facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 4 Μαρτίου 2012

ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΚ, ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ

Το δάνειο που δόθηκε από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας προορίζονταν, σύμφωνα με το συμβόλαιο, για πρώτη κατοικία 200 τ.μ. που είχε και πισίνα. Με νόμο που αμέσως μετά καταργήθηκε, «κέρδισε» το 40% του δανείου!

Μπορεί να επιδοτηθεί κάποιος από τον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας για να φτιάξει πρώτη κατοικία με πισίνα; Αν διαθέτει τα κατάλληλα μέσα η απάντηση είναι θετική. Σύμφωνα με πληροφορίες, εν ενεργεία υπουργός ο οποίος κατείχε παλαιότερα άλλη θεσμική θέση, κατάφερε να πάρει επιδοτούμενο δάνειο από τον ΟΕΚ ως «πολύτεκνος».

Η υπόθεση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως «πολυδιάστατη» καθώς περιέχει στοιχεία που προκαλούν σοβαρά ερωτήματα τόσο σε ηθικό, όσο και σε νομικό επίπεδο. Το μείζον ζήτημα σχετίζεται με την έγκριση ενός δανείου τα χρήματα του οποίου προέρχονται από εργατικές εισφορές και δόθηκαν για να ανεγερθεί μια κατοικία 199,80 τετραγωνικών μέτρων, η οποία μεταξύ άλλων, όπως αναφέρει το συμβόλαιο, περιέχει και πισίνα! Ακόμα και στην απίθανη περίπτωση που η πισίνα είναι νόμιμη και δηλωμένη, τίθεται ένα νομικό και ηθικό ερώτημα: επιτρέπεται ένα ποσό που προέρχεται από ένα τέτοιο οργανισμό να αξιοποιείται για ένα είδος πολυτελείας; Αν ναι υπάρχουν και άλλοι δικαιούχοι που τους έχει εγκριθεί δάνειο για να φτιάξουν πισίνα;

Μια δεύτερη πτυχή του θέματος σχετίζεται με το γεγονός ότι η σύζυγος του υπουργού, η οποία και αιτήθηκε το δάνειο, εμφανίστηκε να ασκεί το επάγγελμα των οικιακών! (Σημείωση στο συμβόλαιο ως ιδιοκτήτες εμφανίζονται και οι δύο). Με δεδομένο ότι δικαιούχοι επιδότησης είναι μόνο εκείνοι που εργάζονται, ο σύζυγος φρόντισε να εμφανίσει την αιτούσα ως ασφαλισμένη σε δική του επιχείρηση!

Η υπόθεση όμως δεν τελειώνει στο σημείο αυτό. Το δάνειο εγκρίθηκε στους ενδιαφερόμενους και εντάχθηκαν σε ρύθμιση που αφορά πολύτεκνους. Περίπου στα τέλη του 2007 το δάνειο των 145.000 ευρώ, εγκρίθηκε στους αιτούντες. Η πρώτη καταβολή αποπληρωμής ξεκίνησε στα μέσα του 2010. Αφού καταβλήθηκαν περίπου 4.000 ευρώ σε δόσεις, ένα δεκαήμερο πριν την κατάργηση των ευνοϊκών διατάξεων για τρίτεκνους το ζευγάρι προχώρησε, στα μέσα Φεβρουαρίου του 2011, στην εξόφληση όλου του ποσού.

Ποιο είναι το ενδιαφέρον σ’ αυτή τη περίπτωση; Το γεγονός ότι αξιοποιήθηκε η Υπουργική Απόφαση 50/165 (27/3/2000) σύμφωνα με την οποία προβλεπόταν ότι σε περίπτωση καταβολής του συνόλου του δανείου μια σειρά από κατηγορίες πολιτών, όπως οι τρίτεκνοι και τα Άτομα με Ειδικές Ανάγκες, τυγχάνουν ευνοϊκής μεταχείρισης και εξασφαλίζουν έκπτωση 40%.

Με απλά μαθηματικά το ποσό που κατέβαλαν μετρητά ήταν της τάξεως των 85.000 ευρώ. Αν στο ποσό αυτό υπολογιστούν και οι 4.000 που είχαν πληρώσει με τη μορφή δόσεων το ποσό που καταβλήθηκε συνολικά ήταν 89.000 ευρώ και η έκπτωση έφτασε στις 56.000 ευρώ!

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο οικονομικός εισαγγελέας Γρ. Πεπόνης έχει υπόψη του τη σχετική υπόθεση και δεν αποκλείεται να προχωρήσει σε διερεύνηση της.

Το όλο θέμα παρουσιάζει ένα επιπλέον σημειολογικό ενδιαφέρον καθώς πριν από μερικές ημέρες ελήφθη η απόφαση κατάργησης του Οργανισμούς Εργατικής Κατοικίας. Ενός οργανισμού που μέχρι τώρα παρείχε επιδότηση ενοικίου σε 120.000 δικαιούχους και επιδότηση επιτοκίου σε 83.000 εργαζόμενους.

matrix24.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΜΕ ΔΑΝΕΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΕΚ, ΥΠΟΥΡΓΙΚΟ ΣΠΙΤΙ ΜΕ ΠΙΣΙΝΑ"

Γ. Μανιάτης: Στόχος μας για γεωτρήσεις σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη εντός του 2012

Μιλώντας στο ΣΚΑΪ, ο υφυπουργός ΥΠΕΚΑ, Γιάννης Μανιάτης, διευκρινίζει πως μέσα στους επόμενους έξι μήνες θα υπάρχει πλήρης εικόνα αναφορικά με ενδεχόμενο αποθεμάτων πετρελαίου σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη.

Ο υφυπουργός πρόσθεσε πως τον Ιούλιο θα γίνει προκήρυξη των γεωτρήσεων σε 10 με 15 χερσαία σημεία, ενώ έκανε λόγο για άμεση σύνδεση του ελληνικού χώρου με το κυπριακό οικόπεδο ΑΟΖ.

Οι εταιρείες που θα κερδίσουν τον διαγωνισμό θα χρηματοδοτήσουν με δικά τους κεφάλαια τις έρευνες, το κόστος των οποίων υπολογίζεται σε 40 εκατομμύρια ευρώ, σημειώνει ο κ. Μανιάτης.

Η επιλογή του ενός ή των δυο αναδόχων, θα γίνει τον Απρίλιο, ενώ στόχος του υπουργείου είναι οι πρώτες γεωτρήσεις να αρχίσουν εντός του 2012. Ωστόσο, τα έσοδα θα πρέπει να αναμένονται μετά από 7 χρόνια.

Οι δηλώσεις του κ. Μανιάτη έρχονται σε συνέχεια της υποβολής των δεσμευτικών προσφορών για έρευνες πετρελαίου σε Νότια Κρήτη και Ιόνιο τις οποίες υπέβαλαν οκτώ εταιρείες.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Μανιάτης: Στόχος μας για γεωτρήσεις σε Ιόνιο και Νότια Κρήτη εντός του 2012"

«Oι πολιτικοί σας φταίνε και όχι οι υπάλληλοι για τη φοροδιαφυγή»

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ / ΤΟΜΑΣ ΑΙΓΚΕΝΤΑΛΕΡ

Ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανών Εφοριακών (DSTG) διαφωνεί με την πρόταση Σόιμπλε να έρθουν 160 συμπατριώτες του εφοριακοί στην Ελλάδα, πιστεύει ότι η βοήθεια παρέχεται μόνο όταν είναι επιθυμητή και όχι με το ζόρι και αντιπροτείνει την αποστολή Ελλήνων υπαλλήλων στη Γερμανία προκειμένου να εκπαιδευτούν
Ως πλήγμα για την αξιοπρέπεια της Ελλάδας χαρακτηρίζει την πρόθεση της γερμανικής κυβέρνησης να αποστείλει 160 εφοριακούς στην Αθήνα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Γερμανών Εφοριακών (DSTG) Τόμας Αϊγκενταλερ, ο οποίος πρωτίστως καταλογίζει ευθύνες στους Ελληνες πολιτικούς για την αδυναμία της χώρας μας να πατάξει τη φοροδιαφυγή.
Οπως τονίζει εμφατικά ο κ. Αϊγκενταλερ, οι πολιτικοί αποφασίζουν εάν η φορολογία είναι δίκαιη και ακολουθεί τις επιταγές των νόμων και όχι οι εφοριακοί υπάλληλοι.
Το συνδικαλιστικό όργανο των Γερμανών εφοριακών είχε εκδώσει προ λίγων ημερών μια ανακοίνωση, όπου εκφράζει την αντίθεσή του προς τα σχέδια αυτά και μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» ο κ. Αϊγκενταλερ διευκρινίζει ότι η πολιτική ηγεσία του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών θα τον βρει απέναντί της σε αυτήν την προσπάθεια.
Ο Γερμανός συνδικαλιστής, ο οποίος προς το παρόν δεν έχει έρθει ακόμη σε επαφή με τους Ελληνες συναδέλφους του για να συζητήσει τις εξελίξεις, αντιπροτείνει την αποστολή εφοριακών από τη χώρα μας στη Γερμανία με στόχο την ενημέρωσή τους για το γερμανικό φορολογικό σύστημα, επισημαίνοντας ότι με αυτόν τον τρόπο η όποια βοήθεια παρασχεθεί δεν θα είναι ενοχλητική, αλλά πραγματικά χρήσιμη.
Μεταξύ των σημαντικών προβλημάτων που εντοπίζει στο ελληνικό σύστημα φορολόγησης, είναι η έλλειψη φορολογικής συνείδησης σε όλους τους Ελληνες, η οποία, όμως, κατά τον κ. Αϊγκενταλερ απορρέει από το γεγονός ότι δεν είναι εμφανής η ανταποδοτικότητα των φόρων και ταυτόχρονα ότι δεν υπάρχει δίκαιη κατανομή των φορολογικών βαρών.
Για ποιους λόγους δεν καταφέρνουν οι ελληνικές αρχές να συλλέξουν φόρους και να καταπολεμήσουν τη φοροδιαφυγή;
Κατά τη γνώμη μου υπάρχουν τρεις σημαντικοί λόγοι:
Πέρα από σαφείς και με συγκεκριμένο τρόπο διατυπωμένους νόμους, απαιτείται και πολιτική βούληση για να εφαρμοστούν. Δεν μπορεί κανείς να «φορτώνει»τις ελλείψεις μόνο στους εφοριακούς υπαλλήλους. Είναι αποφασιστικής σημασίας αυτό που επιθυμεί η πολιτική. Θέλει η φορολογία να είναι σωστή, να υπακούει στη νομοθεσία και να είναι δίκαιη ή όχι;
Είναι σημαντικό να υπάρχει επαρκές αριθμητικά προσωπικό, που θα έχει καλή μόρφωση και σήμερα είναι αναγκαίο ένα καλό σύστημα ηλεκτρονικής επεξεργασίας δεδομένων.
Ολόκληρη η κοινωνία πρέπει να αποκτήσει μια καλή φορολογική συνείδηση. Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν για ποιον λόγο πληρώνουν φόρους. Οι φόροι είναι το τίμημα για επαρκείς δημόσιες παροχές, όπως οι υπηρεσίες υγείας, η εκπαίδευση, η ασφάλεια και οι υποδομές.
Διαφωνήσατε με την πρόταση του Γερμανού υπουργού Οικονομικών, του κ. Σόιμπλε, για την αποστολή 160 Γερμανών εφοριακών στην Ελλάδα. Θεωρείτε ότι υπάρχει πιο αποτελεσματικός τρόπος για να μεταλαμπαδευτεί η απαιτούμενη τεχνογνωσία;
Το ζητούμενο για μένα είναι αν η βοήθεια αυτή είναι επιθυμητή. Εάν η βοήθεια δεν είναι επιθυμητή, τότε είναι πιεστική, με το ζόρι. Αυτό, από ψυχολογικής άποψης είναι λάθος. Μια πιεστική βοήθεια αντίκειται στην αξιοπρέπεια ενός λαού. Θα πρότεινα ως καλύτερη λύση να γίνει η εξής πρόταση: η Ελλάδα μπορεί να στείλει Ελληνες εφοριακούς για μερικούς μήνες στη Γερμανία.
Εκεί θα μπορούσαν οι Ελληνες συνάδελφοι να διαπιστώσουν πώς λειτουργούν οι γερμανικές εφορίες. Να δουν πώς γίνεται ο έλεγχος των επιχειρήσεων και η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και, ακόμη, πώς εφαρμόζεται στη Γερμανία η ηλεκτρονική συλλογή και διαχείριση δεδομένων. Θα μπορούσαν στη συνέχεια να πάρουν όλες αυτές τις γνώσεις και πληροφορίες μαζί τους στην Ελλάδα και εκεί να αποφασιστεί τι από αυτά που ισχύουν στη Γερμανία θέλουν να εφαρμοστούν και στην Ελλάδα και τι όχι.
Αυτή θα ήταν μια παροχή βοήθειας με στόχο το να βοηθηθεί η χώρα μόνη της και θα επέτρεπε στην Ελλάδα να διατηρήσει την αξιοπρέπειά της.
Εάν υλοποιηθεί η δική σας πρόταση, όταν επιστρέψουν στην Ελλάδα από τη Γερμανία οι Ελληνες εφοριακοί, θα έχουν στη διάθεσή τους τα εργαλεία που χρειάζονται προκειμένου να εφαρμόσουν την τεχνογνωσία που έχουν αποκτήσει; Ρωτώ σε συνδυασμό με αυτό που είπατε για την απουσία πολιτικής βούλησης.
Προκειμένου να εφαρμοστεί η τεχνογνωσία που θα έχει αποκτηθεί στη Γερμανία, σαφώς θα πρέπει να υπάρξει η βούληση και να γίνει μια επένδυση στον εκσυγχρονισμό των υποδομών.
Αυτό συνεπάγεται την εκπαίδευση του προσωπικού, την οργάνωση των υπηρεσιών, την ηλεκτρονική διαχείριση δεδομένων και τα ειδικά εγχειρίδια.
Εάν τελικώς η Ελλάδα και η Γερμανία συνάψουν μια σχετική συμφωνία και οι Γερμανοί εφοριακοί «πρέπει» να έρθουν στην Αθήνα, θα συμβουλεύσετε τα μέλη σας να μη συμμορφωθούν;
Κατά τη διάρκεια της πολιτικής συζήτησης θα συμβουλεύσω και θα επιχειρηματολογήσω εναντίον μιας τέτοιας συμφωνίας, ωστόσο δεν έχω κανέναν τρόπο να την αποτρέψω. Θα θέσω υπόψη των μελών μας τα επιχειρήματά μου και ο καθένας θα πρέπει να αποφασίσει μόνος του εάν θέλει να πάει στην Ελλάδα ή όχι.
Κατά τη γνώμη σας, θα μπορούσε η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής να συμβάλει αποφασιστικά στη μάχη με το χρέος;
Η καταπολέμηση της φοροδιαφυγής είναι αποφασιστικής σημασίας για τη βελτίωση της φορολογικής συνείδησης γενικά.
Ακόμη και ο έντιμος φορολογούμενος πολύ γρήγορα θα πει: «Εάν δεν κυνηγά κανείς και δεν τιμωρεί εκείνον που φοροδιαφεύγει, τότε δεν θα είμαι ούτε εγώ ειλικρινής». Η δίκαιη κατανομή φόρων είναι απολύτως αποφασιστικής σημασίας για την ορθή φορολογική συνείδηση.
Ο καθένας θέλει να διαπιστώνει ότι ο γείτονας δεν τυγχάνει πιο ευνοϊκής μεταχείρισης από τον ίδιο. Αυτό ισχύει για όλα τα κράτη του κόσμου.
  • Η δίκαιη κατανομή φόρων είναι αποφασιστικής σημασίας για τη δημιουργία ορθής φορολογικής συνείδησης
  • Για να εφαρμοστούν οι νόμοι καταπολέμησης της φοροδιαφυγής απαιτείται και πολιτική βούληση. Δεν μπορεί κανείς να «φορτώνει» τις ελλείψεις μόνο στους υπαλλήλους

Μαρία Αδαμίδου ethnos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Oι πολιτικοί σας φταίνε και όχι οι υπάλληλοι για τη φοροδιαφυγή»"

"Η Εκκλησία όχι μόνο δεν κατέχει τεράστια περιουσία αλλά έχει σημαντικό οικονομικό πρόβλημα"

Η Εκκλησία όχι μόνο δεν κατέχει τεράστια περιουσία, αλλά αντιθέτως αντιμετωπίζει και σημαντικά οικονομικά προβλήματα και αδυνατεί να ανταποκριθεί στις άμεσες υποχρεώσεις της. Αυτό υποστηρίζει ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος στο νέο βιβλίο του που αναμένεται να προκαλέσει θύελλα συζητήσεων.

Η εφημερίδα «Τα Νέα» φιλοξενεί σήμερα αποσπάσματα του βιβλίου, το οποίο φέρει τον τίτλο «Εκκλησιαστική περιουσία και μισθοδοσία του κλήρου».

Μεταξύ άλλων, ο Αρχιεπίσκοπος προειδοποιεί πως, αν διακοπεί η μισθοδοσία του κλήρου η Εκκλησία θα διεκδικήσει την επιστροφή όλης της περιουσίας της που έχει δημευθεί. Στο βιβλίο του ο κ, Ιερόνυμος χρησιμοποιεί ακόμα και βαριές εκφράσεις κατά της Πολιτείας, κάνοντας λόγο για «επιδρομή κατά της εκκλησιαστικής περιουσίας», αναφέροντας μεταξύ άλλων πως «από την Παλιγγενεσία και μετά η περιουσίας της Εκκλησίας έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης της Πολιτείας επί περίπου δύο αιώνες».

Σε άλλο σημείο ο κ. Ιερώνυμος υπενθυμίζει ότι και σε άλλες πειρπτώσεις που το ελληνικό κράτος βρέθηκε σε οικονομική δυσχέρεια, «η Εκκλησία έσπευσε αυθόρμητα και κάλυψε πολλές ανάγκες». Αντιθέτως, όπως λέει, η Πολιτεία σε ώρες κρίσιμες για την Εκκλησία, Υπήρξε καθ' ολοκληρίαν ασυνεπής».

Στο βιβλίο του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος σημειώνει ότι μόνο το 4% της περιουσίας της Εκκλησίας διασώζεται και ότι αυτό θα μπορούσε «να αξιοποιηθεί καταλλήλως, ευπρεπώς και με διαφάνεια. Τα προϊόντα από αυτή την αξιοποίηση θα προορίζονται σε έργα διακονίας και φροντίδος των ευπαθών ομάδων της κοινωνίας μας και την εξυπηρέτηση του ανθρώπινου προσώπου. Ως Αρχιεπίσκοπος αυτής της χώρας αυτή τη λύση προτείνω».

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Η Εκκλησία όχι μόνο δεν κατέχει τεράστια περιουσία αλλά έχει σημαντικό οικονομικό πρόβλημα""

Σεισμός 5R τα ξημερώματα στη Χαλκιδική

Νέα σεισμική δόνηση, μεγέθους 5 βαθμών Ρίχτερ σημειώθηκε σήμερα τα χαράματα (στις 05:31), με επίκεντρο το θαλάσσιο χώρο ανάμεσα στις χερσονήσους Σιθωνίας και Άθω, με εστιακό βάθος 21 χλμ., ενώ συνεχίζουν να καταγράφονται μετασεισμοί μικρότερης έντασης, περίπου 3 βαθμών Ρίχτερ.
Αξίζει να επισημανθεί ότι η ίδια περιοχή, στις 14 Φεβρουαρίου, είχε παρουσιάσει σεισμική δραστηριότητα 5,1 βαθμών Ρίχτερ και μικρότερους μετασεισμούς.
Διαβάστε Περισσότερα » "Σεισμός 5R τα ξημερώματα στη Χαλκιδική"

Πηγαίνουν σχολείο πάνω σε καρότσα αγροτικού! (Βίντεο)

Στην καρότσα αγροτικού μεταφέρονται μαθητές από το Βρεστό ακόμα και όταν βρέχει αφού ο δρόμος έχει υποστεί καθίζηση με αποτέλεσμα να μην μπορεί να περάσει λεωφορείο...

Αυτό αναφέρεται σε επιστολή διαμαρτυρίας των μαθητών του Γυμνασίου Καλλιθέας με την οποία ζητούν την άμεση παρέμβαση για επισκευή των ζημιών που έχει υποστεί ο δρόμος.
Συγκεκριμένα στην επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρέστενας αναφέρουν μεταξύ άλλων:
«Γνωρίζεται ότι ο δρόμος από Βρεστό προς Μυρώνεια έχει υποστεί καθίζηση και το πούλμαν που μας μεταφέρει χωράει δια της βίας αλλά με κίνδυνο. Έτσι ο οδηγός μας βάζει στο αγροτικό του μαζί με τα παιδιά του Δημοτικού Σχολείου, όπου οι περισσότεροι καθόμαστε στην καρότσα μέσα στο κρύο, την βροχή και το χιόνι. Ήρθε επιτόπου ο Αντιδήμαρχος (κ. Τουρής) και είπε πως δεν υπάρχει πρόβλημα αλλά προφάσεις του οδηγού του πούλμαν. Ο Αντιδήμαρχος είναι μηχανικός; Αν ήταν τα παιδιά του στην θέση μας θα τα επιστευόταν να περνούν από αυτό το δρόμο όπου ανά πάσα στιγμή μπορεί να μας σκοτώσει από μία πιθανή καθίζηση;».



patrisnews.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Πηγαίνουν σχολείο πάνω σε καρότσα αγροτικού! (Βίντεο)"

Ζητάνε από το... νεκρό πατέρα μου να απογραφεί μετά από 33 χρόνια!

Μια επιστολή με πολλά ερωτηματικά

Οι εμπνευστές της επιστολής αυτή τη φορά στάθηκαν άτυχοι. Κι αυτό γιατί η επιστολή έφτασε στα χέρια του γιου του νεκρού αποδέκτη. Πρόκειται για τον κ. Γρηγόρη Τατσιόπουλο, ο οποίος τη δημοσιοποίησε και όπως σημειώνει θα ψάξει πολύ καλά το θέμα.
ο κ. Τατσιόπουλος αναφέρει:

 Το ΤΥΔΕ θυμήθηκε μετά από 33 χρόνια και 8 ημέρες να ζητήσει από τον μακαρίτη πατέρα μου να δηλώσει την Τράπεζα στην οποία επιθυμεί να ανοίξει λογαριασμό για να καταθέτουν τα χρήματα που έχει πληρώσει για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη!!!
   Αυτή η δήλωση έχει και τον σκοπό της απογραφής, ώστε το Ταμείο να γνωρίζει ποιοι πραγματικά είναι οι δικαιούχοι.
   Ναι, αλλά το Ταμείο γνωρίζει από το 1979 ότι ο πατέρας μου δεν βρίσκεται πια εν ζωή. Γι αυτό άλλωστε η χήρα του, η μητέρα μου παίρνει την σύνταξη χηρείας εδώ και τόσα χρόνια.
   Σε κάνει όμως να αναρωτιέσαι και να υποπτεύεσαι: Μήπως κάποιος... αετονύχης υπάλληλος στην Αθήνα αποφάσισε κάποια στιγμή να "νεκραναστήσει" τον πατέρα μου, ώστε να εκμεταλλεύεται με κάποιο τρόπο παροχές-μαϊμού;
   Δεν ξέρω πώς αλλιώς να το εξηγήσω, πάντως σίγουρα θα το ψάξω καλά-καλά το θέμα.



tilevoasartas.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Ζητάνε από το... νεκρό πατέρα μου να απογραφεί μετά από 33 χρόνια!"

Μεγάλο αφιέρωμα του CNN: Πώς «μαράθηκε» η δημοκρατία στην Ελλάδα

"Τους τελευταίους μήνες είμαστε μάρτυρες μιας δραματικής αλλαγής στο δημοκρατικό πολίτευμα της Ελλάδας η οποία σε συνδυασμό με την εξάρτηση από τα ξένα κεφάλαια οδηγεί στην εθνική ταπείνωση". Με αυτά τα λόγια ξεκινά ο Όθων Αναστασάκης το άρθρο του το οποίο είναι δημοσιευμένο στο site του CNN και αποτελεί μέρος του αφιερώματος του δικτύου στην κατάσταση που επικρατεί στην Ελλάδα αυτή την περίοδο.
Το άρθρο κάνει λόγο για αλλοίωση της δημοκρατίας στη χώρα μας και αναφέρεται στους λόγους που την προκάλεσαν. "Το κοινοβούλιο έχει πλέον ένα συμβολικό διαδικαστικό χαρακτήρα με τον τρόπο που ψηφίζει τους νόμους και η επιβολή ενός ξένου επιτρόπου επιτίθεται στη δημοκρατική καρδιά της χώρας" αναφέρει χαρακτηριστικά.
Οι άνθρωποι πλέον έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στα πολιτικά πρόσωπα και την ευθύνη φέρουν "η κακοδιαχείρηση, η πολιτική ανικανότητα και οι χαμένες ευκαιρίες για μεταρρυθμίσεις" τονίζει.
"Η οικονομική κρίση και η κοινωνική αλλοτρίωση πήγαν τη δημοκρατία πολλά χρόνια πίσω στη χώρα μας." αναφέρει ο συντάκτης.
Το άρθρο αναφέρεται στις πληγές που δέχθηκε η δημοκρατία στην Ελλάδα κατά την πρόσφατη ιστορία της αλλά τονίζει ότι σήμερα η ελληνική δημοκρατία δεν απειλείται από κάποιον εσωτερικό διχασμό αλλά από εξωτερικές δυνάμεις και συγκεκριμένα τα δυτικοδημοκρατικά κράτη.
Κλείνοντας αναφέρει "αυτό που ζούμε τώρα στην Ελλάδα είναι δημοκρατική οπισθοδρόμηση. Σύντομα η χώρα θα χρειαστεί ανασύνταξη πολιτική και οικονομική".

mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλο αφιέρωμα του CNN: Πώς «μαράθηκε» η δημοκρατία στην Ελλάδα"

ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ... ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ...

Τον πρώην Γενικό Πρόξενο της Ελλάδος στην Κορυτσά, Θεόδωρο Οικονόμου – Καμαρινό φιλοξένησε την νύχτα του Σαββάτου 18 Φεβρουαρίου 2012 στο «Blue-Sky» ο πρόεδρος του «Συλλόγου Βετεράνων Κύπρου 1974», Νίκος Αργυρόπουλος. Πρίν από έναν ακριβώς χρόνο (Φεβρουάριος 2011) ο κ. Καμαρινός είχε ανακληθεί από την κυβέρνηση του Τζέφρυ Παπανδρέου ως… επικίνδυνος εθνικιστής. Ποίο ήταν το αμάρτημά του; Ότι μιλώντας σε εκδήλωση Βορειοηπειρωτών είπε: «Στην Κορυτσά υπάρχουν Έλληνες και πρέπει να απολαμβάνουν μειονοτικών δικαιωμάτων, όπως όλοι οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου και της υπόλοιπης Αλβανίας». Επίσης, κάλεσε τους εκτός μειονοτικών περιοχών Βορειοηπειρώτες να δηλώσουν την ελληνική τους καταγωγή στην απογραφή πληθυσμού του Οκτωβρίου, λέγοντας πως οι Βλάχοι της Αλβανίας έχουν ελληνική συνείδηση!.. Στην δήλωση ανακλήσεως του κ. Καμαρινού, το Ελληνικό Υπουργείο Εξωτερικών (υπουργός ήταν ο Δ. Δρούτσας) ανέφερε ότι… «τα περί Ελλήνων στην Κορυτσά είναι προσωπική γνώμη του κ. Προξένου»!..

Μιλώντας στον Νίκο Αργυρόπουλο, ο κ. Καμαρινός αποκάλυψε τα εξής φρικτά: 1) Ο Ανθελληνισμός από τον οποίον διακατέχονται οι Αλβανοί είναι ΜΗ αναστρέψιμος. Μάς μισούν θανάσιμα, επιβεβαιώνοντας την παροιμία… «ουδείς ασφαλέστερος εχθρός του ευεργετηθέντος». Καθημερινά κυκλοφορούν στην Αλβανία πολυτελείς εκδόσεις ιστορικών βιβλίων που στάζουν μίσος για την Ελλάδα, ενώ στα αλβανικά σχολεία τα παιδιά μαθαίνουν ότι η Μεγάλη Αλβανία φθάνει μέχρι την… Πάτρα! 2) Ο Αλβανός δολοφόνος του Βορειοηπειρώτη Αριστοτέλη Γκούμα (Χιμάρα, Αύγουστος 2010) έφαγε μόνο έναν χρόνο φυλακή και έχει ήδη αποφυλακισθεί. Ο Αλβανός εισαγγελεύς έκρινε πως ο λυντσαρισθείς Αριστοτέλης Γκούμας έκανε μανούβρες με το αμάξι του και ενοχλούσε τους Αλβανούς που τον λυντσάρισαν, άρα το έγκλημα έγινε εν αμύνη!.. Φαντάζεστε κάποιον Έλληνα εισαγγελέα να έρριχνε μόνο έναν χρόνο φυλακή σε κάποιον Έλληνα που θα σκότωνε Αλβανό στην Ελλάδα; Όχι, βέβαια: Η Ελληνική Δικαιοσύνη είναι άτεγκτη στον «Ρατσισμό»! Ιδού γιατί πάμε κατά διαβόλου…

3) Ήταν προδοτική η στάσις της «Ομόνοιας» να κηρύξει αποχή των Βορειοηπειρωτών από την απογραφή του περασμένου Οκτωβρίου. Διότι οι Αλβανοί ισχυρίζονται σήμερα πως είναι ανύπαρκτοι οι Έλληνες εκτός μειονοτικών περιοχών! Μιλάμε για «αυτοκτονία, για αυτοευνουχισμό», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρώην Γενικός Πρόξενος Κορυτσάς και κατήγγειλε το Ελληνικό Κράτος πως εδώ και 20 χρόνια στηρίζει την «Ομόνοια» με άφθονο χρήμα, χωρίς να ελέγχει πού πάει αυτό το Χρήμα!.. Μια ζωή κρετίνοι οι πολιτικάντηδές μας…

"ΚΟΙΝΟΣ ΝΟΥΣ"

stoxos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΜΑΣ ΜΙΣΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ ΟΙ ΑΛΒΑΝΟΙ... ΤΙ ΕΙΠΕ Ο ΠΡΩΗΝ ΓΕΝΙΚΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ ΣΤΗΝ ΚΟΡΥΤΣΑ, ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ ΚΑΜΑΡΙΝΟΣ..."

Le Monde: «Non» στα φάρμακα από την Ινδία!

Η μεγάλη γαλλική εφημερίδα δημοσιεύει παγκόσμια έρευνα που μιλά για αμφιβόλου ποιότητας σκευάσματα από τον Τρίτο Κόσμο, καθώς και για τις ανησυχίες της Ακαδημίας Ιατρικής της Γαλλίας

Για πρώτη χρονιά πέρσι, οι πωλήσεις γενοσήμων στη Γαλλία σημείωσαν πτώση. Όχι επειδή οι Γάλλοι έχασαν την εμπιστοσύνη τους στα γενόσημα φάρμακα γενικά (αφού υπάρχουν εξαιρετικής ποιότητας τέτοια φάρμακα: όσα παράγονται στο δυτικό κόσμο, κάτω από πολύ αυστηρές προδιαγραφές και ελέγχους). Αλλά –όπως εξηγεί η μεγάλη γαλλική εφημερίδα Le Monde- επειδή εντείνεται διαρκώς η ανησυχία των Γάλλων γιατρών και, βεβαίως, των ασθενών για την ποιότητα των αντιγράφων φαρμάκων που εισάγονται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου.

Στη Γαλλία δεν ισχύει παρόμοιος νόμος με αυτόν που πέρασε την περασμένη Τετάρτη από το ελληνικό κοινοβούλιο και θεσμοθετεί τη συνταγογράφηση βάσει δραστικής ουσίας. Στη δυτικοευρωπαϊκή χώρα, ο κάθε γιατρός συνταγογραφεί το φάρμακο που θεωρεί ως ιδανικό για τον ασθενή του. Από την πλευρά του, ο φαρμακοποιός έχει το δικαίωμα να αντικαταστήσει το φάρμακο αυτό με κάποιο άλλο, όμοιας δραστικής ουσίας. Αν, όμως, ο ασθενής αρνηθεί, ο φαρμακοποιός είναι υποχρεωμένος να χορηγήσει αυτό ακριβώς που έχει συνταγογραφήσει ο γιατρός.

Επίσης, ο φαρμακοποιός δεν μπορεί να χορηγήσει άλλο φάρμακο σε περίπτωση που ο γιατρός σημειώσει πάνω στη συνταγή το χαρακτηρισμό «non substitutable» («αναντικατάστατο»). Τους τελευταίους μήνες, λοιπόν, αυτές οι δύο λέξεις αναγράφονται όλο και συχνότερα στις συνταγές από τους Γάλλους γιατρούς, ενώ όλο και περισσότεροι Γάλλοι ασθενείς επιμένουν να μην παίρνουν τα γενόσημα που τούς προτείνουν οι φαρμακοποιοί.

Γιατί; Το εξηγεί η εφημερίδα, αναφερόμενη σε παγκόσμια έρευνα που διενήργησαν τρεις επιστήμονες του American Enterprise Institute, οι οποίοι μελέτησαν τη σύνθεση συνολικά 2.121 γενοσήμων και εξέφρασαν σοβαρές αμφιβολίες για φάρμακα που παρασκευάζονται στην Ινδία, τη μεγαλύτερη παραγωγό γενοσήμων στον κόσμο. Συγκεκριμένα, διαπίστωσαν μεγάλες ποιοτικές διακυμάνσεις στα made in India σκευάσματα, με ορισμένες –κυρίως τις μεγαλύτερες- εταιρείες να επιδεικνύουν ποιοτική παραγωγή και άλλες, όμως, να βρίσκονται στον αντίποδα. Είναι χαρακτηριστικό ότι οι αμερικανικές αρχές έχουν συχνά απαγορεύσει την εισαγωγή φαρμάκων από συγκεκριμένες ινδικές εταιρείες τα τελευταία χρόνια.

Η Le Monde αναφέρεται, επίσης, στις ανησυχίες της Ακαδημίας Ιατρικής της Γαλλίας για τη μετατόπιση της παραγωγής φαρμάκων σε χώρες όπου δεν εφαρμόζονται σοβαροί έλεγχοι. Σύμφωνα με τον επιστημονικό φορέα, στις χώρες αυτές, αρκεί η απόδειξη ότι περιέχει την ίδια δραστική ουσία με το πρωτότυπο, για να περάσει τον έλεγχο ένα γενόσημο φάρμακο. Με άλλα λόγια, η Ακαδημία εκφράζει ακριβώς τους ίδιους φόβους με την ελληνική κοινωνία μετά την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για τη Υγεία: ότι θα εισάγονται στη χώρα μας φάρμακα που δε θα έχουν ελεγχθεί επαρκώς ως προς την ποιότητά τους.

Η Le Monde μάλιστα αναλύει περαιτέρω το θέμα, επισημαίνοντας ότι ειδικά στα αντι-επιληπτικά φάρμακα έχουν παρουσιασθεί πάρα πολλά προβλήματα τα τελευταία χρόνια: Τα αμφιβόλου ποιότητας γενόσημα όχι μόνο δε θεραπεύουν την ασθένεια, αλλά σε πολλές περιπτώσεις την επιδεινώνουν κιόλας. Η εφημερίδα συμπληρώνει ότι, στον Καναδά, μελέτες έχουν δείξει ότι τελικά ορισμένες φορές η θεραπεία της επιληψίας φτάνει να κοστίζει περισσότερο σε χρόνο και χρήμα.

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει τη βαθιά ανησυχία των Γάλλων γιατρών, που όλο και πιο συχνά χαρακτηρίζουν «non substitutable» τα φάρμακα που συνταγογραφούν. Αλλά και οι Γάλλοι ασθενείς, ειδικά οι πιο ηλικιωμένοι, έχουν πάψει να εμπιστεύονται τα γενόσημα φάρμακα που παράγονται σε χώρες του Τρίτου Κόσμου.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Le Monde: «Non» στα φάρμακα από την Ινδία!"

«Οι Γερμανοί συμπάσχουμε με τους Έλληνες πολίτες»

Την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι στις ελληνογερμανικές σχέσεις επισημαίνει ο Βεστερβέλε


Επίθεση φιλίας στην Ελλάδα κάνει ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκίντο Βεστερβέλε. «Αναγνωρίζουμε την προσπάθεια του ελληνικού λαού και συμμεριζόμαστε τους Ελληνες», είναι η φράση που τονίζει ο κ. Βεστερβέλε. 

Παίρνει σαφείς αποστάσεις από τον υπουργό Εσωτερικών κ. Φρίντριχ, που ως πρώτο μέλος της κυβέρνησης Μέρκελ ζήτησε να δοθούν κίνητρα στην Ελλάδα για να εγκαταλείψει το ευρώ. Ο κ. Βεστερβέλε εστιάζει στην αναγνώριση της προσπάθειας που έγινε το τελευταίο διάστημα από την κυβέρνηση Παπαδήμου και διαβεβαιώνει για τη στήριξη της Γερμανίας.

Παράλληλα ο Γερμανός υπουργός Εξωτερικών σε συνέντευξη του στα Νέα, υπογραμμίζει την ανάγκη να πέσουν οι τόνοι στις ελληνογερμανικές σχέσεις τονίζοντας ότι «δεν πρέπει να ρίχνουμε λάδι στη φωτιά». Το κλειδί για την υπέρβαση της κρίσης στην Ελλάδα είναι η ανάπτυξη με ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας και όχι με νέα χρέη. 

Δεν ανησυχεί για το αποτέλεσμα των επικείμενων εκλογών γιατί έχει εμπιστοσύνη στην «παλιά δημοκρατία» στην Ελλάδα, την οποία του εμφύσησε και ο δάσκαλός του καθηγητής Δημήτρης Τσάτσος.

Κύριε υπουργέ, το τελευταίο διάστημα η ελληνική κυβέρνηση κατέβαλε τεράστιες προσπάθειες να δρομολογήσει πολλές μεταρρυθμίσεις, που δεν είχαν προχωρήσει εδώ και καιρό. Δεν θα ήταν μοιραίο ειδικά σε αυτή τη συγκυρία να αφεθεί η Ελλάδα χωρίς υποστήριξη των εταίρων, όπως ζητούν πλέον και μέλη της γερμανικής κυβέρνησης με την πρόταση του υπουργού Εσωτερικών Χανς-Πέτερ Φρίντριχ να δοθούν κίνητρα στην Ελλάδα να εγκαταλείψει το ευρώ;

Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρώπη. Η Ελλάδα είναι μέρος της ευρωζώνης και εργαζόμαστε για να συνεχίσουμε τον κοινό δρόμο. Έτσι, θέλω να εκφράσω τον μεγάλο σεβασμό γι' αυτό που κάνει η Ελλάδα, ο ελληνικός λαός και οι Έλληνες πολιτικοί τους τελευταίους μήνες. 

Οι μεταρρυθμίσεις είναι δύσκολες. Το καλό φάρμακο είναι μερικές φορές πικρό. Αυτό το γνωρίζουμε. Για μένα δεν υπάρχει αμφιβολία: θέλουμε να αντιμετωπίσουμε από κοινού αυτή τη μεγάλη δοκιμασία.

Το κλίμα μεταξύ των δύο χωρών επιδεινώθηκε επικίνδυνα το τελευταίο διάστημα. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας εγκάλεσε δημόσια τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών με τη φράση, «ποιος είναι ο κ. Σόιμπλε που λοιδορεί τη χώρα μου;». Ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του FDP Ράινερ Μπρίντερλε καταλόγισε αμετροέπεια και ζήτησε από τους 'Ελληνες να τηρούν το μέτρο. Βρισκόμαστε σήμερα στο χειρότερο σημείο των ελληνογερμανικών σχέσεων;


Η συμβουλή μου προς όλες τις πλευρές είναι η μετριοπάθεια, τόσο σε όσα λέει κανείς όσο και στο πώς τα λέει. Είναι απαραίτητο να σταθμίζουμε καλά τα λόγια μας. Οι σχέσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν αντέξει στον χρόνο, είναι σχέσεις φιλίας ιστορικά θεμελιωμένες και πιστεύω ότι στη Γερμανία εκτιμούν τους Ελληνες και στην Ελλάδα εκτιμούν τους Γερμανούς. Γνωρίζουμε ο ένας τις αρετές του άλλου.

Εκατομμύρια Γερμανοί ταξιδεύουν στην Ελλάδα για επαγγελματικούς λόγους ή για τουρισμό. Εκτιμούν τη χώρα με τον μεγάλο πολιτισμό και το σημαντικό μέλλον. Γι' αυτό και κάνω έκκληση σε όλους να δείξουν μετριοπάθεια. Πρέπει να σταθμίζουμε τα λόγια μας καλά. Στην Ελλάδα δεν πρέπει να ακολουθούμε τα κλισέ για τους Γερμανούς και στη Γερμανία να μην ακολουθούμε τα κλισέ που υπάρχουν για τους Ελληνες. Η εποχή των προκαταλήψεων στην Ευρώπη θα έπρεπε να έχει ξεπεραστεί προ πολλού.

Διαβάστε Περισσότερα » "«Οι Γερμανοί συμπάσχουμε με τους Έλληνες πολίτες»"

WikiLeaks: Πως έκρυψαν τα κοιτάσματα για να μας βάλουν στο Μνημόνιο! (βίντεο)


Σε εθνικό σκάνδαλο τεραστίων διαστάσεων εξελίσσεται η υπόθεση της διαρροής των ενδοεταιρικών συνομιλιών των στελεχών του αμερικανικού ιδρύματος στρατηγικών πληροφοριών και ενός από τα πλέον σεβάσμια think tank των ΗΠΑ Stratfor, καθώς αποδεικνύεται ότι την στιγμή που ο  πρώην πρωθυπουργός Γ.Παπανδρέου, τον Δεκέμβριο του 2009 δήλωνε την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009 ότι «Στην Ελλάδα δεν έχουμε πετρέλαιο ή το πετρέλαιο που έχουμε είναι πολύ λίγο» τα κοιτάσματα ειδικά νότια της Κρήτης είχαν ήδη εντοπιστεί και ήταν γνωστά στις ΗΠΑ από το 2007!
Με δεδομένη όμως την ανάγκη να προσφύγει η τότε κυβέρνηση στον μηχανισμό στήριξης, προτίμησε αντί να ξεκινήσει άμεσα γεωτρήσεις, στην περιοχή, έστω και χωρίς να καθορίσει την ΑΟΖ, προτίμησε να οδηγήσει την χώρα στο Μνημόνιο!
Λίγους μήνες μετά και ενώ οι πληροφορίες είχαν αρχίσει και διέρρεαν  ο μέχρι σήμερα αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου  ο Θεόδωρος Πάγκαλος μιλώντας στη Βουλή είπε τα ίδια: «Δεν υπάρχει πετρέλαιο στην Ελλάδα».
Στο WikiLeaks διέρρευσαν μάλιστα εκτιμήσεις των στελεχών του Stratfor που ανέφεραν ότι «Καλύτερα  μετά από αυτό να συνδεθεί η Ελλάδα με το δολάριο, αν βγει από την ζώνη του ευρώ».
Σε ότι αφορά τα πετρέλαια (οι συζητήσεις των στελεχών που διέρρευσαν αφορούν διάστημα από τα μέσα του 2009 μέχρι το 2011) υπάρχουν και μυστικές έρευνες προηγούμενων ετών οι οποίες δεν έχουν έρθει ακόμα στο φως, αλλά αποδεικνύουν ότι έχουν εντοπιστεί τεράστια κοιτάσματα νότια της Κρήτης, αλλά και στο Αιγαίο!
Τα συγκεκριμένα τηλεγραφήματα αποκαλύπτουν συζητήσεις του επικεφαλής της Stratfor με δικούς του αναλυτές- δεν είναι δηλαδή μια εκτίμησή τους απλά αλλά διαρροή.
Οι υπολογισμοί φαίνεται να στηρίζονται σε επαφή με το ίδιο τον επικεφαλής της Noble Energy ο οποίος έχει ολόκληρο τον φάκελο για τα εντοπισθέντα κοιτάσματα στην Α.Μεσόγειο.
Τα κοιτάσματα έχουν εντοπιστεί νότια της Κρήτης και ειδικότερα εντός της Μεσογειακής Ράχης, έκτασης περίπου 80.000 Km2, με μεγάλο μέρος της να βρίσκεται εντός της ελληνικής Α.Ο.Ζ που έχει ήδη καθοριστεί από το υπουργείο ΠΕΚΑ.
Τα αποθέματα κάτω από την Κρήτη είναι της τάξεως των 20 -22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ σε αυτά μπορούν να προστεθούν και περίπου 20 δισ. βαρέλια πετρελαίου που βρίσκονται στη ζώνη του Ηροδότου, δηλαδή 150 -175 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Ιεράπετρας.
Τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου στην λεκάνη του Βόρειου Αιγαίου, αποκαλύπτουν τα αρχεία του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ που τόσα χρόνια έμεναν κρυμμένα, για την ακρίβει, θαμμένα! Στη λεκάνη του βόρειου Αιγαίου, τόσο ανατολικά του πεδίου του Πρίνου, περί τη νησίδα Μπάμπουρας (και γύρω τοποθεσίες) όσο και δυτικά, πρός τα νότια του κόλπου του Στρυμώνα και το Άγιο Όρος, τα εικαζόμενα δυνητικά κοιτάσματα επαρκούν για να καλύψουν το 1/3 των ενεργειακών αναγκών της χώρας.
Δηλαδή, περίπου 5,5 δισ. απολήψιμων (και όχι ΟΟΙΡ !) βαρελιών, με δυνατότητα παραγωγής πάνω από 100.000 βαρέλια/ημέρα. Και αυτές είναι ενδείξεις μόνο από τη βόρεια περιοχή του Αιγαίου.
Παλαιότερες, προ του 2000, μελέτες του ΙΓΜΕ και των ΕΛΠΕ κάνουν λογο για όγκο Πρωτογενούς Υφιστάμενου Πετρελαίου (ΟΟΙΡ) που συντηρητικά εκτιμάτο σε άνω των 4 δισ. βαρέλια ανεπιβεβαίωτα αποθέματα στο Αιγαίο (Λεκάνες Θεσσαλονίκης και Βορείου Αιγαίου) και γύρω σε άλλα 2 δισ. βαρέλια στη ζώνη της Λεκάνης Ιονίου.
Με βάση αυτές τις εκτιμήσεις και λαμβάνοντας υπόψη τη μέση αναλογία που διέπει τη σχέση μεταξύ ΟΟΙΡ και ωφέλιμες απολήψιμες ποσότητες, θα μπορούσαμε συντηρητικά να υπολογίσουμε ότι το σύνολο ανεπιβεβαίωτων και δυνητικώς εκμεταλλεύσιμων υδρογονανθράκων στην Ελλάδα είναι της τάξεως των 1,2 δισ. ισόποσων βαρελιών. Δηλαδή μια αύξηση τουλάχιστον κατά 120 φορές του σημερινού αποθέματος των 10 εκατ. βαρέλιων!
Όλα αυτά ήταν σε γνώση της κυβέρνησης Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 2009 όταν έκανε την περίφημη δήλωση «Δεν υπάρχει πετρέλαιο» και βέβαια μία τέτοια παραδοχή θα άλλαζε ολόκληρη της ψυχολογία και δεν θα δικαιολογούσε σε καμία περίπτωση προσφυγή στον Μηχανισμό Στήριξης τον Μάϊο του 2010.
Όταν υπογράφηκε το πρώτο Μνημόνιο, αναγγέλθηκε άμεσα η ίδρυση φορέα υδρογονανθράκων και σταδιακά άρχισαν να έρχονται στην δημοσιότητα πληροφορίες για ύπαρξη κοιτασμάτων, πάντα από ανεξάρτητες πηγές, όπως το defencenet.gr, η ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ κλπ. Και ξαφνικά προκηρύχθηκαν και διαγωνισμοί για την Δυτική Ελλάδα και τη Νότια Κρήτη (όχι όμως τη νοτιοανατολική)!

Και τώρα, μετά τη ψήφιση του νέου Μνημονίου και την αλλαγή του νόμου που διέπει τη νέα δανειακή σύμβαση από το ελληνικό σε βρετανικό δίκαιο (που σημαίνει κατάσχεση των εσόδων από πετρέλαιο και φυσικό αέριο) τελικά αποφάσισαν να ξεκινήσουν άμεσα οι έρευνες…
άμεσα οι έρευνες…



defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "WikiLeaks: Πως έκρυψαν τα κοιτάσματα για να μας βάλουν στο Μνημόνιο! (βίντεο)"

CRASH / Γ.ΤΡΑΓΚΑΣ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Το ντοκιμαντέρ του Crash παρουσιάζει το χρονικό της μεγάλης λεηλασίας, ξεσκεπάζει συνωμότες και αποκαλύπτει την ωμή αλήθεια με ντοκουμέντα, αποδείξεις και ονόματα.

Διαβάστε Περισσότερα » "CRASH / Γ.ΤΡΑΓΚΑΣ - ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ"

Δημοσκόπηση Public Issue. Στη Βουλή ο Καμμένος, τέταρτο το ΠαΣοΚ

Βουλή 9 κομμάτων, χωρίς ωστόσο αυτοδυναμία, περαιτέρω φθορά των μνημονικών κομμάτων και υψηλά ποσοστά για την αριστερά προκύπτουν από το Πολιτικό Βαρόμετρο της Public Issue

Στην έρευνα που δημοσιεύεται στην Καθημερινή της Κυριακής, στην προτίμηση ψήφου τα ποσοστά έχουν ως εξής:

ΝΔ 28%.
Δημοκρατική Αριστερά 16%
ΣΥΡΙΖΑ 12%
ΠΑΣΟΚ 11%
ΚΚΕ 11%
ΛΑΟΣ 4%
Οικολόγοι Πράσινοι 4%
Ανεξάρτητοι Έλληνες 4%
Χρυσή Αυγή 3,5%.
Κάτω από το όριο του 3% για είσοδο στη Βουλή κινούνται η Δημοκρατική Συμμαχία της Ντόρας Μπακογιάννη και το Αρμα Πολιτών του Γιάννη Δημαρά.

Η αποχή φτάνει το 27,5%.

Σε ό,τι αφορά τα άλλα ερωτήματα της έρευνας, το 87% εμφανίζεται δυσαρεστημένο με την κυβέρνηση, ωστόσο, το 45% έχει θετική γνώμη για τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

Το 52% των πολιτών διαφωνεί με την υπερψήφιση του νέου Μνημονίου, ενώ το 38% συμφωνεί.

Τέλος, πιθανό θεωρεί το ενδεχόμενο τυπικής χρεοκοπίας της Ελλάδας το 46% των ερωτηθέντων αν και το 10% θεωρεί ότι η χώρα έχει ήδη χρεοκοπήσει.
Διαβάστε Περισσότερα » "Δημοσκόπηση Public Issue. Στη Βουλή ο Καμμένος, τέταρτο το ΠαΣοΚ"

Σε δύο 48ωρες πανελλαδικές αποχές κατέρχονται οι δικηγόροι

Σε δύο 48ωρες πανελλαδικές αποχές κατέρχονται οι δικηγόροι της χώρας, μετά από απόφαση της Ολομέλειας των πρόεδρων των Δικηγορικών Συλλόγων του κράτους που συνήλθε στη Θεσσαλονίκη.

Ειδικότερα, οι δικηγόροι της χώρας θα απέχουν από τα καθήκοντά τους την ερχόμενη Δευτέρα και Τρίτη 5 και 6 Μαρτίου 2012, όπως και την Πέμπτη και Παρασκευή 15 και 16 Μαρτίου 2012.

Παράλληλα, η Ολομέλεια αποφάσισε τη διενέργεια συμβολικού αποκλεισμού του Πρωτοδικείου Αθηνών στις 16 Μαρτίου 2012 και τη διοργάνωση επιστημονικής ενημερωτικής ημερίδας στην Αθήνα, με τη συμμετοχή ακαδημαϊκών καθηγητών και λοιπών νομικών, με θέμα «Το "παρασύνταγμα" της τρόικας».

Ακόμη, θα επανασυγκληθεί η Ολομέλεια των προέδρων στην Αθήνα στις 17 Μαρτίου 2012, προκειμένου να καθορίσει τη στάση του σώματος.

Κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας στη Θεσσαλονίκη, υιοθετήθηκε το από 16-2-2012 ψήφισμα της Γενικής Συνέλευσης του Δικηγορικού Συλλόγου Λάρισας, το οποίο έχει ως εξής:

«Στο πλαίσιο αυτό, η δικηγορική κοινότητα της χώρας, διατρανώνει την έντονη και νομικά τεκμηριωμένη αντίθεσή της στο υπό ψήφιση νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης "για τη δίκαιη δίκη", επισημαίνοντας εκ νέου την ασυμβατότητα σειράς ρυθμίσεων με βασικές συνταγματικές παραδοχές και εν γένει κατακτήσεις του δικαιικού μας πολιτισμού.

Καταδικάζει τη διαρκώς επιχειρούμενη κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα πλήρη κατάλυση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και κράτους δικαίου, που προωθείται με την υιοθέτηση μέτρων "μνημονιακής" λογικής, πλήττοντας βάναυσα -κατά τρόπο κοινωνικά άδικο και ανάλγητο- τον μέσο πολίτη.

Διατυπώνει επίσης τον έντονο νομικό προβληματισμό και τη θεσμική της ανησυχία για την παρατηρούμενη πλήρη αναντιστοιχία της λαϊκής ετυμηγορίας προς την τρέχουσα πολιτική κατάσταση και τον ισχύοντα κυβερνητικό σχηματισμό, εξέλιξη που θέτει υπό αμφισβήτηση τη δημοκρατική νομιμοποίηση της κυβέρνησης να λαμβάνει σημαντικότατες για το μέλλον των πολιτών και της χώρας αποφάσεις υπό την καθοδήγηση εξωθεσμικών παραγόντων, αποφεύγοντας συστηματικά -και υπό το κράτος αθέμιτων πιέσεων όπως εσχάτως αποδεικνύεται- την προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία».

newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε δύο 48ωρες πανελλαδικές αποχές κατέρχονται οι δικηγόροι"

ΕΡΕΥΝΑ: Οι ... αγορές - Τα ονόματα και οι εταιρίες που έκαψαν την Ελλάδα

Μια απίστευτη έρευνα που λέει τα πράγματα με ... το όνομά τους! Ποιοι και πως οργάνωσαν το έγκλημα κατά της χώρας μας!


Φανταστείτε μια πολεμική ενέργεια! Μια δολιοφθορά στις γραμμές του «εχθρού»! Μια πολεμική σύρραξη ανάμεσα σε δύο στρατούς! Ποια είναι τα «εργαλεία» που χρειάζεται ένας επιτιθέμενος; Σίγουρα , τα πυρομαχικά και σίγουρα ένα σχέδιο δράσης εναντίον του αμυνόμενου!

Στην περίπτωση της επίθεσης στην Ελλάδα, ποια ήταν τα εργαλεία της κρίσης; Ποια ήταν τα όπλα στη φαρέτρα του «εχθρού» και ποιο ήταν το σχέδιό του;

Σε αυτό το ερώτημα θα προσπαθήσω να απαντήσω σήμερα, όσο το δυνατόν πιο απλά, χωρίς περιττούς οικονομικούς όρους αλλά πάνω απ όλα με ονόματα! Τόσο προσώπων όσο και εταιριών!

Διότι εδώ και δύο χρόνια που ο Ελληνικός λαός δέχεται μια πολεμικού τύπου επίθεση, κάποιοι στην Ελλάδα, εξακολουθούν να κρύβουν από τους Ελληνες ακόμη και το όνομα του «εχθρού»! Αντίθετα σε γειτονικές χώρες, γνωρίζουν πολύ καλά ποιοι είναι οι επιτιθέμενοι και ποιο είναι το σχέδιο τους!

Εδώ, εξακολουθούμε να τους ονομάζουμε γενικά κι αόριστα … ως «αγορές» διότι η διαπλοκή των πολιτικών με τον δημοσιογραφικό κόσμο, μέσω της διαφημιστικής πίτας, δεν επιτρέπει ούτε καν το όνομα τους να αναφερθεί!!!

Και ναι μεν η Ευρώπη είναι συνένοχη και συμμέτοχη στο έγκλημα κατά της χώρας μας, στην Ελλάδα, με μεγάλη ευκολία αναφερόμαστε στον … «εχθρό» όταν είναι made in USA αλλά με μεγάλη δυσκολία αναφερόμαστε στον εχθρό όταν είναι … ευρωπαίος και μοιράζει διαφημίσεις στα κανάλια και στις εφημερίδες!!

Μάλιστα στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε επίσημα , τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ντέιβιντ Αϊχορν, διότι σχεδίασαν την επίθεση στο ευρώ και κατ επέκταση και την επίθεση στην Ελλάδα! 

Και ενώ θα περίμενε κανείς ότι στην Ευρώπη και συνεπώς στην Ελλάδα, θα εξαντλούσαν κάθε νομική δραστηριότητα εναντίον τους, εντούτοις, ουδείς άδραξε αυτή την μοναδική ευκαιρία και στη Γηραιά Ηπειρο δεν κουνήθηκε φύλο!!! Το ποιοι είναι αυτοί οι … κύριοι θα το δείτε παρακάτω και θα αντιληφθείτε το ΓΙΑΤΙ ! 

Πάμε όμως να εξετάσουμε τα πράγματα με ψυχραιμία!

ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΡΊΣΗΣ

CDS - Ασφάλιστρα κινδύνου

Εξι ήταν τα εργαλεία με τα οποία κατασκευάστηκε … εργαστηριακά η κρίση και ο ιός απελευθερώθηκε στην Ευρώπη ! Επιλογή; Τα «κράτη-γουρούνια» (PIGS, από τα αρχικά των λέξεων, Portugal Ireland, Greek, Spain) είχαν προεπιλεγεί και στα «εργαστήρια» των τοκογλύφων είχαν γίνει οι απαραίτητες «προσομοιώσεις» με αποτέλεσμα να επιλεγεί ως καλύτερος στόχος, η Ελλάδα, για την τελική επίθεση κατά του Ευρώ, η οποία δεν έχει γίνει ακόμη! Ποια ήταν λοιπόν τα εργαλεία αυτά;

Το πρώτο εργαλείο ήταν τα «ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) που ενώ σχεδιάστηκε για την ασφάλεια των ομολόγων, εντούτοις χρησιμοποιήθηκε ανεξέλεγκτα και χωρίς εποπτικό μηχανισμό, Πουθενά! Υποτίθεται ότι τα CDS διασφαλίζουν τους κατόχους ομολόγων έναντι της χρεοκοπίας του εκδότη τους! Με δεδομένο όμως ότι επέτρεψαν να κατέχουν ασφάλιστρα κινδύνου (CDS) ακόμη κι άτομα που δεν έχουν αγοράσει ομόλογα μιας χώρας, επέτρεψαν το σπεκουλάρισμα των τζογαδόρων. Κάποτε είχα γράψει ότι όταν κατέχει CDS, ένας μη κάτοχος ομολόγων, είναι σα να επιτρέπουν οι τράπεζες που δίνουν δάνεια, να αγοράζουν ασφάλιστρα των κατοικιών, και όσοι δεν έχουν σχέση με το εκάστοτε σπίτι! 

Δηλαδή, φανταστείτε τι μπορεί να συμβεί, αν πάρετε ένα στεγαστικό δάνειο , και ο γείτονας σας, μπορεί να αγοράζει και να πουλά τα ασφάλιστρα του σπιτιού που αγοράσατε. Κάποια στιγμή, αν το ασφάλιστρο πάει στα ύψη, τότε, τι πιο φυσικό, να βάλει φωτιά στο σπίτι σας, προκειμένου να εισπράξει το υψηλότατο ασφάλιστρο, που κάποτε το είχε αγοράσει πάμφθηνα!!!

Πέραν των Cds, ΤΑ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΗΣ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ ήταν τρεις επενδυτικές τράπεζες και τρεις οίκοι αξιολόγησης.

Τράπεζες – Επενδ. Εταιρίες:

GOLDMAN SACHS
NEUBERGER BERMAN (συμφερόντων Rotschild)
BLACKROCK, U.K.(συμφερόντων Rotschild)     

Οίκοι Πιστοληπτικής Αξιολόγησης:
FITCH
MOODY’s
STANDARD & POOR (S&P)


Χρονικά, η κρίση είχε αρχίσει να σχεδιάζεται, πριν καν τυπωθεί το πρώτο χαρτονόμισμα του Ευρώ. Στην Ελλάδα η Goldman Sachs είχε αλλωσει το κράτος από τους πρώτους μήνες διακυβέρνησης του Κώστα Σημίτη και μεγαλούργησε επί ημερών Γιάννου Παπαντωνίου!
Σταχυολογούμε χρονικά, μερικές κινήσεις των «εργαλείων» αυτών στην Ελλάδα για να μπορέσουμε να κατανοήσουμε τον ρόλο τους καλύτερα: 

2000: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΡΙΑΔΝΗ το οποίο δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένα πρόγραμμα χρηματιστηριακής δανειοδότησης που παρουσιαζόταν ως … πώληση, ώστε να ικανοποιηθούν τα κριτήρια του Μάαστριχτ και να πανηγυρίζει η κυβέρνηση Σημίτη!

2002: Η Goldman Sachs εκπονεί το Πρόγραμμα ΑΙΟΛΟΣ, με αντάλλαγμα την παραχώρηση δικαιωμάτων χρήσης αεροδρομίων και τυχερών παιχνιδιών.

2005: Η Goldman Sachs πουλάει αυτό το χρηματιστηριακό «προϊόν» στην Εθνική Τράπεζα, η οποία το κράτησε μέχρι το 2008.
Με τη βοήθεια της Goldman Sachs ιδρύεται η εταιρεία ΤΙΤΛΟΣ στην οποία μεταφέρεται το «προϊόν».

Η Εθνική Τράπεζα εξασφαλίζει τα ομόλογα της εταιρείας ΤΙΤΛΟΣ και τα παραχωρεί στην Κεντρική Ευρωπαϊκή Τράπεζα (ΚΤΕ), παίρνοντας δανειακά κεφάλαια.

2009 (Οκτώβριος): Έρχεται στην Ελλάδα κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs και προτείνει τη χρήση ενός νέου χρηματιστηριακού «προϊόντος» για την κάλυψη των αναγκών της χώρας για το 2009 και 2010. Η πρόταση δεν βρήκε ανταπόκριση.
Λίγες μέρες αργότερα: ο οίκος Fitch υποβαθμίζει την Ελλάδα, από Α σε Α-. Σημειώνεται πτώση της μετοχής της ΕΤΕ στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.

2009 (αρχές Νοεμβρίου): Έρχεται στην Ελλάδα δεύτερο κλιμάκιο αξιωματούχων της Goldman Sachs για να μεταπείσει τους Έλληνες ιθύνοντες.

● Κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων:
Στο Χρηματιστήριο της Ν.Υ.: οι τιμές της μετοχής της ΕΤΕ αυξάνονται. Στο Χρηματιστήριο Αθηνών: σημειώνεται άνοδος, και
oι πιέσεις στην αγορά ομολόγων και CDS σταματούν.

● Μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων,
Στο Χρηματιστήριο Ν.Υ.:

(α) Σημειώνονται αθρόες πωλήσεις μετοχών της Εθνικής και στο ΧΑ μετοχών όλου του τραπεζικού τομέα, Εθνική, Alpha, Eurobank, κ.α.

(β) Οι τιμές των ελληνικών ομολόγων πέφτουν.

(γ) Τα επιτόκια δανεισμού αυξάνονται.

2009 (12 Δεκεμβρίου): Ο οίκος Fitch ανακοινώνει νέα υποβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της Ελλάδας (στην κατηγορία ΒΒΒ+), πετώντας την έξω από την αγορά ομολόγων.
2009 (μέσα Δεκεμβρίου): Οι οίκοι Moody’s και S&P μπαίνουν στο παιχνίδι, υποβαθμίζουν κι αυτοί την Ελλάδα, προκαλώντας γενικό ξεπούλημα των ομολόγων της και απογείωση του κόστους δανεισμού της.
2010 (Απρίλιος): Ο οίκος Fitch υποβαθμίζει ξανά την Ελλάδα (σε ΒΒΒ-) σηματοδοτώντας και τυπικά την χρηματοπιστωτική πτώχευση της Ελλάδας και εκεί αρχίζει να γίνεται ορατό στους Ελληνες το δράμα που θα ζήσουν.
Ποιοι είναι όμως πίσω από τις αοριστολογίες των δημοσιογράφων που αποκαλούν τον εχθρό μας ως ... αγορές;

ΤΟ WHO IS WHO ΤΩΝ ΕΡΓΑΛΕΙΩΝ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

NEUBERGER BERMAN

▪ Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
▪ Είναι ο 1ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
▪ Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
▪ Είναι ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ και μεγαλομέτοχος στον οίκο πιστοληπτικής αξιολόγησης Fitch

BLACKROCK, HNΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

▪ Έχει θέσεις στην Τράπεζα Ελλάδας, Εθνική, Eurobank Ergasias, Εμπορική
▪ Είναι ο 2ος μεγαλύτερος διεθνής επενδυτής στο Χρηματιστήριο Αθηνών.
▪ Είναι μεγαλομέτοχος στη Goldman Sachs
▪ Είναι μεγαλομέτοχος στους οίκους Moody’s και S & P

                              
NEUBERGER BERMAN

Κανείς σήμερα δεν θυμάται ότι η NEUBERGER BERMAN είναι μία από τις εταιρίες που πρωτοστάτησαν στην επίθεση και στην πτώση του Χρηματιστηρίου Αθηνών, πουλώντας μέσα στο τελευταίο τρίμηνο του 2009, (κρατηθείτε) 1.700.000 μετοχές της Εθνικής Τράπεζας.
Ιδρύθηκε από μέλος της οικογένειας Ρότσιλντ, της μεγαλύτερης τραπεζικής δυναστείας του κόσμου, που δανείζει τη χώρα μας από το 1823 !!!

Ο νυν πρόεδρος της Neuberger Berman ήταν:

● Πρώην πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της αμαρτωλής Lehman Brothers που αποτέλεσε ένα άλλο πείραμα των διεθνών τοκογλύφων .
● Πρώην συνεταίρος και πρόεδρος του επενδυτικού τμήματος της Goldman Sachs.
● Στενός συγγενής του τέως προέδρου Τζορτζ Μπους.

Και φτάνω στο σημείο απ όπου ξεκινήσαμε! 

Για να αντιληφθείτε, γιατί ουδείς στην Ευρώπη και στην Ελλάδα, δεν έκανε το παραμικρό όταν στις 3 Μαρτίου 2010, το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ κατηγόρησε, τους Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Στίβεν Κοέν και Ν.Αϊχορν για την επίθεση στο Ευρώ.

Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι άνθρωποι που εδώ στην Ελλάδα, όταν έρχεται η στιγμή να πουμε το όνομά τους, κάποιοι δαγκώνουν την γλώσα τους;

Τζόρτζ Σόρος
Διεθνής επενδυτής και μέγας κερδοσκόπος που είχε πρωτοστατήσει στην επίθεση κατά της Στερλίνας.

● Στενότατος συνεργάτης των Ρότσιλντ σε πλήθος επενδυτικών δραστηριοτήτων. Υπάρχουν πάνω από πέντε εταιρίες, στις οποίες μέλη των Διοικητικών Συμβουλίων εταιρειών του Σόρος ήταν μέλη των Δ.Σ. εταιρειών των Ρότσιντλ , αλλά και αντίστροφα.
● Στο Δ.Σ. της κύριας επενδυτικής εταιρείας του Σόρος που ονομάζεται Quantum Fund, συμμετέχει ο Ρίτσαρντ Κατζ, ο οποίος είναι πρώην πρόεδρος της Rothschild Italia S.p.A. και μέλος της Επιτροπής Εμπορικών Τραπεζών της!
● Ο Τζορτζ Σόρος, και ο τραπεζίτης Τζέϊκομπ Ρότσιλντ είναι συνεταίροι σε εταιρεία επενδύσεων στην Αφρική και ποιον λέτε να έχουν συνέταιρο; Την γνωστή «ανθέλληνα» που όλοι μας την βρίζαμε για όσα έκανε κατά της χώρας μας, τέως υπουργό των ΗΠΑ,Μαντλίν Ολμπράϊτ.

Τζον Πόλσον
Ο 50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Διεθνής κερδοσκόπος και διαχειριστής του μεγάλου hedge funds «Paulson & Co». Ο Πόλσον και ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.

Στίβεν Κοέν O 27ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο. Ο Κοέν μαζί με την Atticus Capital της οικογένειας Ρότσιλντ είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος του οίκου δημοπρασιών Sotheby’s (που είναι εισηγμένος στο χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης).

Ντέιβιντ Αϊνχορν

Διεθνής κερδοσκόπος, διαχειριστής του μεγάλου hedge funds Greenlight Capital, ο οποίος «έβγαλε» 1,7 δισ. δολάρια σορτάροντας τη μετοχή της Lehman Βrothers,

H ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΔΥΝΑΣΤΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Ποιοι είναι αλήθεια αυτοί οι Ρότσιλντ;

● Ελέγχουν το μεγαλύτερο διεθνές δίκτυο εξόρυξης και εμπορίας διαμαντιών, πολύτιμων λίθων και μετάλλων, μέσα από εταιρείες τους όπως η Barick Gold, η Gold Fields, η De Beers, η Rio Tinto, κ.α.

● Είναι από τις μεγαλύτερες οικογένειες της βιομηχανίας πετρελαίου.

● Ο Ναθάνιελ Ρότσιλντ και ο Τζον Πόλσον (50ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο) είναι βασικοί μέτοχοι της Rusal, της μεγαλύτερης εταιρείας παραγωγής αλουμίνιου στον κόσμο.


ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΡΟΛΟΣ ΤΩΝ ΡΟΤΣΙΛΝΤ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ;


● 
Ήταν από τους πρώτους δανειστές της Ελλάδας. Τα δάνεια από τους Ρότσιλντ ήταν τα πρώτα και από τα μεγαλύτερα που έλαβε η Ελλάδα το 1823. Από τότε μας δανείζουν και ρουφούν το αίμα των Ελλήνων!

● Ήταν οι δημιουργοί του σύγχρονου τραπεζικού και νομισματικού συστήματος της Ελλάδας.

● Ήταν βασικοί χρηματοδότες, συνιδρυτές και μεγαλομέτοχοι της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας (ΕΤΕ).

● Εξέδιδαν δάνεια για τη δημιουργία έργων υποδομής και δανειοδότησαν εκατοντάδες ελληνικές επιχειρήσεις και βιομηχανίες. Έχοντας το νομισματικό έλεγχο και τον έλεγχο της παραγωγής χρήματος στην Ελλάδα, έπαιξαν σε βάθος χρόνου και στα δυο επίπεδα.

● Παρέμειναν βασικοί μέτοχοι της ΕΤΕ μέσω πολλών εταιρειών (όπως Neuberger Berman).

● Είναι μεγαλομέτοχοι της Τράπεζας της Ελλάδας , η οποία πήρε τον ρόλο της Κεντρικής Τράπεζας της Ελλάδας από την Εθνική Τράπεζα, και μόνο κατ όνομα είναι… Ελληνική αφού μόνο ένα μικρό μέρος των κεφαλαίων της είναι Ελληνικό.

● Η N. M. Rothschild & Sons ήταν μέχρι πρόσφατα σύμβουλος του Ελληνικού Κράτους για ιδιωτικοποιήσεις , όπως της ΔΕΗ και της Δημόσιας Επιχείρησης Αερίου και σύμβουλος δεκάδων τραπεζών και εταιρειών στην Ελλάδα όπως η Cosmote, ΕΛΠΕ, Τράπεζα Εγνατία, Γενική Τράπεζα, Μυτιληναίος, Eurobank, και ένα σωρό άλλες.

Ο σκοτεινός κύριος Ακερμαν

Πολλές φορές, θα ακούσετε στις «ειδήσεις» για τον σκοτεινό ρόλο του κυρίου Τζόζεφ Ακερμαν, ο οποίος είναι διοικητής της Deutsche Bank ! Κανείς δεν λέει όμως, τι ακριβώς δουλειά κάνει ο Ακερμαν και πως σχετίζεται με τα προηγούμενα κοράκια των «αόρατων» κατά τα άλλα αγορών! Και που να δείτε, τι έκανε η Ελλάδα για να επιβραβεύσει τον φοβερό και τρομερό ρόλο του!

Ο Τζόσεφ Ακερμαν είναι:

▪ Διοικητής της Deutsche Bank . Γνωρίζετε ότι η D.B. είναι σύμβουλος του γερμανικού κράτους για τη διαχείριση της Ελληνικής και Ευρωπαϊκής χρηματιστηριακής κρίσης;

▪ Είναι υψηλόβαθμο στέλεχος της Siemens από το 2003 και Β’ αναπληρωτής πρόεδρος του Εποπτικού Συμβουλίου της Siemens σήμερα. Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί έκλεισε η υπόθεση με τα 200 ψωρο-εκατομμύρια που προσέφεραν, ενώ οι μίζες ήταν δις;

▪ Μέλος του Εποπτικού Συμβουλίου της Vodafone !!!

▪ Μη-εκτελεστικός διευθυντής της Royal Dutch Shell, πετρελαϊκής εταιρείας συμφερόντων Ρότσιλντ. Καταλάβατε τώρα γιατί μόλις έβγαλε πετρέλαιο η Κύπρος, πήγε η Shell στα Κατεχόμενα να κάνει το ίδιο; Καταλάβατε τώρα γιατί φωνάζει όλος ο πλανήτης «Ελληνες χαράξτε ΑΟΖ», κι εμείς δεν το κάνουμε; Καταλάβατε μήπως γιατί στις αρχές του 2009, SHELL και BP πούλησαν τα πρατήρια τους στην ΕΛΛΑΔΑ;;; Όχι απλά γιατί γνώριζαν για την κρίση αλλά γιατί την είχαν σχεδιάσει οι ίδιοι!!!

▪ Αντιπρόεδρος της ασφαλιστικής εταιρείας Zurich Financial Services (η οποία, μεταξύ άλλων, παρέχει ασφαλιστικά προϊόντα για την προστασία από το πιστωτικό και το πολιτικό ρίσκο). Μήπως καταλάβατε τώρα γιατί ξεκίνησα την περιγραφή μου με τον ρόλο του εργαλείου που ονομάζεται CDS;

Πρόκειται για ένα άτομο με αρκετές δεκάδες ρόλους, και είναι ν απορεί κανείς πως καταφέρνει να εργάζεται με επιτυχία σε τόσες πολλές δύσκολες θέσεις! Αντιλαμβάνεστε λοιπόν ότι το μόνο που κάνει είναι η υπογραφή του σε κάποιες αποφάσεις που άλλοι σχεδιάζουν κι αυτός εκτελεί!

Οσο για εμάς; Εμείς οι Ελληνες λοιπόν, λίγο πριν ξεκινήσει «φανερά» η κρίση, αντί για να τον απελάσουμε από τη χώρα τον βραβεύσαμε κι από πάνω! Ετσι τον Σεπτέμβριο του 2009 ο κ. Τζότζεφ Ακερμαν αναγορεύεται … επίτιμος διδάκτορας στο Τμήμα Διεθνών Οικονομικών και Ανάπτυξης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης!!!

Ετσι λειτουργεί το σύστημα εδώ στην Ελλάδα! 

Βραβεύουμε τους νεκροθάφτες της χώρας μας ! 

Αν πάλι δεν μπορούμε να τους βραβεύσουμε, τότε τους καθιστούμε ισότιμους συνομιλητές με τους Πρωθυπουργούς μας! Όπως τον κ. Τ.Σόρος για παράδειγμα, του οποίου τα γεύματα με τον ΤΕΩΣ Πρωθυπουργό Γ.Παπανδρέου, τα πληρώσαμε χρυσάφι!!!

Την επόμενη φορά που θα ακούσετε λοιπόν για «αγορές» και «τοκογλύφους» και «οικονομικούς δολοφόνους» θα ξέρετε! 

Βάλτε αυτό το άρθρο στα «αγαπημένα» του υπολογιστή σας, γιατί θα σας χρειαστεί άπειρες φορές, όταν κάποιοι, θα εξακολουθούν να προκαλούν συσκότιση στον λαό, με αόριστες αναφορές, φτάνοντας στο σημείο τον Ελληνα πολίτη να αναρωτιέται «ΜΑ ΠΟΙΟΣ είναι ο ΕΧΘΡΟΣ»

Τώρα , γνωρίζετε τον εχθρό! Τουλάχιστον, γνωρίζετε τον εχθρό εκτός των τειχών! 

Για τους υπόλοιπους, τους εντός, έχουμε καιρό να ασχοληθούμε!!!


aegeantimes.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΡΕΥΝΑ: Οι ... αγορές - Τα ονόματα και οι εταιρίες που έκαψαν την Ελλάδα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news