facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Νομοσχέδιο «εξπρές» για μειώσεις μισθών και συντάξεων

Με τη διαδικασία του κατεπείγοντος έρχεται προς ψήφιση τη Δευτέρα στη Βουλή το νομοσχέδιο που περιλαμβάνει τις μειώσεις σε μισθους, κύριες και επικουρικές συντάξεις, όπως αποφασίστηκε κατά τη συνεδρίαση του χθεσινού έκτακτου υπουργικού συμβουλίου.

Επίσης θα κατατεθεί δεύτερο νομοσχέδιο, με επείγοντα χαρακτήρα, για τα εκκρεμή ζητήματα στον τομέα της Υγείας, τις νέες ρυθμίσεις για τα φάρμακα και την αναδιάρθρωση και ενοποίηση των επικουρικών ταμείων.Εξάλλου, δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο, αν χρειαστεί, το υπουργικό συμβούλιο, στη συνεδρίασή του την ερχόμενη Τρίτη, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου να ρυθμίσει εκκρεμότητες του PSI.

Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που ορίστηκε, στις 8 Μαρτίου αναμένεται να γίνει η δημόσια προσφορά για την ανταλλαγή των ομολόγων και στις 11 Μαρτίου να πραγματοποιηθεί.Στη συνεδρίαση επικράτησε κλίμα αισιοδοξίας για την έγκριση του νέου οικονομικού προγράμματος στο Εurogroup της Δευτέρας.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, ο πρωθυπουργός τόνισε ότι υπάρχει θετική διάθεση από τους Ευρωπαίους ηγέτες για να δοθεί και το αναπτυξιακό πακέτο, μετά την απόφαση του Εurogroup και την ολοκήρωση του PSI.

Η υπουργός Παιδείας Αννα Διαμαντοπούλου φέρεται να εξέφρασε τη διαφωνία της για τις περικοπές που συμφωνήθηκαν, τονίζοντας ότι η αρχική πρόταση του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κουτρουμάνη για μεσοσταθμική μείωση των επικουρικών συντάξεων κατα 15% θα ωφελούσε περισσότερο τα ταμεία. Ωστόσο πρόσθεσε ότι θα σεβαστεί την απόφαση της κυβέρνησης.

Εκτενής συζήτηση έγινε και για το νομοσχέδιο του υπουργείου Περιβάλλοντος για το παλαιό αεροδρόμιο του Ελληνικού. «Πρόκειται για μεγάλο αναπτυξιακό έργο», δήλωσε ο Παντελής Καψής.Στο νομοσχέδιο προβλεπει το 1/3 των 6200 στρεμμάτων να γίνει «πράσινο», το 1/3 να δομηθεί και το υπόλοιπο 1/3 ελεύθεροι χώροι.

Διευκρινίσεις για τον τρόπο λειτουργίας του ταμείου για την αποπληρωμή του ελληνικού χρέους συζητήθηκαν επίσης κατά τη διάρκεια του Υπουργικού Συμβουλίου.

Το θέμα παραμένει ακόμη ανοικτό και αναμένεται να κλείσει, σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι την έναρξη του Eurogroup τη Δευτέρα.

Όπως εξήγησε αρμόδια κυβερνητική πηγή, το συνολικό ποσό για την αποπληρωμή του χρέους που έχει συμφωνηθεί, καθώς και τα επιπλέον ποσά για τη χρηματοδότηση τής Ελλάδας θα μπουν σε έναν ειδικό λογαριασμό από τον οποίο θα εκταμιεύεται το ποσό κάθε φορά που θα χρειάζεται για να πληρωθούν τα τοκοχρεολύσια.

Από το ποσό της χρηματοδότησης της Ελλάδας εφόσον αυτό δε φτάνει για την τρέχουσα διαχείριση και τη μείωση του ελλείμματος θα συμπληρώνεται είτε από μειώσεις δαπανών, είτε από την παραγωγικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Στο υπουργικό συμβούλιο συζητήθηκε επίσης και η πορεία του προγράμματος «Ηλιος» και τονίστηκαν οι αναπτυξιακές δυνατότητες που μπορεί να δώσει.

Διαβάστε Περισσότερα » "Νομοσχέδιο «εξπρές» για μειώσεις μισθών και συντάξεων"

"Η απάντηση στην τρόϊκα θα δοθεί από ΕΔ και λαό,σύντομα και δημοκρατικά".Άρθρο -σοκ

Ένα άρθρο που θα προκαλέσει αντιδράσεις έγραψε ο αντισυνταγματάρχης Ανέστης Τσουκαράκης, πρόεδρος της ΣΥΣΜΕΔ (Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων) για την υφιστάμενη οικονομική κατάσταση στην Ελλάδα. Αφορμή στάθηκε η μείωση 10% που θα υποστούν τα ειδικά μισθολόγια στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε να καλυφθεί μέρος των 325 εκ. ευρώ που ψάχνει η ελληνική κυβέρνηση για την επίτευξη της συμφωνίας στο Eurogroup.
Ο κ. Τσουκαράκης κάνει λόγο για τη δύσκολη οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι Έλληνες στρατιωτικοί, για την απαξίωση με την οποία αντιμετωπίζονται από τους πολιτικούς ενώ επισημαίνει ότι ο λαός, σε συνεργασία με τους στρατιωτικούς, θα αντιδράσει στα σκληρά μέτρα που έχουν επιβληθεί από εγχώριους και ξένους τροϊκανούς : «Και είναι σίγουρο ότι, μαζί με τους Έλληνες στρατιωτικούς, πολύ σύντομα θα δοθεί δημοκρατικά. Ο Ελληνικός λαός πολύ σύντομα θα τιμωρήσει τους ξένους και ντόπιους δυνάστες του»


Ολόκληρο το άρθρο:


Του ΑΝΕΣΤΗ ΤΣΟΥΚΑΡΑΚΗ
Αντισυνταγματάρχης ΣΔΓ
Πρόεδρος ΣΥΣΜΕΔ


Το δεύτερο μνημόνιο, ταφόπλακα του Ελληνικού λαού, διατάσσει την άμεση μείωση στα ειδικά μισθολόγια το ελάχιστο της τάξεως του 10% (χωρίς να προσδιορίζει το ταβάνι).

Ανοίγει επιτέλους η συζήτηση και πολύ σύντομα θα δούμε ποιοι θέλουν ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις και ποιοι όχι. Ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (www.sysmed.gr) έχει διαλαλήσει με όλη την ένταση της φωνής του και τον τρόπο που του επιτρέπεται ότι, ήδη, το ηθικό των Ελλήνων στρατιωτικών έχει, πλέον, φτάσει στο ναδίρ. Αλληλένδετα στοιχεία, όσο και να θέλει ο οποιασδήποτε να το αμφισβητήσει, είναι το ηθικό με την αμοιβή του παρεχόμενου έργου. Το ηθικό των στελεχών είναι ο πολλαπλασιαστής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων.

Μέχρι και σήμερα, δυστυχώς, ο Έλληνας στρατιωτικός ποτέ δεν αμείφθηκε και συνεχίζει να μην αμείβεται για αυτό που παρείχε και εξακολουθεί να παρέχει. Την ασφάλεια της Χώρας μας και την εδαφική της ανεξαρτησία και ακεραιότητα. Ακόμη και μέσα στα ειδικά μισθολόγια είναι ο χαμηλότερα αμειβόμενος. Ο μισθός του υπολείπεται των λοιπών. Δεν μπορεί να συγκριθεί ούτε με τους δικαστικούς, ούτε με τους καθηγητές Πανεπιστημίων, ούτε με τους Αρχιερείς, ούτε με τους γιατρούς του ΕΣΥ κλπ.

Τα 2 τελευταία χρόνια λοιδορήθηκε βάναυσα και συκοφαντήθηκε από χείλη ανώτατων κυβερνητικών παραγόντων, δημιουργώντας στον Ελληνικό λαό την εικόνα ενός εργαζόμενου που παρεργάζεται σε βάρος του συνόλου. Προσπάθειες από άλλα κυβερνητικά στελέχη για ανύψωση του ηθικού πέφτουν στο κενό. Από το ένα αυτί μπαίνουν και από το άλλο βγαίνουν. Η πραγματικότητα αμείλικτη. Άδειες τσέπες και φαγωμάρα στην οικογένεια. Μεγάλος αριθμός συναδέλφων στρατιωτικών (ιδίως χαμηλόβαθμων) δεν μπορούν να συντηρήσουν την οικογένειά τους. Τα παιδιά υποσιτίζονται. Τα έξοδα μεγαλώνουν. Οι Τράπεζες με το τηλέφωνο στο χέρι πιέζουν. Θα σας κάνουμε ρεζίλι στην Υπηρεσία απειλούν. Τα καθήκοντα και οι υποχρεώσεις στην Υπηρεσία δυσανάλογα με τις παροχές. Μα τι να κάνουμε πια; Χωρίς κάρβουνο η μηχανή δεν μπορεί να δουλέψει.

Η απάντηση βρίσκεται στην καρδιά όλων των Ελλήνων πολιτών. Και είναι σίγουρο ότι, μαζί με τους Έλληνες στρατιωτικούς, πολύ σύντομα θα δοθεί δημοκρατικά. Ο Ελληνικός λαός πολύ σύντομα θα τιμωρήσει τους ξένους και ντόπιους δυνάστες του

Δυστυχώς οι ξένοι και ντόπιοι Τροϊκανοί απεργάζονται σχέδια υποδούλωσης της Χώρας, εξαθλίωσης των πολιτών της και αφανισμού της. Αποδυνάμωση και αποψίλωση των Ενόπλων Δυνάμεων και καταπίεση των στελεχών τους. Μάλλον, όμως, καρβέλια ονειρεύονται. Ξεχνούν κάτι. Την υπερηφάνεια του Ελληνικού λαού και το πείσμα των Ελλήνων στρατιωτικών. Τη ενότητά τους στις δύσκολες καταστάσεις. Το συλλογικό αγώνα τους για την ανατροπή της δυσκολίας. Τη ρήξη τους με τους δυνάστες. Την ελευθερία τους.

Ας διαβάσουν ιστορία. Πλούσια με πάμπολλα παραδείγματα και προσφερόμενα δωρεάν φροντιστηριακά μαθήματα.. Μπορεί κάποιοι, εκ των υπογραφόντων, να μην διάβασαν τα μνημόνια, τα μεσοπρόθεσμα, τους εφαρμοστικούς νόμους, αλλά ποτέ δεν είναι αργά να διαβάσουν Ελληνική ιστορία. Να ξεφυλλίσουν τις σελίδες της. Να παραδειγματιστούν και να σκεφτούν. Όλοι κρινόμαστε από τις πράξεις και τα αποτελέσματά τους. Όχι τα βαρύγδουπα λόγια και τις φανφάρες. Αυτά εκστομίζονται, ακούγονται, καταγράφονται και, ιδίως, στη σημερινή εποχή, πετάγονται στον «Καιάδα». Δεν λαμβάνονται υπόψη. Ας το καταλάβουν κάποιοι. Η καλύτερη τακτική είναι η σιωπή. Πράττω αυτό που πιστεύω και κρίνομαι. Αυστηρά και αμείλικτα. Και να ξέρουν πολύ καλά ότι ο αυστηρότερος κριτής όλων μας είναι τα δακρυσμένα μάτια των Ελληνόπουλων. Τα παγωμένα χείλη των παιδιών μας. Τα τρεμάμενα χέρια τους. Είναι σίγουρο ότι κάποια στιγμή θα ψελλίσουν. Μαζί με τους γονείς τους θα πράξουν αυτό που πρέπει.



onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Η απάντηση στην τρόϊκα θα δοθεί από ΕΔ και λαό,σύντομα και δημοκρατικά".Άρθρο -σοκ"

Τρεις Έλληνες Αεροπόροι,"έβαλαν τα γυαλιά" στη τρόϊκα!Γιατί υπάρχει η "άλλη" Ελλάδα

Το κλίμα που μεταδίδουν όσοι έχουν έρθει ...να μας σώσουν,είναι ότι είμαστε ένας λαός που δεν δουλεύει,ότι είμαστε απείθαρχοι και άλλα τέτοια θετικά! Το κλίμα διαμορφώνεται βέβαια και από τους υπαλλήλους της τρόϊκας,οι οποίοι όμως πήραν τη καλύτερη απάντηση από τρεις Έλληνες αεροπόρους,οι οποίοι όχι με λόγια αλλά με πράξεις απλά τους έβαλαν τα γυαλιά!

Δεν ήταν αυτός ο στόχος τους,αλλά με την δουλειά τους θα πρέπει να έκαναν τους “τροϊκανούς” να σωπάσουν. 




Βρήκαν λοιπόν “φάρμακο” για τις προμήθειες φαρμάκων και υγειονομικού υλικού στα ελληνικά νοσοκομεία οι “τροϊκανοί”! Και το ανακάλυψαν εκεί που δεν το περίμεναν. Στις Ένοπλες Δυνάμεις!Έμειναν δε τόσο εντυπωσιασμένοι ώστε δήλωσαν ότι θα το αξιοποιήσουν σε Πορτογαλία και Αυστρία!


Τρεις αεροπόροι εντυπωσίασαν την τρόϊκα,με το πρόγραμμα κωδικοποίησης φαρμάκων,υγειονομικού υλικού και εργαστηριακού εξοπλισμού που έφτιαξαν και αναμένεται σύντομα να επιβάλουν στο χώρο της υγείας!


Ο Αντισμήναρχος Γεώργιος Κατωπόδης Διοικητής του Κέντρου Μηχανοργάνωσης (ΚΜΗ) του 251 ΓΝΑ,  ο Επισμηναγός  Γεώργιος Σιαράβας και η Επισμηνίας  Αδριανή Κουταβά,ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2010 στο νοσοκομείο της Αεροπορίας μια προσπάθεια κωδικοποίησης των φαρμάκων, του υγειονομικού υλικού και της καταγραφής του εργαστηριακού εξοπλισμού. Ο διοικητής κοντά στα 45 και οι άλλοι δύο μόλις 35 ετών. 

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΩΠΟΔΗΣ-ΑΝΤΙΣΜΗΝΑΡΧΟΣ


“Η ιδέα για να ξεκινήσουμε βασίστηκε στο πρόγραμμα ΦΙΛΙΠΠΟΣ ,το οποίο για να λειτουργήσει σωστά και αξιόπιστα απαιτούσε αυτή τη κωδικοποίηση”,λέει ο Επισμηναγός Γεώργιος Σιαράβας. 
Τα προβλήματα δεν ήταν λίγα. Η τριμελής ομάδα αναζήτησε στοιχεία από την ΕΕ,αλλά προς μεγάλη απογοήτευση ανακάλυψε ότι εκεί δεν υπήρχαν τα στοιχεία που ανέμεναν ότι θα βρουν!

Οι τρεις αεροπόροι θέλοντας να συγκεντρώσουν πληροφορίες για το τι συμβαίνει στο εξωτερικό επικοινώνησαν με το  Σύνδεσμο Άμυνας των ΗΠΑ στην Ελλάδα (Office of Defence Cooperation – ODC) και όλους τους σχετικούς με το θέμα οργανισμούς όπως το Ερευνητικό Κέντρο Βιολογικών Υλικών (ΕΚΕΒΥΛ) και τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων (ΕΟΦ).

ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΙΑΡΑΒΑΣ-ΕΠΙΣΜΗΝΑΓΟΣ


Προχωρώντας το πρόγραμμα ήρθαν σε επαφή και με τους προμθευτές Υγειονομικού Υλικού.

Δεν ήταν μόνο αυτές οι δυσκολίες. Το πρόγραμμα των τριών “χαλούσε” πολλά μεγάλα “πάρτυ” που γίνονταν στο χώρο της υγείας και τα εμπόδια που κάποιοι έθεταν δεν ήταν λίγο.Το μόνο που κατάφερναν ήταν απλά να καθυστερούν τους τρεις αεροπόρους ,αποδεικνύοντας ότι αν υπάρχει ενθουσιασμός και προσήλωση στο στόχο όλα γίνονται στην Ελλάδα.

“Ασφαλώς και δεν ήταν καθόλου εύκολη δουλειά,πρώτα απ΄ όλα γιατί ήταν κάτι τελείως πρωτοποριακό και γι΄ αυτό δυσκολευτήκαμε να βρούμε τις απαραίτητες βάσεις δεδομένων”,λέει ο Επισμηναγός Γ.Σιαράβας.


ΑΝΔΡΙΑΝΗ ΚΟΥΤΑΒΑ-ΕΠΙΣΜΗΝΙΑΣ


Τον Ιούνιο του 2011, η  Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΕΘΑ, στα πλαίσια συνεργασίας με την Επιτροπή Προμηθειών Υγείας (ΕΠΥ) του Υπουργείου Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης , ενημέρωσε για την κωδικοποίηση που υλοποιείται στο 251ΓΝΑ. Το υπουργός Υγείας Α.Λοβέρδος επικοινώνησε με τον ΥΕΘΑ Δ.Αβραμόπουλο ο οποίος γνωρίζοντας το χώρο της υγείας τον διαβεβαίωσε ότι τα όσα είχαν καταφέρει οι τρεις αεροπόροι,είχαν απόλυτη εφαρμογή στο ...χάος της υγείας.

Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας παρουσίασε λοιπόν το “Πρόγραμμα Κωδικοποίησης Υγειονομικού Υλικού”,όπως το ονόμασαν στη τρόϊκα, η οποία ...ενθουσιάστηκε και ζήτησε την εφαρμογή του σ΄ όλα τα νοσοκομεία το συντομότερο δυνατό,με στόχο “την κωδικοποίηση του Υγειονομικού Υλικού σε Εθνικό Επίπεδο με σκοπό την εναρμόνιση του Παρατηρητηρίου Τιμών”. 

Οι “τροϊκανοί” ενθουσιάστηκαν με το σύστημα των αεροπόρων αφού:


 
• Δημιουργεί τις προϋποθέσεις για τη βέλτιστη παρακολούθηση – διαχείριση σε εθνικό επίπεδο του υγειονομικού υλικού.

• Εξασφαλίζει την απρόσκοπτη λειτουργία του διπλογραφικού λογιστικού σχεδίου στα Νοσοκομεία. 

• Εφαρμόζεται παραγωγικά στο σύνολο των Ε.Δ και σε όλα τα Νοσοκομεία της χώρας, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση.

 Τι διασφαλίζει η “αεροπορική” κωδικοποίηση;Μεταξύ άλλων τα κέρδη είναι:

  •Μείωση της δαπάνης προμήθειας υγειονομικού υλικού καθώς εξορθολογίζεται η οικονομική διαχείριση και ανάλυση των παραγόντων που καθορίζουν τις τιμές των υλικών.Δηλαδή  πόσα υλικά χρησιμοποιούνται, πότε, που ,ποιος είναι ο τρόπος πληρωμής, “κόβει” τις επαναλαμβανόμενες προμήθειες, κλπ.

  •Επιτυγχάνεται ο έλεγχος των αποθεμάτων.

  •Σύνταξη με ακρίβεια λεπτομερών ισολογισμών, προϋπολογισμών,που μέχρι τώρα δεν υπήρχαν!

•Δημιουργία κοινών προδιαγραφών και διαγωνισμών, που στοχεύουν στην κοινή προμήθεια υλικών.

•Ανταλλαγή υλικών και πληροφοριών μεταξύ φορέων παροχής υπηρεσιών υγείας. 


  •Άμεσος εντοπισμός της θέσης του υλικού, καθώς και παρακολούθηση διακύμανσης της τιμής του χρονικά, ανά προμηθευτή και ασθενή.

•Παρακολούθηση εγγυήσεων και διερεύνηση της τιμής των υλικών σε χώρες του εξωτερικού.

  •Εισαγωγή υλικών στο πληροφοριακό σύστημα απευθείας με την χρήση καταλόγων των προμηθευτών – κατασκευαστών ή on-line πηγών.

  •Διαφάνεια της φαρμακευτικής διαχείρισης, αποφυγή λαθών κατά τη παραλαβή των υλικών και δυνατότητα E-Commerce (ηλεκτρονικού εμπορίου) και E-BID (ηλεκτρονικής προσφοράς).

  •Ενοποίηση ή ανταλλαγή μηνυμάτων των συστημάτων διοίκησης υλικού όλων των φορέων παροχής υγείας, με δυνατότητα υψηλότερης εποπτείας από τους αρμόδιους φορείς (Γενικά Επιτελεία, ΥΕΘΑ,Υπουργείο Υγείας).

Με δυο λόγια όπως λέει χαριτολογώντας ο Επισμηνίας “θα μπορούμε να ξέρουμε που βρίσκεται ακόμη και το τελευταίο χάπι”!

Βέβαια οι “τροϊκανοί” θα πρέπει να ένοιωσαν και κάποια έκπληξη όταν θα πληροφορήθηκαν ότι όλη αυτή τη δουλειά την έκαναν τρεις αεροπόροι οι οποίοι εργάζονταν υπερωριακά,χωρίς να παίρνουν ούτε ένα ευρώ! Ο μύθος του τεμπέλη Έλληνα που συντηρούν δέχτηκε ένα πλήγμα.
Πόσο καλό θεωρεί η τρόϊκα το πρόγραμμα των Ελλήνων αεροπόρων; Εξαιρετικό θα λέγαμε και γι΄ αυτό είπαν ότι θα το αξιοποιήσουν στη Πορτογαλία αλλά και στην Αυστρία!


Η ολοκλήρωση του συστήματος κωδικοποίησης του υγειονομικού υλικού ολοκληρώνεται πολύ σύντομα από την ΠΑ και αμέσως αυτό θα αξιοποιηθεί από τα στρατιωτικά νοσοκομεία και θα διετεθεί στο υπουργείο Υγείας.



onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρεις Έλληνες Αεροπόροι,"έβαλαν τα γυαλιά" στη τρόϊκα!Γιατί υπάρχει η "άλλη" Ελλάδα"

Επιστολή του Σκοπιανού προέδρου στον Κ.Παπούλια

Επιστολή προς τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια απέστειλε σήμερα ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ, ενόψει της Συνόδου Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Σικάγο που θα διεξαχθεί τον Μάιο, ζητώντας την υποστήριξη της Ελλάδας για την ένταξη της ΠΓΔΜ στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.



Ο κ.Ιβάνοφ αναφέρει στον κ.Παπούλια ότι αποστέλλει την επιστολή αυτή υπό το φως των νέων δεδομένων σχετικά με την ενταξιακή πορεία της ΠΓΔΜ προς το ΝΑΤΟ, που έχουν προκύψει από την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης (ΔΔΧ), στις 5 Δεκεμβρίου του 2011.



«Η απόφαση του ΔΔΧ, που από τη φύση της είναι δεσμευτική, παρέχει μια νέα, νομική διάσταση για την ένταξη μας στο ΝΑΤΟ και απαιτεί μια νέα προσέγγιση από όλες τις χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ. Παρά την ομόφωνη διαπίστωση όλων των χωρών-μελών ότι η Δημοκρατία της Μακεδονίας πληροί όλα τα κριτήρια ένταξης, η Σύνοδος στο Βουκουρέστι, λόγω των αντιρρήσεων της Ελλάδας, κατέληξε σε ένα συμπέρασμα με τη μορφή που όλοι γνωρίζουμε.



Αναμένουμε από κάθε χώρα-μέλος του ΝΑΤΟ, και κυρίως από τη δική σας χώρα η οποία είναι και γείτονας μας, να σεβαστούν την απόφαση του ΔΔΧ, την Ενδιάμεση Συμφωνία και το διεθνές δίκαιο. Αναμένουμε θετική και εποικοδομητική προσέγγιση από τη χώρα σας και ευελπιστούμε ότι στο Σικάγο θα επανεξεταστεί η απόφαση του Βουκουρεστίου» σημειώνει ο κ.Ιβάνοφ, στην επιστολή του αυτή προς τον κ.Παπούλια, η οποία δόθηκε στη δημοσιότητα από το γραφείο του προέδρου της ΠΓΔΜ.



«Με την ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ υπό την προσωρινή ονομασία που χρησιμοποιείται στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών θα προέκυπτε ασφαλώς αμοιβαίο όφελος αλλά και και κάτι παραπάνω από αυτό. Πιστεύω ακράδαντα ότι όλοι θα επωφεληθούν από την ένταξη μας στη Συμμαχία. Το ΝΑΤΟ, ως οργανισμός, θα εξαπλώσει και θα ενισχύσει περαιτέρω τη ζώνη ασφάλειας, τη σταθερότητα και τη δημοκρατία στη Νότιο-Ανατολική Ευρώπη. Μία τέτοια εξέλιξη θα βοηθούσε τόσο τη Δημοκρατία της Μακεδονίας, όσο και όλες τις χώρες της περιοχής, να συνεχίσουν στο δρόμο των μεταρρυθμίσεων. Αλλά, πάνω απ΄ όλα θα επωφεληθεί η χώρα σας, η Ελλάδα, με την απόκτηση ενός ακόμη μέλους του ΝΑΤΟ στα βόρεια σύνορα της. Η πρόσκληση για ένταξη στο ΝΑΤΟ, την οποία ομολογουμένως αξίζουμε, θα συμβάλει σημαντικά στην ανάπτυξη των διμερών μας σχέσεων. Συγκεκριμένα η ένταξη στον οργανισμό αυτό δημιουργούσε πάντα ευνοϊκές προϋποθέσεις για την υπέρβαση των διμερών διαφορών μεταξύ των χωρών-μελών. Θα ήταν πολύ πιο εύκολο για τις δύο χώρες μας, ως αλληλοεξαρτώμενοι εταίροι και σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ, να καταλήξουμε σε μία αμοιβαία αποδεκτή λύση για την εκκρεμότητα της ονομασίας» αναφέρει ακόμη ο κ.Ιβάνοφ.



Ταυτόχρονα ο κ.Ιβάνοφ, αναφέρει ότι η ένταξη της χώρας του στο ΝΑΤΟ μπορεί να γίνει με την προσωρινή ονομασία που χρησιμοποιείται στον ΟΗΕ, δηλαδή ως πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας.



«Οι προσδοκίες μας από τη Σύνοδο Κορυφής του Σικάγου είναι σαφείς και εύλογες. Αναμένουμε τα κράτη-μέλη να συναινέσουν για να ενεργοποιηθεί η αναβληθείσα πρόσκληση για ένταξη της Δημοκρατίας της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ με την προσωρινή ονομασία που χρησιμοποιείται στον ΟΗΕ. Η υποστήριξη της χώρας σας στο θέμα αυτό θα εκτιμηθεί ιδιαίτερα και θα συμβάλει στην προώθηση της ειρήνης και της σταθερότητας στην περιοχή μας» σημειώνεται στην επιστολή. 



«Ελπίζουμε ότι εσείς κ. Πρόεδρε, ως υπογράφων της Ενδιάμεσης Συμφωνίας του 1995, θα συμβάλετε για την τήρηση των υποχρεώσεων που απορρέουν από αυτήν. Σας διαβεβαιώνω ότι είμαστε έτοιμοι να βρούμε μια αμοιβαία και αξιοπρεπή λύση για τη διαφορά σχετικά με το όνομα. Θέλουμε μια λύση χωρίς νικητές και ηττημένους. Σας διαβεβαιώνω ακόμη ότι θα συνεχίσουμε να συμμετέχουμε στις διαπραγματεύσεις υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών με καλή πίστη και εποικοδομητικό τρόπο, όπως κάνουμε πάντοτε» καταλήγει ο κ.Ιβάνοφ στην επιστολή του προς τον κ.Παπούλια. 



Ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ, πέραν της επιστολής του προς τον κ.Παπούλια, απέστειλε επιστολές και προς τους αρχηγούς κρατών και κυβερνήσεων των χωρών του ΝΑΤΟ με τις οποίες ζητά επίσης υποστήριξη για ένταξη της χώρας του στη Βορειοατλαντική Συμμαχία στη Σύνοδο του Σικάγο.

onalert.gr 

Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή του Σκοπιανού προέδρου στον Κ.Παπούλια"

N.Farage:Νέα παρέμβαση-φωτιά για Ελλάδα.Δείτε το βίντεο


Διαβάστε Περισσότερα » "N.Farage:Νέα παρέμβαση-φωτιά για Ελλάδα.Δείτε το βίντεο"

Θαμμένος ζωντανός δύο μήνες κάτω από το χιόνι!

Ενας σουηδός βρέθηκε ζωντανός μέσα σε αυτοκίνητο, το οποίο ήταν θαμμένο στο χιόνι, έχοντας προφανώς επιβιώσει για δύο μήνες σε θερμοκρασίες υπό του μηδενός.

Ο άνδρας αυτός, ο οποίος εγκλωβίστηκε μέσα στο αυτοκίνητο στις 19 Δεκεμβρίου, σύμφωνα με την εφημερίδα Vasterbotten Courier, επέζησε χάρη σε έναν υπνόσακο που υπήρχε στο όχημα.

Εντοπίστηκε σε δρόμο σε απομακρυσμένη δασώδη περιοχή, κοντά στην Ουμέα, όταν ειδοποίησαν τις αρχές κάποιοι που περνούσαν από εκεί με μηχανάκια για το χιόνι.

Οι θερμοκρασίες στα βόρεια της χώρας κυμαίνονται στους μείον 30 τις τελευταίες εβδομάδες.

Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι η αφήγηση του επιζήσαντα είναι πειστική καθώς γύρω από το αυτοκίνητο πράγματι δεν υπήρχε τίποτα.

Ο άνδρας νοσηλεύεται στην Ουμέα και η υγεία του περιγράφεται ως "καλή, δεδομένων των συνθηκών".

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Θαμμένος ζωντανός δύο μήνες κάτω από το χιόνι!"

«Ντύθηκαν» Έλληνες όλοι οι Ευρωπαίοι

Την αλληλεγγύη τους προς τον ελληνικό λαό εκφράζει σήμερα πλήθος πολιτών από όλο τον κόσμο και ήδη κυκλοφορούν στο διαδίκτυο οι πρώτες φωτογραφίες από τις διαδηλώσεις.

Με κεντρικό σύνθημα το «Είμαστε όλοι Έλληνες», χιλιάδες άνθρωποι από όλο τον κόσμο σήμερα δηλώνουν την συμπαράστασή τους στις δύσκολες ώρες που περνάει η χώρα μας

Το ραντεβού δόθηκε για τις 2 το μεσημέρι (τοπική ώρα για κάθε χώρα) και χιλιάδες πολίτες έχουν συγκεντρωθεί στο Παρίσι, το Εδιμβούργο, το Άμστερνταμ και άλλες μεγάλες πόλεις.

Συγκεκριμένα, στο Παρίσι και δη στην πλατεία του Τροκαντερό τουλάχιστον χίλια άτομα, όλων των ηλικιών, ακόμη και οικογένειες με παιδιά, φώναξαν με συνθήματα συμπαράστασης προς την Ελλάδα, από τις τρεις το απόγευμα (ώρα Ελλάδας).

Η ατμόσφαιρα ήταν ενθουσιώδης χωρίς βιαιότητες, ενώ όταν αντήχησε η ελληνική μουσική, αυθόρμητα το πλήθος πιάστηκε στο χορό κάτω από το βλέμμα των χρυσοποίκιλτων αγαλμάτων που στολίζουν την πλατεία. Στη συγκέντρωση συμμετείχαν τελικά πάνω από 20 γαλλικές οργανώσεις του αριστερού πολιτικού χώρου, καθώς και Έλληνες φοιτητές και εργαζόμενοι στο Παρίσι, στη δε πρώτη γραμμή της πορείας που ακολούθησε, και άτομα με τη μάσκα των «Αnonymous».

Μάλιστα, με ένα μπλε μπερέ και κρεμασμένο στο στήθος ένα πλακάτ, ένας 60χρονος Γάλλος δηλώνει: «Είμαστε όλοι Ελληνες ξεμαδημένοι!» ενώ από τα μεγάφωνα αντηχούν τα συνθήματα: «Προσοχή, αύριο θα γίνει και εδώ Αθήνα», «Σήμερα η Ελλάδα, αύριο εσύ», «Κάτω το ΔΝΤ», «Αλληλεγγύη για την Ελλάδα και ενάντια στις Τράπεζες», «Όχι σε Μέρκελ και Σαρκοζί που στραγγαλίζουν τους λαούς», «Αυτοί που σπέρνουν τη μιζέρια θα εισπράξουν τον θυμό».

Μετά από ένα δίωρο στην πλατεία του Τροκαντερό, ξεκίνησε πορεία με προορισμό, την ελληνική πρεσβεία, το κτίριο του ΔΝΤ και της Παγκόσμιας Τράπεζας που γειτνιάζουν στη λεωφόρο Ιενά, που μαζί με τη λεωφόρο Κλεμπέρ είχαν αποκλεισθεί από την κυκλοφορία.

Η παρουσία της γαλλικής αστυνομίας ήταν ιδιαίτερα αισθητή, αλλά η πορεία η οποία εξελίχθηκε χωρίς επεισόδια, πρόκειται να καταλήξει στο γαλλικό Κοινοβούλιο, όπου και προβλέπεται να διαλυθεί.

depari


FRANCE2
FRANCE3
FRANCE4
FRANCE5
FRANCE7
ΟΛΛΑΝΔΙΑ- ΑΜΣΤΕΡΝΤΑΜ
AMSTERDAM1
AMSTERDAM
Watch live streaming video from occupywaarjeookbent at livestream.com
ΣΚΟΤΙΑ- ΕΔΙΜΒΟΥΡΓΟ
EDIMBOURG


Διαβάστε Περισσότερα » "«Ντύθηκαν» Έλληνες όλοι οι Ευρωπαίοι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news