facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2012

Οι 200 βουλευτές των 7000 ευρώ/μήνα ψήφισαν επίδομα ανεργίας 359 ευρώ

Κατά 22% μειώνεται το επίδομα ανεργίας, όπως και όλα τα υπόλοιπα επιδόματα του ΟΑΕΔ, καθώς συμπαρασύρεται από την αντίστοιχη μείωση του κατώτατου μισθού.
Το παραπάνω προβλέπεται στη σχετική υπουργική απόφαση που υπεγράφη, ενώ η μείωση θα ισχύσει από τις 12 Μαρτίου και θα έχει ως αποτέλεσμα το βασικό επίδομα ανεργίας να μειωθεί στα 359 ευρώ το μήνα, από 461 ευρώ που είναι σήμερα και θα αφορά περίπου 270.000 ανέργους που το λαμβάνουν.

Να σημειωθεί πως χθες ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης, μιλώντας σε δημοσιογράφους, είχε τονίσει πως εξετάζεται η εξαίρεση ορισμένων κατηγοριών ανέργων από τη μείωση, κάτι που ωστόσο δεν προβλέπεται στην υπουργική απόφαση.

Σύμφωνα με πηγές από το υπουργείο Εργασίας, η υπογραφή της εν λόγω υπουργικής απόφασης ήταν επιβλεβλημένη ενόψει της σημερινής συνεδρίασης του Eurogroup, όπου συζητήθηκε η επικύρωση του νέου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα. Πάντως παραμένει ανοιχτό το παραθύρο για ευνοϊκές ρυθμίσεις σε ορισμένες κατηγορίες επιδομάτων, στο πλαίσιο διαπραγματεύσεων των ηγεσιών των υπουργείων Εργασίας και Οικονομικών με την τρόικα.

Την προηγούμενη Παρασκευή το υπουργείο Εργασίας κατέθεσε τροπολογία η οποία προέβλεπε την αποσύνδεση σειράς παροχών, προσαυξήσεων σύνταξης, αλλά και εισοδηματικών κριτηρίων, που συνδέονται με το ημερομίσθιο του ανειδίκευτου εργάτη, το οποίο μειώθηκε κατά 22%.

greenmarkets.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι 200 βουλευτές των 7000 ευρώ/μήνα ψήφισαν επίδομα ανεργίας 359 ευρώ"

Σόιμπλε:«Ίσως και σήμερα η αποδέσμευση του πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα»

Πιθανώς σήμερα ενδέχεται να αποφασιστεί η αποδέσμευση του δεύτερου πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα, ανέφερε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, προσερχόμενος στη Σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στις Βρυξέλλες.

«Αν η Ελλάδα πληροί τους όρους που έχουν τεθεί, μπορούμε να αποφασίσουμε σήμερα να ανάψουμε το πράσινο φως σε όσα χρειάζονται για να προχωρήσει η ανταλλαγή ελληνικών ομολόγων που κατέχουν ιδιώτες πιστωτές», δήλωσε ο Σόιμπλε.

«Όσα έχω ακούσει μέχρι στιγμής φαίνεται να δείχνουν ότι η Ελλάδα έχει κάνει προόδους. Γι' αυτό το λόγο πιστεύω ότι σήμερα θα κάνουμε ένα μεγάλο βήμα εμπρός», πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, το ΔΝΤ αλλά και ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών Φρανσουά Μπαρουέν χαιρέτισαν σήμερα τις πρόσφατες προσπάθειες της Ελλάδας να προχωρήσει σε μεταρρυθμίσεις και άνοιξαν την πόρτα για την αποδέσμευση του νέου πακέτου στήριξης της χώρας.

«Έχουμε καλές πληροφορίες για την πρόοδο των δεσμεύσεων της Ελλάδας. Βαδίζουμε προς τη σωστή κατεύθυνση», δήλωσε ο Μπαρουέν.

Από την πλευρά της η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ εμφανίστηκε αισιόδοξη και ανέφερε ότι: «Θα εξετάσουμε τις προόδους που έχουν σημειωθεί από τις ελληνικές αρχές. Προς το παρόν έχω μία αρκετά θετική εντύπωση από τις εργασίες που έχουν γίνει».

Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, αν το Eurogroup κρίνει ότι η Ελλάδα έχει υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις που της είχαν ζητηθεί και έχει προχωρήσει σε περικοπές δαπανών, η διαδικασία για την αποδέσμευση, τουλάχιστον, μέρους της βοήθειας θα ληφθεί μέσα στην ημέρα.

Αισιόδοξοι ότι η κρίση χρέους που ταλανίζει επί δύο χρόνια την Ευρώπη βρίσκεται σε τροχιά επίλυσης εμφανίστηκαν και οι κ.κ. Ρόμπάι και Μπαρόζο λίγες ώρες πριν τη Σύνοδο Κορυφής.

«Δεν λέω πως έχουμε βγει τελείως από τη δίνη, όμως υπάρχει μία αποφασιστική καμπή στην κρίση», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρόεδρος της ΕΕ Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανέφερε πως «η κρίση βρίσκεται ακόμη εδώ», σημειώνοντας όμως ότι «τώρα έχουμε την δυνατότητα μίας αλλαγής των προοπτικών».

Βενιζέλος: «Πολύ καλά η προσφορά για το PSI. Περιμένουμε ανταπόκριση…»

Μήνυμα στις αγορές έστειλε ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης και Υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος κατά την άφιξη του στο Eurogroup στις Βρυξέλλες.

«Ύστερα από τις αποφάσεις του προηγούμενου Eurogroup σχετικά με την υιοθέτηση του νέου προγράμματος στήριξης της ελληνικής οικονομίας και την επίσημη έναρξη του PSI, περιμένουμε την ανταπόκριση της αγοράς», είπε ο κύριος Βενιζέλος και πρόσθεσε ότι έχει συμφωνηθεί η συγκεκριμένη μορφή της ανταλλαγής ομολόγων με τον ιδιωτικό τομέα.

«Όλοι αντιλαμβάνονται πολύ καλά πως έχουμε τέσσερα πολύ σημαντικά και ελκυστικά δεδομένα: Την συγχρηματοδότηση, το Αγγλικό δίκαιο, το sweetener (πληρωμή 30 δις. ευρώ σε ρευστό) και την ρήτρα ΑΕΠ».

«Αυτή είναι μια πολύ καλή, μια μοναδική προσφορά. Είμαι βέβαιος πως η αγορά αντιλαμβάνεται πάρα πολύ καλά πόσο ξεκάθαρο είναι το μήνυμα μου», είπε ο κύριος Βενιζέλος.

Eurogroup: «Να επανεξετάσουν τα κράτη τη φορολογική τους πολιτική»...

Νωρίτερα, το protothema.gr μετέδιδε ότι τα βασικά σημεία της σημερινής συνάντησης των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης είναι η παραπομπή της λήψης απόφασης για την έγκριση του νέου «ελληνικού» πακέτου στήριξης για την επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup, στις 12 Μαρτίου, αλλά και η πιο ορατή παρά ποτέ διαμόρφωση «ισορροπιών» και τάσεων στις τάξεις των Ευρωπαίων.

Στην ατζέντα της κρίσιμης συνάντησης βρίσκεται η Ελλάδα, αλλά και η προπαρασκευή της Συνόδου Κορυφής που ακολουθεί και στην οποία οι Ευρωπαίοι ηγέτες καλούνται να αποφασίσουν κατά πόσον θα οδηγηθούν σε μιαν απόφαση, σε μια κοινή γραμμή για την ενίσχυση των Ταμείων Στήριξης, των κεφαλαίων που θα χρειαστούν για να στηριχθεί η ευρωπαϊκή οικονομία και οι προβληματικές της χώρες. Δείτε εδώ σχετικό ρεπορτάζ

Η κατάσταση, έτσι όπως διαμορφώνεται, έχει να κάνει με τις ενστάσεις που εξακολουθούν να εγείρουν η Γερμανία και οι χώρες - δορυφόροι της, με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τους ομολόγους του της Ολλανδίας, της Φινλανδίας και του Λουξεμβούργου να τηρούν κοινή στάση και να πιέζουν ώστε να μην υπάρξει σαφής απόφαση σήμερα για την Ελλάδα, αλλά να παραπεμφθεί για τις 12 Μαρτίου, ώστε να έχει ήδη ολοκληρωθεί -και αποτιμηθεί- η διαδικασία της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους. Από την επιτυχία ή μη του PSI θα κριθεί εν ολίγοις εάν οι Γερμανοί και η αυλή τους θα δεχθούν να συμμετάσχουν σε μια νέα χρηματοδότηση της χώρας. Εάν υπάρχει δηλαδή λόγος να «μπουν» λεφτά στην Ελλάδα...

Το παράδοξο είναι πως ενώ ο πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου και πρόεδρος του Εurogroup Ζαν -Κλοντ Γιούνκερ, εμφανίζεται σίγουρος για την τυπική έγκριση του ελληνικού προγράμματος και για εκταμίευση των πρώτων δόσεων πριν το τέλος Μαρτίου, την ίδια ώρα ο υπουργός του των Οικονομικών , Λικ Φρίντεν, κινείται αυτόνομα και προσχώρησε στην «σκληρή γραμμή» προς την Ελλάδα.

Την ίδια ώρα στη Σύνοδο Κορυφής οι Γερμανοί καλούνται να αποδείξουν πως αναλαμβάνουν μέρος των ευθυνών που τους αναλογούν ως κυρίαρχη οικονομία της Ευρώπης. Ούτως ή άλλως η Γερμανία έχει βρεθεί ήδη, από τους συμμάχους της στα διεθνή φόρα, στον «τοίχο» για τα κεφάλαια των Μηχανισμών Στήριξης.

Έτσι, με βάση το προσχέδιο της Συνόδου Κορυφής που ήδη διέρρευσε προς τα διεθνή ΜΜΕ, περιλαμβάνονται παράμετροι για την προώθηση της απαιτούμενης δημοσιονομικής προσαρμογής αλλά παράλληλα και για την ανάληψη πολιτικών «για την τόνωση της ανάπτυξης και της απασχόλησης».

Συγκεκριμένα, στο προσχέδιο αναγράφεται πως οι βασικοί πυλώνες της οικονομικής στρατηγικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την έξοδο από την κρίση και την ενίσχυση της ανάπτυξης στην ευρωζώνη είναι η προώθηση διαφοροποιημένων πολιτικών δημοσιονομικής προσαρμογής, οι οποίες θα είναι “φιλικές” προς την ανάπτυξη, η αποκατάσταση της δανειοδότησης στην οικονομία, ο εκσυγχρονισμός της δημόσιας διοίκησης και η αντιμετώπιση της ανεργίας και των κοινωνικών επιπτώσεων της κρίσης.

Ιδιαίτερη μνεία πρέπει πάντως να γίνει στο τμήμα εκείνο του κειμένου που περιγράφει πως «η δημοσιονομική προσαρμογή πρέπει να επιτευχθεί με πολιτικές που θα είναι ευαίσθητες απέναντι στην κατάσταση του κάθε κράτους-μέλους»!

Επίσης τονίζεται πως τα κράτη-μέλη πρέπει να επανεξετάσουν τη φορολογική τους πολιτική, ενώ όσον αφορά στην αύξηση της απασχόλησης, τα κράτη-μέλη καλούνται να κάνουν πιο εύκολη και ελκυστική για τους εργοδότες την πρόσληψη νέων υπαλλήλων και να βελτιώσουν όπου είναι απαραίτητο τους μηχανισμούς καθορισμού των μισθών...

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε:«Ίσως και σήμερα η αποδέσμευση του πακέτου βοήθειας για την Ελλάδα»"

Άννα Βαγενά 'Περπατήστε για να δείτε την Αθήνα της ντροπής' (ΒΙΝΤΕΟ)


Μία άλλη ομιλία στη βουλή. Η Αννα Βαγενά, στη πρώτη εμφάνιση στο κοινοβουλευτικό βήμα, μίλησε σε «απλά ελληνικά» …τους τα είπε λαϊκά!
Μίλησε για τους πολιτικούς που δεν ξέρουν πως ζει ο κόσμος! Για κάποιους που αρπάζουν τα εκατομμύρια και τα «χρεώνουν» στον Έλληνα!
Μάλιστα η κυρία Βαγενά τόνισε ότι ενώ θα πρέπει να αισθάνεται χαρούμενη που μπορεί να πληρώνει τους εργαζόμενούς της με λιγότερα χρήματα αντιθέτως λυπάται…
Η ηθοποιός κυρία Αννα Βαγενά έκανε ίσως τη πλέον βραχύβια θητεία που είχε ποτέ βουλευτής του ΠαΣοΚ. Ορκίσθηκε βουλευτής του ΠαΣοΚ, την Κυριακή, (12/2/2012) στις 12.30 μετά το μεσημέρι και διαγράφηκε από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα μισή ώρα μετά τα μεσάνυχτα της Κυριακής, με απόφαση του Γ. Παπανδρέου γιατί καταψήφισε το μνημόνιο



tsantirinews.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ:Μήνυση κατέθεσε η ανεξάρτητη Βουλευτής Α Αθήνας Άννα Βαγενά
Διαβάστε Περισσότερα » "Άννα Βαγενά 'Περπατήστε για να δείτε την Αθήνα της ντροπής' (ΒΙΝΤΕΟ)"

ΟΑΣΑ:Τροποποίηση και αλλαγή δρομολογίων γραμμών Χ40 - Χ41

Στην τροποποίηση της διαδρομής και την αύξηση των ημερήσιων δρομολογίων των λεωφορειακών γραμμών Χ40 και Χ41 ΟΑΚΑ- ΑΧΑΡΝΑΙ- ΟΛΥΜΠΙΑΚΟ ΧΩΡΙΟ προχωρά από την Πέμπτη 1 Μαρτίου ο ΟΑΣΑ.

Οι λεωφορειακές γραμμές θα κινούνται κυκλικά από το Ολυμπιακό χωριό μέχρι τον σταθμό του Προαστιακού Σιδηροδρόμου ΣΚΑ-ΑΧΑΡΝΑΙ και δεν θα διέρχονται από το τμήμα της διαδρομής μέσω της Αττικής Οδού έως το ΟΑΚΑ.

Με τη νέα ρύθμιση, το σύνολο των ημερήσιων δρομολογίων αυξάνεται κατά 25% περίπου και με αυτό τον τρόπο η ενιαία συχνότητα των δρομολογίων και στις δύο γραμμές βελτιώνεται σε 10 λεπτά τις ώρες αιχμής.

Οι επιβάτες που επιθυμούν να μετακινηθούν από και προς την περιοχή του ΟΑΚΑ μπορούν να μετεπιβιβάζονται στον προαστιακό σιδηρόδρομο (σταθμός προαστιακού ΣΚΑ-ΑΧΑΡΝΑΙ και σταθμός προαστιακού ΝΕΡΑΤΖΙΩΤΙΣΣΑ) χρησιμοποιώντας το ίδιο εισιτήριο (ενιαίο, χρονικής διάρκειας 90 λεπτών).
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΣΑ:Τροποποίηση και αλλαγή δρομολογίων γραμμών Χ40 - Χ41"

Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων - Κάθε 1η Ιανουαρίου θα αναπροσαρμόζονται

Με νόμο αποκλείεται η μεταφορά πόρων από τον προϋπολογισμό σε περίπτωση ελλείμματος του ταμείου


Σε βελτιωτικές παρεμβάσεις προχωρά με σειρά τροπολογιών που κατέθεσε σήμερα, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιώργος Κουτρουμάνης, στον εφαρμοστικό νόμο των Υπουργείων Υγείας και Εργασίας, που συζητείται στη Βουλή και στον οποίο περιλαμβάνεται η ενοποίηση των επικουρικών Ταμείων. Με τροπολογία στο άρθρο 42 καθορίζεται ο τρόπος υπολογισμού της σύνταξης και των αναπροσαρμογών στα ελλειμματικά ταμεία.

Οι συντάξεις των ελλειμματικών ταμείων θα αναπροσαρμόζονται από την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους με απόφαση του υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, ύστερα από τεκμηριωμένη πρόταση της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής. 

Ο έλεγχος θα επαναλαμβάνεται σε τριμηνιαία βάση και θα γίνονται οι αναγκαίες προσαρμογές, ώστε να μην εμφανίζεται έλλειμμα στο ίδιο και το επόμενο έτος, ενώ αποκλείεται κάθε μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Το ποσό της καταβαλλόμενης σύνταξης θα διαμορφώνεται με βάση: 
α) τα δημογραφικά δεδομένα τα οποία στηρίζονται σε εγκεκριμένους αναλογιστικούς πίνακες θνησιμότητας, 

β) το πλασματικό ποσοστό επιστροφής που θα εφαρμόζεται στις συνολικά καταβληθείσες εισφορές και το οποίο θα προκύπτει από την ποσοστιαία μεταβολή των συντάξιμων αποδοχών των ασφαλισμένων, 

γ) την επιλογή ή όχι της μεταβίβασης της σύνταξης στα δικαιοδόχα μέλη κατά τη στιγμή της συνταξιοδότησης του ασφαλισμένου από τον επικουρικό του φορέα και 

δ) τον συντελεστή βιωσιμότητας, ο οποίος θα πρέπει να αναπροσαρμόζει σε ετήσια βάση τις νέες και τις ήδη καταβαλλόμενες συντάξεις, μέσω ενός μηχανισμού μειωμένης τιμαριθμικής αναπροσαρμογής, ανάλογα με τις καταβαλλόμενες εισφορές, έτσι ώστε να αποφεύγεται η δημιουργία ελλειμμάτων στο ταμείο, αποκλείοντας κάθε μεταφορά πόρων από τον κρατικό προϋπολογισμό. 

Με άλλη τροπολογία προβλέπεται, ότι οι νεοπροσλαμβανόμενοι στον ιδιωτικό, δημόσιο και ευρύτερο δημόσιο τομέα, στις τράπεζες και στις επιχειρήσεις κοινής ωφέλειας, των οποίων τα ταμεία- τομείς ή κλάδοι επικουρικής ασφάλισης δεν εντάσσονται στο ΕΤΕΑ, θα υπάγονται υποχρεωτικά στην ασφάλιση αυτών των ταμείων- τομέων ή κλάδων επικουρικής ασφάλισης. 

Ακόμη, η βεβαίωση πιστοποίησης των ανέργων που εκδίδονται από το Γραφείο Ευρέσεως Ναυτικής Εργασίας και τα παραρτήματά του, εξομοιώνεται με την κάρτα εργασίας που εκδίδει ο ΟΑΕΔ, ενώ το ίδιο ισχύει και για τους εγγεγραμμένους στο λογαριασμό ανεργίας προσωπικού ημερήσιων εφημερίδων Αθηνών και Θεσσαλονίκης.

Τόσο ο εισηγητής της ΝΔ Νίκος Νικολόπουλος, όσο και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του κόμματος Μάριος Σαλμάς, επέμειναν στην ανάγκη να αποσυρθεί η διάταξη για την επιβολή "εργόσημου" στους οικονομικούς μετανάστες, αίτημα που έκανε δεκτό ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης.



newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλάζει ο τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων - Κάθε 1η Ιανουαρίου θα αναπροσαρμόζονται"

Έξι μήνες φυλάκιση, με αναστολή σε Εφραίμ και Αρσένιο

Σε έξι μήνες φυλακή με αναστολή, καταδίκασε το Εφετείο της Θράκης, τον προφυλακισμένο ηγούμενο της Ιεράς Μονής Βατοπαιδίου, Εφραίμ, τον μοναχό Αρσένιο, και την εφέτη Μαρία Ψάλτη, για την υπόθεση των «ιερών ανταλλαγών».

Η δίκη αφορούσε το σκέλος εκείνο της υπόθεσης που είχε να κάνει με το κλείσιμο της δίκης οποία εκκρεμούσε στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Ροδόπης για το ιδιοκτησιακό καθεστώς των εκτάσεων της Μονής Βατοπεδίου. Πρόεδρος του τότε δικαστηρίου ήταν η Μαρία Ψάλτη, της οποίας καταλογίστηκε πως μετέφερε στους μοναχούς κατόπιν εντόνων πιέσεών τους, το αποτέλεσμα της διάσκεψης του Πρωτοδικείου Ροδόπης που ήταν αρνητικό για την Μονή, με αποτέλεσμα να υπάρχει ζημιά για το Ελληνική Δημόσιο.

Η συγκεκριμένη υπόθεση απασχόλησε και πάλι στο Εφετείο Θράκης (με έδρα την Κομοτηνή) μετά την αναίρεση από το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου της αρχικής απόφασης του ίδιου δικαστηρίου, με την οποία οι Εφραιμ, Αρσένιος αλλά και η δικαστής είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης 10 μηνών ο καθένας με τριετή αναστολή.

Ο Άρειος Πάγος έχει αναπέμψει την υπόθεση στο Πενταμελές Εφετείο Θράκης για νέα δίκη υπό διαφορετική όμως σύνθεση από αυτή που δίκασε τους τρεις κατηγορούμενους την πρώτη φορά. Και αυτό γιατί, οι αρεοπαγίτες με την υπ' αριθμ. 28/2012 απόφασή τους έκριναν ότι η πρώτη απόφαση του ίδιου δικαστηρίου δεν είχε νόμιμη αιτιολογία, παρουσίαζε λογικά κενά, αντιφάσεις και ελλείψεις.

Η ποινική αντιμετώπιση των τριών στη νέα δίκη ήταν ευνοϊκότερη διότι ο Αρειος Πάγος αναιρώντας την αρχική απόφαση είχε κρίνει ότι η τυχόν γνωστοποίηση του αποτελέσματος μόνο της διάσκεψης ενός δικαστηρίου δεν αποτελεί πλέον αξιόποινη πράξη, αφού πρόκειται για στοιχεία τα οποία θα περιληφθούν στην απόφαση που θα δημοσιευθεί στη συνέχεια.

Επίσης, οι αρεοπαγίτες έκριναν ότι παράνομα στο Εφετείο Θράκης προστέθηκε στο κατηγορητήριο ότι οι μοναχοί πληροφορήθηκαν τις νομικές διεργασίες, με συνέπεια την ακυρότητα της διαδικασίας, λόγω παραβίασης υπερασπιστικών δικαιωμάτων.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έξι μήνες φυλάκιση, με αναστολή σε Εφραίμ και Αρσένιο"

Απειλούν με γενική απεργία οι φαρμακοποιοί

Πρόταση να κατεβάσουν ρολά και τα διημερεύοντα - διανυκτερεύοντα


Με την πιο σκληρή απεργία στην ιστορία του κλάδου απείλησε σήμερα ο πρόεδρος των φαρμακοποιών της Αττικής εάν το υπουργείο Υγείας επιμείνει στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματος του φαρμακοποιού κατά την ψήφιση του εφαρμοστικού νόμου του Μνημονίου 2, που συζητείται σήμερα Τετάρτη στη Βουλή. 

«Πάμε για μεγάλες συγκρούσεις» δήλωσε στο «Βήμα» ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Αττικής κ. Κ Λουράντος, ανακοινώνοντας ότι στη γενική συνέλευση του συλλόγου τη Δευτέρα θα προτείνει γενική απεργία διαρκείας των φαρμακείων χωρίς καν διημερεύοντα και διανυκτερεύοντα από την ερχόμενη Τρίτη! 

Οι πολίτες θα εξυπηρετούνται για όσες ημέρες διαρκέσει η απεργία, εφόσον περάσει η σχετική πρόταση, μόλις από ένα φαρμακείο σε ολόκληρη την Αθήνα και ένα στον Πειραιά.

«Το λένε επειδή είναι εξοργισμένοι» δήλωσε στο «Βήμα» ο υπουργός Υγείας κ. Α. Λοβέρδος μόλις ενημερώθηκε για τις προθέσεις των φαρμακοποιών και πρόσθεσε:«Ελπίζω οτι η γενική συνέλευση τη Δευτέρα θα δείξει την απαιτούμενη ψυχραιμία», αφού με μια τέτοια απεργία, αργά ή γρήγορα θα μπορούσε να τεθεί θέμα κινδύνου της δημόσιας υγείας.

Οι φαρμακοποιοί πάντως δείχνουν ανυποχώρητοι στο θέμα της απελευθέρωσης ενώ όπως υποστηρίζουν οι νέες ρυθμίσεις θα επιφέρουν τεράστια ρύθμιση στο ποσοστό κέρδους των φαρμακείων.

Τροποποιήσεις στο νομοσχέδιο
Κατά τη συζήτηση του εφαρμοστικού νόμου στη Βουλή ανακοινώθηκαν, εν τω μεταξύ, δύο τροποποιήσεις σε ότι αφορά τα φάρμακα από το υπουργείο Υγείας.

- Τα καινοτόμα φάρμακα, όπως είχε προαναγγείλει το «Βήμα», εξαιρούνται από την προϋπόθεση οι νέες θεραπείες προκειμένου να καλύπτονται από τα ασφαλιστικά ταμεία να αποζημιώνονται σε 12 κράτη μέλη της Ε.Ε. Με απόφαση υπουργού εξαιρούνται αυτά που χαρακτηρίζονται ως «απαραίτητα για την κάλυψη κινδύνου ζωής» και τα «ορφανά». 

- Η συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία θα ισχύσει τελικά από 1ης Ιουνίου. Τους δύο προηγούμενους μήνες (Απρίλιο – Μάιο) θα εφαρμοστεί το μέτρο μόνο για τις δέκα, μεγαλύτερες σε κατανάλωση, δραστικές ουσίες. Ο φαρμακοποιός θα μπορεί να χορηγεί στον ασφαλισμένο το φθηνότερο φαρμακευτικό προϊόν όμοιας δραστικής περιεκτικότητας και φαρμακοτεχνικής μορφής με αυτό που έχει γράψει ο γιατρός. Στην περίπτωση, όμως, που ο ασφαλισμένος επιθυμεί να πάρει άλλο ακριβότερο σκεύασμα θα πληρώνει ο ίδιος τη διαφορά. 

- Μετατροπή σε ποινικό αδίκημα της υπερσυνταγογράφησης φαρμάκων από γιατρούς. 



tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλούν με γενική απεργία οι φαρμακοποιοί"

Την ίδρυση του «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α» ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης

Την ίδρυση του Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης ΠΑΤΡΙ.Δ.Α. ανακοίνωσε την Τετάρτη ο Παναγιώτης Ψωμιάδης στη διάρκεια εκδήλωσης στο συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης» στη Θεσσαλονίκη.

«Απόψε, 29 Φεβρουαρίου, σε ένα δίσεκτο έτος για την Ελλάδα μας, συγκροτούμε ένα εθνικό καταφύγιο απέναντι σε κείνους που επιβουλεύονται την ΠΑΤΡΙΔΑ μας, την Ελλάδα μας, τη Μακεδονία μας, την εθνική κυριαρχία μας, την ελευθερία μας, τη ζωή μας, τη ζωή των παιδιών μας» είπε ο κ. Ψωμιάδης.

Όπως είπε ο Π.Ψωμιάδης «το Δίκτυο αυτό δεν είναι κόμμα». «Η Ελλάδα αυτή την περίοδο δεν έχει ανάγκη από άλλα κόμματα. Έχει ανάγκη από φρέσκες ιδέες, από ελπίδα, από ανάπτυξη, από αλλαγή νοοτροπίας. Εξάλλου, για να γεννηθεί κάτι καινούργιο, πρέπει να πεθάνει το παλιό» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος χαρακτήρισε τον «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α.» ως ένα «όμιλο πολιτικού προβληματισμού, μια γροθιά απέναντι σε όλους εκείνους που προσβάλλουν την πατρίδα μας, ένα μέτωπο αντίδρασης σε κείνους που λοιδορούν το λαό μας, μια δεξαμενή ιδεών, σκέψης και προτάσεων για το πώς θα βγούμε από τον εφιάλτη της κρίσης, ένα δίαυλο για να ακούγονται και οι άλλες φωνές, οι φρέσκες, οι μη αρεστές».

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Την ίδρυση του «ΠΑΤΡΙ.Δ.Α» ανακοίνωσε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης"

Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος οικοδομικός κανονισμός

Σε δημόσια διαβούλευση έως και τις 6 Μαρτίου δόθηκε το σχέδιο νόμου του νέου Οικοδομικού Κανονισμού.

Σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό περιβάλλοντος, Ν. Σηφουνάκη, ο νέος Οικοδομικός Κανονισμός είναι -κατά το δυνατό- σύντομος, δεν αφήνει περιθώρια για διαφορετικές ερμηνείες και ασάφειες και οδηγεί σε ασφαλείς ελέγχους. Οι αποτελεσματικοί έλεγχοι είναι καθοριστικής σημασίας διότι επιτρέπουν την δημιουργική και όχι φοβική ή κατασταλτική προσέγγιση κατά την παραγωγή των κτηρίων.

Όπως αναφέρει ο κ. Σηφουνάκης, δημιουργούνται οι συνθήκες που οδηγούν στην αντιμετώπιση και πάταξη του προβλήματος της αυθαίρετης δόμησης με την απλή διασφάλιση της εφαρμογής του νόμου, τόσο από την έναρξη του σχεδιασμού τους αλλά και για όλο το διάστημα της λειτουργίας τους.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε δημόσια διαβούλευση ο νέος οικοδομικός κανονισμός"

Από τον Απρίλιο η παρακράτηση των αναδρομικών μειώσεων στους δημοσίους υπαλλήλους

Υπεγράφη η Κοινή Υπουργική Απόφαση

Από τον Απρίλιο θα αρχίσουν να «τρέχουν» ο μειώσεις στους μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων στους οποίους δεν είχαν εφαρμοσθεί οι περικοπές του ενιαίου μισθολογίου.

Οι περικοπές αυτές θα είναι αναδρομικές από τον προηγούμενο Νοέμβριο, οπότε και τέθηκε σε ισχύ το ενιαίο μισθολόγιο.

Αυτό προβλέπεται σε κοινή υπουργική απόφαση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών Φ.Σαχινίδη και του υφυπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Ντ.Ρόβλια.

Συγκεκριμένα, οι μειώσεις που προβλέπονται στο ενιαίο μισθολόγιο θα αφορούν στη μισθοδοσία τους από την 1η Νοεμβρίου 2011 και θα παρακρατηθούν ισόποσα από τους μισθούς των επόμενων μηνών έως και τον Ιούνιο.

Στην ίδια απόφαση καθορίζονται, επίσης, οι αποζημιώσεις εφημεριών γιατρών, αλλά και οι αποδοχές προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που απασχολείται στο Δημόσιο, ΝΠΔΔ, ΟΤΑ και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Από τον Απρίλιο η παρακράτηση των αναδρομικών μειώσεων στους δημοσίους υπαλλήλους"

Γιούνκερ: «Ας σταματήσουμε να ταπεινώνουμε τον ελληνικό λαό»

Είναι πλέον καιρός «να σταματήσουμε να ταπεινώνουμε τον ελληνικό λαό», είπε ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, απορρίπτοντας κάθε εικασία ότι η Ελλάδα ενδέχεται να χρειαστεί και τρίτη δανειακή σύμβαση.

«Αφήστε να εξετάσουμε πρώτα το δεύτερο πρόγραμμα, ας κάνουμε ό,τι είναι δυνατόν ώστε να εφαρμοσθεί υπό ορθές προϋποθέσεις. Ας σταματήσουμε να ταπεινώνουμε τον ελληνικό λαό», τόνισε ο κ. Γιούνκερ στη διάρκεια συνεδρίασης του Ευρωκοινοβουλίου για τα Οικονομικά.

«Ας προσπαθήσουμε με τους Έλληνες φίλους μας να κάνουμε ό,τι πρέπει να γίνει», τόνισε.

Στην επόμενη σύνοδο του Eurogroup, που θα συνεδριάσει στις 12 Μαρτίου, θα υιοθετηθεί η τελική απόφαση για την επικύρωση του νέου προγράμματος βοήθειας προς την Ελλάδα, δήλωσε ο Πρόεδρος του Eurogroup Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ.

Ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ, κατά τη διάρκεια ακρόασής του ενώπιον της επιτροπής οικονομικών υποθέσεων της Ευρωβουλής, σημείωσε ότι αυτό θα συμβεί διότι είναι απαραίτητο να γνωρίζουν οι υπουργοί τα αποτελέσματα από το λεγόμενο PSI, δηλαδή το βαθμό
συμμετοχής των ιδιωτών στην απομείωση του ελληνικού χρέους.

Σε ό,τι αφορά το αυριανό Eurogroup, o Ζαν Κλοντ Γιουνκέρ δήλωσε ότι η ελληνική πλευρά θα δώσει στο Συμβούλιο μια καταρχήν εικόνα για την πορεία του PSI, καθώς και για το βαθμό εκπλήρωσης των προαπαιτούμενων ενεργειών που έχουν ορισθεί ως
προϋπόθεση για την εφαρμογή του νέου προγράμματος.

Εξέφρασε, επίσης, την ικανοποίησή του για το γεγονός ότι οι βασικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας έχουν συμφωνήσει στην εφαρμογή του Μνημονίου. Ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ επανέλαβε, ωστόσο, ότι αν μετά τις εκλογές έρθουν στην ελληνική κυβέρνηση πολιτικές δυνάμεις που δεν επιθυμούν την εφαρμογή του Μνημονίου, τότε και η ευρωζώνη δεν θα έχει άλλη επιλογή από το να αποσυρθεί.

Επέμεινε, επίσης, στη θέση του περί διορισμού ενός μέλους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που θα αναλάβει το έργο της ανόρθωσης της ελληνικής οικονομίας, επισημαίνοντας, ωστόσο ότι την ευθύνη για μια τέτοια απόφαση την έχει μόνο ο
Πρόεδρος της Επιτροπής, Ζοζέ Μπαρόζο.

Ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ τόνισε επίσης ότι αποστολή της Ομάδας Δράσης που έχει εγκατασταθεί στην Αθήνα υπό τον Χορστ Ράιχενμπαχ, είναι η παροχή τεχνικής βοήθειας, πρωτίστως στην πάταξη της φοροδιαφυγής. Σημείωσε , επίσης, πως σε ό,τι αφορά το λεγόμενο ειδικό λογαριασμό για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους, έχει υπάρξει μια καταρχήν συμφωνία με την ελληνική πλευρά, λέγοντας όμως παράλληλα ότι υπάρχουν και πτυχές που πρέπει να συμφωνηθούν.

Εξάλλου, ο Ζ. Κ. Γιουνκέρ δήλωσε, μεταξύ άλλων, ότι ο ίδιος δε ζήτησε ποτέ να υπάρξει μείωση του ελάχιστου μισθού στην Ελλάδα. Σημείωσε, ωστόσο, ότι αυτό επεδίωξαν άλλες χώρες της ευρωζώνης που έχουν ελάχιστους επιτρεπόμενους
μισθούς, μικρότερους από αυτούς που ισχύουν στην Ελλάδα, καθώς επίσης και το ΔΝΤ.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup ανέφερε ότι ο ίδιος θα προτιμούσε δραστικές μειώσεις στις αμυντικές δαπάνες και τόνισε ότι είναι σκανδαλώδες το γεγονός ότι, κατά τα άλλα, ενάρετες χώρες της ευρωζώνης εξακολουθούν να εξάγουν σημαντικές ποσότητες
όπλων στην Ελλάδα.

Εξάλλου, απαντώντας σε ερώτηση της ευρωβουλευτού του ΠΑΣΟΚ, Άννυς Ποδηματά, ο Ζ. Γιούνκερ υπογράμμισε ότι θα πρέπει να σταματήσει η συζήτηση για την έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη, εκφράζοντας παράλληλα την πεποίθηση ότι όσοι
συντηρούν τη συζήτηση αυτή το κάνουν για προεκλογικούς λόγους.

Τέλος, ο Ζ. Γιούνκερ ανέφερε ότι το Eurogroup αναμένει τα αποτελέσματα της διαδικασίας του PSI, δηλαδή το ακριβές ποσοστό συμμετοχής των ιδιωτών πιστωτών στο πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων, σημειώνοντας ότι για να
ενεργοποιηθούν οι λεγόμενες ρήτρες συλλογικής ευθύνης, η εθελουσία συμμετοχή του PSI θα πρέπει να φτάσει το 66%.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιούνκερ: «Ας σταματήσουμε να ταπεινώνουμε τον ελληνικό λαό»"

ΠΡΟΣΟΧΗ Απάτη με λόγοτυπο του Υπουργείου Οικονομικών!!!

Ειδικά όσοι κάνετε δήλωση μέσω Ιντερνετ.

Προσοχή στους χρήστες του Διαδικτύου, καθώς ενδέχεται αυτές τις ημέρες να φτάσει στο ηλεκτρονικό τους ταχυδρομείο μήνυμα-απάτη που φαίνεται πως
προέρχεται από το Υπουργείο Οικονομικών. Στο μήνυμα περιλαμβάνεται το λογότυπο του Υπουργείου, το δε κείμενο είναι στα Ελληνικά, καθιστώντας το απατηλό μήνυμα αρκετά αληθοφανές. Ειδικότερα, ο παραλήπτης ενημερώνεται ότι δικαιούται κάποιο ποσό ως επιστροφή φόρου και για να το παραλάβει άμεσα θα πρέπει να συμπληρώσει τα στοιχεία του στην ηλεκτρονική φόρμα που του δίδεται.

Εκεί, ζητούνται τα προσωπικά δεδομένα του παραλήπτη (ονοματεπώνυμο, διεύθυνση κατοικίας, ΑΦΜ, κ.α), στοιχεία πρόσβασης σε τραπεζικό λογαριασμό (όνομα χρήστη-userid και συνθηματικό-password), καθώς και όλα τα στοιχεία της πιστωτικής του κάρτας.


Πατήστε την φωτο για μεγέθυνση

Σε περίπτωση που λάβετε αυτό το μήνυμα (δείτε φωτο), ή αντίστοιχα μηνύματα από τράπεζες και άλλους οργανισμούς στα οποία σας ζητούν να συμπληρώσετε στοιχεία σας για να λάβετε κάποιο χρηματικό ποσό, σκεφθείτε:

Κανένας σοβαρός και αξιόπιστος οργανισμός ή εταιρεία δεν χρησιμοποιεί το ηλεκτρονικό ταχυδρομείο για τέτοιου είδους υποθέσεις.

Μην απαντάτε ποτέ σε τέτοιου είδους μηνύματα. Το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να τα διαγράψετε και να ενημερώσετε την εταιρεία ή τον οργανισμό που εμφανίζεται ως αποστολέας για το περιστατικό.

Μην συμπληρώνετε διαδικτυακές φόρμες στο Διαδίκτυο χωρίς να έχετε διαβάσει κάποιο κείμενο (όροι χρήσης/ πολιτική απορρήτου) που να προσδιορίζει τον τρόπο που θα χρησιμοποιηθούν τα στοιχεία που θα καταχωρίσετε.

kataggeilte.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΡΟΣΟΧΗ Απάτη με λόγοτυπο του Υπουργείου Οικονομικών!!!"

Ονειρεύεται να κάνει την Ελλάδα την Apple της Μεσογείου

Αφιέρωμα της Figaro στον διαφημιστή Πήτερ Οικονομίδη

Με τίτλο «Θέλει να μετατρέψει την Ελλάδα σε Apple της Μεσογείου», η εφημερίδα Le Figaro αφιερώνει εκτενές άρθρο στην τελευταία διαφημιστική προσπάθεια που έγινε στον ευρωπαϊκό Τύπο, με διπλό στόχο, την αλλαγή της εικόνας της Ελλάδας και την έλξη των επενδυτών.

Ο λόγος, για τον Έλληνα της διασποράς, διαφημιστή Πήτερ Οικονομίδη, (γεννημένο στη Νότιο Αφρική), γνωστό για την εμπειρία του με «απεγνωσμένους πελάτες» και τη συμμετοχή του στην ανανέωση της εικόνας της Apple το 1997, δημιουργώντας με τον Steve Jobs το σλόγκαν: «Think different» (Σκέψου διαφορετικά).

Η διαφημιστική καμπάνια που έγινε τελευταία, συνίστατο από ολοσέλιδη διαφήμιση σε επιλεγμένα έντυπα στη Γαλλία, τη Γερμανία, την Ολλανδία, το Βέλγιο και το ΗΒ.

Επελέγη κατά προτίμηση ο οικονομικός Τύπος, αλλά όχι μόνο, αφού στη Γερμανία η διαφήμιση δημοσιεύθηκε και στην πολύ λαϊκή εφημερίδα Μπιλντ. Στη Γαλλία τη διαφήμιση δημοσίευσε η οικονομική Λεζ Εκό.

Η διαφήμιση είχε ένα και μόνο σύνθημα: «Give Greece a Chance», (Δώστε μια ευκαιρία στην Ελλάδα), μεταφρασμένο στις διάφορες γλώσσες, εξηγώντας στη συνέχεια ότι η χώρα υιοθέτησε το «πιο αυστηρό πρόγραμμα λιτότητας της σύγχρονης εποχής» δικαιώνοντας το σύνθημα «Η Ελλάδα αλλάζει».

«Η Ελλάδα θέλει να ξανακερδίσει τις καρδιές» λέει η εφημερίδα. «Αυτή η εκστρατεία ήλθε να καλύψει ένα κενό: από την αρχή της κρίσης δεν κατάφερε να προβάλλει την πρόοδό της».

Τη διαφήμιση χρηματοδότησαν περί τις 20 μεγάλες ελληνικές εταιρείες, οι οποίες και ανέθεσαν την όλη πρωτοβουλία στον Πήτερ Οικονομίδη.

«Είναι μια πρόκληση που δεν φοβίζει τον διαφημιστή» λέει η Figaro που υπενθυμίζει ότι όταν συνεργάσθηκε με τον Στηβ Τζομπς η Apple δεν ήταν σε καλή κατάσταση.

Με δήλωσή του, ο Peter Economides, παραλληλίζει την Ελλάδα με τις δυσκολίες που είχε «η εταιρεία με το μήλο», στα τέλη της δεκαετίας '90: «Δεν είχε κανένα καινούργιο προϊόν, οι υπολογιστές ήταν αργοί, η εταιρεία έχανε μερίδια αγοράς. Επικεντρωθήκαμε στο DNA της Apple δείχνοντας με τι θα έμοιαζε το μέλλον εάν βασιζόταν στην καινοτομία».

Ο διαφημιστής θέλει να κάνει την Ελλάδα «την Αpple της Μεσογείου» υπογραμμίζει η γαλλική εφηερίδα.

Στη συνέχεια, κάνει αναφορά σε μια προηγούμενη προσωπική εκστρατεία του Οικονομίδη υπέρ της Ελλάδας το 2011, μέσα από το διαδίκτυο, με στόχο να αλλάξει τη «μάρκα» Ελλάδα».

Υποστήριζε ότι η Ελλάδα είναι μια από τις σπουδαιότερες μάρκες που όμως δεν απόκτησε ποτέ επωνυμία (αναγνωρισμένο εμπορικό σήμα): «Greece is one of the greatest brands that's never been branded».

Το φιλόδοξο πρόγραμμα του Πήτερ Οικονομίδη, λέει η Figaro, είναι να ξαναδώσει, στους πιο ταλαντούχους και πιο καινοτόμους Έλληνες, την ελπίδα και την επιθυμία να παραμείνουν στη χώρα.

Παραφράζοντας το σύνθημα του Ομπάμα, ο Πήτερ Οικονομίδης λέει:

« Yes we can! Ναι μπορούμε να βγούμε από την κρίση (με το κεφάλι) ψηλά».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ονειρεύεται να κάνει την Ελλάδα την Apple της Μεσογείου"

Ποιοι πληρώνονται από το Δημόσιο με πάνω από 5.000 ευρώ

Μπορεί να έχουν κοπεί παντού μισθοί, επιδόματα και συντάξεις, ωστόσο ακόμα και σήμερα υπάρχουν στο ελληνικό Δημόσιο, υπάλληλοι και λειτουργοί, οι οποίοι αμείβονται με αποδοχές, που έστω και μικτές, ξεπερνούν τα 5000 ευρώ το μήνα.

Στη λίστα του αναπληρωτή Υπ. Οικονομικών, Φίλιππου Σαχινίδη, για αμοιβές άνω των 5000 ευρώ στο Δημόσιο περιλαμβάνονται οι:

-Πρόεδρος της Δημοκρατίας (παραιτήθηκε της αποζημίωσης)
-Πρωθυπουργός
-Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης
-Αναπληρωτές Υπουργοί
-Υφυπουργοί
-Βουλευτές
-Γενικοί Γραμματείς Υπουργείων
-Πρόεδροι Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών
-Αντιπρόεδροι των Ανεξάρτητων Διοικητικών Αρχών
-Δικαστικοί Λειτουργοί από το βαθμό του Προέδρου Πρωτοδικών και κύριο προσωπικό του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους από το βαθμό του Δικαστικού Αντιπροσώπου Α΄Τάξης
-Διπλωματικοί Υπάλληλοι που υπηρετούν στο εξωτερικό
-Γιατροί ΕΣΥ με βαθμό Διευθυντή και υπηρεσία άνω των 25 ετών
-Μέλη ΔΕΠ Πανεπιστημίων μέλη Ε.Π. ΤΕΙ που συμμετέχουν σε ερευνητικά προγράμματα
-Δήμαρχοι Δήμων με πληθυσμό άνω των 100.000 κατοίκων
-Γενικοί Γραμματείς Περιφερειών και Αποκεντρωμένων Διοικήσεων
-Πρόεδρος και Αντιπρόεδρος Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων
-Διοικητές ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΔΥΠΕ
-Πρόεδρος ΕΟΤ
-Γενικός Διευθυντής και Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής ΟΔΔΗΧ

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι πληρώνονται από το Δημόσιο με πάνω από 5.000 ευρώ"

Ενενήντα βουλευτές ζητούν άρση του απορρήτου για τα περιουσιακά των πολιτικών

Τροπολογία με την οποία ζητούν να μην ισχύουν οι διατάξεις περί απόρρητου και περί προστασίας προσωπικών δεδομένων για την περιουσιακή και οικονομική κατάσταση τουλάχιστον για τα πολιτικά πρόσωπα, κατέθεσαν 90 βουλευτές με επικεφαλής τoν Γεράσιμο Γιακουμάτο.

Όπως αναφέρεται στην τροπολογία, «οι πρόσφατες εξελίξεις, οι οποίες αναδεικνύουν μία τάση αμφισβήτησης του κύρους του συνόλου του πολιτικού κόσμου -με αφορμή τα καταδικαστέα παραδείγματα μικρής μερίδας πολιτικών προσώπων- φανερώνουν πως οι ισχύουσες εκτελεστικές του Συντάγματος διατάξεις ως προς τη θωράκιση της διαφάνειας της (...) οικονομικής ζωής των πολιτικών προσώπων είναι ανεπαρκείς».

Για το λόγο αυτό, οι βουλευτές κρίνουν απαραίτητο να προστεθεί στο νομοσχέδιο για τη δίκαιη δίκη, ρύθμιση με την οποία τουλάχιστον για τα πολιτικά πρόσωπα (που ορίζονται στο άρθρο 1 παρ. 1 α'-ε' του ν. 3213/2003) δεν ισχύουν, καθ' οιονδήποτε τρόπο, οι διατάξεις περί απορρήτου και περί προστασίας δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα κατά τις έρευνες που αφορούν την περιουσιακή τους κατάσταση και τη γενικότερη οικονομική τους δραστηριότητα.

Η τροπολογία υπογράφεται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ της ΝΔ, αλλά και ανεξάρτητους βουλευτές.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενενήντα βουλευτές ζητούν άρση του απορρήτου για τα περιουσιακά των πολιτικών"

Επίθεση Χουντή στο Γιούνκερ για «άξια εκπροσώπηση της αυταρχικής γερμανικής ΕΕ»

Με σκληρά λόγια επιτέθηκε στον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής κατά τη διάρκεια της ομιλίας του προέδρου του Eurogroup στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο: «Είστε άξιος εκπρόσωπος της αυταρχικής γερμανικής Ευρώπης» είπε ο ευρωβουλευτής, αναφερόμενος στην πρόσφατη προειδοποίηση Γιούνκερ πως η ΕΕ θα αποχωρήσει από το πρόγραμμα στήριξης εάν η επόμενη κυβέρνηση υποχωρήσει από τις δεσμεύσεις.

«Θέλω να σας πω ότι ο εκβιασμός σας είναι για τους Έλληνες προφανής» είπε ο Ν.Χουντής, υποστηρίζοντας πως με τη δήλωσή του ο Γιούνκερ διαμηνύει: «Πρώτον: Ή ψηφίζετε τα κόμματα που στηρίζουν σήμερα το μνημόνιο, που δεν είχαν το θάρρος, δεν είχαν την αντοχή να υπερασπιστούν τον ελληνικό λαό από την ταπείνωση ή τώρα που εξασφαλίσαμε τις τράπεζες, τώρα που εξασφαλίσαμε την επικυριαρχία με επιτρόπους και γκαουλάιτερ, τώρα που σας έχουμε σε καθεστώς επιλεκτικής χρεοκοπίας, να ξέρετε ότι δεν μπορείτε να ψηφίσετε την κυβέρνηση και το κόμμα που σας αρέσει. Δηλαδή, μας υπόσχεστε επιλεκτική δημοκρατία. Και που το λέτε αυτό; Στην χώρα που γεννήθηκε η δημοκρατία».

«Πριν λίγους μήνες θα έλεγα στον πρόεδρο της ευρωζώνης ότι η θέση του δεν του επιτρέπει να κάνει τέτοιες ‘αγενείς’ δηλώσεις. Θα του έλεγα ότι δεν έχει κανένα δικαίωμα να χαρακτηρίζει ακραίο κάθε άλλο ελληνικό κόμμα εκτός από το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Δημοκρατία. Θα του έλεγα ότι δεν έχει τη δυνατότητα και το δικαίωμα να μας επιβάλει ποια κυβέρνηση θα έχουμε στην Ελλάδα» συνέχισε ο ευρωβουλευτής.

«Δεν σας τα λέω αυτά, όμως, γιατί αναγνωρίζω στο πρόσωπό σας έναν άξιο εκπρόσωπο μιας Ευρώπης που έχει διαμορφώσει ένα τραπεζικό και δημοσιονομικό ‘Νταχάου’, έναν κοινωνικό και εργασιακό Μεσαίωνα. Μιας Ευρώπης της σιδηράς πειθαρχίας, μιας Γερμανικής Ευρώπης. Γι’ αυτό κ. Γιούνκερ δε σας ρωτάω από πού αντλείτε το δικαίωμα να κάνετε αυτές τις 'αγενείς' δηλώσεις για την πατρίδα μου» τόνισε ο Χουντής.

Σύμφωνα με τον ευρωβουλευτή, ο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ προσπάθησε επί αρκετή ώρα να ανασκευάσει τις δηλώσεις που είχε κάνει τόσο για τις εκλογές όσο και για την τοποθέτηση επιτρόπου.

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Χουντή στο Γιούνκερ για «άξια εκπροσώπηση της αυταρχικής γερμανικής ΕΕ»"

Συνέλαβαν 25 άτομα για συμμετοχή στους anonymous

Από 17 ως και 40 ετών οι συλληφθέντες σε τέσσερις διαφορετικές χώρες σε Λατινική Αμερική και Ευρώπη

Οι συλλήψεις έγιναν από τις αρχές της Αργεντινής, της Χιλής της Κολομβίας και της Ισπανίας μετά από κυβερνοεπιθέσεις σε κολομβιανούς και χιλιανούς ιστοτόπους.

Στην Ισπανία συνελήφθησαν τέσσερα άτομα σε Μαδρίτη και Μάλαγα. Δύο από αυτά παραμένουν υπό κράτηση. Τα άλλα δύο άτομα αποφυλακίστηκαν μετά από καταβολή εγγύησης.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνέλαβαν 25 άτομα για συμμετοχή στους anonymous"

Κουτρουμάνης: Επώδυνες αλλά απολύτως αναγκαίες οι αλλαγές

«Πολύ επώδυνες» αλλά απολύτως «αναγκαίες» «για μην ζήσει η χώρα τα χειρότερα» και επιστρέψει στην δεκαετία του ΄50, χαρακτήρισε τις αλλαγές που επήλθαν στα εργασιακά ο Γ. Κουτρουμάνης.

Για την μείωση των συντάξεων ανέφερε επίσης ότι έγιναν με γνώμονα να μην θιγούν οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ενώ τόνισε πως αν δεν γινόταν οι αλλαγές οι μειώσεις θα ήταν πολύ μεγαλύτερες του 12%.

Όπως είπε ο υπουργός Εργασίας στη συζήτηση για τον εφαρμοστικό νόμο στον τομέα του, εξήγησε πως αν δεν επέρχονταν οι διαρθρωτικές αλλαγές, οι συντάξεις θα είχαν μειωθεί περισσότερο από το 12% γιατί τα έσοδα των ασφαλιστικών ταμείων μειώθηκαν κατά 25%, ενώ 800.000 ασφαλισμένοι που οφείλουν, δεν πληρώνουν τις εισφορές τους.

Ο κ. Κουτρουμάνης τόνισε ότι το υπουργείο του εξήντλησε τα περιθώρια «για να προστατεύσουμε τους οικονομικά ασθενέστερους», στόχο που - όπως είπε - υπηρετούν οι ρυθμίσεις που κατατέθηκαν ως τροπολογίες.

Συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι ρυθμίσεις αυτές αφορούν 700.000 συμπολίτες μας, μεταξύ των οποίων 500.000 οι άνεργοι και 200.000 οι συνταξιούχοι ειδικών κατηγοριών, κυρίως άτομα με αναπηρία.

Ο υπουργός υπογράμμισε ότι από τη μία πλευρά έχουν ως στόχο να καλύψουν για ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και τον άνεργο, είτε είναι μισθωτός, είτε είναι ελεύθερος επαγγελματίας που διέκοψε την επαγγελματική του δραστηριότητα αλλά και τον εργαζόμενο που δεν συμπλήρωσε τις απαραίτητες προβλέψεις τις οποίες προβλέπει κάθε ταμείο για ασφαλιστική κάλυψη.

Συγκεκριμένα ανέφερε:

- Το πρόγραμμα βοήθεια στο σπίτι που διασφαλίζει την συγχρηματοδότηση και τη δουλειά στους εργαζόμενους στους δήμους και θέλει να καλύψει 40.000 συνταξιούχους ή ανάπηρους.

- Την αποσύνδεση 11 επιδομάτων από τον κατώτατο μισθό όπως το επίδομα παραπληγίας, τυφλότητας, απόλυτης αναπηρίας και παροχές ώστε να μην έχουν μείωση από την μεταβολή που υπάρχει στο κατώτατο ημερομίσθιο του εργάτη ή στον κατώτατο μισθό.

- Την ρύθμιση για το επίδομα ανεργίας το οποίο επειδή ακριβώς είναι συνδεδεμένο με τον κατώτατο μισθό θα επέφερε από σήμερα την μείωσή του κατά 22%. Τόνισε μάλιστα ότι ο ΟΑΕΔ κάνει συγκεκριμένη επεξεργασία στο θέμα αυτό, έτσι ώστε τουλάχιστον για αυτούς που επιδοτούνται μετά από εργασία πολλών ετών και έχουν καταβάλλει σημαντικές εισφορές στον ΟΑΕΔ να διατηρήσουν ένα αξιοπρεπές επίδομα ανεργίας.

Ακόμη ο κ. Κουτρουμάνης υπεραμύνθηκε της ρύθμισης για το εργόσημο στους οικονομικούς μετανάστες (την οποία απέσυρε μετά από αντιδράσεις της ΝΔ) λέγοντας πως δημιουργούσε νέο θεσμικό πλαίσιο για 200.000 ανθρώπους που είναι ανασφάλιστοι και εργάζονται με «μαύρα».

«Κάνουμε όλες τις προσπάθειες να έχουμε διασφαλισμένους τους πόρους στα ταμεία όταν η αγορά έχει σημαντικά προβλήματα: Το εργόσημο, η κάρτα εργασίας, το μέτρο της ταυτόχρονης καταβολής ασφαλιστικών εισφορών, το θέμα της καταβολής των εισφορών μαζί με τις αποδοχές είναι μέτρα που θα εφαρμοστούν άμεσα και θα πρέπει να εφαρμοστούν ώστε να διασφαλίσουν περισσότερους πόρους για τα Ταμεία» τόνισε ο υπουργός Εργασίας καταλήγοντας.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κουτρουμάνης: Επώδυνες αλλά απολύτως αναγκαίες οι αλλαγές"

Καμμένος: Προτιμήσατε την ατίμωση από τη χρεοκοπία


Σε μια ομιλία-κόλαφο από το βήμα της Ολομέλειας, ο κ. Καμμένος εξέφρασε την πλήρη αντίθεσή του με την πολιτική της κυβέρνησης αλλά και των συγκυβερνώντων, ενώ κατηγόρησε ότι με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, επιχειρείται η «φίμωση» βουλευτών που δεν πρόσκεινται στο «καθεστώς».
«’Όλα όσα γίνονται είναι παράνομα, άκυρα, αντισυνταγματικά» τόνισε ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» κάλεσε την κυβέρνηση να παραδεχθεί ότι με το νέο μνημόνιο δεν μπορεί να εγγυηθεί την καταβολή των μισθών και των συντάξεων ήδη από το φθινόπωρο, σύμφωνα με το newsbomb.gr
«Είναι αλήθεια ότι από τα 130 δισ. ευρώ μόνον 24 δισ. μπαίνουν στη χώρα; Βεβαιώνεται τον ελληνικό λαό ότι του χρόνου θα υπάρχει ευρώ;» ρώτησε ο κ. Καμμένος, διαπιστώνοντας ότι έχουμε φτάσει στον πλήρη παραλογισμό.
Παραφράζοντας τον Ουίνστον Τσόρτσιλ και τη φράση του «Μεταξύ ατίμωσης και πολέμου, επιλέξατε την ατίμωση. Τώρα θα έχετε και τον πόλεμο» για να επισημάνει: «Μεταξύ ατίμωσης και χρεοκοπίας, επιλέξατε την ατίμωση. Τώρα θα έχετε και τη χρεοκοπία».
«Έχουμε ήδη χρεοκοπήσει. Πέσαμε έξω σε όλες τις προβλέψεις. Μέτρα καινούρια 6-8 δισ. ευρώ θα παρθούν τον Ιούνιο. Από πού;», ανέφερε.
Η Αριστερά φταίει;
Επίσης, ο πρόεδρος των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» εξέφρασε την αντίθεσή του με την πολεμική που ασκείται στην Αριστερά.
«Είμαι δεξιός. Η Αριστερά φταίει με τις δύο διαδηλώσεις που έχουν γίνει στο Σύνταγμα για την κατάσταση ή εκείνα τα δισεκατομμύρια που έφυγαν στην Ελβετία και δεν τα έφερε ποτέ πίσω ο κ. Πάγκαλος;» υποστήριξε, διερωτόμενος πού πήγαν τα χρήματα.
Ποιος φοβάται τη χρεοκοπία;
Παράλληλα, ο κ. Καμμένος υπογράμμισε ότι οι δανειστές δεν τολμούν να οδηγήσουν τη χώρα στη χρεοκοπία.
«Ποιος φοβάται τη χρεοκοπία; Εμείς ή αυτοί; Τολμούν να οδηγήσουν τη χώρα στη χρεοκοπία; Όχι. Σας εξαναγκάζουν να απειλείτε τον ελληνικό λαό και να υπογράφετε μνημόνια που βάζουνπαιδιά και εγγόνια να πληρώνουν και υποθηκεύετε τον ορυκτό πλούτο», κατήγγειλε.
Ζούμε την εποχή των τεράτων
Στην ομιλία του, ο κ. Καμμένος χρησιμοποίησε τη φράση του φιλοσόφου και πολιτικού επιστήμοναΑντόνιο Γκράμσι. «Όταν το παλιό αρνείται να πεθάνει, το νέο δεν μπορεί να γεννηθεί. Και ζούμε την εποχή των τεράτων» ανέφερε, κατηγορώντας την κυβέρνηση και τους συγκυβερνώντες για ψέματα που βυθίζουν το λαό στην απελπισία.
«Παραιτηθείτε και πείτε το όχι»
Στο τέλος της ομιλίας του, ο βουλευτής κάλεσε την κυβέρνηση να παραιτηθεί και να αρνηθεί «να παραδώσει τα πάντα, μην έχοντας το συνταγματικό δικαίωμα»
«Ελάτε να πείτε το «όχι» του προέδρου Παπαδόπουλου στην Κύπρο. Θα οδηγήσει στο αύριο της Ελλάδας μακριά από μνημόνια και από εξουσιαστές που θα έρθουν να σας κάνουν κουμάντο», ανέφερε καταλήγοντας ότι όλα αυτά δεν θα γίνουν στη δική μας πατρίδα.

Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος: Προτιμήσατε την ατίμωση από τη χρεοκοπία"

Ν. Παππάς προς πολιτικούς: Κόψτε τα προνόμιά σας

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο και τους πολιτικούς αρχηγούς έστειλε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΝ, ναύαρχος Νίκος Παππάς. Στην επιστολή του, ο ναύαρχος, καταθέτει προτάσεις για δραστικές περικοπές σε μισθούς, καταργήσεις βουλευτικών συντάξεων, μείωση βουλευτών, υπουργών και «αυλικών» κ.α.

Αναλυτικά η επιστολή του ναυάρχου Νίκου Παππά:

Προς: Τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας
Τους Προέδρους των Ελληνικών πολιτικών κομμάτων
Τους 300 βουλευτές

Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης,
Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι των Κομμάτων,
Αξιότιμοι αντιπρόσωποι του ελληνικού λαού

Στον θαλασσινό πολιτισμό που βίωσα σε όλη τη διάρκεια των 82 χρόνων μου, το πρώτο αξίωμα που ενστερνιστήκαμε ήταν αυτό του «ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα». Και το υπηρετήσαμε με ήθος και ανιδιοτέλεια στα οποία μας γαλούχησαν άξιοι γονείς και ακαδημαϊκοί και επαγγελματικοί δάσκαλοι.
Η σημερινή κρίση της πατρίδας μας, πέρα από οικονομική, χαρακτηρίζεται και από την κοινωνική αποσύνθεση, κατάσταση που οδηγεί, αν και σφόδρα απεύχομαι, σε τραγικά αδιέξοδα και εθνική καταστροφή.
Κύριος παράγοντας στην επικίνδυνη αυτή φάση του ελληνισμού είναι και η διαχείριση της ηγεσίας σε όλα τα επίπεδα. Η κοινωνία μας έχει ανάγκη ηγετών- ινδαλμάτων, που να δείχνουν στην πράξη ότι συμμερίζονται και συμμετέχουν έμπρακτα στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει ο λαός του οποίου ηγούνται.
Η ασυλία και η ατιμωρησία των ηγητόρων που έπραξαν ιδιοτελώς, η διατήρηση προνομίων, απολαβών και προκλητικών περιουσιών εξοργίζουν τους πολίτες που βλέπουν τις δικές τους να εξαϋλώνονται και υποσκάπτουν την εμπιστοσύνη προς τους ηγέτες οδηγώντας τους μαζικά, ιδίως τους νέους χωρίς μέλλον, προς την αναρχία και την αυτοδικία.
Είναι καιρός να ενστερνιστείτε κι εσείς το «ουδέν μορφώνει όσο το παράδειγμα».
Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με την παραίτησή του από την Προεδρική αποζημίωση ας είναι φωτεινό παράδειγμα για όλους σας.
Πάρτε σκληρά μέτρα και για εσάς. Εφαρμόστε άμεσα τη δυνατότητα που σας δίνει το Σύνταγμα ώστε η επόμενη Βουλή να έχει 200 μόνο Βουλευτές. Μειώστε τις υπουργικές και βουλευτικές αποζημιώσεις σας στον μέσο όρο μισθοδοσίας του Δημοσίου. Καταργείστε τις βουλευτικές συντάξεις και θεωρείστε τον βουλευτικό χρόνο αντίστοιχο του επαγγέλματος ενός εκάστου Βουλευτή με τις ανάλογες κρατήσεις για την επαγγελματική και μόνο σύνταξή του.
Περιορίστε τους υπουργούς σε 15. Είναι τραγικός εμπαιγμός να κόβετε τις συντάξεις των πολιτών και να διατηρείτε 4 Υπουργούς Εθνικής Άμυνας!
Περιορίστε τις στρατιές των αυλικών, συμβούλων και φυλάκων σας.
Καταργείστε επιτέλους τους Γενικούς Γραμματείς, Διευθυντές και Διοικητές που διορίζονται στις θέσεις αυτές με μόνο κριτήριο την αποτυχία τους να εκλεγούν βουλευτές και διορίστε Μόνιμους Γενικούς Γραμματείς με αξιοκρατικά κριτήρια και ευρεία κοινοβουλευτική στήριξη.
Μόνο από αυτά τα μέτρα θα εξοικονομούσατε περισσότερα από τα 300 εκατομμύρια που ψάχνετε ευτελίζοντάς μας στην παγκόσμια κοινότητα.
Τιμωρείστε επιτέλους τους ανάμεσά σας ευρισκόμενους ιδιοτελείς εκμεταλλευτές του δημόσιου χρήματος.
Μόνον έτσι έχετε ελπίδα να καταστείτε ηγήτορες που θα εμπνέουν τον θαυμασμό και την αγάπη, κυρίως δε την εμπιστοσύνη των πολιτών που σας ακολουθούν.
Αγάθων έφη: « Ο άρχων τριών δει μέμνησθαι: Πρώτον, ότι ανθρώπων άρχει, Δεύτερον ότι κατά Νόμον άρχει, και Τρίτον, ότι ουκ αεί άρχει.»

Ναύαρχος Νίκος Παππάς Π.Ν.ε.α.
Επίτιμος Αρχηγός ΓΕΝ

Διαβάστε Περισσότερα » "Ν. Παππάς προς πολιτικούς: Κόψτε τα προνόμιά σας"

Εισαγγελική παρέμβαση για αναξιοποίητα ακίνητα

Ενώ το Δημόσιο καταβάλλει υπέρογκα μισθώματα για ενοικίαση γραφείων

Στο στόχαστρο του Οικονομικού Εισαγγελέα Γρηγόρη Πεπόνη τίθεται, μετά από δημοσίευμα κυριακάτικης εφημερίδας, το θέμα ακινήτων του Δημοσίου, τα οποία παραμένουν αναξιοποίητα, ενώ παράλληλα καταβάλλονται 5 εκατ. ευρώ ετησίως για ενοίκια των γραφείων, όπου στεγάζουν 8 από τις 16 ανεξάρτητες διοικητικές Αρχές.

Ο κ. Πεπονής διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για το θέμα, την οποία ανέθεσε στον αναπληρωτή του Οικονομικό Εισαγγελέα Σπύρο Μουζακίτη, με την εντολή να εξακριβώσει αν προκύπτει το αδίκημα της απιστίας στην υπηρεσία, το οποίο διώκεται σε βαθμό κακουργήματος, στην υπόθεση της διαχείρισης των ακινήτων.

Αφορμή για την έρευνα αποτέλεσε δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», για το θέμα των επίμαχων ακινήτων του Δημοσίου.

Η εφημερίδα υποστήριζε πως τα περισσότερα από αυτά τα κτίρια βρίσκονται στο κέντρο της πρωτεύουσας, όπου τα ενοίκια γραφείων είναι υψηλά, παρά τη μείωση 20% που πέτυχε το δημόσιο για όλα τα κτίρια που ενοικιάζει.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι ο Συνήγορος του Πολίτη συνεχίζει να πληρώνει μισθώματα, για πολυτελές ακίνητο που βρίσκεται πίσω από το Χίλτον, στην οδό Χατζηγιάννη Μέξη 5, περίπου 1,2 εκατ. ευρώ τον χρόνο στη Μονή Βατοπεδίου, με διαχειριστή του ακινήτου, ως επικεφαλής του μοναστηριού, τον, προσωρινά κρατούμενο, ηγούμενο Εφραίμ.

Επίσης, κατά το δημοσίευμα, το ΑΣΕΠ πληρώνει πάνω από 150 χιλιάδες ευρώ τον μήνα ή κοντά στα 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο για το κτίριο στην οδό Πουλίου.

Αντίστοιχα περίπου 41.000 ευρώ το μήνα καταβάλλονται για την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, 20.543 ευρώ για το ΕΣΡ, 14.000 ευρώ για τα γραφεία του Συνηγόρου του Καταναλωτή και 11.800 ευρώ για τη στέγαση της Αρχής Διασφάλισης Ποιότητας στην Ανώτατη Εκπαίδευση στη λεωφόρου Συγγρού.

Η εφημερίδα επικαλείται κατάλογο που κατέθεσε πριν από ένα χρόνο, η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου με 21 ακίνητα, που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας και τα οποία ανήκουν σε ασφαλιστικά ταμεία ή είναι εθνικά κληροδοτήματα με σκοπό να τεθούν προς αξιοποίηση. Τα επίμαχα ακίνητα που η μη αξιοποίηση τους θα αποτελέσει εισαγγελική έρευνα είναι τα εξής:

- Φιλελλήνων 13-15 (ανήκει στο ΤΕΑΔΥ) - 2.087 τ.μ.

- Αξαρλιάν 7 (ΙΚΑ) - 864 τ.μ.

- Βουλής 8-10 (ΟΑΕΕ) - 2.577 τ.μ.

- Βουλής 6 (ΙΚΑ) - 1.444 τ.μ.

- Ακαδημίας και Ζαλοκώστα (ΚΕΔ)

- Σταδίου 58 (ΤΕΑΔΥ) - 2.196 τ.μ.

- Μενάνδρου 27-29 (ΙΚΑ) - 662 τ.μ.

- Ιουλιανού 36 (Ταμείο Αστυνομικών) - 2.524 τ.μ.

- Μενάνδρου 48 (ΙΚΑ) - 1.316 τ.μ.

- Κουμουνδούρου 23 (ΕΤΑΠΜΜΕ) - 1.142 τ.μ.

- Βουλής 2 (κληροδότημα)

- Καποδιστρίου (Α΄ Βοηθειών)

- Αγίου Κωνσταντίνου 43 (ΕΤΑΑ) - 1.910 τ.μ.

- Σωκράτους 65-67 (ΤΕΑΙΤ) - 7.809 τ.μ.

- Πειραιώς 22 (ΤΕΑΙΤ) - 1.573 τ.μ.

- Φιλελλήνων και Ξενοφώντος (κληροδότημα)

- Στουρνάρη (κληροδότημα)

- Αναπήρων Πολέμου - Κολωνάκι (Κληροδότημα)

- Ξενοδοχείο La Mirage (Μετοχικό Ταμείο Αεροπορίας)

- Κτίριο Κεράνη (Λ. Θηβών 196-198) - 45.000 τ.μ.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εισαγγελική παρέμβαση για αναξιοποίητα ακίνητα"

Ιερώνυμος: Επιδιώκουν να μας μετατρέψουν σε αποικία

Ιδιαίτερα επικριτικός απέναντι στην στάση των Ευρωπαίων εταίρων μας εμφανίστηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ενώ εξέφρασε την απογοήτευσή του και για την αντιμετώπιση της εκκλησίας από ορισμένα υπουργεία.

«Οι εταίροι μας επιδιώκουν να μας μετατρέψουν σε αποικία, θίγοντας βάναυσα την εθνική μας αξιοπρέπεια και ανεξαρτησία. Εμείς οφείλουμε να αντισταθούμε με όπλα τις αρχές και τις αξίες που κουβαλάμε ως λαός και τη θέλησή μας να αντιμετωπίσουμε θαρραλέα και αποφασιστικά την κρίση» τόνισε μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Παιδείας με θέμα «Πολιτεία και Εκκλησία: σχέσεις συνεργασίας σε μια εποχή κρίσης».

Σχετικά με τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας δήλωσε απογοητευμένος από τη συμπεριφορά κάποιων υπουργείων. «Αντιμετωπίζουν την εκκλησία ως οργανισμό βήτα και γάμα κατηγορίας» ανέφερε χαρακτηριστικά, καταγγέλλοντας παράλληλα απίστευτη γραφειοκρατία και ασυνεννοησία ανάμεσα στις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων και τις διοικητικές τους δομές».
«Δεν μπορεί για την έκδοση άδειας λειτουργίας ενός φιλανθρωπικού ιδρύματος να απαιτούνται περισσότερο από τρία χρόνια σε μια περίοδο μάλιστα που η Εκκλησία προσπαθεί με κάθε τρόπο να αναλάβει το έργο της προνοιακής μέριμνας» υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.
«Η Εκκλησία δεν μπορεί να αντιμετωπίζεται από την Πολιτεία, όσον αφορά την αξιοποίηση της περιουσίας της, με τους χειρότερους δυνατούς όρους, σε αντίθεση με τους επίδοξους Γερμανούς επενδυτές» σχολίασε σε έντονο ύφος ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.

topontiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ιερώνυμος: Επιδιώκουν να μας μετατρέψουν σε αποικία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news