έρευνα του εισαγγελέα για την διακίνηση ναρκωτικών δίπλα στη Νομική

Ο εισαγγελέας τού Αρείου Πάγου, Ιωάννης Τέντες, παρήγγειλε στην προϊσταμένη τού Πρωτοδικείου Αθηνών, Ελένη Ράικου, να διεξαχθεί κατεπείγουσα προκαταρκτική έρευνα, για τα όσα συμβαίνουν (διακίνηση, εμπορία και χρήση ναρκωτικών, παράνομο εμπόριο από αλλοδαπούς μικροπωλητές κ.λπ.), στον πεζόδρομο τής οδού Μασσαλίας, δίπλα στη Νομική Σχολή Αθηνών.

Ειδικότερα, ο πρόεδρος τού Νομικού Τμήματος της Σχολής Νομικών, Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών τού Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Θ. Φορτσάκης, όπως και πολλά μέλη τού Διδακτικού Επιστημονικού Προσωπικού (ΔΕΠ) τής Νομικής Σχολής, κατέθεσαν στις 14 Μαρτίου 2012, μηνυτήρια αναφορά για τα διαδραματιζόμενα στο τμήμα τού πεζοδρόμου τής οδού Μασσαλίας, μεταξύ των οδών Σόλωνος και Ακαδημίας.

Κατόπιν αυτών, ο κ. Τέντες παρήγγειλε στην κ. Ράικου να διεξαχθεί κατεπείγουσα έρευνα, προκειμένου να διαπιστωθεί εάν τελούνται αυτεπάγγελτα διωκόμενα εγκλήματα και σε καταφατική περίπτωση, οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στο αυτόφωρο.

Παράλληλα, ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός παρήγγειλε να ερευνηθεί εάν διαπράττεται οποιοδήποτε άλλο έγκλημα, προκειμένου να ασκηθούν οι σχετικές ποινικές διώξεις.

Τέλος, ο κ. Τέντες ζητάει από την προϊσταμένη τής Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών, να λάβει τα ενδεικνυόμενα εκείνα μέτρα για τη διαρκή αποκατάσταση τής νομιμότητας στο συγκεκριμένο χώρο.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατεπείγουσα έρευνα του εισαγγελέα για την διακίνηση ναρκωτικών δίπλα στη Νομική"

Αυξήσεις φωτιά στα ναύλα από 1η Απριλίου – Αναλυτικά παραδείγματα

Η αύξηση των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κατά 6% τινάζει τους οικογενειακούς προγραμματισμούς ενόψει Πάσχα και...δεν είναι πρωταπριλιάτικο ψέμα.

Καλύτερα κολυμπώντας παρά ταξιδεύοντας με το πλοίο και μάλιστα οταν αυτό καθυστερεί να φτάσει στον προορισμό του λόγω του οτι πολλές εταιρείες μειώνουν την ταχύτητα για να κάνουν οικονομία στα καύσιμα. Δείτε για παράδειγμα πόσο κοστίζουν σήμερα τα ειεσιτήρια σε δημοφιλείς Πασχαλινούς προορισμούς.

Τα παραδείγματα είναι για ταξίδι μετ΄επιστροφής στην οικονομική θέση δίχως καμπίνα με συμβατικό ΙΧ, τετραμελους οικογένειας οπου τα 2 παιδιά πληρώνουν μειωμένο εισιτήριο.

ΤΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΤΟ ΤΑΞΙΔΙ ΣΗΜΕΡΑ

οικονομική θέση

2 ενήλικες 2 Παιδιά ΙΧ Σύνολο
Πειραιάς Πάρος Πειραιάς 122 € 62 € 154 € 338 €

Πειραιάς Μύκονος Πειραιάς 128 € 64 € 158 € 350 €

Πειραιάς Χίος Πειραιάς 132.6 € 66.3 € 144.5 € 343.4 €

Πειραιάς Πάτμος Πειραιάς 141 € 70 € 180 € 391 €

Πειραιάς Ηράκλειο Πειραιάς 130 € 72 € 153 € 355 €

Πειραιάς Ρόδος Πειραιάς 224 € 112 € 181 € 517 €

ΠΟΣΟ ΘΑ ΚΟΣΤΙΖΕΙ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ ΤΟΥ 6%

Το ταξίδι για Πάρο από 338 ευρώ θα κοστίζει 358,28 ευρώ
Το ταξίδι για Μύκονο από 350 ευρώ θα κοστίζει 371 ευρώ
Το ταξίδι για Χίο από 343,4 ευρώ θα κοστίζει 364,004 ευρώ
Το ταξίδι για Πάτμο από 391 ευρώ θα κοστίζει 414,46 ευρώ
Το ταξίδι για Ηράκλειο Κρήτης από 355 ευρώ θα κοστίζει 376,3 ευρώ
Το ταξίδι για Ρόδο από 517 ευρώ θα κοστίζει 548,02 ευρώ.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξήσεις φωτιά στα ναύλα από 1η Απριλίου – Αναλυτικά παραδείγματα"

Κλειστοί οι δήμοι της Αττικής την Τρίτη

Διαμαρτύρονται για τους συρρικνούμενους πόρους

Κλειστοί θα παραμείνουν σήμερα, από τις 11.00 έως τις 15.00, οι δήμοι της Αττικής, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη συρρίκνωση των διαθέσιμων πόρων προς την αυτοδιοίκηση.
Οι δήμαρχοι διαμαρτύρονται για τη μη απόδοση 450 εκατ. ευρώ από τον προϋπολογισμό του 2012 και τη μείωση κατά 15% της χρηματοδότησης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους, καθώς η μείωση- όπως σημειώνουν- απειλεί τη βιωσιμότητα των δήμων.

Στις 12, το μεσημέρι, οι δήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία Κλαυθμώνος, ενώ το προεδρείο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής (ΠΕΔΑ) θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών, Τ. Γιανίτση.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστοί οι δήμοι της Αττικής την Τρίτη"

Από 1η Ιανουαρίου οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων

Η παρακράτηση θα ξεκινήσει με την καταβολή της σύνταξης του Μαΐου και θα ολοκληρωθεί τμηματικά, σε 8 ισόποσες μηνιαίες δόσεις

Όπως προβλέπει το Φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεων που δημοσιεύτηκε και περιέχει το νόμο 4051/2012 σχετικά με τις «Ρυθμίσεις συνταξιοδοτικού περιεχομένου και άλλες επείγουσες ρυθμίσεις εφαρμογής του Μνημονίου Συνεννόησης», οι προβλεπόμενες μειώσεις θα ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου του 2012.

Ειδικότερα, με τις διατάξεις της παραγράφου 2 προβλέπεται ποσοστιαία μείωση, από 1-1-2012, στα ποσά των μηνιαίων επικουρικών συντάξεων που καταβάλλονται από:

1. το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Μισθωτών (ΕΤΕΑΜ),
2. τους Τομείς του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης Ιδιωτικού Τομέα (ΤΕΑΙΤ),
3. το Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης Δημοσίων Υπαλλήλων (ΤΕΑΔΥ) και τους Τομείς αυτού «ΤΕΑΠΟΚΑ» και «ΤΑΔΚΥ»,
4. το Ενιαίο Ταμείο Ασφάλισης Τραπεζοϋπαλλήλων (ΕΤΑΤ),
5. τους Τομείς του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ) και
6. τον Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ.

Οι συντάξεις που καταβάλλονται από τους παραπάνω φορείς θα μειωθούν ως εξής:

• Οι συντάξεις έως 250 ευρώ κατά ποσοστό 10% στο συνολικό ποσό.

• Οι συντάξεις από 250,01 ευρώ έως 300 ευρώ κατά ποσοστό 15% στο συνολικό ποσό. Το ποσό της μηνιαίας σύνταξης μετά τη μείωση αυτή δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 225 ευρώ.

• Οι συντάξεις από 300,01 ευρώ και άνω κατά ποσοστό 20% στο συνολικό ποσό.
Μείωση συντάξεων ΕΤΕΑΜ και ΕΤΑΤ

Από τις νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις,εξαιρούνται:

-Οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος που λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας του άρθρου 42 του ν. 1140/1981 και του άρθρου 30 του ν. 2084/1992.

- Ττα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών ή βίαιων συμβάντων, καθώς και οι ορφανικές οικογένειες αυτών.

-Οι αιμορροφιλικοί, οι μεταμοσχευόμενοι από συμπαγή όργανα, οι πάσχοντες από χρόνια νεφρική ανεπάρκεια τελικού σταδίου, οι πάσχοντες από μεσογειακή αναιμία που λαμβάνουν σύνταξη με βάση τον ν. 612/1977, οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα και πάσχουν από μυασθένεια, ακρωτηριασμό, φωκομέλεια, σκλήρυνση κατά πλάκας, οι συνταξιούχοι γονείς, αδέρφια και σύζυγοι αναπήρων, καθώς και τα συνταξιούχα ορφανά και από τους δύο γονείς παιδιά που πάσχουν από νοητική υστέρηση, αυτισμό ή πολλαπλές βαριές αναπηρίες.

-Οι συνταξιούχοι λόγω αναπηρίας ή γήρατος, οι οποίοι είχαν το δικαίωμα να συνταξιοδοτηθούν βάσει των διατάξεων του άρθρου 5 του ν.3232/2004, αλλά συνταξιοδοτήθηκαν σύμφωνα με άλλες διατάξεις, καθώς και οι συνταξιούχοι λόγω γήρατος, των οποίων αποδεδειγμένα η αναπηρία, όπως αυτή προσδιορίζεται στο ν. 612/1977 και στο άρθρο 42 του ν. 1140/1981, όπως αυτοί έχουν συμπληρωθεί, τροποποιηθεί και ισχύουν, επήλθε μετά τη συνταξιοδότηση τους.

Σε περίπτωση καταβολής ασφάλισης στο ίδιο πρόσωπο περισσότερων από μίας συντάξεων, οι μειώσεις υπολογίζονται σε κάθε σύνταξη χωριστά. Στις περιπτώσεις συντάξεων λόγω θανάτου, όπου δικαιούχοι είναι περισσότεροι του ενός, για τον προσδιορισμό του ποσού της σύνταξης που υπόκειται σε μείωση λαμβάνεται υπόψη το συνολικό ποσό της σύνταξης που έχει μεταβιβασθεί και το ποσό της μείωσης επιμερίζεται κατά τα ποσοστά των δικαιοδόχων.

Τέλος, και σε ό,τι αφορά τους συνταξιούχους που βρίσκονται σε προσυνταξιοδοτικό καθεστώς, προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι από 1.1.2012 στο 50% του συνολικού ποσού της μηνιαίας κύριας και επικουρικής σύνταξης που χορηγείται από το ΕΤΑΤ και το ΕΤΕΑΜ σε συνταξιούχους προσυνταξιοδοτικού καθεστώτος, επέρχεται μείωση κατά 12% στο τμήμα του ανωτέρω ποσού (50% της συνολικής σύνταξης) που υπερβαίνει τα 1.300 ευρώ.
Διαβάστε Περισσότερα » "Από 1η Ιανουαρίου οι μειώσεις των επικουρικών συντάξεων"

Αντιρρήσεις από τις τοπικές κοινωνίες για τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών

Τον ασκό του Αιόλου φαίνεται πως άνοιξε η πρόθεση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη να κατασκευαστούν τρία κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών σε κάθε μία από τις εννέα Περιφέρειες της ηπειρωτικής Ελλάδας. Ήδη ξεκίνησαν οι πρώτες αντιδράσεις από τις τοπικές κοινωνίες.

Την αντίρρησή του για τη δημιουργία χώρων προσωρινής κράτησης μεταναστών στην περιοχή του εξέφρασε ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος, Απόστολος Κατσιφάρας, τονίζοντας ότι η όποια συζήτηση δεν μπορεί να γίνεται ερήμην της κοινωνίας και χωρίς στοιχειώδη διαβούλευση.

Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι ο ίδιος θα αναλάβει πρωτοβουλία ώστε ο σχεδιασμός να τεθεί σε συζήτηση στο περιφερειακό συμβούλιο Δυτικής Ελλάδας, θα ζητηθεί η γνώμη όλων των τοπικών φορέων και παράλληλα το θέμα θα τεθεί και στο διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδος.

Επίσης, ανέφερε ότι ο σχεδιασμός του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη προβλέπει απόφαση για τη δημιουργία των κέντρων κράτησης πριν την υπολογιζόμενη λήξη των εργασιών της Βουλής και ως εκ τούτου ο χρόνος διαβούλευσης με τις τοπικές κοινωνίες είναι ελάχιστος.

Την αντίθεσή του εξέφρασε και ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ενώ... επί ποδός πολέμου βρίσκονται ήδη οι κάτοικοι στη Νεάπολη Κοζάνης, όπου σχεδιάζεται να λειτουργήσει το πρώτο κέντρο κράτησης.

«Δεν υπάρχουν στη Δυτική Μακεδονία στρατόπεδα που να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη δημιουργία τέτοιων κέντρων» ανέφερε στο ΑΠΕ η πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου και τόνισε ότι θα γίνει δημοκρατικός διάλογος για το θέμα στα δημοτικά συμβούλια και στο περιφερειακό συμβούλιο.

Αντίθετος με τη δημιουργία κέντρου φιλοξενίας μεταναστών εντός των ορίων του δήμου Λαγκαδά Θεσσαλονίκης δηλώνει και ο δήμαρχός του Γιάννης Αναστασιάδης.

Ο αντιπεριφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας, Ευθύμης Φωτόπουλος που συμμετείχε στη συνάντηση με τον Μ.Χρυσοχοΐδη επισήμανε ότι η περιφέρεια δεν πρόκειται να σταθεί απέναντι στη βούληση των τοπικών κοινωνιών.

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντιρρήσεις από τις τοπικές κοινωνίες για τα κέντρα κράτησης παράνομων μεταναστών"

Αναγραφή του κόστους παραγωγής στα αγροτικά προϊόντα

Τροποποίηση του αγορανομικού κώδικα προτείνουν 12 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ

Με ερώτηση τους προς τους υπουργούς Ανταγωνιστικότητας και Αγροτικής Ανάπτυξης, οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κάνουν λόγο για «τεράστια ψαλίδα που χωρίζει τις τιμές παραγωγού από τις τιμές λιανικής πώλησης» και υπογραμμίζουν την ανάγκη υιοθέτησης της πρότασης τους, «ώστε να καταστεί φανερή η αδικία στο μοίρασμα της προστιθέμενης αξίας, από τον παραγωγό στο έμπορο, αλλά και να δώσει στον καταναλωτή όλες τις απαραίτητες πληροφορίες».
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναγραφή του κόστους παραγωγής στα αγροτικά προϊόντα"

Τροποποιείται ο κώδικας αναγκαστικών απαλλοτριώσεων

Θα πραγματοποιούνται με διαδικασίες εξπρές

Τροποποιήσεις στον κώδικα αναγκαστικών απαλλοτριώσεων επιφέρει το σχέδιο νόμου «Ρυθμίσεις Ηλεκτρονικών Επικοινωνιών, Μεταφορών, Δημόσιων Έργων και άλλες διατάξεις».

Σύμφωνα με τις προωθούμενες διατάξεις για την εκτέλεση έργων αρμοδιότητας του υπουργείου Υποδομών τα οποία εντάσσονται στο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών ή συγχρηματοδοτούνται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε), η απαλλοτρίωση των αναγκαίων ακινήτων κηρύσσεται κατ΄ εξαίρεση με απόφαση του Υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Το δε τίμημα της εξαγοράς καθορίζεται, κατ' ανώτατο όριο, ή από την εκτιμητική επιτροπή του Δημοσίου ή από ανεξάρτητο πιστοποιημένο εκτιμητή.

Μάλιστα, σε επείγουσες περιπτώσεις, οι οποίες αιτιολογούνται επαρκώς από τον φορέα εκτέλεσης του έργου, η απαλλοτρίωση μπορεί να κηρύσσεται με απλό διάγραμμα οριζοντιογραφίας.

Πάντως, για την κήρυξη της απαλλοτρίωσης θα απαιτείται σε κάθε περίπτωση ανακοίνωση της υπηρεσίας ή του φορέα που ζητεί την απαλλοτρίωση, στην οποία θα αναφέρεται ο σκοπός και θα προσδιορίζεται η απαλλοτριωτέα έκταση.

Όπως αναφέρεται στο σχέδιο νόμου, η απόφαση του Εφετείου με την οποία παρέχεται η άδεια προσωρινής κατάληψης και καθορίζεται η εύλογη αποζημίωση δεν υπόκειται σε ένδικο μέσο και δεν παράγει δεδικασμένο ως προς τον καθορισμό του ύψους της πλήρους αποζημίωσης.

Τέλος, με την απόφαση του Εφετείου διατάσσεται ταυτόχρονα η αποβολή του κατόχου από το ακίνητο, με τον όρο της κατάθεσης στο Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων του ευλόγου τμήματος της αποζημίωσης. Η σχετική δε απόφαση δεν υπόκειται σε ένδικα μέσα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τροποποιείται ο κώδικας αναγκαστικών απαλλοτριώσεων"

Οικονόμου: μονόδρομος τα στρατόπεδα για μετανάστες – 600.000 ευρώ το μήνα στους δήμους

Η κρατική ενίσχυση ύψους 600.000 ευρώ κάθε μήνα από κοινοτικά κονδύλια μπαίνει τώρα μπροστά για να καμφθούν οι αντιρρήσεις των τοπικών κοινωνιών για τη δημιουργεία στρατοπέδων για του παράνομους μετανάστες.

Σήμερα στη σύσκεψη υπό τον Μ. Χρυσοχοϊδη μπαίνει επί τάπητος το θέμα της δημιουργίας των στρατοπέδων και το που θα συναποφασιστεί με τους περιφερειάρχες και τους δημάρχους.

Εκτός του στρατοπέδου στο Βόιο της Κοζάνης ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη Λευτέρης Οικονόμου χαρακτήρισε μονόδρομο τη δημιουργία και άλλων προεξαγγέλοντας ανάπτυξη παρόμοιων στρατοπέδων και σε άλλες περιφέρειες της χώρας

“Για να μπορέσουμε να διαχειριστούμε τους παράνομους μετανάστες θα πρέπει να έχουμε τέτοιους χώρους κράτησης. Θα πρέπει αρχικά να διαπιστώνεται εάν υπάρχουν προϋποθέσεις πολιτικού ασύλου για να τους χορηγείται, ειδάλλως θα πρέπει να κρατούνται Δεν θα δημιουργηθεί τέτοιος χώρος μόνο στην Κοζάνη. Θα υπάρξει σύσκεψη με τους περιφερειάρχες ώστε σε εύλογο χρονικό διάστημα να μας υποδείξουν αντίστοιχους χώρους” δήλωσε ο υφυπουργός μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό “Βήμα”

Το κόστος συντήρησης είναι περίπου 20 ευρώ την ημέρα, λέει ο κ. Οικονόμου και έτσι η τοπική οικονομία θα τονωθεί από τη δημιουργία του κέντρου κατά 600.000 ευρώ κάθε μήνα.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονόμου: μονόδρομος τα στρατόπεδα για μετανάστες – 600.000 ευρώ το μήνα στους δήμους"

Επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας αποκτούν οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ

Θα μπορούν να ασφαλίζονται σε κατώτερες κατηγορίες από αυτή που υπάγονται

Την ένταξη ασφαλισμένων εμπόρων σε κατώτερη ασφαλιστική κατηγόρια του ΟΑΕΕ προβλέπει το σχέδιο νόμου του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο.

Η εν λόγω διάταξη δίνει τη δυνατότητα στους ασφαλισμένους του OAEE να ζητήσουν την υπαγωγή τους σε μια ή και δύο κατώτερες ασφαλιστικές κατηγορίες από αυτήν στην οποία υπάγονται.

Ακόμη, με το ίδιο νομοσχέδιο τίθεται σε εφαρμογή η μείωση των εργοδοτικών εισφορών για όλους τους συνεπείς εργοδότες. Η μείωση θα είναι ύψους 5% και θα ισχύσει για τους εργοδότες που καταβάλλουν τη μισθοδοσία, τις εισφορές και το φόρο μισθωτών υπηρεσιών ταυτόχρονα μέσω τραπεζών.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας αποκτούν οι ασφαλισμένοι στον ΟΑΕΕ"

Νοικιάστε γιατρό με 3 ευρώ την ώρα!

Με τρία ευρώ την ώρα μπορείτε να έχετε τον γιατρό με ειδικότητα που επιλέξατε ... στο σπίτι σας . Το αντίτιμο είναι 3 ευρώ την ώρα. Πληροφορίες αύριο το πρωί, έξω από το νοσοκομείο Ευαγγελισμός.
Με αυτό το πρωτότυπο τρόπο οι εθελοντές ειδικευόμενοι, θα προσφέρουν στους «ενοικιαστές» τους μέρος των καθημερινών τους εργασιών όπως γραμματειακή εξυπηρέτηση, βοήθεια να μεταφέρουν καροτσάκι ή φορείο στο νοσοκομείο, χρέη προσωπικού ασφαλείας, και ενίοτε απλές ιατρικές συμβουλές.

Οι ειδικευόμενο γιατροί διαμαρτύρονται με αυτόν τον τρόπο για το εξευτελιστικό πόσο των 3 ευρώ την ώρα που είναι το νέο ωρομίσθιο που λαμβάνουν για τις εφημερίες που κάνουν , για την ποιότητα της εκπαίδευσης των ειδικευόμενων ιατρών στην Ελλάδα, για τις ευτελείς συνθήκες νοσηλείας των ασθενών και εργασίας του προσωπικού, για την ανεργία που μαστίζει τους νέους ιατρούς και τους ωθεί στην μετανάστευση, για τις παρανόμως καθυστερούμενες οφειλές πολλών μηνών, καθώς και για τις νέες περικοπές σε βασικό μισθό, επιδόματα, και εφημερίες.

Ήδη, σε δεκάδες νοσοκομεία όλης τη χώρας οι ειδικευόμενοι γιατροί βρίσκονται σε επίσχεση εργασίας λόγω μη καταβολής δεδουλευμένων εφημεριών για τέταρτο συνεχόμενο μήνα.

ygeianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νοικιάστε γιατρό με 3 ευρώ την ώρα!"

Αποσύρεται η διάταξη για τεκμήρια σε πατάρια, σοφίτες και αποθήκες

Μετά τις έντονες αντιδράσεις

Οι έντονες αντιδράσεις, που προκάλεσε η διάταξη του πολυνομοσχεδίου του υπουργείου Ανάπτυξης, η οποία προέβλεπε πως αποτελούν τεκμήριο τα πατάρια, οι σοφίτες και οι αποθήκες, που νομιμοποιήθηκαν με τη γνωστή ρύθμιση για τους ημιυπαίθριους και τα αυθαίρετα, οδηγεί το υπουργείο Οικονομικών στην απόσυρσή της.

Στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής Οικονομικών και Ανάπτυξης της Βουλής, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Παντελής Οικονόμου, θα προτείνει την απόσυρση της συγκεκριμένης διάταξης, «γιατί τίθεται θέμα αναξιοπιστίας του κράτους, παρά το γεγονός ότι είναι σωστό να αποτελούν τεκμήρια τα ακίνητα», όπως δήλωσε πριν από λίγο στο MEGA.

Όσο για το αν θα υπάρξει κάποιο ισοδύναμο μέτρο, εκτιμάται ότι τα έσοδα, που θα χαθούν, θα καλυφθούν από το όφελος, το οποίο θα προκύψει από τον περιορισμό του λαθρεμπορίου στα καύσιμα (μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση περιλαμβάνονται στο ίδιο νομοσχέδιο).

Άλλωστε, στην Καραγιώργη Σερβίας εκτιμούν ότι με τους ενιαίους φόρους προςγια τις μεταβιβάσεις και την ιδιοκτησία, που θα προκύψει από τις αλλαγές στη συνολική φορολόγηση της ακίνητης περιουσίας, δεν θα υπάρξει ανάγκη για τέτοιου είδους μέτρα.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη διάταξη προκάλεσε αντιδράσεις, γιατί - όταν είχε ανακοινωθεί η ρύθμιση για ημιυπαίθριους και αυθαίρετα - είχε υπάρξει η δέσμευση πως οι χώροι αυτοί δεν θα αποτελούν τεκμήριο και δεν θα προκαλούν καμία επιβάρυνση.

Όσο για το αν έχει ενημερωθεί η τρόικα, ο κύριος Οικονόμου δήλωσε ότι αυτό δεν έχει γίνει, προσθέτοντας πως προχωρά στην απόσυρση για να αποδείξει ότι η κυβέρνηση δεν ρωτάει για όλα την τρόικα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποσύρεται η διάταξη για τεκμήρια σε πατάρια, σοφίτες και αποθήκες"

Συνεχίζουν τις απεργίες οι δικηγόροι

Αντιδράσεις, μεταξύ άλλων, και για το άνοιγμα του επαγγέλματος

Τη συνέχιση των απεργιακών τους κινητοποιήσεων αποφάσισε η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων Ελλάδας, με 48ωρες απεργίες σήμερα και αύριο (26 και 27 Μαρτίου) και στις 5 και 6 Απριλίου.

Οι δικηγόροι αντιδρούν σε ορισμένες διατάξεις του νέου νόμου για τη δίκαιη δίκη, καθώς και για το περαιτέρω άνοιγμα του επαγγέλματός τους.

«Οι μνημονιακές αυτές ρυθμίσεις είναι βέβαιο πως έχουν ως στόχο την ποδηγέτηση της Δικαιοσύνης υπό τις οδηγίες και το πνεύμα της τρόικας, η οποία επιχειρεί δίχως καμία δημοκρατική νομιμοποίηση να υποκαταστήσει τις προβλεπόμενες θεσμικές λειτουργίες» αναφέρουν οι δικηγόροι.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζουν τις απεργίες οι δικηγόροι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news