facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

Οι μάσκες έπεσαν.Με Αγγλικό δίκαιο η νέα δανειακή...Τώρα πέστε μας θα το ψηφίσετε;;;

ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΟ ΨΗΦΙΣΕΙ ΑΥΤΟ ;;;;

Κλικ για μεγένθυση
Δείτε τι προβλέπει η νέα Δανειακή Σύμβαση που κατατέθηκε χθες στην Βουλή για ψήφιση την Κυριακή.
Διαβάστε την σελίδα 28 του Παραρτήματος Ι...
Εφαρμοστέο Δίκαιο και Αρμόδια Δικαστήρια

Η παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο....


Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου.
Ο Όρος 13(2) εφαρμόζεται προς όφελος του ΕΤΧΣ. Κατά συνέπεια, τίποτε από όσα αναφέρονται στον όρο 13(2) δεν εμποδίζει το ΕΤΧΣ από το να εκκινήσει διαδικασίες αντιδικίας (οι "Διαδικασίες") στα δικαστήρια του Επωφελούμενου Κράτους Μέλους ή του εφαρμοστέου δικαίου της παρούσας Σύμβασης και το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος αποδέχεται αμετάκλητα την υπαγωγή στην αρμοδιότητα των ανωτέρω δικαστηρίων. Στο μέτρο που το επιτρέπει ο νόμος, το ΕΤΧΣ θα μπορεί να εκκινήσει παράλληλες Διαδικασίες σε περισσότερες από μια από τις ανωτέρω δικαιοδοσίες.

Το Επωφελούμενο Κράτος Μέλος και η Τράπεζα της Ελλάδος παραιτούνται με την παρούσα αμετάκλητα και ανεπιφύλακτα από κάθε δικαίωμα ασυλίας που ήδη έχουν ή μπορεί να δικαιούνται σε σχέση με τους ίδιους και τα περιουσιακά τους στοιχεία έναντι δικαστικών ενεργειών σχετικά με την παρούσα Σύμβαση, συμπεριλαμβανομένων ενδεικτικά από κάθε δικαίωμα ασυλίας έναντι άσκησης αγωγής, έκδοσης δικαστικής απόφασης ή άλλης διάταξης, κατάσχεσης, εκτέλεσης ή ασφαλιστικού μέτρου και έναντι κάθε εκτέλεσης ή αναγκαστικού μέτρου σε βάρος των περιουσιακών τους στοιχείων στο μέτρο που αυτό δεν απαγορεύεται από αναγκαστικό νόμο.



Δείτε τώρα στο Βίντεο που ακολουθεί τι απάντησε στις 2 Δεκ.2011,ο κ. Παπαδήμος για το θέμα..
Σε ερώτηση του Αλέξη Τσίπρα στην "Ώρα του πρωθυπουργού" για τους όρους της νέας δανειακής σύμβασης και για την χρήση του αγγλοσαξονικού δίκαιου,  απάντησε το πρωί στη Βουλή ο Λουκάς Παπαδήμος. Τόνισε ο κ. Παπαδήμος ότι, δεν έχει γίνει αποδεκτό το αίτημα των πιστωτών, να διέπονται οι δανειακές συμβάσεις από το αγγλικό δίκαιο...



citypress-gr.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι μάσκες έπεσαν.Με Αγγλικό δίκαιο η νέα δανειακή...Τώρα πέστε μας θα το ψηφίσετε;;;"

Διαβάστε όλα τα κείμενα του νέου μνημονίου

Kατατέθηκαν, αργά χθες το βράδυ μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου, στη Βουλή το νομοσχέδιο για τη νέα δανειακή σύμβαση και το πρόγραμμα ανταλλαγής των ελληνικών ομολόγων καθώς και τα κείμενα του μνημονίου που θα υπογράψει η ελληνική κυβέρνηση με την τρόικα των δανειστών. 

Το νομοσχέδιο αποτελείται από τρία άρθρα. Eνα για το PSI, ένα για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και ένα τρίτο που εξουσιοδοτεί τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμοκαι τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονομικών Ευ.Βενιζέλο να υπογράψουν τη νέα δανειακή σύμβαση και να ολοκληρώσουν τις συμφωνίες για το πρόγραμμα ανταλλαγής των ομολόγων.

Μολονότι, η εξειδίκευση των μέτρων θα γίνει με εφαρμοστικούς νόμους μέσα στις επόμενες δύο με τρεις εβδομάδες με εφαρμοστικούς νόμους το κείμενο του μνημονίου προαναγγέλει το σύνολο των θυσιών που καλούνται να κάνουν οι Ελληνες πολίτες μέχρι τουλάχιστον το 2015 σε αντάλλαγμα για το δάνειο των 130 δισ. ευρώ.

Προβλέπει τις μειώσεις στον κατώτατο μισθό του ιδιωτικού τομέα, την άρση της μονιμότητας στις ΔΕΚΟ, το μαχαίρι στις συντάξεις(επικουρικές αλλά και κύριες), τις απολύσεις 15.000 δημοσίων υπαλλήλων που θα γίνουν μέχρι το τέλος του 2012 αλλά και τη μείωση του προσωπικού του δημοσίου τομέα κατά 150.000 μέχρι το 2015.

Παράλληλα προαναγγέλει τη λήψη νέων, σκληρών μέτρων μέχρι τον Ιούνιο του 2012 μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονται οι περικοπές 10% στα ειδικά μισθολόγια(στρατιωτικών, γιατρών, δικαστικών κλπ), οι οποίες θα ισχύσουν από την 1η Σεπτεμβρίου 2012 καθώς και περικοπές στο εφάπαξ. Σκληρά μέτρα, όπως η κατάργηση των φοροαπαλλαγών και οι αλλαγές στην φορολογία εισοδήματος και ακινήτων, περιλαμβάνονται και στο νέο φορολογικό που θα πρέπει να έχει εγκριθεί έως τον Ιούνιο. Μέχρι τότε η κυβέρνηση θα αναθεωρήσει και τις αντικειμενικές αξίες της ακίνητης περιουσίας για να τις ευθυγραμμίσει σε μεγαλύτερο βαθμό προς τις τιμές της αγοράς.

Στο αγγλικό δίκαιο τα ομόλογα
Στη σύμβαση μεταξύ του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας(EΤΧΣ ή EFSF) από τη μία πλευρά και της ελληνικής Δημοκρατίας και της Τράπεζας της Ελλάδος από την άλλη αναφέρεται ρητά οτι τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν για να ολοκληρωθεί το PSI θα υπάγονται στο αγγλικό δίκαιο. «Η παρούσα Σύμβαση και κάθε εξωσυμβατική αξίωση που γεννάται σε σχέση με αυτή θα διέπονται και θα ερμηνεύονται σύμφωνα με το Αγγλικό δίκαιο. Τα Μέρη υποχρεούνται να υπαγάγουν κάθε διαφορά που ενδέχεται να προκύψει σε σχέση με τη νομιμότητα, εγκυρότητα, ερμηνεία ή εκτέλεση της παρούσας Σύμβασης στην αποκλειστική αρμοδιότητα των δικαστηρίων του Μεγάλου Δουκάτου του Λουξεμβούργου» αναφέρει το κείμενο.

Τέλος στο ίδιο κείμενο επισημαίνεται οτι για να ολοκληρωθεί η σύμβαση και να προχωρήσει το «κούρεμα» των ομολόγων η ελληνική κυβέρνηση έχει την υποχρέωση να εφαρμόσει τα μέτρα του μνημονίου.


ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΝΟΜΟΥ  

Η ΣΥΜΒΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ PSI
ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 1)

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 2)

ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 1)


ΤΟ ΜΝΗΜΟΝΙΟ (ΑΓΓΛΙΚΟ ΚΕΙΜΕΝΟ 2)

ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ EUROGROUP/ΚΟΜΙΣΙΟΝ/EKT ΚΑΙ ΔΝΤ 1

ΟΙ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΡΟΣ EUROGROUP/ΚΟΜΙΣΙΟΝ/EKT ΚΑΙ ΔΝΤ 2



real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαβάστε όλα τα κείμενα του νέου μνημονίου"

ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΤΟ «ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» ;

Η Μεγίστη, γνωστότερη με την ονομασία Καστελλόριζο (κόκκινο φρούριο), αποτελεί το νοτιανατολικότερο άκρο της Ευρώπης. Απέχει μόλις 2 ναυτικά μίλια από τις τουρκικές ακτές και οι 450 κάτοικοί της (μαζί και οι στρατιώτες) νιώθουν καθημερινά την «καυτή ανάσα» της γείτονoς. Την ώρα, δε, που η Eλληνική Kυβέρνηση ετοιμάζεται να υπογράψει ένα νέο μνημόνιο, εν μέσω έντονων αντιδράσεων κοινωνίας και εργαζομένων, ώστε η χώρα μας να παραμείνει πάση θυσία στο ευρώ, το Καστελόριζο, το «νησί του μνημονίου», προσωνύμιο από τότε που ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου πριν σχεδόν 22 μήνες ανακοίνωσε από εκεί την ένταξη της Ελλάδας στο πρώτο μνημόνιο, ετοιμάζεται να υψώσει σημαία ανεξαρτησίας και να επιστρέψει εκεί από όπου ξεκίνησε η Ελλάδα: στη δραχμή!!!
Ενδεικτικά είναι τα όσα λέει στην aftodioikisi.gr ο δήμαρχος του «νησιού του μνημονίου», ο Παύλος Πανηγύρης, εκφράζονται το θυμό αλλά και την απελπισία του από τη συμπεριφορά των πολιτικών απέναντι στο Καστελόριζο, των «κομματαρχών, όπως χαρακτηριστικά τους αναφέρει: «Κάποια στιγμή θα σηκωθούμε να φύγουμε και θα σηκώσουμε την "ανεξάρτητη σημαία της επανάστασης", την "ανεξάρτητη σημαία του Καστελλόριζου". Θα επιστρέψουμε στη δραχμή, μιας και, όπως φαίνεται, η πατρίδα μας με το ευρώ δεν είναι πλέον ανεξάρτητη. Για να είμαστε και Έλληνες και ανεξάρτητοι», τονίζει με έμφαση.
Και προσθέτει, σημειώντας πως η ανάπτυξη δεν έχει φτάσει ακόμα στο νησί, ή αν πήγε, «έφυγε» μαζί με τους επισήμους και τις υποσχέσεις τους: «Νιώθουμε παραμελημένοι, εγκαταλελειμμένοι, ότι δεν υπάρχει κράτος. Δεκαοχτώ χρόνια δήμαρχος και έχω απογοητευθεί».
Κατέστρεψαν το Καστελλόριζο, καταστρέφουν τη χώρα, σημειώνει και επιτίθεται με σφοδρότητα συλλήβδην εναντίον του πολιτικού προσωπικού της χώρας (πλην ενός, του προέδρου της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη): «Αυτοί οι ανεγκέφαλοι που βγαίνουν σήμερα στις τηλεοράσεις και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα μας περνούν για βλάκες. Λένε ότι έκαναν λάθη και έχουν το θράσος να θέλουν να πάρουν πάλι τα ηνία αυτής της χώρας. Για εμένα είναι ανεπιθύμητοι. Δε θέλουμε κανέναν πλέον εδώ πέρα. Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους».

Ολόκληρη η συνέντευξη στην aftodioikisi.gr έχει ως εξής:

Ως δήμαρχος «του νησιού του μνημονίου» και με δεδομένο όλα αυτά που διαδραματίζονται τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, πώς νιώθετε;
Πεθαμένος. Κακιά η ώρα και η στιγμή που ο τέως πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε από εδώ τη βοήθεια από το ΔΝΤ και το μνημόνιο. Δυστυχώς, από εκεί και πέρα ξεκίνησε όλος ο πόνος και η κατάντια μας. Και ντρέπομαι που εξαιτίας του μας «κόλλησε» το «νησί του μνημονίου».


Φαντάζομαι ότι αυτός ο πόνος και η κατάντια έχει φτάσει και στο δήμο σας.
Φυσικά. Ένα τόσο ωραίο νησί το έχουν παρατημένο, παρά τις υποσχέσεις, όπως και την υπόλοιπη Ελλάδα. Τελείωσε η Ελλάδα. Δεν τους ενδιαφέρει τίποτε. Αυτοί οι ανεγκέφαλοι που βγαίνουν σήμερα στις τηλεοράσεις και δικαιολογούν τα αδικαιολόγητα μας περνούν για βλάκες. Λένε ότι έκαναν λάθη και έχουν το θράσος να θέλουν να πάρουν πάλι τα ηνία αυτής της χώρας.
Για εμένα είναι ανεπιθύμητοι. Δε θέλουμε κανέναν πλέον εδώ πέρα. Να μην ξαναπατήσουν το πόδι τους. Κάποια στιγμή θα σηκωθούμε να φύγουμε και θα σηκώσουμε την «ανεξάρτητη σημαία της επανάστασης», την «ανεξάρτητη σημαία του Καστελλόριζου». Θα επιστρέψουμε στη δραχμή, μιας και, όπως φαίνεται, η πατρίδα μας με το ευρώ δεν είναι πλέον ανεξάρτητη. Για να είμαστε και Έλληνες και ανεξάρτητοι.


Γιατί θα το κάνετε αυτό;
Νιώθουμε παραμελημένοι, εγκαταλελειμμένοι, ότι δεν υπάρχει κράτος.

Δεν υπάρχει κράτος;
Ποιο κράτος; Δεκαοχτώ χρόνια δήμαρχος και έχω ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΘΕΙ. Όταν ο Όλι Ρεν έβγαλε ένα χάρτη της Ευρώπης που δεν είχε μέσα το Καστελλόριζο, ο μόνος που διαμαρτυρήθηκε ήταν ο πρόεδρος της ελληνικής Αριστεράς, ο Φώτης Κουβέλης. Δεν είδα καμιά αντίδραση από τους κομματάρχες, από τους πολιτικούς που έχουμε που να διαμαρτυρηθεί.


Αυτό σημαίνει ότι θα προσχωρήσετε και στο κόμμα της ΔΗΜΑΡ;
Ποτέ δεν ξέρεις. Εγώ θα εκτιμήσω ορισμένα πράγματα, θα αξιολογήσω κάποια άλλα που έχουν κάνει αυτοί οι ανεγκέφαλοι και θα αποφασίσω. Εκτιμάς, πάντα, τους ανθρώπους που δεν είναι βρόμικοι και δεν αφήνουν υπονοούμενα με τα λόγια τους. Είναι καθαρός και τα λέει σταράτα ο Κουβέλης.


Αισθάνονται ασφάλεια οι κάτοικοι με την Τουρκία δίπλα;
Όχι βέβαια. Ποτέ δεν ξέρεις τι θα γίνει... Τις προάλλες είχε 15 πολεμικά εδώ γύρω και οι ψαράδες φοβόντουσαν να πάνε να ψαρέψουν.


Όσον αφορά στην τροφοδοσία, οι κάτοικοι του νησιού από πού προμηθεύονται τρόφιμα;
Γύρω στο 30%-40% το προμηθεύεται από την Τουρκία και τα υπόλοιπα από τα σούπερ μάρκετ του Καστελλορίζου. Ο κόσμος πεινάει και αναζητεί φθηνές τιμές. Φανταστείτε ότι το να πας και να γυρίσεις την Τουρκία, να πάρεις τρόφιμα (σε μεγάλες ποσότητες) είναι πολύ πιο φθηνά από εδώ στο νησί, που επίσης είναι πολύ πολύ πιο ακριβά από τα σούπερ μάρκετ στη Ρόδο.


Όσον αφορά, στον «Καλλικράτη 2», πώς είναι τα πράγματα εν καιρώ κρίσης στο δήμο του «νησιού του μνημονίου», κύριε δήμαρχε;
Δύσκολα. Ο «Καλλικράτης» είναι ένας νόμος που χρειάζεσαι ειδικούς ανθρώπους να το διαβάζουν. Και άμα δεν έχεις... Κάθε αρχή και δύσκολη, βέβαια!... Για παράδειγμα, στην Ταμειακή Υπηρεσία έχω μια κοπέλα που δεν ξέρει από τέτοια πράγματα, με αποτέλεσμα πέρυσι να τα κάναμε όλα λάθος, τουλάχιστον πέρυσι.


Φέτος;
Φέτος έχω προσλάβει έναν οικονομολόγο ως σύμβουλό μου και επικουρικά κάνει ουσιαστικά αυτός τη δουλειά, και υπογράφω εγώ και η κοπέλα της ταμειακής.


Πόσα άτομα προβλέπει ο ΟΕΥ του δήμου;
Από τα 20 άτομα που προβλέπει, έχω αυτή τη στιγμή 5 άτομα, και ένα μηχανικό που θέλω για μελέτες δεν έχω. Δεν υπάρχει σωστή κατανομή των ειδικοτήτων.


aftodioikisi.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗ ΔΡΑΧΜΗ ΤΟ «ΝΗΣΙ ΤΟΥ ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ» ;"

Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Να λογοδοτήσουν ο Τόμσεν και η παρέα του

Εξηγήσεις από τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και τον αρμόδιο επίτροπο Όλι Ρεν ζητεί η Ομάδα της Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, διαφωνώντας κατηγορηματικά με τις απαιτήσεις της τρόικας από την Ελλάδα.

Με σχετική επιστολή του ο πρόεδρος της Ομάδας Χάνες Σβόμποντα καλεί τον κ. Μπαρόζο και τον κ. Ρεν να παρουσιαστούν στο Ευρωκοινοβούλιο και να δώσουν εξηγήσεις «για τους όρους που συνδέονται με το πρόγραμμα, τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων που εμπλέκονται και την οικονομική βάση των συνταγών τους».

Διαβάστε την επιστολή του Χάνες Σβόμποντα

Κύριο Μανουέλ Μπαρόσο
Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής
200 rue de la Loi
1049 Βρυξέλλες

Αγαπητέ Πρόεδρε,

Σας γράφω για να εκφράσω τη σοβαρότατη ανησυχία της ομάδας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών για τους όρους και τα μέτρα που οι διαπραγματευτές της Ε.Ε. επιβάλλουν στην Ελλάδα ως κόστος έγκρισης της επόμενης δόσης δανεισμού.

Εκπρόσωποι της Επιτροπής έχουν ασκήσει τα καθήκοντα τους στη βάση της τελείως αβάσιμης υπόθεσης εργασίας ότι η Ελλάδα δεν έχει καταβάλει αρκετές προσπάθειες προκειμένου να ανακτήσει τη δημοσιοοικονομική της σταθερότητα και έχουν επιβάλει μέτρα που έχουν περισσότερο ιδεολογικό παρά οικονομικό περιεχόμενο.

Τα στοιχεία δείχνουν ότι από το 2009 το έλλειμμα της ελληνικής κυβέρνησης έχει μειωθεί από το 15,8% του ΑΕΠ στο 9,3%. Στην πραγματικότητα αυτά τα στοιχεία υποτιμούν ό,τι έχει επιτευχθεί για δύο λόγους:
1. Χωρίς τις καταβολές τοκοχρεολυσίων, η ελληνική κυβέρνηση έχει μειώσει το έλλειμμα από το 10,6% στο 2,4% του ΑΕΠ. Αυτή είναι μια τεράστια επιτυχία που έχει υποβαθμιστεί από τις αντιδράσεις των αγορών, που αυξάνουν το κόστος του δανεισμού σε δυσθεώρητα επίπεδα.
2. Εάν η Ελλάδα δε βρισκόταν σε ύφεση, το 2011 το έλλειμμα - συμπεριλαμβανομένων των τοκοχρεολυσίων - θα ήταν 5,3% έναντι 9,3%.

Το διπλό εμπόδιο στον ισοσκελισμό του ελληνικού ελλείμματος είναι το υπερβολικό κόστος δανεισμού και η ύφεση. Η ευθύνη για αυτές τις εξελίξεις βαρύνει την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Οι επαναλαμβανόμενες αποτυχίες αυτών των οργάνων να υιοθετήσουν μέτρα ικανά να ανακόψουν την κρίση στην ευρωζώνη - και το σημαντικότερο, να εξασφαλίσουν επιστροφή στην ανάπτυξη - οδήγησαν τις αγορές να προεξοφλήσουν την ελληνική χρεοκοπία. Και οι καταστροφικές πολιτικές λιτότητας που επιβλήθηκαν στην Ελλάδα οδήγησαν σε ακόμη βαθύτερη ύφεση. Καθώς το ΑΕΠ βαίνει μειούμενο, αναπόφευκτα, αυξάνεται και το ποσοστό του χρέους.

Ο,τι παρατηρείται με το χρέος ισχύει και για την ανταγωνιστικότητα. Από το 2000 έως το 2009, το ελληνικό κόστος εργασίας αυξήθηκε κατά 15%. Αλλά σε μόλις δύο χρόνια διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ, η Ελλάδα ανέκτησε το μισό της ανταγωνιστικότητάς της. Και σε αυτή την περίπτωση, το μέγεθος αυτής της επιτυχίας θα έπρεπε να αναγνωριστεί και να υποστηριχθεί από τις Βρυξέλλες.

Γι' αυτόν τον λόγο η πολιτική μου ομάδα διαφωνεί κατηγορηματικά με την τρόικα ότι η Ελλάδα δεν έχει κάνει αρκετά και απαιτούνται περισσότερες θυσίες από μια χώρα με 1 εκατομμύριο ανέργους σε μια αγορά εργασίας των πέντε εκατομμυρίων, την ώρα που το επίπεδο διαβίωσης έχει διολισθήσει κατά 34% από το 2004.

Ακόμα χειρότερες είναι οι υποτιθέμενες απαντήσεις-συνταγές της Τρόικας, που στερούνται οικονομικής βάσης. Η προτεινόμενη μείωση στους κατώτατους μισθούς, για παράδειγμα, θα έχει ελάχιστη επίπτωση στην ανταγωνιστικότητα αλλά αντίθετα θα επιφέρει σημαντικό πλήγμα στη συνολική ζήτηση, οδηγώντας τη χώρα σε βαθύτερη ύφεση, τιμωρώντας τους κατώτερα αμειβομένους.

Η Ομάδα των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών είναι πεπεισμένη ότι έναντι της ελληνικής κρίσης δημόσιου χρέους, η Τρόικα έχει υιοθετήσει μια στάση ιδεολογικού τιμωρού, που στερείται οποιασδήποτε οικονομικής βάσης και αποτελεί προδοσία του ευρωπαϊκού κοινωνικού μοντέλου και της θεμελιώδους για την Ένωσή μας αξίας της αλληλεγγύης. Και είναι ύψιστης σημασίας η άμεση ανάγκη να λογοδοτήσουν οι αξιωματούχοι που επέβαλαν στην Ελλάδα αυτό το τοξικό μείγμα υφεσιακών και κοινωνικά καταστρεπτικών πολιτικών.

Για όλους αυτούς τους λόγους ευελπιστώ ότι τόσο εσείς όσο και ο Αντιπρόεδρος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, κ. Όλι Ρεν, θα είστε έτοιμοι με την πρώτη ευκαιρία να έρθετε και να συζητήσετε το ζήτημα αυτό στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Σε αυτή την κατεύθυνση, θα ζητήσω από τον πρόεδρο του Κοινοβουλίου να συγκαλέσει άμεσα συνεδρίαση, στην οποία θα κληθείτε να απαντήσετε σε ερωτήσεις για τους όρους που συνδέονται με το πρόγραμμα, τις αρμοδιότητες των υπαλλήλων που εμπλέκονται και την οικονομική βάση των συνταγών τους.

Με Τιμή,

Hannes Swoboda
Διαβάστε Περισσότερα » "Ευρωπαίοι Σοσιαλιστές: Να λογοδοτήσουν ο Τόμσεν και η παρέα του"

Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου υπέγραψαν κοινοβουλευτικό παραξικόπημα

Κοινοβουλευτικό παραξικόπημα - ένα ακόμα - θα συνιστά η ψήφιση του νέου Μνημονίου στην Βουλή, καθώς ... δεν θα εξειδικεύονται τα μέτρα του νέου οικονομικού προγράμματος, που θα ψηφίσει η Ολομέλεια της Βουλής την Κυριακή γιατί το νομοσχέδιο θα περιέχει μόνο τρία άρθρα! τα οποία θα "δέσουν" την Ελλάδα για 50 χρόνια!

Το κείμενο της νέας δανειακής σύμβασης διένειμε ο πρωθυπουργός, κ. Λ. Παπαδήμος στα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου ζητώντας τους να το υπογράψουν κατόπιν εντολής της τρόικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Χρήστος Παπουτσής κατά την τοποθέτησή του στη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου δήλωσε πως θα στηρίξει στη Βουλή τα τρία άρθρα που θα τεθούν προς ψήφιση (PSI, ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και εξουσιοδότηση στον πρωθυπουργό και τον υπουργό Οικονομικών να υπογράψουν την νέα δανειακή σύμβαση). Πάρα ταύτα, άσκησε κριτική στους εκπροσώπους της τρόικας και στον ασφυκτικό τρόπο με τον οποίο θέτουν τις απαιτήσεις τους.

Την αναγκαιότητα της παράτασης της θητείας της κυβέρνησης Παπαδήμου τόνισε κατά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, η υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων Άννα Διαμαντοπούλου.

Αιτία του συλλογισμού της είναι πως το Μνημόνιο έχει μεγάλο αριθμό μέτρων και πολύπλοκες διαδικασίες κι αν γίνουν εκλογές δε θα προλάβουν να εφαρμοστούν.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα, ο πρωθυπουργός είχε τονίσει πως όποιος δεν θα υπερψηφίσει τις προτάσεις της κυβέρνησης την Κυριακή, δεν έχει θέση στην κυβέρνηση.

Το επόμενο στοίχημα για την κυβέρνηση Παπαδήμου είναι η δανειακή σύμβαση να περάσει από τη Βουλή.
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου υπέγραψαν κοινοβουλευτικό παραξικόπημα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news