facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 3 Μαρτίου 2012

Έληξε ο αποκλεισμός του Νοσοκομείου Καρύστου, ραντεβού τη Δευτέρα στο υπουργείο

Το ραντεβού που κλείστηκε για την ερχόμενη Δευτέρα μεταξύ του υπουργού Υγείας και αντιπροσωπείας από το δήμο Καρύστου είχε σαν αποτέλεσμα να εκτονωθεί η κατάσταση στην πόλη και να λήξει ο αποκλεισμός του Νοσοκομείου από κατοίκους που διαμαρτύρονταν για τη συγχώνευσή του με το Νοσοκομείο Χαλκίδας.

Από την Παρασκευή βρίσκονταν εγκλωβισμένοι στο Νοσοκομείο Καρύστου ο διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, στο οποίο υπάγεται η Κάρυστος, καθώς και ο υποδιοικητής.

Οι συγκεντρωμένοι διαμαρτύρονταν για τις συνθήκες που επικρατούν στο Νοσοκομείο και για την πιθανή υποβάθμισή του σε Κέντρο Υγείας. Δεν έλειψαν τα συνθήματα, αλλά και οι προπηλακισμοί του διοικητή και του υποδιοικητή.

Με αφορμή τα γεγονότα, το υπουργείο Υγείας εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει:

«Όπως δήλωσε και ο υπουργός Ανδρέας Λοβέρδος τις προηγούμενες ημέρες στη Βουλή, το νοσοκομείο Καρύστου δεν πρόκειται να υποβαθμιστεί και να χάσει τη νοσοκομειακή ιδιότητά του. Συνεπώς, όσοι δημιουργούν προβλήματα, δεν αντιλαμβάνονται ότι αυτές τις ώρες, η χώρα χρειάζεται ηρεμία.»

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έληξε ο αποκλεισμός του Νοσοκομείου Καρύστου, ραντεβού τη Δευτέρα στο υπουργείο"

Νέα μέτρα έρχονται... τον Ιούνιο!

Νέες επώδυνες ανατροπές τον Ιούνιο προωθεί η τρόικα με περικοπές ή και κατάργηση του εφάπαξ και των αποζημιώσεων. Την ίδια ώρα, στο τραπέζι βρίσκεται η περαιτέρω μείωση του κατώτατου μισθού, καθώς και των συντάξεων.Και αυτό γιατί ο προϋπολογισμός του 2012 δε... βγαίνει και δεν αποκλείεται έως τον Μάιο να χρειαστούν κι άλλα μέτρα, ύψους 2 δισ. ευρώ! 

Σύμφωνα με το Έθνος της Κυριακής λοιπόν με τις πρώτες ζέστες θα έρθουν και ζεστά ζεστά τα νέα μέτρα τα οποία προβλέπουν ακόμη και κατάργηση του εφάπαξ στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα καθώς και των αποζημιώσεων για απόλυση ή συνταξιοδότηση!

Επίσης μέσα στο 2012 δεν αποκλείεται να έρθουν νέες περικοπές στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων μέσω αλλαγών στο ενιαίο μισθολόγιο, μειώσεις άνω του 10% που προβλέπει το νέο μνημόνιο στα ειδικά μισθολόγια αλλά και εισοδηματικά κριτήρια για όσους παίρνουν κοινωνικά επιδόματα.

Στο τραπέζι θα τεθεί πάλι ο κατώτατος μισθός και οι συντάξεις που ήδη έχουν περικοπεί.

Ειδικά σε ότι αφορά στις συντάξεις, τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα μετά και την ανακοίνωση για το ταμειακό έλλειμμα του προϋπολογισμού, στοιχεία που δείχνουν ότι το ΙΚΑ έχει εισπράξει την μισή ετήσια κρατική επιχορήγησή του μέχρι 31 Ιανουαρίου. Έχει δηλαδή 11 μήνες ακόμα με την άλλη μισή ετήσια επιχορήγηση να διανύσει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, το ΙΚΑ ενώ πέρυσι τον Ιανουάριο πήρε επιχορήγηση 520 εκ. ευρώ, φέτος τον ίδιο μήνα πήρε 1.089 δις ευρώ από τα 2.158 δις ευρώ που προβλέπει ο προϋπολογισμός για όλο το 2012. Το υπ. Εργασίας εκτιμά σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega, ότι το ΙΚΑ φέτος θα χάσει 4,5 δις ευρώ από εισφορές λόγω έκρηξης της ανεργίας, λουκέτων και μείωσης μισθών.Για τον λόγο αυτό στόχος του υπουργείου είναι από τον Απρίλιο όλες οι πληρωμές των μισθωτών μαζί με τις ασφαλιστικές εισφορές του να γίνονται μέσω των τραπεζών.

Την ίδια ώρα η κυβέρνηση προωθεί την ενοποίηση των επικουρικών ταμείων σε ένα ενιαίο.

Σημειώνεται ότι στο νέο ταμείο το ύψος των επικουρικών συντάξεων θα προσδιορίζεται κάθε χρόνο με απόφαση του υπουργού Εργασίας  και το ύψος των συντάξεων θα εξαρτάται πλέον από την αναλογία συνταξιούχων-εργαζομένων σε κάθε ταμείο και από τις εισφορές που θα έχει πληρώσει ο ασφαλισμένος στον ατομικό του λογαριασμό.


Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα μέτρα έρχονται... τον Ιούνιο!"

Αξίζουν συγχαρητήρια σε τέτοιους ανθρώπους Μπράβο του!!!!!! (ΒΙΝΤΕΟ)

Για όλους όσους δεν καταλαβαίνουν τα απίστευτα δώρα, που έχουν από το Θεό και δεν μπορούν να τα αξιολογήσουν σωστά.

Αξίζουν συγχαρητήρια σε τέτοιους ανθρώπους. Χαίρομαι να τους βλέπω ευτυχισμένους αν και δυστυχώς 1)υπάρχουν στιγμές που και οι ίδιοι πονούν με την κατάστασή τους, 2)υπάρχουν άνθρωποι που ΤΕΤΟΙΟΥΣ ΑΞΙΟΥΣ ανθρώπους τους κοροϊδεύουν !
Ναι, είναι άξιοι!Πολύ περισσότερο από εμάς που τα έχουμε όλα μα δε μάθαμε ποτέ να εκτιμούμε την ίδια τη ζωή....Μπράβο του!!!!!!






Νικ Βόγιετζικ Ζωή Χωρίς Μέλη
Διαβάστε Περισσότερα » "Αξίζουν συγχαρητήρια σε τέτοιους ανθρώπους Μπράβο του!!!!!! (ΒΙΝΤΕΟ)"

Ακόμα στο Νοσοκομείο οι Καρυστινοί Προσπάθειες του «Ευβοιάρχη» για εκτόνωση

Στο Νοσοκομείο πέρασαν το βράδυ εκατοντάδες Καρυστινοί, ενώ μόλις ξημέρωσε άρχισαν να έρχονται οι πρωινοί». Ο Αστυνομικός Διοικητής Εύβοιας, Μανώλης Γρηγοράκης, κατέβαλε όλη τη νύχτα προσπάθειες και λίγο μετά τις 7:00 πέτυχε ο Αναπληρωτής Διοικητής του Νοσοκομείου, Ηλίας Πετσής να μιλήσει με τους συγκεντρωμένους, χωρίς βεβαίως αυτό να σημαίνει ότι υπάρχει, ακόμα τουλάχιστον, σημάδια που να δείχνουν ότι η κατάσταση εκτονώθηκε.

Αυτό θα συμβεί, όπως δηλώνουν οι συγκεντρωμένοι, αν σήμερα ο Υπουργός Υγείας, Ανδρέας Λοβέρδος, κάνει δεκτό το αίτημά τους, ενώ ξεκαθαρίζουν ότι δεν θα δεχτούν ούτε μία μέρα ακόμα τον κ. Πετσή ως διοικητή του Νοσοκομείου.
Δεν είναι καθόλου ικανοποιημένοι και δεν βοήθησε σε τίποτα το κείμενο που έστειλε ο Υπουργός γύρω στις 1:30 π.μ. και έκανε λόγο για μη υποβάθμιση του Νοσοκομείου, αλλά αναβάθμισή του και για επιβεβαίωση της συνάντησης που θα έχει τη Δευτέρα με αντιπροσωπεία από την Κάρυστο, κάτι που από τις 10 το βράδυ το είχε μεταφέρει τηλεφωνικά ο βουλευτής Συμεών Κεδίογλου.

Να σημειώσουμε ότι γύρω στις 4 το πρωί ο διοικητής του Νοσοκομείου Χαλκίδας, Τάσος Σεπετής, μαζί με τους δύο γιατρούς από τη Χαλκίδα αποχώρησαν από το Νοσοκομείο, χωρίς συνοδεία και χωρίς καμία ένταση.

karystiapress.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ακόμα στο Νοσοκομείο οι Καρυστινοί Προσπάθειες του «Ευβοιάρχη» για εκτόνωση"

Κοινοβουλευτική Ερώτηση του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη Συνθήκη ACTA

Προς τους κ.κ. Υπουργούς Δικαιοσύνης, κ. Μ. Παπαϊωάννου Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, κ. Δ. Ρέππα Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μ. Χρυσοχοϊδη

Θέμα: Συνθήκη ACTA

Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,
Πληροφορούμεθα ότι η ΕΕ και 22 κράτη-μέλη, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, συνυπέγραψαν στις 26 Ιανουαρίου τη συμφωνία ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement), ενώ έχει προγραμματιστεί η επικύρωσή της για τον προσεχή Ιούνιο.
Ωστόσο, πλήθος μελετών το τελευταίο διάστημα έχουν αναδείξει σημαντικές επιφυλάξεις για τη συμβατότητα της ACTA με την ευρωπαϊκή νομοθεσία και ειδικότερα σχετικά με την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων. Την ίδια στιγμή, εν μέσω θυελλωδών διαμαρτυριών σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προσέφυγε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο προκειμένου να ελεγχθεί ότι η Συμφωνία δεν παραβιάζει θεμελιώδη δικαιώματα, ενώ ψήφισμα κατά της ACTA εξέδωσε και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Μία σειρά χωρών - μεταξύ αυτών η Γερμανία, η Ολλανδία και η Δανία - επανεξετάζουν τη στάση τους, ενώ Τσεχία και Πολωνία ανέστειλαν τη διαδικασία επικύρωσής της. Οι πρωτοφανείς αντιδράσεις της παγκόσμιας διαδυκτιακής κοινότητας από χρήστες, οργανώσεις και υπηρεσίες όπως το Google και η Wikipedia, οδήγησαν στην αποτροπή της ψήφισης από το Κογκρέσο και τη Γερουσία των ΗΠΑ των νομοσχεδίων SOPA/PIPA που παρουσιάζουν σημαντικές ομοιότητες με την ACTA.
Σύμφωνα με όσους αντιδρούν από την πλευρά της κοινωνίας πολιτών, πρόκειται για μία εμπορική συμφωνία που παραβιάζει κατάφορα θεμελιώδη δικαιώματα και ελευθερίες. Διαμορφώθηκε κεκλεισμένων των θυρών, ερήμην των κοινοβουλίων, χωρίς δημοκρατική νομιμοποίηση και κοινωνικό έλεγχο. Δεν υπήρξε δημόσιος διάλογος με το επιχείρημα ότι πρόκειται για εμπορικό θέμα, ωστόσο, ακόμα και διεθνείς οργανισμοί όπως ο Παγκόσμιος Οργανισμός Εμπορίου παρακάμφθηκαν κατά τις συνομιλίες. Ερωτήματα εγείρονται και από το γεγονός ότι η ACTA προβλέπει φυλάκιση και ποινικές κυρώσεις, ακόμα και για παραβάσεις για τις οποίες προβλέπονται αστικές κυρώσεις. Επί της ουσίας, η συμφωνία καθιστά τους παρόχους (ISP) υπεύθυνους για τις όποιες παραβιάσεις πνευματικών δικαιωμάτων που πραγματοποιούνται στο δίκτυό τους. Θα είναι, επομένως, υποχρεωμένοι να χρησιμοποιήσουν συστήματα παρακολούθησης κάθε διαδυκτιακού βήματος των χρηστών τους. Επιπλέον, η ACTA αναμένεται να περιορίσει την πρόσβαση σε φάρμακα των αναπτυσσόμενων χωρών - που δεν συμμετείχαν στις διαπραγματεύσεις και στις οποίες υπάρχει μεγαλύτερη εξάρτηση από φτηνότερα γενόσημα φάρμακα - όπως καταγγέλλουν μη κυβερνητικές οργανώσεις και κοινωνικοί φορείς.

Κατόπιν των ως άνω ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί

1) Υπάρχει το ενδεχόμενο ότι με το πρόσχημα της καταπολέμησης των προϊόντων-μαϊμού και της πειρατείας, να προωθούνται μέτρα τα οποία απειλούν τις διαδικτυακές ελευθερίες, ενώ διαμορφώνουν ένα πλαίσιο επικίνδυνο για τη δημόσια υγεία σε ότι αφορά τον περιορισμό της ελεύθερης πρόσβασης σε φάρμακα και τη διασφάλιση πατεντών βιοτεχνολογίας από τη βιομηχανία;

2) Προτίθεστε να ενημερώσετε το Κοινοβούλιο και να προχωρήσετε σε δημόσια διαβούλευση, όπως επιβάλλεται για ένα τόσο σοβαρό θέμα;

Πέμπτη, 1 Μαρτίου 2012 Ο Ερωτών Βουλευτής,
Παναγιώτης Κουρουμπλής
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινοβουλευτική Ερώτηση του κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή για τη Συνθήκη ACTA"

Πανελλήνιες χωρίς τετράδια για τους υποψηφίους

Χωρίς τετράδια και ταινίες απόκρυψης προσωπικών στοιχείων οι φετινές εξετάσεις. Τι απαντά η Ε. Χριστοφιλοπούλου

Στον αέρα κινδυνεύουν να τιναχτούν οι πανελλαδικές εξετάσεις για ακόμα μία φορά.
Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα "Ελεύθερος Τύπος", πλέον έχει παρουσιαστεί η ίδια εμπλοκή παρόμοια με αυτή των βιβλίων που τίναξε στον αέρα τη φετινή χρονιά.
Έντυπο υλικό που χρησιμοποιείται για τις πανελλαδικές εξετάσεις, όπως τετράδια, ταινίες επικάλυψης των στοιχείων των υποψηφίων, αλλά και φάκελοι δεν φαίνεται να βρίσκουν το δρόμο για τα σχολεία, καθώς έχει ναυαγήσει ο διαγωνισμός για την προμήθεια γραφικής ύλης για τους υποψηφίους, ύψους 377.000 ευρώ, εξαιτίας της απουσίας μειοδότη.
Φέτος, οι οιωνοί είναι ακόμα χειρότεροι, καθώς έχει τρυπήσει και το δίχτυ του Οργανισμού Εκδόσεων Διδακτικών Βιβλίων που πέρσι προστάτευε τους ακροβάτες του υπουργείου Παιδείας, προσφέροντας για την εκτύπωση των βιβλίων το απόθεμα των τετραδίων που είχε στις προθήκες του.
Τέλος του μήνα όμως ο Οργανισμός κατεβάζει ρολά και περνάει στην ιστορία με ειδικό νόμο. Ήδη από τον Ιανουάριο λειτουργεί με παράταση που πήρε λόγων των πολλών εκκρεμοτήτων με την εκτύπωση και αποστολή περίπου 5 εκατομμυρίων βιβλίων που ακόμη, αρχές Μαρτίου δεν έχουν διεκπεραιωθεί.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, στις αποθήκες του ΟΕΔΒ υπάρχει επαρκής ποσότητα χαρτιού για την εκτύπωση των εσωτερικών σελίδων περισσότερων από 1 εκατομμύριο τετραδίων. Ωστόσο, για το σκληρό εξώφυλλο απαιτείται ειδική προμήθεια.
Πέρυσι τα εξώφυλλα ήρθαν από την Ιταλία
Διαψεύδει το υπουργείο Παιδείας
Σχετικά με την προμήθεια υλικών για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις, το υπουργείο Παιδείας σημείωσε ότι "η διαγωνιστική διαδικασία προχωράει ομαλά όπως ορίζει ο νόμος στις περιπτώσεις που ένας διαγωνισμός κρίνεται άγονος σε πρώτη φάση".
Εξάλλου και στο παρελθόν - κατά τη διαδικασία προμήθειας υλικών για τις εξετάσεις - έχει επανειλημμένως αποβεί άγονος ο διαγωνισμός σε πρώτη φάση.
Αλλά και τότε εγκαίρως είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία προμήθειας υλικών πριν από την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων.
Η υφυπουργός Παιδείας, Εύη Χριστοφιλοπούλου μάλιστα δήλωσε στη Βουλή ότι:
"Υπήρξαν πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα σήμερα - και λυπάμαι για αυτό - ότι δήθεν οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι στον αέρα.
Ο Τύπος των άκρων επενδύει στην τρομολαγνεία και το λαϊκισμό μη διστάζοντας να έχει ως θύματα ακόμα και τις εφηβικές ψυχές.
Διαβεβαιώνω την κοινή γνώμη, τους Έλληνες πολίτες ότι υπάρχει σχέδιο. Ακόμα και όταν κηρύσσεται άγονος ένας διαγωνισμός, υπάρχουν άλλες λύσεις, θεσμικές και διαφανείς, ώστε να εξευρεθεί χαρτί, να τυπωθούν τα τετράδια και για να γίνουν όλα όπως πρέπει εγκαίρως".

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανελλήνιες χωρίς τετράδια για τους υποψηφίους"

Γίνε και εσύ «τροϊκανός»

«Αγγελία» έβαλε το ΔΝΤ και αναζητά «κυνηγούς» φοροφυγάδων για να εργαστούν στην Ελλάδα. Πιο συγκεκριμένα στα απαραίτητα προσόντα που θα πρέπει να έχουν οι υποψήφιοι για μία από τις δύο θέσεις «ειδικών συμβούλων στη διαχείριση εσόδων» είναι η «γνώση και/ή εμπειρία στη διαχείριση θεμάτων φορολογίας που έρχονται αντιμέτωπα με μη συμμόρφωση στη φορολογική νομοθεσία». 

Μπορεί λοιπόν οι Γερμανοί εφοριακοί να αρνήθηκαν να έρθουν στην Αθήνα για να επιβλέψουν τους Έλληνες συναδέλφους τους αλλά το Ταμείο δεν φαίνεται διατεθειμένο να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια στο θέμα της φοροδιαφυγής. Άλλωστε δεν ήταν λίγες οι φορές που οι απεσταλμένοι του Ταμείουείχαν εκφράσει την έντονη δυσαρέσκεια τους για την καθυστέρηση στην είσπραξη φορολογικών εσόδων. 

Τελικά οι επιτελείς του ΔΝΤ αποφάσισαν να διενεργήσουν διεθνή διαγωνισμό ανεξάρτητα από το εάν η ανεργία στην Ελλάδα σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο. «Το ΔΝΤ αναζητά δύο ειδικούς για την πλήρωση θέσεων εργασίας συμβούλων διαχείρισης εσόδων, με έδρα την Αθήνα στην Ελλάδα. 
H διάρκεια της σύμβασης θα είναι αρχικά για περίοδο ενός έτους, με πιθανότητα επέκτασης έως τον Δεκέμβριο του 2013, ανάλογα με την επίδοση» γράφει χαρακτηριστικά στην αγγελία του το Ταμείο.




Στην ανακοίνωση μπορεί να μην αναφέρεται ο μισθός που θα εισπράξουν οι νεοπροσλαμβανόμενοι αλλά απαριθμούνται ένα προς ένα τα προσόντα και οι ευθύνες που θα έχουν:
«Προσόντα

Οι θέσεις απαιτούν βασικές τεχνικές δεξιότητες και προσόντα, συμπεριλαμβανομένων της καλής γνώσης και εμπειρίας σε:

θέματα διαχείρισης της φορολογικής νομοθεσίας και υποχρεώσεων της Ε.Ε, συμμόρφωσης σε βασικές φορολογικές δραστηριότητες, που περιλαμβάνει ελέγχους, είσπραξη χρεών, επίλυση διενέξεων και αρχειοθέτηση/πληρωμή φόρων.

Επίσης σε θέματα ανάπτυξης στρατηγικής και διαδικασιών διαχείρισης φορολογίας. 

Επιπλέον, οι γνώσεις σχετικά με θέματα διαχείρισης κοινωνικής ασφάλισης και εισφορών, όπως και θέματα ανάλυσης εσόδων και ανάλυσης κινδύνου συμμόρφωσης θα εκτιμηθούν. Αυτά τα προσόντα αφορούν μια ανώτερη θέση, στο πλαίσιο θεμάτων διαχείρισης της εθνικής φορολογίας και αναφέρονται σε εργασία στο επιτελείο (κεντρικά γραφεία) και/ή σε εργασία σε περιφερειακά γραφεία. 




Υποψήφιοι που μπορούν να γίνουν δεκτοί πρέπει:

Να έχουν πανεπιστημιακό δίπλωμα, ή ισοδύναμα προσόντα σχετικά με επαγγελματική ενασχόληση• να μιλούν άπταιστα την Αγγλική, να διαθέτουν ισχυρές γραπτές και προφορικές επικοινωνιακές δεξιότητες να έχουν εξαιρετικές διαπροσωπικές ικανότητες συμπεριλαμβανομένου του σεβασμού στην ομαδική εργασία, στη διατήρηση σχέσεων αγαστής και αποτελεσματικής συνεργασίας με τις ελληνικές αρχές και τους χορηγούς και τη διαχείριση ευαίσθητων θεμάτων σε ένα πολυπολιτισμικό περιβάλλον. 

Επίσης να είναι εξοικειωμένοι με τα σύγχρονα συστήματα υπολογιστών και τις εφαρμογές του software. 

Θα προτιμηθούν υποψήφιοι που έχουν:

• Εμπειρία στη διοίκηση της φορολογικής λειτουργίας,
• Συμμετάσχει σε προγράμματα αναμόρφωσης φορολογικού συστήματος
• Έχουν προηγούμενη εμπειρία στην οικοδόμηση διαχείρισης εσόδων (όπως συμμετοχή σε δραστηριότητες τεχνικής βοήθειας διοίκησης φορολογίας και σε οργάνωση και διεξαγωγή μαθημάτων εκπαίδευσης και εργαστηρίων)
• Εμπειρία στη διοίκηση και εποπτεία τεχνικής βοήθειας και
• Γνώση και/ή εμπειρία στη διαχείριση θεμάτων φορολογίας που έρχονται αντιμέτωπα με μη συμμόρφωση στη φορολογική νομοθεσία» 



real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γίνε και εσύ «τροϊκανός»"

Ευρωκοινοβούλιο: Να διευθετήσει η Τουρκία Κυπριακό και Κουρδικό

Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Τουρκία θα έχουν οφέλη από την επίτευξη στενότερων δεσμών, δεδομένης της αμοιβαίας εξάρτησής τους, του οικονομικού δυναμικού της Τουρκίας και του στρατηγικού ρόλου της στην περιοχή, τονίζει το ψήφισμα που υιοθέτησε η επιτροπή Εξωτερικών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η οποία καλεί, ωστόσο, την Τουρκία να διευθετήσει το Κυπριακό και το Κουρδικό ζήτημα, καθώς και το ζήτημα με την Αρμενία και να προχωρήσει με τη δικαστική μεταρρύθμιση και την προστασία των ατομικών ελευθεριών. Εκφράζει, επίσης, "την απογοήτευσή της για τις δηλώσεις της Τουρκίας ότι θα παγώσει τις σχέσεις με την προεδρεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2012 εάν δεν έχει εξευρεθεί μέχρι τότε λύση για το Κυπριακό".
Στο ψήφισμα πραγματοποιείται ακόμη έκκληση προς την Τουρκία και την Αρμενία για εξομάλυνση των σχέσεών τους.
Ειδικότερα το ψήφισμα αναφέρει ότι το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στηρίζει τη νέα δυναμική προσέγγιση που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προκειμένου να βρεθεί η Τουρκία πιο κοντά στην εκπλήρωση των προϋποθέσεων ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Τονίζει επίσης ότι "το μέγεθος της τουρκικής οικονομίας έχει τριπλασιαστεί κατά την τελευταία δεκαετία", καθιστώντας την μία από τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες στον κόσμο. Επισημαίνει, επίσης, ότι η Τουρκία αποτελεί "τον ενεργειακό διάδρομο της ΕΕ για τους πόρους πετρελαίου και αερίου του Καυκάσου και της Κασπίας και έχει στρατηγική γειτνίαση με το Ιράκ και την αναπτυσσόμενη αγορά του αργού πετρελαίου και του φυσικού αερίου.
Η Επιτροπή καλεί επίσης την Τουρκία να κινηθεί προς την εξεύρεση πολιτικής λύσης στο Κουρδικό ζήτημα. Ζητεί, ακόμη, την πολιτική, πολιτιστική και κοινωνικοοικονομική ένταξη των πολιτών κουρδικής καταγωγής και την μεγαλύτερη κοινωνική και οικονομική ανάπτυξη στα νοτιοανατολικά της χώρας, θεωρώντας ότι η διαδικασία συνταγματικής μεταρρύθμισης που βρίσκεται σε εξέλιξη στην Τουρκία, παρέχει ένα πλαίσιο για δημοκρατικό άνοιγμα.
Η επιτροπή Εξωτερικών χαρακτηρίζει επίσης τη συνταγματική και δικαστική μεταρρύθμιση ως θέμα ζωτικής σημασίας για την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας και υποστηρίζει τη νέα προσέγγιση που υιοθέτησε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή σχετικά με την άμεση διευθέτηση των ζητημάτων που αφορούν τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, τα θεμελιώδη δικαιώματα και τα θέματα δικαιοσύνης και εσωτερικών υποθέσεων, μέσω του ανοίγματος των σχετικών κεφαλαίων στα πρώτα στάδια της διαπραγματευτικής διαδικασίας με την Τουρκία.
Στο ψήφισμά τους οι ευρωβουλευτές επισημαίνουν το ανησυχητικό φαινόμενο της μείωσης της ελευθερίας των μέσων ενημέρωσης και του περιορισμού της ελευθερίας έκφρασης. Εκφράζουν, επίσης, την ανησυχία τους για τη μεγάλη διάρκεια της προσωρινής κράτησης και τις πολυάριθμες δίκες δημοσιογράφων. Παρότι επαινούν τη διεξαγωγή των εκλογών του περασμένου έτους, ζητούν από την Τουρκία να προχωρήσει με την εκλογική μεταρρύθμιση, να μειώσει το ελάχιστο όριο του 10% για την εκπροσώπηση στο Κοινοβούλιο και να άρει όλα τα εμπόδια για τη δημιουργία πολιτικών ομάδων στη Μεγάλη Τουρκική Εθνοσυνέλευση.
Η νομοθεσία που διασφαλίζει την ισότητα είναι απαραίτητη σε όλους τους τομείς, ενώ χρειάζεται να γίνουν προσπάθειες για την προστασία των θρησκευτικών μειονοτήτων και των ίσων δικαιωμάτων γυναικών και αντρών, τη μηδενική ανοχή της βίας κατά των γυναικών και των παιδιών και την παροχή της ευρύτερης δυνατής πρόσβασης στην εκπαίδευση.
Τέλος η επιτροπή υπογραμμίζει τη σημασία της ελεύθερης πρόσβασης στην ΕΕ των Τούρκων επιχειρηματιών, πανεπιστημιακών, φοιτητών και εκπροσώπων της κοινωνίας των πολιτών, επισημαίνοντας ότι η Τουρκία είναι η μόνη υποψήφια χώρα προς ένταξη η οποία δεν επωφελείται από την ελευθέρωση του καθεστώτος των θεωρήσεων.
Το ψήφισμα υιοθετήθηκε με 54 ψήφους υπέρ, 7 κατά και 2 αποχές.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωκοινοβούλιο: Να διευθετήσει η Τουρκία Κυπριακό και Κουρδικό"

Η Moodys υποβάθμισε την Ελλάδα στην τελευταία θέση

Ο οίκος αξιολόγησης Moody’s υποβάθμισε την ικανότητα της Ελλάδας να δανείζεται σε εγχώριο και ξένο νόμισμα σε C από Ca ενώ δεν έχει δώσει outlook για τις αξιολογήσεις.

Σύμφωνα με τον οίκο, η απόφαση οφείλεται στην πρόταση ανταλλαγής χρέους για την Ελλάδα, η οποία συνεπάγεται απώλειες για τους πιστωτές μέχρι και 70%, και που είναι σύμφωνη με τα κριτήρια για μια αξιολόγηση C.

Ακόμη, υπογραμμίζει ότι η απόφασή της να μην αποδώσει outlook στην αξιολόγηση, βασίζεται στην πολύ μεγάλη πιθανότητα χρεοκοπίας της Ελλάδας και στο γεγονός ότι το C είναι η χαμηλότερη αξιολόγηση στην βαθμίδα της Moody’s.

«Για να αναβαθμιστεί η αξιολόγηση της Ελλάδας υψηλότερα από τα επίπεδα που συνδέονται με πολύ μεγάλη πιθανότητα μιας μελλοντικής χρεοκοπίας, θα πρέπει ο ρυθμός δημοσιονομικής ενοποίησης και εφαρμογής των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, να είναι πολύ ταχύτερος από ό,τι αναμένεται τώρα», σχολιάζει η Moody’s.

Προσθέτει δε πως μια περαιτέρω προϋπόθεση για μια σημαντική αναβάθμιση της αξιολόγησης, θα ήταν οι βασικοί μοχλοί διαμόρφωσης του χρέους (οικονομική ανάπτυξη, επιτόκια, έσοδα από τις ιδιωτικοποιήσεις και η ικανότητα δημιουργίας και διατήρησης μεγάλων πρωτογενών πλεονασμάτων), να εξελίσσονται με έναν τρόπο που θα επιτάχυνε σημαντικά το ρυθμό μείωσης του χρέους.



Διαβάστε Περισσότερα » "Η Moodys υποβάθμισε την Ελλάδα στην τελευταία θέση"

Η κυβέρνηση επιτίθεται στις … πατάτες και αποκαθιστά την τιμή των σούπερ μάρκετ

Προβληματικές θεωρεί το Υπουργείο Ανάπτυξης τις πατάτες που πούλησαν οι παραγωγοί από το Νευροκόπι, καταργώντας τους μεσάζοντες! Τυχαίο; Ή κάποιος ενοχλήθηκε και «τράβηξε το αυτί» κάποιου;

Ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης Σωκράτης Ξυνίδης μίλησε την Πέμπτη στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής και αναφέρθηκε στο θέμα της πατάτας την οποία χαρακτήρισε υποτιμητικά ως «σλόγκαν των ημερών».

Έκανε δύο παρατηρήσεις

-ότι «πριν από λίγο καιρό σε μια συγκεκριμένη επώνυμη αλυσίδα σούπερ μάρκετ και συγκεκριμένα στον «ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟ», πουλιόταν παρτίδα με πατάτες με 30 λεπτά το κιλό», ενώ η πατάτα Νευροκοπίου πουλήθηκε στα 28 λεπτά το κιλό.

-ότι η πατάτα Νευροκοπίου που δόθηκε είναι θέμα με τα σάκχαρα και γι’ αυτό ήταν φθηνή: «Υπήρξε και ένα ζήτημα σε σχέση με μια κριτική – και εάν θέλετε μια παραδοχή – ότι η ποιότητα της συγκεκριμένης παραγωγής έχει κάποια προβλήματα, όχι για τον καταναλωτή, αλλά ως προς τα σάκχαρα που έχουν δημιουργηθεί, οπότε είχε και λόγους να πωληθεί σε καλύτερη τιμή», είπε.

Μπορεί κάποιος να μας εξηγήσει πως με όλες τις παρατηρήσεις που έκανε ο Ξυνίδης αφενός υποβαθμίζεται η ποιότητα της πατάτας Νευροκοπίου και αφετέρου αποκαθίσταται η «τιμή» των σούπερ μάρκετ; Τι συμπέρασμα να βγάλουμε

antinews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η κυβέρνηση επιτίθεται στις … πατάτες και αποκαθιστά την τιμή των σούπερ μάρκετ"

Στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC)

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΣΟΒΑΡΗ ΠΑΡΑΒΙΑΣΗ TOY ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ ΤΗΣ ΡΩΜΗΣ ΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΠΟΙΝΙΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΤΗΣ ΧΑΓΗΣ
Της Χριστίνας Σαλεμή

KATA
1. Κάρολου Παπούλια -
Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
2. Γεωργίου Α. Παπανδρέου
- Πρωθυπουργός της Ελλάδας περιόδου05.10.2009 - 09.11.2011
3. Λουκά Παπαδήμου
- Πρωθυπουργός της Ελλάδας από 11.11. 2011
4. Ευάγγελου Βενιζέλου
- Αντιπρόεδρος και αναπληρωτήςΠρωθυπουργός επί Κυβερνήσεως Παπανδρέου, Αντιπρόεδρος καιαναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ελλάδας επί κυβερνήσεωςΠαπαδήμου
5. Θεόδωρου Γ. Πάγκαλου -
Αντιπρόεδρος και αναπληρωτήςΠρωθυπουργός της Ελλάδας επί κυβερνήσεων Παπανδρέου, Αντιπρόεδρος και αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Ελλάδας, επίκυβερνήσεως Παπαδήμου
6. Παντός άλλου υπευθύνου


Διαβάστε Περισσότερα » "Στον Εισαγγελέα του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου (ICC)"

Δεν φεύγει ο κόσμος από το Νοσοκομείο Καρύστου. Αποκλεισμένος ακόμα ο Υποδιοικητής

Αμείωτη παραμένει η ένταση στο Νοσοκομείο Καρύστου, με τον κόσμο να μην υποχωρεί, αν απόψε ο Υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος, δεν κάνει δεκτό το αίτημα της Καρυστινής κοινωνίας, που εγγράφως του απέστειλαν ο Διοικητής και ο Αναπληρωτής Διοικητής.
Ο Βουλευτής Εύβοιας, Συμεών Κεδίκογλου, είχε πριν μισή ώρα τηλεφωνική επικοινωνία με το Δήμαρχο Νίκο Μανώλη, τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Λευτέρη Ραβιόλο και τη Δημοτική Σύμβουλο, Γεωργία Τούρλα, στους οποίους είπε ότι ο κ. Λοβέρδος θα δεχτεί αντιπροσωπία από την Κάρυστο τη Δευτέρα το πρωί στο Υπουργείο για να συζητήσουν.

Αυτό εξαγρίωσε ιδιαίτερα το συγκεντρωμένο πλήθος, γιατί την Τρίτη αντιπροσωπεία από την Κάρυστο ήταν στη Βουλή και 4 βουλευτές του Νομού, που τους διαβεβαίωναν ότι όλα είναι καλά, γιατί τέτοια διαβεβαίωση είχαν τουλάχιστον οι 3 από τον Υπουργό, τον οποίο μάλιστα η βουλευτής Ουρανία Παπανδρέου τον ευχαρίστησε από το βήμα της Βουλής επειδή έκανε δεκτή την τροπολογία που κατέθεσε η ίδια και ο Συμεών Κεδίκογλου, αλλά ως δια μαγείας η τροπολογία δεν είναι στο τελικό κείμενο.

Πριν είκοσι λεπτά, και μάλλον επειδή τα μηνύματα έφτασαν, ο κ. Λοβέρδος και ο Δήμαρχος είχαν τηλεφωνική επικοινωνία, στην οποία ο Υπουργός είπε ότι το ραντεβού που ορίστηκε ισχύει και ότι σε λίγο θα στείλει φαξ στο νοσοκομείο και όλοι περιμένουν με αγωνία το περιεχόμενό του, που είναι ιδιαίτερα αμφίβολο αν θα είναι αυτό που θέλει η τοπική κοινωνία από τον Υπουργό.

«Δεν θέλουμε άλλα ραντεβού ούτε φαξ που δεν θα αναφέρουν αυτό που ζητάμε. Να στείλει έγγραφη δέσμευση τώρα ο Υπουργός» ήταν η αντίδραση του κόσμου, που παρά τις προσπάθειες των λίγων πια ψύχραιμων και του Αστυνομικού Διευθυντή Εύβοιας, κ. Γρηγοράκη, δεν αποχωρούν και δεν επιτρέπουν να φύγει από το Νοσοκομείο και ο Υποδιοικητής.

Να σημειώσουμε ότι εκτός από 2 σπασμένα τζάμια, στο νοσοκομείο δεν έχει γίνει καμία ζημιά από τους συγκεντρωμένους πολίτες στο εσωτερικό ή στον προαύλιο χώρο.

karystiapress.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν φεύγει ο κόσμος από το Νοσοκομείο Καρύστου. Αποκλεισμένος ακόμα ο Υποδιοικητής"

Τι προβλέπει το τελικό κείμενο της συμφωνίας Ελλάδας - Siemens

Η γερμανική εταιρεία ζητάει συγνώμη από το ελληνικό Δημόσιο και δηλώνει ότι θα στηρίξει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα


Συγγνώμη από τη Siemens, 700 νέες θέσεις εργασίας, 170 εκ. ευρώ (και 100 υποτροφίες) περιλαμβάνει η συμφωνία του ελληνικού κράτους με τη γερμανική εταιρεία, που αποκαλύπτει «Το Βήμα». Σύμφωνα με πληροφορίες η συμφωνία «έκλεισε οριστικά» την Πέμπτη το βράδυ. 

Το τελικό κείμενο θα εγκριθεί από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης κ. Ευάγγελο Βενιζέλο για να εισαχθεί στο υπουργικό συμβούλιο. Στη συνέχεια θα κυρωθεί από την ελληνική Βουλή. 

Σύμφωνα με έγκυρες πηγές στο πολυσέλιδο κείμενο της συμφωνίας κατέληξαν αργά το βράδυ της Πέμπτης από την ελληνική πλευρά οι κ.κ. Ευάγγελος Γιαννακόπουλοςνομικός και επικεφαλής των διαπραγματεύσεων, Χ. Μανωλόπουλος (σύμβουλος Βενιζέλου) και η πρέσβης κυρία Μαρία Θεοφίλη.

Από τους Γερμανούς παρόντες ήταν οι κ.κ. Ρ. Σικέλλης, νομικός σύμβουλος της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα, Φ. Γκλόκνερ (από το νομικό τμήμα στη Γερμανία) και άλλο μεγαλοστέλεχος της Siemens, που βρίσκεται αμέσως μετά τον Π. Σόλμσεν, Σ. Μπρέχαρτ. Όλα τελείωσαν σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, ενώ δεν έλειψαν και οι εντάσεις της τελευταίας στιγμής.

Σύμφωνα με το τελικό κείμενο στο πρώτο κεφάλαιο η γερμανική εταιρεία ζητάει συγνώμη από το ελληνικό Δημόσιο για όσα δημιουργήθηκαν στα πλαίσια των δικογραφιών και κυρίως για την ανάρμοστη συμπεριφορά ενάντια στους κανόνες διαφάνειας αξιωματούχων της σε ολόκληρο τον κόσμο. Δηλώνει ότι παρά την οικονομική κρίση της Ελλάδας πιστεύει ότι η χώρα θα ανακάμψει και καλεί «τους επενδυτές από όλο τον κόσμο να έρθουν και να στηρίξουν τη χώρα…» Δηλώνει ακόμη ότι θα στηρίξει τις επενδύσεις της στην Ελλάδα. Δεσμεύεται επίσης πως θα ενισχύσει μέσα στο 2012 με 100 εκατ. ευρώ μετρητά την Siemens Ελλάδος, προκειμένου η εταιρεία, των 600 εργαζομένων, να ανακάμψει.

Όπως αποκάλυψε «Το Βήμα» η εταιρεία θα δώσει στη χώρα μας παροχή-αποζημίωση 90 εκατ. ευρώ υπό μορφήν εκπαιδευτικών προγραμμάτων, χρηματοδοτήσεις κρατικών φορέων ενάντια στη διαφθορά και 100 μεταπτυχιακές υποτροφίες σε γερμανικά πανεπιστήμια. Παράλληλα παραιτείται από απαιτήσεις 79.450.000 ευρώ από έργα σε νοσοκομεία, ΟΣΕ, ΔΕΗ, Ελληνικά Πετρέλαια και άλλα. Δεσμεύεται, επίσης, για τη δημιουργία εργοστασίου στην Ελλάδα, που θα δώσει 700 νέες θέσεις εργασίας.

Το ελληνικό κράτος παραιτείται από αστικές απαιτήσεις, αλλά και διοικητικά πρόστιμα κατά της εταιρείας και στελεχών της και σε αυτή την παραίτηση περιλαμβάνονται και οι απαιτήσεις οργανισμών του ελληνικού Δημοσίου. Ρητώς αναφέρεται ότι παραιτείται και από τις απαιτήσεις ξεπλύματος μαύρου χρήματος. Το ελληνικό Δημόσιο αναγνωρίζει από την πλευρά του ότι η εταιρεία είναι αξιόπιστη με την έννοια της ευρωπαϊκής εταιρείας, ώστε να δοθεί το πράσινο φως για την περαιτέρω συνεργασία των δυο πλευρών.

Δημιουργείται εποπτικό συμβούλιο για τη διαφάνεια από τρεις έλληνες και τρεις εκπροσώπους από τη γερμανική εταιρεία. Επικεφαλής θα είναι Έλληνας. Η συμφωνία, αν υπάρξουν διαφορές, θα κριθεί από το Διεθνές διαιτητικό Δικαστήριο στη Γενεύη.

Για να κλειστεί η συμφωνία συναντήθηκαν οι δυο πλευρές περίπου 15 φορές μετά τις 21η Δεκεμβρίου 2011. Όλα άρχισαν από την συνάντηση του Π. Σόλμσεν, αντιπροέδρου της Siemens, με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευαγ. Βενιζέλο στις 15 Δεκεμβρίου. Εκείνος είχε εξουσιοδοτηθεί από το υπουργικό συμβούλιο για την πραγματοποίηση εξωδικαστικού συμβιβασμού. Η συζήτηση των δυο ανδρών σηματοδότησε και την έναρξη των συνομιλιών.
Πληροφορίες επιμένουν ότι το θέμα είχε συζητηθεί και μεταξύ της καγκελαρίου Μέρκελ και του έλληνα πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου.

Για πολλούς ο εξωδικαστικός συμβιβασμός θα σηματοδοτήσει την ολοκλήρωση και της δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης με δεδομένο ότι έξι δικογραφίες εκκρεμούν ακόμα στη δικαιοσύνη, ενώ η έρευνα στη χώρα μας ξεκίνησε το 2005! Την ίδια ώρα εκκρεμούν αποφάσεις για πολλούς εμπλεκόμενους για τους οποίους δεν έχει εντοπιστεί κάτι επιλήψιμο, παρότι εμφανίζονταν ως πρωταγωνιστές του σκανδάλου. Στον αντίποδα άνθρωποι, που διακίνησαν εκατομμύρια ευρώ κινούνται ελεύθερα, χωρίς καμία επίπτωση… Και όλα αυτά όταν η γερμανική Δικαιοσύνη έχει εκκαθαρίσει την υπόθεση εδώ και τρία χρόνια!



tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι προβλέπει το τελικό κείμενο της συμφωνίας Ελλάδας - Siemens"

Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΠΝΟ

Αντιδρά στο «πετσόκομμα στων κατακτήσεων των ναυτικών»

Σε δυναμικές κινητοποιήσεις, οποιασδήποτε μορφής και με όλα τα μέσα που διαθέτουν, προσανατολίζονται οι ναυτεργάτες, σύμφωνα με απόφαση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) που συνεδρίασε χθες.

Η ΠΝΟ «δεν είναι δυνατόν πλέον να παρακολουθεί ως θεατής το πετσόκομμα των κατακτήσεων των Ελλήνων ναυτικών και θα αναλάβει πρωτοβουλίες συνδικαλιστικής δράσης» αναφέρει η Ομοσπονδία με σημερινή ανακοίνωσή της.

Η ΠΝΟ δηλώνει αντίθετη με οποιαδήποτε κατάργηση του Γραφείου Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας (ΓΕΝΕ) και την υπαγωγή του στον ΟΑΕΔ, ένα θέμα το οποίο εξετάστηκε στη χθεσινή συνεδρίαση της Διυπουργικής Γνωμοδοτικής Επιτροπής, υπό τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο.

Το συνδικαλιστικό όργανο των ναυτικών ζητεί να διατηρηθεί ο δημόσιος χαρακτήρας του ΓΕΝΕ και να ιδρυθεί ειδικό ταμείο ανεργίας για τους ναυτεργάτες, το ΝΑΤ να διατηρήσει την αυτοτέλειά του με άμεση επιχορήγηση από τον κρατικό προϋπολογισμό, ώστε να σταματήσουν οι περικοπές των συντάξεων, ενώ κάνει λόγο για απάνθρωπες περικοπές στους μισθούς, μετά την απόφαση του υπουργικού συμβουλίου για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας. Μιλά επίσης για επιδείνωση του επιπέδου της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ναυτεργατών και των οικογενειών τους από την επαπειλούμενη ένταξη του Οίκου Ναύτου στον ΕΟΠΥΥ.

Τέλος, η ΠΝΟ ζητά τη διατήρηση της αυτοτέλειας του ΕΛΟΕΝ (Ειδικού Λογαριασμού Οικογενειακών Επιδομάτων Ναυτικών) που στηρίζεται αποκλειστικά και μόνο από πόρους των ναυτικών και όχι από το κράτος, ενώ κατηγορεί την κυβέρνηση, ότι «έβαλε χέρι» στα αποθεματικά του λογαριασμού.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Με δυναμικές κινητοποιήσεις προειδοποιεί η ΠΝΟ"

ΣτΕ: Η διακοπή ρεύματος συνιστά παραβίαση του Συντάγματος

Συνταγματικό ωστόσο κρίθηκε από το ΣτΕ το «χαράτσι» της ΔΕΗ

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας, σε διάσκεψη που πραγματοποιήθηκε αργά το βράδυ κεκλεισμένων των θυρών, αποφάσισε ότι η ΔΕΗ δεν μπορεί να διακόψει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος σε όσους δεν πληρώσουν το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων, ενώ η επιβολή του κρίθηκε συνταγματική.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου (πρόεδρος ο Παν. Πικραμμένος και εισηγήτρια η σύμβουλος Επικρατείας Ευαγγελία Νίκα) έκριναν ότι η επιβολή του «χαρατσιού» ή όπως επίσημα λέγεται του έκτακτου ειδικού τέλους ηλεκτροδοτούμενων δομημένων επιφανειών, είναι συνταγματική και νόμιμη.

Και αυτό γιατί το ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι πάγιος φόρος (δηλαδή δεν θα πληρώνεται μόνιμα και σταθερά), αλλά είναι έκτακτος, καθώς έχει επιβληθεί για δύο χρόνια. Κατά συνέπεια, σύμφωνα με τους δικαστές, η επιβολή του δεν προσκρούει σε καμιά συνταγματική επιταγή.

Αντίθετα, οι σύμβουλοι Επικρατείας αποφάνθηκαν, σχεδόν ομόφωνα, ότι είναι αντισυνταγματική και παράνομη η νομοθετική ρύθμιση που προβλέπει ότι η ΔΕΗ θα διακόπτει την παροχή του ρεύματος σε περίπτωση κατά την οποία ο καταναλωτής δεν πληρώσει το ειδικό τέλος ακινήτων που περιλαμβάνεται στον λογαριασμό του ρεύματος.

Πάντως, το δικαστήριο επιφυλάχθηκε σε περίπτωση που το «χαράτσι» από έκτακτό που είναι σήμερα μεταβληθεί με νομοθετική ρύθμιση, σε πάγιο να κρίνει και πάλι την συνταγματικότητα ή μη της επιβολής του. Και αυτό εφόσον βέβαια προσβληθεί και πάλι η νέα νομοθετική ρύθμιση στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο.

Αναλυτικότερα, το τρίτο δεκαήμερο του Νοεμβρίου 2011 προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας οι Δικηγορικοί Σύλλογοι Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Καλαμάτας, Βόλου, Ηρακλείου, Σύρου και Καβάλας, η ΑΔΕΔΥ ο Δήμος Πυλαίας - Χορτιάτη, η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Καβάλας, το Σωματείο «Έλληνες Φορολογούμενοι», ιδιοκτήτες ακινήτων, κ.λπ. Όλοι στρέφονται κατά της από 10.10.2011 απόφασης του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών (εκδόθηκε κατ' εξουσιοδότηση του Ν. 4021/2011) με την οποία καθορίζεται ο τρόπος και η διαδικασία είσπραξης του έκτακτου ειδικού τέλους και ζητούν να ακυρωθεί.

Οι προσφεύγοντες υποστηρίζουν, μεταξύ των άλλων, ότι το έκτακτο ειδικό τέλος ακινήτων δεν είναι ειδικό τέλος, αλλά επιβολή νέου φόρου κάτι που είναι αντίθετο σε πλειάδα συνταγματικών διατάξεων (αντίθετη στα άρθρα 1, 2, 4, 5, 20, 26, 48, 78 και 101 του Συντάγματος) και στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ) που προστατεύει την ιδιοκτησία.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΣτΕ: Η διακοπή ρεύματος συνιστά παραβίαση του Συντάγματος"

Όχι Παπαϊωάννου στην άρση του απορρήτου του πόθεν έσχες βουλευτών

Ο υπουργός δικαιοσύνης αρνήθηκε να δεχθεί τροπολογίες βουλευτών για άρση προσωπικών δεδομένων στον έλεγχο Πόθεν Εσχες και πρότεινε να επεξεργαστεί το θέμα η επιτροπή θεσμών και διαφάνειας της Βουλής.

“Δεν μπορώ να δεχθώ ολομέτωπη επίθεση κατά πολιτικών” είπε ο υπουργός Δικαιοσύνης Μ. Παπαϊωάννου αναφερόμενος στις τροπολογίες που κατέθεσαν βουλευτές για άρση προσωπικών δεδομένων στον έλεγχο Πόθεν Εσχες και πρόσθεσε πως η βασική αρμοδιότητα είναι του υπουργείου Εσωτερικών.

Ο υπ. Δικαιοσύνης πρόσθεσε πως θα συνεννοηθεί για το θέμα με τον κ. Γιαννίτση και τον πρόεδρο της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας ωστε “να το βάλουμε κάτω όλοι μαζί να το δούμε” για να έρθει νέο νομοθετικό πλαίσιο “οργανωμένα, όχι βεβιασμένα”.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Όχι Παπαϊωάννου στην άρση του απορρήτου του πόθεν έσχες βουλευτών"

Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον Λαυρεντιάδη

Βαρύτατες κατηγορίες ζητά να απαγγελθούν σε βάρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 25 προσώπων, ο εισαγγελέας Γ.Δραγάτσης, ο οποίος ερεύνησε την υπόθεση των επισφαλών δανείων ύψους 701 εκατομμυρίων ευρώ, που χορήγησε η Proton Bank, σε εταιρίες που σχετίζονταν αμέσως ή εμμέσως με τον επιχειρηματία.

Με πολυσέλιδο πόρισμα που έστειλε προς τον οικονομικό εισαγγελέα Γρ.Πεπόνη, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, που διενέργησε πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση για το θέμα των επίμαχων δανείων, τα οποία χορηγήθηκαν την περίοδο που ο ίδιος ο κ.Λαυρεντιάδης ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, ζητά να ασκηθεί ποινική δίωξη σε βάρος συνολικά 26 προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση.

Σύμφωνα με το 110 σελίδων εισαγγελικό πόρισμα:

Ο επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, τέσσερα εκτελεστικά μέλη του ΔΣ της τράπεζας και της Επιτροπής Πιστοδοτήσεων της Proton Bank και 15 ιδιοκτήτες εταιριών που έλαβαν τα επίμαχα δάνεια 701 εκατομμυρίων πρέπει να διωχθούν για τα κακουργήματα της εγκληματικής οργάνωσης, απάτης από κοινού σε συνδυασμό με τις διατάξεις του νόμου με 1608/50 «Περί καταχραστών δημοσίου χρήματος» και της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομη δραστηριότητα.

Ο κ. Δραγάτσης ζητά να ασκηθεί επιπλέον δίωξη στον κ. Λαυρεντιάδη για την κατηγορία της υπεξαίρεσης που αφορά ποσό 54 εκατομμυρίων ευρώ.

Τέλος, ζητά να διωχθούν για το αδίκημα της «άμεσης συνέργειας σε νομιμοποίηση από παράνομη δραστηριότητα», έξι πρόσωπα- υπάλληλοι της εταιρίας ALAPIS.

Η έρευνα του κ. Δραγάτση ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο και στο πλαίσιο της εξέτασης της υπόθεσης ο επιχειρηματίας επέστρεψε στην τράπεζα 51 εκατομμύρια ευρώ προ μηνών, ενώ έχουν δεσμευτεί 160 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς του στην Ελβετία.

Μέχρι και πριν λίγες ημέρες, πληροφορίες ήθελαν τους εκπροσώπους του επιχειρηματία να διαβεβαιώνουν ότι ο κ. Λαυρεντιάδης προτίθεται να επιστρέψει στην τράπεζα 74 εκατομμύρια ευρώ και ότι με την έκδοση εγγυητικών που θα προσκόμιζε, το συνολικώς καταβλητέο ποσό θα έφθανε τα 100 εκατομμύρια.

Η φημολογούμενη, όμως, πρόθεση του επιχειρηματία φαίνεται να ήταν σε συνάρτηση με την αποδέσμευση των χρημάτων της Ελβετίας, που λέγεται ότι ζήτησε, γεγονός που αρνήθηκε κατηγορηματικά η εισαγγελία.
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για τον Λαυρεντιάδη"

Forbes: Η Ελλάδα παραμένει μία από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου


Με τίτλο «Τα καλύτερα της Ελλάδας – αλλά θα έπρεπε να πάτε;» το περιοδικό Forbes κάνει ένα αφιέρωμα στις ομορφιές της χώρας μας.
«Παρά τις συνεχείς αναταραχές, την οικονομική κρίση και τα μέτρα λιτότητας, η Ελλάδα η παραμένει ένας από τους πιο γραφικούς και ελκυστικούς προορισμούς στο κόσμο», αναφέρει.
Το μόνο πρόβλημα που απασχολεί τους παραθεριστές, είναι εάν οι απεργίες και οι διαδηλώσεις θα καταστρέψουν τις διακοπές τους. Την απάντηση δίνει η ελληνικής καταγωγής Ileana Von Hirsch από το Λονδίνο, η οποία ασχολείται με τα τουριστικά.
«Κατά τη γνώμη μου οι Έλληνες θα προσπαθήσουν να έχουν μια καλή τουριστική σεζόν φέτος. Και ακόμη κι αν υπάρξουν διαδηλώσεις, αυτές γίνονται στο κέντρο της Αθήνας».
Όσο για τις απεργίες στα αεροδρόμιο και τα λιμάνια, η Ileana Von Hirsch τονίζει ότι δεν πρόκειται μόνο για φαινόμενο της Ελλάδας και πως η δική της χειρότερη εμπειρία με καθυστέρηση πτήσης, ήταν στη Γερμανία.
Μιλώντας για τις ιδιαιτερότητες κάθε νησιού, η Ileana Von Hirsch προτείνει προορισμούς ανάλογα με τα ενδιαφέροντα. «Για όσους ψάχνουν ησυχία, προφανώς όχι η Μύκονος». Για νυχτερινή ζωή προτείνει Σαντορίνη, Μύκονο και Πάρο, ενώ για ήσυχα νησάκια την Αμοργό, τη Σέριφο, την Ιθάκη, τη Σίφνο και τα Κουφονήσια.
«Τι εντυπωσιάζει περισσότερο τους επισκέπτες στην Ελλάδα;» αναρωτιέται ο δημοσιογράφος. «Το πόσο εθιστική είναι! Ακόμη και φέτος με όλα τα αρνητικά δημοσιεύματα, οι κρατήσεις είναι αυξημένες σε σχέση με πέρυσι. Μόλις κολυμπήσεις στη θάλασσα και απολαύσεις την ξέγνοιαστη ζωή στο νησί, δεν υπάρχει γυρισμός!», απαντά με ενθουσιασμό η Ileana Von Hirsch, η οποία διαχειρίζεται μια τουριστική ιστοσελίδα.


Διαβάστε Περισσότερα » "Forbes: Η Ελλάδα παραμένει μία από τις πιο όμορφες χώρες του κόσμου"

Κατηγορούν Βελόπουλο για καταθέσεις 400.000 ευρώ στο εξωτερικό

Σε πρωτοφανή αποκάλυψη προχωρά η εφημερίδα "Παρασκευή + 13", δίνοντας στη δημοσιότητα ένα ακόμα όνομα που εν μέσω οικονομικής κρίσης φυγάδευσε στο εξωτερικό μεγάλο χρηματικό ποσό.
Μετά τον σύζυγο της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρο Κούβελο που "έβγαλε" από ελληνικούς καταθετικούς λογαριασμούς ένα εκατομμύριο δολάρια και παρά τις διαβεβαιώσεις του προέδρου της Βουλής, Φίλιππου Πετσάλνικου ότι "δεν υπάρχει Έλληνας βουλευτής που να έχει στείλει σε ξένες τράπεζες εμβάσματα", η εφημερίδα "Παρασκευή + 13" αποκαλύπτει ότι και βουλευτής Θεσσαλονίκης του ΛΑΟΣ Κυριάκος Βελόπουλος, "έδιωξε" στο εξωτερικό 400.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, στο δημοσίευμα αναφέρεται ότι πριν από λίγους μήνες ο βουλευτής που διατηρούσε, σύμφωνα με το "πόθεν έσχες" του, δύο λογαριασμούς σε ελληνικές τράπεζες, μετέφερε σχεδόν όλα του τα χρήματα, αλλά και άλλα που προέκυψαν πιθανότατα από άλλες πηγές (π.χ. πώληση ακινήτου) σε τράπεζα του εξωτερικού.
Το όνομα του Κυριάκου Βελόπουλου περιλαμβάνεται στη λίστα των δέκα προσώπων, νυν και πρώην βουλευτών και ευρωβουλευτών, αλλά και συζύγων τους που εξήγαγαν πάνω από 100.000 ευρώ το 2011 την περίοδο μάλιστα που συζητούνταν το ενδεχόμενο χρεοκοπίας της χώρας.
Την περίοδο αυτή, ο βουλευτής του ΛΑΟΣ με συγκεκριμένες τραπεζικές κινήσεις άδειασε τους λογαριασμούς του και μετέφερε σχεδόν όλα τα χρήματά του σε ευρωπαϊκή τράπεζα.
Το ζήτημα φαίνεται να αποκτά τεράστιες διαστάσεις, καθώς το ποσό των 400.000 ευρώ είναι πολύ υψηλότερο από τις καταθέσεις του που σύμφωνα με το "πόθεν έσχες" που υπέβαλε στη Βουλή το 2010.
Συγκεκριμένα, ο κ. Βελόπουλος δήλωσε στο "πόθεν έσχες" του ότι σε μία τράπεζα διατηρούσε 37.547 ευρώ, σε μία άλλη 46.106 ευρώ, ενώ τα μετρητά του ήταν 145.000 ευρώ. Δηλαδή, συνολικά οι τραπεζικές καταθέσεις, μαζί με τα μετρητά δεν ξεπερνούσαν τις 230.00 ευρώ.
Η ενέργεια μάλιστα αυτή έρχεται σε μία περίοδο που το κόμμα του κ. Βελόπουλου ήταν από τους πρωτεργάτες της στήριξης του μνημονίου, αλλά και των συνεχών εκκλήσεων να μην μεταφέρονται χρήματα στο εξωτερικό ή να επιστραφούν τα δισεκατομμύρια ευρώ που διοχετεύτηκαν έξω με το ξέσπασμα της κρίσης.

Απάντηση - διάψευση διά στόματος του βουλευτή
Ο βουλευτής του ΛΑΟΣ μιλώντας στο ellispoint.gr διέψευσε κατηγορηματικά το δημοσίευμα λέγοντας: "Δεν έχω στείλει πουθενά 400.00 ευρώ, δεν έχω συνηθίσει να απολογούμαι για πράγματα που δεν έχω κάνει".
Πιο αναλυτικά, σε επίσημη ανακοίνωσή του υπογραμμίζει: "Είναι 100.000 ευρώ το Μάρτιο και 100.000 τον Ιούνιο, τα οποία επεστράφησαν τον Αύγουστο.
Τα χρήματα αυτά βγήκαν στο εξωτερικό για επαγγελματική δραστηριότητα δεδομένου ότι διατηρώ εταιρεία στη Γερμανία όμως επεστράφησαν πίσω όλα τον Αύγουστο.
Πρόκειται για 200.000 ευρώ και όχι για 400.000 ευρώ και δεν είναι για εξαγωγή συναλλάγματος, είναι για εταιρεία. Τα χρήματα είναι όλα στην Ελλάδα και είναι νόμιμα και δηλωμένα στο πόθεν έσχες".
Ακόμη, προανήγγειλε προσφυγή του στη Δικαιοσύνη, για το σχετικό δημοσίευμα, σημειώνοντας: "Επειδή ποτέ δε σύρομαι από οτιδήποτε, το λόγο πλέον έχει η ελληνική δικαιοσύνη".

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατηγορούν Βελόπουλο για καταθέσεις 400.000 ευρώ στο εξωτερικό"

Δεσμεύτηκε τραπεζικός λογαριασμός με υπόλοιπο 20,20 ευρώ!

Για χρέη στην εφορία

Είχε ληξιπρόθεσμες οφειλές προς το δημόσιο ύψους 6.754 ευρώ και από την εφορία δεσμεύτηκε τραπεζικός λογαριασμός του με υπόλοιπο 20,20 ευρώ. Τα παραπάνω επιβεβαιώνονται, σε έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή όταν η υπόθεση συγκεκριμένου οφειλέτη έγινε αντικείμενο κοινοβουλευτικού ελέγχου.

Για την υπόθεση αυτή είχε καταθέσει ερώτηση ο βουλευτής του ΛΑΟΣ Κωνσταντίνος Αϊβαλιώτης, ζητώντας να ενημερωθεί αν πράγματι ΔΟΥ επέβαλε κατάσχεση τραπεζικής κατάθεσης στην EFG EUROBANK ERGASIAS για οφειλές συγκεκριμένου πολίτη προς το δημόσιο.

Όπως ενημερώνει με το έγγραφο του ο αναπληρωτής υπουργός, η ΔΟΥ επέβαλε αναγκαστική κατάσχεση στους τραπεζικούς λογαριασμούς του οφειλέτη για ποσό ληξιπρόθεσμων οφειλών 6.754,32 ευρώ. Μετά από θετική δήλωση της τράπεζας, στην οποία αναφέρεται η ύπαρξη τραπεζικού λογαριασμού του συγκεκριμένου οφειλέτη με υπόλοιπο 20,20 ευρώ, αυτό δεσμεύτηκε και αποδόθηκε στη ΔΟΥ.

Ο κ. Οικονόμου θυμίζει ότι με το άρθρο 24 του Ν. 2951/2001 έχει προβλεφθεί η άρση του απορρήτου των κάθε μορφής καταθέσεων σε πιστωτικά ιδρύματα, για την ικανοποίηση κάθε δανειστή που έχει δικαίωμα κατάσχεσης της περιουσίας του οφειλέτη του και για το χρηματικό ποσό που απαιτείται για την ικανοποίησή του.

Θυμίζει, επίσης, ότι με την έννοια του όρου «δανειστής», εξομοιώνεται και το δημόσιο, το οποίο σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Δημοσίων Εσόδων για τις ληξιπρόθεσμες απαιτήσεις του μπορεί να επιβάλλει το αναγκαστικό μέτρο της κατάσχεσης στα χέρια τρίτου. Αναφέρει ακόμη και ότι ο Κώδικας Δημοσίων Εσόδων ορίζει ότι με την κοινοποίηση του κατασχετηρίου στον τρίτο επέρχεται αναγκαστική εκχώρηση της κατασχεθείσας χρηματικής απαίτησης στο δημόσιο και δεν προβλέπεται άρση της κατάσχεσης πριν την εξόφληση του χρέους για το οποίο επιβλήθηκε.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεσμεύτηκε τραπεζικός λογαριασμός με υπόλοιπο 20,20 ευρώ!"

Δεν είχε δηλώσει το λογαριασμό στην Αγγλία με το 1 εκ. ο Κούβελος

Νέα τροπή παίρνει το θέμα με το ένα εκατομμύριο που έβγαλε στο εξωτερικό ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, καθώς δεν είχε δηλώσει το λογαριασμό της Αγγλίας στο κοινό πόθεν έσχες με την πρόεδρο της Δημοκρατικής Συμμαχίας!

Αυτό αποκάλυψε ο πρόεδρος της αρμόδιας Επιτροπής της Βουλής, Βαγγέλης Αργύρης, λέγοντας ότι «από τον έλεγχο προέκυψε ότι η δήλωση περιουσιακής κατάστασης που υποβλήθηκε στις 30/6/2011 δεν αναφέρθηκε ο τραπεζικός λογαριασμός του κ. Κούβελου στον οποίο πήγε το 1.000.000 δολάρια στις 4/3/2011».

Ο κ. Αργύρης είπε ακόμα ότι με επιστολή που έστειλε στην Επιτροπή, ο Ισίδωρος Κούβελος ισχυρίζεται ότι «εκ παραδρομής» δεν δήλωσε το ένα εκατομμύριο -όπως όφειλε- στην κοινή δήλωση πόθεν έσχες που υποχρεωτικά κάνει μαζί με την Ντόρα Μπακογιάννη.

Ο κ. Κούβελος δηλώνει ακόμα ότι το ένα εκατομμύριο προήλθε από ρευστοποίηση μετοχών στις ΗΠΑ, τις οποίες είχε δηλώσει, ωστόσο παρέλειψε να δηλώσει τον αριθμό του λογαριασμού οπου κατατέθηκαν. Επαναλαμβάνει όμως ότι το ποσό το διέθεσε για την αγορά πλοίου στο Λονδίνο. Μάλιστα, συμπληρώνει, συνδικαιούχος στο λογαριασμό της τράπεζας του Λονδίνου όπου μεταφέρθηκαν τα χρήματα είναι και ο γιος του, ενώ στον λογαριασμό υπήρχαν και 12.000 λίρες Αγγλίας.

Για αδιάσειστα στοιχεία που έχουν κατατεθεί στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής και επιβεβαιώνουν και το Πόθεν και το Έσχες, κάνει λόγο ο επιχειρηματίας Ισίδωρος Κούβελος σε γραπτή δήλωσή του, υποστηρίζοντας ταυτόχρονα ότι «μοναδικός στόχος των ήταν η σπίλωση της γυναίκας μου».

«Αποδείχθηκε με αδιάσειστα στοιχεία μετά το προσύμφωνο αγοράς του πλοίου, που κατέθεσα στην επιτροπή της Βουλής, ότι η συμφωνία ναυπήγησης πλοίου υπάρχει και διαψεύστηκαν όλοι όσοι ισχυρίστηκαν ότι επιχειρήθηκε εξαγωγή χρημάτων λόγω κρίσης», τονίζει στην ίδια δήλωση ο κ. Κούβελος και συνεχίζει:

«Αποδείχθηκε επίσης ότι ήταν πλήρως δηλωμένη τόσο η προέλευση αυτών των χρημάτων (από μετοχές στις ΗΠΑ) όσο και οι πράξεις ρευστοποίησής τους. Αποδείχθηκε λοιπόν ότι και το «Πόθεν» υπάρχει και το «Έσχες».

Ο κ. Κούβελος «απαντά» και στις κατηγορίες για απόκρυψη του τραπεζικού του λογαριασμού στο Λονδίνο και για ανακριβή δήλωση στο «πόθεν έσχες» του, λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Ο σχετικός τραπεζικός λογαριασμός στο Λονδίνο που ανοίχθηκε το Μάρτιο του 2011 για την αγορά του πλοίου θεώρησα ότι θα έπρεπε να δηλωθεί στη δήλωση που αφορά το οικονομικό έτος 2011.

Δεν υπήρχε άλλωστε κανένας λόγος να μην περιλάβω χρήματα τα οποία υπήρχαν στο Πόθεν Έσχες και εμφανίζονταν και σ' αυτή τη δήλωση μέσω της ρευστοποίησης των μετοχών».

Και ο κ. Κούβελος καταλήγει:

«Παρά το γεγονός ότι αναγνωρίζεται ότι δεν υπάρχει επαύξηση της περιουσίας μου που δεν δικαιολογείται, προκειμένου να καλυφθούν ατυχέστατοι χειρισμοί που έγιναν από την αρχή και είχαν ως μοναδικό στόχο την σπίλωση της γυναίκας μου, η φαρσοκωμωδία συνεχίζεται.

Ως εδώ. Ζητώ το θέμα να πάει στον εισαγγελέα, προκειμένου να μπορέσω κι εγώ να αποδείξω τα προφανή».

Αξίζει να σημειωθεί πάντως ότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Επιτροπής, η παράλειψη της δήλωσης του ποσού στο πόθεν έσχες εγείρει θέμα εφαρμογής του άρθρου 3 του νόμου 3213 / 2003, που σημαίνει ακόμη και παραπομπή στον Εισαγγελέα Εφετών!

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν είχε δηλώσει το λογαριασμό στην Αγγλία με το 1 εκ. ο Κούβελος"

Μανιάτης: «Υπάρχουν οκτώ προσφορές εταιρειών για έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη»

Το ερχόμενο φθινόπωρο η Ελλάδα θα γνωρίζει αν και πού υπάρχει πετρέλαιο και φυσικό αέριο, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός Ενέργειας Γιάννης Μανιάτης, μετά την ενημέρωση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο επισημαίνοντας ότι υπάρχουν οκτώ προσφορές εταιρειών για σεισμικές έρευνες.

Ο υφυπουργός ενημέρωσε τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για την κατάθεση οκτώ προσφορών από μεγάλες εταιρείες για σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και τη Νότια Κρήτη κάνοντας λόγο για «μήνυμα αξιοπιστίας προς τους επενδυτές και υπευθυνότητας και σοβαρότητας προς τον ελληνικό λαό».

Ο υφυπουργός Ενέργειας εκτίμησε ότι όλα τα έσοδα που θα προκύψουν θα στηρίξουν την ελληνική οικονομία και ευχαρίστησε προσωπικά τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την στήριξή τους καθώς, όπως είπε, «τα ζητήματα αυτά είναι διαχρονικά και με εθνική σημασία που ξεπερνάει πρωθυπουργούς και κυβερνήσεις και άπτεται όλων των γενεών».

Ο κ. Μανιάτης ανακοίνωσε ακόμη ότι μέχρι το καλοκαίρι θα δοθούν στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία για τις έρευνες υδρογονανθράκων που συνιστούν το Εθνικό Αρχείο Υδρογονανθράκων υπογραμμίζοντας ότι οι επερχόμενες εκλογές δεν θα μπλοκάρουν τους σχεδιασμούς και τα χρονοδιαγράμματα που έχουν τεθεί.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μανιάτης: «Υπάρχουν οκτώ προσφορές εταιρειών για έρευνες σε Ιόνιο και Κρήτη»"

Nouvel Observateur: Κανείς λαός δεν θα άντεχε, όσα έχουν υποστεί οι Έλληνες

Ο Γαλλικός Τύπος, στην συντριπτική πλειοψηφία του έχει πλέον ταχθεί υπέρ του ελληνικού λαού και κατά των σκληρών μέτρων.
Έτσι, μετά το συγκλονιστικό άρθρο της Liberation αλλά και αρκετά άλλα δημοσιεύματα που σας έχει παρουσιάσει το Mediagate τις τελευταίες εβδομάδες, ένα ακόμα έρχεται να ταχθεί στο πλευτό του ελληνικού λαού.
''Όχι στη λιτότητα'', τονίζει ο αντιπρόεδρος του κόμματος MoDem του Francois Bayrou, Jean-Luc Bennahmias σε κείμενό του στην ηλεκτρονική σελίδα του Nouvel Observateur.
''Κανείς λαός δεν θα μπορούσε να αντέξει όσα έχουν υποστεί οι Έλληνες σήμερα: είναι οργισμένοι και τους καταλαβαίνουμε'', λέει ο Bennahmias.
Στο κείμενό του ο αντιπρόεδρος του MoDem τονίζει ότι το νέο μνημόνιο και τα αυστηρά μέτρα δεν πρόκειται να δώσουν καμία απάντηση στην κρίση, καθώς ως τώρα ο μόνος τους ορίζοντας είναι η ''ύφεση και η μετανάστευση για πολλούς έλληνες πολίτες''.
Ως λύσεις στην κρίση ο Bennahmias προτείνει, μεταξύ άλλων, τη φορολόγηση της εκκλησίας, των υχηλών συντάξεων και τη μείωση των μισθών των βουλευτών...
Τέλος καλεί την Ευρώπη να ''αλλάξει τρόπο σκέψης και να βρει μια λύση, και να πάψει να λειτουργεί σαν να μην υφίσταται κοινωνική κρίση''. ''Η λιτότητα δεν μπορεί να είναι η μοναδική λύση'', υπογραμμίζει.

mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Nouvel Observateur: Κανείς λαός δεν θα άντεχε, όσα έχουν υποστεί οι Έλληνες"

Κατολίσθηση στο δρόμο Τρίπολης-Καλαμάτας

Τεράστια προβλήματα κυκλοφορίας σημειώνονται από χθες στο δρόμο από Τρίπολη προς Καλαμάτα, λόγω κατολίσθησης του οδοστρώματος.

Ο δρόμος φαίνεται ότι συνεχίζει να κατολισθαίνει με κίνδυνο να χειροτερέψει η κατάσταση, σε ενδεχόμενη συνέχιση της κακοκαιρίας.

Οι Αρχές παρακολουθούν στενά το σημείο, ενώ υπάρχει και σήμανση προειδοποίησης για τους οδηγούς.

Προληπτικά δόθηκε στην κοινοπραξία «ΜΟΡΕΑΣ Α.Ε.», που κατασκευάζει τον καινούργιο δρόμο στην περιοχή, η εντολή να κατασκευάσει γρήγορα παράπλευρο δρόμο, προκειμένου αν εξελιχθεί το φαινόμενο της καθίζησης - κατολίσθησης να μη δημιουργηθεί πρόβλημα αποκλεισμού της Μεσσηνίας

perifereianews.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατολίσθηση στο δρόμο Τρίπολης-Καλαμάτας"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news