facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 23 Μαρτίου 2012

Επικίνδυνα κινέζικα πιάτα στο...τραπέζι μας – αποσύρονται άμεσα

Στην άμεση ανάκληση και απόσυρση πιάτων από την Κίνα, προέβη ο ΕΦΕΤ. Ο “ενιαίος φορέας ελέγχου τροφίμων”, ύστερα από έλεγχους που έκανε εντόπισε κινέζικα πιάτα από μελαμίνη, από τα οποία παρατηρήθηκε μετανάστευση φορμαλδεΰδης, σε επίπεδα μεγαλύτερα από τα νομοθετικά όρια.

Πρόκειται για «πιάτα τετράγωνα μελαμίνης 10' 48», με αριθμό γραμμοκώδικα (barcode) 5204558084320 και με αριθμό παρτίδας 03-950-0038 33710L. Ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση και απόσυρση του συνόλου της παρτίδας του ανωτέρω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Ο φορέας ελέγχου τροφίμων καλεί τους καταναλωτές, που έχουν στην κατοχή τους το ανωτέρω προϊόν, να μην το χρησιμοποιήσουν.

iatropedia.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Επικίνδυνα κινέζικα πιάτα στο...τραπέζι μας – αποσύρονται άμεσα"

Βάζουν ελεύθερους σκοπευτές για την παρέλαση στο Σύνταγμα!

Ακούγεται απίστευτη ως πρόταση, πόσο μάλλον αν το σχέδιο υλοποιηθεί


Ελεύθερους σκοπευτές θα αναπτύξει στις ταράτσες γύρω από την πλατεία Συντάγματος η Αστυνομία κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Το σχέδιο ακούγεται απίστευτο, πόσω μάλλον αν το δούμε να υλοποιείται την ερχόμενη Κυριακή στην Αθήνα.

Και όμως, σύμφωνα με το briefingnews.gr., προβλέπεται στον σχεδιασμό που εκπόνησε το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας για τα μέτρα Ασφάλειας και Τάξης την ερχόμενη Κυριακή, προκειμένου να αποφύγει τις αναμενόμενες διαμαρτυρίες των πολιτών κατά των «επισήμων» της εξέδρας στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Στην διαταγή που διαβιβάστηκε από την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής προς όλες τις αστυνομικές υπηρεσίες του Λεκανοπεδίου, εκτός των άλλων μέτρων που αφορούν το «σφράγισμα» της ευρύτερης περιοχής της πλατείας από τους στύλους του Ολυμπίου Διός μέχρι την Πανεπιστημίου και όλες τις κάθετες οδούς, από ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ, άνδρες της Ασφάλειας και δικυκλιστές των ομάδων Δ.ΕΛ.Τ.Α και ΔΙ.ΑΣ, αναφέρεται και η τοποθέτηση ελεύθερων σκοπευτών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας σε ταράτσες γύρω από την κεντρική πλατεία της πρωτεύουσας και τους κεντρικούς δρόμους που οδηγούν σε αυτή.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βάζουν ελεύθερους σκοπευτές για την παρέλαση στο Σύνταγμα!"

Η πρώτη επιστροφή ακινήτου απο το τουρκικό δημόσιο σε ελληνικό ίδρυμα έγινε πραγματικότητα

«Ο πρώτος τίτλος ιδιοκτησίας» είναι ο τίτλος της εφημερίδα Radikal που κάνει αναφορά στο θέμα της επιστροφής των παράνομα κατασχεμένων από την Τουρκία, ακινήτων των μειονοτικών ιδρυμάτων στην Κωνσταντινούπολη.

Το μεσημέρι της Πέμπτης το τουρκικό δημόσιο επέστρεψε το πρώτο ακίνητο που είχε κατασχέσει , αυτό του σχολείου του Γαλατά. Η πρόεδρος της κοινότητας του Γαλατά παρουσιάστηκε στο κτηματολόγιο και παρέλαβε τον τίτλο ιδιοκτησίας.

Το συγκεκριμένο σχολείο πριν από 23 χρόνια είχε περάσει στα χέρια του τουρκικού δημοσίου.

Η Άγκυρα έχει ανακοινώσει πως θα επιστρέψει όλα τα ακίνητα που έχουν κατασχεθεί παράνομα από το τουρκικό δημόσιο. Διαβεβαιώσεις έχει δώσει και ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούοτλγου. Τα ελληνικά ιδρύματα στην Κωνσταντινούπολη διεκδικούν περίπου 1000 ακίνητα τα οποία έχουν μεταβιβαστεί παράνομα στην ιδιοκτησία της υπηρεσίας των βακουφίων της Άγκυρας. Χθες ήταν η πρώτη ημέρα της δικαίωσης.

onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η πρώτη επιστροφή ακινήτου απο το τουρκικό δημόσιο σε ελληνικό ίδρυμα έγινε πραγματικότητα"

186 χρόνια από την "Έξοδο του Μεσολογγίου"

Συνέντευξη τύπου δόθηκε από τον Δήμαρχο Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτη Κατσούλη και τον Πρόεδρο του Πνευματικού Κέντρου Δήμου ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Καββάγια Αριστείδη για τις εκδηλώσεις εορτασμού της 186ης επετείου της Εξόδου της ηρωικής Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων.

Ο Δήμαρχος Ιεράς Πόλεως Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης ανέφερε πως σκοπός της Δημοτικής Αρχής είναι κάθε εορτασμός της επετείου της Εξόδου να έχει ένα συγκεκριμένο περιεχόμενο και έχει να κάνει με στοιχειά των εξοδιτων που είτε δεν έχουν αναδειχθεί ή έχουν αναδειχθεί εν μέρει.

Για αυτό οι φετινές εορτές εξόδου είναι αφιερωμένες στο ρόλο των γυναικών οι οποίες μόχθησαν και πολέμησαν στις τρεις πολιορκίες και θυσιάστηκαν στην έξοδο. Φέτος η τιμώμενη χώρα και συνολικά οι εκδηλώσεις, διακατέχονται από το στοιχείο της Κύπρου και η επιλογή δεν ήταν τυχαία, καθώς εδράζεται στο γεγονός ότι στις σημερινές δύσκολες συνθήκες, τόσο οικονομικές όσο και για τα εθνικά μας ζητήματα, πρέπει να δυναμώσει το μέτωπο του ελληνισμού και ο πιο «κοντινός σύμμαχος», το πιο αναπόσπαστο κομμάτι αυτού του ελληνισμού, είναι ο Κυπριακός Ελληνισμός.

Μέσω αυτών των εκδηλώσεων αλλά και των πρωτοβουλιών που διαχρονικά έχει αναλάβει ο Δήμος, θέλουμε να δυναμώσουμε τις σχέσεις αλληλεγγύης με τον Κυπριακό Ελληνισμό.

Διαβάστε αναλυτικά το πρόγραμμα εδώ 
Διαβάστε Περισσότερα » "186 χρόνια από την "Έξοδο του Μεσολογγίου""

Έτοιμο τον επόμενο μήνα το κέντρο μεταναστών Κοζάνης

Μ. Χρυσοχοϊδης: με διαδικασία κατεπείγοντος ένα κέντρο σε κάθε περιφέρεια


Η Ελλάδα δέχεται σχεδόν το 90% του συνόλου της παράνομης μετανάστευσης προς την Ευρώπη. Δέχεται κάθε χρόνο περίπου 130.000 παράνομους οικονομικούς μετανάστες, οι οποίοι παραμένουν αποκλεισμένοι, γεωγραφικά και φυσικά στη χώρα, και η επιστροφή στις πατρίδες τους αποτελεί πλέον μονόδρομο.

Αυτά σημείωσε, μεταξύ άλλων, σήμερα στους δημοσιογράφους ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, αναφερόμενος στο κέντρο κλειστής φιλοξενίας μεταναστών, στην Κοζάνη, ύστερα από συνάντηση, που είχε με τοπικούς άρχοντες της βορειοελλαδίτικης πόλης. Ο υπουργός χαρακτήρισε το μεταναστευτικό «μείζον εθνικό ζήτημα και ταυτόχρονα ευρωπαϊκό».

Όπως τόνισε, το κόστος παραμονής των μεταναστών στην Ελλάδα είναι δυσβάστακτο, τόσο για την ελληνική οικονομία, όσο και για την ελληνική κοινωνία. Επιβαρύνει υπέρμετρα το σύστημα κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης, τις δομές της δημόσιας υγείας, τη δημόσια τάξη και ασφάλεια, όπως και την εθνική ασφάλεια της χώρας. «Είναι βόμβα στα θεμέλια της ελληνικής κοινωνίας» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης και συμπλήρωσε πως γι αυτό «οι άνθρωποι αυτοί πρέπει να επιστρέψουν στις πατρίδες τους».

Ο υπουργός έκανε γνωστό ότι το κέντρο φιλοξενίας στην Κοζάνη, που αναμένεται να είναι έτοιμο τον επόμενο μήνα, είναι ένα αυτά, που προετοιμάζονται με τη διαδικασία του κατεπείγοντος (ένα σε κάθε περιφέρεια) και θα αποτελούν ουσιαστικά χώρους προετοιμασίας για την επιστροφή των παράνομων μεταναστών στη χώρα τους.

«Η επιλογή της συγκεκριμένης εγκατάστασης έγινε διότι πληροί συγκεκριμένες και απαιτούμενες τεχνικές προδιαγραφές και είναι άμεσα υλοποιήσιμη. Θα φιλοξενούνται προσωρινά μέχρι την απέλασή τους περίπου χίλιοι παράνομοι μετανάστες, που «δεν είναι κακοποιοί, δεν είναι εγκληματίες. Είναι εξαθλιωμένοι δυστυχείς άνθρωποι, θύματα κυκλωμάτων δουλεμπορίου».

Ο υπουργός καθησύχασε την τοπική κοινωνία της Κοζάνης, σημειώνοντας ότι τα αντισταθμιστικά οφέλη θα είναι πάρα πολλά, καθώς, όπως είπε, «θα τονωθούν οι τοπικές οικονομίες, θα δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας, θα προσληφθούν υπάλληλοι για την καθαριότητα, για τη φύλαξη, για τη διοικητική μέριμνα και υποστήριξη, θα ενισχυθεί το τοπικό εμπόριο».

Σημείωσε, τέλος, ότι τα κέντρα αυτά θα λειτουργούν διαρκώς. Οι μετανάστες θα παραμένουν για λίγο χρόνο, έως ότου εθελοντικά αποφασίσουν να επιστρέψουν στην πατρίδα τους. Θα τους εξασφαλίζονται τα εισιτήριά τους, αλλά και κάποια χρήματα για τις πρώτες ανάγκες τους, έως ότου να μπορέσουν να αποκατασταθούν και επαγγελματικά μετά την επιστροφή στην πατρίδα τους.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έτοιμο τον επόμενο μήνα το κέντρο μεταναστών Κοζάνης"

Έκλεισαν 68.000 επιχειρήσεις και άλλες 63.000 "χαροπαλεύουν"

Συγκρίνοντας το 2010 με το 2011, σύμφωνα με την Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜμΕ) είναι λιγότερες κατά 68.000 με απώλεια 135.000 θέσεων εργασίας. Επίσης εκτιμάται ότι φέτος άλλες 63.000 βρίσκονται στο "κόκκινο" και στα πρόθυρα να κατεβάσουν ρολά. Το 2011, εξ άλλου, χάθηκαν 77.800 θέσεις εργασίας, μόνο στο εμπόριο, ενώ οι απολύσεις εμφανίζουν αύξηση κατά 55%.

Παρουσιάζοντας, διεξοδικά, τις αρνητικές διαπιστώσεις και συγκρίσεις λειτουργίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα, με τις αντίστοιχες στην ΕΕ, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης θέτει το ερώτημα «κατά πόσον τελικά, οι περίφημες ατελείς μεταρρυθμίσεις των δύο τελευταίων ετών, σε συνδυασμό με τα υφεσιακά μέτρα, αντί να βελτιώσουν, επιδείνωσαν το επιχειρηματικό περιβάλλον στη χώρα μας». Θεωρεί, δε, ότι η ελληνική επιχειρηματικότητα χρειάζεται άμεσα, καλύτερη χρηματοπιστωτική αντιμετώπιση από τις τράπεζες και ταχύτερη πρόσβαση στους ευρωπαϊκούς πόρους.

Ειδικότερα, αναλύοντας τα συγκριτικά στοιχεία λειτουργίας Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα και την Ευρωζώνη και την Ευρωζώνη, η ΕΣΕΕ και το Ινστιτούτο Εμπορίου και Υπηρεσιών, καταγράφουν, μεταξύ άλλων, τα εξής:

- Η απασχόληση στις ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 85% του εργατικού δυναμικού, δηλαδή πολύ παραπάνω από τον μέσο όρο της ΕΕ.

- Ο αριθμός των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα με βάση το 100 ανέρχεται στο 93 έναντι 112 στην ΕΕ, ενώ η προστιθέμενη αξία της Μικρομεσαίας Επιχείρησης στην Ελλάδα υποχωρεί συνεχώς όσο μειώνεται ο αριθμός των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων.

- Η συμμετοχή των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας ανέρχεται στο 35.3% σε σχέση με το 21.8% των λοιπών χωρών της ΕΕ.

- Το ονομαστικό ωριαίο εργατικό κόστος στην Ελλάδα, σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, μειώθηκε συνολικά κατά 7,5 ποσοστιαίες μονάδες, με το μισθολογικό κόστος να μειώνεται κατά 6,0% και το μη μισθολογικό κόστος κατά 12.5%, σημειώνοντας έτσι την καλύτερη επίδοση καθώς ήταν η μοναδική χώρα που εμφάνισε αξιοσημείωτη πτώση του συγκεκριμένου δείκτη στο σύνολο των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

- Οι μεγάλες επιχειρήσεις δημιουργούν μόλις το 14% των θέσεων απασχόλησης στην Ελλάδα, ενώ ο αντίστοιχος μέσος όρος της ΕΕ είναι 33%.

- Οι ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις απασχολούν κατά μέσο όρο 2,9 άτομα, αριθμός αισθητά μικρότερος σε σχέση με τον μέσο όρο της ΕΕ, ο οποίος είναι 4,2 άτομα ανά επιχείρηση.

- Οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις παροχής υπηρεσιών στην Ελλάδα, σε όρους πλήθους επιχειρήσεων, είναι σαφώς μικρότερες από τον μέσο όρο της ΕΕ (34% έναντι 44%). Περίπου τα ίδια δεδομένα με τα παραπάνω ισχύουν, αναφορικά με την απασχόληση και την προστιθέμενη αξία, και στον τομέα των υπηρεσιών.

- Από την άλλη πλευρά οι ελληνικές Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον τομέα του εμπορίου είναι αναλογικά περισσότερες από τον μέρσο όρο της ΕΕ (42% έναντι 31%).

Βαριά φορολογία

Ακόμη, σημειώνεται ότι: Τα στοιχεία φορολόγησης των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα δείχνουν ότι αθροιστικά από άμεσους και έμμεσους τακτικούς ετήσιους φόρους, αλλά και από αναδρομικές και έκτακτες εισφορές προκύπτει μία επιβάρυνση που κυμαίνεται από 48% έως 53%, ενώ στην ΕΕ η φορολογία δεν ξεπερνά το 33%. Αξίζει να επισημάνουμε ότι η χώρα μας είναι η μοναδική περίπτωση επιβολής 32 ειδικών, έκτακτων και αναδρομικών φόρων. Ενώ ο ρυθμός δημιουργίας των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι σχεδόν παρεμφερής με αυτόν του μέσου όρου της ΕΕ (14% σε Ελλάδα και 12% σε ΕΕ), το μερίδιο των επιχειρηματιών που εκμεταλλεύτηκαν τις κατάλληλες ευκαιρίες για να ανοίξουν μία επιχείρηση είναι σαφώς υποδεέστερο από εκείνο του μέσου όρου των χωρών της ΕΕ (39% σε σχέση με το 55%). Αυτό το στοιχείο υπονοεί πως ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των Ελλήνων επιχειρηματιών έχουν οδηγηθεί στο άνοιγμα της επιχείρησής τους λόγω ανάγκης και έλλειψης άλλων εναλλακτικών- προοπτικών. Η προώθηση-διαφήμιση της επιχειρηματικότητας από τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης είναι αισθητά μικρότερη στην Ελλάδα (34,5%) σε σχέση με τις λοιπές χώρες της ΕΕ (51,35%).

Η γραφειοκρατία

Η ανεπαρκής έως ανύπαρκτη πρόοδος στην απλοποίηση των κανόνων και των γραφειοκρατικών διαδικασιών τοποθετούν την Ελλάδα σε δυσμενή θέση σε σχέση με τις άλλες χώρες της ΕΕ. Πιο αναλυτικά, όσον αφορά τα διαδικαστικά, τονίζονται τα παρακάτω:

- Οι ημέρες που απαιτούνται για να λειτουργήσει μια ελληνική επιχείρηση είναι 19 έναντι 14 στην ΕΕ και σε αυτό έχει βοηθήσει τον τελευταίο χρόνο η ενεργοποίηση του one stop shop στα επιμελητήρια.

- Το κόστος που είναι απαραίτητο να δημιουργηθεί ένα εταιρικό σχήμα φτάνει το 21% (ως προς το κατά κεφαλήν εισόδημα) έναντι 5,5% στην ΕΕ.

- Η απαιτούμενη καταβολή ελάχιστου κεφαλαίου στην Ελλάδα είναι στο 22,3% (% ως προς το κατά κεφαλήν εισόδημα) έναντι 18,76% στον μέσο όρο των χωρών της ΕΕ.

- Το απαιτούμενο κόστος μεταβίβασης περιουσίας (% ως προς την περιουσιακή αξία) είναι 12,7% στην Ελλάδα σε αντίθεση με την ΕΕ όπου κυμαίνεται στο 4,68%.

- Για να κλείσει οριστικά μια επιχείρηση στην Ελλάδα χρειάζεται δύο χρόνια με κόστος περίπου 9% και είναι τα μόνα στοιχεία που ταυτίζονται με τον μέσο όρο της ΕΕ, με την προϋπόθεση ότι στην Ευρώπη ακολουθούν συγκεκριμένη πτωχευτική διαδικασία, ενώ στην Ελλάδα απλώς κατεβάζουν ρολά και συνεχίζουν να οφείλουν εισφορές με πρόστιμα και προσαυξήσεις επίχριστο.

Η σχέση με το Δημόσιο

Πολύ χαρακτηριστικές, τέλος, είναι οι συγκρίσεις ως προς τις σχέσεις των επιχειρήσεων με το κράτος. Σε αυτό τον τομέα, η Ελλάδα καταγράφει τη χειρότερη επίδοση επί του συνόλου των χωρών της ΕΕ.

Ο μέσος όρος πληρωμής των επιχειρήσεων από το δημόσιο για κρατικές προμήθειες είναι θεωρητικά 65 ημέρες έναντι 25 στην ΕΕ. Το σύνολο των οφειλών του δημοσίου προς τις επιχειρήσεις αγγίζει σήμερα τα 6 δισ. Αναφορικά με την οικονομική σχέση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων με το κράτος, φαίνεται ότι το μερίδιο των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων στη συνολική αξία των κρατικών συμβολαίων είναι 31% στην Ελλάδα και 38% στην ΕΕ, ενώ η ηλεκτρονική διαθεσιμότητα των προκηρύξεων κρατικών προμηθειών στην Ελλάδα προσεγγίζει μόλις το 43%, ενώ στην ΕΕ το 73%.

Η κρατική οικονομική βοήθεια προς τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις στην Ελλάδα είναι οριακά υψηλότερη (7,6%) από την ΕΕ (6,9%). Το ποσοστό μη επιτυχών αιτήσεων από τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, για παροχή τραπεζικών δανείων ανέρχεται στο 58% στην Ελλάδα, ενώ αντίθετα στις άλλες χώρες της ΕΕ το ποσοστό αυτό υπολογίζεται στο 23%. Ο μέσος όρος εξόφλησης συναλλαγών μεταξύ επιχειρήσεων στην Ελλάδα είναι περίπου 107 ημέρες έναντι 54 ημερών στην ΕΕ.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκλεισαν 68.000 επιχειρήσεις και άλλες 63.000 "χαροπαλεύουν""

Έκοψαν το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια στη Σύρο

Γιατί δεν είχε να πληρώσει το χαράτσι!

Τι και αν έχουν πέντε παιδιά να θρέψουν. Τι και αν ο σύζυγος είναι άνεργος, ενώ η γυναίκα του εργάζεται ως καθαρίστρια στο νοσοκομείο της Σύρου με μισθό 600 ευρώ.

Το προειδοποιητικό σημείωμα που εστάλη πριν από λίγες ημέρες από τη ΔΕΗ προς την οικογένεια της Ειρήνης Τ. για τους δυο απλήρωτους τελευταίους λογαριασμούς μαζί με το χαράτσι φαίνεται πως δεν έκανε διακρίσεις. Έτσι απλά χθές το πρωί η ΔΕΗ κατέβασε τους διακόπτες στο σπίτι τους με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν έντονες αντιδράσεις από τους κατοίκους.

Μετά από παρέμβαση κοινωνικής λειτουργού το ρεύμα επανήλθε προσωρινά αργά το απόγευμα όμως οι οφειλέτες καλούνται τώρα να καταβάλουν μέχρι την Δευτέρα 353 ευρώ ως πρώτη δόση για τους απλήρωτους λογαριασμούς. «Δυστυχώς δεν έχουμε τα χρήματα για να πληρώσουμε ούτε τη δόση» δηλώνουν οι οφειλέτες.

Και δεν είναι το μοναδικό κρούσμα, καθώς πληροφορίες αναφέρουν ότι τις επόμενες ώρες θα ακολουθήσουν και άλλες διακοπές σε σπίτια οι ιδιοκτήτες των οποίων δεν έχουν καταβάλει το χαράτσι.

Σήμερα το πρωί αναμένεται να πραγματοποιηθεί συνάντηση του αντιπεριφερειάρχη Κυκλάδων κ. Γιώργου Πουσσαίου και της διοίκησης της ΔΕΗ προκειμένου να βρεθεί λύση.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκοψαν το ρεύμα σε πολύτεκνη οικογένεια στη Σύρο"

Μυθική πρόταση στην Αθηνά Ωνάση για τον Σκορπιό;

Επανέρχεται στο προσκήνιο το ενδιαφέρον για το μικρό «παράδεισο»

Πολύ κοντά σε «χρυσή» συμφωνία για να πουλήσει τον Σκορπιό φαίνεται πως είναι η Αθηνά Ωνάση.

Αυτό υποστηρίζει ο βιογράφος του Αριστοτέλη Ωνάση, Δημήτρης Λυμπερόπουλος, στην προσωπική του ιστοσελίδα, χωρίς ωστόσο να ονοματίζει το πρόσωπο που επιθυμεί να αγοράσει τον μικρό ιδιωτικό «παράδεισο», στον οποίο μάλιστα βρίσκεται και ο τάφος του Αριστοτέλη Ωνάση καθώς και του γιου του, Αλέξανδρου.

Και στο παρελθόν, δημοσιεύματα ανέφεραν ότι θέλουν να αγοράσουν το Σκορπιό, Άραβες πρίγκιπες ή αμερικανοί επιχειρηματίες, ακόμα και ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς. Η τιμή του, σύμφωνα με μεσίτες του χώρου, μπορεί να αγγίξει ακόμη και τα 500 εκατομμύρια ευρώ.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μυθική πρόταση στην Αθηνά Ωνάση για τον Σκορπιό;"

Καταψήφισε ο Ραγκούσης το νομοσχέδιο για τα ταξί

Σε υψηλούς τόνους αντέδρασε ο Γιάννης Ραγκούσης για το νομοσχέδιο του Μάκη Βορίδη αναφορικά με την απελευθέρωση του επαγγέλματος των ταξί που παρουσιάστηκε στη σημερινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας καταψήφισε στο υπουργικό συμβούλιο το νομοσχέδιο, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν θα το ψηφίσει και στη Βουλή. Ο Γιάννης Ραγκούσης χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ως «θλιβερή εξαίρεση που προστατεύει τα στενά συμφέροντα μιας μικρής ολιγαρχίας, μια θλιβερή εξαίρεση κοινωνικά άδικη και πολιτικά ανήθικη».

Σε συνομιλία με τους πολιτικούς συντάκτες ο Γιάννης Ραγκούσης ανέφερε ότι «για πρώτη φορά απόφαση του υπουργικού Συμβουλίου δεν είναι ομόφωνη, αλλά κατά πλειοψηφία».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι υπουργοί Ν. Σηφουνάκης, Γ. Παπακωνσταντίνου, Π. Γερουλάνος και Δ. Ρέππας έθεσαν στην συνεδρίαση του υπουργικού Συμβουλίου, θέμα για τις ειδικές μισθώσεις των τουριστικών ταξί, προτείνοντας να υπάρξει και η κατηγορία των εννεαθέσιων ταξί.

Το νομοσχέδιο για τα ταξί

Με μικρές αλλαγές, οι οποίες σε καμία περίπτωση δεν αλλοιώνουν τη φιλοσοφία και τις γενικές αρχές του, αναμένεται να τεθεί τις προσεχείς μέρες σε δημόσιο διάλογο και ακολούθως να κατατεθεί στη βουλή, το νομοσχέδιο για την απελευθέρωση των ταξί.

Οι κυριότερες τροποποιήσεις που έγιναν στο αρχικό σχέδιο νόμου, προκειμένου σε αυτό να συμπεριληφθούν και οι παρατηρήσεις της τρόικας, είναι:

• Θεσπίζεται η κατηγορία ΕΔΧ Ειδικής Μίσθωσης χωρίς μετρητή, 5 - 9 θέσεων, τα οποία λειτουργούν μόνο με προμίσθωση (ραντεβού) και τα οποία απαγορεύεται να παραλαμβάνουν πελάτες από τον δρόμο.

• Για τον καθορισμό του αριθμού αδειών λαμβάνονται υπόψη πληθυσμιακά, συγκοινωνιακά και περιβαλλοντικά κριτήρια.

• Τον αριθμό των αδειών καθορίζει ο περιφερειάρχης με απόφασή του κάθε δύο χρόνια και στηρίζεται σε ειδικό μαθηματικό τύπο. Ο συντελεστής είναι για την Αθήνα 2,5 (+1, -1 δηλαδή από 1,5 έως 3,5) και για την περιφέρεια 1,5 (+1, -1 δηλαδή από 0,50 έως 2,5).

• Ισχύουν οι έδρες των ταξί, όπως έως σήμερα.

• Η μονή ταρίφα αφορά πλέον όλο τον νομό Αττικής εκτός των νησιών του.

• Κτήση κυριότητας ΕΔΧ επιτρέπεται από κάθε είδους φυσικό ή νομικό πρόσωπο χωρίς αυτό να απαιτείται να έχει ειδική άδεια οδήγησης ΕΔΧ αυτοκινήτου.

• Επίσης, ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα που αφορούν τα χαρακτηριστικά κάθε είδους ΕΔΧ, την κτήση ειδικής άδειας οδήγησης ΕΔΧ αυτοκινήτου, τις υποχρεώσεις των οδηγών και πειθαρχικές διατάξεις.

Με τις γενικές αρχές του σχεδίου νόμου είναι σύμφωνη και η τρόικα, όπως άφησε να εννοηθεί ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Μάκης Βορίδης, σε τηλεοπτική του συνέντευξη, διευκρινίζοντας ότι οι παρατηρήσεις της τρόικας ήταν τεχνικής φύσεως και τυπικές.

real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταψήφισε ο Ραγκούσης το νομοσχέδιο για τα ταξί"

Απολαυστικός διάλογος Μέρκελ - Παναγόπουλου

"Εάν ερχόμουν Ελλάδα, θα με κτυπούσαν;" "Όχι, αυτά τα λέει η Bild!"

Ένας απολαυστικός διάλογος ήταν το "κλου" της - έτσι κι αλλιώς ασυνήθιστης - συνάντησης που είχε την Πέμπτη στο Βερολίνο η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ Γιάννη Παναγόπουλο,η οποία ήταν 'ιδέα" των γερμανικών συνδικάτων.

"Εάν ερχόμουν Ελλάδα, τί θα γινόταν, θα με κτυπούσαν;" ρώτησε κάποια στιγμή η κα Μέρκελ τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ. Εκείνος...έσπευσε να την καθησυχάσει: "Όχι αυτά τα γράφει η Bild", ήταν η απάντηση...

Κατά τα άλλα, η καγκελάριος εμφανίστηκε πρόθυμη

να ακούσει τις προτάσεις των ελληνικών συνδικάτων εμφανίστηκε

Απευθυνόμενη προς τον κ. Παναγόπουλο, η κ. Μέρκελ παραδέχθηκε ότι υπάρχουν διαφορετικές απόψεις όσον αφορά την οικονομική πολιτική που θα πρέπει να ακολουθήσει η χώρα μας για να εξέλθει από την
κρίση, τις οποίες είναι διατεθειμένη να ακούσει, ακόμη και σε ενδεχόμενη επίσκεψή της στην Ελλάδα.

Νωρίτερα, ο κ. Παναγόπουλος είχε αναφερθεί εκτενώς στα δραματικά αποτελέσματα των μέτρων λιτότητας, ενώ παρέθεσε στοιχεία της ΓΣΕΕ που καταδεικνύουν την αναποτελεσματικότητα της ασκούμενης πολιτικής, τόσο όσον αφορά την ανταγωνιστικότητα όσο και τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους.

«Θα πρέπει να σταματήσει η συνεχής συμπίεση μισθών και συντάξεων» τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, εκτιμώντας ότι τα μέτρα οδηγούν την οικονομία σε «αργό θάνατο».,

Η αντιπροσωπεία της ΓΣΕΕ κατά την παραμονή της στο Βερολίνο είχε σειρά επαφών με εκπροσώπους της γερμανικής κυβέρνησης, της αντιπολίτευσης, επίσης με μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου, συνδικαλιστές, αλλά και με εκπροσώπους των γερμανικών μέσων ενημέρωσης.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απολαυστικός διάλογος Μέρκελ - Παναγόπουλου"

“Συγγνώμη λάθος” λέει η Χουριέτ για την πώληση της ελληνικής γης

Διόρθωσε η αγγλόφωνη τουρκική εφημερίδα «Hurriyet daily News» δημοσίευμά της, στο οποίο είχε υποστηρίξει ότι η Ελλάδα προχωρεί στην πώληση τού ενός τρίτου της γης της.

«Τρία τοις εκατό και όχι το ένα τρίτο της ελληνικής γης προς πώληση» είναι ο τίτλος του διορθωτικού δημοσιεύματος, στο οποίο αναφέρεται ότι πρόκειται για «λάθος» που περιλήφθηκε στο χτεσινό της ρεπορτάζ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι «ο Πάνος Πρωτοψάλτης, συντονιστής του Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου ανέφερε πως μόνον το 3% της γης στα ελληνικά νησιά είναι προς πώληση» και κάλεσε τις τουρκικές εταιρείες για επενδύσεις στην Ελλάδα.

Το δημοσίευμα της εφημερίδας τελειώνει με τη φράση «η Daily News εκφράζει τη λύπη της για το συντακτικό λάθος και ζητά συγγνώμη από τον κ. Πρωτοψάλτη και τους αναγνώστες της».

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "“Συγγνώμη λάθος” λέει η Χουριέτ για την πώληση της ελληνικής γης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news