facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 17 Φεβρουαρίου 2012

Συγκέντρωση - μοτοπορεία αλληλεγγύης...


Διαβάστε Περισσότερα » "Συγκέντρωση - μοτοπορεία αλληλεγγύης..."

Διεθνές Ένταλμα συλλήψεως κατά του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου!

Σύμφωνα με απόλυτα εξακριβωμένες πληροφορίες επίκειται η έκδοση διεθνούς εντάλματος συλλήψεως κατά του «Έλληνα» υπουργού οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου.

Το σχετικό αίτημα στην Ιντερπόλ έγινε από τον Γενικό Επίτροπο Επικρατείας του Ελεγκτικού Συνεδρίου, κ. Σχοινιωτάκη.Ως γνωστόν ο κ. Σχοινιωτάκης παρήγγειλε προ μηνός έρευνα αμοιβών της τελευταίας 6ετίας, και σήμερα, για να εντοπιστούν ποιοι εισέπραξαν και εισπράττουν αποδοχές ανώτερες του προέδρου του Αρείου Πάγου (ανέρχονται σε 6.090 ευρώ και με επιδόματα σε 9.700 ευρώ) κατά παράβαση του Συντάγματος… Στη σχετική παραγγελία προς τους οικονομικούς επιθεωρητές, ζητείται να ερευνηθούν για τις αμοιβές διοικητικοί λειτουργοί και υπάλληλοι του δημόσιου και ευρύτερου δημόσιου τομέα, δηλαδή κρατικοί οργανισμοί και επιχειρήσεις, Ανεξάρτητες Αρχές, ιδρύματα, ΔΕΚΟ, ΟΤΑ, ΝΠΔΔ, ΝΠΙΔ που επιχορηγούνται από το κράτος και διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα. Ακόμα ζητείται να επεκταθεί η έρευνα και σε φορείς που με αντισυνταγματικές διατάξεις εξαιρέθηκαν από τον συνταγματικά θεσπισμένο έλεγχο του δημόσιου χρήματος που διενεργεί το ΕΣ, όπως συνέβη π.χ. με τον ΟΠΑΠ…

Ο Υπουργός οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου, κατά παράβαση των επιταγών του κ. Σχοινιωτάκη, φέρεται να εξέδωσε εγκύκλιο που επιτρέπει, για διοικητές ΔΕΚΟ και ΝΠΙΔ του δημόσιου, αμοιβές υψηλότερες των ορίων που θεώρει νόμιμα ο κ.κ. Σχοινιωτάκης. Σχετικό ρεπορτάζ έγινε από το "Παρόν".


Η επίμαχη εγκύκλιος που εξόργισε τον κ. Σχοινιωτάκη φαίνεται στην παραπάνω εικόνα. Όλη την ημέρα η κυβέρνηση κατέβαλλε απεγνωσμένες προσπάθειες να μην εμφανιστεί το θέμα στον Τύπο και τα δελτία ειδήσεων.Αναταραχή και διχογνωμία πάντως επικρατεί στους κόλπους της κυβέρνησης και του δικαστικού σώματος για το αν πρέπει να αφεθεί σε εξέλιξη το σχετικό αίτημα η να επέμβει η κυβέρνηση αποκηρύσσοντας τον κ. Σχοινιωτάκη.

Οι πολίτες αναρωτιούνται ποιος εκ των δυο, ο κ. Παπακωνσταντίνου η ο κ. Σχοινιωτάκης δουλεύει τον κόσμο. Κακόβουλες πήγες ισχυρίζονται και οι δυο …

Αντιπερισπασμό προσπάθησε να κάνει η κυβέρνηση ανακοινώνοντας στα αποψινά δελτία ειδήσεων ότι ο κ. Παπακωνσταντίνου θα έχει συνομιλίες το Σάββατο με τον επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την ενδεχόμενη ενεργοποίηση του μηχανισμού στήριξης.

Ωστόσο, από υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ που θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του, μας έγινε γνωστό ότι εάν επιβεβαιωθεί η έκδοση εντάλματος κατά του κ. Παπακωνσταντίνου, η συνάντηση με τον κ. Ντομινίκ Στρός Καν δεν θα μπορέσει να πραγματοποιηθεί.

imathia-news.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Διεθνές Ένταλμα συλλήψεως κατά του πρώην Υπουργού Οικονομικών κ. Παπακωνσταντίνου!"

«Πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα»

Το μήνυμα του Μπερσάνι προς την Μέρκελ

«Το μήνυμα που στέλνω προς την Άγκελα Μέρκελ είναι ότι πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα. Πρέπει να υιοθετήσουμε τα ευρωομόλογα και να αποδείξουμε ξεκάθαρα ότι υπερασπιζόμαστε το ευρώ», δήλωσε σο Πιερλουίτζι Μπερσάνι, γραμματέας του ιταλικού, κεντροαριστερού «Δημοκρατικού Κόμματος».

Μιλώντας στο ΑΜΠΕ, θέλησε να γίνει πιο αναλυτικός και εξήγησε: «Η Ελλάδα πρέπει να κάνει ότι δύναται, να προσπαθήσει, ώστε να φτάσει μέχρι εκεί που μπορεί. Από το σημείο εκείνο και πέρα, όμως, θα πρέπει να σηκώσει το βάρος και να παρέμβει η Ευρώπη, παραδείγματος χάρη το Eurogroup, γιατί οι Έλληνες είναι αδέλφια μας».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του μεγαλύτερου κόμματος της ιταλικής κεντροαριστεράς, «η Γερμανία πρέπει να καταλάβει παράλληλα, ότι πολλές στρατηγικές που προτάθηκαν μέχρι τώρα, βάζουν σε δύσκολη θέση τις χώρες που βρίσκονται σε ύφεση, όπως την Πορτογαλία, την Ιταλία και πολύ περισσότερο την Ελλάδα».

«Νομίζω ότι το Βερολίνο μπορεί να προσφέρει μια μεγαλύτερη συμβολή στην ανάκαμψη της Ευρώπης, διότι θα έπρεπε να υπολογίσει ότι οι περισσότερες εξαγωγές του, γίνονται προς τις χώρες της Ένωσης», πρόσθεσε ο Μπερσάνι.

«Η Ευρώπη έπρεπε να απαντήσει από την αρχή, να δραστηριοποιηθεί για την επίλυση της ελληνικής κρίσης. Αυτό δεν έγινε, ενώ θα μπορούσαν τα τελειώσουν όλα χωρίς ιδιαίτερα μεγάλο κόστος. Καλούμαστε, λοιπόν, τώρα να υιοθετήσουμε αυτή την άποψη και να την κάνουμε πράξη σήμερα που η όλη αυτή ιστορία βρίσκεται στην τελική της φάση», ολοκλήρωσε ο Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πρέπει να σώσουμε την Ελλάδα»"

Βρετανία: Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον Ανδρέα και την Ελλάδα του 1981

Το Φόρειν Οφις αποχαρακτήρισε την τότε αλληλογραφία των βρετανών διπλωματών

Αποκαλυπτικές αναφορές των διαπιστευμένων στην Ελλάδα βρετανών διπλωματών για το ΠαΣοΚ και τον Ανδρέα Παπανδρέου, για πραξικόπημα αλλά και για την ακαταλληλότητα της οικονομίας ήδη από το 1981 έρχονται στο φως με τον αποχαρακτηρισμό απόρρητων αρχείων - καθώς παρήλθαν 30 χρόνια - του Φόρεϊν Οφις.

Στα σημαντικά αυτά έγγραφα διαφαίνεται ένας έντονος προβληματισμός στη Δύση για τις συνέπειες που θα είχε η ανάληψη της εξουσίας στην Ελλάδα από το ΠαΣοΚ. Προβληματισμός που σχετιζόταν κυρίως με τη μετριοπαθή στάση του Ανδρέα Παπανδρέου σε θέματα, από την ΕΟΚ και το ΝΑΤΟ έως την οικονομία. Η βρετανική κυβέρνηση ήταν ιδιαίτερα επιφυλακτική ως προς τον ιδρυτή του ΠαΣοΚ ο οποίος χαρακτηρίζεται από τις εκθέσεις των διπλωματών, μεταξύ άλλων, ως «λαϊκιστής», «διπρόσωπος», «με αντιαμερικανικές εμμονές».

Γράφει ο τότε βρετανός πρέσβης στην Αθήνα, Ιαν Σάδερλαντ: «Παρά το γεγονός ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου έχει ζήσει πολλά χρόνια στην Αμερική, δεν συμπαθεί και δεν εμπιστεύεται τις Ηνωμένες Πολιτείες και έχει μια έμμονη ιδέα για απειλή της Τουρκίας».

Ενδιαφέρον επίσης παρουσιάζουν οι προεκλογικές σημειώσεις των βρετανών διπλωματών σχετικά με την περίπτωση συγκυβέρνησης ΠαΣοΚ – ΚΚΕ Εξωτερικού οι οποίοι εν ολίγοις λένε ότι ένα κίνημα που θα ανέτρεπε την κυβέρνηση για να αποκαταστήσει τη δημοκρατία δεν θα έβρισκε αντίθετη τη Βρετανία - αν και ένα πραξικόπημα θα ήταν γενικά απευκταίο.

Εμφαση ακόμη δίνεται στο θέμα της οικονομίας. Το Φόρεϊν Οφις μιλούσε για μια ακατάλληλα προετοιμασμένη Ελλάδα για να ενταχθεί στην τότε ΕΟΚ αλλά και για τη διαφθορα στο ελληνικό δημόσιο και τα ρουσφέτια, ενώ αναφέρεται η δήλωση του Ανδρέα Παπανδρέου τον Δεκέμβριο του 1981: «Τα ταμεία είναι άδεια, λεφτά δεν υπάρχουν».

Από τα εμπιστευτικά αρχεία του Φόρεϊν Οφις δεν λείπει όμως ούτε το πρόσωπο του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή τα οποία εκτιμούν ότι η ακύρωση, την τελευταία στιγμή, του ταξιδιού του στο Λονδίνο όπου θα παρευρισκόταν στον γάμο του Καρόλου με την Νταϊάνα , έγινε προκειμένου να αποφύγει τη συνάντησή του με τον τέως βασιλιά.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βρετανία: Αποκαλυπτικά στοιχεία για τον Ανδρέα και την Ελλάδα του 1981"

Ο Βενιζέλος καταστρέφει την τελευταία ελπίδα της χώρας , πυροβολεί αγρότες και κτηνοτρόφους

Αυτάρκεια σε τρόφιμα για την Ελλάδα από δική της παραγωγή σε ποσοστό 94%. Αυτό δήλωσε ο πρόεδρος της ΠΑΣΕΓΕΣ Τζανέτος Καραμίχας.

Την ώρα που ο πρόεδρος έλεγε ότι σε περίπτωση εξόδου από την Ευρωζώνη θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε ως χώρα χωρίς να μας επηρεάσει η παύση εισαγωγών προϊόντων, την ίδια ώρα ο Βενιζέλος εντελώς ερασιτεχνικά και με ύποπτο τρόπο διαβεβαίωνε την τρόικα ότι θα καλύψει το έλλειμμα των 325 εκατ. Με την κατάργηση των φοροαπαλλαγών στο αγροτικό πετρέλαιο.

Τα προβλήματα του αγροτικού κόσμου καθώς και της κτηνοτροφίας είναι γνωστά σε όλους, ο πρωτογενής τομέας η ατμομηχανή της Ελληνικής οικονομίας έμεινε από πετρέλαιο και τώρα ο κύριος Βενιζέλος αποφάσισε να πουλήσει την μια ρόδα στους τροικανούς ώστε να μειώσει το έλλειμμα της χώρας. Τι άλλο παράγουμε στην Ελλάδα κύριε υπουργέ ώστε να μην σας ενδιαφέρει η παρακμή του πρωτογενούς τομέα; Έχουμε βαριά βιομηχανία ; πόσο της % του Α.Ε.Π είναι ο τουρισμός; Kαι γιατί ανοίγεται σε μια τέτοια δύσκολη συγκυρία για την χώρα μας την κερκόπορτα της καταστροφής του μοναδικού τομέα που σε περίπτωση χρεοκοπίας θα μπορούσε να μας συντηρήσει.

Όλα αυτά αν δεν είναι ένας παραλογισμός ενός άσχετου και ανόητου υπουργού, συντελούν οργανωμένο σχέδιο ολικής καταστροφής της Ελλάδας. Μου είναι αδιανόητο πως μπορεί κάποιος να δαγκώνει το χέρι που τον ταΐζει και να τρυπάει σε καράβι που βουλιάζει όλα τα σωσίβια;

Aν δεν μπορούσατε να βρείτε 325 εκατ. Όταν δίνατε 300 δις στις τράπεζες, την λύση σας την έδωσε ο Κάρολος Παπούλιας παραιτηθείτε της βουλευτικής σας αποζημίωσης εσείς και οι υπόλοιποι 300 κύριε Βενιζέλο και από ότι βλέπω αποθέματα λίπους υπάρχουν αρκετά.

Η θέση σας κύριε υπουργέ είναι οδηγός στο όχημα που λέγεται Ελλάδα, καθήκον σας είναι να το κουμαντάρεται σωστά, κανείς δεν έδωσε δικαίωμα στον τιμονιέρη ούτε να πουλήσει, ούτε να καταστρέψει την μηχανή του δίνοντας τα πιστόνια στον βενζινά γιατί χρωστάμε πετρέλαιο. Αν σας έπαιρνα τσομπάνο στο κοπάδι μου κύριε υπουργέ και εγώ χρωστούσα ζωοτροφές θα κόβατε τα μπούτια από τις κατσίκες για να πατσίζαμε το χρέος;

ΒΑΚΗΣ ΤΣΙΟΜΠΑΝΙΔΗΣ

ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΟΣ

kthnotrofia.pblogs.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Βενιζέλος καταστρέφει την τελευταία ελπίδα της χώρας , πυροβολεί αγρότες και κτηνοτρόφους"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news