facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 10 Μαρτίου 2012

Ειδικό τέλος για ακίνητα με “θέα” σε κοινόχρηστους χώρους

Ως δημοτικό τέλος θα εισπράττεται η εισφορά που θα κληθούν να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες ακινήτων που ωφελούνται από τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων

Στο 70% του συνόλου της αποζημίωσης, ανάλογα με το εμβαδόν του ακινήτου, ορίζεται το ποσό που θα κληθούν να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που ωφελούνται από τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων σε δήμους θα πληρώνουν σημαντικό μέρος των αποζημιώσεων για απαλλοτριώσεις. Αυτό προβλέπει το Σχέδιο Νόμου για τον Νέο Οικοδομικό Κανονισμό που κατατέθηκε προχθές το βράδυ στη Βουλή από τον αναπληρωτή υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Νίκο Σηφουνάκη.
Συγκεκριμένα, οι ιδιοκτήτες των ακινήτων που «βλέπουν» τον κοινόχρηστο χώρο θα καταβάλλουν το 70% του συνόλου της αποζημίωσης ανάλογα με το εμβαδόν του ακινήτου τους. Ο δήμος θα πληρώνει το 30%. Τα ακίνητα, μάλιστα, που έχουν «πρόσωπο» στον προς αποζημίωση κοινόχρηστο χώρο θα επιβαρυνθούν περαιτέρω καθώς το μερίδιό τους θα πολλαπλασιάζεται επί 3. Η εισφορά που θα καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες θα εισπράττεται ως δημοτικό τέλος. Ποσό μέχρι 500 ευρώ θα καταβάλλεται στον δήμο εφάπαξ μέσα σε 3 μήνες από την ειδοποίηση. Μεγαλύτερα ποσά θα καταβάλλονται σε 8 το πολύ ίσες τριμηνιαίες δόσεις με ελάχιστη δόση το παραπάνω ποσό.
Ο νέος ΓΟΚ αφιερώνει σειρά διατάξεων στην έγκριση των ρυμοτομικών σχεδίων, την επίσπευση των απαλλοτριώσεων και την αντιμετώπιση του φαινομένου να δεσμεύονται επί χρόνια ιδιοκτησίες χωρίς να προχωρούν οι απαλλοτριώσεις.

Ο αναπληρωτής υπουργός Περιβάλλοντος, Νίκος Σηφουνάκης
Ο Οικοδομικός Κανονισμός που κατατέθηκε στη Βουλή βρίσκεται ένα βήμα πίσω από τις ανακοινώσεις που είχε κάνει το αρμόδιο υπουργείο πριν από περίπου 10 ημέρες. Οι δυνατότητες μεγάλης αύξησης του συντελεστή δόμησης (έως 50% στις περιπτώσεις δημόσιων και δημοτικών ακινήτων που συγκροτούν μητροπολιτικούς πόλους) και του ύψους (επιπλέον 30% το επιτρεπομένου, όταν ο ακάλυπτος χώρος του οικοπέδου δίδεται σε δημόσια χρήση), δεν αντισταθμίζονται από σημαντική μείωση της κάλυψης.
Ο μέγιστος συντελεστής κάλυψης ενός οικοπέδου ορίζεται στο 60%, ωστόσο αν δεν εξασφαλίζεται επιφάνεια 120 τ.μ. κτιρίου, η κάλυψη μπορεί να φτάσει το 70%.
Οι ημιυπαίθριοι δεν καταργούνται τελικά. Μαζί με τους εξώστες εξαιρούνται από τη δόμηση μέχρι το 40% του επιτρεπομένου συντελεστή. Προβλέπονται πολεοδομικά κίνητρα, δηλαδή αύξηση δόμησης και ύψους, για συνενώσεις οικοπέδων, αποσύρσεις παλιών κτιρίων, ενοποίηση ακάλυπτων χώρων, μικρών οικοδομικών τετραγώνων και ανέγερση βιοκλιματικών κτιρίων χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
Δημιουργείται νέα κατηγορία κτιρίων, τα υπόσκαφα, τα οποία δεν προσμετρώνται στον συντελεστή δόμησης κατά 50% σε χρήση κατοικία και κατά 20% σε άλλες χρήσεις.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ειδικό τέλος για ακίνητα με “θέα” σε κοινόχρηστους χώρους"

Βρωμοκάναλα και βρωμοδημοσιογράφοι

Σε μία άνευ προηγουμένου εκδήλωση αντισυναδελφικότητας, αντιδεοντολογίας και αρρωστημένης αλαζονείας, προέβησαν οι τηλεοπτικοί σταθμοί που ελέγχουν την ροή της ειδησεογραφίας. 
Απέκρυψαν συστηματικά και μεθοδευμένα ότι την εκδήλωση διανομής πατάτας στην Κηφισιά, η οποία και συνεχίζεται, διοργάνωσε η ηλεκτρονική εφημερίδα «zougla.gr», βεβαίως με την στήριξη των Δήμων Νευροκοπίου και Κηφισιάς.

Δεν είναι η πρώτη φορά που τα κανάλιά, τα οποία άλλωστε ήταν παρόντα κατά την διανομή της πατάτας το Σάββατο το πρωί, και μετέδωσαν εικόνα και δημοσιογραφικό ρεπορτάζ, συμπεριφέρονται με αυτόν τον αχαρακτήριστο τρόπο. Πρόκειται για πάγια τακτική, η οποία ελάχιστα πλέον κρύβει τις σκοπιμότητες, στην βάση των οποίων κινούνται οι τηλεοπτικοί σταθμοί, οι ηγεσίες τους και οι ιδιοκτήτες τους.

Αν και οι ρεπόρτερ των τηλεοπτικών σταθμών MEGA, ALPHA, STAR κ.λ.π., οι οποίοι φιλότιμα εργάστηκαν και μετέδωσαν το γεγονός, εν τούτοις οι δημοσιογραφικά αρμόδιοι των καναλιών αγνόησαν επιδεικτικά την υπόμνηση ότι την διοργάνωσης αυτής της διαδικασίας ανέλαβε και εκτέλεσε η «zougla.gr».

Γνωρίζουμε ότι η συνειδητή παράλειψη δεν οφείλεται στους δημοσιογράφους – ρεπόρτερ αλλά στην δημοσιογραφική ηγεσία των καναλιών.

Πρόκειται για αθλιότητα και ένδειξη συμπλεγματικής συμπεριφοράς. Στην περίοδο κατά την οποία οι τηλεοπτικοί σταθμοί και το παραγόμενο προϊόν τους απαξιώνεται καθημερινά ενώ αμφισβητείται ολοένα και μαζικότερα ο ρόλος που διαδραματίζουν, οι καναλάρχες και οι άξιοι υπηρέτες των συμφερόντων τους αδυνατούν να κατανοήσουν ότι η βασιλεία τους είχε και κυρίως έχει ημερομηνία λήξης.

Ο ρόλος του διαχρονικού καθοδηγητή και προστάτη (νταβατζή) των συμφερόντων του καρτέλ των 
προμηθευτών του δημοσίου, τελειώνει με την ανάλογη ταχύτητα με την οποία καταρρέει η δημοσιογραφική αξιοπιστία τους.

Η «zougla.gr» δεν επέλεξε ποτέ τον πόλεμο ούτε και επεδίωξε την ρήξη. Αντιθέτως ασχολήθηκε με μέθοδο και επιμονή στην οικοδόμηση μιας σύγχρονης, τεχνολογικά και δημοσιογραφικά, οντότητας που ανταποκρίνεται στα κελεύσματα των καιρών και στις απαιτήσεις της σύγχρονης κοινωνίας. Ούτε είχε ούτε έχει σχέση με τον θεσμικό υπόκοσμο, που δεκαετίες τώρα κατάφερε να κυριαρχήσει πολιτικά και οικονομικά και έφερε την ελληνική κοινωνία στην χρεωκοπία και την απόγνωση. Ούτε είχε ούτε και έχει σχέση με τα καρτέλ, εκδοτικά και οικονομικά τα οποία κράτησαν και επιχειρούν ακόμη να κρατήσουν την κοινωνία σε καθεστώς ομηρίας.

Αντιθέτως η «zougla.gr» εξ αρχής βρέθηκε απέναντι στα οργανωμένα συμφέροντα και στην χυλώδη ιδεολογική ομίχλη που αυτά τα καρτέλ και τα συμφέροντα καλλιέργησαν και καλλιεργούν.

Ως εδώ λοιπόν. Η καλύτερη δυνατή άμυνα είναι η αποτελεσματική επίθεση. Ξέρουμε ότι ενοχλούνται όταν αισθάνονται την αποτελεσματική δημοσιογραφική ανάσα στο σβέρκο τους. Γνωρίζουμε πως ανησυχούν όταν διαπιστώνουν ότι ο ρόλος τους απαξιώνεται κάθε φορά που συγκρίνονται με το σωστό, διαυγές και μη διαπλεκόμενο δημοσιογραφικό προϊόν. Ας ανησυχούν λοιπόν, διότι όντως υπάρχει λόγος να φοβούνται.



zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρωμοκάναλα και βρωμοδημοσιογράφοι"

Αττική Κυριακή 11 Μαρτίου: Σε 5 δήμους θα γίνει της ... πατάτας!

Σε μία κοινή συνεργασία πέντε δήμοι της Αθήνας και συγκεκριμένα οι δήμοι Καισαριανής, Ζωγράφου, Βύρωνα, Ηλιούπολης και Αγίου Δημητρίου συμμετέχουν στο «Κίνημα της Πατάτας» και την Κυριακή θα διαθέσουν δεκάδες τόνους πατάτες σε τιμές κόστους στους δημότες τους.

Η διανομή των πατατών θα γίνει από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 μετά το μεσημέρι:
- στην περιοχή Ασυρμάτου στον Άγιο Δημήτριο
- στο ΙΚΑ της Ηλιούπολης
- στο πάρκο Γουδή στον δήμο Ζωγράφου
- στον Κουταλά (απέναντι από το Πυροφυλάκειο, πλησίον Στρατοπέδου Σακέτα) στο Βύρωνα και
- πίσω από το γήπεδο της Νήαρ Ήστ- στο σινέ Αιολία, στην Καισαριανή.

Όπως ανέφεραν, οι δήμοι αναμένεται στο άμεσο μέλλον να αναλάβουν αντίστοιχες πρωτοβουλίες και για άλλα αγροτικά προϊόντα, όπως το λάδι και τα όσπρια. Όσον αφορά την ποιότητα της πατάτας, ξεκαθαρίστηκε ότι δεν συντρέχει κανένας κίνδυνος για τη δημόσια υγεία, αφού τα προϊόντα ελέγχονται από τις υγειονομικές υπηρεσίες και τους συνεταιρισμούς.

Στην Καισαριανή, σε δύο ημέρες έχει ήδη εκδηλωθεί ενδιαφέρον για 20 τόνους πατάτες, ενώ, ενδιαφέρον για 50 τόνους έχει εκδηλωθεί στο Δήμο Ζωγράφου. Στον Άγιο Δημήτριο, σε μιάμιση ημέρα η ζήτηση για πατάτες ξεπέρασε τους 20 τόνους. Περίπου 2000 δημότες Βύρωνα έχουν παραγγείλει μέχρι στιγμής 66 τόνους.

Σχετικά με τις οικονομικές συναλλαγές μεταξύ παραγωγών και καταναλωτών, ξεκαθαρίστηκε ότι θα πραγματοποιούνται ακριβώς όπως και στις λαϊκές αγορές με δελτία αποστολής και τιμολόγια, ενώ θα είναι παρούσες και όλες οι αρμόδιες αρχές, όπως η αστυνομία και το υγειονομικό, και υπογραμμίστηκε ότι καμία ανάμειξη και κανένα κέρδος δεν θα έχει κανένας από τους δήμους, οι οποίοι πραγματοποιούν τον συντονισμό και παρέχουν όλες τις απαιτούμενες διευκολύνσεις.
Διαβάστε Περισσότερα » "Αττική Κυριακή 11 Μαρτίου: Σε 5 δήμους θα γίνει της ... πατάτας!"

Και «δωράκι» 2.000.000 ευρώ για τις ΜΚΟ!

Σε προεκλογική επιδότηση καταναλωτικών οργανώσεων με 2.000.000 ευρώ προχωρά η κυβέρνηση. Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή έφτιαξε ακόμα και εξειδικευμένο πρόγραμμα εντός του ΕΣΠΑ προκειμένου να χρηματοδοτηθούν με εκατομμύρια ευρώ οι 44 καταναλωτικές οργανώσεις που είναι εγγεγραμμένες στα μητρώα της.

Η Ελλάδα διαθέτει δεκάδες Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) οι οποίες υποτίθεται ότι ασχολούνται με την προστασία του καταναλωτή, αλλά ταυτόχρονα έχει και τη μεγαλύτερη ακρίβεια σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Σε αγορές όπως η Γερμανία και η Γαλλία οι καταναλωτικές οργανώσεις μετρώνται στα δάκτυλα του ενός χεριού, αλλά η παρέμβασή τους στην αγορά είναι περισσότερο αποφασιστική.

Ελάχιστες από τις οργανώσεις στην Ελλάδα είναι πραγματικά δραστήριες και τα στελέχη τους αδυνατούν να κατανοήσουν τι ακριβώς προσφέρουν οι δεκάδες ΜΚΟ για την προστασία του καταναλωτή που ετοιμάζονται να επιδοτηθούν από τη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Πρόκειται για οργανώσεις οι οποίες δεν έχουν κανένα πρόβλημα να επιδοτούνται από τη γραμματεία την οποία υποτίθεται πως ελέγχουν και έχουν «στο μικροσκόπιο».

Το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για την επιδότηση καταναλωτικών οργανώσεων θα χρηματοδοτεί ενέργειες όπως «συμβουλευτικής υποστήριξης, πληροφόρησης, εκπαίδευσης και ευαισθητοποίησης των καταναλωτών σε θέματα λειτουργίας της αγοράς, δικαστικής εκπροσώπησης των καταναλωτών και προάσπισης των δικαιωμάτων τους», κ.λπ. Ως δικαιολογία για την επιδότηση προβάλλεται το γεγονός ότι οι πόροι των ενώσεων καταναλωτών από τον κρατικό Προϋπολογισμό είναι πλέον ελάχιστοι.

Στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή υποστηρίζουν ότι «οι δράσεις που θα στηριχτούν από το πρόγραμμα θα επιτρέψουν στις ενώσεις καταναλωτών να ισχυροποιηθούν, να εδραιώσουν την κοινωνική τους αναγνώριση και αποδοχή, να αποκτήσουν τις αναγκαίες υποδομές, να αναδείξουν τον ρόλο τους για την αποτελεσματική εποπτεία της αγοράς, να επιτύχουν μεγαλύτερη ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση των καταναλωτών, προκειμένου αυτοί να διαφυλάξουν ή και να ανακτήσουν την αγοραστική τους δύναμη, επηρεάζοντας σε όφελος των συμφερόντων τους τις εξελίξεις στην αγορά». Η μέχρι σήμερα εμπειρία, η οποία αποτυπώνεται στις τιμές βασικών αγαθών δείχνει ότι ο μεγάλος αριθμός καταναλωτικών οργανώσεων βλάπτει τον καταναλωτή.

dimokratianews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Και «δωράκι» 2.000.000 ευρώ για τις ΜΚΟ!"

Ελληνικά προϊόντα και με την... βούλα!

Σας είχαμε πει ότι αν κάθε Έλληνας καταφέρει μέσα στο 2012 να αγοράσει ελληνικά προϊόντα αξίας 1.000 ευρώ αντί για ξένα που αγόραζε παλαιότερα θα… λύναμε το οικονομικό μας πρόβλημα;

Όπως σας είχαμε πει αν το κάναμε αυτό θα έμπαιναν στα ταμεία 12 δις ευρώ τον χρόνο, λίγο λιγότερα δηλαδή από τα χρήματα του περιβόητου ΕΣΠΑ (το πρόγραμμα αγγίζει τις 18 δις ευρώ) που υποτίθεται ότι θα αναζωογονούσε τη χώρα. Και για να τα ξεχωρίζουμε ετοιμάζεται ειδικό σήμα, ώστε να αναγνωρίζεται από τον καταναλωτή.


Το κίνημα πολιτών «καταναλώνουμε ό, τι παράγουμε» ανακοίνωσε πως σε λίγο καιρό τα ελληνικά προϊόντα θα μπορούν να φέρουν ένα ειδικό σήμα. Ακόμη δεν έχει καθοριστεί ποια μορφή θα έχει, μπορεί να είναι η ελληνική σημαία ή κάτι άλλο πολύ εύκολα διακριτό.Πάντως, σύμφωνα με νέα στοιχεία, ήδη οι εισαγωγές προϊόντων έχουν μειωθεί κατά 20%.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελληνικά προϊόντα και με την... βούλα!"

Δημοφιλέστερη στην Ευρώπη η Μέρκελ!

Η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ είναι η ηγέτης που εκτιμούν περισσότερο οι ευρωπαίοι πολίτες σύμφωνα με δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε στη Γερμανία, την Ισπανία, την Ιταλία, τη Γαλλία και τη Βρετανία.

Αντίθετα, τα αποτελέσματα δεν είναι καθόλου ικανοποιητικά για το Νικολά Σαρκοζί, ο οποίος μεταξύ των ηγετών των πέντε κύριων ευρωπαϊκών χωρών είναι ο λιγότερο δημοφιλής.

Συγκεκριμένα, εξίσου αναγνωρίσιμοι σ' αυτές τις πέντε χώρες είναι και οι δύο ηγέτες των δύο μεγαλύτερων οικονομικών στην ευρωζώνη(93% για το Σαρκοζί, 92% για την Μέρκελ),ωστόσο ο γάλλος πρόεδρος δεν συγκεντρώνει παρά 33% θετικές γνώμες και 58% αρνητικές, ενώ η γερμανίδα πολιτικός έχει 50% θετικές γνώμες και 41% αρνητικές.

Εξίσου θετικές και αρνητικές γνώμες, 44%, συγκεντρώνει ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος είναι γνωστός στο 88% των ερωτηθέντων.

Ο Ιταλός πρωθυπουργός, Μάριο Μόντι είναι γνωστός στο 74% των ερωτηθέντων και 36% έχουν καλή γνώμη γι' αυτόν, ενώ άλλοι τόσοι κακή.

Τέλος, ο λιγότερο γνωστός απ' αυτούς τους πέντε ευρωπαίους ηγέτες (63%) είναι ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, ο οποίος συγκεντρώνει 27% θετικές απόψεις και 34% αρνητικές.

Να σημειωθεί ότι η έρευνα πραγματοποιήθηκε από το ινστιτούτο δημοσκοπήσεων BVA για τη γαλλική εφημερίδα 20minutes στη Γαλλία, τη Γερμανία, τη Βρετανία, την Ιταλία και την Ισπανία από τις 20 ως τις 29 Φεβρουαρίου μέσω του Ίντερνετ σε δείγμα 4.217 προσώπων ηλικίας 15 ετών και άνω.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοφιλέστερη στην Ευρώπη η Μέρκελ!"

Coca-Cola και Pepsi αλλάζουν τη συνταγή τους

Ύποπτη χημική ουσία έχει συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου σε ποντίκια

Για να αποφύγουν σήμανση για καρκινογόνο ουσία ..

Αλλάζουν τη συνταγή τους και τα στοιχεία που περιέχουν τόσο η Coca-Cola όσο και και η Pepsi προκειμένου να αποφύγουν να τοποθετήσουν στις συσκευασίες σήμα που προειδοποιεί για τον κίνδυνο καρκίνου, όπως ορίζει νόμος στην Καλιφόρνια. Η αλλαγή πρόκειται να εφαρμοστεί σε όλη την επικράτεια των ΗΠΑ.

Η νέα συνταγή θα περιλαμβάνει μικρότερη ποσότητα της χημικής ουσίας 4-μεθυλιμιδαζόλιο (4-ΕΙΜ), η οποία χρησιμοποιείται για να χρωματίσει το ποτά.

«Αν και πιστεύουμε ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία που να δικαιολογεί οποιαδήποτε τέτοια αλλαγή, ζητήσαμε από τους προμηθευτές της καραμέλας να κάνουμε αυτό το βήμα, έτσι ώστε τα προϊόντα μας να μην υπόκεινται στην απαίτηση για μια επιστημονικά αβάσιμη προειδοποίηση», ανέφερε η εκπρόσωπος της Coca-Cola Νταϊάνα Γκάρτσα-Τσιαρλάντε στο Associated Press.

Η χημική ουσία έχει συνδεθεί με την εμφάνιση καρκίνου σε ποντίκια και αρουραίους, σύμφωνα με μια έρευνα. Ωστόσο σύμφωνα με την Ένωση Αναψυκτικών των ΗΠΑ δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι υπάρχει κίνδυνος για την ανθρώπινη υγεία.

Ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ υποστηρίζει ότι ένα πρόσωπο θα πρέπει να πιει 1.000 κουτιά Coca-Cola ή Pepsi να λάβει την ίδια δόση χημικής ουσίας που δόθηκε στα ζώα στη διάρκεια δοκιμής στο εργαστήριο.

Διαβάστε Περισσότερα » "Coca-Cola και Pepsi αλλάζουν τη συνταγή τους"

Καταρρέει η αγορά του αυτοκινήτου

Μείωση κατά -44,3% σημείωσε η κυκλοφορία των ΙΧ το Φεβρουάριο

Οι προοπτικές στον κλάδο των αυτοκινήτων εξακολουθούν να είναι δυσμενείς στους προσεχείς μήνες, καθώς ο δείκτης επιχειρηματικών προσδοκιών στον κλάδο μειώθηκε στο 47,6 τον Φεβρoυάριο του 2012 από 58,2 τον Ιανουάριο του 2012 και αισθητά χαμηλότερα από την αντίστοιχη περσινή τιμή του, σύμφωνα με εκτιμήσεις των αναλυτών της Alpha Bank.

Μείωση κατά -44,3% σημείωσε η κυκλοφορία των επιβατικών αυτοκινήτων ιδιωτικής χρήσεως τον Φεβρoυάριο του 2012 σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης τους κατά -47,4% τον Φεβρουάριο του 2011. Παράλληλα, στο πρώτο δίμηνο του 2012 κυκλοφόρησαν 13.192 ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, έναντι 18.959 στο πρώτο δίμηνο του 201 σημειώνοντας πτώση κατά -30,4% σε ετήσια βάση, έναντι πτώσης κατά -56,2% σε ετήσια βάση στο πρώτο δίμηνο του 2011.

Συνολικά το 2011 κυκλοφόρησαν 106.953 ΙΧ επιβατικά αυτοκίνητα, έναντι 152.304 το 2010 σημειώνοντας πτώση κατά -29,8% σε ετήσια βάση, μετά την πτώση τους κατά -37,2% το 2010. Η μείωση του αριθμού των νέων ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων επιβραδύνθηκε στο -1,9% σε ετήσια βάση στο δεύτερο εξάμηνο του 2011, έναντι της πτώσης τους κατά -42,2% στο πρώτο εξάμηνο του 2011.

Ο αριθμός των ΙΧ επιβατικών αυτοκινήτων που κυκλοφορεί στην Ελλάδα ανήλθε το 2011 σε 5.278.270 από 5.183.313 το 2010, έναντι 5.098.400 το 2009, 3.161.505 το 2000 και 2.171.201 το 1995, με αποτέλεσμα να αναλογούν σχεδόν 1,5 αυτοκίνητα ανά νοικοκυριό το 2011 από 0,85 το 2000 και 0,59 αυτοκίνητα ανά νοικοκυριό το 1995.

Η δαπάνη για εισαγωγές ΙΧ αυτοκινήτων περιορίσθηκε σε 1.735,7 εκατ. ευρώ το 2011, από 2.175 εκατ. ευρώ το 2010.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταρρέει η αγορά του αυτοκινήτου"

Παπαδήμος: "Έχουμε μια νέα μεγαλη ευκαιρία, ας μην τη χάσουμε"

Χωρίς θριαμβευτικό τόνο αλλά με πρόσκληση σε «περισυλλογή» απηύθυνε ο Πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, ο οποίος μίλησε για «ιστορική επιτυχία» του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων που, όπως είπε, επιτρέπει στην Ελλάδα να ξεφύγει από την κινούμενη άμμο των τελευταίων ετών και να πατήσει σε στέρεο έδαφος. «Με την τελική έγκριση και υπογραφή της δανειακής συμφωνίας τις επόμενες δύο εβδομάδες, ξεφεύγουμε από την κινούμενη άμμο των τελευταίων μηνών. Πατάμε πια σε στέρεο έδαφος» συμπλήρωσε ο Πρωθυπουργός.  

Ολόκληρη η δήλωση του Πρωθυπουργού προς τον ελληνικό λαό, έχει ως εξής:

«Με την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αναδιάρθρωσης χρέους που έχει γίνει ποτέ, ανοίγει ένα παράθυρο ευκαιριών και ελπίδας για την Ελλάδα. Πρόκειται για μια σημαντική, θα έλεγα ιστορική, επιτυχία, που έγινε δυνατή με τις συστηματικές, συντονισμένες και σκληρές προσπάθειες πολλών. Με τη βοήθεια των εταίρων μας, με τις θυσίες του ελληνικού λαού και τη συνεργασία των πολιτικών δυνάμεων που στηρίζουν την κυβέρνηση, φέραμε σε πέρας ένα πολύ δύσκολο έργο.

Με την ολοκλήρωση των βημάτων που απομένουν, με την τελική έγκριση και υπογραφή της δανειακής συμφωνίας τις επόμενες δύο εβδομάδες, ξεφεύγουμε από την κινούμενη άμμο των τελευταίων μηνών. Πατάμε πια σε στέρεο έδαφος. Για πρώτη φορά η Ελλάδα δεν προσθέτει, αλλά αφαιρεί δημόσιο χρέος από τις πλάτες των πολιτών της και των επόμενων γενιών. Με τη μείωση του χρέους κατά περίπου 105 δισεκατομμύρια ευρώ, οι Έλληνες μπορούμε να βλέπουμε το μέλλον με μεγαλύτερη εμπιστοσύνη.

Η σημερινή όμως δεν είναι μόνο μέρα ικανοποίησης για όσα έχουν επιτευχθεί. Είναι και ευκαιρία περισυλλογής. Διότι γνωρίζουμε ότι επενδυτές και αποταμιευτές, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες απλοί πολίτες αυτής της χώρας, υπέστησαν σημαντικές ζημιές [περιουσιακές απώλειες]. Και αυτό μας υποχρεώνει να σκεφτούμε τα λάθη μας, τα οποία μας ανάγκασαν να οδηγηθούμε στην αναδιάρθρωση του χρέους. Αυτό παράλληλα ενδυναμώνει τη θέληση και αποφασιστικότητά μας να αλλάξουμε την Ελλάδα.

Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι μια έμπρακτη αναγνώριση των προσπαθειών της Ελλάδας. Είναι έκφραση εμπιστοσύνης για τις προοπτικές της χώρας και το μέλλον μας στην Ευρωζώνη. Δημιουργεί προϋποθέσεις για να επιστρέψουν οι καταθέσεις, να γίνουν επενδύσεις, να ξαναπάρει μπρος η οικονομία, να δημιουργηθούν θέσεις εργασίας για τους νέους ανθρώπους.

Συνεχίζουμε να έχουμε μπροστά μας μια μεγάλη ανηφόρα. Τα χρήματα που θα εξοικονομήσουμε από τους τόκους και τα χρεολύσια, δεν έχουμε δικαίωμα να τα σπαταλήσουμε. Πρέπει να τα αξιοποιήσουμε για να εκσυγχρονίσουμε τις δομές της χώρας, να κάνουμε την οικονομία μας ανταγωνιστική, να νοικοκυρέψουμε το κράτος.

Μέσα από τη βαθιά ύφεση και τις δοκιμασίες του ελληνικού λαού, αναδεικνύεται μια ελπιδοφόρα προοπτική εξόδου από τη χειρότερη κρίση της μεταπολεμικής περιόδου. Η εμπιστοσύνη αποκαθίσταται. Η στήριξη των εταίρων μας επιβεβαιώνεται. Αλλά σε μας ανήκει η καθοριστική ευθύνη να διαμορφώσουμε την πορεία της χώρας. Να αλλάξουμε την οικονομία μας, να κρατήσουμε όρθια την κοινωνία μας, να υπερασπιστούμε τη θέση μας στο ευρώ, να κερδίσουμε το μέλλον. Έχουμε μια νέα μεγάλη ευκαιρία. Ας μην την χάσουμε».


tanea.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαδήμος: "Έχουμε μια νέα μεγαλη ευκαιρία, ας μην τη χάσουμε""

Αυξάνονται οι τιμές σε τρόφιμα και καύσιμα εν μέσω ύφεσης

Στο 2,1% επιβραδύνθηκε ο πληθωρισμός το Φεβρουάριο από 2,3% που ήταν τον Ιανουάριο, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε σήμερα η Ελληνική Στατιστική Αρχή (ΕΛ.ΣΤΑΤ.).

Συγκεκριμένα, από τη σύγκριση του Γενικού ΕΔείκτη Τιμών Καταναλωτή του μηνός Φεβρουαρίου 2012 προς τον αντίστοιχο Δείκτη του Φεβρουαρίου 2011 προκύπτει αύξηση 2,1%, έναντι αύξησης 4,4% που σημειώθηκε κατά την ίδια σύγκριση του έτους 2011 προς το 2010.

Σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2012, ο Γενικός Δείκτης μειώθηκε το Φεβρουάριο κατά 1,5%, έναντι μείωσης 1,3% που σημειώθηκε κατά την αντίστοιχη σύγκριση του προηγούμενου έτους.

Ο μέσος Δείκτης του δωδεκαμήνου Μαρτίου 11 - Φεβρουαρίου 12, σε σύγκριση προς τον ίδιο Δείκτη του δωδεκαμήνου Μαρτίου 10 - Φεβρουαρίου 11, παρουσίασε αύξηση 2,9%, έναντι αύξησης 5,1% που σημειώθηκε κατά τα αντίστοιχα προηγούμενα δωδεκάμηνα.

Η αύξηση του Γενικού Δείκτη Τιμών Καταναλωτή κατά 2,1%, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο Δείκτη του Φεβρουαρίου 2011, προήλθε από τις ακόλουθες μεταβολές :

1. Από τις αυξήσεις των δεικτών :

α) Κατά 2,2% της ομάδας Διατροφή και μη αλκοολούχα ποτά, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, στα είδη : φρούτα νωπά, δημητριακά και παρασκευάσματα, κρέατα γενικά, ψάρια γενικά, γαλακτοκομικά και αυγά, ζάχαρη-σοκολάτες-γλυκά-παγωτά, καφές, αναψυκτικά, χυμοί φρούτων. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στις πατάτες νωπές και στο ελαιόλαδο.

β) Κατά 4,0% της ομάδας Αλκοολούχα ποτά και καπνός, λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των τσιγάρων.

γ) Κατά 8,2% της ομάδας Στέγαση, λόγω αύξησης των τιμών, κυρίως, του πετρελαίου θέρμανσης, του φυσικού αερίου και του ηλεκτρισμού. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα ενοίκια κατοικιών.

δ) Κατά 3,4% της ομάδας Μεταφορές, λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών στα είδη : καύσιμα αυτοκινήτου (βενζίνη), τέλη κυκλοφορίας. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα αυτοκίνητα και στα εισιτήρια αεροπλάνων.

ε) Κατά 2,4% της ομάδας Ξενοδοχεία - Καφέ - Εστιατόρια, λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των εστιατορίων-ζαχαροπλαστείων-καφενείων-κυλικείων. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών των ξενοδοχείων.

στ) Κατά 1,2% της ομάδας Αλλα αγαθά και υπηρεσίες, λόγω αύξησης, κυρίως, των τιμών των ασφαλίστρων αυτοκινήτων και δικύκλων και των ειδών ατομικής φροντίδας. Μέρος της αύξησης αυτής αντισταθμίστηκε από τη μείωση των τιμών στα είδη ταξιδίου-λοιπά προσωπικά είδη.

2. Από τις μειώσεις των δεικτών :

α) Κατά 0,2% της ομάδας Ένδυση και υπόδηση, λόγω μείωσης των τιμών στα είδη ένδυσης και υπόδησης.

β) Κατά 2,4% της ομάδας Διαρκή αγαθά - Είδη νοικοκυριού και υπηρεσίες, λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών στα είδη: έπιπλα-καλύμματα δαπέδου, είδη κλινοστρωμνής-λευκά είδη, υαλικά-επιτραπέζια σκεύη και σκεύη οικιακής χρήσης, οικιακές υπηρεσίες.

γ) Κατά 0,8% της ομάδας Υγεία, λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των φαρμάκων και των ιατρικών, οδοντιατρικών και παραϊατρικών υπηρεσιών. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών των νοσοκομείων και κλινικών.

δ) Κατά 1,0% της ομάδας Επικοινωνίες, λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών των τηλεφωνικών υπηρεσιών.

ε) Κατά 1,0% της ομάδας Αναψυχή - Πολιτιστικές δραστηριότητες, λόγω μείωσης των τιμών του οπτικοακουστικού εξοπλισμού-υπολογιστών και των πολιτιστικών δραστηριοτήτων. Μέρος της μείωσης αυτής αντισταθμίστηκε από την αύξηση των τιμών των βιβλίων, γραφικής ύλης-σχολικών ειδών .

στ) Κατά 1,0% της ομάδας Εκπαίδευση, λόγω μείωσης, κυρίως, των τιμών στα δίδακτρα ξένων γλωσσών, φροντιστηρίων και ΙΕΚ

24h.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξάνονται οι τιμές σε τρόφιμα και καύσιμα εν μέσω ύφεσης"

Στα 24,9 δισ. ευρώ ανήλθε το ταμειακό έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2011

Πάνω από 5,7 δισ. οι ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τις επιχειρήσεις

Στο 11,5% του ΑΕΠ διαμορφώθηκε το 2011 το ταμειακό έλλειμμα του κράτους ή διαφορετικά στα 24,884 δισ. ευρώ, σύμφωνα με τα στοιχεία που εξέδωσε χθες το υπουργείο Οικονομικών. Παρά τα σκληρά μέτρα στη φορολογία και τη μείωση των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων, το οικονομικό επιτελείο δεν κατάφερε να περιορίσει το ταμειακό έλλειμμα. Σημειώνεται πάντως ότι το ταμειακό έλλειμμα το οποίο εμφανίζεται να είναι κατά 5 δισ. ευρώ υψηλότερο από το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης δεν είναι αυτό με το οποίο κρίνεται η αξιολόγηση της χώρας από την τρόικα.

Οσον αφορά τις ληξιπρόθεσμες οφειλές του κράτους προς τους προμηθευτές του (φυσικά και νομικά πρόσωπα) έφθασαν στο τέλος Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους τα 5,73 δισ. ευρώ από 6,659 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος Νοεμβρίου 2011. Από τα 5,73 δισ. ευρώ τα 588,9 εκατ. ευρώ ήταν χρέη των υπουργείων. Συνολικά, τα τρέχοντα ελλείμματα και χρέη του Δημοσίου έφθασαν τα 30,6 δισ. ευρώ το 2011.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών:

– Το ταμειακό έλλειμμα του 2011 διογκώθηκε λόγω της εξόφλησης χρεών παρελθόντων ετών του ελληνικού κράτους προς τον ιδιωτικό τομέα, συνολικού ύψους 4,1 δισ. ευρώ. Σημαντικό τμήμα από τις οφειλές αυτές αφορά στα χρέη των νοσοκομείων προς τους προμηθευτές, τα οποία τακτοποιήθηκαν με καταβολές ομολόγων εντός του 2011, αλλά κατανεμήθηκαν στα δημοσιονομικά ελλείμματα των ετών που αφορούσαν. Αυτό σημαίνει ότι το μεγαλύτερο μέρος του ανωτέρω ποσού δεν θα συνυπολογιστεί στα στοιχεία για το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης σε δημοσιονομική βάση, που θα ανακοινωθούν επισήμως στις αρχές Απριλίου.

– Κατά τον υπολογισμό του ταμειακού ελλείμματος της γενικής κυβέρνησης του 2011 και «για λόγους εναρμόνισης των λογιστικών εγγραφών μεταξύ όλων των φορέων της γενικής κυβέρνησης» αφαιρέθηκε ποσό 924 εκατ. ευρώ από τις δαπάνες του κράτους του Ιανουαρίου 2011 και προστέθηκε ποσό 1.149 εκατ. ευρώ στις δαπάνες του Δεκεμβρίου 2011. Τα ποσά αυτά αφορούν επιχορηγήσεις προς τα ασφαλιστικά ταμεία που έγιναν στο τέλος του Δεκεμβρίου κάθε έτους (2010 και 2011 αντίστοιχα) για την καταβολή των συντάξεων του Ιανουαρίου του επόμενου έτους (δεδομένου ότι οι συντάξεις προκαταβάλλονται).

– Στο ταμειακό έλλειμμα συνυπολογίσθηκαν και οι κεφαλαιακές ενισχύσεις προς δημόσιες επιχειρήσεις συνολικού ύψους 69 εκατ. ευρώ, που δεν περιλαμβάνονται στη γενική κυβέρνηση.

Συνολικά υπολογίζεται ότι ποσό ύψους 4,44 δισ. ευρώ δεν θα βαρύνει το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης σε δημοσιονομική βάση για το 2011.

Σχετικά με τις ληξιπρόθεσμες οφειλές έως τις 31 Δεκεμβρίου 2011 τα 5,73 δισ. ευρώ κατανέμονται ως εξής:

α) 588,92 εκατ. ευρώ ήταν χρέη υπουργείων, εκ των οποίων 196,2 εκατ. ευρώ αφορούσαν υποχρεώσεις που έπρεπε να καλυφθούν μέσω του ΠΔΕ (Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων) και 392,7 εκατ. ευρώ αφορούν χρέη του τακτικού προϋπολογισμού.

β) Σε 5,14 δισ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη νοσοκομείων, οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης, ασφαλιστικών ταμείων και λοιπών φορέων της «γενικής κυβέρνησης». Ειδικότερα, 1,281 δισ. ευρώ οφείλουν τα νοσοκομεία, 2,82 δισ. ευρώ τα ασφαλιστικά ταμεία, 817,8 εκατ. ευρώ η Τοπική Αυτοδιοίκηση και 219,1 εκατ. ευρώ ήταν οι υποχρεώσεις λοιπών νομικών προσώπων.

kathimerini.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 24,9 δισ. ευρώ ανήλθε το ταμειακό έλλειμμα του προϋπολογισμού το 2011"

Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν οι ασφαλισμένοι

Τι καταγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Βαθιά το χέρι στην τσέπη καλούνται να βάλουν και πάλι οι ασφαλισμένοι, καθώς αυξάνονται τα ποσοστά συμμετοχής τους στην αγορά βασικών φάρμακων.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καταγγέλλει- σε σχετική ανακοίνωση του- τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων Υγείας και Εργασίας για την υπογραφή της υπουργικής απόφασης η οποία προβλέπει την εξαίρεση των θεραπειών για σοβαρές παθήσεις (π.χ. στεφανιαία νόσο) από τη λίστα των φαρμάκων τα οποία αποζημιώνονται πλήρως από τα ασφαλιστικά ταμεία ή η συμμετοχή του ασφαλισμένου είναι πολύ μειωμένη (10%).

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του ΙΣΑ, με αυτή την απόφαση κατατάσσονται στο ποσοστό του 25%, παθήσεις που χρήζουν χρόνιας φαρμακευτικής αγωγής όπως η στεφανιαία νόσος, η υπερλιπιδαιμία, οι βαριές ανοσοανεπάρκειες, οι χρόνιες μεταβολικές διαταραχές, οι χρόνιες νευροπάθειες και η νεφρική ανεπάρκεια.

Αυτό έχει ως αποτέλεσμα- δεδομένης της οικονομικής κατάστασης με τη συρρίκνωση μισθών και συντάξεων- οι άνθρωποι που χρήζουν χρόνιας φαρμακευτικής αγωγής να αδυνατούν να πληρώσουν τις υψηλές συμμετοχές στα φάρμακά τους.

«Εάν θέλουν να αυξήσουν τα ποσοστά συμμετοχής στη χορήγηση φαρμάκων τότε ας το κάνουν με οικονομικά κριτήρια και να πληρώνουν οι « έχοντες και κατέχοντες », αναφέρει χαρακτηριστικά ο ΙΣΑ, υπογραμμίζοντας ότι η θέση του είναι υπέρ της περιστολής της φαρμακευτικής δαπάνης όχι όμως εις βάρος των ασθενών, των χρονίως πασχόντων και εκείνων που πλήττονται οικονομικά.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βαθιά το χέρι στην τσέπη θα βάλουν οι ασφαλισμένοι"

Μετά την ενεργοποίηση των CACs θα πληρωθούν τα ασφάλιστρα χρεοκοπίας

Επιφυλάχθηκε να λάβει τελική απόφαση η ISDA

Χωρίς την τελική έγκριση που θα ενεργοποιούσε τα ελληνικά cds έληξε η πολύωρη συνεδρίαση της Διεθνούς Ένωσης Συμφωνιών Swaps και Παραγώγων (ISDA) που θα πιστοποιούσε κατά πόσον η τελική διαμόρφωση του προγράμματος ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων (PSI+) συνιστά πιστωτικό γεγονός, με δυο λόγια συνιστά χρεοκοπία.

Τα μέλη της ISDA επιφυλάχθηκαν να λάβουν την τυπική αυτή απόφαση και να κρίνουν κατά πόσον ενεργοποιούνται άμεσα τα ελληνικά ασφάλιστρα έναντι χρεοκοπίας. Στην ανακοίνωσή της η ISDA επισημαίνει πως η τελική της απόφαση θα ληφθεί όταν επίσημα ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης (CACs), που εγκρίθηκαν από το Eurogroup και από το υπουργικό συμβούλιο.

Συγκεκριμένα, η επίσημη ενεργοποίηση των CACs θα γίνει όταν η σχετική απόφαση δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μετά την ενεργοποίηση των CACs θα πληρωθούν τα ασφάλιστρα χρεοκοπίας"

Στο φως τα πρόσωπα από το κύκλωμα του ΙΚΑ

Ένα εκατ. ευρώ και πολυτελή αυτοκίνητα στα κατασχεθέντα


Στη δημοσιότητα έδωσε  η Αστυνομία, μετά από Εισαγγελική Διάταξη, τα στοιχεία ταυτότητας των εμπλεκομένων υπαλλήλων στη μεγάλη υπόθεση απάτης και κατάχρησης σε βάρος του Ι.Κ.Α.. Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση «η δημοσίευση των στοιχείων αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου και προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων». 

Οι πολίτες μπορούν να καλούν το τηλέφωνο  11012, της Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, να επικοινωνούν ανώνυμα ή επώνυμα  για να διαθέτουν πληροφορίες ή να καταγγέλλουν παράνομες ενέργειες ή δραστηριότητες κατά του τομέα της οικονομίας, της δημόσιας περιουσίας, της κοινωνικής και ασφαλιστικής πρόνοιας και των δικαιωμάτων. 

Πρόκειται για τους: 
1.   ΜΠΟΥΡΑΖΑΝΗ Ελένη του Ανδρέα και της Ελένης που γεννήθηκε την 27-07-1957 στην Τριταία Ιτέας Φωκίδας και κατοικεί στο Μοσχάτο Αττικής 
2.   ΠΑΤΕΡΑΚΗ Χριστίνα του Ευτυχίου και της Δέσποινας που γεννήθηκε την 20-6-1962 στον Πειραιά και κατοικεί στον Άλιμο Αττικής 
3.   ΦΕΡΡΑ Χρυσούλα του Φωτίου και της Ελένης, που γεννήθηκε την 14-05-1960 στην Γουριώτισσα Αιτωλοακαρνανίας και κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής 
4.   ΣΟΥΡΙΔΗ Χριστίνα του Δημητρίου και της Όλγας, που γεννήθηκε την 25-12-1944 στη Στυλίδα Φθιώτιδος και κατοικεί στη Νέα Σμύρνη Αττικής 
5.   ΚΑΡΑΪΣΚΟ Κωνσταντίνο του Ιωάννη και της Ευανθίας, που γεννήθηκε την 3-5-1949 στην Αρτονίνα Φωκίδας και κατοικεί στο Μοσχάτο Αττικής 
6.   ΑΙΜΑΤΙΔΗ Παναγιώτη-Αλέξανδρο του Παρθένη και της Δανάης, που γεννήθηκε την 6-2-1969 στην Αθήνα και κατοικεί στην Καλλιθέα Αττικής 
7.   ΘΩΜΑΚΟΥ Μυρσίνη του Νικολάου και της Μαρίας, που γεννήθηκε την 12-11-1946 στην Ερμούπολη Σύρου Κυκλάδων και κατοικεί στην Κότρωνα Γυθείου Λακωνίας 
Οι έξι πρώτοι έχουν συλληφθεί, ενώ η έβδομη περιλαμβάνεται στην δικογραφία. Έχει ασκηθεί σε βάρος τους ποινική δίωξη, κακουργηματικού χαρακτήρα, για τα αδικήματα: 
•   της εγκληματικής οργάνωσης με επιδίωξη οικονομικού οφέλους 
•   της πλαστογραφίας μετά χρήσεως από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος και συνολική ζημία άνω των 15.000 ευρώ, ως και άνω των 73.000 ευρώ σε βάρος Ν.Π.Δ.Δ., με επιτευχθέν όφελος και προκληθείσα ζημία άνω των 150.000 ευρώ, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, από δράστες που εξακολούθησαν επί μακρό χρόνο την εκτέλεση του εγκλήματος, 
•   της απάτης από κοινού και κατά μόνας, άπαξ και κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, με συνολικό όφελος και συνολική ζημία άνω των 15.000 ευρώ ως και άνω των 73.000 ευρώ σε βάρος Ν.Π.Δ.Δ., με ζημία άνω των 150.000 ευρώ, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, από δράστες που εξακολούθησαν επί μακρό χρόνο την εκτέλεση του εγκλήματος, 
•   της υπεξαίρεσης στην υπηρεσία από κοινού, με ιδιαίτερα τεχνάσματα, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, συνολικά ανώτερης των 15.000 ευρώ, ευρώ ως και των 73.000 ευρώ, σε βάρος Ν.Π.Δ.Δ., με άνω των 150.000 ευρώ, ιδιαίτερα μεγάλης αξίας, από δράστες που εξακολούθησαν επί μακρό χρόνο την εκτέλεση του εγκλήματος 
•   της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες από κοινού και κατά μόνας, κατ’ εξακολούθηση, κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια, εντός των πλαισίων εγκληματικής οργάνωσης και μη. 

Η δράση του κυκλώματος 

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι, εκμεταλλευόμενοι την ιδιότητά τους, καθώς και τη θέση τους σε διαφορετικά Τμήματα του ιδίου Υποκαταστήματος του ΙΚΑ, είχαν συγκροτήσει ομάδα, εγκρίνοντας παράνομα και χορηγώντας διάφορα χρηματικά ποσά, σε άτομα (ασφαλισμένους ή μη του Ιδρύματος). Χρησιμοποιώντας διαφορετικούς τρόπους πιστοποιούσαν ψευδώς την ασφαλιστική ικανότητα των «δικαιούχων» και εξέδιδαν παράνομα αποφάσεις για χορήγηση παροχών και επιδομάτων. Στη συνέχεια εισέπρατταν τα ανάλογα ποσά, είτε σε συνεργασία με τους «δικαιούχους», ασφαλισμένους του Ι.Κ.Α, αποδίδοντάς τους μέρος των παρανόμως χορηγηθέντων ποσών, είτε διένειμαν μεταξύ τους τα ποσά. 

Οι περιπτώσεις αυτές αφορούσαν κυρίως παροχές και επιδόματα τοκετών, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, νοσηλείας, λουτροθεραπείας και αποκλειστικών νοσηλειών. Όπως διαπιστώθηκε, οι εμπλεκόμενοι υπάλληλοι, ανέπτυξαν τη συγκεκριμένη εγκληματική δραστηριότητα από το έτος 2003, ενώ πολλές φορές εμφανίζονταν ως «δικαιούχοι» οι ίδιες, αλλά και συγγενικά ή φιλικά τους πρόσωπα. Μέχρι στιγμής, έχουν εντοπιστεί 244 περιπτώσεις, οι οποίες εξετάζονται περαιτέρω και αφορούν στην έκδοση αποφάσεων για παροχές και επιδόματα, χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα παραστατικά έγγραφα. 

Εκτιμάται ότι η συνολική οικονομική ζημιά για το ΙΚΑ, θα ξεπεράσει κατά πολύ τα έξι εκατομμύρια ευρώ, που έχουν πιστοποιηθεί, από τη μέχρι τώρα έρευνα της Γενικής Διεύθυνσης Επιθεώρησης του Ι.Κ.Α.-ΕΤΑΜ. 

Σε έρευνες που διενεργήθηκαν στις οικίες των εμπλεκομένων στην Αττική και τη Λακωνία, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν: 

•   το χρηματικό ποσό των 966.900 ευρώ σε χαρτονομίσματα των 500, 200, 100 και 50 ευρώ 
•   4 φύλλα επιταγών συνολικής αξίας 110.000 ευρώ 
•   45 ατομικά βιβλιάρια διαφόρων ασφαλισμένων του ΙΚΑ 
•   καρτέλες ενσήμων του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ 
•   13 σφραγίδες υποκαταστήματος του ΙΚΑ, διαφόρων τμημάτων, καθώς και φυσικών προσώπων και επαγγελματιών.
•   κατασχέθηκαν τέσσερα πολυτελή αυτοκίνητα ιδιοκτησίας τους. 




protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο φως τα πρόσωπα από το κύκλωμα του ΙΚΑ"

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας χρωστά 1 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ

Μεγάλες οικονομικές φουρτούνες για το Ίδρυμα

Παντελώς άδειο είναι το ταμείο του Πανεπιστήμιου Θεσσαλίας εδώ και τουλάχιστον ένα μήνα, καθώς δεν έχει εισρεύσει ούτε ένα ευρώ από την τακτική κρατική χρηματοδότηση.

Ωστόσο το Ίδρυμα καλείται να πληρώσει το ποσό των 110.000 ευρώ στην εταιρία παροχής φυσικού αερίου για τους μήνες Δεκέμβριο, Ιανουάριο και Φεβρουάριο αλλά και πολλές χιλιάδες ευρώ σε όλες τις ΔΕΚΟ και στον ΟΤΕ.

Το μεγαλύτερο όμως χρέος του Πανεπιστημίου είναι προς την ΔΕΗ, μιας και δεν έχει καταβάλει το αντίτιμο των λογαριασμών για όλο το 2011 και τους πρώτους μήνες του 2012, ύψους 1 εκατ. ευρώ, όπως δημοσιεύει ο Ταχυδρόμος.

Χθες υπεγράφη ο τακτικός προϋπολογισμός των Ανώτατων Ιδρυμάτων από το Υπουργείο Παιδείας για το 2012. Σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας αναλογούν 6.850.000 ευρώ για όλο το έτος, χωρίς ωστόσο να διευκρινίζεται πότε θα δοθούν αυτά τα χρήματα στο Ίδρυμα, το οποίο αντιμετωπίζει μεγάλες οικονομικές δυσκολίες.

Εκτός από το ποσό για τα λειτουργικά έξοδα εγκρίθηκαν 735.000 ευρώ για μισθοδοσία προσωπικού και 1.500.000 ευρώ για τη σίτιση των φοιτητών του τοπικού Ιδρύματος.

Η κίνηση αυτή χαρακτηρίστηκε μεν ενθαρρυντική από την πρυτανική αρχή, η οποία ωστόσο αναμένει την εκταμίευση της πρώτης δόσης των χρημάτων, μιας και τα έξοδα τρέχουν και πρέπει άμεσα να καλυφθούν για να μπορέσει να λειτουργήσει ομαλά το Ίδρυμα.

Παρ’ όλα αυτά φαίνεται πως η νέα χρηματοδότηση δεν επαρκεί για να καλύψει τα χρέη που έχουν δημιουργηθεί στο Πανεπιστήμιο και τις τρέχουσες δαπάνες του 2012.

Αυτό γιατί το έλλειμμα ανέρχεται σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ που δύσκολα μπορεί να καλυφθεί. Το 2011 το Πανεπιστήμιο ξεκίνησε με ένα χρέος της τάξης των 3.9 εκ. ευρώ από το 2010 και με ένα προϋπολογισμό που ξεκίνησε από τα 6.250.000 ευρώ και τελικά μειώθηκε στα 5.6 εκ. ευρώ, καθώς περικόπηκε η τρίτη και τέταρτη δόση λόγω οικονομικής κρίσης.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το χρέος του 2011 ξεπερνά κατά πολύ τα 2 εκ. ευρώ, αν και οι τις πρυτανικές αρχές περικόπτουν συνεχώς δαπάνες. Αυτή τη στιγμή τα «χέρια» των πρυτανικών αρχών είναι δεμένα, καθώς δεν γνωρίζουν πότε θα έρθουν τα πρώτα χρήματα στο Ίδρυμα, μιας και το Υπουργείο είχε διαμηνύσει πως η ανάδειξη των Συμβουλίων Διοίκησης θα συνοδευτεί από τη χρηματοδότηση.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας χρωστά 1 εκατ. ευρώ στη ΔΕΗ"

«Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα»

Τι είπε ο Ρόκο Μπουτιλιόνε, o αντιπρόεδρος της ιταλικής Βουλής, στο newsbeast.gr

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής της Ιταλίας, Ρόκο Μπουτιλιόνε, μαζί με αντιπροσωπεία από το κοινοβούλιο της γειτονικής χώρας, βρέθηκε για λίγο στην Ελλάδα για να δηλώσει την υποστήριξη της χώρας του στους Έλληνες. Συναντήθηκε με ομολόγους του από το ελληνικό κοινοβούλιο και δήλωσε την αλληλεγγύη του.

Είπε ότι «Ευρώπη δεν υπάρχει χωρίς την Ελλάδα» και παρότρυνε τους Γερμανούς να δείξουν επιείκεια και να συμμορφωθούν κατά κάποιο τρόπο. Ανέφερε μάλιστα ότι δεν είναι ο μοναδικός σκοπός η σταθερότητα αλλά είναι πιο σημαντική η ευημερία και η ζωή. Τόνισε ότι χρειάζεται πρόγραμμα για να δημιουργηθούν υποδομές αλλά χωρίς τη σταθερότητα των χωρών της Ε.Ε. δεν θα υπάρξει ανάπτυξη από κοινού.

Μίλησε όμως στο newsbeast.gr και για την κίνηση των δύο ιταλών δημάρχων να δωρίσουν το μισθό τους στη χώρα μας. Σχολίασε το πώς βλέπουν οι Γερμανοί τους Έλληνες και στάθηκε στο φιλελληνικό κίνημα που έχει αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο.

- Χρησιμοποιήσατε τη φράση του Μπέντζαμιν Φράνκλιν ότι δηλαδή ή θα είμαστε μαζί και θα βοηθηθούμε ή θα μας κρεμάσουν έναν έναν. Εσείς με ποιον τρόπο σκοπεύετε να πιέσετε τους εταίρους ώστε να είναι δίπλα μας και να μην παίρνουν τόσο σκληρά μέτρα για τη χώρα μας;

«Πρώτα απ’ όλα νιώθω αμήχανα που δεν μπορώ να μιλήσω ελληνικά. Επιπλέον, η γιαγιά μου μιλούσε μόνο ελληνικά. Κατάγομαι από ελληνική οικογένεια της Νοτίου Ιταλίας. Η μητέρα μου ήταν δίγλωσση, εγώ λίγα ελληνικά ήξερα. Η κόρη μου δεν μιλά καθόλου.

Πώς να πείσουμε τους Γερμανούς; Νομίζω ότι γνωρίζω αρκετά καλά εκείνο τον πολιτικό οικονομικό και πολιτιστικό κόσμο. Έχω διδάξει και σε γερμανικό πανεπιστήμιο. Δε νομίζω ότι είναι πολύ δύσκολο να τους πείσουμε διότι συμμεριζόμαστε τη μοίρα.

Ας υποθέσουμε ότι η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει. Πολλοί στη Γερμανία το λένε αλλά άμα η Ελλάδα έχει βοηθηθεί από τους Γερμανούς εξαρτάται και από τα ιδεώδη αλλά και από το γεγονός ότι οι μεγάλοι πιστωτές είναι γερμανικές τράπεζες. Έτσι, μια πιθανή χρεοκοπία της Ελλάδα θα είχε τεράστιες επιπτώσεις για τις γερμανικές τράπεζες. Αυτό ισχύει για την Γαλλία και για τη Γερμανία. Κι άμα γκρεμιστεί ένα κομμάτι του συστήματος, μπορούν να γκρεμιστούν κι άλλα κομμάτια.

Έχουμε δηλαδή μία κοινή μοίρα. Από αυτό το δεδομένο πρέπει να ξεκινήσουμε. Έχουμε μία κοινή μοίρα αλλά δεν πρέπει να υποτιμήσουμε την πολιτιστική πτυχή. Ο γερμανικός πολιτισμός έχει δύο μύθους. Ή τάση προς την Ανατολή αλλά και αυτή προς τη Μεσόγειο. Αυτή είναι οι δύο μύθοι. Οι μεγάλοι Γερμανοί, ποιητές και φιλόσοφοι, θα ήθελαν να ήταν Έλληνες.

Στη Γερμανία, στη Δανία, τη Σουηδία, πάρα πολλοί πολίτες έχουν την τάση να σκέφτονται όπως αυτοί που σήμερα αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Γιατί δεν είναι ομογενής η ευημερία εκεί. Ο κόσμος είναι περισσότερο ανταγωνιστικός. Η ευημερία μας συνεχώς διατρέχει κινδύνους. Αυτό πρέπει να το μάθουν και οι νέοι. Εμείς μπορούμε να τους προσφέρουμε εργαλεία για να αντιμετωπίσουν καλύτερα το μέλλον, αφού θα ξεπεραστεί η ανησυχία για τη σταθερότητα εκ μέρους των Γερμανών. Νομίζω ότι κι εκείνοι ενδιαφέρονται για την ανάπτυξη όσο και οι Έλληνες. Αλλά ίσως στο μέλλον και οι Γερμανοί να βρεθούν σε δύσκολη στιγμή και τότε να χρειαστεί να το ξανασκεφτούν».

- Δύο ιταλοί δήμαρχοι δώρισαν το μισθό τους στην Ελλάδα. Πώς σχολιάζετε αυτή τους την κίνηση;

«Μου φαίνεται μία απάντηση, μία αντίδραση που ξεχειλίζει από την καρδιά τους. Ας μην ξεχνάμε ότι Ιταλοί και Έλληνες είμαστε στενά συνδεδεμένοι. Η Νότιος Ιταλία κάποτε ήταν ελληνική. Με το πέρασμα των χρόνων ξεχάσαμε τη γλώσσα αλλά δεν ξεχάσαμε την καταγωγή.

Κι εγώ θυμάμαι ότι στην οικογένειά μου, πριν από ορισμένες γενιές, ήμασταν Έλληνες. Σήμερα, είμαστε Ιταλοί αλλά ακόμη υπερήφανοι που υπήρξαμε Έλληνες. Για εμάς ήταν πάντοτε μία τιμή. Και αυτές οι ανθελληνικές τάσεις που έχουν διαδοθεί τελευταία, δεν μπορούν να μας αγγίξουν. Η μεγάλη πλειοψηφία του ιταλικού λαού είναι κατά των ανθελληνικών τάσεων».

- Πώς βλέπετε το φιλελληνικό κίνημα που έχει αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο;

«Το θεωρώ φυσιολογικό. Όταν είπα ότι η Ελλάδα είναι Ευρώπη, είναι κάτι που είναι βαθιά ριζωμένο στο ευρωπαϊκό πνεύμα και στη Γερμανία. Υπάρχει ένα μέρος του ελληνικού λαού που είναι θυμωμένο με τους Γερμανούς και γι’ αυτό δεν θέλουν να αναφέρονται σε αυτούς. Κι υπάρχει ένα μέρος του γερμανικού λαού, επίσης θυμωμένο με τους Έλληνες. Κι αυτό γιατί δεν θέλουν να πληρώσουν. Αν και η Γερμανία πληρώνει πολλά χρήματα και η Ιταλία πληρώνει αρκετά. Για κάθε τρία ευρώ που βάζει η Γερμανία για τη διάσωση της Ελλάδας, η Ιταλία βάζει δύο. Ένα μέρος των Γερμανών όμως πιστεύει ότι μόνο εκείνοι πληρώνουν και γι’ αυτό θέλουν να σταματήσει αυτό. Νομίζω όμως ότι η μεγάλη πλειοψηφία τους νιώθει πολύ έντονα τη γοητεία της Ελλάδας.

Πιστεύω ότι αυτό το φιλελληνικό κίνημα λοιπόν που έχει αναπτυχθεί σε όλο τον κόσμο, θα είναι αυτό που θα επικρατήσει. Σας βοήθησε πολύ και η προσωπικότητα του πρωθυπουργού, ο οποίος έκανε πολλά για να υπερασπιστεί τις θέσεις και για να πείσει. Έκανε πολλές προσπάθειες, πραγματικά».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν υπάρχει Ευρώπη χωρίς την Ελλάδα»"

"Τέρας ηθικής" ο αρχιμανδρίτης


Ακόμη και σε νεαρά αγόρια με νοητική υστέρηση εμφανίζεται να ασελγούσε ο Αρχιμανδρίτης ο οποίος λειτουργούσε στον Ιερό Ναό Κωνσταντίνου και Ελένης στο Μενίδι. Από τη σχηματισθείσα δικογραφία αποκαλύπτεται ότι ο εν λόγω ιερωμένος ασελγούσε συστηματικά σε βάρος δυο ανήλικων αγοριών αλλά και ενός ενήλικα ο οποίος, όμως, αντιμετωπίζει σοβαρά διανοητικά προβλήματα.
Η αντίστροφη μέτρηση για τη σύλληψη του εφημέριου, Θεόκλητου Ρενέση και την αποκάλυψη της τραγικής ιστορίας ξεκίνησε πριν από τρεις ημέρες.
Οι γονείς των θυμάτων προσήλθαν στην Ασφάλεια Μενιδίου όπου κατήγγειλαν ότι ο αρχιμανδρίτης επιδίδεται σε ασελγείς πράξεις επάνω στα παιδιά τους.
Οι αστυνομικοί έμειναν εμβρόντητοι καθώς στην τοπική κοινωνία ο κατηγορούμενος ιερέας είχε τη φήμη ενός φιλήσυχου και θεοσεβούμενου προσώπου.
Θορυβημένοι οι άνδρες της Ασφάλειας προχώρησαν σε έρευνα για τις ημέρες και τα έργα του Αρχιμανδρίτη. Αξίζει να σημειωθεί ότι την αρχική καταγγελία, την έκανε ένας 28χρονος άνδρας ενώ στη συνέχεια ακολούθησαν δύο ανήλικα παιδιά, τα οποία, συνοδευόμενα από τους γονείς τους, κατέθεσαν για τις ασελγείς ενέργειες του Ρενέση.
«Αφού πειστήκαμε ότι κάτι συμβαίνει, στη συνέχεια προβήκαμε σε αστυνομική έρευνα κατ’ οίκον όπου βρέθηκαν DVD με πορνογραφικό υλικό που πρωταγωνιστούσαν ανήλικα παιδιά καθώς και διάφορες αισχρές φωτογραφίες»αναφέρει στη zougla.gr αστυνομική πηγή.
Από την έρευνα προέκυψε ότι ο κληρικός ασελγούσε συστηματικά σε βάρος δυο ανηλίκων, 11 και 15 ετών, καθώς και ενός 19χρονου ο οποίος αντιμετωπίζει διανοητικά προβλήματα.
Γνώριζαν αλλά σιωπούσαν
Ενήμερος για τις «επιθυμίες» του Αρχιμανδρίτη, προκύπτει ότι ήταν ο Μητροπολίτης Ιλίου και Αχαρνών, κ. Αθηναγόρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της zougla.gr, ένας νεαρός άνδρας ονόματι Θ. Ρ., είχε επισκεφθεί τον Μητροπολίτη και του είχε εκμυστηρευτεί ότι ο Αρχιμανδρίτης τον είχε παρενοχλήσει σεξουαλικά.
Ο 28χρονος, όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, είχε πολύ καλές σχέσεις με τον Αρχιμανδρίτη και συχνά ζητούσε τη συμβουλή του για διάφορα προσωπικά προβλήματα που τον απασχολούσαν.
Όταν μάλιστα θέλησε να ακολουθήσει το δρόμο του Θεού, ο Αρχιμανδρίτης Ρενέσης μεσολάβησε ώστε να μεταφερθεί στον επίσκοπο της Πάτμου και να τεθεί κάτω από την πνευματική του καθοδήγηση, μιας και η διαδικασία προβλέπει πως ένας νέος που επιθυμεί να γίνει ιερέας πρέπει πρώτα να τεθεί υπό την καθοδήγηση ενός Μητροπολίτη.
Ο επίσκοπος Πάτμου ωστόσο έστειλε πίσω τον νεαρό αναφέροντας στον Αρχιμανδρίτη ότι ο 28χρονος δεν θα μπορούσε να γίνει ιερέας διότι είναι αμόρφωτος. Εν συνεχεία, ο Αρχιμανδρίτης συμβούλεψε τον νεαρό να επισκεφθεί τον Μητροπολίτη Αθηναγόρα ο οποίος όμως έστειλε επίσης πίσω τον νεαρό με την ίδια αιτιολογία.
Οι σχέσεις μεταξύ του Αρχιμανδρίτη και του νεαρού επίδοξου ιερέα «πάγωσαν» όταν ο τελευταίος επισκέφθηκε τον Μητροπολίτη, κ. Αθηναγόρα και του κατήγγειλε ότι ο Αρχιμανδρίτης Ρενέσης τον παρενόχλησε σεξουαλικά.
Η κατάληξη ήταν ο Μητροπολίτης Αθηναγόρας να τον μεταθέσει σε άλλη ενορία της Μητρόπολης με το εκκλησίασμα να εκφράζει την έντονη δυσαρέσκεια του για τη μετάθεση του Ιερωμένου.


Διαβάστε Περισσότερα » ""Τέρας ηθικής" ο αρχιμανδρίτης"

Αναστολή δρομολογίων λόγω έργων στον Προαστιακό

Αναστολή δρομολογίων λόγω εργασιών στο τμήμα Αεροδρόμιο - Άνω Λιόσια - Αεροδρόμιο



Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι από τη Δευτέρα, 12.03.2012 και μέχρι  νεωτέρας,  λόγω  διενέργειας  αναγκαίων  εργασιών αναβάθμισης  στην σιδηροδρομική υποδομή , που αναμένεται να διαρκέσουν για ένα δίμηνο περίπου,  επέρχονται κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο τμήμα του Προαστιακού  Αεροδρόμιο –   Άνω  Λιόσια –  Αεροδρόμιο που έχουν ως εξής :
Αναστέλλεται  η  κυκλοφορία των συρμών των  παρακάτω τακτικών δρομολογίων  :
Δρομολόγιο Αεροδρόμιο - Άνω Λιόσια
ΣΥΡΜΟΣΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΑΦΙΞΗ ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑ
426221:1121:43
426421:2621:58
426622:1122:43
426822:2622:58
427023:1123:43

Δρομολόγιο Άνω Λιόσια - Αεροδρόμιο
ΣΥΡΜΟΣΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από ΑΝΩ ΛΙΟΣΙΑΑΦΙΞΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
426321:4722:20
426522:0222:35
426722:4723:20
426923:0223:35
427123:4700:20

Δρομολόγιο Αεροδρόμιο - Κιάτο
ΣΥΡΜΟΣΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΑΦΙΞΗ ΚΙΑΤΟ
443221:4423:19
443422:4400:19

Δρομολόγιο Κιάτο - Αεροδρόμιο
ΣΥΡΜΟΣΑΝΑΧΩΡΗΣΗ από ΚΙΑΤΟΑΦΙΞΗ ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ
443321:2523:01
443522:2500:01

Εκτάκτως  για  την  εξυπηρέτηση των επιβατών λόγω των εορτών του Πάσχα  θα κυκλοφορούν κανονικά όλες οι παραπάνω αμαξοστοιχίες  για  το χρονικό διάστημα από  12.04.2012  έως και  17.04.2012 ( Μεγ. Πέμπτη  έως Τρίτη μετά το Πάσχα ).
Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται από τον  αριθμό 14511  (ή 1110) και στο www.trainose.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστολή δρομολογίων λόγω έργων στον Προαστιακό"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news