facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2012

Διαψεύδει τα περί βίντεο ο Καραμπέρης

Με μακροσκελή γραπτή δήλωσή του, που διένειμε στα ΜΜΕ μέσω του συνηγόρου του, ο 58χρονος, κατηγορούμενος Μ. Καραμπέρης εκ των βασικών κατηγορουμένων για τα κυκλώματα εκβίασης και τοκογλυφίας που εξαρθρώθηκε στη Θεσσαλονίκη, διαψεύδει τα όσα εμφανίζεται να έχει μεταφέρει πρόσωπο του στενού του περιβάλλοντος σε δημοσίευμα του «Βήματος της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο διαθέτει βίντεο, που, αν δημοσιοποιήσει, θα προκληθεί θόρυβος σε όλη τη Βουλή.

Υποστηρίζει δε πως τέτοιες πληροφορίες δημοσιεύονται με σκοπό να επιβαρύνουν τη θέση του, ενώ επιχειρεί να χαρακτηρίσει ως «πολιτική» τη δίωξή του, ισχυριζόμενος πως η υπόθεση αποκαλύφτηκε επειδή ενεπλάκη στην πολιτική ως υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Ημαθίας με το συνδυασμό του ΛΑ.Ο.Σ. στην Κεντρική Μακεδονία.

«Δηλώνω κατηγορηματικά ότι ποτέ δεν έκανα καμία τέτοια δήλωση -εκμυστήρευση- γνωστοποίηση σε κανέναν, ούτε κατείχα ή κατέχω κανένα γραπτό ή ηλεκτρονικό αρχείο που να αφορά οιοδήποτε πρόσωπο, ούτε ποτέ κατέγραψα οιαδήποτε συνομιλία μου με τα ανωτέρω πρόσωπα», υποστηρίζει ο 58χρονος και κάνει λόγο για «πολιτική ψιθυριστών, ανώνυμων πηγών και άλλων κουκουλοφόρων, που θέλουν να επιβαρύνουν τη θέση μου».

Τα παραπάνω αναμένεται να ισχυριστεί και ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων Β. Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ., κατά την ανωμοτί κατάθεση που θα κληθεί να δώσει, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε η εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, με αφορμή το σχετικό δημοσίευμα για τα βίντεο.
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαψεύδει τα περί βίντεο ο Καραμπέρης"

Επιστολή κοινωνικών εταίρων στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Κοινή επιστολή που συνυπογράφεται από ΓΣΕΕ, ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ στην οποία αποτυπώνονται τα αποτελέσματα του διαλόγου μετά και τη συνάντηση της Πέμπτης,έστειλαν οι κοινωνικοί εταίροι στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων.

Η επιστολή

«Αθήνα, 3 Φεβρουαρίου 2012
Προς τον
Πρόεδρο της Κυβέρνησης
κ. Λ. Παπαδήμο

Κύριε Πρόεδρε,

Η ελληνική κυβέρνηση – μεταφέροντας και τη θέση της Τρόϊκα – ζήτησε από τους κεντρικούς κοινωνικούς διαπραγματευτές – κοινωνικούς εταίρους να συζητήσουν και να αποφασίσουν για ζητήματα που αφορούν στο μισθολογικό κόστος (13ος και 14ος μισθός, κατώτατος μισθός της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας, «πάγωμα» αυξήσεων και ωριμάνσεων) και στο μη μισθολογικό κόστος (ασφαλιστικές και άλλες εισφορές, κρατική παρέμβαση και επιπτώσεις της στην διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα).

Κεντρικό επιχείρημα για τις αιτούμενες παρεμβάσεις μείωσης των μισθών στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας ήταν η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, επιχειρήσεων και οικονομίας, καθώς και η απασχόληση η οποία κυριολεκτικά έχει καταρρεύσει ( ανεργία Οκτώβριος 2011 σύμφωνα με την EUROSTAT: 19,2%).

O κοινωνικός διάλογος αποτελεί θεσμό συνεννόησης, αναγνωρισμένο από την Συνθήκη της Ευρωπαϊκής Ένωσης και θα πρέπει και στη χώρα μας να αποτελεί βασικό «εργαλείο» συμφωνιών, με σεβασμό στα αποτελέσματά του.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι :
• οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα της οικονομίας έχουν μειωθεί στα έτη 2010 και 2011 κατά 14,3% μεσοσταθμικά πλέον μειώσεων που απορρέουν από την φορολογία και έκτακτες εισφορές,
• η χώρα γνωρίζει πρωτοφανείς συνθήκες ύφεσης για 4 χρόνια χωρίς να διαφαίνεται ανάκαμψη – έστω και αναιμική- ούτε για το 2012 και το 2013,
• η ανταγωνιστικότητα σε εθνικό επίπεδο επηρεάζεται πολύ περισσότερο - απ’ ότι το μισθολογικό κόστος - από παράγοντες όπως η γραφειοκρατία που εκτρέφει η πολυνομία, ο κρατικός παρεμβατισμός, το φορολογικό σύστημα, η διαφθορά και η αντιεπιχειρηματική νοοτροπία.
• η μείωση μισθών επηρεάζει ευθέως αναλογικά τους πόρους των ασφαλιστικών ταμείων,
• η αφαίρεση και άλλων πόρων από τη ζήτηση πέραν της κοινωνικής συνοχής επηρεάζει ευθέως υφεσιακά την οικονομία με ενδεχόμενο απρόβλεπτων κοινωνικών εντάσεων και συγκρούσεων,
• στις επιχειρήσεις παρατηρείται αυξανόμενη πίεση που επηρεάζει τη βιωσιμότητά τους λόγω των εκτάκτων φορολογικών επιβαρύνσεων, της αύξησης κόστους των πρώτων υλών και της ενέργειας, την έλλειψη ρευστότητας κλπ.

Οι Οργανώσεις εργοδοτών (ΣΕΒ, ΓΣΕΒΕΕ, ΕΣΕΕ) και εργαζομένων (ΓΣΕΕ) συμφώνησαν ότι πρέπει:

– Να διατηρηθούν τα προβλεπόμενα στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση για τους κατώτατους μισθούς, το 13ο και 14ο μισθό.

– Στα ζητήματα μη μισθολογικού κόστους και στη διαρθρωτική ανταγωνιστικότητα να ξεκινήσει τώρα τριμερής διάλογος (Κυβέρνηση – Εργοδοτικοί και Εργατικοί Φορείς) και το αποτέλεσμά του να νομοθετηθεί. Ο διάλογος αυτός πρέπει να περιλαμβάνει μείωση ασφαλιστικών εισφορών με αναζήτηση ισοδυνάμων αποτελεσμάτων αποδεκτών από τους κοινωνικούς εταίρους και αναζήτηση λύσεων στα κυρίαρχα θέματα της ανταγωνιστικότητας, όπως απλό και σταθερό φορολογικό σύστημα, απλοποίηση των διαδικασιών αδειοδότησης και λειτουργίας των επιχειρήσεων, χρήσεις γης, υγιείς κανόνες και συνθήκες ανταγωνισμού, ηλεκτρονική βάση σύζευξης προσφοράς – ζήτησης στην αγορά εργασίας και άλλα.

Ουσιαστικό θέμα στο πεδίο της συλλογικής αυτονομίας και των διαπραγματεύσεων παραμένει η διατήρηση του πλαισίου μετενέργειας των συλλογικών συμβάσεων.

Η εργατική πλευρά (ΓΣΕΕ) δεν συμφώνησε στην πρόταση των εργοδοτικών οργανώσεων, σύμφωνα με την οποία ζητείται να μην υπάρχει καμία αυξητική μεταβολή των αμοιβών στον ιδιωτικό τομέα για το 2012 και το 2013.

Στο προσεχές διάστημα και στο πλαίσιο του προβλεπόμενου από την ΕΓΣΣΕ 2008 – 2010 Μόνιμου Βήματος Διαλόγου οι κοινωνικοί εταίροι θα διαπραγματευτούν ευρύτερα ζητήματα, λαμβάνοντας υπόψη τους και την πρόταση – πρόσκληση του Διεθνούς Γραφείου Εργασίας, ώστε να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα προβλήματα που διαμορφώνει η νέα πραγματικότητα.

Η παρούσα αποστέλλεται και στους Αρχηγούς των Κομμάτων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.»
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή κοινωνικών εταίρων στον πρωθυπουργό και τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων."

Απορρίφθηκε το αίτημα για γερμανικές αποζημιώσεις

Απορρίφθηκε από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης, το αίτημα για γερμανικές αποζημιώσεις, για την τραγωδία του Διστόμου.

Η απόφαση από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης που αφορά την προσφυγή της Γερμανίας εναντίον της Ιταλίας, η οποία σχετίζεται με την υπόθεση των θυμάτων στο Δίστομο, ανακοινώθηκε λίγο μετά τις 12.00 το μεσημέρι της Παρασκευής, και είναι υπέρ της Γερμανίας.

Όπως τονίζει στο ΑΠΕ, ο γραμματέας της Πανελλήνιας Ένωσης Θυμάτων Γερμανικής Κατοχής δικηγόρος Μιλτιάδης Σφουντούρης, «η απόφαση του Δικαστηρίου είναι αρνητική σε όλα της τα σημεία. Υπάρχει ένας δικονομικός κανόνας ότι τα εγκλήματα έγιναν, τα δικαιώματα υπάρχουν, αλλά θα πρέπει να τα διεκδικήσουν κράτη. Δηλαδή διάδικοι και διεκδικητές πρέπει να είναι μόνο κράτη».

Επισημαίνει δε ότι αυτό που πρέπει να γίνει τώρα είναι πιεστούν τα κράτη και να καταθέσουν προσφυγές, ώστε να διεκδικήσουν τις αποζημιώσεις από την Γερμανία για τις θηριωδίες που έγιναν κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής.

Το θετικό για την ελληνική πλευρά, υπογραμμίζει ο κ. Σφουντούρης είναι η κίνηση των 28 βουλευτών, που υπέβαλαν αίτημα προκειμένου να συζητηθεί στην Βουλή το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων. Η πρωτοβουλία ανήκει στον ανεξάρτητο βουλευτή Π. Κουρουμπλή και συνυπογράφεται από βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Ένα άλλο σημείο, σύμφωνα με τον κ. Σφουντούρη, είναι αυτό που αφορά τα θύματα στο Δίστομο, και το οποίο θα πρέπει να εξεταστεί, καθώς, όπως επισημαίνει, «είναι άλλο να μην μπορείς να βρεις το δικαστή που θα δικάσει την υπόθεσή σου και άλλο να μην εφαρμόζεται μία δικαστική απόφαση».

Άμεσες ήταν και οι αντιδράσεις των κομμάτων για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστήριου. «Η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου της Χάγης -η οποία να σημειωθεί δεν αφορά στην ουσία της υπόθεσης των πολεμικών αποζημιώσεων- δεν συμβαδίζει ούτε με τις Ευρωπαϊκές Αξίες και, βέβαια, ούτε με το αίσθημα δικαίου του Ελληνικού λαού και γενικότερα των λαών της Γηραιάς Ηπείρου. Επ' ουδενί δεν θα πρέπει να θεωρηθεί ότι το θέμα των πολεμικών αποζημιώσεων έχει λήξει», τόνισε ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης.

Ερωτηθείς σχετικά με την απόφαση του δικαστηρίου ο κ. Περράκης δήλωσε: «Η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου είναι σαφώς σε μία συντηρητική γραμμή με μία εξαιρετικά στενή ερμηνεία του ισχύοντος Διεθνούς Δικαίου, ιδίως του εθιμικού Διεθνούς Δικαίου, με την έννοια ότι δεν διαπίστωσε καμία μετακίνηση πρακτικής στο θέμα της ετεροδικίας των κρατών, όταν μάλιστα τίθεται ζήτημα από την πλευρά ιδιωτών, οι οποίοι με αγωγές τους επικαλούμενοι παραβιάσεις σοβαρές, ανθρωπιστικού δικαίου και δικαιωμάτων του ανθρώπου, σε διάρκεια ένοπλων συρράξεων, κατοχής κ.λπ., ζητούν επανόρθωση. Είναι ένας δρόμος που ακολουθήσαμε και στην Ελλάδα, είναι ένας δρόμος που είναι η καινούργια, αν θέλετε, αντίληψη, πέρα από την κλασική παραδοσιακή, της διακρατικής συνεννόησης προκειμένου να υπάρξουν επανορθώσεις».

«Το Δικαστήριο», όπως εξήγησε ο καθηγητής Διεθνών Σχέσεων «θεώρησε ότι η Ιταλία με τις δικαστικές αποφάσεις που έχει εκδώσει, αποδεχόμενη τα αιτήματα ιδιωτών, παραβίασε τις διεθνείς υποχρεώσεις συμπεριλαμβανομένων και των αποφάσεων εκτέλεσης των δικών μας Δικαστηρίων, του Πρωτοδικείου Λειβαδιάς και του Αρείου Πάγου σχετικά με την υπόθεση σφαγής του Διστόμου, καθώς επίσης και για την κατάσχεση της βίλας Vigoni. Αυτή είναι η μία, πρώτη ανάγνωση που μπορεί να κάνει κανείς και σε αυτό το σημείο δεν μπορώ να πω ότι είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος από την πλειοψηφία του Δικαστηρίου, αφού υπάρχουν και τρεις Δικαστές, οι οποίοι ακολουθούν άλλη κατεύθυνση, βλέπουν διαφορετικά τη θέση του ατόμου σήμερα στο διεθνές γίγνεσθαι και μάλιστα μπροστά στην κρατική κυριαρχία, η οποία προσπαθεί να κρύψει τα εγκλήματα τα φοβερά τα οποία κάνει το κράτος».

«Από την άλλη πλευρά, το Δικαστήριο», σύμφωνα με τον κ. Περράκη, «ξεκαθάρισε ότι θα πρέπει η Ιταλία και η Γερμανία, άρα το επεκτείνουμε τώρα αυτό γιατί αυτό ενδιαφέρει κι εμάς, θα πρέπει να προχωρήσουν σε συνομιλίες προκειμένου να διευκρινιστεί τι ακριβώς μέλλει γενέσθαι με τα ζητήματα των επανορθώσεων. Δηλαδή το Δικαστήριο θέλει να επαναφέρει σε διακρατικό επίπεδο συνεννόησης το θέμα των επανορθώσεων. Άρα λοιπόν η συνέπεια αυτής της απόφασης είναι ότι έστω και αν είναι λυπηρό το γεγονός ότι οι Δικαστές δεν διαπιστώνουν εξέλιξη του Διεθνούς Δικαίου, το θεωρούν σαν να είναι κάτι παγωμένο, ενώ δε νομίζω ότι τα πράγματα είναι έτσι, αλλά εν πάση περιπτώσει είναι σοφότεροι να ξέρουν αυτοί».

«Σε κάθε περίπτωση», καταλήγει ο καθηγητής «δείχνει ότι ο αγώνας για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων συνεχίζεται και σημαίνει ότι το κράτος, δηλαδή και η Ελληνική Δημοκρατία, θα πρέπει πια αυτή να προχωρήσει στην διεκδίκηση με τυπικό τρόπο. Δηλαδή να ξαναπιάσει τη σκυτάλη από εκείνη την περίφημη ρηματική διακοίνωση του 1995, η οποία έμεινε αναπάντητη και επί πολλές δεκαετίες μετά, βέβαια αυτό είναι μία απόφαση πολιτική, δεν ανήκει σε μένα, λέω την προσωπική μου άποψη αυτή τη στιγμή, προκειμένου να διεκδικήσουμε τις επανορθώσεις για όλα τα ολοκαυτώματα που γίνανε στην Ελλάδα, καθώς επίσης, αυτοτελές ζήτημα είναι αυτό, το θέμα του αναγκαστικού δανείου του 1942-1943. Ξέρετε, ο αγώνας για την δικαίωση είναι μακρύς και δυστυχώς ο Β' Παγκόσμιος Πόλεμος δεν λέει ακόμα να κλείσει, πόσο μάλιστα όταν βγαίνουν και τέτοιες αποφάσεις».

Υπέρ της Γερμανίας η απόφαση

Η Ιταλία παρέβη τις υποχρεώσεις της απέναντι στη Γερμανία επιτρέποντας τη διεξαγωγή δικαστικών διαδικασιών, με αντικείμενο την καταβολή αποζημιώσεων από το Βερολίνο προς τα θύματα ναζιστικών εγκλημάτων, αναφέρεται στην απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης.

"Το Δικαστήριο θεωρεί ότι η άρνηση των ιταλικών δικαστηρίων να αναγνωρίσουν την ετεροδικία συνιστά παράβαση των υποχρεώσεών τους απέναντι στο γερμανικό κράτος", ανακοίνωσε ο δικαστής Χισάσι Οουάντα, κατά την ανάγνωση της απόφασης σε δημόσια συνεδρίαση στο Μέγαρο της Ειρήνης στη Χάγη.

Αντιμέτωπη εδώ και πολλά χρόνια με αυξανόμενο αριθμό προσφυγών στα ιταλικά δικαστήρια από οικογένειες θυμάτων των ναζιστικών εγκλημάτων, η Γερμανία προσέφυγε στις 23 Δεκεμβρίου 2008 στο ανώτατο δικαστικό όργανο των Ηνωμένων Εθνών.

Τις αγωγές ενώπιον των ιταλικών δικαστηρίων είχαν καταθέσει οι οικογένειες θυμάτων των σφαγών αμάχων και οι κληρονόμοι Ιταλών που είχαν μεταφερθεί στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης, ανάμεσα στον Σεπτέμβριο 1943 και τον Μάιο 1945, όταν η Ιταλία τελούσε υπό γερμανική κατοχή και πριν από την προσχώρησή της στις συμμαχικές δυνάμεις.

Τα ιταλικά δικαστήρια ενέκριναν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων του γερμανικού δημοσίου για την αποζημίωση των οικογενειών των θυμάτων του ναζισμού. Το 2008, το εφετείο της Φλωρεντίας επικύρωσε απόφαση ελληνικού δικαστηρίου του 1997, η οποία καταδικάζει το γερμανικό κράτος να αποζημιώσει τις οικογένειες 218 θυμάτων της σφαγής του Διστόμου, στις 10 Ιουνίου 1944.

Σύμφωνα με το Βερολίνο, η Ιταλία, παραβίασε την αρχή της ετεροδικίας που της αναγνωρίζει το Διεθνές Δίκαιο. Η Ιταλία από την πλευρά της προέβαλε το επιχείρημα ότι η "άρνηση ασυλίας" μπορεί να δικαιολογηθεί σε ορισμένες εξαιρετικές περιπτώσεις, όπως της κατάφωρης παραβίασης του ανθρωπιστικού δικαίου.

Την άποψη ότι «ο αγώνας για τη διεκδίκηση των γερμανικών επανορθώσεων συνεχίζεται» και πως το ελληνικό κράτος «θα πρέπει να προχωρήσει στη διεκδίκηση», εκφράζει ο καθηγητής Στέλιος Περράκης, ο οποίος εκπροσώπησε την Ελλάδα.

Ικανοποιημένος ο Βεστερβέλε

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης εξέφρασε από πλευράς του ο υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Γκουίντο Βεστερβέλε. Ο κ. Βεστερβέλε σημείωσε ότι «είναι καλό και ωφελεί όλους ότι δεν υπάρχει πλέον νομική αβεβαιότητα», ενώ διαβεβαίωσε ότι «η γερμανική προσφυγή δεν στρεφόταν εναντίον των θυμάτων του Ναζισμού, των οποίων η οδύνη δεν αμφισβητείται, όπως δεν αμφισβητείται και η γερμανική ευθύνη».

Απαντώντας εμμέσως στη δήλωση του προέδρου του δικαστηρίου Χισάσι Οουάντα, ο οποίος εξέφρασε την έκπληξη και τη λύπη του για το γεγονός ότι η γερμανική κυβέρνηση αρνείται τις αποζημιώσεις και κάλεσε τις δύο πλευρές να διευθετήσουν το θέμα σε διμερείς διαπραγματεύσεις, o κ. Βεστερβέλε τόνισε ότι «πέρα από νομικές υποχρεώσεις, θα συνεχίσουμε να επανορθώνουμε», και πρόσθεσε ότι η χώρα του θα αντιμετωπίσει όλα τα ερωτήματα για την υλοποίηση της απόφασης «με τους Ιταλούς φίλους μας, ως εταίροι και στο πνεύμα των στενών διμερών σχέσεων εμπιστοσύνης».

Ως «μεγάλη οπισθοδρόμηση για την διεθνή προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων», περιέγραψε την απόφαση η οργάνωση της Διεθνούς Αμνηστίας, επισημαίνοντας ότι «η ετεροδικία τίθεται υπεράνω των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».

Η Ιταλία σέβεται την απόφαση της Χάγης

Η Ιταλία «σέβεται» την απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης, το οποίο δικαίωσε τη Γερμανία σχετικά με τις πολεμικές αποζημιώσεις, έστω και αν δεν συμπίπτει με τις ιταλικές θέσεις, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών, Τζούλιο Τέρτσι.

Στις δηλώσεις του για την απόφαση που εκδόθηκε σήμερα από το Διεθνές Δικαστήριο της Χάγης και ορίζει ότι η Ιταλία –όπως και οι οικογένειες των θυμάτων του Διστόμου- δεν δικαιούται καμία αποζημίωση για τις σφαγές πολιτών της από δυνάμεις του Τρίτου Ράιχ, ο Ιταλός υπουργός ανέφερε:

«Έστω και αν η απόφαση δεν συμπίπτει με τις θέσεις μας, θεωρούμε ότι προσφέρει μια χρήσιμη συμβολή που θα οδηγήσει προς μια συνολική διευθέτηση, ιδίως υπό το φως της αναφοράς του Δικαστηρίου στη σημασία των διαπραγματεύσεων ανάμεσα στις δυο πλευρές για να εξευρεθεί μια λύση».

Ο κ. Τέρτσι προσέθεσε πως «η Ιταλία εννοεί να συνεχίσει, όπως έκανε ως τώρα, να αντιμετωπίζει μαζί με τη Γερμανία όλες τις διαστάσεις των προβλημάτων που απορρέουν από τα οδυνηρά συμβάντα του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου σε μια προοπτική διαλόγου και προστασίας των αιτημάτων δικαιοσύνης των θυμάτων και των οικογενειών τους».

Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίφθηκε το αίτημα για γερμανικές αποζημιώσεις"

Τράπεζα αφαίρεσε χρήματα από λογαριασμό 7χρονης για δόση πιστωτικής κάρτας της μητέρας

Τράπεζα αφαίρεσε από λογαριασμό βιβλιαρίου ανήλικου στον οποίο ήταν συνδικαιούχοι οι γονείς του το ποσό των 99,94 ευρώ προκειμένου να πληρωθεί δόση πιστωτικής κάρτας που είναι στο όνομα της μητέρας.

Το πρωτοφανές περιστατικό που αφορά σε ενέργεια γνωστής τράπεζας καταγγέλλει μέσω της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης η μητέρα της ανήλικης, που παράλληλα αναρωτιέται αν οι τράπεζες μπορούν να κάνουν και κάτι ανάλογο σε λογαριασμό της μητέρας της στον οποίο είναι συνδικαιούχος.

Εξαιτίας δε του συγκεκριμένου περιστατικού η Ένωση εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρει τα εξής:

"Με αφορμή την παραπάνω καταγγελία μέσω email , προς την ΄Ενωση Προστασίας Καταναλωτών Κρήτης.¨μέλους της , μητέρας ανηλίκου κοριτσιού, που βρίσκεται ένα βήμα πριν την κατάθεση αίτησης στο Ειρηνοδικείο, κάνοντας χρήση του Ν.3869/2010 (υπερχρεωμένα νοικοκυριά), η ΄Ενωση στεκόμενη δίπλα στην αγωνία, στην ανέχεια, αλλά και στην συνδρομή, προς τους δανειολήπτες που αιτούν την στήριξη της, και για την απεμπλοκή τους από τον "βραχνά" της πίεσης των Τραπεζών και των συνεργατών αυτών (εισπρακτικές) απευθύνει " κραυγή αγωνίας " για λογαριασμό των καταναλωτών, στις Τράπεζες που λειτουργούν με παρόμοιες πρακτικές, λέγοντας τους ,

Κύριοι, η κοινωνία αιτεί και απαιτεί σεβασμό, δεν είναι δυνατόν να τα ισοπεδώνουμε όλα. Πάντα το νόμιμο δεν είναι ¨και ηθικό.Και πόσο μάλιστα όταν δεν είναι νόμιμο. Δεν νομίζουμε ότι κανένας από μας , σας εξουσιοδότησε, να μπαίνετε στον "κουμπαρά" του παιδιού μας που διατηρεί μέσω λογαριασμού στην Τράπεζα σας, και να του "αρπάξετε" την οικονομία του...των π.χ 99,94 Ευρώ;

Αλλά απευθυνόμενη και στους καταναλωτές λέμε: Αγαπητοί φίλοι, η ΄Ενωση μας, καθημερινά δέχεται καταγγελίες δανειοληπτών, ανέργων δανειοληπτών, για απαράδεκτες πρακτικές των Τραπεζών μέσω των λογαριασμών σας, ιδιαίτερα την αφαίρεση του ποσού της ανεργίας που μπαίνει στους λογαριασμούς σας κατ εντολή του Ο.Α.Ε.Δ, με στέρηση στους δικαιούχους την ουσιαστική πρόσβαση σε αγαθά επιβίωσης.

Επειδή ζούμε σε καιρούς ανεξέλεγκτης επιθετικότητας εκ μέρους των δανειστών μας Τραπεζών, βιώνουμε καθημερινά τραγικές καταστάσεις και επειδή γι αυτούς δεν μετράνε οι άυλες αξίες παρά μόνο η εύρεση και η εξεύρεση τρόπων και μηχανισμών πίεσης αντιμετωπίζοντας μας ως έσοδο του Ταμείου τους ,εμείς τους απαντάμε ως ΄Ενωση ότι διαθέτουμε τα δικά μας όπλα, της νομιμότητας της ηθικής και της αξιοπρέπειας, γι αυτό επικοινωνήστε όσοι είστε άνεργοι επιδοματούχοι του Ο.Α.Ε.Δ, προσωπικά με την ΄Ενωση στην Διεύθυνση της έδρας της (Πλατ.1866 αρ.2 ):για Συμβουλευτική Υποστήριξη, πριν βρεθείτε με άδειο τον λογαριασμό που σας κατατίθεται το επίδομα ανεργίας."

http://enosikatanaloton.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα » "Τράπεζα αφαίρεσε χρήματα από λογαριασμό 7χρονης για δόση πιστωτικής κάρτας της μητέρας"

Προσοχή στα σκευάσματα 'Slimex' και 'Green Coffee 800'

Ο ΕΟΦ ανακοινώνει ότι τα προϊόντα 'Slimex' και 'Green Coffee 800', που προωθούνται για απώλεια βάρους, περιέχουν τη φαρμακολογικά δραστική ουσία σιβουτραμίνη και την ανάλογή της BTS 54 505, χωρίς σχετική αναφορά στην επισήμανσή τους, όπως προέκυψε από ενημέρωση των αρμόδιων αρχών της Δανίας.

Η σιβουτραμίνη αποσύρθηκε των Ιανουάριο του 2010 από τις ευρωπαϊκές χώρες λόγω αρνητικού προφίλ ασφάλειας.

Εφιστάται η προσοχή των καταναλωτών, ώστε σε περίπτωση που έρθει στην κατοχή τους προϊόν με τα ανωτέρω χαρακτηριστικά, να μην το χρησιμοποιήσουν και να ενημερώσουν άμεσα τον ΕΟΦ.

Επισημαίνεται ότι η αγορά προϊόντων αρμοδιότητας ΕΟΦ από μη εγκεκριμένες πηγές, όπως είναι το διαδίκτυο, μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την υγεία του καταναλωτή.

iatronet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή στα σκευάσματα 'Slimex' και 'Green Coffee 800'"

"Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα στη χώρα σας, τη Δημοκρατία!"

Χτύπημα από τους Anonymous με πολιτικά μηνύματα

Πραγματικά άφωνοι έμειναν όσοι έτυχε να μπουν νωρίς το πρωί της Παρασκευής στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης, καθώς αντί για τη συνηθισμένη εικόνα της σελίδας, εμφανίστηκε ένα μαύρο φόντο, με μήνυμα των Anonymous!

Η ιστοσελίδα είχε δεχτεί "επίθεση" από τους χάκερ της ομάδας!

«Αυτό που συμβαίνει τώρα στη χώρα σας είναι απαράδεκτο. Ανεβήκατε στην εξουσία για να εκφράσετε τις επιθυμίες και του λαού σας και έχετε αποτύχει απαξιωτικά» αναφέρουν χαρακτηριστικά.

«Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα της χώρας σας που είναι η δημοκρατία. Οι ίδιοι σας οι πολίτες σας μισούν εσείς τους κοιτάτε χωρίς να κάνετε τίποτα για να το αποτρέψετε. Μπήκατε στο ΔΝΤ, χωρίς την έγκριση του λαού σας. Βάλατε τη δικτατορία στους ώμους τους».

«Η αστυνομία εκμεταλλεύεται τη δύναμή της και επιτίθεται σε διαδηλωτές στο όνομα της δικαιοσύνης».

«Αγνοήσατε τις προειδοποιήσεις μας αλλά τώρα εμείς έχουμε τον έλεγχο», λέει κλείνοντας. «Είμαστε οι Ανώνυμοι.... Δεν συγχωρούμε, δεν ξεχνάμε... έπρεπε να μας περιμένετε», κλείνει.


Πρόκειται για το πρώτο επίσημο χτύπημα της οργάνωσης στην Ελλάδα.

Οι κυβερνοπειρατές κατηγορούν την Ελλάδα για την ψήφιση του ACTA, νόμου του οποίου όπως υποστηρίζουν οι Anonymous, ενώ υποτίθεται έχει στόχο την «πλαστογραφία» προϊόντων (εμπορικών, CD κ.λπ.), στην πραγματικότητα καλύπτει και δημιουργεί ένα ενιαίο πλαίσιο παγκόσμιας προστασίας και εφαρμογής για θέματα πνευματικής ιδιοκτησίας -από τα μουσικά πνευματικά δικαιώματα μέχρι τα γενόσημα φάρμακα.

Στην επίθεσή τους στην ιστοσελίδα του υπουργείου Δικαιοσύνης προειδοποιούν ότι θα υπάρξει και συνέχεια, «φωτογραφίζοντας» νέα χτυπήματα σε κρατικά sites και δημόσια ΜΜΕ.



protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Σκοτώσατε το πιο ιερό πράγμα στη χώρα σας, τη Δημοκρατία!""

Πανδικαστική συγκέντρωση τη Δευτέρα με διακοπή των δικών

Aπό τις 11 έως τις 2 μ.μ.

Πανδικαστική συγκέντρωση στο Εφετείο της Αθήνας και διακοπή των συνεδριάσεων των δικαστηρίων από 11.00 έως 14:00 έχουν προγραμματίσει για την ερχόμενη Δευτέρα οι δικαστικές ενώσεις. Ανάλογες συγκεντρώσεις θα πραγματοποιηθούν και στις υπόλοιπες δικαστικές περιφέρειες της χώρας.

Σε ανακοίνωσή τους τα διοικητικά συμβούλια των δικαστικών ενώσεων επισημαίνουν ότι οι πανδικαστικές συγκεντρώσεις της ερχόμενης Δευτέρας αποτελούν συνέχεια των προηγούμενων κινητοποιήσεων των δικαστικών λειτουργών και σκοπό έχουν να υπενθυμίσουν στην κυβέρνηση «αυτά που σε κάθε ευνομούμενη πολιτεία θεωρούνται αυτονόητα».

Οτι δηλαδή «ο θεσμικός ρόλος των τριών λειτουργιών του κράτους πρέπει να αντιμετωπίζεται ισότιμα και ισόρροπα, η συνταγματικά κατοχυρωμένη προσωπική και λειτουργική ανεξαρτησία των δικαστικών λειτουργών πρέπει να εξασφαλίζεται από την ελληνική πολιτεία με τις αποφάσεις της σε όλα τα επίπεδα και το πλαίσιο λειτουργίας των άμεσων οργάνων του κράτους δεν μπορεί να είναι αντικείμενο περιστασιακών και εξωθεσμικών διαδικασιών ή διαβουλεύσεων».

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πανδικαστική συγκέντρωση τη Δευτέρα με διακοπή των δικών"

Αίτημα 28 βουλευτών για τις γερμανικές αποζημιώσεις

Με πρωτοβουλία του ανεξάρτητου βουλευτή κ. Π. Κουρουμπλή ανακινήθηκε το ζήτημα των Γερμανικών Επανορθώσεων

ΠαΣοΚ, ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ και ανεξάρτητοι υπογράφουν το σχετικό αίτημα

Διακομματικό (πλην ΚΚΕ και ΛΑΟΣ) αίτημα υπέβαλλαν 28 βουλευτές προκειμένου να συζητηθεί στην Βουλή το θέμα της διεκδίκησης των γερμανικών αποζημιώσεων. Η πρωτοβουλία ανήκει στον ανεξάρτητο βουλευτή κ. Π. Κουρουμπλή και συνυπογράφεται τόσο από βουλευτές του ΠαΣοΚ, όσο και της ΝΔ (μεταξύ των οποίων ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού του κόμματος κ. Μ. Χαρακόπουλος και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος κ. Κ. Μαρκόπουλος), καθώς και του ΣΥΡΙΖΑ (συμπεριλαμβανομένου του προέδρου της Κ.Ο. κ. Αλ. Τσίπρα) και της Δημοκρατικής Αριστεράς.

Συγκεκριμένα, προτείνουν στους προέδρους των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων, Εθνικής Άμυνας και Δημόσιας Διοίκησης να φέρουν προς συζήτηση το ζήτημα του γερμανικού κατοχικού δανείου, των γερμανικών επανορθώσεων για τις υποδομές που επλήγησαν κατά την ναζιστική κατοχή και των αποζημιώσεων που αφορούν στα θύματα των θηριωδιών των γερμανών κατακτητών και στους ελληνικούς θησαυρούς.

Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά σχετικά με την πρωτοβουλία τους, «είναι η πρώτη φορά από την απελευθέρωση της χώρας από τις κατοχικές δυνάμεις που επιδιώκεται να οργανωθεί - με την παρουσία της πολιτικής ηγεσίας των υπουργείων Εξωτερικών, Οικονομικών, Δικαιοσύνης και Εθνικής Άμυνας, καθώς και εκπροσώπων του Εθνικού Συμβουλίου για τη Διεκδίκηση των Γερμανικών Οφειλών- συζήτηση για τη διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων». Και τονίζουν: «Η προσπάθεια αυτή στοχεύει στο να πάρει θέση το ελληνικό κοινοβούλιο επάνω σε αυτό το κρίσιμο εθνικό ζήτημα».

Μάλιστα θεωρούν επιτακτική την ανάληψη των ανάλογων πρωτοβουλιών και ενεργειών προς το γερμανικό κοινοβούλιο και κάθε σχετικό ευρωπαϊκό θεσμό, όπως το ευρωκοινοβούλιο, «προκειμένου η Γερμανία να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις τις που παράγονται από το Διεθνές Δίκαιο απέναντι στην Ελλάδα».

Οι βουλευτές που υπογράφουν το εν λόγω κείμενο, είναι: Π. Κουρουμπλής (ανεξάρτητος), Αλ. Τσίπρας (πρόεδρος Κ.Ο. ΣΥΡΙΖΑ), Π. Αντωνακόπουλος, (ΠαΣοΚ), Ι. Βαλυράκης (ΠαΣοΚ), Λ. Γρηγοράκος (ΠαΣοΚ), Θ. Δρίτσας (ΣΥΡΙΖΑ), Ηλ. Θεοδωρίδης (ΠαΣοΚ), Εύα Καϊλή (ΠαΣοΚ), Π. Καμμένος (ανεξάρτητος), Κ. Καραγκούνης (ΝΔ), Δ. Καρύδης (ΠαΣοΚ), Π. Λαφαζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Κ. Μαρκόπουλος (ΝΔ), Β. Μουλόπουλος (ΣΥΡΙΖΑ), Άννα Νταλάρα (ΠαΣοΚ), Β. Οικονόμου (Ανεξάρτητοι), Δ. Παπαδημούλης (ΣΥΡΙΖΑ), Αθ. Παπαδόπουλος (ΠαΣοΚ), Ευ. Παπαχρήστος (ανεξάρτητος), Δ. Παπουτσής (ΠαΣοΚ), Σοφία Σακοράφα (ανεξάρτητη), Μαρία Σκραφνάκη (ΠαΣοΚ), Π. Στασινός (ΠαΣοΚ), Κ. Τζαβάρας (ΝΔ), Β. Τόγιας (ΠαΣοΚ), Βασιλική Τσόνογλου (ΠαΣοΚ), Ν. Τσούκαλης (ανεξάρτητος -Δημοκρατική Αριστερά) και Μ. Χαρακόπουλος (ΝΔ).

Ολόκληρη η επιστολή των 28 βουλευτών:
«Αξιότιμοι κύριοι Πρόεδροι,
Με τη Συνδιάσκεψη της Ρώμης το 1942, οι Γερμανοί και οι Ιταλοί αυθαίρετα αποφάσισαν ότι η Ελλάδα όφειλε να δανείζει τις δύο χώρες τόσο με σκοπό τη συντήρηση των στρατευμάτων τους, όσο και με επιπλέον ποσά για άλλους σκοπούς. Με αυτόν τον τρόπο η Ελλάδα δάνεισε τις χώρες που την είχαν ουσιαστικά υποδουλώσει. Η χώρα μας από δανειζόμενος μετατράπηκε σε δανειστή την χειρότερη περίοδο της ιστορίας της.
Ενώ, όμως, η Ιταλία αποπλήρωσε το δάνειό της προς την Ελλάδα και ο Χίτλερ είχε ξεκινήσει τις διαδικασίες αποπληρωμής του αντίστοιχου γερμανικού δανείου, οι ενέργειες αυτές σταμάτησαν. Η Γερμανία σήμερα οφείλει στη χώρα μας περίπου 54 δις ευρώ (χωρίς τους τόκους) προκειμένου να αποπληρώσει το δάνειο το οποίο μας επέβαλε.
Η καταστροφή, υλική και ανθρώπινη, που προκάλεσε η Γερμανία στην Ελλάδα, ήταν απαράμιλλης σκληρότητας. Εκτός από το αναγκαστικό δάνειο, η Γερμανία χρωστάει στην Ελλάδα τόσο τις επανορθώσεις που σχετίζονται με την, κατά τη διάρκεια της κατοχής, καταστροφή της ελληνικής οικονομίας, όσο και με τις αποζημιώσεις που συνδέονται με τους αρχαιολογικούς θησαυρούς και τα πολιτιστικά αγαθά που έκλεψαν ή λεηλάτησαν οι Γερμανοί. Το ποσό για την καταστροφή των υποδομών της ελληνικής οικονομίας που μας οφείλει η Γερμανία ανέρχεται στα 108 δις ευρώ (χωρίς τους τόκους).
Σημειωτέον δε ότι η Γερμανία έχει αποπληρώσει όλες τις χώρες τις οποίες κατέκτησε και πολέμησε, στη βάση των επανορθώσεων που όρισε η διασυμμαχική επιτροπή των Παρισίων το 1946, πλην της Ελλάδας. Η αδικία είναι προφανής.
Σήμερα αθροίζονται, το λιγότερο, 65 ψηφίσματα προς την ελληνική κυβέρνηση, από ποικίλους φορείς, με θέμα τη διεκδίκηση των γερμανικών οφειλών.
Ζητάμε να συζητηθεί το ζήτημα του γερμανικού κατοχικού δανείου, των γερμανικών επανορθώσεων και των αποζημιώσεων που αφορούν τα θύματα και τους ελληνικούς θησαυρούς.
Παρακαλούμε πολύ όπως κληθούν σύμφωνα με το άρθρο 41Α του κανονισμού της Βουλής ενώπιον των τριών συναρμόδιων Επιτροπών:
α) Ο Υπουργός Οικονομικών κ. Ε. Βενιζέλος
β) Ο Υπουργός Εξωτερικών κ. Σ. Δήμας
γ) Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δ. Αβραμόπουλος
δ) Ο Υπουργός Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρώπινων Δικαιωμάτων κ. Μ.Παπαϊωάννου
ε) Εκπρόσωποι των φορέων που ασχολούνται με τα εν λόγω ζητήματα».

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αίτημα 28 βουλευτών για τις γερμανικές αποζημιώσεις"

Απαντητική επιστολή προς τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε.



Κύριε Bernard GALTIER, και Κυρία Μόνικα Κουρτέλλα.

Έλαβα την επιστολή σας σχετικά με τις διελεύσεις μου από την γέφυρα κατά τις οποίες δεν κατέθεσα το ληστρικό σας χαράτσι (13 €) το οποίο επιβάλετε στους ‘Έλληνες συμπολίτες μου και σε μένα για κάθε διέλευση. Δεν κατέβαλα αυτά τα ποσά διότι:

  1. Θεωρώ πως έχω δικαίωμα μετακίνησης σε ολόκληρη τη χώρα ελεύθερα αφού πληρώνω τους φόρους μου στο ελληνικό δημόσιο.
  2. Η γέφυρα κατασκευάστηκε και δόθηκε στην κυκλοφορία το καλοκαίρι του 2004 με ένα κόστος όπου συνέβαλε με τα λεφτά του ο ελληνικός λαός κατά το 50%, άλλο ένα ποσό δόθηκε από την ευρωπαϊκή ένωση, και από την εταιρία σας ένα μικρό ποσό το οποίο και εισπράξατε με το παραπάνω εις διπλούν έως το 2008.
  3. Η παραμονή σας και μόνο έως το τέλος του 2010 θα ήταν αρκετή και για το ανάλογο κέρδος σας.
  4. Το ότι συνεχίζετε με παράνομες μπάρες να εισπράττετε χαράτσι μετά την παρέλευση τόσων ετών οφείλεται στην παράνομη συμφωνία που έχετε υπογράψει με φορείς που σας έκαναν συμβόλαιο έως το 2035, ερήμην του ελληνικού λαού.
  5. Για την παραβίαση σας προς την ελεύθερη διακίνηση μου σας παραπέµπω στο Άρθρο 5 του Συντάγματος, ενδεικτικά:
  6. Καθένας έχει το δικαίωµα να συµµετέχει στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή της χώρας (§1). Η προσωπική ελευθερία είναι απαραβίαστη.
  7. Κανένας δεν καταδιώκεται ή συλλαμβάνεται ούτε φυλακίζεται ούτε µε οποιονδήποτε άλλο τρόπο περιορίζεται, παρά µόνο όταν και όπως ορίζει ο νόµος (§3).
  8. Απαγορεύονται ατοµικά διοικητικά µέτρα που περιορίζουν σε οποιονδήποτε Έλληνα την ελεύθερη µετακίνηση ή εγκατάσταση στη χώρα(§4).
  9. Επικαλείστε τους νόµους 2395/1996 και 3920/2011.
  10. Σας παραπέµπω στο Άρθρο 5 του Συντάγµατος: Ο σεβασµός στο Σύνταγµα και τους νόµους που συµφωνούν µε αυτό και η αφοσίωση στην Πατρίδα και τη ∆ηµοκρατία αποτελούν θεµελιώδη υποχρέωση όλων των Ελλήνων (§2).
  11. Οι νόµοι που επικαλείστε δεν συµφωνούν µε το Σύνταγµα της χώρας. Παραβιάσατε την ελεύθερη ανάπτυξη της προσωπικότητάς µου, καθώς και όλων των υπόλοιπων οδηγών, εγκαθιστώντας µπάρες παραβιάζοντας κατ’επέκταση το Σύνταγµα.
  12. Σύµφωνα µε τα παραπάνω σας παραπέµπω στο Άρθρο 120 του Συντάγµατος: Η τήρηση του Συντάγµατος επαφίεται στον πατριωτισµό των Ελλήνων, που δικαιούνται και υποχρεούνται να αντιστέκονται µε κάθε µέσο εναντίον οποιουδήποτε επιχειρεί να το καταλύσει µε τη βία (§4).

Χωρίς καµία προσωπική εµπάθεια σας συµβουλεύω να ακολουθήσετε τη νόμιμη οδό ώστε να αποφανθεί η ελληνική δικαιοσύνη. Ζητάω εκ των προτέρων και σε περίπτωση που σας δικαιώσουν, την µετατροπή του χρηµατικού ποσού στο ανάλογο χρονικό διάστηµα φυλάκισης. Προτιµώ όταν βγώ να δώσω αυτά τα χρήµατα και όσα ακόµα µπορώ, σε κάποιον απο τους τόσους άστεγους που κυκλοφορούν στην πόλη που ζώ.

Τηγανίτας Σωτήριος. 2/2/2012
kapagriniou.wordpress.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Απαντητική επιστολή προς τη ΓΕΦΥΡΑ Α.Ε."

Ο εισαγγελέας λέει «ναι» στην αποφυλάκιση Εφραίμ

Θετική είναι η εισήγηση του εισαγγελέα Εφετών, Π. Μαντζούνη, στην αίτηση του ηγούμενου της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ για αντικατάσταση της προσωρινής του κράτησης με περιοριστικούς όρους.

Ο εισαγγελέας εισηγείται στην ανακρίτρια της υπόθεσης των ανταλλαγών του Δημοσίου με τη Μονή, να κάνει δεκτή την προσφυγή που υπέβαλε πριν από λίγες μέρες ο αρχιμανδρίτης, επικαλούμενος λόγους υγείας και ισχυριζόμενος ότι είναι αθώος των κακουργηματικών κατηγοριών που τον βαρύνουν.

Υπενθυμίζεται ότι ο αρχιμανδρίτης Εφραίμ κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος στις 23 Δεκεμβρίου με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, που συνεδρίασε για να λύσει τη διαφωνία που είχε προκύψει μεταξύ της ανακρίτριας και του αρμόδιου εισαγγελέα ως προς το θέμα της προφυλάκισής του.

Ο κ. Ματζούνης είχε κρίνει ότι ο Εφραίμ πρέπει να αφεθεί ελεύθερος με την επιβολή των περιοριστικών όρων της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρέωσης εμφάνισης ανά τακτά διαστήματα σε αστυνομικό τμήμα, καθώς και με εγγυοδοσία 200 χιλιάδων ευρώ. Αντίθετα, η κυρία Καλού είχε ταχθεί υπέρ της προσωρινής κράτησής του.

Τον τελικό λόγο για την αποφυλάκιση ή μη του αρχιμανδρίτη έχει πλέον η εφέτης, η οποία πάντως είχε διατυπώσει προς το Συμβούλιο Εφετών την άποψη ότι σε βάρος του ηγουμένου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής, υποστηρίζοντας πως είναι πιθανό να διαπράξει και άλλα αδικήματα.

Σε περίπτωση που η ανακρίτρια απορρίψει το αίτημα του Εφραίμ, ο κατηγορούμενος μπορεί να προσφύγει με νέα αίτησή του στο Συμβούλιο Εφετών.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο εισαγγελέας λέει «ναι» στην αποφυλάκιση Εφραίμ"

Σγουρός: Στείλτε τα λεφτά στις Περιφέρειες κ. Παπαδήμο

Επιστολή προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο απέστειλε ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός σχετικά με το σοβαρό πρόβλημα που έχει δημιουργήσει η βραδυπορία στη μεταφορά πόρων από την κεντρική διοίκηση στην Περιφέρεια, μετά τις αλλαγές αρμοδιοτήτων, όπως προέκυψαν από τη μεταρρύθμιση στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Ο κ. Σγουρός προειδοποιεί ότι «μέχρι να γίνει η μεταφορά των αντίστοιχων πόρων, η Περιφέρεια Αττικής δεν πρόκειται να ασκήσει καμία από τις αρμοδιότητες αυτές».

Όπως σημειώνει ο κ. Σγουρός στην επιστολή, αναφερόμενος στο πρόβλημα που έχει ανακύψει από τη μη μεταφορά πόρων από το υπουργείο Μεταφορών, στην Περιφέρεια έχουν θεσμικά μεταφερθεί οι διευθύνσεις Οδικών Έργων, Υδραυλικών Έργων, Έργων Οδοποιίας, Κατασκευής και Συντήρησης Έργων Οδοποιίας, Κατασκευής Υδραυλικών Έργων και το Τμήμα Κυκλοφορίας, Φωτεινής Σηματοδότησης και Τηλεματικής. Όμως, δεν έχει ακόμη υπογραφεί το πρωτόκολλο παράδοσης - παραλαβής τους, αφού παραμένουν ως οικονομικές εκκρεμότητες η μεταφορά 225 εκατ. ευρώ του προϋπολογισμού των συγκεκριμένων διευθύνσεων και 100 εκατ. πιστώσεις.

«Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό πως δημιουργούνται σημαντικά προβλήματα στην απρόσκοπτη συνέχιση παροχής υπηρεσιών και στη συντήρηση οδικών αξόνων σε ανεκτό επίπεδο για τα 550 χλμ. μεταφερόμενης αρμοδιότητας του οδικού δικτύου», αναφέρεται στην επιστολή.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σγουρός: Στείλτε τα λεφτά στις Περιφέρειες κ. Παπαδήμο"

«Πάγωσαν» οι εισαγωγές

«Παγωμένος» είναι ο εισαγωγικός κλάδος εξαιτίας της έλλειψης ρευστού αλλά και της μείωσης της κατανάλωσης. Έλλειμμα 16,9 δισ. ευρώ εμφάνισε το εμπορικό ισοζύγιο της Ελλάδας τους πρώτους έντεκα μήνες του 2011, σύμφωνα με στοιχεία της Eurostat.

Όπως προκύπτει από τα κοινοτικά στοιχεία, τους πρώτους έντεκα μήνες του 2011 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2010, οι ελληνικές εξαγωγές αυξήθηκαν κατά 43% (από 12,8 δισ. ευρώ σε 18,4 δισ. ευρώ), ενώ μείωση 12% (από 40,2 δισ. ευρώ σε 35,2 δισ. ευρώ) εμφάνισαν οι εισαγωγές στην Ελλάδα. Αποτέλεσμα ήταν το εμπορικό ισοζύγιο της χώρας να μειωθεί από 27,4 δισ. ευρώ σε 16,9 δισ.ευρώ.

Οι Έλληνες εισαγωγείς όμως αντιμετωπίζουν και την καχυποψία των ξένων εταιρειών, καθώς εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης στην Ελλάδα, ζητούν επιτακτικά άμεση εξόφληση αποκλειστικά και μόνο με μετρητά.
Η μείωση της εισαγωγικής δραστηριότητας είχε βέβαια αντίκτυπο και στα κρατικά έσοδα από τα τελωνεία.

euro2day.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πάγωσαν» οι εισαγωγές"

Τινος παιγνίδι παίζουν;: Μέσα της Κρήτης προβάλουν ως λύση την...αυτονομία!

Μέχρι τώρα το ζήτημα της δήθεν αυτονομίας της Κρήτης και του ανόητου εφευρήματος περί δημοψηφίσματος το 2013 κυκλοφορούσε σε διάφορα λαθρόβια μπλογκ, άντε και σε ορισμένους διαλόγους σχολίων. Η προβολή του "ζητήματος' εξαντλούνταν στην καροτσερί ενός 4Χ4 με τη σημαία της Κρητικής Πολιτείας που ως γνωστόν έφερε και ένα σταυρό κατά την σημειολογία της ημισελίνου της σουλτανικής επικυριαρχίας. Τώρα όμως τα πράγματα είναι σοβαρά. Το παιγνίδι -ποιων άραγε;- παίζουν ανοιχτά μέσα της Κρήτης! Τα οποία μπορεί να μην έχουν ισχυρή πρόσβαση στην κοινή γνώμη, αλλά είναι στην αγορά, κινούνται και προβάλλονται ως ενημερωτικά! Και τώρα προπαγανδίζουν να κάνουμε...ομοσπονδιακό κράτος!

Και προτείνουν:"... να προκληθεί δημόσια διαβούλευση, ακολούθως δημόσια συζήτηση στα ΜΜΕ και πλήρης επικοινωνία και τέλος να στηθεί μια πανεπιστημιακή δημοσκόπηση. Αν μια τέτοια εμπεριστατωμένη έρευνα δείξει ότι η πλειοψηφία στην Κρήτη ζητά την ανεξαρτησία της, τότε το δημοψήφισμα είναι δημοκρατικά επιβεβλημένο!" Ναι, το γράφουν ανοιχτά πλέον υποστηρίζοντας ότι "πρέπει να σπάσει το κατεστημένο ορισμένων μέσων ενημέρωσης που στοχευμένα απαξιώνουν την ανάπτυξη του συγκεκριμένου ζητήματος"!


"Τα υπόλοιπα, όπως διαχείριση, συντονισμός, υλοποίηση και επιμέρους θεματοποίηση των νομικών και τεχνικών ζητημάτων είναι δουλειά των συντεταγμένων αυτοδιοικητικών οργάνων που θεσμικά μπορούν να προκύψουν μέσω εκλογικών διαδικασιών.

Το θέμα αξίζει λοιπόν την προσοχή μας. Δυστυχώς μέχρι σήμερα δεν κατηγορούνται αυτοί που "διαπράττουν" αλλά αυτοί που τολμούν και μιλούν. Είθε να αλλάξει σύντομα αυτό και να βγούμε από τον λήθαργο που μας στρίμωξαν...

Και όλα αυτά ... όχι γιατί η ιστορία έγραψε, αλλά γιατί οι τρέχουσες «γκρίζες» πολιτικές και οικονομικές εξελίξεις μας το επέβαλλαν!!"

Το CRETALIVE δεν θα κάνει διαφήμιση στους προπαγανδιστές. Αλλά παρακολουθεί αυτή την αρθρογραφία και επισημαίνει τους κινδύνους να ολισθήσουμε σε μια...παραπατριωτική κατεύθυνση που στην ουσία υπονομεύει το μέλλον της Κρήτης, τη γυρίζει χρόνια πίσω και στο τέλος δεν σέβεται τους αιματηρούς αγώνες αυτού του λαού.

Τινος παιγνίδι παίζουν τελικά;

cretalive.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τινος παιγνίδι παίζουν;: Μέσα της Κρήτης προβάλουν ως λύση την...αυτονομία!"

Νέος κύκλος κινητοποιήσεων για τους νοσοκομειακούς γιατρούς

Νέα στάση εργασίας αποφάσισαν να πραγματοποιήσουν οι νοσοκομειακοί γιατροί Αθήνας και Πειραιά, αντιδρώντας στην περαιτέρω μείωση του μισθού τους και ζητώντας να καλυφθούν οι κενές θέσεις στο ΕΣΥ.

Όπως ανακοίνωσε η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών-Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ), η νέα στάση εργασίας θα γίνει από τις 11:00 το πρωί έως τις 14.00 το μεσημέρι - ώρες κατά τις οποίες οι γιατροί θα συγκεντρωθούν έξω από το υπουργείο Υγείας.

Την ερχόμενη Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου, εξάλλου, οι γιατροί θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.
Οι γιατροί υποστηρίζουν σε ανακοίνωσή τους πως με τις έως τώρα μισθολογικές περικοπές που τους έχουν γίνει, έχουν χάσει έως και πέντε από τους 14 μισθούς του έτους.

Επιπλέον, καταγγέλουν πως στη λειτουργία των δημοσίων νοσοκομείων δημιουργούνται πλέον σοβαρά προβλήματα εξαιτίας των κενών από τις συνταξιοδοτήσεις/αποχωρήσεις γιατρών και την μη πλήρωσή τους.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέος κύκλος κινητοποιήσεων για τους νοσοκομειακούς γιατρούς"

«Συνεργασία» με την Ελλάδα για το χρέος ζητά η Γερμανία

Επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων ζητά ο εκπρόσωπος της Μέρκελ

Η Γερμανία ζήτησε να υπάρξει βελτίωση στη συνεργασία ανάμεσα στην Ελλάδα και τους εταίρους της στην ευρωζώνη, την ώρα που η Αθήνα προσπαθεί να επιβάλει μέτρα λιτότητας και να αντιμετωπίσει το χρέος της.

«Αυτό θα γίνει σίγουρα μέσω ενός πνεύματος συνεργασίας και κοινού σκοπού με την ελληνική πλευρά», δήλωσε σε δημοσιογράφους στο Βερολίνο ο εκπρόσωπος της καγκελαρίου Άγκελας Μέρκελ, Στέφεν Ζάιμπερτ.

Οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα θα πρέπει να επιταχυνθούν και αυτό θα συζητηθεί «σε όλα τα επίπεδα» της Ευρωπαϊκής Ένωσης, βάσει των εκθέσεων της τρόικας, προσέθεσε.

Γερμανοί αξιωματούχοι έχουν δηλώσει ότι η έκθεση της τρόικας αναμένεται ως την Κυριακή το αργότερο.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Συνεργασία» με την Ελλάδα για το χρέος ζητά η Γερμανία"

Οι Oικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν εταιρείες εμφιαλωμένων νερών με τοξικό χρώμιο!

Στη δημοσιότητα έδωσαν οι Οικολόγοι Πράσινοι, τα ονόματα των εταιρειών εμφιαλωμένων νερών στα οποία, σύμφωνα με μετρήσεις που έκαναν με δική τους πρωτοβουλία εντοπίστηκαν υψηλές συγκεντρώσεις του άκρως τοξικού εξασθενούς χρωμίου.


Σύμφωνα με ανακοίνωση την οποία εξέδωσαν, οι Οικολόγοι Πράσινοι αναφέρουν πως γνωστοποιούν τα ονόματα των εταιρειών γιατί αν και τα στοιχεία βρίσκονται από τις 23 Δεκεμβρίου στη διάθεση της κυβέρνησης αλλά κανείς δεν ασχολήθηκε με το θέμα.


«Τη στιγμή, όπου η Πολιτεία δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που της αναλογούν, εμείς δεν μπορούμε να κρατήσουμε μυστικά τα αποτελέσματα των δικών μας, έστω μη εξαντλητικών, ερευνών»,αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση.


Διαβάστε την ανακοίνωση.


Οικολόγοι Πράσινοι δημοσιοποιούμε τα αποτελέσματα της  έρευνάς μας. Καλούμε το Υπουργείο Υγείας να προβεί σε άμεσες ενέργειες για την προστασία της δημόσιας υγείας

Οι  Οικολόγοι Πράσινοι δώσαμε στις 11 Ιανουαρίου Συνέντευξη Τύπου στην οποία παρουσιάσαμε τα γενικά αποτελέσματα της 4μηνης έρευνας που πραγματοποιήσαμε σχετικά  με την παρουσία εξασθενούς χρωμίου σε εμφιαλωμένα νερά και την ανυπαρξία κρατικών ελέγχων για το θέμα. Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων ενεργειών μας, εξετάσαμε 9 ετικέτες εμφιαλωμένων νερών, όπου ανιχνεύσαμε εξασθενές χρώμιο σε τρεις από αυτές και σε επίπεδα που σε μια περίπτωση έφτασαν τα 22 ppb.
Όλες οι πρωτότυπες μετρήσεις στάλθηκαν από τις 23 Δεκεμβρίου στο γραφείο του Υπουργού Υγείας, κ. Λοβέρδου, ενώ κοινοποιήθηκε στον ΕΦΕΤ και στον αρμόδιο εισαγγελέα η συνοδευτική τους επιστολή με την οποία επισημαίναμε το θέμα και ζητούσαμε να διενεργηθούν άμεσα έλεγχοι και να θεσπιστεί διακριτό όριο για το εξασθενές χρώμιο, στα όρια του ανιχνεύσιμου. Επιλέξαμε να μην δώσουμε στη δημοσιότητα τα ονόματα των εταιριών που ελέγξαμε, αφενός διότι δεν μπορούμε να υποκαταστήσουμε τους κρατικούς ελεγκτικούς μηχανισμούς που διεκδικούμε να θεσπιστούν, και αφετέρου γιατί η έρευνά μας δεν ήταν εξαντλητική, καθώς για λόγους πρακτικούς επιλέξαμε δειγματοληπτικά 9 ετικέτες με πρωταρχικό κριτήριο τις πωλήσεις τους και την προέλευσή τους από πηγές που βρίσκονται κοντά σε "ύποπτες" για εξασθενές χρώμιο περιοχές.
Με δεδομένο ότι η αποκάλυψη των 3 ονομάτων θα εστίαζε το δημόσιο διάλογο γύρω από τις συγκεκριμένες εταιρείες και όχι στην ουσία του προβλήματος, δηλαδή την ανάγκη για θέσπιση ξεχωριστού, πανελλαδικού ορίου στα επίπεδα του ανιχνεύσιμου για όλα τα νερά ανθρώπινης κατανάλωσης (εμφιαλωμένα και μη), επιλέξαμε να δημοσιοποιήσουμε σε πρώτη φάση μόνο τα γενικά αποτελέσματα των ερευνών μας. Σημειώνουμε πως όλες οι μάρκες (και αυτές που βρέθηκαν θετικές στο εξασθενές) βρίσκονται εντός των υφιστάμενων ορίων για ολικό χρώμιο (50ppb), συνεπώς η κυκλοφορία τους είναι νόμιμη. Στην περίπτωση, όμως των 22ppb η συγκέντρωση εξασθενούς χρωμίου είναι χίλιες φορές υψηλότερη από το στόχο ασφαλείας της ανθρώπινης υγείας (0,02 ppb) που έθεσε τον Ιούλιο η Υπηρεσία Περιβαλλοντικής Προστασίας στην Καλιφόρνια και δέκα φορές υψηλότερη από το όριο των 2ppb που έθεσε η πρόσφατη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Χαλκίδας αποκλειστικά και μόνον όμως για τον πρώην Δήμο Μεσσαπίας.
Παρά τις ενέργειές μας, παρότι κρούσαμε άμεσα και υπεύθυνα τον κώδωνα του κινδύνου για τη δημόσια υγεία, έχει περάσει ένας μήνας από τότε που γνωστοποιήσαμε τα αποτελέσματα της έρευνάς μας στον Υπουργό Υγείας, ο οποίος, όχι μόνο δεν φαίνεται να θορυβήθηκε, αλλά δεν έχει ακόμη αντιδράσει ούτε στο δελτίο τύπου του ΕΦΕΤ της 19ης Ιανουαρίου. Ο ΕΦΕΤ, στην ανακοίνωση αυτή που αφορά στα εμφιαλωμένα, αναγνωρίζει τον κίνδυνο από το εξασθενές χρώμιο και την ανάγκη θεσμοθέτησης ορίου, αλλά ξεκαθαρίζει πως τέτοιους ελέγχους δεν ενεργεί, προφανώς γιατί ο Υπουργός δεν έχει επιβάλει αυτή την υποχρέωση.
Οι Οικολόγοι Πράσινοι, όμως, οφείλουμε να είμαστε υπεύθυνοι απέναντι στους πολίτες που καταναλώνουν εμφιαλωμένο νερό. Την στιγμή, όπου η πολιτεία δεν αναλαμβάνει τις υποχρεώσεις που της αναλογούν, εμείς δεν μπορούμε να κρατήσουμε μυστικά τα αποτελέσματα των δικών μας, έστω μη εξαντλητικών, ερευνών.
Με την κίνηση αυτή, προσδοκούμε πως το Υπουργείο Υγείας θα προβεί επιτέλους σε άμεσους ελέγχους σε όλα τα εμφιαλωμένα νερά της χώρας καθώς και σε θέσπιση πανελλαδικού διακριτού ορίου για το εξασθενές χρώμιο για όλα τα νερά δημόσια χρήσης στα όρια του ανιχνεύσιμου.
Ακολουθούν τα αναλυτικά αποτελέσματα της έρευνας των Οικολόγων Πράσινων


1η Ανάλυση δειγμάτων: (Χ11/520), 28/9/2011
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ-
ΚΩΔΙΚΟΣ  ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ
ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΑ ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ
Χρώμιο εξασθενές
μg Cr+6/l
ΔΕΙΓΜΑ Νο 1 --- Χ11/520-1(ΖΑΓΟΡΙ-1)
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 500 ml
<1
ΔΕΙΓΜΑ Νο 2 --- Χ11/520-2 (ΖΑΓΟΡΙ-2)
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 500 ml
<1
ΔΕΙΓΜΑ Νο 3 --- Χ11/520-3 (ΖΑΓΟΡΙ-3)
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 500 ml
<1
ΔΕΙΓΜΑ Νο 4 --- Χ11/520-4 (ΑΥΡΑ-1)
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 500 ml
1
ΔΕΙΓΜΑ Νο 5 --- Χ11/520-5 (ΑΥΡΑ-2))
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 500 ml
<1
ΔΕΙΓΜΑ Νο 6 --- Χ11/520-6 (ΑΥΡΑ-3)
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 500 ml
<1
ΔΕΙΓΜΑ Νο 7 --- Χ11/520-7 (ΒΙΚΟΣ-1)
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 500 ml
<1
ΔΕΙΓΜΑ Νο 8 --- Χ11/520-8 (ΒΙΚΟΣ-2)
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 500 ml
<1
ΔΕΙΓΜΑ Νο 9 --- Χ11/520-9 (ΒΙΚΟΣ-3)
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 500 ml
1
ΔΕΙΓΜΑ Νο 10 --- Χ11/520-10 (ΚΟΡΠΗ-1)
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 500 ml
1
ΔΕΙΓΜΑ Νο 11 --- Χ11/520-11 (ΚΟΡΠΗ-2)
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 500 ml
4
ΔΕΙΓΜΑ Νο 12 --- Χ11/520-12 (ΚΟΡΠΗ-3)
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 750 ml
1
ΔΕΙΓΜΑ Νο 13 --- Χ11/520-13 (ΗΒΗ Λουτρακίου-1)
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 500 ml
19
ΔΕΙΓΜΑ Νο 14 --- Χ11/520-14 (ΗΒΗ Λουτρακίου-2)
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 500 ml
19
ΔΕΙΓΜΑ Νο 15 --- Χ11/520-15 ΗΒΗ Λουτρακίου-3)
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 500 ml
20
ΔΕΙΓΜΑ Νο 16 --- Χ11/520-16 (ΥΑΣ)
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 500 ml
<1
ΔΕΙΓΜΑ Νο 17 --- Χ11/520-17AQUA ΑΓΝΟ
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 500 ml
<1
ΔΕΙΓΜΑ Νο 18 --- Χ11/520-18 (ΙΟΛΗ SPORT)
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 500 ml
19
ΔΕΙΓΜΑ Νο 19 --- Χ11/520-19 (ΔΙΡΦΥΣ 1)
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 500 ml
<1
ΔΕΙΓΜΑ Νο 20 --- Χ11/520-20 (ΔΙΡΦΥΣ 2)
ΠΛΑΣΤΙΚΗ ΦΙΑΛΗ 500 ml
<1
ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ

ΑPHA 3500-Cr B
2η ανάλυση δειγμάτων: (Χ11/604), 10-15/11/2011
ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ-
ΚΩΔΙΚΟΣ  ΔΕΙΓΜΑΤΟΣ
Χρώμιο (VI)
μg Cr+6/l
Χρώμιο oλ.
μg Cr/l
Μόλυβδος
μg Pb/l
Κάδμιο
μg Cd/l
Νο 1, ΗΒΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-1
1212L0050812/05-08-12
Χ11/604-1
19
21
<3
<0,2
Νο 2, ΗΒΗ ΛΟΥΤΡΑΚΙΟΥ-2
0615L0290912/29-09-12 (ΧΟΛΑΡΓΟΣ)
Χ11/604-2
22
24
<3
<0,2
Νο 3, ΙΟΛΗ SPORT
1271300VA/09-2012 (ΧΟΛΑΡΓΟΣ)
Χ11/604-3
18
19
<3
<0,2
Νο 4, ΙΟΛΗ 1 Lt  (ΓΥΑΛΙΝΗ ΦΙΑΛΗ)
0342300UK/12-2011
Χ11/604-4
15
19
<3
<0,2
Νο 5, ΚΟΡΠΗ-1
12540447 21:31/09-2012 (ΕΞΑΡΧΕΙΑ)
Χ11/604-5
3
3
<3
<0,2
Νο 6, ΚΟΡΠΗ-2
11810447 10:43/06-2012 (ΧΟΛΑΡΓΟΣ)
Χ11/604-6
1
2
<3
<0,2
Νο 7, ΛΟΥΤΡΑΚΙ ΠΑΡ. 04-10-11, ΛΗΞ. 04-10-12 (ΥΔΡΙΑ ΜΕΤΑΛΛΙΚΑ ΝΕΡΑ ΑΕΒΕ)
Χ11/604-7
20
21
<3
<0,2
ΜΕΘΟΔΟΣ ΑΝΑΛΥΣΗΣ
ΑPHA
3500-Cr B
ΑPHA 3113 B

ΣΧΕΤΙΚΟ:Πόσο ασφαλές είναι το νερό που πίνουμε;
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι Oικολόγοι Πράσινοι καταγγέλλουν εταιρείες εμφιαλωμένων νερών με τοξικό χρώμιο!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news