facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 18 Μαρτίου 2012

Οι μαφίες της διαφθοράς και οι «κομμάντο» από την Ευρώπη

Συνεχίζονται οι αποκαλύψεις για τους απατεώνες που «ροκάνιζαν» δημόσιο χρήμα

Ολοκληρωμένο σχέδιο για την άμεση έλευση στην Ελλάδα Ευρωπαίων εμπειρογνωμόνων που θα συνδράμουν το έργο των ελληνικών αρχών στην καταπολέμηση της φοροδιαφυγής αναπτύσσει η Ομάδα Δράσης της Κομισιόν υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ, τη στιγμή που συνεχίζονται οι καταιγιστικές αποκαλύψεις για τις συμμορίες της διαφθοράς που λυμαίνονταν τα ασφαλιστικά ταμεία.

Έχοντας πλέον εντοπίσει τους τομείς στους οποίους υπάρχει ανεπαρκής πρόοδος στην αντιμετώπιση της μάστιγας της φοροδιαφυγής η Ομάδα Δράσης αναθέτει σε «ράμπο» από τα κράτη-μέλη να αναλάβουν την τεχνική βοήθεια, με δεδομένο ότι η Κομισιόν δεν έχει την απαραίτητη τεχνογνωσία.

Αποφασίστηκε λοιπόν ότι το αμέσως προσεχές διάστημα εμπειρογνώμονες από τη Σουηδία και την Ολλανδία θα συμβάλουν στη βελτίωση της είσπραξης οφειλών, ενώ εμπειρογνώμονες από τη Δανία και τη Γαλλία θα στηρίξουν τις προσπάθειες για τη φορολόγηση των μεγάλων φορολογουμένων και τον σχεδιασμό και τη στρατηγική φορολογικών ελέγχων.

Το «Έθνος της Κυριακής» κάνει σήμερα μια «απογραφή» των συμμοριών της διαφθοράς, που έχτιζαν παλάτια ή θησαύριζαν βγάζοντας πλαστές άδειες παραμονής για μετανάστες και δίνοντας επιδόματα τοκετού σε... άνδρες.

Η χλιδή στην οποία ζούσαν οι απατεώνες του ΙΚΑ, είναι προκλητική, με σπίτια εκατομμυρίων ευρώ, αυτοκίνητα, πισίνες και, φυσικά, μετρητά.

Αυτή τη στιγμή ερευνάται η υπόθεση δύο συμμοριών, οι οποίες λειτουργούσαν ως επιχειρήσεις χορήγησης ενσήμων και πλαστών αδειών. Η μία δρούσε στη Χαλκιδική και η άλλη στην Αθήνα.

Οι επιτήδειοι είχαν στήσει μια πραγματική βιομηχανία αναπήρων, χορηγώντας παράνομα επιδόματα και εκτινάσσοντας στα ύψη το ασφαλιστικό κόστος. Ήδη από τους ελέγχους έχουν προκύψει 3.500 τυφλοί... «μαϊμού», εκατοντάδες ανάπηροι και νεφροπαθείς.

Ρεκόρ «αναπηριών» παρατηρείται στην Κομοτηνή, οι «τυφλοί» βασιλεύουν στη Ζάκυνθο και στις Σέρρες, «ευδοκιμούν» οι νεφροπαθείς.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι μαφίες της διαφθοράς και οι «κομμάντο» από την Ευρώπη"

Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι γνωστή σε όλους η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που περιλαμβάνει και τις προτάσεις της για την κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ.
Παραθέτω απόσπασμα από την έκθεση της Επιτροπής.

".Simplification of the tax system implies the need to eliminate tax exemptions and preferential regimes, including those of a geographic nature."
(σελ.34, ενότητα 4.3.2, The Second Economic Adjustment Programme for Greece , March 2012).
Τονίζω ότι η διατύπωση αυτή, όπως σωστά έχει ειπωθεί, δεν αφορά μόνο τον ΦΠΑ, αλλά και τις φορολογικές διευκολύνσεις που απολαμβάνουν, και δικαίως μέχρι τώρα, οι συμπατριώτες μας που ζουν σε νησιά με πληθυσμό κάτω από 3.100 κατοίκους.
Τονίζω ακόμα, ότι και στο Μνημόνιο ΙΙ υπήρχε ακριβώς η ίδια διατύπωση, δηλαδή η κατάργηση των «preferential regimes» και αυτός ήταν ένας από τους λόγους, και όχι ο μόνος, ώστε να αποφασίσω και την καταψήφιση του Μνημονίου ΙΙ, ύστερα και από την καταψήφιση του Μνημονίου Ι και του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος.
Τότε κάποιοι με κατηγόρησαν ότι λαϊκίζω, ότι δεν υπάρχει θέμα και ότι δεν αρκεί να λες ένα ξερό «όχι».
Σοβαρά; Ε, λοιπόν, ας διαβάσουν με προσοχή την έκθεση αυτή και αφού την διαβάσουν τους εύχομαι κάθε επιτυχία στη μετάφραση.
Αν την πετύχουν, θα συνιστούσα να πουν επιτέλους την αλήθεια στους νησιώτες και να σταματήσουν την απροκάλυπτη κοροϊδία περί δήθεν διαπραγμάτευσης, αποτροπής και συνεννόησης με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, που προτείνει τον αφανισμό των νησιών μας.»

olympia.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η βουλευτής Δωδεκανήσου Μίκα Ιατρίδη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:"

Τα ΜΑΤ έκαναν face control

Το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου συνεδρίασε παρέα με τα ΜΑΤ

ΑΝΔΡΕΣ των ΜΑΤ έκαναν face control στην είσοδο του Δημαρχείου Βόλου, απογορεύοντας την είσοδο σε διαμαρτυρόμενους δημότες - ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ κατάντια των δημοτικών αρχόντων, οι οποίοι ξεπέρασαν τα όρια, ξεφτιλίζοντας κυριολεκτικά τους θεσμούς

Πρίν λίγες εβδομάδες ήταν όταν ο Δήμαρχος Βόλου Πάνος Σκοτινιώτης δέχονταν στο δημαρχιακό του γραφείο αντιπροσωπεία μαθητών, των υπό κατάληψη σχολείων του Βόλου, παρουσία αστυνομικών δυνάμεων, κάτι που επανέλαβε ακριβώς μία εβδομάδα μετά.

Τις απαράδεκτες εικόνες για τον θεσμό της Αυτοδιοίκησης, με τις ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις εντός του Δημαρχείου Βόλου, είχε δημοσιεύσει το e-Volos.gr, εικόνες που δυστυχώς, λίγες εβδομάδες μετά είμαστε υποχρεωμένοι να δημοσιεύσουμε εκ νέου, όχι όμως αναμνησιακά, καθώς το λάθος επαναλήφθηκε για άλλη μια φορά από τους δημοτικούς άρχοντες της πόλης.

Αυτή την φορά και πιο συγκεκριμένα την Παρασκευή, δεν δίστασαν μάλιστα να συνεδριάσουν, στο πλαίσιο προγραμματισμένου Δημοτικού Συμβουλίου, παρέα με άνδρες της Ασφάλειας Βόλου και άνδρες των ΜΑΤ, οι οποίοι έκαναν face control στην είσοδο του Δημαρχείου Βόλου, απαγορεύοντας την είσοδο σε διαμαρτυρόμενους δημότες.

Τα πάντα ξεκίνησαν πριν λίγες ημέρες, όταν ομάδα πολιτών έλαβε την πρωτοβουλία να επιμεληθεί το εδώ και 27 ολόκληρα χρόνια εγκαταλελειμμένο παλιό σινεμά "Νίκη", που βρίσκεται στη Νέα Ιωνία Βόλου, πραγματοποιώντας στη συνέχεια 3ημερο εκδηλώσεων με προβολές, συζητήσεις, θεατρικά παιχνίδια, συλλογική κουζίνα κ.α.

Ο Δήμος Βόλου, διά του αρμόδιου Αντιδημάρχου, αφού τις προηγούμενες ημέρες σφράγιζε την είσοδο του σινεμά και μάλιστα κρυφά, χωρίς να ενημερώνει καν τους εν λόγω πολίτες, το πρωινό της Παρασκευής ζήτησε την συνδρομή της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας, με αποτέλεσμα ακόμα και αναιτιολόγητες προσαγωγές αρκετών πολιτών οι οποίοι απλά έτυχε να βρεθούν κοντά στο παλιό σινεμά.

Στην συνέχεια, τέσσερις εκ των προσαγωγών μετατράπηκαν σε συλλήψεις, με δύο αγόρια και δύο κορίτσια, ηλικιών 20 - 21 μόλις ετών, μετά την οδήγησή τους στον Εισαγγελέα, ο οποίος τους άφησε ελεύθερους, να αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες φθοράς σε δημοτική περιουσία και διατάραξης κοινής ειρήνης, αναμένοντας να δικαστούν σε ρητή δικάσικο του Τριμελούς στις 30 Μαΐου.

Μόλις η είδηση έγινε γνωστή στην πόλη, δεν ήταν λίγοι εκείνοι οι πολίτες που κατευθύνθηκαν προς το Δημαρχείο, στο οποίο συνεδρίαζε ήδη το Δημοτικό Συμβούλιο. Κάποιοι εξ' αυτών κατάφεραν να μπουν στην αίθουσα, ζητώντας ακρόαση από το Σώμα, ενώ κάποιοι άλλοι δεν κατάφεραν, αφού στο σημείο είχαν ήδη καταφθάσει άνδρες των ΜΑΤ.

Με αρκετούς Δημοτικούς Συμβούλους, ακόμα και της ομάδας Πλειοψηφίας, να αντιδρούν στην παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων, τόσο στην είσοδο του Δημαρχείου ένστολων, όσο και στην αίθουσα συνεδριάσεων με πολιτικά, η συνεδρίαση διεκόπη, με τους αστυνομικούς να αλωνίζουν κυριολεκτικά μέσα στο Δημαρχείο, μην αφήνοντας μάλιστα την ρεπόρτερ του e-Volos.gr ούτε φωτογραφίες να τραβήξει.

Η ρεπόρτερ μας βέβαια μπορεί να βρήκε τον τρόπο, οι πολίτες ωστόσο δεν κατάφεραν να εκφραστούν, αποχωρώντας από την αίθουσα, φωνάζοντας "Μέσα στο Δημαρχείο υπάρχει Αστυνομία, η χούντα δεν τελείωσε το '73", υποσχόμενοι ότι θα τους βρει μπροστά της η Δημοτική Αρχή στην επικείμενη παρέλαση.

5.jpg

e-volos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα ΜΑΤ έκαναν face control"

Μήπως να το δει ένας εισαγγελέας;

Μία ιδιαιτέρως σοβαρή καταγγελία κάνουν 14 από από τα 21 μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΒΕ Φωκίδας. Η καταγγελία έφτασε στα χέρια του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Ανάπτυξης, πριν από τρία χρόνια, σύμφωνα με την καταγγελία του πολ.Μηχανικού Στέλιου Σχοινά στον eniko.

Τα 14 μέλη καταγγέλλουν οτι 2 γνωστές εταιρείες που κυρήχθηκαν έκπτωτες από έργο που δεν υλοποίησαν ποτέ για την κοινωνία της πληροφορίας, διεκδικούν από το Υπουργείο 270.000€. Η ίδια καταγγελία αναφέρει ότι παρά το γεγονός ότι καταγγέλθηκε η σύμβαση με τις δύο εταιρείες καθώς δεν έκαναν τίποτα από τα συμφωνηθέντα, μία "παρέα" από το Υπουργείο προωθούσε την υπόθεση κανονικά έτσι ώστε να πληρωθούν το αντίτιμο της σύμβασης. Μέχρι σήμερα, όπως λέει ο κ.Σχοινάς, δεν έχει γίνει τίποτα μετά την καταγγελία.

enikos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήπως να το δει ένας εισαγγελέας;"

Γ.Παπανδρέου: "Θα ήθελα να ανοίξω μια σχολή για να εκπαιδεύσω τους ηγέτες του μέλλοντος!"

"Η Ελλάδα είναι στην περιοχή της Αραβικής άνοιξης!"
"Χρειαζόμαστε παγκόσμια Διακυβέρνηση!"

Δεν μπορεί Γιώργο ...πλάκα μας κάνεις!

Αποκαλύψεις από αυτές που... κάνει συνήθως στα ξένα μέσα μας επεφύλασσε ο πρώην πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας σήμερα στο BBC.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, στην τελευταία του συνέντευξη πριν τις αυριανές εκλογές με υποψήφιο διάδοχο του τον Ευάγγελο Βενιζέλο, εξομολογήθηκε ότι δεν ήθελε να γίνει πολιτικός αλλά... -κατά κάποιον τρόπο- επηρεάστηκε έντονα από το οικογενειακό του περιβάλλον: ««Δεν μου αρέσουν οι λέξεις κληρονομιά και αριστοκρατία.
Είμαι από δημοκρατική χώρα και τόσο ο πατέρας μου όσο και ο παππούς μου ήταν αγωνιστές. Θα μπορούσα να ήμουν ακαδημαϊκός. Όλοι θέλουμε να ακολουθήσουμε το δρόμο μας, όμως είχα πολιτικές επιρροές κι έτσι αναμείχθηκα με την πολιτική».


Στη συνέχεια, ο πρώην πρωθυπουργός αποκάλυψε ότι θα ήθελε να ανοίξει μια σχολή για τη δημοκρατία στην Ελλάδα:
«Η Ελλάδα είναι η χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία. Σκεφτόμουν να ανοίξω μια σχολή για την εκπαίδευση των πολιτικών, με εκπαίδευση για τη δημοκρατία» τόνισε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Παπανδρέου θέλοντας να προετοιμάσει την... ηγεσία του μέλλοντος καθώς χρειαζόμαστε μια παγκόσμια διακυβέρνηση ενώ η Ελλάδα βρίσκεται στην περιοχή της Αραβικής Άνοιξης!!ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ:



Στη συνέχεια, ο κ. Παπανδρέου σημείωσε ότι στενοχωριέται όταν ακούει ότι το πρόβλημα είναι ελληνικό αφού -όπως εξήγησε- αποδείχθηκε περίτρανα ότι είναι ευρωπαϊκό, ενώ υπογράμμισε ότι ο ίδιος παραμένει αισιόδοξος για το μέλλον της Ελλάδας: «Είμαι αισιόδοξος. Η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει. Έχει πολλές δυνατότητες»..


**Ε,ναι λοιπόν ο αείμνηστος Κωνσταντίνος Καραμανλής δικαιώνεται..Η Ελλάδα είναι ένα απέραντο φρενοκομείο...

greece-salonika.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ.Παπανδρέου: "Θα ήθελα να ανοίξω μια σχολή για να εκπαιδεύσω τους ηγέτες του μέλλοντος!""

Κατσέλη «καρφώνει» Προβόπουλο για το έλλειμμα

Αιχμές για τον εκτροχιασμό

Τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιώργο Προβόπουλο, δείχνει ως κύριο υπαίτιο για τον εκτροχιασμό του ελλείμματος, η πρόεδρος της Κοινωνικής Συμμαχίας, Λούκα Κατσέλη.

Μιλώντας το Σάββατο στην εκπομπή «ΣΚΑΪ Καλημέρα», η κυρία Κατσέλη τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ γνώριζε για το έλλειμμα, πριν γίνει κυβέρνηση.

«Ξέραμε ότι υπήρχε έλλειμα και δημοσιονομικός εκτροχιασμός. Το ερώτημα στον κ. Προβόπουλο είναι άλλο. Πότε αντιλήφθηκε ότι (το Δεκέμβριο και το Γενάρη) θα έκλειναν οι αγορές και θα υπήρχε πιστωτική ασφυξία, για να πει στον κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου ότι πρέπει να δανειστεί; Ποιος ήταν ο ρόλος του ως διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος;».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατσέλη «καρφώνει» Προβόπουλο για το έλλειμμα"

Στον "αέρα" χιλιάδες μικροεπενδυτές


Υπό κατάρρευση βρίσκεται μια από τις μεγαλύτερες συνεταιριστικές Τράπεζες της περιφέρειας, καθώς εμφανίζεται να αδυνατεί να ρευστοποιήσει τα κεφάλαια των μεριδιούχων που έχουν επενδύσει σε αυτή.

Ο λόγος για την Αχαϊκή Συνεταιριστική Τράπεζα, το Διοικητικό Συμβούλιο της οποίας, επικαλούμενο την οικονομική κρίση και τις επιπτώσεις της, αρνείται να «αποζημιώσει» εδώ και αρκετούς μήνες τους μικροεπενδυτές.
Η υπόθεση που αποκαλύπτει σήμερα η zougla.gr, με αφορμή την καταγγελία ιδιώτη ο οποίος (για ευνόητους λόγους) δεν επιθυμεί προς το παρόν να αποκαλύψει την ταυτότητά του, είναι ενδεικτικό της κατάστασης που επικρατεί σε ορισμένα πιστωτικά Ιδρύματα.
Η ιστορία εκτείνεται χρονικά από τον Οκτώβριο του 2011. Ο ιδιώτης, αντιμετωπίζοντας οικονομικά προβλήματα, αποφάσισε να ρευστοποιήσει μέρος των μετοχών που διαθέτει εκείνος και η οικογένεια του στην Τράπεζα, υποβάλλοντας μάλιστα το σχετικό αίτημα.
Η  απάντηση της Αχαϊκής Τράπεζας τον εξέπληξε. Mέσω απόφασης που ελήφθη από το Διοικητικό Συμβούλιο, ενημερώθηκε ότι το Ίδρυμα αποφάσισε να προβεί σε παύση ρευστοποιήσεων όλου του δικτύου των καταστημάτων έως το τέλος του 2011, λόγω της οικονομικής κατάστασης που επικρατούσε εκείνη την περίοδο.
Στις αρχές του νέου έτους και συγκεκριμένα τον Ιανουάριο του 2012 ο ιδιώτης επισκέφτηκε εκ νέου το κατάστημα. Τότε πληροφορήθηκε ότι η ίδια πολιτική αναμένεται να ακολουθηθεί μέχρι και τον Ιούνιο του 2012 όταν και θα συνέλθει η Γενική Συνέλευση των μετόχων της Τράπεζας.
Στις 22 Φεβρουαρίου 2012 ο μεριδιούχος έστειλε επιστολή προς την Διεύθυνση Εποπτείας Πιστωτικών Συστημάτων της Τράπεζας της Ελλάδος,  αναφερόμενος στην φερεγγυότητα του συγκεκριμένου πιστωτικού ιδρύματος και στην ανάλγητη στάση που κρατά απέναντι σε εκατοντάδες μικρομεριδιούχους  που επένδυσαν τις οικονομίες τους.
Δείτε την επιστολή

Υπολογίζεται ότι το μετοχικό κεφάλαιο της Αχαϊκής Συνεταιριστικής Τράπεζας ανέρχεται στα 35.000.000 ευρώ περίπου ενώ το ποσό των δανειακών συμβάσεων που έχει συνάψει είναι δεκαπλάσιο.
Πληροφορίες, πάντως, αναφέρουν ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των Συνεταιριστικών Τραπεζών βρίσκονται στην ίδια δυσχερή θέση καθώς εμφανίζουν πολύ υψηλά ποσοστά μη εξυπηρετούμενων δανείων και χαμηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν ότι οι συνεταιριστικές τράπεζες αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα και εκτιμάται ότι σύντομα θα τους ανακληθεί η άδεια τους θέτοντας χιλιάδες μετόχους σε καθεστώς ανασφάλειας, χάνοντας οριστικά τα κεφάλαια τους. Πρόκειται, όπως λέγεται, για ένα «κανόνι» που είναι έτοιμο να «σκάσει» σε βάρος των μικρομεριδιούχων.
Επισημαίνεται πάντως ότι συνεταιριστικές τράπεζες αρνούνται να ρευστοποιήσουν τα μερίδια των πελατών τους με την πρόφαση ότι ηΤράπεζα της Ελλάδος επιβάλλει αυτήν την απαγόρευση, ενώ οι ιδιώτες αναμένεται να κινηθούν νομικά εναντίον των συγκεκριμένων Ιδρυμάτων.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον "αέρα" χιλιάδες μικροεπενδυτές"

Ευρωπαϊκές παρεμβάσεις και στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων


Απροκάλυπτη παρέμβαση των Ευρωπαϊκών Υπηρεσιών για την Καταπολέμηση της απάτης στο έργο των ελληνικών Αρχών καταγγέλλουν ανώτατα στελέχη της Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων (πρώην ΣΔΟΕ) με έγγραφο που απέστειλαν στον επικεφαλής της υπηρεσίας, κ. Ευάγγελο Καραμάνο.
Πρωταγωνιστές στην ιστορία που καταδεικνύει την «άνευ όρων» παράδοση μέρους της ελληνικής φορολογικής διοίκησης στις ορέξεις των Ευρωπαίων, είναι η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (OLAF) και η ΥΠΕΕ που το 2009 κλήθηκαν να κάνουν έλεγχο σε πολύ γνωστή ελληνική εταιρεία.
Στις 23 Φεβρουαρίου 2009 το συνεργείο της OLAF μαζί με ελεγκτές τη Υπηρεσίας Ειδικών Ελέγχων διενήργησαν έρευνα σε γνωστή επιχείρηση,  μετά από σχετικό αίτημα της Κοινοτικής Αρχής. Ο έλεγχος διήρκησε από τις 23 Φεβρουαρίου 2009 μέχρι και τις 27 Φεβρουαρίου 2009, με τους έλληνες ελεγκτές να καταγγέλλουν ότι η παρουσία τους ήταν καθαρά «διακοσμητική» καθώς ουδέποτε ενημερώθηκαν για την πορεία αλλά και τα αποτελέσματα των ερευνών. Αξίζει να σημειωθεί ότι η ίδια η OLAF είχε ζητήσει τη συνδρομή των ελλήνων ελεγκτών στην έρευνα αλλά στη συνέχεια τους παραμέρισε ζητώντας τους απλά να υπογράψουν τον πρακτικό έλεγχο.
Τι καταγγέλλουν οι Έλληνες ελεγκτές
Στις 4 Μαρτίου 2009, 10 ημέρες μετά τον έλεγχο στην εταιρία, οι υπάλληλοι της ΥΠΕΕ που συμμετείχαν περιέγραψαν στην αναφορά τους προς τον προϊστάμενο της Διεύθυνσης κ. Ευάγγελο Καραμάνο, την «απαξίωση» που εισέπραξαν από τους «Ράμπο» της OLAF.
Επισημαίνουν ότι στις 23 Φεβρουαρίου κλήθηκαν να διενεργήσουν από κοινού έλεγχο στην επιχείρηση, όταν όμως μετέβησαν στο ξενοδοχείο που διέμεναν οι ευρωπαίοι «συνάδελφοί» τους εκείνοι αρνήθηκαν να τους ενημερώσουν σχετικά με την έρευνα παρά το γεγονός ότι εκείνοι τους το ζήτησαν με επίμονο τρόπο. «Το μόνο που μας ανέφεραν ήταν ότι ήθελαν να πάρουν τον σκληρό δίσκο του υπολογιστή της εταιρείας», αναφέρουν χαρακτηριστικά.
Η περίεργη συμπεριφορά των ελεγκτών της OLAF συνεχίστηκε και κατά τη διάρκεια της έρευνας όταν μια ελληνίδα υπάλληλος ενημέρωσε τα μέλη της ΥΠΕΕ ότι δεν χρειαζόντουσαν άλλο και τους ζήτησε να αποχωρήσουν! Η απαξίωσή τους συνεχίστηκε, όπως αναφέρουν, και την επόμενη ημέρα καθώς παρότι είχε κανονισθεί η μεταφορά των μελών της OLAF στα γραφεία της ΥΠΕΕ για τη συζήτηση της υπόθεσης, εντούτοις τα στελέχη της ευρωπαϊκής υπηρεσίας μετέβησαν εκ νέου στην επιχείρηση συνεχίζοντας μόνοι τους τον έλεγχο!
Σαν να μη φτάνουν όλα αυτά τους ζητήθηκε επιπλέον να συνυπογράψουν τη «κοινή» (κατά τα άλλα) έκθεση ελέγχου η οποία τους δόθηκε στα αγγλικά λίγο πριν οι Ευρωπαίοι «Ράμπο» ταξιδέψουν για τις Βρυξέλλες.  
 Απαιτούμε να υπογράψετε!
 Από την πλευρά τους οι έλληνες ελεγκτές αρνήθηκαν να υπογράψουν καταγγέλλοντας ως μη νόμιμες τις διαδικασίες που ακολουθήθηκαν. Ωστόσο οι ενστάσεις τους δεν φαίνεται να πτόησαν την OLAF η οποία ένα μήνα αργότερα επανήλθε, απαιτώντας εγγράφως από τους Έλληνες ελεγκτές να συνυπογράψουν έναν έλεγχο που απλά παρακολούθησαν! Με έγγραφο που απεστάλη προς τον προϊστάμενο της μονάδας «Ευρωπαικές Υποθέσεις» της ΥΠΕΕ ζήτησαν να τους επιστραφεί (και μάλιστα το συντομότερο δυνατόν) η έκθεση υπογεγραμμένη, ώστε να προχωρήσει στην οριστική της διατύπωση. Στο ίδιο έγγραφο επεσήμανε ότι θέλει να της χορηγηθούν αντίγραφα από τους σκληρούς δίσκους της εταιρείας που έχει στην κατοχή η ΥΠΕΕ, ενώ υποχρεώνει την αρμόδια ελληνική ελεγκτική αρχή να ορίσει και την ακριβή ημερομηνία παραλαβής τους!
 Τι είναι η OLAF
Η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Καταπολέμησης της Απάτης (ή OLAF) συστήθηκε το 1999, για να προστατέψει τα οικονομικά συμφέροντα της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να διασφαλίσει την καλύτερη δυνατή χρήση των πόρων της ΕΕ. Αξίζει να σημειωθεί ότι οι υπάλληλοι της έχουν εκτεταμένη δικαιοδοσία έρευνας των πολιτικών αδικημάτων, ενώ μπορούν να διεξάγουν επί τόπου ελέγχους στις έδρες επιχειρήσεων στα Κράτη-Μέλη καθώς και σε μερικές άλλες χώρες με τις οποίες η Κοινότητα έχει υπογράψει συμφωνίες συνεργασίας. Οφείλουν ωστόσο να συνεργάζονται με τις Αρχές των Κρατών-Μελών αλλά και να αφήνουν στους υπαλλήλους των Κρατών-Μελών την πρωτοβουλία στις ποινικές υποθέσεις. Τίποτα από τα δυο ωστόσο δεν συνέβη στην περίπτωση της χώρας μας.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωπαϊκές παρεμβάσεις και στην Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων"

Αυτοπυρπολήθηκε γιαιί δεν μπορούσε να είναι βάρος στα παιδιά της

81χρονη αυτοπυρπολήθηκε στην αυλή του σπιτιού της

Τραγικό τέλος στη ζωή της έβαλε το πρωί της Παρασκευής μια ηλικιωμένης συμπολίτισσα μας, η οποία κατοικούσε στις Βαρές. Η 81χρονη βγήκε στην αυλή του σπιτιού της κάθησε σε μια καρέκλα και αφου λούστηκε με εύφλεκτο υγρό αυτοπυρπολήθηκε.
Μη μπορώντας να πιστέψει στα μάτια του ο γιος της, μόλις βρήκε τη μητέρα του απανθρακωμένη, ειδοποίησε την Πυροσβεστική. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι η υπερήλικας είχε σχεδιάσει το όλο περιστατικό δεδομένου ότι άφησε σημείωμα στο οποίο ανέφερε ότι κάνει τη συγκεκριμένη πράξη διότι δεν μπορεί να είναι βάρος στα παιδιά της

imerazante.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοπυρπολήθηκε γιαιί δεν μπορούσε να είναι βάρος στα παιδιά της"

Μακάβρια «γκάφα» του Γ.Ν. Κορινθίας

Στο Νοσοκομείο Κορίνθου απεβίωσε η ηλικιωμένη Ν.Κ από το Διμηνιό Κορινθίας. Η 79χρονη άφησε την τελευταία της πνοή απόψε αργά μετά τα μεσάνυχτα από σηψαιμία, ενώ είχε προσκομισθεί με ασθενοφόρο αργά χθες το μεσημέρι.

Μετά τις απαραίτητες διαδικασίες στο Νοσοκομείο Κορίνθου πήγε το γραφείο τελετών να ντύσει και να βάλει στο φέρετρο την αείμνηστη Ν.Κ

Αφού τελείωσε η διαδικασία έβαλαν στη νεκροφόρα το φέρετρο με την νεκρή και την πήγαν στο σπίτι της οικογένειας στο Διμηνιό όπου περίμεναν όλοι οι συγγενείς και φίλοι.

Μόλις άνοιξαν όμως το φέρετρο πήραν όλοι την λαχτάρα της ζωής τους καθώς βρέθηκαν μπροστά σε ένα μακάβριο θέαμα.

Μέσα στο φέρετρο δεν βρισκόταν η μάννα και η γιαγιά τους αλλά το πτώμα μιας άλλης γυναίκας.!

Πήραν φωτιά τα τηλέφωνα με το Νοσοκομείο και διαπιστώθηκε το μακάβριο λάθος.

Και η λύση:

-«Στείλτε μας πίσω την άλλη νεκρή να σας δώσουμε την δική σας!»

Και μετά κα Διοικήτρια Αμαλία Σκέπερς φταίμε εμείς που μιλάμε για μπάχαλο στο Νοσοκομείο μας;

Ούτε στην αποστολή των πεθαμένων δεν θα σας έχουν εμπιστοσύνη.

Πόσο μάλλον στην περίθαλψη των ζωντανών!

sfedona.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μακάβρια «γκάφα» του Γ.Ν. Κορινθίας"

Σκάνδαλο με Διευθύντρια σε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο

Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα στο Ρέθυμνο καθώς την Παρασκευή έγινε γνωστό ότι διατάχτηκε ένορκη διοικητική εξέταση σε βάρος διευθύντριας σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της πόλης, που κατηγορείται για υπεξαίρεση χρημάτων.

Τα δημοσιεύματα στον τοπικό τύπο έσκασαν σαν βόμβα στην κοινωνία του Ρεθύμνου ωστόσο η «ύποπτη» συμπεριφορά της εκπαιδευτικού εδώ και αρκετό καιρό είχε προκαλέσει αντιδράσεις τόσο των καθηγητών όσο και των γονέων.

Όπως ανέφερε στο Flashnews.gr ο Πρόεδρος της ΕΛΜΕΡ κ. Χρήστος Σουρουλής,

"στα γραφεία της Ένωσης είχαν φτάσει αρκετές φορές καταγγελίες και παράπονα εκπαιδευτικών για τη συμπεριφορά της Διευθύντριας, που επιεικώς μπορεί να χαρακτηριστεί ως μη πρέπουσα, σε ένα σχολείο μάλιστα που είναι το πιο ευαίσθητο της πόλης, καθώς είναι σχολείο για άτομα με ειδικές ανάγκες"

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Σουρουλής ο Σύλλογος των καθηγητών στο συγκεκριμένο σχολείο είχε θέσει ζήτημα κατάχρησης της εμπιστοσύνης από μέρους της Διευθύντριας καταθέτοντας μάλιστα και μια πολύ σημαντική κατηγορία σε βάρος της.

Συγκεκριμένα καθηγητές ανέφεραν ότι η Διευθύντρια χωρίς την έγκρισή τους είχε λάβει τις υπογραφές τους και τις είχε χρησιμοποιήσει για να παρουσιάσει ως μέλη σε σωματείο επιχείρησης που διαθέτει, καθηγητές του σχολείου.

Πρόκειται για επιχείρηση ιδιωτικής κατασκήνωσης για παιδιά, ιδιοκτησίας της Διευθύντριας ενώ εκφράζονται φόβοι ότι χρήματα που προορίζονταν για το σχολείο εκείνη τα διοχέτευε στις επιχειρηματικές της δραστηριότητες.

Η καταγγελία του Συλλόγου των Καθηγητών αποτέλεσε το έναυσμα για να ξετυλιχθεί το κουβάρι της δράσης της συγκεκριμένης καθηγήτριας και να ξεκινήσουν οι έρευνες της υπόθεσης από τη Δ/νση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που οδήγησαν στην απόφαση για άσκηση ΕΔΕ σε βάρος της.

Την Παρασκευή μάλιστα έγινε γνωστό ότι ο Δήμος προχωράει σε έρευνα για να ελέγξει την τύχη των χρημάτων που έδινε για τις ανάγκες του σχολείου και στα οποία είχε πρόσβαση η Διευθύντρια.

flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο με Διευθύντρια σε σχολείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Ρέθυμνο"

“Λερναία Ύδρα” η διαφθορά – Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις

Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις για την παράνομη καταβολή επιδομάτων τα οποία μέχρι στιγμής ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ.

Tα στοιχεία που προκύπτουν από τρεις εκθέσεις της Διεύθυνσης Eπιθεώρησης του OAEΔ αποκαλύπτουν την παράνομη είσπραξη επιδομάτων ανεργίας, οικογενειακών επιδομάτων και επιχορηγήσεων προς τις επιχειρήσεις για την πρόσληψη ανέργων που αγγίζουν τα 2 εκατ. ευρώ. Tα χρήματα αυτά εισπράττονταν αφού το κύκλωμα στο οποίο εμπλέκονταν υπάλλήλοι του OAEΔ και τραπεζικοί υπάλληλοι είτε παραποιούσε είτε κατασκεύαζε παραστατικά και εντάλματα πληρωμής.

Tην ίδια ώρα, ένας στους δέκα δικαιούχους προνομιακών επιδομάτων δεν προσήλθε στην πρόσφατη απογραφή. Tα 30.000 - 40.000 αυτά άτομα εισπράττουν παράνομα επιδόματα που αγγίζουν τα 250 εκατ. ευρώ ετησίως, δηλαδή το 4% των συνολικού ποσού που καταβάλλεται από τα Tαμεία.

Eπίσης, όλο και εξαπλώνονται οι εικονικές απολύσεις, δηλαδή υπάλληλοι και εργοδότες συμφωνούν στην “απόλυση” ώστε οι μεν να παίρνουν και το 12μηνο επίδομα ανεργίας και το μισθό τους και οι δε να μην καταβάλουν τις ασφαλιστικές εισφορές. Επί της ουσίας ο εργαζόμενος επωφελείται του επιδόματος για να καλύψει βιοποριστικές ανάγκες και ο εργοδότης αν και ρισκάρει, ποντάρει στην έλλειψη ελέγχων και δεν παρέχει την ασφαλιστική κάλυψη. Η απόλυση κοινοποιείται όπως προβλέπεται στον ΟΑΕΔ ο οποίος δεν μπορεί να ελέγξει τη “μυστική συμφωνία” και καταβάλει το επίδομα ανεργίας. Ο μισθός πληρώνεται “μαύρα” γεγονός που σημαίνει πως η επιχείρηση πρέπει να έχει αδήλωτα έσοδα.

Κάθε έκθεση και νέα αποκάλυψη

Σύμφωνα με την «ΗτΣ» η πρώτη 'Εκθεση αποκάλυψε την παράνομη καταβολή επιδομάτων ανεργίας σε μη δικαιούχους στο KΠA2 Kαλλιθέας. Tο ποσό που «κέρδισαν» οι εμπλεκόμενοι με επικεφαλής προϊσταμένη - υπάλληλο του OAEΔ ήταν 273.886,31 ευρώ, από τα οποία «αγνοούνται» 154.175 ευρώ, αφού με ευθύνη της τράπεζας «δεν αναφέρεται ποιος τα εισέπραξε και αν ήταν πολίτης, υπάλληλος του OAEΔ ή υπάλληλος τράπεζας», αναφέρει η Eκθεση.

Σε ορισμένα παραστατικά είχαν συμπληρωθεί τα στοιχεία των ατόμων που εισέπρατταν και αντιστοιχούσαν σε τρίτα άτομα τα οποία δεν δικαιούνταν κάποια παροχή από τον Oργανισμό. Σε πολλά δεν είχαν αναγραφεί τα στοιχεία των ατόμων που τα εισέπραξαν και δεν ήταν δυνατή η αναγνώρισή τους προκειμένου να γίνει καταλογισμός», σύμφωνα με την Eκθεση. Aξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι κάποιες συναλλαγές, δηλαδή οι αναλήψεις των ποσών γίνονταν μέσα σε ελάχιστο χρονικό διάστημα, 3 ανά 1 λεπτό!..

H δεύτερη Eκθεση αφορά την αποπληρωμή προγραμμάτων ΛAEK. H προϊσταμένη διεύθυνσης του OAEΔ εντόπισε τα πρώτα «ύποπτα» εντάλματα πληρωμής και τα παραστατικά των πληρωμών αναζητήθηκαν σε...αποθηκευτικούς χώρους του OAEΔ στις περιοχές της Kαλλιθέας και του Pέντη. Oι έλεγχοι έδειξαν διπλοπληρωμές που αφορούσαν τις ίδιες εταιρείες από το 1998 έως και πέρυσι με συνολικό κέρδος 1,7 εκατ. για εμπλεκόμενο ταμία. Σύμφωνα με την Eκθεση «ενώ είχε καταβληθεί η δαπάνη σε μια εταιρεία με τα νόμιμα παραστατικά, σε μελλοντικό χρόνο, εκδιδόταν νέο ένταλμα πληρωμής για την ίδια εταιρεία στο οποίο επισυνάπτονταν τα πρωτότυπα παραστατικά της πραγματικής πληρωμής».

Σε αρκετές περιπτώσεις υπήρχαν παραποιήσεις στις ημερομηνίες έκδοσης παραστατικών (φορολογικές, ασφαλιστικές, ενημερότητες, τιμολόγια) προκειμένου να φαίνονται ότι ίσχυαν κατά την ημερομηνία έκδοσης του εντάλματος. Δεν υπήρχε, όμως, η αντίστοιχη απόδειξη είσπραξης της τράπεζας για την εκ νέου κατάθεση του ποσού στο λογαριασμό της εταιρείας, παρότι είχε εκδοθεί η σχετική εντολή ανάληψης. Bρέθηκαν, ακόμη, εντάλματα πληρωμών «για τα οποία είχαν εκδοθεί εντολές ανάληψης των ποσών χωρίς να συνοδεύονται με τις αποδείξεις είσπραξης της τράπεζας ότι πιστώθηκαν στους λογαριασμούς των εταιρειών. Tα παραστατικά ήταν παραποιημένες φωτοτυπίες ή δεν ανήκαν στις εταιρείες για τις οποίες εκδίδονταν τα εντάλματα».

H τρίτη Eκθεση έφερε στο φως απάτη 80.031,36 ευρώ στο KΠA2 Aχαρνών με την παράνομη είσπραξη ποσών οικογενειακού επιδόματος μέσα σε μια διετία (2009 - 2010). «Oι εμφανιζόμενοι στο OΠΣ ως δικαιούχοι δεν πληρούσαν τις προϋποθέσεις για την είσπραξη οικογενειακού επιδόματος, ενώ τα σχετικά ποσά πιστώνονταν σε λογαριασμούς συγγενικών ή φιλικών προσώπων». Σύμφωνα με το πόρισμα στο «πάρτι» συμμετείχε και μαθητευόμενη (με stage) υπάλληλος.

Στο μεταξύ οι έλεγχοι επεκτείνοται και μέχρι στιγμής έχει διακοπεί η καταβολή της σύνταξης σε 40.000 συνταξιούχους “φαντάσματα”, και γίνεται επανέλεγχος των αναπηρικών συντάξεων και των 50.000 επιδοματούχων.



newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "“Λερναία Ύδρα” η διαφθορά – Δεν έχουν τέλος οι αποκαλύψεις"

«Δεσμευθήκατε για μειώσεις αλλά κάνατε προσλήψεις»

Η τρόικα ζητεί 150.000 απολύσεις στο Δημόσιο μέχρι το 2015

Η αθέτηση της δέσμευσης για μείωση του προσωπικού στο Δημόσιο μέσα στο 2011 οδήγησε την τρόικα σήμερα να ζητεί την απόλυση 150.000 εργαζομένων μέχρι το 2015, εξηγεί η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «το 2011 δεσμευθήκατε να μειώσετε την απασχόληση στο Δημόσιο και εσείς προχωρήσατε σε προσλήψεις».

«Η μείωση της απασχόλησης στο Δημόσιο 2011 ήταν βραδύτερη από ό,τι είχε προγραμματιστεί, καθώς οι μεγαλύτερες του αναμενόμενου αποχωρήσεις υπεραντισταθμίσθηκαν από υψηλότερες από το αναμενόμενο προσλήψεις», αναφέρει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στην έκθεση που συνέταξε για το Δεύτερο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής για την Ελλάδα.

Η τρόικα «ευγενής» στο σημείο αυτό αποδίδει τις «προσλήψεις από το παράθυρο» στην έλλειψη αποτελεσματικού συντονισμού και στην «χαλαρή» εφαρμογή των συμφωνηθέντων μέτρων. Όπως αναφέρει το 2011 οι νέες προσλήψεις υπερέβησαν το μέγιστο επίπεδο που προέβλεπε το Μνημόνιο, δηλαδή της μιας πρόσληψης για κάθε δέκα αποχωρήσεις, ενώ μόνον ένας μικρός αριθμός πλεονάζοντος προσωπικού μεταφέρθηκε στην εφεδρεία.

«Η κυβέρνηση έχει αναλάβει τη δέσμευσή να μειώσει τον αριθμό των εργαζομένων στο Δημόσιο τουλάχιστον κατά 150 000 κατά την περίοδο 2011-15. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, αναμένεται να εφαρμοστεί αυστηρά ο κανόνας μία πρόσληψη και κάθε δέκα αποχωρήσεις, να μειωθούν οι συμβασιούχοι και να τεθούν σε εφεδρεία 15.000 υπάλληλοι οι οποίοι εν συνεχεία θα απολυθούν», τονίζεται στην έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεσμευθήκατε για μειώσεις αλλά κάνατε προσλήψεις»"

Κομπίνα με οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα

Συνάπτουν συμβόλαιο μετά το ατύχημα - στο κόλπο και οι ασφαλιστές

Σε μάστιγα τείνει να εξελιχθεί για την ασφαλιστική αγορά η κυκλοφορία ανασφάλιστων αυτοκινήτων στους δρόμους, καθώς όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες επιλέγουν παράνομα να μην ασφαλίσουν τα οχήματά τους και στη συνέχεια προχωρούν σε πλαστές εκχωρήσεις. Τι ακριβώς κάνουν;

Αφού τους συμβεί ένα ατύχημα, σπεύδουν σε ένα ασφαλιστικό πρακτορείο για να κάνουν συμβόλαιο και να ασφαλιστούν.

Στο συγκεκριμένο κόλπο συμμετέχουν, όπως είναι προφανές, και ασφαλιστές, οι οποίοι αποδέχονται να δηλωθεί το ατυχές συμβάν σε δεύτερο χρόνο, μετά δηλαδή από τη σύναψη του ασφαλιστηρίου, έτσι ώστε να εμφανίζονται ότι ήταν ήδη ασφαλισμένοι όταν σημειώθηκε το ατύχημα.

Στοιχεία από τις εταιρείες αποκαλύπτουν ότι το ποσοστό ζημιών εμφανίζεται υπερδιπλάσιο κατά τον πρώτο μήνα ασφάλισης ενός αυτοκινήτου, επιβεβαιώνοντας ότι η ασφάλιση επιστρατεύθηκε μεταγενέστερα σε μια προσπάθεια να επιδιωχθεί η αποζημίωση.

Και δεν είναι μόνο αυτό. Οι στημένες ζημίες ή ακόμα και η πλαστογράφηση σημάτων αποτελούν επίσης μια συνήθη πρακτική των επιτηδείων, που εκμεταλλεύονται τη συγκυρία στην προσπάθειά τους να εξαπατήσουν τις εταιρείες.

Το φαινόμενο των στημένων ζημιών προϋποθέτει συνήθως την εμπλοκή αρκετών προσώπων, σε αντίθεση με τα πλαστά σήματα που μπορεί να προωθηθούν από ένα συγκεκριμένο ασφαλιστή, ο οποίος στη συνέχεια τα προωθεί απευθείας είτε σε πελάτες είτε σε άλλους συνεργάτες, χωρίς πολλές φορές ο εντοπισμός του υπαίτιου να είναι εύκολος.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κομπίνα με οχήματα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα"

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από Δευτέρα - “Ναυάγησαν” οι διαπραγματεύσεις

-Δεν τα βρήκαν ΠΝΟ με Διαμαντοπούλου και Κουτρουμάνη
-Προχωρούν σε επαναλαμβανόμενες κινητοποιήσεις
-Διαβάστε τα αιτήματα των ναυτεργατών

Σε «ναυάγιο» οδηγήθηκαν τελικά οι συνομιλίες μεταξύ της Εκτελεστικής Επιτροπής της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.
Ο γενικός γραμματέας της ΠΝΟ Γιάννης Χαλάς δήλωσε ότι “Δεν προέκυψε τίποτα διαφορετικό στη διάρκεια της συνάντησης, όλες οι πλευρές κατέθεσαν τις απόψεις τους και το συμπέρασμα που προέκυψε είναι ότι δεν υπάρχουν λύσεις σε αυτή τη φάση και οι απεργιακές κινητοποιήσεις θα γίνουν κανονικά”.

Τα ναυτεργατικά σωματεία αποφάσισαν να προχωρήσουν από την Δευτέρα στις απεργιακές κινητοποιήσεις, που είχαν αποφασίσει.

Τα αιτήματά τους σύμφωνα με τα “ΤΑ ΝΕΑ” έιναι:

- Άμεση υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας

- Διατήρηση του καμποτάζ στην επιβατηγό ναυτιλία

- Διατήρηση του ΝΑΤ και απρόσκοπτη συνέχιση χρηματοδότησής του από τον τακτικό προϋπολογισμό

- Διατήρηση των εφάπαξ παροχών, διατήρηση της κείμενης νομοθεσίας για τον Οίκο Ναύτη και κατάργηση του Ν. 4052 (άρθρο 13 παρ. 7) (αφορά ένταξη Οίκου Ναύτη στον ΕΟΠΥΥ)

- Άμεση επαναλειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος Εμπορικού Ναυτικού (Ν.Ι.Ε.Ν.)

- Διατήρηση του Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών )Ε.Λ.Ο.Ε.Ν.) ως αυτοτελούς λογαριασμού και φορέα ιδιωτικού δικαίου.

- Επαναφορά των εργασιακών και κοινωνικοασφαλιστικών δικαιωμάτων των ναυτεργατών, στο προ του Ν. 3845/2010 καθεστώς (αφορά το πρώτο Μνημόνιο)

- Ίδρυση Ειδικού Ταμείου Ανεργίας Ναυτεργατών

- Μη κατάργηση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ.

-Μη περικοπή συντάξεων, κυρίων και επικουρικών

- Προσέλκυση νέων και παραμονή τους στο ναυτικό επάγγελμα

-Διασφάλιση θέσεων εργασίας Ελλήνων ναυτεργατών

-Αναβάθμιση ναυτικής εκπαίδευσης – μετεκπαίδευσης, με την κάλυψη των ελλείψεων του ΚΕΣΕΝ και βελτίωση λειτουργίας των ΑΕΝ.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια από Δευτέρα - “Ναυάγησαν” οι διαπραγματεύσεις"

«Μπορούν και χωρίς το ευρώ»

Αφιέρωμα του Guardian στις συναλλαγές των κατοίκων της Μαγνησίας

«Τις τελευταίες εβδομάδες ο Θεόδωρος Μαυρίδης αγόρασε φρέσκα αυγά, φρούτα, ελιές, λάδι, μαρμελάδα και σαπούνι. Επίσης, έλαβε νομικές συμβουλές και απόλαυσε τις υπηρεσίες ενός λογιστή που τον βοήθησε με την φορολογική του δήλωση.

Και όλα αυτά δεν του κόστισαν ούτε ένα ευρώ γιατί προηγουμένως είχε κάνει δωρεάν ηλεκτρολογικές εργασίες και επισκευές για κάποια από τα άλλα 800 μέλη του δικτύου ανταλλαγών και αλληλεγγύης Μαγνησίας».

Με αυτή τη φράση, ο αρθρογράφος της εφημερίδας Guardian που επισκέφτηκε τη Μαγνησία, θέλει να μεταφέρει την εικόνα μιας περιοχής που έχει πάψει να στηρίζεται στο ευρώ.

Αντ’ αυτού, οι κάτοικοι εξυπηρετούνται μέσω των ανταλλαγών αγαθών και υπηρεσιών. «Είναι ένας τρόπος να εκφράσεις την αλληλεγγύη σου και να οικοδομήσεις στενές σχέσεις», δηλώνει ένας κάτοικος Βόλου και μέλος του δικτύου.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το άρθρο, πρόκειται για μια πρωτοβουλία κατοίκων της Μαγνησίας να αναπτύξουν ένα σύστημα για ανταλλαγές υπηρεσιών και προϊόντων μεταξύ των μελών του, χρησιμοποιώντας ως μέσον τη λεγόμενη τοπική εναλλακτική μονάδα (ΤΕΜ), καταργώντας το ευρώ από τις συναλλαγές τους.

Μάλιστα από τον επόμενο μήνα, συμπληρώνει το άρθρο, τα μέλη του δικτύου θα έχουν το δικό τους κτίριο όπου θα στήνεται καθημερινά μια αγορά και εκεί θα μπορούν να πραγματοποιούν τις συναλλαγές τους παρέχοντας μόνο υπηρεσίες.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπορούν και χωρίς το ευρώ»"

Έκρυβαν σε… χαράδρα κλοπιμαία από 17 σπίτια!

Μέσα σε μία χαράδρα, σε δύσβατη περιοχή στην Δυτική Κορινθία, έκρυβε τη λεία της μια σπείρα Αλβανών κακοποιών που είχε ρημάξει τα σπίτια στο Ξυλόκαστρο, το Δερβένι και άλλες περιοχές της Δυτικής Κορινθίας! Ως τώρα έχουν εξιχνιαστεί 17 διαρρήξεις και η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη.

Ακόμη και… μόνωση (!) είχαν εξασφαλίσει για να προστατεύσουν από τις καιρικές συνθήκες τις δεκάδες ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές που είχαν κλέψει οι δράστες, τα στοιχεία των οποίων είναι γνωστά στους άνδρες της Ασφάλειας Κορίνθου και τους αναζητούν! Οι κακοποιοί είχαν αρπάξει και μεγάλες ποσότητες ελαιόλαδου, το οποίο σκόπευαν να στείλουν για πώληση στην Αλβανία!

Ένας ανήλικος τσιγγάνος μόλις 15 χρόνων και τρεις 18χρονοι ομόφυλοί του κρύβονταν πίσω από τις διαρρήξεις πέντε καταστημάτων που είχαν γίνει τις τελευταίες μέρες στο Αγρίνιο. Οι νεαροί κακοποιοί είχαν σπάσει τις τζαμαρίες ενός καταστήματος ειδών υγιεινής από το οποίο πήραν την ταμειακή μηχανή με 40 ευρώ και ένα σταθμευμένο μοτοποδήλατο, ενός πρατηρίου υγρών καυσίμων από το οποίο έκλεψαν 20 ευρώ, ενός καθαριστηρίου απ’ όπου πήραν άλλα 20 ευρώ και ενός άλλου καταστήματος από το όποιο έκλεψαν 20 ευρώ, ένα φορητό υπολογιστή και μία φωτογραφική μηχανή. Είχαν κλέψει, ακόμη, μια μοτοσικλέτα από το Δοκίμι. Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία που υποβλήθηκε στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αγρινίου.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκρυβαν σε… χαράδρα κλοπιμαία από 17 σπίτια!"

Τέλος στις αναβολές για τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση

Αποκτά επιτακτικό χαρακτήρα σύμφωνα με έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Στις συνεχείς αναβολές στη φορολογική μεταρρύθμιση αναφέρεται η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Δεύτερο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής για την Ελλάδα, τονίζοντας πως έχει ήδη καθυστερήσει και μετατεθεί δύο φορές.

«Η φορολογική μεταρρύθμιση, η έγκριση του οποίου από το Κοινοβούλιο ήταν αρχικά προγραμματισμένη για το Σεπτέμβριο 2011 στη συνέχεια αναβλήθηκε για τον Μάρτιο 2012 και αναμένεται τώρα να τεθεί σε εφαρμογή από τέλος Ιουνίου 2012», αναφέρεται στην έκθεση.

Η Κομισιόν ουσιαστικά αναφέρει πως η τρόικα αναγκάσθηκε να δεχθεί τις μεταθέσεις δεδομένης της ανάγκης για σωστή προετοιμασία της μεταρρύθμισης και διαβούλευσης με ένα ευρύ φάσμα ενδιαφερομένων.

Η Επιτροπή σημειώνει πως η φορολογική μεταρρύθμιση αποκτά πλέον επιτακτικό χαρακτήρα και η κυβέρνηση αναμένεται να ανακοινώσει το Μάρτιο ένα πλήρες πρόγραμμα αφενός για τη διαβούλευση, αφετέρου για την αξιολόγηση των προτάσεων από την Επιτροπή, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ.

Η μεταρρύθμιση πρέπει να στοχεύει στα εξής:

-Να καταστεί απλούστερο το φορολογικό σύστημα

-Να μειωθεί το κόστος φορολογικής συμμόρφωσης

-Να βελτιωθεί η διασύνδεση φορολογικής πολιτικής και ανάπτυξης.

Σύμφωνα με την Κομισιόν, η μεταρρύθμιση θα πρέπει να εστιάζει στο προσωπικό εισόδημα, στην εταιρική φορολογία, στον ΦΠΑ και στους φόρους περιουσίας, καθώς και στις εισφορές των εργοδοτών.

«Η μεταρρύθμιση θα πρέπει να μειώσει τους υψηλούς φορολογικούς συντελεστές και να διευρύνει την φορολογική βάση», σημειώνει η Επιτροπή, φωτογραφίζοντας την κατάργηση του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ.

Η έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Δεύτερο Πρόγραμμα Οικονομικής Προσαρμογής για την Ελλάδα αποκαλύπτει πως η τρόικα έχει την άποψη ότι η φορολογική επιβάρυνση από τους έμμεσους φόρους σε σχέση με τους άμεσους φόρους και τις κοινωνικές εισφορές δεν πρέπει να μειωθεί, δηλαδή ότι δεν πρέπει να μειωθεί – δραστικά τουλάχιστον - ο ΦΠΑ.

«Απλοποίηση του φορολογικού συστήματος, συνεπάγεται την ανάγκη για εξάλειψη των φορολογικών απαλλαγών και προτιμησιακών καθεστώτων, συμπεριλαμβανομένων και εκείνων της γεωγραφικής φύσεως. Η μεταρρύθμιση πρέπει να είναι φιλόδοξη όσον αφορά το πεδίο εφαρμογής, αλλά θα πρέπει να σχεδιαστεί προσεκτικά για να εξασφαλίσει ότι θα φτάσει τους στόχους της και θα είναι δημοσιονομικά ουδέτερη», καταλήγει η Επιτροπή..

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος στις αναβολές για τη νέα φορολογική μεταρρύθμιση"

Διήμερες κυλιόμενες απεργίες αποφάσισαν οι δικηγόροι

Οι δικηγόροι της Αθήνας δεν συμμετέχουν στις κινητοποιήσεις

Η ολομέλεια των προέδρων των δικηγορικών συλλόγων του κράτους, η οποία συνήλθε σήμερα στην Αθήνα, αποφάσισε την πραγματοποίηση πανελλαδικά τριών διήμερων κυλιόμενων απεργιών, στις 20 και 21, 26 και 27 Μαρτίου 2012, καθώς και στις 5 και 6 Απριλίου 2012.

Να σημειωθεί ότι η απόφαση της ολομέλειας θα επικυρωθεί από τους κατά τόπους δικηγορικούς συλλόγους. Δηλαδή, υπάρχει η δυνατότητα οι κατά τόπους σύλλογοι να αποφασίσουν ότι δεν θα ακολουθήσουν την απόφαση της ολομέλειας και να μην συμμετέχουν στις διήμερες κυλιόμενες αποχές.

Ο δικηγορικός κόσμος αντιδρά σε ορισμένες διατάξεις του νέου νόμου 4055/2012 για την «δίκαιη δίκη και εύλογη διάρκειας αυτής» που αφορά στην επιτάχυνση απονομής της Δικαιοσύνης, καθώς και για το περαιτέρω άνοιγμα των δικηγορικών εταιρειών, κ.λπ.

Δεν απεργούν οι δικηγόροι της Αθήνας

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών κατά την σημερινή συνεδρίαση του αποφάσισε να μην συμμετέχουν οι δικηγόροι της Αθήνας στις πανελλαδικές διήμερες κυλιόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις, στις 20 και 21 καθώς και στις 26 και 27 Μαρτίου 2012, όπως επίσης και στις 5 και 6 Απριλίου 2012, που είχε αποφασίσει προηγουμένως η Ολομέλεια των προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας.

Διαβάστε Περισσότερα » "Διήμερες κυλιόμενες απεργίες αποφάσισαν οι δικηγόροι"

Τι λένε οι «επτά» για το μεγάλο «φαγοπότι» στο ΙΚΑ

«Ήθελα να βοηθήσω κάποιους ασφαλισμένους που είχαν ανάγκη και επειδή γνώριζα την οικογενειακή τους κατάσταση, τους έβγαζα κάποιες αποφάσεις παράτυπα και εισέπρατταν χρήματα χωρίς να τα δικαιούνται»!!! Αυτό υποστηρίζει στην απολογία της στην ανακρίτρια, η φερόμενη ως «πρωταγωνίστρια» στο μεγάλο «φαγοπότι» στο ΙΚΑ Καλλιθέας, Ελένη Μπουραζάνη. Πρόκειται για την υπάλληλο του συγκεκριμένου υποκαταστήματος στο σπίτι της οποίας εντοπιστήκαν 960.000 ευρώ σε pampers (!), καθώς και τρία πολυτελή αυτοκίνητα τα οποία και κατασχέθηκαν.

Η ίδια, όπως και οι υπόλοιποι έξι συγκατηγορούμενοι της μετά τις απολογίες τους στην ανακρίτρια, οδηγήθηκε στη φυλακή. Κανείς δεν έπεισε με τους ισχυρισμούς του τις ανακριτικές αρχές. Το «protothemaonline» παρουσιάζει τις απολογίες των επτά κατηγορουμένων στο σκάνδαλο διασπάθιση δημόσιου χρήματος, που ζημίωσε το ΙΚΑ με εκατοντάδες εκατ. ευρώ. Για την υπόθεση, κατηγορείται και η Χριστίνα Πατεράκη αδερφή του εμπλεκόμενου στην υπόθεση πώλησης μαχητικών αεροσκαφών, τύπου Eurofighter, στην ελληνική πολεμική αεροπορία, Γιώργου Πατεράκη. Επίσης ενδιαφέρον παρουσιάζει και η απολογία της κατηγορουμένης Μυρσίνης Θωμάκου, η οποία μεταξύ άλλων, υποστηρίζει ότι αναγκάστηκε να κάνει ότι έκανε (και) γιατί ο Μανιάτης σύζυγος της την είχε περιορίσει οικονομικά! Στη φυλακή έχουν οδηγηθεί ακόμα οι Αλέξανδρος Αιματίδης και Κωνσταντίνος Καραίσκος. Ο πρώτος είναι σύζυγος της Μ. Θωμάκου και ο δεύτερος της Ε. Μπουραζάνη.

Αναλυτικά, τα σημαντικότερα σημεία των απολογιών των επτά κατηγορουμένων που πλέον βρίσκονται στη φυλακή για σειρά κακουργηματικών πράξεων, έχουν ως εξής:


Χριστίνα Πατεράκη: «Δέχομαι ότι ζημίωσα το ΙΚΑ»

«Εν μέρει αρνούμαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται. Εν μέρει δέχομαι ότι με κάποια συμπεριφορά μου ζημίωσα την υπηρεσία του ΙΚΑ και προτίθεμαι να αποκαταστήσω στο μέτρο των δυνατοτήτων μου, ακόμη και με τη μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων προς το ΙΚΑ οποιαδήποτε ζημιά μου αναλογεί. …Θεωρώ ότι ευθύνομαι για κάποιες θεωρήσεις βιβλιαρίων χωρίς να έχουν τις κατάλληλες προϋποθέσεις ασφαλιστικής ικανότητας. Εν γνώσει μου προέβην σε αυτές τις θεωρήσεις διότι αυτά τα πρόσωπα είχαν σοβαρά προβλήματα υγείας. …Δεν έλαβα χρήματα από αυτά τα πρόσωπα, ούτε μου υποσχέθηκαν ανταλλάγματα. Σε κάποιες περιπτώσεις οι αντίστοιχες πράξεις μου, που αποδέχομαι ως ζημιογόνες, έγιναν για να αποκτήσω εγώ ή τρίτοι παράνομο περιουσιακό όφελος και αυτό από το 2008 και μετά. Συνολικά, υπολογίζω ότι η ζημία που προκλήθηκε στο ΙΚΑ με δική μου υπαιτιότητα μπορεί να ανέρχεται σε 300.000 ευρώ. …Δεν πλαστογράφησα καμία απόφαση διευθυντή ΙΚΑ ούτε είχα αυτή τη δυνατότητα αλλά ούτε και χρειάζονταν. Θεωρώ ότι από τις ενέργειες μου ωφελήθηκα ως εισόδημα μη νόμιμο κατά μέσο όρο ένα μηνιαίο μισθό μου 1200 ευρώ, μηνιαίως. Η σύνδεση αυτών των ωφελημάτων μου με την περιουσία μου δεν έχει καμία σχέση».
«Μας έρχονταν χρήματα από παντού»

Η κατηγορουμένη αναφέρεται στη συνέχεια της απολογίας της σε καταθέσεις ύψους 300.000 αλλά και σε ακίνητα που κληρονόμησε από τον πατέρα της, ένα διώροφο στην Παλαιόχωρα Κρήτης και τρία διαμερίσματα στην Καλλιθέα. Υποστηρίζει αποπεράτωσε το σπίτι της στον Άλιμο με δάνειο ύψους 13 εκατ. δραχμών (το 997) που ήδη έχει εξοφλήσει. Ακόμη αναφέρεται στην αγορά δυο ακινήτων το διάστημα 2006 -7. « Πήραμε ένα αγροτεμάχιο στα Λεγρενά, δεν θυμάμαι πόσα χρήματα πήραμε το οικόπεδο στο Κορωπί» αναφέρει στην προσπάθειά της να δικαιολογήσει τα περιουσιακά της στοιχεία και προσθέτει: «Πήραμε την ίδια περίοδο ένα δάνειο 300.000 ευρώ για την ανέγερση του σπιτιού το οποίο αποπερατώθηκε πρόσφατα και από το 2011 μένουμε εκεί». Επίσης, περιγράφει μηναία εισοδήματα της τάξεως των 4.700 από τα έσοδα του συζύγου της και από τα ενοίκια που εισέπραττε. Ακόμη, όπως λέει, ελάμβανε 5.000 ευρώ ανά τρίμηνο διότι «έχω κάποια εισοδήματα από τον αδελφό μου γιατί έχει αναλάβει την οικονομική κάλυψη των αναγκών της μητέρας μου και μου καταθέτει ή μου δίνει μετρητά σε τακτά χρονικά διαστήματα».


Μυρσίνη Θωμάκου: «Έκλεβα γιατί ο Μανιάτης σύζυγος μου με είχε περιορίσει οικονομικά»!

«Αρνούμαι τις κατηγορίες όπως μου αποδίδονται αλλά αν αναγνωρίζω την ευθύνη μου σε αυτά που θα σας αναφέρω….Εγώ έβγαζα αποφάσεις χωρίς παραστατικά σε ανθρώπους που θεωρούσα ότι είχαν ασφαλιστική ικανότητα, το ποσό που υπολογίζω ως ζημία του ΙΚΑ είναι μέχρι 150.000 ευρώ. Το ποσό αυτό το ιδιοποιήθηκα εγώ, δεν το γνώριζαν ούτε ο σύζυγός μου, ούτε τα παιδιά μου, ούτε οι συγκατηγορούμενές μου. Επειδή είχα οικονομική δυσχέρεια, ο σύζυγός μου ως Μανιάτης με είχε αρκετά περιορισμένη οικονομικά, οι οικογενειακές ανάγκες για τα παιδιά και τα εγγόνια μου ήταν μεγάλες και αυτό με έκανε να προβώ στις πράξεις που ομολογώ ενώπιων σας. Έχω μετανιώσει για όσες πράξεις θεωρώ ότι με βαραίνουν γιατί ήμουν πολύ καλή στη δουλειά μου, με αγαπούσε όλος ο κόσμος, όλοι οι ασφαλισμένοι και οι προϊστάμενοί μου. Θέλω να αποκαταστήσω τη ζημία που πιστεύω ότι έχω προξενήσει και εμπράκτως ακόμη και με τη μεταβίβαση της περιουσιακής μου κατάστασης. Έχω ειλικρινώς μετανιώσει και ζητώ συγνώμη για ότι έκανα. Εγώ δεν έχω περιουσιακά στοιχεία στο όνομά μου, μόνο το μισθό μου. Τα περιουσιακά στοιχεία που φέρεται ότι με αφορούν ανήκουν στον σύζυγό μου, προέρχονται από κληρονομιά από τους γονείς του και τους παππούδες. Ο σύζυγός μου τα απέκτησε εδώ και μια δεκαετία, εγώ τον έπεισα μετά το θάνατο του πεθερού μου να μεταβιβάσει και στα κορίτσια μας κάποια πατρικά του κτήματα».



Χριστίνα Σουρίδη: «Δεν γνώριζαν τίποτα οι συγγενείς μου»

«Αρνούμαι τις κατηγορίες που μου αποδίδονται, αναγνωρίζω όμως την ευθύνη μου για τις πράξεις που μου αναλογούν όπως αναφέρονται στο απολογητικό μου υπόμνημα. Ζητώ συγνώμη για τα λάθη μου για ότι έκανα εν γνώσει μου. ..Εγώ δεν είχα καμία ανάμειξη με τις πράξεις ή τις δραστηριότητες των άλλων συγκατηγορούμενών μου που τους αποδίδονται ή έχουν ομολογήσει αλλά και εκείνες δεν ήξεραν για μένα εάν έκανα κάτι παράνομο, ούτε και είχαν ανάμειξη για αυτές τις πράξεις που εγώ ομολογώ γιατί ως τμήματα είχαμε αυτοτέλεια. Στις περιπτώσεις που αναγνωρίζω ότι είχα ευθύνη κάποιοι είχαν ασφαλιστική ικανότητα και κάποιοι όχι. Στις πράξεις που ομολογώ, τα ποσά που μνημονεύονται τα εισέπραξα εγώ εν αγνοία όλων των εμπλεκομένων, όπως το αναφέρω και στο υπόμνημά μου. Οι συγγενείς δεν ήξεραν τίποτα μέχρι την τελευταία στιγμή που με συνέλαβαν. Υπολογίζω το ποσό που μου αναλογεί από τις πράξεις μου ότι ανέρχεται γύρω στις 270.000 ευρώ. Προτίθεμαι να αποκαταστήσω τη ζημία που προξένησαν στην υπηρεσία μου ακόμη και με τη μεταβίβαση περιουσιακών μου στοιχείων. Από παλιά είχε το εισόδημα το δικό μου και του συζύγου μου από τους μισθούς μας. Ότι απέκτησα ήταν μετά το θάνατο του συζύγου μου από το εφάπαξ του, την αποζημίωσή του, μέρος αυτών ήταν και αυτά που εισέπραξα παρανόμως όπως προανέφερε. Είμαι διατεθειμένη να βοηθήσω τις ανακριτικές αρχές με όποιον τρόπο μου ζητηθεί και να εμφανίζομαι οποτεδήποτε μου ζητηθεί στις αρχές».


Οι σύζυγοι

«Δεν γνωρίζω για την εμπλοκή της συζύγου μου στην υπόθεση» λέει στην απολογία του ο Αλ. Αιματίδης (σύζυγος της Θωμάκου) και υποστηρίζει πως όλα τα περιουσιακά στοιχεία του ιδίου και της συζύγου του αποκτήθηκαν με βάση νόμιμα εισοδήματα και δάνεια που έλαβαν.

Στο ίδιο μοτίβο κινείται και ο Κ. Καραϊσκος (σύζυγος της Μπουραζάνη) ο οποίος αναφέρει ότι δεν γνώριζε τίποτα για τα χρήματα που βρέθηκαν στην αποθήκη του σπιτιού τους. Αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν είχα ακούσει ούτε είχα συζητήσει με τη σύζυγό μου για καμία υπόθεση στην εργασία της. Δεν γνώριζα για τα χρήματα που βρέθηκαν στην αποθήκη του σπιτιού μας. Όταν το έμαθα εξεπλάγην. Όσο ήμασταν κρατούμενοι τη ρώτησα γιατί είχε αυτά τα μετρητά και μου απάντησε ότι από τότε που αρρώστησα, το 2002 και επειδή εγχειρίστηκα το 2005 λόγω των προβλημάτων την καρδιάς μου μάζευε αυτά τα χρήματα, προκειμένου να αντιμετωπίσουμε δαπάνες για την υγεία μου».

Διαβάστε εδώ τις απολογίες των κατηγορουμένων Ελένης Μπουραζάνης και της Χρυσούλας Φέρρα




protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι λένε οι «επτά» για το μεγάλο «φαγοπότι» στο ΙΚΑ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news