facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

ΟΤΕ:Καταργούνται επιδόματα και ωριμάνσεις

Ανοίγει μέσα στο επόμενο δίμηνο το θέμα των εργασιακών στον ΟΤΕ, με τη διοίκηση του Οργανισμού να ζητά την κατάργηση επιδομάτων και ωριμάσεων, προκειμένου να μην προχωρήσει σε απολύσεις.


Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του Οργανισμού Μ. Τσαμάζ μιλώντας στο πρακτορείο Reuters τόνισε ότι «η μονιμότητα στον ΟΤΕ με βάση τον καινούριο νόμο έχει αρθεί» και ζήτησε από τους εργαζόμενους να συμφωνήσουν σε περικοπές επιδομάτων και ωριμάσεων, ώστε να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας.

«Συμφέρει το συνδικάτο να διατηρήσουμε τη συμφωνία που έχουμε (τη νέα ΣΣΕ) για τα επόμενα τρία χρόνια και να συμφωνήσουμε από κοινού σε περαιτέρω μειώσεις. Αυτό θα αφορά σε διάφορα επιδόματα και ωριμάσεις», σημείωσε ο κ. Τσαμάζ.

Όπως είχε ανακοινωθεί αρχικά, στόχος είναι η περαιτέρω περικοπή του εργασιακού κόστους σε βάθος τριετίας περισσότερο από 160 εκατ. ευρώ. Ειδικότερα η διοίκηση στοχεύει να περικόψει το εργασιακό κόστος του ΟΤΕ, σε βάθος τριετίας, στο 22%-23% επί των εσόδων, από το 35% που είναι σήμερα.

Σύμφωνα με το Μ. Τσαμάζ, o Οργανισμός σχεδιάζει περαιτέρω μείωση προσωπικού μέσω προγράμματος εθελούσιας εξόδου, με την προϋπόθεση να διορθωθεί το φορολογικό καθεστώς των επιδομάτων για τις εθελούσιες και να δοθεί η δυνατότητα αυτασφάλισης στο ΤΑΠΟΤΕ.

Υποχρεώσεις
Την ίδια στιγμή, ο ΟΤΕ έχει ζητήσει έγκριση από την κυβέρνηση να προχωρήσει στην πώληση του δορυφόρου Hellas Sat, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για να ανταποκριθεί στις αποπληρωμές χρέους του 2012 και 2013.

«Είναι ειλημμένη απόφαση να προχωρήσουμε στην πώληση του Hellas Sat. Η διαδικασία δεν μπορεί να ξεκινήσει επίσημα, εάν δεν δώσει το 'πράσινο φως' η κυβέρνηση» δήλωσε ο κ. Τσαμάζ, ο οποίος δεν απέκλεισε και την πώληση άλλων θυγατρικών εκτός Ελλάδας, εφόσον αυτό καταστεί αναγκαίο για να εξυπηρετηθεί ή να αναχρηματοδοτηθεί το χρέος της εταιρείας. «Για να κλείσει ενδεχόμενο κενό χρηματοδότησης, η διοίκηση δεν θα ήθελε να λάβει μέτρα που θα σήμαιναν π.χ. μείωση επενδύσεων για υποδομές στην Ελλάδα.

Σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα ήταν προτιμότερο να προχωρήσουμε στην πώληση ενός περιουσιακού στοιχείου του εξωτερικού για να εξασφαλίσουμε και το κλείσιμο του κενού, αλλά και τη συνέχιση των επενδύσεων στις υποδομές της Ελλάδας, κυρίως σε οπτική ίνα και LTE», είπε χαρακτηριστικά. Αναφερόμενος στα δάνεια που πρέπει να αποπληρωθούν μέσα στη διετία (το 2012 λήγουν τραπεζικά δάνεια ύψους 763 εκατ. ευρώ και το 2013 λήγουν δάνεια 894 εκατ. ευρώ και ομόλογα ύψους 1,24 δισ. ευρώ) ο επικεφαλής του Οργανισμού τόνισε: «Έχουμε στόχο να μειώσουμε το δανεισμό μας. Χρειαζόμαστε τη ρευστότητα για να αποπληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας το 2013.

Τα spreads της χώρας και τα επιτόκια δανεισμού είναι πάρα πολύ υψηλά ακόμη για να προεξοφλήσουμε την οποιαδήποτε δυνατότητα αναδιάρθρωσης», επισήμανε.
Αναφερόμενος στη μερισματική πολιτική του Οργανισμού για το 2012, ο κ. Τσαμάζ επισήμανε ότι «οι χρηματο-οικονομικές συνθήκες και οι αποπληρωμές δανείων που έχει απέναντί της η εταιρεία δεν της επιτρέπουν πολιτικές μερισμάτων».

Χειρότερη από την κρίση η ΕΕΤΤ
Σε ακατάσχετη... «αιμορραγία» συνδρομητών σταθερής τηλεφωνίας, που κάθε τετράμηνο φτάνει τις 100.000, έχει οδηγήσει τον ΟΤΕ η πολιτική της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών Ταχυδρομείων και η οικονομική κρίση. Όπως τονίζει ο κ. Τσαμάζ, ο ρυθμιστής έχει δημιουργήσει στον ΟΤΕ μεγαλύτερο πρόβλημα από ό,τι η οικονομική κρίση. «Αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα δε συμβαίνει με κανέναν άλλο ρυθμιστή στην Ευρώπη», είπε ανακοινώνοντας ότι η εταιρεία αναμένει το 2012 πτώση εσόδων γύρω στο 8- 9%.
«Αυτή τη στιγμή, η χώρα περιμένει να γίνουν επενδύσεις, να προσελκύσει επενδυτές από το εξωτερικό. Ο ΟΤΕ είναι μια ελληνική εταιρεία που θα μπορούσε άνετα να επενδύει πάνω από 300 εκατ. ευρώ το χρόνο, ποσά ονειρικά για την παρούσα περίοδο. Αλλά ο ρυθμιστής έχει αφεθεί να κάνει τηλεπικοινωνιακή πολιτική, ρόλος που ανήκει στο αρμόδιο υπουργείο και όχι στην ΕΕΤΤ» επισήμανε ο κ. Τσαμαζ. Εφόσον η ΕΕΤΤ εγκρίνει τα νέα πακέτα λιανικής, ο οργανισμός θα καταφέρει να μειώσει τις τιμές του κατά 20-25%.

imerisia.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΤΕ:Καταργούνται επιδόματα και ωριμάνσεις"

Νέες κινητοποιήσεις από τους φαρμακοποιούς Αττικής και Πειραιά

Φάρμακα μόνο τοις μετρητοίς από την 1η Απριλίου

Νέο γύρο κινητοποιήσεων αρχίζουν οι φαρμακοποιοί του Λεκανοπεδίου από την 1η Απριλίου.

Όπως ανακοίνωσαν οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά (ΦΣΑ και ΦΣΠ, αντιστοίχως), διακόπτουν τη χορήγηση φαρμάκων με πίστωση προς όλους τους ασφαλισμένους, διαμαρτυρόμενοι για τη μη καταβολή χρεών του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ) που αφορούν το έτος 2011.

Οι ασφαλισμένοι θα πληρώνουν τα φάρμακά τους και στη συνέχεια θα προσκομίζουν την απόδειξη στον ΕΟΠΥΥ προκειμένου να αποζημιωθούν.

Σημειώνεται ότι ήδη οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αθήνας και Πειραιά χορηγούν φάρμακα μόνο τοις μετρητοίς στους ασφαλισμένους των εξής ασφαλιστικών φορέων: Εμπορική Τράπεζα, Ταμείο Δικηγόρων Επαρχίας, Οίκος Ναύτου, ΔΕΗ, ΗΣΑΠ, ΟΤΕ, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ.

Με την απόφαση για άρση της πίστωσης και για τον ΕΟΠΥΥ τον ερχόμενο μήνα η δυσλειτουργία στην προμήθεια των φαρμάκων θα επεκταθεί και στους 9,2 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ όπου εντάσσονται οι ασφαλισμένοι του ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, ΟΠΑΔ και ΟΓΑ.

Με ανακοίνωσή τους οι εκπρόσωποι των δύο Φαρμακευτικών Συλλόγων του Λεκανοπεδίου, διευκρινίζουν ότι προχωρά η εξόφληση των οφειλών του τρέχοντος έτους (έχει γίνει η αποπληρωμή του Ιανουαρίου και έχει προγραμματιστεί η αποπληρωμή του Φεβρουαρίου την ερχόμενη Δευτέρα) αλλά υπάρχει εμπλοκή με τις οφειλές των ασφαλιστικών ταμείων του 2011 που αγγίζουν τα 135 εκατ. ευρώ.

«Οι οφειλές του προηγούμενου έτους οι οποίες έχουν νομοθετηθεί, θα πληρώνονταν τμηματικά από τον Ιανουάριο μέχρι τέλος Μαρτίου 2012, ωστόσο μέχρι σήμερα δεν έχει πληρωθεί ούτε ένα Ευρώ» αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους οι ΦΣΑ και ΦΣΠ, ζητώντας να εφαρμοστεί ο νόμος που ορίζει άμεση εξόφληση μέχρι το τέλος Μαρτίου όλων των χρεών των ταμείων που αποτελούν σήμερα τον ΕΟΠΥΥ.

Επίσης, κατά τους φαρμακοποιούς διαγράφεται «ζοφερό το μέλλον που επιφυλάσσουν για τον ΕΟΠΥΥ τα ασφαλιστικά ταμεία που από 1/4/2012, θα ενταχθούν στον ΕΟΠΥΥ, κουβαλώντας χρέη εκατομμυρίων ευρώ». Για τον λόγο αυτό ζητούν να μη γίνει ενσωμάτωση στον ΕΟΠΥΥ των συγκεκριμένων ασφαλιστικών ταμείων πριν αυτά εξοφλήσουν τα χρέη τους προς τους πιστωτές τους.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες κινητοποιήσεις από τους φαρμακοποιούς Αττικής και Πειραιά"

Με παρέμβαση Βορίδη κατέβηκε η «μαϊμού» σελίδα του «Μακεδονία»

Με παρέμβαση του υπουργού Υποδομών κ. Μάκη Βορίδη, η Εθνική Επιτροπή Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) «κατέβασε» από το διαδίκτυο την υποτιθέμενη ιστοσελίδα του αεροδρομίου Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, όπου μεταξύ άλλων αναγνώριζε τη γλώσσα των Σκοπίων ως «μακεδονική».

Πρόκειται ουσιαστικά για μία «μαϊμού» ιστοσελίδα του αεροδρομίου της Θεσσαλονίκης, που διαχειριζόταν εταιρεία από την Ολλανδία, η οποία είχε καταχωρήσει πριν από χρόνια το domain thessalonikiairport.gr.

Όπως έγινε γνωστό πλέον, με απόφαση της ΕΕΤΤ η σελίδα έκλεισε και οι ιδιοκτήτες καλούνται να δώσουν τις απαραίτητες εξηγήσεις

Διαβάστε Περισσότερα » "Με παρέμβαση Βορίδη κατέβηκε η «μαϊμού» σελίδα του «Μακεδονία»"

Τα "έριξε" στην Μέρκελ για το ΔΝΤ ο Παπακωνσταντίνου

Τον κόλλησε στον τοίχο ένας καθηγητής για την οικονομία και... 

Ο βασιλιάς είναι γυμνός. Ή τουλάχιστον σε αυτό το συμπέρασμα κατέληξαν όσοι παρακολούθησαν την τηλεοπτική μονομαχία του Γιώργου Παπακωνσταντίνου με τον καθηγητή Γιώργο Κοντογιώργη.
"Το πολιτικό αδίκημα τιμωρείται αυστηρότερα γιατί ακόμη κι όταν είναι ίδιο μ' αυτό που κάνει ένας πολίτης, βλάπτει πολλούς" παρατήρησε ο κ. Κοντογιώργης επικαλούμενος τη ρήση του Αριστοτέλη.
 
"Πολλά πράγματα απ' αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια έχουν βλάψει τον κόσμο. Έκοψα μισθούς και συντάξεις, αύξησα το ΦΠΑ,
εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόσαμε η χώρα μπήκε σε μεγαλύτερη ύφεση απ' ότι έπρεπε...", ομολόγησε ο κ. Παπακωνσταντίνου προκαλώντας σοκ σε όσους παρακολουθούσαν την εκπομπή του Γιώργου Παπαδάκη στον Ant1.
 
"Όλα αυτά έγιναν επειδή ήταν ο μόνος τρόπος για να μην πτωχεύσει η χώρα...", υπεραμύνθηκε των χειρισμών του ο πρώην υπουργός Οικονομικών.
 
"Το δίλημμα χρεοκοπία ή μνημόνιο είναι ψευδές", συνέχισε ο καθηγητής Κοντογιώργης επισημαίνοντας ότι η κρίση δημιουργήθηκε από την πολιτική τάξη που διαχειρίστηκε το κράτος, νομοθετούσε και προκάλεσε την υπερχρέωση της χώρας.
 
"Αλλάξατε τη νομοθεσία που οικοδομεί τη διαφθορά και στραγγαλίζει κάθε επενδυτική δραστηριότητα; αλλάξατε το πολιτικό σύστημα; Αγγίξατε τη δημόσια διοίκηση;", συνέχισε το κατηγορώ του ο καθηγητής που στο παρελθόν έχει χρηματίσει υπηρεσιακός υφυπουργός Τύπου.

"Θα συμφωνήσω μαζί σας...", απάντησε ο κ. Παπακωνσταντίνου και αμέσως έσπευσε να ανασκευάσει λέγοντας ότι το κάνει ως υπόθεση εργασίας για να συνεχιστεί η κουβέντα...
 
Στη συνέχεια όμως ο πρώην υπουργός Οικονομικών δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τον εαυτό του και εξερράγη. Χειρονομώντας επιτέθηκε στον κ. Κοντογιώργη: "Τι θα κάνατε στη θέση ενός υπουργού Οικονομικών που έβλεπε μπροστά του το φάσμα της χρεοκοπίας" αναρωτήθηκε ο συνήθως ψύχραιμος Γιώργος Παπακωνσταντίνου δημιουργώντας την αίσθηση ότι την κρίσιμη περίοδο πριν την υπογραφή του μνημονίου μπορεί και να μην ήξερε τι να κάνει και πως να χειριστεί την κατάσταση... 
 
Ο διάλογος των δύο αντρών μονοπώλησε το ενδιαφέρον. "Μας έκανε να ανέβει η πίεσή μας", εξομολογήθηκε στο τέλος της εκπομπής του ο Γιώργος Παπαδάκης.

Η κόντρα του κ. Παπακωνσταντίνου με τον κ. Κοντογιώργη συνεχίστηκε. "Τη χώρα την έχετε πτωχεύσει" κατηγόρησετε τον πρώην υπουργό Οικονομικών ο καθηγητής και απευθυνόμενος στον κ. Παπακωνσταντίνου τόνισε: "Λεηλατήσατε τη χώρα!"
 
"Πάτε με στη δικαιοσύνη", προκάλεσε το συνομιλητή του ο πρώην υπουργός Οικονομικών και αναφέρθηκε στην εξεταστική επιτροπή που διερευνά το θέμα της διόγκωσης του ελλείμματος του 2009.
 
"Η Βουλή είναι άντρο συγκάλυψης των σκανδάλων" συνέχισε ο κ. Κοντογιώργης και εκανε λόγο για "ολιγαρχικό σύστημα που έχει συγκροτηθεί με όρους συμμορίας"! 
 
"Ξέρετε πόσο επικίνδυνο είναι να λέτε ότι οι εκλεγμένοι από το λαό είναι συμμορία; Εγώ δεν έχω έρθει να συζητήσω με κάποιον ο οποίος λέει ότι η Βουλή είναι μια συμμορία 300 ατόμων!"
 
"Ποιον εκπροσωπείτε εσείς; Εγώ κρίνομαι, κρίθηκα και κρίνομαι απ' αυτά που κάνω...", εξερράγη και πάλι ο κ. Παπακωνσταντίνου και συνέχισε: "Δεν το δέχομαι! Δεν αποδέχομαι να συζητάμε εδώ πέρα σε όρους "η συμμορία των 300", αυτά οδηγούν τη χώρα σε καταστάσεις που ζήσαμε, σε καταστάσεις δικτατορίας, φασισμού.
Δεν θα με κρίνει ένας κύριος που μιλάει για συμμορία...".  

 

 

Παπακωνσταντίνου: Η Μέρκελ έσυρε την Ελλάδα στο ΔΝΤ
Με πολλές μεταπτώσεις, σε κάποια σημεία φωνάζοντας και άλλες φορές προσπαθώντας να μιλήσει χαμηλόφωνα, παρουσιάστηκε ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου σε συνέντευξή του στην πρωινή εκπομπή του Ant1. Προκλητικός, αποποιήθηκε κάθε ευθύνης για την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, ισχυριζόμενος ότι απλώς μετέφερε την κακή είδηση...
 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου έριξε την ευθύνη για την προσφυγή της χώρας στο μηχανισμό στήριξης και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο στην καγκελάριο της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ, τη στιγμή που ο ίδιος ο Γιώργος Παπανδρέου είχε δημοσίως παραδεχθεί πρώιμες συνεννοήσεις με τον πρώην γενικό διευθυντή του ΔΝΤ Ντομινίκ Στρος Καν.
 
"Πόσο βολικό είναι να χρεώσουμε τα πάντα στον Παπακωνσταντίνου", είπε ο πρώην υπουργός Οικονομικών ο οποίος ισχυρίστηκε ότι "καμία απολύτως επίπτωση δεν υπήρχε στις αγορές" από τη δήλωσή του περί Τιτανικού. 
 
"Φταίει ο Παπακωνσταντίνου, ο μάντης των κακών ειδήσεων;" αναρωτήθηκε ο άνθρωπος που διετέλεσε υπουργός Οικονομικών από τον Οκτώβριο του 2009 μέχρι τον Ιούνιο του 2011.
 
Ο κ. Παπακωνσταντίνου κατέβαλε αγωνιώδη προσπάθεια να πείσει ότι η Άνγκελα Μέρκελ έσπρωξε τη χώρα στο ΔΝΤ. "Ποιος μιλούσε για το ΔΝΤ; Πείτε μου ποιος μιλούσε για το ΔΝΤ; Οι ευρωπαίοι εταίροι μιλούσαν για ΔΝΤ! Είπαμε την αλήθεια και το χρεωνόμαστε κάθε μέρα", υποστήριξε ο πρώην υπουργός Οικονομικών και σημείωσε: "Για το ΔΝΤ μίλησε η κυρία Μέρκελ πρώτη. Πράγματι πριν την έναρξη του μνημονίου είχαν ξεκινήσει συζητήσεις της κυβέρνησης με το ΔΝΤ, από τον Μάρτιο μέχρι την 1η Μαϊου υπήρχε το κλιμάκιο του ΔΝΤ με το οποίο συζητούσαμε προπαρασκευαστικά".
 
"Ξέραμε ότι έρχεται μπροστά μας μια κρίση", παραδέχτηκε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του στο Γιώργο Παπαδάκη και επισήμανε ότι: "Το ΔΝΤ μπήκε μέσα όχι επειδή το ζήτησε η Ελλάδα, αλλά επειδή η κυρία Μέρκελ...".
 
 "Κατηγορώ όλους αυτούς οι οποίοι δε λένε την αλήθεια", συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου και δεν κουράστηκε να επαναλαμβάνει ποιες θα ήταν οι συνέπειες μιας πιθανής χρεοκοπίας. "Ξέρετε τι σημαίνει στάση πληρωμών: να μην μπορεί η χώρα να αγοράσει τρόφιμα, φάρμακα, καύσιμα, να κλείσουν οι τράπεζες, να χάσει ο κόσμος τις περιουσίες του", ενώ επιχείρησε να τρομοκρατήσει αναφέροντας τη χρεοκοπία της Αργεντινής: "Στην Αργεντινή που υπήρχε πτώχευση βγήκε ο στρατός, βγήκε ο κόσμος στους δρόμους...".
  
"Ποια θα ήταν η ευθύνη μου ως υπουργός αν η χώρα είχε χρεοκοπήσει στις 9 Μαϊου;" συνέχισε ο κ. Παπακωνσταντίνου. Ο πρώην υπουργός Οικονομικών έφτασε στο αποκορύφωμα της προκλητικότητας όταν ισχυρίστηκε ότι το PSI έγινε όχι λόγω αποτυχίας, αλλά επειδή δήθεν πέτυχε το πρώτο μνημόνιο...
 

"Το πρώτο μνημόνιο πέτυχε", έφτασε στο σημείο να ισχυριστεί ο πρώην υπουργός Οικονομικών

"Το πρώτο μνημόνιο επειδή το εφαρμόσαμε όπως το εφαρμόσαμε μας οδήγησε", είπε και ισχυρίστηκε: "Θα είχε γίνει η απομείωση του χρέους αν οι Ευρωπαίοι έλεγαν αυτοί οι τύποι ξοδεύουν περισσότερα απ' όσα βγάζουν, λένε ψέματα, δεν κάνουν και τίποτα γι' αυτό, ε, ας τους κόψουμε και 100 δισ. από το χρέος να έχουν να πορεύονται;".
 
Σχεδόν υποκριτική έμοιαζε η παραδοχή του κ. Παπακωνσταντίνου ότι "πολλά πράγματα απ' αυτά που έχουν γίνει τα τελευταία δύο χρόνια έχουν βλάψει τον κόσμο.
 
"Έκοψα μισθούς και συντάξεις, αύξησα το ΦΠΑ, εξαιτίας των πολιτικών που εφαρμόσαμε η χώρα μπήκε σε μεγαλύτερη ύφεση απ' ότι έπρεπε, αλλά, αλλά η χώρα απέφυγε την πτώχευση!", ομολόγησε ο πρώην υπουργός Οικονομικών.  

 


protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα "έριξε" στην Μέρκελ για το ΔΝΤ ο Παπακωνσταντίνου"

«Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ φέρει βαρύτατες ευθύνες»

Την εκτίμηση πως ο πρώην πρόεδρος της Στατιστικής Υπηρεσίας, Μανώλης Κοντοπυράκης, φέρει βαρύτατες ευθύνες για αποστολή παραποιημένων στοιχείων στην Eurostat, ενδεχομένως για πολιτικούς λόγους, κατέθεσε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής που διερευνά τις συνθήκες διαμόρφωσης των δημοσιονομικών στοιχείων του 2009, ο Γκίκας Χαρδούβελης, σύμβουλος του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου και καθηγητής Χρηματοοικονομικής στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς.

Έχοντας συμμετάσχει ως εκπρόσωπος της Ένωσης Ελληνικών Τραπεζών, στην Επιτροπή ανεξαρτήτων εμπειρογνωμόνων για την αξιοπιστία των δημοσιονομικών δεδομένων, την οποία σύστησε ο κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου τον Νοέμβριο του 2009, ο κ. Χαρδούβελης περιέγραψε στην κατάθεσή του την έλλειψη οργάνωσης και κακή διαχείριση που διαπίστωσε, στη λειτουργία των δημοσίων υπηρεσιών που, συντονιζόμενες, παράγουν τα δημοσιονομικά στοιχεία: «Για πάρα πολλά χρόνια ο μισός χρόνος της Eurostat αφιερώνονταν μόνο στο ελληνικό πρόβλημα» ανέφερε χαρακτηριστικά. «Φτάσαμε στο σημείο, ακόμα και μικρές ατέλειες που οι υπόλοιποι μπορούν εύκολα να κρύψουν, εμείς πλέον να μην μπορούμε».

Επιμερίζοντας, ωστόσο, προσωπικές ευθύνες, ο μάρτυρας κατήγγειλε παραποίηση των στοιχείων που εστάλησαν στην Eurostat στις 4 Οκτωβρίου του 2009, με ευθύνη του κ. Κοντοπυράκη.
«Η Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία απαιτεί από την κάθε χώρα να στέλνει την 1η Απριλίου και την 1η Οκτωβρίου, κάποια δημοσιονομικά στοιχεία» σημείωσε ο κ. Χαρδούβελης. «Έτυχε το 2009 να συμπέσει με τις εκλογές - και αυτό που αντιληφθήκαμε εκ των υστέρων, ήταν ότι δεν ήθελε η Ελληνική Στατιστική Υπηρεσία να δώσει τις πληροφορίες Παρασκευή, διότι θα έβγαινε στις Κυριακάτικες εφημερίδες και θα επηρέαζε πιθανόν το εκλογικό αποτέλεσμα. Έτσι καταλάβαμε» ανέφερε ο μάρτυς και συνέχισε:

«Για πρώτη φορά στην ιστορία της EUROSTAT στέλνονται κενοί πίνακες για ένα παρελθόν έτος, για κάτι που είχε συμβεί, για το 2008. Εδώ φταίνε όλα τα πολιτικά κόμματα. Δεν φταίει μόνο η Ν.Δ., διότι προφανώς, υπήρχαν στην απέναντι πλευρά κάποιοι του ΠΑ.ΣΟ.Κ. και των υπολοίπων κομμάτων, οι οποίοι περίμεναν τα στοιχεία έτοιμα, να τα στείλουν στις εφημερίδες, για να γράψουν οι εφημερίδες τα δικά τους. Έγινε όμως μια σαφέστατη παραποίηση των στοιχείων» σημείωσε ο κος Χαρδούβελης και συμπλήρωσε:

«Αυτό που είδαμε σιγά-σιγά, εκ των υστέρων, ήταν ότι δεν στάλθηκαν τα στοιχεία τα σωστά. Καταλάβαμε επίσης, αν και δεν γράφτηκε πουθενά, ότι ο τότε πρόεδρος της Στατιστικής Υπηρεσίας, έπαιζε παιχνίδι, με την έννοια ότι είχε απομονώσει ένα άτομο και το χρησιμοποιούσε για να στέλνει τα στοιχεία που θέλει».

Εξάλλου, αναφερόμενος στην απογραφή Αλογοσκούφη του 2004, ο μάρτυρας απέδωσε την ευθύνη της αλλαγής του τρόπου καταγραφής των αμυντικών δαπανών στην Eurostat, αλλά και στο ελληνικό Δημόσιο, που προηγούμενα είχε επιχειρήσει να αποκρύψει το σύνολο των παραλαβών του. Το 70% των αλλαγών που έγιναν στο έλλειμμα το 2004, οφειλόταν, κατά τον κο Χαρδούβελη, σε «μπαγαποντιά» της Eurostat.

«Έρχεται το 2004 με την απογραφή, η Eurostat και αποφασίζει, «επειδή με έχετε θυμώσει Έλληνες και δεν μου δείχνετε όλο το υλικό που έχετε παραλάβει - και εδώ φταίει το ελληνικό δημόσιο, δεν έδειχνε ακριβώς, προσπαθούσε να κάνει τσαχπινιές - θα αλλάξω και εγώ τον τρόπο καταγραφής των αμυντικών δαπανών και θα μπορώ πιο εύκολα να βρω τις πληρωμές. Έτσι εμφανίστηκε το έλλειμμα του 1999 ως έλλειμμα 3,1% και χαρακτηριστήκαμε διεθνώς ως απατεώνες, ότι κοροϊδέψαμε και μπήκαμε στην ΟΝΕ» ανέφερε ο μάρτυρας.

Τέλος, σχολιάζοντας την στάση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ το 2009, ο κ. Χαρδούβελης εκτίμησε πως «για τέσσερις - πέντε μήνες «πάταγε μία στη μια βάρκα και μια φορά στην άλλη», δεν ήξερε τι έπρεπε να κάνει. Θυμάμαι ότι έδωσε τότε και ένα κοινωνικό επίδομα, και είχε υπερισχύσει η άποψη ότι προσέχουμε την οικονομία στην αρχή και μετά βάζουμε τάξη στα δημοσιονομικά μας. Ήρθε, όμως, η αρχή του 2010 και οι αγορές πλέον είχαν ξυπνήσει σε ένα ελληνικό πρόβλημα. Για πρώτη φορά έβλεπαν ότι μια χώρα της Ευρωζώνης, δεν ήταν μια άλλη «μικρή Γερμανία» όπως πίστευαν, και άρχισαν να μη θέλουν να μας δανείσουν. Τα spreads είχαν αρχίσει να αυξάνονται και νομίζω ότι κορωνίδα ήταν το γεγονός του Νταβός, όπου ο κ. Παπανδρέου μίλησε τότε με άλλους ηγέτες, και όλοι το θεωρούσαν δεδομένο ότι πάμε για χρεοκοπία. Τότε αντιληφθήκαμε ότι έχουμε μπροστά μας έναν τοίχο, ότι δεν μπορούμε να ζούμε με δανεικά, διότι οι άλλοι δεν θα μας δανείσουν, τελείωσε το παλιό παραμύθι, άλλαξε η πολιτική και μπήκαμε στο Μνημόνιο».

Κατάθεση της Στέλλας Μπαλφούσια, εμπειρογνώμονα και πρώην μέλους της ΕΛΣΤΑΤ

«Η άποψή μου είναι πως τα στοιχεία του ελλείμματος του 2009, όπως καταγράφηκαν, ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν δέχομαι καθόλου την άποψη ότι έχει φουσκώσει το έλλειμμα με κάποιον τρόπο» ανέφερε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009, η κυρία Στέλλα Μπαλφούσια, πρώην μέλος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής και της ανεξάρτητης Επιτροπής εμπειρογνωμόνων για την αξιοπιστία των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων.

Ερωτηθείσα σχετικά με το ενδεχόμενο να έχει υπάρξει πολιτική παρέμβαση υπέρ της διόγκωσης του ελλείμματος, η μάρτυρας απάντησε πως «δεν έχει περιέλθει σε γνώση μου κανενός είδους παρέμβαση. Κατανοώ απολύτως σε τι οφείλεται η αύξηση του ελλείμματος και είναι απολύτως δικαιολογημένη. Με λίγα λόγια, εγώ δεν ενστερνίζομαι αυτούς τους ισχυρισμούς, δεν τους θεωρώ σοβαρούς».

Κατά την κυρία Μπαλφούσια, οι ελληνικές κυβερνήσεις «συστηματικά έκαναν προβλέψεις οι οποίες δεν ήταν ρεαλιστικές - και αυτό ήταν ένα χρόνιο πρόβλημα. Συστηματικά προέβλεπαν αύξηση του ΑΕΠ περισσότερη απ' όσο μπορούσε κανείς να αναμένει, ελλείμματα χαμηλότερα και καλύτερες επιδόσεις». Το 2009, η πρόβλεψη του Γιάννη Παπαθανασίου για έλλειμμα 6%, όπως απεστάλη στη Eurostat την 4η Οκτωβρίου, υπήρξε για την μάρτυρα μια «κακή πρόβλεψη» - αν και η κα Μπαλφούσια αρνήθηκε να εκτιμήσει αν αποτελούσε και «πρόθεση εξαπάτησης».

Σε κάθε περίπτωση, «οι συνέπειες είναι θλιβερές και τις πληρώνουν όλοι, αλλά αυτό που δεν πρέπει να μας διαφεύγει, είναι ότι η Στατιστική Υπηρεσία και όλες αυτές οι υπηρεσίες, είναι ένα μέρος της ελληνικής δημόσιας διοίκησης και αντανακλά τις γενικότερες παθογένειες της ελληνικής δημόσιας διοίκησης. Αυτό το κομμάτι της δημόσιας διοίκησης εξετέθη στο εξωτερικό - και απεκαλύφθη το μέγεθος του προβλήματος, όπως αποκαλύπτονται προβλήματα και σε τόσες άλλες πλευρές της δημόσιας διοίκησης».

Ερωτηθείσα εάν οι ΔΕΚΟ εντάχθηκαν στο έλλειμμα με βάση τα απαιτούμενα επιστημονικά κριτήρια, η μάρτυρας εκτίμησε πως «η δουλειά έγινε σωστά» και πως «αυτά είναι θέματα τεχνικά τα οποία πρέπει ως τέτοια να αντιμετωπίζονται. Είναι λυπηρό που τα έχουμε αναγάγει σε θέματα πολιτικής διαμάχης ή ό,τι άλλο μπορεί να πεις κανείς, χωρίς να είναι».

Ερωτηθείσα επίσης, εάν τα μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ δικαιούντο να διαμορφώνουν άποψη για τον τρόπο καταγραφής των δημοσιονομικών στοιχείων (ζήτημα με το οποίο εγκαινιάστηκε η διαμάχη στους κόλπους της Αρχής), η κ. Μπαλφούσια απάντησε πως το προϊόν των στατιστικών στοιχείων, παράγεται απ' τους υπαλλήλους και «το μόνο που μπορούν να κάνουν τα μέλη της ΕΛΣΤΑΤ, είναι να εξασφαλίσουν ότι γίνεται σωστή δουλειά. Δεν μπορούν να έχουν άποψη. Δεν μπορεί κανείς να πει «μας έφεραν ένα νούμερο, είναι 12, ας ψηφίσουμε αν το δεχόμαστε ή όχι». Αυτό είναι αστείο».

Στο ερώτημα τέλος, εάν αποδέχεται την απόκρυψη του ελλείμματος, έστω και για «εθνικούς λόγους», η μάρτυς υπήρξε κατηγορηματικά αντίθετη. «Εθνικό σκοπό εξυπηρετούμε εάν κάνουμε σωστά τη δουλειά μας οι πάντες και οι πολιτικοί και οι επιστήμονες και οι υπάλληλοι, όπου και να βρίσκονται. Δεν υπάρχει άλλος εθνικός σκοπός από το να κάνουμε σωστά τη δουλειά μας» ανέφερε η κυρία Μπαλφούσια.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ο πρώην πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ φέρει βαρύτατες ευθύνες»"

Τα πάνω-κάτω έρχονται στον Ποινικό Κώδικα

Ριζικές αλλαγές προωθεί το υπουργείο Δικαιοσύνης

Ευρύτατες αλλαγές προβλέπει, μεταξύ άλλων, το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα, που έδωσε για δημόσια διαβούλευση ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου

Το σχέδιο έχει συνταχθεί από ειδική νομοπαρασκευαστική επιτροπή πανεπιστημιακών καθηγητών της Θεσσαλονίκης, υπό την προεδρία της καθηγήτριας του Ποινικού Δικαίου, Ελισάβετ Συμεωνίδου- Καστανίδου.

Το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα δεν θα κατατεθεί στη Βουλή, αλλά δόθηκε στη δημοσιότητα για δημόσιο διάλογο μεταξύ των αρμοδίων φορέων (δικαστών, δικηγόρων, κλπ) και των πολιτών.

Στην παρουσίαση παραβρέθηκε η ηγεσία του Αρείου Πάγου, οι πρόεδροι δικαστικών ενώσεων, οι εκπρόσωποι Δικηγορικών Συλλόγων κλπ.

Με το σχέδιο της επιτροπής, επέρχονται ριζικές αλλαγές στον ισχύοντα εδώ και 61 χρόνια Ποινικό Κώδικα (στο μεσοδιάστημα υπήρξαν και επιμέρους τροποποιήσεις).

Ειδικότερα, με το σχέδιο του νέου Ποινικού Κώδικα, μεταξύ άλλων, προβλέπονται και τα εξής:

1) Καταργείται η διάκριση μεταξύ φυλάκισης και κάθειρξης και προβλέπεται πλέον ενιαία ποινή φυλάκισης. Τα ισόβια μπορούν πλέον να μην είναι μονόδρομος για το δικαστήριο αν δεν αναγνωριστούν ελαφρυντικά στο δράστη (σε περιπτώσεις βαρέων αδικημάτων όπως ανθρωποκτονίες, απάτη σε βάρος του Δημοσίου κλπ), αλλά μπορεί να επιβάλλεται διαζευκτικά φυλάκιση από 15 έως 20 έτη. Σε κάθε άλλη περίπτωση, η φυλάκιση για τα κακουργήματα κυμαίνεται από 5 έως 15 έτη (ενώ μέχρι σήμερα η ανώτατη είναι 20 χρόνια) και για τα πλημμελήματα κυμαίνεται από 1 μήνα έως 5 έτη.

2) Καταργείται το μέτρο της μετατροπής της ποινής σε χρηματική, καθώς, όπως ειπώθηκε, είναι ένα μέτρο άνισο αφού οι εύποροι έχουν τη δυνατότητα εξαγοράς της ποινής αντίθετα με τα αδύναμα κοινωνικά στρώματα. Παράλληλα επεκτείνεται το μέτρο της αναστολής εκτέλεσης της ποινής για όλες τις ποινές έως 3 χρόνια. Δηλαδή ο δικαστής θα έχει να επιλέξει μεταξύ του εγκλεισμού του κατηγορουμένου ή της αναστολής της ποινής του.

3) Καταργείται από τις παρεπόμενες ποινές η απαρχαιωμένη αποστέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και παραμένει η αποστέρηση θέσεων και αξιωμάτων, η απαγόρευση άσκησης επαγγέλματος, η δημοσίευση καταδικαστικής απόφασης και η δήμευση, ενώ προστίθεται ως παρεπόμενη ποινή και η αφαίρεση άδειας οδήγησης ή εκμετάλλευσης μεταφορικού μέσου.

4) Καταργούνται τα πταίσματα από την κατηγορία των εγκλημάτων, τα οποία πλέον διακρίνονται μόνο σε κακουργήματα και πλημμελήματα, ανάλογα με την απειλούμενη γι΄ αυτά ποινή. Για αυτά (πχ υγειονομικές παραβάσεις, πολεοδομικές παραβάσεις, κλπ) θα προβλέπονται διοικητικές κυρώσεις με αποτέλεσμα την αποσυμφόρηση μεγάλου όγκου υποθέσεων από τα δικαστήρια.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα πάνω-κάτω έρχονται στον Ποινικό Κώδικα"

Φυλάκιση στον πρώην συνδικαλιστή αστυνομικό Δημήτρη Κυριαζίδη

Σε 12 μήνες φυλάκιση για ηθική αυτουργία σε συκοφαντική δυσφήμηση και για παραβίαση δικαστικής απόφασης καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών τον πρώην πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων και πολιτευτή της ΝΔ, Δημήτρη Κυριαζίδη.

Η υπόθεση αφορά μήνυση που είχε καταθέσει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αττικής για τα όσα ανέφερε η ΠΟΑΣΥ περί άκυρων συνελεύσεων και υποστήριζε ο πρώην πρόεδρος για μεθόδους που δεν αρμόζουν σε όργανα της τάξης.
Διαβάστε Περισσότερα » "Φυλάκιση στον πρώην συνδικαλιστή αστυνομικό Δημήτρη Κυριαζίδη"

Έκκληση για ειρηνική παρέλαση απηύθυνε ο Γ. Σγουρός

Έκκληση στους πολίτες να παραστούν στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου χωρίς επεισόδια, απηύθυνε ο περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός.

«Δεν χρειάζεται άλλο να γίνουμε ρεζίλι στον κόσμο. Δεν χρειάζεται ούτε τα νεράντζια να μαζέψουμε ούτε να κατέβει ο στρατός για να περιφρουρήσει την εθνική παρέλαση ή τη μαθητική. Σε λίγες μέρες θα υπάρχουν εκλογές. Εκεί μπορεί δημοκρατικά ο κόσμος να εκφράσει την αντίρρησή του», δήλωσε ο περιφερειάρχης σε συνέντευξή του στο Ράδιο Εννέα, υπογραμμίζοντας ότι τα μέτρα ασφαλείας θα είναι αυξημένα.

Αναφερόμενος τέλος στην επιχείρηση «σκούπα» του υπουργού Προστασίας, ο Γιάννης Σγουρός δήλωσε: «Φόβος και τρόμος επικρατεί σε όλη την Αττική. Ληστείες μετά φόνου. Θέλει πρόληψη. Ας κάνουν κάτι όλοι και να αφήσουν τα λόγια».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκκληση για ειρηνική παρέλαση απηύθυνε ο Γ. Σγουρός"

Έστελναν στην Αλβανία δοχεία λαδιού γεμάτα κλοπιμαία!

Την άκρη του νήματος για την εξάρθρωση της σπείρας των Αλβανών που λήστευαν ηλικιωμένους στην περιοχή της Τριφυλίας, βρήκε η ΕΛ.ΑΣ. με τη σύλληψη ενός 33χρονου που έστελνε στην πατρίδα του τενεκέδες με λάδι στον πάτο των οποίων υπήρχαν τα… κλοπιμαία! Τα στοιχεία άλλων άλλων δυο συνεργών του είναι γνωστά και αναζητούνται.

Στην εξιχνίαση των υποθέσεων που είχαν σκορπίσει τον τρόμο στην ευρύτερη περιοχή, οδήγησε η παρατηρητικότητα ενός πολίτη που υποπτεύθηκε ότι κάτι άλλο εκτός από λάδι έκρυβαν τα δοχεία που φορτώνονταν σε τακτά χρονικά διαστήματα στα λεωφορεία προς Αλβανία, από το ίδιο πάντα σημείο στο δρόμο Καλού Νερού –Τσακώνας. Όταν οι άνδρες της Ασφαλείας Καλαμάτας αιφνιδίασαν τον 33χρονο ύποπτο και ερεύνησαν τα δυο πλαστικά δοχεία που φόρτωσε στο λεωφορείο, ανακάλυψαν στον πάτο τους χρυσαφικά από τη λεία της τελευταίας ληστείας!

Από την προανάκριση που ακολούθησε, έχουν εξιχνιαστεί οκτώ ληστείες με θύματα ηλικιωμένους, που έγιναν μέσα στα σπίτια τους από τον περασμένο Δεκέμβριο. Οι κακοποιοί είχαν χτυπήσει δυο φορές στην περιοχή της Ελαίας και από μια στο Καλό Νερό, το Σιδηρόκαστρο, τις Ράχες, τη Μουριατάδα, το Ροντάκι και την Αγριλιά Τριφυλίας. Κρατούσαν τα χρήματα, αλλά για να μην εντοπιστούν αν διακινούσαν τα χρυσαφικά στην Ελλάδα, είχαν σκεφτεί να τα στέλνουν καμουφλαρισμένα σε συνεργούς τους στην Αλβανία! Οι έρευνες συνεχίζονται για να εντοπιστούν και τα υπόλοιπα μέλη της σπείρας.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έστελναν στην Αλβανία δοχεία λαδιού γεμάτα κλοπιμαία!"

Εναλλακτικά σενάρια για το εφάπαξ

Στο «τραπέζι» η αύξηση των εισφορών αλλά και ο προαιρετικός συμψηφισμός του βοηθήματος με τις οφειλές στις τράπεζες. Εξετάζεται η καταβολή του να είναι ανάλογη με τις εισφορές του εργαζομένου

Εναλλακτικά σενάρια για το εφάπαξ εξετάζει το υπουργείο Εργασίας, ενώ ολοκληρώνονται οι σχετικές μελέτες στα ασφαλιστικά ταμεία.
Στο «τραπέζι» αναμένεται να τεθούν η αύξηση των εισφορών αλλά και ο προαιρετικός συμψηφισμός του βοηθήματος με τις οφειλές στις τράπεζες, σε μια προσπάθεια να αποφευχθεί η δραστική περικοπή του εφάπαξ.

Οπως έγραψε χθες το «Εθνος», η Γενική Γραμματεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων του υπουργείου Εργασίας με έγγραφό της είχε ζητήσει από τα ταμεία πρόνοιας μέσα σε πέντε μέρες να στείλουν αναλυτικά στοιχεία. Στόχος είναι στη συνέχεια να... αναπροσαρμοστούν τα εφάπαξ (όπως αναφέρεται στο έγγραφο), ανάλογα με τις εισφορές που έχουν καταβληθεί, κάτι που θα οδηγήσει σε σημαντικές παρεμβάσεις.

Ουσιαστικά ανοίγει ο δρόμος για νέα μέτρα, όπως έχει ζητήσει και η τρόικα στην τελευταία?επίσκεψή της στη χώρα μας (με βάση τις εισηγήσεις των δανειστών θα έπρεπε να μειωθεί το βοήθημα έως 30%). Αναφερόμενος στο θέμα, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης σημείωσε πως «τα ασφαλιστικά ταμεία είναι υποχρεωμένα να ολοκληρώσουν τις μελέτες και προσέθεσε πως υπάρχει δυνατότητα επιλογών έτσι ώστε να μην υπάρξει μείωση.

Στο τραπέζι θα τεθούν δύο εναλλακτικά σενάρια για να αποφευχθεί μία μεγάλη μείωση του βοηθήματος:
-Ο συμψηφισμός του εφάπαξ με τις οφειλές στις τράπεζες. Για το θέμα αυτό ο Γιώργος Κουτρουμάνης είχε συνάντηση με τον πρόεδρο της Ελληνικής Ενωσης Τραπεζών Βασίλη Ράπανο.
Στόχος είναι το μέτρο να αφορά δικαιούχους εφάπαξ που έχουν πάρει δάνειο, ενώ θα έχει προαιρετικό χαρακτήρα. Σημειώνεται πως συμψηφισμός θα υπάρξει και με το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, ρύθμιση που αγγίζει 8.000 με 10.000 δημοσίους υπαλλήλους.
-Η αύξηση της εισφοράς -όπου έχει ζητηθεί από φορείς των ασφαλισμένων- προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα ελλείμματα. Το επόμενο διάστημα ο υπουργός θα έχει συνάντηση με την ΑΔΕΔΥ, όπου θα συζητηθεί το ενδεχόμενο αύξησης των εισφορών στο Ταμείο Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων.

Ο νέος γύρος παρεμβάσεων στο εφάπαξ έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στο συνδικαλιστικό κίνημα, καθώς τον Νοέμβριο υπήρξαν μειώσεις 15% έως 30% στα Ταμεία των δημοσίων υπαλλήλων, των εργαζομένων στη ΔΕΗ και στην Εμπορική.

Το μέλος της διοίκησης της ΓΣΕΕ και πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων της Εμπορικής Τράπεζας Γιώργος Κωνσταντινόπουλος τονίζει: «Οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια πλήρωναν εισφορές στα ταμεία πρόνοιας για να πάρουν ικανοποιητικό εφάπαξ και να έχουν καλό επίπεδο διαβίωσης όταν βγουν στη σύνταξη.

Η κυβέρνηση όμως με το Μεσοπρόθεσμο έχει κάνει τεράστιες περικοπές και για παράδειγμα στο Ταμείο της Εμπορικής η μείωση στο εφάπαξ φτάνει το 30%. Περαιτέρω μειώσεις δεν μπορεί να αντέξει ο υποψήφιος συνταξιούχος και πρέπει να θεωρείται δεδομένη η αντίδρασή μας.
Εδώ πρέπει να τονιστεί πως στα Ταμεία έχει καταργηθεί από το 1992 η εργοδοτική εισφορά και πληρώνουν μόνο οι εργαζόμενοι για το εφάπαξ.

Επομένως, αντί να κόβει το βοήθημα η κυβέρνηση, πρέπει να επαναφέρει την εργοδοτική εισφορά σε όσα Ταμεία έχουν οικονομικά προβλήματα».

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εναλλακτικά σενάρια για το εφάπαξ"

Αποχώρησαν από την Εξεταστική Παπαδημούλης - Κουρουμπλής

Την αποχώρησή τους από την εξεταστική επιτροπή της Βουλής για το έλλειμμα του 2009, ανακοίνωσαν ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, και ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, με επιστολή τους προς τον πρόεδρο της Επιτροπής κ. Πρωτόπαππα.

Οι δύο βουλευτές είχαν προαναγγείλει την απόφασή τους αυτή, θεωρώντας ότι οι εργασίες της εν λόγω επιτροπής οδηγούνται σε μεγαλοπρεπές φιάσκο.

«Οι συμπεριφορές και τα μικροπολιτικά παιχνίδια σκοπιμότητας της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ όπως αυτά κλιμακώθηκαν τις τελευταίες ημέρες, με αποκορύφωμα την άρνηση των πρώην υπουργών της ΝΔ να προσέλθουν καν στην Επιτροπή, δικαιώνουν πλήρως τις αρχικές μας επιφυλάξεις», αναφέρουν οι δύο βουλευτές και δυστυχώς, συνεχίζουν, «οδηγούν την εξεταστική επιτροπή για το έλλειμμα του 2009 σε ένα ακόμη μεγαλοπρεπές φιάσκο».

«Είναι προφανές», καταλήγουν οι κ.κ. Παπαδημούλης και Κουρουμπλής, «ότι αυτές οι μικροπολιτικές επιλογές των δυο κομμάτων που είναι συνυπεύθυνα τόσο για το έλλειμμα του 2009, όσο και για το "μαγείρεμα" των στοιχείων, για τους 9 πρώτους μήνες η Νέα Δημοκρατία για τους τελευταίους 3 μήνες το ΠΑΣΟΚ, στερούν πλέον από οποιοδήποτε νόημα την περαιτέρω συμμετοχή μας στις εργασίες της».

naftemporiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποχώρησαν από την Εξεταστική Παπαδημούλης - Κουρουμπλής"

Στα 255,47 ευρώ το μήνα η αμοιβή για part time εργασία

Αναλυτικά οι μισθοί πείνας

Σε οριακό σημείο έχουν φτάσει οι μισθοί οι οποίοι δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις μετακινήσεις των εργαζομένων από και προς τη δουλειά τους.

Όπως αναφέρει η «Ημερησία», τα 255,47 ευρώ μεικτά αγγίζει ο μισθός για νέο ηλικίας κάτω των 25 ετών ενώ στα 293,04 ευρώ διαμορφώνεται αντίστοιχα για εργαζόμενο πάνω από 25 ετών.

Η τετράωρη εργασία έχει γίνει πια «θεσμός», όπως επίσης και τα εξάωρα.

Οι μειώσεις των κατώτατων ορίων της ΕΓΣΣΕ κατά 22% και 32% ισχύουν αναδρομικά από τις 14 Φεβρουαρίου με βάση την Πράξη Υπουργικού Συμβουλίου και το ν. 4046/2012, όπως τονίζει η εφημερίδα και όπως προκύπτει από έγγραφη απάντηση της γενικής γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Α. Στρατινάκη σε ερώτημα της ΓΣΕΒΕΕ:

- Σε εργασιακές σχέσεις που υπάγονται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ο μισθός και το ημερομίσθιο μπορούν να μειωθούν μέχρι και 22% (για τους εργαζόμενους με ηλικία πάνω από 25 ετών) και μέχρι 32% (για εργαζόμενους με ηλικία κάτω των 25 ετών) μονομερώς με απόφαση του εργοδότη, ενώ λοιπές αποδοχές (π.χ. επιπλέον συμφωνημένος μισθός που καταβαλλόταν πριν από το νέο νόμο) δεν θίγονται.

- Η άμεση προσαρμογή στα νέα μειωμένα κατώτατα όρια μισθών και ημερομισθίων, για το τμήμα των αποδοχών που φτάνει έως τα όρια της ΕΓΣΣΕ, δεν προϋποθέτει τη σύμφωνη γνώμη των εργαζομένων.

- Συμφωνίες που υπολείπονται των νέων μειωμένων κατώτατων μισθών και ημερομισθίων είναι αυτοδικαίως άκυρες ως προς τον όρο αυτό.

- Οι αμοιβές των εργαζομένων με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, διευθέτηση του χρόνου εργασίας κ.τ.λ. καθορίζονται αναλογικά και κατά περίπτωση με τις αποδοχές πλήρους απασχόλησης και, επομένως, για τις εργασιακές σχέσεις που υπάγονται στην ΕΓΣΣΕ και εφαρμόζεται π.χ. μερική απασχόληση, ισχύουν αναλογικές μειώσεις με τους ίδιους όρους και προϋποθέσεις.

Οι κατώτατοι μισθοί της ΕΓΣΣΕ για τους «part time»

Εργαζόμενοι ηλικίας πάνω από 25 ετών

-Για προϋπηρεσία 0-3 ετών, 293,04 ευρώ ο άγαμος και 322,34 ευρώ ο έγγαμος.
-Για προϋπηρεσία 3-6 ετών, 322,35 ευρώ ο άγαμος και 351,65 ευρώ ο έγγαμος.
-Για προϋπηρεσία 6-9 ετών, 351,65 ευρώ ο άγαμος και 380,95 ευρώ ο έγγαμος.
-Για προϋπηρεσία πάνω από 9 έτη, 380,95 ευρώ ο άγαμος και 410,25 ευρώ ο έγγαμος.

Εργαζόμενοι ηλικίας κάτω των 25 ετών

-Για 0 - 3 έτη προϋπηρεσίας, 255,47 ευρώ ο άγαμος και 281,02 ευρώ ο έγγαμος.
-Για 3 έτη και πάνω, 281,02 ευρώ ο άγαμος και 306,57 ευρώ ο έγγαμος.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 255,47 ευρώ το μήνα η αμοιβή για part time εργασία"

"Δε θέλουμε ένα Νταχάου ή ένα Αουσβιτς γεμάτο λαθρομετάναστες"

Θύελλα αντιδράσεων στην Κοζάνη για την απόφαση Χρυσοχοϊδη να μετατραπεί το στράτοπεδο Πόρτη σε κέντρο παραμονής λαθρομεταναστών τους οποίους θα μαζέψει με επιχείρηση σκούπα από την Αθήνα.



Την ώρα που η ΕΛΑΣ ετοιμάζει να καθαρίσει την Αθήνα απο τους λαθρομετανάστες με μια επιχείρηση - σκούπα μαμουθ και να τους μεταφέρει την επομένη της 25ης Μαρτίου στο στρατόπεδο Πορτη στη Νεάπολη Κοζάνης, η τοπική κοινωνία αντιδρά έντονα και λέει πως δεν πρόκειται να δεχτεί  το σχέδιο της κυβέρνησης.
Οπως δήλωσε στο Newsit η Δήμαρχος Βοϊου Παναγιώτα Ορφανίδου "δε μιλάμε για κέντρο υποδοχής μιλάμε για κέντρο φυλάκισης, για φυλακή ουσιαστικά, για ένα Γεντί Κουλέ μέσα στα όρια του οικισμού της Νεάπολης. Δεν είμαστε ξενοφοβικοί και σήμερα ειναι η μέρα κατά του ρατσισμου, δε μπορεί όμως ο Υπουργός να βγαινει και να λέει οτι θα καθαρίσω την Αθήνα με επιχείρηση σκούπα για να ειναι οι Αθηναίοι ασφαλείς και όλοι αυτοί να έρθουν πάνω στο Βόϊο και να αισθάνεται η περιοχή μας ανασφαλή. Χθες στο δημοτικό συμβούλιο είχαμε ενημέρωση ελλιπέστατη, νεφελώδη και πραγματικά με πολλά κενά και μας δημιουργήθηκαν άπειρα ερωτηματικά για την ασφάλεια των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής. Ταυτόχρονα οι συνθήκες έτσι όπως θέλουν να τις διαμορφώσουν των ανθρώπων αυτών που έρχονται για τους χι λόγους κατατρεγμένοι στη χώρα μας, που ειναι συνάνθρωποι μας, είναι άθλιες. Γιατί όταν μιλάμε οτι θα μείνουν σε αντίσκηνα που το καλοκαίρι και εμείς έχουμε πλέον καύσωνα, το ότι δεν υπάρχει υποδομή αποχετευτικού, η περιτοίχηση του στρατοπέδου δεν ειναι ασφαλής". 
"Εδώ μιλάμε για φυλακές, αυτο ακριβώς θέλει να κάνει ο κύριος Χρυσοχοϊδης, φυλακές χωρίς να έχουμε τα εχέγγυα της ασφάλειας ούτε κατά την παραμονή τους, ούτε όταν θα περάσει το εξάμηνο.Ομόφωνα στο δημοτικό συμβούλιο είπαμε όχι και εγκαλέσαμε τον υπουργο για αυτή τη θέση του που σαν κεραυνός εν αιθρία έπεσε, ενώ δεν είχαμε αποφασίσει σαν τοπική κοινωνία, δεν είχαν γίνει οι διαβουλεύσεις, δεν ήταν ολοκληρωμένη η πληροφόρηση της δημοτικής αρχής, πήρε απόφαση αιφνιδίως και είχαμε πληροφορίες οτι απο την επομένη της 25ης Μαρτίου θα έρθουν τα καραβάνια των μεταναστών.  Ολοι είπαμε οχι και καλέσαμε τον κύριο Χρυσοχοϊδη να έρθει και να δώσει επαρκείς εξηγήσεις, με μελέτες, με χαρτιά, να δούμε οτι ξεκινάνε εργασίες με υποδομές σωστές και τοτε να το ξανασυζητήσουμε. Οταν γίνεται αυτο χωρίς σύστημα, χωρίς προγραμματισμο, χωρίς σεβασμό στους θεσμικούς παράγοντες της περιοχής, της δημοτικής αρχής, της περιφέρειας και τελευταία στιγμή στο παρά πέντε, ή ήταν κάτι προαποφασισμενο και θέλουν να κάνουν χωματερή, στρατόπεδο Νταχάου, Αουσβιτς η δεν ξέρω τι ακριβώς θέλουν να κάνουν καθαρίζοντας την Αθηνα και φέρνοντας όλους αυτους τους ανθρωπους επάνω χωρίς υποδομές" ειπε τέλος η κυρία Ορφανίδου. 

Η τοπική κοινωνία παρακολουθεί δευτερολεπτο προς δευτερόλεπτο τις εξελιξεις για να αποφασίσει σε τι είδους κινητοποιήσεις θα προχωρήσει τις επόμενες ημέρες καθώς σύμφωνα με το σχέδιο της ΕΛΑΣ μετά την 25η Μαρτίου θα μεταφερθούν στο στρατόπεδο Πόρτη 1.000 λαθρομετανάστες που θα μένουν σε αντίσκηνα και θα φρουρούνται από αστυνομικούς. 



newsit.gr 
Διαβάστε Περισσότερα » ""Δε θέλουμε ένα Νταχάου ή ένα Αουσβιτς γεμάτο λαθρομετάναστες""

Ένοχοι οι 21 από τους 26 κατηγορούμενους για την καταπάτηση στην Αιξωνή της Γλυφάδας

Ένοχοι κρίθηκαν από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας 21 κατηγορούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο γνωστός ποινικολόγος Αλέξανδρος Λυκουρέζος (για ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου 1608/50), από τους συνολικά 26 κατηγορουμένους για την υπόθεση καταπάτησης εκατοντάδων στρεμμάτων δασικής έκτασης στην περιοχή Αιξωνή στη Γλυφάδα, με πλαστούς και εικονικούς τίτλους, ζημιώνοντας το ελληνικό Δημόσιο με περισσότερα από 150 εκατομμύρια ευρώ.

Σε δήλωσή του για την υπόθεση ο κ. Λυκουρέζος ανέφερε: «Η απόφαση, όσον αφορά στο αθωωτικό της σκέλος, με το οποίο κατέρρευσε το μεγαλύτερο και το σοβαρότερο μέρος του κατηγορητηρίου, αποτελεί πανηγυρική δικαίωσή μου, αφού δέχθηκε ότι δεν υπήρχαν οι αναγκαίες αντικειμενικές προϋποθέσεις για να ασκηθεί ποινική δίωξη για το αδίκημα της απάτης ενώπιον του δικαστηρίου σε βάρος του Ελληνικού Δημοσίου. Όσον αφορά στο δεύτερο σκέλος της απόφασης, το δικαστήριο επέλεξε, κατά τρόπο ανεξήγητο και αγνοώντας το συντριπτικό ουσιαστικό και νομικό υλικό, να διατηρήσει ένα μικρό μέρος του κατηγορητηρίου, το οποίο είμαι βέβαιος ότι θα ανατραπεί στο Πενταμελές Εφετείο. Το τεκμήριο της αθωότητας παραμένει και έχω ήσυχη τη συνείδηση μου, διότι στην υπόθεση αυτή άσκησα το δικηγορικό μου λειτούργημα κατά τρόπο ανεπίληπτο».

Συνολικά, οι 26 κατηγορούμενοι για την υπόθεση ήταν οι εξής:

Οι συμβολαιογράφοι: Σωτηρία Κατσαγιάννη, Δημήτρης Μητρέλης, Κωνσταντίνος Μητρέλης, Σταύρος Παπαδογεωργής, Δέσποινα Σεχιώτη, Μαρία Σοφού, Αθηνά Τσατσαρώνη.

Οι δικηγόροι: Γιώργος Αβραμόπουλος, Βασίλης Αγιασοφίτης, Κωνσταντίνος Λιδορίκης, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Σπήλιος Παπαθανασόπουλος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος-Κόλλιας, Πέτρος Σφαλακάτος.

Ο μηχανικός: Θωμάς Παλαιογιάννης.

Οι επιχειρηματίες: Τζον Κωνσταντινίδης, Κωνσταντίνος Γεωργίου και η σύζυγός του, Αγγελική Χριστοδουλάκη.

Οι ιδιώτες: Θεόδωρος Δουσαΐτης, Κωνσταντίνος Μανιόπουλος, Γιώργος Μπασούκος, Ιωάννης Σκιτζής, Χρήστος Τοπούζης, Αναστάσιος Πρίτσας και Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Το δικαστήριο αθώωσε τους δικηγόρους Κωνσταντίνο Λιδορίκη, Γιώργο Αβραμόπουλο και Δημήτρη Παρασκευόπουλο- Κόλλια και την επιχειρηματία Αγγελική Χριστοδουλάκη, ενώ ανέστειλε την ποινική διαδικασία για τη συμβολαιογράφο Μαρία Σοφού. Ανάμεσα στους υπόλοιπους κατηγορουμένους που κρίθηκαν ένοχοι είναι δικηγόροι, συμβολαιογράφοι, ένας μηχανικός και ιδιώτες, οι οποίοι κατά περίπτωση αντιμετωπίζουν αδικήματα, όπως απάτη εις βάρος του Δημοσίου, σύσταση εγκληματικής οργάνωσης, ψευδείς βεβαιώσεις, πλαστογραφία, ηθική αυτουργία σε αυτά, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου 1608/ 1950 περί καταχραστών Δημοσίου.

Το δικαστήριο με την απόφασή του καταδίκασε τα 21 πρόσωπα είτε σύμφωνα με το κατηγορητήριο, είτε κατά μετατροπή του, είτε για ορισμένες από τις πράξεις που τους είχαν αρχικά αποδοθεί. Ο Αλέξανδρος Λυκουρέζος αθωώθηκε από τις κατηγορίες της απάτης και της απόπειρας απάτης επί τω δικαστηρίω, αλλά κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε χρήση πλαστού εγγράφου εις βάρος του Δημοσίου.

Ύστερα από 1,5 χρόνο ακροαματικής διαδικασίας, ο εισαγγελέας της έδρας, Παναγιώτης Αθανασίου, είχε προτείνει στην αγόρευσή του να καταδικαστούν όλοι οι κατηγορούμενοι πλην ενός για την υπόθεση της παράνομης αγοραπωλησίας της επίμαχης έκτασης στη Γλυφάδα.

Για τον Αλέξανδρο Λυκουρέζο είχε ζητήσει να καταδικαστεί με το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου. Tελικά, το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας αναγνώρισε ελαφρυντικά, υιοθετώντας και τη σχετική εισαγγελική πρόταση, δέχτηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του πρότερου έντιμου βίου και της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς τα οποία ζήτησε η πλευρά του γνωστού δικηγόρου. Ελαφρυντικά αναγνωρίστηκαν και στους άλλους κατηγορουμένους που τα ζήτησαν πλην του δικηγόρου Δημήτρη Παρασκευόπουλου και των επιχειρηματιών Τζον Κωνσταντινίδη και Κωνσταντίνου Γεωργίου. Η απόφαση του δικαστηρίου επί των ποινών αναμένεται να εκδοθεί έως αργά το βράδυ.

Να σημειωθεί ότι το κουβάρι αυτής της υπόθεσης άρχισε να ξετυλίγεται στο πλαίσιο των ανακρίσεων για το αποκαλούμενο παραδικαστικό κύκλωμα, όταν εντοπίστηκε δικαστική απόφαση που έφερε την υπογραφή της Αντωνίας Ηλία, που «άναβε» το πράσινο φως για τις μετεγγραφές συμβολαίων, προκειμένου να πωληθεί η επίδικη έκταση.

Κριθέντες ένοχοι από το δικαστήριο είναι:

- Οι συμβολαιογράφοι: Σωτηρία Κατσαγιάννη, Δημήτρης Μητρέλης, Κωνσταντίνος Μητρέλης, Σταύρος Παπαδογεωργής, Δέσποινα Σεχιώτη, Αθηνά Τσατσαρώνη

- Οι δικηγόροι: Βασίλης Αγιασοφίτης, Αλέξανδρος Λυκουρέζος, Σπήλιος Παπαθανασόπουλος, Δημήτρης Παρασκευόπουλος, Πέτρος Σφαλακάτος,

- Ο μηχανικός Θωμάς Παλαιογιάννης

- Οι επιχειρηματίες Τζων Κωνσταντινίδης και Κωνσταντίνος Γεωργίου

Οι ιδιώτες: Θεόδωρος Δουσαϊτης, Κωνσταντίνος Μανιόπουλος, Γεώργιος Μπασούκος, Ιωάννης Σκιτζής, Χρήστος Τοπούζης, Αναστάσιος Πρίτσας και Δημήτρης Εμμανουηλίδης.

Το δικαστήριο επέβαλε ποινή 5 φορές ισοβίων και επιπλέον 19 χρόνων και 5 μηνών κάθειρξη στον δικηγόρο Δημήτρη Παρασκευόπουλο, ποινή ισόβιας κάθειρξης και επιπλέον κάθειρξης 8 ετών στον επιχειρηματία Τζων Κωνσταντινίδη και επίσης ισόβια και επιπλέον 23 ετών κάθειρξη στον επιχειρηματία Κωνσταντίνο Γεωργίου.

Στον δικηγόρο Αλέξανδρο Λυκουρέζο επιβλήθηκε ποινή 5ετούς φυλάκισης και στον συνάδελφο του Βασίλη Αγιασοφίτη φυλάκιση 4 ετών και 9 μηνών.

Σε όλους τους υπόλοιπους κατηγορούμενους επιβλήθηκαν πρόσκαιρες ποινές κάθειρξης από 10 έως 18 ετών.

Στους καταδικασθέντες που δεν αντιμετωπίζουν ισόβια, δόθηκε ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση και θα παραμείνουν ελεύθεροι μέχρι την δευτεροβάθμια δίκη, με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από την χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένοχοι οι 21 από τους 26 κατηγορούμενους για την καταπάτηση στην Αιξωνή της Γλυφάδας"

Πολύπλευρη παρέμβαση για την αναβάθμιση του κέντρου

«Re-think Athens, Ξανα-σκέψου την Αθήνα»

Την αναβάθμιση του κέντρου της Αθήνας, βάσει μιας νέας κυκλοφοριακής οργάνωσης που θα αποτρέπει τη διαμπερή κυκλοφορία και θα ενθαρρύνει την εξυπηρέτηση των πολιτών από το τραμ μέχρι τα Ανω Πατήσια, προβλέπει το αρχιτεκτονικό πρόγραμμα «Re-think Athens, Ξανα-σκέψου την Αθήνα», που παρουσίασε το Ιδρυμα Ωνάση.

Με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας της χώρας και την απόλυτη διακομματική συναίνεση, ανακοινώθηκαν οι άξονες στους οποίους θα κινηθεί το έργο και δόθηκαν διευκρινίσεις για τον τρόπο υλοποίησής του. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κος Αντώνης Σαμαράς, Υπουργοί, βουλευτές και εκπρόσωποι όλων των πολιτικών παρατάξεων, ο Δήμαρχος της Αθήνας κος Γιώργος Καμίνης, μέλη του Δ.Σ. του Ιδρύματος Ωνάση, καθώς και εκπρόσωποι πολιτιστικών οργανισμών, αρχιτέκτονες, δημοσιογράφοι και ενεργοί πολίτες της Αθήνας που δραστηριοποιούνται στο κέντρο της πόλης.

Για το μεγαλόπνοο έργο που αφορά την ανάπτυξη της οικονομίας της πόλης και τη βελτίωση της καθημερινότητας του πολίτη μίλησε ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κος Αντώνης Σ. Παπαδημητρίου σημειώνοντας την ανάγκη συνεργασίας του ιδιωτικού με τον δημόσιο φορέα. Αναφερόμενος ειδικά στο δημόσιο χαρακτήρα του έργου αλλά και την πολιτική σημασία της παρέμβασης, ο κ. Παπαδημητρίου τόνισε την ανάγκη διενέργειας δημόσιου διαλόγου και τη συμμετοχή όλων των πολιτών, εγγυώμενος «ότι θα ακουστούν όλες οι φωνές και ότι οι μελετητές θα υποχρεωθούν να έρθουν σε διαβούλευση με όλους».

Ο Καθηγητής Αρχιτεκτονικής του ΕΜΠ κος Παναγιώτης Τουρνικιώτης, εξήγησε τα δεδομένα και κυρίως τις προοπτικές που ανοίγονται για τους πολίτες μέσω του Rethink Athens, δίνοντας σαφή στοιχεία για το εύρος του έργου αλλά και τους τρόπους εφαρμογής της μελέτης που θα προκύψει από το διαγωνισμό.

Την ουσιαστική αυτή πρωτοβουλία χαιρέτισε ο Πρωθυπουργός κος Λουκάς Παπαδήμος, εκφράζοντας την συμπαράστασή του και την αισιοδοξία του για ένα καλύτερο μέλλον της πόλης και δηλώνοντας «η διάσωση του κέντρου είναι επείγουσα ανάγκη και κορυφαία προτεραιότητα». Τη δέσμευσή τους ότι θα υποστηρίξουν την εν λόγω πρωτοβουλία εξέφρασαν επίσης ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κος Αντώνης Σαμαράς, οι Υπουργοί των συναρμόδιων φορέων, ο κος Γιώργος Παπακωνσταντίνου του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής και ο κος Μάκης Βορίδης του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων και ο Δήμαρχος Αθηναίων κος Γιώργος Καμίνης. Όλοι δήλωσαν ανοιχτά την επιθυμία τους να στηρίξουν αυτή την παρέμβαση και δήλωσαν ικανοποιημένοι που ένα τέτοιο έργο πρόκειται να αλλάξει προς το καλύτερο το αστικό τοπίο και την καθημερινότητα των πολιτών της Αθήνας.

Ο Πρόεδρος του Ιδρύματος Ωνάση κος Αντώνης Παπαδημητρίου, ο Αντιπρόεδρος κος Γιάννης Ιωαννίδης και η Γραμματέας κα Μαριάννα Μόσχου συναντήθηκαν με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κο Κάρολο Παπούλια, τον οποίο και ενημέρωσαν εκτενώς για το πρόγραμμα Re-think-Athens.

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα www.rethinkathens.org και τις σελίδες του Re-think-Athens σε facebook και twitter

protothema.gr


Διαβάστε Περισσότερα » "Πολύπλευρη παρέμβαση για την αναβάθμιση του κέντρου"

Συνάντηση ΓΣΕΕ - Μέρκελ σήμερα στο Βερολίνο

Συνάντηση με την Γερμανίδα καγκελάριο Αγκελα Μέρκελ θα έχει σήμερα Πέμπτη η ΓΣΕΕ μετά από πρόσκληση και πρωτοβουλία των Γερμανικών Συνδικάτων (DGB).

Η ΓΣΕΕ, η οποία θα εκπροσωπηθεί από τον πρόεδρό της Γιάννη Παναγόπουλο, θα συναντηθεί επίσης με τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Φρανκ Βάλτερ Σταϊνμάιερ (SPD) και τους Γιόχαν Βάντεπουλ (CDU/CSU), Μίκαελ Ροθ (SPD), Αλεξάντερ Ούλριχ (Αριστερά), καθώς και με άλλα μέλη του γερμανικού κοινοβουλίου.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ τα κύρια θέματα συζήτησης θα είναι οι θέσεις της Συνομοσπονδίας για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων λιτότητας και ύφεσης, καθώς και οι επιπτώσεις τους στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία.
Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, στις συναντήσεις θα αναλυθούν οι θέσεις της Συνομοσπονδίας για την αναποτελεσματικότητα των μέτρων λιτότητας και ύφεσης, καθώς και οι επιπτώσεις τους στην ελληνική κοινωνία και την οικονομία.

Σε συνεργασία με τα Γερμανικά Συνδικάτα (DGB) θα καθορισθεί το περαιτέρω πλαίσιο κοινής δράσης των Ευρωπαϊκών Συνδικάτων, ενώ θα πραγματοποιηθεί και συνέντευξη Τύπου στα ΜΜΕ της Γερμανίας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση ΓΣΕΕ - Μέρκελ σήμερα στο Βερολίνο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news