facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 2 Φεβρουαρίου 2012

Αντίθετη η ΠΝΟ σε οποιαδήποτε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την ακτοπλοΐα

Η Διοίκηση της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) κατά την χθεσινή συνεδρίασή της συζήτησε διά μακρών το κείμενο της Επιτροπής για τα προβλήματα της Ακτοπλοΐας, που είχε συγκροτηθεί με απόφαση του Υφυπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας κ. Σ-Α Γεωργιάδη.
Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας, για πολλοστή φορά, εκφράζει την πλήρη εναντίωσή της σε οποιαδήποτε προσπάθεια, από οπουδήποτε και αν προέρχεται, με σκοπό την κατάργηση του υφισταμένου και παγιωμένου από δεκαετίες, θεσμικού πλαισίου που διέπει την Ακτοπλοΐα, ειδικότερα δε το Π.Δ. 177/74, που αφορά την στελέχωση των πλοίων της κατηγορίας αυτής, την δεκάμηνη απασχόληση, το πιστοποιητικό ελληνομάθειας, το ωράριο εργασίας των ναυτεργατών και άλλα συναφή θέματα της Ακτοπλοΐας.Ακόμη, η ΠΝΟ επαναβεβαιώνει την κάθετη αντίθεσή της στην ακολουθούμενη πρακτική έκδοσης ειδικών συνθέσεων, κατ΄εξαίρεση των ισχυουσών διατάξεων που καθορίζουν την οργανική σύνθεση του προσωπικού των πλοίων αυτών, ερήμην μάλιστα της Ομοσπονδίας.

Τέλος, θεωρεί αυτονόητη και μη επιδεχόμενη οποιαδήποτε αλλαγή ή άλλης μορφής διατάραξη του καθεστώτος, που διέπει την δρομολόγηση Ε/Γ-Ο/Γ πλοίων για περίοδο ενός έτους, προκειμένου να έχει ο πλοιοκτήτης το πλοίο στελεχωμένο, με βάση την κείμενη νομοθεσία, ανεξάρτητα αν εκτελεί ή όχι πλόες.

Εξάλλου, την Διοίκηση απασχόλησε, κατά έναν ιδιαίτερο τρόπο, η συνεχιζόμενη καταστρατήγηση και παραβίαση της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας της Ακτοπλοΐας από μεγάλη μερίδα εφοπλιστικών εταιρειών και τούτο παρά τις γραπτές διαβεβαιώσεις και δεσμεύσεις τους για συμμόρφωσή τους προς την αυτονόητη υποχρέωσή τους απέναντι στους ναυτεργάτες, όπως αυτές απορρέουν από τη ΣΣΕ των πληρωμάτων της Ακτοπλοΐας, των ετών 2010 και 2011, το κύρος και την ισχύ των οποίων ανεγνώρισαν με τα παραπάνω έγγραφά τους.
Η εκκρεμότητα, που παραμένει στο χώρο της υπογραφής των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας γενικά, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, απασχόλησε επίσης την Διοίκηση της Ομοσπονδίας, η οποία με μια φωνή ξεκαθαρίζει ότι δεν θα επιτρέψει την κατάργηση του θεσμού των ΣΣΕ στο χώρο της ναυτικής εργασίας ή την αντικατάστασή τους από τις λεγόμενες επιχειρησιακές/εταιρικές συμβάσεις,
πράγμα που πρέπει οπωσδήποτε να γίνει αντιληπτό από όλους τους ενδιαφερόμενους.

Στο χώρο των συνταξιούχων συναδέλφων μας, η σημερινή ζοφερή κατάσταση, που τους έχει οδηγήσει στην εξαθλίωση και την περιθωριοποίησή τους, δεν αφήνει καμία δυνατότητα εφησυχασμού, όταν μάλιστα, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πολλοί απεργάζονται νέα δεινά σε βάρος τους. Ειδικότερα, η στέρηση του ασφαλιστικού φορέα (ΝΑΤ) από την κρατική επιχορήγηση, οδηγεί, κατ’ επιταγήν της Τρόικας, σε νέες περικοπές των συντάξεων σε επίπεδα τριτοκοσμικά, για τις οποίες οι απόμαχοι του κύματος έχουν καταβάλει υψηλότατες ασφαλιστικές εισφορές και μάλιστα σε συνάλλαγμα.
Ακόμη, η επιδείνωση του επιπέδου της παρεχόμενης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης στους ναυτεργάτες, εν ενεργεία και συνταξιούχους και τις οικογένειές τους, τους έχει οδηγήσει κυριολεκτικά σε απόγνωση, σε συνδυασμό με την έντονη φημολογία για επίταση της ταλαιπωρίας που ήδη υφίστανται, για τις οποίες η ΠΝΟ γίνεται σε καθημερινή βάση αποδέκτης διαμαρτυριών, με την επαπειλούμενη ένταξή τους στον ΕΟΠΠΥ.


Η ΠΝΟ δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση ότι δεν είναι διατεθειμένη να απεμπολήσει κατακτημένα με αγώνες και θυσίες εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα των Ελλήνων ναυτεργατών, εν ενεργεία και συνταξιούχων, που δέχονται με ολοένα αυξανόμενη ένταση, μια άνευ προηγουμένου, πρωτοφανή στην ιστορία του εργατικού κινήματος της χώρας μας επίθεση, που με μαθηματική ακρίβεια οδηγεί στην ολοσχερή επαγγελματική εξαφάνιση του κλάδου και βρίσκεται σε επαγρύπνηση και διαρκή επιφυλακή για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων αυτών.

Το προεδρείο της ΠΝΟ θα έχει αύριο στις 11 το πρωί συνάντηση στο κτίριο της Ακτής Βασιλειάδη, με τον υφυπουργό Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Αδωνι Γεωργιάδη.

Ο υφυπουργός, αναφερόμενος σήμερα στη διακομματική επιτροπή για την ακτοπλοία, είπε, ότι έως τώρα έχουν ακουστεί οι προτάσεις των ακτοπλόων και αύριο αφού ακουστούν και οι θέσεις των ναυτεργατών, θα υπάρξει νέα συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα, προκειμένου να υπάρξει μια συνολική πρόταση, «για το τι θέλουμε να κάνουμε, προκειμένου να λύσουμε τα προβλήματα στον κλάδο».

«Κοινή πεποίθηση και των τριών κομμάτων είναι, ότι δεν έχουμε χρόνο για χάσιμο στην ακτοπλοϊα», δήλωσε ο κ. Γεωργιάδης.
Διαβάστε Περισσότερα » "Αντίθετη η ΠΝΟ σε οποιαδήποτε αλλαγή του θεσμικού πλαισίου για την ακτοπλοΐα"

Έντονες αποδοκιμασίες και αλεύρωμα πολιτικών

Γυναίκα πέταξε αλεύρι στους πολιτικούς κατά τη λιτανεία της Υπαπαντής και συνελήφθη – Αποδοκιμασίες κατά των πολιτικών – Μήνυμα μητροπολίτη ότι ο λαός δεν αντέχει άλλο

Πολίτες αποδοκίμασαν έντονα, κατά τη διάρκεια της λιτάνευσης της εικόνας της Παναγίας της Υπαπαντής στους δρόμους της Καλαμάτας, τον αναπληρωτή υπουργό Άμυνας Γιώργο Γεωργίου, που εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις εορταστικές εκδηλώσεις για την πολιούχο και προστάτη της πόλης, τον βουλευτή και πρώην υπουργό Κώστα Μαρκόπουλο, τον βουλευτή του νομού Γιάννη Λαμπρόπουλο, καθώς και αντιπεριφερειάρχες και δημάρχους του νομού που βρίσκονταν δίπλα στους βουλευτές.

Στη λιτανεία υπήρξαν αποδοκιμασίες, χλιαρές, στις οδούς Υπαπαντής και Φαρών, όπου μεμονωμένα άτομα φώναξαν ’’κλέφτες’´ ή ζήτησαν από τους βουλευτές ’’να φύγουν και να γκρεμοτσακιστούν’’ενώ στην αρχή της Αριστομένους, μόλις πέρασε η εικόνα και οι οκτώ αρχιερείς που συμμετείχαν στο πολυαρχιερατικό συλλείτουργο, οι πολιτικοί δέχτηκαν επίθεση από μια νεαρή συμβασιούχο, η οποία τους έριξε αλεύρι.

Η αστυνομία συνέλαβε τη νεαρή και την οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα.

Στην ομιλία του, με την ολοκλήρωση της λιτανείας, μπροστά στο ναό της Υπαπαντής, ο μητροπολίτης Μεσσηνίας Χρυσόστομος έστειλε μήνυμα στους ξένους παράγοντες πως ο ελληνικός λαός δεν αντέχει άλλο και κάλεσε τον εκπρόσωπο της κυβέρνησης – υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Γιώργο Γεωργίου να το μεταφέρει και στην κυβέρνηση.


Διαβάστε Περισσότερα » "Έντονες αποδοκιμασίες και αλεύρωμα πολιτικών"

Καταδίκη για «μαϊμού» εισαγωγές ασθενών σε ιδιωτική κλινική

Ζημιά χιλιάδων ευρώ προκάλεσε ο πρώην διευθυντής της Δ/νσης Υγείας Θεσσαλονίκης

Σε ποινή φυλάκισης τριών ετών, με αναστολή, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ο άλλοτε διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης, Χρήστος Αχλάδας, ο οποίος κρίθηκε ένοχος για ηθική αυτουργία σε ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, κατηγορείτο ότι διοχέτευε εκατοντάδες ασθενείς, ασφαλισμένους του Δημοσίου, σε ιδιωτική κλινική της Θεσσαλονίκης, με τη διαδικασία του «κατ’ επείγοντος», χωρίς ωστόσο να υπάρχει άμεσος κίνδυνος για τη ζωή τους, πείθοντας τους αρμόδιους ελεγκτές υγείας να εγκρίνουν την εισαγωγή τους στο εν λόγω νοσηλευτικό ίδρυμα και κατ’ επέκταση τις δαπάνες νοσηλείας.

Για την ίδια υπόθεση καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης δύο ετών, με τριετή αναστολή, ένας γιατρός, άλλοτε ελεγκτής της Διεύθυνσης Υγείας Θεσσαλονίκης, ο οποίος, κρίθηκε ένοχος για ψευδή βεβαίωση σε βάρος του Δημοσίου.

Όπως προέκυψε από τα πορίσματα, του Σώματος Επιθεωρητών Υπηρεσιών Υγείας και Πρόνοιας και της Υπηρεσίας Δημοσιονομικού Ελέγχου, η υπόθεση αφορούσε 776 περιπτώσεις ασθενών, το διάστημα από το Σεπτέμβριο του 2000 έως το Δεκέμβριο του 2001, και η προξενηθείσα ζημιά για το ελληνικό δημόσιο ξεπέρασε τις 146,735,14 ευρώ.

Απολογούμενος, ο πρώην διευθυντής της Διεύθυνσης Υγείας Θεσσαλονίκης, αρνήθηκε την κατηγορία, τονίζοντας ότι επρόκειτο για επείγοντα περιστατικά εισαγωγής που έχρηζαν άμεσης νοσηλείας. Το ίδιο ισχυρίστηκε ο συγκατηγορούμενός του.

Στο εδώλιο του ίδιου δικαστηρίου κάθισαν άλλοι τρεις γιατροί, ελεγκτές στην ίδια Υπηρεσία, που απαλλάχθηκαν, καθώς, η κατηγορία που τους βάρυνε μετατράπηκε σε πλημμέλημα και παραγράφηκε.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καταδίκη για «μαϊμού» εισαγωγές ασθενών σε ιδιωτική κλινική"

Το Δημόσιο χρωστά στο... Δημόσιο

Είναι κοινό μυστικό πλέον ότι οι μεγαλύτεροι κακοπληρωτές είναι οι ΔΕΚΟ, τα ασφαλιστικά ταμεία, οι δήμοι, ακόμα και τα υπουργεία. Με αφορμή τη σύλληψη του διευθύνοντος συμβούλου του Οργανισμού Διεξαγωγής Ιπποδρομιών Ελλάδας, ήρθαν για άλλη μια φορά στο προσκήνιο τα βάρη και οι υποχρεώσεις όλων των υπερχρεωμένων ΔΕΚΟ και Οργανισμών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ο ΟΔΙΕ, ο οποίος παρότι μονοπώλιο, είναι ένας από τους πλέον χρεωμένους Οργανισμούς με ζημιές που ανέρχονται στα 158 εκατομμύρια ευρώ

Τα χρέη προς την εφορία του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας ξεπέρασαν το 1,5 δισεκατομμύρια ευρώ, αυξημένα κατά 30% σε διάστημα 4 μηνών.

Η Ολυμπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες όφειλε τον Σεπτέμβριο 152 εκατομμύρια ευρώ και πλέον τα χρέη έχουν αυξηθεί κατά 180% και έχουν φτάσει τα 427 εκατομμύρια.

Τον μακρύ κατάλογο των οφειλών προς την εφορία συμπληρώνουν η Δημοτική Επιχείρηση Τεχνικών Έργων Άνω Λιοσίων, με 348 εκατομμύρια ευρώ, ο Οργανισμός Αστικών Συγκοινωνιών, με 163,5 εκατομμύρια, αλλά και ο Οργανισμός Διεξαγωγής Ιπποδρομιών με 24,4 εκατομμύρια.

Προνομιακή μεταχείριση

Μέσα σε αυτό το καθεστώς ΔΕΚΟ και Δημοτικές Επιχειρήσεις διατήρησαν και διατηρούν ακόμα και σήμερα τα προνόμια των διοικήσεων.

Το μέσο κόστος μισθοδοσίας στον ΟΔΙΕ το 2009 παρέμενε στα 49.000 ευρώ, ενώ χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών για δυο δημοτικές επιχειρήσεις: Διευθυντής σε Δημοτικό Διαμέρισμα της Κέρκυρας, πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, έπαιρνε το 2010 78.947 ευρώ. Αντίστοιχα στις Σέρρες Γενικός Διευθυντής απόφοιτος Λυκείου είχε ετήσιες μικτές αποδοχές 56.011 ευρώ.

Και τα χρέη βέβαια δε σταματούν εδώ. Εκτός από την εφορία το δημόσιο χρωστά τεράστια ποσά και στο ΙΚΑ. Το ίδιο το υπουργείο Οικονομικών χρωστά στο ΙΚΑ 4,1 εκατομμύρια ευρώ, το υπουργείο Εσωτερικών και ο ΟΑΕΔ 1,7 εκατομμύρια και η ΔΕΗ 8,3 εκατομμύρια.

Στα υψηλότερα.... κλιμάκια βρίσκεται ο ΟΑΕΕ με 203 εκατομμύρια ευρώ και η Ολυμπιακή Αεροπορία - Υπηρεσίες με οφειλές 391 εκατομμύρια ευρώ.

ΟΦΕΙΛΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ
Ο.Σ.Ε
• Σεπτέμβριος 2011: 1,2 δισ. ευρώ
• Ιανουάριος 2012: 1,58 δισ. ευρώ
ΟΛΥΜΠΙΑΚΗ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑ - ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
• Σεπτέμβριος 2011: 152 εκ. ευρώ
• Ιανουάριος 2012: 427 εκ. ευρώ
Δημ. Επιχείρηση Τεχν. Έργων Α. Λιοσίων: 348 εκατ. €
ΟΑΣΑ: 163,5 εκ. ευρώ
O.Δ.Ι.Ε: 24,4 εκατ. €

ΟΦΕΙΛΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ Ι.Κ.Α
ΥΠΟΙΚ: 4,1 εκατ. €
ΥΠΕΣ: 1,7 εκατ. €
Ο.Α.Ε.Δ: 1,7 εκατ. €
Δ.Ε.Η: 8,3 εκατ. €

ΟΦΕΙΛΕΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟ Ι.Κ.Α
Ο.Α.Ε.Ε: 203 εκατ. €
Ο.Α. – Υπηρεσίες: 391 εκατ. €

ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 2009
Ο.Δ.Ι.Ε: Ετήσιες μικτές αποδοχές: 49.000 €

ΜΙΣΘΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ 2010
Ετήσιες μικτές αποδοχές
• Δ/ντής Δημ. Επιχείρησης Κέρκυρας (Π.Ε): 78.947
• Δ/ντής Δημ. Επιχείρησης Σερρών (Δ.Ε): 56.011

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Δημόσιο χρωστά στο... Δημόσιο"

Σκάνδαλο με την ελεγχόμενη στάθμευση στο Δήμο Αθηναίων...

Μήπως είναι ώρα κύριε Καμίνη να αποκαλύψετε τα πραγματικά σκάνδαλα!!!

«Ου γαρ δοκείν άριστος, αλλ' είναι θέλει».

Έχει βουίξει η αγορά με τη σύμβαση για την ελεγχόμενη στάθμευση στο Δήμο Αθηναίων, για την οποία υπεύθυνος είναι ο κ. Αβραντίνης, αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας και πολεοδομίας.
Η πενταετής σύμβαση έληξε στις 25/7/2011 και θα έπρεπε να προκηρυχθεί διαγωνισμός για νέα σύμβαση, πράγμα που όμως δεν έγινε. Η δημοτική αρχή προσπάθησε να επεκτείνει την ήδη υπάρχουσα σύμβαση με απόφαση δημοτικού συμβουλίου! Μια χαρά θα τους βόλευε.
Έλα όμως που όχι μόνο δεν ζήτησαν ανανέωση με ίδιους όρους, αλλά θέλησαν να αλλάξουν και την αμοιβή του αναδόχου (άρθρο 4 της σύμβασης). Άρα και παράνομη επέκταση και αύξηση της αμοιβής του αναδόχου, σε καιρούς ύφεσης και οικονομικής κρίσης!


Έχουμε και λέμε! Τον Οκτώβριο του 2011, ο Δήμος Αθηναίων στέλνει...
τη Σύμβαση ανανέωσης για προσυμβατικό έλεγχο στο 7ο τμήμα του ελεγκτικού συνεδρίου, το οποίο στις 28.11.2011 (με την 353/11 πράξη του), απαντά ότι κάνει προληπτικό έλεγχο και τώρα είναι πολύ αργά!!!




Έτσι το θέμα πάει στην ολομέλεια του ελεγκτικού και θα υπάρξουν εκπλήξεις.
Βέβαια, με αυτά και αυτά, από 25/7/2011 έως 25/10/2011 πουλήθηκαν ΠΑΡΑΝΟΜΑ 580.000 κάρτες στάθμευσης, αξίας πάνω από 800.000 ευρώ, χωρίς να υπάρχει σύμβαση με τον ανάδοχο!!
Τι κέρδισε ο ιδιώτης ; Μόλις 140.000 ευρώ (δηλαδή το 17,4%) εισέπραξε η ιδιωτική εταιρία, χωρίς να έχει σύμβαση και χωρίς να έχει γίνει διαγωνισμός. Έγκυροι νομικοί κύκλοι μιλούν για κακούργημα! Το ότι ο Δήμος χάνει τουλάχιστον 50.000 ευρώ κάθε εβδομάδα επειδή δεν μπορεί να κόψει κλήσεις είναι άλλο θέμα, που θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες αποτελεσματικότητας από τη δημοτική αρχή.
Και τώρα ένα ερώτημα που ίσως εξηγεί πολλά:
Γιατί ο κ. Αβραντίνης (που έχει τη φήμη σοβαρού, ακριβοδίκαιου και άτεγκτου ανθρώπου και πολιτικού) αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας και πολεοδομίας κράτησε και τη θέση του Προέδρου της οικονομικής επιτροπής του Δήμου και δεν την ανέλαβε η αρμόδια αντιδήμαρχος Οικονομικών ;
Το τελευταίο ερώτημα (για σήμερα): Αυτά γίνονται κάτω από τη μύτη του Δημάρχου Καμίνη ή έχει πλήρη γνώση;Το μόνο σίγουρο είναι ότι αναμένονται αποκαλυπτικές εξελίξεις.

press-gr.blogspot.com

Διαβάστε Περισσότερα » "Σκάνδαλο με την ελεγχόμενη στάθμευση στο Δήμο Αθηναίων..."

Κοινωνικοί εταίροι: Κάτω τα χέρια από 13ο, 14ο και κατώτατο μισθό

Στη δεύτερη κατά σειρά συνάντηση των εργοδοτικών οργανώσεων με τη ΓΣΕΕ, την Πέμπτη, υπήρξε ταύτιση απόψεων και συμφωνία για την ανάγκη μείωσης του κόστους των ασφαλιστικών εισφορών, αλλά και για τη διατήρηση του νομικού πλαισίου για την επέκταση της ισχύος των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας για έξι μήνες μετά τη λήξη τους (μετενέργεια).

Η προστασία των κατώτερων αμοιβών και του 13ου και 14ου μισθού αποτελούν κοινό μέτωπο.


Η ΓΣΕΕ διαφώνησε με την πρόταση των εργοδοτικών οργανώσεων για διετές ή τριετές πάγωμα των αυξήσεων, ενώ δεν ετέθη στη συνάντηση το θέμα των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών.


Η διαφωνία της ΓΣΕΕ για το πάγωμα των αυξήσεων εκτιμάται από ορισμένους ότι ενδεχομένως ανοίγει το δρόμο για Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου από την κυβέρνηση, πιθανότητα την οποία απεύχονται τόσο οι εργοδότες όσο και οι εργαζόμενοι.


Οι κοινωνικοί εταίροι συμφώνησαν επίσης να αποστείλουν επιστολή προς την ελληνική κυβέρνηση, τα πολιτικά κόμματα, την τρόικα και την Κομισιόν και επισήμαναν ότι η κυβέρνηση οφείλει να σεβαστεί τις αποφάσεις των κοινωνικών εταίρων.


Πιο συγκεκριμένα για τις αυξήσεις, οι εργοδοτικοί φορείς ζήτησαν να παγώσουν οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα, δηλαδή να μην ισχύσει η αύξηση 2,6% από 1/7/2012 που περιλαμβάνεται στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και να μην ισχύσουν οι ωριμάνσεις, δηλαδή οι αυξήσεις τριετιών και πολυετιών.

Στο σημείο αυτό διαφώνησε η ΓΣΕΕ, η οποία ζήτησε να τηρηθούν όλα όσα περιέχονται στην σύμβαση.

Ταυτοχρόνως, απορρίφθηκε η «συμβιβαστική πρόταση» των εμπόρων (ΕΣΕΕ) να διατηρηθεί έως το τέλος του έτους η σύμβαση και ακολούθως να παγώσουν οι αμοιβές για το 2013 και 2014.


Η ΓΣΕΕ δεν ήθελε να δεσμευτεί από τώρα για τα επόμενα χρόνια, ενώ ο ΣΕΒ επέμενε να μην δοθεί η αύξηση 2,6% του επομένου Ιουλίου.

Ως εκ τούτου στην επιστολή των κοινωνικών εταίρων προς την κυβέρνηση θα καταγραφούν οι διαφορετικές απόψεις για το σημείο αυτό.

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ Δ. Δασκαλόπουλος υπογράμμισε πως οι κοινωνικοί εταίροι κλήθηκαν να συγκλίνουν σε μία συμφωνία, που θα αντιμετώπιζε το θέμα του μέσου κόστους εργασίας. «Για να αποτρέψουμε μία νομοθεσία για εμάς, χωρίς εμάς».

Ταυτοχρόνως, ο πρόεδρος του ΣΕΒ χαρακτήρισε ως «άγονη και αποπροσανατολιστική» την κριτική που εκφράζεται κατά της τρόικας για τις σκληρές θέσεις της.
«Μας παρέχουν τα δανεικά που χρειαζόμαστε για να μην καταστραφούμε και φροντίζουν τα συμφέροντά τους», είπε χαρακτηριστικά. Ωστόσο κατήγγειλε το «πολιτικό σύστημα», το οποίο «δεν έκανε καλά τη δουλειά του» με αποτέλεσμα «να αντιμετωπίζουμε σήμερα το εκβιαστικό δίλημμα: λουκέτα και απολύσεις ή μειώσεις μισθών».

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γ. Παναγόπουλος σημείωσε ότι οι κοινωνικοί εταίροι διατύπωσαν ένα «κοινό συμπέρασμα με τις θέσεις τους» και προειδοποίησε «το πολιτικό σύστημα να μην υποχωρήσει ατάκτως στις απαιτήσεις της τρόικας».

Στο ίδιο μήκος κύματος ο πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ Δ. Ασημακόπουλος τόνισε προς τη κυβέρνηση και τα πολιτικά κόμματα να αφήσουν «τους ίδιους να αποφασίζουν στην ιδιωτική οικονομία», να σεβαστούν τις θέσεις των κοινωνικών εταίρων και «να μην τα κάνουν θάλασσα όπως τα έκαναν στο δημόσιο τομέα».

Τέλος, ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ (έμποροι) Β. Κορκίδης υπογράμμισε ότι «με τις θέσεις που διατυπώνονται στην επιστολή, δίνονται τα όπλα στην κυβέρνηση και τα κόμματα προκειμένου να διαπραγματευθούν με την τρόικα».

epikaira.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κοινωνικοί εταίροι: Κάτω τα χέρια από 13ο, 14ο και κατώτατο μισθό"

Χρεοκοπία σε κάθε περίπτωση…

«Σίγουρους» μας έχουν οι αναλυτές !

Την ώρα που η διορία που έχουν δώσει οι εταίροι μας για την ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές μας φτάνει στο τέλος της, τα περιθώρια για εξεύρεση λύσης είναι ασφυκτικά και οι αγορές κρατούν την ανάσα τους για την τελευταία (;) πράξη του δράματος του «ελληνικού χρέους», επανέρχονται στο προσκήνιο σενάρια για χρεοκοπία της Ελλάδας και δη από κορυφαίους οικονομολόγους και αρθρογράφους.

Σενάρια που διαφοροποιούνται πάντως μόνον ως προς το πώς «βλέπουν» την επόμενη ημέρα για την Ελλάδα: η μεν Fitch θεωρεί πως είναι αναπόφευκτη μια ελληνική χρεοκοπία ΕΝΤΟΣ του ευρώ, ο δε Matthew Lynn, κορυφαίος αρθρογράφος στο MarketWatch, θεωρεί πως η Ελλάδα έχει μόνον μια επιλογή, την έξοδό της από το ευρώ συντεταγμένα.

Ο γνωστός αναλυτής της Fitch, David Reily, τονίζει πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αλλά πιθανότατα θα παραμείνει στην Ευρωζώνη. Στην πρόβλεψή του για την πορεία του «ελληνικού προβλήματος» εμφανίζεται πεπεισμένος πως ακόμα και εάν ευοδωθούν οι διαπραγματεύσεις με τους πιστωτές της χώρας, το αποτέλεσμα της όποιας συμφωνίας δεν θα είναι ικανό να αλλάξει τα δεδομένα για την Ελλάδα και εν τέλει εκτιμά πως η χρεοκοπία είναι αναπόφευκτη, πλην όμως χωρίς να οδηγήσει τη χώρα εκτός ευρώ.

Από την πλευρά του ο Matthew Lynn συμφωνεί με τις εκτιμήσεις της Fitch μόνον ως προς το ότι η Ελλάδα έχει ουσιαστικά χρεοκοπήσει ήδη. Παρουσιάζει όμως ένα σενάριο που προβλέπει έξοδο – και δη οικειοθελή – της χώρας μας από την Ευρωζώνη, επιστροφή στη δραχμή και μια ουσιαστική «νέα αρχή» για την ελληνική οικονομία, με τρόπο συντεταγμένο, προσυμφωνημένο με τους εταίρους της στην Ευρωζώνη, ένα σενάριο που έχει ακόμα και … ημερομηνία υλοποίησης!

Συγκεκριμένα εκτιμά πως η καταλληλότερη λύση για την Ελλάδα και το πρόβλημα χρέους της είναι η έξοδός της από το ευρώ στις 20 Μαρτίου, ημέρα που λήγει το περιβόητο ομόλογο των 14,5 δισεκατομμυρίων ευρώ, το οποίο χωρίς την έξωθεν «αρωγή», είτε μέσω της νέας δανειακής σύμβασης, είτε με όποιον άλλο πρόσφορο τρόπο, η χώρα δεν θα μπορέσει να αποπληρώσει.

Ο κύριος Lynn τονίζει στο άρθρο του πως μια τέτοια επιλογή, μια έξοδος από το ευρώ δηλαδή, σε συνεννόηση με τα υπόλοιπα μέλη της Ευρωζώνης, θα ήταν ιδανική λύση και για την Ελλάδα και για την Ευρώπη, ενδεχομένως και για την παγκόσμια οικονομία. Θα απέτρεπε περαιτέρω μετάσταση της κρίσης στα υπόλοιπα μέλη της ΕΕ, θα οδηγούσε σε ράλι ανακούφισης τις χρηματιστηριακές αγορές και το ευρώ, ενώ παράλληλα θα επέτρεπε στην Ελλάδα να αναδιαπραγματευτεί τη θέση της στη διεθνή οικονομική σκηνή χωρίς το «βρόγχο» της συμμετοχής στο ευρώ.

Για να γίνει αυτό ο ίδιος προτείνει μια συνεννόηση από τώρα με τους Ευρωπαίους. Έναν καθορισμό της ισοτιμίας της νέας δραχμής σε αναλογία ένα προς ένα με το ευρώ και κατόπιν έναρξη διαπραγμάτευσης του εθνικού μας νομίσματος από την 1η Ιανουαρίου του 2013. Αυτό θα επιτρέψει στην Ελλάδα να ξαναχρησιμοποιήσει το «όπλο» της νομισματικής πολιτικής σε βάθος χρόνου, ενώ είναι προφανές πως για το μεσοδιάστημα η χώρα θα χρειαστεί τεράστια οικονομική βοήθεια, μια βοήθεια όμως που ήδη λαμβάνει αλλά χωρίς αποτέλεσμα!

Ο κύριος Lynn τονίζει πως σε μια τέτοια περίπτωση θα πείθονταν ακόμα και οι Αμερικανοί να βοηθήσουν παντί τρόπω την Ελλάδα, προκειμένου να σταθεροποιηθεί. Υπενθυμίζει δε πως αυτό έπραξαν και στο παρελθόν, κυρίως γιατί η χώρα μας είναι ένας γεωστρατηγικός σύμμαχος που θέλουν οι Αμερικανοί να έχουν με το μέρος τους …

Εν κατακλείδι, προτείνει η ανακοίνωση της εξόδου από το ευρώ να γίνει την 20η Μαρτίου, ΠΡΙΝ λήξει επισήμως το ομόλογο. Αναγνωρίζει όμως πως για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει οι Ευρωπαίοι ηγέτες να επιδείξουν μεγάλη φαντασία και μεγάλο θάρρος. Εκτιμά δε πως εάν κάποιος μπορεί να «ποντάρει» σε αυτό το στοίχημα, αυτός θα ήταν ο Νικολά Σαρκοζί, για να πιστωθεί μια «γενναία χειρονομία» διάσωσης της Ευρώπης προτού οι Γάλλοι ψηφοφόροι τον … διώξουν από την προεδρία της χώρας του!

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χρεοκοπία σε κάθε περίπτωση…"

Ενημέρωση Σ.ΕΠ.Ε. για θέματα εργασίας κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων

Ενημέρωση εργοδοτών και εργαζομένων σχετικά με τη λειτουργία επιχειρήσεων και θεμάτων εργασίας κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεων) από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας

Με αφορμή των ιδιαίτερης έντασης καιρικών φαινομένων (χιονοπτώσεων) που πλήττουν το τελευταίο χρονικό διάστημα ορισμένες περιοχές της χώρας, σας γνωρίζουμε ότι εξακολουθεί να ισχύει η υπ’ αριθμ. 30354 / 08-03-2011 εγκύκλιος του Ειδικού Γραμματέα του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, κ. Μιχάλη Χάλαρη, η οποία αναφέρει ότι :

A) ΘΕΜΑΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ

Σε περίπτωση που έχουμε ως επακόλουθο την αδυναμία των επιχειρήσεων να λειτουργήσουν, καθώς και των εργαζομένων να προσέλθουν στην εργασία τους, σύμφωνα με το αριθμ. πρωτ. 2014/07.01.02 έγγραφο του Υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων περί «ασυνήθους κακοκαιρίας χιονοπτώσεων και αποδοχών» ισχύουν τα εξής:

1. Κατά τη διάταξη του πρώτου εδαφίου του άρθρου 656 του Αστικού Κώδικα, «αν ο εργοδότης έγινε υπερήμερος ως προς την αποδοχή της εργασίας ή αν η αποδοχή της εργασίας είναι αδύνατη από λόγους που τον αφορούν και δεν οφείλονται σε ανώτερη βία, ο εργαζόμενος έχει δικαίωμα να απαιτήσει το μισθό, χωρίς να είναι υποχρεωμένος να παράσχει την εργασία σε άλλο χρόνο».

2. Εξ αντιδιαστολής των ανωτέρω καθιερώνεται ο κανόνας, ότι, αν ο εργοδότης εμποδίζεται προσωρινώς ή οριστικώς να δεχθεί την παροχή (εν προκειμένω την εργασία), από λόγους οφειλόμενους σε ανώτερη βία, αυτός δεν καθίστανται υπερήμερος περί την αποδοχή της προσφερόμενης εργασίας και κατ' ακολουθίαν απαλλάσσεται από την υποχρέωση προς καταβολή του μισθού προς τον προσφέροντα την εργασία του μισθωτό.

3. Ανώτερη βία, προς εφαρμογή της διάταξης του πρώτου εδαφίου του άρθρου 656 του Αστικού Κώδικα, υπάρχει, όταν η αποδοχή της εργασίας από τον εργοδότη εμποδίζεται προσωρινώς ή οριστικώς από τυχερό και απρόβλεπτο γεγονός, το οποίο ήταν αδύνατο να αποτραπεί και αν ακόμη κατεβάλλετο το ανώτατο δυνατό μέτρο επιμέλειας, σύνεσης και πρόνοιας (Αρείου Πάγου: 637/50 -151/51 -16/54 - 314/54 - 170/57 - 677/74 - 525/78 - 535/78 - 1043/80 - 1738/80 - 1340/79 - 680/81 - Εφ. Αθηνών 2984/89 - Εφ. Θεσ/νίκης 1775/94 κλπ.).

4. Επί πλέον των ανωτέρω περιπτώσεων:

α) Όταν η επιχείρηση δεν λειτούργησε λόγω ανώτερης βίας και οι εργαζόμενοι της δεν προσήλθαν στην εργασία τους για το ίδιο γεγονός, έχουν εφαρμογή οι διατάξεις του άρθρου 380 του Αστικού Κώδικα, σύμφωνα με τις οποίες «αν η παροχή από ένα από τους συμβαλλόμενους (εργοδότη ή μισθωτό) είναι αδύνατη συνεπεία γεγονότος για το οποίο δεν έχει ευθύνη, απαλλάσσεται και ο άλλος από τους συμβαλλόμενους της αντιπαροχής» (δηλ. υπάρχει κοινή απαλλαγή).

β) Όταν η επιχείρηση λειτούργησε κανονικά και κάποιος εργαζόμενος δεν κατόρθωσε να μεταβεί στην εργασία του, παρά την καταβληθείσα από μέρους του προσπάθεια λόγω ανώτερης βίας, του οφείλεται ο μισθός της ημέρας εκείνης (άρθρο 657 Αστικού Κώδικα).
Τέλος σας γνωρίζουμε ότι για την επίλυση κάθε αμφισβήτησης αρμόδια να αποφανθούν είναι τα τακτικά δικαστήρια.

B) ΘΕΜΑΤΑ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΚΑΙ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ

Οι Τεχνικοί και Υγειονομικοί Επιθεωρητές να δίνουν προτεραιότητα στον έλεγχο χώρων εργασίας όπου οι εργαζόμενοι εκτίθενται ή ενδέχεται να εκτεθούν σε ακραία καιρικά φαινόμενα.

Κατά τη διάρκεια των ελέγχων, να δίδετε έμφαση στην τήρηση σχετικών διατάξεων της νομοθεσίας για την ασφάλεια και υγεία των εργαζομένων όπως οι ακόλουθες:

- Οι χώροι εργασίας σε όλη τη διάρκεια του ωραρίου εργασίας πρέπει να έχουν θερμοκρασία ανάλογη με τη φύση της εργασίας και τη σωματική προσπάθεια που απαιτείται για την εκτέλεσή της, λαμβανομένων πάντα υπόψη και των κλιματολογικών συνθηκών των εποχών του έτους. (εδάφιο 8.1, παραρτήματα Ι και ΙΙ , Π.Δ. 16/96)

- Εφόσον οι εργαζόμενοι απασχολούνται σε εξωτερικές θέσεις εργασίας, αυτές πρέπει να διευθετούνται κατά τέτοιο τρόπο ώστε οι εργαζόμενοι να προστατεύονται από τις ατμοσφαιρικές επιδράσεις (δυσμενείς καιρικές συνθήκες) και να μην κινδυνεύουν να γλιστρήσουν ή να πέσουν (εδάφιο 23, παραρτήματα Ι και ΙΙ, Π.Δ. 16/96)

- Να χορηγείται στους εργαζόμενους, στις περιπτώσεις που αυτό απαιτείται, εξοπλισμός ατομικής προστασίας για προστασία από το ψύχος. (Παράρτημα ΙΙ, Π.Δ. 396/94)

- Στην περίπτωση εγκύων και γαλουχουσών εργαζομένων, για κάθε δραστηριότητα που ενδέχεται να εγκλείει συγκεκριμένο κίνδυνο έκθεσής τους σε ακραίες συνθήκες καταπόνησης λόγω ψύχους, πρέπει να αξιολογείται ο κίνδυνος για την ασφάλεια ή την υγεία τους, καθώς και κάθε επίπτωση στην εγκυμοσύνη ή γαλουχία, και να καθορίζονται τα ληπτέα μέτρα.(άρθρο 3, Π.Δ. 176/97)

- Απαγορεύεται η απασχόληση ανηλίκων εργαζομένων σε εργασίες κατά τις οποίες ο νέος εκτίθεται σε δυσμενείς καιρικές συνθήκες κατά την εκτέλεση υπαίθριων εργασιών (εδάφιο 2, Παράρτημα ΙΙ, Π.Δ. 62/98).
Επίσης, επισημαίνεται να γίνονται συστάσεις στους εργοδότες, όσον αφορά στη λήψη των απαραίτητων μέτρων πρόληψης και προστασίας στην περίπτωση απασχόλησης εργαζομένων που ανήκουν στις ομάδες υψηλού κινδύνου (όπως π.χ. καρδιοπαθείς).

Ειδικότερα για τα τεχνικά και οικοδομικά έργα, παρακαλούμε όπως εξετάζονται τα παρακάτω:

- Αντιστηρίξεις, εκσκαφές κ.λ.π. πρέπει να επανελέγχονται από το επιβλέποντα μηχανικό πριν από την επανάληψη εργασιών διακοπεισών λόγω θεομηνίας ή παγετού και να αναγράφονται οι σχετικές παρατηρήσεις στο Ημερολόγιο Μέτρων Ασφάλειας (άρθρα 13 και 113, Π.Δ.. 1073/81)

- Όσον αφορά τα ανυψωτικά μηχανήματα, απαγορεύεται η εγκατάσταση ή χρήση τους σε καιρικές συνθήκες που είναι δυνατό να θέσουν σε κίνδυνο την ευστάθειά τους (άρθρο 54, Π.Δ. 1073/81)

- Όλες οι βοηθητικές κατασκευές (ικριώματα κλπ) πρέπει να επιθεωρούνται από το αρμόδιο πρόσωπο ως προς την αντοχή, τη σταθερότητα και τα μέτρα ασφάλειας σε περίπτωση θεομηνίας και πριν από την επανάληψη των εργασιών. Σε περίπτωση δυσμενών καιρικών συνθηκών διακόπτονται οι εργασίες οι οποίες παρεμποδίζονται άμεσα από αυτές. Οι εργασίες αυτές επαναλαμβάνονται μετά την αποκατάσταση των ασφαλών συνθηκών εργασίας. (άρθρο 21, παράγραφοι 4 και 5, Π.Δ. 778/80).
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενημέρωση Σ.ΕΠ.Ε. για θέματα εργασίας κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων"

«Μπουμπούκι» έπεσε στα χέρια της αστυνομίας

Μεταξύ άλλων, κατηγορείται για ληστείες, εκβίαση και σωματικές βλάβες

Συνελήφθη 34χρονος Έλληνας, σε βάρος του οποίου εκκρεμεί Ευρωπαϊκό Ένταλμα σύλληψης και πλήθος άλλων καταδιωκτικών εγγράφων για ληστείες, εκβίαση, σωματικές βλάβες και σωρεία άλλων ποινικών αδικημάτων

Για να αποφύγει τη σύλληψη εφοδιάστηκε με πλαστό διαβατήριο, ενώ παρότρυνε τη μητέρα του να δηλώσει εξαφάνιση σε Αστυνομικό Τμήμα της πόλης

Ο 34χρονος συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων της Διεύθυνσης Ασφάλειας της πόλης.

Συγκεκριμένα, σε βάρος του συλληφθέντα εκκρεμεί:

-Βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης , με το οποίο διατάσσεται η σύλληψή του, διότι παραβίασε περιοριστικούς όρους που του επιβλήθηκαν το έτος 2006, κατά την αποφυλάκισή του από τις Δικαστικές φυλακές Θεσσαλονίκης, όπου κρατούταν για Ληστεία και παράβαση του Νόμου περί Όπλων.

-Ένταλμα Σύλληψης κας. Ανακρίτριας για αρπαγή, ληστεία και εκβίαση.

-Ευρωπαϊκό Ένταλμα Σύλληψης για τα ίδια αδικήματα και καταχώρηση στο Σύστημα Πληροφοριών SCHENGEN

-Έξι αποφάσεις , με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 9 ετών και 3 μηνών, για «Επικίνδυνη και Απλή σωματική Βλάβη», «Μη έγκαιρη καταβολή εισφορών Ο.Α.Ε.Ε.», «Πλαστογραφία» και «Ληστεία».

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, ο 34χρονος, με σκοπό να αποφύγει ενδεχόμενη σύλληψή του, εξέδωσε πλαστό διαβατήριο χρησιμοποιώντας τα στοιχεία του αδερφού του, ενώ το έτος 2007, παρότρυνε τη μητέρα του να δηλώσει ψευδώς εξαφάνισή του στο Τμήμα Ασφάλειας Πλατείας Δημοκρατίας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Μπουμπούκι» έπεσε στα χέρια της αστυνομίας"

Αύριο στις 5 η νέα συνάντηση Παπαδήμου-πολιτικών αρχηγών

Στις 5 αύριο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί τελικά σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του iefimerida.gr η συνάντηση του Λουκά Παπαδήμου με τους πολιτικούς αρχηγούς.Στην κρίσιμη αυτή σύσκεψη Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης καλούνται να λάβουν δραματικές αποφάσεις την ώρα που η τρόϊκα «έχει βάλει το μαχαίρι στο λαιμό» της κυβέρνησης ώστε να μειωθούν άμεσα μισθοί και συντάξεις.

Τα κοινά σημεία των τριών κομμάτων δεν είναι πολλά έτσι όπως τουλάχιστον έχουν διατυπωθεί από τις ηγεσίες τους.Αντίθετα ορισμένα από τα βασικά «σημεία τριβής» είναι τα ζητήματα της αλλαγής των εργασιακών σχέσεων αλλά και οι διαφωνίες στην διαδικασία στήριξης των τραπεζών.

Ένα ακόμη «αγκάθι» στη συνεννόηση των πολιτικών αρχηγών είναι και το θέμα του 13ου και 14ου μισθού αλλά αυτό των επικουρικών συντάξεων.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αύριο στις 5 η νέα συνάντηση Παπαδήμου-πολιτικών αρχηγών"

Μιχελακης: "Καταστραφηκε η χώρα" κατά την τελευταία διετία

Σκληρή επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε, δια του εκπροσώπου, της η ΝΔ.
Απαντώντας στην ομιλία του κ. Παπανδρέου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιάννης Μιχελάκης του καταλογίζει την "καταστροφή της χώρας" την τελευταία διετία. "Ο κ. Παπανδρέου βρήκε το θράσος να απευθύνεται στους πολίτες που ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του οδήγησαν στη φτώχεια, την ανέχεια, την κατάθλιψη, βρήκε το θράσος να μιλήσει για ΑΟΖ αυτός που απέκλειε ως πρωθυπουργός κάθε παρόμοια σκέψη" αναφέρει ο κ. Μιχελάκης και προσθέτει: "Ο κ. Παπανδρέου προσπάθησε να εμφανιστεί σκληρός, αλλά ξέχασε ότι αυτός κυβερνούσε τον τόπο έως πρόσφατα, ξέχασε ότι αυτός -μετά από μυστικές διαδρομές- οδήγησε τη χώρα στο ΔΝΤ, ότι όλοι οι οικονομικοί και κοινωνικοί δείκτες, εξαιτίας της πολιτικής του, είναι σήμερα χειρότεροι απ ό,τι το 2009, ότι οι πολιτικές του ήταν αιτία για να χάσουν οι Έλληνες, σε δύο χρόνια, όλα όσα κέρδισαν τις δύο προηγούμενες δεκαετίες".

Τον κατηγορεί ακόμη ότι επέβαλε άδικες θυσίες, περικοπές μισθών και συντάξεων και αλλεπάλληλες φορολογικές επιδρομές, ότι επί πρωθυπουργίας του τα λουκέτα, η ανεργία, η φτώχεια γνώρισαν πρωτόγνωρες διαστάσεις όπως επίσης ότι είναι μόνος πρώην πρωθυπουργός που πήρε ψήφο εμπιστοσύνης από τους βουλευτές του για να φύγει από τη θέση του.

Καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Μιχελάκης: "Ο κ. Παπανδρέου για ακόμα μια φορά χωρίς ντροπή και φιλότιμο δεν ζήτησε συγνώμη από τους Έλληνες για τις δραματικές στιγμές που ζούνε αλλά και δεν απάντησε στην κρισιμότερη ερώτηση: Ποιος κατέστρεψε τη χώρα; Αν δυσκολεύεται να βρει την απάντηση ας ρωτήσει το μόνιμο υπουργό στις κυβερνήσεις του κ. Χρυσοχοΐδη. Ο κ. Παπανδρέου, ψελλίζοντας, σήμερα, το κύκνειο άσμα του, έφτασε στο σημείο να περηφανεύεται για όσα διέπραξε ο ίδιος και οι κυβερνήσεις του σε βάρος της πατρίδας, της οικονομίας και της κοινωνίας μας".

reporter.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μιχελακης: "Καταστραφηκε η χώρα" κατά την τελευταία διετία"

Επιστολή Ιερώνυμου στον πρωθυπουργό: «Ύποπτη η εμμονή σε αποτυχημένες συνταγές»!

«Είναι τουλάχιστον ύποπτη η εμμονή τους σε αποτυχημένες συνταγές. Και είναι προκλητικές οι αξιώσεις τους σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Και αυτό είναι, ίσως, το πιο ανησυχητικό», τονίζει ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Ιερώνυμος σε επιστολή –αιχμηρή παρέμβασή του στις πολιτικές εξελίξεις προς τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο. Μιλά για την απελπισία των Ελλήνων, προαναγγέλλει «ακόμη σκληρότερα, ακόμη πιο επώδυνα, ακόμη πιο άδικα μέτρα, στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχημένη γραμμή του πρόσφατου παρελθόντος μας», με «δεσμεύσεις που δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά αναβάλλουν μόνο προσωρινά τον προαναγγελθέντα θάνατο της Οικονομίας μας»!

Στην επιστολή του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος αναφέρει:
«Το φαινόμενο των αστέγων, αλλά και των πεινασμένων -φαινόμενο κατοχικών εποχών- παίρνει εφιαλτικές διαστάσεις.
Οι άνεργοι αυξάνονται κατά χιλιάδες μέρα με τη μέρα. Το ίδιο και τα λουκέτα μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων.
Τα νέα παιδιά, τα καλύτερα μυαλά του τόπου, παίρνουν τον δρόμο της μετανάστευσης.
Οι πατεράδες μας δεν μπορούν να ζήσουν, μετά τις δραματικές περικοπές των συντάξεών τους. Οικογενειάρχες και ιδίως οι πιο φτωχοί, οι πολύτεκνοι, οι μεροκαματιάρηδες, βρίσκονται σε απόγνωση, μετά τις αλλεπάλληλες περικοπές των μισθών τους και τους αβάσταχτους νέους φόρους.
Η πρωτόγνωρη καρτερία των Ελλήνων εξαντλείται, η οργή παραμερίζει τον φόβο και ο κίνδυνος κοινωνικής ανάφλεξης δεν μπορεί να αγνοείται πια, ούτε από εκείνους που διατάσσουν, ούτε από εκείνους που εκτελούν τις φονικές συνταγές τους.
Στις δύσκολες και -αναντίλεκτα- κρίσιμες αυτές ώρες οφείλουμε όλοι να ξέρουμε και να καταλαβαίνουμε τι σημαίνει το γεγονός ότι η ανασφάλεια, η απόγνωση και η κατάθλιψη έχουν φωλιάσει σε κάθε ελληνικό σπίτι. Ότι προκάλεσαν δυστυχώς -και συνεχίζουν να προκαλούν- ακόμη και αυτοκτονίες, εκείνων που δεν μπόρεσαν να αντέξουν το δράμα των οικογενειών και τον πόνο των παιδιών τους.
Μπροστά σε όλα αυτά, η Εκκλησία της Ελλάδος αξιοποιεί κάθε δυνατότητα αλληλεγγύης.
Και είναι θετικό που, μέσα στην τόση καταχνιά, ξεπροβάλλει η ευαισθησία, το φιλότιμο και ο αγνός πατριωτισμός των Ελλήνων.
Για να δώσει ένα πιάτο φαΐ, ένα ρούχο, μια ανάσα ζωής στους απελπισμένους» προσθέτει, τονίζοντας:
Δυστυχώς, όμως, όπως ξεκάθαρα φαίνεται πλέον, το δράμα της πατρίδας μας όχι μόνο δεν τελειώνει εδώ, αλλά μπορεί να προσλάβει και νέες ανεξέλεγκτες διαστάσεις.
Ζητούνται, άλλωστε, τις ώρες αυτές, ακόμη σκληρότερα, ακόμη πιο επώδυνα, ακόμη πιο άδικα μέτρα, στην ίδια αδιέξοδη και αποτυχημένη γραμμή του πρόσφατου παρελθόντος μας.
Ζητούνται ακόμη μεγαλύτερες δόσεις ενός φαρμάκου που αποδεικνύεται θανατηφόρο.
Ζητούνται δεσμεύσεις που δεν λύνουν το πρόβλημα, αλλά αναβάλλουν μόνο προσωρινά τον προαναγγελθέντα θάνατο της Οικονομίας μας.
Και υποθηκεύουν, ταυτόχρονα, την εθνική μας κυριαρχία.
Υποθηκεύουν τον πλούτο που έχουμε, αλλά και αυτόν που μπορεί να αποκτήσουμε στα εδάφη και τις θάλασσές μας.
Στη διαμόρφωση των αποφάσεων, οι φωνές των απελπισμένων, οι φωνές των Ελλήνων, αγνοούνται προκλητικά.

Δυστυχώς, σήμερα, οι Έλληνες δεν βρίσκουμε απάντηση ούτε στα όσα έγιναν και εξακολουθούν να γίνονται, ούτε στα όσα ζητούνται από τους ξένους.
Είναι, μάλιστα, τουλάχιστον ύποπτη η εμμονή τους σε αποτυχημένες συνταγές.
Και είναι προκλητικές οι αξιώσεις τους σε βάρος της εθνικής μας κυριαρχίας. Και αυτό είναι, ίσως, το πιο ανησυχητικό.
Δεν μπορεί, άλλωστε να αγνοείται από κανέναν ότι οι αντοχές των ανθρώπων γύρω μας εξαντλήθηκαν. Όπως εξαντλήθηκαν και οι αντοχές της πραγματικής οικονομίας. Και βέβαια, δεν μπορεί παρά να υπάρχουν μπροστά μας και άλλοι δρόμοι. Δρόμοι πνευματικής ανάτασης και οικονομικής ανάταξης. Αποκρούοντας, ταυτόχρονα, τους έξωθεν εκβιασμούς και απορρίπτοντας τις θανατηφόρες συνταγές τους.
Έχοντας, πάνω απ' όλα, ακλόνητη τη βεβαιότητα, ότι με τη βοήθεια του Θεού και την πίστη στις δυνατότητές μας μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Η Ελλάδα του πολιτισμού, η Ελλάδα της ιστορίας, η Ελλάδα των παραδόσεων δεν μπορεί να χαθεί ούτε γιατί κάποιοι το πίστεψαν, ούτε γιατί κάποιοι μπορεί να το θέλουν.
Η Ελλάδα μας μπορεί να σταθεί στα πόδια της. Μπορεί, και πάλι, να τραβήξει μπροστά.
Εξοχότατε κύριε πρόεδρε, αυτόν τον δρόμο αναζητούμε και προσδοκούμε οι Έλληνες σήμερα».

eklogika.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή Ιερώνυμου στον πρωθυπουργό: «Ύποπτη η εμμονή σε αποτυχημένες συνταγές»!"

Παπανδρέου:Πρώτα το εθνικό συμφέρον και μετά τα εσωκομματικά

 Η ομιλία του προέδρου του ΠΑΣΟΚ αναλώθηκε σε επιθέσεις εναντίον της ΝΔ και της Αριστεράς και τα πεπραγμένα της κυβέρνησης του.
Παράλληλα επιτέθηκε σε ορισμένα ΜΜΕ για την κριτική που άσκησαν για τα ταξίδια του στο εξωτερικό ως προέδρου της Σοσιαλιστικής Διεθνούς.
«Όπως και εσείς και ο ελληνικός λαός ξέρει πολύ καλά ότι αυτή συνεδρίαση μας καθώς και οι αποφάσεις είναι πράγματι ιστορικής και καθοριστικής σημασίας. Για το εάν τελικά θα ξεπεράσουμε τον κάβο και θα μπούμε σε έναν νέο δρόμο όσο δύσκολος και αν είναι.
Αυτή η μάχη δίνεται όχι απλά εντός Ελλάδας αλλά και εκτός. Και παρά τα κυνικά σχόλια θεωρώ καθήκον μου να προωθώ και τις προοδευτικές ιδέες και να προωθώ ότι καλύτερο έχει η Ελλάδα να δείξει.
Έλεος πια με αυτή την εύκολη απαξίωση. Συνεχίζω να δέχομαι επιθέσεις και εγώ και το ΠΑΣΟΚ από συγκεκριμένα ΜΜΕ». «To τίμημα είναι βαρύ και χτυπάει κυρίως τη νέα γενιά. Αλλά εμείς σταματήσαμε να κρύβουμε τα προβλήματα κάτω από το χαλί, να «μαγειρεύουμε» τα στατιστικά στοιχεία» είπε για την κρίση ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε: «Η κατάσταση είναι ζοφερή και θα γίνει ακόμη πιο δύσκολη. Και ευθύνονται και οι συντηρητικοί μας εταίροι στην Ευρώπη. Εμείς όμως δεν πήραμε τον εύκολο δρόμο μαγειρεύοντας στοιχεία και κάνοντας ρουσφέτια».


«Δεν επέβαλα σε κανέναν να είναι υπουργός»

Απάντηση σε όσους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν ασκήσει κριτική στο Μνημόνιο έδωσε ο Γιώργος Παπανδρέου και τους κάλεσε να μην ρίχνουν νερό στο μύλο του λαϊκισμού. «Δεν κάνω απολογισμό κάνω το αυτονόητο. Υπερασπίζομαι το δικό μας έργο. Όλοι μας έχουμε κάνει λάθη αλλά σε κανέναν δεν επέβαλα να είναι υπουργός ούτε να παραμείνει υπουργός στην κυβέρνηση. Αλλά θα ήταν μικρότητα να μπω σε μία τέτοια λογική. Τα λάθη δεν είναι δικά τους. Είναι δικά μου αλλά οι επιτυχίες είναι όλων μας. Μη ξεχνάμε ότι υπήρχαν επιτυχίες. Κάποιοι μπαίνουν στη λογική προεκλογικά να απαξιώνουν το έργο του ΠΑΣΟΚ. Δεν χρειάζεται να ρίχνουμε εμείς νερό στο μύλο του λαϊκισμού. Το κάνουν καλύτερα τα άλλα κόμματα. Σας διαβεβαιώ ότι όσο υποκύπτουμε σε αυτόν τον πειρασμό τόσο θα πέφτουν τα ποσοστά μας».


Πρώτα το εθνικό συμφέρον και μετά τα εσωκομματικά

Για ενότητα του ΠΑΣΟΚ με γνώμονα το συμφέρον της πατρίδας και του λαού έκανε λόγο ο Γιώργος Παπανδρέου. «Όπως όλοι συμφωνήσαμε να βάζουμε πρώτη την πατρίδα και τον μέλλον του λαού. Η ενότητα μας γύρω από μία κοινή πλατφόρμα είναι αδήριτη ανάγκη. Αυτή την ενότητα εγώ υπηρετώ. Έχω εκφραστεί για τις δικές μου προσωπικές προθέσεις. Αυτό δεν μου επιτρέπει όμως να μην ασκήσω στο έπακρο τις αρμοδιότητες και τις ευθύνες που μου αναλογούν για την αλλαγή ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Είμαστε η ατμομηχανή των εξελίξεων το αποκούμπι στης χώρας σε αυτή τη φάση. Ιδιαίτερα και για τις διαδικασίες που έχει η χώρα μπροστά της το ΠΑΣΟΚ θα μείνει ενωμένο. Είμαστε εμείς ο πυλώνας σταθερότητας και αλλαγών για τη χώρα. Δυστυχώς σε εμάς έπεσε η ευθύνη». «Ένας πολιτικός που σκύβει το κεφάλι γίνεται μαριονέτα. Και εγώ μαριονέτα δεν υπήρξα ποτέ. Και βεβαίως αυτό μου έχει κοστίσει» υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.


Εξεταστική τώρα ζήτησε ο Γ. Παπανδρέου

Την πρόθεση του να ζητήσει την διενέργεια εξεταστικής επιτροπής για την υπόθεση της ΕΛΣΤΑΤ εξέφρασε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, που επιτέθηκε στη ΝΔ η οποία ζήτησε η διενέργεια της έρευνας να γίνει μετά τις εκλογές. «Εγώ θα ζητήσω εξεταστική για την ΕΛΣΤΑΤ. Τώρα πριν από τις εθνικές εκλογές. Εμείς θέλουμε την αλήθεια για να την ξέρει ο ελληνικός λαός πριν από τις εκλογές για να μπορεί να αποφασίζει όχι μετά για να ακούει τα ψέματα της ΝΔ». «Οι της ΝΔ θα πρέπει να μας ευγνωμονούν γιατί σώζοντας τη χώρα έτυχε να σωθούν και αυτοί από τον πολιτικό αφανισμό» σημείωσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Δεν ενδιαφέρθηκαν οι Ρώσοι»

Αναφορικά με τις προσπάθειες της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ να βγει η χώρα από την κρίση ο Γιώργος Παπανδρέου διέψευσε ότι υπήρχε ενδιαφέρον επενδυτών από την Ρωσία. «Μήπως ενδιαφέρθηκαν ρώσικα και αραβικά κεφάλαια; Άλλο ένα ψέμα της ΝΔ. Εγώ μίλησα προσωπικά με τον Πούτιν και τον Μεντβιέντεφ γι’ αυτό το θέμα. Οι μόνοι που ενδιαφέρθηκαν ήταν οι Κινέζοι».Επίθεση στην ΑριστεράΣκληρή γλώσσα χρησιμοποίησε ο Γιώργος Παπανδρέου για τη στάση των κομμάτων της Αριστεράς απέναντι στην κρίση. «Η στάση μας όμως μας διαφοροποιεί και από την παραδοσιακή Αριστερά. Μία Αριστερά της παθητικής αποδοχής που αντί να δημιουργεί γκρεμίζει. Που αρέσκεται να βρίσκει άλλοθι και εξιλαστήρια θύματα. Το κόμμα τους θέλουν να ενδυναμώσουν μέσα από μία πόλωση που βοηθά τις γραφειοκρατίες τους, τον έλεγχο τους επί τον εργατικών κινημάτων».«Δεν μίλησα ποτέ για διεφθαρμένο λαό» - Γελοιότητες τα περί επιτρόπου

Ο Γιώργος Παπανδρέου επιτέθηκε και στη ΝΔ λέγοντας χαρακτηριστικά «ποτέ δε μίλησα για διεφθαρμένο λαό. Αυτό είναι ένα ψέμα της ΝΔ. Το αντίθετο είπα. Όπως δεν είναι στο DNA των Γερμανών ο ναζισμός έτσι δεν είναι και στο DNA των Ελλήνων η διαφθορά». Επίσης χαρακτήρισε «γελοιότητες» τα περί επιβολής επιτρόπου στην Ελλάδα. Τόνισε ότι η κυβέρνηση του διαπραγματεύθηκε σκληρά τα μέτρα που πρότεινε η τρόικα. «Αυτό το βλέπουν τώρα και τα κόμματα που μετέχουν στην κυβέρνηση. Σε κάθε στιγμή έπρεπε να ζυγίσουμε ποιο ήταν το σωστό για το εθνικό συμφέρον. Όταν πέρσι επανήλθε παρόμοια πρόταση η αντίδραση μου ήταν άμεση και απόλυτη. Τότε είπα ότι μπορεί να έχουμε μία εξάρτηση οικονομική δεν θυσιάζουμε το δικαίωμα να ψηφίζουμε για ζητήματα που είναι ζωτικής σημασίας. Εάν επιμείνετε τότε δεν θέλουμε τα χρήματα σας. Πάρτε τα πίσω και αφήστε μας ήσυχους. Και αυτό πρέπει να ξαναπούμε αν θέσουν τέτοιο θέμα».

thessalikipress.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπανδρέου:Πρώτα το εθνικό συμφέρον και μετά τα εσωκομματικά"

«Στέρησαν τη δυνατότητα στην Ελλάδα να εξυγιάνει την οικονομία της»

Τι υποστήριξε ο Πούτιν στο οικονομικό Φόρουμ «Ρωσία 2012»

Μιλώντας στο οικονομικό Φόρουμ «Ρωσία 2012» ο ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντίμιρ Πούτιν, δήλωσε ότι «η Ελλάδα στερήθηκε τεχνητά της δυνατότητας να εξυγιάνει την οικονομία της».

«Της στέρησαν τη δυνατότητα να υποτιμήσει το εθνικό της νόμισμα, άρα της στέρησαν τη δυνατότητα αύξησης της ρευστότητας, εφόσον δεν διέθετε δικό της νομισματικό κέντρο» είπε ο κ. Πούτιν, επισημαίνοντας ότι κατ' αυτόν τον τρόπο απέμεινε μόνο ένας διαθέσιμος τρόπος, «η απευθείας μείωση των κοινωνικών δαπανών και η αύξηση της ανταγωνιστικότητας σε αυτή τη βάση, γιατί για να επανεξοπλίσεις όλη την οικονομία, τη βιομηχανία, τον πραγματικό τομέα της οικονομίας χωρίς επενδύσεις είναι αδύνατο. Αλλά και να προσελκύσεις επενδύσεις σε αυτήν την κατάσταση είναι επίσης αδύνατο».

Ο ρώσος πρωθυπουργός πρόσθεσε ότι πολλές χώρες αντιμετωπίζουν παρόμοιες δυσκολίες και ότι «στην Ελλάδα, συγκεκριμένη βοήθεια από το εξωτερικό προς το παρόν δεν προσφέρουν».

«Το θέμα δεν είναι ότι οι Έλληνες δεν θέλουν ή δεν ξέρουν να δουλεύουν», συμπλήρωσε ο Β. Πούτιν, εκτιμώντας ότι «εκεί δεν έχουν δημιουργηθεί δυνατότητες υψηλής τεχνολογίας για αποτελεσματική αξιοποίηση της εργατικής δύναμης με υψηλή ειδίκευση, ή τουλάχιστον σε επαρκή αριθμό, όπως για παράδειγμα συμβαίνει στη Ρωσία. Και από εκεί προέρχονται τα προβλήματα».

Μιλώντας στο Φόρουμ ο κ. Πούτιν συμφώνησε με τον οικονομολόγο, Πολ Κρούγκμαν, ότι η κρίση χρέους των κρατών και των επιχειρήσεων είναι ένα από τα χαρακτηριστικά δείγματα του δεύτερου κύματος της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, ενώ κατονόμασε ως δεύτερο χαρακτηριστικό «την ανισορροπία του χρηματιστικού τομέα, υπερφουσκωμένου και κερδοσκοπικού, αποκομμένου από την πραγματική οικονομία».

«Ούτε μία από τις αιτίες των σημερινών χρηματιστικών συγκλονισμών μέχρι στιγμής δεν έχει εξαλειφθεί», είπε αποτιμώντας την υπάρχουσα κατάσταση ο ρώσος ηγέτης, ο οποίος συμμετέχει εντατικά στην προεκλογική εκστρατεία ενόψει των προεδρικών εκλογών της 4ης Μαρτίου, διαθέτοντας σημαντικό προβάδισμα έναντι των αντιπάλων του, πράγμα που του επιτρέπει να θεωρείται ως ο πιθανότερος επόμενος πρόεδρος της Ρωσίας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Στέρησαν τη δυνατότητα στην Ελλάδα να εξυγιάνει την οικονομία της»"

Ένας δεν κέρδισε και ήταν ο Έλληνας!

Ολόκληρο χωριό της Ισπανίας κέρδισε στο λαχείο εκτός από... τον Κωστή Μητσοτάκη

Απίστευτο και όμως αληθινό! Ένας Έλληνας ήταν ο μοναδικός κάτοικος ενός ισπανικού χωριού ονόματι Sodeto, που δεν αγόρασε λαχνό για την λοταρία και δεν κέρδισε τελικά τα 700 εκατ. ευρώ, που συνολικά απέκτησαν οι συγχωριανοί του Ισπανοί, σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times.

Στο ρεπορτάζ, που υπογράφει η Suzanne Daley, περιγράφεται πως οι 70 οικογένειες του χωριού αποφάσισαν να συμμετάσχουν ομαδικά στην κλήρωση του καθιερωμένου χριστουγεννιάτικου εθνικού λαχείου, γνωστού ως El Gordo.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο μόνος που δεν συμμετείχε στην ομαδική αγορά ήταν ένας Έλληνας, ονόματι Κωστής Μητσοτάκης. Ο σκηνοθέτης, αναφέρουν οι New York Times, βρέθηκε στο ισπανικό χωριό λόγω του έρωτά του για μια γυναίκα.

Μπορεί ο έρωτάς του να μην είχε ευτυχή κατάληξη, ωστόσο ο Μητσοτάκης παρέμεινε στο χωριό. Μάλιστα, ενώ μένει λίγο πιο έξω από το Sodeto, οι συγχωριανοί του τον αναζήτησαν, προκειμένου να μετάσχει και αυτός στην ομαδική αγορά του λαχείου.

Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Μητσοτάκης δήλωσε πως θα ήταν ωραίο εάν είχε κερδίσει αλλά και πως έτσι και αλλιώς επωφελήθηκε από την τύχη των συγχωριανών του. Όπως ανέφερε, εδώ και καιρό προσπαθούσε να πουλήσει κάποια κομμάτια γης, χωρίς επιτυχία. Βέβαια, τώρα πια βρέθηκαν αγοραστές...

newsbeast.gr
ΣΧΕΤΙΚΟ:Κέρδισαν 720 εκατομμύρια ευρώ και βγήκαν στους δρόμους
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένας δεν κέρδισε και ήταν ο Έλληνας!"

ENERGA και Hellas Power θα είχαν σημαντικό πλεονέκτημα στην αγορά ενέργειας

Με την πώληση υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς ήδη είχαν αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς του λιανεμπορίου


Νέα διάσταση στα όσα έγιναν με το κλείσιμό τους δίνουν με κοινή τους ανακοίνωση οι δύο εναλλακτικοί πάροχοι ηλεκτρισμού ENERGA και Hellas Power. Σύμφωνα με τις εταιρείες και οι δύο θα είχαν σημαντικό πλεονέκτημα στην απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας με την πώληση υδροηλεκτρικών και λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ καθώς ήδη είχαν αποκτήσει ένα σημαντικό μερίδιο της αγοράς του λιανεμπορίου. 

Αυτό όπως αναφέρουν θα προκαλούσε σημαντικά προβλήματα στο μονοπώλιο της ΔΕΗ και έτσι τα κρατικά συμφέροντα τις έκλεισαν προκειμένου κάποια άλλα συμφέροντα να αποκτήσουν πλεονεκτήματα. Όσον αφορά την εξόφληση του ενιαίου τέλους ακινήτων, τα δημοτικά τέλη και όλες τις υπόλοιπες υποχρεώσεις τους αναφέρουν ότι τα ταμειακά τους διαθέσιμα ξεπερνούν τα 72 εκ. ευρώ ενώ άλλα 126 εκ ευρώ δεν έχουν εισπραχθεί ακόμα από την αγορά και ότι με όλα τα χρήματα πρόκειται να αποπληρώσουν στο έπακρο όσα οφείλουν. 

Κάνουν λόγο για παρανομίες, αντιανταγωνιστικές συμπεριφορές της ΔΕΗ και πραξικοπηματική συμπεριφορά κρατικών παραγόντων που μόνο στόχο είχε να πλήξει τις δύο εταιρείες προς όφελος του κρατικού μονοπωλίου. 



skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ENERGA και Hellas Power θα είχαν σημαντικό πλεονέκτημα στην αγορά ενέργειας"

Στο ΣτΕ για τις εξαιρέσεις κλάδων εργαζομένων από βαρέα και ανθυγιεινά

Έντεκα Σωματεία εργαζομένων

Έντεκα Σωματεία εργαζομένων, προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και παράνομη, η απόφαση του υπουργού Εργασίας με την οποία καθορίστηκαν οι ειδικότητες, οι οποίες από την 1η Ιανουαρίου 2012, θεωρούνται ως "βαριές και ανθυγιεινές".

Με την εν λόγω υπουργική απόφαση εξαιρέθηκαν από τον πίνακα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων ορισμένες ειδικότητες εργαζομένων που επί σειρά ετών ήταν ενταγμένες.

Στα Σωματεία αυτά συμμετέχουν εργαζόμενοι από τους κλάδους των απορρυπαντικών, των χρωμάτων, των ελαστικών, των πλαστικών, της αρτοποιίας, της υαλουργίας και των κινηματογραφικών μηχανημάτων (χειριστές).

Στις προσφυγές τους, τα Σωματεία υπογραμμίζουν ότι η προσβαλλόμενη υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας, όπως και στα άρθρα 21 και 22 που προστατεύουν την εργασία και την οικογένεια. Παράλληλα, η σχετική υπουργική απόφαση είναι αντίθετη στο άρθρο 17 του Ν. 3863/2010, καθώς δεν ελήφθη υπόψη η προβλεπόμενη γνωμάτευση της Διαρκούς Επιτροπής Κρίσεων των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων, η οποία πρότεινε την παραμονή των ειδικοτήτων που εξαιρέθηκαν στο καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων.

Παράλληλα, όμως η εξαίρεση των συγκεκριμένων ειδικοτήτων από τον πίνακα των βαρέων και ανθυγιεινών επαγγελμάτων δεν είναι αιτιολογημένη προσθέτουν τα Σωματεία.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΣτΕ για τις εξαιρέσεις κλάδων εργαζομένων από βαρέα και ανθυγιεινά"

Προσαγωγές αστέγων στο ΑΤ Εξαρχείων

Μετά την κατάληψη στο Πνευματικό Κέντρο

Ένταση επικράτησε το απόγευμα της Τετάρτης στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, στην οδό Ακαδημίας, όταν ομάδα περίπου 40 ατόμων έσπασε την πόρτα του κυλικείου για να μπουν άστεγοι εντός του κτηρίου.

Στο σημείο πήγαν εκπρόσωποι του Δήμου, που προσπάθησαν να διαπραγματευτούν με τους καταληψίες, οι οποίοι, όμως, αρνήθηκαν να αποχωρήσουν.

Οι εκπρόσωποι του Δήμου υπέβαλαν μήνυση στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Μετά την μήνυση, μετέβη στο σημείο διμοιρία των ΜΑΤ που προχώρησε στην προσαγωγή 16 ατόμων.

Λίγη ώρα αργότερα, περισσότερα από 50 άτομα μετέβησαν έξω από το αστυνομικό τμήμα Εξαρχείων, όπου είχαν μεταφερθεί οι 16 καταληψίες και άστεγοι, για να διαμαρτυρηθούν για τις συλλήψεις.

Πάντως, αν και ο Γιώργος Καμίνης δήλωσε ότι θα αποσύρει τις μηνύσεις, κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής.

Σημειώνεται ότι διαμαρτυρόμενη για τις προσαγωγές η ομάδα anonymous έριξε τα sites του δημάρχου Αθηναίων και του Δήμου Αθηναίων.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσαγωγές αστέγων στο ΑΤ Εξαρχείων"

Επίθεση κατά του Μ. Χρυσοχοϊδη στον Κορυδαλλό

Στόχος φραστικής επίθεσης έγινε ο υπουργός Ανάπτυξης

Μια ομάδα περίπου 100 πολιτών συγκεντρώθηκε, αργά το βράδυ, φωνάζοντας συνθήματα κατά του υπουργού και του ΠΑΣΟΚ έξω από το μεζεδοπωλείο "Ο Οντάς της Μαριώς" επί της οδού Σουρή στον Κορυδαλλό.

Ο Μ. Χρυσοχοϊδης ήταν προσκεκλημένος για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας της τοπικής οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ.

Δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, απώθησαν τους διαδηλωτές ενώ προχώρησαν και σε τρεις προσαγωγές.

newsit.gr


Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση κατά του Μ. Χρυσοχοϊδη στον Κορυδαλλό"

Καλαμάτα: Ανείπωτη τραγωδία σε σχολείο - Πέθανε μαθητής στην τάξη!

Ο 18χρονος μαθητής ''έσβησε'' στα χέρια συμμαθητών του - Σοκαρισμένοι οι γονείς, συγκλονισμένοι οι καθηγητές και οι φίλοι του...

Σοκ και θλίψη έχει προκαλέσει ο ξαφνικός θάνατος 18χρονου μαθητή στην Καλαμάτα, ο οποίος ξεψύχησε το πρωί της Τρίτης μέσα στην σχολική αίθουσα. Ο 18χρονος, μαθητής του 6ου Λυκείου Καλαμάτας, βρισκόταν στην τάξη του την ώρα του διαλλείματος με τους συμμαθητές του, όταν αισθάνθηκε δυσφορία.

Ξαφνικά έπεσε στον ώμο του διπλανού του, πριν προλάβει να διαμαρτυρηθεί για τους πόνους στο στήθος του. Οι καθηγητές κάλεσαν αμέσως το ασθενοφόρο και του έκαναν μαλάξεις κατά την διάρκεια της αναμονής με αποτέλεσμα να τον επαναφέρουν δύο φορές, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα.

Παρά τις προσπάθειες τους όμως, τόσο των καθηγητών, όσο μετέπειτα και των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Καλαμάτας, το παιδί δεν τα κατάφερε.

Ο θρήνος των γονιών, αλλά και των συμμαθητών του είναι τεράστιος, ενώ σύμφωνα με τα πρώτες εκτιμήσεις το παιδί έπαθε ανακοπή.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καλαμάτα: Ανείπωτη τραγωδία σε σχολείο - Πέθανε μαθητής στην τάξη!"

Ξύλιασαν οι ασθενείς στο νοσοκομείο Καρπενησίου

Ξέμειναν από πετρέλαιο λόγω οφειλών

Στους -4 έφτασε η θερμοκρασία χθες το βράδυ στο νοσοκομείο Καρπενησίου με αποτέλεσμα να ξυλιάσουν οι ασθενείς, οι συνοδοί τους και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Οι δεξαμενές του καλοριφέρ στέγνωσαν από πετρέλαιο, λόγω οφειλών στον προμηθευτή. Οι συνεχείς υποσχέσεις των αρμόδιων του νοσοκομείου προς τον προμηθευτή ότι τα χρεωστούμενα θα εξοφληθούν δεν υλοποιήθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα χθες να δοθεί στο νοσοκομείο μία μικρή ποσότητα πετρελαίου, που όμως τελείωσε πολύ γρήγορα.

Μετά από μια εφιαλτική νύχτα, τα καλοριφέρ άναψαν το πρωί, καθώς ο προμηθευτής μετέφερε πετρέλαιο στο νοσοκομείο, αφού πρώτα εισέπραξε τα ποσά που του όφειλε η διοίκηση.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξύλιασαν οι ασθενείς στο νοσοκομείο Καρπενησίου"

ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΝΙΚΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ "Aυτούς λάδωνα"

Ο Νο1 οφειλέτης του Δημοσίου Νίκος Κασιμάτης μιλά για επίορκους υπαλλήλους του ΣΔΟΕ,την πολιτική κάλυψη τους και τον Παπαχατζή


Η ομερτά έσπασε. Το ίδιο και το απόστημα με τα διεφθαρμένα στελέχη του υπουργείου Οικονομικών, τους επιτελικούς υπαλλήλους του ΣΔΟΕ, τους επίορκους προϊσταμένους εφοριών και τους πολιτικούς τους «φίλους», συνεργούς στο μεγάλο «φαγοπότι» που συντελέστηκε και συντελείται σε βάρος του Δημοσίου.
Ο άνδρας στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής γραμμής ακούγεται φοβισμένος.
«Από την πίτα τρώγαμε όλοι και ισόποσα», λέει. Είναι ο Νίκος Κασιμάτης, νούμερο ένα οφειλέτης του Δημοσίου σύμφωνα με τη λίστα που δημοσίευσε πρόσφατα το υπουργείο Οικονομικών. Μίλησε στη ραδιοφωνική εκπομπή «Πέτρα Σκανδάλου» του zougla radio. Σήμερα, χρωστάει το ποσό των 952.087.781 ευρώ και εκτίει ποινή κάθειρξης 504 ετών.
Τηλεφωνεί από τις φυλακές Διαβατών και επιθυμεί να πει «όλη την αλήθεια».
Μια αλήθεια πικρή, που ξεμπροστιάζει όλο το σύστημα του θεσμικού υποκόσμου. Τους ελεγκτές που πρέπει να ελεγχθούν, αλλά δεν ελέγχονται. Προϊσταμένους εφοριών, στελέχη ΣΔΟΕ και «μεγαλοκαρχαρίες» του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι πρωταγωνιστούν στο σύστημα 4-4-2 το οποίο είχε καταγγείλει και ο πρώην γενικός γραμματέας πληροφοριακών συστημάτων, κ. Διομήδης Σπινέλης.
Με την συνδρομή τους, την αρωγή των «λευκών κολάρων», ο Νίκος Κασιμάτης κατόρθωσε να πραγματοποιήσει το μεγαλύτερο οικονομικό κόλπο των τελευταίων δεκαετιών.
Να στήσει ένα κύκλωμα με 30 εταιρίες-μαϊμού που έπαιρναν επιστροφές ΦΠΑ από το Δημόσιο. Εκείνος είναι ο ηθικός αυτουργός. Οι φυσικοί αυτουργοί, παραμένουν ασύλληπτοι. Υπηρετούν στην «αυλή» του υπουργού Οικονομικών, Ευάγγελου Βενιζέλου, και στην καρδιά του ΣΔΟΕ.  
Άλλοι πήραν προαγωγές, ελάχιστοι συνταξιοδοτήθηκαν. «Ήμουν παιδί του συστήματος. Από 26 ετών είμαι μέσα στο σύστημα. Εγώ είμαι φυλακή και δικαίως είμαι. Αυτοί οι κύριοι όμως, οι συνεργοί μου, παραμένουν ασύλληπτοι και εξακολουθούν να διενεργούν ελέγχους. Είναι περισσότεροι από 60. Όσο ήμουν νόμιμος δεν έβρισκα δουλειά», παραδέχεται κυνικά και προσθέτει: «Το κόλπο στηνόταν ως εξής: Μου έλεγαν 'όσο κατεβαίνουμε εμείς, τόσο θα ανεβαίνεις εσύ'. Από τα 100 εκατομμύρια ευρώ για παράδειγμα το 40% το έπαιρναν οι ελεγκτές, το 40% η επιχείρηση και το 20% το κράτος». Πάλι καλά…
Η συνάντηση με το Φωτιάδη
Ήξεραν αλλά σιωπούσαν. Σύμφωνα με τα όσα επικαλείται ο κ. Κασιμάτης, το υπουργείο Οικονομικών γνώριζε τις «υπόγειες» συναλλαγές μεταξύ εφοριακών και επιχειρήσεων από το 2002. Ωστόσο, δεν αντιδρούσε.
Ο νούμερο ένα οφειλέτης του Δημοσίου επισημαίνει ότι ο -τότε- διευθυντής του ΣΔΟΕ, Γιώργος Κουκάκης, τον είχε συνοδεύσει στο υπουργείο Οικονομικών ώστε να εξηγήσει στον υφυπουργό και στον γενικό γραμματέα πως είχε στηθεί το «κόλπο».
«Παρών στη συζήτηση ήταν ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Φωτιάδης, ο γενικός γραμματέας, ο Γιώργος Κουκάκης και εγώ. Εξήγησα τι λεφτά πέφτανε από το θέμα των φόρων. Ανέφερα συγκεκριμένα νούμερα. Όπως στη ΔΟΥ-ΦΑΕ Θεσσαλονίκης για παράδειγμα, ο έφορος 'κοστολογούνταν' 50.000.000 δρχ., 35.000.000 δρχ. ήταν η ταρίφα του επόπτη και 15.000.000 δρχ. ήταν η ταρίφα του ελεγκτή» αναφέρει χαρακτηριστικά. Οι κ.κ. Φωτιάδης και Κουκάκης ενημερώθηκαν, αλλά δεν ενήργησαν όπως θα έπρεπε. Κατά το Νίκο Κασιμάτη είναι και αυτοί «υπόλογοι».
Πώς είχε στηθεί η «κομπίνα»

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η αφήγηση Κασιματη σχετικά διαδικασία που ακολουθούσαν οι εταιρίες-φαντάσματα προκειμένου να υφαρπάζουν το δημόσιο χρήμα.
Ο τρόπος απλός: Η «Α» εταιρία εξέδιδε εικονικά τιμολόγια αγορών και έβγαζε εικονικά τιμολόγια εξωτερικού εισπράττοντας την επιστροφή του Φ.Π.Α.
Συτνονίστρια του «colpo-grosso»; Σύμφωνα με τα λεγόμενα του κ. Κασιμάτη, η λογίστρια, κυρία Ελένη Καρυδοπούλου καθώς η εταιρία που έκοβε τα τιμολόγια ήταν του συζύγου της Νίκου Καρυδόπουλου. Αποτέλεσμα; Εισροή πολλών εκατομμυρίων.
«Εμφανίζονταν οι εφοριακοί και ζητούσαν τη μερίδα του λέοντος. Από τότε ζητούσαν το 4-4-2. Και μάλιστα πολλές φορές λέγανε, 'σε παρακαλώ βάλε και καμιά εταιρία γιατί έχουμε αγοράσει σπίτι, έχουμε πάρει δάνεια για να μπορέσουμε να τακτοποιηθούμε'» αναφέρει ο μεγαλοοφειλέτης.
Γνώριζαν από το 2002 για τον Παπαχατζή
Πλήθος ερωτηματικών εγείρονται από το γεγονός ότι μετά τις καταγγελίες του κ. Κασιμάτη που αποκάλυψε το κύκλωμα των επίορκων υπαλλήλων της εφορίας και του ΣΔΟΕ, το 80% εξ αυτών εξακολουθούν μέχρι σήμερα να παραμένουν εν ενεργεία. Τα στοιχεία είναι αδιάσειστα και εγείρουν τεράστια ερωτήματα κατά πόσο μια τόσο διεφθαρμένη φορολογική διοίκηση μπορεί να λύσει το πρόβλημα φοροδιαφυγής της χώρας.
Ο Κασιμάτης επισημαίνει ότι έχει καταγγελθεί με όνομα και επώνυμο και αυτή τη στιγμή εργάζεται στο υπουργείο Οικονομικών ως ανώτατος επιθεωρητής. Όπως είχε καταγγελθεί και το ανώτατο στέλεχος του ΣΔΟΕ και κατηγορούμενος για την υπόθεση της «Μαφίας Θεσσαλονίκης», κ. Χρήστος Παπαχατζής. Από το 2002 κιόλας. Αλήθεια κανείς δεν «μπόρεσε» να τα ελέγξει όλα αυτά;
«Είχα καταγγείλει τον Παπαχατζή από το 2002. Ανέφερα εκ νέου τον ρόλο του με αναφορά το 2010. Στο παιχνίδι βέβαια ήταν και πολιτικά πρόσωπα. Σε όλες τις περιόδους, διαχρονικά. Ας αποφύγουμε όμως τα πολιτικά πρόσωπα γιατί όπως σας είπα είμαι στη φυλακή και η μόνη μου προστασία είναι φύλακες» σημειώνει ο Κασιμάτης.

Ο φίλος μου ο Παναγιώτης
Είναι γνωστό ότι ο Νίκος Κασιμάτης είχε συνεργαστεί -δύο φορές μάλιστα- με τον πρώην περιφερειάρχη Μακεδονίας, Παναγιώτη Ψωμιάδη.
Η πρώτη συνεργασία αφορούσε την εταιρία «Αύρα Τεχνοχώρος Πολιτισμού Α.Ε.». Ο κ. Κασιμάτης υπήρξε ιδρυτικό στέλεχος και μέλος του Δ.Σ. της εταιρίας συμφερόντων του κ. Ψωμιάδη. Η εταιρία ιδρύθηκε το 1992 και από το 1994 εκπρόσωπός της ήταν ο αδελφός του νομάρχη, Διονύσης.
Η δεύτερη συνεργασία η οποία συνοδεύτηκε και με τραγελαφικά γεγονότα, αφορούσε την εταιρία «Ιντερφάρμ». Στην συγκεκριμένη εταιρία ήταν μέτοχος ο κ. Ψωμιάδης ενώ ο κ. Κασιμάτης εργαζόταν μόνο ως λογιστής, έχοντας αναλάβει τα λογιστικά βιβλία.
Αξιοπερίεργο βέβαια είναι το γεγονός ότι όταν κάποια στιγμή επισκέφθηκαν την εταιρία άνδρες του Σ.Δ.Ο.Ε. προκειμένου να διενεργήσουν έλεγχο, τα φορολογικά βιβλία κάηκαν μπροστά στα μάτια τους προτού καν προλάβουν να τα ανοίξουν. Οι αιτίες της πυρκαγιάς ακόμα διερευνώνται… 

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΜΟΛΟΓΙΑ ΣΟΚ ΝΙΚΟΥ ΚΑΣΙΜΑΤΗ "Aυτούς λάδωνα""

Tα 'χωσε ο Σαμαράς στον Παπαϊωάννου!

Ευρύτερες πολιτικές διαστάσεις δίνει η ΝΔ στη χθεσινή συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αποσυμφόρηση των φυλακών, ξεκαθαρίζοντας ότι «η ΝΔ δεν δίνει λευκή εντολή και σε μία μεταβατική κυβέρνηση οι υπουργοί δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν».

Σε ανακοίνωσή του, ο εκπρόσωπος της ΝΔ κ. Γιάννης Μιχελάκης αναφέρει ότι ο πρόεδρος της ΝΔ, κ. Αντώνης Σαμαράς, κατέστησε σαφές, από την πρώτη στιγμή, στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ότι η ΝΔ στηρίζει τη συγκεκριμένη αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου, που είναι η ολοκλήρωση του PSI, η νέα δανειακή σύμβαση και η διενέργεια εθνικών εκλογών αμέσως μετά.

Προσθέτει ότι «ο κ. Σαμαράς δεν έδωσε λευκή επιταγή σε κανέναν και δεν στηρίζει επιλογές που αφενός βρίσκονται έξω από τον ειδικό σκοπό της κυβέρνησης και αφετέρου συγκρούονται με τις αρχές και τις θέσεις του κόμματος».

Ξεκαθαρίζει δε για το μέλλον ότι «μονομερείς επιλογές και αποφάσεις, όπως προσπάθησε να επιβάλει χθες ο κ. Παπαϊωάννου, δεν γίνονται δεκτές. Και αυτό ισχύει για όλα τα ζητήματα που τίθενται από αρμόδιους υπουργούς, όπως για παράδειγμα, η λαθρομετανάστευση, τα ναρκωτικά, η δόμηση κατοικίας εκτός σχεδίου, οι κρίσεις στα Σώματα Ασφαλείας, οι διορισμοί γενικών διευθυντών σε υπουργεία».

Τέλος, προειδοποιεί «την αρχή αυτή ας μην δοκιμάζει κανένας να την παραβιάζει».

apospasma.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Tα 'χωσε ο Σαμαράς στον Παπαϊωάννου!"

«Στα μαλακά» έπεσε δικαστής για την αποπλάνηση του παιδιού του

Έξι χρόνια ποινή κάθειρξης για την κακοποίηση του 5χρονου γιου του

Στη φυλακή οδηγήθηκε δικαστής, μετά την καταδίκη του για την κατηγορία της αποπλάνησης σε βάρος του ανήλικου παιδιού του.

Το Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων κήρυξε ένοχο τον κατηγορούμενο δικαστή και τον καταδίκασε σε ποινή κάθειρξης 6 ετών για την αποπλάνηση του μόλις 5 ετών γιού του.

Με την απόφασή του το Δευτεροβάθμιο δικαστήριο μείωσε ουσιαστικά την ποινή που του είχε επιβάλει το πρωτόδικο δικαστήριο (Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων) στον δικαστή κατά 7 έτη.

Η ακροαματική διαδικασία ενώπιον του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων ήταν πολύωρη με τις περιγραφές που περιλαμβάνονταν στην δικογραφία σε βάρος του εν λόγω δικαστικού λειτουργού, διαζευγμένου, να προκαλούν πολλές φορές δυσφορία και αποτροπιασμό στους παριστάμενους στην δικαστική αίθουσα.

Οι δικαστές του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων έκριναν ένοχο τον δικαστικό λειτουργό, που δεν ασχολείται με την ποινική δικαιοσύνη, βασιζόμενοι κυρίως σε σοβαρά στοιχεία της δικογραφίας και παρά την προσπάθεια προσώπων του οικογενειακού κύκλου του κατηγορούμενου να αμβλύνουν τις εντυπώσεις και να αναιρέσουν τις περιγραφές της σεξουαλικής και ψυχολογικής περιπέτειας που βίωσε το παιδάκι.

Προβληματισμό έχει προκαλέσει το γεγονός πως ο κατηγορούμενος δικαστής, μετά την πρώτη πρωτοβάθμια καταδίκη του σε 13 χρόνια κάθειρξη - για την έκτιση της οποίας το δικαστήριο είχε δώσει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην έφεση - δεν είχε τεθεί σε διαθεσιμότητα, καθώς καμία αρμόδια αρχή δεν κίνησε την σχετική διαδικασία μέχρι την έκδοση οριστικής απόφασης για την σοβαρότατη κατηγορία για την αποπλάνηση, με αποτέλεσμα να υπηρετεί στο δικαστικό Σώμα κανονικά και να δικάζει.

Η υπόθεση εκδικάστηκε και κρίθηκε με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων τον περασμένο Απρίλιο και μέσα σε λίγους μήνες προσδιορίστηκε η δευτεροβάθμια δίκη, γεγονός που έχει σχολιαστεί σε νομικούς κύκλους.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Στα μαλακά» έπεσε δικαστής για την αποπλάνηση του παιδιού του"

Στο τραπέζι νέα μέτρα ύψους 4,4 δισ. ευρώ

Νέα μέτρα ύψους 4,4 δισ. ευρώ, δηλαδή 2% του ΑΕΠ, καλείται να λάβει η κυβέρνηση έως το τέλος της εβδομάδας προκειμένου να κλείσουν οι «μαύρες» τρύπες στον προϋπολογισμό του 2011 αλλά και του 2012, που προκλήθηκαν από την βαθιά ύφεση.

Η κυβέρνηση θα πρέπει να οριστικοποιήσει τον κατάλογο των μέτρων, που αποτελούν προϋπόθεση για την ενεργοποίηση του PSI και την καταβολή 30 δισ. ευρώ από την Ευρωπαϊκή Ένωση, στις διαπραγματεύσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη με την τρόικα. Τα μέτρα αυτά θα πάρουν την μορφή ενός προμνημονίου, το οποίο θα πρέπει να υπογραφεί και να παρουσιαστεί στο Eurogroup της ερχόμενης Δευτέρας με στόχο οι δανειστές να δώσουν το «πράσινο» φως για το δεύτερο πακέτο στήριξης της ελληνικής οικονομίας.

Πάντως ο υπουργός Οικονομικών «φωτογράφισε» χθες κατά την κοινή συνέντευξη Τύπου με τον Ανδρέα Λοβέρδο τους τομείς, όπου αναμένεται να ληφθούν να γίνουν περαιτέρω περικοπές. «Οι δαπάνες υγείας, οι δαπάνες οι σχετικές με το φάρμακο, οι αμυντικές δαπάνες και οι δαπάνες που θέλουμε να μειωθούν σε σχέση με τη λειτουργία των φορέων του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα, είναι τα τρία βασικά μέτωπα στον δημοσιονομικό αγώνα που δίνουμε, στο πλαίσιο ενός πολύ ευρύτερου αγώνα για την ολοκλήρωση της συμφωνίας γύρω από το νέο πρόγραμμα» είπε χαρακτηριστικά ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ευ.Βενιζέλος: Ένα βήμα πριν την ολοκλήρωση του PSI

Την πεποίθηση ότι η ολοκλήρωση της διαδικασίας για το κούρεμα του ελληνικού χρέους είναι κοντά εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών, που ανέφερε ότι «βρισκόμαστε ένα τυπικό βήμα πριν την ολοκλήρωση της διαδικασίας».

Παράλληλα επανέλαβε ότι η διαδικασία της υπογραφής της νέας δανειακής σύμβασης αλλά και του PSI είναι αλληλένδετες. «Τώρα είναι η στιγμή της δύσκολης διαπραγμάτευσης, όχι αργότερα» είπε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Αναφορικά με τη συμμετοχή των ασφαλιστικών ταμείων στο PSI, ο υπουργός Οικονομικών υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση δεσμεύεται να αναπληρώσει τις περιουσιακές απώλειες των ταμείων, ακόμη και με άλλη δημόσια περιουσία.

Σε ερώτηση αν τα ελληνικά ομόλογα που έχει στην κατοχή της η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα θα συμπεριληφθούν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε ότι αρμόδια για αυτό είναι η ίδια η ΕΚΤ. Ωστόσο, πρόσθεσε ότι σε επίπεδο Eurogroup και Εuro working group έχουν καταγραφεί και αναλυθεί όλα τα πιθανά σενάρια προκειμένου να επιτευχθεί ο στόχος μείωσης του ελληνικού χρέους στο 120% του ΑΕΠ το 2020.

real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο τραπέζι νέα μέτρα ύψους 4,4 δισ. ευρώ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news