facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Kοπάδια αρνιών θα παρελάσουν την 25η Μαρτίου στη Σάμο

Αγανακτισμένοι οι κτηνοτρόφοι από το κλείσιμο του σφαγείου

Έξαλλοι και οι κτηνοτρόφοι της Σάμου με την εξέλιξη που είχε η υπόθεση των συναδέλφων τους
στην Ικαρία δηλώνουν αποφασισμένοι αυτή την φορά να μην κάνουν πίσω.

«Σκηνές απείρου κάλλους» υπόσχονται να προσφέρουν κατά την παρέλαση της 25ης Μαρτίου εφόσον πραγματοποιήσουν την απειλή τους οι κτηνοτρόφοι της Σάμου, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παρελάσουν με 1.500 κατσίκια μπροστά στους επισήμους.

Το σφαγείο του νησιού που εξυπηρετούσε όλο το νομό έχει κλείσει από τον Δεκέμβριο του 2010, με αποτέλεσμα τόσο εκείνοι, όσο και οι κτηνοτρόφοι της Ικαρίας, να μην μπορούν να σφάξουν.

Σε δηλώσεις του στην «Σαμιακή Γνώμη»' ο Πρόεδρος των κτηνοτρόφων Σάμου κ. Γιάννης Βέττας μας είπε: «Αυτή την φορά θα το πληρώσουν ακριβά. Την Δευτέρα συμπαραστάτες στους συναδέλφους της Ικαρίας και έρχεται και η παρέλαση της 25ης Μαρτίου. Θα κατεβάσουμε 1500 κατσίκια και θα παρελάσουν μπροστά από την εξέδρα των επισήμων. Αυτή την φορά δεν κάνουμε πίσω. Αν δεν μας δώσουν το δικαίωμα να σφάξουμε θα γίνει χαμός. Ποιοι είναι τελικά πανω από υπουργούς περιφερειάρχες και αντιπεριφερειάρχες. Οι υπάλληλοι»:

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Kοπάδια αρνιών θα παρελάσουν την 25η Μαρτίου στη Σάμο"

Κλείνει ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο

Λόγω της σχεδιαζόμενης πορείας των αντιρατσιστικών οργανώσεων

Κλείνει στις 13:30 το μεσημέρι ο σταθμός «Πανεπιστήμιο» του Μετρό, λόγω προσυγκέντρωσης στα Προπύλαια, των μελών αντιρατσιστικών οργανώσεων που έχουν προγραμματίσει πορεία προς την περιοχή του Αγίου Παντελεήμονα.

Οι συρμοί θα διέρχονται από το σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάσεις.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει ο σταθμός του μετρό στο Πανεπιστήμιο"

Wikileaks: Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «καρφώνει» Γιώργο για το έλλειμμα

Μια αποκάλυψη για το έλλειμμα του 2009 που θα προκαλέσει πολλές συζητήσεις και στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ αλλά και μεταξύ των κόμματων έρχεται στο φως της δημοσιότητας μέσω των Wikileaks.
Όπως γράφουν σήμερα ΤΑ ΝΕΑ «για σκόπιμη διόγνωση του ελλειματος από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάνει λόγο έλληνας πληροφοριοδότης της αμερικάνικης ιδιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών Stratfor. Οπως αναφέρεται στο ηλεκτρονικό μήνυμα που αποκτήθηκε από το Wikileaks, η συγκεκριμένη πηγή ήταν υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, χωρίς να ξεκαθαρίζεται αν έθεσε υποψηφιότητα στις τελευταίες εκλογές ή παλαιότερα.

Σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του πληροφοριοδότη με κωδικό GR101,«η ελληνική κυβέρνηση σκόπιμα επιδείνωσε το πρόβλημα του ελλείμματος το 2009 (με στόχο να επιρρίψει όλα τα οικονομικά προβλήματα στην προηγούμενη κυβέρνηση και πιθανότατα για να λάβει μεγαλύτερη βοήθεια από διεθνείς οργανισμούς) πληρώνοντας κάποιους λογαριασμούς νωρίτερα.

Για παράδειγμα, πληρωμές που θα μπορούσαν να γίνουν τον Ιανουάριο του 2010, καταβλήθηκαν νωρίς τον Νοέμβριο ή τον Δεκέμβριο του 2009 ώστε σκόπιμα να αυξήσουν τις δαπάνες της κυβέρνησης». Στο ηλεκτρονικό μήνυμα που απέστειλε στις 16 Ιανουαρίου 2010 ο υπάλληλος της Stratfor που χειρίζεται τη συγκεκριμένη πηγή επισημαίνεται επίσης ότι ο πληροφοριοδότης GR101 είναι δικηγόρος στις Βρυξέλλες.

Περιγράφεται εως πολύ αξιόπιστος και με πολύ καλές επαφές στην ελληνική κυβέρνηση. Ωστόσο, οι ληροφορίες αυτές που έδωσε χαρακτηρίστηκαν από τον χειριστή ως «φήμες». Σημειώνεται ότι μία εβδομάδα πριν από την αποστολή του εν λόγω μηνύματος είχε εκδοθεί από τη Eurostat η έκθεση - κόλαφος για τα ελληνικά στατιστικά στοιχεία του 2008, με το μεγαλύτερο φάουλ να εντοπίζεται στις νοσοκομειακές δαπάνες.

Ανάμεσα σε άλλα επισημαινόταν ότι κατά τη μεθοδολογική επίσκεψη του κλιμακίου της ευρωπαϊκής στατιστικής υπηρεσίας στα μέσα Νοεμβρίου του 2009 στην Αθήνα βρέθηκε πως τα 2,5 δισ. ευρώ που συμπεριλήφθηκαν ως νοσοκομειακές δαπάνες στα στοιχεία της αναφοράς της 21ης Οκτωβρίου 2009 δεν θα έπρεπε να καταγραφεί στο έλλειμμα του 2008 για τρεις λόγους: πρώτον επειδή το συγκεκριμένο ποσό ήταν αμφίβολο και το πραγματικό ποσό δεν ήταν γνωστό.

Ειδικότερα, στην έκθεση της Eurostat αναφέρεται ότι η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία κατά τις συναντήσεις με τους αρμόδιους αποκάλυψε πως είχε δήλωσε ρητά στο υπουργείο Οικονομικών ότι τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν είναι αξιόπιστα. Ως δεύτερος λόγος επισημαινόταν ότι καθώς το ποσό των νοσοκομειακών δαπανών «αναφέρεται σε περισσότερα από ένα χρόνια», η απόφαση για την αποπληρωμή του ελήφθη το 2009 και η καταβολή των χρημάτων θα άρχιζε το 2010, δεν υπήρχε λόγος να εγγραφεί ολόκληρο στο 2008.

«Οι σωστοί χρόνοι καταγραφής του απομένει να αποφασιστούν έπειτα από περαιτέρω ανάλυση του ζητήματος από τη Eurostat», τονιζόταν στην έκθεση. Τρίτος λόγος ήταν το γεγονός ότι η Εθνική Στατιστική Υπηρεσία είχε εκφράσει τις αντιρρήσεις της στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και το υπουργείο Οικονομικών για το συγκεκριμένο ζήτημα πριν από τις 21 Οκτωβρίου, οπότε αποστάλθηκαν τα αναθεωρημένα στοιχεία στην ευρωπαϊκή υπηρεσία.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Wikileaks: Υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ «καρφώνει» Γιώργο για το έλλειμμα"

Εχουν ξεφύγει οι Σκοπιανοί…Βαφτίζουν «Μακεντόνετς» από Δέλλα μέχρι… Πετσάλνικο

Τι σχέση μπορεί να έχει η γιαγιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου, Ευρυδίκη, με τον διεθνή άσο Τραϊανό Δέλλα; Είναι «Μακεντόνετς», δηλαδή Σκοπιανοί, σύμφωνα με τη λογική των γειτόνων, η οποία δεν εκφράζεται μόνο από ακραίους εθνικιστικούς  αρθρογράφους και όχι μόνο, αλλά και από τον ίδιο τον πρόεδρο της χώρας Γκιόργκι Ιβανόφ, που πρόσφατα δήλωσε ευθαρσώς πως ο ίδιος είναι «ευγνώμων» στους Ελληνες, που εξαιτίας της αντίδρασής τους προς τα Σκόπια ισχυροποιούν τα «πατριωτικά αισθήματα» των συμπατριωτών του.

«Σεβόμαστε μόνο την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Μας κατηγορούν επειδή έχουμε αρχαιολογικούς χώρους στο έδαφός μας. Η γιαγιά του Μεγάλου Αλεξάνδρου γεννήθηκε στην Ηράκλεια Λυγκηστίδα, στη σημερινή Μπίτολα», απάντησε ο πρόεδρος των Σκοπίων σε ερώτηση του «Die Presse» της Αυστρίας  «πώς σχολιάζει την αντίδραση της Ελλάδας στην τοποθέτηση ανδριάντα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στα Σκόπια», υποστηρίζοντας πλήρως την πολιτική «αρχαιομακεδονοποίησης» της κυβέρνησης Γκρουέφσκι, που μετέτρεψε τα Σκόπια σε μια απέραντη... Disneyland, με αγάλματα και μνημεία από την ελληνική και βουλγαρική Ιστορία. 
Από την Ευρυδίκη στον Δέλλα…

Βέβαια οι διεκδικήσεις των Σκοπιανών δεν σταματούν στην ελληνική αρχαιότητα, αλλά φτάνουν έως τις μέρες μας, θεωρώντας προκλητικά ως «ομοεθνείς» τους γνωστούς Βορειοελλαδίτες, από τον χώρο της πολιτικής, του αθλητισμού, των τεχνών κ.ά. 

Πρόσφατα το φιλοκυβερνητικό αγγλόφωνο πρακτορείο ειδήσεων MINA, δημοσίευσε άρθρο του… Ελληνα δημοσιογράφου Γιώργου Παπαδάκη, που  ζει και εργάζεται μόνιμα στα Σκόπια και υπερασπίζεται με σθένος και πάθος τις θέσεις της κυβέρνησης Γκρουέφσκι, πως ο πρόεδρος της Βουλής κ. Φίλιππος Πετσάλνικος, ο  διεθνής άσος Τραϊανός Δέλλας, ο βουλευτής Ημαθίας Αγγελος Τόλκας, ο πρώην υπουργός Στέλιος Παπαθεμελής κ.ά. αποκαλούνται «γραικομάνοι» και «γενίτσαροι», που απαρνήθηκαν την εθνική τους καταγωγή.

«Οι Ελληνες άλλαξαν μόνο το τελευταίο γράμμα του επωνύμου του (Petchalnikov) για να το μετατρέψουν σε ελληνικό», αναφέρει το δημοσίευμα, για τον Πρόεδρο της Βουλής, ενώ «ως τον πλέον κορυφαίο γενίτσαρο» χαρακτηρίζει τον πρώην υπουργό Στέλιο Παπαθεμελή και «Εθνικά Μακεδόνα» τον Τραϊανό Δέλλα, που το πραγματικό του επίθετο είναι «Nedelkov».

Με δηλώσεις του στο «ΘΕΜΑ», ο Ελληνας σύμμαχος των Σκοπίων επιχείρησε να διασκεδάσει τις εντυπώσεις, υποστηρίζοντας πως «αναφαίρετο δικαίωμα του καθενός είναι να αισθάνεται και να δηλώνει ό,τι επιθυμεί. Και αυτό το δικαίωμα εγώ τουλάχιστον το σέβομαι απόλυτα και χωρίς περιορισμό. Δυστυχώς, δεν συμβαίνει το ίδιο και για την Ελλάδα, όπου ο καθένας μπορεί να δηλώνει ό,τι εθνική καταγωγή θέλει, αρκεί να την εγκρίνει και το επίσημο κράτος».
 
Καυστικό ήταν το σχόλιο του  διεθνή μας άσου Τραϊανού Δέλλα στο «ΘΕΜΑ», για τα όσα ισχυρίζονται οι Σκοπιανοί. «Οι άνθρωποι έχουν ξεφύγει. Δημιουργούν συνεχώς θέματα για να είναι στο επίκεντρο και να ασχολούμαστε μαζί τους», δήλωσε, υπενθυμίζοντας την απάντηση που είχε δώσει σε ερώτηση Σκοπιανού δημοσιογράφου το 2003,  όταν βρέθηκε με τη Ρόμα σε αγώνα με τη Βάρνταρ στα Σκόπια, στο πλαίσιο του Κυπέλλου ΟΥΕΦΑ.  «Ξέρω μία Μακεδονία και αυτή είναι ελληνική», είχε δηλώσει, αφήνοντας στα κρύα του λουτρού τους «απόγονους» του Βουκεφάλα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ρεπορτάζ του τηλεοπτικού σταθμού SITEL που υποστήριξε ότι επτά βουλευτές του ΠΑΣΟΚ στη Βόρεια Ελλάδα  είναι «Μακεντόνετς», δηλαδή Σκοπιανοί. «Ολοι έχουν ελληνικά ονόματα και επώνυμα αλλά είναι “μακεδονικής” προέλευσης και μιλούν τη σλαβική γλώσσα», ανέφερε το προκλητικό ρεπορτάζ, κάνοντας λόγο για τους βουλευτές Θεόδωρο Παραστατίδη (Κιλκίς), Γιώργο Φραγγίδη (Κιλκίς), Μάρκο Μπόλαρη (Σερρών), Μιχάλη Τζελέπη (Σερρών) και Χρήστο Αηδόνη (Δράμα).

Πονοκέφαλος» για τον Ελληνα παππού του Γκρουέφσκι 

Μπορεί οι Σκοπιανοί να επιζητούν απεγνωσμένα «ομοεθνείς» τους στην Βόρεια Ελλάδα, αλλά σε «πονοκέφαλο» τείνει να εξελιχθεί για τον πρωθυπουργό Νίκολα Γκρουέφσκι η… ελληνική καταγωγή του.

Πρόσφατα, αίσθηση προκάλεσαν στα Σκόπια οι δηλώσεις του πρώην πρωθυπουργού  Λιούπτσο Γκεοργκιέφκι και πρώην προέδρου του  κυβερνητικού κόμματος VMRO DPNE, πως με «άνωθεν» εντολή ακυρώθηκε η προβολή μαγνητοσκοπημένης συνέντευξής του στο φιλοκυβερνητικό ΚANAL 5, στην οποία μεταξύ άλλων μιλούσε και για τον Ελληνα παππού του πρωθυπουργού Νίκολα Γκρουέφσκι.

Παραμονές εκλογών στα Σκόπια, τον περασμένο Ιούνιο, κόπηκε στον αέρα, και πάλι στο ίδιο κανάλι, εκπομπή έρευνας του δημοσιογράφου  Βάσκο Εφτοβ,  που ήταν αφιερωμένη στον Νίκο Γκρούιο, παππού του σημερινού πρωθυπουργού, ο οποίος σκοτώθηκε το 1940 πολεμώντας τους Ιταλούς εισβολείς στην Ελλάδα.

«Ο Νικόλαος Γρούιος, παππούς του Νίκολα Γκρουέφσκι, γεννήθηκε στο χωριό Αχλάδα της Φλώρινας και σκοτώθηκε για την Ελλάδα, το 1940, στα βουνά της Αλβανίας, πολεμώντας τους Ιταλούς εισβολείς.

Με το τέλος του εμφυλίου πολέμου, το 1949, η γιαγιά του και ο πατέρας του Νίκολα Γκρουέφσκι βρέθηκαν στο έδαφος της σημερινής πΓΔΜ, ακολουθώντας τους κομμουνιστές μετά την ήττα τους. Είναι χαρακτηριστικό πως ακόμη και στα Σκόπια η γιαγιά του Ν. Γκρουέφσκι λάμβανε τη σύνταξη του ΟΓΑ από το ελληνικό κράτος, όπως λένε κάτοικοι της Αχλάδας», ανέφερε μεταξύ άλλων στη συγκεκριμένη εκπομπή ο Βάσκο Εφτοβ, που μπορεί να μην προβλήθηκε ολόκληρη, αλλά έχει ανεβεί στο  Youtube. 

Με το ζόρι «μειονότητα»


Αντιδρώντας στην ομόφωνη απόφαση του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι το 2008, για είσοδό τους στον Οργανισμό μόνο εφόσον επιλυθεί η διαφορά με την Ελλάδα για την ονομασία, τα Σκόπια έθεσαν επίσημα για πρώτη φορά, μετά την ανεξαρτητοποίησή τους από την ενιαία Γιουγκοσλαβία το 1991, θέμα «μειονότητας» στη χώρα μας. Με επιστολή του ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι, προς τον τότε Ελληνα ομόλογό του κ. Κώστα Καραμανλή, ζήτησε ευθέως αναγνώριση «μακεδονικής μειονότητας» και «εξασφάλιση των βασικών δικαιωμάτων σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, στην εκπαίδευση στη μητρική γλώσσα». Η ηχηρή απάντηση ήρθε αμέσως από τον Κ. Καραμανλή: «Δεν υπάρχει “μακεδονική” μειονότητα στην Ελλάδα. Ποτέ δεν υπήρξε. Κάθε αντίθετος ισχυρισμός είναι απόλυτα αθεμελίωτος και πολιτικά υποκινούμενος, χωρίς σεβασμό στην ιστορική πραγματικότητα της περιοχής». 

Πάντως την καλύτερη απάντηση στους ισχυρισμούς των Σκοπίων, έδωσαν έναν χρόνο αργότερα τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών (2009), όπου συμμετείχε αυτόνομα το φιλοσκοπιανό Ουράνιο Τόξο, που έλαβε συνολικά 4.530 ψήφους σε όλη την επικράτεια, από τις οποίες μόλις οι 2.594 ψήφοι στους 13 νομούς της Μακεδονίας.  



protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εχουν ξεφύγει οι Σκοπιανοί…Βαφτίζουν «Μακεντόνετς» από Δέλλα μέχρι… Πετσάλνικο"

Παπανδρέου: «Το πρόγραμμα λιτότητας είναι ένα είδος τιμωρίας»

Ο πρώην Έλληνας πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου δήλωσε στη διάρκεια συζήτησης με τον ευρωβουλευτή των Πρασίνων, Ντανιέλ Κον Μπεντίτ στο Στρασβούργο την Παρασκευή ότι η Ευρώπη δεν έδωσε αρκετό χρόνο στην Αθήνα για να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις, χαρακτηρίζοντας το πρόγραμμα λιτότητας, ως "ένα είδος τιμωρίας".

"Είπα στην Ευρώπη: δώστε μας χρόνο για να προχωρήσουμε σε μεταρρυθμίσεις, για να καταπολεμήσουμε τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά, το πελατειακό κράτος", δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου. "Η Ευρώπη έχει κάνει βήματα, όμως δεν πήγε προς τη σωστή κατεύθυνση", πρόσθεσε.
"Η συντηρητική Ευρώπη απέτυχε να λάβει τα απαραίτητα μέτρα ώστε οι πολίτες της --είτε είναι Έλληνες, είτε Πορτογάλοι ή Γάλλοι--να προστατευθούν σε αυτή τη μετάβαση που πρέπει να φέρουμε σε πέρας", υπογράμμισε ο κ. Παπανδρέου.
"Ναι, είδαμε την αλληλεγγύη προς την Ελλάδα, αλλά επίσης και πολύ πόνο. Θα μπορούσαμε να το έχουμε κάνει με έναν τρόπο που να μην τιμωρεί τους ανθρώπους", σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός. Το πρόγραμμα λιτότητας που έχει επιβληθεί στην Ελλάδα "έχει γίνει ένα είδος τιμωρίας", σημείωσε.
Πάντως ο κ. Παπανδρέου εκτίμησε ότι μία έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν ακόμη πιο επιζήμια για τους Έλληνες απ' ό,τι η παραμονή στο κοινό νόμισμα παρά τις μεγάλες θυσίες. "Οι συντάξεις μας μειώθηκαν κατά 30%, όμως χωρίς το ευρώ θα είχαν μειωθεί κατά 70%", δήλωσε ο κ. Παπανδρέου.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα έχει αύριο Σάββατο συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, στο Μέγαρο Μαξίμου, καθώς την Δευτέρα παραδίδει την ηγεσία του κινήματος στον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Παπανδρέου: «Το πρόγραμμα λιτότητας είναι ένα είδος τιμωρίας»"

Ευρωσοσιαλιστές: Δεν δώσατε ευκαιρία στην Ελλάδα

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΤΡΟΙΚΑΣ

Εντονη κριτική στην τρόικα, με αιχμή την πολιτική δημοσιονομικής λιτότητας που εφαρμόζει στην Ελλάδα, άσκησε ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν δώσατε ευκαιρία στην Ελλάδα να τονώσει την οικονομία της, τόνισε χαρακτηριστικά ο Χάνες Σβόμποντα.

Σε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης με μέλη της Ένωσης Ανταποκριτών Ξένου Τύπου στη Βιέννη, ο Αυστριακός ευρωβουλευτής κατηγόρησε τους εκπροσώπους της Ε.Ε. και του ΔΝΤ ότι «εργάζονται πίσω από κλειστές πόρτες αδιαφανώς», υπαγορεύοντας στην Ελλάδα μέτρα λιτότητας που αποδυναμώνουν την αγοραστική δύναμη, μειώνουν τα φορολογικά έσοδα, τις συντάξεις και τους μισθούς και χειροτερεύοντας την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας.

Ο κ. Σβόμποντα υπογράμμισε ότι «κανείς μέχρι σήμερα δεν έδωσε στην Ελλάδα την ευκαιρία να τονώσει την οικονομία της, ούτε και τα μέσα για τις αναγκαίες μεταρρυθμίσεις» και για το λόγο αυτό, υπενθύμισε, ίδιος έχει ζητήσει και έχει αποστείλει στην Ελλάδα, εκ μέρους της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, μια «εναλλακτική τρόικα για ανάπτυξη και απασχόληση».

Παράλληλα, έστρεψε τα πυρά του και προς το Βερολίνο για στη στάση που κράτησε απέναντι στην Ελλάδα. Σημείωσε συγκεκριμένα ότι την άνοιξη του 2010, οι κυβερνώντες στο Βερολίνο θα έπρεπε να αποφασίσουν ότι πρέπει να βοηθηθεί η Ελλάδα, παρά να εξαρτούν την όλη στάση τους από τις εκλογές στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία.

Ο Αυστριακός ευρωβουλευτής κατήγγειλε ως «απαξιωτική, επιπόλαιη και υπεροπτική» τη στάση της πλειονότητας των γερμανικών Μέσων Ενημέρωσης απέναντι στην Ελλάδα μέσα στα δύο τελευταία χρόνια, κάτι απαράδεκτο για την Ευρώπη του σήμερα, όπως είπε χαρακτηριστικά.

Ως προς τον «άξονα Μερκοζί» επισήμανε πως επιδιώκουν λύσεις εκτός θεσμών και πως δεν θα υπήρχε αντίρρηση Γερμανία και Γαλλία να αποτελούν την κινητήρια δύναμη, όμως αυτό δεν επιτρέπεται να γίνεται εκτός θεσμών, ενώ προέβλεψε ότι θα αλλάξει η πολιτική μετά τις γαλλικές προεδρικές εκλογές.

Υπενθυμίζεται, πως σε πρόσφατη συνέντευξή του στη μεγάλης κυκλοφορίας αυστριακή εφημερίδα «Κουρίρ», ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Ομάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, είχε καταγγείλει ανοικτά το ΔΝΤ, την ΕΚΤ και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ότι «εκβιάζουν την Ελλάδα», τονίζοντας πως οι ιθύνοντές τους, οι οποίοι «δεν έχουν να λογοδοτήσουν πολιτικά απέναντι σε κανέναν», προτείνουν μέτρα που είναι «αναποτελεσματικά και αντιπαραγωγικά».

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωσοσιαλιστές: Δεν δώσατε ευκαιρία στην Ελλάδα"

Πρώτο πρατήριο με αέριο στην Ηλεία


Μπορεί η οικονομική κρίση να έφερε τους οδηγούς πιο «κοντά» στην χρήση εναλλακτικών και πιο φτηνών καυσίμων όπως του πετρελαίου αλλά και του αερίου (LPG), για τον κ. Γιάννη Καραγιάννηωστόσο, που από τον προηγούμενο μήνα λειτουργεί το πρώτο πρατήριο με LPG στο νομό στην περιοχή του Τραγανού, η διάδοση και η χρήση του αερίου καθώς και η «μετατροπή» του πρατηρίου του, αποτελούσαν «όραμα» και προσπάθεια 20ετίας. 

«Από το 1991 ξεκίνησα τη διαδικασία και το 1992 πήρα την πρώτη άδεια για την χρήση του αερίου στο πρατήριό μου»...



Το πρατήριο βρίσκεται στην περιοχή του Τραγανού.


patrisnews.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρώτο πρατήριο με αέριο στην Ηλεία"

Κλειστά 6 από τα 12 χειρουργεία στο ΚΑΤ

Χωρίς αναισθησιολόγους από τις αρχές Φεβρουαρίου

Στο «κόκκινο» βρίσκεται το ΚΑΤ. Το μεγαλύτερο τραυματιολογικό κέντρο της χώρας έχει μείνει χωρίς αναισθησιολόγους από τις αρχές Φεβρουαρίου, καθώς έληξαν οι συμβάσεις των επικουρικών γιατρών.

Όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, στο νοσοκομείο λειτουργούν οι έξι χειρουργικές αίθουσες από τις 12 συνολικά, λόγω έλλειψης γιατρών της συγκεκριμένης ειδικότητας, ενώ αντίστοιχα υποστελέχωση έχει υποστεί και το αιμολογικό εργαστήριο όπως και η αιμοδοσία.

Την ίδια ώρα κανείς γιατρός από τα όμορα νοσοκομεία δε δέχεται να καλύψει τα κενά, όπως προβλέπει ο νόμος, ενώ διευθυντής κλινικής καταγγέλλει στην εφημερίδα ότι προσελήφθησαν πρόσφατα σε υπερστελεχωμένη κλινική δύο ορθοπεδικοί.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά 6 από τα 12 χειρουργεία στο ΚΑΤ"

Φρένο στις κατασχέσεις καταθέσεων ως 2.000 ευρώ

Όλες οι αλλαγές στο νόμο για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά

Νέες ρυθμίσεις για τους υπερχρεωμένους καταναλωτές ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Καταναλωτή, Δ. Σπυράκος, σε ομιλία του στην εσπερίδα, που οργανώθηκε από την Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων και την ΕΚΠΟΙΖΩ, στο Εφετείο Αθηνών.

Ο κ. Σπυρόπουλος αναφερόμενος σχετικά με την εφαρμογή του νόμου για τη ρύθμιση των οφειλών των υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων, είπε πως κατοχυρώνεται το δικαίωμα διατήρησης λογαριασμού που δεν θα συμψηφίζεται με τις οφειλές.

Ειδικότερα, με τροπολογία που θα ενσωματωθεί στο επικείμενο προς κατάθεση σχέδιο νόμου του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, για την αντιμετώπιση της γραφειοκρατίας, αναμορφώνεται η νομοθεσία για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά, ώστε κάθε πολίτης να έχει δικαίωμα σε έναν τραπεζικό λογαριασμό που δεν θα κατάσχεται μέχρι 2.000 ευρώ, ενώ προβλέπονται και άλλες αλλαγές για να αντιμετωπιστούν οι δυσλειτουργίες και να καταστεί ασφαλέστερη η προοπτική απαλλαγής του υπερχρεωμένου οφειλέτη από χρέη που δεν είναι σε θέση να αποπληρώσει.

Αναλυτικά οι αλλαγές:

- Καθιερώνεται το δικαίωμα κάθε πολίτη να διατηρεί έναν τραπεζικό λογαριασμό, του οποίου ποσόν κατάθεσης μέχρι το ύψος των 2.000 ευρώ θα είναι ακατάσχετο και θα προστατεύεται και από κάθε πράξη μονομερούς συμψηφισμού απαιτήσεων της τράπεζας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο διασφαλίζεται η ομαλή πρόσβαση των καταναλωτών σε τραπεζικές συναλλαγές που είναι εξαιρετικής σημασίας για τη σύγχρονη καθημερινότητά τους, καθώς διευκολύνει καθοριστικά τη συμμετοχή τους στην οικονομική και κοινωνική ζωή (διενέργεια συναλλαγών, πληρωμή λογαριασμών, εξοικονόμηση χρόνου, διαφύλαξη ενός ελάχιστου ποσού για την κάλυψη βασικών βιοτικών αναγκών).

- Δεν είναι πλέον υποχρεωτική για τον οφειλέτη η απόπειρα εξώδικης ρύθμισης των χρεών πριν την κατάθεση της αίτησης για δικαστική ρύθμιση των χρεών. Τα αποτελέσματα από τη μέχρι σήμερα εφαρμογή της συγκεκριμένης διάταξης δεν είναι ικανοποιητικά, εξαιτίας, κυρίως, της απροθυμίας των πιστωτικών ιδρυμάτων να επεξεργαστούν κατά ουσιαστικό τρόπο τα σχετικά αιτήματα των οφειλετών. Η επιδίωξη της εξώδικης ρύθμισης καθίσταται έτσι τυπική, προκαλώντας αδικαιολόγητα επιβάρυνση και επιβράδυνση της διαδικασίας.

- Η περίοδος ρύθμισης των χρεών, που θα ανέρχεται σε πέντε έτη, θα αρχίζει με την κατάθεση της αίτησης και όχι από την έκδοση της απόφασης. Αν οι καταβολές που πραγματοποιούνται από τον οφειλέτη κατά την περίοδο που μεσολαβεί μέχρι την έκδοση της απόφασης υπολείπονται αυτών που ορίζονται με την απόφαση, ο οφειλέτης έχει τη δυνατότητα να καταβάλει το ποσόν αυτό και μέχρι ένα έτος από τη λήξη της περιόδου ρύθμισης. Κατ’ αυτόν τον τρόπο αντιμετωπίζονται και οι δυσμενείς συνέπειες για τον οφειλέτη από τυχόν καθυστέρηση στην εκδίκαση της αίτησής του.

- Στις περιπτώσεις οφειλετών με πλήρη αδυναμία καταβολής, η απαλλαγή από τα χρέη θα επέρχεται στα τρία έτη.

-Το ποσόν μέχρι το 85% της εμπορικής αξίας της κύριας κατοικίας τού οφειλέτη, την εξόφληση τού οποίου πρέπει να ρυθμίσει ο οφειλέτης για να την εξαιρέσει από τη ρευστοποίηση, θα μπορεί πλέον να ρυθμίζεται και σε μεγαλύτερο των είκοσι ετών χρονικό διάστημα.

-Στις περιπτώσεις που οι απαιτήσεις των πιστωτικών ιδρυμάτων έχουν εκχωρηθεί σε εταιρείες που έχουν την έδρα τους στο εξωτερικό, πρέπει να ορίζουν αντίκλητο στην Ελλάδα, ώστε να διευκολύνεται η συμπερίληψή τους στην αίτηση του οφειλέτη.

-Ενισχύεται ο συλλογικός χαρακτήρας της ρύθμισης των χρεών, που άλλωστε εξυπηρετεί και το συμφέρον του οφειλέτη. Δηλαδή, πρέπει κατ’ αρχήν η ρύθμιση να περιλαμβάνει τα χρέη όλων των πιστωτών (δεν θίγονται οι προβλεπόμενες στο νόμο εξαιρέσεις).

-Καθορίζεται χαμηλότερο κόστος για τις επιδόσεις δικογράφων της διαδικασίας.

-Προβλέπεται η δυνατότητα ρύθμισης του ποσού που θα κληθεί αναδρομικά να καταλάβει ο οφειλέτης σε περίπτωση αύξησης των μηνιαίων καταβολών με την εφετειακή απόφαση.

-Επιτρέπεται η αίτηση αναστολής της αναγκαστικής εκτέλεσης, σε περίπτωση που η πρωτόδικη απόφαση είναι απορριπτική, μέχρι την έκδοση εφετειακής απόφασης.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Φρένο στις κατασχέσεις καταθέσεων ως 2.000 ευρώ"

Φρίκη από βίντεο με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας!

Εικόνες-σοκ αντίκρισαν στη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος

Σόκαραν ακόμη και τους ανθρώπους της ΕΛ.ΑΣ. οι σοκαριστικές εικόνες από σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό που διακινούσαν, μέσω Διαδικτύου, εννέα μέλη κυκλώματος, που εξαρθρώθηκε από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Από τη γιγαντιαία επιχείρηση που στήθηκε με την κωδική ονομασία «EGMA» και «απλώθηκε» σε Αττική, Πάτρα και Καστοριά, συνελήφθησαν τέσσερα άτομα, ενώ σχηματίστηκαν δικογραφίες σε βάρος ακόμη πέντε ατόμων, για διακίνηση παιδικού πορνογραφικού υλικού.

Ειδικότερα, τα λαγωνικά της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μετά από πληροφορίες και αστυνομική διαδικτυακή ψηφιακή έρευνα, εντόπισαν 26 ηλεκτρονικά ίχνη ημεδαπών χρηστών του διαδικτυακού προγράμματος "peer to peer" «e DONKEY 2000», που κατείχαν και διαμοίραζαν σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας.

Από την ανάλυση, ταυτοποιήθηκαν, σε διάφορες περιοχές της Ελλάδος, εννέα χρήστες, που διακινούσαν σκληρό παιδικό πορνογραφικό υλικό, στο οποίο, μεταξύ άλλων, απεικονίζονταν πολύ μικρά παιδιά -ακόμη και βρέφη- σε σεξουαλικές δραστηριότητες με ενήλικες, ακόμη και με ζώα!

Χθες, πραγματοποιήθηκαν από κλιμάκια αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αστυνομικές έρευνες, παρουσία εισαγγελικών λειτουργών, σε σπίτια και επαγγελματικούς χώρους των εμπλεκομένων, στην Αθήνα, το Μαρούσι, τον Πειραιά, το Μοσχάτο, την Ραφήνα, την Πάτρα και την Καστοριά.

Συνολικά συνελήφθησαν τέσσερις ημεδαποί για «πορνογραφία ανηλίκων», ενώ για άλλους πέντε ημεδαπούς σχηματίσθηκαν ανεξάρτητες δικογραφίες με την ίδια κατηγορία ενώ βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:.

• Πενήντα ένας (51) σκληροί δίσκοι Η/Υ
• Δύο (2) φορητοί Η/Υ,
• (298.398) ψηφιακά αρχεία βίντεο και εικόνας, παιδικής πορνογραφίας.

Τα κατασχεθέντα ψηφιακά πειστήρια, θα σταλούν για τις ανάλογες εργαστηριακές εξετάσεις στα Εγκληματολογικά Εργαστήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, προκειμένου να εξεταστεί και να προσδιοριστεί ο ακριβής αριθμός των επίμαχων αρχείων, το είδος τους και η ημερομηνία, κατά την οποία υπερφορτώθηκαν ενώ οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Φρίκη από βίντεο με σκληρό υλικό παιδικής πορνογραφίας!"

Γιατί «κατέβηκαν» οι αφίσες του θεατρικού «οι Γερμανοί ξανάρχονται»;Τι λέει το Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος

 Οι Γερμανοί ξανάρχονται... μεθαύριο στην κεντρική σκηνή του Κρατικού Θεάτρου Βορείου Ελλάδος, όμως, οι αφίσες που διαφήμιζαν την απολαυστική κωμωδία των Αλέκου Σακελλάριου, Χρήστου Γιαννακόπουλου εξαφανίστηκαν μέσα σε λίγες ώρες από τους δρόμους της συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, τις προηγούμενες μέρες, οι δρόμοι της Θεσσαλονίκης ήταν γεμάτοι με την κίτρινη αφίσα που έδειχνε τον Αδόλφο Χίτλερ ντυμένο με στολή χορεύτριας των γαλλικών καμπαρέ, όμως, αυτές οι αφίσες… εξαφανίστηκαν, για άγνωστους μέχρι τώρα λόγους.

Τι λέει το Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ για το έργο ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ (16/3/2012)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
για το έργο ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΞΑΝΑΡΧΟΝΤΑΙ


Το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος, στο πλαίσιο της επικοινωνιακής του πολιτικής, επέλεξε – όπως και σε άλλες περιπτώσεις– ως στρατηγική για τη διαφημιστική προβολή της παράστασης «Οι Γερμανοί ξανάρχονται», που ανεβαίνει στο Θέατρο της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών στις 18 Μαρτίου, τη μέθοδο των αλλεπάλληλων διαφημιστικών μηνυμάτων.

Την πρώτη αφίσα διαδέχτηκε ήδη η δεύτερη και θα ακολουθήσουν και άλλες.

Η απόσυρση του αρχικού διαφημιστικού υλικού της συγκεκριμένης παράστασης δεν συνδέεται με φήμες και σχόλια που κυκλοφορούν.
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατί «κατέβηκαν» οι αφίσες του θεατρικού «οι Γερμανοί ξανάρχονται»;Τι λέει το Κρατικό Θέατρο Β. Ελλάδος"

Αλληλεγγύη στην Ελλάδα από Γερμανούς διανοούμενους

Την έκκληση υπογράφουν 120 προσωπικότητες

Την έκκληση με τίτλο «Δημοκρατία αντί για δημοσιονομικό Σύμφωνο» που υπογράφουν 120 προσωπικότητες της Γερμανίας που είναι αλληλέγγυοι με την Ελλάδα, δημοσιεύει η εφημερίδα Tageszeitung.

Η Ένωση για την κριτική κοινωνική έρευνα (Assoziation für kritische Gessellschaftsforschung AkG), μέσω αυτής της έκκλησης προσπαθούν να υποστηρίξουν πως η ευρωπαϊκή κρίση χρέους θα συνεχίσει να οξύνεται δραματικά και η κορύφωση της, η οποία τοποθετείται στις αρχές του 2013, θα οδηγήσει στη δημιουργία ενός «αυταρχικού νεοφιλελεύθερου συνασπισμού στον οποίο θα συμμετάσχουν καπιταλιστικές ενώσεις, χρηματοπιστωτικοί φορείς, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η γερμανική κυβέρνηση και άλλες εξαγωγικές χώρες, οι οποίες με γρήγορες διαδικασίες θα περάσουν από τα κοινοβούλια το προσφάτως αποφασισθέν στις Βρυξέλλες δημοσιονομικό σύμφωνο».

«Δεν αντέχουμε άλλο αυτή την αντικοινωνική και αντιδημοκρατική πολιτική; όπως και τις ρατσιστικές επιθέσεις εναντίον του ελληνικού λαού» αναφέρει, μεταξύ άλλων, το κείμενο- έκκληση, κάνοντας επίσης λόγο για πλουτισμό των λίγων και πόνο των πολλών, αλλά και για «θαυμασμό για την αντίσταση και την αλληλεγγύη στον ελληνικό λαό».

«Ζητάμε το αυτονόητο: πραγματική δημοκρατία και μια καλή ζωή με αξιοπρέπεια για όλους -στην Ευρώπη και αλλού», επισημαίνεται στο κείμενο όπου υπογραμμίζεται εν συνεχεία ότι «Η κρίση στην Ευρώπη είναι η κορυφή του παγόβουνου. Κάτω από αυτό βρίσκεται μια βαθιά δομική κρίση του καπιταλισμού».

Οι συντάκτες του κειμένου υποστηρίζουν ότι «αυτό που συμβαίνει στην Ελλάδα απειλεί ολόκληρη την Ευρώπη: ανεργία, φτωχοποίηση ευρύτερων στρωμάτων του πληθυσμού, διάλυση του συστήματος υγείας, αύξηση των ψυχικών νοσημάτων και μείωση του προσδόκιμου ζωής».

Στο κείμενο εκφράζεται η αντίθεση στη «στρατηγική του σοκ» που εφαρμόστηκε από το ΔΝΤ σε πολλές αφρικανικές χώρες τη δεκαετία του 1980 αλλά και για το μετασχηματισμό της Ανατολικής Ευρώπης κατά τα πρώτα χρόνια της δεκαετίας του 1990, προκαλώντας πολλά θύματα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλληλεγγύη στην Ελλάδα από Γερμανούς διανοούμενους"

Εξαιρείται η εκκλησία από τις κατασχέσεις εκτάσεων του προγράμματος ΗΛΙΟΣ

Οι εκτάσεις που διακατέχονται από την Εκκλησία της Ελλάδος, εξαιρούνται ρητώς από τη νομοθετική διάταξη, που επιτρέπει στο κράτος να αποβάλει τους παρανόμως διακατέχοντες ακίνητα του δημοσίου για τις ανάγκες του προγράμματος ΗΛΙΟΣ, σύμφωνα με τροποποίηση που κατέθεσε ο υπουργός Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γ. Παπακωνσταντίνου.

Ο υπουργός διευκρίνισε ότι η διάταξη για τη δυνατότητα αποβολής, η οποία έχει περιληφθεί στο νομοσχέδιο για το Πάρκο του Ελληνικού και το Πρόγραμμα ΗΛΙΟΣ, αφορά μόνο τους παρανόμως διακατέχοντες, στους οποίους δεν ανήκει η Εκκλησία της Ελλάδος.

Παρ΄ όλα αυτά και για να μην υπάρχουν παρανοήσεις, ο υπουργός προχώρησε στη νομοτεχνική βελτίωση των σχετικών διατάξεων και ρητά πλέον αναφέρεται ότι εξαιρείται από αυτήν τη διαδικασία η Εκκλησία της Ελλάδος. Ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε, επίσης, ότι η συγκεκριμένη διάταξη δεν σχετίζεται με τη Μονή της Πεντέλης, η οποία, αν καταθέσει αίτημα, τότε αυτό θα εξεταστεί.

Πάντως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Πρωτόπαπας έσπευσε να προειδοποιήσει την κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της συζήτησης, «να μη φέρει αιφνιδιαστικά καμία διάταξη, που να αφορά θέμα επένδυσης της Εκκλησίας της Ελλάδος σε φωτοβολταϊκά, αν δεν προηγηθεί διεξοδική συζήτηση στη Βουλή». Πληροφορίες του ΑΜΠΕ, ωστόσο αναφέρουν ότι ήδη κάποιοι βουλευτές διερευνούν τις δυνατότητες για την προώθηση διακομματικής τροπολογίας, που θα ανοίγει το δρόμο στην Εκκλησία να επενδύσει σε φωτοβολταϊκά, μετά από σύναψη σχετικής σύμβασης με το Ελληνικό Δημόσιο.

Με άλλη τροποποίηση του κ. Παπακωνσταντίνου, μειώνεται στο 10%, από 15% το ποσοστό της κάλυψης επί της συνολικής επιφάνειας του τμήματος του Μητροπολιτικού Πόλου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά, στο οποίο θα αναπτυχθεί το Πάρκο Πρασίνου και Αναψυχής και τα πάσης φύσεως, μόνιμα κτίρια που θα ανεγερθούν για την εξυπηρέτηση του Μητροπολιτικού Πάρκου Πρασίνου και Αναψυχής. Με άλλες τροποποιήσεις που επέφερε ο υπουργός, μεταξύ άλλων, ορίζεται ότι στις ζώνες ανάπτυξης του Ελληνικού επιτρέπονται και οι χρήσεις εκπαίδευσης και έρευνας, με ειδικότερες χρήσεις στον τομέα της εκπαίδευσης (πανεπιστήμια και τεχνολογικά ιδρύματα και σχολές), τα ερευνητικά κέντρα και εργαστήρια, τις εγκαταστάσεις αξιοποίησης ερευνητικών αποτελεσμάτων, τη διοίκηση, τα ιατρεία, τις αθλητικές εγκαταστάσεις, πολιτιστικές εγκαταστάσεις, εστιατόρια και αναψυκτήρια και τους χώρους στάθμευσης (κτίρια και γήπεδα). Ο ανώτατος επιτρεπόμενος συντελεστής δόμησης για τις ζώνες εκπαίδευσης- έρευνας ορίζεται σε 0.3.

Στις ρυθμίσεις για το παράκτιο μέτωπο, περιλαμβάνεται πλέον και διάταξη, σύμφωνα με την οποία στην έκταση αυτή επιτρέπονται εφεξής όχι μόνο χρήσεις τουρισμού και αναψυχής, αλλά και εκπαιδευτικές, ερευνητικές και ψυχαγωγικές δραστηριότητες, που συνδέονται ιδίως με τον θαλάσσιο και παράκτιο χώρο, όπως θαλάσσια έρευνα, καταδύσεις, ενυδρεία κλπ. Επιπλέον, οι απαιτούμενες αποφάσεις για τις ζώνες ανάπτυξης θα πρέπει να εκδοθούν εντός τεσσάρων και όχι έξι μηνών, όπως αρχικά είχε προβλεφθεί από τη σχετική αίτηση που θα υποβάλλουν η «Ελληνικό ΑΕ» ή θυγατρικές της εταιρείες, ή, μετά από αίτηση τρίτων, στους οποίους έχει παραχωρηθεί η εκτέλεση και η εκμετάλλευση των έργων.

Με τις τροποποιήσεις του υπουργείου ορίζεται επίσης ότι οι εγκαταστάσεις του αμαξοστασίου του Τραμ και του Κέντρου Ελέγχου Περιοχής Αθηνών-Μακεδονίας της ΥΠΑ, παραμένουν εντός του ακινήτου του πρώην αεροδρομίου Ελληνικού και στις θέσεις που ευρίσκονται. Επιπλέον, με απόφαση των συναρμόδιων υπουργών καθορίζονται οι όροι και προϋποθέσεις παραμονής, το νομικό καθεστώς, το τυχόν αντάλλαγμα, τα ακριβή όρια και η ειδικότερη περιγραφή των εγκαταστάσεών τους, η διάρκεια παραμονής του Κέντρου Ελέγχου της ΥΠΑ και κάθε σχετική λεπτομέρεια. Για την ομαλή μετεγκατάσταση των φορέων του δημόσιου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που βρίσκονται εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου Ελληνικού- Αγίου Κοσμά συνιστάται Επιτροπή Μετεγκατάστασης Οργανισμών Ελληνικού (ΕΜΟΕ) διϋπουργικού χαρακτήρα. Έργο της επιτροπής είναι ο συντονισμός των αρμοδίων υπηρεσιών, η επίλυση τυχόν προβλημάτων των υπηρεσιών, κατά τη μετεγκατάσταση σε νέους χώρους υποδοχής, καθώς και ο επιτελικός σχεδιασμός, προγραμματισμός ή επίσπευση και ο έλεγχος των διαδικασιών απομάκρυνσης των φορέων που είναι εγκατεστημένοι εντός του Μητροπολιτικού Πάρκου.

Επίσης, προβλέπεται αντισταθμιστικό όφελος σε χρήμα από τη διαφορά των συντελεστών και για τους δήμους Κρωπίας, Μαρκόπουλου, Μεσογαίας, Παιανίας- Γλυκών Νερών και Σπάτων- Αρτέμιδος για την επιβάρυνση, που έχουν υποστεί λόγω της λειτουργίας του Αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος. Στην αρχική του μορφή το νομοσχέδιο προέβλεπε αντισταθμιστικό όφελος μόνο για τους δήμους πέριξ του Ελληνικού. Ο υπουργός Περιβάλλοντος δήλωσε ότι στο νομοσχέδιο θα κατατεθεί και τροπολογία για το σύστημα στήριξης των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την επίλυση συναφών θεμάτων που επείγουν. Πρόσθεσε, όμως, ότι αν δεν διαπιστώσει συναίνεση είναι έτοιμος να την αποσύρει. Στην τροπολογία προβλέπεται, μεταξύ άλλων, ότι «αποσυνδέεται η αναπροσαρμογή των τιμών πώλησης ενέργειας που παράγεται από ΑΠΕ, από τα τιμολόγια της ΔΕΗ ΑΕ και η αναπροσαρμογή συνδέεται με τον Δείκτη Τιμών Καταναλωτή του προηγούμενου έτους ώστε να αντικατοπτρίζεται η πραγματική απώλεια σε όρους αγοραστικής δύναμης».

Επίσης, το σύνολο των εσόδων από πλειστηριασμούς δικαιωμάτων εκπομπών αερίων θερμοκηπίου διατίθενται για τη στήριξη της ανάπτυξης του τομέα των ΑΠΕ, που συνεισφέρει στον μετριασμό του φαινομένου της κλιματικής αλλαγής. Ακόμη, παρέχεται η δυνατότητα προσαύξησης έως 10% των τιμών πώλησης, που προβλέπονται κάθε φορά, ηλεκτρικής ενέργειας για φωτοβολταϊκούς σταθμούς, υπό την προϋπόθεση ότι ποσοστό έως 80% του κόστους εξοπλισμού του εν λόγω σταθμού έχει παραχθεί σε χώρα της ΕΕ ή σε χώρα της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ζώνης. Εισάγεται, εξ άλλου, πρόβλεψη που εξισώνει τη μεταχείριση από πλευράς ΦΠΑ του έργου κατασκευής του αγωγού πετρελαίου «Μπουργκάς- Αλεξανδρούπολη», με την κατασκευή επενδυτικών αγαθών από οργανισμούς, επιχειρήσεις και εταιρείες κοινής ωφέλειας.

Στο νομοσχέδιο για το Πάρκο του Ελληνικού κατατέθηκε και τροπολογία με την οποία θα διατεθούν Έλληνες δημόσιοι υπάλληλοι προκειμένου να συνδράμουν με την παροχή ειδικών γνώσεων τις αρχές της Κύπρου ενόψει της Κυπριακής Προεδρίας το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξαιρείται η εκκλησία από τις κατασχέσεις εκτάσεων του προγράμματος ΗΛΙΟΣ"

Δεν αποκλείεται «λουκέτο» στα βενζινάδικα

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι πρατηριούχοι στην απελευθέρωση του ωραρίου

Αντιδράσεις στους κύκλους των βενζινοπωλών έχει φέρει η τροπολογία για την απελευθέρωση του ωραρίου των πρατηρίων καυσίμων, η οποία κατατέθηκε από τον υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, και αποτελεί υποχρέωση του δεύτερου Μνημονίου.

Οι βενζινοπώλες είναι αντίθετοι στο ενδεχόμενο, καθώς ήδη βρίσκονται αντιμέτωποι με τη μειωμένη κατανάλωση, ενώ τα πρατήρια λειτουργούν από τις 6.30 το πρωί μέχρι τις 22:30 το βράδυ.

Μάλιστα δεν αποκλείεται να προχωρήσουν σε πανελλαδικές κινητοποιήσεις σε περίπτωση που τελικά περάσει η τροπολογία.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν αποκλείεται «λουκέτο» στα βενζινάδικα"

Κι άλλα στοιχεία για το μεγάλο φαγοπότι στο ΙΚΑ!

- 4 τόνοι γύψου στοιβαγμένοι στις αποθήκες
- Στα αζήτητα πιεσόμετρα την ώρα που δεν υπάρχουν για δείγμα σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ
- 8.000 πανάκριβα επιθέματα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι η έρευνα των ελεγκτών του ΕΟΠΥΥ, προκειμένου να εντοπισθούν ατασθαλείες στις προμήθειες του ΙΚΑ. Ήδη έχουν ελεγχθεί 11 αποθήκες στην Αθήνα καθώς και η κεντρική αποθήκη του ιδρύματος στον Άλιμο. Τόνοι γύψου, πιεσόμετρα, πανάκριβα επιθέματα, οδοντιατρικά και άλλα αναλώσιμα, είμαι μερικά από τα στοιχεία που έχουν ανακαλύψει οι ελεγκτές.

Πρόκειται για ποσότητες υγειονομικού υλικού που είχαν αγορασθεί με χρήματα του Ταμείου και δεν αξιοποιήθηκαν ποτέ.

Μετά τα ληγμένα οδοντιατρικά υλικά που αγοράσθηκαν χωρίς να αξιοποιηθούν και την ίδια ώρα αγοράζονταν καινούρια, μια άλλη αποκάλυψη έρχεται να αποδείξει τα τεκταινόμενα στο ΙΚΑ.

Πάνω από 4 τόνους γύψο βρήκαν οι υπάλληλοι του ΕΟΠΥΥ και ψάχνουν ακόμη να βρουν σε τι ωφελούσε.

Επίσης διαπιστώθηκε ότι στις κεντρικές αποθήκες του Ταμείου στον Άλιμο υπήρχαν 369 πιεσόμετρα ενώ την ίδια ώρα πολλές μονάδες του ΙΚΑ δε διαθέτουν πιεσόμετρα ούτε για δείγμα.

Ακόμη βρέθηκαν 8.000 τεμάχια πανάκριβων επιθεμάτων, τα οποία κόστισαν σε κάθε μονάδα Υγείας που θα μεταφέρονταν 60.000 ευρώ

Η Ένορκη Διοικητική Εξέταση πάντως συνεχίζεται ενώ το τελικό πόρισμα του ΕΟΠΥΥ αναμένεται να δοθεί την ερχόμενη εβδομάδα, από την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, στη δημοσιότητα. Στο μεταξύ από το μικροσκόπιο των ελεγκτών του ΕΟΠΥΥ, περνουν πια και συγκεκριμένοι υπάλληλοι που φέρονται να εμπλέκονται στις αγορες των υλικών αλλά και στην πολύχρονη αποθήκευση τους.Αναμένεται να επιβλήθούν βαρύτατες ποινές σε όσους εμπλέκονρται αστο μεγάλο φαγοπότι του ΙΚΑ

iatropedia.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κι άλλα στοιχεία για το μεγάλο φαγοπότι στο ΙΚΑ!"

Την Κυριακή η διάθεση 100 τόνων πατάτας στη Λάρισα!

Με τη διάθεση και των τελευταίων 100 τόνων πατάτας Νευροκοπίου – Αμύνταιου ολοκληρώνεται την Κυριακή η πρώτη δράση των Ενεργών Πολιτών Λάρισας.

Το στοίχημα για μια νεοσύστατη κίνηση που λειτουργεί σε απόλυτα εθελοντική βάση είναι μεγάλο: από τις 9 το πρωί μέχρι αργά το μεσημέρι οι περισσότεροι από 1200 Λαρισαίοι που υπέβαλαν αίτηση παραγγελίας θα μπορούν να προμηθευτούν από τέσσερις πατατοπαραγωγούς, άριστης ποιότητας και χαμηλής τιμής πατάτα σε συσκευασία των 20 κιλών αντί του ποσού των 5,5 ευρώ.

Οσοι υπέβαλαν αίτηση παραγγελίας θα πρέπει να επιβεβαιώσουν αν τα ονόματά τους περιλαμβάνονται στην λίστα κοιτώντας στην αρχική σελίδα της ιστοσελίδας wwww.energw.gr καθώς και την ποσότητα που τους διατίθεται και την ακριβή ώρα προσέλευσής τους στο χώρο διανομής. Οι Ενεργοί Πολίτες παρακαλούν τους συμπολίτες τους να τηρήσουν την ώρα προσέλευσης και να έχουν το ακριβές χρηματικό αντίτιμο της παραγγελίας τους, που θα καταβάλουν απευθείας στον παραγωγό για την καλύτερη και ταχύτερη εξυπηρέτησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι η διάθεση των 100 χιλιάδων κιλών θα γίνει στο υπαίθριο πάρκιν ανάμεσα στη σκεπαστή αγορά και το αστυνομικό μέγαρο της Νεάπολης. Για τους συμπολίτες που δεν έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο ή δεν πρόλαβαν να παραγγείλουν θα διατεθεί περιορισμένη ποσότητα εκτός λίστας με αριθμό προτεραιότητας που θα παραλαμβάνουν το πρωί της Κυριακής από τη γραμματεία υποδοχής.

Στις 11.30 πριν το μεσημέρι της ίδιας μέρας εκπρόσωποι όλων των φορέων ή δομών κοινωνικής μέριμνας θα παραλάβουν ποσότητα πατάτας που θα τους διατεθεί δωρεάν για την κάλυψη αναγκών οικονομικά αδύναμων συμπολιτών. Η συνολική ποσότητα που θα τους μοιραστεί ανέρχεται σε 3 χιλιάδες κιλά.

Οι Ενεργοί Πολίτες Λάρισας ήδη ετοιμάζονται για διάθεση και άλλων προϊόντων στους καταναλωτές δίνοντας βαρύτητα στο τρίπτυχο: φθηνό, ποιοτικό, ελληνικό προϊόν από τον παραγωγό στον καταναλωτή χωρίς μεσάζοντες. Παράλληλα, έχουν φέρει σε επαφή μικροπαραγωγούς της περιοχής με συλλογικότητες και φορείς για να διατεθούν τοπικά προϊόντα στους πολίτες του Ν. Λάρισας.

onlarissa.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Την Κυριακή η διάθεση 100 τόνων πατάτας στη Λάρισα!"

Δεμένα από τη Δευτέρα τα πλοία - Αποφάσισε απεργία η ΠΝΟ

48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες από τις 06:00 το πρωί της Δευτέρας αποφάσισε σήμερα η ΠΝΟ.

Με τα σοβαρά προβλήματα που έχουν ανακύψει στον χώρο της ακτοπλοΐας, θα βρεθεί αντιμέτωπη, άμεσα, η νέα πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Ναυτιλίας.

Η υπουργός Ανάπτυξης, Α. Διαμαντοπούλου και ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Γ. Κουτρουμάνης θα συναντηθούν, αύριο στις 2 μετά το μεσημέρι, με την Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΝΟ, στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη.

Οι ναυτεργάτες, που κατέρχονται σε απεργιακές κινητοποιήσεις από τη Δευτέρα, δηλώνουν αποφασισμένοι ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσουν και να υποκύψουν σε πολιτικές πιέσεις, αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Την ίδια στιγμή, οι ακτοπλόοι θέτουν θέμα αλλαγής του θεσμικού πλαισίου για την ακτοπλοΐα, ενώ κάποιες ακτοπλοϊκές εταιρείες προχωρούν, από 1ης Απριλίου, σε αυξήσεις των εισιτηρίων, επικαλούμενες λειτουργικά προβλήματα.

Ο αρμόδιος τομεάρχης της ΝΔ για θέματα ναυτιλίας, Γιάννης Πλακιωτάκης, σε δηλώσεις του στο ΑΜΠΕ, τόνισε ότι «οι αναγγελθείσες κινητοποιήσεις των ναυτεργατών επιβεβαίωσαν, με τον χειρότερο τρόπο, τις επιφυλάξεις που έχουμε εκφράσει εδώ και καιρό». Πρόσθεσε ότι «η ελληνική εμπορική ναυτιλία χρειάζεται γερό τιμόνι και καθαρές λύσεις», ενώ απέδωσε όλα τα προβλήματα στην έλλειψη αυτόνομου υπουργείου για τη ναυτιλία.

Φορείς και αγρότες από την Κρήτη αλλά και το Επιμελητήριο Κυκλάδων, με επιστολές τους προς την ΠΝΟ, αλλά και στους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Ανάπτυξης και Ναυτιλίας, ζητούν να εξευρεθεί συμβιβαστική λύση και να μην παρεμποδιστεί η μεταφορά προϊόντων, καθώς κάτι τέτοιο θα επιφέρει, αναπόφευκτα, τεράστια οικονομική ζημιά.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεμένα από τη Δευτέρα τα πλοία - Αποφάσισε απεργία η ΠΝΟ"

«Καταλαβαίνω τον ηλεκτρολόγο που δεν μου κόβει απόδειξη, το γιατρό όχι»

Δ. Σαββόπουλος: Να σεβαστούν οι νέοι τον τόπο που ζουν

Ο Διονύσης Σαββόπουλος κοιτώντας την κατάσταση που βιώνει η χώρα μας, κάνει κριτική ενώ πρώτα έχει κάνει τη δική του αυτοκριτική.

Ο καλλιτέχνης υποστηρίζει πως η Ελλάδα θα σταματήσει να τρώει τα παιδιά του όταν πρώτα εκείνα σεβαστούν τον τόπο που ζουν.

«Δεν είδα ποτέ να γίνεται μια απεργία, μια συνδικαλιστική προσπάθεια, στα προηγούμενα χρόνια, με αίτημα να σταματήσουν οι διορισμοί στο δημόσιο γιατί βουλιάζει η χώρα. Καταλαβαίνω τον ηλεκτρολόγο που δεν μου κόβει απόδειξη, αλλά και κοτζάμ γιατρός, δεν ντρέπεται που κάνει το κορόιδο;», λέει στο aixmi.gr.

Ενώ συνεχίζει με μια φράση που του λέει μια φίλη του και την ενστερνίζεται απόλυτα. «Όπως λέει μια φίλη, θα σταματήσει ο τόπος να «τρώει τα παιδιά του» όταν τα παιδιά του σταματήσουν να «τρώνε τον τόπο».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Καταλαβαίνω τον ηλεκτρολόγο που δεν μου κόβει απόδειξη, το γιατρό όχι»"

«Πληρώστε τα χρέη σας ή τέλος οι πιστώσεις»

Υπουργείο Εσωτερικών προς ΟΤΑ:

Πιστώσεις τέλος για όσους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Δήμους, Νομαρχίες, δημοτικές επιχειρήσεις) δεν έχουν εξοφλήσει τις ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις τους!

Με εγκύκλιο που απέστειλε το υπουργείο Εσωτερικών προς τους ΟΤΑ και τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, προβλέπεται πως «η εξόφληση των ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεών τους θα γίνει όχι με τη συνδρομή των χρηματοπιστωτικών δομών και δανείων, αλλά σε βάρος των πιστώσεων, που έχουν προβλεφθεί για το σκοπό αυτό, στον Κρατικό προϋπολογισμό και με έκτακτη χρηματοδότηση των δικαιούχων φορέων».

Σύμφωνα μάλιστα με το Υπουργείο η εξόφληση ληξιπρόθεσμων υποχρεώσεων, αποτελεί βασικό στόχο της δημοσιονομικής πολιτικής της χώρας για το 2012.

Σημειώνεται ακόμη ότι «οι σχετικές πιστώσεις θα μεταβιβαστούν στους δικαιούχους φορείς από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, μέσω του προϋπολογισμού του υπουργείου Εσωτερικών και ότι οι πληρωμές πρέπει να γίνουν το συντομότερο δυνατό και μέσα στις οριζόμενες προθεσμίες».

Η εγκύκλιος αναφέρει, επίσης, ότι η έκτακτη χρηματοδότηση θα διατεθεί για τις δηλωθείσες υποχρεώσεις και σε αντίθετη περίπτωση θα επιστρέφεται το σύνολο ή μέρος της έκτακτης χρηματοδότησης στον Κρατικό προϋπολογισμό, ενώ παράλληλα γίνεται γνωστό ότι το Γενικό Λογιστήριο τού Κράτους, σε συνεργασία με το υπουργείο Εσωτερικών, θα προβεί σε επιτόπιους δειγματοληπτικούς ελέγχους, προκειμένου να επαληθευτεί το ύψος των υποχρεώσεων, πριν από τη λήψη της απόφασης χρηματοδότησης, αλλά και μετά την καταβολή των πληρωμών.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πληρώστε τα χρέη σας ή τέλος οι πιστώσεις»"

Όλοι παραδέχονται την αποτυχία των Μνημονίων...Μόνο η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει

Το μαρτύριο του Σισύφου που βιώνει η Ελλάδα εδώ και δυόμισι χρόνια συνεχίζεται. Μετά το πρώτο Μνημόνιο ήρθε το δεύτερο, κι όλα δείχνουν ότι έρχεται και τρίτο. Κάθε «ανάσα» που δίνουν στη χώρα είναι μόνο για να της σφίξουν περισσότερο τη θηλιά στο λαιμό.

Τα μεγάλα αδιέξοδα φάνηκαν πριν ακόμη μπουν οι υπογραφές για τη νέα δανειακή σύμβαση. Πολλές είναι οι ενστάσεις για το κατά πόσο έχει αποφευχθεί ο κίνδυνος της χρεοκοπίας. Η βιωσιμότητα του χρέους αμφισβητείται ακόμη και από τους Σόιμπλε, Γιούνκερ, Ζέλικ, Ντράγκι. Οι ίδιοι οι αρχιτέκτονες του νέου σχεδίου «διάσωσης» –οι δανειστές μας– ανακαλύπτουν ότι θα χρεια- στεί και «νέα σωτηρία». Πολιτικοί, οικονομολόγοι, διεθνή ΜΜΕ υποστηρίζουν ότι η Ελλάδα απλώς κέρδισε λίγο χρόνο:

1. Υπάρχει σοβαρός κίνδυνος το χρέος να φτάσει ξανά στο επίπεδο του 160% το 2020, που δεν είναι διαχειρίσιμο κι ενώ ο λαός θα έχει υποστεί τα πάνδεινα.

2. Πριν ακόμη εκταμιευτεί το πακέτο των 130 δις ευρώ, από τα οποία κάτι... ψιλά θα καταλήξουν στο χρέος –το βασικό ποσό θα κατευθυνθεί στις τράπεζες και στους ομολογιούχους–, πολλοί μιλούν για την ανάγκη νέου πακέτου βοήθειας ύψους 20 με 50 δις ευρώ, και βλέπουμε...

3. Οι άγριες περικοπές έχουν μεταμορφώσει την ύφεση σε Λερναία Ύδρα, που κάνει εξαιρετικά δύσκολη την επίτευξη των στόχων του δεύτερου Μνημονίου.

4. Μένει στον αέρα η επιστροφή της χώρας στις αγορές, μετά τη μεγάλης έκτασης αναδιάρθρωση του χρέους (200 δις ευρώ).

5. Υπεραισιόδοξες είναι οι εκτιμήσεις, ακόμη και για την αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, που εξελίσσεται σε... ξεπούλημα των ασημικών, αφού σε περίοδο διεθνούς οικονομικής κρίσης οι επενδυτικές «ευκαιρίες» είναι πολλές ανά τον κόσμο...

6. Η ανάπτυξη, που είναι το μεγάλο ζητούμενο, παραμένει γράμμα κενό.

7. Χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά δεν γλιτώνουν τη χρεοκοπία.

8. Η έξοδος από το ευρώ και η άτακτη επιστροφή στη δραχμή παραμένουν «μπαμπούλας».

Ο «Τιτανικός»

Κι όμως, αυτό που ο κόσμος έχει τούμπανο εμείς εδώ συνεχίζουμε να το αντιμετωπίζουμε με στρουθοκαμηλισμό. Ο πρωθυπουργός, Λουκάς Παπαδήμος, χαρακτήρισε «ιστορικής σημασίας» τη συμφωνία για τη νέα δανειακή σύμβαση και το PSI. «Μας δίνεται η δυνατότητα να κινηθούμε σε συνθήκες σταθερότητος, να περιοριστεί η αβεβαιότητα, η οποία έχει επηρεάσει ανασταλτικά την οικονομική δραστηριότητα, και να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη στην προοπτική της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε.

Πιο πανηγυρικός ήταν ο υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος: «Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη που δίνει στη χώρα μια νέα ευκαιρία», δήλωσε. Υποστήριξε ότι «το εφιαλτικό σενάριο της χρεοκοπίας αποφεύχθηκε» και επιχείρησε να υποβαθμίσει και τα περί επιτροπείας, την ώρα που οι Financial Times αναφέρονται σε αθηναϊκό κράτος της τρόικας, εκατόν εξήντα Γερμανοί εφοριακοί ετοιμάζουν τις βαλίτσες τους για να μας βάλουν τάξη κ.λπ. «Έχουμε μηχανισμούς παρακολούθησης και στήριξης του προγράμματος αυτού, που σέβονται απολύτως τη θεσμική ισοτιμία και αξιοπρέπεια της χώρας», τόνισε...

Στην ίδια γραμμή κινήθηκε και ο μέχρι πρότινος αντιμνημονιακός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνης Σαμαράς. «Κλείνει ένας κύκλος αβεβαιότητας, ασάφειας και παλινωδιών, που άνοιξε πριν από δύο χρόνια η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τις πράξεις και τις παραλείψεις της», δήλωσε. «Η χώρα κερδίζει χρόνο και ανοίγει ένα παράθυρο ελπίδας».

Το ταξίδι του «Τιτανικού» συνεχίζεται. Η ρότα δεν έχει αλλάξει. Το παγόβουνο παραμένει απειλητικό και πιο ορατό από ποτέ. Η εύκολη απάντηση είναι ο αφορισμός για τις «Κασσάνδρες». Οι αριθμοί, όμως, είναι αποκαλυπτικοί και ανελέητοι.

Παγίδα η ύφεση

Σοκ προκάλεσε η αποκάλυψη από ξένα ΜΜΕ (CNBC, Reuters, Financial Times) της 10σέλιδης έκθεσης της τρόικας που μοιράστηκε στους υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης, την ώρα που δινόταν το «πράσινο φως» από το Eurogroup για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση (21/2/2012). Επισήμανε τον κίνδυνο ότι εάν δεν προχωρήσουν οι δομικές μεταρρυθμίσεις και τα άλλα μέτρα, μέσα σε οχτώ χρόνια, δηλαδή το 2020, το χρέος θα διαμορφωθεί και πάλι στο 160% του ΑΕΠ που δεν είναι βιώσιμο, ενώ ο στόχος είναι να πέσει στο 120%.

Η τρόικα έκανε λόγο για «θεμελιώδη ασυμφωνία» μεταξύ του στόχου του προγράμματος για μείωση του χρέους και βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας. Δύο από τις βασικές αρχές της συμφωνίας είναι αυτοαναιρούμενες και αλληλοσυγκρουόμενες. Η αυστηρή λιτότητα μπορεί να οδηγήσει σε αδυναμία επίτευξης των στόχων και σε αύξηση των επιπέδων του χρέους. «Η εσωτερική υποτίμηση που χρειάζεται για την ανάκτηση της ελληνικής ανταγωνιστικότητας οδηγεί αναπόφευκτα σε βραχυπρόθεσμη αύξηση της αναλογίας χρέους προς ΑΕΠ», ανέφερε η έκθεση. Το σενάριο αυτό «θα οδηγήσει σε πολύ υψηλότερο χρέος, αφήνοντάς το στο 160% του ΑΕΠ το 2020». Δεδομένων των κινδύνων, το ελληνικό πρόγραμμα ίσως παραμείνει «επιρρεπές σε “τριγμούς”, με τα ερωτήματα για τη βιωσιμότητά του να παραμένουν», όπως τονίζεται στην έκθεση.

Γερμανική... βεβαιότητα αποτυχίας!

Αυτοί που προκλητικά παραδέχονται ότι είναι ανεπαρκές το νέο πακέτο διάσωσης είναι οι ίδιοι οι Γερμανοί, χωρίς να αντιλαμβάνονται ότι η στάση τους αυτή αποτελεί στην ουσία ομολογία αποτυχίας.

Ορθάνοιχτο άφησε το ενδεχόμενο η Ελλάδα να χρειαστεί και τρίτο πακέτο βοή θειας ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του γερμανικού Ομοσπονδιακού Κοινοβουλίου, Νόρμπερτ Λάμερτ, τόνισε πως «δεν υπάρχουν εγγυήσεις ότι η πορεία που επελέγη οδηγεί στην επιτυχία» (24/2/2012). «Μπορεί να μην είναι η τελευταία φορά που η γερμανική Βουλή ασχολείται με το θέμα της οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε λίγες ημέρες πριν (11/2/2012) είχε εκφράσει αμφιβολίες και για το κατά πόσο η Ελλάδα θα κατορθώσει να μειώσει το χρέος της στο 120% του ΑΕΠ έως το 2020, ακόμη κι αν εφαρμόσει τα νέα μέτρα για τα οποία έχει δεσμευτεί. Μιλώντας στη συνεδρίαση των Κοινοβουλευτικών Ομάδων του κυβερνητικού συνασπισμού είχε εκφράσει την άποψη ότι το ελληνικό χρέος θα φτάσει στο 136% του ΑΕΠ το 2020. Την επόμενη ημέρα, ωστόσο, άλλαξε την... κασέτα και είπε ότι μπορεί να είναι κάτι λιγότερο κ.λπ.

Πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο για ένα νέο δάνειο και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ. Κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του στο Αλ Τζαζίρα, όταν ρωτήθηκε αν είναι σίγουρος ότι η Ελλάδα δεν θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο στήριξης, απάντησε: «Αυτό είναι κάτι που δεν μπορούμε να αποκλείσουμε».

Πιθανότητες σωτηρίας της Ελλάδας βλέπει μόνο εκτός Ευρωζώνης ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χανς-Πέτερ Φρίντριχ. Πρότεινε, μάλιστα, να της δοθούν κίνητρα αποχώρησης. «Δεν μιλώ για αποκλεισμό της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, αλλά να καταφέρουμε να δημιουργήσουμε κίνητρα αποχώρησης, τα οποία δεν θα μπορούσε να αρνηθεί», δήλωσε στο περιοδικό Der Spiegel. «Εκτός της νομισματικής ένωσης, οι πιθανότητες να ξαναγίνει ανταγωνιστική η Ελλάδα είναι σίγουρα μεγαλύτερες απ’ ό,τι αν μείνει στην Ευρωζώνη», τόνισε.

«Ανέφικτο» χαρακτήρισε και το Reuters το στόχο για μείωση του χρέους μέχρι το 2020 σε επίπεδα που το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο θεωρεί βιώσιμα».

Η ουσία, πάντως, είναι ότι και πάλι οι αποφάσεις αναθεωρούνται από τη μια ημέρα στην άλλη. Η Ελλάδα συνεχίζει να ταξιδεύει στο άγνωστο με βάρκα την... απελπισία.

Εσωτερική υποτίμηση

Πάλι ο λογαριασμός δεν βγαίνει. Κι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που οι Έλληνες εξαναγκάζονται σε νέες θυσίες. Τους ζητούν να γίνουν «ανταγωνιστικοί» όπως οι Αλβανοί, οι Τούρκοι και οι Βαλκάνιοι, όταν οι τιμές που πληρώνουν για τα ίδια προϊό ντα εδώ είναι διπλάσιες απ’ ό,τι στη Γερμανία ή στη Γαλλία και κανένας... ανευθυνοϋπεύθυνος δεν έχει απαντήσει μέχρι τώρα γιατί συμβαίνει αυτό.

Οι αδύναμοι καλούνται να πληρώσουν φόρους με λεφτά που δεν έχουν, γιατί «στέγνωσαν»· οι συνταξιούχοι καταδικάζονται στην αναξιοπρέπεια· σκοτώνονται τα όνειρα των νέων· νεκρώνονται η αγορά και η οικονομία· τα δημόσια συσσίτια εξελίσσονται σε μόνιμη κοινωνική παράμετρο καταπολέμησης της ανέχειας, ενώ μια σπίθα θέλει για να εκραγεί η κοινωνία.

Αποκαλυπτικός ήταν ο υπουργός Οικονομικών της Ολλανδίας, Γιαν Κις ντε Γιάγκερ. «Αποφεύχθηκε μια σκληρή χρεοκοπία, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι αποκλείεται κάθε άλλου είδους χρεοκοπία», τόνισε μιλώντας στην ολλανδική Βουλή.

Η εσωτερική υποτίμηση ενέχει τον πιο σοβαρό κίνδυνο για την κοινωνική συνοχή. Χιλιάδες ελληνικά νοικοκυριά κήρυξαν ή ετοιμάζονται να κηρύξουν στάση πληρωμών μετά τις άγριες περικοπές και την ανεργία. Το κίνημα «Δεν πληρώνω γιατί δεν έχω» διευρύνεται συνεχώς.

«Το πρόβλημα, όπως παραδέχεται το ΔΝΤ, βρίσκεται στην ίδια τη συνταγή πολιτικής που προσφέρεται στην πάσχουσα ελληνική οικονομία», επισήμανε η Wall Street Journal. «Πολλοί παρατηρητές ρωτούν τώρα όχι αν θα καταρρεύσει αυτό το σκληρό και αντιλαϊκό πρόγραμμα, αλλά πότε... Αυτό υποδηλώνει το φόβο ότι θα μπορούσαν να επανεμφανιστούν οι ανησυχίες για ελληνική αποχώρηση από τη νομισματική ένωση ακόμη και φέτος!».

«Είναι αβέβαιο αν ένας ακόμη γύρος λιτότητας μπορεί να φέρει την Ελλάδα σε σημείο που να παράγει αρκετά εισοδήματα για να αποπληρώνει τις υποχρεώσεις της», επισήμαναν οι New York Times.

«Η Ελλάδα πρέπει να βρει δρόμο εξόδου από τη σχετική φτώχεια στην οποία κατεβαίνει τώρα», ανέφεραν και οι Financial Times. «Όπως άλλες χώρες που χτυπήθηκαν σκληρά από την κρίση, βρίσκεται περισσότερα χρόνια μακριά από τα ευρωπαϊκά επίπεδα ευημερίας του πυρήνα απ’ όσο νόμιζε στην αρχή!» προειδοποίησαν.

Το σενάριο της δραχμής

Ούτε η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ και επιστροφή στη δραχμή αποκλείονται, παρά τα σχέδια «σωτηρίας». Αντίθετα, παραμένει στο τραπέζι. «Ίσως η Ελλάδα αποφασίσει ότι είναι καλύτερο να εγκαταλείψει την Ευρωζώνη παρά να προχωρήσει σε ένα τόσο σκληρό πρόγραμμα περικοπών», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, Λικ Φρίντεν, στο Reuters. «Η Ευρωζώνη είναι πλέον καλύτερα προετοιμασμένη για να αντιμετωπίσει μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδας», κατέληξε.

Υπάρχει, όμως, και η άλλη όψη του νομίσματος. Μέσα στον ορυμαγδό κατά της Ελλάδας, ας θυμηθούμε τα όσα δήλωσε ο πρώην Γερμανός καγκελάριος, Χέλμουτ Σμιτ (5/10/2011). Δεν θεωρεί καταστροφή μια προσωρινή αδυναμία πληρωμών της Ελλάδας. «Κάτι τέτοιο θα ήταν βέβαια μεγάλη συμφορά, αλλά όχι συμφορά που θα απειλούσε την ύπαρξή τους», είπε αναφερόμενος στους Έλληνες αλλά και στους Ευρωπαίους στο εβδομαδιαίο έντυπο Die Zeit. «Κι αυτό ισχύει τόσο για τις οικονομικές όσο και για τις πολιτικές συνέπειες μιας τέτοιας χρεοκοπίας». Σύγκρινε, μάλιστα, την κατάσταση της Ελλάδας με την κατάσταση της Γερμανίας μετά το τέλος του Β' Παγκοσμίου Πολέμου. «Σε σχέση με την τότε κατάσταση της Γερμανίας και την προθυμία παροχής βοήθειας από τα κράτη, που λίγα χρόνια πριν ήταν εχθροί μας, το παρόν ελληνικό πρόβλημα είναι μικρότερο», τόνισε. «Και να πάρει ο διάολος τους Ευρωπαίους αρχηγούς κρατών, αν δεν καταφέρουν να σώσουν την Ελλάδα!».

Να, όμως, που δεν το κάνουν... 

epikaira.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Όλοι παραδέχονται την αποτυχία των Μνημονίων...Μόνο η ελληνική κυβέρνηση πανηγυρίζει"

Κτίρια του Δημοσίου, γίνονται εκλογικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ

Σύμφωνα με τη λίστα που δόθηκε στη δημοσιότητα 

Στα εκλογικά κέντρα συμπεριλαμβάνονται αρκετά δημαρχεία, πολιτιστικά κέντρα και ΚΕΠ, ενώ το κτίριο της ΕΤ3 θα επιστρατευτεί στην Καστοριά. Εντύπωση, τέλος, προκαλεί και το εκλογικό κέντρο «Λιμάνι» στη Θεσσαλονίκη όπου μάλλον υποδηλώνει κάποιο υπαίθριο χώρο όπου θα μπορούν οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ να ρίχνουν την ψήφο τους.


Συνολικά, τα εκλογικά κέντρα ανέρχονται σε 768 ενώ 1074 είναι οι κάλπες που θα στηθούν. 
Η ψηφοφορία θα διαρκέσει από τις 9 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα.


Μα ΠΟΥ βρισκόμαστε τελικά; Βλέπουμε στην λίστα των σημείων, όπου οι "ψηφοφόροι" του ΠΑΣΟΚ μπορούν να ψηφίσουν τον ΕΝΑ και ΜΟΝΑΔΙΚΟ , ΚΟΜΜΑΤΙΚΟ υποψήφιο του ΚΟΜΜΑΤΟΣ τον ΕΥΑΓΓ.ΒΕΛΙΖΕΛΟ, στην λίστα λοιπόν των σοσιαΛΗΣΤΩΝ υπάρχουν ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΕΠ του ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΔΕΚΑΔΕΣ ΚΑΠΗ των Δήμων καθώς και το κτίριο της ΕΤ3 στην ΚΑΣΤΟΡΙΑ !! Απορούμε ΠΟΙΟΙ θα ανοίξουν τα ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΚΕΠ την ΚΥΡΙΑΚΗ , το ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΡΑΤΙΚΟ κτίριο της ΕΤ3 στην Καστοριά (ημέρα αργίας) κ.λ.π. για να γίνει η ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ψηφοφορία του ΠΑΣΟΚ;
ΠΟΙΟΣ θα πληρώσει αυτούς τους υπαλλήλους;
ΠΟΙΟΣ θα ευθύνεται αν υπάρξουν φθορές, ζημιές, καταστροφές στα ΔΗΜΟΣΙΑ ΚΡΑΤΙΚΑ κτίρια. 
Θα πληρώσει το ΠΑΣΟΚ; 
Μα, αυτό δεν πληρώνει τους υπαλλήλους του και χρωστάει σε όποιον μιλάει ... Ελληνικά. 
Και πέραν τούτου, με ΠΟΙΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ κομματικός φορέας, ΑΣΚΕΙ , ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗ σε ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΑ περιουσία; 
Μήπως αυτό ΔΙΝΕΙ το δικαίωμα σε ΟΛΑ κόμματα τα πράξουν το ΙΔΙΟ για τις ΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ εργασίες τους; 
ΠΟΙΟΣ θα τους το αρνηθεί τότε; 

ΕΔΩ Η ΛΙΣΤΑ των ΣοσιαΛΗΣΤΩΝ


skeftomasteellhnika.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα » "Κτίρια του Δημοσίου, γίνονται εκλογικά κέντρα του ΠΑΣΟΚ"

Νέες μειώσεις μισθών προαναγγέλ​λουν Μορς και Λαγκάρντ!

Νέες μειώσεις μισθών στον ιδιωτικό τομέα προανήγγειλαν ο εκπρόσωπος της Κομισιόν στην τρόικα, Ματίας Μορς, αλλά και η Κριστίν Λαγκάρντ του ΔΝΤ.

Μετά τη μείωση κατά 22% του κατώτατου μισθού και κατά 32% του μισθού των νέων έως 25 ετών, ο Μορς διαπιστώνει ότι το εργατικό κόστος στην Ελλάδα έχει μειωθεί κατά 50% περίπου από το επιθυμητό!

Δηλαδή, το «επιθυμητό» για εκείνον είναι να περικοπούν κι άλλο 50% οι μισθοί;

Ακριβώς!

Όπως είπε παρουσιάζοντας την έκθεση της Κομισιόν για την ελληνική οικονομία, «ως προς τη μείωση του μοναδιαίου κόστους εργασίας θα έλεγα ότι είμαστε στη κάπου στη μέση».

Σαφές μήνυμα, όμως, για νέα συμπίεση των μισθών στην Ελλάδα έστειλε και η επικεφαλής του ΔΝΤ. Μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, η Κριστίν Λαγκάρντ συνέκρινε τις αμοιβές στην Ελλάδα με αυτές της Πορτογαλίας, της Ισπανίας αλλά ακόμη και της Κροατίας -χώρας εκτός της ζώνης του Ευρώ!

«Ο κατώτατος μισθός στην Ελλάδα είναι αυτή τη στιγμή υψηλότερος κατά 50% από αυτόν στην Πορτογαλία, 17% από αυτόν στην Ισπανία και πολλαπλάσιος χωρών όπως της Κροατίας, για παράδειγμα. Έγιναν πολλά τα τελευταία χρόνια για να αυξηθούν αυτές οι αποκλίσεις. Τώρα είναι ξεκάθαρο ότι η χώρα πρέπει να επιστρέψει σε μια πορεία που μακροπρόθεσμα είναι βιώσιμη».

Βιώσιμη ως χώρα μπορεί να γίνει η Ελλάδα.

Επιβιώσιμη για τους Έλληνες, άραγε θα είναι;

aixmi.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες μειώσεις μισθών προαναγγέλ​λουν Μορς και Λαγκάρντ!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news