facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2012

Με άγριες διαθέσεις επιστρέφει η Τρόικα

Το κλείσιμο των μη λειτουργικών εφοριών και την αποχώρηση τουλάχιστον διακοσίων εφοριακών ζητά η Τρόικα, που επιστρέφει τη Δευτέρα στην Αθήνα.
Τα στελέχη της "τριμερούς" έρχονται με στόχο να παρακολουθήσουν την εκτέλεση του κρατικού προϋπολογισμού και τις διαδικασίες σύνταξης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής για την περίοδο 2013 - 2016.
Το βάρος θα πέσει στην επισκόπηση των δαπανών γενικής κυβέρνησης και ειδικότερα στον εξορθολογισμό της δημόσιας δαπάνης και στην αποτελεσματικότερη κατανομή των δημοσιονομικών πόρων.
Την Τρίτη, τα στελέχη της Τρόικας θα βρεθούν ενώπιον του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, ώστε να δώσουν "εξηγήσεις" για την έως τώρα δράση τους στην Ελλάδα.
Οι "Τροϊκανοί" θα κληθούν να απαντήσουν στις ερωτήσεις Ελλήνων και Ευρωπαίων ευρωβουλευτών ενώπιον της αρμόδιας Επιτροπής.
Μάλιστα, υπάρχει πρόταση, η διαδικασία αυτή να επαναλαμβάνεται κάθε τέσσερις μήνες, ώστε να ελέγχονται και να "απολογούνται" για την πολιτική που ακολουθείται στην Ελλάδα.

Κλιμάκιο την Κομισιόν για "ξεκλείδωμα" των αποκρατικοποιήσεων
Τη Δευτέρα φτάνει στην Αθήνα και ειδικό κλιμάκιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, με στόχο να βρεθεί η φόρμουλα και να ξεπεραστεί το εμπόδιο που έχει προκύψει για σειρά εταιρειών του Δημοσίου, όπως ο Ιππόδρομος (ΟΔΙΕ), η ΛΑΡΚΟ, τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) και άλλα.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Πρώτου Θέματος, το πρόβλημα σχετίζεται με τις κρατικές ενισχύσεις που έχουν πάρει πολλές από τις υπό κρατικοποίηση σήμερα επιχειρήσεις του Δημοσίου, κάποιες από τις οποίες κατά καιρούς δανειοδοτήθηκαν από ελληνικές τράπεζες, με την εγγύηση του ελληνικού Δημοσίου, όμως δεν στάθηκαν ικανές να ανταποκριθούν στην εξυπηρέτηση των δανείων τους.
Σήμερα, η ΕΕ ζητά την επιστροφή των εν λόγω χρημάτων, τα οποία θεωρεί κρατικές ενισχύσεις, γεγονός που θέτει άμεσα σε ορισμένες περιπτώσεις σε κίνδυνο, τη βιωσιμότητα των επιχειρήσεων.
Την ίδια στιγμή, μέσα από τις εναλλαγές κυβερνήσεων στην Ελλάδα, προέκυψαν περίπλοκα ζητήματα, τεχνικά και νομικά, που εμποδίζουν την πώλησή τους, όπως για παράδειγμα το ότι στην περίπτωση της ΛΑΡΚΟ, η Εθνική Τράπεζα και η ΔΕΗ είναι ταυτόχρονα και συνέταιροι και πιστωτές της.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Με άγριες διαθέσεις επιστρέφει η Τρόικα"

Συνδικαλιστές της ΕΥΠ: Ο Κοραντής ήταν ο χειρότερος διοικητής όλων των εποχών

Ως τον χειρότερο διοικητή από την μεταπολίτευση έως σήμερα χαρακτηρίζουν οι συνδικαλιστές της ΕΥΠ, το πέρασμα του Βουλευτή του ΛΑΟΣ και πρώην αρχηγού των Ελληνικών Μυστικών Υπηρεσιών Ιωάννη Κοραντή, από την κορυφή της πυραμίδας της ΕΥΠ.

Με ανακοίνωσή τους εξαπολύουν επίθεση σε βάρος του με βαριές κατηγορίες: «Από την μεταπολίτευση και μετά πέρασαν πολλοί Διοικητές από την Υπηρεσία μας. Η περίοδος της διοίκησης Κοραντή για το προσωπικό της ΕΥΠ είναι η χειρότερη. Εφαρμόστηκε σκληρά το πελατειακό σύστημα αφού πορεύτηκε χέρι-χέρι με τη τότε συνδικαλιστική ηγεσία. Τώρα πορεύονται χέρι-χέρι και στη Δικαιοσύνη.

Επιδίωξε την απόκτηση από την Υπηρεσία ενός Συστήματος Γεωγραφικών Πληροφοριών διασυνοριακής Ασφάλειας κατά την μετακίνηση ανθρώπων και αγαθών, όπως ονομάστηκε -ίσως είχατε υπ΄ όψιν σας ότι με τον μεγάλο τίτλο του θα πείθατε-, όμως το συγκεκριμένο έργο δεν φέρει την υπογραφή κανενός Υπουργού, και δεν έχει καμία σχέση με την αποστολή της Ε.Υ.Π. και τον έλεγχο της λαθρομετανάστευσης.

Μάλιστα δε, σε γενόμενη ερώτηση μας για την σκοπιμότητα του έργου, απαντούσε η Διοίκηση σας και οι «αρμόδιες επιτροπές», ..ότι αν γίνει κατολίσθηση στα Τέμπη, Η ΕΥΠ θα πρέπει να το γνωρίζει για να ενημερώνει τους πολίτες μέσω του διαδικτύου.Αυτός είναι ο σκοπός της Ε.Υ.Π. κ. Κοραντή;Υπάρχει το πόρισμα του Γεν. Επιθεωρητή Δημ. Διοίκησης κ. Ρακιντζή, μήπως το αμφισβητείτε; Ποιος έστειλε την υπόθεση στο Ρακιντζή;

Ο κ. Κοραντής γνωρίζει καλά τον εμπνευστή του έργου, όπως γνωρίζει ότι μέλη της Επιτροπής για την παρακολούθηση και την παραλαβή του, κατά τις πρώτες μέρες της Διοίκησης Μπίκα Παπαγεωργίου Τσαντρίζου , προσπάθησαν να "τρέξουν" το έργο, δίχως να λένε όλη την αλήθεια. Δυστυχώς, σ΄αυτήν την υπόθεση, ενεπλάκησαν συνάδελφοι, τους οποίους το σκληρό σύστημα ελέγχου και καταπίεσης της διοίκησης Κοραντή και των φίλων του, εκμεταλλεύτηκε.

Αντιλαμβανόμαστε την απελπισία και την απόγνωση που βρίσκεστε αφού ακόμη βρισκόμαστε στην αρχή για τα έργα της Διοίκησης σας........Υ.Γ. Άλλωστε, όπως λέει και ο λαός μας ....όπως στρώνει ο καθένας, έτσι και κοιμάται

Διαβάστε περισσότερα:Πολιτική Βουλευτή του ΛΑΟΣ ΙωάννηςΚοραντής Μεταπολίτευση πρώην αρχηγός των Ελληνικών Μυστικών Υπηρεσιών συνδικαλιστές της ΕΥΠ

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνδικαλιστές της ΕΥΠ: Ο Κοραντής ήταν ο χειρότερος διοικητής όλων των εποχών"

«Κλείνει το μάτι» στους μεγαλοεργολάβους...

Μεγαλύτερο ποσοστό από τα έσοδα των διοδίων των αυτοκινητοδρόμων θα δώσει η ελληνική κυβέρνηση στις εταιρείες κατασκευής, καθώς η κυκλοφορία των οχημάτων έχει περιοριστεί, με αποτέλεσμα να μειωθούν τα έσοδα και «να μην βγαίνουν οι οικονομικοί υπολογισμοί των εταιρειών», δήλωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Χορστ Ράιχενμπαχ σε συνέντευξη που παραχώρησε στον γερμανικό τηλεοπτικό σταθμό ZDF.

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Ράιχενμπαχ επισημαίνει ότι η συμφωνία δεν αναμένεται να έχει επιτευχθεί πριν από το καλοκαίρι, δεδομένου ότι τον Μάιο θα προκύψει από τις εκλογές νέα κυβέρνηση, αλλά σπεύδει να τονίσει ότι μια αποτυχία θα έπληττε πολλές ελληνικές εταιρείες που δραστηριοποιούνται στον κλάδο της οδοποιίας και απασχολούν 30.000 εργαζόμενους.

Σημειώνει δε ότι η Ομάδα του, σε συνεργασία με την ελληνική κυβέρνηση, επεξεργάζεται σχέδιο που θα περιορίζει τους κινδύνους για τους πιθανούς επενδυτές.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικώς με το εάν η δουλειά του έχει γίνει πιο δύσκολη λόγω του αντιγερμανικού κλίματος στην Ελλάδα, ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, εξηγεί ότι τώρα το έργο της Ομάδας αναγνωρίζεται περισσότερο, ενώ τονίζει ότι ο ίδιος δεν δέχθηκε ποτέ άμεση σωματική ή φραστική απειλή.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Κλείνει το μάτι» στους μεγαλοεργολάβους..."

Στο φως κομπίνα στο ΙΚΑ Βέροιας με πρωταγωνιστή οφθαλμίατρο

Τρία ολόκληρα χρόνια η ελληνική πολιτεία κλείνει τα μάτια της απέναντι στις σοβαρές καταγγελίες του Συλλόγου Οπτικών και Οπτομετρών νομού Ημαθίας για το στήσιμο κομπίνας από έναν οφθαλμίατρο του ΙΚΑ Βέροιας και έναν οπτικό που διατηρεί το κατάστημά του στην ίδια πόλη.
Συγκεκριμένα, ο εν λόγω οφθαλμίατρος φέρεται να κατευθύνει τους ασθενείς που εξετάζει σε συγκεκριμένο κατάστημα οπτικών, με δόλωμα καλύτερες τιμές λόγω... γνωριμίας, ενώ την ίδια στιγμή τόσο ο ίδιος όσο και ο συνεργάτης του οπτικός θησαυρίζουν, ενισχύοντας τους λογαριασμούς τους με πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το 95% των συνταγών του οφθαλμιάτρου εκτελούνται στο συγκεκριμένο κατάστημα οπτικών, ενώ το 80% των δαπανών του ΙΚΑ για οπτικά υλικά τα παίρνει ο συγκεκριμένος οπτικός.
Από το 2009 ο Σύλλογος Οπτικών και Οπτομετρών νομού Ημαθίας έχει αποστείλει τουλάχιστον έξι ενυπόγραφα έγγραφα σε όλους τους αρμόδιους φορείς, από το ΙΚΑ Βέροιας και την κεντρική διοίκηση του ΙΚΑ στην Αθήνα μέχρι το υπουργείο Υγείας, τον υπουργό Εργασίας Γιώργο Κουτρουμάνη και τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης Λέανδρο Ρακιτζή, ζητώντας τη διερεύνηση και τη διαλεύκανση της υπόθεσης.
Ωστόσο, το μόνο που έλαβε είναι μια σειρά άχρηστων εγγράφων, μέσω των οποίων η μία υπηρεσία ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στην άλλη, χωρίς τελικώς να γίνεται καμία ενέργεια προς τη διερεύνηση της ύποπτης αυτής υπόθεσης. Μάλιστα, η ανούσια αλληλογραφία αποδεικνύει το μέγεθος της αδιαφορίας και της γραφειοκρατίας στη χώρα μας, και μάλιστα σε μια περίοδο που η οικονομική κρίση έχει γονατίσει την Ελλάδα.
Επιπλέον, τα μέλη του συλλόγου παλεύουν από τον Ιούνιο του 2011 να κλείσουν ένα ραντεβού με τον διοικητή του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο, αλλά μέχρι σήμερα δεν τα έχουν καταφέρει.
"Η υπόθεση τελματώνει πολλά χρόνια ανεξήγητα, από αδράνεια των υπευθύνων, ελπίζουμε όχι εκούσια. Το κράτος εθελοτυφλεί σε επώνυμες καταγγελίες και συνεπώς οι υποψίες μας πλέον διαχέονται επί δικαίων και αδίκων.
Για περισσότερα από δύο χρόνια οι καταγγελίες μας και η κρούση κάθε πιθανής πόρτας υπευθύνων δεν έχουν φέρει κανένα αποτέλεσμα, ενόσω τα εκατομμύρια ευρώ χορεύουν στους λογαριασμούς των επιτήδειων", τονίζουν τα μέλη του συλλόγου.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο φως κομπίνα στο ΙΚΑ Βέροιας με πρωταγωνιστή οφθαλμίατρο"

Ουρές στους Ανεξάρτητους Έλληνες για κατάθεση υποψηφιοτήτων!

Περισσότεροι από 370 Ανεξάρτητοι Έλληνες, γυναίκες και άνδρες, όλων των ηλικιών και επαγγελμάτων, ανάμεσά τους και άνεργοι, θύματα της συγκυβέρνησης των Μνημονίων, κατέθεσαν τα βιογραφικά τους για να συμπεριληφθούν στις λίστες των Υποψηφίων βουλευτών με το κίνημα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ.
Τα βιογραφικά παρέλαβε ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος στα κεντρικά γραφεία, σε..
μιά διαδικασία που κράτησε σχεδόν όλη την ημέρα του Σαββάτου και αφορούσε τα ψηφοδέλτια Α’+Β’ Αθήνας,Α’+Β’ Πειραιά,Περιφέρεια Αττικής και Κυκλάδες.

Υπενθυμίζεται ότι όταν λήξει η προθεσμία υποβολής βιογραφικών από όλη την Ελλάδα, ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ των ονομάτων θα αναρτηθούν στην επίσημη ιστοσελίδα anexartitoiellines.gr, ώστε να υπάρξουν δημόσιες παρατηρήσεις και μετά να καταρτισθούν τα τελικά ψηφοδέλτια.
Περισσότερες πληροφορίες για την διαδικασία των Υποψηφιοτήτων στην ιστοσελίδα anexartitoiellines.gr.

taxalia.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Ουρές στους Ανεξάρτητους Έλληνες για κατάθεση υποψηφιοτήτων!"

Οι Έλληνες πάνε πλέον στο σούπερ μάρκετ με λίστα

Κοιτάνε τις τιμές και προτιμούν τα ελληνικά προϊόντα. Το νέο προφίλ του Ελληνα καταναλωτή, σύμφωνα με έρευνα του ΟΠΑ

Οι εποχές που οι καταναλωτές περιδιάβαιναν στους διαδρόμους των σούπερ μάρκετ βάζοντας στο καρότσι ό,τι τους άρεσε και όχι ό,τι χρειάζονταν φαίνεται ότι ανήκουν οριστικά στο παρελθόν. Το 96% των καταναλωτών ψωνίζει πλέον βάσει λίστας που έχει καταρτίσει πριν επισκεφθεί το σούπερ μάρκετ, ενώ τα ελληνικά νοικοκυριά παύουν να είναι πιστά σε μια συγκεκριμένη μάρκα προϊόντος εάν αυτή δεν έχει συμφέρουσα τιμή. Το κριτήριο της τιμής είναι αυτό άλλωστε που καθορίζει σε μεγάλο βαθμό και την τελική απόφαση των καταναλωτών για την αγορά ή όχι ελληνικών προϊόντων.

Ετσι, αν και παρατηρείται μια γενικότερη στροφή στα ελληνικά προϊόντα σε ό,τι αφορά κατά κύριο λόγο την πρόθεση αγοράς, η τάση αυτή μπορεί να ανασχεθεί, καθώς την ίδια ώρα μόλις το 29% των καταναλωτών θεωρεί ότι έχουν καλύτερη τιμή.

Σύμφωνα με έρευνα του Εργαστηρίου Μάρκετινγκ του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) υπό τον καθηγητή Γιώργο Μπάλτα, που δημοσιεύει η “Καθημερινή της Κυριακής”, η μέση δαπάνη ανά επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ έχει μειωθεί σε σχέση με πέρυσι κατά 11,2%, καθώς φέτος εκτιμάται στα 59,5 ευρώ έναντι 67 ευρώ στην προηγούμενη έρευνα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 2008 η μέση δαπάνη ανά επίσκεψη ήταν 71,5 ευρώ. Το 60% των ερωτηθέντων ξοδεύει έως 50 ευρώ κάθε φορά που ψωνίζει στο σούπερ μάρκετ, το 42% δαπανά από 51 ώς 100 ευρώ και μόλις το 8% ξεπερνά τα 100 ευρώ. Το 2009 το ποσοστό όσων δαπανούσαν 100 ευρώ κάθε φορά που επισκέπτονταν το σούπερ μάρκετ ήταν 16% και το 2010 12%. Η μέση μηνιαία δαπάνη υπολογίζεται σε 322,5 ευρώ έναντι 334 ευρώ το 2011 και 347 ευρώ το 2010.

Σημαντικό ρόλο στη μείωση της δαπάνης ανά επίσκεψη στο σούπερ μάρκετ παίζει το γεγονός ότι πλέον το 95,9% έχει προαποφασίσει ποια είδη θα αγοράσει πριν πάει στο κατάστημα. Οπως επισημαίνεται στην έρευνα, υπάρχει περιορισμός, αν όχι κατάργηση των παρορμητικών αγορών και αυστηρός προγραμματισμός των αγοραστικών αποφάσεων. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 74% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι αγοράζει λιγότερα προϊόντα ενώ το 17% περιορίζεται στα απολύτως απαραίτητα.

Η προσπάθεια ανεύρεσης της καλύτερης τιμής έχει ως αποτέλεσμα οι καταναλωτές να είναι πια λιγότερο πιστοί σε μια μάρκα και σε μία αλυσίδα σε σχέση με το παρελθόν.

Σύμφωνα με την έρευνα, στο θέμα της μάρκας προαποφασισμένο εμφανίζεται το 56,3% των ερωτηθέντων, ενώ το 65,7% απάντησε ότι ψωνίζει σταθερά σε ένα σούπερ μάρκετ. Ενα σημαντικό ποσοστό, 18,3%, δήλωσε ότι ψωνίζει σε τρία διαφορετικά σούπερ μάρκετ, ενώ το 2009 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 13,9%. Αλλωστε το 54% συγκρίνει πλέον τιμές σε προϊόντα και καταστήματα και το 46% δήλωσε ότι αγοράζει φθηνότερα προϊόντα.

Τα δύο τελευταία στοιχεία επιβεβαιώνουν δύο σημαντικές αλλαγές που έχουν επέλθει στη συμπεριφορά του Ελληνα καταναλωτή ως αποτέλεσμα της κρίσης: πρώτον, οι Ελληνες καταναλωτές είναι πιο συνειδητοποιημένοι και, δεύτερον, επιλέγουν όλο και περισσότερο τα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας.

Προτιμούν ελληνικά

Η έρευνα για πρώτη φορά επιχείρησε να αποτυπώσει τη στάση των καταναλωτών έναντι των ελληνικών προϊόντων. Το 87% των ερωτηθέντων απάντησε ότι όταν βρίσκει στο σούπερ μάρκετ ελληνικά προϊόντα τα προτιμά έναντι των εισαγόμενων. Ωστόσο, η ερώτηση αυτή αφορά την πρόθεση του καταναλωτή και δεν ταυτίζεται με την τελική επιλογή του, που επηρεάζεται από πολλαπλούς παράγοντες (διαθεσιμότητα, τιμές, προσφορές κ.ά.). Εντούτοις, όμως, δείχνει τη μεγάλη δυναμική του κινήματος «Made in Greece».

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Έλληνες πάνε πλέον στο σούπερ μάρκετ με λίστα"

Προσχέδιο περικοπών 11,5 δισ. ευρω στο Δημόσιο ετοιμάζει ο Παπαδήμος – Στην Αθήνα από την Δευτέρα και πάλι η τρόικα

- Οι περικοπές θα ξεκινήσουν από τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια
- Θα αναθεωρηθεί και το νέο σύστημα προαγωγών
- Αποχωρούν μέσω της εφεδρείας 15.000 υπάλληλοι
- "Κλειδί" χαρακτηρίζεται από τη τρόικα η μείωση των φαρμακευτικών δαπανών

Προσχέδιο περικοπών στο Δημόσιο και στο κράτος πρόνοιας ύψους τουλάχιστον 11,5 δισ ευρώ θα πρέπει να έχει ο Λουκάς Παπαδήμος έως το τέλος της επόμενης εβδομάδας, έτσι ώστε αμέσως μετά τις εκλογές η επόμενη κυβέρνηση να καταλήξει στο νέο "πακέτο" μέτρων για την επόμενη διετία, όπως ακριβώς προβλέπει το νέο μνημόνιο.

Τις υπηρεσίες των νευραλγικών υπουργείων, στα οποία πέφτει το βάρος της προσαρμογής, θα συνδράμουν τεχνικά κλιμάκια της τρόικα που επιστρέφουν στην Αθήνα, ελέγχοντας παράλληλα εάν προχωρούν σύμφωνα με τον προγραμματισμό οι διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις που έχουν γίνει νόμος του κράτους.

Ο κεντρικός στόχος, από τον οποίο δεν μπορεί να αποκλίνει η Ελλάδα, είναι η επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος 4,5% το 2014, έτσι ώστε σε συνδυασμό με την επιστροφή σε ρυθμούς ανάπτυξης, να μειωθεί το δημόσιο χρέος κατά 112 δισ. ευρώ έως το 2020. Για τους βραχυπρόθεσμους δημοσιονομικούς στόχους θα πρέπει να αποδώσουν πλήρως τα φετινά πρόσθετα μέτρα ύψους 3,2 δισ ευρώ, ενώ για την επόμενη διετία θα απαιτηθούν 11,5 δισ ευρώ επιπλέον.

Οι περικοπές στο Δημόσιο θα ξεκινήσουν από τις μειώσεις στα ειδικά μισθολόγια, οι οποίες θα αρχίσουν από τον Ιούνιο και να διαμορφωθούν στο 12% μεσοσταθμικά. Συν τοις άλλοις, θα αναθεωρηθεί το νέο σύστημα προαγωγών έτσι ώστε να μην υπάρξει η παραμικρή αύξηση του μισθολογικού κόστους, θα πρέπει να αποχωρήσουν υποχρεωτικά μέσω της εφεδρείας 15.000 υπάλληλοι έως το τέλος του έτους, ενώ θα πολλαπλασιαστούν "λουκέτα" και συγχωνεύσεις φορέων έτσι ώστε να εξοικονομηθούν τουλάχιστον 2,1 δισ ευρώ έως το 2015.

Στο πεδίο των κοινωνικών δαπανών, το "ψαλίδι" θα ξεκινήσει από επιδόματα πρόνοιας με στόχο τη μείωση της σχετικής δαπάνης κατά 2,1 δισ ευρώ εντός της 4ετίας. "Κλειδί" χαρακτηρίζεται από τη τρόικα η μείωση των φαρμακευτικών δαπανών, ενώ στο μικροσκόπιο των ελεγκτών θα μπουν τα αποτελέσματα από την εφαρμογή των διατάξεων που προβλέπουν μείωση των κύριων αλλά και των επικουρικών συντάξεων από φέτος. Έως τον Ιούνιο θα πρέπει να γίνουν, επίσης, οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την εξάλειψη των οφειλών και των ελλειμμάτων στα ταμεία εφάπαξ.


Υπάρχουν πολλές ενστάσεις από την τρόικα για όσα θα έπρεπε να έχουν γίνει για την πάταξη της φοροδιαφυγής αλλά δεν έχουν γίνει πράξη. Σύμφωνα με τα σημειώματα που στέλνουν στην ελληνική πλευρά και τα οποία φάνηκαν και στην πρόσφατη έκθεση του ΔΝΤ υπάρχει η παρατήρηση ότι το 75% των αυταπασχολούμενων εξακολουθεί να δηλώνει εισόδημα κάτω από το αφορολόγητο.

Χαρακτηρίζεται επίσης αποκεντρωμένο και αδύναμο το σύστημα παρακολούθησης ειδικά των μεγάλων φορολογούμενων, περιορισμένων δυνατοτήτων το σύστημα επιλογής των υποθέσεων προς έλεγχο, θεωρούν χαμηλές τις επιδόσεις της συλλογής φόρων και προστίμων και μακροχρόνιες τις διαδικασίες στα φορολογικά δικαστήρια όπου υπάρχουν σε εκκρεμότητα 165.000 υποθέσεις.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσχέδιο περικοπών 11,5 δισ. ευρω στο Δημόσιο ετοιμάζει ο Παπαδήμος – Στην Αθήνα από την Δευτέρα και πάλι η τρόικα"

Απεργούν την Τετάρτη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί

Διαμαρτύρονται για τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας

Την κήρυξη 24ωρης απεργίας την Τετάρτη 28 Μαρτίου, αποφάσισε η ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών ΟΙΕΛΕ διαμαρτυρόμενη για τροπολογίες του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκαν στη Βουλή για τα ιδιωτικά σχολεία.

Συγκεκριμένα μετά από έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας που ολοκληρώθηκε αργά απόψε, αποφασίστηκε η κήρυξη της απεργίας με αίτημα την απόσυρση της τροπολογίας, καθώς οι εκπαιδευτικοί υποστηρίζουν ότι «στοχεύει στην απελευθέρωση των απολύσεων» [Βλέπε άρθρο] .

Πάντως, ήδη έχει προγραμματιστεί συνάντηση του υπουργού Παιδείας Γ. Μπαμπινιώτη με το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, την προσεχή Τρίτη 27 Μαρτίου.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργούν την Τετάρτη οι ιδιωτικοί εκπαιδευτικοί"

Προσφυγή δικαστικών υπαλλήλων στο ΣτΕ

Για την κατάργηση κενών οργανικών θέσεων

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε η ομοσπονδία δικαστικών υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΔΥΕ) ζητώντας να ακυρωθεί η από 30 Δεκεμβρίου 2011 απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου με την οποία καταργήθηκαν 1.888 κενές οργανικές θέσεις δικαστικών υπαλλήλων σε όλα τα δικαστήρια της χώρας.

Η ΟΔΥΕ υποστηρίζει ότι η υπουργική απόφαση η οποία εκδόθηκε κατ' επιταγήν των διατάξεων του Ν. 4024/2011 για το ενιαίο μισθολόγιο και την εργασιακή εφεδρεία, είναι αντισυνταγματική, παράνομη και αντίθετη στην ευρωπαϊκή σύμβαση δικαιωμάτων του ανθρώπου (ΕΣΔΑ διότι οδηγεί στην ακύρωση κατ' ουσίαν του δικαιώματος δικαστικής προστασίας που ερείδεται στο άρθρο 20 του Συντάγματος.

Και αυτό γιατί, με την κατάργηση κενών οργανικών θέσεων δικαστικών υπαλλήλων, αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη καθυστέρηση στην απονομή της Δικαιοσύνης, από την ήδη υπάρχουσα, γεγονός που ματαιώνει στην ουσία του το προστατευόμενο συνταγματικό δικαίωμα του άρθρου 20.

Το υπηρεσιακό συμβούλιο του Συμβουλίου της Επικρατείας το περασμένο έτος έκρινε με την υπ' αριθμ. 42/2011 απόφασή του ότι δεν μπορούν να καταργηθούν οι κενές οργανικές θέσεις των δικαστικών υπαλλήλων.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγή δικαστικών υπαλλήλων στο ΣτΕ"

Ντροπή για την συγκυβέρνηση το αστυνομικό δελτίο της Μαγνησίας

ΣΕ ΛΙΓΟΤΕΡΕΣ ΑΠΟ 48 ΩΡΕΣ: Βίασαν ένα ανήλικο κοριτσάκι, σκότωσαν μία ηλικιωμένη και πιστολέρο έκοβαν βόλτες στο κέντρο του Βόλου

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ την αστυνομία απασχολούν ετσιθελικοί επίσημοι σε παρελάσεις, βουλευτικά γραφεία, ενίοτε και ο Δήμαρχος Βόλου για να πραγματοποιεί άκουσον - άκουσον δημοτικό Συμβούλιο παρουσία των ΜΑΤ

Απίστευτα και όμως ελληνικά τα όσα συμβαίνουν τους τελευταίους μήνες στην Μαγνησία, με τους αστυνομικούς υπαλλήλους, αντί να προστατεύουν τους πολίτες, να απασχολούνται τόσο από βουλευτικά γραφεία, όπως αυτό της Αντιπροέδρου της Βουλής Ροδούλας Ζήση, το οποίο φρουρείται κατά την διάρκεια σχεδόν κάθε απεργιακής κινητοποίησης στο κέντρο του Βόλου, όσο και από ετσιθελικούς επίσημους σε παρελάσεις, όπως και στην σημερινή, ενίοτε και από τον Δήμαρχο Βόλου Πάνο Σκοτινιώτη, είτε για να υποδέχεται στο γραφείο του αντιπροσωπείες διαμαρτυρόμενων ανήλικων μαθητών παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, είτε για να πραγματοποιεί άκουσον - άκουσον Δημοτικό Συμβούλιο παρουσία των ΜΑΤ.

Το παράλογο δυστυχώς επιβεβαιώνεται καθημερινά και μάλιστα μέσα από τα δελτία της ίδιας της ΕΛ.ΑΣ., η οποία στο πιο πρόσφατό της αναφέρει μέσα σε λιγότερες από τις τελευταίες 48 ώρες: ένα βιασμό ανήλικου κοριτσιού στον Αλμυρό, μία ληστεία μετά φόνου μια ηλικιωμένης στην Ανάβρα και μία ληστεία, από πιστολέρο που έκοβαν βόλτες στο κέντρο του Βόλου, σε βάρος ενός σοκαρισμένου 29χρονου νεαρού. 

Και να φανταστείτε, το πολιτικό προσωπικό της Μαγνησίας διαθέτει:

1. Αντιπρόεδρο στο ελληνικό Κοινοβούλιο, την Βουλευτή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Ροδούλα Ζήση, η οποία ασχολείται με την επανεκλογή της.

2. Υπεύθυνο Τομεάρχη Προστασίας του Πολίτη της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ - Ν.Δ., τον Βουλευτή Μαγνησίας της Ν.Δ. Θανάση Νάκο, ο οποίος ασχολείται με τους "Ανεξάρτητους Έλληνες" και τον Πάνο Καμμένο.

3. Το δεξί χέρι, όπως του αρέσει να αυτοαποκαλείται του νέου αρχηγού του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελου Βενιζέλου, τον Βουλευτή Μαγνησίας του ΠΑΣΟΚ Κώστα Καρτάλη, ο οποίος ασχολείται με το να πείσει όσους περισσότερους μπορεί ότι θα πολιτευτεί στην Μαγνησία.

Τίποτε άλλο, μόνον αυτό. Ας τους χαιρόμαστε...!!! 



e-volos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ντροπή για την συγκυβέρνηση το αστυνομικό δελτίο της Μαγνησίας"

Αθώωση Αγγελάρα από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο

Αθωώθηκε από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο ο αντιπρόεδρος του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Νίκος Αγγελάρας, σε βάρος του οποίου είχε ασκηθεί πειθαρχική δίωξη από τον υπουργό Δικαιοσύνης, Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, για καθυστέρηση έκδοσης αποφάσεων σχετικά με τον διαγωνισμό έκδοσης σχολικών βιβλίων, κ.λπ.

Ειδικότερα, στον αντιπρόεδρο του Ανωτάτου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου καταλογίστηκε ότι καθυστέρησε την έκδοση αποφάσεων στις υποθέσεις, που αφορούσαν τον έλεγχο του διαγωνισμού αγοράς χάρτου για την έκδοση σχολικών βιβλίων και της συμβάσεως για τον υποθαλάσσιο αγωγό αερίου.

Ακόμη, του αποδόθηκε απρεπής συμπεριφορά για δύο επιστολές που έστειλε στην υπουργό Παιδείας 'Αννα Διαμαντοπούλου για το θέμα των σχολικών βιβλίων και στον υπουργό 'Αμυνας Πάνο Μπεγλίτη για την υπόθεση του 424 Στρατιωτικού Νοσοκομείου στη Θεσσαλονίκη.

Το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο του Συμβουλίου της Επικρατείας Κων. Μενουδάκο και εισηγητή τον σύμβουλο Επικρατείας Ηρακλή Τσακόπουλο, έκριναν ότι ο αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δημοσιονομικού Δικαστηρίου δεν υπέπεσε σε πειθαρχικά παραπτώματα. Οι δικαστές έκριναν ομόφωνα ότι ο Αγγελάρας δεν καθυστέρησε την έκδοση των αποφάσεων που αφορούσαν τον έλεγχο του διαγωνισμού για τα σχολικά βιβλία και της επίμαχης σύμβασης για τον υποθαλάσσιο αγωγό αερίου.

Ως προς το θέμα των επιστολών προς την Διαμαντοπούλου και τον Μπεγλίτη, το Ανώτατο Πειθαρχικό έκρινε κατά πλειοψηφία (4 -3) ότι οι επιστολές δεν είχαν μεν το προσήκον ύφος, αλλά το πειθαρχικό συμβούλιο εκτιμώντας στις συνθήκες κάτω από τις οποίες εστάλησαν και την προσωπικότητα του αντιπροέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκριναν ότι δεν πρέπει να επιβληθεί πειθαρχική ποινή.

24h.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθώωση Αγγελάρα από το Ανώτατο Πειθαρχικό Συμβούλιο"

Γιατί προκαλεί η Άγκυρα;Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ,υπογράφουν συμφωνία για την ενέργεια τη Τετάρτη!

Που οφείλεται ο “εκνευρισμός” της Άγκυρας; Γιατί έχει το Πίρι Ρέϊς να περιφέρεται ασκόπως στο Αιγαίο; Και που αποδίδεται η αποστολή-πρόκληση,τουρκικής φρεγάτας στην Εύβοια,την ώρα που η Ελλάδα γιόρταζε την Εθνική Επέτειο της 25ης Μαρτίου;

Δεν πρόκειται για απλό εκνευρισμό,ούτε για “καπρίτσιο”. Η Τουρκία διαπιστώνει ότι στο ενεργειακό παιχνίδι που όλο και “χοντραίνει” στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο κινδυνεύει να μείνει εκτός.Όχι τυχαία.Οι εξελίξεις έχουν αρχίσει να την προβληματίζουν.

Την ερχόμενη Τετάρτη στη Βουλιαγμένη οι υπουργοί Ενέργειας Ελλάδας-Κύπρου-Ισραήλ υπογράφουν μνημόνιο συνεργασίας στο πλαίσιο διεθνούς συνεδρίου του Economist.

Το συνέδριο στο οποίο θα συμμετάσχουν περισσότεροι από 40 ομιλητές από την Ελλάδα και το εξωτερικό τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και του κυπριακού Υπουργείου Βιομηχανίας Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού. Ομιλία θα παραθέσει και ο Ειδικός Απεσταλμένος για θέματα ενέργειας στην Ευρασία του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ Πρέσβης Richard Morningstar.

Όσο για την ατζέντα του συνεδρίου;

•Επανασχεδιασμός του ευρωπαϊκού ενεργειακού χάρτη

•Οριοθέτηση Αποκλειστικών Οικονομικών Ζωνών

•Ηλεκτρική διασύνδεση και μεταφορά φυσικού αερίου για τη δημιουργίας ενός τρίτου πόλου ενεργειακού εφοδιασμού της Ευρώπης.

• Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας

•Συζήτηση για τη πορεία διεθνών ενεργειακών προγραμμάτων (ITGI, IGB, SOUTHSTREAM, NABUCCO, TAP).

Η Τουρκία βρέθηκε προ τετελεσμένων στο ενεργειακό παιχνίδι της Κύπρου,η οποία με τη συνεργασία της με το Ισραήλ -και αφού η Τουρκία “τα ΄σπασε μαζί του- άφησε την Άγκυρα στα “κρύα του λουτρού” να εξαπολύει “κούφιες απειλές”.

Το θέμα της ενέργειας όμως περνά πια στο Αιγαίο.Και η Τουρκία βρίσκει απέναντί της πάλι τους “ορκισμένους εχθρούς ” της.

Μέχρι που θα φθάσει αυτός ο εκνευρισμός; Αυτό εξαρτάται όχι μόνο από την ίδια,αλλά και από την Ελλάδα,που πρέπει να καταλάβει ότι με σωστή στρατηγική,σταθερές θέσεις και κυρίως χωρίς καμία “τουρκοφοβία”,μπορεί να πετύχει τους στόχους της. Το παράδειγμα της Κύπρου,μπορεί να λειτουργήσει και στην Ελλάδα,με ακόμη θετικότερα αποτελέσματα.

Αυτό που χρειάζεται είναι να υπάρξει πολιτικό προσωπικό που θα θέσει ως προτεραιότητα τους εθνικούς στόχους κι όχι τα φθηνά πολιτικά,εκλογικά,ψηφοθηρικά παιχνίδια.Σ΄ αυτά ποντάρει η Άγκυρα.

onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί προκαλεί η Άγκυρα;Ελλάδα-Κύπρος-Ισραήλ,υπογράφουν συμφωνία για την ενέργεια τη Τετάρτη!"

Αλλοδαποί διαρρήκτες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς

«Ζόρικοι», αλλά όχι… αρκετά, αποδείχθηκαν οι δυο αλλοδαποί που οι άνδρες της Ο.Π.Κ.Ε. σταμάτησαν για έλεγχο στην πόλη της Ρόδου! Προσπαθώντας να αποφύγουν την σύλληψη, οι ύποπτοι, που αποδείχθηκαν διαρρήκτες καταστημάτων, επιτέθηκαν στους αστυνομικούς.

Ωστόσο, παρά την αντίσταση που προέβαλαν, οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν και να τους φορέσουν χειροπέδες με τις οποίες οι δυο Αλγερινοί ηλικίας 33 και 26 χρόνων οδηγήθηκαν στην Ασφάλεια Ρόδου. Μόλις έγινε γνωστό ότι κατοικούσαν σε δωμάτιο ξενοδοχείου της πόλης, οι αστυνομικοί έσπευσαν να το ερευνήσουν και το βρήκαν γεμάτο… ρούχα που είχαν πάνω τους ετικέτες!

Όπως αποδείχθηκε, οι δυο αλλοδαποί είχαν διαρρήξει τους τελευταίους πέντε μήνες τουλάχιστον τέσσερα καταστήματα εμπορίας ενδυμάτων στην πόλη της Ρόδου! Τα κλοπιμαία επιστράφηκαν στους ιδιοκτήτες τους, αλλά η έρευνα συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν οι δράστες που οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ρόδου έχουν διαπράξει και άλλες κλοπές στο νησί.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλοδαποί διαρρήκτες επιτέθηκαν σε αστυνομικούς"

Οι συνταξιούχοι πρώτη δύναμη στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ

Κι όμως, δηλώνουν... αγανακτισμένοι

Οι σαραντάρηδες του 1981, η «γενιά της Αλλαγής» ήταν αυτοί που πήγαν στις κάλπες για την ανάδειξη του νέου προέδρου του ΠΑΣΟΚ την περασμένη Κυριακή.

Αυτό σημειώνει στο κυριακάτικο φύλλο της η εφημερίδα Το Βήμα, κάνοντας λόγο για τους ανθρώπους, που σύμφωνα με το ρεπορτάζ της, έδωσαν ισχυρό παρόν στις εκλογές μεταξύ των φίλων του ΠΑΣΟΚ που οδήγησαν στην ανάδειξη του Ευάγγελου Βενιζέλου ως προέδρου. Είναι οι άνθρωποι «που ευνοήθηκαν από τις συνθήκες ευημερίας, που δημιούργησε στη χώρα το ΠΑΣΟΚ» και τώρα ζουν την πτώση μιας παράταξης η οποία στέγασε την εποχή της αθωότητας αλλά και των φιλοδοξιών τους, σημειώνει η εφημερίδα.

Οι ίδιοι σημειώνουν πάντως ότι είναι περισσότερο αγανακτισμένοι για τις περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις από τους πολίτες γιατί «αυτά τα έκανε το δικό μας κόμμα, που κινήθηκε ενάντια στην ιδεολογία μας»... Όσο για τον Ευάγγελο Βενιζέλο, μπορεί στο εσωτερικό του κόμματος να είναι γενικά αποδεκτός και να μην δέχεται αμφισβήτησης, οι ψηφοφόρο του ΠΑΣΟΚ όμως δεν είναι διατεθειμένοι να του παραχωρήσουν λευκή επιταγή, συνεχίζει το «Βήμα».

«Πήγα γιατί το πίστευα. ένιωσα ότι μπορεί να διαλυθεί το ΠΑΣΟΚ και θεωρώ ότι πρέπει να υπάρχει ένα ισχυρό κόμμα στον χώρο της Κεντροαριστεράς ώστε να έχουμε εγγυήσεις ότι θα γίνει σοβαρή προσπάθεια να βγούμε από την κρίση. Με το μνημόνιο δεν συμφωνώ, όμως θα πρέπει να βρεθεί μια λύση για τη χώρα», λέει ένας από τους «παππούδες» του ΠΑΣΟΚ, που προσέφυγαν στις κάλπες. «Το αρνητικό ήταν ότι στους 230 που ψηφίσαν στο δικό μου εκλογικό κέντρο μόνο πέντε ήταν νέοι», συμπληρώνει πάντως.

«Του δίνουμε μια ευκαιρία, αλλά όχι συγχωροχάρτι», λέει κάποιος άλλος αναφερόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο. «Η ψήφος μας δεν είναι δεδομένη», προσθέτει.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι συνταξιούχοι πρώτη δύναμη στις κάλπες του ΠΑΣΟΚ"

Και ο Ξυνίδης δεν θα κατέβει στις προσεχείς εκλογές

Μετά τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο και ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Σωκράτης Ξυνίδης, έκανε γνωστή την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές.

«Είμαι φτωχός σε αυτές τις εκλογές στον διάλογο με τους πολίτες», ανέφερε χαρακτηριστικά και τόνισε ότι «οι εκλογές αυτή τη στιγμή δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στη χώρα, παρά μόνον κάποια εκτόνωση», και υποστήριξε ότι τα κόμματα δεν έχουν προτάσεις για την έξοδο της χώρας από την κρίση.

Σημείωσε, πάντως, ότι παραμένει ενεργός και ως πολίτης και ως μέλος του ΠΑΣΟΚ.​
Διαβάστε Περισσότερα » "Και ο Ξυνίδης δεν θα κατέβει στις προσεχείς εκλογές"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news