facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ την Πέμπτη

Πρωτομηνιά με ταλαιπωρία για το επιβατικό κοινό. 24ωρη απεργία εξήγγειλαν οι ηλεκτροδηγοί του Μετρό του ΗΣΑΠ και του Τραμ

Ταλαιπωρία περιμένει το επιβατικό κοινό την Πέμπτη 1 Μαρτίου, λόγω της εικοσιτετράωρης απεργίας που εξήγγειλαν οι ηλεκτροδηγοί του Μετρό του ΗΣΑΠ και του Τραμ.
Σε ανακοίνωσή τους, τα σωματεία των ηλεκτροδηγών εκφράζουν την αντίθεσή τους στην εφαρμογή των μέτρων "που καταργούν στην πράξη ό,τι μέχρι σήμερα εξασφάλιζε και κατοχύρωνε τα ελάχιστα για τους εργαζόμενους", ενώ κάνουν λόγο για "απαξιωτική τακτική" που καταλήγει στη διάλυση των μέσων σταθερής τροχιάς.
Οι ηλεκτροδηγοί αντιδρούν με αυτόν τον τρόπο, τόσο στην εφαρμογή των νέων επαχθών μέτρων λιτότητας όσο και στην αδιαφορία της διοίκησης της ΣΤΑ.ΣΥ να εφαρμόσει τα χρονοδιαγράμματα και τους κανονισμούς λειτουργίας των Μέσων.
Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση επισημαίνεται ακόμη ότι συνεχίζεται η αδυναμία είσπραξης εσόδων, καθώς πάνω από τα μισά εκδοτήρια εισιτηρίων είναι κλειστά, με αποτέλεσμα η εισιτηριοδιαφυγή να έχει φθάσει σε πολύ υψηλά ποσοστά, αφού και η δυνατότητα ελέγχου των επιβατών είναι ελλιπέστατη, λόγω έλλειψης προσωπικού που έχει αποχωρήσει είτε με τις μετατάξεις, είτε με τις συνταξιοδοτήσεις.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ την Πέμπτη"

Παραδόθηκαν τα νέα αυτοκίνητα των βουλευτών

Ολοκληρώνεται τρία χρόνια μετά την εξαγγελία της τότε κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, η αντικατάσταση των πολυτελών αυτοκινήτων των βουλευτών με άλλα μικρότερου κυβισμού.
Οι βουλευτές άρχισαν να παραλαμβάνουν τα νέα ολοκαίνουργια οχήματά τους, καθώς η Τρίτη είναι η τελευταία ημέρα για να παραδώσουν τις Lexus, τις Mercedes, τα BMW, τα SAAB και τα Αudi 2000 cc.
Σύμφωνα με τα νέα μέτρα περικοπών, οι δαπάνες του κράτους για τα αυτοκίνητα των βουλευτών περιορίσθηκαν κατά 35% και πλέον οι φορολογούμενοι θα επιβαρυνθούν με 3,5 εκατομμύρια ευρώ από 5 εκατομμύρια που πλήρωναν στο παρελθόν.
Αξίζει να σημειωθεί ότι αποτελεί πάγιο αίτημα της κοινωνίας η κατάργηση του συγκεκριμένου προνομίου, βουλευτών και υπουργών.
Οι βουλευτές που εκλέγονται στις εκλογικές περιφέρειες της Αττικής δικαιούνται αυτοκίνητο (με σύστημα leasing) έως 1.400 cc, με μηνιαίο μίσθωμα 750 ευρώ ενώ όλοι άλλοι (της περιφέρειας) έως και 1.800 cc., με μηνιαίο μίσθωμα έως και 1.200 ευρώ.
Μέχρι στιγμής, έχουν αποποιηθεί του δικαιώματος να διαθέτουν βουλευτικό όχημα οι: Χαρά Κεφαλίδου, Αννα Νταλάρα, Κυρ. Μητσοτάκης, αλλά καιο ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κ. Γ. Καρατζαφέρης.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραδόθηκαν τα νέα αυτοκίνητα των βουλευτών"

Διαψεύστε τώρα την Κατσέλη, ή παραιτηθείτε ΟΛΟΙ..

Παρακολουθήστε απόσπασμα από την συνέντευξη της Λούκας Τ. Κατσέλη στην εκπομπή "Σαββατοκύριακο στη ΝΕΤ.

Δείτε προσεκτικά στο βίντεο, τι είπε η κ. Κατσέλη για την νέα δανειακή σύμβαση και για την παραίτηση της ασυλίας...
Διευκρινίζεται ότι τις ίδιες και ακόμα σκληρότερες δηλώσεις για την παραίτηση από την ασυλία της δημόσιας περιουσίας, έκανε πριν λίγο και στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ..



Με το 2ο μνημόνιο σε περίπτωση μη πληρωμής οφειλών.. μπορεί να γίνει άμεσα κατάσχεση του χρυσού της Ελλάδας !
Αν αληθεύουν αυτά που λέει η κ. Κατσέλη μιλάμε για ξεπούλημα, για προδοσία...
Να παρέμβει άμεσα ο εισαγγελέας...
Να διαψευσθεί άμεσα από την κυβέρνηση η κ. Κατσέλη...
ή να παραιτηθούν ΟΛΟΙ οι βουλευτές..
Δείτε τι είπε η κ. Κατσέλη στον ΣΚΑΙ και στην Πόπη Τσαπανίδου.



exomatiakaivlepo.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύστε τώρα την Κατσέλη, ή παραιτηθείτε ΟΛΟΙ.."

Κλειστά τα στόματα στην Αθήνα

ΠΟΙΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ... ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ; ΓΙΑΤΙ ΟΙ ΝΥΝ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ;
Σε μηνυτήρια αναφορά στην εταιρεία ανακύκλωσης προχώρησε η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αθηναίων.
Πρόκειται για μια μεγάλη υπόθεση που σίγουρα κρύβει πολλά από πίσω καθώς στα σκουπίδια κρύβεται χρυσός!


Μάλιστα για την υπόθεση αυτή απειλήθηκε ευθεως με τις βαριές κατηγορίες της απάτης, υφαρπαγής ψευδούς βεβαιώσεως, απιστίας και υπεξαίρεσης, ο Νικήτας Κακλαμάνης όπως είχε σημειώσει η Νομική Υπηρεσία του Δήμου Αθηναίων. Γιατί; Εξαιτίας της μεθόδευσής με στόχο να συμμετέχει παρανόμως στη δημιουργία, μαζί με ιδιώτες, μιας εταιρείας: της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Α.Ε.»...


Σε αυτή συμμετείχαν οι δήμοι Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά,Πατρέων και Ηρακλείου Κρήτης, οι οποίοι μαζί με άλλες πέντε εταιρείες (Καρφούρ-Μαρινόπουλος, Info Quest, Ανώνυμη Εταιρεία Εμφιάλωσης-Εμπορίας Νερού «Σουρωτή», Σούπερ Μάρκετ Ατλάντικ, Alfa Alfa Energy), μετέχουν στο αρχικό κεφάλαιο της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Α.Ε.», η οποία καταχωρήθηκε στο Μητρώο Ανώνυμων Εταιρειών της Νομαρχίας Αθηνών την 25.9.2009 (ΦΕΚ 11738/30.11.09).

Το «κόλλημα» για τους δήμους ονομάζεται Ν. 2939/2001, ο οποίος απαγορεύει ρητά τη συμμετοχή ΟΤΑ (των παραπάνω δήμων στη συγκεκριμένη περίπτωση) σε εταιρείες ανακύκλωσης που συστήνουν ιδιώτες. Αποτέλεσμα; Να εγείρονται ερωτηματικά για το ποσά που κατατέθηκαν και πώς από τους συγκεκριμένους δήμους, από τη στιγμή που θεωρείται έκνομη η συμμετοχή τους, με αποτέλεσμα οι επίτροποι του Ελεγκτικού Συνεδρίου να επιστρέφουν τις χρηματικές εντολές (και μάλιστα... πριν από την καταγραφή της ανώνυμης εταιρείας στο Μητρώο Ανώνυμων Εταιρειών της Νομαρχίας Αθηνών).

Παρολ' αυτά οι συγκεκριμένοι δήμοι εμφανίζονται να έχουν καταθέσει ποσά για τη δημιουργία Α.Ε., καθώς σύμφωνα με το Βιβλίο Πρακτικών της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Α.Ε.», «την 22η Ιουλίου 2009, ημέρα Τετάρτη και ώρα 2:30 μ.μ.» , κατά την7η συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ανώνυμης εταιρείας, η «Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου κα Φλωρεντία Κουλαμπά ενημερώνει τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου ότι σύμφωνα με το Ν. 2190/20 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει σήμερα, το Διοικητικό Συμβούλιο συγκαλείται σε συνεδρίαση για ναπιστοποιήσει την καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου και τους γνωρίζει ότι κατατέθηκε το προβλεπόμενο από το καταστατικό μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας, ήτοι το ποσό των εκατόν μία χιλιάδων (101.000) στο σχετικό λογαριασμό που διατηρεί η εταιρία στην ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ και έγινε η αντίστοιχη εγγραφή στα λογιστικά βιβλία της εταιρίας σύμφωνα με το Νόμο και το Καταστατικό της εταιρείας...»

Σύμφωνα, λοιπόν, με την επίδειξη των λογιστικών βιβλίων που έγινε εκείνη την ημέρα στο διοικητικό συμβούλιο της εταιρείας και έλαβαν γνώση όλα τα μέλη του δ.σ. από τους δήμους κατατέθηκαν τα εξής ποσά (σ.σ.: σύμφωνα με πληροφορίες τα ποσά για τους δήμους Αθηναίων, Θεσσαλονίκης, Πειραιά και Πατρέων κατατέθηκαν σε μία συγκεκριμένη τράπεζα στην Αττική από το ίδιο πρόσωπο!!!):

- Ο Δήμος Αθηναίων (δημαρχία Νικήτα Κακλαμάνη) κατέθεσε στις 22.07.09 το ποσό των 38.000 ευρώ.
- Ο Δήμος Θεσσαλονίκης (δημαρχία Βασίλη Παπαγεωργόπουλου) κατέθεσε στις 22.07.09 το ποσό των 6.000 ευρώ.
- Ο Δήμος Πειραιά (δημαρχία Παναγιώτη Φασούλα) κατέθεσε στις 22.07.09 το ποσό των 4.000 ευρώ.
- Ο Δήμος Πατρέων (δημαρχία Ανδρέα Φούρα) κατέθεσε στις 22.07.09 το ποσό των 2.500 ευρώ.
- Ο Δήμος Ηρακλείου Κρήτης (δημαρχία Γιάννη Κουράκη) κατέθεσε στις 17.02.09 το ποσό των 1.998,60 ευρώ και στις 19.02.2009 το ποσό του 1,40 ευρώ.
- Η Καρφούρ-Μαρινόπουλος κατέθεσε στις 19.02.09 το ποσό των 30.000 ευρώ.
- Η Info Quest κατέθεσε στις 20.02.09 το ποσό των 2.700 ευρώ.
- Η Ανώνυμη Εταιρεία Εμφιάλωσης-Εμπορίας Νερού «Σουρωτή» κατέθεσε στις 20.02.09 το ποσό των 7.500 ευρώ.
- Τα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ κατέθεσε στις 20.02.09 το ποσό των 3.500 ευρώ.
- Η Alfa Alfa Energy κατέθεσε στις 20.02.09 το ποσό των 4.800 ευρώ.

Η οικονομική επιτροπή του δήμου Αθηναίων αποφάσισε να προχωρήσει στην υποβολή μηνυτήριας αναφοράς κατά της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης», προκειμένου να υπάρξει διερεύνηση για τη δράση της και τα οικονομικά στοιχεία της εταιρείας, ενώ το Ελεγκτικό Συνέδριο με απόφασή του επέστρεψε στο νυν δήμαρχο Γιώργο Καμίνη αθεώρητο το 3332/25-3-2009 χρηματικό ένταλμα πληρωμής των 38.000, το ποσό δηλαδή που καταβλήθηκε για τη συμμετοχή του δήμου της πρωτεύουσας στο αρχικό μετοχικό κεφάλαιο της «Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης Α.Ε.».

Σύμφωνα με το σκεπτικό της επιτρόπου Βασιλικής Πέρρου(αριθμός πράξης 59/12.08.2009), το χρηματικό ένταλμα επιστράφηκε αθεώρητο «επειδή από τον έλεγχο των συνημμένων στο ένταλμα δικαιολογητικών προκύπτει ότι σύμφωνα με το άρθρο 8 του 2939/31, ο Δήμος για την οργάνωση της εναλλακτικής διαχείρισης των δημοτικών αποβλήτων συσκευασιών σε συνεργασία με τους διαχειριστές συσκευασιών μπορούσε να συνάψει μόνο εξαετή σύμβαση συνεργασίας και όχι να οργανώσει μαζί με άλλα νομικά πρόσωπα συλλογικό σύστημα εναλλακτικής διαχείρισης αποβλήτων συσκευασιών με τη μορφή ανώνυμης εταιρείας (σχετ. Η 150/2009 πράξη του VII Τμ. του Ελεγκτικού Συνεδρίου). Για το λόγο αυτό το ανωτέρω χρηματικό ένταλμα δεν μπορεί να θεωρηθεί».

Ο Δήμος Αθηναίων δεν επανέφερε το υπ' αριθμόν 3332/25-3-2009 ένταλμα προς θεώρηση εντός του 2009, αλλά εξέδωσε σε αντικατάστασή του νέο ένταλμα, το υπ' αριθμόν 6343/2010, το οποίο και υπέβαλε στην επίτροπο με το υπ' αριθμόν 195120/30.09.2010 έγγραφό του, υποστηρίζοντας τη νομιμότητα της εντελλόμενης δαπάνης. Η επίτροπος ενέμεινε στην άρνησή της και για την άρση της ανακυψάσης διαφωνίας απευθύνθηκε προς του VII Τμήμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου, το οποίο έκρινε και αυτό αθεώρητο το υπ' αριθμόν 6343/2010 χρηματικό ένταλμα (αριθμός πράξης 442/2011).

Αξίζει πάντως να σημειωθεί πως -όπως αναφέρεται από τη Νομική Υπηρεσία του δήμου Αθηναίων προς τα μέλη της οικονομικής επιτροπής- «ουδέποτε εκταμιεύθηκε από το δήμο Αθηναίων το ποσό της συμμετοχής του στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας "Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.", ζητήθηκε το καταθετήριο έγγραφο στην αντίστοιχη τράπεζα, από το οποίο προκύπτει ότι η κατάθεση δεν έγινε από το δήμο ή υπάλληλό του, αλλά από τονΠαναγιώτη Μούργο του Λουκά. Η κατάθεση έγινε στις 22 Ιουλίου 2009 με αιτιολογία "Καταβολή αρχικού μετοχικού κεφαλαίου - Δήμος Αθηναίων", χωρίς να έχει αποφανθεί η επίτροπος για τη νομιμότητα της δαπάνης...»
«Το από 22.07.2009 πρακτικό του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας», συνεχίζει η Νομική Υπηρεσία του δήμου Αθηναίων,«που πιστοποιούσε την καταβολή του εταιρικού κεφαλαίου υποβλήθηκε στη Νομαρχία (σ.σ.: Αθηνών) αφού είχε ήδη κοινοποιηθεί προς το δήμο (που εκπροσωπείτο στο διοικητικό συμβούλιο* της εταιρείας) η άρνηση της επιτρόπου να θεωρήσει το σχετικό χρηματικό ένταλμα. Παρασιωπήθηκε, δηλαδή, από τις αρμόδιες υπηρεσίες της Νομαρχίας η υπ' αριθμόν 59/12.08.2009 Πράξη της επιτρόπου».

Παρ' ότι, όμως, ήταν γνωστή στο δήμο η απαγόρευση συμμετοχής του στο συλλογικό σύστημα, ο δήμος εξακολούθησε να συμμετέχει και να εκπροσωπείται στο διοικητικό συμβούλιο, «αποκρύπτοντας από όλες τις αρμόδιες διοικητικές αρχές (εποπτεία τόσο από το υπουργείο Ανάπτυξης ως ανώνυμη εταιρεία όσο και από το υπουργείο Περιβάλλοντος ως συλλογικό σύστημα) ότι δεν έγινε η καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου από το μέτοχο Σήμο Αθηναίων και ότι κατά μείζονα λόγο κωλύετο ο δήμος να κάνει την καταβολή. Επίσης, δεν υπήρχε κάποια συμβατική ή άλλη σχέση που να δικαιολογεί την κατάθεση εκ μέρους του Παναγιώτη Μούργου (σ.σ. ο οποίος εμφανίζεται ως σύμβουλος της εταιρείας «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» και ουδεμία σχέση έχει με το Δήμο Αθηναίων) του ποσού των 38.000 ευρώ για λογαριασμό του δήμου. Αποτέλεσμα ήταν ότι για μεγάλο χρονικό διάστημα λειτούργησε ένα πιστοποιημένο συλλογικό σύστημα διαχείρισης συσκευασιών και αποβλήτων, μολονότι κατ' ουσίαν δεν πληρούσε τους όρους για τη λειτουργία του ως ανώνυμης εταιρείας».

Μάλιστα, ο Εθνικός Οργανισμός Εναλλακτικής Διαχείρισης Συσκευασιών & Άλλων Προϊόντων (ΕΟΕΔΣΑΠ) ενημερώνει στις 25.01.12 (Α.Π. 016852/26/01/2012 δήμου Αθηναίων) το Γιώργο Καμίνη ότι στις 12.07.11 δηλώνεται από την «Ανταποδοτική Ανακύκλωση» ως μέτοχος ο δήμος Αθηναίων. Όπως δε ενημερώνει η «Ανταποδοτική Ανακύκλωση Α.Ε.» τον ΕΟΕΔΣΑΠ, ουδέποτε είχε «επίσημη ενημέρωση» για προβλήματα ως προς την καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου εκ μέρους του Δήμου Αθηναίων ή άλλων δήμων που συμμετέχει σε αυτήν και υποδεικνύεται ως αρμόδιος φορέας για το σχετικό έλεγχο η Νομαρχία και ήδη η Περιφέρεια Αττικής.

«Φαίνεται», τονίζει η Νομική Υπηρεσία του δήμου Αθηναίων, «ότι οι εποπτεύουσες υπηρεσίες (νομαρχία, υπουργείο Περιβάλλοντος) εξαπατήθηκαν ως προς την καταβολή του μετοχικού κεφαλαίου, δηλαδή την ίδια τη νομιμότητα ύπαρξης της εταιρείας "Ανταποδοτική Ανακύκλωση", καθώς, εάν γνώριζαν την παρανομία της συμμετοχής και της καταβολής του μετοχικού κεφαλαίου πιθανότατα θα είχαν προχωρήσει στην άρση της άδειας της ανωνύμου εταιρείας, η δε εξαπάτησή τους αυτή τελέσθηκε διά της αθεμίτου παρασιωπήσεως των σχετικών Πράξεων του VII Τμήματος του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Επιπλέον, η ιδιότητα του προσώπου που φέρεται να κατέθεσε το ποσόν που αντιστοιχεί στη συμμετοχή του Δήμου Αθηναίων στο μετοχικό κεφάλαιο προκαλεί ακόμη περισσότερες υποψίες για τη σκοπιμότητα της παραπάνω παρασιωπήσεως».

«Κρίνεται έτσι ότι ενδεχομένως τελέσθηκαν μια σειρά αδικημάτων, όπως απάτη, υφαρπαγή ψευδούς βεβαιώσεως, απιστία, υπεξαίρεση, αλλά και κάποια από τα ειδικά αδικήματα που προβλέπει ο Ν. 2190/1920 (ενδεικτικώς, άρθρο 55 Ν. 2190/1920), σε κάθε περίπτωση με την επίκληση της συμμετοχής του δήμου Αθηναίων στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας και την παρασιώπηση της απαγορεύσεως της συμμετοχής αυτής».

Ερώτηση: γιατί συστάθηκε αυτή η εταιρία; Αφού ο Δήμος Αθηναίων εκ του νόμου δεν είχε το δικαίωμα να συμμετέχει σε εταιρίες που συστήνουν ιδιώτες. Δεύτερον: αφού το ελεγκτικό συνέδριο απέρριψε το ένταλμα για το μετοχικό κεφάλαιο, γιατί προχώρησαν τη σύσταση της εταιρίας και απέκρυψαν το έγγραφο στην νομαρχία για να εκδοθεί η άδεια λειτουργίας;




Τρίτον: ποιος είναι ο ιδιώτης που κατέθεσε χρήματα και με ποιον συναλλάχθηκε; Και τέταρτον, ποιός πρώην αντιδήμαρχος ήταν ο διευθύνων σύμβουλος της "Ανταποδοτική Ανακύκλωση ΑΕ";




Περιμένουμε τον εισαγγελέα. Και εμείς είμαστε εδώ...




Για το τέλος, πέμπτον, αυτή η εταιρία διαχειρίστηκε 5.000.000 ευρώ χωρίς να έχει άδεια!!!


tsiliadoros.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλειστά τα στόματα στην Αθήνα"

Μήνυση κατέθεσε η ανεξάρτητη Βουλευτής Α Αθήνας Άννα Βαγενά

ΕΝΩΠΙΟΝ ΤΟΥ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΣ ΠΛΗΜΜΕΛΕΙΟΔΙΚΩΝ ΑΘΗΝΩΝ

ΜΗΝΥΤΗΡΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ
Αννας Βαγενά του Γεωργίου, κατοίκου Αθηνών
ΚΑΤΑ
Κατά παντός υπευθύνου που θα προκύψει από την δικαστική έρευνα της παρούσης αναφοράς.
……………………………..
Αξιότιμε Κύριε Εισαγγελέα,
Όπως γνωρίζετε, θεμελιώδης αρχή του Συντάγματος της χώρας μας είναι ο σεβασμός και η προστασία των αξιών που συνθέτουν την υπόσταση του ανθρώπου, αξίες που αποτελούν την πρωταρχική υποχρέωση της Πολιτείας (άρθρο 2 παρ. 1 του Συντάγματος) έναντι των πολιτών, ενώ οι συνταγματικές διατάξεις καθιερώνουν, επίσης, το δικαίωμα ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5 παρ. 1 του Συντάγματος), το οποίο θεωρείται ως κύριο θεμελιώδες δικαίωμα, με ιδιαίτερες εκφάνσεις του όπως το δικαίωμα προστασίας της ζωής τους, (άρθρο 5 παρ. 2 του Συντάγματος) καθώς και το δικαίωμα προστασίας της υγείας (άρθρο 5 παρ. 5 του Συντάγματος).
Περαιτέρω, σύμφωνα με τη διάταξη του άρθρου 57 παρ. 1 εδ. α του ΑΚ, όποιος προσβάλλεται παράνομα στην προσωπικότητα του έχει δικαίωμα να απαιτήσει να αρθεί η προσβολή και να μην επαναληφθεί στο μέλλον. Από τη διάταξη αυτή προκύπτει ότι σε περίπτωση προσβολής της προσωπικότητας [η οποία αποτελεί το σύνολο των αξιών που απαρτίζουν την ουσία του ανθρώπου, ενώ, επίσης, στο δικαίωμα που θεμελιώνεται σ` αυτήν (προσωπικότητα), το οποίο έχει διαπλαστεί από το νόμο ως ένα δικαίωμα-πλαίσιο, περικλείονται τα έννομα αγαθά της τιμής, της ζωής, της υπόληψης, της υγείας, της ελευθερίας, της σωματικής ακεραιότητας, κλπ., τα οποία δεν αποτελούν αυτοτελή δικαιώματα, αλλά επιμέρους εκδηλώσεις, εκφάνσεις ή πλευρές του ενιαίου δικαιώματος της προσωπικότητας, έτσι ώστε η προσβολή οποιασδήποτε από τις εκφάνσεις αυτές να συνιστά ταυτόχρονα και προσβολή της συνολικής έννοιας της προσωπικότητας (ΑΠ 195/2007, δημοσιευμένη στην Τράπεζα Νομικών Πληροφοριών NOMOS, ΕφΑΘ 219/2007, ΕΦΑΔ 2008, 67, ΠΠρΑΘ 29/2007, ΝοΒ 2007, 626, ΜΠρΧαλκ. 91/2004, ΝοΒ 2005, 320)], ο νόμος καθιερώνει αντικειμενική ευθύνη εκείνου που προσβάλλει, ως προς την αξίωση για την άρση της προσβολής και την παράλειψή της στο μέλλον (ΑΠ 1143/2003, ΕλλΔνη 46, 394, ΕφΑΘ 12154/1990, ΕλλΔνη 32, 1673, ΕφΑΘ 1688/1998, ΕλλΔνη 39, 667, ΕφΑΘ 2750/2006, ΝοΒ 2006, 1008).
Συνακόλουθα, το άρθρο 57 του ΑΚ συνιστά μία γενική ρήτρα και αποτελεί συγκερασμό των συνταγματικών διατάξεων των άρθρων 2 παρ. 1 και 5 παρ. 1, με συνέπεια στο δικαίωμα της προσωπικότητας να περιλαμβάνεται τόσο ο σεβασμός της αξίας του ανθρώπου που είναι και ο πυρήνας του δικαιώματος, όσο και η ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητας. Με τη διάταξη του άρθρου 57 του ΑΚ, η προστασία του δικαίου εκτείνεται και σ` εκείνους τους συντελεστές που αποτελούν την ατομικότητα του προσώπου, είτε αυτοί αναφέρονται στην φυσική του υπόσταση (ζωή, σωματική ακεραιότητα, υγεία), είτε στην πνευματική, ηθική ή κοινωνική του ατομικότητα. Στην έννοια της προσωπικότητας περιέχονται, όπως προαναφέρθηκε, όλες εκείνες οι αστάθμητες αξίες που απαρτίζουν την ουσία του ανθρώπου και προστατεύονται όλα τα αγαθά που τη συγκροτούν, ειδικότερα, δε, μεταξύ άλλων, α) στοιχεία που αναφέρονται στη ζωή, τη σωματική ακεραιότητα και την υγεία του προσώπου (σωματικά αγαθά), β) στοιχεία που ανάγονται στον ψυχικό και συναισθηματικό κόσμο του ανθρώπου (ψυχικά αγαθά).
Για τη διασφάλιση των παραπάνω συνταγματικώς κατοχυρωμένων δικαιωμάτων, το Κράτος, δια των αρμοδίων οργάνων του, έχει ρητή υποχρέωση να λαμβάνει ιδιαίτερα προληπτικά ή κατασταλτικά μέτρα, η δε άρνηση ή παράλειψη των αρμοδίων οργάνων του Κράτους να λάβουν τα μέτρα αυτά συνιστά ευθεία παράβαση των καθηκόντων τους και θεμελιώνει αξίωση αποζημίωσης υπέρ των πολιτών.
Η παράνομη παραβίαση του δικαιώματος απόλαυσης των αγαθών της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας κατά τέτοιον τρόπο, ώστε είτε να αλλοιώνεται ή να καταργείται η απόλαυση των θεμελιωδών αυτών ανθρωπίνων δικαιωμάτων, συνιστά παράνομη προσβολή της προσωπικότητας του προσώπου που παρεμποδίζεται, η οποία παρέχει σε αυτόν τις προβλεπόμενες από τα άρθρα 57 και 59 του ΑΚ αξιώσεις για άρση της προσβολής και παύση αυτής στο μέλλον, καθώς και, αν υφίστανται οι σχετικές προϋποθέσεις, αποζημίωσης και χρηματικής ικανοποίησης (ΑΠ 1731/2006, ΝοΒ 2007, 353).
Περαιτέρω, με τη διάταξη του άρθρου 5 παρ. 1 του Συντάγματος ορίζεται ότι καθένας έχει δικαίωμα να αναπτύσσει ελεύθερα την προσωπικότητα του και να συμμετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας, εφόσον δεν προσβάλλει τα δικαιώματα των άλλων και δεν παραβιάζει το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη. Η διάταξη προστατεύει, εκτός των άλλων, και την οικονομική ελευθερία, εφόσον βέβαια με αυτήν δεν προσβάλλονται τα δικαιώματα των άλλων, δεν παραβιάζεται το Σύνταγμα ή τα χρηστά ήθη. Έτσι, η επιχειρηματική δραστηριότητα, ως οικονομική ελευθερία, πρέπει να ασκείται κατά τέτοιον τρόπο, ώστε να μην προσβάλλει την προσωπικότητα των άλλων, στην οποία περιλαμβάνεται και η αξίωση να ζει και να κινείται σε καθαρό και υγιές περιβάλλον.
Στη προκείμενη περίπτωση:
Ζώ, εργάζομαι και δραστηριοποιούμαι την τελευταία 15ετία κοινωνικά και επαγγελματικά στη περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας και συγκεκριμένα στο Μεταξουργείο. Οι συνθήκες διαβίωσης στην εν λόγω περιοχή έχουν προ πολλού καταστεί ανυπόφορες, γεγονός που έχω καταγγείλει δημοσίως πολλές φορές μέχρι σήμερα, δυστυχώς, χωρίς αποτέλεσμα.
Σήμερα όμως, η κατάσταση έχει αποβεί σε τέτοιο βαθμό επικίνδυνη για την κυκλοφορία, την υγεία και την ασφάλειά μας (όχι μόνον εμού και της οικογενείας μου αλλά και όλων των κατοίκων της περιοχής), που, είναι εντελώς αδύνατον να εξακολουθήσει η εκεί διαβίωσή μας και εργασία μας.
Η μόλυνση από τη συνεχή και καθημερινή αφόδευση των περιφερόμενων ή άστεγων ημεδαπών και αλλοδαπών, από τη χρήση ναρκωτικών των ναρκομανών που αφήνουν κυριολεκτικά στη μέση του δρόμου τις μολυσμένες σύριγγες, τα υπολείμματα τροφών και άλλων αντικειμένων, η ανυπόφορη δυσοσμία, η εμφάνιση εντόμων και τρωκτικών εμποδίζουν ακόμα και αυτή την έξοδό μας από το σπίτι μας. Όπως γίνεται αντιληπτό η υγεία μας, η ασφάλειά μας και η ακώλυτη κυκλοφορία μας, καθώς επίσης και η ανάπτυξη της επαγγελματικής μας δραστηριότητας, (δηλ. η λειτουργία του Θεάτρου ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ), ευρίσκονται σήμερα σε μέγιστο κίνδυνο, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η άσκηση των θεμελιωδών συνταγματικών μας δικαιωμάτων στην ασφάλεια, την υγεία και την ελεύθερη άσκηση της επαγγελματικής μας δραστηριότητας.
Συγκεκριμένα, δια της παρούσης μου αναφέρω τα εξής: Στην περιοχή του ιστορικού κέντρου της Αθήνας (Μεταξουργείο, Κεραμεικός Πλατεία Κουμουνδούρου, Πλατεία Αγίου Γεωργίου) : Η διασταύρωση των οδών Κεραμεικού και Δεληγιώργη, όλος ο πεζόδρομος της Ιάσονος, η διασταύρωση Δεληγιώργη και Αγησιλάου και γενικότερα όλη η περιοχή, έχουν κυριολεκτικά καταληφθεί από πολυάριθμη ομάδα ναρκομανών, που παραμένουν εκεί νυχθημερόν, έχοντας δημιουργήσει ένα είδος μόνιμου “καταυλισμού”, κοιμούνται και αφοδεύουν εκεί, δημιουργώντας έτσι εστία μολύνσεων, που προκαλεί κινδύνους για τη Δημόσια Υγεία. Κατά τη διάρκεια επίσης όλου του 24ωρου, προμηθεύονται από “άγνωστα” άτομα, ναρκωτικές ουσίες και κάνουν χρήση αυτών με σύριγγες, τις οποίες μετά αφήνουν έκθετες στο δρόμο μαζί με άλλα υπολείμματα χρήσης (βρώμικα πανιά, βαμβάκια, κλπ). Το ίδιο φαινόμενο παρατηρείται στον περίβολο της Πλατείας Κουμουνδούρου και στους πέριξ δρόμους.
Λόγω της γειτνίασης των προαναφερομένων σημείων με το χώρο κατοικίας και εργασίας μου, τόσον εγώ και η οικογένειά μου, όσο και όλοι οι περίοικοι, αντιμετωπίζουμε προφανή, άμεσο και ενεστώτα κίνδυνο βλάβης της υγείας μας, ώστε αν δεν ληφθούν μέτρα για την αντιμετώπιση της κατάστασης ο κίνδυνος αυτός θα επέλθει μετά βεβαιότητας.
Επί πλέον, όπως προανέφερα, η έδρα της επαγγελματικής μου δραστηριότητας είναι στην οδό Ακαδήμου 14-16, στο θέατρο ΜΕΤΑΞΟΥΡΓΕΙΟ, ένα πολύ-πολιτιστικό χώρο που δημιούργησα μαζί με τον σύζυγό μου Λουκιανό Κηλαηδόνη, και περιλαμβάνει, εκτός από τη πιο πάνω θεατρική αίθουσα, ένα χώρο μουσικών εκδηλώσεων (το «ΠΑΤΑΡΙ») και ένα εστιατόριο (το ΑΝΝΑΣ). Λόγω του υποβιβασμού της περιοχής εξ αιτίας των παραλείψεων των αρμοδίων αρχών και οργάνων της πολιτείας να λάβουν τα κατάλληλα μέτρα για την ασφάλεια και την υγεία των πολιτών, οι παραπάνω επαγγελματικές μας δραστηριότητες άρχισαν από καιρό να υπολειτουργούν και σήμερα το μεν εστιατόριο έκλεισε, το ΠΑΤΑΡΙ έκλεισε, η δε θεατρική αίθουσα λειτουργεί εξ ανάγκης μόνο 2 φορές την εβδομάδα τις απογευματινές ώρες δηλ. πριν πέσει το σκοτάδι στη περιοχή, φυσικά με υποτυπώδη προσέλευση κοινού. Η ίδια, λόγω των προπεριγραφομένων συνθηκών της περιοχής, έχω υποχρεωθεί να «μεταφέρω» - υποβαλλόμενη σε πρόσθετα έξοδα - την επιχειρηματική μου δραστηριότητα σε άλλους χώρους της Αθήνας, (όπως λ.χ. στο θέατρο ΑΛΦΑ της οδού Πατησίων, το θέατρο ΖΙΝΑ της Λεωφ. Αλεξάνδρας). Εχω υποχρεωθεί να μεταβαίνω και στην επαρχία, με πρόσθετη επιβάρυνσή μου με ενοίκια και λοιπά έξοδα, αφού ο ιδιόκτητος επαγγελματικός μου χώρος έχει καταστεί κυριολεκτικά άχρηστος και δεν μου παρέχει τη δυνατότητα να αποσβέσω τις δαπάνες μου και εξασφαλίσω το αναγκαίο για τον βιοπορισμό μου εισόδημα.
Και όλα αυτά, μολονότι πληρώνω τους φόρους, τις έκτακτες εισφορές, τα ειδικά τέλη ακίνητης περιουσίας, τα δημοτικά τέλη καθαριότητας κλπ. χωρίς να έχω τις αντίστοιχες ανταποδοτικές παροχές από τη πολιτεία.
Ολες οι παραπάνω αναφερόμενες συνθήκες οφείλονται στην πλήρη αδράνεια της συντεταγμένης πολιτείας, ειδικότερα δε σε παράλειψη των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας, (Υπουργών, Τοπικής Αυτοδιοίκησης, Αστυνομικών Αρχών, Περιφερειακών Οργάνων κλπ) και των υφισταμένων αυτών οργάνων και υπηρεσιών να λάβουν, στα πλαίσια των καθηκόντων τους, όλα τα απαιτούμενα μέτρα για τη διαφύλαξη της ζωής, της υγείας και της ασφάλειας των πολιτών, μολονότι η υφιστάμενη κατάσταση, οι συνθήκες εξαθλίωσης της συγκεκριμένης περιοχής, η πλήρης έλλειψη ασφάλειας, ο κίνδυνος της υγείας των κατοίκων, η υποβάθμιση του περιβάλλοντος και η οικονομική καταστροφή των επαγγελματιών, ΕΙΝΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΓΝΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΡΜΟΔΙΩΝ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ από πλήθος διαμαρτυριών και παρεμβάσεων και άλλων πολιτών και φορέων, από τον τύπο και τα ΜΜΕ.
Επειδή, οι παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων της πολιτείας να λάβουν μέτρα αποτροπής του κινδύνου ζωής, υγείας και ασφαλείας μας, όπως απαιτούν οι θεσπισμένοι συνταγματικοί κανόνες της χώρας μας, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο βασικά αγαθά των πολιτών, συνιστούν βαρεία παράβαση καθήκοντος, η οποία προβλέπεται και τιμωρείται από τον Ποινικό Κώδικα
Επειδή δικαιούμαι και νομιμοποιούμαι στην υποβολή και εξέταση της παρούσας αναφοράς, μετά από ακρόασή μου σύμφωνα με το άρθρο 20 του Συντάγματος
Επειδή εγκαλώ για βαρεία παράβαση καθηκόντων τους όλα τα κατά το Σύνταγμα και τους νόμους αρμόδια όργανα της πολιτείας και κάθε τρίτο, που θα προκύψει από την εξέταση τη παρούσας ως υπεύθυνους για τις βλαπτικές συνέπειες που προέρχονται από την υπαίτια παράλειψή τους να λάβουν μέτρα προς προστασία της ζωής, της υγείας, της ασφάλειας και της ακώλυτης άσκησης της επαγγελματικής μου δραστηριότητας στη περιοχή του Μεταξουργείου, και
Επειδή επιφυλάσσομαι παντός άλλου νομίμου δικαιώματός μου και κάθε άλλης αξίωσης για αποζημίωσή μου,
ΖΗΤΩ
Να διερευνηθούν οι καταγγελόμενες παραλείψεις των αρμοδίων οργάνων, των δημοσίων, δημοτικών, αστυνομικών και λοιπών αρχών,
Να διατάξετε, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων σας, να ληφθούν άμεσα μέτρα προς αποτροπή του αμέσου κινδύνου υγείας και ασφάλειας με εντολή σας προς κάθε αρμόδιο,
Να αποδοθούν οι ευθύνες σε κάθε αρμόδιο δημόσιο λειτουργό για παράβαση καθήκοντος και
Να τιμωρηθούν παραδειγματικά οι υπεύθυνοι.
Προσκομίζω ενδεικτικώς τέσσερις (4) φωτογραφίες για την απόδειξη της παρούσας αναφοράς μου.
Αθήνα, 17-2-2012
Με τιμή

Αννα Βαγενά

aegaio.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση κατέθεσε η ανεξάρτητη Βουλευτής Α Αθήνας Άννα Βαγενά"

Α.Τσίπρας: Διαγράψτε τα χρέη των νοικοκυριών στις τράπεζες

Πάνω από 112 δις ευρώ τα χρέη των νοικοκυριών

"Στις σημερινές μνημονιακές συνθήκες, με τις συνεχείς μειώσεις των μισθών και των συντάξεων, την εκτίναξη της ανεργίας και της επιβολής νέων δυσβάσταχτων φόρων, είναι φανερό πως ένα πολύ μεγάλο μέρος των δανειακών υποχρεώσεων δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί" σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία οι υποχρεώσεις των νοικοκυριών προς τις τράπεζες υπερβαίνουν το ποσό των 112 δις ευρώ ενώ τα τελευταία τρία χρόνια τα στεγαστικά και καταναλωτικά δάνεια που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν τριπλασιάστηκαν.

Το θέμα ανέδειξε στη Βουλή ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας καταθέτοντας επικαίρη ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα "Διαγραφή των χρεών των νοικοκυριών".

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον Πρωθυπουργό αν "προτίθεται να προχωρήσει στην μερική ή ολική διαγραφή χρεών για την οικονομική ανακούφιση των εργαζομένων, των ανέργων και των υπερχρεωμένων νοικοκυριών, όταν το ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα δεν υπερβαίνει αυτό που λογίζεται ως όριο φτώχειας, αν προτίθεται σε όσους που για διάφορους λόγους μειώθηκε το εισόδημά τους ή έχασαν την εργασία τους, να προχωρήσει σε αντίστοιχη απομείωση των δανειακών τους υποχρεώσεων, αν θα μεριμνήσει ώστε η μηνιαία καταβολή δόσεων σε όλες τις τράπεζες να μην υπερβαίνει το 30% των μηνιαίων ατομικών ή οικογενειακών αποδοχών, αν θα γίνει εκλογίκευση των επιτοκίων που για καταναλωτικά κυρίως δάνεια ξεπερνούν κάθε κανονιστικό όριο, αν θα επιβληθεί τώρα με το νέο πακτωλό δισεκατομμυρίων στις τράπεζες για την επανακεφαλαιοποίησή τους και η εξυγίανση των ισολογισμών τους με την διαγραφή των δανείων που αφορούν τα υπερδανεισμένα νοικοκυριά."

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Α.Τσίπρας: Διαγράψτε τα χρέη των νοικοκυριών στις τράπεζες"

Κύριοι βουλευτές, τι φάρμακα θα δώσετε στα παιδιά σας;


Κάποιοι από σας συνεδριάζετε σήμερα ως επιτροπή που εξετάζει το νέο νομοσχέδιο για την Υγεία. Αύριο θα το φέρετε στην ολομέλεια. Τι ακριβώς θα φέρετε;
Έχετε μελετήσει όλες τις παραμέτρους του. Δεν υπάρχουν εκεί μέσα λέξεις που σας φοβίζουν; Ή, μήπως, όπως ο κ. Χρυσοχοΐδης, θα πάτε κι εσείς στην Βουλή αδιάβαστοι, δηλώνοντας ένα απλό «ναι» και αφήνοντας τα πράγματα στην μοίρα τους;
Γνωρίζετε ότι «δραστική ουσία» δεν σημαίνει «φάρμακο»; Ότι φάρμακα με την ίδια δραστική ουσία έχουν διαφορετικά αποτελέσματα στους ίδιους ασθενείς;
Ότι ακόμη και φάρμακα με το ίδιο όνομα, έχουν άλλη δράση όταν χορηγούνται στην τάδε μορφή και άλλη όταν χορηγούνται στην δείνα;
Κι ακόμη: Δεν φοβάστε να μεταθέσετε την ευθύνη του γιατρού στον φαρμακοποιό; Σ’ έναν καταρτισμένο επιστήμονα μεν, αλλά που δεν γνωρίζει επακριβώς το πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο ασθενής στον οποίον καλείται να δώσει φάρμακο; Οι ίδιοι οι φαρμακοποιοί δεν θέλουν να φορτωθούν με την ευθύνη αυτή, εσείς θα επιμείνετε;
Και το σημαντικότερο απ’ όλα: Τι είναι αυτά τα φθηνά φάρμακα που θα φθάσουν στα ράφια των φαρμακείων μας; Από πού θα προέρχονται; Από πού θα εισάγουμε χύμα ουσίες, χωρίς τυποποίηση; Είναι η Ινδία, το Πακιστάν, το Μπαγκλαντές, το Ισραήλ οι καλύτερες λύσεις, όταν στην χώρα μας ευδοκιμεί μια δοκιμασμένη και επιτυχημένη φαρμακοβιομηχανία; Γνωρίζετε υπό ποίες συνθήκες παράγονται τα φάρμακα στις χώρες αυτές;
Όσο για την δική μας φαρμακοβιομηχανία... δεν φοβάστε πως με τις αποφάσεις σας θα οδηγήσετε στην ανεργία χιλιάδες επιστήμονες και εργαζομένους; Δεν καταλαβαίνετε ότι αύριο το κέρδος από το κόψιμο της φαρμακευτικής δαπάνης θα γίνει απώλεια από τα έσοδα από φόρους και εισφορές που θα χαθούν και από τις επιδόματα που θα πρέπει να δίνει το Δημόσιο μέσω των ταμείων ανεργίας;
Κύριοι βουλευτές, ξανασκεφθείτε τι φάρμακα θα θέλατε να δώσετε τα παιδιά σας, αν ο μη γένοιτο νοσήσουν, και πράξτε το σωστό σήμερα.


Διαβάστε Περισσότερα » "Κύριοι βουλευτές, τι φάρμακα θα δώσετε στα παιδιά σας;"

Φάρμακα με δραστική ουσία για όλους από 1η Μαρτίου!

Με βάση το μνημόνιο από την 1η Μαρτίου θα πρέπει όλες οι συνταγές φαρμάκων να αναγράφουν τη δραστική ουσία. Η νέα αυτή ρύθμιση όμως προκαλεί έντονες αντιδράσεις τόσο στους γιατρούς όσο και στις φαρμακευτικές επιχειρήσεις.

Η συγκεκριμένη ρύθμιση περιλαμβάνεται στο πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας το οποίο λόγω μνημονίου 2, ψηφίζεται με διαδικασίες εξπρές.

Στις αλλαγές της συνταγογράφησης διαμαρτύρονται και οι γιατροί καθώς θεωρούν ότι χάνεται το πραγματικό επιστημονικό τους έργο ενώ και οι ελληνικές φαρμακευτικές επιχειρήσεις με επιστολή τους στο πρόεδρο της κυβέρνησης διατυπώνουν κραυγή αγωνίας για το μέλλον του κλάδου μετά από αυτήν την εξέλιξη.

Όπως σημειώνει η Πανελλήνια Ένωση φαρμακοβιομηχανίας (ΠΕΦ) στην επιστολή της προς τον Λουκά Παπαδήμο: «Ζητούμε τη θεσμική σας παρέμβαση έναντι της Τρόικας, ώστε να απομακρυνθεί από το νομοσχέδιο η διάταξη για τη συνταγογράφηση με βάση τη δραστική ουσία, μέτρο που θα πλήξει βιαίως, ανεπανόρθωτα και μονομερώς τον κλάδο μας.

Πέρα από τις αντιδράσεις του ιατρικού κόσμου που επικαλείται λόγους προστασίας της δημόσιας υγείας, το μέτρο αυτό είναι χωρίς κανένα οικονομικό αντίκρισμα, αφού πέρα από την καταστροφή του εγχώριου παραγωγικού ιστού, θα ενισχύσει το φαινόμενο της υποκατάστασης των απαξιωμένων πλέον παλαιών φθηνών φαρμάκων με νεώτερα εισαγόμενα με προστασία πατέντου, με μεσομακροπρόθεσμο αποτέλεσμα την αύξηση της φαρμακευτικής δαπάνης!»

iatropedia.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Φάρμακα με δραστική ουσία για όλους από 1η Μαρτίου!"

Σε 24ωρη απεργία καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών – Στάση εργασίας από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΤΟΕ

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις διατάξεις του Εφαρμοστικού Νόμου

Σε 24ωρη πανιατρική απεργία και αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα καλεί τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), την Τετάρτη (29/2), ημέρα ψήφισης από τη Βουλή του Εφαρμοστικού Νόμου, που, όπως αναφέρει «περιλαμβάνει ακρωτηριαστικές διατάξεις, που οδηγούν σε πλήρη ισοπέδωση τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους Έλληνες πολίτες».

Την ίδια ημέρα, στις 10:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση, με θέμα τα μέτρα που προβλέπει ο Εφαρμοστικός Νόμος, όπως η υποχρεωτική αναγραφή από τους ιατρούς της δραστικής ουσίας, και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

«Η τροϊκανής έμπνευσης υποχρεωτική αναγραφή τής δραστικής ουσίας από τους γιατρούς, αρχής γενομένης την 1-3-2012 και η επιλογή από το φαρμακοποιό του φθηνότερου γενόσημου φαρμάκου, ανατρέπει πλήρως τους κανόνες ασφάλειας στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Για «τερατώδεις ρυθμίσεις που συμπεριλαμβάνονται στον εφαρμοστικό νόμο για την υγεία με τις οποίες καταργούνται 50 Νοσοκομεία και περικόπτεται το ωρομίσθιο εφημέρευσης κατά 17%» κάνει λόγο η Ομοσπονδία Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας (ΟΕΝΓΕ).

Με τρίωρη στάση εργασίας από τις 12:00 έως 15:00, συμμετέχει στην κινητοποίηση η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ).

Την Τετάρτη το πρωί στις 10.30, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι τρίωρη στάση εργασίας, από τις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη η ΟΤΟΕ, στο πλαίσιο της συμμετοχής της στις δράσεις για την Πανευρωπαϊκή Ημέρα Αντίστασης και Δράσης ενάντια στις πολιτικές που πλήττουν τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους και τους ανέργους

Τρίωρη πανελλαδική στάση εργασίας θα πραγματοποιήσουν την Τετάρτη, 29/2 και ώρα 12.00-15.00 ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ στο πλαίσιο της Πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης των συνδικάτων.

Παράλληλα, το κοινό επιστημονικό μέτωπο Γιατρών, Δικηγόρων και Μηχανικών, μαζί με τη ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, θα προχωρήσουν στις 6 το απόγευμα, συλλαλητήριο και συναυλία στην Πλατεία Συντάγματος με τον Μανώλη Μητσιά, σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

Κατάληψη των δημαρχείων της χώρας από τις 11.00- 15.00 προγραμματίζει για την Τετάρτη η ΠΟΕ- ΟΤΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τα νέα μέτρα που φέρνει η νέα δανειακή σύμβαση.

Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 24ωρη απεργία καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών – Στάση εργασίας από ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΟΤΟΕ"

Η χώρα που έμεινε χωρίς ασυλία, δίνει ασυλία στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ!

Ως γνωστόν, πρώτα βγαίνει η ψυχή του ανθρώπου και μετά το χούι. Η αλαζονεία είναι νόσος ανίατη, καθώς οι αλαζόνες αισθάνονται πάντα την ανάγκη να απαξιώνουν όλους τους άλλους σε μια προσπάθεια να τροφοδοτούν συνεχώς το υπερφίαλο «εγώ» τους.

Όσες προσπάθειες και αν καταβάλουν, στο τέλος η ασθένεια τους καταβάλλει και τους οδηγεί σε ατοπήματα που τελικά καταλήγουν σε μπούμερανγκ.

Ως ασθενείς, οι αλαζόνες έχουν τη συμπάθειά μας – αρκεί να μην ασχολούνται με την πολιτική. 

Όταν, όμως, επιμένουν να μας κυβερνούν, τότε θα λαμβάνουν απαντήσεις.

Την προηγούμενη Τετάρτη, 22 Φεβρουαρίου, διεξήχθη στη Βουλή η περίφημη συζήτηση για την σύσταση εξεταστικής επιτροπής (μετά από παραπλανητική πρόταση συγκάλυψης 111 βουλευτών του ΠΑΣΟΚ) για τα στατιστικά στοιχεία.

Δεν ήταν η πρώτη φορά που έγινε συζήτηση για θέμα διαφορετικό από αυτό που υποτίθεται ότι επρόκειτο να συζητηθεί – εδώ οι εκπρόσωποι του έθνους δεν διάβασαν τα μνημόνια, την δικογραφία για την ΕΛΣΤΑΤ θα διάβαζαν;

Έτσι, ο κ. Βενιζέλος (που είχε διαβάσει τη δικογραφία, αν και με τον δικό του αλαζονικό τρόπο), μπόρεσε για άλλη μια φορά να επιδοθεί στο προσφιλές του σπορ της διαστροφής της πραγματικότητας και της απαξίωσης των πάντων – εισαγγελέων, καθηγητών, «μιας δημοσιογράφου» και γενικά όλων των μαρτύρων.

Κατ’ αρχήν, αισθάνθηκε την ανάγκη, όπως είπε, να… επαινέσει όλες τις πτέρυγες της Βουλής, διότι «παρότι οι βουλευτές έλαβαν γνώση αυτού του φακέλου, κανείς Βουλευτής και πιο συγκεκριμένα καμία ομάδα 30 Βουλευτών δεν υπέβαλαν πρόταση να κινηθεί η σχετική διαδικασία όπως προβλέπει το άρθρο 86 του Συντάγματος».

Κατά τη γνώμη του, «αυτή η αξιολόγηση του φακέλου, δηλαδή η αξιολόγηση που οδηγεί στο να παραμείνει αδιάφορη και αδρανής η Βουλή σε σχέση με τη δικογραφία αυτή, είναι απολύτως σωστή. Είναι η σωστή νομική αξιολόγηση του φακέλου αυτού. Και θέλω πραγματικά να το υπογραμμίσω αυτό γιατί δείχνει υπευθυνότητα, σύνεση, σοβαρότητα εκ μέρους όλων των πτερύγων της Βουλής και πρωτίστως εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας».

Κατόπιν, ο κ. Βενιζέλος… επέπληξε τον βουλευτή του ΛΑΟΣ Θ. Πλεύρη «και κάθε άλλον συνάδελφο που αναφέρθηκε ή σκέφθηκε να αναφερθεί στο φάκελο αυτό»!

Δηλαδή, ο κ. Βενιζέλος έκανε πως δεν κατάλαβε ούτε ότι δεν εσυζητείτο ο φάκελος που έστειλε στη Βουλή ο οικονομικός εισαγγελέας (αλλά άλλη παραπειστική πρόταση βουλευτών του κόμματός του), ούτε ότι η Ν.Δ. δεν επιθυμεί να συζητηθεί το θέμα και να συσταθεί εξεταστική επιτροπή από την παρούσα Βουλή, όπου έχει την πλειοψηφία το ΠΑΣΟΚ.

Δεν είδε κανένα αδίκημα!

Και βέβαια, από την σκέψη του εξοβέλισε – για τις ανάγκες της προπαγάνδας – τα ποινικά αδικήματα, τα κακουργήματα, που έχουν διαπραχθεί σε σχέση με τα στατιστικά στοιχεία του 2009.

Στο μάθημα Ποινικού Δικαίου που παρέδωσε, απέφυγε να περιλάβει την κατάφωρη παραβίαση του ιδρυτικού νόμου της ΕΛΣΤΑΤ, καθώς τα στοιχεία δόθηκαν χωρίς να συνεδριάσει το Δ.Σ. της στατιστικής υπηρεσίας και χωρίς αυτά να έχουν επικυρωθεί από τα μέλη του Δ.Σ., όπως ρητώς προέβλεπε ο νόμος 3832 του Μαρτίου 2010.

Οπότε, δήθεν αθώα, ρωτούσε από το βήμα της Βουλής: «Ποιο είναι το αδίκημα για το οποίο διεξήχθη προκαταρκτική εξέταση; Ποια είναι η μείζων σκέψη αυτού του δικανικού συλλογισμού; Σε ποιο νομικό κανόνα υπάγονται τα πραγματικά περιστατικά, αν των πραγματικών περιστατικών, αληθινών υποτιθεμένων, ποια νομοτυπική υπόσταση πληρούται και ποιος κανόνας δικαίου, ουσιαστικού Ποινικού Δικαίου, είναι αυτός που πρέπει να ενεργοποιηθεί;»

Και απαντούσε μόνος του: «Λοιπόν, κανείς»!

Μετά, απαξίωσε ακόμη και την διαβίβαση του φακέλου στη Βουλή βάσει του περίφημου (και κατάπτυστου) άρθρου 86.

Για να το πράξει, απαξίωσε τόσο τον οικονομικό εισαγγελέα που απέστειλε τον φάκελο επειδή διαπίστωσε ότι προέκυψαν στοιχεία για πολιτικά πρόσωπα, όσο και τους καθηγητές της στατιστικολογίας, τους οικονομολόγους, τους δημοσιογράφους, του πάντες, χρησιμοποιώντας μάλιστα και τον χαρακτηρισμό «τυχαίος μάρτυρας».

Όλοι είναι ανάξιοι λόγου για τον αλαζόνα υπουργό, διότι κατά τη γνώμη του όλοι είναι τυχάρπαστοι εκτός από τον ίδιο, που γεννήθηκε για να μας κυβερνά. Προσέξτε με ποιον τρόπο αναφέρεται στους μάρτυρες:

«Τι θα πει «στοιχεία»; Η αξιολογική κρίση ενός τυχαίου μάρτυρα που καλείται ως εκπρόσωπος της κοινής γνώμης, ενός καθηγητή, ενός οικονομολόγου, μιας δημοσιογράφου, που δεν ξέρουν κανένα πραγματικό περιστατικό για τίποτα, η αφηγηματική ελεύθερη αξιολόγηση, ότι έχω την εκτίμηση πως δεν μπορεί να μην έχει ανάμειξη πολιτικό πρόσωπο, είναι στοιχείο;

Αυτό είναι στοιχείο κατά την έννοια του Συντάγματος και της Ποινικής Δικονομίας; Όταν το Σύνταγμα αναφέρεται σε στοιχεία, εννοεί ότι αυτά που λέω ελεύθερα στο σπίτι μου, σε έναν κύκλο κοινωνικό, εάν τα πω παρουσία ενός Εισαγγελέα και μιας Γραμματέως τα ίδια, με την ίδια χαλαρότητα και την ίδια άνεση και την ίδια έλλειψη τεκμηρίωσης, ως δική μου εκτίμηση των πραγμάτων για το πώς γράφεται η ιστορία, πώς εξελίσσονται τα οικονομικά φαινόμενα και τα κοινωνικά φαινόμενα, εάν τις πολιτικές μου κρίσεις τις μετατρέψω σε κατάθεση ενώπιον ενός εισαγγελικού λειτουργού, αυτό είναι στοιχείο; Η καταγραφή των πολιτικών μου απόψεων έχει κάποια δικανική επίπτωση;»

(Τι λέτε τώρα; Έχει δικανική επίπτωση η εξόφθαλμη παραβίαση του νόμου, η αυταπόδεικτη παρανομία;)

Ακολούθως, ο κ. Βενιζέλος προανήγγειλε ότι την Τρίτη (σήμερα δηλαδή) θα φέρει στη Βουλή προς ψήφιση (και κατ’ εφαρμογή των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου 2011 και των συμφωνιών της 21ης Φεβρουαρίου 2012), σχετική τροπολογία, διερωτώμενος και πάλι δήθεν αθώα και… γαλλιστί:

«Γιατί αφού συμφωνούμε στην κυβέρνηση Παπαδήμου, συμφωνούμε στην εφαρμογή της απόφασης της 26ης Οκτωβρίου, συμφωνούμε στο ότι έχει ιστορική σημασία η απόφαση των Βρυξελλών και οι συμφωνίες των Βρυξελλών της 21ης Φεβρουαρίου, πού θα διαφωνήσουμε; Στα ελάσσονα; Στις λεπτομέρειες; Στη μικρή ιστορία la pettite histoire, στην ανεκδοτολογία; Πού θα διαφωνήσουμε;»

Ώστε pettite histoire είναι η ανάγκη(;) να αλλάξει για τρίτη φορά μέσα σε δύο χρόνια ο νόμος για την στατιστική υπηρεσία!

Λεπτομέρεια η παραίτηση από την εθνική κυριαρχία; (Αν ρωτήσουμε τον κ. Πάγκαλο, προφανώς!)

Επιπλέον, ο κ. Βενιζέλος υπενθύμισε πως την προηγουμένη (στις 21 Φεβρουαρίου) είχε ενημερώσει «διεξοδικά» το Υπουργικό Συμβούλιο και έδωσε «τα σχετικά κείμενα στους συναδέλφους που μετέχουν στην κυβέρνηση εκ μέρους της Νέας Δημοκρατίας, πως στο κατατεθέν ως κατεπείγον νομοσχέδιο με τις προαπαιτούμενες ενέργειες που πρέπει να έχει ψηφιστεί μέχρι τις 29 Φεβρουαρίου και θα εισαχθεί αύριο στην Επιτροπή και την ερχόμενη Τρίτη στην Ολομέλεια, θα προστεθούν δύο τροπολογίες».

Και εδώ ξανάρχισαν τα ψέματα

Η δεύτερη τροπολογία, όπως είπε, «συνιστά σοβαρή και κρίσιμη προαπαιτούμενη ενέργεια, η οποία συνίσταται στην παροχή εξουσιοδότησης προς τον Πρωθυπουργό, μάλιστα οι θεσμικοί μας εταίροι ζητούν η ίδια εξουσιοδότηση να παρασχεθεί και στον Πρόεδρο της Βουλής, αλλά προσπαθούμε να τους πείσουμε ότι ο Πρόεδρος της Βουλής δεν μπορεί να παράσχει εκ μέρους της Βουλής και μάλιστα επόμενης σύνθεσης, επόμενης περιόδου τέτοια διαβεβαίωση, ότι η χώρα δεσμεύεται στην τήρηση των στατιστικών της στοιχείων με βάση τους ενιαίους Κοινοτικούς Κανόνες της Eurostat, πως διασφαλίζει απολύτως την ανεξαρτησία της EΛΣΤΑΤ, της Εθνικής Στατιστικής Αρχής, πως η Εθνική Στατιστική Αρχή κινείται αυτοτελώς, πως ο επικεφαλής της ως πρόσωπο εγγυάται την ακρίβεια και την αντικειμενικότητα της διαδικασίας, πως θα περιβάλλεται όχι από Διοικητικό Συμβούλιο αλλά από συμβουλευτικό σώμα εμπειρογνωμόνων και αυτό είναι εφαρμογή γενικής δέσμευσης που θα υπογράψουν όλες οι κυβερνήσεις της Ευρωζώνης και της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο πλαίσιο του δημοσιονομικού συμφώνου που έχει εγκριθεί από το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο».

Πρόκειται περί μεγάλου ψεύδους. Πουθενά στο κείμενο των αποφάσεων της 27ης Οκτωβρίου δεν αναφέρεται κάτι τέτοιο.

Αυτό προστέθηκε εκ των υστέρων (κατά τη γνώμη μου κατόπιν συμφωνίας του κ. Βενιζέλου με την τρόικα και τη Eurostat, επειδή σκούρυναν τα πράγματα και ξέρουν τις παρανομίες τους), στο τροϊκανό κείμενο της 23ης Ιανουαρίου 2012, υπό τον «απαλό» τίτλο «Defining the new program», που δεν ήταν τίποτε άλλο από την 5η αναθεώρηση του προγράμματος.

Εκεί, στην τελευταία παράγραφο του Κεφαλαίου ΙΙ (Φορολογικές και Θεσμικές μεταρρυθμίσεις), μπήκε ξαφνικά η αξίωση για νέα αλλαγή του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας της ΕΛΣΤΑΤ και του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος γενικότερα.

Χωρίς, βέβαια, να αναφέρονται όλες αυτές οι «λεπτομέρειες» που περιλαμβάνει η τροπολογία Βενιζέλου – κάτι τέτοιο, άλλωστε, θα ήταν αδύνατον.

Και θα ήταν αδύνατον, διότι δεν υπάρχει ευρωπαϊκή χώρα που να εμπιστεύεται τα στατιστικά της στοιχεία σε ένα πρόσωπο.

Επιπλέον, είναι γνωστό πως όταν ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ είχε απευθύνει ερώτημα προς την Κομισιόν περί του αν κρίνεται αναγκαία η ενίσχυση των εξουσιών του, είχε λάβει την απάντηση ότι η Επιτροπή δεν αναμιγνύεται, διότι πρόκειται για θέμα ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ!

Στο μεταξύ, όμως, ξέσπασε (τον περασμένο Σεπτέμβριο) το σκάνδαλο με τις αποκαλύψεις του πρώην μέλους του Δ.Σ. της ΕΛΣΤΑΤ, καθηγήτριας Ζωής Γεωργαντά, οπότε ο κ. Βενιζέλος έσπευσε (στις 27 Σεπτεμβρίου) να καταργήσει με τροπολογία τα μέλη του Δ.Σ..

Από την ανάλυση σκοπιμότητας της τροπολογίας που συζητείται σήμερα προκύπτει ότι ακριβώς την επομένη (στις 28 Σεπτεμβρίου) η Επιτροπή του Ευρωπαϊκού Στατιστικού Συστήματος υιοθέτησε σειρά αλλαγών που είχαν προηγουμένως υιοθετήσει οι ευρωπαϊκές στατιστικές υπηρεσίες.

Θορυβήθηκαν δηλαδή με τη φασαρία στην Ελλάδα και προχώρησαν σε σειρά αλλαγών που τώρα ο κ. Βενιζέλος θέλει να μας τις παρουσιάσει ως γενόμενες σε… ανύποπτο χρόνο!

Το απύθμενο ψεύδος έχει συνέχεια: Ο κ. Βενιζέλος προσπάθησε να πείσει πως είναι ανάγκη η εξουσιοδότηση να δοθεί στον πρωθυπουργό και πως – ως… μέγας διαπραγματευτής – προσπαθεί να πείσει τους τροϊκανούς να δεχθούν την πρωθυπουργική εγγύηση και όχι αυτήν του προέδρου της Βουλής, επειδή, λέει, δεν μπορεί να δεσμευτεί η επόμενη Βουλή η οποία θα έχει άλλη σύνθεση! Και επομένως η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να διαβεβαιώσει ότι… η χώρα δεσμεύεται στην τήρηση των στατιστικών της στοιχείων με βάση τους ενιαίους Κοινοτικούς Κανόνες της Eurostat!

Απίστευτα πράγματα! Η παρούσα Βουλή του «λεφτά υπάρχουν» μπορεί να δεσμεύει τη χώρα για πενήντα χρόνια και δεν μπορεί να δεσμευτεί ότι θα πράξει το αυτονόητο!

(Το οποίο αυτονόητο δεν έγινε κατά τον υπολογισμό του ελλείμματος του 2009, διότι δεν ακολουθήθηκε η καθιερωθείσα μεθοδολογία για τον υπολογισμό των ελλειμμάτων των ΔΕΚΟ και των νοσοκομείων).

Και αν είναι έτσι, αν η παρούσα Βουλή δεν μπορεί να δεσμεύσει την επόμενη, τότε πώς ο παρών πρωθυπουργός θα δεσμεύσει τον επόμενο;

Φωτογραφικός νόμος για τον πρόεδρο

Στην πραγματικότητα αυτό που ψηφίζεται σήμερα αποτελεί την… φωτογραφία των προβλημάτων του σημερινού προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος κατέθεσε (υπόμνημα) στον οικονομικό εισαγγελέα με την ιδιότητα του υπόπτου και πληροφορίες τον φέρουν να βρίσκεται ήδη στο εξωτερικό.

Δηλαδή ο πρωθυπουργός κ. Παπαδήμος δεσμεύεται ουσιαστικά να σώσει έναν και μόνον άνθρωπο, κατ’ εντολήν του επικεφαλής της Eurostat, που εδώ και μήνες δίνει μάχη προς αυτήν την κατεύθυνση.

Όποιος γνωρίζει το θέμα και ξέρει να διαβάζει πίσω από τις γραμμές διαπιστώνει μερικές πολύ περίεργες παραγράφους:

Πρώτον, το νέο συμβουλευτικό σώμα που δημιουργείται ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΡΡΟΗ στη διοίκηση της ΕΛΣΤΑΤ ή στη συλλογή, παραγωγή και δημοσίευση στατιστικών στοιχείων από την ΕΛΣΤΑΤ!

Για ποιον λόγο; Είναι σε θέση οι κύριοι Παπαδήμος και Βενιζέλος να μας φέρουν ανάλογη ρητή αναφορά που να περιλαμβάνεται στις σχετικές νομοθεσίες άλλων ευρωπαϊκών χωρών;

Όχι, βέβαια. Διότι αυτά που φέρνουν είναι καθαρά φωτογραφικές διατάξεις και εκ του πονηρού!

Δεύτερον, ο πρωθυπουργός δεσμεύεται να «καθορίσει τους κανόνες διορισμού και απόλυσης του προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ, με βάση μόνο επαγγελματικά κριτήρια»!

Αυτό τι σημαίνει; Ότι αν παραπεμφθεί για κακούργημα θα παραμείνει στη θέση του; 

Τρίτον, ενώ στην μία παράγραφο (ι) ο πρωθυπουργός δεσμεύεται να καταστήσει τον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ υπόλογο στο ελληνικό κοινοβούλιο, στην μεθεπόμενη παράγραφο (λ), εμφανίζεται ο πρωθυπουργός να δεσμεύεται «να άρει την ανάγκη να διαβουλεύεται με το κοινοβούλιο σχετικά με τον Κανονισμό Λειτουργίας και Διαχείρισης της ΕΛΣΤΑΤ)!

Μα αυτό ήταν το τελευταίο πρόβλημα που αντιμετώπισε ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ: Στα τέλη Νοεμβρίου εμφανίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής ζητώντας την έγκριση του Κανονισμού, αλλά η Επιτροπή (όλες οι πτέρυγες) τον απέπεμψαν, στέλνοντάς τον να διαβουλευθεί με το Δ.Σ. (το οποίο, βέβαια, δεν υπήρχε) και να επαναφέρει τον Κανονισμό ως προϊόν συλλογικού οργάνου, όπως ο ιδρυτικός νόμος της ΕΛΣΤΑΤ προέβλεπε.

Γι’ αυτό και από την μια ο πρόεδρος καθίσταται υπόλογος στη Βουλή και από την άλλη αίρεται αυτή η υποχρέωσή του να λογοδοτεί στη Βουλή.

Και νέα κατάργηση της Βουλής; 

Όπως είναι φανερό, λοιπόν, με την μια παράγραφο δίνεται η αρμοδιότητα στη Βουλή και με την άλλη της αφαιρείται!

Στην πραγματικότητα, ο κ. Βενιζέλος επιθυμεί να αφαιρέσει από τη Βουλή τον έλεγχο της στατιστικής υπηρεσίας, αν και σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ο έλεγχος των στατιστικών υπηρεσιών ανήκει στα κοινοβούλια!

Επομένως σήμερα η Βουλή καλείται να ψηφίσει για άλλη μια φορά υπέρ της αυτοκατάργησής της.

Ας αφήσουμε που ο καυγάς δεν γίνεται για την τήρηση των ενιαίων  κοινοτικών κανόνων, ούτε ζήτησε ποτέ κανείς κάτι τέτοιο.

Αυτό που ζητήσαμε είναι να λογοδοτούν όλοι κάπου – και ο επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ! Και να μην παραβιάζονται οι νόμοι!

Αλλά επειδή ο νόμος ΠΑΡΑΒΙΑΣΤΗΚΕ, τώρα ο κ. Βενιζέλος παρουσιάζει την καινούργια κομπίνα ως… προαπαιτούμενο, ως άλλο ένα… όπλο στο οπλοστάσιό του, όταν θα εμφανιστεί στο Eurogroup της 1ης Μαρτίου!

(Σαν αστακό τον αρματώνουμε κάθε φορά και κάθε φορά επιστρέφει με νέους, πιο επαχθείς όρους).

Στη δευτερολογία του μάλιστα, αποκαλύπτει και τους λόγους της πρεμούρας του:

«Θα διερευνήσουμε εάν η Eurostat υπέβαλε ως ηθικός αυτουργός στην ΕΛΣΤΑΤ να αυξήσει τεχνητά το μέγεθος του δημοσιονομικού ελλείμματος του 2009 από το 13,6% στο 15,7%, ή από το 13,8% στο 15,6%; Λες και αν έμενε το έλλειμμα στο 13,5% θα υπήρχε τίποτα διαφορετικό»!

Αυτό είναι το θέμα, λοιπόν! Ο επικεφαλής της Eurostat, ο πολύς κ. Ραντερμάχερ, ξέρει πολύ καλά τι έκανε, σε συνεργασία με τον επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, και έχει, φυσικά, ανησυχήσει για την καριέρα του, καθώς ετοιμάζεται να διεκδικήσει και πάλι το αξίωμα.

Και ο κ. Βενιζέλος αποφάσισε να του κάνει μια μικρή χάρη, απαξιώνοντας εισαγγελείς, καθηγητές και όλους τους μάρτυρες. Κυρίως επειδή γνωρίζει ότι η δικογραφία είναι πολύ καλά «δεμένη»!

Και βέβαια, έχει μεγάλη σημασία αν το έλλειμμα είναι 15,7% ή 13,8%. Διότι, άλλα μέτρα παίρνεις για το ένα έλλειμμα και άλλα για το άλλο!

Επίσης, τι απορία είναι πάλι αυτή – αν δηλαδή πρέπει να διερευνήσουμε σειρά σοβαρών καταγγελιών;

Τι ισχύει στις άλλες χώρες

Υπάρχουν μερικές ακόμη «λεπτομέρειες» που «ξέχασε» ο αλαζών:

Σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, τον έλεγχο των στατιστικών υπηρεσιών έχουν τα κοινοβούλια.

Από κάτω υπάρχουν: Το Συμβούλιο της Στατιστικής Αρχής και οι Επιτροπές Οικονομικού Ελέγχου (Επιτροπή Λογιστικού Ελέγχου, Επιτροπή Πληρωμών και Αποζημιώσεων κλπ.) Από κάτω υπάρχουν η Επιτροπή Επίσημων Στατιστικών και το Συμβούλιο Υπηρεσίας Εθνικών Στατιστικών. Από κάτω οι Διακυβερνητικές Επιτροπές Στατιστικών και η Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών.

Αυτό σημαίνει πως: 

1. Όλο το στατιστικό σύστημα ελέγχεται από τα κοινοβούλια 

2. Το Συμβούλιο της Στατιστικής Αρχής αποτελείται από 5, 7 ή 11 Μέλη, ένας αριθμός των οποίων επιλέγεται από την Βουλή. 

3. Η κάθε στατιστική Αρχή διορίζει έναν αριθμό Επιτροπών Οικονομικού Ελέγχου. Οι Επιτροπές αυτές (και όχι μόνο ο πρόεδρος) ελέγχουν και εγκρίνουν τα οικονομικά του Στατιστικού Συστήματος τα οποία προτείνονται από την Αρχή. 

4. Η Αρχή ορίζει Επιτροπή Επίσημων Στατιστικών, η οποία φροντίζει για την συλλογή και αξιοπιστία των στατιστικών στοιχείων που συλλέγονται από τους διάφορους φορείς των επίσημων στατιστικών (πχ Υπουργεία, Οργανισμούς, κοκ). 

5. Η Αρχή επιβλέπει και συντονίζει το έργο της Υπηρεσίας Εθνικών Στατιστικών (πχ πρώην ΕΣΥΕ – Εθνική Στατιστική Υπηρεσία της Ελλάδος). Η Υπηρεσία Εθνικών Στατιστικών είναι η εκτελεστική Υπηρεσία του Στατιστικού Συστήματος και διοικείται από 5-μελές, 7-μελές ή 11-μελές Συμβούλιο το οποίο συνεργάζεται και λογοδοτεί στην Αρχή. 

6. Οι ευρωπαϊκές στατιστικές Αρχές έχουν Πρόεδρο (πάντα κάποιον που γνωρίζει στατιστική και όχι κάποιον με διδακτορικό στην οικονομική μεγέθυνση των υπανάπτυκτων χωρών!) και τα διοικητικά συμβούλια απαρτίζονται από μη εκτελεστικά, αλλά και από εκτελεστικά μέλη (δηλαδή από μέλη που έχουν δικαίωμα έγκρισης, επικύρωσης και υπογραφής). 

7. Τα μέλη των συμβουλίων είναι Καθηγητές Πανεπιστημίων και διακεκριμένοι Επιστήμονες, έχουν λόγο, κάνουν προτάσεις και γράφουν consultation papers τα οποία δημοσιεύονται ακόμα και αν έχουν διαφορετική άποψη. Τα Πρακτικά των συνεδριάσεων δημοσιεύονται, καθώς και οι δαπάνες – σε αντίθεση με την ΕΛΣΤΑΤ, όπου ουδείς ελέγχει τις δαπάνες που αποφασίζει ο πρόεδρος και όπου οι διακεκριμένοι επιστήμονες – μέλη του Δ.Σ. φιμώθηκαν συστηματικά και τελικά καρατομήθηκαν.

Δηλαδή σε καμία χώρα του κόσμου δεν ισχύει αυτό που πάει να περάσει σήμερα στη Βουλή ο κ. Βενιζέλος.

Σε καμία χώρα του κόσμου ο πρωθυπουργός δεν εξουσιοδοτεί έναν άνθρωπο για να αποφασίζει πόσο είναι το ΑΕΠ, το έλλειμμα, το χρέος, η ανεργία, ο πληθυσμός της χώρας μας, κλπ.

Διότι τα στατιστικά στοιχεία και η αντικειμενικότητά τους είναι το άπαν σε μια οικονομία.

Γι’ αυτό άλλωστε και στη διάρκεια της Κατοχής, οι Γερμανοί έσπευδαν να πάρουν στα χέρια τους τα στατιστικά στοιχεία των χωρών που κατελάμβαναν. Στην Ελλάδα μάλιστα, οι τότε υπάλληλοι της στατιστικής υπηρεσίας έκαψαν τα στοιχεία της απογραφής του πληθυσμού, για να μην πέσουν στα χέρια των κατακτητών – γι’ αυτό και δεν υπάρχει η απογραφή του 1931.

Αυτό αποτελεί και την επιβεβαίωση ότι τα στατιστικά στοιχεία είναι ζήτημα ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΥΡΙΑΡΧΙΑΣ!

Και το κερασάκι στην τούρτα: Αν και δεν αναφέρεται ρητώς (προκύπτει όμως από τις αλληλοαναιρούμενες και τις φωτογραφικές διατάξεις), με την τροπολογία επιδιώκεται ουσιαστικά ασυλία για τον επικεφαλής της στατιστικής υπηρεσίας για όλες τις πράξεις και τις παραλείψεις του!

Απίστευτο! Η χώρα που παρέδωσε (δια των κ. κ. Παπανδρέου, Παπακωνσταντίνου, Παπαδήμου και Βενιζέλου) την ασυλία της στους δανειστές, μάχεται για την ασυλία του επικεφαλής της στατιστικής της υπηρεσίας!

Δηλαδή, η χώρα μπορεί να μην έχει ασυλία, αλλά ο πρόεδρος της ΕΛΣΤΑΤ θα έχει!

Σωστά, διότι ο κ. Πάγκαλος δέχεται ευχαρίστως να παραιτηθεί από την εθνική του κυριαρχία…

Υ.Γ.1 Όταν κατεβάζεις το έλλειμμα, κάνεις μπαλαμούτι (κατά την γνωστή έκφραση Πάγκαλου τον καιρό της δαιμονοποιημένης απογραφής) και επομένως πρόκειται περί μιας απάτης (υπέρ της πατρίδας σου, βεβαίως). Όταν, όμως, ανεβάζεις το έλλειμμα, με πλαστά στοιχεία και λάθος μεθοδολογία, διαπράττεις το έγκλημα της ΕΣΧΑΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ! (Σε βάρος της πατρίδας σου, βεβαίως)!

Υ.Γ.2  Αυτά από «μια δημοσιογράφο που δεν ξέρει κανένα πραγματικό περιστατικό για τίποτα»!



mediasoup.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η χώρα που έμεινε χωρίς ασυλία, δίνει ασυλία στον πρόεδρο της ΕΛΣΤΑΤ!"

Οι τρομοκράτες ήθελαν να γίνει η έκρηξη μέσα στο σταθμό του Αιγάλεω

Η βόμβα ήταν προγραμματισμένη να εκραγεί όταν ο μηχανοδηγός θα έκανε την μανούβρα του συρμού και θα ήταν μόνος του. Τι έχουν καταγράψει οι κάμερες.

Συνεχίζονται οι έρευνες της αστυνομίας για να εντοπιστούν οι δράστες της βόμβας που είχε τοποθετηθεί σε συρμό του Μετρό χωρίς ευτυχώς να εκραγεί.

Οι κάμερες είναι πλέον τα “μάτια” των αστυνομικών που έχουν εστιάσει σε μια ομάδα ατόμων που βγήκε από το τρένο την “ύποπτη” ώρα. Τα άτομα αυτά έχουν μπει στο στόχαστρο των αστυνομικών που με βάση το προφίλ που πιστεύουν ότι έχουν οι δράστες προσπαθούν να εντοπίσουν τον δράστη ή τους δράστες που άφησαν την διαβόητη πράσινη σακούλα με τον ενεργοποιημένο εμπρηστικό μηχανισμό στο τελευταίο βαγόνι του μετρό στο Αιγάλεω.

Σε νέα όμως στοιχεία φαίνεται πως έχουν καταλήξει οι αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής αλλά και τον Εγκληματολογικών Εργαστηρίων.

Σε δηλώσεις του στο “Βήμα”, ανώτατος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ που ασχολείται με τη βόμβα είπε: «Η έκρηξη της βόμβας στον σταθμό του Αιγάλεω είχε προγραμματισθεί να γίνει την ώρα της "μανούβρας" του συρμού προκειμένου να κινηθεί πάλι προς αεροδρόμιο. Σε αυτήν την περίπτωση όμως θα κινδύνευε η ζωή του μηχανοδηγού που θα βρισκόταν σε απόσταση λίγων μέτρων. Η έκρηξη δεν σημειώθηκε επειδή η βενζίνη είχε πρόσμιξη με κάποιο άλλο υγρό. Εχουμε μια πολύ καλή εικόνα του μεταφορέα της βόμβας από τις κάμερες στην πλατφόρμα αλλά και στο "λόμπι" του σταθμού, ενώ εξετάζουμε και το ενδεχόμενο να υπήρχε και άλλο άτομο μαζί του. Δεν θεωρούμε, προς το παρόν, σοβαρή την ανάληψη ευθύνης από την οργάνωση "Αντάρτικο Πόλεων" κι εξετάζουμε σχέση των υποψηφίων βομβιστών με ομάδα σχετιζόμενη με την "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς". Σημειώνεται ότι τους τελευταίους μήνες ανέκυψε η εμπλοκή στην οργάνωση δύο νεαρών αντεξουσιαστών, του 21χρονου Δημήτρη Π και του 23 χρόνου Γιάννη Μ. Ο τελευταίος είχε κατηγορηθεί ως ο "τοξοβόλος" στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας, πριν από έναν χρόνο, στην πλατεία Συντάγματος" ».

Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι το 2007 είχε συνταχθεί μελέτη του Οικονομικού Πανεπιστημίου σε συνεργασία με την διοίκηση του Μετρό για την τοποθέτηση καμερών μέσα στους συρμούς που ουδέποτε υλοποιήθηκε. Επιπλέον τον Ιούνιο του 2009 αποπέμφθηκε ο επικεφαλής της ομάδας ασφαλείας του Μετρό και διαλύθηκε η ομάδα ασφαλείας του δικτύου του μετρό που πλαισίωναν 43 άτομα.

Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα ευρήματα των Εγκληματολογικών Εργαστηρίων η έκρηξη είχε προγραμματισθεί να γίνει από ένα έως πέντε λεπτά από την στιγμή που ο δράστης ή δράστες άφησαν την βόμβα, οι οποίοι μάλιστα κάθονταν στο τελευταίο βαγόνι του συρμού, ακριβώς απέναντι από την πόρτα εισόδου.

Όπως προκύπτει, οι δράστες είχαν υπολογίσει και χρονομετρήσει ότι η μανούβρα του άδειου συρμού, για να βρεθεί στην απέναντι πλατφόρμα με κατεύθυνση στο αεροδρόμιο "Ελευθέριος Βενιζέλος", διαρκεί έξι περίπου λεπτά. Ετσι, σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, το σχέδιό τους ήταν η έκρηξη να σημειωνόταν σ' εκείνη τη φάση, όπου ο συρμός ήταν άδειος. Ομως τότε θα κινδύνευε άμεσα η ζωή του μηχανοδηγού ο οποίος πλέον λόγω αλλαγής κατεύθυνσης -το τελευταίο βαγόνι γίνεται πρώτο του συρμού- θα βρίσκονταν σε απόσταση λίγων μέτρων από την έκρηξη που θα σημειωνόταν ακριβώς πίσω από την πλάτη του, και ενώ αυτός θα ήταν εγκλωβισμένος στη στοά!

Το λάθος των εμπρηστών φαίνεται ότι ήταν οι προσμίξεις -με άγνωστο υγρό- των δύο περίπου λίτρων βενζίνης που είχε προγραμματισθεί να πυρπολήσουν τον συρμό. Η πρόσμιξη αυτή φαίνεται ότι έγινε προκειμένου να γίνει ισχυρότερη έκρηξη και να προκληθούν μεγαλύτερες ζημιές. Ομως έτσι μειώθηκαν και άλλαξαν σύνθεση τα αέρια καύσιμα του εύφλεκτου υγρού που θα χρησιμοποιούντο για την πυροδότηση της βόμβας. Εξετάζεται το ενδεχόμενο το λάθος των βομβιστών να ήταν ότι είχαν εμβαπτίσει στο εύφλεκτο υγρό μικρή αντίσταση από λαμπτήρα με σπασμένο γυαλί που είχε συνδεθεί με μπαταρίες. Πάντως οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ αποφεύγουν να δίνουν περισσότερες λεπτομέρειες μετά από εντολές για να μη αντλήσουν σχετικές πληροφορίες οι δράστες.

Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ έχουν ακόμη πολλές αμφιβολίες για το τηλεφώνημα ανάληψης της ευθύνης από την οργάνωση «Αντάρτικο Πόλεων». Οπως αναφέρουν «μέχρι τώρα οι ένοπλες οργανώσεις όπως η "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" και άλλες που προχωρούν σε εμπρηστικές επιθέσεις, συνήθως κάνουν προειδοποιητικά τηλεφωνήματα ή αναλαμβάνουν την ευθύνη κατευθείαν με ηλεκτρονική προκήρυξη. Το φαινόμενο τηλεφωνήματος σε ΜΜΕ χωρίς προκήρυξη, μας προβληματίζει ιδιαίτερα. Οπως εξάλλου και τ΄ όνομα της οργάνωσης που είναι "γενικό" και... "ύποπτα αόριστο"».

Καθοριστικό, ίσως, ρόλο στη στόχευση του μετρό από βομβιστές αλλά ακόμη και από ληστές, όπως είχε γίνει τον Φεβρουάριο του 2010 στο μετρό της Εθνικής Άμυνας, διαδραματίζει η διάλυση της υπηρεσίας ασφαλείας του που απαριθμούσε παλαιότερα 43 άτομα. Τον Ιούνιο του 2009 εκδιώχθηκε ο μέχρι τότε προϊστάμενος ασφαλείας του Μετρό κ. Διονύσης Γιαννησόπουλος που κατήγγειλε ότι αυτό συνέβη γιατί δεν δέχθηκε τους διορισμούς ημετέρων γιατί «έγιναν μόνο με κομματικά πιστοποιητικά». Επιπλέον διαλύθηκε η πολυμελής ομάδα ασφαλείας που επόπτευε τους σταθμούς κι οι οποίοι τώρα έχουν μετατεθεί σε θέσεις ελεγκτών εισιτηρίων στον ΟΑΣΑ. Ακόμη στις αποθήκες βρίσκονται έξι συσκευές ανίχνευσης εκρηκτικών, κόστους 525.000 ευρώ που είχαν αγορασθεί εν όψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Επίσης προ μερικών ετών είχε χρησιμοποιηθεί, πιλοτικά, πρόγραμμα εντοπισμού δεμάτων με ύποπτο περιεχόμενο στο σταθμό του Συντάγματος το οποίο έμεινε στα χαρτιά.

Παράλληλα αποκαλύπτεται ότι πριν από μερικά χρόνια είχε εκπονηθεί ειδική μελέτη για να τοποθετηθούν κάμερες μέσα στους συρμούς του μετρό, όπως υπάρχει και στο εξωτερικό, η οποία πότε δεν υλοποιήθηκε. Η ύπαρξη αυτών των καμερών υπολογίζεται ότι θα αποθάρρυνε τους υποψήφιους βομβιστές του Μετρό. Η μελέτη για την τοποθέτησή τους είχε γίνει από τον καθηγητή του Οικονομικού Πανεπιστημίου Δημήτρη Γκρίζαλη σε συνεργασία με τους υπευθύνους ασφαλείας του μετρό. Ομως ποτέ δεν υπήρξε υλοποίηση αυτού του σχεδίου.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι τρομοκράτες ήθελαν να γίνει η έκρηξη μέσα στο σταθμό του Αιγάλεω"

Προσοχή στo προϊόν 'Extra Strong Male Tonic Enhancer'

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι τo προϊόν “Extra Strong Male Tonic Enhancer”-κάψουλες για την ενίσχυση της ανδρικής σεξουαλικής δραστηριότητας, διακινείται χωρίς έγκριση των αρμόδιων φορέων και περιέχει φαρμακολογικά δραστικές ουσίες ανάλογες της Sildenafil, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή του, όπως προκύπτει από ενημέρωση των αρχών της Ισπανίας. Το προϊόν πιθανώς διακινείται σε καταστήματα φυτικών προϊόντων και ειδών υγιεινής διατροφής, ή μέσω διαδικτύου.


Η δραστική ουσία Sildenafil περιέχεται σε συνταγογραφούμενα φάρμακα που προορίζονται για την αντιμετώπιση της στυτικής δυσλειτουργίας, μπορεί δε να προκαλέσει σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες εάν ληφθεί ανεξέλεγκτα, χωρίς να έχει συνταγογραφηθεί από γιατρό.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθουν στην κατοχή τους προϊόντα με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην τα χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται και πάλι ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

eof.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή στo προϊόν 'Extra Strong Male Tonic Enhancer'"

“Η ελληνική βοήθεια βρίσκεται, με τις υποδείξεις της τρόικας, σε λάθος δρόμο”

«Η όλη βοήθεια προς την Ελλάδα βρίσκεται σε λάθος δρόμο», καθώς με τις συνεχείς υπαγορεύσεις της τρόικας για συρρίκνωση, περικοπές, μείωση μισθών και συντάξεων, μείωση κατώτερων συντάξεων, εξοντώνει κανείς, και μάλιστα με «μεγάλη διεθνή αλληλεγγύη», έναν ολόκληρο λαό, αντί να του έχει προσφέρει, ήδη πριν πολύ καιρό, μια εναλλακτική επιλογή.

Την άποψη αυτή διατύπωσε ο Σοσιαλδημοκράτης πρώην καγκελάριος της Αυστρίας (στο διάστημα 1986 έως 1997), Φραντς Βρανίτσκι, στη διάρκεια μακράς, δημόσιας συζήτησης για την «Ελλάδα και το ευρώ» στην εκπομπή «Υπέρ και κατά», στον αυστριακό ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό «Πουλς-4».

Όπως τόνισε ο πρώην καγκελάριος, δεν επιτρέπεται να επιχειρείται, με αυστηρά σκληρά μέτρα και μέσα σε μόνον δύο χρόνια, η εξυγίανση μιας χώρας που διοικούνταν άσχημα εδώ και δεκαετίες και που έχει αδύνατες οικονομικές και ειδικότερα εξαγωγικές, δομές.

Επιτακτική ανάγκη είναι, κατά την άποψή του, πέρα από την «ομπρέλα σωτηρίας», να δοθεί στους Έλληνες η δυνατότητα, αλλά και να τους ζητηθεί - όπως τους ζητείται η δημοσιονομική πειθαρχία - να πάρουν μια σειρά από «επιθετικά» μέτρα, όπως, για παράδειγμα, επενδύσεις στις υποδομές, επενδύσεις στην πολύ αδύναμη αλλά σίγουρα παραγωγική οικονομία.

«Μόνον έτσι η ελληνική εθνική οικονομία μπορεί να έχει και πάλι μια ευκαιρία να αναπτυχθεί, διότι με τα μέχρι τώρα μέτρα, όχι μόνον δεν αναπτύσσεται, αλλά αντιθέτως συρρικνώνεται ολοένα και περισσότερο», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Βρανίτσκι.

Ο ίδιος, όπως είπε, γνωρίζοντας αρκετά καλά την κατάσταση στην Ελλάδα (σ.σ. όπου εδώ και ένδεκα χρόνια διαθέτει κατοικία στην Ιεράπετρα, περνώντας εκεί κάθε χρόνο αρκετούς μήνες), βλέπει τους ανθρώπους να μην έχουν καμία κατανόηση για τα μέχρι τώρα μέτρα, αλλά και να μην έχουν την παραμικρή ελπίδα για το μέλλον τους, ειδικότερα οι νέοι και το γεγονός αυτό καθιστά ακόμη επιτακτικότερη μια σειρά «επιθετικών» μέτρων.

Ο πρώην καγκελάριος της Αυστρίας, σημειώνοντας πως θεωρεί λανθασμένη την άποψη ότι η ελληνική κρίση είναι και κρίση του ευρώ, επισήμανε πως εάν οι Έλληνες ήθελαν μια έξοδο από την Ευρωζώνη, τότε το πρώτιστο ερώτημα που τίθεται δεν είναι το εάν πρέπει ή όχι να αποχωρήσουν, αλλά το «τί θα έχει κερδηθεί και τι θα γίνει καλύτερο, έπειτα από μια τέτοια απόφαση» και η δική του θέση είναι πως «απολύτως τίποτε δεν θα γίνει καλύτερο».

Ο κ. Βρανίτσκι -ο οποίος, πριν την ανάληψη της καγκελαρίας, είχε διατελέσει επί σειρά ετών, υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας - απέρριψε στην τηλεοπτική συζήτηση, τις προτάσεις για θέσπιση «ευρώ του Βορρά και ευρώ του Νότου», τονίζοντας πως τότε μπορεί να γίνεται λόγος για δύο διαφορετικά ευρωπαϊκά νομίσματα, μόνον αν εγκαταλειφθεί η ιδέα της αλληλεγγύης και η σύνδεσή της με την οικονομική λογική.

Επιπλέον ο ίδιος, υπενθυμίζοντας πως κατά την εισαγωγή του ευρώ αναφερόταν η οικοδόμηση μιας Οικονομικής και Νομισματικής Ένωσης, σημείωσε πως έγινε μόνον η Νομισματική και όχι και η Οικονομική Ένωση, ενώ, όπως παρατήρησε, εκείνο που επίσης δεν κατορθώθηκε στην Ευρώπη, είναι η Πολιτική Ένωση, ανάγκη, όπως είπε, επιτακτική, διότι απαιτούνται πολιτικές δομές αποφάσεων, ώστε να μπορεί να επιδιορθωθεί το «έλλειμμα δημοκρατίας» που υπάρχει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "“Η ελληνική βοήθεια βρίσκεται, με τις υποδείξεις της τρόικας, σε λάθος δρόμο”"

Υπερψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος για κύριες και επικουρικές συντάξεις

Mε 202 ψήφους υπέρ έναντι 80 κατά και ένα παρόν oλοκληρώθηκε η ονομαστική ψηφοφορία επί του εφαρμοστικού νόμου που επιφέρει περικοπές σε κύριες και επικουρικές συντάξεις.

Κατά την ψηφοφορία, στροφή 180 μοιρών έκαναν πέντε βουλευτές της ΝΔ που ενώ είχαν καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και διαγράφηκαν από την κοινοβουλευτική ομάδα της ΝΔ, τελικά υπερψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο.

Πρόκειται για τους βουλευτές Αλέξανδρος Δερμετζόπουλος, Μανώλης Κεφαλογιάννης, Ζήσης Τζηκαλάγιας, Θεόφιλος Λεονταρίδης και Αναστάσιος Καρυπίδης.

Αντίστοιχα την αποχή επέλεξαν άλλοι 10 βουλευτές διαγραφέντες από τη ΝΔ επειδή είχαν καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση.

Πρόκειται για τους κυρίους Παπασιώζω, Βλάχο, Γιαννάκη, Μαρκόπουλο, Γκιουλέκα, Ζώη, Καρασμάνη, Βαγιωνά και τις κυρίες Βόζεμπεργκ και Ιατρίδη.

Σταθεροί στη θέση τους παρέμειναν οι βουλευτές κύριοι Σταμάτης, Τζίμας, Γαληνός, Μελάς και οι κυρίες Κουντουρά και Κόλλια Τσαρουχά, οι οποίοι καταψήφισαν τον εφαρμοστικό νόμο όπως είχαν κάνει και με τη νέα δανειακή σύμβαση.

Από τους διαγραφέντες βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μόνο ο Χρήστος Μαγκούφης άλλαξε στάση υπερψηφίζοντας τον εφαρμοστικό νόμο.

Νωρίτερα, κατά τη συζήτηση επικράτησε ένταση μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Ευάγγελου Βενιζέλου με αιχμή την αυτοδυναμία στις επερχόμενες εκλογές.

Σημειώνεται, τέλος, ότι ο κ. Βενιζέλος προχώρησε σε αλλαγές στην τροπολογία για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, διαγράφοντας την παράγραφο 1 του άρθρου 5, που προέβλεπε αύξηση κατά 50% του συνολικού ποσού εγγύησης του ελληνικού δημοσίου προς την Τράπεζα της Ελλάδας.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπερψηφίστηκε ο εφαρμοστικός νόμος για κύριες και επικουρικές συντάξεις"

Η απάντηση του Ισίδωρου Κούβελου για το εκατομμύριο

Κάνει λόγο για βρώμικο πόλεμο κατά της Ντ. Μπακογιάννη

Αναλυτικές εξηγήσεις για την μεταφορά χρημάτων στο εξωτερικό, δίνει με ανακοίνωσή του ο σύζυγος της Ντόρας Μπακογιάννη, Ισίδωρος Κούβελος, κάνοντας λόγο για "λάσπη".
Ο κ. Κούβελος σημειώνει ότι υπήρξε διαστρέβλωση της πραγματικότητας από δημόσιους λειτουργούς, με στόχο να θιγεί η σύζυγός του.
Προσθέτει ότι τα δολάρια (και όχι ευρώ), που μετέφερε στο εξωτερικό, προέρχονται από ναυτιλιακό συνάλλαγμα, τα οποία είχαν δηλωθεί στο Πόθεν Έσχες του και έχουν αποκτηθεί από την δραστηριότητά του στην πλοιοκτησία.
Ο Ισίδωρος Κούβελος καταλήγει, σημειώνοντας ότι μια επιχειρηματική του κίνηση χρησιμοποιήθηκε για να θιγεί ο ίδιος και η σύζυγός του και προσθέτει ότι αναμένει την αποκατάσταση της αλήθειας.
Ολόκληρη η δήλωση του Ισίδωρου Κούβελου
"Επί 37συναπτά έτη δραστηριοποιούμαι τόσο στην Αγγλία όσο και στην Ελλάδα στον χώρο της ναυτιλίας με αντικείμενο την πλοιοκτησία , την ναυλομεσιτία και την πρακτόρευση πλοίων.
Στον χώρο αυτό δεν έχει θέση η διαστρέβλωση, το ψεύδος και η λασπολογία αλλά απεναντίας επικρατεί η διαφάνεια και η εντιμότητα στις συναλλαγές .
Με αυτά λοιπόν τα δεδομένα δεν περίμενα ποτέ για μια καθαρά επιχειρηματική μου κίνηση να υπάρξει τέτοια διαστρέβλωση της πραγματικότητας ακόμη και από δημόσιους λειτουργούς.
Συγκεκριμένα :
1. Τα χρήματα του εμβάσματος είναι προϊόν ναυτιλιακού συναλλάγματος σε δολάρια Η.Π.Α.και όχι σε ευρώ, δηλωμένα νομίμως στο πόθεν έσχες μου και αποκτηθέντα από την δραστηριότητα μου στην πλοιοκτησία.
2. Το ποσό αυτό ήταν ένα μέρος μόνο των χρημάτων τα οποία επενδύω σε χρηματιστηριακούς τίτλους σε χρηματιστήρια των Η.Π.Α. σε δολάρια Η.Π.Α. και είναι βεβαίως δηλωμένο στον πόθεν έσχες μου .
3. Το ποσό αυτό προέρχεται από ρευστοποίηση μέρους των χρηματιστηριακών μου επενδύσεων και προοριζόταν για νέα επένδυση στο χώρο της ναυτιλίας, μεταφέρθηκε δε με νόμιμες διαδικασίες από τον θεματοφύλακα σε ελληνική τράπεζα και εν συνεχεία στην τράπεζα μου στο Λονδίνο.
4. Ενδεικτικό της άγνοιας και της σκοπιμότητας είναι ότι προσπαθούν να δημιουργήσουν περίεργους συνειρμούς σχετικά με την νέα επένδυση που αφορά αγορά ποσοστού επί καινούργιου πλοίου. Σπεύδω να ξεκαθαρίσω ότι τα χρήματα αυτά αποτελούν την απαραίτητη προϋπόθεση-εγγύηση προκειμένου να συνεχιστούν οι από πλευράς μου διαδικασίες για την ολοκλήρωση αυτής της αγοράς.
Συνεπώς, μια καθαρά επιχειρηματική ναυτιλιακή μου πράξη που έγινε με πλήρη διαφάνεια και με όλους τους προβλεπόμενους επιχειρηματικούς κανόνες χρησιμοποιήθηκε προκειμένου να θιγεί η προσωπική και πολιτική υπόληψη της συζύγου μου.
Ως επιχειρηματίας στην ναυτιλία και πολίτης αυτού του τόπου που δηλώνω τα έσοδα μου μέχρι το τελευταίο δολάριο ή ευρώ, ως επαγγελματίας που τόσα χρόνια έχω στηρίξει την χώρα μου με όλους τους τρόπους, περιμένω να αποκατασταθεί η αλήθεια και εύχομαι το πολιτικό σύστημα επιτέλους να κάνει το χρέος του δίνοντας στους Έλληνες πληροφορίες ακριβείς και ελεγμένες, αντί να ρίχνει συνεχώς λάσπη στον ανεμιστήρα προκειμένου να καλύψει τα δικά του ατοπήματα".
Καλείται για γραπτές εξηγήσεις
Ο πρόεδρος της επιτροπής για το "Πόθεν Έσχες" Ευάγγελος Αργύρης αναφερόμενος στην υπόθεση Κούβελου, δήλωσε ότι θα κληθεί να δώσει γραπτές εξηγήσεις για την κίνηση ενός εκατομμυρίου δολαρίων σε τράπεζα του Λονδίνου, η οποία δεν εμφανίζεται στις καταθέσεις του "πόθεν έσχες" του.
Ο κ. Αργύρης διευκρίνισε ότι η Επιτροπή έφτασε στον κ. Κούβελο, διερευνώντας κινήσεις λογαριασμών στις 3 Μαρτίου του 2011, από την λίστα που απέστειλε το υπουργείο Οικονομικών με εμβάσματα πολιτικών προσώπων πάνω από 100.000 ευρώ.
"Ένα μόνο έμβασμα βρέθηκε με το ύψος του ποσού και την ίδια ημερομηνία περίπου που είχε αναφέρει ο πρόεδρος της Αρχής για το 'ξέπλυμα μαύρου χρήματος' Παναγιώτης Νικολούδης και αυτό ήταν από τον κ. Κούβελου", σημείωσε ο κ. Αργύρης.
Η Επιτροπή Οικονομικού ελέγχου της Βουλής ζήτησε από τους ορκωτούς λογιστές να συνεχίσουν την έρευνα για να διαπιστωθεί αν δικαιολογούνται και αν είναι νόμιμα, τα εμβάσματα πάνω από 100.000 που εστάλησαν σε τράπεζες του εξωτερικού, σύμφωνα με τη λίστα του υπουργείου Οικονομικών.
Μέχρι στιγμής, όπως είπε ο κ. Αργύρης, τα εμβάσματα που έφυγαν προς το εξωτερικό αφορούν κυρίως πρώην βουλευτές, κανέναν υπουργό και μονοψήφιο αριθμό εν ενεργεία βουλευτών ή συγγενικά τους πρόσωπα.
Για όλες τις περιπτώσεις βουλευτών που έχουν εμβάσματα πάνω από 100.000, ο κ. Αργύρης θα στείλει ενημερωτικές επιστολές σε όλες τις κοινοβουλευτικές ομάδες, για να λύσουν, όπως είπε, τα κόμματα το ηθικό θέμα που ανακύπτει.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η απάντηση του Ισίδωρου Κούβελου για το εκατομμύριο"

Τροπολογία-ανάσα για το χαράτσι στα ακίνητα

Τροπολογία - "ανάσα" για το χαράτσι στα ακίνητα που θα αυξάνει την προθεσμία πληρωμής στις 120 από 80 μέρες, ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών. Κι αυτό επειδή για 500.000 καταναλωτές οι λογαριασμοί τους έληξαν και είναι αντιμέτωποι με την ποινή της διακοπής ηλεκτροδότησης.
Σύμφωνα με πληροφορίες, πριν τέσσερις μέρες στελέχη της διοίκησης της ΔΕΗ ενημέρωσαν τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο για την πορεία των λογαριασμών που περιέχουν το ειδικό τέλος ακινήτων. Πηγές αναφέρουν ό,τι περισσότεροι από 500.000 έχουν περάσει και το όριο των 80 ημερών για την αποπληρωμή τους, με αποτέλεσμα και βάσει του νόμου να πρέπει να αποκοπεί η παροχή ηλεκτροδότησης τους.
Ταυτόχρονα, ο κ. Βενιζέλος ενημερώθηκε, σύμφωνα πάντα με τις πληροφορίες, πως από τις 10 Οκτωβρίου πρώτη μέρα εφαρμογής του μέτρου έως και τον Ιανουάριο έχουν αποσταλλεί 11.300.000 λογαριασμοί εκ των οποίων πληρώθηκαν περίπου 7 εκατομμύρια. Για 1.680.000 έχει περάσει η προθεσμία των 25 ημερών - ισχύει μόνο για την πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος. Οι ίδιες πηγές αναφέρουν, ότι ο υπουργός έδωσε αμέσως εντολή για την προετοιμασία τροπολογίας σύμφωνα με την οποία θα δίνεται για τρίτη φορά παράταση στην προθεσμία πληρωμής. Συγκεκριμένα θα αυξηθεί το χρονικό περιθώριο στις 120 μέρες.
Στο μεταξύ, η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ συνεχίζει το "αντάρτικο" κατά του νόμου για το ειδικό τέλος ακινήτων. Με χθεσινή ανακοίνωσή της κάνει γνωστό ότι οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί ξεπερνούν τις 500.000 και καλεί τους τεχνικούς της επιχείρησης να μην ενδώσουν σε πιέσεις για την εκτέλεση εντολής διακοπής ηλεκτρικού ρεύματος σε φτωχούς κι ανέργους.
Επιπλέον, εξέδωσε κι... οδηγίες προς όσους έλθουν αντιμέτωποι με την αποκοπή της παροχής τους.
Πιο συγκεκριμένα καλεί όσους ειδοποιηθούν για τη διακοπή ηλεκτροδότησης να επικοινωνήσουν με τους συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, τους εκπροσώπους των κομμάτων, δήμων και οργανώσεων. Μάλιστα η ΓΕΝΟΠ συστείνει και τρόπους περιφρούρησης των πολιτών στους οποίους πρόκειται να διακοπεί η ηλεκτροδότηση: "Φτιάξτε όλοι μαζί μια ανθρώπινη αλυσίδα κοινωνικής αλληλεγγύης έξω από το σπίτι κάθε φτωχού κι ανέργου". Οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ έχουν προετοιμαστεί και για το ενδεχόμενο που παρά την προαναφερόμενη προσπάθεια τελικά κοπεί το ρεύμα: "Ειδοποιήστε - ενημέρωστε τα στελέχη μας στην πόλη μας, τη ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ και τους κοινωνικούς φορείς".
Οι συνδικαλιστές της ΔΕΗ μιλούν κι αυτοί επίσης για την πρόθεση του υπουργού Οικονομικών να επιμηκύνει την προθεσμία πληρωμής του ειδικού τέλους μιλώντας για "νίκη". Τονίζουν δε, πως θα συνεχίσουν τον "αγώνα" μέχρι να αποσυρθεί ο νόμος.

imerisia.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τροπολογία-ανάσα για το χαράτσι στα ακίνητα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news