facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 25 Φεβρουαρίου 2012

Ο δωδεκάλογος διεκδικήσεων που ενώνει τους Έλληνες - Έρευνα του eklogika.gr

Το τμήμα σύνταξης του www.eklogika.gr έκανε λεπτομερή έρευνα επί ένα μήνα. Ψάξαμε στο περιεχόμενο περισσότερων από 300 ιστοσελίδων και εκατοντάδων σελίδων στο facebook και στο twitter (διαβάσαμε χιλιάδες σχόλια και κοινοποιήσεις) , συγκεντρώσαμε στοιχεία από εκατοντάδες ανακοινώσεις όλων των κομμάτων , βουλευτών, συνδικαλιστικών οργανώσεων , τοπικών ή θεματικών φορέων , κινήσεων και ομάδων πολιτών . Ακολούθησε εξαντλητική επεξεργασία θέσεων, απόψεων και προτάσεων κατά την οποία συγκρίναμε, ξεχωρίσαμε και συνοψίσαμε σε ένα δωδεκάλογο εκείνες τις θέσεις που αποτελούν κοινά αποδεκτή συνισταμένη - και όπως φαίνεται από την έρευνα -μπορούν να ενώσουν την πλειονότητα των Ελλήνων (σε ποσοστό άνω του 75%) και να αποτελέσουν κοινό διεκδικητικό πλαίσιο.
«Ο δωδεκάλογος διεκδικήσεων που ενώνει τους Έλληνες» , τον οποίο δίνουμε στη δημοσιότητα, μπορεί να αποτελέσει την «κόκκινη γραμμή» αξιοπρέπειας για λογαριασμό των σιωπηλών αλλά και των ενεργών αγανακτισμένων πολιτών, ανεξαρτήτως πολιτικής τοποθέτησης ή ιδεολογικής άποψης και να ανοίξει το πλαίσιο διαλόγου για κοινή έκφραση και γραμμή αντίστασης.
Ζητούμε από όλους τους πολιτικούς σχηματισμούς, κοινωνικούς φορείς και αυτοδιοίκηση, οργανώσεις και ομάδες πολιτών, να μας στείλουν το σχόλιό τους και εφόσον συμφωνούν να συνυπογράψουν.

Ο δωδεκάλογος διεκδικήσεων που ενώνει τους Έλληνες
ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ – ΒΑΖΟΥΜΕ ΟΡΙΑ
1. Ούτε ένα ευρώ νέα επιβάρυνση των πολιτών (Ούτε νέοι φόροι - τέλη, ούτε έμμεσες ή άμεσες αυξήσεις στους υπάρχοντες, ούτε μειώσεις μισθών, συντάξεων και αμοιβών γενικότερα, ούτε οποιασδήποτε μορφής επιβάρυνση σε είδη κατανάλωσης, περιουσίας κλπ).
2. Νομοθετική θέσπιση και απόλυτη εφαρμογή του δόγματος «ο κάθε πολίτης επιβαρύνεται στην κρίση ανάλογα με τις δυνατότητές του». Να πληρώσουν επιτέλους οι μεγάλοι φοροφυγάδες και οι Έλληνες κροίσοι.
3. Προστασία όλων των πολιτών που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας σύμφωνα με το «ευρωπαϊκό κεκτημένο». Ούτε ένα ευρώ συμμετοχή σε φόρους. Ενίσχυση και όχι διάλυση του κοινωνικού κράτους.
4. Κούρεμα στα δάνεια των πολιτών στις τράπεζες ανάλογο με το κούρεμα που υπέστησαν τα εισοδήματα του μέσου πολίτη από μειώσεις μισθών συντάξεων και επιβολή έμμεσων και άμεσων φόρων από την περίοδο υπογραφής του πρώτου Μνημονίου.
5. Υποχρεωτική άμεση τήρηση όλων των υποχρεώσεών του κράτους προς πολίτες και επιχειρήσεις. Επιβολή τόκων και προστίμων σε υπηρεσίες του δημοσίου σε κάθε περίπτωση μη τήρησης υποχρεώσεών τους, ανάλογη με τα πρόστιμα και τους τόκους που πληρώνουν οι πολίτες σε κάθε καθυστέρηση υποχρεώσεών τους (π.χ. επιστροφή φόρου, μη απάντηση σε αίτημα πολίτη ή εταιρίας σε εύλογο χρόνο κλπ).
6. Κούρεμα των αμοιβών (κάθε είδους) όλων των αιρετών (βουλευτές, αυτοδιοίκηση) και διορισμένων δημόσιων λειτουργών (που βρίσκονται σε θέσεις διευθυντικής ευθύνης) σε ποσοστό ίσο με το μέγιστο κούρεμα μισθού δημοσίου υπαλλήλου. Αντίστοιχη μείωση των συντάξεών τους, κατάργηση της βουλευτικής σύνταξης και ενσωμάτωση των συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων των βουλευτών στο ασφαλιστικό ταμείο καθενός/μιας αναλόγως την πρότερη επαγγελματική του/της. Άμεση μείωση των εδρών του Ελληνικού Κοινοβουλίου σε 200.
7. Εκπόνηση δεκαετούς (ή τουλάχιστον πενταετούς) σχεδίου ανάπτυξης, αφού η ανάπτυξη είναι το μόνο αντίδοτο στην κρίση, με παροχή κινήτρων για επενδύσεις αλλά ταυτόχρονα σεβασμό στα δικαιώματα των εργαζομένων και καθορισμό νόμων και φορολογίας που δεν θα αλλάζουν κάθε λίγο, ώστε να είναι δεδομένο και σταθερό το επενδυτικό περιβάλλον. Εξασφάλιση κονδυλίων για δημόσιες επενδύσεις σε υποδομές, παροχή κινήτρων για ιδιωτικές, προώθηση έρευνας και νέων τεχνολογιών.
8. Προστασία και άρνηση ξεπουλήματος του φυσικού πλούτου της χώρας αφού χωρίς αυτόν η Ελλάδα δεν έχει καμία πιθανότητα να βρεθεί ξανά σε τροχιά ανάπτυξης.
9. Καμία υπαναχώρηση σε θέματα Εθνικής Κυριαρχίας, Εθνικής Ανεξαρτησίας και φαλκίδευσης της Δημοκρατίας για οποιοδήποτε τίμημα. Ούτε Επιτρόπους, ούτε περιοδικούς ελέγχους από την Τρόϊκα, ούτε υπαγόρευση σε θέματα εσωτερικής πολιτικής. Υπερασπιζόμαστε το «Ευρωπαϊκό κεκτημένο» που Μέρκελ, Σαρκοζί και επενδυτικά κερδοσκοπικά funds θυσιάζουν στο βωμό συμφερόντων «αγορών» και «πολυεθνικών». ΝΑΙ στην Ευρώπη της αλληλεγγύης, ΟΧΙ στην Ευρώπη των κερδοσκόπων, των «αγορών» και των Funds.
10. Στήριξη των ασφαλιστικών ταμείων και εξασφάλιση παροχών σε υγεία (με διασφάλιση πραγματικής και ποιοτικής δωρεάν ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης) και παιδεία.
11. Ουσιαστικός έλεγχος πόθεν έσχες (αναδρομικός για αιρετούς και κατέχοντες δημόσια αξιώματα) σε φυσικά πρόσωπα και εταιρίες για αποτελεσματική αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής. Ποινική δίωξη και επιστροφή των χρημάτων στο Δημόσιο, σε περίπτωση αποδεδειγμένου παράνομου πλουτισμού.
12. Έλεγχος πόθεν έσχες και φορολόγηση για χρήματα που αποκτήθηκαν στην Ελλάδα και μεταφέρθηκαν σε φορολογικούς παραδείσους.

eklogika.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο δωδεκάλογος διεκδικήσεων που ενώνει τους Έλληνες - Έρευνα του eklogika.gr"

«Ανεξάρτητοι Έλληνες» το κόμμα του Π. Καμμένου

Ανακοινώθηκε μέσω Facebook και twitter

Τη δημιουργία κινήματος με σαφή αντιμνημονιακό εθνικοπατριωτικό και χριστιανορθόδοξο προσανατολισμό και με την ονομασία «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμμένος.

Όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος πρόκειται για μία αντιμνημονιακή κίνηση που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και ότι φιλοδοξεί να συγκεντρώσει περί τις 200.000 υπογραφές πολιτών-συνιδρυτών. Στο μήνυμα που συνοδεύει το σήμα του κόμματος, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Καμμένος σημειώνει: «Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε. Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης. Είμαστε Πολλοί. Είμαστε Ανεξάρτητοι. Είμαστε Έλληνες».

Στον ιδρυτικό πυρήνα πάντως ανήκουν και άλλα στελέχη όπως ο κ. Χρήστος Ζώης και ο κ. Γιάννης Μανώλης, ο κ. Δημήτρης Σταμάτης που προσφάτως αποχώρησαν από τη ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει συζητήσεις και με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Στην ιδρυτική του διακήρυξη αναφέρεται ότι οι « Έλληνες πολίτες που συναντηθήκαμε τα τελευταία δυο χρόνια, αντιμετωπίζοντας την επίθεση της Νέας Τάξης πραγμάτων μέσω μνημονίων, εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονομικής επίθεσης στην Ελληνική οικογένεια, συμφωνήσαμε να ιδρύσουμε πολιτικό φορέα με το όνομα «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Ο φορέας διακηρύσσει ότι:

-«Καθιστά αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας και περηφάνιας και της λαϊκής κυριαρχίας,

-Απαιτεί την κατάργηση του μνημονίου και αρνείται να δεχτεί το επαχθές, παράνομο χρέος που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια.

- Απορρίπτει την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και την κατάργηση του Έθνους-Κράτους.

- Απαιτεί την κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του Ελληνικού λαού και της Δημόσιας περιουσίας. Απαιτεί την τιμωρία των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος και την δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

- Εγγυάται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε σχέση με:

α) Τον καθορισμό των Ελληνικών ΑΟΖ.
β) Την διεκδίκηση των οφειλόμενων από την Γερμανία αποζημιώσεων
και των κατοχικών δανείων.

Επίσης δηλώνει ότι:

-«πιστεύουμε στις αξίες και την διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας. Αναγνωρίζουμε την προσφορά της στο Έθνος και ταυτόχρονα εγγυόμαστε το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας και του ατομικού αυτοπροσδιορισμού σε κάθε πολίτη.

- Πιστεύουμε στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και ταυτόχρονα
αρνούμαστε την εξάρτηση που οδηγεί στην διεθνή απομόνωση και στερεί από τη
χώρα άλλες γεωπολιτικές συμμαχίες.

-Πιστεύουμε σε μια ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ανεξάρτητοι Έλληνες» το κόμμα του Π. Καμμένου"

Δεύτερης κατηγορίας πολίτες οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα

Ο εκπρόσωπος Τύπου της Δημοκρατικής Συμμαχίας Δημήτρης Ζαφειριάδης, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι θετικό ότι ο κ. Βενιζέλος ανακοίνωσε μέτρα για τα στεγαστικά δάνεια των δημοσίων υπαλλήλων από το Ταμείο Παρακαταθηκών.

Η αντίδραση του όμως, ακολουθεί τη νοοτροπία του παλιού πελατειακού πολιτικού συστήματος και αντιμετωπίζει ως δεύτερης κατηγορίας πολίτες τους χιλιάδες εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα, τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες και τα νοικοκυριά που δεν έχουν πρόσβαση στο δημόσιο, αν και βρίσκονται σε ανάλογα δύσκολη θέση.

Αυτοί με τις αποφάσεις της συγκυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ σηκώνουν το μεγαλύτερο βάρος της προσαρμογής με την άμεση και μεγάλη μείωση μισθών στον ιδιωτικό τομέα, την υπερφορολόγηση, τα χαράτσια.

Η Δημοκρατική Συμμαχία έχει προτείνει υπό προϋποθέσεις την επιδότηση του επιτοκίου ύψους 2,5 μονάδων για μια πενταετία για τα στεγαστικά δάνεια πρώτης κατοικίας. Η προστασία της κοινωνικής συνοχής απαιτεί δίκαιες λύσεις».
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεύτερης κατηγορίας πολίτες οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα"

Στον εισαγγελέα ο Π. Κουρουμπλής για τα αποθεματικά των Ταμείων

Θα γίνει έρευνα για τυχόν ευθύνες

Αίτημα δικαστικής διερεύνησης της υπόθεσης διαχείρισης των αποθεματικών των ασφαλιστικών Ταμείων από την Τράπεζα της Ελλάδος υπέβαλε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ιωάννη Τέντε, ο ανεξάρτητος βουλευτής Παναγιώτης Κουρουμπλής.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κουρουμπλής ζήτησε να διερευνηθούν α) οι ακριβείς ημερομηνίες αγοράς ομολόγων κατά τη διάρκεια της κρίσιμης περιόδου, β) εάν η ΤτΕ προέβη στην αγορά των ομολόγων στην πρωτογενή ή στη δευτερογενή αγορά και, στην περίπτωση που τα αγόρασε στη δευτερογενή αγορά, η συναλλαγή έγινε στην ονομαστική ή στην τρέχουσα αξία τους και ποιες τράπεζες απήλλαξε από το βάρος των ομολόγων σε αυτή την περίπτωση και γ) γιατί δεν πρέπει να επιβαρυνθούν με τη ζημιά του «κουρέματος» οι μέτοχοι της ΤτΕ, αφού τα κέρδη των επενδυτικών δραστηριοτήτων της ΤτΕ αφορούν πρωτίστως τους μετόχους της, ενώ οι διοικήσεις των Ταμείων δεν είχαν σχετική ενημέρωση.

Όπως ενημέρωσε ο ίδιος ο βουλευτής, το αίτημα διερεύνησης των ανωτέρω έγινε αποδεκτό και ο εισαγγελέας δεσμεύτηκε ότι θα επιληφθεί της έρευνας τυχόν ευθυνών.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στον εισαγγελέα ο Π. Κουρουμπλής για τα αποθεματικά των Ταμείων"

Μέτωπο Ελλήνων και Ευρωπαίων δικαστών απέναντι στο μνημόνιο

Κοινή δράση ώστε να αναδείξουν τα προβλήματα εφαρμογής της μνημονιακής πολιτικής -είτε αυτά αφορούν σε οικονομικά είτε σε θεσμικά ζητήματα – επιχειρούν να αναπτύξουν Έλληνες δικαστές και εισαγγελείς με ομολόγους τους από χώρες που επίσης βρίσκονται στον «αστερισμό» της οικονομικής κρίσης και της ύφεσης.

Πιο συγκεκριμένα, η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) ανοίγει διαύλους επικοινωνίας με τις αντίστοιχες ενώσεις από κράτη εμπλέκονται με κάθε τρόπο σε μνημονιακές πολιτικές. Πρόκειται για την Ισπανία, την Πορτογαλία, Ιρλανδία, Ιταλία και Κύπρο. Ζητούμενο είναι να διαμορφωθεί μια κοινή δράση και να ληφθούν συγκεκριμένες αποφάσεις.

Στο πνεύμα αυτό, οι εκπρόσωποι των ευρωπαϊκών Δικαστικών Ενώσεων θα συναντηθούν στο Άμστερνταμ. Ήδη, υπάρχει αλληλογραφία και τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ των ενώσεων ενώ δεν αποκλείεται ότι οι ευρωπαίοι δικαστές να προσκληθούν και στην Αθήνα.

Υπενθυμίζεται ότι ανάλογη πρωτοβουλία έχει λάβει και ο Δικηγορικός Σύλλογος της Αθήνας (ΔΣΑ) από κοινού με τον Ιατρικό Σύλλογο και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος. Μάλιστα, οι δικαστικές ενώσεις θα προσπαθήσουν να συντονίσουν τις όποιες πρωτοβουλίες τους με τις ενέργειες των τριών παραπάνω επιστημονικών συλλόγων.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέτωπο Ελλήνων και Ευρωπαίων δικαστών απέναντι στο μνημόνιο"

Παράταση της υγειονομικής περίθαλψης ανέργων

Για έναν επιπλέον χρόνο και μέχρι τις 31/12/2012, παρατείνεται η υγειονομική περίθαλψη των ανέργων και των οικογενειών τους, σύμφωνα με τροπολογία που κατέθεσε στον εφαρμοστικό νόμο ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κουτρουμάνης.

Οι άνεργοι, μισθωτοί ή ελεύθεροι επαγγελματίες, δικαιούνται υγειονομική περίθαλψη για δύο χρόνια από την ημερομηνία υποβολής της σχετικής αίτησης ή από την ημερομηνία διακοπής του επαγγέλματός τους.

Επειδή ωστόσο λόγω κρίσης μεγάλος αριθμός ανέργων παραμένει χωρίς εργασία για μεγαλύτερο διάστημα, χωρίς να θεμελιώνει τις ελάχιστες προϋποθέσεις χορήγησης παροχών υγειονομικής περίθαλψης, με τη συγκεκριμένη ρύθμιση, καλύπτονται για παροχές ασθένειας για ένα ακόμη έτος, ενώ οι προβλεπόμενες εισφορές θα καλύπτονται από τον ΟΑΕΔ.
Διαβάστε Περισσότερα » "Παράταση της υγειονομικής περίθαλψης ανέργων"

Σε 24ωρη απεργία καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις διατάξεις του Εφαρμοστικού Νόμου

Σε 24ωρη πανιατρική απεργία και αποχή από τα ιατρικά τους καθήκοντα καλεί τα μέλη του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών (ΙΣΑ), την Τετάρτη (29/2), ημέρα ψήφισης από τη Βουλή του Εφαρμοστικού Νόμου, που, όπως αναφέρει «περιλαμβάνει ακρωτηριαστικές διατάξεις, που οδηγούν σε πλήρη ισοπέδωση τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας προς τους Έλληνες πολίτες».

Την ίδια ημέρα, στις 10:30 το πρωί, θα πραγματοποιηθεί έκτακτη πανιατρική συγκέντρωση, με θέμα τα μέτρα που προβλέπει ο Εφαρμοστικός Νόμος, όπως η υποχρεωτική αναγραφή από τους ιατρούς της δραστικής ουσίας, και θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας προς τη Βουλή.

«Η τροϊκανής έμπνευσης υποχρεωτική αναγραφή τής δραστικής ουσίας από τους γιατρούς, αρχής γενομένης την 1-3-2012 και η επιλογή από το φαρμακοποιό του φθηνότερου γενόσημου φαρμάκου, ανατρέπει πλήρως τους κανόνες ασφάλειας στην παροχή ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών καλεί τους γιατρούς να συμμετάσχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που συνδιοργανώνουν Γ.Σ.Ε.Ε., Α.Δ.Ε.Δ.Υ., Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών, Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και η Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων της χώρας, στην πλατεία Συντάγματος, την Τετάρτη, στις 18:00, όπου θα πραγματοποιηθεί και συναυλία διαμαρτυρίας, με τον Μανώλη Μητσιά σε μουσική Μίκη Θεοδωράκη.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε 24ωρη απεργία καλεί ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών"

Ο Δήμος Ιθάκης αναζητά ειδικό σύμβουλο- τσοπάνη!

Ο Δήμος Ιθάκης ζητά με προκήρυξη στο πρόγραμμα «Διαύγεια» ειδικό σύμβουλο με προϋπηρεσία τσοπάνη!

Αυτές τις δύσκολες μέρες που στους περισσότερους δήμους έχουν παγώσει οι προσλήψεις και ετοιμάζονται οι απολύσεις στο Δημόσιο, ο δήμαρχος Ιθάκης κάνει την υπέρβαση και αναζητεί ειδικό σύμβουλο στο δήμο με εξειδικευμένες γνώσεις.

Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι πρέπει να στείλουν τα βιογραφικά τους στα γραφεία του δήμου, όπου θα αποδυκνείονται τα προαπαιτούμενα προσόντα τους επί θεμάτων... αιγοπροβάτων (κοπαδιού). Σύμφωνα με την προκύρηξη, οι υποψήφιοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι δημοτικού και έ́χουν εμπειρία σε θέματα διαχείρισης κοπαδιάρικων (τσοπάνης)!

Αναλυτικά εδώ η προκήρυξη


newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Δήμος Ιθάκης αναζητά ειδικό σύμβουλο- τσοπάνη!"

«Επιτροπεία» από τους ιδιώτες πιστωτές

Ζητούν βαθύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις

Αφού ενέκριναν το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων και αποφάσισαν να συμμετάσχουν σε αυτό λαμβάνοντας νέα ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου 30ετούς διάρκειας και διετή ομόλογα του EFSF πλέον τοποθετούνται ανοικτά σε όσα συμβαίνουν στην Ελλάδα και ζητούν αλλαγές σε συγκεκριμένες κατευθύνσεις.

Το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) εξέδωσε χθες ειδική ανάλυση στην οποία αναφέρει πως η βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας απαιτεί βαθύτερες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Μεταξύ άλλων αναφέρει πως το κόστος εργασίας ανά μονάδα προϊόντος μειώθηκε αισθητά στην Ελλάδα, αλλά αυτό δεν είναι αρκετό, ενώ σημειώνει πως η εργατική νομοθεσία δεν επιτρέπει την κατάλληλη προσαρμογή της οικονομίας.

Σημειώνεται πως ο Διευθύνων Σύμβουλος του Διεθνούς Χρηματοοικονομικού Ινστιτούτου Τσάρλς Νταλλάρα έχει ήδη ζητήσει επανεκκίνηση της ελληνικής οικονομίας με δραστικές περικοπές στο Δημόσιο, απλοποίηση και μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων, περισσότερη ευελιξία στην εργασία, και πάταξη της φοροδιαφυγής και της πολυνομίας, ενώ έχει τοποθετηθεί και στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων ζητώντας την επιτάχυνσή του.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Επιτροπεία» από τους ιδιώτες πιστωτές"

Ανοιχτά τα φαρμακεία και το Σάββατο

Τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν τα Σάββατα και κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και της Τετάρτης, σύμφωνα με απόφαση αναστολής του Δ΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας.

Αντίθετα, με την ίδια δικαστική απόφαση παραμένει ως έχει το καθεστώς των διανυκτερεύσεων και των εφημεριών.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοιχτά τα φαρμακεία και το Σάββατο"

Κόβουν την πίστωση οι φαρμακοποιοί σε όλα τα ταμεία

Τέλος στην πίστωση σε όλα τα ταμεία από τους φαρμακοποιούς

Την απόφασή τους να σταματήσουν από την 1η Μαρτίου την πίστωση σε όλα τα ασφαλιστικά ταμεία, ανακοίνωσαν την Παρασκευή οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας.
Οι φαρμακοποιοί, σε κοινή ανακοίνωσή τους εκφράζουν την λύπη τους για την απόφαση που αναγκάστηκαν να λάβουν και δηλώνουν αγανακτισμένοι με την για μία ακόμη φορά, αθέτηση των υποσχέσεων των κυβερνόντων.
"Τα χρέη των ασφαλιστικών ταμείων αυξάνονται με γεωμετρικό ρυθμό. Οι υποσχέσεις περί εξόφλησης των χρεών του Δημοσίου και του ΟΑΕΕ κατά ένα μέρος τον Ιανουάριο, έπεσαν στο κενό" αναφέρουν χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή τους οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι.
"Αδυνατούμε πλέον να χορηγήσουμε με πίστωση οτιδήποτε, αφού οι προμηθευτές μας απαιτούν εξόφληση της μετρητοίς και οι υπεύθυνοι, ζουν στον κόσμο τους", τονίζουν και προσθέτουν πως "οι Φαρμακευτικοί Σύλλογοι Αττικής, Πειραιά και Αχαΐας μη δυνάμενοι να ανταπεξέλθουν οικονομικά υπό τις παρούσες συνθήκες, με μεγάλη τους λύπη, αισθανόμενοι ότι οι ασφαλισμένοι γνωρίζουν την πραγματικότητα, σταματούν από 1/3/2012 την πίστωση σε όλα τα Ασφαλιστικά Ταμεία".
Παράλληλα, τονίζεται ότι η δεινή οικονομική θέση στην οποία έχουν περιέλθει οι φαρμακοποιοί, "αποδεικνύεται από τα καθημερινά κατασχετήρια που φθάνουν στους Συλλόγους μας".
"Αν πράγματι ενδιαφέρονται έστω και στο ελάχιστο για την φαρμακευτική περίθαλψη των ασφαλισμένων, τους καλούμε να σταματήσουν την υποκρισία και τον λαϊκισμό και να πάψουν να επιβαρύνουν συνεχώς τα φαρμακεία με νομοσχέδια και Υπουργικές αποφάσεις", αναφέρουν.
"Οτιδήποτε διαφορετικό ειπωθεί από αυτούς που έχουν διαλύσει τα ασφαλιστικά ταμεία και το κοινωνικό κράτος, ως δικαιολογία για την σημερινή κατάσταση θα είναι όχι μόνο αισχρό και απαράδεκτο, αλλά πλήρης διαστρέβλωση της πραγματικότητας", καταλήγουν.
Σημειώνεται ότι ο Φαρμακευτικός Σύλλογος Αττικής καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση την Τετάρτη 29/2 στις 17:00 στο ξενοδοχείο Intercontinental.
Εν τω μεταξύ, το Δ' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας έκανε δεκτή την αίτηση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου να ακυρωθεί και να ανασταλεί η από 9.11.2011 εγκύκλιος του υπουργού Υγείας, με την οποία παρέχονται οδηγίες για την εφαρμογή της από 7.10.2011 υπουργικής απόφασης, η οποία απελευθερώνει το ωράριο λειτουργίας των φαρμακείων.
Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, τα φαρμακεία μπορούν να λειτουργούν τα Σάββατα και κατά τις απογευματινές ώρες της Δευτέρας και της Τετάρτης.
Παραμένει όμως ως έχει το καθεστώς των διανυκτερεύσεων και των εφημεριών.
Το ΣτΕ ανέστειλε την προσβαλλόμενη εγκύκλιο και απόφαση, καθώς δεν υπάρχει η σχετική πρόβλεψη στο σχετικό νόμο για τη λειτουργία όλων των φαρμακείων κατά τις διανυκτερεύσεις και τις εφημερίες.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κόβουν την πίστωση οι φαρμακοποιοί σε όλα τα ταμεία"

«Οι πλούσιοι βγάζουν τα χρήματά τους έξω και πλήττονται οι πολίτες»

Δεν υπάρχει εναλλακτική για την Ελλάδα πέρα από τις μεταρρυθμίσεις

Σε ομιλία της στο Μέκλεμπουργκ η γερμανίδα καγκελάριος, Άγκελα Μέρκελ, επεφύλαξε επαίνους για τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες της Ελλάδας, επιμένοντας ωστόσο στην ανάγκη για υλοποίηση των δεσμεύσεων.
«Θέλουμε ανάπτυξη στην Ελλάδα, για αυτό χρειαζόμαστε ένα κράτος το οποίο να λειτουργεί σωστά», δήλωσε σε ομιλία της.

Η κ. Μέρκελ τόνισε ότι εάν η Ελλάδα επιθυμεί επενδύσεις, πρέπει να δημιουργήσει τις απαραίτητες και αξιόπιστες προϋποθέσεις, να χτυπήσει την διαφθορά και να καλωσορίσει γερμανικές επιχειρήσεις. Σημείωσε δε ότι σε μια νομισματική ένωση όλα τα μέλη πρέπει να σέβονται τις κοινές δεσμεύσεις. «Ο καθένας πρέπει να κάνει ό,τι έχει υποσχεθεί, αλλιώς δεν μπορεί αυτή η Ευρώπη να μείνει ενωμένη», είπε χαρακτηριστικά.

Η γερμανίδα καγκελάριος υπογράμμισε πάντως την ετοιμότητα της κυβέρνησής της για αλληλεγγύη, ενώ αναγνώρισε πόσο δύσκολος είναι ο δρόμος των μεταρρυθμίσεων για την Ελλάδα και τι ζητείται από τους πολίτες. «Έχω τον μεγαλύτερο σεβασμό για αυτό το οποίο αποφάσισε η Ελληνική Βουλή», δήλωσε και αναφέρθηκε στο γεγονός ότι οι πλούσιοι ήδη έχουν μεταφέρει τα λεφτά τους σε λογαριασμούς στο εξωτερικό και «πλήττονται οι απλοί άνθρωποι», αλλά διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει εναλλακτική λύση από τις διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις.

Αναφερόμενη στην πρόταση για εισαγωγή φόρου στις χρηματοπιστωτικές συναλλαγές, η κ. Μέρκελ επισήμανε ότι «θέλουμε στην Ευρώπη έναν τέτοιο φόρο, ο οποίος θα αναγκάσει να πληρώσουν εκείνοι οι οποίοι δημιούργησαν όλη αυτή την καταστροφή»

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Οι πλούσιοι βγάζουν τα χρήματά τους έξω και πλήττονται οι πολίτες»"

Μόνο «καθαρά λεφτά» στις ελβετικές τράπεζες

Η κυβέρνηση μελετά αυστηρότερους όρους για τις καταθέσεις ξένων

Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση της Ελβετίας έκανε γνωστό σήμερα ότι σχεδιάζει να υιοθετήσει μια στρατηγική με στόχο στις τράπεζες της Ελβετίας να κατατίθεται στο ορατό μέλλον μόνον «καθαρό χρήμα», δυσχεραίνοντας έτσι τους φοροφυγάδες, ανά τον πλανήτη, να καταθέτουν στο μέλλον τα κεφάλαιά τους σε μεγάλες ελβετικές τράπεζες.

Οι ελβετικές αρχές έχουν εμπλακεί σε αρκετές διενέξεις με τις κυβερνήσεις των Ηνωμένων Πολιτειών και της Γερμανίας για ζητήματα που άπτονται της φοροδιαφυγής.

Ειδικά στη διένεξη με την Ουάσινγκτον, η Βέρνη είναι αποδέκτης αιτιάσεων της Ουάσινγκτον, για 11 τράπεζες της Ελβετίας, που έχουν δεχθεί ως καταθέσεις σημαντικά αφορολόγητα ποσά Αμερικανών πολιτών, σχολίασε σήμερα μια κυβερνητική πηγή.

Η ίδια πηγή διευκρίνισε συγχρόνως ότι τίθεται σε ισχύ σύντομα η τραπεζική συμφωνία που συνήφθη με το Βερολίνο, όπως και αυτή με το Λονδίνο.

Προβλέπεται να θεσπιστούν νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες τα ελβετικά πιστωτικά ιδρύματα θα υποχρεώνονται να λάβουν μέτρα ανάσχεσης των εισροών από αφορολόγητα κεφάλαια, ανακοίνωσε η κυβέρνηση στη Βέρνη, που έθεσε ως χρονικό ορόσημο για το νέο νομοθετικό πλαίσιο «τον Σεπτέμβριο».

Η υπουργός Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ ανέφερε ότι οι τραπεζίτες στην Ελβετία πιθανότατα σύντομα θα είναι υποχρεωμένοι από τον νόμο να απαιτούν οι καταθέτες να υποβάλλουν «υπεύθυνη δήλωση» ότι τα κεφάλαιά τους έχουν ήδη φορολογηθεί στις πατρίδες τους.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο «καθαρά λεφτά» στις ελβετικές τράπεζες"

Στα 367,9 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας

Λίγο πριν το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους, το υπ. Οικονομικών εξέδωσε ανακοίνωση με αναλυτικά στοιχεία για το ποσό που χρωστούσε η χώρα μας στο τέλος Δεκεμβρίου του 2011.

Το τελευταίο δελτίο για την εξέλιξη του δημοσίου χρέους αναφέρει ότι αυτό «άγγιξε» τα 367,9 δισ. ευρώ στο τέλος Δεκεμβρίου του 2011, από 340,2 δισ. ευρώ που ήταν στο τέλος του 2010.

Τα στοιχεία καταδεικνύουν μία αύξηση της τάξης των 27,7 δισ. ευρώ εντός ενός έτους, καθώς εκτός από το ταμειακό έλλειμμα των 23 δισ. ευρώ που έπρεπε να καλύψει το Δημόσιο, κατέπεσαν και εγγυήσεις δανείων του δημοσίου.

Το σύνολο των εγγυήσεων ανήλθε στο τέλος Δεκεμβρίου στα 20,6 δισ. ευρώ. Τα ρευστά διαθέσιμα του δημοσίου στο τέλος του 2011 ήταν μόλις 3,5 δισ. ευρώ.

Πατήστε εδώ για να δείτε αναλυτικά το δελτίο

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα 367,9 δισ. ευρώ το δημόσιο χρέος της Ελλάδας"

Αυτοτελής φορολόγηση στα εισοδήματα από ενοίκια

Προ των πυλών φαίνεται να είναι η αυτοτελής φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια.

Η τρόικα έχει δείξει με σαφήνεια προς αυτήν την κατεύθυνση και στο πλαίσιο του διαλόγου για την αναμόρφωση του φορολογικού, το υπουργείο Οικονομικών και η Ν.Δ. φαίνεται πως συγκλίνουν στην κατεύθυνση της επιβολής αυτοτελούς φορολόγησης με συντελεστή 20%.

Χθες, στο υπουργείο Οικονομικών πραγματοποιήθηκε μία ακόμα σύσκεψη για την αναμόρφωση του φορολογικού, στην οποία μετείχαν ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Οικονομικών Ηλ. Πλασκοβίτης, ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων Χ. Θεοχάρης και οι βουλευτές της Ν.Δ. Ι. Βρούτσης και του ΛΑΟΣ M. Ντουκάκης.

Αποφάσεις δεν ελήφθησαν, τέθηκαν όμως επί τάπητος θέματα που αφορούν τη φορολογία των επιχειρήσεων, την ενοποίηση των φόρων κατοχής στα ακίνητα, την αναπροσαρμογή των αντικειμενικών αξιών και την αυτοτελή φορολόγηση των εισοδημάτων από ενοίκια.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η πρόταση επιβολής συντελεστή 20% στο πλαίσιο αυτοτελούς φορολόγησης κερδίζει έδαφος. Σήμερα τα ενοίκια προστίθενται στα υπόλοιπα εισοδήματα και φορολογούνται με βάση την κλίμακα με το αφορολόγητο των 5.000 ευρώ.

Στη συνέχεια επιβάλλεται συμπληρωματικός φόρος 1,5% για κατοικίες μέχρι 300 τ.μ. και 3% για κατοικίες επιφάνειας άνω των 300 τ.μ.

Αν καθιερωθεί αυτοτελής φορολόγηση 20% οι επιβαρύνσεις είναι προ των πυλών. Για παράδειγμα, φορολογούμενος με εισόδημα 16.000, εκ των οποίων τα 4.000 ευρώ προέρχονται από ενοίκια, πληρώνει σήμερα φόρο 1.420 ευρώ.

Με την αυτοτελή φορολόγηση 20% στα ενοίκια θα πληρώσει φόρο 800 ευρώ και 700 ευρώ φόρο για το εισόδημα των 12.000 ευρώ, ή 80 ευρώ παραπάνω.

Στη χθεσινή σύσκεψη εξετάστηκαν παράλληλα:

1. Φόροι επιχειρήσεων: Σήμερα ο συντελεστής διαμορφώνεται στο 20% και η Ν.Δ. έχει προτείνει μείωση του φόρου στο 15%. Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει τοποθετηθεί επί του θέματος. Η τρόικα πάντως έχει διαμηνύσει ότι δεν είναι η ώρα για μειώσεις συντελεστών.

2. Φόροι ακινήτων: Το νέο μνημόνιο αναφέρει την προοπτική ενοποίησης των φόρων κατοχής, δηλαδή του Ειδικού Τέλους Ακινήτων και του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας. Παρότι αποφάσεις ακόμα δεν υπάρχουν, συμφωνήθηκε ότι ο νέος φόρος δεν μπορεί να αποδώσει έσοδα κάτω από 1,7 δισ. ευρώ που προβλέπονται μόνο από το ειδικό τέλος ακινήτων.

3. Αντικειμενικές τιμές: Διαπιστώθηκαν τεχνικές δυσκολίες, αλλά προχωρά το σχέδιο για δημιουργία τράπεζας πληροφοριών με όλες τις αγοραίες τιμές ακινήτων, οι οποίες θα υποκαταστήσουν τις αντικειμενικές. Η τρόικα έχει ζητήσει εξίσωση αντικειμενικών με τις αγοραίες από τον Ιούνιο.

Το νέο φορολογικό νομοσχέδιο σχεδιάζεται να κατατεθεί στη βουλή τον Ιούνιο. Αν νωρίτερα έχουν μεσολαβήσει εκλογές, το ΠΑΣΟΚ, η Ν.Δ. και ο ΛΑΟΣ επιδιώκουν τη σύνταξη ενός κειμένου συμφωνίας, η οποία θα δεσμεύει και την επόμενη κυβέρνηση, αν αυτό είναι εφικτό…

marketbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτοτελής φορολόγηση στα εισοδήματα από ενοίκια"

«Έξω από το ευρώ και δεν θα χάσουμε δεκάρα»

Η ακροδεξιά υποψήφια του Εθνικού Μετώπου εξήγησε την λογική της επιστροφής στο φράγκο.

Την διαβεβαίωση ότι θα είναι υποψήφια στις προσεχείς προεδρικές εκλογές, μόλις αρθεί και ένα τυπικό εμπόδιο, έδωσε σε συνέντευξή της στη France 2 η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου, Μαρίν Λεπέν. Τάχτηκε υπέρ της εξόδου της Γαλλίας από το ευρώ, λέγοντας ότι οι επιπτώσεις δεν θα είναι πολύ μεγάλες ενώ δήλωσε ότι αντιτάσσεται στο Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας (ESM).

Επιπλέον, εξαπέλυσε δε επίθεση κατά των δύο βασικών υποψήφιών της και, όπως παρατηρεί ο Monde, προσπάθησε να αποτινάξει την εικόνα ότι είναι απλώς η κόρη του πατέρα της, Ζαν-Μαρί Λεπέν.

Η πρόεδρος του Εθνικού Μετώπου ανέφερε καταρχάς ότι δεν έχει συγκεντρώσει ακόμη τις 500 υπογραφές που χρειάζεται για να είναι υποψήφια στις προεδρικές εκλογές αν και πλησιάζει σημαντικά στο στόχο.

Όλο και περισσότεροι πολίτες της λένε ότι είναι έτοιμοι να την ψηφίσουν, τόνισε σε άλλο σημείο της συνέντευξης. Ωστόσο, οι δημοσκοπήσεις δεν της δίνουν ικανοποιητικά ποσοστά και καθώς η ίδια, γράφει o Monde, δυσκολεύεται να επανεκκινήσει την εκστρατεία της η τηλεοπτική συνέντευξη είναι μία ευκαιρία να το πράξει.

Πάντως κατηγόρησε τα μεγαλύτερα κόμματα, το UMP και τους Σοσιαλιστές, ότι διατηρούν το καθεστώς των υπογραφών για να ελέγχουν έμμεσα ποιοι θα είναι υποψήφιοι. «Ζούμε σε μία περιορισμένη δημοκρατία («sous-démocratie») δεν υπάρχει αναλογικότητα», παρατήρησε.

Ο Σαρκοζί και ο Ολάντ, τόνισε ακόμη η Λεπέν, έχουν το ίδιο όραμα για όλα τα μεγάλα θέματα που απασχολούν τους Γάλλους εδώ και δεκαετίες.

Μεγάλη έμφαση από τους δημοσιογράφους δόθηκε στο οικονομικό πρόγραμμα της Λεπέν.

Όπως υπογράμμισε η ίδια, οι επιπτώσεις για τους Γάλλους μία εξόδου από το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα -την οποία υποστηρίζει θερμά- δεν θα είναι σημαντικές. «Οι Γάλλοι δεν θα χάσουν ούτε δεκάρα», επισήμανε λέγοντας ότι η ισοτιμία ευρώ και φράγκου πρέπει να είναι 1 προς 1.

Οικονομολόγοι έχουν επισημάνει πάντως ότι σε αυτή την (υποθετική) περίπτωση η υποτίμηση του φράγκου θα ξεπεράσει το 20%, ροκανίζοντας τα εισοδήματα.

Σε άλλο σημείο της συνομιλίας τάχτηκε κατά του ESM λέγοντας ότι η ίδια αρνείται να ζητήσει από τους συμπολίτες της να πληρώσουν εκατοντάδες δισεκατομμύρια για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους.

Κριτική δέχτηκε και για την πρόταση να φορολογηθούν με 3% τα εισαγόμενα προϊόντα, μέτρα που θα αποφέρει, όπως λέει 74 δισεκατομμύρια ευρώ μέσα σε μία πενταετία.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Έξω από το ευρώ και δεν θα χάσουμε δεκάρα»"

Economist: Οπισθοδρόμηση 12 ετών για την Ελλάδα

Σε μια προσπάθεια να αποτιμήσει το κόστος της οικονομικής κρίσης που ξέσπασε το 2008, το βρετανικό περιοδικό economist κατήρτισε το λεγόμενο «δείκτη Proust» που μετρά το χαμένο οικονομικό χρόνο για κάθε χώρα.

Σύμφωνα με το δείκτη, το οικονομικό ρολόι της Ελλάδας έχει γυρίσει 12 χρόνια πίσω. Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία και Ιταλία έχουν χάσει από επτά χρόνια και πάνω, η Βρετανία οχτώ και οι ΗΠΑ δέκα.

Ο δείκτης Proust περιλαμβάνει επτά επιμέρους δείκτες που χωρίζονται σε τρεις κατηγορίες. Στην πρώτη κατηγορία υπάγονται η περιουσία και το εισόδημα των νοικοκυριών, οι τιμές των χρηματοπιστωτικών τίτλων και οι τιμές των ακινήτων. Η δεύτερη κατηγορία περιλαμβάνει την ετήσια εθνική παραγωγή και τους καταναλωτικούς δείκτες και η τρίτη κατηγορία τους πραγματικούς μισθούς και την ανεργία. Ο χαμένος οικονομικός χρόνος στο ρολόι κάθε χώρας προκύπτει από το μέσο όρο του συνόλου των δεικτών.

Ενδεικτικά για την ελληνική περίπτωση αναφέρεται ότι οι τιμές των μετοχών ήταν υψηλότερες το 1992, επομένως στον τομέα αυτό η Ελλάδα έχει χάσει 20 χρόνια. Οι πραγματικοί μισθοί έχουν πέσει κάτω από το επίπεδο του 2004 και η ανεργία έχει επιστρέψει στα επίπεδα των αρχών της δεκαετίας του 1990.

Ο economist σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η παγκόσμια οικονομία ανακάμπτει πιο γρήγορα σε σχέση με τις μεγάλες κρίσεις του 1929 στις ΗΠΑ και του 1989 στην Ιαπωνία, με βάση τις τιμές των μετοχών και της στεγαστικής αγοράς. Αντίθετα, σε ό,τι αφορά το δείκτη του ονομαστικού ΑΕΠ κατά κεφαλή αποκαλύπτεται ότι πέρα από την Ασία και τη Γερμανία οι περισσότερες μεγάλες οικονομίες έχουν οπισθοδρομήσει, συμπεριλαμβανομένων των υπολοίπων μελών του G7 και 22 εκ των 27 μελών της ΕΕ.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Economist: Οπισθοδρόμηση 12 ετών για την Ελλάδα"

"Αν και Ιταλοί, είμαστε περήφανοι για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της"!

"Δεν μπορούμε να αδιαφορήσουμε για τους Έλληνες φίλους μας", λένε οι δύο δήμαρχοι της Ιταλίας, που πρόσφεραν το μισθό τους στη χώρα μας...

«Η κίνηση αλληλεγγύης προς την Ελλάδα πρέπει να στηριχθεί από όλους όσους νιώθουν υπερήφανοι που είναι Ιταλοί. Η Ευρώπη δεν είναι φτιαγμένη μόνο από spreads και τραπεζικά επιτόκια». Αυτό είπαν οι ιταλοί δήμαρχοι Μάρκο Γκάλντι και Τζοβάνι Μοσκατιέλο, οι οποίοι δημιούργησαν το κίνημα αλληλεγγύης «Μεγάλη Ελλάδα» (Magna Graecia) και προσέφεραν τον μισθό τους
στη χώρα μας. Όπως τονίζουν οι δήμαρχοι των πόλεων Κάβα Ντε Τιρένι και Μπαρονίσι στην Κάτω Ιταλία, αποφάσισαν να προσφέρουν τον μισθό τους στην χώρα μας για να την βοηθήσουν να αντιμετωπίσει την παρούσα κρίσιμη οικονομική κατάσταση. Ο κ. Γκλάντι επεσήμανε ότι «η απόφασή μου μπορεί να χαρακτηριστεί και υποχρεωτική, θα μπορούσα να πω: Έχω ζήσει για μια μικρή περίοδο στην Ελλάδα και έχω πολλούς φίλους, οι οποίοι μου μίλησαν για τις τεράστιες, ακραίες δυσκολίες που αντιμετωπίζουν καθημερινά».

katoci.com

Διαβάστε Περισσότερα » ""Αν και Ιταλοί, είμαστε περήφανοι για την Ελλάδα και τον πολιτισμό της"!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news