facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Προκαλούν χυδαία: Ζητούν τη μεταφορά του Παρθενώνα στο Λονδίνο!!!

Προκαλεί χυδαία βρετανική εφημερίδα η οποία ειρωνεύεται με ανερυθρίαστο και ιταμό τρόπο τη χώρα μας και τη δοκιμασία, που περνά, όπως αποκαλύπτει το BriefingNews.
Όπως μας ενημερώνει η ανταποκρίτρια του BriefingNews στο Λονδίνο Κωνσταντίνα Γιαχνάκη, η εφημερίδα Μετρό του Λονδίνου αναφέρεται με απίστευτης έντασης προκλητικά σχόλια στη χώρα μας.

Όπως γράφει ο ανιστόρητος αρθρογράφος, βλέποντας τα βίαια επεισόδια που εκτυλίχθηκαν το βράδυ της Κυριακής στην Αθήνα αισθανόταν ικανοποιημένος για το γεγονός ότι τα μάρμαρα, που έκλεψε ο Λόρδος Έλγιν από τον Παρθενώνα, παραμένουν ασφαλή στο Βρετανικό Μουσείο!

Αλλά η πρόκληση και η ασέβεια προς τον Ελληνικό πολιτισμό, που έπεσε θύμα των αποικιοκρατών, δεν σταματά εδώ.

Διερωτάται, εάν το τίμημα ενός ακόμη σχεδίου διάσωσης της Ελλάδας θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεταφορά και του υπόλοιπου τμήματος του Παρθενώνα στο Λονδίνο και το Βρετανικό Μουσείο, προκειμένου να ενωθεί με τα ελγίνεια μάρμαρα και «να παραμείνουν ασφαλή στην Αγγλία»!!

Κατά τα άλλα η εφημερίδα αναμασά τα περί άμεσης ανάγκης εξόδου της χώρας μας από τη ζώνη του ευρώ χωρίς καμία προειδοποίηση, για να διασωθεί η ευρωζώνη.

briefingnews.gr Ανταπόκριση από το Λονδίνο: Κωνσταντίνα Γιαχνάκη
Διαβάστε Περισσότερα » "Προκαλούν χυδαία: Ζητούν τη μεταφορά του Παρθενώνα στο Λονδίνο!!!"

“Έλληνες, πουλήστε απομακρυσμένα, ακατοίκητα νησιά ως συμβολική κίνηση”!

Νέα ακραία πρόταση για την χώρα μας αυτή την φορά από τον πρόεδρο του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου

Έκπληξη προκαλεί η σημερινή πρόταση του προέδρου του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου, Κρίστοφ Λάιτλ, σύμφωνα με την οποία, η Ελλάδα θα μπορούσε από μόνη της να προχωρήσει στην πώληση μερικών, απομακρυσμένων, ακατοίκητων νησιών, κάτι που, κατά τη γνώμη του, θα αποτελούσε μια συμβολική χειρονομία, θα είχε οφέλη για τους Έλληνες και θα επηρέαζε θετικά το κλίμα στην Ευρώπη για την Αθήνα.

«Δεν πρόκειται για τα ίδια τα χρήματα, που θα εισπραχτούν, αλλά για μια κίνηση που δείχνει ότι η χώρα είναι πρόθυμη σε αυτή την κατάσταση να μην ζητά μόνο βοήθεια από το εξωτερικό, αλλά να κάνει και η ίδια ό,τι μπορεί» αναφέρει χαρακτηριστικά σε συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ), εκφράζοντας κατόπιν την πεποίθησή του ότι, με μια τέτοια ενέργεια, που σίγουρα δεν είναι εύκολη για τους Έλληνες, θα μετριαστεί το «δημαγωγικό κλίμα» που επικρατεί στην Ευρώπη κατά της Ελλάδας και οι φίλοι της Ελλάδας θα έχουν ένα ισχυρό επιχείρημα.

Συγχρόνως, ο ίδιος απορρίπτει κατηγορηματικά μια χρεοκοπία της Ελλάδας ή μια έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη, τονίζοντας πως κανείς ειδικός δεν έχει καταλήξει στο συμπέρασμα ότι αυτό θα συνιστούσε μια σκόπιμη εναλλακτική επιλογή και σημειώνοντας ότι από οικονομική άποψη είναι ανυπολόγιστες οι ψυχολογικές συνέπειες της συνδεόμενης με κάτι τέτοιο ανασφάλειας.

Κατά την άποψή του, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει ξαναβρεθεί ποτέ μπροστά σε μια τέτοια πρόκληση, όπως στην περίπτωση αυτή της Ελλάδας, η οποία, όπως ο ίδιος υποστηρίζει στη συνέντευξη, χρειάζεται επενδύσεις στην καινοτομία, την παιδεία, την έρευνα και μια προοπτική για το μέλλον, κυρίως για τη νέα γενιά.

«Μόνον με λιτότητα, ο ασθενής θα μας πεθάνει κατά την εγχείρηση» αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Λάιτλ, ο οποίος θεωρεί πως το πραγματικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι η απώλεια της ανταγωνιστικότητάς της απέναντι στην Τουρκία, τη Ρουμανία και τη Βουλγαρία.

Μάλιστα, ο ίδιος τάσσεται υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγων, τα οποία, όπως σημειώνει, εάν προβλεφθούν με ένα μικρό, διαφοροποιημένο όμως επιτόκιο για τις χώρες της Ευρωζώνης, θα έδιναν στην ΕΕ τη δυνατότητα για μεν το εσωτερικό της να διαθέτει ένα καλύτερο εργαλείο, για δε το εξωτερικό μια καλύτερη άμυνα απέναντι σε κερδοσκόπους.

Ο πρόεδρος του Αυστριακού Οικονομικού Επιμελητηρίου κάνει λόγο για ένα κοινό επιτόκιο 2% για όλες τις χώρες-μέλη, γιατί, όπως επισημαίνει, όταν η Ελλάδα καλείται να πληρώσει επιτόκιο 30-35% για τα ομόλογά της, τότε είναι σαφές ότι δεν μπορεί να πληρώσει και τότε καλείται να πληρώσει η ΕΕ ως Κοινότητα, ενώ επιπλέον ο ίδιος τάσσεται υπέρ της ισχύος αυστηρών κανόνων για τα Ευρωομόλογα.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "“Έλληνες, πουλήστε απομακρυσμένα, ακατοίκητα νησιά ως συμβολική κίνηση”!"

Απαίτηση των Γερμανών «Ρίξτε τις τιμές στα ακίνητα με κάθε κόστος»

Χάνει την παλιά της «αίγλη» η αγορά του real estate

«Ρίξτε τις τιμές στα ακίνητα με κάθε κόστος». Αυτό είναι το αίτημα του Βερολίνου προς την Αθήνα καθώς φαίνεται πως η διατήρηση σε υψηλά επίπεδα των αποτιμήσεων στο ελληνικό real estate έχει εξοργίσει τους Γερμανούς, που επιδιώκουν να τις μειώσουν με φορολογικά μέτρα.

Η εσωτερική υποτίμηση, δηλαδή η πτώση εισοδημάτων και τιμών σε όλο το φάσμα της οικονομίας, ήταν το βασικό ζητούμενο των δανειστών μας από την πρώτη στιγμή, που υπογράφηκε το μνημόνιο, το Μάιο του 2010.

Σε αυτή την κατεύθυνση, άρχισε η εφαρμογή μιας πολιτικής οριζόντιων μειώσεων σε μισθούς – κατ΄ αρχάς στο Δημόσιο – και σε συντάξεις και – σχεδόν δύο χρόνια μετά – στον ιδιωτικό τομέα, με τις γνωστές παρεμβάσεις στους κατώτατους μισθούς και σε βασικούς όρους των συλλογικών συμβάσεων.

Ο στόχος ήταν αυτό να επιφέρει πτώση της κατανάλωσης, ώστε να υποχωρήσουν και οι τιμές βασικών προϊόντων και υπηρεσιών. Το θέμα είναι αν έγινε αυτό.

Σε βασικά προϊόντα, όχι ή με πολύ αργούς ρυθμούς, για διάφορους λόγους, σε κάποια άλλα – κυρίως σε υπηρεσίες, που δεν είναι πρώτης ανάγκης –, με ταχύτερους.

Από τους βασικούς, όμως, και σημαντικούς κλάδους, όπου η τρόικα θεωρεί ύψιστης σημασίας την πτώση των τιμών, είναι η αγορά του real estate. Οι δανειστές μας εκτιμούν ότι στο συγκεκριμένο κλάδο οι αποτιμήσεις πρέπει να υποχωρήσουν πρώτα απ΄ όλα.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, δεν κρύβουν τη δυσφορία τους για το γεγονός πως οι τιμές πώλησης και τα ενοίκια δεν έχουν πέσει ανάλογα με το κούρεμα των αποδοχών των φορολογουμένων.

«Πώς είναι δυνατόν να παραμένουν στα ύψη;», δηλώνει γερμανός αξιωματούχος του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης Μέρκελ. «Πώς γίνει αποδεκτή η μείωση του κατώτατου μισθού κάτω από τα 600 ευρώ, όταν κάποιος πρέπει να πληρώνει νοίκι 350, 400 και 500 ευρώ;», αναρωτιέται η ίδια πηγή.

Σε αυτό το πλαίσιο, το Βερολίνο ζητά την επιπλέον λήψη μέτρων και την εφαρμογή τέτοιων πολιτικών, που θα οδηγήσουν σε ελεύθερη πτώση τις αποτιμήσεις. Ποια θα είναι αυτά τα μέτρα;

Καθαρά φορολογικά. Σε συνέχεια του χαρατσιού της ΔΕΗ, το καλοκαίρι θα αυξηθούν οι αντικειμενικές αξίες κατά μέσο όρο τουλάχιστον 25%, ενώ ζητείται η πίεση να αυξηθεί μέσω άλλων φορολογικών επιβαρύνσεων. Στόχος της γερμανικής πλευράς είναι να πληγεί η ιδιοκτησία κυρίως του μικρομεσαίου, ώστε μην αντέχοντας να σηκώσει το βάρος της φορολόγησης, να αναγκαστεί να πουλήσει το ακίνητό του σε πολύ χαμηλή τιμή, παρασύροντας προς τα κάτω και τα ενοίκια. «Οι μεγαλοϊδιοκτήτες και τα υψηλά εισοδήματα αντέχουν. Μπορούν να αντεπεξέλθουν πιο εύκολα στα νέα δεδομένα», συνεχίζει ο αξιωματούχος.

Στην ουσία, τι επιδιώκει η Γερμανία; Όταν οι μισθοί οδηγούνται προς τα 400 και 500 ευρώ, τα ενοίκια να πέσουν στα 200 και 300 ευρώ.

Το αν και πόσο γρήγορα θα επιτευχθεί αυτό, θα φανεί σύντομα. Το σίγουρο είναι πως το ακίνητο παύει πλέον και επίσημα να αποτελεί επένδυση και σταθερή πηγή εισοδήματος για το μικρομεσαίο.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαίτηση των Γερμανών «Ρίξτε τις τιμές στα ακίνητα με κάθε κόστος»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news