facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2012

Σας ζήτησε γιατρός του ΕΟΠΥΥ να πληρώσετε;

Πως θα πρέπει να αντιδράσετε στην περίπτωση που ο γιατρός σας, ενώ είναι συμβεβλημένος με τον ΕΟΠΥΥ, δεν δέχεται να σας εξυπηρετήσει και σας ζητάει το αντίτιμο των 10 ευρώ;
Το Υπουργείο Υγείας παρακαλεί τα 9,5 εκατ. ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ, που επισκέπτονται γιατρούς οι οποίοι είναι συμβεβλημένοι με τον Οργανισμό, σε περίπτωση που τους ζητείται χρηματικό αντίτιμο για την ιατρική επίσκεψη λόγω συμπλήρωσης των ραντεβού, να ζητούν και να κρατούν την απόδειξη.

Η απόδειξη είναι ένα αποδεικτικό στοιχείο το οποίο μπορούν να κοινοποιούν στον ΕΟΠΥΥ, ώστε με το ηλεκτρονικό σύστημα που υπάρχει, να γίνεται άμεση διασταύρωση για το αν αληθεύουν οι ισχυρισμοί των γιατρών.

ygeianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σας ζήτησε γιατρός του ΕΟΠΥΥ να πληρώσετε;"

Βιομηχανία αναρρωτικών αδειών το ΙΚΑ Ηρακλείου

Άλλοι έξι γιατροί εμπλέκονται στο κόλπο

Λερναία Ύδρα αποδεικνύεται το καλοστημένο κόλπο με τις αναρρωτικές άδειες στο ΙΚΑ Ηρακλείου, με ακόμη έξι γιατρούς να εμπλέκονται στο «πάρτι», σύμφωνα με το cretalive.

Kύκλοι της υγειονομικής υπηρεσίας του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο έστειλαν στους επιθεωρητές υγείας στην Αθήνα, τέσσερις κούτες βάρους... 200 κιλών, με περιεχόμενο τα αδειολόγια πέντε ετών (από το 2007 ως το Φεβρουάριο του 2012) των δύο ορθοπεδικών!

Παράλληλα το κλιμάκιο που έχει συστήσει ο διευθυντής του ΕΟΠΥΥ στο Ηράκλειο, Δημήτρης Φραγκουλάκης, έχει βρει άλλους έξι γιατρούς (ορθοπεδικούς και καρδιολόγους), καθένας από τους οποίους είχε υπερβεί τις 5.000 ημέρες αναρρωτικής άδειας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βιομηχανία αναρρωτικών αδειών το ΙΚΑ Ηρακλείου"

«Οι αποφάσεις για το εφάπαξ θα ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση»

Κουτρουμάνης: Η πορεία της χώρας το 2012 θα κρίνει μισθούς και συντάξεις

«Έχουμε αναλάβει την υποχρέωση, μέχρι τέλος Μαρτίου ή αρχές Απριλίου, να έχουμε ολοκληρώσει τις μελέτες για τα ασφαλιστικά ταμεία.

Οι όποιες αποφάσεις για το εφάπαξ θα ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, μιλώντας το πρωί σε εκπομπή του MEGA.

Μεγάλο πρόβλημα, όπως είπε, υπάρχει στο ταμείο Πρόνοιας των δημοσίων υπαλλήλων, το οποίο, το τελευταίο διάστημα, έχει επιβαρυνθεί σημαντικά με τις συνταξιοδοτήσεις και με βάση τις προβλέψεις η καθυστέρηση για την καταβολή του εφάπαξ, είναι περίπου δύο χρόνια.

Ο κ. Κουτρουμάνης επανέλαβε ότι γίνονται συζητήσεις με τις τράπεζες για προαιρετικό συμψηφισμό δανείων με την καταβολή του εφάπαξ και επισήμανε ότι, εφόσον υπάρχει αντιστοιχία εισφορών δεν κινδυνεύουν τα εφάπαξ. «Εφάπαξ της τάξης των 140-150 χιλιάδων ευρών προφανώς δεν αντιστοιχούν στις ασφαλιστικές εισφορές» υπογράμμισε.

Σε ερώτηση για τα «μαϊμού» επιδόματα αναπηρίας, ανέφερε πως όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία της απογραφής η κατάσταση θα είναι χειρότερη από αυτή που ζούμε σήμερα, επισήμανε ότι οι πρακτικές αυτές κόστισαν πάρα πολλά χρήματα στα ταμεία και τόνισε ότι από τον επανέλεγχο των επιδομάτων συντάξεων και παροχών θα εξοικονομηθούν συνολικά 4,5 δισ. ευρώ.

Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι «οι επόμενοι μήνες είναι κρίσιμοι και πρέπει να είμαστε αποτελεσματικοί. Η πορεία της χώρας το 2012 θα κρίνει μισθούς και συντάξεις, για τα επόμενα χρόνια», ενώ ανέφερε ότι «η ανταγωνιστικότητα δεν επιτυγχάνεται μόνο με τη μείωση των μισθών. Θέλει και άλλα μέτρα και το έχουμε πει στην τρόικα».

Τέλος, ο κ. Κουτρουμάνης είπε ότι σήμερα αναμένεται να περάσουν στο υπουργικό αποφάσεις για την ελάφρυνση των υπερχρεωμένων νοικοκυριών.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οι αποφάσεις για το εφάπαξ θα ληφθούν από την επόμενη κυβέρνηση»"

Εγκύκλιος για μητέρες με ανήλικα που θέλουν να συνταξιοδοτηθούν

Εγκύκλιος σχετικά με τη συνταξιοδότηση μητέρων με ανήλικα τέκνα εκδόθηκε από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης.

Με την εγκύκλιο παρέχονται διευκρινίσεις, για ασφαλισμένες στα πρώην Ειδικά Ταμεία, πριν την 1.1.1983.

Μεταξύ άλλων αναφέρεται ότι, όσες είχαν συμπληρώσει 15 έτη ασφάλισης μέχρι 31.12.1992, θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα με αυτές τις προϋποθέσεις για να συνταξιοδοτηθούν με τη συμπλήρωση του 42ου έτους της ηλικίας τους.

Οσες συμπλήρωσαν 15 έτη ασφάλισης κατά το μεταβατικό διάστημα από 1.1.1993 μέχρι 31.12.1997, κατά το οποίο αυξήθηκε ο προβλεπόμενος από τις καταστατικές διατάξεις συντάξιμος χρόνος, καθώς και το όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση κατά έξι μήνες κάθε έτος και μέχρι τη συμπλήρωση των 17 ετών και έξι μηνών και των 44 ετών και έξι μηνών αντίστοιχα, κατοχύρωσαν το συντάξιμο χρόνο και το όριο ηλικίας που ίσχυε κατά τη συμπλήρωση της 15ετίας, κατά την οποία αναζητείτο και η ανηλικότητα του παιδιού.

Από 1.1.1998 μέχρι 31.12.2002, ο συντάξιμος χρόνος καθορίζεται στα 17 1/2χρόνια ασφάλισης, ενώ ως όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση ορίζεται το 50ό και ως εκ τούτου η θεμελίωση του συνταξιοδοτικού δικαιώματος μέσα σε αυτό το χρονικό διάστημα γίνεται με τη συμπλήρωση αυτού του συντάξιμου χρόνου κατά τον οποίο πρέπει να συντρέχει και η ανηλικότητα του παιδιού.

Για τις ασφαλισμένες μητέρες ανηλίκων στα πρώην Ειδικά Ταμεία, στα οποία ο προβλεπόμενος από τα καταστατικά τους συντάξιμος χρόνος ήταν τα 20 έτη ασφάλισης, απαιτούνταν μέχρι το έτος 2003 η συμπλήρωση συντάξιμου χρόνου 20 ετών ασφάλισης με όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση το 50ό.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκύκλιος για μητέρες με ανήλικα που θέλουν να συνταξιοδοτηθούν"

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί Κυκλάδων

Την ημέρα της παρέλασης

Σε κινητοποίηση την ώρα της παρέλασης της 25ης Μαρτίου στη Σύρο, καλεί τους πολίτες ο Σύλλογος Δασκάλων και Νηπιαγωγών Σύρου – Τήνου – Μυκόνου. Όπως αναφέρει σε σχετική του ανακοίνωση, την οποία υπογράφουν ο πρόεδρος του Δ.Σ. Γιώργος Καλημερίδης και η Γενική Γραμματέας Ειρήνη Μυτιληναίου, η φετινή 25η Μαρτίου, πρέπει να σημαδευτεί από την οργανωμένη παρουσία του κόσμου της εκπαίδευσης και της εργασίας, ενάντια στον αυταρχισμό των Μνημονίων και της πτώχευσης. Ο Σύλλογος καλεί εκπαιδευτικούς και πολίτες, στις 10:30 το πρωί, μπροστά στο πανό που θα έχει αναρτήσει στην Alpha Bank.

Διαβάστε την ανακοίνωση:

« Η φετινή 25η Μάρτη, βρίσκει τους εργαζόμενους και τη χώρα, στο επίκεντρο μιας μεγάλης σύγκρουσης. Όλα τα δικαιώματα των εργαζομένων, αλλά και το σύνολο των κοινωνικών και πολιτικών δικαιωμάτων που κατακτήθηκαν με τις μεγάλες επαναστάσεις του 18ου, του 19ου και του 20ου αιώνα – μέρος των οποίων ήταν και η ελληνική επανάσταση του ’21 – αποτελούν το μεγάλο διακύβευμα αυτής της αντιπαράθεσης. Η κρίση του καπιταλισμού αποτελεί το όχημα για τη μετατροπή των εργαζομένων από πολίτες με κατοχυ- ρωμένα κοινωνικά και εργασιακά δικαιώματα σε υπηκόους της σύγχρονης «ελέω αγοράς» απολυταρχίας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι εκπαιδευτικοί Κυκλάδων"

Έλυσαν κάβους – Κανονικά όλα τα δρομολόγια των πλοίων

Από τις 6 το πρωί και καθώς έληξε η 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας που αποφάσισε χθες να μη συνεχιστούν οι κινητοποιήσεις με νέα 48ωρη απεργία τα δρομολόγια εκτελούνται κανονικά.

Η απόφαση ελήφθη μετά από συνάντηση της ΠΝΟ με την υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αννα Διαμαντοπούλου, και τον υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γιώργο Κουτρουμάνη.

Σε ανακοίνωσή της πάντως η ΠΝΟ έσπευσε να ξεκαθαρίσει ότι “αν οι εξελίξεις που ακολουθήσουν δεν συμβάλουν θετικά στην επίλυση των αιτημάτων των ναυτεργατών, τότε η συνομοσπονδία επιφυλάσσεται να επανεκτιμήσει τη στάση της”

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έλυσαν κάβους – Κανονικά όλα τα δρομολόγια των πλοίων"

Νέες ρυθμίσεις για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία – Όλη η εγκύκλιος του υπ.Εργασίας

Διευκρινιστική εγκύκλιο, σχετική με τις προϋποθέσεις και τις προθεσμίες υπαγωγής στο καθεστώς του προσωρινού διακανονισμού, που προβλέπεται από το νόμο 4038/2012 για τη ρύθμιση των οφειλών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία, απέστειλε προς όλους τους ασφαλιστικούς φορείς ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης.

Ο νόμος, δίνει τη δυνατότητα για νέα ευνοϊκή ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών και τη δυνατότητα της αναστολής των μέτρων αναγκαστικής είσπραξης για τις οφειλές μέχρι τις 31/12/2010.

Προϋποθέσεις της αναστολής και της υπαγωγής στον διακανονισμό είναι:
α) η υποβολή αίτησης του οφειλέτη,
β) η ανελλιπής καταβολή των από 1.1.2011 τρεχουσών εισφορών
γ) η καταβολή του 20% των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, έναντι της κεφαλαιοποιημένης οφειλής.

Στους οφειλέτες που θα υπαχθούν στο διακανονισμό, παρέχεται έκπτωση 40% επί των προσθέτων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης μέχρι 31-12-2011 οφειλής τους. Σύμφωνα με την εγκύκλιο η έκπτωση αυτή παρέχεται και σε όσους οφειλέτες είχαν ενταχθεί κατά το παρελθόν σε ανάλογες ρυθμίσεις.

Προκειμένου οι οφειλέτες να έχουν τη δυνατότητα της έκπτωσης θα πρέπει να υποβάλουν την αίτηση υπαγωγής στη ρύθμιση μέχρι τις 30-3-2012 και να καταβάλουν την πρώτη δόση μέχρι τις 30-4-2012.

Με τη νέα ρύθμιση η οποία θα ισχύει μέχρι 31/12/2012 το υπουργείο Εργασίας εκτιμά ότι θα μπορέσει να εισπράξει το μεγαλύτερου μέρους του ποσού που οφείλουν στα ασφαλιστικά Ταμεία περί τους 300.000.οφειλέτες.

Στην εγκύκλιο αναφέρεται ότι, ειδικά για το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τα λοιπά ταμεία ασφάλισης μισθωτών, το ποσό του 20% έναντι της κεφαλαιοποιημένης οφειλής που πρέπει να καταβάλει ο οφειλέτης δε μπορεί να είναι μικρότερο του 1,25% επί της μέχρι 31-12-2011 κεφαλαιοποιημένης οφειλής ούτε μεγαλύτερο του 40% του μέσου όρου των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών του τελευταίου τριμήνου του έτους 2011 και σε κάθε περίπτωση δεν μπορεί να υπολείπεται του ποσού των 150 ευρώ.

Για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ και των λοιπών ταμείων ασφάλισης αυτοαπασχολουμένων - ανεξάρτητα απασχολουμένων, το ποσό της διμηνιαίας καταβολής καθορίζεται σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στις υποπεριπτώσεις ii και iii της περίπτωσης γ΄ της παρ. Α1 του άρθρου 48 του ν. 3943/2011 αντιστοίχως.

Διευκρινίζεται επίσης ότι οι οφειλέτες έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις οφειλές τους σε ισόποσες μηνιαίες ή διμηνιαίες κατά περίπτωση δόσεις ως εξής :

- Εφάπαξ εξόφληση ή ρύθμισή του έως και σε έξι (6) δόσεις με έκπτωση ποσοστού 100 % επί των προσαυξήσεων προσθέτων τελών και λοιπών επιβαρύνσεων της κεφαλαιοποιημένης οφειλής.
- Καταβολή του ποσού από επτά έως και 10 δόσεις με έκπτωση ποσοστού 75 % επί του ποσού της κεφαλαιοποιημένης οφειλής που αντιστοιχεί σε κάθε είδους προσαυξήσεις πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις.

Τόσο η εφάπαξ καταβολή του ποσού όσο και καταβολή της πρώτης δόσης, θα πρέπει να πραγματοποιηθούν έως την 30-4-2012, ενώ η μη καταβολή δύο συνεχόμενων δόσεων συνεπάγεται έκπτωση του οφειλέτη από την παρούσα ρύθμιση.

Η δυνατότητα αυτή ισχύει και για όσους οφειλέτες έχουν ενταχθεί σε παλαιότερες ρυθμίσεις και είναι συνεπείς με την καταβολή των δόσεων

Στους οφειλέτες που θα ενταχθούν στη ρύθμιση και θα καταβάλουν την πρώτη δόση, χορηγείται ασφαλιστική ενημερότητα διάρκειας δυο μηνών, υπό την προϋπόθεση ότι ο διακανονισμός τηρείται έναντι όλων των φορέων κύριας και επικουρικής ασφάλισης.

Στην εγκύκλιο διευκρινίζεται, ότι σαν «ασφαλιστικές εισφορές» νοούνται οι πάσης φύσεως οφειλές και ιδίως πόροι, όπως το ιατρόσημο και αγγελιόσημο. Επίσης οι οφειλές πού προκύπτουν από την μη καταβολή των δόσεων μπορούν να ρυθμιστούν με τον ίδιο τρόπο που ρυθμίζονται οι ασφαλιστικές εισφορές.

Σημειώνεται επίσης, ότι με το νέο νόμο υφίσταται ειδική μέριμνα για τους οφειλέτες μετά την 18-11-1994, είτε έχουν δεχθεί τρομοκρατική επίθεση και έχουν αποδεδειγμένα υποστεί ζημιές από αυτή είτε έχουν ή είχαν επαγγελματική εγκατάσταση ή δραστηριότητα σε περιοχές που επλήγησαν από θεομηνίες ή άλλες φυσικές καταστροφές.

Οι οφειλέτες αυτής της κατηγορίας, εφόσον υποβάλουν μέχρι τις 31 Μαρτίου του 2012 σχετική αίτηση στους στους φορείς Κοινωνικής Ασφάλισης, μπορούν:

1) Είτε να υπαχθούν στις διατάξεις του ν.2256/1994 όπως ισχύουν, εφόσον δεν έχουν ποτέ υπαχθεί στο παρελθόν σε αυτές. Στην περίπτωση αυτή η προβλεπόμενη από την περίπτωση β΄ της παρ. 1 του άρθρου 8 του ν.2256/1994 αναστολή καταβολής των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών αρχίζει από την ημερομηνία υποβολής της αίτησης.

2) Είτε να υπαχθούν στον προσωρινό διακανονισμό της περίπτωσης Α΄ του άρθρου 48 του ν.3943/2011, με κεφαλαιοποίηση της μέχρι 31-12-2011 οφειλής και την καταβολή ποσοστού 20 % επί των τρεχουσών ασφαλιστικών εισφορών, δηλαδή επί του μέσου όρου των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών του τελευταίου τριμήνου του 2011, έναντι της συνολικής μέχρι 31-12-2011 κεφαλαιοποιημένης οφειλής.

Για τους συγκεκριμένους οφειλέτες ορίζεται ότι, όσον αφορά το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και τα λοιπά ταμεία ασφάλισης μισθωτών, δεν ισχύει ο περιορισμός ότι το καταβαλλόμενο ποσό δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 1,25 % επί της μέχρι 31-12-2011 κεφαλαιοποιημένης οφειλής.

Τέλος αναφέρονται στην εγκύκλιο οι σχετικές διατάξεις σύμφωνα με τις οποίες, η μη καταβολή ασφαλιστικών εισφορών προς τους ασφαλιστικούς οργανισμούς αρμοδιότητας του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, εφόσον αυτές ξεπερνούν τις 150.000 ευρώ αποτελεί συνεχές και αυτόφωρο αδίκημα.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες ρυθμίσεις για τις οφειλές στα ασφαλιστικά ταμεία – Όλη η εγκύκλιος του υπ.Εργασίας"

Tα λιμάνια και τα αεροδρόμια μας θέλουν να αγοράσουν οι Τούρκοι!Κι εμείς το συζητάμε!

Μεγάλο ενδιαφέρον για τα λιμάνια και τα αεροδρόμια της Ελλάδας δείχνουν οι γείτονες μας που με ξεκάθαρο τρόπο εκδηλώνουν το ενδιαφέρον τους.

Το μέλος του διοικητικού συμβουλίου του τουρκικού ομίλου Global Investment Αντνάν Νάς δήλωσε πως η εταιρεία του εξετέζει πολλές επενδυτικές ευκαιρίες στη χώρα μας. «Η προτεραιότητά μας θα είναι στα λιμάνια. Μπορούμε να ολοκληρώσουμε μόνοι μας τις επενδύσεις με κόστος κάτω του ενός δισ. δολαρίων και θα αναζητήσουμε εταίρους για επενδύσεις που κοστίζουν περισσότερο» πρόσθεσε. Ο ίδιος δεν έχασε την ευκαιρία να δηλώσει και το ενδιαφέρον της τουρκικής εταιρείας και στον ενεργειακό τομέας.

O όμιλος Global Investment, διαθέτει τρία λιμάνια στην Τουρκία αλλά πραγματοποιεί και επενδύσεις στην ενέργεια και στην αγορά ακινήτων.

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ

Παρόμοιο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα εξέφρασε και ο πρόεδρος του ελληνοτουρκικού Συμβουλίου Ελλάδας-Τουρκίας Σελίμ Έγκελι, στην επιχειρηματική Ημερίδα που διοργάνωσε ο ΣΕΒ στην Κωνσταντινούπολη και είχε ως στόχο την προσέλκυση τούρκων επενδυτών στη χώρα μας. Ο Έγκελι, δήλωσε πως «ήδη υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον τομέα της ενέργειας και των ακινήτων. Τον τελευταίο 1.5 μήνα 15 εταιρείες εκδήλωσαν ενδιαφέρον του για να επενδύσουν στην Ελλάδα. Το ενδιαφέρον των τουρκικών εταιρειών εστιάζεται στην ενέργεια, στα εμπορικά λιμάνια, στη διαχείριση των αεροδρομίων, τον τουρισμό και στην αγορά κτημάτων στα πλαίσια της πώλησης της δημόσιας γης.» Ο Έγκελι, δήλωσε πως οι περισσότεροι τούρκοι επιχειρηματίες θέλουν να αγοράσουν οικόπεδα για την κατασκευή εμπορικών κέντρων.

ΚΑΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΝΑ ΑΓΟΡΑΣΟΥΝ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΜΑΣ!

Η εκδήλωση του ΣΕΒ στην Κωνσταντινούπολή έγινε σε συνεργασία με το επιχειρηματικό Συμβούλιο Ελλάδας-Τουρκίας και του Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου της Τουρκίας. Στόχος της εκδήλωσης η παρουσίαση των επενδυτικών ευκαιριών που παρουσιάζει η χώρα μας.

Στην εκδήλωση αυτή πραγματοποίησε ομιλία και ο Συντονιστής Προγράμματος Αποκρατικοποιήσεων του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου κ. Πάνος Πρωτοψάλτης, ο οποίος εξήγησε στους τούρκους επενδυτές το πρόγραμμα αποκρατικοποιήσεων. Ο ίδιος κάλεσε τους τούρκους επιχειρηματίες να συμμετέχουν στο πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων που ξεκίνησε η Ελλάδα και μιλώντας στους τούρκους δημοσιογράφους δήλωσε πως « ο τουρκικός επιχειρηματικός κόσμος σε περίπτωση που εκδηλώσει το ενδιαφέρον του για τους τομείς της ενέργειας, των υποδομών, των ακινήτων πιστεύουμε θα μπορέσει να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη». Ο κύριος Πρωτοψάλτης εξήγησε πως στόχος του Προγράμματος είναι να πετύχει έσοδα 50 δισεκατομμυρίων Ευρώ.

Από τη στιγμή που εμείς καλούμε τους γείτονες να επενδύσουν στη χώρα μας και να αγοράσουν τη δημόσια περιουσία μας , είναι απόλυτα λογικό κι εκείνοι να εκφράζουν το ενδιαφέρον τους.

onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Tα λιμάνια και τα αεροδρόμια μας θέλουν να αγοράσουν οι Τούρκοι!Κι εμείς το συζητάμε!"

Ειδικό Μισθολόγιο:οι υπουργοί αλλάζουν,οι περικοπές όχι

Τον Ιούνιο το Ειδικό Μισθολόγιο ,μαζί με τα μέτρα 14 δις!

Και ο Ευάγγελος Βενιζέλος αποχώρησε από το υπουργείο Οικονομικών για να αναλάβει τη τύχη του ΠΑΣΟΚ,χωρίς να ανακοινώσει τίποτα για το ειδικό μισθολόγιο.

Είναι αδιάφορο ποιος θα τον αντικαταστήσει,τουλάχιστον για το συγκεκριμένο θέμα. Γιατί τα όσα λέγονται για το Ειδικό Μισθολόγιο δεν ήταν σχέδιο Παπακωνσταντίνου παλαιότερα,Βενιζέλου πρόσφατα ,ούτε θα είναι σχέδο του νέου υπουργού.Και προφανώς δεν θα είναι ούτε του υπουργού που θα αναλάβει τη θέση του υπουργού Οικονομικών στην κυβέρνηση που θα προκύψει από τις κάλπες.

Αποτελούσαν και αποτελούν απαιτήσεις της τρόϊκας η οποία κυριολεκτικά είτε παριστάνει,είτε βρίσκεται τελείως εκτός πραγματικότητας.Οι απαιτήσεις της και στο θέμα των ΕΔ είναι τραγικές και οδηγούν μόνο στην απόλυτη διάλυση και καταστροφή.

Το επικρατέστερο σενάριο θέλει το Ειδικό Μισθολόγιο να φέρνει μεσοσταθμικά μείωση 10% στις αποδοχές των στρατιωτικών. Σύμφωνα με όσα έχουν διαρρεύσει το θέμα του Ειδικού Μισθολογίου θα έχει τελειώσει έως τον Ιούνιο.Τότε που λένε ότι η τρόϊκα θα ζητήσει μέτρα...14 δις!

onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ειδικό Μισθολόγιο:οι υπουργοί αλλάζουν,οι περικοπές όχι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news