facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 24 Μαρτίου 2012

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της παρέλασης

Λόγω της Στρατιωτικής Παρέλασης, για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου 1821, που θα πραγματοποιηθεί στη Λ. Β. Αμαλίας μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη την Κυριακή 25.3.2012, θα πραγματοποιηθούν κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με απαγόρευση της στάσης και στάθμευσης και σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στις παρακάτω Λεωφόρους, Οδούς και Πλατείες:

Από τις 06.00΄ έως το τέλος της Δοξολογίας στον Ι.Ν. Διον. Αρεοπαγίτου

1. Σκουφά, στο τμήμα της από την οδό Σίνα έως την Πλ. Φιλικής Εταιρείας και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

2. Λυκαβηττού, σε όλο το μήκος της.

3. Δημοκρίτου, στο τμήμα της από την οδό Σκουφά έως την οδό Σόλωνος.

4. Σόλωνος, στο τμήμα της από την οδό Κανάρη έως την οδό Σίνα και στις καθέτους αυτής έως την πρώτη παράλληλο.

5. Ομήρου, στο τμήμα της από την οδό Σκουφά έως την οδό Ακαδημίας.

6. Σέκερη, σε όλο το μήκος της.

7. Κουμπάρη, σε όλο το μήκος της.

Β) Από τις 06.30΄έως το τέλος της Στρατιωτικής Παρέλασης:

1. Λ. Β. Όλγας, σε όλο το μήκος της.

2. Λ. Β. Σοφίας, στο τμήμα της από τη Λ. Βασ. Αμαλίας έως Λ. Βασ. Κωνσταντίνου.

3. Ηρ. Αττικού, σε όλο το μήκος της.

4. Β. Γεωργίου Β΄, σε όλο το μήκος της.

5. Β. Γεωργίου Α΄, σε όλο το μήκος της.

6. Λ. Β. Αμαλίας, σε όλο το μήκος της.

7. Πανεπιστημίου, σε όλο το μήκος της.

8. Όθωνος, σε όλο το μήκος της.

9. Πλατεία Ομονοίας.

10. Πειραιώς, στο τμήμα της από την Πλ. Ομονοίας έως την Ιερά Οδό.

11. Αθηνάς, σε όλο το μήκος της.

12. Αγ. Κωνσταντίνου, σε όλο το μήκος της.

13. Πλατεία Καραϊσκάκη.

14. Καρόλου, σε όλο το μήκος της.

15. Μάρνη, στο τμήμα της από την Πλ. Βάθη έως την οδό Καρόλου.

16. Πατησίων, στο τμήμα της από την οδό Πανεπιστημίου έως τη Λ. Αλεξάνδρας.

17. Θ. Δηλιγιάννη, στο τμήμα της από την Πλ. Καραϊσκάκη έως την οδό Ι. Μεταξά.

18. Αχιλλέως, στο τμήμα της από την Πλ. Καραϊσκάκη έως την οδό Θερμοπυλών.

19. Πλατεία Συντάγματος.

20. Φιλελλήνων, σε όλο το μήκος της.

21. Σταδίου, σε όλο το μήκος της .

22. Λ. Συγγρού, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Δ. Αρεοπαγίτου.

23. Ακαδημίας, σε όλο το μήκος της.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις ενόψει της παρέλασης"

Προβλήματα υγείας από την εξόρυξη περλίτη στη Μήλο

Παραμένουν τα μέτρα προστασίας σύμφωνα με απόφαση του ΣτΕ


Εξακολουθούν να ισχύουν τα μέτρα για την προστασία της υγείας των κατοίκων της Μήλου από τη διάχυση περλίτη στον αέρα και την θάλασσα η οποία δημιουργείται λόγω της εξορυκτικής δραστηριότητας στο νησί.

Τα μέτρα αυτά εξακολουθούν να ισχύουν, καθώς το Συμβούλιο της Επικρατείας απέρριψε την αίτηση μεταλλευτικής Ανώνυμης Εταιρείας που ζητάει να ανασταλεί η από 21.9.2011 απόφαση του υπουργού Υγείας που προβλέπει την επιβολή των μέτρων προστασίας των κατοίκων της Μήλου.

Με την τελευταία αυτή υπουργική απόφαση επιβλήθηκαν μέτρα για «την προστασία της υγείας του πληθυσμού της νήσου Μήλου από βλάβες προκαλούμενες από τη διάχυση υπερλέπτου περλίτη σε αέριο και υδάτινο περιβάλλον» που προέρχεται από την εξορυκτική δραστηριότητα στη Μήλο.

Η επίμαχη Ανώνυμη Εταιρεία έχει βιομηχανία εξόρυξης, επεξεργασίας, αποθήκευσης και διάθεσης περλίτη στις θέσεις Βούδια και Τσιγκράδο της Μήλου.

Από τις βιομηχανικές αυτές εγκαταστάσεις -όπως αναφέρεται στην απόφαση του ΣτΕ- παράγονται τα εξής εξορυκτικά απόβλητα: 1) στερεά-αδρανή τα οποία απορρίπτονται σε ορυχεία και 2) λεπτή σκόνη περλίτη η οποία μετά από επεξεργασία ρίπτεται στη θάλασσα (ακρωτήρι «Μούρη»).

Όμως, το 2007 ελεγκτές του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας του υπουργείου Υγείας διενήργησαν έλεγχο. Στην σχετική έκθεσή τους σημειώνεται αυξημένος αριθμός οφθαλμολογικών περιστατικών (καταγράφηκαν στο Κέντρο Υγείας Μήλου) τα οποία αποδίδονται στον περλίτη και προτάθηκε η διεξαγωγή επιδημιολογικών μελετών για διαπίστωση των επιπτώσεων.

Πράγματι, τέσσερα χρόνια μετά (2011) τη μελέτη ανέλαβε το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, το οποίο διαπίστωσε ότι στη Μήλο «υπάρχει με βεβαιότητα οφθαλμολογικό πρόβλημα κυρίως εξ' ερεθισμού, καθώς και ότι υπάρχουν ισχυρά στοιχεία περί συνδρομής σοβαρού προβλήματος χρονίων πνευμονοπαθειών». Και προτάθηκε η συνέχιση της μελέτης με μετρήσεις, αναλύσεις κ.λπ.

Κατόπιν αυτών εκδόθηκε η από 21.9.2011 προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση που προβλέπει τα μέτρα για την προστασία της υγείας των κατοίκων της Μήλου.

Η Ανώνυμη Εταιρεία υποστηρίζει στην αίτηση αναστολής της ότι από την εφαρμογή της επίμαχης υπουργικής απόφασης θα υποστεί ανεπανόρθωτη βλάβη, καθώς προβλέπει την ταφή των αποβλήτων που προκύπτουν από την εξόρυξη.

Οι σύμβουλοι Επικρατείας με την υπ' αριθμ. 164/2012 απόφασή τους (πρόεδρος ο αντιπρόεδρος Σωτ. Ρίζος και εισηγήτρια η πάρεδρος Ουρανία Νικολαράκου) απέρριψαν τον επίμαχο ισχυρισμό της εταιρείας. Και αυτό, γιατί η ταφή των αποβλήτων δεν ξεκινά άμεσα, αφού η από 21.9.2011 προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση δίνει εντολές στα καθ΄ ύλην αρμόδια όργανα να εκδώσουν τη σχετική απόφαση για την ταφή των αποβλήτων της εξορυκτικής εταιρείας.

Συνεπώς, η βλάβη που επικαλείται η εταιρεία δεν επέρχεται άμεσα, προσθέτουν οι δικαστές, ενώ η προσβολή της φήμης της που υποστηρίζει ότι επέρχεται από την εφαρμογή της επίμαχης υπουργικής απόφασης, είναι «πλήρως επανορθώσιμη» σε περίπτωση που η κύρια προσφυγή της (αίτηση ακύρωσης) στο ΣτΕ γίνει δεκτή.

Τέλος, οι σύμβουλοι Επικρατείας, έκριναν ότι οι λόγοι ακυρώσεως που προβάλει η εταιρεία «δεν είναι προδήλως βάσιμοι» και για τον πρόσθετο αυτό λόγο απέρριψαν την αίτηση αναστολής.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προβλήματα υγείας από την εξόρυξη περλίτη στη Μήλο"

Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια την Κυριακή

Από την Κυριακή 25 Μαρτίου τίθεται σε ισχύ η θερινή ώρα.

Στις 3 τα ξημερώματα της Κυριακής 25 Μαρτίου οι δείκτες των ρολογιών μας θα πρέπει να ρυθμιστούν μία ώρα μπροστά και να δείξουν 4.

Μπορεί να χάνουμε μια ώρα ύπνου, αλλά το καλοκαίρι έρχεται όλο και πιο κοντά! Η θερινή ώρα, θα ισχύσει μέχρι την Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012.
Διαβάστε Περισσότερα » "Μία ώρα μπροστά τα ρολόγια την Κυριακή"

Η ΔΕΗ εξακολουθεί να το εισπράττει παράνομα το τέλος για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας

Το τέλος για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας που εισπράττει η ΔΕΗ με τους λογαριασμούς - διαμορφώνεται ανάλογα με την κατανάλωση του ρεύματος - καταργήθηκε με το άρθρο 195 του νόμου 4001 της 22 Αυγούστου 2011. Ωστόσο, η ΔΕΗ εξακολουθεί να το εισπράττει παράνομα.

Εξώδικο στη ΔΕΗ

Εξώδικο στη ΔΕΗ αναμένεται να στείλει η Ένωση Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, ζητώντας από τη Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού να επιστρέψει τα χρήματα που εισέπραξε παρανόμως από το καταργημένο τέλος περί “Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας”.
Ακολουθεί μέρος της ανακοίνωσης της Ένωσης:
“Η ενημέρωση αυτή γίνεται προς τους καταναλωτές για να γνωρίζουν τα διακαιώματα τους, διότι κάποιοι μας πιέζουν, κάποιοι χρησιμοποιούν σιωπηλές και ετσιθελικές μεθόδους πλήττοντας το συρρικνωμένο εισόδημά μας…
Η επίκληση του άρθρου 29 του Ν.2773/1999 εκ μέρους της ΔΕΗ, δεν την νομιμοποιεί να συνεχίζει να εισπράττει και να παρανομεί εισπράττοντας το τέλος “Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας” . Την καλούμε αφενός να σταματήσει να το εισπράττει, αφετέρου να επιστρέψει τα ήδη εισπραχθέντα”.

Ερώτηση Ροντούλη

Με βάση το άρθρο 29, παρ.2, του Ν. 2773/1999 ορίζεται ότι: «Κατά την έγκριση των τιμολογίων της ΔΕΗ πέραν ενός εύλογου κέρδους, λαμβάνονται υπόψη ιδίως: στ) Οι δαπάνες για την συμμόρφωση με τις υποχρεώσεις που επιβάλλονται για την παροχή υπηρεσιών κοινής ωφέλειας και οι οποίες θα κατανέμονται στο σύνολο της κατανάλωσης συμπεριλαμβανομένων και των αυτοπαραγωγών».
Όμως , με βάση το άρθρο 195 του Ν. 4001 που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ Α΄179/22-8-2011, καταργείται το προαναφερθέν άρθρο, βάσει του οποίου η ΔΕΗ εισέπραττε μέσω των λογαριασμών ένα ποσό για Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας.
Παρά ταύτα, η ΔΕΗ συνεχίζει να εισπράττει τέλος Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας επικαλούμενη το άρθρο 29 του Ν. 2773/1999.
Τούτων δοθέντων, ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Ποιος έχει την ευθύνη επιβολής του συγκεκριμένου τέλους, τη στιγμή που εμφανίζεται καταργηθέν; Θα σταματήσει και πότε η επιβολή του;
2. Σε τι ύψος ανέρχεται το ποσό που έχει συλλεγεί από 22/8/2011, ημερομηνία κατάργησης του συγκεκριμένου τέλους; Εξετάζεται η περίπτωση επιστροφής του στους καταναλωτές;
Ο Ερωτών Βουλευτής
Αστέριος Γ. Ροντούλης

Απόφαση ''οδηγός'' για το τέλος κοινής ωφέλειας της ΔΕΗ

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Καλαμάτας με προσωρινή διαταγή του απαγόρευσε στη ΔΕΗ να διακόψει την ηλεκτροδότηση σε κατοικία, μέχρι να συζητηθεί η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων.

Η καταναλωτής που προσέφυγε στο δικαστήριο αρνούνταν να πληρώσει το τέλος για υπηρεσίες κοινής ωφελείας, που χρεώνει τους καταναλωτές η ΔΕΗ με τους λογαριασμούς του ρεύματος, με τον ισχυρισμό ότι το τέλος έχει καταργηθεί.

Ειδικότερα, στο συνολικό εκκαθαριστικό λογαριασμό της ΔΕΗ, για τον οποίο εκδόθηκε η προσωρινή διαταγή, η συνολική οφειλή ανέρχεται στις 621,42 ευρώ, εκ των οποίων το ποσό των 149,97 αντιστοιχεί στις υπηρεσίες κοινής ωφέλειας.

Ο Δικηγορικός Σύλλογος Καλαμάτας ανέφερε, ότι η προσωρινή διαταγή του Μονομελούς Πρωτοδικείου αποτελεί απόφαση - οδηγό για την περαιτέρω εφαρμογή του Νόμου και εξέφρασε τη βεβαιότητά του, ότι θα υποχρεώσει την ΔΕΗ στην επιστροφή των μέχρι σήμερα αχρεωστήτως καταβληθέντων ποσών από τους καταναλωτές.

Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΔΕΗ εξακολουθεί να το εισπράττει παράνομα το τέλος για υπηρεσίες κοινής ωφέλειας"

Κλειστοί σήμερα οι σταθμοί του Μετρό σε Ακρόπολη, Σύνταγμα, Ευαγγελισμό

Με εντολή της αστυνομίας κλειστοί θα είναι από σήμερα στις 8 το πρωί οι σταθμοί του Μετρό στην Ακρόπολη και το Σύνταγμα, ενώ από τις 9 το πρωί θα κλείσει και ο σταθμός στον Ευαγγελισμό.

Πρόκειται για προληπτικό μέτρο της αστυνομίας, στο πλαίσιο του επιχειρησιακού σχεδιασμού που έχει κάνει, προκειμένου να αποφευχθούν τυχόν επεισόδια, με αφορμή την αυριανή μαθητική παρέλαση.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστοί σήμερα οι σταθμοί του Μετρό σε Ακρόπολη, Σύνταγμα, Ευαγγελισμό"

Δε θα είναι υποχρεωτική η εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών

Χιλιάδες υποθέσεις θα οδηγηθούν πιο γρήγορα στο Ειρηνοδικείο


Δεν θα είναι πλέον υποχρεωτική η διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης των οφειλών των δανειοληπτών και έτσι χιλιάδες υποθέσεις θα οδηγηθούν πιο γρήγορα στο Ειρηνοδικείο.

Διάταξη που κατατέθηκε στη Βουλή προβλέπει ότι:

-Δεν θα είναι στο εξής υποχρεωτική η διαδικασία εξωδικαστικής ρύθμισης των οφειλών των δανειοληπτών, καθώς η εμπειρία έδειξε ότι υπάρχει απροθυμία από τις τράπεζες να επεξεργαστούν κατά ουσιαστικό τρόπο τα σχετικά αιτήματα των οφειλετών, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο.

-Το χρέος θα μπαίνει σε διαδικασία ρύθμισης που θα διαρκεί πέντε χρόνια με την κατάθεση της αίτησης και όχι με την έκδοση της απόφασης του δικαστηρίου.

-Για οφειλέτες με πλήρη αδυναμία καταβολής, η απαλλαγή από τα χρέη θα επέρχεται στα 3 χρόνια.

-Το ποσό μέχρι το 85% της εμπορικής αξίας της κύριας κατοικίας του οφειλέτη, που πρέπει να ρυθμίσει ο οφειλέτης για να την εξαίρεση από τη ρευστοποίηση, θα μπορεί πλέον να ρυθμίζεται και σε διάστημα μεγαλύτερο της 20ετίας.

-Στην περίπτωση που οι τράπεζες έχουν τιτλοποιήσει δάνεια και τα έχουν εκχωρήσει σε εταιρείες με έδρα στο εξωτερικό, πρέπει να ορίζουν αντίκλητο στην Ελλάδα, ώστε να διευκολύνεται η συμπερίληψή τους στην αίτηση του οφειλέτη.

-Καθιερώνεται το δικαίωμα κάθε πολίτη σε έναν ακατάσχετο λογαριασμό. Συγκεκριμένα ποσό κατάθεσης μέχρι το ύψος των 1.500 ευρώ για ατομικό λογαριασμό και των 2.000 ευρώ για κοινό λογαριασμό, θα είναι ακατάσχετο και θα προστατεύεται και από κάθε πράξη μονομερούς συμψηφισμού απαιτήσεων της τράπεζας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δε θα είναι υποχρεωτική η εξωδικαστική ρύθμιση οφειλών δανειοληπτών"

Με 50 ένσημα η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας ανέργων

Νομοθετική ρύθμιση, που θα εξασφαλίζει στους ανέργους, τη δυνατότητα να έχουν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ακόμη και αν έχουν συμπληρώσει πολύ λίγα ένσημα, προωθεί το υπουργείο Εργασίας.

Στο εξής, οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να έχουν πλήρη πρόσβαση στις ιατροφαρμακευτικές υπηρεσίες με 50 ένσημα ετησίως.

Επίσης, επεκτείνεται στα τρία χρόνια, αντί για δύο, όπως ίσχυε μέχρι σήμερα, το χρονικό διάστημα κατά το οποίο οι άνεργοι, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες, δικαιούνται ιατροφαρμακευτική περίθαλψη μετά την απώλεια της θέσης εργασίας τους.

Στην εισηγητική έκθεση της σχετικής τροπολογίας, την οποία έχει καταθέσει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργος Κουτρουμάνης, αναφέρεται ότι οι ρυθμίσεις αυτές κρίθηκαν αναγκαίες, «λόγω των σοβαρών προβλημάτων ανεργίας ή υποαπασχόλησης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, με αποτέλεσμα την παραμονή τους σε κατάσταση ανεργίας ακόμα και για μεγάλο χρονικό διάστημα, γεγονός που συνεπάγεται την αδυναμία θεμελίωσης των ελαχίστων χρονικών προϋποθέσεων χορήγησης παροχών υγειονομικής περίθαλψης τόσο για τους ίδιους όσο και για τα μέλη οικογενείας τους».

Δείτε αναλυτικά την εγκύκλιο εδώ

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Με 50 ένσημα η θεώρηση βιβλιαρίων ασθενείας ανέργων"

«Τορπίλη» στον τουρισμό η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση

Αναμένεται να χαθούν 50.000 θέσεις εργασίας


Τεράστια προβλήματα φαίνεται να δημιουργεί στη θερινή τουριστική κίνηση ο αυξημένος ΦΠΑ στην εστίαση, με αποτέλεσμα σύντομα η αγορά να βρεθεί μπροστά στο φαινόμενο της απώλειας 50.000 θέσεων εργασίας, ενδεχομένως και μέχρι το φθινόπωρο.

Κι αυτό, διότι έρευνα, που διεξήγαγε γνωστή αλυσίδα εστίασης, δείχνει πως σε ανασταλτικό παράγοντα για την προσέλευση τουριστών στην πατρίδα μας αποτελεί το αυξημένο κόστος στη διατροφή.

Τόσο μεγάλο φαίνεται να είναι το πρόβλημα, ώστε μεγάλα τουριστικά γραφεία το χρησιμοποιούν για να στρέψουν επισκέπτες προς τη φιλικότερη και φθηνότερη τιμολογιακά αγορά της Τουρκίας.

Στα ίδια στοιχεία, που ο κλάδος εστίασης καταγράφει φαίνεται πως υπάρχει ορατός κίνδυνος συνολικών απωλειών περίπου 150.000 θέσεων εργασίας μέχρι το 2013, αλλά - το χειρότερο όλων - και η μη επίτευξη των τελικών στόχων του υπουργείου Οικονομικών και της Τρόικας.

Κι αυτό, διότι η κάμψη κατά 40-50% της ζήτησης για είδη εστίασης μεσοσταθμικά οδηγεί σε απώλεια έως και 3 δισ. ευρώ.

Έγκυρες πηγές μας αναφέρουν πως, μέσα στις επόμενες δέκα ημέρες, η συγκεκριμένη έρευνα θα παραδοθεί στον υπουργό Οικονομικών, Φίλιππο Σαχινίδη, όχι μόνο από τις οργανωμένες μεγάλες αλυσίδες εστίασης αλλά και από τους ξενοδόχους, οι οποίοι θεωρούν πως το συνολικό κόστος του πακέτου επίσκεψης στη χώρα μας θα επιβαρυνθεί σημαντικά.

Κι αυτό, διότι η Τουρκία, που είναι άμεσα ανταγωνιστική ως προς τη χώρα μας, έχει ΦΠΑ στο 8%, η Ισπανία έχει 7% και η Ιταλία 10%.

Θα πρέπει να πούμε πάντως πως ήδη η κρίση της εστίασης έχει κοστίσει στην αγορά το λουκέτο του ιστορικού Cellier στο κέντρο της Αθήνας, το κλείσιμο πολλών καταστημάτων αλυσίδων ταχείας εστίασης, που υπολογίζονται σε 50, άνω των 200 λουκέτων σε μικρά εστιατόρια και ο κύκλος της καταστροφής φαίνεται πως θα συνεχιστεί μετά και την πτώση της τουριστικής κίνησης το φετινό καλοκαίρι.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Τορπίλη» στον τουρισμό η αύξηση του ΦΠΑ στην εστίαση"

Χωρίς σύνταξη έμειναν 48.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ

Μπορεί και 18.000 χιλιάδες διπλοεγγεγραμμένοι ανάμεσα σε αυτούς


Χωρίς σύνταξη έμειναν περισσότεροι από 48.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ, που πληρώνονται κάθε μήνα μέσω των ΕΛΤΑ μετά από σχετική εγκύκλιο του Τομέα Πληρωμών και Πωλήσεων των Ελληνικών Ταχυδρομείων.

Ο αρμόδιος διευθυντής των ΕΛΤΑ αποφάσισε να μην γίνουν πληρωμές προς τους συνταξιούχους, με το σκεπτικό ότι ανάμεσα στους δικαιούχους, υπήρχε πιθανότητα να υπάρχουν 17.000-18.000 χιλιάδες διπλοεγγεγραμμένοι.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ταχυδρομικών, Γιώργος Βασιλόπουλος, μιλώντας στο «Βήμα FM» ανέφερε πως ορισμένες τράπεζες πίστωσαν τους λογαριασμούς των συνταξιούχων, αλλά εξέδωσαν και επιταγές.

Οι συνταξιούχοι αναμένεται να πληρωθούν τη Δευτέρα, ενώ όσοι πληρώνονται μέσω τραπεζών πληρώθηκαν κανονικά.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς σύνταξη έμειναν 48.000 συνταξιούχοι του ΙΚΑ"

Βρείτε δουλειά σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

«Τρέχουν» ένα εκατομμύριο αγγελίες


Μπορεί μέχρι πρόσφατα να μην ήταν ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα αλλά πλέον το δίκτυο Eures, την πύλη εύρεσης δουλειάς σε χώρες-μέλη της Ε.Ε., τραβά όλο και περισσότερο την προσοχή όσων ψάχνουν δουλειά καθώς τα ποσοστά της ανεργίας ανεβαίνουν.

Στην πύλη Eures κοινοποιούνται οι αγγελίες των εταιρειών μέσω του ΟΑΕΔ της κάθε χώρας, οι οποίες αφορούν αρκετές ειδικότητες τόσο για μόνιμη όσο και για εποχιακή απασχόληση και περιλαμβάνουν όλες τις πληροφορίες για τα απαραίτητα προσόντα και την υποβολή αιτήσεων.

Αυτή την ώρα «τρέχουν» σχεδόν 1,5 εκατομμύριο αγγελίες επιχειρήσεων που αναζητούν εργαζόμενους ενώ σε κάθε χώρα η ζήτηση αφορά διαφορετικές ειδικότητες.

Όποιος αναζητεί δουλειά μέσω Eures είναι καλό να ξέρει τη γλώσσα του κράτους στο οποίο θέλει να εργαστεί. Μόνο στις θέσεις ανειδίκευτου εργάτη αυτό μπορεί να παρακαμφθεί ενδεχομένως με καλή γνώση αγγλικών.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το 00800 3222112 (στα ελληνικά ή να έρθουν σε επαφή με τους συμβούλους του ΟΑΕΔ που ασχολούνται με το Eures στην Ελλάδα.

Για την ιστοσελίδα στα ελληνικά δείτε εδώ.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρείτε δουλειά σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης"

Παπακωνσταντίνου: Μέχρι τον Δεκέμβριο θα αρχίσουμε να βγάζουμε πετρέλαιο

Τις επόμενες εβδομάδες θα ανακοινωθούν οι εταιρείες που θα αναλάβουν τις σεισμικές έρευνες. Θα γίνουν στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης.


Σε μερικές εβδομάδες, θα ανακοινώσουμε τις εταιρείες που θα αναλάβουν να κάνουν σεισμικές έρευνες στη χώρα (Ιόνιο και νότια της Κρήτης) ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου, θα έχουμε τα πρώτα γεωτρύπανα στην διαδικασία έρευνας για εξόρυξη στα οικόπεδα που έχουμε ήδη προκηρύξει (Πατραϊκός, Ιωάννινα, Κατάκολο).

Το ανακοίνωσε ο ίδιος ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και διαβεβαίωσε ότι θα πληρούνται όλοι οι περιβαλοντικοί κανόνες.

Απαντώντας σε ερώτηση για πιθανές «δοσοληψίες», ο υπουργός ανέφερε ότι «όσο υπάρχει μια πολύπλοκη διαδικασία, η οποία κρατά πολύ χρόνο, τόσο βεβαίως ενθαρρύνεται η συναλλαγή και η διαφθορά» και πρόσθεσε:

«Με τις αλλαγές που κάνουμε, με την πλήρη ηλεκτρονικοποίηση του συστήματος, με την ηλεκτρονική ταυτότητα του έργου, που θα είναι έτοιμη σε μερικούς μήνες, δίνουμε ένα πολύ σημαντικό χτύπημα σε οποιαδήποτε συναλλαγή και διαφθορά».

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπακωνσταντίνου: Μέχρι τον Δεκέμβριο θα αρχίσουμε να βγάζουμε πετρέλαιο"

Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τη γονική άδεια

Γονική άδεια 4 μηνών με αποδοχές, από 3 που είναι σήμερα, και μέχρι 6 χρόνια χωρίς αποδοχές, από 3,5 που είναι σήμερα, θα μπορούν να λαμβάνουν οι γονείς, σύμφωνα με το σχέδιο νόμου του Υπουργείου Εργασίας, που εγκρίθηκε χθες βράδυ στο υπουργικό συμβούλιο και αναμένεται να ψηφιστεί τις επόμενες μέρες από τη Βουλή.

Το δικαίωμα της γονικής άδειας έχει πλέον κάθε εργαζόμενος ο οποίος έχει συμπληρώσει ένα χρόνο προϋπηρεσία στον ίδιο εργοδότη, ανεξάρτητα από την οικογενειακή του κατάσταση, εκτός από την περίπτωση που έχει στερηθεί ολικά τη γονική μέριμνα. Με τον προηγούμενο νόμο, γονική άδεια μπορούσε να ζητήσει μόνο ο γονέας που έχει την επιμέλεια.

Εάν ο ένας γονέας πεθάνει ή του αφαιρεθεί η γονική μέριμνα ή δεν έχει κάνει αναγνώριση του παιδιού, τότε η γονική άδεια ανατροφής χορηγείται στο διπλάσιο στον άλλο γονέα.

Σε περίπτωση που υπάρχουν πολλά παιδιά, το δικαίωμα των γονέων είναι αυτοτελές για το καθένα από αυτά, με την προϋπόθεση να έχει μεσολαβήσει 1 χρόνος πραγματικής απασχόλησης στον ίδιο εργοδότη από τη λήξη της άδειας που δόθηκε για το προηγούμενο παιδί.

Μετά τη λήξη της γονικής άδειας, ο εργαζόμενος γονέας έχει το δικαίωμα να επιστρέψει στη θέση εργασίας του και σε περίπτωση που τον απολύσουν, επειδή ζητεί ή έκανε χρήση της γονικής άδειας, τότε η απόλυση είναι άκυρη.

Για όσο διάστημα οι εργαζόμενοι λείπουν από τη δουλειά τους, λόγω γονικής άδειας, οι εργοδότες οφείλουν να υπολογίζουν τον χρόνο αυτό ως πραγματική εργασία που δεν επηρεάζει τις αποδοχές τους και τη χορήγηση της ετήσιας άδειας και του επιδόματος αδείας.

Στην περίπτωση που και οι δύο γονείς απασχολούνται στον ίδιο εργοδότη, μπορούν να επιλέξουν ποιος από τους δύο θα προηγηθεί στην άσκηση του δικαιώματος.

Επίσης, προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι έκτακτες και σοβαρές ανάγκες των γονέων παιδιών που πάσχουν από νεοπλασματικές ασθένειες ή άλλη εξίσου σοβαρή νόσο, μέχρι την ηλικία των 18 ετών, καθιερώνεται ειδική άδεια διάρκειας δέκα ημερών, με αποδοχές, κατ’ έτος, χωρίς άλλη προϋπόθεση.

Οι ρυθμίσεις περιλαμβάνουν όλους τους εργαζομένους, άνδρες και γυναίκες που αποκτούν παιδιά ή έχουν υιοθετήσει ή αναδέχονται παιδιά έως 6 ετών και που απασχολούνται στον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, τους ΟΤΑ και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα με οποιαδήποτε σχέση απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων των συμβάσεων μερικής απασχόλησης και ορισμένου χρόνου των συμβάσεων ή σχέσεων μέσω επιχείρησης προσωρινής απασχόλησης, της έμμισθης εντολής ανεξάρτητα από τη φύση των παρεχόμενων υπηρεσιών. Μέχρι τώρα, δικαίωμα γονικής άδειας είχαν οι εργαζόμενοι «με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ή σχέση έμμισθης εντολής». Πλέον περιλαμβάνονται όλες οι μορφές εργασίας.

Με τον νέο νόμο ενσωματώνεται στο ελληνικό Δίκαιο η Οδηγία 2010/18/ΕΕ του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 8ης Μαρτίου του 2010, που ζητεί την εφαρμογή της συμφωνίας για τη γονική άδεια που υπογράφηκε στις 18 Ιουνίου του 2009 από τις εργοδοτικές και συνδικαλιστικές οργανώσεις των Ευρωπαίων κοινωνικών εταίρων.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευνοϊκότερες ρυθμίσεις για τη γονική άδεια"

Ανοιχτό το Μουσείο της Ακρόπολης την 25η Μαρτίου

Από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ

Την 25η Μαρτίου θα γιορτάσει μαζί με τους επισκέπτες του το Μουσείο της Ακρόπολης, το οποίο ανήμερα της εθνικής εορτής θα μείνει ανοιχτό, με δωρεάν είσοδο, από τις 8 το πρωί μέχρι τις 8 το βράδυ.

Την Κυριακή θα παρουσιαστεί και η βόρεια μετώπη του Παρθενώνα, η οποία δεν καταστράφηκε τον 5ο αιώνα και εικάζεται ότι απεικονίζει τον Ευαγγελισμό της Θεοτόκου.

Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής ο Μάριος Στρόφαλης θα δώσει ρεσιτάλ πιάνου στον εξώστη του δεύτερου ορόφου με θέα την αίθουσα των αρχαϊκών αγαλμάτων. Στις 5 το απόγευμα η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Αθηναίων θα παρουσιάσει μουσικό πρόγραμμα στο ισόγειο του μουσείου με θέα το αέτωμα του Εκατομπέδου.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοιχτό το Μουσείο της Ακρόπολης την 25η Μαρτίου"

Άγριος εξάψαλμος Αρχιεπισκόπου στον Παπακωνσταντίνου για την Πεντέλη

Συγκεκριμένα στη δήλωση του ο αρχιεπίσκοπος εξαπολύει βολές εμμέσως ,όχι μόνον για την απόρριψη της τροπολογίας, αλλά και για φορείς που αντέδρασαν στη λειτουργία του συγκεκριμένου πάρκου.

Ξέσπασε ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος γιατί "δεν αφήνουν την Εκκλησία να αξιοποιήσει την περιουσία της προς όφελος του ελληνικού λαού". Με γραπτή δήλωση του που ανέβασε στην ιστοσελίδα της αρχιεπισκοπής ο κ. Ιερώνυμος αναφέρεται στην υπόθεση με το φωτοβολταϊκό πάρκο που θέλει να λειτουργήσει στην Πεντέλη.

Η δήλωση έγινε μετά την απόρριψη από τον υπουργό Περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, της τροπολογίας, που επέτρεπε τη δημιουργία του συγκεκριμένου πάρκου. Μάλιστα ο αρχιεπίσκοπος ζητεί να αντιμετωπίζεται η Εκκλησία ως αρωγός της πολιτείας και όχι ως αντίπαλος.

Στην σχετική δήλωση αναφέρει:

" Είναι απορίας άξιον πως κάθε φορά που η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και εν γένει η Εκκλησία της Ελλάδος επιχειρούν να αξιοποιήσουν νομίμως την περιουσία τους, προς όφελος του ελληνικού λαού που δοκιμάζεται σκληρά, παρουσιάζονται αίφνης πάσης φύσεως προσκόμματα, ενδεδυμένα με τον μανδύα κάθε είδους ευαισθησιών, από πρόσωπα των οποίων η κοινωνική προσφορά και αλληλεγγύη περιορίζεται απλά και μόνο σε βαρύγδουπες, δακρύβρεχτες και δήθεν ιδεολογικά φορτισμένες διακηρύξεις.

Ούτε ο λαός μας, που έχει βυθιστεί στη φτώχεια και την ανασφάλεια ανακουφίζεται με λόγια, ούτε τα πολυάριθμα εκκλησιαστικά ιδρύματα κοινωνικού χαρακτήρα, τα οποία κάθε μέρα όλο και περισσότερο εγκαταλείπονται από το κράτος πρόνοιας, συντηρούνται με δηλώσεις, ούτε οι λειτουργικές ανάγκες της Εκκλησίας αντιμετωπίζονται με ευχολόγια.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αθηνών και η Εκκλησία της Ελλάδος, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης τους απέναντι στην πατρίδα και επίγνωση της αποστολής τους σε ώρες εξαιρετικά κρίσιμες για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής και ειρήνης, εμμένουν στην απόφασή τους για την αξιοποίηση με κάθε νόμιμο τρόπο της περιουσίας τους. Και θέλουν να πιστεύουν πως η Πολιτεία θα αντιληφθεί ότι παραμένουν αρωγοί στον κοινό σκοπό και όχι κατ' επίφαση συνεργάτες ή αντίπαλοι."

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο αρχιεπίσκοπος καταλήγει ευχόμενος να δοθεί η δυνατότητα, όπως λέει , και σε άλλους φορείς, όπως για παράδειγμα τα ασφαλιστικά ταμεία να αξιοποιήσουν την περιουσία τους, η οποία όπως λέει χαρακτηριστικά " μέχρι σήμερα έχει καταληστευθεί, προκειμένου να μπορέσουν οι ηλικιωμένοι να αντεπεξέλθουν με αξιοπρέπεια στο βάρος των γηρατειών τους".

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγριος εξάψαλμος Αρχιεπισκόπου στον Παπακωνσταντίνου για την Πεντέλη"

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ στις 29 Μαρτίου

Για την κατάσταση στην Υγεία

Στάση εργασίας για το Δημόσιο σε Αττική και Θεσσαλονίκη, την Πέμπτη 29 Μαρτίου, από τις 11:30 π.μ. έως τη λήξη του ωραρίου, αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων για τα προβλήματα του χώρου της Υγείας.

Παράλληλα, καλεί τους εργαζομένους να δώσουν δυναμικό «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Μαβίλη στις 12:00 το μεσημέρι, καθώς και στις συγκεντρώσεις που θα πραγματοποιηθούν στη Θεσσαλονίκη και άλλες πόλεις.

«Η πολιτική που ακολουθεί η συγκυβέρνηση, στα θέματα Δημόσιας Υγείας, οδηγεί στην υποβάθμιση και διάλυση τόσο των Υπηρεσιών Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας όσο και των Νοσοκομείων, με καταστροφικές επιπτώσεις στην ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους πολίτες» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ στις 29 Μαρτίου"

Διαμαρτυρίες πανεπιστημιακών για τα ομόλογα

Συνεδριάζουν την ερχόμενη Τρίτη οι πρυτάνεις


Έντονα διαμαρτύρονται τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ, τα οποία δεν αποκλείεται να κλείσουν συμβολικά την ερχόμενη εβδομάδα, για το ζήτημα των αποθεματικών τους, που επενδύθηκαν σε ομόλογα του δημοσίου.

«Τα Πανεπιστήμια της χώρας με έκπληξη διαπίστωσαν ότι η Τράπεζα της Ελλάδος ενέταξε σε Κοινά Κεφάλαια και επένδυσε σε Ομόλογα του Δημοσίου τις καταθέσεις των λογαριασμών τους, οι οποίες προέρχονται από επιχορηγήσεις για τη λειτουργία τους και των προσόδων από τη διαχείριση αυτών, χωρίς τη βούληση των Ιδρυμάτων.

Αποτέλεσμα των ενεργειών της Τράπεζας είναι η χρήση των λογαριασμών των Πανεπιστημίων για την ολοκλήρωση του Προγράμματος Αναδιάρθρωσης του Ελληνικού Χρέους (PSI), δημιουργώντας τεράστια και σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία των ιδρυμάτων για τα οποία υπάρχει σοβαρός κίνδυνος αναστολής της λειτουργίας τους. Θεωρούμε ότι οι ενέργειες της Τράπεζας της Ελλάδος είναι αυθαίρετες και ζητάμε την άμεση επιστροφή των αφαιρεθέντων ποσών στους λογαριασμούς των Πανεπιστημίων» αναφέρουν οι πρυτάνεις στην ανακοίνωσή τους.

Την Τρίτη 27 Μαρτίου θα συνεδριάσουν οι πρυτάνεις, ενώ ζητούν συνάντηση και με τον υπουργό Παιδείας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτυρίες πανεπιστημιακών για τα ομόλογα"

Καταρρέουν τα νοσοκομεία: «κούρεψαν» τα αποθεματικά τους!

Με τα μισά λεφτά μένουν πολλά νοσοκομεία της χώρας καθώς με το κούρεμα που υπέστη γενικά η χώρα, κουρεύτηκαν και τα αποθεματικά τους. Τι σημαίνει αυτό;

Τα δημόσια νοσηλευτικά ιδρύματα θα διαθέτουν τα μισά χρήματα άρα δε θα μπορούν να αποπληρώσουν τους προμηθευτές τους και να αγοράσουν τα απαραίτητα υλικά για τη λειτουργία.

Πρόκειται για τα χρήματα που είχαν δοθεί από το κράτος για την αποπληρωμή των οφειλών. Όσα νοσοκομεία είχαν τοποθετήσει τα χρήματα αυτά σε ομόλογα της Τράπεζας της Ελλάδος υπέστησαν το κούρεμα.

Ήδη πολλοί διοικητές λαμβάνουν ειδοποιήσεις από την Τράπεζα της Ελλάδος ότι διαθέτουν πια τα μισά χρήματα.

Ωστόσο υπάρχουν και οι διοικητές που είχαν επιλέξει να τοποθετήσουν τα αποθεματικά σε διάφορες τράπεζες ως απλές καταθέσεις, με αποτέλεσμα να τη …γλιτώνουν.

Το πρόβλημα αναμένεται να δυσκολέψει ακόμη περισσότερο τη λειτουργία του ΕΣΥ. Άλλωστε τα περισσότερα νοσοκομεία έχουν χρέη και οι προμηθευτές έχουν ξεκινήσει να μην παραδίδουν τα υλικά τους.

iatropedia.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταρρέουν τα νοσοκομεία: «κούρεψαν» τα αποθεματικά τους!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news