facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 8 Μαρτίου 2012

Αγωγές για μη καταβολή δεδουλευμένων θα καταθέσουν οι δικαστικοί υπάλληλοι

Ατυπη αναστολή κινητοποιήσεων

Αγωγές κατά του Δημοσίου και κατά των προϊσταμένων των δικαστηρίων θα καταθέσουν μέσα στις επόμενες ημέρες οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας για μη καταβολή δεδουλευμένων, ενώ θα ακολουθήσουν αγωγές από δικαστικούς υπαλλήλους και των άλλων δικαστηρίων της χώρας.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι της Αθήνας διεκδικούν υπερωρίες για απασχόλησή τους κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες σε διαδικασίες αυτοφώρου και ανακριτικών πράξεων, όπως και για εργασία σε αυτόφωρα και ανακριτικές διαδικασίες πλέον του ωραρίου τους (3 μ.μ.).

Παράλληλα, κατά τη συνέλευση αποφασίστηκε η ελαστικοποίηση (άτυπη αναστολή) των εξαγγελθεισών πρόσφατων κινητοποιήσεων των δικαστικών υπαλλήλων που ξεκίνησαν από την 1η Μαρτίου 2012.

Επίσης, δόθηκε προθεσμία μέχρι την 1η Απριλίου 2012 στον υπουργό Δικαιοσύνης για να ανευρεθούν τα αναγκαία κονδύλια προκειμένου να μπορούν να πληρωθούν όσοι δικαστικοί υπάλληλοι εργάζονται στα αυτόφωρα και την ανάκριση κατά τα Σάββατα, τις Κυριακές και τις αργίες ή παραμένουν στα δικαστήρια πλέον του ωραρίου για τις επίμαχες δικαστικές διαδικασίες κατά τις καθημερινές.

Πάντως ξεκαθαρίστηκε, για μία ακόμη φορά, ότι δεν συζητούν οι δικαστικοί υπάλληλοι την παράταση του ωραρίου μετά τις 3 μ.μ.

Οι δικαστικοί υπάλληλοι έχουν αποφασίσει να κατεβαίνουν από την έδρα στις 3 μ.μ. και να μην εργάζονται πλέον του ωραρίου κατά τις διαδικασίες του αυτόφωρου και ανακρίσεων, καθώς και να απέχουν από την εργασία κατά τα Σάββατα και τις αργίες.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αγωγές για μη καταβολή δεδουλευμένων θα καταθέσουν οι δικαστικοί υπάλληλοι"

Πως θα γίνει η καταβολή του ΕΚΑΣ για το 2012

Στα επίπεδα του 2011 θα παραμείνουν τα εισοδηματικά κριτήρια και τα ποσά του Επιδόματος Κοινωνικής Αλληλεγγύης Συνταξιούχων (ΕΚΑΣ), σύμφωνα με εγκύκλιο που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Εργασίας. 

Πιο συγκεκριμένα τα ποσά του Ε.Κ.Α.Σ. ανέρχονται, κατά περίπτωση, ως εξής:

α) Για συνολικά ποσά εισοδήματος από συντάξεις (κύριες και επικουρικές), μισθούς, ημερομίσθια και λοιπά επιδόματα και μέχρι επτά χιλιάδες επτακόσια δεκαπέντε ευρώ και εξήντα πέντε λεπτά (7.715,65 ευρώ), καταβάλλεται επίδομα ύψους διακοσίων τριάντα ευρώ (230 ευρώ) κατά μήνα.

β) Για συνολικά ποσά εισοδήματος από επτά χιλιάδες επτακόσια δεκαπέντε ευρώ και εξήντα έξι (7.715,66 ευρώ) μέχρι του ποσού των οκτώ χιλιάδων τετρακοσίων εβδομήντα δύο ευρώ και εννέα λεπτών (8.472,09 ευρώ), καταβάλλεται ποσό μηνιαίου επιδόματος (Ε.Κ.Α.Σ.) σύμφωνα με τα παρακάτω:


ΠΟΣΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣΠΟΣΟ Ε.Κ.Α.Σ.
Από 7.715,66 μέχρι 8.018,26 ευρώ172,50 ευρώ
Από 8.018,27 μέχρι 8.219,93 ευρώ115,00 ευρώ
Από 8.219,94 μέχρι 8.472,09 ευρώ57,50 ευρώ
 


real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πως θα γίνει η καταβολή του ΕΚΑΣ για το 2012"

Αδειοδοτείται το πολιτικό αεροδρόμιο Τρίπολης

-Σε σύσκεψη στην Υ.Π.Α ο Π. Τατούλης

Το πράσινο φως από την ΥΠΑ θα δοθεί σύντομα για την μετατροπή ου αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό. Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου βρέθηκε σε σύσκεψη της ΥΠΑ πριν από λίγες ημέρες όπου και συζητήθηκαν τα τεχνικά ζητήματα πριν από την αδειοδότηση .

Ο Πέτρος Τατούλης ενημερώνοντας το Περιφερειακό Συμβούλιο το μεσημέρι της Δευτέρα σημείωσε πως η Περιφέρεια απαρέκλητα προχωρά στο δρόμο που έχει χαράξει στον τομέα των εναέριων συγκοινωνιών και μεταφορών , δηλαδή την μετατροπή του αεροδρομίου της Τρίπολης σε πολιτικό και σε 2η ταχύτητα τον εκσυγχρονισμό του αεροδρομίου της Καλαμάτας. «Είχαμε σύσκεψη με την μελετητική ομάδα για τα εκκρεμή τεχνικά ζητήματα στην ΥΠΑ , σύντομα αυτά θα λυθούν» είπε ο Περιφερειάρχης .
Κι αν το αεροδρόμιο της Τρίπολης αναμένει την αδειοδότηση και την επίλυση των τεχνικών ζητημάτων που υπάρχουν, το αεροδρόμιο της Καλαμάτας βλέπει την τεχνική μελέτη για την επέκταση του αεροδιαδρόμου του να έχει ολοκληρωθεί. Ο αεροδιάδρομος απο2.000 μέτρα σήμερα θα γίνει 2.300 μέτρων με θετικότατες συνέπειες για την επιχειρησιακή δυναμική του αερολιμένα.

arcadiaportal.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αδειοδοτείται το πολιτικό αεροδρόμιο Τρίπολης"

Το ρόλο… εφοριακών θα παίζουν οι τράπεζες

Για την πάταξη της φοροδιαφυγής

Ενεργό ρόλο στην πάταξη της φοροδιαφυγής στη χώρα φαίνεται ότι θα αναλαμβάνουν να παίξουν οι τράπεζες.

Με Πράξη που υπογράφει ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, καθορίζονται τα κριτήρια βάσει των οποίων θα «φιλτράρονται» οι κινήσεις των καταθετών και θα καθορίζεται εάν και ποιες συναλλαγές πρέπει να θεωρούνται ύποπτες.

Οι τράπεζες στο εξής θα διασταυρώνουν στοιχεία για τις συναλλαγές φυσικών αλλά και νομικών προσώπων επαληθεύοντας εάν το Ε1 των προσώπων αυτών δικαιολογεί τις κινήσεις των εν λόγω ποσών.

Παράγοντες που πρέπει να ελέγχονται, βάσει της Πράξης του Γιώργου Προβόπουλου είναι τα εξής:

*πηγή εισοδήματος φυσικού προσώπου (πχ ελεύθερο επάγγελμα, μισθωτές υπηρεσίες, επιτήδευμα κλπ)

*κλάδος ή είδος επαγγελματικής ή επιχειρηματικής δραστηριότητας πελάτη

*νομική μορφή και χώρα που εδρεύει το νομικό πρόσωπο

*αριθμός και ύψος των καταθέσεων και αναλήψεων σε μετρητά στους λογαριασμούς του πελάτη

*σημαντική απόκλιση από το οικονομικό/συναλλακτικό προφίλ του πελάτη σε σύγκριση με το μέσο δηλούμενο εισόδημα αντίστοιχων επαγγελμάτων ή δραστηριοτήτων

*πελάτες για τους οποίους έχει ληφθεί από φορολογικές, τελωνειακές, δικαστικές ή διωκτικές αρχές, αίτημα παροχής στοιχείων ή επιβολής προσωρινών μέτρων, καθώς και τους άμεσους συγγενείς τους και τους στενούς συνεργάτες τους
δημοσιευμένες εκθέσεις ή μελέτες ή στατιστικά στοιχεία της Τράπεζας της Ελλάδος, αρμόδιων δημόσιων υπηρεσιών ή ανεξάρτητων αρχών (περιλαμβανομένης της Αρχής του άρθρου 7 του ν. 3691/2008), καθώς και αναγνωρισμένων εθνικών ή διεθνών οργανισμών ή ερευνητικών κέντρων σχετικά με τα εισοδήματα και τους παρακρατούμενους φόρους που δηλώνουν ή αποδίδουν οι φορολογούμενοι στην Ελλάδα, μηχανισμούς φοροδιαφυγής και ύποπτες συναλλαγές σχετιζόμενες με τη φοροδιαφυγή.

Στις... ομάδες υψηλού κινδύνου είναι κυρίως:

*ελεύθεροι επαγγελματίες, που διατηρούν ή είναι πραγματικοί δικαιούχοι λογαριασμών, στους οποίους πιστώθηκαν κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος ποσά συνολικών εισοδημάτων τους άνω των 200.000 ευρώ και

*νομικά πρόσωπα, στους λογαριασμούς των οποίων οι συνολικές καταθέσεις ή αναλήψεις μετρητών κατά το προηγούμενο ημερολογιακό έτος υπερέβησαν το ποσό των 300.000 ευρώ.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το ρόλο… εφοριακών θα παίζουν οι τράπεζες"

Πράσινος Δακτύλιος από τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα

Ετσι προέκυψε απ' την ενημέρωση του Γ. Παπακωνσταντίνου στον πρωθυπουργό

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο θα εφαρμοστεί ο Πράσινος Δακτύλιος στην Αθήνα, σύμφωνα με την ενημέρωση που έκανε ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιώργος Παπακωνσταντίνου στον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο για τα θέματα του υπουργείου, σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου.

Το επόμενο διάστημα υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση για την εφαρμογή του Πράσινου Δακτυλίου.

Με την εφαρμογή του μέτρου θα επιτρέπεται η κυκλοφορία των σύγχρονων αυτοκινήτων αντιρρυπαντικής τεχνολογίας ανεξαρτήτως αριθμού κυκλοφορίας, ενώ για τα παλαιότερα θα ισχύει το σύστημα των μονών - ζυγών και για τα ρυπογόνα θα επιτρέπεται η είσοδος στο κέντρο μόνο τις ημέρες και ώρες που δεν ισχύει ο δακτύλιος.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πράσινος Δακτύλιος από τον Σεπτέμβριο στην Αθήνα"

Στον απόηχο της αποκάλυψης Κουρουμπλή για τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Γεωργίου (Ηχητικό)

ΑΚΟΥΣΤΕ την ανταπάντηση του Ανεξάρτητου ΒουλευτήΠαναγιώτη Κουρουμπλή, στις δηλώσεις του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου περί υποκλοπής, όπως ακριβώς την έδωσε μιλώντας στο"Marconi Radio 96,1 F.M." του Βόλου και στην εκπομπή "Συμβαίνει Τώρα" του Αντώνη Κουμιώτη.



Ακούστε τις σχετικές του δηλώσεις:

e-volos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον απόηχο της αποκάλυψης Κουρουμπλή για τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ Γεωργίου (Ηχητικό)"

Αποπομπή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ζητά ο Κουρουμπλής

Την επιστολή υπογράφει και ο Δημήτρης Παπαδημούλης

Ο ανεξάρτητος βουλευτής κ. Παναγιώτης Κουρουμπλής κατέθεσε επιστολή προς τον Πρόεδρο της Βουλής, με τη συνυπογραφή του βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ κ. Δημήτρη Παπαδημούλη, με την οποία ζητούν την αποπομπή του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ.

Στην επιστολή των δύο βουλευτών υπογραμμίζεται ότι ο απόλυτος σεβασμός στη θεσμική λειτουργία των Ανεξάρτητων Αρχών προς το Κοινοβούλιο, αλλά και η διαφάνεια του τρόπου λειτουργίας τους δεν μπορούν παρά να συνιστούν απαρέγκλιτα ζητήματα αρχής.

Η επιστολή έρχεται σε συνέχεια της πρωτοβουλίας που έλαβε χθες ο βουλευτής κ. Π. Κουρουμπλής, κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης της Εξεταστικής Επιτροπής με θέμα την ΕΛΣΤΑΤ.

Στην εν λόγο συνεδρίαση ο βουλευτής κατέθεσε αντίγραφο επιστολής του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ κ. Α. Γεωργίου προς τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ κ. Τόμσεν, με την οποία ζητούσε την παρέμβασή του προκειμένου να γίνουν συγκεκριμένες αλλαγές στον τρόπο λειτουργίας της Αρχής, καθώς και ενίσχυση των αρμοδιοτήτων του προέδρου της.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο του κατατεθέντος εγγράφου προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων:

« Η πρωτοβουλία του κ. Α. Γεωργίου, Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ στις 16-10-2010 με την οποία ζήτησε από τον κ. Τόμσεν την ωμή παρέμβασή του στα εσωτερικά της χώρας και ειδικότερα στην αλλαγή της νομοθεσίας, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά από 20 ημέρες, συνιστά πρόκληση για τους θεσμούς του κοινοβουλευτισμού και ιδιαίτερα για τη λειτουργία του Κοινοβουλίου.

Η αποπομπή του κ. Α. Γεωργίου από τη θέση του Προέδρου σε μια δημόσια ανεξάρτητη αρχή όπως η ΕΛΣΤΑΤ, κρίνεται απαραίτητη εξαιτίας του τρόπου με τον οποίο λειτούργησε. Πρόκειται για επιλογές που, όπως αποδεικνύεται, προσβάλουν βάναυσα τους θεσμούς της δημοκρατίας μας και κάθε έννοια σεβασμού στις αρχές που τη διέπουν.

Καλούμε τον Πρόεδρο της Βουλής να προβεί στην άμεση αποπομπή του, θεωρώντας ότι ο απόλυτος σεβασμός στη θεσμική λειτουργία των ανεξάρτητων αρχών προς το Κοινοβούλιο είναι ζήτημα αρχής. Η αδιαφανής λειτουργία προσώπων που ηγούνται ανεξάρτητων αρχών δεν συνάδει με την προάσπιση του δημόσιου συμφέροντος».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποπομπή του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ ζητά ο Κουρουμπλής"

Στο "σφυρί" ο Πάτροκλος και άλλα μικρά νησιά της χώρας

Νησάκι στην Αττική, 3 χιλιόμετρα από τον αρχαιολογικό χώρο του Σουνίου, με... φως νερό, τηλέφωνο, πωλείται σε τιμή ευκαιρίας για τουριστική αξιοποίηση». Κάπως έτσι, αγγελία που έχει αναρτηθεί σε καναδική ιστοσελίδα, βάζει πωλητήριο στο περίφημο νησάκι Πάτροκλος.
Η αγγελία πώλησής του βάζει ως τιμή εκκίνησης τα 150 εκατ. ευρώ, αν και μια σειρά υποψήφιων επενδυτικών σχεδίων που είδαν το φως της δημοσιότητας την τελευταία 10ετία, έδειχναν ότι οι ιδιοκτήτες του νησιού συζητούν μια τιμή κοντά στα 120 εκατ. ευρώ.
Για το 2.800 στρεμμάτων νησάκι, έχουν εκδηλώσει κατά καιρούς ενδιαφέρον, μεταξύ άλλων, μια ισραηλινή εταιρεία (στην οποία είχε εμπλακεί και το όνομα του πρώην προέδρου Αριέλ Σαρόν), η Ντονατέλα Βερσάτσε και, τελευταία, επενδυτικό fund από το εμιράτο του Ντουμπάι. Στόχος όλων των προαναφερόμενων υποψήφιων επενδυτών ήταν η ανάπτυξη πολυτελούς ξενοδοχείου, θεματικού πάρκου, spa, γηπέδου γκολφ μέχρι και καζίνο. Οι τίτλοι ιδιοκτησίας του νησιού ανήκουν στην οικογένεια Γιατράκου, ενώ πολλές επενδυτικές κινήσεις που επιχειρήθηκαν έχουν μπλοκαριστεί στο παρελθόν, λόγω της ανακήρυξης ενός μέρους του νησιού σε αρχαιολογική περιοχή.
Στην αγγελία, που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα privateislandsonline.com, γίνεται λόγος για 5.050 ελαιόδεντρα που βρίσκονται στο νησί, αλλά και για 150... κατσίκες. Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στην πολύ μικρή απόστασή του από το διεθνές αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος (25 χλμ.) και από το λιμάνι του Λαυρίου, καθώς και στο γεγονός ότι μπορεί να συνδεθεί με το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, της ΔΕΗ και του ΟΤΕ.
Η ερημική βραχονησίδα έχει τραβήξει, πολλάκις, το ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, αφού όλοι γνωρίζουν ότι μπορεί να αποδειχτεί χρυσωρυχείο.
Το πρώτο γνωστό επενδυτικό σχέδιο που αναπτύχθηκε ήταν από τον Ισραηλινό επιχειρηματία Νταβίντ Απέλ, το 1998. Ο συγκεκριμένος μεγαλοεπιχειρηματίας πρότεινε να αγοράσει το νησί έναντι 16 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ενώ στην υπόθεση είχε εμπλακεί και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού του Ισραήλ Αριέλ Σαρόν.
Το επόμενο πρότζεκτ, αξίας 2,5 δισ. ευρώ, προτάθηκε το 2004. Αν και ο προϋπολογισμός ήταν μικρός, περιελάμβανε πολυτελή ξενοδοχεία, spa μεγάλης εταιρείας, αρχαίο θέατρο 16 χιλιάδων θεατών, γκολφ και θεματικό πάρκο. Για την πρόσβαση θα κατασκευάζονταν δύο λιμενοβραχίονες μήκους 500 μέτρων και ένα υποθαλάσσιο τούνελ, για τα αυτοκίνητα.
Αν και έφτασαν μέχρι τις υπογραφές και συμφώνησαν στο ποσό ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το πρότζεκτ δεν προχώρησε, καθώς δεν κατάφεραν να αποχαρακτηριστεί (ως αρχαιολογικό μνημείο) η βραχονησίδα.
Το 2008, ο γνωστός Λιβανέζος επιχειρηματίας Antoine Maalouf κατέφτασε στην Ελλάδα έχοντας στη βαλίτσα του 15 δισ. ευρώ σε εγγυητικές επιστολές από τράπεζες του εξωτερικού και την υπογραφή της Donatella Versace, σε μια συμφωνία για την ανοικοδόμηση ενός ξενοδοχείου 6 αστέρων.
Το σχέδιό του, όπως αποκαλύφθηκε σε δημοσίευμα του αμερικανικού περιοδικού BusinessWeek, προέβλεπε την αγορά έναντι 120 εκατ. ευρώ του νησιού Πάτροκλος. Με τα υπόλοιπα θα κατασκευαζόταν εκεί θεματικό πάρκο στα πρότυπα του Λας Βέγκας, που θα φιλοξενούσε έως 50.000 επισκέπτες και θα απασχολούσε έως 8.000 άτομα. Αλλά όταν ο Λιβανέζος επιχειρηματίας ζήτησε γραπτή την υπόσχεση της ελληνικής κυβέρνησης ότι θα βοηθήσει το έργο, πήρε απλώς τη διαβεβαίωση ότι ο λόγος του ελληνικού κράτους αποτελεί... εγγύηση.
Ο Maalouf αφιέρωσε έξι μήνες στο project, κατά τη διάρκεια των οποίων επισκέφτηκε την Ελλάδα 4-5 φορές. Όμως τελικά, αποθαρρυμένος από την ατέρμονη γραφειοκρατία, αποφάσισε να εγκαταλείψει την προσπάθεια.
Πού σκοντάφτουν Η αγορά ενός ιδιωτικού νησιού απαιτεί, εκτός από γερό πορτοφόλι, και... γαϊδουρινή υπομονή. Η γραφειοκρατία για μια τέτοια αγοραπωλησία είναι πραγματικός κυκεώνας. Πέραν των συνηθισμένων διαδικασιών και εγγράφων, απαιτούνται εγκρίσεις από πέντε διαφορετικά υπουργεία που, μεταξύ άλλων, θα επικυρώνουν ότι το προς πώληση νησί δεν έχει αμυντική σημασία για τη χώρα, δεν προστατεύεται από το κοινοτικό περιβαλλοντικό πρόγραμμα Natura και δεν έχει ιδιαίτερη αρχαιολογική αξία.
Η περίπτωση του Πατρόκλου είναι βέβαια δύσκολη, καθώς τα σοβαρότερα εμπόδια παρουσιάζονται όταν οι υποψήφιοι επενδυτές επιχειρούν να εξασφαλίσουν την απαραίτητη γνωμάτευση της Αρχαιολογίας. Στο νησί διασώζονται τα ερείπια ενός κτίσματος περίπου 40 τ.μ., που πιστεύεται ότι χρονολογείται από τους ελληνιστικούς χρόνους, όταν ο ναύαρχος του Πτολεμαίου Πάτροκλος αγκυροβόλησε εκεί.
Με τιμές πώλησης που ξεκινούν από 1,5 εκατ. ευρώ και φτάνουν σε μερικές δεκάδες εκατομμύρια ευρώ, μεγάλος αριθμός ιδιωτικών ελληνικών νησιών βγαίνει στο σφυρί μέσω διεθνών ιστοσελίδων. Ωστόσο, φαίνεται ότι και αυτές τις κατηγορίες ακινήτων τις έχει πλήξει η κρίση, καθώς παρατηρείται εξαιρετικά μεγάλη αναμονή για την εξεύρεση ιδιοκτήτη των λόγω επίγειων παραδείσων.
Μεγάλο χαρτοφυλάκιο πώλησης ελληνικών νησιών διαθέτει η καναδέζικη εταιρεία Private Islands Inc., η οποία αναφέρει χαρακτηριστικά ότι η αγορά ελληνικών νησιών είναι ιδιαίτερα σημαντική, με τιμές σχετικά προσιτές, που δεν ξεπερνούν εκείνες για ένα σαλέ στο δημοφιλές χειμερινό θέρετρο Άσπεν των ΗΠΑ.
Συγκεκριμένα, πωλούνται: η Καρδιώτισσα (κοντά στη Φολέγανδρο) έναντι 6,5 εκατ. ευρώ, η Ναυσικά έναντι 6,9 εκατ. ευρώ, το St Thomas έναντι 12 εκατ. ευρώ, το St Athanasios έναντι 1,5 εκατ. ευρώ, το Λιχνάρι Πενινσούλα έναντι 3 εκατ. ευρώ, η Μικρή Αμοργός έναντι 6,1 εκατ. ευρώ, το Μόντι έναντι 1,5 εκατ. δολ., αλλά και το Βούβαλος, το Τραγονήσι, το St Johns και 3 ανώνυμα ελληνικά νησιά, για τα οποία δεν γίνεται γνωστή η τιμή πώλησής τους.

dete.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο "σφυρί" ο Πάτροκλος και άλλα μικρά νησιά της χώρας"

Πρόκληση οι αυξήσεις μέχρι 15% των μισθών των δικηγόρων του Δημοσίου!!!

Μπορεί η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων Πολιτών να βλέπει τα εισοδήματά της να μειώνονται, ωστόσο κάποιοι στο Δημόσιο, παίρνουν μεγάλες αυξήσεις, την ώρα που γύρω τους μισθοί και συντάξεις κόβονται μήνα με το μήνα.

Ο λόγος για τους δικηγόρους του Δημοσίου, οι οποίοι – όπως ανακοινώθηκε- παίρνουν αύξηση 10 με 15% (!) σε βάθος τριετίας. Ακόμη πιο προκλητική ωστόσο είναι η περίπτωση των έμμισθων δικηγόρων των ανεξάρτητων Αρχών, οι αποδοχές των οποίων αυξάνονται σε μεγαλύτερα ποσοστά.

Την ώρα λοιπόν που πετσοκόβονται μισθοί και συντάξεις με απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Ντίνου Ρόβλια και του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φίλιππου Σαχινίδη αυξάνονται κατά 10-15% οι αποδοχές των δικηγόρων του Δημοσίου, των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (πρώτου και δεύτερου βαθμού) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων.

Αύξηση των αποδοχών τους όμως έχουν οι δικηγόροι του Δημοσίου και από την επαναφορά – είχε καταργηθεί το 2004- του χρονοεπιδόματος 2% επί του βασικού μισθού για κάθε δύο χρόνια δικηγορίας από την ημερομηνία εγγραφής στα μητρώα των Δικηγορικών Συλλόγων.

Οι έμμισθοι δικηγόροι του Δημοσίου θα παίρνουν επίσης το επίδομα τέκνων, όπως και τα δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, καθώς και το επίδομα αδείας, τα τρία τελευταία ωστόσο με τις σχετικές περικοπές, που έχουν γίνει σε όλο το Δημόσιο.

Πρόσθετο επίδομα 250 ευρώ θα παίρνουν όσοι ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου νομικής υπηρεσίας, ενώ για όσους ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου διεύθυνσης νομικής υπηρεσίας το επίδομα φτάνει στα 400 ευρώ!

Παραπονεμένοι δεν είναι όμως ούτε και οι δικηγόροι των ανεξάρτητων διοικητικών ή ρυθμιστικών Αρχών, όπως η Ανεξάρτητη Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, η Επιτροπή Κεφαλαιαγορά και η Επιτροπή Λογιστική Τυποποίηση, καθώς πέρα από τις αυξήσεις της τάξης του 10 με 15%, οι αποδοχές τους αυξάνονται και με το ποσό των 400 ευρώ μηνιαίως!

Επειδή όμως όλες οι περικοπές που γίνονται τον τελευταίο καιρό στους απλούς πολίτες έχουν αναδρομική ισχύ, οι τρεις υπουργοί έδωσαν αναδρομική ισχύ και στην αύξηση των αποδοχών των έμμισθων δικηγόρων του Δημοσίου, η οποία τελικά θα ισχύει από την 1η Νοεμβρίου του 2011.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόκληση οι αυξήσεις μέχρι 15% των μισθών των δικηγόρων του Δημοσίου!!!"

Άτυπο αφοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων εξήγγειλε ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος!

Σε αυτή τη χώρα, δυστυχώς έχουμε ένα «ταλέντο»: Να ξεφτιλίζουμε όλα τα σοβαρά ζητήματα και θέματα. Και βέβαια, πρωταγωνιστές σε αυτό τον άτυπο διαγωνισμό ξεφτιλίσματος των πάντων, ο οποίος κατέληξε φυσικά στην ουσιαστική υποδούλωση της χώρας σε άγνωστες δυνάμεις (γιατί κανείς δεν ξέρει ποιοι τελικά κρύβονται από πίσω) είναι οι πολιτικοί, οι οποίοι ειδικά στο θέμα της ασφάλειας της χώρας δίνουν πραγματικό ρεσιτάλ.
Και πραγματικά, είναι να απορεί κανείς πως με τους υπουργούς Άμυνας των τελευταίων δέκα χρόνων, τα σύνορα δεν έχουν μετακινηθεί προς Δομοκό ή προς Λαμία ή την Μύκονο (για την τελευταία δεν παίρνουμε όρκο γιατί το πεδίο βολής που έχει εγκαταστήσει μόνιμα το τουρκικό Ναυτικό βρίσκεται έξι μίλια από το Τηγάνι στην ανατολική Μύκονο).
Το τελευταίο, σημερινό κρούσμα αποστολής εξαιρετικά αρνητικών μηνυμάτων σε εχθρούς και φίλους, έλλειψης πολιτικού θάρρους και πάνω απ’όλα έλλειψης ειλικρίνειας, προέρχεται από το νυν υπουργό Εθνικής Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλο, ο οποίος ένιωσε την ανάγκη να απαντήσει σε ένα δημοσίευμα εφημερίδας free press (!), το οποίο τον εγκαλούσε "για πληρωμές στα υποβρύχια και για το πρόγραμμα των φρεγατών FREMM". Ας δούμε κατ’αρχήν τη δήλωσή του:
«Το περιεχόμενο του δημοσιεύματος είναι παντελώς ανακριβές, κακόβουλο, συκοφαντικό, αλλά και ύποπτο ως προς την προέλευση των πηγών ‘πληροφόρησης’.
Τόσο εις ό, τι αφορά την πληρωμή των υποβρυχίων, που η προμήθειά τους έχει κυρωθεί με νόμο της κυβέρνησης Παπανδρέου (ν.3885/2010), όσο και για κάθε άλλη προμήθεια αμυντικού υλικού, έχουμε καταστήσει σαφές και με δηλώσεις, αλλά και στη Βουλή, ότι καμία πληρωμή δεν πρόκειται να γίνει χωρίς την έγκριση της Επιτροπής Εξοπλισμών της Βουλής. Και για τα υποβρύχια, που αναφέρονται στο άρθρο, καμία πληρωμή δεν έχει γίνει.
Εις ό, τι αφορά τις φρεγάτες, καμία επίσης πληρωμή δεν έχει γίνει, ούτε πρόκειται να γίνει. Όπως έχω δηλώσει και στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, ουδεμία νέα προμήθεια πρόκειται να γίνει, λόγω της δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα. Ούτε λεφτά υπάρχουν, ούτε και πρόθεση.
Η πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η διασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και η συντήρηση της υπάρχουσας υποδομής τους. Και για τον σκοπό αυτό έχουμε έγκαιρα φροντίσει».
Έχει καταλάβει αυτός και οι σύμβουλοί του τι έγραψε; Κατ’αρχήν υπάρχουν δηλώσεις του ιδίου στην επιτροπή της Βουλής που διαψεύδουν το σύνολο της ανακοίνωσής του. Για τα δύο νέα υποβρύχια έχει δηλώσει ότι «Όταν θα ξεκινήσει η ναυπήγηση θα καταβληθούν τα χρήματα» και πολύ ορθώς την έκανε αυτή την δήλωση, τονίζοντας μάλιστα ότι θα αναθεωρηθεί (για τρίτη φορά!) η σύμβαση Neptune II, που αρχικά προέβλεπε τον εκσυγχρονισμό των τριών Type 1200/209 και εν συνεχεία την προμήθεια των δύο νέων Type 214.
Έχουμε πει επανειλημμένα ότι η σύμβαση του Ε.Βενιζέλου ήταν αποικιακή και καλώς θα αναθεωρηθεί. Αλλά από το σημείο αυτό μέχρι του σημείου να λέμε επί της ουσίας ότι δεν μας ενδιαφέρει να εντάξουμε τα δύο νέα υποβρύχια στην δύναμή μας επειδή «Η πολιτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας είναι η διασφάλιση του αξιόμαχου των Ενόπλων Δυνάμεων και η συντήρηση της υπάρχουσας υποδομής τους» αυτό είναι εθνικά επικίνδυνο.
Αρκετά με τα καραγκιοζιλίκια των διαφόρων «πολιτικών ηγεσιών» που αρχικά υπογράφουν συμβάσεις για τις οποίες θα έπρεπε να πάνε φυλακή τουλάχιστον 50 απατεώνες και εν συνεχεία διαχειρίζονται το ζήτημα, όχι με διάθεση επίλυσης και ενίσχυσης της ασφάλειας της χώρας, αλλά με διάθεση «Εγώ δεν ασχολούμαι με τέτοια ζητήματα».
Και ειδικά όταν αυτά τα ρημαδο-υποβρύχια έχουν κοστίσει στη χώρα πάνω από 2 δισ. ευρώ σε τιμές έτους 2000.
Και ερχόμαστε στις φρεγάτες. Λέει ο υπουργός: «Εις ό, τι αφορά τις φρεγάτες, καμία επίσης πληρωμή δεν έχει γίνει, ούτε πρόκειται να γίνει. Όπως έχω δηλώσει και στην Επιτροπή Εξοπλισμών της Βουλής, ουδεμία νέα προμήθεια πρόκειται να γίνει, λόγω της δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα. Ούτε λεφτά υπάρχουν, ούτε και πρόθεση».
Θα ήθελε να του επισυνάψουμε τι δήλωσε για το πρόγραμμα πριν μερικές ημέρες στην Επιτροπή της Βουλής; Δε νομίζουμε. Κάνει κρύο και δεν είναι εποχή για στριπτίζ, ειδικά τώρα που ξεκινάει η προεκλογική εκστρατεία. Και πως να γίνει πληρωμή αφού δεν υπάρχει συμβόλαιο;
Από εκεί και πέρα αν «ουδεμία νέα προμήθεια πρόκειται να γίνει, λόγω της δημοσιονομικής κρίσης που διέρχεται η χώρα. Ούτε λεφτά υπάρχουν, ούτε και πρόθεση», καλό είναι να ξεκινήσουμε να συζητάμε επί νέας βάσεως τις σχέσεις μας με την Τουρκία και αυτό το λέμε με πάση γνώση και αντίληψη του τι λέμε.
Από την στιγμή που ο ελληνικός λαός, οι Έλληνες πολίτες επιτρέπουν σε τέτοιες πολιτικές ηγεσίες να διαχειρίζονται κορυφαία ζητήματα ασφάλειας με τέτοιο τρόπο (γιατί το πρόβλημα εν τέλει δεν είναι οι πολιτικοί, αλλά οι πολίτες που δέχονται τέτοιες ηγεσίες), ίσως πρέπει να δούμε πως θα υπάρξει ένας συμβιβασμός με την Τουρκία και τι θα παραχωρήσουμε.
Γιατί με τέτοια πολιτική ηγεσία (καλά για την στρατιωτική ηγεσία που βρίσκεται στην εξουσία από την 1η Νοεμβρίου, ας μην μιλήσουμε γιατί δεν είναι ώρα για ανέκδοτα), το μόνο που θα συμβεί όταν έρθει η ώρα (γιατί το μόνο βέβαιο είναι ότι θα έρθει) είναι να χύσουμε άδικα το πολύτιμο ελληνικό αίμα, όπως συνέβη στα Ίμια και στην Κύπρο.
Εκτός και αν στείλουμε να πολεμήσουν το ένα εκατομμύριο άνεργους με την λογική ότι έχουμε "φτηνό κρέας". Είναι κι αυτό μια λύση.
Κανείς δεν μπορεί να ισχυριστεί ότι η άμυνα της χώρας είναι χαμηλού κόστους υπόθεση. Ούτε ότι δεν έχουν γίνει - και γίνονται - απάτες με αντικείμενο τις προμήθειες της άμυνας. Όπως κάνουν απάτες οι τράπεζες (αλήθεια, έχει καταλάβει ο ελληνικός λαός ότι θα πληρώσει "ζεστά" 40 δισεκατομμύρια από το πακέτο των 130 δισ. στις ιδιωτικές τράπεζες των οποίων οι ιδιοκτήτες θα πίνουν σε ακριβά ποτήρια σαμπάνιας το αίμα του, επάνω στο ντεκ των θαλαμηγών τους;), κάνουν απάτες οι κατασκευαστές, κάνουν απάτες οι φαρμακέμποροι, οι φαρμακευτικές και οτιδήποτε έχει να κάνει με τις προμήθειες του δημοσίου.
Δουλειά των πολιτικών είναι να εγκαθιδρύσουν περιβάλλον νομιμότητας. Δουλειά των πολιτικών ΔΕΝ είναι να εκχωρούν τη χώρα είτε υπογράφοντας Μνημόνια, είτε προκαλώντας τεχνητό έλλειμμα ασφάλειας.
Με άρματα χωρίς πυρομαχικά, με ΤΟΜΑ που έχουν θωράκιση και ισχύ πυρός ενός ταξί, αλλά και ταχύτητα κάρου, με τον αρχαιότερο πολεμικό στόλο του ΝΑΤΟ (μέσος όρος ηλικίας φρεγατών, πυραυλακάτων και υποβρυχίων τα 30 χρόνια!), με διαθεσιμότητες περί το 30-50% σε όλα τα μέσα των ΕΔ, με ένα στόλο μαχητικών που σε πέντε χρόνια το 50% θα αποτελεί ένα ωραιότατο στατικό έκθεμα και με 8 ώρες πτήσεις των πιλότων μηνιαίως δεν πολεμάς, ούτε υπερασπίζεσαι.
Κάνεις τουμπεκί και παρακαλάς ο αγάς να σε λυπηθεί…

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Άτυπο αφοπλισμό των Ενόπλων Δυνάμεων εξήγγειλε ο ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλος!"

Επεισόδια στην παρέλαση για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου

«Αγανακτισμένοι» έριξαν γιαούρτια στους επισήμους - Στο αυτόφωρο οκτώ άτομα

Επεισόδια σημειώθηκαν την Τετάρτη το πρωί στην παρέλαση για την Ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου, στη Ρόδο, όπου παρευρέθησαν ο γ.γ. Νησιωτικής Πολιτικής, Δ. Χαλκιώτης, ως εκπρόσωπος της κυβέρνησης, ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Καραγκούνης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μ. Ιατρίδη και Γ. Κασσάρας.

Τα μέλη ομάδας «αγανακτισμένων» πολιτών, - σύμφωνα με αστυνομικές πηγές ήταν περίπου 120 άτομα, ανάμεσα τους κάποιοι που δήλωναν "ενεργοί πολίτες" - αφού επί αρκετή ώρα αποδοκίμαζαν τους πολιτικούς με υβριστικά συνθήματα, απομάκρυναν τα κιγκλιδώματα, έσπασαν τον κλοιό της αστυνομίας και εκσφενδόνισαν προς την εξέδρα των επισήμων γιαούρτια και μπουκάλια με νερό, με αποτέλεσμα να διακοπεί η παρέλαση για περίπου 15 λεπτά.

Οι πολιτικοί αποχώρησαν προς τα γραφεία της Περιφέρειας και οι «αγανακτισμένοι» πολίτες παρέμειναν στο σημείο πολιορκώντας την εξέδρα, όπου βρίσκονταν οι εκπρόσωποι της στρατιωτικής ηγεσίας.

Τελικά λίγο αργότερα οι αστυνομικές δυνάμεις τους απομάκρυναν και η παρέλαση συνεχίστηκε.

Οι αστυνομικοί προχώρησαν σε τέσσερις συλλήψεις και εννέα προσαγωγές.

Στο αυτόφωρο οκτώ συλληφθέντες
Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος οκτώ ατόμων, ηλικίας από 16 έως 38 ετών, τα οποία κατηγορούνται για τα επεισόδια στη Ρόδο που είχαν σαν αποτέλεσμα να διακοπεί η παρέλαση.

Οι οκτώ συλληφθέντες κατηγορούνται, συγκεκριμένα, για τα αδικήματα της διατάραξης κοινής ειρήνης, απείθειας, αντίστασης, απρόκλητης σωματικής βλάβης και παράνομης οπλοκατοχής.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επεισόδια στην παρέλαση για την ενσωμάτωση της Δωδεκανήσου"

Μία εναλλακτική Τρόικα επισκέπτεται την Αθήνα για να ζητήσει μέτρα ανάπτυξης

Μία πρωτοβουλία των Ευρωπαίων Σοσιαλιστών

Μία άλλη «Τρόικα» αυτή της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου βρίσκεται στην Ελλάδα, με στόχο να προωθήσει προτάσεις που θα βγάλουν την Ευρώπη γενικά και την Ελλάδα ειδικότερα από το φαύλο κύκλο της ύφεσης και θα οδηγήσει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας.

Στην ομάδα αυτή μετέχει ως επικεφαλής ο Ρόμπερτ Γκέμπελς πρώην υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου, η Ελίζα Φερέιρα, καθηγήτρια Οικονομικών και πρώην υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος της Πορτογαλίας, και ο Ιβαΐλο Κάλφιν, πρώην ναπληρωτής πρωθυπουργός της Βουλγαρίας.

Στη σύντομη παρουσίαση της ιδιότυπης αυτής «αντι-Τρόικας» η ευρωβουλευτής Μαριλένα Κοππά επισήμανε ότι η απλή εφαρμογή των μέτρων του δεύτερου Μνημονίου δεν επαρκεί: «Τα μέτρα αυτά επιτείνουν ένα υφεσιακό κύκλο, η χώρα μας είναι τέταρτη χρονιά που βρίσκεται σε ύφεση, με μια ύφεση που στο τέλος του 2011 έφτασε το 7%».

Όπως είπε, «στόχος δεν είναι να υπάρξει μια αντι-Τρόικα με αναλυτική λύση μέτρων, αλλά να μπορέσει μέσα από επαφές στην Ελλάδα να καταλάβει το πρόβλημα και την ιδιαιτερότητα της ελληνικής οικονομίας και να μπορέσει να δώσει κάποιες σκέψεις, κάποιες διεξόδους για τα δύο θέματα που είναι κυρίαρχα για τους Σοσιαλιστές, που είναι η ανάπτυξη και η απασχόληση».
Στόχος είναι τον προσεχή Μάιο να συνταχθεί μία έκθεση με στοιχεία που θα συλλέξει από τις επαφές της η «Τρόικα» του Ευρωκοινοβουλίου και η οποία θα παρουσιαστεί σε ειδική συνεδρίαση του Σώματος.

Παράλληλα, με πρωτοβουλία της Σοσιαλιστικής Ομάδας θα πραγματοποιηθεί ακρόαση στο τέλος Μαρτίου στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπου θα κληθεί η πραγματική Τρόικα και κυρίως ο κ. Μορς που εκπροσωπεί την Κομισιόν. Στόχος, όπως είπε η κ. Κοππά, είναι να δώσει ο κ. Μορς εξηγήσεις «πώς είναι δυνατό να επιβάλλονται με αυτό τον τρόπο και με αυτή τη συμπεριφορά μέτρα σε ένα λαό και πώς είναι δυνατό άνθρωποι οι οποίοι δεν έχουν καμία ουσιαστική νομιμοποίηση να φέρονται με ένα τέτοιο περιφρονητικό και απαξιωτικό τρόπο απέναντι σε μια ολόκληρη χώρα».

Από την πλευρά του, ο Ρόμπερτ Γκέμπελς έθεσε θέμα επαναδιαπραγμάτευσης ο Συμφώνου Σταθερότητας. Ευχήθηκε μάλιστα να μην επικυρωθεί από 12 χώρες (από τις 17 της Ευρωζώνης), όπως προβλέπεται, ώστε να δοθεί η ευκαιρία επαναδιαπραγμάτευσης.

Προέβλεψε μάλιστα την εκλογή του Φρανσουά Ολάντ στην προεδρία της Γαλλία, ο οποίος σε συνδυασμό με την ενδεχόμενη μη επικύρωση του Συμφώνου, θα έχει περιθώρια ελιγμών ώστε να εξισορροπηθεί η σημερινής εμμονή στη δημοσιονομική σταθερότητα με πολιτικές υπέρ της ανάπτυξης και της απασχόλησης. «Η οικονομία δεν ρυθμίζεται απλώς πατώντας κουμπιά» είπε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γκέμπελς, εκφράστηκε ιδιαίτερα θετικά στο γεγονός ότι η Ιρλανδία θα θέσει σε δημοψήφισμα το Σύμφωνο Σταθερότητας.

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών του Λουξεμβούργου χαρακτήρισε το Σύμφωνο Σταθερότητας «γερμανικής έμπνευσης» σχολιάζοντας μάλιστα ότι ούτε η Γερμανία μπορεί να το εφαρμόσει. Η Γερμανία έχει υιοθετήσει το «χρυσό κανόνα» για ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς από το 2016 σε ομοσπονδιακό επίπεδο και από το 2019 σε επίπεδο κρατιδίων και δήμων.

Τέλος, ζήτησε να παρέχεται αλληλεγγύη προς τα κράτη-μέλη κεντρικά από τον προϋπολογισμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης, όπως συμβαίνει στις Ηνωμένες Πολιτείες και στην ίδια τη Γερμανία. Όπως παρατήρησε, το 30% του ομοσπονδιακού προϋπολογισμού των ΗΠΑ διοχετεύεται στις πολιτείες, καθώς οι 48 από τις συνολικά 50 πολιτείες παρουσιάζουν ελλειμματικό προϋπολογισμό.

Η Ελίζα Φερέιρα αναρωτήθηκε πώς είναι δυνατόν η ΕΕ να μην μπορεί να στηρίξει την Ελλάδα που αντιπροσωπεύει το 2% του ΑΕΠ της Ένωσης, σχολιάζοντας μάλιστα ότι αδυνατεί να απαντήσει όταν τις θέτουν το ερώτημα αυτό συνομιλητές της από τις ΗΠΑ ή την Κίνα.

Χαρακτήρισε τις συνθήκες που κυριαρχούν στην Ευρώπη «τουλάχιστον ειδικές» και απέδωσε τα αίτια της κρίσης στις νεοφιλελεύθερες απόψεις που κυριαρχούν.

«Οτιδήποτε θα επαναπροσδιόριζε τις (πολιτικές) ισορροπίες θα ήταν θετικό και στο πλαίσιο αυτό η εκλογή του Ολάντ θα είναι θετική» σχολίασε και κατέληξε ότι «η νεοφιλελεύθερη πολιτική απέτυχε».

Η κ. Φερέιρα ερωτήθη για τη στάση που τηρεί ένας θεωρούμενος ως φιλεύθερος πολιτικός, ο Μάριο Μόντι, πρωθυπουργός σήμερα της Ιταλίας. Η ευρωβουλευτής από την Πορτογαλία επεσήμανε ότι σήμερα υπάρχει πλήρης κυριαρχία των νεοφιλελεύθερων απόψεων στην Ευρώπη, αλλά «ο,τιδήποτε λέγεται, ακόμη και αν προέρχεται από φιλελεύθερους όπως ο Μόντι, είναι χρήσιμο εναντίον του δογματισμού των Μερκοζί».

Τέλος, ο Ιβαΐλο Κάλφιν εκτίμησε ότι «το Δημοσιονομικό Σύμφωνο δεν θα επιτύχει».

Οι τρεις ευρωβουλευτές είχαν σειρά επαφών, μεταξύ άλλων, με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου, τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο, τον πρόεδρο του ΙΟΒΕ Γ.Στουρνάρα, την πρώην αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικών κυρία Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και παλαιότερα επίτροπο Βάσω Παπανδρέου, τον επικεφαλής της ΓΣΕΒΕΕ Δ.Ασημακόπουλο, τον πρόεδρο της ΕΣΕΕ Β.Κορκίδη κ.ά.

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μία εναλλακτική Τρόικα επισκέπτεται την Αθήνα για να ζητήσει μέτρα ανάπτυξης"

«Οι Έλληνες της Αυστραλίας είναι αλλεργικοί στη ονομασία ‘Μακεδονία’

Οι Έλληνες στην Αυστραλία έχουν οργιστεί με τους αυστραλούς πολιτικούς, γιατί ο πρόεδρος της Βουλής της Βικτώριας, αποκάλεσε τον Τράϊκο Βελιανόφσκι, ως πρόεδρο του Κοινοβουλίου της «Μακεδονίας» και όχι της FYROM.

Η ελληνική διασπορά έχει εξαγριωθεί και δυσαρεστηθεί και ισχυρίζεται ότι τέτοιες διαδικασίες δεν βελτιώνουν την εικόνα ορισμένων πολιτικών.

«Είναι απαράδεκτη η προσπάθεια από βουλευτές και γερουσιαστές από τα μεγάλα κόμματα της Αυστραλίας να αλλάζουν την επίσημη πολιτική της Αυστραλίας στο θέμα της Μακεδονίας εξαιτίας ψηφοθηρίας. Όλοι γνωρίζουμε ότι από το 1994, το νεοσυσταθέν κράτος που φέρει την ονομασία FYROM πρέπει να είναι σεβαστό και μην παρεκτρέπονται από την μακρόχρονη πολιτική της Αυστραλίας. Θα πρέπει να γίνει γνωστό ότι αυτή είναι μια ανεύθυνη συμπεριφορά που εντατικοποιεί τις σχέσεις μεταξύ των δύο κοινοτήτων. Σας καλούμε να σταματήσετε να προκαλείτε για να μην προκαλέσετε πλήγμα ως συνέπεια των απαράδεκτης εθνοτικής και πολιτικής συμπεριφοράς» δήλωσε ο πρόεδρος της ελληνικής Παμμακεδονικής Οργάνωσης της Μελβούρνης, σύμφωνα με την εφημερίδα ‘Νέος Κόσμος’.

Οι δημοσιογράφοι από την εφημερίδα της ελληνικής κοινότητας στην Αυστραλία προσπάθησαν να επικοινωνήσουν με τον πρόεδρο Σμίθ, αλλά δεν έλαβαν απάντηση.

Οι αντιδράσεις και οι φόβοι των Ελλήνων της Διασποράς σε μια αλλαγή της επίσημης πολιτικής της Αυστραλίας σε σχέση με τα Σκόπια, αυξήθηκε μετά την απόφαση της αυστραλιανής κυβέρνησης να καταργήσει τη χρήση του όρου «Σλαβομακεδόνες» και να αποκαλεί ως «Μακεδόνες» τους Σκοπιανούς που ζουν στη χώρα αυτή, αναφέρει το Κανάλ 5 των Σκοπίων.

katohika.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οι Έλληνες της Αυστραλίας είναι αλλεργικοί στη ονομασία ‘Μακεδονία’"

Όπλα αξίας 1 δις πούλησαν οι "εταίροι" στην Ελλάδα το 2010

Δημοσίευμα της διαδικτυακής πύλης euobserver.com, αναφέρεται σε στοιχεία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για τις πωλήσεις οπλικών συστημάτων, βάσει των οποίων κράτη-μέλη της ΕΕ πούλησαν στην Ελλάδα όπλα αξίας άνω του ενός δισεκατομμυρίου ευρώ, κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων για το πρώτο πακέτο διάσωσης το 2010.

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, η χώρα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στην Ελλάδα ήταν η Γαλλία, η οποία προχώρησε σε συμφωνία πώλησης αεροσκαφών, ύψους 794 εκατομμυρίων ευρώ. Αναφέρει, επίσης, ότι η Ολλανδία και η Γερμανία πούλησαν στρατιωτικό εξοπλισμό ύψους 90 εκατομμυρίων ευρώ, κυρίως σε ηλεκτρονικά συστήματα και οχήματα εδάφους, ενώ η Ιταλία πούλησε εξοπλισμό ύψους 52 εκατομμυρίων ευρώ και η Ισπανία εξοπλισμό ύψους 33 εκατομμυρίων ευρώ.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι, παρά το γεγονός ότι η Ελλάδα κάνει τεράστιες περικοπές για να εξοικονομήσει πόρους και να μπορέσει να αντιμετωπίσει την κρίση, παραμένει μία από τις χώρες με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό για αγορά όπλων εξαιτίας των εντάσεων στη σχέση της με την Τουρκία.

Αναφέρεται, επίσης, σε δήλωση του πρώην υφυπουργού Εθνικής Άμυνας, Πάνου Μπεγλίτη, στο Reuters το 2010, σύμφωνα με την οποία οι εταίροι της Ελλάδας δεν ασκούσαν πίεση στην Αθήνα να αγοράσει όπλα με αντάλλαγμα την έγκριση του πακέτου διάσωσης. «Αυτές οι μεγάλες αγορές όπλων πραγματοποιούνταν πάντοτε από αυτές τις χώρες. Αυτό δεν έχει να κάνει με την κρίση, δεν υπάρχει σχέση» είχε επισημάνει σχετικά ο Π. Μπεγλίτης.

Ωστόσο, όπως υπογραμμίζεται στο δημοσίευμα, ένας συνεργάτης του τότε πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει ανώνυμος, είχε δηλώσει στο Reuters ότι «κανείς δεν λέει "αγοράστε τον εξοπλισμό μας, διαφορετικά δεν θα προχωρήσουμε στη διάσωση". Ωστόσο, υπονοείται ξεκάθαρα ότι θα είναι περισσότερο υποστηρικτικοί εάν το κάνουμε».

Διαβάστε Περισσότερα » "Όπλα αξίας 1 δις πούλησαν οι "εταίροι" στην Ελλάδα το 2010"

Παπαδημούλης: Ερώτηση στη Βουλή για την προμήθεια έξι φρεγατών εν μέσω κρίσης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης με ερώτησή του στη Βουλή καταγγέλλει ότι την στιγμή που καταλύεται το κοινωνικό κράτος, αποδομούνται οι εργασιακές σχέσεις και κόβονται μισθοί και συντάξεις, τόσο η προηγούμενη κυβέρνηση του κ.Παπανδρέου και η σημερινή του κ.Παπαδήμου χρεώνουν τους Έλληνες πολίτες με επιπλέον 4-5 δισ. ευρώ για την αγορά οπλικών συστημάτων αμφίβολης αξίας.

«Οι αιματηρές θυσίες του ελληνικού λαού μετατρέπονται σε κέρδη της πολεμικής βιομηχανίας των ξένων "σωτήρων" μας, των εγχώριων μεσαζόντων και της γενικότερης βιομηχανίας μαύρου χρήματος - πολιτικού και μη - όπως έχει αποδείξει και η υπόθεση Τσοχατζόπουλου» αναφέρει ο κ.Παπαδημούλης.

Ερωτά, μάλιστα, αν το Υπουργικό Συμβούλιο και το υπουργείο Οικονομικών έχει εγκρίνει την συγκεκριμένη εξοπλιστική δαπάνη και «γιατί η κυβέρνηση αντί να μειώνει συνεχώς μισθούς και συντάξεις, να επιβάλει νέους αντιλαϊκούς φόρους και να βυθίζει την ελληνική οικονομία σε μια καταστροφική ύφεση, δεν προχωράει σε δραστική μείωση των εξοπλιστικών δαπανών».
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαδημούλης: Ερώτηση στη Βουλή για την προμήθεια έξι φρεγατών εν μέσω κρίσης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news