facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 9 Μαρτίου 2012

Ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες η συμμετοχή στο PSI, στο 95%

Σε τηλεγράφημα του ειδησεογραφικού πρακτορείου από την Αθήνα αναφέρονται δηλώσεις κυβερνητικού αξιωματούχου που -υπό καθεστώς ανωνυμίας- υποστήριξε ότι η αποδοχή της προσφοράς για το κούρεμα του ελληνικού χρέους βρισκόταν στο 95% περίπου 60 λεπτά πριν το τέλος της διαδικασίας, ενώ συνέχιζαν να καταγράφονται νέες θετικές αντιδράσεις.
Το βράδυ της Πέμπτης παρόμοιες ανώνυμες διαρροές στο Reuters έφερναν τη συμμετοχή στο 85% (Reuters) ή και το 90% (CNBC).
Το αποτέλεσμα θα ανακοινωθεί επισήμως στις 8 το πρωί από την ιστοσελίδα www.greekbonds.gr, ενώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα αναφερθεί εκτενώς στο θέμα στο υπουργικό συμβούλιο, θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου και θα έχει τηλεδιάσκεψη με τους ομολόγους του υπουργούς Οικονομικών της Ευρωζώνης το απόγευμα.
Το χρέος του Ελληνικού Δημοσίου που οδεύει προς «κούρεμα» είναι τα ομόλογα που διέπονται από το Ελληνικό Δίκαιο, ύψους 177 δισ. ευρώ, άλλα 7 δισ. είναι δάνεια προς τις ΔΕΚΟ με εγγύηση του Ελληνικού Δημοσίου, ενώ 12 δισ. ευρώ είναι τίτλοι που διέπονται από ξένο δίκαιο.
Η μεγαλύτερη στην Ιστορία αναδιάρθρωση κρατικού χρέους οδηγεί τους κατόχους των τίτλων να δεχθούν μία απώλεια περίπου 74% της αξίας των επενδύσεών τους, σε μία συμφωνία που θα διαγράψει πάνω από 100 δισ. ευρώ από το δημόσιο χρέος της Ελλάδας.
Η Ελλάδα αγωνιά για την τελική έγκριση του δεύτερου πακέτου βοήθειας, καθώς στις 20 Μαρτίου λήγουν ομόλογα 14,5 δισ. ευρώ τα οποία αδυνατεί να πληρώσει στους κατόχους.
Τα διεθνή χρηματιστήρια υποδέχθηκαν με ανοδική αντίδραση την σε εξέλιξη διαδικασία του PSI. Οι τραπεζικές μετοχές ενισχύθηκαν σημαντικά και τα spread των ιταλικών και ισπανικών ομολόγων υποχώρησαν, καθώς οι επενδυτές είδαν την πιθανότητα μετάδοσης της κρίσης να απομακρύνεται.

Η επιτυχία του PSI κλειδί για τις εξελίξεις
Η μεγάλη συμμετοχή στο PSI απομακρύνει τόσο τους φόβους για ένα νέο γύρο κρίσης σε Ελλάδα και Ευρωζώνη, γράφει το Reuters, όσο και κάνει πιθανότερο να μην ενεργοποιηθούν οι ρήτρες συλλογικής δράσης για όσους είπαν «όχι».
Με τις αρχικές απαισιόδοξες προβλέψεις, θεωρείτο αναμενόμενο να γίνει κάτι τέτοιο και για τα 177 δισ. ευρώ ελληνικού χρέους που διέπεται από το Ελληνικό Δίκαιο.
Σύμφωνα με δηλώσεις αξιωματούχου της Ε.Ε, αν και η Ελλάδα έχει το δικαίωμα μονομερούς ενεργοποίησης των Ρητρών, ωστόσο, «στην πράξη αναμένεται συνεργασία. Η ενεργοποίηση των CACs είναι ένα θέμα που θα συζητηθεί στην τηλεδιάσκεψη».
Μία τέτοια κίνηση θεωρείται ότι μπορεί να ενεργοποιήσει τις πληρωμές για τα ασφάλιστρα κινδύνου, καθώς θα θεωρείτο ένδειξη πιστωτικού γεγονότος, με απρόβλεπτες συνέπειες για τις διεθνείς αγορές.
Οι εξελίξεις στο ελληνικό «κούρεμα» αποτελούν παράγοντα κλειδί στην ευρύτερη διεθνή προσπάθεια να αποφευχθεί μία ελληνική χρεοκοπία και μία καταστροφική κρίση στο τραπεζικό σύστημα της Ευρωζώνης. ΕΕ και ΔΝΤ θεωρούν το PSI προϋπόθεση για την τελική έγκριση του δεύτερου πακέτου βοήθειας προς την Αθήνα, ύψους 130 δισ. ευρώ.
«Αν όλα πάνε καλά, αύριο θα μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι ένα χρέος 105 δισ. ευρώ έφυγε από τις πλάτες του ελληνικού λαού», είπε την Πέμπτη στο Κοινοβούλιο ο Ευάγγελος Βενιζέλος. «Για πρώτη φορά μειώνουμε το χρέος, αντί να προσθέτουμε κι άλλο».

Παπαδήμος: Αναγκαία η μεγάλη συμμετοχή
Στην εισήγησή του στο υπουργικό συμβούλιο, ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε ιδιαίτερα σημαντική μέρα τη σημερινή. Τόνισε ότι η επιτυχής ολοκλήρωση της ανταλλαγής ομολόγων αποτελεί σημαντικό στοιχείο του νέου οικονομικού προγράμματος και ανέφερε ότι η μέγιστη συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα είναι αναγκαία προκειμένου να επιτευχθούν οι στόχοι του νέου προγράμματος.
Πρόσθεσε πάντως ότι ένα σχετικώς περιορισμένο ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών θα έχει επιπτώσεις στην εφαρμογή του οικονομικού προγράμματος της Ελλάδος και, παράλληλα, ενέχει κινδύνους για τους ιδιώτες πιστωτές και, γενικότερα, για την χρηματοπιστωτική σταθερότητα της ευρωζώνης.
Kατά την διάρκεια της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου που ολοκληρώθηκε στις 7.00 το απόγευμα, ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τα κυβερνητικά στέλέχη για τα ασφαλιστικά ταμεία που δεν δέχθηκαν να ενταχθούν στο PSI.
Στις περαιτέρω διευκρινίσεις που ζήτησε ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης ανέφερε ότι συνολικά τα ασφαλιστικά ταμεία χρηματοδοτήθηκαν με 154 δισ. ευρώ από το 2008 μέχρι σήμερα από το κράτος.

ΔΝΤ: Ζητείται μεγάλη συμμετοχή
Τοποθέτηση για την εξέλιξη του PSI είχαμε και από από την άλλη άκρη του Ατλαντικού. Δια του εκπροσώπου του, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ζήτησε μεγάλη συμμετοχή των ιδιωτών ομολογιούχων στο PSI προκειμένου να εγκρίνει τη δική του συμμετοχή στο 2ο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας.
Το Δ.Σ του Ταμείου πρόκειται να συνεδριάσει -πιθανότατα- στις 15 Μαρτίου προκειμένου να καθορίσει τη στάση του.
Στις δηλώσεις του, ο εκπρόσωπος του Ταμείου υπογράμμισε επίσης ότι το πρόγραμμα σταθεροποίησης της Ελλάδας ενέχει ακόμη κινδύνους αλλά ελπίζει ότι τα μέτρα που έχουν ληφθεί θα επαναφέρουν τη χώρα σε τροχιά ανάπτυξης.

Αισιοδοξία Νταλάρα - Μόντι
Νωρίτερα, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ο επικεφαλής του IIF Τσαρλς Νταλάρα δήλωσε αισιόδοξος για το αποτέλεσμα της επαναδιαπραγμάτευσης του δημοσίου χρέους σημειώνοντας ωστόσο ότι παραμένει «αβέβαιο» εάν το τελικό ποσοστό συμμετοχής θα φτάσει στο 90%.
«Είμαι αισιόδοξος όσον αφορά το γεγονός ότι θα καταλήξουμε σε μια συμφωνία εντός των προσεχών ωρών», σημείωσε ο γενικός διευθυντής του IIF, χωρίς πάντως να δημοσιοποιήσει τον αριθμό των πιστωτών που έχουν μέχρις στιγμής αποδεχτεί την ανταλλαγή, με τη διευκρίνιση ότι αρμόδια για τις σχετικές ανακοινώσεις είναι η ελληνική κυβέρνηση.
Με δηλώσεις του από τη Σερβία, όπου πραγματοποιεί επίσκεψη, ο ιταλός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι, δήλωσε «ιδιαίτερα ευτυχής» που «σύμφωνα με όσα μαθαίνουμε, πάνω από το 60% των ομολογιούχων έχει δείξει ενδιαφέρον για την ανταλλαγή».
Συμπλήρωσε: «Ο ιδιωτικός τομέας κινείται προς το 65%, κάτι που σημαίνει ότι η λύση είναι πολύ κοντά».

Βενιζέλος: Ιστορικού χαρακτήρα διαδικασία
Στην ολοκλήρωση του PSI αναφέρθηκε με δηλώσεις του από τη Βουλή και ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος:
«Σήμερα ολοκληρώνεται μια ιστορικού χαρακτήρα διαδικασία, μια πρωτοφανούς μεγέθους και πολυπλοκότητας επιχείρηση δραστικής μείωσης του ελληνικού δημοσίου χρέους. Αν όλα πάνε καλά, αύριο θα μπορούμε να ανακοινώσουμε ότι ο ελληνικός λαός, το έθνος, οι επόμενες γενιές απαλλάσσονται από 105 δισ. χρέους, από 50 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ».
«Για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας», συμπλήρωσε «ερχόμαστε ως κοινοβούλιο, ως κυβέρνηση, μαζί με τους θεσμικούς μας εταίρους και μειώνουμε το χρέος».
«Ιστορικά κάθε έτος λόγω των δημοσιονομικών ελλειμμάτων, ακόμα και φέτος, αυξανόταν το χρέος.
Και τώρα κάνουμε την αντίστροφη κίνηση και στην πραγματικότητα δίνουμε πίσω στη νέα γενιά, στις νέες γενιές αυτό που τους έχουμε πάρει με τον υπερβολικό δανεισμό. Ελαφρύνουμε τη χώρα, της επιτρέπουμε να μπει σε μια άλλη εποχή», κατέληξε ο υπουργός.

ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεπέρασε και τις πιο αισιόδοξες προσδοκίες η συμμετοχή στο PSI, στο 95%"

Kόντρα Χρυσοχοϊδη - Παπουτσή για το Κέντρο!

Βαριές κατηγορίες και ...ευχές για καλή επιτυχία!

Μια ωραία... ατμόσφαιρα, δημιούργησαν πάλι δύο κορυφαία στελέχη του ΠΑΣΟΚ αλληλοκατηγορούμενα δημοσίως για το αν η Ελληνική Αστυνομία φυλλορροεί από στελέχη και για το τις πταίει για την τριτοκοσμική εικόνα του κέντρου της Αθήνας.

Ο καβγάς ξεκίνησε όταν ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, αναλαμβάνοντας επισήμως τα καθήκοντα του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, επέκρινε τον προκάτοχό του Χρήστο Παπουτσή ότι επέτρεψε να "ξεγυμνωθεί" η δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ.

«Όταν έφυγα από το υπουργείο, πριν 17 μήνες, η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. είχε 2.000 άνδρες και γυναίκες και περισσότερες από 1.000 μοτοσικλέτες. Τώρα, ενεργοί είναι οι 1.300 και οι 700 είναι σε γραφεία» είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη και αναρωτήθηκε σε ποια γραφεία μετατέθηκαν οι συγκεκριμένοι αστυνομικοί.

Πρόσθεσε δε ότι από αύριο θα βγουν στους δρόμους και οι 700, ενώ σύντομα ακόμη 1.000 αστυνομικοί θα προστεθούν στη δύναμη της συγκεκριμένης ομάδας. Μάλιστα, υποστήριξε πως δεν γνωρίζει που βρίσκονται 2.500 νέοι αστυνομικοί, ούτε που «βολεύτηκαν» 1.200 και πλέον νέοι ειδικοί φρουροί.

Σε γραπτή ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του Χρήστου Παπουτσή επισημαίνεται: "Στις 7/5/10 η δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ ανερχόταν σε 1916 άτομα, στις 7/3/12 η δύναμη της ομάδας ΔΙΑΣ ανέρχεται σε 1986 άτομα.
Οι 190 υπηρετούν στο κέντρο διοικητικής υποστήριξης και συντονισμού των επιχειρήσεων στις πέντε διευθύνσεις των περιφερειακών γραφείων.

Σήμερα, από τα 1986 στελέχη της ομάδας ΔΙΑΣ, 100 είναι τραυματίες, 353 βρίσκονται είτε σε εκπαίδευση, είτε σε κανονική, είτε σε αναρρωτική άδεια.

Βρίσκεται σε εξέλιξη η εξέταση 1200 αστυνομικών και ειδικών φρουρών προκειμένου να επιλεγούν για τις ομάδες δίκυκλης αστυνόμευσης. Ήδη, στον πρώτο κύκλο έχουν εξεταστεί 417 και έχουν επιλεγεί 48 για τη ΔΙΑΣ και 48 για τη ΔΕΛΤΑ. Η διαδικασία συνεχίζεται με την εξέταση ακόμη 700ων αστυνομικών προκειμένου να επιλεγούν οι κατάλληλοι.
Στις 7/5/10 τα δίκυκλα ήταν 1077 σε επιχειρησιακή ετοιμότητα.

Στις 7/3/12 τα δίκυκλα είναι 1137 , εκ των οποίων 813 σε επιχειρησιακή ετοιμότητα μετά από δύο χρόνια διαρκούς επιχειρησιακής χρήσης.

Έχει ήδη προκηρυχθεί διαγωνισμός για την αγορά 50 καινούριων μηχανών και η διαδικασία ολοκληρώνεται σε ένα μήνα. Ενώ, έχουν δεσμευτεί στον προϋπολογισμό 1 εκ ευρώ για την αγορά άλλων 100 μηχανών, για την οποία ετοιμάζεται η προκήρυξη του διαγωνισμού.
Οι αυξομειώσεις που παρουσιάζονται κατά καιρούς στον αριθμό της δίκυκλης αστυνόμευσης, σχετίζονται κυρίως με διοικητικής φύσεως θέματα ή άλλες υπηρεσιακές επιτακτικές ανάγκες (ασθένειες, ατυχήματα, επισκευές μοτοσικλετών, άδειες προσωπικού, εκπαιδεύσεις κ.λπ.). Σημειώνεται δε ότι, οποιαδήποτε πρόσκαιρη έλλειψη δύναμης παρουσιάζεται, αναπληρώνεται άμεσα από τις αρμόδιες Υπηρεσίες για την ενδυνάμωση της επιχειρησιακής δράσης των Ομάδων Δίκυκλης Αστυνόμευσης".


Θέλοντας να πάρει τη ρεβάνς, ο κ. Παπουτσής εγκαλεί τον κ. Χρυσοχοϊδη για την κατάσταση που επικρατούσε στο κέντρο της Αθήνας το Σεπτέμβριο του 2010 με ευθύνη της αστυνομίας και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.


"Όσον αφορά την αντιμετώπιση των προβλημάτων στο κέντρο της Αθήνας από την Άνοιξη του 2011, για πρώτη φορά άρχισε να εφαρμόζεται από την κυβέρνηση το ολοκληρωμένο σχέδιο δράσης. Και όσον αφορά την ΕΛΑΣ, με ειδικά διαταγμένες δυνάμεις επιχειρεί καθημερινά στο κέντρο και τις γειτονιές της Αθήνας.

Οι αστυνομικές δυνάμεις που διατίθενται στην Αθήνα, ενισχύθηκαν και σε μέσα, και σε ανθρώπινο δυναμικό. Από τα μέσα του περασμένου Νοεμβρίου, τοποθετήθηκαν στην Αθήνα 2000 νέοι αστυνομικοί και ολοκληρώθηκε η εκπαίδευση 1200 ειδικών φρουρών, οι οποίοι και αυτοί θα τοποθετηθούν στην Αθήνα", επισημαίνει ο κ. Παπουτσής.
Εμμέσως, ο κ. Παπουτσής καταγγέλει ότι "το Σεπτέμβριο του 2010, όταν ανέλαβε Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, το βάρος του παρελθόντος σε εκκρεμή αιτήματα ασύλου μεταναστών, ήταν ήδη πολύ μεγάλο. 48.000 αιτήματα χορήγησης ασύλου. Δηλαδή; 48.000 άνθρωποι με «ροζ χαρτάκι» κυκλοφορούσαν στο κέντρο της Αθήνας. Όμηροι, στην αναμονή για εξέταση του αιτήματος ασύλου. Σήμερα, τα αιτήματα που εκκρεμούν έχουν μειωθεί κατά 17.000.
Επιπλέον, τα τελευταία δύο χρόνια η ΕΛΑΣ προχώρησε σε 25.000 απελάσεις παράνομων μεταναστών".

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοϊδης επιχείρησε να διαβεβαιώσει ότι η αστυνομία θα χτυπήσει την εγκληματικότητα των δρόμων και θα επικεντρωθεί στο κέντρο της Αθήνας, τονίζοντας ότι πάνω απ' όλα προέχει η προστασία της ανθρώπινης ζωής, ενώ πρόσθεσε πως δεν υπάρχουν περιθώρια για λόγια και ανακοινώσεις, παρά μόνο για πράξεις και ουσιαστικά έργα.

Κατά τα λοιπά, ο κ. Χρήστος Παπουτσής ευχήθηκε στον κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη καλή επιτυχία στο έργο του..

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Kόντρα Χρυσοχοϊδη - Παπουτσή για το Κέντρο!"

Ο Μ. Παπαϊωάννου για την αμοιβή των δικηγόρων

Αυξήθηκαν οι βασικοί μισθοί των εμμίσθων δικηγόρων, αλλά μειώθηκαν τα επιδόματά τους, ενώ συνολικά οι αποδοχές των εμμίσθων δικηγόρων μειώθηκαν κατά 15-40%, τόνισε σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτ. Παπαϊωάννου.

Την ίδια στιγμή όμως διίστανται οι απόψεις εάν οι αποδοχές των εμμίσθων δικηγόρων αυξήθηκαν ή μειώθηκαν. Και αυτό γιατί ο προϊστάμενος της διεύθυνσης νομικών υπηρεσιών του Ταμείου Ασφάλισης Υπαλλήλων Τραπεζών και Επιχειρήσεων Κοινής Ωφέλειας (ΤΑΥΤΕΚΩ), Στ. Κουρνιανός, κάνει λόγο για αύξηση της τάξεως του 10-15%.

Ειδικότερα, με υπουργική απόφαση καθορίστηκαν οι αποδοχές των εμμίσθων δικηγόρων του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (α΄ και β΄ βαθμού) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων, καθώς και των ανεξάρτητων Αρχών.

Σύμφωνα με την επίμαχη απόφαση ο βασικός μισθός των εμμίσθων δικηγόρων του Δημοσίου κ.λπ., εκτός των ανεξάρτητων Αρχών, οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στο Πρωτοδικείο ανέρχεται στα 1.250 ευρώ, των εμμίσθων δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στο Εφετείο στα 1.652 ευρώ και των δικηγόρων οι οποίοι μπορούν να παρασταθούν στα τρία μεγάλα δικαστήρια της χώρας (Συμβούλιο της Επικρατείας, Άρειο Πάγο και Ελεγκτικό Συνέδριο) στα 1.906 ευρώ.

Παράλληλα, επανέρχεται το χρονοεπίδομα 2% επί του βασικού μισθού για κάθε δύο χρόνια δικηγορίας, ενώ προ επταετίας (2004) είχε σταματήσει η χορήγησή του. Κατόπιν αυτών εκτιμήθηκε ότι η αύξηση των εμμίσθων δικηγόρων σε βάθος χρόνου τριετίας ανέρχεται στο 10-15%.

Ο ανακαθορισμός των αποδοχών των εμμίσθων δικηγόρων, εάν και έχει αναδρομική εφαρμογή από 1η Νοεμβρίου 2011, ωστόσο δεν έχει μέχρι σήμερα δοθεί.

«Ανεύθυνα» τα δημοσιεύματα για αυξήσεις


Σήμερα ο υπουργός Δικαιοσύνης χαρακτήρισε «ανεύθυνα» τα σχετικά δημοσιεύματα που έκαναν λόγο για αυξήσεις στις αποδοχές των εμμίσθων δικηγόρων, τη στιγμή μάλιστα που ο ελληνικός λαός περνάει δύσκολες ώρες και υπάρχει φτώχεια.

Μάλιστα, έδωσε στη δημοσιότητα πίνακα με τον οποίο ουσιαστικά επιβεβαιώνει την αύξηση των βασικών αποδοχών, η οποία είναι στα ίδια επίπεδα των χθεσινών δημοσιευμάτων.

Πέρα απ' όλα αυτά, ο κ. Παπαϊωάννου τόνισε ότι οι αποδοχές προσαρμόστηκαν στο ενιαίο μισθολόγιο και είναι κάτω από τις προβλεπόμενες του Κώδικα Δικηγόρων. Παράλληλα, τόνισε ο υπουργός Δικαιοσύνης ότι «ο βασικός μισθός των δικηγόρων με πάγια εντολή, εμφανίζεται μεν αυξημένος, όπως αυξημένος είναι και για τους λοιπούς δημοσίους υπαλλήλους, στο σύνολο, ωστόσο, των αποδοχών υπάρχει μείωση» και επανέλαβε ότι στο σύνολο των εμμίσθων δικηγόρων μειώθηκαν οι αποδοχές κατά 15 - 40%.

Αυξήθηκαν κατά 10-15%

Από την άλλη πλευρά όμως ο κ. Κουρνιανός επισημαίνει ότι υπάρχει αύξηση στις αποδοχές των εμμίσθων του Δημοσίου εκτός των δικηγόρων των ΟΤΑ που μειώθηκε κατά 40%.

Συγκεκριμένα, ο διευθυντής της νομικής υπηρεσίας του ΤΑΥΤΕΚΩ δήλωσε:

«1) Πάντοτε το μισθολόγιο των εμμίσθων δικηγόρων του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ καθοριζόταν σε αντιστοίχιση με τις αποδοχές των δημοσίων υπαλλήλων Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.
2) Επειδή με το πρόσφατο ενιαίο μισθολόγιο καταργήθηκαν τα μισθολογικά κλιμάκια και θεσμοθετήθηκε νέο μισθολόγιο-βαθμολόγιο, η ΚΥΑ που εκδόθηκε καθορίζει τις αποδοχές των ανωτέρω δικηγόρων σε πλήρη και μόνο αντιστοίχιση με τις αποδοχές των Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης δημοσίων υπαλλήλων.
Επομένως, οι επιπτώσεις της συγκεκριμένης υπουργικής απόφασης είναι ακριβώς οι ίδιες με τις συνέπειες που επήλθαν στους δημοσίους υπαλλήλους Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης.

Έτσι, προς υλοποίηση των παραπάνω σε σχέση με το πρόσφατο ενιαίο μισθολόγιο, στις αποδοχές των εμμίσθων δικηγόρων του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, που είχαν περικοπεί λόγω μνημονίου, επιβολής ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης (2%) και υπέρ ΟΑΕΔ (1%) και υπολείπονταν των αποδοχών των δημοσίων υπαλλήλων Πανεπιστημιακής εκπαίδευσης με τα αντίστοιχα χρόνια υπηρεσίας, με την υπουργική αυτή απόφαση δίνεται μια μεσοσταθμική αύξηση 10-15% σε βάθος τριετίας, στους δε δικηγόρους των ΟΤΑ που εντάχθηκαν στο μισθολόγιο της υπουργικής αυτής απόφασης και που είχαν ξεχωριστό αυξημένο κατά 30% μισθολόγιο, επέρχεται με την ένταξη αυτή μείωση των αποδοχών τους κατά 30-40%. Έτσι επιτυγχάνεται και εξορθολογισμός των δαπανών».



zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Μ. Παπαϊωάννου για την αμοιβή των δικηγόρων"

Βυθίστηκε παραλία στο Δερβένι – Κινδυνεύουν σπίτια!


Ολόκληρη η παραλία σε μήκος 50 περίπου μέτρων βυθίστηκε στη θάλασσα, ενώ κολώνες σπιτιών βρέθηκαν στον αέρα! – Δεν έκλεισαν μάτι οι κάτοικοι φοβούμενοι για τα χειρότερα!

Το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού που σε ορισμένες περιοχές είναι εντονότερο –όπως στο Δερβένι- είναι γνωστό εδώ και πολλά χρόνια. Αυτό όμως που συνέβη σε περιοχή της παραλίας του Δερβενίου και μάλιστα μέσα σε λίγες ώρες, είναι πρωτοφανές και ιδιαίτερα ανησυχητικό. Ολόκληρη η παραλία σε μήκος 50 περίπου μέτρων βυθίστηκε στη θάλασσα μέσα σε ελάχιστο χρόνο, αφού το έδαφος υποχώρησε! Οι κολώνες σπιτιών βρέθηκαν κυριολεκτικά στον αέρα, ενώ σε ένα απ΄ αυτά μπήκαν νερά της θάλασσας και μέσα στα δωμάτια! Οι κάτοικοι και οι ιδιοκτήτες των σπιτιών που βρίσκονταν στο σημείο ή και λίγο μακρύτερα απ΄αυτό όπως ήταν φυσικό δεν μπόρεσαν να κλείσουν μάτι τις τελευταίες μέρες, φοβούμενοι για κάτι χειρότερο. Άμεσα έφτασαν στο σημείο ειδικοί και στελέχη του τμήματος τεχνικών υπηρεσιών της Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Δήμαρχος Α. Κλαδούχος, εκπρόσωπος της Π.Ε. Κορινθίας και φορείς της ευρύτερης περιοχής για να διαπιστώσουν την έκταση του φαινομένου. Κάτοικοι και φορείς ζητούν άμεση επέμβαση στο σημείο όσο το δυνατόν συντομότερα και πριν να είναι αργά για τις περιουσίες των κατοίκων, ενώ ο πρόεδρος του ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ Β. Κελλάρης ζήτησε τη συνδρομή ειδικών επιστημόνων άμεσα, καθώς και του καθηγητή του Πανεπιστημίου Πατρών κ. Γ. Φερεντίνου που είναι πρόεδρος του Ωκεανογραφικού τμήματος το οποίο διαθέτει βαθυσκάφος και μπορεί να κάνει έρευνες στο βυθό της περιοχής…

Α. Κλαδούχος – Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης:
Κινδυνεύουν με κατάρρευση κατοικίες πολιτών!

Φανερά προβληματισμένος ο Δήμαρχος Ξυλοκάστρου – Ευρωστίνης ανέφερε: «Πρόκειται για ένα περίεργο φαινόμενο… Κινδυνεύουν με κατάρρευση κατοικίες πολιτών! Έχουμε καλέσει τις Τεχνικές υπηρεσίες και ψάχνουμε τρόπους για να αντιμετωπίσουμε άμεσα το φαινόμενο. Παράλληλα είναι ανάγκη για μια συνολική μελέτη για την αποκατάσταση και προστασία των ακτών του Κορινθιακού… Αυτή τη στιγμή είμαστε στη φάση να κάνουμε παρέμβαση στο συγκεκριμένο σημείο. Απαιτούνται βέβαια κάποιες διαδικασίες, γι΄ αυτό θα ήθελα, επειδή πρόκειται για ένα ειδικό και έκτακτο θέμα,  να κάνω έκκληση προς όλες τις αρμόδιες υπηρεσίες και αρχές, Πολεοδομία, Λιμεναρχεία, κ.τ.λ. να δίνουν κατ΄ εξαίρεση σύντομα άδεια για να προχωρήσουν οι ενέργειες για το συγκεκριμένο μεγάλο πρόβλημα και να προστατευτούν οι κατοικίες και οι πολίτες. Ευχαριστούμε προσωπικά τον Περιφερειάρχη Π. Τατούλη που από την πρώτη στιγμή έστειλε τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας για να κάνουν αυτοψία και να μελετήσουν το φαινόμενο. Είμαστε κοντά στο πρόβλημα και δεν θα το αφήσουμε έτσι…».


Β. Κελλάρης – πρόεδρος ΟΙΚΟΣΥΛΚΟ: Να υπάρξει επείγουσα σύσκεψη με ειδικούς επιστήμονες
«Ξαφνικά ένα μικρό κύμα ύψους μισού μέτρου έκανε κυκλική κίνηση προς τα έξω και βλέποντας από κάτω διαπίστωσαν ότι η παραλία είχε βουλιάζει και η θάλασσα έφτασε στα θεμέλια. Οι κολώνες ενός σπιτιού ήταν στον αέρα! Εκεί που τελείωνε η παραλία τα νερά ήταν σε χρώμα βαθύ γαλάζιο, που σημαίνει σε μεγάλο βάθος. Φοβόμαστε μην συμβεί καμία χειρότερη καθίζηση. Σπεύσαμε να ενημερώσουμε τους ειδικούς για να κινηθούν το ταχύτερο δυνατό. Ζητήσαμε από τον Αντιπεριφερειάρχη να καλέσει επειγόντως σύσκεψη ειδικών επιστημόνων συμπεριλαμβανομένου του καθηγητή του παν. Πατρών κ. Γ. Φερεντίνου δεδομένου ότι είναι πρόεδρος του Ωκεανογραφικού τμήματος, έχουν βαθυσκάφος και κάνουν συνεχώς παρόμοιες έρευνες.  Κάποιοι έφυγαν δύο βράδια από τα σπίτια τους, φοβούμενοι μην συμβεί κάτι χειρότερο. Πρέπει να υπάρξει ΑΜΕΣΗ κινητοποίηση!».

Α. Ζάρρος: Ανησυχητική η καθίζηση

«Το φαινόμενο της διάβρωσης των ακτών του Κορινθιακού είναι ένα πολύ μεγάλο και γνωστό πρόβλημα. Αυτό που συνέβη όμως πριν λίγες μέρες στο Δερβένι είναι διαφορετικό από τις συνήθεις παρενέργειες της διάβρωσης.  Το έδαφος υποχώρησε προς τα κάτω (στην κόκκινη γραμμή και πάνω ήταν τα τσιμέντα και τα πρεβάζια που είναι τώρα στη θάλασσα) και μερικά σπίτια βρέθηκαν στον αέρα από τη μία πλευρά. Δεν έφτανε ότι αρκετά μέτρα παραλίας χάθηκαν τους τελευταίους μήνες μπροστά από τα σπίτια τους, έγινε κι αυτή η περίεργη καθίζηση την περασμένη βδομάδα κάνοντας τους κατοίκους να έχουν χάσει τον ύπνο τους και να  έχουν "πλημμυρίσει" ανησυχία και ερωτηματικά. Η παρέμβαση του δήμου και της περιφέρειας πρέπει να είναι άμεση (ήδη έχουν επισκεφθεί το χώρο και γνωρίζουν από πρώτο χέρι την κατάσταση) και πέρα από την αυτονόητη προστασία των σπιτιών, θα πρέπει να κληθούν επιστήμονες και να εξετάσουν το φαινόμενο αυτό για να καταλάβουμε τι έγινε. Οι κάτοικοι μάλιστα βάζουν το θέμα της διάγνωσης του φαινομένου ως πρώτη προτεραιότητα, για να ξέρουν τι γίνεται κάτω από ...τα πόδια τους και αν μπορούν να συνεχίσουν να μένουν εκεί. Ευελπιστώ όλοι να κινηθούν άμεσα και να μάθουμε έγκυρα και έγκαιρα για το  τι γίνεται εκεί κάτω.
ΥΓ: Όσο για τη διάβρωση, όσο την πολεμάμε με αποσπασματικά λιθάρια, τέτοια και χειρότερα θα έχουμε... Αποανάπτυξη, αποτσιμέντωση ποταμών και παραλιών και τα φερτά στη θάλασσα (και όχι στους τσιμεντάδες) μάλλον είναι η λύση για τη διάβρωση, αλλά θέλει άλλο πολιτικό προσωπικό και μάλλον άλλη κοινωνία για να δρομολογηθεί...».


Διαβάστε Περισσότερα » "Βυθίστηκε παραλία στο Δερβένι – Κινδυνεύουν σπίτια!"

Βόμβες Γεωργαντά κατά Παπακωνσταντίνου

Συνεχίζεται η αναταραχή μετά την αποστολή της δικογραφίας για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ, στον Άρειο Πάγο από τον οικονομικό εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, η έρευνα του οποίου "σκόνταψε" σε πολιτικά πρόσωπα.

Οι αντιδράσεις των κομμάτων ήταν σφοδρές, με το ΠΑΣΟΚ να αφήνει αιχμές για τη δικαιοσύνη και τη ΝΔ να ζητά "πλήρη διαλεύκανση", ενώ ιδιαίτερα σκληρή ήταν η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου που προειδοποίησε να "μην πειράξουν τον Γιώργο Παπανδρέου, γιατί θα γίνει μακελειό".

Τη Δευτέρα, το πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ, Ζωή Γεωργαντά επανήρθε στο θέμα και με δηλώσεις της στον Βήμα 99,5. καταλόγισε ευθύνες προσωπικά για την διόγκωση του ελλείμματος, στον πρώην υπουργό Οικονομικών Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον γγ του υπουργείου Ηλία Πλασκοβίτη.

"Η όλη κατάσταση ήταν γνωστή όχι μόνο στον κ.Παπακωνσταντίνου αλλά και στον κ.Πλασκοβίτη, τον γγ του υπουργείου. Τους είχαμε ενημερώσει. Ο κ. Πλασκοβίτης ήξερε τα πάντα. Δεν πρέπει να τον αφήνουμε απ΄ έξω. Είναι κι αυτός πολύ υπεύθυνος. Η ενημέρωση που του είχε γίνει, αφορούσε και τα στοιχεία του χρέους και του ελλείμματος, αλλά και ολόκληρο το στατιστικό έργο, όπως οι απογραφές. Αλλά και άλλα στατιστικά στοιχεία", δήλωσε χαρακτηριστικά.

Συμπλήρωσε ότι, με βάση τις δικές της αναλύσεις και υπολογισμούς, το έλλειμμα το 2009 ήταν περί το 12% και όχι στο 15%.

"Κρυφή συνάντηση με Παπαδήμο"
Η κ. Γεωργαντά, δήλωσε δικαιωμένη από τις αποφάσεις τις δικαιοσύνης και πρόσθεσε ότι "έγιναν παρεμβάσεις πολύ μεγάλης κλίμακας. Αλλά οι αρμόδιοι εισαγγελείς, ευτυχώς, δεν υπέκυψαν κι αυτό τους τιμά. Θεωρώ ότι αυτές οι παρεμβάσεις έγιναν για το χρέος και το έλλειμμα. Και θεωρώ ακόμη ότι αυτές οι παρεμβάσεις ήταν το αποτέλεσμα πιέσεων από την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία- τη Eurostat- και την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς και τον Όλι Ρεν".
Σύμφωνα με το πρώην στέλεχος της ΕΛΣΤΑΤ, ο γενικός διευθυντής της Eurostat, κ. Ραντερμάχερ, συναντήθηκε στα μέσα Δεκεμβρίου με τον πρωθυπουργό εν κρυπτώ.
"Ήρθε και είδε τον κ.Παπαδήμο και του άσκησε πιέσεις, απ΄ ό,τι φαίνεται, για να παρέμβει στο έργο της ελληνικής Δικαιοσύνης και να παραγράψει, να βάλει στα αρχεία την υπόθεση".

Καψής: "Δεν υπήρξε συνάντηση"
"Αποκυήματα της φαντασίας", χαρακτήρισε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψής, τους ισχυρισμούς που διατύπωσε το πρώην μέλος της ΕΛ.ΣΤΑΤ., Ζωή Γεωργαντά, ότι ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος συναντήθηκε με τον γενικό διευθυντή της Εurostat Β. Ραντερμάχερ.
Απαντώντας σε σχετική δημοσιογραφική ερώτηση, ο κ. Καψής τόνισε: «Είναι αποκυήματα της φαντασίας. Τέτοια συνάντηση δεν υπήρξε ποτέ».

Ζητά να καταθέσει ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ) Ανδρέας Γεωργίου, μέσω των δικηγόρων του, κατέθεσε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε, υπόμνημα στο οποίο υπογραμμίζει ότι πρέπει πρώτα να καταθέσει εκείνος και οι μάρτυρες που προτείνει και στη συνέχεια να αποφασίσουν οι εισαγγελικές αρχές για την τύχη της προκαταρκτικής έρευνας του οικονομικού εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη, για τη λεγόμενη τεχνητή διόγκωση του ελλείμματος το 2009.
Ο φάκελος της υπόθεσης αυτής βρίσκεται στα χέρια του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Νίκου Παντελή, ο οποίος και θα αποφασίσει για το εάν θα τον διαβιβάσει ή όχι στη Βουλή.

Ο Ιω. Τέντες, θα διαβιβάσει την Τρίτη το υπόμνημα του κ. Γεωργίου στον κ. Παντελή, ο οποίος μελετά την υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Γεωργίου περίμενε να τον καλέσει ο κ. Πεπόνης να καταθέσει ως ύποπτος, αλλά αντί για αυτό ο οικονομικός εισαγγελέας διαβίβασε την υπόθεση στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, προκειμένου να αποσταλεί στη Βουλή.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόμβες Γεωργαντά κατά Παπακωνσταντίνου"

Πάνω από 1 εκατ. άνεργοι στην Ελλάδα

Σε ύψη ρεκόρ η ανεργία ανήλθε η ανεργία το Δεκέμβριο καθώς εκτινάχθηκε στο 21% με τους ανέργους να ανέρχονται στα 1.033.507 εκατομμύρια και με τους αναλυτές να εκφράζουν φόβους για περαιτέρω επιδείνωση της κατάστασης, λόγω της σφιχτής δημοσιονομικής πολιτικής και της ύφεσης. Μέσα σε έναν χρόνο ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά περίπου 300.000 άτομα, ενώ ειδικά οι νέοι μαστίζονται από την ανεργία, καθώς περισσότεροι από ένας στους δύο είναι χωρίς εργασία.

Σύμφωνα με την έρευνα εργατικού δυναμικού της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής (ΕΛΣΤΑΤ), το ποσοστό ανεργίας τον Δεκέμβριο 2011 ανήλθε σε 21%, έναντι 14,8% τον Δεκέμβριο 2010 και 20,9% τον Νοέμβριο 2011.

Οι άνεργοι ανήλθαν σε 1.033.507 άτομα και αυξήθηκαν κατά 299.862 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2010 (αύξηση 40,9%) και κατά 3.920 άτομα σε σύγκριση με τον Νοέμβριο 2011 (αύξηση 0,38%).

Παράλληλα, ο οικονομικά μη ενεργός πληθυσμός ανήλθε σε 4.424.562 άτομα. Οι οικονομικά μη ενεργοί, δηλαδή τα άτομα που δεν εργάζονται ούτε αναζητούν εργασία, αυξήθηκαν κατά 71.414 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2010 (αύξηση 1,6%) και κατά 905 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2011 (αύξηση 0,02%).

Το σύνολο των απασχολουμένων εκτιμάται ότι ανήλθε σε 3.899.319 άτομα. Οι απασχολούμενοι μειώθηκαν κατά 334.445 άτομα σε σχέση με τον Δεκέμβριο 2010 (μείωση 7,9%) και κατά 1.950 άτομα σε σχέση με τον Νοέμβριο 2011 (μείωση 0,05%).

Ηλικιακά, από την ανεργία πλήττονται κυρίως τα άτομα 15- 24 ετών, με ποσοστό ανεργίας 51,1% τον Δεκέμβριο 2011 από 39% τον Δεκέμβριο 2010. Ακολουθούν τα άτομα 25- 34 ετών (28,7% από 21%), 35- 44 ετών (17,9% από 12,2%) και 45- 54 ετών (14,8% από 9,2%). Ακόμη και στις ηλικίες 55- 64 ετών, η ανεργία είναι πλέον διψήφια (10,1% τον Δεκέμβριο 2011 από 7,1% τον Δεκέμβριο 2010).

Επίσης, η ανεργία είναι «γένους θηλυκού». Στις γυναίκες, το ποσοστό αυξήθηκε στο 25,3% (από 18,7% τον Δεκέμβριο 2010). Στους άνδρες ήταν 17,7% από 11,9% τον Δεκέμβριο 2010.

Σε επίπεδο Αποκεντρωμένων Διοικήσεων της χώρας, το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε τον περασμένο Δεκέμβριο στην Ήπειρο- Δυτική Μακεδονία (24,5% από 15,8% τον Δεκέμβριο 2010). Ακολουθούν, η Μακεδονία- Θράκη (23,1% από 16,3%), η Αττική- όπου διαμένουν τα περίπου 2/3 του πληθυσμού της χώρας- (21,5% από 14%), η Θεσσαλία- Στερεά Ελλάδα (21% από 14,8%), η Κρήτη (17,7% από 14,3%), η Πελοπόννησος- Δυτική Ελλάδα- Ιόνιοι Νήσοι (17,2% από 14,5%) και το Αιγαίο (15,9% από 13,6%).

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω από 1 εκατ. άνεργοι στην Ελλάδα"

Σχέδιο για αλλαγή συσκευασίας φαρμάκων που διατίθενται εκτός νοσοκομείων

Για να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των μεγάλων συσκευασιών

Σχέδιο για την αλλαγή της συσκευασίας φαρμάκων που διατίθενται εξωνοσοκομειακά, επεξεργάζεται το υπουργείο Υγείας προκειμένου να αντιμετωπίσει το φαινόμενο των μεγάλων συσκευασιών με ποσότητες φαρμάκων, που δεν είναι πάντοτε αναγκαίες για τους ασθενείς.

Όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, ενημερώνοντας τις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές, τα σενάρια που μελετώνται περιλαμβάνουν αλλαγή συσκευασιών, ώστε να υπάρχουν επιλογές στις αναγκαίες ποσότητες κάθε φαρμάκου ή ακόμη και χορήγηση φαρμάκων από βάζα που θα υπάρχουν στα φαρμακεία και ο φαρμακοποιός θα βάζει όσα χρειάζεται σε δική του συσκευασία προσθέτοντας την απαιτούμενη ετικέτα. Όπως είπε ο κ. Λοβέρδος, το σχέδιο δεν θα προλάβει να πάει στη Βουλή λόγω εκλογών, αλλά εκείνος έχει δώσει εντολή να προετοιμαστεί ώστε να το βρει έτοιμο όποιος τον διαδεχθεί στο υπουργείο.

Στην κατεύθυνση της αλλαγής του πλαισίου για τις συσκευασίες κινείται το υπουργείο, μετά από εκτιμήσεις που αναφέρουν ότι κάθε χρόνο πετιούνται στα σκουπίδια φάρμακα αχρησιμοποίητα αξίας περίπου 1 δισ. ευρώ. Μόνο στη Θεσσαλονίκη που είχε δημιουργηθεί δίκτυο διαχείρισης ληγμένων φαρμάκων διαπιστώθηκε ότι κάθε χρόνο πετιούνται 15 τόνοι φάρμακα.

Ο κ. Λοβέρδος ενημέρωσε τις επιτροπές Κοινωνικών Υποθέσεων και Προστασίας Περιβάλλοντος της Βουλής για το πρόγραμμα φύλαξης, διαχείρισης και καταστροφής οικιακών φαρμακευτικών σκευασμάτων και υπολειμμάτων φαρμάκων οικιακής χρήσης. Το πρόγραμμα έχει ξεκινήσει ήδη και θα υλοποιηθεί από τα φαρμακεία. Ήδη έχουν τοποθετηθεί 7.500 κάδοι υποδοχής φαρμάκων που είτε έχουν λήξει είτε δεν έχουν χρησιμοποιηθεί και μέσα στις επόμενες ημέρες οι κάδοι θα ανέλθουν σε 10.000 συνολικά σε 10.000 διαφορετικά φαρμακεία. Από εκεί τα φάρμακα μεταφέρονται στην αποθήκη του ΙΦΕΤ στη Μαγούλα και όλο αυτό το υλικό θα εξάγεται στη Γερμανία επειδή στην Ελλάδα δεν υπάρχει εργοστάσιο καταστροφής.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σχέδιο για αλλαγή συσκευασίας φαρμάκων που διατίθενται εκτός νοσοκομείων"

Στην αντεπίθεση περνούν οι εφοριακοί

Μήνυσαν τον Δ. Σπινέλη και Ν. Λέκκα για συκοφαντία

Μήνυση κατά του Διομήδη Σπινέλη τέως γενικού γραμματέα Πληροφορικών Συστημάτων και του Νικόλαου Λέκκα διευθυντή Σχεδιασμού και Ελέγχων του ΣΔΟΕ και προέδρου του Β΄ Υπηρεσιακού Συμβουλίου, κατέθεσε σήμερα στην Εισαγγελία Αθηνών ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εφοριακών Υπαλήλων (ΠΟΕ-ΔΟΥ) Χαράλαμπος Νικολακόπουλος.

Η μήνυση, σύμφωνα με την ΠΟΕ- ΔΟΥ, αφορά συκοφαντικούς ισχυρισμούς τους σε εκδήλωση με θέμα «Φοροδιαφυγή και Κοινωνική Δικαιοσύνη», ότι υπάρχει «εκτεταμένη διαφθορά στον φοροεισπρακτικό μηχανισμό».

Υπενθυμίζεται ότι στη συγκεκριμένη εκδήλωση είχε αναφερθεί ότι στις εφορίες επικρατεί το σύστημα 4-4-2 ως μηχανισμός διανομής των εσόδων του κράτους μεταξύ εφόρων, ελεγκτών και του δημοσίου. Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΕ ΔΟΥ, «Η περίοδος της σιωπής και της αποδοχής επιθέσεων, για την Ομοσπονδία μας, έχει περάσει οριστικά. Θα αντιδρούμε πλέον με κάθε πρόσφορο τρόπο, για να υπερασπιστούμε την τιμή και την υπόληψη των σκληρά εργαζόμενων εφοριακών».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην αντεπίθεση περνούν οι εφοριακοί"

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ξέραμε οτι είχαμε πετρέλαιο από το 1965!

Το ερώτημα είναι γιατί τόσα χρόνια οι ελληνικές κυβερνήσεις δεν έκαναν τίποτα για να εκμεταλλευτούμε τον ορυκτό μας πλούτο.

Ο κορυφαίος Ελληνας επιστήμονας Σταύρος Κατράκης, τακτικός καθηγητής στο ΕΜΠ είχε δημοσιεύσει το 1965 μελέτη για τους υδρογονάνθρακες στην Ελλάδα.








Οπως θα δείτε αναφέρει και τις χερσαίες περιοχές που έδωσε στη δημοσιοτητα πριν λίγες ημέρες το ΥΠΕΚΑ και ο αρμόδιος Υφυπουργός Γιάννης Μανιάτης μιλώντας στο Newsit.



newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ: Ξέραμε οτι είχαμε πετρέλαιο από το 1965!"

ΥΠΕΞ: Να σταματήσει η προπαγάνδα από την ΠΓΔΜ

Η Ελλάδα δίνει πολύ μεγάλη σημασία στο να σταματήσει η αρνητική προπαγάνδα σε βάρος της στην ΠΓΔΜ, τόνισε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του ΥΠΕΞ Γρ. Δελαβέκουρας παρατηρώντας ότι παρά τις επαφές και τις προσπάθειες οι επιθέσεις εις βάρος της Ελλάδας συνεχίζονται από την πλευρά των Σκοπίων, γεγονός που αποδεικνύει ότι δεν υπάρχει πραγματική βούληση για εξεύρεση κοινά αποδεκτής λύσης στο ζήτημα της ονομασίας.

«Από αυτή τη λύση θα ωφεληθούν και οι δυο χώρες», υπογράμμισε ο κ. Δελαβέκουρας και πρόσθεσε πως «η Ελλάδα θα είναι ένας εταίρος, ένας σύμμαχος και ένας φίλος για την ΠΓΔΜ» επαναλαμβάνοντας τη σταθερή πολιτική βούληση της ελληνικής πλευράς για την επίλυση του θέματος της ονομασίας της ΠΓΔΜ.

«Αυτό είναι το κοινό μας μέλλον και πρέπει και αυτοί που κάνουν αυτές τις αρνητικές δηλώσεις στην ΠΓΔΜ να το συνειδητοποιήσουν κάποια στιγμή», κατέληξε.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΥΠΕΞ: Να σταματήσει η προπαγάνδα από την ΠΓΔΜ"

Ιωάννινα: Διανομή δωρεάν πατάτας αύριο στα Γιάννινα από παραγωγούς της Χρυσοβίτσας Μετσόβου

Αύριο, θα μοιραστούν δωρεάν στην κεντρική πλατεία των Ιωαννίνων, μεγάλες ποσότητες πατάτας από την πατατοπαραγωγό περιοχή Χρυσοβίτσας Ιωαννίνων.

Συγκεκριμένα από την ομάδα πατατοπαραγωγών Χρυσοβίτσας Δήμου Μετσόβου, ανακοινώνεται ότι αύριο Παρασκευή και ώρα 9.00 π.μ. θα γίνει διανομή δωρεάν πατάτας στην Κεντρική Πλατεία Ιωαννίνων (μπροστά από το Διοικητήριο της Περιφέρειας).

Η διανομή γίνεται στο πλαίσιο πρωτοβουλίας των παραγωγών, για να ενημερωθούν οι καταναλωτές για την ποιότητα της παραγόμενης πατάτας στη Χρυσοβίτσα και τις αδιάθετες ποσότητες που εξακολουθούν να υπάρχουν εξαιτίας του παραεμπορίου, της εκμετάλλευσης του ονόματος «Χρυσοβίτσα» και της διακίνησης πατάτας χωρίς ποιοτικές προδιαγραφές, που συνδέονται με χαμηλό κοστολόγιο.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιωάννινα: Διανομή δωρεάν πατάτας αύριο στα Γιάννινα από παραγωγούς της Χρυσοβίτσας Μετσόβου"

Έλλειψη σε περισσότερα από 250 φάρμακα παρατηρείται στην αγορά

Κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου οι φαρμακοποιοί

Σοβαρές ελλείψεις σε αντιβιοτικά, αντικαρκινικά, αντιϋπερτασικά, αντικαταθλιπτικά, σε φάρμακα που είναι απαραίτητα σε μεταμοσχεύσεις, αλλά και σε παιδικά εμβόλια αντιμετωπίζει η αγορά φαρμάκου, καταγγέλλουν οι φαρμακοποιοί, ενώ ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής, Κώστας Λουράντος κάνει λόγο για «αυξανόμενες, σοβαρές ελλείψεις φαρμάκων».

Τα σκευάσματα που είναι σε έλλειψη ξεπερνούν τα 250. Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το VOLTAREN (αντιφλεγμονώδες), το αντιβιοτικό KLARICID, το CLEXAN για τη θρόμβωση, το αντιβιοτικό σπρέι PULVO, το SEROQUEL για τη σχιζοφρένεια, το MIRAPEXIN για τη νόσο του πάρκινσον, το SUBMICORT που είναι βρογχοδιασταλτικό κλπ.

«Αντιεπιστημονική, αντικοινωνική, διάτρητη και αποσπασματική» χαρακτήρισε την πολιτική του υπουργείου Υγείας για το φάρμακο ο κ. Λουράντος. «Η υγεία» πρόσθεσε, «είναι κοινωνικό αγαθό και όχι λογιστική εγγραφή στις δαπάνες», επισημαίνοντας ότι η υποβάθμιση της φαρμακευτικής περίθαλψης θα οδηγήσει σε μείωση του προσδόκιμου επιβίωσης των Ελλήνων.

Η φαρμακευτική περίθαλψη δεν είναι θέμα αριθμών, ούτε μπορεί να υπαχθεί σε «κούρεμα», δήλωσε ο πρόεδρος του Πανελληνίου Φαρμακευτικού Συλλόγου, Θεόδωρος Αμπατζόγλου. «Η πολιτεία δεν πρέπει να στοχοποιεί τον φαρμακοποιό, ο οποίος αυτή τη στιγμή στενάζει κάτω από την έλλειψη ρευστότητας, τη δύσκολη οικονομική συγκυρία αλλά και τη σφικτή έως ανύπαρκτη πιστωτική πολιτική των εταιρειών», δήλωσε ο κ. Αμπατζόγλου.

Οι φαρμακοποιοί της Αττικής έχουν σταματήσει να χορηγούν φάρμακα με πίστωση στους ασφαλισμένους των Ταμείων που τούς οφείλουν, όπως ( ΔΕΗ, ΤΑΠ ΟΤΕ, Τράπεζα Πίστεως, ΤΣΜΕΔΕ, ΤΣΑΥ, ΗΣΑΠ, Δικηγόροι Αθηνών), ενώ συνεχίζουν τη χορήγηση φαρμάκων επί πιστώσει στους ασφαλισμένους της ΕΥΔΑΠ, του ΕΔΟΕΑΠ, του ΕΟΠΥΥ και του ΤΥΠΕΤ. Οι φαρμακοποιοί της υπόλοιπης χώρας κρατούν κλειστά τα φαρμακεία τους σήμερα και αύριο.

Ο κ. Αμπατζόγλου άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων εάν, όπως είπε, η Πολιτεία δεν παρέμβει να στηρίξει το φαρμακείο.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έλλειψη σε περισσότερα από 250 φάρμακα παρατηρείται στην αγορά"

Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας από στελέχη του

Περισσότερα από 12εκατ. η ζημιά για τον οργανισμό

Σε συλλήψεις προχώρησε η Οικονομική Αστυνομία για το μεγάλο σκάνδαλο των πλαστών συνταγογραφήσεων και των εικονικών νοσηλειών στο ΙΚΑ Καλλιθέας.

Η απάτη σε βάρος του ΙΚΑ από στελέχη του, είχε ως αποτέλεσμα ο οργανισμός να υποστεί ζημιά η οποία υπερβαίνει τα 12 εκατομμύρια ευρώ.

Από το ξημέρωμα της Πέμπτης έχουν οδηγηθεί στο κτίριο της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής πέντε υψηλόβαθμα στελέχη του, καθώς βάσει πληροφοριών, στα σπίτια αλλά και σε τραπεζικούς λογαριασμούς των συγκεκριμένων στελεχών του Ταμείου έχουν βρεθεί μεγάλα χρηματικά ποσά.

Μέχρι στιγμής σύμφωνα με την αστυνομία έχουν κατασχεθεί 3 πολυτελή αυτοκίνητα καθώς και το ποσό των 960.000 ευρώ που βρέθηκαν σε κατοίκον έρευνα.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη απάτη σε βάρος του ΙΚΑ Καλλιθέας από στελέχη του"

Δημόσια συγνώμη προς τον ελληνικό λαό από τη Siemens

Τι προβλέπει η συμφωνία συμβιβασμού που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο

Στα 270 εκατ. ευρώ ανέρχονται οι έμμεσες και άμεσες συνολικές παροχές του γερμανικού κολοσσού Siemens προς το ελληνικό Δημόσιο, ως προϊόν συμβιβασμού, που εγκρίθηκε από το υπουργικό συμβούλιο.

Επίσης, η εταιρία ζήτησε να περιληφθεί στη συμφωνία η δημόσια συγνώμη της προς τον ελληνικό λαό.

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών, το σχέδιο θα κατατεθεί προς κύρωση στη Βουλή ώστε στη συνέχεια να υπογραφεί.

Η διαπραγμάτευση είχε ως αντικείμενο την αποκατάσταση της τυχόν βλάβης που υπέστη το ελληνικό Δημόσιο και την διευθέτηση των διοικητικών προστίμων, σε σχέση με τις κάθε είδους υποθέσεις, που σχετίζονται με δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά τηςSiemens έως το έτος 2007. Με τη συμφωνία διευθετούνται ζητήματα αστικού και διοικητικού δικαίου. Η συμφωνία δεν περιλαμβάνει ζητήματα ποινικού δικαίου.

Τα βασικά σημεία της προτεινόμενης συμφωνίας είναι τα εξής:

Α. Σε σχέση με την Siemens
1. Παροχή προς το ελληνικό Δημόσιο ύψους 80 εκατ. ευρώ, μέσω του συμψηφισμού ισόποσων απαιτήσεων της Siemens που αυτή έχει έναντι διαφόρων δημοσίων φορέων μετά από διαδικασία επαλήθευσης των απαιτήσεων αυτών.

2. Παροχή προς το Ελληνικό Δημόσιο ύψους 90 εκατ. ευρώ για τη χρηματοδότηση φορέων και δραστηριοτήτων του ελληνικού Δημοσίου.

3. Επένδυση, εντός του 2012, ύψους 100 εκατ. ευρώ στην Siemens Ελλάδας ώστε να διασφαλιστεί η συνεχιζόμενη παρουσία και δραστηριότητα της εταιρείας, η οποία απασχολεί σήμερα περισσότερους από 600 εργαζόμενους.

4. Επενδυτική υποστήριξη
-Η Siemens δηλώνει ότι γνωρίζει και εμπιστεύεται την δυναμική και την ανθεκτικότητα της οικονομίας της Ελλάδας και πιστεύει ειλικρινά, ότι, παρά τις σημερινές δυσκολίες της, η Ελλάδα θα επιστρέψει και πάλι σύντομα σε μια σταθερή ισχυρή οικονομική κατάσταση. Στην προσπάθεια αυτή, η Siemens επιθυμεί να είναι βασικός και ουσιαστικός υποστηρικτής. Με δεδομένο αυτό, η Siemens ενθαρρύνει θερμά μεγάλους παγκόσμιους επενδυτές να συμμετάσχουν στην οικονομική αναζωογόνηση της Ελλάδας, επενδύοντας στην χώρα, όπως η ίδια έχει κάνει και συνεχίζει να κάνει.

-Η Siemens εξετάζει την πραγματοποίηση επένδυσης κατασκευής νέου εργοστασίου παραγωγής στην Ελλάδα, προϋπολογισμού άνω των 60 εκατ. ευρώ που θα οδηγήσει στην απασχόληση άνω των 700 ατόμων.

-Τα δύο μέρη συμφωνούν να συστήσουν κοινή Επιτροπή για να διερευνήσουν πραγματικούς και ουσιαστικούς τομείς στους οποίους μπορεί να επενδύσει η Siemens στην Ελλάδα, με ιδιαίτερη έμφαση σε τομείς που ενισχύουν την απασχόληση.

5. Συμμόρφωση και συνεργασία με τις Αρχές
-H Siemens θα εφαρμόσει στην Ελλάδα πρόγραμμα συμμόρφωσης κατά της διαφθοράς και των μη νόμιμων επιχειρηματικών πρακτικών διάρκειας 3 ετών, με βάση το πρότυπο του ιδίου προγράμματος που εφάρμοσε σε συνεργασία με το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ.

-Κατά τη διάρκεια του παραπάνω προγράμματος η Siemens στην Ελλάδα θα επιτηρείται από Επίτροπο Εταιρικής Συμμόρφωσης που θα διορίσει το ελληνικό Δημόσιο.

-Η Siemens θα συνεχίσει να παρέχει κάθε δυνατή υποστήριξη, όποτε της ζητηθεί αλλά και ανεξάρτητα, προς τις δικαστικές αρχές σε σχέση με την συνεχιζόμενη ποινική διαδικασία κατά φυσικών προσώπων.

6. Όλες οι αμοιβές και δαπάνες της δικηγορικής εταιρείας, συμβούλου του Ελληνικού Δημοσίου για τη διαδικασία της διαπραγμάτευσης και την οριστικοποίηση της συμφωνίας βαρύνουν εξ ολοκλήρου την Siemens.

Β. Σε σχέση με το ελληνικό Δημόσιο
1. Το ελληνικό Δημόσιο (στενός δημόσιος τομέας και το Δημόσιο ως μοναδικός μέτοχος εταιρειών) αναγνωρίζει την συνεργασία της Siemens υπό την νέα διοίκησή της στην διερεύνηση των υποθέσεων που σχετίζονται με δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμές ή υποσχέσεις πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά τηςSiemens έως το έτος 2007.

2. Το ελληνικό Δημόσιο δηλώνει ότι η Siemens σήμερα αποτελεί αξιόπιστη και υπεύθυνη επιχείρηση, υπό την έννοια του άρθρου 45 της Οδηγίας 2004/18 ΕΚ, ώστε να αίρονται εμπόδια συμμετοχής της εταιρείας σε δημόσιους διαγωνισμούς.

3. To ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από τις αστικές και διοικητικές αξιώσεις και πρόστιμα κατά της Siemens, σε σχέση με τις υποθέσεις που αφορούν δραστηριότητες διαφθοράς, πληρωμών ή υποσχέσεων, πληρωμών προς τρίτους, ή άλλες παράνομες δραστηριότητες από την πλευρά της Siemens έως το έτος 2007.

Γ. Άλλα σημεία της Συμφωνίας
1. Η συμφωνία διέπεται από το ελληνικό δίκαιο και οποιαδήποτε διαφορά θα επιλύεται από Τριμελή Διαιτησία, με βάση τους διαιτητικούς κανόνες του Διεθνούς Εμπορικού Επιμελητηρίου (ICC) στη Γενεύη.

2. Τα μέρη αποδέχονται ότι η συμφωνία συμβιβασμού δεν επηρεάζει άλλες εκκρεμείς διαφορές, που υπάρχουν ή θα προκύψουν, εμπορικής, αστικής ή ποινικής φύσης οι οποίες δεν έχουν σχέση με το αντικείμενο της συμφωνίας αυτής. Επίσης, αποδέχονται ότι η συμφωνία συμβιβασμού δεν έχει ούτε μπορεί να ερμηνευτεί ότι έχει οποιαδήποτε επιρροή με οποιονδήποτε τρόπο σε ζητήματα ποινικής φύσης κατά προσώπων.

3. Τα δύο μέρη συμφωνούν να καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την επίλυση και άλλων ενδεχομένων διαφορών τους που δεν καλύπτονται από την συμφωνία, στο βαθμό που αυτό είναι εφικτό.

4. Η Siemens ζήτησε να περιληφθεί στο προοίμιο της συμφωνίας συμβιβασμού κείμενο δημόσιας συγνώμης προς τον ελληνικό λαό, τη Βουλή των Ελλήνων και την ελληνική κυβέρνηση.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημόσια συγνώμη προς τον ελληνικό λαό από τη Siemens"

Δίκη κατά της Ελλάδας γιατί οι ομογενείς δεν ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους!

Στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων εκδικάζεται προσφυγή για την αδυναμία των Ελλήνων ομογενών να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους

Στο εδώλιο της Ολομέλειας του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, πρόκειται να βρεθεί, το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης 15 Μαρτίου 2012, η Ελλάδα, κατηγορούμενη για το γεγονός ότι δεν έχει καταφέρει, επί τριάντα και πλέον χρόνια, να δώσει την δυνατότητα στους Έλληνες ομογενείς να ψηφίζουν στις εκλογές από τον τόπο της μόνιμης διαμονής τους.

Η υπόθεση (Γιακουμόπουλος - Σιταρόπουλος κατά Ελλάδος) αφορά την προσφυγή στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, δύο Ελλήνων υπηκόων - υψηλόβαθμων στελεχών στο Συμβούλιο της Ευρώπης, με την οποία υποστηρίχθηκε ότι οι ελληνικές αρχές δεν τους επέτρεψαν να ψηφίσουν στις ελληνικές εκλογές, τον Σεπτέμβριο του 2007, από το Στρασβούργο, όπου διαμένουν μόνιμα.

Για την υπόθεση αυτή η Ελλάδα έχει καταδικασθεί ήδη από "τμήμα" του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στις 8 Ιουλίου 2010, για παραβίαση του δικαιώματος συμμετοχής σε ελεύθερες εκλογές και είχε υποχρεωθεί να καταβάλλει στους ενάγοντες και το ποσό των 2.000 ευρώ για δικαστικά έξοδα.

Ωστόσο, ύστερα από αίτημα της ελληνικής κυβέρνησης, η υπόθεση θα εξετασθεί εκ νέου, στην Ολομέλεια του Δικαστηρίου, την προσεχή Πέμπτη.

Σημειώνεται ότι στην "πρωτόδικη" απόφαση που εξέδωσε το Δικαστήριο, τον Ιούλιο του 2010, κρίθηκε ότι η έλλειψη μέτρων που να επιτρέπουν την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν από Έλληνες στο εξωτερικό είναι αντίθετη με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και τονίσθηκε ιδιαίτερα ότι, εξαιτίας αυτής της έλλειψης, παραβιάζεται το δικαίωμα συμμετοχής σε ελεύθερες εκλογές.


Το ιστορικό

Αφορμή για την έκδοση αυτής της απόφασης υπήρξε η προσφυγή των υψηλόβαθμων στελεχών του Συμβουλίου της Ευρώπης Χρήστου Γιακουμόπουλου και Νίκου Σιταρόπουλου, οι οποίοι, με έγγραφη αίτησή τους τον Σεπτέμβριο του 2007, γνωστοποίησαν στη Μόνιμη Ελληνική Αντιπροσωπεία του Στρασβούργου τη θέλησή τους να ψηφίσουν στον τόπο της διαμονής και εργασίας τους.

Η πρεσβεία δεν ικανοποίησε το αίτημά τους, με το αιτιολογικό ότι δεν υπάρχουν εκείνες οι νομοθετικές ρυθμίσεις, από ελληνικής πλευράς, που να επιτρέπουν τη σύσταση εκλογικών τμημάτων και την τοποθέτηση κάλπης σε προξενεία και πρεσβείες του εξωτερικού, για την άσκηση του εκλογικού δικαιώματος των Ελλήνων ομογενών.

Αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου 2007, οι Γιακουμόπουλος και Σιταρόπουλος προσέφυγαν, στις 20 Σεπτεμβρίου 2007, στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, καταγγέλλοντας ότι δεν μπόρεσαν να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στο Στρασβούργο.

Στην απόφαση, μάλιστα, του Δικαστηρίου υπογραμμίζονταν ιδιαίτερα ότι:

- Οι ελληνικές, πολιτικές και δικαστικές αρχές, δεν κατάφεραν, από το 1975 μέχρι και σήμερα, να υλοποιήσουν την εντολή που έδωσε το Σύνταγμα στον νομοθέτη, να καθορίσει τις προϋποθέσεις για την άσκηση του δικαιώματος του εκλέγειν στους απόδημους Έλληνες.

- Η ντε φάκτο υποχρέωση που επιβάλλεται στους Έλληνες ομογενείς να ταξιδέψουν στην Ελλάδα, για να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα, συνιστά διάκριση σε σχέση με τους άλλους Έλληνες, τους επιβαρύνει με υψηλά έξοδα και διαταράσσει την επαγγελματική και οικογενειακή τους ζωή.

Με βάση τη συγκριτική μελέτη του εσωτερικού Δικαίου 33 κρατών-μελών του Συμβουλίου της Ευρώπης, από τις 29 χώρες-μέλη του Συμβουλίου της Ευρώπης, που έχουν θεσμοθετήσει διαδικασίες συμμετοχής στις εθνικές εκλογές των ομογενών τους, από τους τόπους διαμονής τους, μόνον η Ελλάδα, η Αλβανία, το Αζερμπαϊτζάν και η Αρμενία, συγκαταλέγονται στις χώρες που δεν παρέχουν καμία δυνατότητα στους ομογενείς τους να ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα, στον τόπο μόνιμης διαμονής τους.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίκη κατά της Ελλάδας γιατί οι ομογενείς δεν ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news