facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 16 Μαρτίου 2012

Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα σχεδιάζει το ΚΚΕ στις 20 Μαρτίου

Ενάντια στη νέα δανειακή σύμβαση

Συγκεντρώσεις σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας την Τρίτη 20 Μαρτίου το βράδυ, την ώρα που η Βουλή «θα συζητάει τη δανειακή σύμβαση - λαιμητόμο» θα πραγματοποιήσει το ΚΚΕ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΚΚΕ, στόχος αυτής της πανελλαδικής εξόρμησης είναι «να υψώσουμε φωνή αντίθεσης και καταδίκης σε μια συμφωνία που υποθηκεύει τη ζωή του λαού για πάνω από 30 χρόνια».

Το ΚΚΕ τονίζει ότι με τη νέα δανειακή σύμβαση «γυρνάνε στο μεσαίωνα την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα για τα κέρδη του κεφαλαίου, για τη σωτηρία των μηχανισμών της λειτουργίας του. Φορτώνουν στο λαό απίστευτα βάσανα και φτώχεια, καταδικάζουν τα παιδιά των εργαζομένων στην ανεργία ή να δουλεύουν με 400 Euro».

Με την ανακοίνωσή του, το γραφείο Τύπου του κόμματος, καλεί το λαό να πάρει μαζικά μέρος στις συγκεντρώσεις «για να ακούσει τη φωνή του ΚΚΕ και την πρότασή του για το πώς θα βγούμε από τη σημερινή τραγική κατάσταση». Ταυτόχρονα, το ΚΚΕ, καλεί τους εργαζόμενους να κλείσουν τ΄ αυτιά τους «στους διάφορους «σωτήρες» που δήθεν τώρα θυμήθηκαν το λαό, όταν επί χρόνια εφάρμοζαν την πολιτική που τον τσακίζει».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκεντρώσεις σε όλη την Ελλάδα σχεδιάζει το ΚΚΕ στις 20 Μαρτίου"

«Αμφισβητώ την ποιότητα της Eurostat»

Την πεποίθησή της πως η Eurostat επιστρατεύτηκε απ' τους εταίρους και τους δανειστές της χώρας, προκειμένου η κυβέρνηση να ανακαλέσει τις προεκλογικές της υποσχέσεις και τις διακηρύξεις πως «λεφτά υπάρχουν», εξέφρασε ενώπιον της Εξεταστικής Επιτροπής της Βουλής για τα δημοσιονομικά στοιχεία του 2009, η δημοσιογράφος και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Σοφία Βούλτεψη.

«Αμφισβητώ την ποιότητα της Eurostat, η οποία έχει ζητήσει συγγνώμη δεκάδες φορές από πάρα πολλές χώρες, έχει δώσει λάθος στοιχεία, έχει επιβάλει σε άλλες χώρες να βάζουν το ένα και σε άλλες το άλλο - κι επίσημα έχει ζητήσει συγγνώμη από την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2004» ανέφερε επίσης.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Αμφισβητώ την ποιότητα της Eurostat»"

Πόσα «παίρνει» η Μέρκελ

Τους μισθούς των κορυφαίων Γερμανών Αξιωματούχων των Βρυξελλών και κυβερνητικών συνεργατών της Άγκελας Μέρκελ αποκαλύπτει η Bild.de με σημερινό της δημοσίευμα...

A.Merkel 194.000 euro

Martin Schulz πρόεδρος του Ευρωπαικού Κοινοβουλίου 206.216 ευρώ

Gunther Oethinger Επίτροπος της Ε.Ε. από τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) 290.500 ευρώ

Christian Wulff πρώην πρόεδρος της Γερμανίας (που έπαιρνε τις μαύρες αμοιβές) 199.000 (κάθε χρόνο) ισόβια σύνταξη!!!

Norbert Lammert πρόεδρος της Bundestag 191.000 ευρώ

Wolfgang Thierse αντιπρόεδρος της Bundestag 143.300 ευρώ

Peter Loscher επικεφαλής της Siemens AG 8,65 εκατομμύρια ευρώ .

Joseph Ackermann πρόεδρος το Δ.Σ. της Deutsche Bank 8,98 εκατ.
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσα «παίρνει» η Μέρκελ"

«Οι Έλληνες έχασαν τα διπλάσια από Ιρλανδούς-Πορτογάλους»

«Ο ελληνικός λαός έχει ήδη κάνει πολύ μεγάλες θυσίες. Το εισόδημα των Ελλήνων έχει μειωθεί σε διπλάσιο βαθμό σε σύγκριση με το εισόδημα στην Ιρλανδία και την Πορτογαλία» τόνισε ο κ. Ράιχενμπαχ, σε συνέντευξη τύπου που παραχώρησε με θέμα τη β' τριμηνιαία έκθεση για την Ελληνική οικονομία.

Αναπτυξιακά μέτρα τον Απρίλιο

Ο κ. Ράιχενμπαχ εμφανίστηκε αισιόδοξος για το μέλλον της ελληνικής οικονομίας, εκτιμώντας ότι μετά το PSI «είναι δυνατόν να υπάρξει μια νέα αρχή πάνω σε μια νέα βάση».

Όπως ανακοίνωσε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης, μετά και τη συνάντηση του προέδρου της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα ανακοινώσει τον Απρίλιο μέτρα για την προώθηση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ελλάδα.

Καλύτερη στόχευση για τα έργα

Παρότι η Ελλάδα είχε θετικές επιδόσεις το 2011 στην απορρόφηση κονδυλίων από τα διαρθρωτικά ταμεία και το ΕΣΠΑ, ο κ. Ράιχενμπαχ έδωσε έμφαση στην ανάγκη καλύτερης στόχευσης.

Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία, περισσότερα από 20 δισ. ευρώ είναι διαθέσιμα για την Ελλάδα, ενώ μαζί με την εθνική χρηματοδότηση, το συνολικό ποσό από το ΕΣΠΑ ανέρχεται στα 22,5 δισ. ευρώ. Εξ αυτών, τα 8 δισ. ευρώ έχουν ήδη καταβληθεί και συνολικά υπάρχουν δεσμεύσεις για 14,5 δισ. ευρώ.

Σκληρή επιτήρηση

Ερωτηθείς για το ποιοι επιθεωρητές της ΕΕ θα έλθουν στην Ελλάδα, ο κ. Ράιχενμπαχ υποστήριξε ότι το Eurogroup επέμεινε στην ύπαρξη τακτικού ελέγχου και παρακολούθησης του προγράμματος. Ωστόσο διευκρίνισε ότι ο τρόπος με τον οποίο θα επιτευχθεί ο στόχος αυτός, αποτελεί αντικείμενο συζήτησης.

Μάλιστα, επέμεινε ότι η Ομάδα Δράσης έχει σαφή εντολή να παράσχει τεχνική βοήθεια, μία εντολή «που θα παραμείνει ακέραιη και στο μέλλον».

Να σημειωθεί ότι η συνέντευξη τύπου του κ. Ράιχενμπαχ έγινε παρουσία του Επικεφαλής της Αντιπροσωπείας της Κομισιόν στην Ελλάδα Π. Καρβούνη και της ελληνίδας επικεφαλής της Ομάδας Δράσης Ζωρζέττας Λάλη.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οι Έλληνες έχασαν τα διπλάσια από Ιρλανδούς-Πορτογάλους»"

Τόμσεν: Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους φόρους στην Ελλάδα

Την άποψη πως δεν υπάρχουν περιθώρια για την αύξηση των φορολογικών συντελεστών στην Ελλάδα, εξέφρασε ο επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου στην Τρόικα, Πολ Τόμσεν, σημειώνοντας επίσης πως η ελληνική οικονομία θα «εξέλθει από την κρίση μέσα στο 2013».

Σε συνέντευξη που έδωσε μέσω τηλεδιάσκεψης, αμέσως μετά την συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου που ενέκρινε την συμμετοχή στο δανειακό πρόγραμμα της χώρας μας, με 28 δισ. ευρώ για τέσσερα έτη, ο Πολ Τόμσεν σημείωσε, ότι δεν υπάρχει περιθώριο ούτε για αποκλίσεις από το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο να καταστεί το χρέος μη βιώσιμο.

Παράλληλα αναφέρει πως βλέπει επιστροφή της Ελλάδας στις αγορές το 2015, ενώ τονίζει πως η νέα δανειακή σύμβαση δίνει μεγαλύτερη έμφαση στην αναζωπύρωση της ανάπτυξης. Την ίδια ώρα το ΔΝΤ ανακοίνωσε επίσημα ότι η ελληνική οικονομία «πρόκειται μέσα στο 2013 να εξέλθει από την ύφεση», έστω και αν «για το σύνολο του 2013 ο ρυθμός ανάπτυξης της δεν θα αποκλίνει πολύ από τον μηδενικό».

«Η γενική αίσθηση είναι πως ο κίνδυνος για την Ελλάδα έχει μειωθεί. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως υπάρχει περιθώριο αποκλίσεων στην εφαρμογή του νέου προγράμματος της χώρας, καθώς το χρέος παραμένει σε υψηλά επίπεδα», σημείωσε. «Τυχόν καθυστερήσεις στην εφαρμογή των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων αποτελούν τον μεγαλύτερο κίνδυνο για την Ελλάδα», πρόσθεσε ο κ.Τόμσεν.

Αναφέρθηκε, δε, κυρίως στη βελτίωση των φοροεισπρακτικών μηχανισμών, στην περικοπή των δαπανών και στον περιορισμό του δημόσιου τομέα.

Ο κ. Τόμσεν ρωτήθηκε επίσης και για το αν συμφωνεί με όσους στους κόλπους του Ταμείου εκτιμούν ότι οι πρόωρες εκλογές αυτή τη στιγμή θα καθυστερούσαν την εφαρμογή του νέου προγράμματος. Στην απάντησή του είπε ότι «οι πρόωρες εκλογές δεν μου δημιουργούν προβληματισμό από τη στιγμή που έχουν δοθεί οι απαιτούμενες πολιτικές εγγυήσεις ότι η πολιτική της νέας κυβέρνησης θα είναι συνεπής με τις δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η Ελλάδα».

Για το 2012 το ΔΝΤ προβλέπει ότι ο ρυθμός ανάπτυξης θα κυμανθεί στο -4,8%.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τόμσεν: Δεν υπάρχουν περιθώρια για νέους φόρους στην Ελλάδα"

Μαλλιά κουβάρια στο ΔΝΤ

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΔΝΤ, η οποία ενέκρινε τελικά την πρόταση Λαγκάρντ για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας.

Η Βραζιλία απείχε και πάλι από την ψηφοφορία, ενώ ο εκπρόσωπός της απευθυνόμενος στην επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, επέκρινε έντονα τους απεσταλμένους του Ταμείου στην Ελλάδα, αποκαλώντας τους «Πόντιους Πιλάτους».
Επικριτικοί ήταν και οι εκπρόσωποι της Ρωσίας και της Αυστραλίας, όχι για τη βοήθεια προς την Ελλάδα, αλλά κυρίως για τους χειρισμούς του ΔΝΤ.

Η ένταση κορυφώθηκε όμως όταν πήρε το λόγο ο εκπρόσωπος της Αργεντινής, ο οποίος απευθυνόμενος στην Κριστιν Λαγκάρντ της είπε σε οξύς τόνους ότι δεν εκπροσωπεί εμπορική τράπεζα, αλλά διεθνή οργανισμό.

Υπερ της Ελλάδας ήταν και η παρέμβαση του εκπροσώπου των Ηνωμένων Πολιτειών, ενώ Ινδία και Ελβετία ενέκριναν τη χρηματοδότηση, αλλά απρόθυμα.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαλλιά κουβάρια στο ΔΝΤ"

Λήγει σήμερα 16/3 η προθεσμία απογραφής δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων

Αν και προθεσμία για την απογραφή των δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων λήγει σήμερα, Παρασκευή, χιλιάδες δικαιούχοι δεν έχουν ακόμη απογραφεί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, 30.000 - 40.000 άτομα από τις 240.000 που ελάμβαναν προνοιακά επιδόματα δεν έχουν απογραφεί στα ΚΕΠ, είτε διότι δεν προσήλθαν καθόλου, είτε διότι δεν διέθεταν τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

Η διαδικασία απογραφής των δικαιούχων αποκλείει όσους μέχρι σήμερα ελάμβαναν παράνομα επίδομα, λένε με νόημα παράγοντες του υπουργείου Υγείας, ενώ προσθέτουν ότι ο έλεγχος θα συνεχιστεί και μετά την απογραφή.

Είναι χαρακτηριστικό ότι από τους 700 «τυφλούς» που αποκαλύφθηκαν πέρυσι στη Ζάκυνθο και έπαιρναν το επίδομα τυφλότητας, προσήλθαν για έλεγχο στις υγειονομικές επιτροπές μόνον οι 100 και από αυτούς διαπιστώθηκε ότι οι 60 δεν ήταν τυφλοί.

Ο έλεγχος πάντως δεν σταματά με την απογραφή, σύμφωνα με παράγοντες του υπουργείου Υγείας.

Χρησιμοποιώντας την εμπειρία που υπάρχει από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και τις υπηρεσίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, οι οποίες δίνουν ποσοστά για κάθε ασθένεια, θα ξεκινήσουν στοχευμένοι έλεγχοι σε δήμους που εμφανίζουν υψηλά ποσοστά δικαιούχων επιδομάτων.
Διαβάστε Περισσότερα » "Λήγει σήμερα 16/3 η προθεσμία απογραφής δικαιούχων προνοιακών επιδομάτων"

Καρατζαφέρης:«Εκλογές χωρίς καμία ενίσχυση των κομμάτων»

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης με επιστολή του προς τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Αν. Γιαννίτση αναφορικά με τις προκλητικές επιχορηγήσεις των κομμάτων την ώρα που η χώρα δοκιμάζεται, ζητά, καθώς οδηγούμαστε προς τις εκλογές το προσεχές διάστημα, αυτές να γίνουν χωρίς καμία ενίσχυση των κομμάτων.

Το πλήρες κείμενο της επιστολής του Προέδρου του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρη προς τον Υπουργό Εσωτερικών έχει ως εξής:


Προς τον αξιότιμο
Υπουργό Εσωτερικών

κ. Αν. Γιαννίτση
Αθήνα, 15 Μαρτίου 2012

Οι προκλητικές επιχορηγήσεις των κομμάτων και ειδικότερα η αφερέγγυα δανειοδότησή τους, έχουν σκανδαλίσει τους πολίτες. Η χώρα μας δοκιμάζεται και η φτώχεια σαν υφάδι απλώνεται σε πολίτες και νοικοκυριά. Ταυτοχρόνως, η κυβέρνηση περικόπτει στοιχειώδεις πόρους και εισοδήματα, οδηγώντας σε απόγνωση τις ευπαθείς ομάδες των συμπολιτών μας.
Καθώς οδηγούμαστε προς τις εκλογές στο άμεσο προσεχές διάστημα, εκτιμούμε πως επιβάλλεται να διεξαχθούν χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του Κρατικού Προϋπολογισμού. Οποιαδήποτε άλλη προσέγγιση εξοργίζει τους πολίτες, που ζητούν να σταματήσουν οι κομματικές σπατάλες. Την ώρα που ο κόσμος υποφέρει, δεν πρέπει να διασπαθισθεί ούτε ένα ευρώ.
«Εκλογές χωρίς καμία ενίσχυση των κομμάτων» είναι η ξεκάθαρη πρόταση του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού. Πιστεύουμε ότι, επιτέλους, τα αυτονόητα θα επικρατήσουν. Είναι πράξη ισοτιμίας προς τα νεοϊδρυθέντα κόμματα, είναι πράξη ευθύνης και σύνεσης, είναι απόδειξη δίκαιου επιμερισμού των βαρών.
Ευελπιστούμε κ. Υπουργέ, ότι θα εισακουσθούμε. Ο καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΛΑΟΣ
Διαβάστε Περισσότερα » "Καρατζαφέρης:«Εκλογές χωρίς καμία ενίσχυση των κομμάτων»"

Άρωμα και γεύσεις Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Έκθεση για την προβολή των ελληνικών προϊόντων, με θέμα «Γεύσεις από Ελλάδα. Εξερευνώντας τη δυναμική των ελληνικών αγροτικών προϊόντων και τη σημασία τους για τον τουρισμό», θα διοργανωθεί στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο από τις 19 έως τις 23 Μαρτίου.

Την πρωτοβουλία για την οργάνωσή της , είχε η ευρωβουλευτής της Ν.Δ και αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου κα. Ρόδη Κράτσα, προκειμένου τα τοπικά προϊόντα ολόκληρης της περιφέρειας να παρουσιαστούν σε ειδική εκδήλωση- αφιέρωμα, στις Βρυξέλλες.

O στόχος της διοργάνωσης είναι διπλός: η προβολή των δυνατοτήτων των ελληνικών περιφερειών και των προϊόντων τους, ώστε να γίνουν πόλος έλξης για τον τουρισμό και να ενισχυθεί η ελληνική οικονομία ευρύτερα, καθώς και η ευαισθητοποίηση των νομοθετών και των πολιτικών παραγόντων της Ε.Ε. για την ανάγκη προστασίας και ενίσχυσης προβολής των ειδικών προϊόντων μας.

«Η αξιοποίηση των τοπικών προϊόντων, των προϊόντων ΠΟΠ και ΠΓΕ και η σύνδεσή τους με τον τουρισμό σε κάθε περιφέρεια, η ανάπτυξη προϊόντων βιολογικής καλλιέργειας αλλά και η συνολική προώθηση, προβολή και διανομή των ελληνικών προϊόντων στο εξωτερικό, πρέπει να αποτελέσουν τις προτεραιότητες των νέων επιχειρηματικών στρατηγικών» τονίζει η κα Κράτσα.

Στην έκθεση που πραγματοποιείται σε συνεργασία με τον Ελληνικό Οργανισμό Τουρισμού, τις Περιφέρειες και τα Επιμελητήρια της χώρας μας, ευρωβουλευτές, στελέχη του κοινοβουλίου και επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν και να γευτούν προϊόντα από όλη την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Άρωμα και γεύσεις Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο"

Νέα καταγγελία για μίζες στο υπ. Ανάπτυξης

Τι καταγγέλλει επιχειρηματίας από τη Δράμα

Επιχειρηματίας από τη Δράμα αποκαλύπτει, σύμφωνα με το Mega, και νέα υπόθεση εκβιασμού και, μάλιστα, παραχωρεί αποκλειστική συνέντευξη στο κεντρικό δελτίο του σταθμού όπου περιγράφει τις μίζες που του ζητήθηκαν.



newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα καταγγελία για μίζες στο υπ. Ανάπτυξης"

Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ν. Ιωνία την Κυριακή

Θα διεξαχθούν οι 27οι Αγώνες Στίβου

Σε διακοπές και εκτροπές της κυκλοφορίας θα προχωρήσει την Κυριακή 18 Μαρτίου η τροχαία στη Νέα Ιωνία λόγω της διεξαγωγής των 27ων Αγώνων Στίβου Νέας Ιωνίας «Μπλόκο Καλογρέζας 2012».

Οι ρυθμίσεις, που θα ξεκινήσουν στις 8 το πρωί και θα διαρκέσουν μέχρι την ολοκλήρωση των εκδηλώσεων, αφορούν:

1η Διαδρομή: Λαϊκός Γύρος 1.500μ.
Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας – Ολυμπίας – Χρ. Μάντικα – παράδρομος Λ. Εθνικής Αντιστάσεως – Ομορφοκκλησιάς – Ολυμπίας – Δημοτικό Στάδιο.

2η Διαδρομή: Λαϊκός Γύρος 8.000μ.
Δημοτικό Στάδιο Νέας Ιωνίας – Λ. Εθνικής Αντιστάσεως (από Λ. Ηρακλείου έως συμβολή με τις οδούς Βιθυνίας/Αμμοχώστου).

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Ν. Ιωνία την Κυριακή"

Κλειστό στις 20 Μαρτίου το νοσοκομείο "Σωτηρία".Γενική κινητοποίηση στον κλάδο της Υγείας στις 29 Μαρτίου

Κλειστό θα παραμείνει την ερχόμενη Τρίτη, 20 Μαρτίου, το νοσοκομείο "Σωτηρία". Γιατροί και εργαζόμενοι θα απεργήσουν διαμαρτυρόμενοι για τις "μη αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας" όπως υποστηρίζουν. Ζητούν επίσης "πληρωμή των δεδουλευμένων εφημεριών, καμία μείωση του αριθμού των κλινών και άμεση πρόσληψη των ήδη κριθέντων, εδώ και μια 2ετία, σε θέσεις ειδικευμένων γιατρών για τη στελέχωση των τμημάτων του νοσοκομείου".

Την ίδια μέρα, γιατροί και εργαζόμενοι θα βρίσκονται στην κλειστή είσοδο του νοσοκομείου, για να ενημερώσουν τον κόσμο για τα προβλήματα.

Οπως αναφέρουν οι γιατροί σε ψήφισμά τους το νοσοκομείο εξακολουθεί και σήμερα να πρωτοστατεί στην αντιμετώπιση της φυματίωσης. Από τα περίπου 700 περιστατικά νέων περιπτώσεων φυματίωσης, που δηλώνονται ετησίως, τα 550 προέρχονται από το νοσοκομείο "Σωτηρία".

Το νοσοκομείο εφημερεύει καθημερινά επί 24ώρου βάσεως για τα πνευμονολογικά περιστατικά και δέχεται μεγάλο αριθμό όγκο ασθενών από όλη την Ελλάδα.

"Τα τελευταία, όμως, χρόνια, σταδιακά το Νοσοκομείο υποβαθμίζεται, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί στον ρόλο που του αρμόζει. Η κατάσταση έχει φτάσει πια στο απροχώρητο και τα προβλήματα έχουν μεγιστοποιηθεί", αναφέρουν οι γιατροί.

Κινητοποιήσεις ετοιμάζουν οι γιατροί
Γενική κινητοποίηση στον κλάδο της Υγείας, σε συνεργασία με τις ενώσεις των νοσοκομειακών γιατρών και των συνδικαλιστικών οργανώσεων του Τομέα Υγείας (ΙΚΑ, Γιατροί, ΕΟΠΥΥ), αποφάσισε για τις 29 Μαρτίου 2012, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Αποφασίστηκε επίσης, να δοθεί κοινή συνέντευξη Τύπου, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δημόσιος Τομέας της Υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.

Οι κινητοποιήσεις έχουν σαν αιχμή τις περικοπές στην ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την ασφάλιση υγείας, ενώ θα πραγματοποιηθούν ανοιχτές συζητήσεις και άλλες δράσεις σε χώρους εργασίας σε όλες τις περιφέρειες της χώρας.

Παράλληλα η ΑΔΕΔΥ προτείνει στη Γενική Συνομοσπονδία Εργατών Ελλάδας συντονισμό για τη διοργάνωση γενικής απεργίας ανεξάρτητα με το χρόνο διεξαγωγής των εκλογών.

Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστό στις 20 Μαρτίου το νοσοκομείο "Σωτηρία".Γενική κινητοποίηση στον κλάδο της Υγείας στις 29 Μαρτίου"

«Λουκέτο» στο δήμο Γαύδου

Εξοργισμένοι οι κάτοικοι του νησιού

Χωρίς υπάλληλο έχει μείνει ο δήμος Γαύδου αφού ο ένας και μοναδικός υπάλληλος έχει τεθεί σε αργία, κατηγορούμενος για οικονομικές ατασθαλίες.

Ο ιερέας του νησιού καταγγέλλει το γεγονός με κατεπείγουσα επιστολή του στο Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Κρήτης, αναφέροντας ότι ο δήμος είναι κλειστός από τις 24 Φεβρουαρίου.

«Συνέπεια αυτού είναι να μην μπορεί να εξυπηρετηθεί κάποιος πολίτης έστω για μια θεώρηση, για ένα πιστοποιητικό ή για ένα απλό χαρτί» αναφέρει στην επιστολή του.

Ο ιερέας Εμμανουήλ Μπικογιαννάκης καταλογίζει ευθύνες στο δήμαρχο Ευστράτιο Λαμπάκη ο οποίος, όπως τονίζει «απουσιάζει από τα καθήκοντα του πάνω από μήνα».

«Ρωτάω λοιπόν: Γιατί υπάρχει αυτή η ανέχεια στα συνεχές καταγγελλόμενα για το δήμαρχο Γαύδου και δεν τίθεται σε αργία, αφού δεν είναι άξιος να κάθετε στην καρέκλα του δημάρχου και δεν μπορεί να διοικεί τον μικρότερο Καλλικρατικό δήμο στην Ελλάδα;» διερωτάται ο ιερέας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Λουκέτο» στο δήμο Γαύδου"

Λερναία Ύδρα η μαφία που λεηλατεί το ΙΚΑ

Συμμορίες τύπου Καλλιθέα σε άλλα εννιά υποκαταστήματα

Λερναία ύδρα θυμίζουν τα κυκλώματα που λεηλατούν τα ασφαλιστικά ταμεία. Αυτή τη στιγμή εννέα υποκαταστήματα του ΙΚΑ βρίσκονται στο επίκεντρο των ελέγχων για τη χορήγηση συντάξεων αλλά και επιδομάτων-μαϊμού.

Σύμφωνα με το Έθνος, από τους μέχρι τώρα ελέγχους προκύπτει πως η ζημιά για το μεγαλύτερο ταμείο της χώρας μόνο από τα εννιά αυτά υποκαταστήματα αγγίζει το ποσό των 30 εκατομμυρίων ευρώ.

Ενδεικτικό των διαστάσεων που είχε πάρει τα προηγούμενα χρόνια η λεηλασία των ασφαλιστικών ταμείων είναι πως φτάνουν τις 90.000 οι συντάξεις και τα επιδόματα-μαϊμού.

Ήδη 750 φάκελοι έχουν πάει στις εισαγγελικές αρχές και αφορούν περιπτώσεις καταβολής συντάξεων σε νεκρούς (με τα χρήματα να εισπράττονται από συγγενείς των ασφαλισμένων).

Είναι εμφανές πως η αποκάλυψη για τη δράση υπαλλήλων του ΙΚΑ Καλλιθέας αποτελεί μόνο την κορυφή του παγόβουνου.

Αρκεί να αναφερθεί πως οι απώλειες από την καταβολή συντάξεων και επιδομάτων-μαϊμού κοστίζουν στο ασφαλιστικό σύστημα ένα δισεκατομμύριο ευρώ. Υπολογίζεται πως 40.000 συντάξεις καταβάλλονταν σε νεκρούς ή σε ασφαλισμένους-φαντάσματα, με τη ζημιά για τα ταμεία να φτάνει τα 450 εκατομμύρια ευρώ.

Την ίδια στιγμή 50.000 άτομα είχαν καταφέρει να παίρνουν από τα ασφαλιστικά ταμεία αλλά και από τον ΟΑΕΔ επιδόματα που δεν δικαιούνταν.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Λερναία Ύδρα η μαφία που λεηλατεί το ΙΚΑ"

Λεφτά υπάρχουν! Γιά τα golden boys των υπουργείων.Τι απαντά το υπουργείο

Με υπουργική απόφαση δίνονται μισθολογικά μπόνους σε συνεργάτες και συμβούλους υπουργών

«Εχουν ξεσηκωθεί οι υπάλληλοι στα υπουργεία που βλέπουν τις δικές τους αποδοχές να μειώνονται συνεχώς», αναφέρουν στελέχη της δημόσιας διοίκησης, σχολιάζοντας τις αυξήσεις έως 26%  για τους μισθούς των διευθυντών πολιτικών γραφείων, των ειδικών συμβούλων και των ειδικών συνεργατών που απασχολούνται σε γραφεία μελών της κυβέρνησης, υφυπουργών και γενικών γραμματέων και θα επιβαρύνουν κατά 2,1 εκατ. ευρώ τον προϋπολογισμό του 2012.

Σε μια περίοδο όπου οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων υφίστανται μειώσεις 40% κατά μέσο όρο, με την κοινή απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη και του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια προβλέπονται αυξήσεις από 8,3% έως 25,6%.

Ωστόσο επισημαίνεται πως οι συνεργάτες των υπουργών θα υποστούν και αυτοί περικοπές επιδομάτων, που καταργούνται με το νέο μισθολόγιο για όλο το προσωπικό του Δημοσίου, με αποτέλεσμα σε ορισμένες περιπτώσεις οι καθαρές αποδοχές τους να εμφανίσουν μείωση.

Ενδεικτικό είναι πάντως πως συνεργάτης στελέχους της κυβέρνησης, ο οποίος διαθέτει απολυτήριο γυμνασίου θα εισπράττει 1.135 ευρώ με τη νέα απόφαση, δηλαδή μισθό που αναλογεί σε εργαζόμενο του Δημοσίου με τουλάχιστον 22 χρόνια προϋπηρεσίας.

Ευνοϊκότερες είναι οι ρυθμίσεις για όσους επιλεγούν διευθυντές πολιτικών γραφείων. Βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης, θα λαμβάνουν τον μισθό υπαλλήλου που κατέχει τον Α' βαθμό και τίτλο σπουδών Πανεπιστημιακής Εκπαίδευσης.
Μόνο που για να φτάσει στον βαθμό αυτό ένας υπάλληλος της αυτής της εκπαιδευτικής κατηγορίας απαιτούνται 20 χρόνια προϋπηρεσίας, ενώ αντιθέτως διευθυντής πολιτικού γραφείου μπορεί να λαμβάνει τον ίδιο μισθό και να μην έχει καν το απαιτούμενο πτυχίο ή την προϋπηρεσία.

«Οταν στο πλαίσιο της μνημονιακής πολιτικής, κατακρεουργούνται τα εισοδήματα των εργαζομένων στον ιδιωτικό και τον δημόσιο τομέα και όταν υπάρχουν εργαζόμενοι στο Δημόσιο που έχουν υποστεί μείωση κατά 65%, οι ρυθμίσεις που προωθήθηκαν για τους κομματικούς και πολιτικούς ημετέρους αποτελούν πρόκληση», λέει στα «ΝΕΑ» ο αναπληρωτής πρόεδρος της ΑΔΕΔΥ Ηλίας Βρεττάκος.

Τι απαντά το υπουργείο
Οι αυξήσεις δόθηκαν το τελευταίο δίμηνο του 2011 και πριν εφαρμοστεί το ενιαίο μισθολόγιο υποστηρίζει το υπουργείο Οικονομικών.

«Η συνολική ετήσια δαπάνη για τις εν λόγω αποδοχές έχει μειωθεί περί του 60% και συγκεκριμένα ανέρχεται σε 1,8 εκατ. ευρώ από 4,6 εκατ. ευρώ, που ήταν προ της εφαρμογής του νέου μισθολογίου», αναφέρει η ανακοίνωση του υπουργείου, σημειώνοντας πως «το ποσό των 2,1 εκατ. ευρώ, που αναφέρεται στα δημοσιεύματα, συμπεριλαμβάνει και τις αποδοχές που καταβλήθηκαν το τελευταίο δίμηνο του 2011, προ της εφαρμογής του Ενιαίου Μισθολογίου».

Με βάση κοινή υπουργική απόφαση που υπεγράφη για τους μισθούς των μετακλητών υπαλλήλων «προκύπτει ότι ο βασικός μισθός των εν λόγω υπαλλήλων εμφανίζεται μεν αυξημένος, όπως αυξημένος είναι και για τους λοιπούς δημόσιους υπαλλήλους, μετά την εφαρμογή του Ενιαίου Μισθολογίου.

Ωστόσο, οι συνολικές αποδοχές τους είναι μειωμένες, δεδομένου ότι πέραν του βασικού μισθού, του κινήτρου απόδοσης και του επιδόματος θέσης ευθύνης, λάμβαναν και τα ανάλογα επιδόματα που καταβάλλονταν στους υπαλλήλους του κάθε φορέα, τα οποία και δεν λαμβάνουν πλέον».

Και η ανακοίνωση καταλήγει υποστηρίζοντας ότι και τα... golden boys εντάχθηκαν στο ενιαίο μισθολόγιο «χωρίς καμία εξαίρεση, όπως όλοι οι υπάλληλοι του δημοσίου τομέα. Όταν η συνολική δαπάνη μειώνεται 60% είναι παράδοξο να εμφανίζεται, στα εν λόγω δημοσιεύματα, ότι δόθηκαν αυξήσεις της τάξεως του 26%».

Διαβάστε Περισσότερα » "Λεφτά υπάρχουν! Γιά τα golden boys των υπουργείων.Τι απαντά το υπουργείο"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news