facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

Είμαστε όλοι… υπερχρεωμένοι

Το προφίλ των ελληνικών νοικοκυριών

Είμαστε όλοι… υπερχρεωμένοι αφού, όπως αποτυπώνεται σε καταναλωτικές οργανώσεις, το προφίλ του υπερχρεωμένου νοικοκυριού συμπεριλαμβάνει πλέον όλες τις κοινωνικοοικονομικές τάξεις.

«Επενδύσαμε σε μία δανεική ζωή» όπως υποστηρίζει η εκπρόσωπος παραρτήματος Θεσσαλονίκης της Ένωσης Καταναλωτών «Η ποιότητα ζωής» (ΕΚΠΟΙΖΩ), Μαρία Βασιλειάδου, η οποία μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ με αφορμή την 11η συνάντηση των Ενώσεων Καταναλωτών Βορείου Ελλάδος που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την κ. Βασιλειάδου, στις ενώσεις προσφεύγουν καθημερινά δεκάδες καταναλωτές για την εφαρμογή του εξωδικαστικού διακανονισμού με τις τράπεζες, στο πλαίσιο του νόμου 3869/2010 των Υπερχρεωμένων Φυσικών Προσώπων.

«Στην Καβάλα υπήρξαν 600 τέτοιες αιτήσεις, στην Αλεξανδρούπολη 180, στις Σέρρες 40, στη Ροδόπη 160 και στη Θεσσαλονίκη, από τον Απρίλιο του 2010, έγιναν 1233 αιτήσεις» αναφέρει.

Όπως εξηγεί, οι ενώσεις καταναλωτών μελετούν τους φακέλους όσων προσφεύγουν για ρύθμιση χρεών και αποστέλλουν τις προτάσεις τους στις τράπεζες οι οποίες όμως, είτε δεν απαντούν, είτε καταθέτουν ασύμφορες για τον καταναλωτή προτάσεις, είτε ζητούν περαιτέρω διευκρινιστικά έγγραφα.

«Εμείς βέβαια, παρέχουμε βεβαίωση αποτυχίας, ανοίγοντας έτσι το δρόμο για προσφυγές στα δικαστήρια αλλά ειδικά στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης, ο χρόνος εκδίκασης μίας αίτησης φτάνει τα 3 χρόνια» προσθέτει, διευκρινίζοντας ότι με την κατάθεση της αίτησης, οι τόκοι για καταναλωτικά δάνεια και πιστωτικές κάρτες «παγώνουν» αλλά εξακολουθούν να «τρέχουν» για τα στεγαστικά δάνεια.

Όπως εκτιμά η κ. Βασιλειάδου, η τελευταία 15ετία στηρίχθηκε στην υπερκατανάλωση και στη χορήγηση, από τις τράπεζες, δανείων και πιστωτικών καρτών χωρίς να συντρέχουν οι απαραίτητες προϋποθέσεις. Παράλληλα, άνθρωποι που είχαν στηρίξει τη ζωή τους σε κάποια δεδομένα, βρέθηκαν ξαφνικά χωρίς δουλειά και χωρίς να μπορούν να αντεπεξέλθουν στις υποχρεώσεις τους σε τράπεζες.

Στη συνάντηση των ενώσεων καταναλωτών αποφασίστηκε, μεταξύ άλλων, η πιλοτική δημιουργία ομάδας ψυχολογικής υποστήριξης των υπερχρεωμένων καταναλωτών από μέλη των Γιατρών του Κόσμου, η αποστολή επιστολής προς το αρμόδιο Υπουργείο για διαφορετική αντιμετώπιση στη φορολόγηση των καυσίμων, λόγω της ιδιαιτερότητας των κλιματολογικών συνθηκών που επικρατούν στη Β. Ελλάδα και η αποστολή επιστολής προς το αρμόδιο Υπουργείο και την ΔΕΗ, για να μην εισπράττονται όλων των ειδών τα τέλη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Αποφασίστηκε, τέλος, η διοργάνωση διαμαρτυρίας μία συγκεκριμένη ημέρα σε κεντρικό σημείο κάθε πόλης, για τις αυξήσεις στους λογαριασμούς της ΔΕΗ και η δημιουργία Τράπεζας Πληροφοριών για την ανάρτηση, για παράδειγμα, δικαστικών αποφάσεων για τους υπερχρεωμένους ή διαφόρων κοινωνικών δράσεων για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης με στόχο, την αλληλοενημέρωση και την διευκόλυνση του συντονισμού δράσεων των Ενώσεων Καταναλωτών.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Είμαστε όλοι… υπερχρεωμένοι"

Έρχεται δεύτερος γύρος συγχωνεύσεων στα σχολεία

Με αυστηρά παιδαγωγικά κριτήρια, ανακοίνωσε το υπ. Παιδείας

Με αυστηρά παιδαγωγικά κριτήρια ο δεύτερος γύρος συγχωνεύσεων σχολείων που ετοιμάζει το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με την εγκύκλιο που διαβιβάστηκε σήμερα στα σχολεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ζητείται από τους διευθυντές εκπαίδευσης μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου:

1) Να καταχωρήσουν στο Σύστημα Καταγραφής τις προτάσεις-εισηγήσεις τους για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς τους.

2) Να υποβάλλουν τις προτάσεις αυτές στα αρμόδια Δημοτικά Συμβούλια.

Αφού γνωμοδοτήσουν εγκαίρως τα Δημοτικά Συμβούλια, θα συγκεντρώσουν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων αρμοδιότητάς τους και θα τις διαβιβάσουν μέχρι 24-02-2012 στο υπουργείο Παιδείας και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις.

Μαζί με τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα αποσταλούν βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τις λειτουργικές ανάγκες των προτεινόμενων προς ίδρυση σχολείων, που θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων Δήμων.

Εξάλλου, σύμφωνα με πληροφορίες, οι συγχωνεύσεις δεν θα ξεπερνούν τα 200 σχολεία, ενώ θα αφορούν και στην τεχνική εκπαίδευση.

Στην εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που τα προτεινόμενα προς ίδρυση σχολεία είναι ενταγμένα ή πρόκειται να ενταχθούν σε προγράμματα χρηματοδότησης, θα πρέπει να αναφέρεται στις προτάσεις-εισηγήσεις.

Τα κριτήρια συγχώνευσης είναι «οι κτιριακές υποδομές-εγκαταστάσεις και οι δυνατότητες ανάπτυξης αιθουσών διδασκαλίας, βιβλιοθήκης και λοιπών βοηθητικών χώρων και εξοπλισμού στο σχολείο μετακίνησης».

Επιπλέον «εκτιμάται η χιλιομετρική απόσταση για το νέο σχολείο, λαμβάνοντας υπόψη τη συγκοινωνιακή κάλυψη της περιοχής, το οδικό δίκτυο, τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και τη διάρκεια κάλυψης της διαδρομής για την άφιξη στο νέο σχολείο, η οποία για τις δύσκολες και δυσπρόσιτες περιοχές δεν μπορεί να υπερβαίνει τη μισή ώρα για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και τα 45 λεπτά για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σχολικές μονάδες που λειτουργούν σε ενιαίο χώρο ως ξεχωριστές σχολικές μονάδες της ίδιας βαθμίδας, ενοποιούνται σε μία σχολική μονάδα, τηρουμένων των παραπάνω κριτηρίων».

Τέλος, επισημαίνεται ότι θα είναι καλό να εξασφαλίζεται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων, για τη διατύπωση της καλύτερης δυνατής εκπαιδευτικής πρότασης προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσης, αλλά και την αποφυγή των εκ των υστέρων διαμαρτυριών.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται δεύτερος γύρος συγχωνεύσεων στα σχολεία"

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Λάκης Γαβαλάς για μη απόδοση ΦΠΑ

Άλλα 6 άτομα συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της χώρας για χρέη προς το Δημόσιο

Προφυλακιστέος κρίθηκε μετά την απολογία του στον ανακριτή ο 60χρονος επιχειρηματίας στο κόσμο της μόδας Λάκης Γαβαλάς για μη απόδοση ΦΠΑ το 2011.

Ο  Λάκης Γαβαλάς  συνελήφθη στα δικαστήρια της Ευελπίδων την Παρασκευή αμέσως μετά την αναβολή της δίκης του στο Αυτόφωρο για χρέη προς το Δημόσιο ύψους περίπου 7,5 εκατομμύρια ευρώ (πλημμέλημα).

Ήταν η τρίτη φορά που ο Λάκης Γαβαλάς βρέθηκε ενώπιον της Δικαιοσύνης για οικονομικές εκκρεμότητες με το Δημόσιο και πρώτη φορά που βρισκόταν αντιμέτωπος με κακούργημα καθώς εκκρεμούν και χρέη του ύψους περίπου 150.000 ευρώ από μη απόδοση ΦΠΑ για το 2011.

Υπενθυμίζεται ότι ο επιχειρηματίας είχε συλληφθεί πρώτη φορά στις 3 Δεκεμβρίου 2011, πάλι για χρέη προς το Δημόσιο. Τότε οι οφειλές του ανέρχονταν σε ποσό περίπου 1,5 εκατ. ευρώ.

Επίσης έξι άτομα συνελήφθησαν σε διάφορες περιοχές της χώρας για χρέη προς το Δημόσιο.

Στην Πάτρα συνελήφθη 55χρονος με την κατηγορία ότι χρωστά στο Δημόσιο το χρηματικό ποσό των 644.115,71 ευρώ. Στην ίδια πόλη συνελήφθη και ένας 27χρονος και το ύψος των οφειλών του ανέρχεται σε 281.958,15 ευρώ.

Στην Θεσσαλονίκη συνελήφθη ένας 58χρονος ιδιοκτήτης βιοτεχνίας βαφής ενδυμάτων για μη καταβολή χρεών προς το Δημόσιο κατ΄ εξακολούθηση. Σύμφωνα με την Αστυνομία τo ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό του 1.231.440 ευρώ.

Επιπρόσθετα, σε βάρος του επιχειρηματία εκκρεμούν ένα ένταλμα σύλληψης του 3ου Ειδικού Ανακριτή του Τμήματος Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης για φοροδιαφυγή και οκτώ αποφάσεις για φοροδιαφυγή, μη έγκαιρη καταβολή εργατικών εισφορών, ψευδή καταμήνυση και συκοφαντική δυσφήμηση, με τις οποίες καταδικάστηκε σε συνολική ποινή φυλάκισης 28 μηνών και χρηματική ποινή 4.300 ευρώ.

Στην Χαλκιδική συνελήφθη ένας 67χρονος, διευθύνων σύμβουλος εταιρείας, που δραστηριοποιείται στην παρασκευή και διανομή σκυροδέματος με την κατηγορία της μη καταβολής χρεών προς το Δημόσιο κατ' εξακολούθηση κατά την χρονική περίοδο από 1 Δεκεμβρίου 2006 έως 30 Νοεμβρίου 2011.

Ο 67χρονος, παρουσιάστηκε στο Τμήμα Ασφαλείας Πολυγύρου όπου και συνελήφθη, ενώ το ύψος του χρέους ανέρχεται στο ποσό των 604.695,03 ευρώ.

Στα Μέγαρα συνελήφθη ένας 35χρονος επιχειρηματίας γιατί έχουν βεβαιωθεί σε βάρος του χρέη προς το Δημόσιο, που ανέρχονται σε 3.179.429,87 ευρώ.

Ακόμη στο Θερμό Αιτωλοακαρνανίας συνελήφθη ένας 30χρονος γιατί έχουν βεβαιωθεί σε βάρος του χρέη που ανέρχονται σε 7.473.6949,31 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στις κατά τόπους Εισαγγελίες Πρωτοδικών.
Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλακιστέος κρίθηκε ο Λάκης Γαβαλάς για μη απόδοση ΦΠΑ"

Αυξήσεις σε όλα σχεδόν τα διόδια της χώρας!

Μετά την ανακοίνωση το πρωί της εταιρείας για αυξήσεις στα διόδια Ελευσίνα – Κόρινθος και οι υπόλοιπες εταιρείες φαίνεται πως... “ζήλεψαν” και ανακοίνωσαν και αυτές αυξησεις.

Οι αυξήσεις στις τιμες των διοδίων θα ισχύσουν από την 1η Φεβρουαρίου και όπως ανακοίνωσαν σήμερα και οι υπόλοιπες κοινοπραξίες, που κατασκευάζουν τους μεγάλους αυτοκινητοδρόμους.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε από τις κοινοπραξίες:

- Στις Αφίδνες τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1.50 ευρώ, τα ΙΧΕ αυτοκίνητα 2.10 ευρώ, τα φορτηγά 5.30 ευρώ και οι νταλίκες 7.40 ευρώ.

- Στη Θήβα, οι οδηγοί των δικύκλων θα πληρώνουν 1.80 ευρώ, των ΙΧΕ 2.55 ευρώ, των φορτηγών 6.45 ευρώ και στις νταλίκες 9 ευρώ.

- Στην Τραγάνα, τα δίκυκλα θα καταβάλλουν 1.40 ευρώ, τα ΙΧΕ 2 ευρώ, τα φορτηγά 5 ευρώ και οι νταλίκες 7 ευρώ.

- Στην Αγία Τριάδα, οι τιμές θα είναι 1.15 ευρώ για τα δίκυκλα, 1.65 ευρώ για τα ΙΧΕ, 4.15 ευρώ για τα φορτηγά και 5.80 ευρώ για τις νταλίκες. Αυξήσεις θα ισχύσουν και στα πλευρικά διόδια.

Αυξήσεις και στην Πελοπόννησο

Σύμφωνα με την Κοινοπραξια ΜΩΡΕΑΣ ΑΕ, που κατασκευάζει τον αυτοκινητόδρομο Κόρινθος-Καλαμάτα, τα νέα, αυξημένα διόδια έχουν ως εξής:

- Στο Σπαθοβούνι, τα δίκυκλα 1.80 ευρώ, τα ΙΧΕ 2.50 ευρώ, τα φορτηγά 6.40 ευρώ και οι νταλίκες 9 ευρώ.

- Στη Νεστάνη, τα δίκυκλα 1.70 ευρώ, τα ΙΧΕ 2.40 ευρώ, τα φορτηγά 6.10 ευρώ και οι νταλίκες 8.50 ευρώ. Στα διόδια της γέφυρα Μάναρη, τα δίκυκλα 1.30 ευρώ, τα ΙΧΕ 1.90 ευρώ, τα φορτηγά 4.90 ευρώ και οι νταλικες 6.90 ευρώ.

Το πρωί η εταιρεία που διαχειρίζεται τα διόδια στο τμήμα Ελευσίνας Κορίνθου ανακοίνωσε αυξήσεις.

Συγκεκριμένα:

Από την πρώτη του μήνα, λοιπόν, οι οδηγοί των αυτοκινήτων θα πληρώνουν 3,20 ευρώ (από 3,10), ενώ για τα φορτηγά με 2-3 άξονες θα πληρώνουν 20 λεπτά περισσότερα, (8,10 από 7,90 ευρώ).

Τα οχήματα με τέσσερις ή περισσότερους άξονες θα πληρώνουν 11,40 από 11 ευρώ.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυξήσεις σε όλα σχεδόν τα διόδια της χώρας!"

Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης

Έτοιμο τον Ιανουάριο του 2014

Οι εργασίες ανάπλασης του πρώην εργοστασίου Φιξ, όπου κατασκευάζεται το Εθνικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης ξεκίνησαν και το κοινό από τον Ιανουάριο του 2014 θα μπορεί να εξερευνήσει τις μόνιμες συλλογές και τις περιοδικές εκθέσεις που θα στεγάζονται στο μινιμαλιστικό κτίριο του μουσείου.

Ικανοποιημένη δηλώνει η διευθύντρια του μουσείου, Άννα Καφέτση, μετά την αναμονή και τις περιπέτειες την τελευταία πενταετία για την ολοκλήρωσή του.

Το έργο ανάπλασης του πρώην εργοστασίου Φιξ έχει ενταχθεί από το υπουργείου Πολιτισμού στο ΕΣΠΑ και το κόστος του ανέρχεται σε 40 εκατομμύρια ευρώ.

Οι χώροι του εκτείνονται σε περίπου 20.000 τμ. και υψώνεται σε τέσσερις ορόφους. Στο υπόγειο και ισόγειο θα εκτίθενται οι περιοδικές εκθέσεις. Στον 1ο όροφο θα στεγάζεται η διοίκηση και τα ψηφιακά έργα, στον 2ο και 3ο όροφο οι μόνιμες συλλογές, ενώ στον 4ο θα εκτίθενται μεγάλης κλίμακας έργα από τις συλλογές του μουσείου (Καμπακώφ, Μόνα Χαρτούμ , Κουνέλης κ.ά). Τέλος στο δώμα του κτιρίου θα στεγάζεται η γλυπτοθήκη και το εστιατόριο.

Το κτίριο έχει δύο εισόδους. Την διατηρητέα από την λεωφόρο Συγγρού και από την Καλλιρρόης, η οποία θα είναι η κύρια είσοδος και θα κυριαρχεί το στοιχείο της ακατέργαστης πέτρας και η υδάτινη επιφάνεια, η οποία συμβολίζει τον Ιλισό, που περνά από κάτω.

Σήμερα, Δευτέρα, επισκέφτηκαν το κτίριο και ενημερώθηκαν για τις εργασίες που προχωρούν ο υπουργός Πολιτισμού Παύλος Γερουλάνος, η γενική γραμματέας του υπουργείου, Λίνα Μενδώνη, και η Άννα Καφέτση.

Ο υπουργός Πολιτισμού, δήλωσε: «Πρόκειται για ένα έργο για το οποίο έχουν δουλέψει πάρα πολύ άνθρωποι και όπως όλοι γνωρίζετε, διεκόπη αρκετές φορές για διάφορους λόγους, αλλά με την άγρυπνη δουλειά της κ.Καφέτση και του κ.Αλιβιζάτου, αλλά και των ανθρώπων του υπουργείου Πολιτισμού, το έργο ξεκίνησε και πάλι και προχωρά σε γρήγορους ρυθμούς. Σύντομα θα ολοκληρωθεί και θα παραδοθεί στην πόλη. Τα έργα που το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, έχει εντάξει στο ΕΣΠΑ είναι έργα - παρεμβάσεις στις περισσότερες γειτονιές της Αθήνας. Είναι έργα αναβάθμισης και δίνουν την ευκαιρία στον πολίτη να δει τη γειτονιά του και την πόλη του διαφορετικά, αλλά κάνουν την Αθήνα και έναν αξιόλογο τουριστικό προορισμό».

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξεκίνησαν οι εργασίες ανάπλασης του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης"

Κάθειρξη 9 ετών στον εκδότη Μ. Ανδρουλιδάκη

Κάθειρξη 9 ετών επέβαλε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων στον εκδότη Μιχάλη Ανδρουλιδάκη για υπόθεση υπεξαίρεσης 4,3 δισεκατομμυρίων δραχμών από την εταιρεία «Μax Line» που εξέδιδε αθλητική εφημερίδα.

Στον εκδότη, απόντα από το δικαστήριο, που εκπροσωπήθηκε από πληρεξούσιο δικηγόρο, δόθηκε δυνατότητα άσκησης έφεσης με ανασταλτικό αποτέλεσμα. Το δικαστήριο επέβαλε χρηματική εγγυοδοσία 100.000 ευρώ - με όριο για την καταβολή τους δύο μήνες - και τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της υποχρεωτικής εμφάνισης δύο φορές το μήνα στο Αστυνομικό Τμήμα.

Η κατηγορία σε βάρος του εκδότη αφορά χρηματικά ποσά που φέρεται να υπεξαίρεσε, πριν περίπου δέκα χρόνια, από την εταιρεία «Μax Line», που συνολικά προσδιορίζονται στα 4,3 δισεκατομμυρίων δραχμές.

Η υπόθεση είχε φθάσει στην Δικαιοσύνη μετά από μήνυση που είχε καταθέσει σε βάρος του εκδότη ο Αθαν. Βιλδιρίδης, πρώην συνεταίρος του σε επιχειρήσεις ΜΜΕ.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κάθειρξη 9 ετών στον εκδότη Μ. Ανδρουλιδάκη"

Ανοιχτοί χώροι για τους άστεγους στην Αθήνα

Σε ετοιμότητα βρίσκεται ο μηχανισμός του Δήμου Αθηναίων για τους άστεγους καθώς οι μετεωρολογοι προβλέπουν πως θα χιονίσει ακόμη και στο κέντρο της πρωτεύουσας.

Ηδη διατίθενται χώροι του Δήμου Αθηναίων για τη φιλοξενία των αστέγων, λειτουργεί τηλεφωνική γραμμή για έκτακτες περιπτώσεις και κινητοποιούνται ομάδες εργασίας στους δρόμους για την ενημέρωση των αστέγων και την παροχή βοήθειας. Στην προσπάθεια συμμετέχουν και ΜΚΟ.

ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΧΩΡΟΙ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ
- Πολιτιστικός Χώρος 4ης Δημοτικής Κοινότητας, Λένορμαν και Αλεξανδρείας
- Λέσχη Φιλίας Αγίου Μελετίου και Ξεναγόρα 6
- Λέσχη Φιλίας Κίου 5, Κυψέλη
- Κλειστό Γυμναστήριο Ρουφ, Πειραιώς και Εχελιδών 69

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
Οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν με το τηλεφωνικό κέντρο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στους αριθμούς 210 5246515 και 210 5239465.
Επίσης, καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ώρου, στον τετραψήφιο τηλεφωνικό αριθμό 1960.

ΟΜΑΔΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΔΡΟΜΟΥ
Επιστήμονες και εθελοντές του ΚΥΑΔΑ θα κινούνται στους δρόμους ενημερώνοντας τους αστέγους για τη δυνατότητα φιλοξενίας τους ή παρέχοντάς τους επί τόπου βοήθεια με κουβέρτες, ιματισμό, φάρμακα και ζεστό ρόφημα.
Σε συνέχεια της σύσκεψης που πραγματοποίησε χθες ο δήμαρχος Αθηναίων, κ. Γιώργος Καμίνης, με τους εκπροσώπους Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (Γιατροί του Κόσμου, Ελληνικό Δίκτυο για το Δικαίωμα στη Στέγη, PRAXIS, ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΑΡΣΙΣ, ΚΕΘΕΑ Εξέλιξις, CARITAS Αθήνας, Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός) ο δήμος βρίσκεται σε ανοιχτή γραμμή με τους φορείς που αναπτύσσουν αντίστοιχες δράσεις στην πόλη, προκειμένου να συντονίσουν την εργασία στο δρόμο και να αξιοποιήσουν και άλλους χώρους φιλοξενίας αν χρειαστεί.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοιχτοί χώροι για τους άστεγους στην Αθήνα"

"Δεν αντέχω άλλο..." (video)

Κραυγή αγωνίας από μια εργαζόμενη 15 χρόνια στον ΟΕΚ Θηβών, που είδε το μισθό της να κατρακυλά λόγω των φόρων και των κρατήσεων και να φτάνει τα 36 ευρώ το 15ήμερο.

Μέσα από το STAR ρωτά Υπουργούς και κυβερνώντες συνολικά, πως θα ζήσει τα παιδιά της, που τα ανέστησε μόνη της, γιατί ο συζυγός της έφυγε από την ζωή. Η κυρία Κωνσταντίνα Γκιόκα , κάνει λόγο για ένα καθημερινό θρίλερ, ενώ καταγγέλλει παράλληλα και τις άθλιες συνθήκες εργασίας. Δείτε το video



lamiastar.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Δεν αντέχω άλλο..." (video)"

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης

Στη Βουλή κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης «για τη δίκαιη δίκη και την εύλογη διάρκεια αυτής».

Με το νομοθέτημα προβλέπονται παρεμβάσεις στη συναινετική λύση του γάμου, την παράταση του ωραρίου των δικαστηρίων (κατά δύο ώρες), τις εργατικές διαφορές και τα ασφαλιστικά μέτρα, τη θέσπιση Μονομελών Εφετείων Κακουργημάτων, τον περιορισμό αναβολών των δικών, τη μεταφορά μεγάλου μέρους της δικαστηριακής ύλης στα ειρηνοδικεία, την καθιέρωση πιλοτικής δίκης (δίκες εξπρές) και στο Ελεγκτικό Συνέδριο πλέον του Συμβουλίου Επικρατείας που ήδη ισχύει, και την ενεργοποίηση της ηλεκτρονικής Δικαιοσύνης, ενώ καθιερώνεται το δικαίωμα αποζημίωσης των πολιτών σε περίπτωση καθυστέρησης απονομής της Δικαιοσύνης από τα ελληνικά δικαστήρια.

Επίσης στον κόσμο του διαδικτύου εισέρχεται η Δικαιοσύνη, καθώς πλέον θα κατατίθενται ηλεκτρονικά, στα πολιτικά δικαστήρια της χώρας, τα δικόγραφα (μηνύσεις, αγωγές, εξώσεις κ.λπ.), ενώ ηλεκτρονικά θα χορηγούνται επιπρόσθετα από τα δικαστήρια τα πιστοποιητικά και τα άλλα -αναγκαία για μια δίκη - έγγραφα.
Ειδικότερα, στο Ε' τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας κατατέθηκε για νομοπαρασκευαστική επεξεργασία σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος, που αφορά στην ηλεκτρονική κατάθεση δικογράφων κ.λπ. στα πολιτικά δικαστήρια της χώρας.

Στόχος της καθιέρωσης της ηλεκτρονικής κατάθεσης δικογράφων είναι η αποφόρτιση των δικαστικών υπηρεσιών, η απλοποίηση και η ενοποίηση των διαδικασιών κατάθεσης δικογράφων, καθώς και η διευκόλυνση των δικηγόρων.
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπ. Δικαιοσύνης"

Spiegel: Eκτός πραγματικότητας οι πολιτικοί της Ευρώπης

Το περιοδικό Der Spiegel διακρίνει αδιέξοδο στην επίλυση της ελληνικής κρίσης και παρατηρεί oι πολιτικοί της Ευρώπης απομακρύνονται κι άλλο από την πραγματικότητα: Η Ελλάδα χρεοκόπησε, αλλά οι Βρυξέλλες θέλουν να χορηγήσουν νέα δάνεια δισεκατομμυρίων στη χώρα. Στον κυβερνητικό συνασπισμό του Βερολίνου μεγαλώνουν οι αντιστάσεις.
Πρέπει να αποχωρήσει η Αθήνα από το ευρώ, διερωτάται το Spiegel και υπογραμμίζει Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η σωτηρία της Ελλάδα κάνει κύκλους. Δεν παρατηρείται καμιά πρόοδος. Το ίδιο ισχύει κατά το περιοδικό και στο θέμα της φοροδιαφυγής: Αβοήθητοι μάχονται οι ελεγκτές της εφορίας στην Ελλάδα ενάντια στη διαφθορά. Τα αποτελέσματα είναι πενιχρά.

sofokleousin.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Spiegel: Eκτός πραγματικότητας οι πολιτικοί της Ευρώπης"

Moντέλο εφεδρείας και στους ΟΤΑ

Τη θεσμοθέτηση μιας «ιδιότυπης εφεδρείας» για το προσωπικό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης πρότεινε στο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που πραγματοποιήθηκε στην Κομοτηνή το διήμερο 27-28 Ιανουαρίου, ο υφυπουργός Εσωτερικών κ. Π. Κουκουλόπουλος.

«Να κάνουμε τη δική μας εφεδρεία», τόνισε υπογραμμίζοντας: «Οσοι πλεονάζουν, με κριτήρια που θα συμφωνήσουμε αντικειμενικά, με το ΑΣΕΠ, να εντάσσονται σε μία ιδιότυπη εφεδρεία και από κει να μετακινούνται όπου υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις».

Αναφέρθηκε επίσης στο πλεονέκτημα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης να θεωρείται ενιαίος φορέας της γενικής κυβέρνησης με
αποτέλεσμα να μην υπολογίζονται οι μετατάξεις μεταξύ ΟΤΑ στην αναλογία προσλήψεων - αποχωρήσεων που έχει συμφωνήσει η κυβέρνηση με την τρόικα.

Η παρέμβαση του κ. Κουκουλόπουλου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ αφορούσε κυρίως τη νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβάνει το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών για τις βελτιώσεις του «Καλλικράτη», όπου θα «απελευθερώνεται» το καθεστώς ενδοδημοτικών μετακινήσεων και μετατάξεων προσωπικού.

Από την πλευρά τους, οι δήμαρχοι και οι αιρετοί των δήμων και των περιφερειών τόνισαν ότι είναι ανάγκη να θωρακιστεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση, προκειμένου να συμβάλει στην αναζωογόνηση της πραγματικής οικονομίας. Απαίτησαν παράλληλα τη νομοθετική κατοχύρωση των 450 εκατ. ευρώ, για τα οποία δεσμεύτηκε ο πρωθυπουργός ότι θα αποδοθούν στους ΟΤΑ.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Moντέλο εφεδρείας και στους ΟΤΑ"

Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ, ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ

Η εγκύκλιος του Υπ.Παιδείας για την εορτή των Τριών Ιεραρχών

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2012
Αρ. Πρωτ. 04
Με σχετική εγκύκλιο, διατυπωμένη με την γνωστή υποκριτική του διγλωσσία, το Υπουργείο Παιδείας αφήνει στην διακριτική ευχέρεια των Δ/ντων και των διδασκάλων κάθε Σχολείου το αν θα εορτάσουν την μεγαλη γιορτή της Παιδείας, την Εορτή των Τριών Ιεραρχών. Αναφέρει βεβαίως ότι είναι επίσημη αργία για τα Σχολεία, για να μην εγείρει φωνές αντιδράσεων, αλλά σπεύδει να διευκρινίσει ότι σε περίπτωση χαμένων διδακτικών ωρών, αυτές αναπληρώνονται εις βάρος της Εορτής , η οποία, κατά συνέπεια περιορίζεται ή καταργείται!

Με άλλα λόγια δηλαδή, η διδασκαλία της Ελληνορθόδοξης Παράδοσης έχει αφεθεί στην κρίση των διδασκόντων και των Δ/ντών των Σχολείων. Η επίσημη γραμμή του Υπουργείου Παιδείας είναι μια κενή, άθρησκη πολιτική, δεν εμποδίζει αλλά και δεν υποχρεώνει κανένα Δ/ντή ή δάσκαλο να διδάσκει την Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση, όμως με την δόλια και υποκριτική αυτή τακτική ουσιαστικά δρομολογεί με ταχύτατους ρυθμούς τον αποχριστιανισμό της Χώρας μας.

Πέστε μας κα Διαμαντοπούλου, τελικώς, η Ελλάδα έπαψε να είναι Ορθόδοξο Κράτος; Έπαψε το Σύνταγμά μας και η Ελληνική νομοθεσία να επικαλείται το Όνομα της Αγίας Τριάδος και να ορίζει ότι η Παιδεία του Εθνους μας είναι η καλλιέργεια των Ελληνοχριστιανικών ιδεωδών; Γίναμε ένα ουδέτερο (ούτε καν ανεξίθρησκο διότι η ανεξιθρησκεία διδάσκει όλες τις θρησκείες, δεν τις αποσιωπά όλες), «άχρωμο και άοσμο» Κράτος; Αν έχετε τέτοιο σκοπό, θα πρέπει να γίνει δημοψήφισμα, ώστε ο ίδιος ο Ελληνικός λαός να αποφασίσει την αλλαγή στην ταυτότητα της Ελλάδος. Δεν φθάνει που έχει περιοριστεί ο σχολικός εκκλησιασμός στις τρείς φορές το χρόνο, δεν φθάνει που γίνεται με τον απαράδεκτο τρόπο που γίνεται, με τους διδασκάλους πρώτους να διδάσκουν την ασέβεια στα παιδιά, αλλά ούτε την εορτή των Τριών Προστατών της Παιδείας δεν σέβεται πιά το Ελληνικό Κράτος και δεν φροντίζει να τους τιμά, Αυτούς, που είναι η μόνη ελπίδα να λυτρωθούν τα παιδιά μας από την ημιάγρια κατάσταση που τα έχει καταντήσει το ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΣΑΣ ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΕΙΔΟΥΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ;
ΠΟΥ ΖΕΙΤΕ; Δεν έχετε ματια να δείτε ότι αυτό που χρειάζονται σήμερα τα παιδιά μας, περισσότερο και από τον αέρα που αναπνέουν, είναι το να αναπληρώσουν με εντατικούς ρυθμούς τα μαθήματα ΗΘΟΥΣ και ΟΡΘΟΔΟΞΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΤΗΤΟΣ και όχι τις χαμένες ώρες διδασκαλίας εγκυκλοπαιδικών γνώσεων;


Από το Γραφείο Τύπου
Πολιτικής Παρατάξεως «ΚΟΙΝΩΝΙΑ»
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ, ΕΝΑ ΑΚΟΜΗ ΒΗΜΑ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΑΠΟΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΜΑΣ"

Συσσίτια στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας

Δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ασιτίας λαμβάνει το υπουργείο Παιδείας. Διαβάστε σε ποια σχολεία θα μοιραστούν ενισχυτικά μικρογεύματα. Κλείνουν αρκετά σχολεία σε όλη την επικράτεια

Από την ερχόμενη εβδομάδα το υπουργείο Παιδείας θα ξεκινήσει να παράσχει μικρογεύματα σε 18 σχολεία εννέα περιοχών του Λεκανοπεδίου που αντιμετωπίζουν έντονα κοινωνικά προβλήματα, ενώ πρόκειται σύντομα να τεθεί σε εφαρμογή πρόγραμμα βοήθειας απευθείας σε οικογένειες που βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση.
Την απόφαση έλαβε το υπουργείο Παιδείας σε μία προσπάθεια να καταπολεμηθούν τα κρούσματα ασιτίας σε σχολικά συγκροτήματα.
Τα σχολεία όπου θα εφαρμοστεί πιλοτικά το πρόγραμμα βρίσκονται καταρχάς στον Ταύρο, τα Κάτω Πατήσια, τα Εξάρχεια, το Μενίδι και την Πλατεία Βάθη και αργότερα στο Μοσχάτο, τη Νίκαια, τον Ασπρόπυργο και τον Αυλώνα.
Τα μικρογεύματα θα προσφέρονται δωρεάν με κουπόνια σε όλους τους μαθητές των σχολείων και θα περιλαμβάνουν υγιεινές τροφές, όπως γάλα, μπισκότα με δημητριακά, φρούτα, σάντουιτς κ.λπ.
Ταυτόχρονα εξελίσσονται συνέργειες με την Εκκλησία, τους δήμους, ιδιωτικές εταιρείες αλλά και την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων που έχει στη διάθεσή του το κράτος.
Τις ανακοινώσεις έκανε στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Εύη Χριστοφιλοπούλου, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με την αντιμετώπιση των κρουσμάτων υποσιτισμού παιδιών.

Ξεκινά ο δεύτερος γύρος συγχωνεύσεων σε σχολεία της χώρας
Σε δεύτερο γύρο συγχωνεύσεων περνά το υπουργείο Παιδείας, σε μία προσπάθεια να μειωθούν οι κρατικές δαπάνες και τα λειτουργικά έξοδο του δημοσίου.
Οι συγχωνεύσεις θα γίνουν με βάση αυστηρά παιδαγωγικά κριτήρια, όπως διαβεβαιώνει το αρμόδιο υπουργείο, ενώι θα είναι πολύ λιγότερες από πέρυσι (δεν θα ξεπερνούν τα 200 σχολεία). Παράλληλα, θα γίνει και νέος κύκλος συγχωνεύσεων κυρίως στην τεχνική εκπαίδευση.
Πάντως, σύμφωνα με τα στοιχεία που έχει δώσει στην δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας σχετικά με τον αριθμό των μαθητών ανά τμήμα, στα Γυμνάσια και Λύκεια της Αττικής, ο μέσος όρος τους είναι 23. Στα Γυμνάσια ο μέσος όρος τμημάτων με 26-30 μαθητές είναι 16%, ενώ στα Λύκεια είναι 19%.

Επισπεύδεται η καταγραφή αναγκών
Σήμερα ωστόσο διαβιβάστηκε εγκύκλιος στα σχολεία της χώρας με την οποία και ζητείται από τους διευθυντές εκπαίδευσης μέχρι τις 10 Φεβρουαρίου:
* Να καταχωρήσουν στο Σύστημα Καταγραφής τις προτάσεις-εισηγήσεις τους για τις μεταβολές των σχολικών μονάδων της αρμοδιότητάς τους.
* Να υποβάλλουν τις προτάσεις αυτές στα αρμόδια Δημοτικά Συμβούλια.
Αφού γνωμοδοτήσουν έγκαιρα τα δημοτικά συμβούλια θα συγκεντρώσουν τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων αρμοδιότητάς τους και θα τις διαβιβάσουν μέχρι 24-02-2012 στο υπουργείο Παιδείας και στις οικείες Περιφερειακές Διευθύνσεις. Μαζί με τις γνωμοδοτήσεις των Δημοτικών Συμβουλίων θα αποσταλούν βεβαιώσεις ανάληψης δαπάνης για τις λειτουργικές ανάγκες των προτεινόμενων προς ίδρυση σχολείων που θα εκδώσουν οι οικονομικές υπηρεσίες των οικείων δήμων.
Πάντως, οι Περιφερειακοί Διευθυντές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης θα υποβάλουν την εισήγησή τους μέχρι 02-03-2012.

Κριτήρια συγχώνευσης
Τα κριτήρια συγχώνευσης σύμφωνα με την εγκύκλιο του υπουργείου Παιδείας είναι "οι κτιριακές υποδομές-εγκαταστάσεις και οι δυνατότητες ανάπτυξης αιθουσών διδασκαλίας, βιβλιοθήκης και λοιπών βοηθητικών χώρων και εξοπλισμού στο σχολείο μετακίνησης".
Επιπλέον "εκτιμάται η χιλιομετρική απόσταση για το νέο σχολείο λαμβάνοντας υπόψη τη συγκοινωνιακή κάλυψη της περιοχής, το οδικό δίκτυο, τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες και τη διάρκεια κάλυψης της διαδρομής για την άφιξη στο νέο σχολείο, η οποία για τις δύσκολες και δυσπρόσιτες περιοχές δε μπορεί να υπερβαίνει τη μισή ώρα για τα σχολεία της πρωτοβάθμιας και τα ¾ της ώρας για τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. Σχολικές μονάδες που λειτουργούν σε ενιαίο χώρο ως ξεχωριστές σχολικές μονάδες της ίδιας βαθμίδας ενοποιούνται σε μία σχολική μονάδα, τηρουμένων των παραπάνω κριτηρίων".
"Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στις περιπτώσεις ιδρύσεων και συγχωνεύσεων, στις οποίες θα πρέπει να ορίζεται με σαφήνεια η ακριβής ονομασία και η έδρα λειτουργίας του νέου σχολείου.
Τέλος επισημαίνεται ότι θα είναι καλό να εξασφαλίζεται η συνεργασία όλων των εμπλεκόμενων φορέων για τη διατύπωση της καλύτερης δυνατής εκπαιδευτικής πρότασης προς όφελος των μαθητών και της εκπαίδευσης και την αποφυγή των εκ των υστέρων διαμαρτυριών", καταλήγει η εγκύκλιος

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συσσίτια στα σχολεία από το υπουργείο Παιδείας"

Kλειστές λόγω... ασφυξίας οι φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας και Τρίπολης!

«Κλειστόν λόγω υπερπληθυσμού» θα μπορούσαν να αναγράφουν δύο από τα σωφρονιστικά ιδρύματα της Ελλάδας. Για πρώτη φορά - από συστάσεως του ελληνικού κράτους - έβαλαν «λουκέτο» οι φυλακές Κορυδαλλού και Χαλκίδας, λόγω του ασφυκτικού υπερπληθυσμού τους.

Οι διευθυντές των δύο αυτών φυλακών απέστειλαν έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης και στις εισαγγελικές αρχές της χώρας, με το οποίο γνωστοποιούν ότι δεν έχουν χώρο για άλλους κρατούμενους και κλείνουν τις πόρτες των φυλακών που διευθύνουν.

Μετά την εξέλιξη αυτή δημιουργούνται τεράστια προβλήματα τόσο στα Αστυνομικά τμήματα της πρωτεύουσας, όσο και της Χαλκίδας, όπως, επίσης, και στο Μεταγωγών, καθώς θα στοιβάζονται κατά εκατοντάδες οι κρατούμενοι σε αυτά.

Όπως, επίσης, προβλήματα θα δημιουργηθούν και σε πολλά δικαστήρια της χώρας, καθώς δεν θα γίνονται μεταγωγές υποδίκων και καταδίκων, με αποτέλεσμα να αναβάλλονται οι δίκες αλλά και να υπάρχει κίνδυνος παραγραφής πολλών αδικημάτων.

Χαρακτηριστικό της τραγικότητας της κατάστασης που επικρατεί στις δύο αυτές φυλακές είναι ότι ο διευθυντής των φυλακών Κορυδαλλού σε σχετικό έγγραφό του υπογραμμίζει: «Σας αναφέρουμε προς ενημέρωσή σας ότι από σήμερα 27 Ιανουαρίου 2012 αδυνατούμε να παραλάβουμε κρατουμένους, λόγω ασφυκτικής υπερπλήρωσης του καταστήματός μας, η δύναμη του οποίου ανέρχεται σε 2.345 κρατουμένους».

Στο ίδιο πνεύμα κινείται και ο διευθυντής των φυλακών Χαλκίδας, ο οποίος σε ανάλογο έγγραφό του αναφέρει: «Πλέον δεν χωράνε πουθενά οι κρατούμενοι παρά μόνο στις τουαλέτες. Κλείσαμε. Η κατάσταση είναι τραγική. Η φυλακή είναι έτοιμη να ‘εκραγεί’ με απρόβλεπτες συνέπειες για την ασφάλειά της. Παρακαλούμε, όπως, αφού λάβετε υπόψη σας τα ανωτέρω, να μην φυλακίσετε άλλους κρατουμένους στο ενταύθα κατάστημα κράτησης. Δεν μπορούμε να παραλάβουμε άλλους κρατουμένους. Δεν υπάρχει ούτε σπιθαμή κενού χώρου για να τους τοποθετήσουμε».

Ο αριθμός των κρατουμένων σε όλες τις φυλακές της χώρας ανέρχεται σήμερα στους 12.703 που είναι ο μεγαλύτερος που έχει σημειωθεί στην ιστορία του ελληνικού κράτους, ενώ η χωρητικότητα όλων των καταστημάτων κράτησης είναι 9.300 άτομα.

Επίσης, στις φυλακές Κορυδαλλού ο αριθμός των κρατουμένων ανέρχεται στις 2.320, ενώ η χωρητικότητά τους είναι για 800 άτομα.

Την ίδια στιγμή, μία ακόμη φυλακή, αυτή της Τρίπολης, ειδοποίησε εγγράφως το υπουργείο Δικαιοσύνης ότι «έκλεισε» τις πύλες της και δεν δέχεται άλλους κρατούμενους, λόγω του υπερπληθωρισμού της.

Οι φυλακές της Τρίπολης είναι χωρητικότητας 65 ατόμων και «φιλοξενούν» 180 κρατούμενους. Ο διευθυντής του καταστήματος κράτησης Τρίπολης στο σχετικό έγγραφο προς στο υπουργείο Δικαιοσύνης κάνει λόγο για αδιαχώρητο μέσα στο σωφρονιστικό κατάστημα της Πελοποννήσου.

Παράλληλα, ακόμη τέσσερις διευθυντές των φυλακών, απέστειλαν έγγραφο στο υπουργείο Δικαιοσύνης στο οποίο αναφέρουν ότι επικρατούν ασφυκτικές συνθήκες κράτησης και έχει επέλθει το αδιαχώρητο. Πρόκειται για τους διευθυντές των φυλακών Θεσσαλονίκης, Μαλανδρίνου, Γρεβενών και Ναυπλίου.

Υπενθυμίζεται ότι αύριο στη Βουλή θα συζητηθούν μέτρα αποσυμφόρησης των φυλακών, που προτείνει το υπουργείο Δικαιοσύνης.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Kλειστές λόγω... ασφυξίας οι φυλακές Κορυδαλλού, Χαλκίδας και Τρίπολης!"

Εφραίμ : Έχω προβλήματα υγείας και δεν θα φύγω από την Ελλάδα

Mε αίτηση που κατέθεσε στην ανακρίτρια Ειρήνη Καλού, ο ηγούμενος Εφραίμ, αρνείται και πάλι όλες τις κατηγορίες, παράλληλα επικαλείται λόγους υγείας και ζητά να αντικατασταθεί η προσωρινή του κράτηση με περιοριστικούς όρους,

Στην αίτησή του προς την κα Καλού, ο κ. Εφραίμ στρέφεται κατά του εντάλματος προσωρινής κράτησής του και ζητά να αντικατασταθεί η φυλάκιση με την επιβολή όρων, αφού, όπως αναφέρει, δεν είναι ούτε ύποπτος φυγής, ούτε άγνωστης διαμονής. Τονίζει, επίσης, πως η κατάσταση της υγείας του, με τα, ήδη, σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει, επιδεινώνεται με την κράτηση του.

Η αίτηση θα κριθεί από την Εφέτη, η οποία είχε ζητήσει, μετά την ολοκλήρωση της απολογίας του μοναχού, την προφυλάκισή του και είχε υποβάλει αντίστοιχη θέση στο Συμβούλιο Εφετών, κρίνοντας, μεταξύ άλλων, πως σε βάρος του ηγούμενου προκύπτουν σοβαρές ενδείξεις ενοχής και πως είναι πιθανόν να διαπράξει κι άλλα αδικήματα.

Με την άποψη της ανακρίτριας είχε διαφωνήσει ο εισαγγελέας Εφετών Π. Ματζούνης, ο οποίος πρότεινε στο Συμβούλιο Εφετών να αφεθεί ελεύθερος ο επικεφαλής της Μονής Βατοπεδίου με την επιβολή χρηματικής εγγύησης 200.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφραίμ : Έχω προβλήματα υγείας και δεν θα φύγω από την Ελλάδα"

CNN Türk για την γενοκτονία των Αρμενίων : “Το δρόμο της Γαλλίας θα ακολουθήσει η Γερμανία”

Το δρόμο της Γαλλίας φοβούνται οι Τούρκοι ότι θα ακολουθήσει η Γερμανία όσον αφορά την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών.

Όπως αναφέρει σε δημοσίευμα του στο CNN Türk ο δημοσιογράφος Erhan Mertürk η ομοσπονδιακή βουλή της Γερμανίας θα μπορούσε να ακολουθήσει και να ψηφίσει ένα παρόμοιο νόμο και μετά όπως επισημαίνει ο Τούρκος δημοσιογράφος «θα ακολουθήσουν άλλες χώρες το παράδειγμά τους».

Ολοκληρώνοντας το άρθρο του ο Erhan Mertürk καλεί τους Τούρκους της Ευρώπης να πιέσουν του βουλευτές των ευρωπαϊκών κοινοβουλίων.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "CNN Türk για την γενοκτονία των Αρμενίων : “Το δρόμο της Γαλλίας θα ακολουθήσει η Γερμανία”"

Ηχηρό "όχι" Γιούνκερ σε επιτροπεία για Ελλάδα

Απαράδεκτη χαρακτήρισε ο πρόεδρος του Eurogroup την πρόταση της Γερμανίας να τεθεί υπό εποπτεία η Ελλάδα. Δεν επιθυμεί πολεμική τονίζει η Άγκελα Μέρκελ

Με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο εξέφρασε την αντίθεσή του στη σκέψη να οριστεί επίτροπος στην Ελλάδα ο επικεφαλής του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ.

"Είμαι κατηγορηματικά αντίθετος στην ιδέα να δημιουργηθεί μια επιτροπή, η οποία θα έχει ως μόνη αποστολή (να επιβλέπει) την Ελλάδα. Αυτό είναι απαράδεκτο και για την Ελλάδα και για εμένα", σημείωσε προσερχόμενος στις Βρυξέλλες.

Επισήμανε ότι δεν θα ήταν αντίθετος να γίνει κάτι τέτοιο αν μια χώρα παρεκκλίνει διαρκώς, σημειώνοντας ωστόσο πως δεν πρέπει να εξατομικεύεται η περίπτωση της Ελλάδας.

Στο επίκεντρο της Συνόδου στις Βρυξέλλες πρόκειται να βρεθούν τα μέσα επαναπροώθησης της ανάπτυξης και της απασχόλησης στην Ευρώπη και η οριστικοποίηση των εργαλείων που έχει στη διάθεσή της η Ευρωζώνη για να αντιμετωπίσει την κρίση χρέους.

Μιλώντας στο BBC νωρίτερα, ο έλληνας κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παντελής Καψης επισήμανε ότι "δεν υπάρχει ανάγκη για τέτοιου είδους μέτρα", σημειώνοντας ότι η γερμανική πρόταση θα προκαλούσε το δημόσιο αίσθημα στην Ελλάδα, προκαλώντας έντονες κοινωνικές αντιδράσεις.
Μέρκελ: Δεν επιθυμώ μια πολεμική

Η καγκελάριος της Γερμανίας από την πλευρά της σε μια προσπάθεια να ρίξει τους τόνους επισήμανε πως όλη η συζήτηση γίνεται για να βοηθηθεί η Ελλάδα.

Η συζήτηση θα πρέπει να αφορά το "πώς μπορεί η Ευρώπη να βοηθήσει, ώστε να υλοποιηθούν στην Ελλάδα οι υποχρεώσεις που έχει αναλάβει" δήλωσε στους δημοσιογράφους κατά την άφιξή της στις Βρυξέλλες για τη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ.

"Όμως όλα αυτά θα λειτουργήσουν μόνον αν η Ελλάδα και τα άλλα κράτη-μέλη τα συζητήσουν. Δεν επιθυμώ μια πολεμική, αλλά μια συζήτηση που θα καταλήξει σε επιτυχία", προσέθεσε.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ηχηρό "όχι" Γιούνκερ σε επιτροπεία για Ελλάδα"

Ερχονται οι ξεχασμένοι λογαριασμοί του ΕΤΑΚ και του ΦΑΠ.

Τους ..ξεχασμένους λογαριασμούς για την πληρωμή του ΕΤΑΚ του 2009 , του ΦΑΠ για το 2010 και το 2011 θα αρχίσει να στέλνει στους ιδιοκτήτες ακινήτων το υπουργείο Οικονομικών το οποίο προχωρά παράλληλα σε εκτεταμένες διασταυρώσεις στοιχείων (ΔΕΗ , Κτηματολόγιο , Ε9) προκειμένου να αποκαλύψει αδήλωτα ακίνητα.
Την ίδια ώρα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου μιλώντας στο 29ο συνέδριο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Ακινήτων χαρακτήρισε απολύτως παράλογη την πρόταση της τρόικας για αύξηση των αντικειμενικών αξιών...
«Είναι ένα μέτρο που δεν έχει την υποστήριξη από την πλευρά της κυβέρνησης, αλλά έχω και την αίσθηση ότι προτάθηκε χλιαρά από την τρόικα», πρόσθεσε.
Στο ίδιο συνέδριο ο ο γενικός γραμματέας Πληροφοριακών Συστημάτων του υπουργείου Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης τόνισε ότι σύντομα θα ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΤΑΚ 2009 και του ΦΠΑ 2010 και 2011 που εκκρεμούν. Μάλιστα για να μην πέσουν όλα τα βάρη μαζί στους φορολογούμενους ο κ. Θεοχάρης υποσχέθηκε ότι θα υπάρξει χρονική απόσταση στην αποστολή των σημειωμάτων.
Ήδη η ΓΓΠΣ έχει έτοιμα και θα αρχίσει να ταχυδρομεί τις επόμενες ημέρες τα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΕΤΑΚ του 2009. Μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή των σημειωμάτων του ΕΤΑΚ θα ακολουθήσει ο «λογαριασμός» για την καταβολή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και αργότερα ο ΦΑΠ του 2011.
Σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομικών φέτος οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν:
Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του έτους 2009. Περίπου 1,28 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα παραλάβουν, τα «ξεχασμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ 2009. Θα το πληρώσουν οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100.000 ευρώ και οι έγγαμοι με ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Από το ΕΤΑΚ του 2009 αναμένονται περίπου 100 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη εκκαθαριστεί 2.920.000 δηλώσεις από 3.946.646 ιδιοκτήτες και έχουν βεβαιωθεί φόροι ύψους 278,97 εκατ. ευρώ. Οι φορολογούμενοι που είχαν στην κατοχή τους την 1η Ιανουαρίου 2009 ατομική ακίνητη περιουσία άνω των 400.000 ευρώ μαζί με το ΕΤΑΚ του 2009 θα πληρώσουν και την έκτακτη εισφορά .
Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Περισσότεροι από 100.000 φορολογούμενοι οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ θα πληρώσουν ΦΑΠ για το 2010.
Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011. Θα πληρωθεί από περίπου 600.000 φορολογούμενους που κατέχουν ακίνητα αντικειμενικής αξίας άνω των 200.000 ευρώ.
Σημειώνεται ότι οι ιδιοκτήτες ακινήτων πληρώνουν ήδη μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2011 ενώ από το Απρίλιο θα αρχίσουν να πληρώνουν και το ειδικό τέλος για το 2012 που θα καταβληθεί σε 5 ίσες δόσεις μέχρι και το Ιανουάριο του 2013

Παράλληλα η ΓΓΠΣ σχεδιάζει ελέγχους και διασταυρώσεις στα μητρώα των φορολογουμένων και στα ειδικά στοιχεία που έχουν δηλώσει για την επιφάνεια των ακινήτων τους προκειμένου να εντοπισθούν λάθη ή «παραλείψεις» που έγιναν στην επιφάνεια βάσει της οποίας φορολογείται το ακίνητο. Οι έρευνες, θα γίνουν με αφορμή τα λάθη που εντοπίστηκαν στον υπολογισμό του τέλους ακινήτων (που εισπράττεται μέσω της ΔΕΗ), αλλά τα αποτελέσματα θα βοηθήσουν να εντοπιστούν τυχόν παραβάσεις και περιπτώσεις φοροδιαφυγής από ιδιοκτήτες που αποκρύπτουν την πραγματική φορολογήσιμη επιφάνεια των ακινήτων τους.
Στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές της ΓΓΠΣ, θα ενταχθούν στοιχεία από τα έντυπα Ε9, το περιουσιολόγιο, του αρχείου της ΔΕΗ, του Κτηματολογίου.

Η έρευνα της Kapa Research

Συγκεκριμένα το 51% των ερωτηθέντων ιδιοκτητών σε έρευνα της Kapa Research για την αγορά ακινήτων δήλωσαν αδυναμία να ανταποκριθούν στην πληρωμή για το 2012 του ΦΑΠ και του τέλους ακινήτων, ενώ παρόμοιο ποσοστό ανέφερε ότι δεν θα μπορέσει να πληρώσει ούτε τις δόσεις του στεγαστικού του δανείου. Ήδη, ένας στους έξι (16,5%) καθυστερεί τις πληρωμές των δόσεών του.

Σύμφωνα με την ίδια έρευνα, το 94% των ιδιοκτητών υπέστη μείωση εισοδημάτων την τελευταία διετία, είτε επειδή κενά τα ακίνητα που νοίκιαζαν, είτε επειδή μείωσαν τα ενοίκια που ζητούσαν (κατά 20%-30% όπως δήλωσε το 63% των ερωτηθέντων).
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερχονται οι ξεχασμένοι λογαριασμοί του ΕΤΑΚ και του ΦΑΠ."

Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει μεταρρυθμίσεις ή χρεοκοπία

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε προειδοποίησε σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα Wall Street Journal ότι η Ελλάδα δεν πρόκειται να λάβει άλλα χρήματα από την ευρωζώνη αν δεν εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις που έχουν ανακοινωθεί.

"Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει", είπε, απαντώντας στην ερώτηση αν η ευρωζώνη θα χορηγήσει ή όχι ένα δεύτερο πακέτο βοήθειας, ύψους 130 δισεκατομμυρίων.

Η Ευρώπη είναι "έτοιμη να στηρίξει την Ελλάδα" με ένα νέο πακέτο βοήθειας, υπογράμμισε ο Γερμανός υπουργός, όμως αν η Αθήνα "δεν εφαρμόσει τις απαραίτητες αποφάσεις και περιορίζεται σε εξαγγελίες κανένα ποσό δεν μπορεί να λύσει το πρόβλημα"

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σόιμπλε: Η Ελλάδα πρέπει να αποφασίσει μεταρρυθμίσεις ή χρεοκοπία"

«Πράσινοι» συρμοί στο μετρό

Τα νέα βαγόνια καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και είναι κατασκευασμένα από ανακυκλώσιμα υλικά

Με αέρα οικολογικό φτάνει από την Κορέα στα τέλη του μήνα, ο πρώτος νέος συρμός του μετρό, ο οποίος θα χρησιμοποιηθεί αρχικά στους επτά σταθμούς προς Ελληνικό, Περιστέρι και Χαϊδάρι, που μήνες τώρα περιμένουν το «πράσινο φως» για να προχωρήσει η σύμβαση με τη Siemens, να μπει το σύστημα σηματοδότησης και να λειτουργήσουν. Συνολικά, αναμένονται 17 συρμοί των έξι βαγονιών που είναι απολύτως φιλικοί προς το περιβάλλον και κινούνται και λειτουργούν με τη νέα λέξη της τεχνολογίας.

Με μέγιστη ταχύτητα των 80 χιλιομέτρων την ώρα, η τρίτη γενιά των συρμών διαθέτει έξυπνο σύστημα ελέγχου εκκίνησης, διατήρησης σταθερής ταχύτητας και επιβράδυνσης από τον έναν σταθμό στον άλλον, προκειμένου να εξοικονομείται ενέργεια.

Κύριο χαρακτηριστικό των οικολογικών βαγονιών είναι ότι έχουν βαφτεί με υδατοδιαλυτά χρώματα φιλικά προς το περιβάλλον, που σημαίνει ότι η βάση της βαφής τους είναι το νερό και όχι τα διαλυτικά, τα οποία αποτελούν χρωστικές ουσίες που επιβαρύνουν τον ανθρώπινο οργανισμό.

Ο κλιματισμός είναι ισχυρότερος και αναβαθμισμένος σε όλα τα βαγόνια τα οποία θα κινούνται με λιγότερο θόρυβο στο δίκτυο, με κινητήρες κλειστού τύπου. Οι χειρολαβές θα είναι περισσότερες, ενώ τα καθίσματα έχουν μεγαλύτερη απόσταση μεταξύ τους, προσφέροντας μεγαλύτερη άνεση, αλλά εξυπηρετώντας κατά 28 λιγότερους επιβάτες, σε σύγκριση με τα σημερινά βαγόνια του μετρό. Ειδική μέριμνα έχει ληφθεί όμως, όπως αναφέρει η Realnews και για τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Η προσβασιμότητα τους πλέον θα είναι καλύτερη χάρη στο κινούμενο σκαλοπάτι, το οποίο θα λειτουργεί για κάλυψη του κενού μεταξύ συρμού και αποβάθρας, αλλά και χάρη στον ειδικό χώρο για τα αμαξίδια των ΑΜΕΑ.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινοι» συρμοί στο μετρό"

Κομπίνα... υψηλής τάσης με λεία 130 εκατ.

Σύμφωνα με την Αρχή, οι εταιρείες Hellas Power και Εnerga εισέπραξαν από 200.000 καταναλωτές δημοτικά τέλη και χαράτσια και αντί να τα αποδώσουν στο κράτος, τα έστειλαν με εμβάσματα στην Ελβετία



Με την ιδιότητα των υπόπτων για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος, σε συνδυασμό με τον νόμο «περί καταχραστών του Δημοσίου», που επισύρει ποινές μέχρι ισόβια κάθειρξη, αναμένεται να κληθούν το επόμενο διάστημα οι εκπρόσωποι των εταιρειών Hellas Power και Energa, για να δώσουν εξηγήσεις στην εισαγγελέα Πόπη Παπανδρέου, που διενεργεί δικαστική έρευνα για τις συμβάσεις προμήθειας ηλεκτρικού ρεύματος και συγκεκριμένα για ποσά εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία φέρονται ότι δεν απέδωσαν οι δύο εταιρείες στον κρατικό φορέα (ΔΕΣΜΗΕ), που διαχειρίζεται το σύστημα μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας, ενώ τα είχαν εισπράξει από τους πελάτες τους, μέσω των λογαριασμών για την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος.
Ως ύποπτοι για αδικήματα επίσης κακουργηματικής μορφής, με την ίδια επιβαρυντική περίσταση, αναμένεται να κληθούν από την εισαγγελέα και τα μέλη του ΔΕΣΜΗΕ, που φέρονται ότι δεν έκαναν τις νόμιμες ενέργειες προς τις δύο εταιρείες, με αποτέλεσμα να χάσει το Δημόσιο χρήματα.
Δικαστικός καταπέλτης
Καταπέλτης είναι τα δύο απανωτά πορίσματα του επικεφαλής της Αρχής Νομιμοποίησης Εσόδων από Εγκληματική Δραστηριότητα, Παναγιώτη Νικολούδη, που διενήργησε έρευνα, μετά τις πληροφορίες ότι οι εκπρόσωποι των δύο ελληνικών εταιρειών προσπαθούσαν να πουλήσουν, στα τέλη του περασμένου Οκτωβρίου, τις μετοχές των εταιρειών τους σε ένα ρωσοαραβικό fund, μέσω offshore εταιρειών.
Κομπίνα... υψηλής τάσης με λεία 130 εκατ.
Στο πρώτο πόρισμά του, ο πρόεδρος της Αρχής εντοπίζει σοβαρά αδικήματα σε βάρος των εμπλεκομένων στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, βάσει των οποίων κινητοποιήθηκε η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αναθέτοντας τη δικαστική έρευνα στην κ. Παπανδρέου. Ο κ. Νικολούδης κάνει λόγο για απιστία στην υπηρεσία, σχετικά με τις ενέργειες και παραλείψεις των μελών του ΔΣ του ΔΕΣΜΗΕ, που «χωρίς νόμιμους λόγους επέτρεψαν στις δύο εταιρείες να μην πληρώσουν για σημαντική ποσότητα ρεύματος, ενώ, σύμφωνα με τον κανονισμό, έπρεπε να πληρώνουν κάθε μήνα», όπως αναφέρει.
Παράλληλα, στο πόρισμά του ο πρόεδρος της Αρχής αποδίδει ηθική αυτουργία στην παραπάνω πράξη, στους επιχειρηματίες Βασίλη Μηλιώνη της εταιρείας Energa και Αριστείδη Φλώρου της εταιρείας Hellas Power, οι οποίοι εισέπραξαν την αξία του ρεύματος από τους καταναλωτές και δεν απέδωσαν μέχρι τώρα στον ΔΕΣΜΗΕ ποσά 130 εκατ. ευρώ.
Κομπίνα... υψηλής τάσης με λεία 130 εκατ.
Στο πόρισμα της Αρχής αναφέρεται, μεταξύ άλλων, ότι τον περασμένο Δεκέμβριο «διαπιστώθηκαν εντονότατες και συχνότατες διαρροές προς την Ελβετία χρημάτων των εκπροσώπων των δύο εταιρειών, με αντίστοιχα εμβάσματα, συνολικής αξίας 42 εκατομμυρίων και 47 εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα».
Με συντονισμένες κινήσεις της Αρχής και του ΣΔΟΕ δεσμεύτηκαν 27 εκατομμύρια ευρώ σε λογαριασμούς των δύο επιχειρηματιών σε ελληνικές τράπεζες, ενώ παράλληλα δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά τους στοιχεία.
Η ζημιά στο Δημόσιο
Κομπίνα... υψηλής τάσης με λεία 130 εκατ.
Στο δεύτερο πόρισμα της αρχής για τη νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα, το οποίο επίσης διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας, αναφέρεται ότι δύο εταιρείες, ενώ εισέπραξαν από τους πελάτες τους, μέσω των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος, τα τέλη υπερ των δήμων και τα τέλη ακίνητης περιουσίας (υπολογίζονται σε 100 εκατ. ευρώ), δεν απέδωσαν αυτά τα χρήματα, όπως όφειλαν, με αποτέλεσμα να ζημιωθεί το Δημόσιο.
Σε σχέση με τα παραπάνω, στο δεύτερο πόρισμα του επικεφαλής της Αρχής ξεπλύματος, εντοπίζεται το αδίκημα της υπεξαίρεσης χρημάτων του Δημοσίου, με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, που επισύρει ποινές ακόμη και ισοβίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται να ξεκινήσει η κλήτευση μαρτύρων από την εισαγγελέα που διενεργεί την προκαταρκτική εξέταση, ενώ θα ακολουθήσει η κλήση των υπόπτων.
ΣΚΙΕΣ ΚΑΙ ΦΩΣ
«Δεν είμαι πλέον πρόεδρος»
Ανακριβή, ανυπόστατα και ενδεχομένως κακόβουλα χαρακτηρίζει ο κ. Βασίλης Μηλιώνης δημοσιεύματα που αφορούν παρατυπίες ή ύποπτες ενέργειες της εταιρείας Hellas Power. Οπως διευκρινίζει, η παρουσία του ως διαχειριστή, μέλους Διοικητικού Συμβουλίου και ιδιοκτήτη της εταιρείας έληξε τη 13η Νοεμβρίου του 2011.
Τονίζει με νόημα ότι μέχρι την αποχώρησή του τα χρηματικά διαθέσιμα της εταιρείας ήταν πάντοτε κατατεθειμένα σε ελληνικές τράπεζες στην Ελλάδα και πως ό,τι κι αν συνέβη μετά την αποχώρησή του δεν τον αφορά.
Απειλούν με αποκαλύψεις
Την ίδια ώρα με αποκαλύψεις σχετικά με το ποιοι διοικούν πραγματικά τις εταιρείες Hellas Power και Energa απειλούν οι εμπορικοί συνεργάτες της εταιρείας Hellas Power, εάν δεν λυθεί άμεσα το πρόβλημα της καταβολής δεδουλευμένων ύψους 1,5 εκατ. ευρώ.
Πρόκειται για τους συνεργάτες της εταιρείας, οι οποίοι τους τελευταίους 13 μήνες έχουν πραγματοποιήσει περισσότερες από 100.000 πωλήσεις συμβολαίων σύμβασης με την Hellas Power «παίρνοντάς τους» από τη ΔΕΗ.
Σε ανακοίνωσή τους απειλούν με αποκαλύψεις «προσώπων και καταστάσεων που περιήλθαν στην αντίληψή μας το τελευταίο χρονικό διάστημα» και ζητούν από την ελληνική πολιτεία να διασφαλίσει τα συμφέροντά τους, των λοιπών συνεργατών και των καταναλωτών. Ως ύποπτος για ηθική αυτουργία θα κληθεί από τον εισαγγελέα ο πρώην πρόεδρος της Hellas Power
ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
ΡΩΣΟΑΡΑΒΙΚΗ... ΒΟΗΘΕΙΑ

Οι συμπτώσεις και το μυστηριώδες fund»
  • Το fund έχει ως έδρα την ελεύθερη οικονομική ζώνη του Ντουμπάι, με αρχικό μετοχικό κεφάλαιο περίπου 20.000 ευρώ
Δύο νεαροί... γιάπηδες, προερχόμενοι, τι σύμπτωση, από σπουδές στο ίδιο πανεπιστήμιο του Λονδίνου και εξειδίκευση στην Ενέργεια, ταρακούνησαν για τα καλά τα... «λιμνάζοντα νερά» της εγχώριας αγοράς ηλεκτρισμού, η οποία τύποις απελευθερώθηκε πριν από 11 χρόνια και σήμερα ουσιαστικά επανέρχεται πάλι στη... μονοπωλιακή της κατάσταση (ΔΕΗ).
Ο λόγος για τον Βασίλη Μηλιώνη και τον Αριστείδη Φλώρο, οι οποίοι, αφού προηγουμένως «έκλεψαν» από τη ΔΕΗ συνολικά πάνω από 200.000 πελάτες, στη συνέχεια φρόντισαν να «κεφαλαιοποιήσουν» την ανάπτυξη των εταιρειών τους, πουλώντας την πλειονότητα των μετοχών τους στο ίδιο -τι σύμπτωση- ρωσοαραβικό fund. Η τραγική εικόνα της ελληνικής οικονομίας, σε συνδυασμό με τις στρεβλώσεις στην αγορά ηλεκτρισμού και τα πρόσθετα μέτρα, όπως π.χ. η επιβολή Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στο φυσικό αέριο για ηλεκτροπαραγωγή, αποτελούν τις βασικές αιτίες για την «έξοδο» των Hellas Power και Energa από τον τομέα της χονδρικής.
Η έναρξη
Αφορμή αποτέλεσε η μη εξόφληση των οφειλών τους προς τη ΔΕΗ και τον ΔΕΣΜΗΕ, ωστόσο πρόκειται για το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου», καθώς είχε διαφανεί εδώ και καιρό στη συγκεκριμένη αγορά πως ο... κλοιός αρχίζει να σφίγγει γύρω από τους ιδιωτικούς «παίκτες» στην εγχώρια αγορά χονδρικής ηλεκτρισμού.
Ωστόσο, η εξαγορά και των δύο εταιρειών από ένα... αμφιλεγόμενο και με ελάχιστες πληροφορίες γι' αυτό fund, το Worldwide Energy Ltd (αλλά και τα «φέσια» που φέρονται να έχουν προς τον ΔΕΣΜΗΕ και τη ΔΕΗ), προκαλεί πολλά και εύλογα ερωτηματικά, ειδικότερα από τη στιγμή που οι εταιρείες άρχιζαν να εμφανίζουν ζημίες 1-2 εκατ. ευρώ σε μηνιαία βάση.
Δεν είναι τυχαίο ότι έχει ξεκινήσει έρευνα για «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος», καθώς μεγάλο ποσό από τα τιμήματα που εισέπρατταν από τους περίπου 210.000 πελάτες τους, το έβγαζαν εκτός Ελλάδας (Ελβετία, φορολογικούς παραδείσους) αντί να αποδίδεται στον Διαχειριστή του Συστήματος (ΔΕΣΜΗΕ).
Σημειώνεται ότι το συγκεκριμένο fund έχει ως έδρα την ελεύθερη οικονομική ζώνη του Ντουμπάι και αρχικό μετοχικό κεφάλαιο 100.000 δηνάρια (δηλαδή περίπου 20.000 ευρώ), ενώ ελέγχει τις δύο ελληνικές επιχειρήσεις μέσω δύο κυπριακών θυγατρικών.
Το fund είναι ρωσοαραβικών συμφερόντων και διαθέτει συμμετοχές σε ενεργειακές εταιρείες στα Βαλκάνια, στον τομέα της εμπορίας και προμήθειας ρεύματος, καθώς και στον τομέα της εκμετάλλευσης ενεργειακών πόρων (λιγνιτωρυχεία).
ΜΑΚΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ
Επιστρέφουν στη ΔΕΗ

Οδηγός «επιβίωσης» για 200.000 καταναλωτές
Σε κοινή ανακοίνωσή τους η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας και ο ΔΕΣΜΗΕ επισημαίνουν ότι οι δύο εταιρείες δεν μπορούν πλέον να προμηθεύουν ηλεκτρική ενέργεια σε πελάτες, αλλά και ότι η εξέλιξη αυτή δεν επηρεάζει την ηλεκτροδότηση των πελατών τους, ούτε απαιτείται από την πλευρά των καταναλωτών να προβούν αμέσως σε οποιαδήποτε ενέργεια.
Σύμφωνα με τον νόμο παρέχεται χρονικό διάστημα μέχρι τρεις μήνες, προκειμένου οι καταναλωτές αυτοί να επιλέξουν τον Προμηθευτή της αρεσκείας τους (πλέον απέμεινε μόνο η ΔΕΗ) και να προβούν σε σύναψη σχετικής σύμβασης.
Για το παραπάνω διάστημα οι καταναλωτές - πρώην πελάτες των εταιρειών «Energa» και «Hellas Power» τιμολογούνται, όπως ορίζει ο νόμος, με τα αντίστοιχα δημοσιευμένα τιμολόγια της ΔΕΗ.
Το ειδικό τέλος (χαράτσι) για τα ακίνητα, το οποίο καταβάλλεται μαζί με τον λογαριασμό ηλεκτρικού ρεύματος, μπορεί να πληρώνεται στις Εφορίες.
Οσοι έχουν απλήρωτους λογαριασμούς των εταιρειών θα ενημερωθούν από τη ΔΕΗ, όπως εξάλλου και για το θέμα της εγγύησης που έχουν καταβάλει.
Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν στην ειδική γραμμή της ΔΕΗ 214 214 2000.


Διαβάστε Περισσότερα » "Κομπίνα... υψηλής τάσης με λεία 130 εκατ."

Τέλος στην εκτός σχεδίου δόμηση

Την ώρα που το υπουργείο οικονομικών σχεδιάζει τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων, στο υπουργείο περιβάλλοντος ετοιμάζεται να απαγορεύσει τη δόμηση σε εκτός σχεδίου οικόπεδα ακόμα κι αν αυτά είναι άρτια, 4 στρεμμάτων.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Πρώτο Θέμα, στο σχέδιο του αρμόδιου αναπληρωτή υπουργού Νίκου Σηφουνάκη επιτρέπεται να χτίσουν μόνο όσοι έχουν κύρια απασχόληση την αγροτική, τουριστική ή άλλη εκμετάλλευση του οικοπέδου.


Πρόκειται, σύμφωνα με την εφημερίδα, για διάταξη, η οποία πέρασε “στα ψιλά” στο σχέδιο του προεδρικού διατάγματος που βγήκε παραμονές Χριστουγέννων σε δημόσια διαβούλευση,αφορά τον καθορισμό των χρήσεων γης και περιλαμβάνεται στο άρθρο 14 (Περιοχές Ελέγχου και Περιορισμού Δόμησης και Χρήσεων).


Το θέμα έχει προκαλέσεις τις αντιδράσεις βουλευτών, μηχανικών και συμβολαιογράφων που ζητούν την απόσυρση του άρθρου.


Επιστολή προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου και τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής κ. Νίκο Σηφουνάκη, απέστειλε ο Βουλευτής Κυκλάδων Παναγιώτης Ρήγας, την οποία συνυπογράφουν άλλοι 34 Βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, με την οποία ζητούν την απόσυρση του Προεδρικού Διατάγματος, το οποίο απαγορεύει καθολικά τη δόμηση σε εκτός σχεδίου περιοχές.


Οι Βουλευτές ζητούν την απόσυρση του εν λόγω Προεδρικού Διατάγματος και την εισαγωγή του στη Βουλή ως νομοθετική ρύθμιση ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους να τοποθετηθούν και ανάλογα να ψηφίσουν.
Αναλυτικά, το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:


Προς
τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
κ. Γιώργο Παπακωνσταντίνου
τον Αν. Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής
κ. Νίκο Σηφουνάκη


Αθήνα, 10/01/2012
Θέμα: «Καθολική απαγόρευση δόμησης σε εκτός σχεδίου περιοχές»


«Αξιότιμοι Υπουργοί,
Για άλλη μια φορά επειδή πονάει ένα δόντι, εμείς ετοιμαζόμαστε να κόψουμε το …κεφάλι.
Πληροφορούμαστε ότι το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, προχωράει με Προεδρικό Διάταγμα, σε καθολική απαγόρευση της δόμησης στις εκτός σχεδίου περιοχές, ακόμη και σε σημερινά άρτια και οικοδομήσιμα οικόπεδα και αγροτεμάχια.
Η αδυναμία της Πολιτείας να αντιμετωπίσει την αυθαίρετη δόμηση και η ανικανότητά της να προχωρήσει, για δεκαετίες -λόγω μιας απαράδεκτης γραφειοκρατίας- σε πολεοδόμηση περιοχών με πιεστικές ανάγκες, παράλληλα με την άνθηση μιας διαπλοκής, από τις πλέον κλασικές, των ελεγκτικών και μη μηχανισμών, με μεγάλα αλλά και μικρά συμφέροντα, συμπληρώνεται τώρα με μία αδιανόητη και αδικαιολόγητη απαγόρευση.
Εκατομμύρια περιουσίες απαξιώνονται. Οι ιδιοκτήτες τους, μεταξύ των οποίων και χιλιάδες ευρωπαίοι πολίτες, εγκλωβίζονται και εξαπατώνται για άλλη μια φορά από το ελληνικό κράτος.
Ένας ολόκληρος κλάδος, από τους σημαντικότερους -αυτός της οικοδομής- που ήδη χειμάζεται από την οικονομική κρίση, δέχεται καίριο πλήγμα.
Μια νέα γενιά αυθαιρέτων ετοιμάζεται.
Επειδή, κατά τη διάρκεια αυτής της μεταβατικής κυβέρνησης θα ήταν αδιανόητο, με ένα Προεδρικό Διάταγμα, όσο αγνές και αν είναι οι προθέσεις των συντακτών του, να εκμηδενιστεί η περιουσία εκατομμυρίων ιδιοκτητών και να πληγεί καίρια η μέση ελληνική οικογένεια, ζητούμε την απόσυρσή του και εάν η Κυβέρνηση επιμένει, να έρθει στη Βουλή ανάλογη νομοθετική ρύθμιση ώστε να έχουμε τη δυνατότητα να τοποθετηθούμε και ανάλογα να ψηφίσουμε.»


Νέα ενημέρωση 16/01/2012 από τον Βουλευτή κ.Π.Ρήγα


Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος
«Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεις γης»




Σε απάντηση των ερωτημάτων αλλά και των διαμαρτυριών που λάβαμε σχετικά με το θέμα που δημιουργήθηκε από την δημοσίευση του Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος για τις «Κατηγορίες και περιεχόμενο χρήσεις γης» σας ενημερώνουμε ότι:


Με απαντητική του επιστολή, μετά από έγγραφη ερώτηση μας, ο αρμόδιος Αναπληρωτής Υπουργός μας διευκρινίζει ότι, το άρθρο 14 του σχεδίου δεν απαγορεύει την κατοικία στις εκτός σχεδίου περιοχές, αλλά αντιθέτως εξειδικεύει και κατοχυρώνει τις χρήσεις γης.
Η δυνατότητα για την εκτός σχεδίου δόμηση που αφορά και στην κατοικία, δεν θα επηρεάζεται από τις διατάξεις του υπό διαβούλευση Σχεδίου Προεδρικού Διατάγματος, αφού η εκτός σχεδίου δόμηση θα συνεχίσει να διέπεται από τις διατάξεις του ΦΕΚ 270/85 που βρίσκεται ήδη σε ισχύ.


Είμαστε σε συνεχή επικοινωνία με τον αρμόδιο Αναπληρωτή Υπουργό για το θέμα και θα σας ενημερώσουμε για οτιδήποτε νεότερο προκύψει μέχρι και την καταληκτική ημερομηνία υποβολής προτάσεων στην διαδικασία της δημόσιας διαβούλευσης, η οποία και παρατείνεται μέχρι τις 31 Ιανουαρίου 2012.


Πανελλήνια Ομοσπονδία Μεσιτών (ΟΜΑΣΕ)
Η σχεδιαζόμενη παρέμβαση έχει προκαλέσει την οξύτατη αντίδραση φορέων της αγοράς, με αποτέλεσμα πρόσφατα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Μεσιτών (ΟΜΑΣΕ) να προβεί σε έντονη διαμαρτυρία, στηλιτεύοντας τη δρομολογούμενη απαγόρευση της κατασκευής κατοικιών σε εκτός σχεδίου ακίνητα. Συγκεκριμένα αναφέρει ότι το σχετικό υπό διαβούλευση διάταγμα χρήσεων γης «απαξιώνει την περιουσία εκατομμυρίων Ελλήνων ιδιοκτητών που έχουν στην κατοχή τους αγροτεμάχια, χωρίς καμιά προειδοποίηση, και φυσικά καμιά αποζημίωση, ενώ παράλληλα ετοιμάζονται να τα εντάξουν και στον ετήσιο φόρο ακίνητης περιουσίας, φυσικά με αξίες πλασματικές, δηλαδή πριν από την απαξίωσή τους! Αν περάσει το απίστευτο αυτό διάταγμα θα κάνει αυτούς τους μικροϊδιοκτήτες να ξεπουλήσουν τα αγροτεμάχιά τους σε κάποια «κοράκια» που επαγρυπνούν για να τα αγοράσουν σε εξευτελιστικές τιμές», τονίζει χαρακτηριστικά η ΟΜΑΣΕ, μέσω της προέδρου κ. Αρτέμιδος Μαυράκη και του γενικού γραμματέα κ. Ιωάννη Ρεβύθη.


Οπως αναφέρει η ΟΜΑΣΕ στην ανακοίνωσή της «αντί η Πολιτεία να ολοκληρώσει ένα χωροταξικό με σωστές χρήσεις γης ανά την Ελλάδα, που θα αφορά την ανάπτυξη της βιομηχανίας, του τουρισμού και άλλων επαγγελματικών ή αστικών χρήσεων, διώχνει επενδυτές και αγοραστές εξοχικών κατοικιών από τη χώρα μας και από όλη την Ευρώπη».
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλος στην εκτός σχεδίου δόμηση"

Νέο κύκλωμα στα δίχτυα των δικαστών

Δεκάδες εφοριακοί, δικηγόροι, αστυνομικοί, λογιστές και... ποινικοί, χρησιμοποιώντας τον «υγιή» ΑΦΜ ενός τετραπληγικού, έστησαν offshore, ξέπλεναν μαύρο χρήμα ενώ επιδίδονταν και σε άλλες ενέργειες, από απάτες έως τοκογλυφία



Κύκλωμα-καρμπόν με την επονομαζόμενη «Μαφία της Θεσσαλονίκης» διερευνά η Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας.
Στη νέα μεγάλη υπόθεση, που φέρεται να έχει προεκτάσεις στην Ιταλία, αλλά και πλοκάμια στα Δωδεκάνησα και στην ηπειρωτική Ελλάδα, διερευνάται η εμπλοκή περίπου 30 προσώπων, μεταξύ των οποίων εφοριακοί και τραπεζικοί, πρώην υπάλληλος ΣΔΟΕ, αστυνομικοί, δικηγόροι και συμβολαιογράφοι, λογιστές, επιχειρηματίες και αλλοδαποί, ενώ κατονομάζεται και ένας? ράφτης.
Η Εισαγγελία με τη συνεργασία του τμήματος οικονομικού εγκλήματος της Ασφάλειας διερευνά καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες το κύκλωμα αξιοποίησε τον «υγιή» ΑΦΜ ενός τετραπληγικού, προκειμένου μέσω των τραπεζικών του λογαριασμών, καθώς και επιχειρήσεων αλλά και offshore εταιρειών που έστηναν εν αγνοία του, να ξεπλένουν βρώμικο χρήμα, με προέλευση ακόμη και από την ιταλική μαφία!
Σύμφωνα με τις ίδιες καταγγελίες, το κύκλωμα προσπαθούσε να βάλει στο χέρι ακίνητα περιουσιακά στοιχεία του τετραπληγικού και της οικογένειάς του, ενώ σε ένα από τα δεκάδες έγγραφα που έχει στα χέρια του ο εισαγγελέας, φαίνεται ότι, μετά τον θάνατο του 44χρονου τότε άνδρα, στις 3 Ιουνίου 2008, εισέπραξαν ακόμη και τα έξοδα της κηδείας της μητέρας του από το ΙΚΑ, συνολικού ποσού 744 ευρώ!
Νέο κύκλωμα στα δίχτυα των δικαστών
Μέχρι τώρα έχουν κληθεί και κατέθεσαν με την ιδιότητα του υπόπτου τουλάχιστον 30 άτομα, ενώ τα αδικήματα που διερευνώνται από την Εισαγγελία είναι μεταξύ άλλων σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος, κακουργηματικές απάτες, πλαστογραφίες, απιστία. Η υπόθεση έφτασε στη Δικαιοσύνη μετά τον θάνατο του τετραπληγικού, από καταγγελίες του αδελφού του, ο οποίος, όπως ισχυρίζεται σε αλλεπάλληλες μηνυτήριες αναφορές του, διαπίστωσε περίεργα και αδικαιολόγητα δάνεια περίπου 1 εκατ. ευρώ στο όνομα του ανάπηρου, ενώ παράλληλα ανακάλυψε και 21 πιστωτικές κάρτες του, οι οποίες βρέθηκαν χρεωμένες συνολικά με ποσά 100.000 ευρώ.
Το σημείο-κλειδί στην υπόθεση, που κίνησε το ενδιαφέρον του μηνυτή και άρχισε να ψάχνει τα ίχνη των εμπλεκομένων ήταν πώς μπορούσε ο αδελφός του να εξυπηρετεί όλες αυτές τις τραπεζικές και δανειακές υποχρεώσεις, οι οποίες -κατά τους ισχυρισμούς του- έφταναν τις 20.000 ευρώ μηνίαιως, όταν ζούσε με την αναπηρική σύνταξη των 600 ευρώ και με εισοδήματα από ενοίκια που δεν υπερέβαιναν το ποσόν των 1.000 ευρώ μηνιαίως.
Τα παράδοξαΤο εντυπωσιακό της υπόθεσης είναι ότι, ενώ ο τετραπληγικός δεν μπορούσε να κουνήσει ούτε το δάχτυλό του και κινείτο με αναπηρικό αμαξίδιο και πάντα με τη βοήθεια συνοδού φέρεται να έχει αγοράσει, μέσω πιστωτικών καρτών, μεταξύ άλλων, περίπου? 4.000 ζευγάρια παπούτσια!
Παράλληλα, σύμφωνα με το αποδεικτικό υλικό που διερευνά ο εισαγγελέας, ο ανάπηρος εμφανίζεται να αγοράζει τρεις μεζονέτες στον Αγιο Στέφανο, από αδελφό εμπλεκόμενου στο σκάνδαλο Κοσκωτά, ενώ φέρεται να διατηρεί στο όνομά του 15 τρεχούμενους τραπεζικούς λογαριασμούς, με αντίστοιχα μπλοκ επιταγών, μέσω των οποίων φέρονται να έχουν διακινηθεί περί τα 5,6 εκατ. ευρω?
Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε μιλώντας στο «Εθνος της Κυριακής» ο μηνυτής και αδελφός του Π.Λ. «τα μέλη του κυκλώματος έψαχναν έναν "υγιή" ΑΦΜ, ο κάτοχος του οποίου να έχει μεν περιουσία, αλλά να μην μπορεί να τη διαχειριστεί και μέσω αυτού να κάνουν συναλλαγές και να ξεπλένουν χρήματα».
Στο υπό διερεύνηση κύκλωμα φέρονται να εμπλέκονται μεταξύ άλλων στελέχη εφορίας των βορείων προαστείων και περιοχών της Δωδεκανήσου, όπου σύμφωνα με τον καταγγέλλοντα «άνοιγαν δραστηριότητες στο όνομα του τετραπληγικού αδελφού μου παράνομα, αφού το κράτος τον έχει κρίνει ανίκανο για κάθε βιοποριστική εργασία από το 1983, γεγονός που ήταν γνωστό στους εφοριακούς, καθώς είχε έκπτωση 60% στο φορολογητέο εισόδημα ως ανάπηρος».
Σύμφωνα με έγγραφα της δικογραφίας, ο τετραπληγικός είχε ανοίξει δραστηριότητες σε ΔΟΥ ως σύμβουλος επιχειρήσεων και νομικός σύμβουλος χωρίς να έχει σπουδάσει νομικά, ως ιδιοκτήτης εταιρείας σεκιούριτι όπου εμφανιζόταν να παρέχει υπηρεσίες σε εκθέσεις στο MEC, χωρίς να έχει άδεια από το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, ως ιδιοκτήτης ρεμπετάδικου στον Πειραιά, ως έμπορος ενδυμάτων και αυτοκινήτων, ως κατασκευαστής και ως μεσίτης αστικών συμβάσεων, όπου μεταξύ άλλων διαπραγματευόταν ποδοσφαιρικές ομάδες, όπως τον Πανηλειακό!
Το κουτί της κομπίνας
Για ένα... μυστηριώδες μπλε μεταλλικό κιβώτιο γίνεται λόγος μεταξύ άλλων στη μηνυτήρια αναφορά που διερευνά ο εισαγγελέας. Βρέθηκε σε διαμέρισμα που είχε παραχωρήσει ο ανάπηρος σε δικηγόρο και περιείχε 30 συναλλαγματικές 110.000 η καθεμία, με αποδέκτη μία υπάλληλο του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, η οποία φέρεται ότι αγόρασε από τον τετραπληγικό μεταχειρισμένο ΙΧ κατά 722.000 δραχμές ακριβότερα από την τιμή πώλησής του ως καινούργιου!
ΤΟ ΡΕΜΠΕΤΑΔΙΚΟ ΚΑΙ Η ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ
«Πλαστή υπογραφή από άγνωστο άτομο έχει τεθεί στη θέση της υπογραφής του αιτούντα» για τη διενέργεια προελέγχου ίδρυσης καταστήματος, σχετικά με το ρεμπετάδικο στον Πειραιά που φέρεται ότι ανήκε στον τετραπληγικό! Αυτό υποστηρίζει στη μηνυτήρια αναφορά ο αδελφός του ανάπηρου, που κάνει λόγο για χρήση πλαστών εγγράφων.
Σύμφωνα με τα αναφερόμενα στη δικογραφία, το ακίνητο φέρεται ότι ανήκε στις δύο κόρες συνταξιούχου σήμερα υπαλλήλου του υπουργείου Οικονομικών, παλαιότερα τελωνειακού υπαλλήλου και μετέπειτα του ΣΔΟΕ.
Οπως αναφέρεται χαρακτηριστικά «εισέπραττε πάντα ο ίδιος τα μετρητά, αλλά και τις επιταγές, που δίνονταν για τα ενοίκια του καταστήματος». Για την εμπλοκή τραπεζικών αναφέρεται στις μηνυτήριες αναφορές ότι έδιναν δάνεια στον ανάπηρο, προσημειώνοντας οικογενειακά ακίνητα, τα οποία βαρύνονταν με κληρονομικό καταπίστευμα από τη διαθήκη του πατέρα τους, όπου μεταξύ άλλων (το καταπίστευμα) αναφέρει ότι όλα τα ακίνητα δεν μεταβιβάζονται, δεν πωλούνται, δεν δωρίζονται, δεν προσημειώνονται, δεν εγγράφεται κανένα βάρος.
Η Λερναία Υδρα του εγκλήματος
Οπως προκύπτει από τη σχετική δικογραφία, η δομή των δύο κυκλωμάτων που δρούσαν ως «συγκοινωνούντα δοχεία» ήταν δαιδαλώδης. Ως μέλη τους φέρονται δικηγόροι, εφοριακοί, τραπεζικοί, αστυνομικοί, επιχειρηματίες και ένας... ράφτης.
Η ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ
Από τα Δωδεκάνησα μέχρι την ιταλική μαφία
Ξεχωριστό ενδιαφέρον παρουσιάζει το σκέλος της δικογραφίας που αφορά τη σύσταση offshore εταιρειών στο όνομα του τετραπληγικού, καθώς έχει συσχετιστεί από τη Δικαιοσύνη με άλλη μεγάλη δικογραφία, η οποία εκκρεμεί στα δικαστήρια περιοχής της Δωδεκανήσου και αφορά ξέπλυμα βρώμικου χρήματος από την Ιταλία, που εικάζεται ότι προέρχεται ενδεχομένως από την ιταλική μαφία.
Στην υπόθεση αυτή φέρονται εμπλεκόμενοι διευθυντικά στελέχη τράπεζας και κάτοικοι της περιοχής, ενώ είναι χαρακτηριστική η περίπτωση ψαρά ακριτικού νησιού, που βρίσκεται κατηγορούμενος στη συγκεκριμένη δικογραφία, καθώς στο όνομά του έφτασε έμβασμα από την Ιταλία 5 εκατ. ευρώ, μέσω της συγκεκριμένης τράπεζας.
Τα δάνειαΣτην ίδια υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου» χρήματος ενεπλάκη και το όνομα του τετραπληγικού, καθώς εμφανιζόταν να έχει πάρει δάνειο από τράπεζα του ακριτικού νησιού ύψους 350.000 ευρώ, ενώ δάνειο 80.000 ευρώ εμφανιζόταν να έχει πάρει σε ηλικία... 84 ετών και η μητέρα του! Σε μηνυτήρια αναφορά του αδελφού του γίνεται λόγος για την ύπαρξη SWIFT (τραπεζική εντολή) ποσού 1,2 εκατ. ευρώ, το οποίο απεστάλη από την Ιταλία σε τραπεζικό λογαριασμό του αναπήρου.
Αναφέρει σχετικά ο μηνυτής: «... βρήκα σχέδιο ιδιωτικού συμφωνητικού αγοραπωλησίας ακινήτου, με ημερομηνία 8/12/2007, σύμφωνα με το οποίο ο Π.Λ. (αδελφός) πουλάει το ακίνητο στην οδό ... στην ιταλική εταιρεία AURORA ASSICURAZIONI S.P.A. ... αντί ποσού 1,5 εκατ. ευρώ». Αναφέρει ότι «ο αγοραστής θα καταβάλει στον λογαριασμό του στην τράπεζα ποσό 1,2 εκατ. ευρώ ως προκαταβολή».


Διαβάστε Περισσότερα » "Νέο κύκλωμα στα δίχτυα των δικαστών"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news