facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

Νότια του Καστελόριζου έδωσε άδειες ερευνών για πετρέλαιο-φυσικό αέριο η Άγκυρα

Φωτιά στην Α.Μεσόγειο βάζει η Τουρκία με την απόφασή της να προχωρήσει σε έρευνες καθαρά εντός της ελληνικής υφαλοκρηπίδας και εντός της δυνητικής ελληνικής ΑΟΖ σε σχετική συμφωνία με την εταιρεία Shell. Στο χάρτη παρουσιάζονται οι περιοχές στις οποίες η Τουρκία θα προχωρήσει σε έρευνες υδρογονανθράκων φυσικά το ερώτημα που τίθεται είναι απλό: Τι προτίθεται να πράξει η Αθήνα;

Η ιστορία των τουρκικών γεωτρήσεων ξεκινά από το Νοέμβριο του 2011 - και πιο συγκεκριμένα στις 16/11 - όταν ανακοινώθηκε η υπογραφή συμφωνίας μεταξύ του τουρκικού υπουργείου Ενέργειας και της Ανώνυμης Εταιρείας Πετρελαίων Τουρκίας (TPAO) και των εταιρειών Shell και Exxon, για την έναρξη δοκιμαστικών γεωτρήσεων σε περιοχές οι οποίες χωρίζονται σε 7 ζώνες, εκ των οποίων οι 3 θα ανήκουν στη Shell και οι 4 στην Exxon.

Από δημοσιεύματα μάλιστα του τούρκικου Τύπου έχει γίνει πως οι έρευνες θα ξεκινήσουν αρχικά στα ανοιχτά της Αττάλειας, όπου η θάλασσα έχει βάθος 2.500 μέτρων, και ότι τα έξοδα και την πλατφόρμα θα τα αναλάβει η εταιρεία Shell. Σε περίπτωση που βρεθεί πετρέλαιο ή φυσικό αέριο οι σχετικές επενδύσεις, ύψους περίπου ενός δις δολαρίων θα καλυφθούν από την ίδια εταιρεία, ενώ το πετρέλαιο θα μοιραστεί σε ποσοστό 50-50 μεταξύ της Shell και της Τουρκίας.

Όπως φαίνεται στο σχετικό χάρτη εκτός από τις περιοχές των πεδίων της κυπριακής ΑΟΖ που επικαλύπτονται από τις τουρκικές επιδιώξεις (4,5,6, και μέρος του 7) η έρευνες της Τουρκίας θα επεκταθούν και προς δυτικά περνώντας από τη Μεγίστη (Καστελόριζο) και φτάνοντας σχεδόν στα όρια Ρόδου και Καρπάθου(!) καταπατώντας την ελληνική υφαλοκρηπίδα.

Η Ελλάδα , που για ακόμη μια φορά, αποδεικνύεται ότι τα φοβικά της σύνδρομα την οδηγούν σε μια νέα ήττα –ενεργειακή αυτή τη φορά- καθώς όταν έπρεπε δεν διανοήθηκε καν να προχωρήσει σε ανακήρυξη της ΑΟΖ βρίσκεται αντιμέτωπη με μια τουρκική ενέργεια που θα της στερήσει κρίσιμα ενεργειακά πεδία, σε μια εποχή όπου ερευνούνται απεγνωσμένα τρόποι οι οποίοι θα πρόσθεταν στο εθνικό της εισόδημα. Πλην ενός: Αυτών που έχουν να κάνουν με την ΑΟΖ και τις έρευνες σε περιοχές που θα μπορούσαν να «εκνευρίσουν» την «Υψηλή Πύλη».

Μια Ελλάδα που παραπαίει κάτω από το βάρος της οικονομικής της κρίσης και φοβούμενη και την ανάσα ακόμη της Τουρκίας, είναι εξαιρετικά αμφίβολο εάν καταφέρει να ορθώσει το εθνικό της ανάστημα στη νέα αυτή τουρκική «επέλαση» προς τα δυτικά.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νότια του Καστελόριζου έδωσε άδειες ερευνών για πετρέλαιο-φυσικό αέριο η Άγκυρα"

Καταλήψεις σε όλα τα Δημαρχεία αύριο

Την κατάληψη όλων των δημαρχείων της χώρας έχει αποφασίσει για για αύριο Τετάρτη η ΠΟΕ - ΟΤΑ σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τη νέα δανειακή σύμβαση και τα μέτρα του νέου μνημονίου.

«Ο αγώνας των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση κατά των εκβιαστών, αντεργατικών και αντικοινωνικών απαιτήσεων της τρόικας συνεχίζεται», σημειώνει στην ανακοίνωσή της η ΠΟΕ - ΟΤΑ.

Τονίζει ότι η Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου έχει χαρακτηρισθεί ως Πανελλαδική Ημέρα Κατάληψης όλων των δημαρχείων, προκειμένου όλοι οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση μέσα από Γενικές Συνελεύσεις, Συγκεντρώσεις και άλλες εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, να εκφράσουν την αγανάκτηση και την αντίδραση τους στις πολιτικές που δίνουν τη χαριστική βολή στο εισόδημά μας, στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, την οικονομική κατάρρευση των Δήμων, τις ιδιωτικοποιήσεις βασικών υπηρεσιών των Ο.Τ.Α. και την απόλυση χιλιάδων εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. και τις Επιχειρήσεις αυτών.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταλήψεις σε όλα τα Δημαρχεία αύριο"

Γιώργος Τράγκας: Το ΕΣΡ απέδειξε ότι δεν είναι ούτε ελληνική, ούτε ανεξάρτητη αρχή

Ο δημοσιογράφος, που έχει διανύσει 47 χρόνια καριέρας και δεν διστάζει να ασκήσει κριτική σε διάφορα κέντρα εξουσίας, δεν είναι η πρώτη φορά που ενοχλεί με τα λεγόμενα του και υφίσταται τις συνέπειες των αιχμηρών απόψεών του και του γεγονότος ότι έχει το θάρρος της γνώμης του. Μιλώντας στην Πολυξένη Καραμίχα, έδωσε τη δική του εξήγηση για το πρόστιμο των 25.000 ευρώ που επιβλήθηκε από το ΕΣΡ στο ραδιοφωνικό σταθμό Real Fm 97.8, λόγω των υβριστικών χαρακτηρισμών που χρησιμοποίησε στην εκπομπή του, μιλώντας για τη Γερμανίδα καγκελάριο Άγκελα Μέρκελ.
«Τι ακριβώς είπατε για τη Μέρκελ και το ΕΣΡ επέβαλε το πρόστιμο ;»
« Είναι πασίγνωστα τα επίθετα που χρησιμοποιώ για τη Μέρκελ. Την έχω αποκαλέσει «γκιόσα», «πατημένο στρούντελ», «αποκαΐδι της Βέρμαχτ», «σκύλα» και «ξεκ…α». Πιστεύω ότι αυτά είναι επιεικείς χαρακτηρισμοί, σε σχέση με την επίθεση που υφίσταται ένας ολόκληρος λαός από την κυρία Μέρκελ. Έχω την αίσθηση ότι ανάλογοι χαρακτηρισμοί εκτοξεύονται καθημερινά σε όλη τη χώρα, όπου εκατομμύρια άνθρωποι υφίστανται την τρομοκρατία, τη λεηλασία και το οικονομικό ολοκαύτωμα της Γερμανίδας και των υπολοίπων της παρέας του Βερολίνου! Κανείς Έλληνας δεν πιστεύει ότι τον έσωσε η Γερμανία, μετέβαλαν τη χώρα μας σε προτεκτοράτο, έχουν επιβάλει μια κατοχή, έχουν ύπατη αρμοστία στην Αθήνα και ελέγχουν τους θεσμούς της Ελλάδας. Έχουν «σκοτώσει» τη δημοκρατία και τη συνταγματική λειτουργία, επιβάλλοντας αποφάσεις και οδηγίες προς ένα Λαό, που δεν ρωτήθηκε για όσα αποφασίστηκαν ερήμην του.»
«Γιατί μια ελληνική ανεξάρτητη Αρχή να υποστηρίζει τα γερμανικά συμφέροντα;»
«Το ΕΣΡ απέδειξε ότι δεν είναι ούτε ελληνική ούτε ανεξάρτητη Αρχή. Απέδειξε ότι κατά καιρούς δέχεται εισηγήσεις από διάφορα κέντρα και επιβάλλει πρόστιμα με μια διάθεση καθαρά τιμωριτική. Το ΕΣΡ δεν πήρε κανένα τηλεφώνημα από κανένα διαμαρτυρόμενο ακροατή του Real Fm 97.8, για όσα έλεγα. Απλώς πήρε ένα τηλεφώνημα από τη γερμανική πρεσβεία ή μέσα από την Κυβέρνηση, που συνεργάζεται με το Βερολίνο. Δεν έχετε καταλάβει ότι αυτά που γίνονται αποφασίζονται έξω και επιβάλλονται από ντόπιους συνεργάτες, που πολλοί τους αποκαλούν «κουκούλες»; Δεν έχετε αντιληφθεί ότι καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να απομακρυνθώ; Ενδεχομένως ενοχλούνται αυτοί που υποστηρίζουν το Μνημόνιο και δεν δέχονται ότι πρέπει να υπάρχει μια άλλη αντίθετη φωνή. Ο Χατζηνικολάου λέει κάτι σωστό, λέει ότι η εκπομπή μου είναι μια βαλβίδα ασφαλείας, ότι εκτονώνεται, αν θέλετε μέσα από την εκπομπή μια κατάσταση, αφού λέγονται πράγματα που θέλουν να πουν χιλιάδες άνθρωποι στην Ελλάδα.»
«Κανάλια και ραδιόφωνα κλείνουν, μεγάλοι εκδοτικοί οίκοι βάζουν λουκέτο… Είναι καιροί για χαράτσια και πρόστιμα;»
«Να μας πει το ΕΣΡ! Να μας πει πόσο υπεύθυνο είναι για τα πρόστιμα που έχει βάλει κατά καιρούς σε μικρούς και μεσαίους σταθμούς που κλείνουν, την ώρα που κλείνουν και τα μεγάλα εκδοτικά συγκροτήματα στην Ελλάδα και μένουν εκατοντάδες στο δρόμο; Μπορούν να μου πουν οι παχυλόμισθοι αδρανείς, που έχουν στρογγυλοκαθίσει στις καρέκλες τόσα χρόνια και είναι αθάνατοι, τι κάνουν αυτοί οι άνθρωποι που άφησαν στο δρόμο; Γιατί όταν τα ΜΜΕ τρώνε πρόστιμα την εποχή που καταρρέει η διαφήμιση, θα διώξουν κόσμο…»

entertv.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιώργος Τράγκας: Το ΕΣΡ απέδειξε ότι δεν είναι ούτε ελληνική, ούτε ανεξάρτητη αρχή"

Η Coca - Cola 3E βάζει «λουκέτο» στις μονάδες της σε Θεσσαλονίκη - Πάτρα

Σε μία απόφαση με πολύπλευρες απώλειες προχώρησε η Coca Cola 3E. Με απόφαση που κοινοποίησε στους εργαζομένους της, κλείνει τις γραμμές παραγωγής στα εργοστάσια της Θεσσαλονίκης και της Πάτρας με τους εργαζόμενους σε αυτά να αγωνιούν για το τι μέλλει γεννέσθαι.

Να υπενθυμίσουμε ότι οι εργαζόμενοι στο εργοστάσιο της Coca - Cola στη Θεσσαλονίκη απεργούσαν από τις 2 Φεβρουαρίου, ενάντια στο επικείμενο «λουκέτο» της μονάδας.

Σύμφωνα με tovima.gr, η διοίκηση σε ανακοίνωσή της αναφέρει ότι θα μεταφέρει τον όγκο παραγωγής των εγκαταστάσεων της Θεσσαλονίκης και Πάτρας, στις αντίστοιχες μονάδες του Σχηματαρίου, Βόλου και Ηρακλείου, ενώ θα συνεχίσει να λειτουργεί κέντρα διανομής και γραφεία για τις πωλήσεις και άλλες υπηρεσίες στη Θεσσαλονίκη και στην Πάτρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, η απόφαση αυτή δεν θα έχει άμεσο αντίκτυπο στους εργαζόμενούς της αφού θα επηρεάσει μόνο ένα μικρό ποσοστό αυτών. (γύρω στους 30 εργαζόμενους). Παρόλα αυτά, ο φόβος των εργαζομένων παραμένει ενώ τα σωματεία τους εκφράζουν επιφυλάξεις. Μόνο στη Θεσσαλονίκη απασχολούνται σε 3 βάρδιες 51 άτομα στη γραμμή παραγωγής, ενώ με την παραγωγική διαδικασία είναι συνδεδεμένα και άλλα τμήματα όπως το Χημείο, ο ποιοτικός έλεγχος, η αποθήκη των πρώτων υλών, η διαλογή κ.α.

Εδώ και αρκετό καιρό σύμφωνα με τις μαρτυρίες των εργαζόμενων σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, η Διοίκηση έδινε κίνητρα αποχώρησης με διπλές αποζημιώσεις, προετοιμάζοντας έτσι το κλείσιμο των μονάδων της.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η εταιρεία, αναφέρεται πως η λειτουργική αναδιάρθρωση της Coca-Cola 3Ε στην Ελλάδα είναι αποτέλεσμα της μείωσης της αγοραστικής δύναμης των καταναλωτών και κατά συνέπεια της σημαντικής πτώσης των πωλήσεων της εταιρείας κατά τα τελευταία τρία έτη.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, στην Ελλάδα το τέταρτο τρίμηνο του 2011 η μείωση του όγκου πωλήσεων της εταιρείας εκτινάχθηκε στο 28% ως απόρροια της αύξησης του ΦΠΑ αλλά και από την επιβολή μαζικών φόρων όπως το τέλος ακινήτων και η εισφορά αλληλεγγύης. Σε ετήσια βάση η πτώση περιορίστηκε στο 12%.

Η αγορά της Βορείου Ελλάδος εκτιμάται ότι μετά το κλείσιμο του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης θα καλυφθεί από την παραγωγή του εργοστασίου του ομίλου στη Σόφια. Το 2006 η Coca - Cola 3Ε είχε προχωρήσει στη διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου στην Αθήνα.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Coca - Cola 3E βάζει «λουκέτο» στις μονάδες της σε Θεσσαλονίκη - Πάτρα"

Αυξημένη λογοδοσία για τα στατιστικά στοιχεία

Την κατάργηση του ήδη παυθέντος διοικητικού συμβουλίου της ΕΛ.ΣΤΑΤ. από ένα αναβαθμισμένο συμβουλευτικό σώμα, που θα επικοινωνεί τακτικά και με τη Βουλή, αλλά και αύξηση της εξουσίας του προέδρου της Αρχής, προβλέπει τροπολογία η οποία ενσωματώθηκε σε εφαρμοστικό νόμο του νέου μνημονίου.

Στο γενικό της τίτλο, η τροπολογία προβλέπει την υπογραφή του πρωθυπουργού, Λουκά Παπαδήμου, προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή σε κείμενο «Δέσμευσης για την εμπιστοσύνη στα στατιστικά στοιχεία» που θα εξασφαλίζει την υλοποίηση του Κώδικα Ορθής Πρακτικής για Στατιστικά Στοιχεία. Τούτο, ενάμιση χρόνο μετά την εφαρμογή του νόμου (3832/2010), με τον οποίο η ΕΛ.ΣΤΑΤ. γινόταν ανεξάρτητη αρχή, υπεύθυνη για την απρόσκοπτη και αξιόπιστη παραγωγή στατιστικών στοιχείων.

Στην τροπολογία προβλέπεται η σύσταση ενός νέου συμβουλευτικού σώματος, αντί του διοικητικού συμβουλίου, με θητεία δύο ετών, το οποίο δεν θα έχει συμμετοχή στη διοίκηση, παραγωγή, συλλογή και διάθεση στατιστικών στοιχείων. Θα έχει όμως την υποχρέωση ετήσιας ακρόασης και αναφοράς στο Κοινοβούλιο, έπειτα από ενημέρωση του Ευρωπαϊκού Συστήματος Στατιστικής Διακυβέρνησης.

Ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ. θα έχει ρόλο παρατηρητή στο νέο σώμα, ενώ όροι και προσλήψεις, τόσο του προέδρου όσο και των μελών του συμβουλίου, θα πρέπει να καθορίζονται σαφώς από την αναθεώρηση του νόμου.

Ο πρόεδρος της ΕΛ.ΣΤΑΤ., μετά την κατάργηση του συμβουλίου, θα είναι αποκλειστικά υπεύθυνος για τις μεθόδους και το περιεχόμενο των στατιστικών στοιχείων καθώς και για την απαραίτητη ευελιξία για την διαχείριση πόρων και ανθρώπινου δυναμικού. Παράλληλα, διατηρεί την υποχρέωση παραστάσεών του στο Εθνικό Κοινοβούλιο.

Με την τροπολογία ζητείται η πλήρης ανεξαρτησία της από το Υπουργείο Οικονομικών με τον διαχωρισμό ακόμη και του προϋπολογισμού της από αυτόν του υπουργείου Οικονομικών και την ένταξή του στον κρατικό προϋπολογισμό.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξημένη λογοδοσία για τα στατιστικά στοιχεία"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news