facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Συνελήφθη και πάλι ο Λάκης Γαβαλάς

Ενώπιον του Αυτόφωρου Τριμελούς Πλημμελειοδικείου θα οδηγηθεί αύριο Παρασκευή ο Λάκης Γαβαλάς...
ο οποίος συνελήφθη ξανά για χρέη προς το Δημόσιο.

Σε βάρος του Λ. Γαβαλά, που παραμένει κρατούμενος, ο Εισαγγελέας άσκησε το απόγευμα ποινική δίωξη για μη καταβολή χρεών στο Δημόσιο, που αφορά ποσό 7,5 εκατομμυρίων ευρώ.
Θυμίζουμε πως είχε αρχικά συλληφθεί στις αρχές Δεκεμβρίου από άνδρες του ΣΔΟΕ για χρέη 1,5 εκατ. ευρώ, αλλά αφέθηκε ελεύθερος.

Μετά τη σύλληψη του Λάκη Γαβαλά, η αστυνομία έπιασε και έναν 61χρονο εργολάβο...

Η σύλληψη έγινε στον Πύργο, από αστυνομικούς της Ασφαλείας. Ο 61χρονος εργολάβος, κατηγορείται για μεγάλες οφειλές προς το Δημόσιο, που σύμφωνα με την αστυνομία φτάνουν τις 309.000€...

Επίσης το μεσημέρι είχαν συλληφθεί πρώην μέλη της ΠΑΕ Ηρακλής, επειδή χρωστούσαν στο δημόσιο, πάνω από 1εκ.€...
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνελήφθη και πάλι ο Λάκης Γαβαλάς"

Γιατροί στο «στόχαστρο» της οικονομικής αστυνομίας

Ύστερα από καταγγελίες πολιτών στο 11012

Συνεχίζονται από την Οικονομική Αστυνομία οι έλεγχοι σε διάφορους επαγγελματικούς χώρους για τη διαπίστωση παραβάσεων της φορολογικής νομοθεσίας.

Κλιμάκιο αστυνομικών του Τμήματος Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας διενήργησε χθες και σήμερα ελέγχους σε ιατρεία σε διάφορες περιοχές της Αττικής, ύστερα από καταγγελίες στο τηλεφωνικό κέντρο 11012.

Από τους αστυνομικούς φορολογικούς ελέγχους διαπιστώθηκαν παραβάσεις σε τρεις περιπτώσεις και ειδικότερα:

• Σε οδοντιατρείο στην περιοχή του Νέου Ψυχικού, ο οδοντίατρος δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, όπως επίσης δεν προχώρησε στη σχετική εγγραφή στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών.
• Σε ιατρείο χειρουργού – γυναικολόγου στο Κολωνάκι, ο γιατρός δεν εξέδωσε αποδείξεις παροχής υπηρεσιών, όπως επίσης δεν προχώρησε στη σχετική εγγραφή στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών. Επίσης, παρατηρήθηκαν προγενέστερες εγγραφές από την ημερομηνία θεώρησης του τηρούμενου από το γιατρό Βιβλίου Εσόδων – Εξόδων.
• Σε οδοντιατρείο στην περιοχή της Κυψέλης, ο οδοντίατρος δεν καταχωρούσε εγγραφές στο βιβλίο επίσκεψης ασθενών.
Από το Τμήμα Κοινωνικής και Ασφαλιστικής Προστασίας της Οικονομικής Αστυνομίας σχηματίστηκαν δικογραφίες, σε βάρος των τριών γιατρών, οι οποίες μετά την ολοκλήρωση της προανάκρισης, θα υποβληθούν στις αρμόδιες Εισαγγελίες Πλημμελειοδικών.

Παράλληλα θα ενημερωθούν και οι αρμόδιες ΔΟΥ, ως προς την κίνηση της διοικητικής διαδικασίας, για την επιβολή των σχετικών φόρων και προστίμων.

Υπενθυμίζεται ότι στο τηλεφωνικό κέντρο της Υπηρεσίας, λειτουργεί όλο το 24ωρο, η ειδική τηλεφωνική γραμμή καταγγελιών 11012, όπου μπορούν να επικοινωνούν οι πολίτες.

Επιπλέον οι πολίτες μπορούν να επικοινωνούν και μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας (e-mail) στις παρακάτω διευθύνσεις:
-Υποδιεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας: financialpolice@hellenicpolice.gr
-Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος: ccu@cybercrimeunit.gov.gr

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γιατροί στο «στόχαστρο» της οικονομικής αστυνομίας"

Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά !!!


Διαβάστε Περισσότερα » "Μόνο στην Ελλάδα συμβαίνουν αυτά !!!"

Αυθαίρετα: Κατά 90% μειώθηκαν οι μεταβιβάσεις μετά τη ρύθμιση

Οι απαιτήσεις για βεβαίωση μηχανικού και για τοπογραφικό εκτοξεύουν το κόστος

«Φρένο» στις μεταβιβάσεις ακινήτων έβαλε, σύμφωνα με τους συμβολαιογράφους, ο νόμος για τα αυθαίρετα. Ειδικότερα, όπως κατήγγειλαν σήμερα σε συνέντευξη Τύπου, οι μεταβιβάσεις είχαν αρχίσει να περιορίζονται ήδη από το 2008. Ωστόσο μετά τη ρύθμιση για την τακτοποίηση των αυθαιρέτων η πτώση ήταν κατακόρυφη. Εως σήμερα, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Συμβολαιογραφικού Συλλόγου Αθηνών κ. Κώστα Βλαχάκη, ο αριθμός των μεταβιβάσεων έχει μειωθεί κατά 80% με 90% .

Οι περισσότεροι πολίτες, όπως είπε χαρακτηριστικά, προτιμούν να κάνουν διαθήκη παρά να μεταβιβάζουν την ακίνητη περιουσία τους. Κι αυτό διότι, σύμφωνα με τις πρόσφατες ρυθμίσεις, καμία μεταβίβαση ακινήτου, ακόμα και αδόμητου αγροτεμαχίου σε αγροτική περιοχή, δεν μπορεί να γίνει χωρίς βεβαίωση μηχανικού για την μη ύπαρξη αυθαίρετου κτίσματος και χωρίς τοπογραφικό διάγραμμα, εκπονημένο σε εξάρτηση από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων.

Ανέφερε μάλιστα και ένα παράδειγμα: «Αν κάποιος έχει να μεταβιβάσει έξι αγροτεμάχια, ακόμη και μικρής αξίας, θα χρειαστεί περί τα 9.000 ευρώ», τόνισε ο κ. Βλαχάκης.
Τα τοπογραφικά που έχουν γίνει έως σήμερα, εφόσον δεν έχουν συνταχθεί εξαρτημένα από το κρατικό σύστημα συντεταγμένων, αχρηστεύονται. Μάλιστα, οι νέες ρυθμίσεις δεν προβλέπουν καμία εξαίρεση π.χ. για τα χιλιάδες αδόμητα οικόπεδα και αγροτεμάχια ανά τη χώρα, τα οποία βρίσκονται εντός κτηματογραφημένων περιοχών και έχει αποδοθεί μοναδικός κτηματολογικός αριθμός.

Επίσης, όπως επεσήμανε η συμβολαιογράφος κυρία Φωτεινή Τριγάζη, κάθε ιδιοκτήτης ακινήτου το οποίο απέκτησε, π.χ λόγω κληρονομιάς, το έτος 1957, και επί του οποίου ο ίδιος ουδεμία μεταβολή επέφερε, στην περίπτωση που σήμερα επιθυμεί να το μεταβιβάσει, είναι υποχρεωμένος να αναζητήσει την άδεια οικοδομής του, και στην περίπτωση που το αρχείο της αρμόδιας πολεοδομικής αρχής έχει καταστραφεί, ή, για οποιοδήποτε λόγο, η ανεύρεση του φακέλου δεν είναι δυνατή, να υποβληθεί στη διαδικασία τακτοποίησης αυθαιρέτου.

Γι΄ αυτό οι συμβολαιογράφοι μεταξύ άλλων ζητούν να υπάρξει σχετική νομοθετική ρύθμιση, με την οποία:

-να εξαιρεθεί από την υποχρέωση προσάρτησης βεβαίωσης μηχανικού η μεταβίβαση αδόμητου οικοπέδου, γηπέδου ή αγροτεμαχίου

-να εξαιρεθούν από την υποχρέωση προσάρτησης τοπογραφικού διαγράμματος οι μεταβιβάσεις ακινήτων ευρισκομένων σε καθαρά αγροτική περιοχή και κυρίως των ακινήτων, που προέρχονται από παραχώρηση λόγω αγροτικής αποκατάστασης ή από αναδασμό αγροτεμαχίων ή ακινήτων, που περιλαμβάνονται σε επίσημο αμπελουργικό ή ελαιοκομικό κτηματολόγιο.

-να εξαιρεθούν από την υποχρέωση προσάρτησης εξαρτημένου τοπογραφικού οι μεταβιβάσεις διαιρεμένων ιδιοκτησιών οικοδομών που υπάχθηκαν στις διατάξεις του Ν. 3741/1929 ή και του Ν. 1024/1971 καθώς και των ακινήτων για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια οικοδομική.

Ιδιότυπη «δήμευση» καταγγέλλουν οι συμβολαιογράφοι

Η επίμαχη διάταξη (άρθρο 14) για την εκτός σχεδίου δόμηση στο υπό διαβούλευση Προεδρικού Διατάγματος για τις χρήσεις γης, σύμφωνα με τον κ. Βλαχάκη «στερείται κάθε ερείσματος στο Σύνταγμα, διότι βάλλει ευθέως κατά της κυριότητας, που αποτελεί βάθρο του Πολιτεύματος». Όπως σημειώνει ο ίδιος, ουσιαστικά συνιστά μια ιδιότυπη «δήμευση».

«Πουθενά δεν προβλέπεται η ανέγερση κύριας ή εξοχικής κατοικίας, η οποία φαίνεται να απαγορεύεται δια ροπάλου. Σε όλες αυτές τις ζώνες επιτρέπεται η ανέγερση γεωργικών αποθηκών κ.λ.π,. ή συνεργείων αυτοκινήτων ή κέντρων διασκέδασης κ.λ.,π. και κατοικία μόνον για τους απασχολούμενους με την κύρια εκμετάλλευση του γηπέδου, δηλαδή π.χ. μόνον για τον γεωργό, που καλλιεργεί τον αγρό, ο οποίες ενδεχομένως θα μπορεί να οικοδομήσει την αγροικία του», υποστηρίζει ο κ. Βλαχάκης.

Πρόσφατα το ΥΠΕΚΑ είχε διαψεύσει παρόμοιες ερμηνείες του άρθρου 14, ωστόσο οι συμβολαιογράφοι επιμένουν ότι οι ανακοινώσεις δεν έχουν δεσμευτική ισχύ και πρέπει να υπάρξει σχετική ρύθμιση.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυθαίρετα: Κατά 90% μειώθηκαν οι μεταβιβάσεις μετά τη ρύθμιση"

Ρόδος: Βίασε ανήλικη και την υποχρέωσε να κάνει έκτρωση!

- Μια νέα νοσηρή ιστορία παιδεραστίας με θύμα ένα 13χρονο κοριτσάκι 
- Έρευνα και για τους γιατρούς, που την έβαλαν στο χειρουργείο χωρίς την συγκατάθεση των γονιών της...



Η υπόθεση που συγκλονίζει την τοπική κοινωνία, απασχολεί την Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Ρόδου! Πρωταγωνιστής ένας 30χρονος κάτοικος του νησιού, που κατηγορείται για βιασμό, ενός παιδιού που πηγαίνει στo Γυμνάσιο.

Το θέμα λαμβάνει ιδιάζουσες διαστάσεις αν αναλογιστεί κανείς ότι ελέγχονται στα πλαίσια της ίδιας έρευνας και γιατροί που υπέβαλαν το ανήλικο παιδί σε έκτρωση χωρίς τη συγκατάθεση των γονέων της!

Η ανήλικη φέρεται μάλιστα να οδηγήθηκε στο χειρουργικό κρεβάτι συνοδευόμενη από τον βιαστή της, που σύμφωνα με τη dimokratikionline.gr, την απειλούσε ότι θα ενημερώσει για την εγκυμοσύνη τον πατερα και τους συγγενείς της!

Τα πάθη της ανήλικης κοπέλας ξεκίνησαν το καλοκαίρι του 2011. Ο 30χρονος συνάντησε την ανήλικη, σύμφωνα με  πληροφορίες, για πρώτη φορά σε ένα μπαρ και άρχισε να την πολιορκεί. Κάποια στιγμή και ενώ ήταν για μεγάλο χρονικό διάστημα φορτικός απέναντι στην ανήλικη, την ακολούθησε σε παραλία και εκεί τη βίασε!

Η ανήλικη φοβήθηκε να μιλήσει στους δικούς της. Διαπίστωσε ότι είχε καθυστέρηση στον κύκλο της και αφού επισκέφθηκε πανικόβλητη γιατρό, διαπίστωσε ότι ήταν έγκυος. Δεν είπε και πάλι τίποτα στους γονείς της και αναγκάστηκε να μιλήσει στον 30χρονο. Εκείνος την ανάγκασε με απειλές να κάνει έκτρωση.

Μαζί του η ανήλικη επισκέφθηκε ένα ιατρείο γυναικολόγου, ο οποίος - όπως καταγγέλεται - χωρίς τη συναίνεση των γονέων της, παρουσία και άλλου γιατρού, πιθανότατα αναισθησιολόγου, την υπέβαλε σε επέμβαση.



Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελία μεταξύ άλλων, ερευνά πέραν του παράνομου των συνθηκών κάτω από τις οποίες υποβλήθηκε σε επέμβαση η ανήλικη, αν τελέστηκε και το αδίκημα της έκθεσης σε κίνδυνο της ζωής της καθώς καταγγέλθηκε ότι το ιατρείο δεν πληρούσε τις προϋποθέσεις για τη διενέργεια τέτοιου είδους επέμβασης.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι το παιδί αναγκάστηκε να ομολογήσει το τι είχε συμβεί στους γονείς του όταν ένα τρίτο πρόσωπο, μικρής ηλικίας, άφησε στην επιχείρησή τους ένα φάκελο που περιείχε ένα υπερηχογράφημα της κόρης τους! 



newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρόδος: Βίασε ανήλικη και την υποχρέωσε να κάνει έκτρωση!"

Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο που δεν είχε λεφτά για το χαράτσι!

Δεν έχει τα 360 ευρώ που αντιστοιχούν στο χαράτσι μέσω ΔΕΗ και πλέον μέσα στο καταχείμωνο ζει μέσα στο κρύο και το σκοτάδι.

Ο κ. Γιώργος Κανδήλας από τη Ζάκυνθο αν και άνεργος, χωρίς κανένα εισόδημα δεν εξαιρέθηκε από το χαράτσι παρά τις διαβεβαιώσεις πολιτικών και παραγόντων της ΔΕΗ ότι το ρεύμα δεν θα κοπεί σε κανέναν άνθρωπο με βεβαιωμένα οικονομικά προβλήματα.

Ο κ. Κανδήλας έστειλε το περιβόητο sms για να εξαιρεθεί από το χαράτσι. Δυστυχώς (και γι' αυτό από την πρώτη στιγμή έγινε λόγος για άδικο μέτρο) υπολογίστηκαν τα παλιά του εισοδήματα.

Όπως είπε μιλώντας στο πρωινό του ΑΝΤ1 εδώ και ενάμιση χρόνο έχει κλείσει την επιχείρηση που είχε, πλέον ζει με τα χρήματα που παίρνει από τους ηλικιωμένους γονείς του, την ώρα μάλιστα που κοβόταν το ρεύμα στο σπίτι του ο ίδιος ήταν στο δικαστήριο για κατάσχεση και πλειστηριασμό περιουσιακών του στοιχείων.



Παρά τις διαβεβαιώσεις υπευθύνων ότι δεν θα κοπεί το ρεύμα μέσα στο χειμώνα, υπάλληλοι της ΔΕΗ, όπως είπε μάλιστα ο κ. Κανδήλας όχι από τη Ζάκυνθο αλλά από άλλη περιοχή που πήγαν στο νησί για να κάνουν τις διακοπές, τον άφησαν στο σκοτάδι και το κρύο. Σε καμία περίπτωση όπως λέει το ρεύμα δεν “κόπηκε” λόγω παλαιών οφειλών. Οι απλήρωτοι λογαριασμοί του ήταν οι δύο τελευταίοι που περιελάμβαναν το χαράτσι, είναι άλλωστε ενδεικτικό ότι η χρέωση ρεύματος στον λογαριασμό είναι μόλις 14,5 ευρώ. Ο άνθρωπος έμεινε στο σκοτάδι λόγω χαρατσιού και μόνο

Είναι αλήθεια ότι οι υπάλληλοι της ΔΕΗ σε πολλούς συνανθρώπους μας που έχουν οικονομικό πρόβλημα λένε ανεπισήμως να πληρώσουν μόνο το ρεύμα και να πληρώσουν το υπόλοιπο ποσό που αντιστοιχεί στο χαράτσι μέσα στις επόμενες 80 ημέρες που προβλέπει ο νόμος παρέχοντάς τους έτσι μια διευκόλυνση αποδεικνύεται όμως ότι το σύστημα είναι απρόσωπο και ανάλγητο, άνθρωποι όπως ο κ. .... δεν μπλέκουν μεταξύ των sms και των αιτήσεων του συστήματος που είναι φτιαγμένο ώστε εκτός από απρόσωπο να είναι και τυφλό απέναντι στα πραγματικά προβλήματα.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκοψαν το ρεύμα σε άνεργο που δεν είχε λεφτά για το χαράτσι!"

Λίγα λεφτά σε ανέργους για να μην συνηθίζουν στην τεμπελιά

Περισσότερες ώρες εργασίας ημερησίως, σύνταξη στα 70 και χαμηλοί μισθοί οι λύσεις για την ευρωπαϊκή ανάκαμψη. Διαβάστε αναλυτικά τις δύο εκθέσεις

Δύο αντιφατικές ως προς τις διαπιστώσεις τους μελέτες για τις προοπτικές οικονομικής ανάπτυξης στην Ευρώπη, αλλά και το εργασιακό μέλλον στην Ελλάδα, είδαν το φως της δημοσιότητας την Τρίτη από δύο ανεξάρτητους διεθνείς οργανισμούς.

Παγκόσμια Τράπεζα: "Στην Ελλάδα δεν προσλαμβάνονται νέοι"
Η εδρεύουσα στην Ουάσιγκτον Παγκόσμια Τράπεζα με την έκθεσή της για το "Μοντέλο ανάπτυξης στην Ευρώπη" διαπιστώνει ότι "η Ευρώπη παρουσιάζει τρία βασικά προβλήματα που δεν της επιτρέπουν να αναπτυχθεί επαρκώς: την έλλειψη ευελιξίας στην είσοδο νέων στην αγορά εργασίας, την υπερβολική προστασία των εργαζόμενων αλλά και των ανέργων καθώς και την πρόωρη συνταξιοδότηση".
Η Τράπεζα εκτιμά ότι οι Ευρωπαίοι εισέρχονται στην αγορά εργασίας σε όλο και μεγαλύτερη ηλικία, ενώ συνταξιοδοτούνται όλο και πιο πρόωρα.
Την ίδια στιγμή κατηγορεί χώρες όπως η Γαλλία, η Ιταλία και η Ισπανία οι οποίες εισήγαγαν τις δύο τελευταίες δεκαετίες τη μείωση του εργάσιμου χρόνου με αποτέλεσμα να μειωθεί η ανταγωνιστικότητα των οικονομιών τους.
Ενδεικτικά σημειώνεται ότι "το 2000 οι Γάλλοι εργάζονταν κατά μέσο όρο 300 ώρες λιγότερο από τους Αμερικανούς σε ετήσια βάση".
Η «κατηγορία» της υπερβολικής προστασίας αναφέρεται στους περιορισμούς που απορρέουν από τις συλλογικές και κλαδικές συμβάσεις καθώς και στα "πολύ υψηλά επιδόματα ανεργίας" που - κατά την εκτίμηση της Παγκόσμιας Τράπεζας δημιουργούν αντικίνητρο στους ανέργους προκειμένου να επιστρέψουν σε αμειβόμενη θέση εργασίας.
Με άλλα λόγια οι ειδήμονες της Τράπεζας θεωρούν ότι "για να ανακτήσει η Ευρώπη την ανταγωνιστικότητά της» σε παγκόσμιο επίπεδο θα πρέπει οι Ευρωπαίοι να εργάζονται περισσότερες ώρες ημερησίως, να αμείβονται με λιγότερα (καθώς θα πρέπει να απαλειφθούν τα ελάχιστα όρια αποδοχών που προβλέπουν οι συλλογικές συμβάσεις), να συνταξιοδοτούνται κοντά στο 70ο έτος της ηλικίας τους και σε περίπτωση που μένουν άνεργοι να τιμωρούνται με ένα εξευτελιστικά χαμηλό επίδομα προκειμένου να μη συνηθίζουν στην… τεμπελιά".

Η Γερμανία βλάπτει την ευρωζώνη
Ο Διεθνής Οργανισμός Εργασίας (ο οποίος τελεί υπό την αιγίδα του ΟΗΕ) διαπιστώνει στην έκθεση για τις "Παγκόσμιες τάσεις στην εργασία το 2012" ότι η δυναμική της ανεργίας αυξάνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση.
Συστήνει στις ευρωπαϊκές κυβερνήσεις να προωθήσουν προγράμματα στήριξης των ανέργων αλλά και συνολικά της αγοράς εργασίας αυξάνοντας τις επιδοτήσεις για την επιχειρηματικότητα καθώς και τον αριθμό των θέσεων εργασίας σε δημόσια έργα.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η διαπίστωση ότι η εμμονή της Γερμανίας στην ανταγωνιστικότητα των δικών της προϊόντων "αποτελεί θεμελιώδη αιτία των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι υπόλοιπες οικονομίες της ευρωζώνης".

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Λίγα λεφτά σε ανέργους για να μην συνηθίζουν στην τεμπελιά"

Στη τελική ευθεία το «κούρεμα» - Δεν τα βρίσκουν στο επιτόκιο

«Τη Πέμπτη ή το αργότερο τη Παρασκευή θα έχουμε καταλήξει σε συμφωνία». Αυτή ήταν η εκτίμηση παράγοντα που βρίσκεται στο πεδίο των διαπραγματεύσεων για το «κούρεμα», λίγο μετά τη νέα συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με τους επικεφαλής της Τρόικα κι ενώ είχε προηγηθεί η τηλεδιάσκεψη των ιδιωτών στο Παρίσι εν όψει της επιστροφής του Τσαρλς Νταλάρα στην Αθήνα.

Οι πληροφορίες αναφέρουν, μάλιστα, ότι η ελληνική πλευρά θα ξεκινήσει να μελετά τα νομικά κείμενα από τη Πέμπτη το μεσημέρι, δηλαδή λίγες ώρες πριν άφιξη του Διευθύνοντα Συμβούλου του Διεθνούς Ινστιτούτου Τραπεζών για τις επαφές σε υψηλό επίπεδο. Όσον αφορά στο επίμαχο ήτοι στο ύψος του επιτοκίου, οι τελευταίες πληροφορίες -οι οποίες δεν έχουν επιβεβαιωθεί επί του παρόντος- αναφέρουν ότι οι τράπεζες θα υποχωρήσουν ελαφρώς κάτω από το 4%, χωρίς ωστόσο να φτάνουν στα επίπεδα που πιέζει το ΔΝΤ και το Βερολίνο, δηλαδή κοντά στο 3%.

Είναι, πάντως, ενδεικτικό του πυρετού των διαβουλεύσεων και του παζαριού που θα συνεχιστεί μέχρι να πέσουν οι υπογραφές.

Το ΔΝΤ υποχρεώθηκε να δηλώσει μέσω του εκπροσώπου του ότι ποτέ δεν άσκησε πίεση για συμμετοχή στο «κούρεμα» και των ομολόγων που κατέχει η ΕΚΤ, προκειμένου να καλυφθεί ο στόχος της μείωσης του ελληνικού Χρέους κατά περίπου 103 δις ευρώ. Σύμπτωση ή όχι, τη Τετάρτη το πρωί έγινε, πάντως, συνάντηση στο υπουργείο Οικονομικών μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, μεταξύ της νομικής συμβούλου του Ευάγγελου Βενιζέλου και πολυπληθούς αντιπροσωπείας της ΕΚΤ.

Σε κάθε περίπτωση διαβάζοντας κανείς προσεκτικά την ανακοίνωση του ΔΝΤ, θα καταλάβει ότι το Ταμείο επιμένει στην άποψη ότι εάν το PSI δεν φέρει το προσδοκώμενο αποτέλεσμα -δηλαδή τη μείωση του Χρέους στο 120% του ΑΕΠ- θα πρέπει να επανεξεταστεί και η συμμετοχή του επίσημου τομέα. Με λίγα λόγια το ΔΝΤ φαίνεται ότι επιμένει στην άποψη ότι εάν η συμμετοχή των ιδιωτών δεν φτάσει στο 100%, τα μέλη της Ευρωζώνης θα πρέπει να καλύψουν το «κενό» με πρόσθετη χρηματοδότηση, κάτι που ακόμα και ο ίδιος ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών έχει παραδεχθεί ότι είναι μάλλον δύσκολο να γίνει με βάση τα σημερινά δεδομένα. Κι εδώ ακριβώς επανέρχεται -όχι πως είχε φύγει ποτέ- το σενάριο για την εφαρμογή της ρήτρας, με βάση την οποία το «κούρεμα» θα καταστεί υποχρεωτικό για το σύνολο των ιδιωτών στη περίπτωση που η συμμετοχή δεν φτάσει στα προσδοκώμενα επίπεδα.

Μια ακόμα ένδειξη ότι θα έχουμε λίαν συντόμως εξελίξεις στο μέτωπο του «κουρέματος» είναι ότι αργά το βράδυ της Τετάρτης έφτασαν στη Ζαλοκώστα που έχει εγκατασταθεί μονίμως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Τράπεζας Απόστολος Ταμβακάκης και ο Πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στη τελική ευθεία το «κούρεμα» - Δεν τα βρίσκουν στο επιτόκιο"

Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη - Έγινε αισθητός στην Πελοπόννησο, τη Ρόδο και τις Κυκλάδες

- 06:25 "ξύπνησε" τους κατοίκους του Ηρακλείου ο Εγκέλαφος - Έγινε αισθητός σε όλο το νησί και όχι μόνο
- Ανάστατος ο κόσμος βγήκε στους δρόμους
- 48 χλμ νοτιοδυτικά της Σαντορίνης, στο Κρητικό Πέλαγος, το επίκεντρο
- Καμία κλήση σε Αστυνομία, Πυροσβεστική ή ΕΚΑΒ μέχρι στιγμής
- Δε συνδέεται με τη σεισμική δραστηριότητα των τελευταίων ημερών στη Σαντορίνη

Ήταν λίγο μετά τις 06:20 όταν οι κάτοικοι του Ηρακλείου πετάχτηκαν από τα κρεβάτια τους εξαιτίας ισχυρού σεισμού. Ο σεισμός είχε διάρκεια, με αποτέλεσμα πολύς κόσμος να βγει στα μπαλκόνια και τους δρόμους αναστατωμένος.

Ο σεισμός έγινε αισθητός στην Πάρο, την Ίο, τη Σαντορίνη, την Πελοπόννησο και τη Ρόδο. Ακολούθησαν ασθενείς μετασεισμοί.

Η εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου ήταν πως η σεισμική δόνηση ήταν 5,3 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, με επίκεντρο τη θαλάσσια περιοχή 48 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Σαντορίνης, στο Κρητικό Πέλαγος.

5,3 Ρίχτερ "έδωσε" και το Ευρωμεσογειακό Ινστιτούτο, ενώ το Αμερικανικό Ινστιτούτο εκτίμησε ότι ήταν 5,1 Ρίχτερ.

Ο σεισμός στην Κρήτη δε συνδέεται με τη σεισμική δραστηριότητα που παρατηρήθηκε τις τελευταίες μέρες στη Σαντορίνη, δήλωσε στη ΝΕΤ ο καθηγητής του τμήματος Γεωλογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών Ευθύμιος Λέκκας.

Τις τελευταίες μέρες υπήρξε έντονη σεισμική δράση στην περιοχή της Κρήτης. Σεισμοί έγιναν μάλιστα αισθητοί τόσο στο Λασίθι όσο και στα Χανιά.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ισχυρός σεισμός 5,3 Ρίχτερ στην Κρήτη - Έγινε αισθητός στην Πελοπόννησο, τη Ρόδο και τις Κυκλάδες"

4000 προσλήψεις στη Πυροσβεστική

Το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ανακοίνωσε την πρόσληψη τεσσάρων χιλιάδων (4000) Πυροσβεστών πενταετούς υποχρέωσης στο Πυροσβεστικό Σώμα

Μπορείτε να δείτε όλα τα ονόματα των επιτυχόντων προσληφθέντων σε αρχείο pdf ΕΔΩ
Διαβάστε Περισσότερα » "4000 προσλήψεις στη Πυροσβεστική"

Ποιοι δεν μένουν ποτέ άνεργοι;Οι ειδικοί σύμβουλοι των υπουργών!

Χωρίς υπερβολή ο μοναδικός κλάδος που δεν πρέπει να έχει νοιώσει το θηρίο της απειλής είναι οι λεγόμενοι ειδικοί σύμβουλοι των υπουργών. Κάθε λίγο και λιγάκι "αλιεύουμε" και μια νέα απόφαση για πρόσληψη κάποιου ειδικού συμβούλου σε κάποιον υπουργό. Αυτή τη φορά αφορά στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Να ξέραμε τι τους συμβουλεύουν όλοι αυτοί οι σύμβουλοι...









onalert.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Ποιοι δεν μένουν ποτέ άνεργοι;Οι ειδικοί σύμβουλοι των υπουργών!"

Πάνω 300% το κόστος του ΕΣΥ!

Στα ύψη εκτόξευσαν το κόστος λειτουργίας των νοσοκομείων τα Κλειστά Ενοποιημένα Νοσήλια (ΚΕΝ), η νέα τιμολόγηση δηλαδή της νοσηλείας, που εφάρμοσε το υπουργείο Υγείας το τελευταίο διάστημα.

Μπορεί ο Ανδρέας Λοβέρδος μετά τη διαπίστωση του ...λάθους να ανέστειλε την εφαρμογή των ΚΕΝ, φαίνεται όμως ότι ήταν ήδη αργά.
Και αυτό διότι στο μεταξύ το κόστος και η επιβάρυνση για τα ασφαλιστικά Ταμεία έφθασε το 300%, σύμφωνα με τους νοσοκομειακούς γιατρούς.
Η αναστολή της εφαρμογής των ΚΕΝ και η ταυτόχρονη μείωση των τιμών κατά 30%, δε φαίνεται να δίνει λύση στο νέο πρόβλημα που προέκυψε.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών (ΟΕΝΓΕ) Δημήτρης Βαρνάβας: "Τα ΚΕΝ αύξησαν 300% το κόστος νοσηλείας και οδήγησαν τα ασφαλιστικά ταμεία στο χείλος του γκρεμού και τους ανασφάλιστους στην απόγνωση.
Μόνο οι ιδιωτικές κλινικές έκαναν πανηγύρι.
Η μείωση κατά 30% που ανακοίνωσε σήμερα ο κ. Λοβέρδος είναι μηδαμινή και συνιστά ολέθριο παιχνίδι με την τύχη του ΕΣΥ και του ασφαλιστικού συστήματος".

Να σημειωθεί ότι νέα ΚΕΝ αναμένεται να καθορισθούν έως το Μάρτιο ενώ ήδη πραγματοποιούνται συσκέψεις για την επίλυση του προβλήματος.

iatropedia.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάνω 300% το κόστος του ΕΣΥ!"

Πειραιάς: Φωτιά σε μεζονέτα, απεγκλωβίστηκαν 4 ένοικοι

Στιγμές τρόμου έζησαν τέσσερις άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν σε μεζονέτα, όπου ξέσπασε τα ξημερώματα φωτιά.

Η πυρκαγιά στη μεζονέτα, που βρίσκεται στον Πειραιά, στην οδό Πραξιτέλους 20 στην Ευαγγελίστρια, ξέσπασε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία.

Οκτώ οχήματα με 18 πυροσβέστες έσπευσαν στο σημείο και απεγκλώβισαν επιτυχώς τους τέσσερις ενοίκους από τον τρίτο και τον τέταρτο όροφο της μεζονέτας. Όλοι είναι καλά στην υγεία τους.

Από τη φωτιά δεν προκλήθηκαν υλικές ζημιές σε παρακείμενα σπίτια η καταστήματα.
Διαβάστε Περισσότερα » "Πειραιάς: Φωτιά σε μεζονέτα, απεγκλωβίστηκαν 4 ένοικοι"

Πόλεμος ΗΠΑ-Γερμανίας: Ποιος θα έχει την Ελλάδα στην "εξοπλιστική επιρροή" του;

Σκληρότατος πόλεμος που περιλαμβάνει και “χτυπήματα κάτω από τη μέση” για την Ελλάδα,έχει ξεσπάσει μεταξύ Αμερικανών και Γερμανών. Πεδίο μάχης,τι άλλο , οι ελληνικοί εξοπλισμοί,οι οποίοι ακόμη και την εποχή του ΔΝΤ ,αποτελούν “μήλον της έριδος” για τις μεγάλες χώρες-παραγωγούς οπλικών συστημάτων.

Η υπόθεση των 400 αρμάτων μάχης ABRAMS που οι Αμερικανοί “προσφέρουν” στην Ελλάδα,έχει προκαλέσει νευρική κρίση στο Βερολίνο. Μεγαλοστέλεχος της αντιπροσωπείας των γερμανικών αρμάτων μάχης στην Αθήνα,βρίσκεται στη Γερμανία για συσκέψεις από τις οποίες θα προκύψει το σχέδιο…γερμανικής αντεπίθεσης.Η οποία όμως έχει αρχίσει με τη μορφή…ανταρτοπολέμου. Γερμανικά ΜΜΕ -ακόμη και κρατικά- έχουν ζητήσει από τους ανταποκριτές τους στην Αθήνα ή από τους απεσταλμένους τους να ετοιμάσουν ρεπορτάζ για “τους Έλληνες που από τη μία δανείζονται και από την άλλη ξοδεύουν χρήματα για εξοπλισμούς”. Κάτι ανάλογο με ότι είχαν κάνει χρησιμοποιώντας όμως βουλευτές της Αυστρίας για να κάνουν θόρυβο και να προκαλέσουν τη πανικόβλητη αντίδραση της κυβέρνησης Παπανδρέου,η οποία έσπευσε μέσω του εκπροσώπου της Η.Μόσιαλου να διαψεύσει κατηγορηματικά ότι υπάρχει “θέμα ABRAMS”.



Βέβαια στα ρεπορτάζ που ετοιμάζονται,πιθανότατα δεν θα αναφερθεί ότι πρόκειται για παραχώρηση αρμάτων μάχης,ούτε θα αναφερθεί ότι το πραγματικό πρόβλημα δεν είναι τ΄ άρματα,αλλά τ΄ ότι αυτά είναι Αμερικανικά κι όχι Γερμανικά,όπως συμβαίνει συστηματικά από το 1980.

Οι Αμερικανοί από την άλλη προσπαθούν να αξιοποιήσουν στο μέγιστο δυνατό το εξαιρετικά ψυχρό κλίμα που υπάρχει στο στρατιωτικό κατεστημένο εναντίον των Γερμανών , εξαιτίας της επαναλαμβανόμενης επί πολλά χρόνια αλλαζονικής συμπεριφοράς των γερμανικών εταιρειών. Δεν ήταν μόνο η υπόθεση των υποβρυχίων και των ναυπηγείων Σκαραμαγκά που οι Γερμανοί έδειξαν ένα ιδιαίτερα σκληρό πρόσωπο.Και στην υπόθεση των αρμάτων μάχης η συμπεριφορά τους δεν ήταν αυτή που θα έπρεπε απέναντι σ΄ έναν από τους καλύτερους -αν όχι τον καλύτερο- πελάτη των αμυντικών τους βιομηχανιών.

Παρόλα αυτά δεν πρέπει να μας διαφεύγει ότι όπως οι Αμερικανοί διαθέτουν ένα πανίσχυρο και μέχρι στιγμής ανίκητο “λόμπι” - αυτό της Lockheed Martin- στη ΠΑ, έτσι και οι Γερμανοί έχουν ισχυρότατα ερίσματα στο ΣΞ και ειδικά στα τεθωρακισμένα. Συνεπώς δεν πρόκειται να παραδώσουν τα όπλα έτσι απλά. Η αρματομαχία μόλις άρχισε και θα είναι σκληρότατη!


Το θέμα βέβαια δεν είναι τα 400 άρματα μάχης. Αυτό είναι η αρχή ενός πολέμου ο οποίος θα διαρκέσει αρκετά και θα κριθεί στο μέλλον ,όταν η Ελλάδα βγει από τη κρίση και αρχίζει να κάνει νέες αγορές. Το ζητούμενο είναι σε ποια "σφαίρα εξοπλιστικής επιρροής" θα περάσει η Ελλάδα. Το "μπάσιμο" των Αμερικανών σ΄ ένα προνομιακό για τους Γερμανούς χώρο ,όπως αυτός των αρμάτων μάχης, δείχνει ότι η Ουάσινγκτον επιστρέφει σε πεδία "εξοπλιστικής" μάχης στα οποία είχαν ηττηθεί. Οι ΗΠΑ είχαν "αποβληθεί" από το ΠΝ και τον ελληνικό στόλο και μόνο στη ΠΑ εξακολουθούν να είναι πανίσχυροι. Εκεί που η Γερμανία έφερε τα πάνω κάτω για να "εισβάλει" με το Eurofighter. Δεν τα κατάφερε και αυτό ήταν ένα πλήγμα.Το Βερολίνο δύσκολα μπορεί να δεχτεί ότι θα χάσει και στ΄ άρματα.



onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλεμος ΗΠΑ-Γερμανίας: Ποιος θα έχει την Ελλάδα στην "εξοπλιστική επιρροή" του;"

Καθιερώνεται διεθνές βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος»

Θα απονέμεται κάθε Νοέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης

Διεθνές Βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος» καθιερώνουν ως ελάχιστο φόρο τιμής στη μνήμη του σπουδαίου Έλληνα δημιουργού, που έφυγε πρόωρα, το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού και το Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου. Το βραβείο θα απονέμεται κάθε Νοέμβριο στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε Περισσότερα » "Καθιερώνεται διεθνές βραβείο «Θόδωρος Αγγελόπουλος»"

Άδεια τα νοσοκομεία και από ασκούς αίματος

Τα νοσοκομεία της χώρας ξέμειναν ακόμη και από ασκούς αίματος με συνέπεια να αναβάλλονται τακτικά χειρουργεία, και να μπαίνει σε κίνδυνο η υγεία πολλών ασθενών, εξίσου σημαντικό είναι ότι ακυρώνονται εκστρατείες αιμοδοσίας σε πολλές περιοχές της χώρας καθώς οι διοργανωτές δεν έχουν πού να βάλουν το αίμα!

Η έλλειψη των ασκών αυτών και άλλων αναλώσιμων που χρειάζεται η αιμοδοσία, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», παρατηρείται εδώ και περίπου τέσσερις μήνες και είναι γνωστή στην ηγεσία του υπουργείου Υγείας, όπως έχει καταγγείλει επανειλημμένα ο Χρήστος Πρωτόπαπας, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών.

«Τους τελευταίους μήνες έχει διαμορφωθεί μια εξαιρετικά επικίνδυνη κατάσταση για τους ασθενείς που έχουν άμεση ανάγκη από αίμα. Την ίδια ώρα το υπουργείο Υγείας θέλει να ανακηρύξει το 2012 έτος αιμοδοσίας! Και που θα βάζουν το αίμα των αιμοδοτών οι γιατροί; Σε μπουκαλάκια εμφιαλωμένου νερού;» λέει με αγανάκτηση ο κ. Πρωτόπαπας.

Τα πρώτα προβλήματα παρουσιάστηκαν όταν πτώχευσε η μία από τις δύο προμηθεύτριες εταιρείες, εξαιτίας της οικονομικής κρίσης. Όλο το βάρος της προμήθειας των νοσοκομείων της χώρας επωμίστηκε η άλλη εταιρεία, η οποία, επειδή έχει πρόβλημα ρευστότητας (διότι το Δημόσιο αργεί να πληρώσει και οι τράπεζες δεν δίνουν δάνεια), αδυνατεί με τη σειρά της να προκαταβάλλει τα χρήματα που απαιτούν οι ξένες εταιρείες, διότι, υπό το φόβο ότι η χώρα μας θα πτωχεύσει, ζητούν τα λεφτά τους μπροστά.
Σε μια απέλπιδα προσπάθεια να βρεθεί λύση, τα νοσοκομεία, συνεργάζονται μεταξύ τους, δανειζόμενα ασκούς από άλλα.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Άδεια τα νοσοκομεία και από ασκούς αίματος"

Εντοπίστηκαν ρωγμές στα φτερά 20 αεροσκαφών

Eπιθεωρήσεις στα A380 των Singapore Airlines, Emirates και Air France

Όπως έγινε γνωστό από την Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Αεροπορικής Ασφάλειας (AESA) τα Airbus A380, τα οποία πρέπει να επιθεωρηθούν το αργότερο σε έξι εβδομάδες λόγω των ρωγμών που βρέθηκαν στα φτερά τους, ανήκουν στις εταιρείες Singapore Airlines, Emirates και Air France.

«Συνολικά είκοσι αεροσκάφη πρέπει να επιθεωρηθούν, από τα οποία τα οκτώ (είναι αυτά που έχουν συμπληρώσει περισσότερες από 1.800 ώρες πτήσης) το αργότερο μέχρι την Παρασκευή, τα άλλα δώδεκα σε έξι εβδομάδες» δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος της AESA.
«Οι πιο επείγουσες επιθεωρήσεις αφορούν έξι αεροσκάφη της Singapore Airlines και δυο της Emirates» πρόσθεσε.

Από τα υπόλοιπα δώδεκα αεροσκάφη, το ένα ανήκει στην Air France και το άλλο (αεροσκάφος δοκιμής) στον ευρωπαίο κατασκευαστή Airbus.

Αρχικά, πηγή που έχει προσβάσεις στην υπόθεση, είχε δηλώσει στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι 30 από τα 67 σε υπηρεσία αεροσκάφη σε όλον τον κόσμο θα πρέπει να ελεγχθούν.

Την Παρασκευή, η υπηρεσία εξέδωσε μια οδηγία αξιοπλοΐας που επιβάλει επιθεώρηση των πολύ μεγάλων αεροσκαφών που έχουν κάνει πάνω από 1.300 πτήσεις.

«Σκοπός των επιθεωρήσεων είναι η καλύτερη κατανόηση της προέλευσης αυτών των προβλημάτων. Στόχος αυτής της οδηγίας είναι η βελτίωση της κατανόησης του φαινομένου, που δεν έχει ολοκληρωθεί προς το παρόν» εξήγησε ο εκπρόσωπος.

Ο ίδιος αρνήθηκε να κάνει υποθέσεις, όπως η πρόωρη φθορά των υλικών: «Εφ' όσον η έρευνα δεν είναι πλήρης, δεν πρέπει να κάνουμε εικασίες».

Η υπηρεσία εκδίδει 350 έως 450 οδηγίες αξιοπλοΐας το χρόνο. «Ένα εργαλείο που αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της παρακολούθησης της αξιοπλοΐας του αεροσκάφους» πρόσθεσε η ίδια πηγή.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπίστηκαν ρωγμές στα φτερά 20 αεροσκαφών"

Μέλος IIF : Στην Ελλάδα θα γίνει της ..Αργεντινής

Εκπρόσωπος επενδυτικών κεφαλαίων που ΜΕΤΕΧΕΙ στις διαπραγματεύσεις για το κούρεμα δηλώνει πως οι ευρωπαίοι πολιτικοί αυξάνουν τον κίνδυνο ναυαγίου.

Τις κινδυνολογικές δηλώσεις που είναι μεν μέρος του ''παζαριού'' αλλά δείχνουν το κλίμα, έκανε σε εκδήλωση του Bloomberg, ο Χ.Χιούμες, ανώτατο στέλεχος του επενδυτικού κεφαλαίου ''Greylock Capital Management''.

''Αυτό που έγινε πρόσφατα μου θυμίζει την Αργεντική.Αν και ήμουν πολύ αισιόδοξος ότι δεν θα τραβάγαμε τον δρόμο της Αργεντινής, φαίνεται ότι προς τα εκεί οδεύουμε'' δηλώνει ο Χ.Χιούμες, που ρίχνει τις ευθύνες στους πολιτικούς ότι δεν τα βρίσκουν μεταξύ τους και για αυτό δεν κάνουν συγκεκριμένη πρόταση για το ύψος του επιτοκίου στα νέα ομόλογα.

''Δεν λένε ότι σας προτείνουμε 3,5%. Δεν το έχουμε αυτό'' φέρεται να δηλώνει ο ίδιος στο Reuters, εκφράζοντας μάλιστα την άποψη πως μία τόσο μικρή διαφορά επιτοκίου, κατά 50 μονάδες βάσης, δεν θα κάνει τεράστια διαφορά για την βιωσιμότητα της ελληνικής οικονομίας.

Κατά τον Χ.Χιούμες οι επόμενες ημέρες θα είναι κομβικές για την ελληνική κρίση, και πως τυχόν ''άτακτη'' ελληνική χρεοκοπία θα επιδράσει πολύ αρνητικά στην ευρωζώνη.



 newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέλος IIF : Στην Ελλάδα θα γίνει της ..Αργεντινής"

Financial Times: "Φόβοι για στάση πληρωμών από την Πορτογαλία"

Το κόστος δανεισμού της Πορτογαλίας εκτινάχθηκε σε νέο ρεκόρ, καθώς κλιμακώνονται δραματικά οι φόβοι ότι η Λισσαβόνα θα υποχρεωθεί να κηρύξει στάση πληρωμών σε χρεωστικές υποχρεώσεις της.

Τα επιτόκια στις πορτογαλικές εκδόσεις, που κινούνται αντιστρόφως από τις τιμές, ανήλθαν σε επίπεδα ρεκόρ από την ένταξη στο ευρώ, για τα 3ετή, 5ετή και 10ετή ομόλογα, ενώ το κόστος αγοράς εξασφάλισης έναντι του κινδύνου χρεοστασίου μέσω των CDS, επίσης ανήλθε σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι φόβοι για χρεοκοπία της πορτογαλικής οικονομίας έχουν κλιμακωθεί δραματικά πλέον. Ενας τραπεζίτης δήλωσε στους FT: «Η Ελλάδα θα κηρύξει χρεοστάσιο. Η αγορά είναι πεπεισμένη για αυτό. Και πλέον θεωρείται πολύ πιθανό να ακολουθήσει η Πορτογαλία. Η χώρα δεν έχει αρκετά χρονικά περιθώρια να αποκαταστήσει την οικονομία της και να επαναφέρει τα yields στα κρατικά ομόλογα σε ανεκτά επίπεδα.»

Αξίζει να σημειωθεί ότι, την ώρα που η Πορτογαλία πλήρωνε επιτόκια ρεκόρ στις δημοπρασίες της, η Γερμανία άντλησε με πολύ μεγάλη ευκολία 2,55 δισ. ευρώ από 30ετή ομόλογα, πληρώνοντας το χαμηλότερο επιτόκιο από τότε που εισήλθε στο ευρώ.

Παράλληλα, πολλές άλλες αγορές ομολόγων της ευρωζώνης κινούνται σταθεροπιητικά, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, χάρη στις ελπίδες ότι οι ρυθμιστικοί υπεύθυνοι θα λάβουν τα κατάλληλα μέτρα ώστε να επιλυθεί η κρίση χρεών στην περιφέρεια."

psifiakoohiro.blogspot.com
ΠΗΓΗ : ft.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Financial Times: "Φόβοι για στάση πληρωμών από την Πορτογαλία""

Ρ. Παπαδάκης: Αφήστε την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της

Αναφορά στην Ένωση Εισαγγελέων Ελλάδας έστειλε ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ρούσσος Παπαδάκης σχετικά με τα όσα πραγματοποιούνται στον χώρο της Δικαιοσύνης, της πολιτικής και των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης.

Το πλήρες κείμενο της αναφοράς του Παπαδάκη έχει ως εξής:

«Θα ήθελα να επαναλάβω αυτό που επανειλημμένα έχω πει: ν' αφήσουν την δικαστική εξουσία να επιτελέσει το έργο της και να σταματήσει η όποια πολιτική ή επαγγελματική εκμετάλλευσή της. Τα Ραδιοτηλεοπτικά λαϊκά παραδικαστήρια δεν προάγουν τον νομικό πολιτισμό και το δίκαιο, όταν γίνεται υπέρβαση των ορίων της κριτικής, μάλιστα όταν επιδιώκεται πολιτικό όφελος ή το κέρδος της τηλεθέασης, παραπλανώντας την κοινή γνώμη και προσπαθώντας να ασκήσουν πίεση στην Δικαιοσύνη.

Όσο για τις ατυχείς δηλώσεις του κ. Υπουργού Υγείας "περί μακελειού" που (υπό την κάλυψη της βουλευτικής ασυλίας) άπτεται της πρόκλησης σε τέλεση πλημμελήματος, θα ήθελα να του πω ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο της Ρόδου, που έμεινε χωρίς πετρέλαιο θέρμανσης και αναλώσιμα υλικά για να τα χορηγήσει τελικά η Μ.Κ.Ο., ας ασχοληθεί με το Νοσοκομείο Σύρου, όπου οι συγγενείς ασθενών μεταφέρουν ηλεκτρικές θερμάστρες για να τους ανακουφίζουν. Ακόμη ας ασχοληθεί με το μερίδιο από την συλλογική ευθύνη που αναλογεί για την "αποπροστασία" του πολίτη από την αύξηση της εγκληματικότητας (απότοκο πολιτικής τακτικής).

Όσοι διαχρονικά ασκώντας εξουσία, μας έφθασαν σ' αυτή την κατάσταση, που οδήγησαν εκατοντάδες νέων στην ανεργία στερώντας τους το όνειρο και την ελπίδα στη ζωή, δεν πρέπει να προκαλούν και δεν έχουν καμία θέση ανάμεσά μας. Αποδόμησαν από την παιδεία τις ανθρώπινες αξίες, το ήθος, την ειλικρίνεια, την καλοσύνη, την αγάπη, καλλιεργώντας τ'αντίθετα, προβάλλοντας και υπερασπίζοντας το εγώ τους αντί το εμείς (την ενότητα), αυξάνοντας την απληστία και όχι το μέτρο (κατά την Αριστότελεια διατύπωση).

Όσον αφορά δικαστές και εισαγγελείς καλό είναι όπου είναι απαιτητικοί με τους άλλους να είναι πρώτα απαιτητικότεροι και αυστηρότεροι με τους εαυτούς τους, το λάθος του άλλου να το συγχωρούν όχι όμως το δικό τους (ώστε να μην το επαναλάβουν), να κάνουν διαρκή αυτοκριτική γιατί όποιος την αφήνει, εγκαταλείπει μια από τις βασικές λειτουργίες της νόησης και στερεί από μια ιδιότυπη με τον εαυτό του διαλεκτική γόνιμη σύνθεσή της. Να γίνονται παρατηρητές αλλά και παρατηρούμενα αντικείμενα συγχρόνως, να εξορθολογίζουν την έρευνα, την ποινική δίωξη, την προσωρινή κράτηση αφού οι υπερβολές αναιρούν το δίκαιο.

Στο δίλημμα των πολιτών "τον νόμο να φοβούμαι ή τον δικαστή" να μην καταλήγουν στο δεύτερο, γιατί αυτό σημαίνει ότι αφήσαμε το δίκαιο να διολισθήσει σε μέσο εκδικήσεως ή αδράνειας και θα μεταβληθούμε έτσι σε Νέρωνες και Ηρόστρατους της Δικαιοσύνης.

Τέλος, οι νομικοί (αλλά και οι συντεταγμένες εξουσίες) να βλέπουμε και να αντιμετωπίζουμε την Δικαιοσύνη, σαν ένα όνειρο που διαρκώς προσπαθούμε να πραγματώσουμε».

topontiki.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρ. Παπαδάκης: Αφήστε την Δικαιοσύνη να επιτελέσει το έργο της"

Αθώα τα τηγανητά αν έχουν μαγειρευτεί με ελαιόλαδο

Με αυτόν τον τρόπο προστατεύεται η καρδιά, αναφέρει επιστημονική έρευνα

Η κατανάλωση τηγανητών φαγητών, που έχουν μαγειρευτεί με ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο, δεν συνδέεται με κίνδυνο καρδιοπάθειας ή πρόωρου θανάτου, σύμφωνα με μια νέα ισπανική επιστημονική έρευνα.

Οι επιδημιολόγοι ερευνητές, με επικεφαλής την καθηγήτρια Μαρία Πιλάρ Γκουαγιάρ-Καστιγιόν του Αυτόνομου Πανεπιστημίου της Μαδρίτης, μελέτησαν σχεδόν 41.800 Ισπανούς ενήλικους ηλικίας 29 έως 69 ετών για 11χρόνια, αναφορικά με τον τρόπο μαγειρέματος και το είδος των φαγητών που έτρωγαν, σε συνάρτηση με την υγεία τους. Κανείς δεν είχε πρόβλημα καρδιάς στο ξεκίνημα της έρευνας, ενώ στην πορεία υπήρξαν 606 περιστατικά καρδιολογικού προβλήματος και 1.134 θάνατοι.

Η μελέτη συμπέρανε ότι σε μια μεσογειακή χώρα, όπου το ελαιόλαδο και το ηλιέλαιο είναι τα πιο ευρέως χρησιμοποιούμενα λίπη για τηγάνισμα και όπου μεγάλες ποσότητες τηγανητών καταναλώνονται στο σπίτι και έξω, δεν παρατηρήθηκε καμία σχέση ανάμεσα στην κατανάλωση τηγανητών τροφών και στον κίνδυνο στεφανιαίας νόσου ή θανάτου.

Το τηγάνισμα είναι μια από τις πιο συνηθισμένες μεθόδους μαγειρέματος, όμως με τον τρόπο αυτό η τροφή απορροφά τα λίπη των ελαίων και αποκτά περισσότερες θερμίδες. Προηγούμενες έρευνες έχουν συμπεράνει ότι η κατανάλωση πολλών τηγανητών φαγητών μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο για την καρδιά, λόγω αύξησης της πίεσης του αίματος, της χοληστερόλης και της παχυσαρκίας, όμως η σχέση ανάμεσα στα τηγανητά και τα καρδιολογικά προβλήματα δεν έχει μελετηθεί ακόμα πλήρως.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθώα τα τηγανητά αν έχουν μαγειρευτεί με ελαιόλαδο"

Παραδοχή σοκ από Μέρκελ για την Ελλάδα

Τα δυο χρόνια αποτυχίας, γέμισαν αμφιβολίες ακόμα και την Άνγκελα Μέρκελ. Διαβάστε τι δήλωσε για την πιθανότητα η Ελλάδα να χρεοκοπήσει

Για πρώτη φορά η καγκελάριος της Γερμανίας Άνγκελα Μέρκελ αμφιβάλει για τη σωτηρία της Ελλάδας και μάλιστα επισήμως.
Σε συνέντευξή της στον Guardian και άλλες πέντε ευρωπαϊκές εφημερίδες εκφράζει τις επιφυλάξεις της, καθώς μετά από δύο χρόνια, οι προσπάθειες της Ευρώπης και τα μέτρα λιτότητας στην Ελλάδα δεν έχουν επιτυχία.
"Δεν έχουμε ξεπεράσει την κρίση ακόμα. Φυσικά, υπάρχει η ειδική περίπτωση της Ελλάδας και παρά τις προσπάθειες που έχουν γίνει ούτε οι Έλληνες, ούτε η διεθνής κοινότητα έχουν καταφέρει να σταθεροποιήσουν την κατάσταση" είπε χαρακτηριστικά.

Λίγες μέρες πριν την κρίσιμη Σύνοδο Κορυφής της 30ης Ιανουαρίου, η Άνγκελα Μέρκελ παραδέχεται αδυναμίες στη στρατηγική που ακολούθησε από το ξέσπασμα της κρίσης μέχρι σήμερα.

Τα χρήματα δεν είναι πανάκεια
Σε ερώτηση για την πολιτική της ευρωζώνης απέναντι στην κρίση τα τελευταία δύο χρόνια, η κα Μέρκελ σημειώνει ότι "οι καλοί πολιτικοί πάντα έχουν αμφιβολίες και πάντα σκέφτονται αν ακολουθούν σωστή ή λάθος πορεία".
Όσον αφορά τα πακέτα βοήθειας, η καγκελάριος της Γερμανίας τονίζει ότι "δεν έχει νόημα να υποσχόμαστε όλο και περισσότερα χρήματα, χωρίς να αντιμετωπίζουμε τις αιτίες της κρίσης.
Η κα Μέρκελ ανέφερε ότι και οι Γερμανοί πρέπει να φροντίσουν για τη δυναμική της οικονομίας τους, προσθέτοντας ότι οι δυνατότητες της χώρας της να βοηθά δεν είναι απεριόριστες.
"Με το να υπερβάλλουμε δεν θα σώσουμε ούτε τους εαυτούς μας, ούτε την Ευρώπη" συμπλήρωσε.

Περισσότερη εξουσία στην Κομισιόν
Η κα Μέρκελ επανέλαβε την αντίθεσή της στην έκδοση ευρωομολόγου και επέμεινε στη θέση της για εποπτεία των προϋπολογισμών των κρατών-μελών της ΕΕ από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο.
Αναφερόμενη τέλος στο όραμά της για την Ευρώπη, η Άνγκελα Μέρκελ σημειώνει ότι η ΕΕ πρέπει να χαράξει τον δικό της δρόμο και να προωθήσει την βαθύτερη συνεργασία των μελών της σε όλους τους τομείς.
"Μέσα από μια μακρά διαδικασία, θα μεταφέρουμε αρμοδιότητες στην Κομισιόν, η οποία στο μέλλον θα αντιμετωπίζει τα προβλήματα ως ευρωπαϊκή κυβέρνηση" δηλώνει η κα Μέρκελ και καταλήγει:
"Αυτή μπορεί να είναι η πολιτική ένωση της Ευρώπης στο μέλλον μετά από πολλά ενδιάμεσα στάδια".

news247.gr 
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραδοχή σοκ από Μέρκελ για την Ελλάδα"

Κατσέλη: «Μακριά από εμένα τα ''Δεν ήξερα'' ή ''Δεν διάβασα''»

«Γίνεται μια διαστρέβλωση των λεγομένων μου» υποστηρίζει η Λούκα Κατσέλη


«Μακριά από εμένα τα "Δεν ήξερα" ή "Δεν διάβασα". Και διάβασα και ήξερα και ψήφισα συνειδητά το Μνημόνιο. Δεν είπα ποτέ ότι είχα άγνοια των μέτρων του Μνημονίου το οποίο άλλωστε συζητήθηκε διεξοδικά και στο Υπουργικό Συμβούλιο και στη Βουλή πριν από την ψήφιση του»

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων η Λούκα Τ. Κατσέλη σε σημερινή της συνέντευξη στον Real FM.

Επισημαίνοντας ότι η διαστρέβλωση των λεγόμενων της είναι εκ του πονηρού από συγκεκριμένους κύκλους, η κα Κατσέλη υπογράμμισε ξανά - όπως είχε κάνει και στην τηλεοπτική εκπομπή «Ανατροπή» τη Δευτέρα - τα ασφυκτικά περιθώρια που είχαν οι Υπουργοί στη διάθεσή τους εκείνες τις κρίσιμες ημέρες για τη σύνταξη του Μνημονίου, προκειμένου να υποστηριχθεί η προσφυγή στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης ο οποίος είχε δημιουργηθεί λίγες εβδομάδες πριν.

Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «οι εξελίξεις ήταν καταιγιστικές, η διαπραγματευτική δύναμη της χώρας στο ναδίρ και τα περιθώρια μηδαμινά».
Σε ερώτηση σχετικά με το ότι δεν έγινε καμία διαπραγμάτευση για το Μνημόνιο η κα Κατσέλη επανέλαβε ότι: «τα περιθώρια ήταν ελάχιστα και τα εργαλεία στη διάθεση της Κυβέρνησης πολύ περιορισμένα. Έκτοτε με κάθε αναθεώρηση του Μνημονίου υπήρξαν και συνεχίζουν να υπάρχουν περιθώρια για βελτιωτικές ρυθμίσεις. Γι αυτό άλλωστε τόσο ως Υπουργός, όσο και ως Βουλευτής, καταθέτω συγκεκριμένες προτάσεις και αναλαμβάνω νομοθετικές πρωτοβουλίες».

reporter.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατσέλη: «Μακριά από εμένα τα ''Δεν ήξερα'' ή ''Δεν διάβασα''»"

Μεγάλη επιχείρηση του ΣΔΟΕ σε ανταλλακτήρια χρυσού

Δεκάδες παραβάσεις εντοπίστηκαν στο 80% των καταστημάτων

Ελέγχους σε περισσότερα από 200 ανταλλακτήρια χρυσού και ενεχυροδανειστήρια σε ολόκληρη τη χώρα πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ τις τελευταίες ημέρες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στελέχη του ΣΔΟΕ έκαναν έφοδο σε 224 καταστήματα, μετά από πρόσφατες έρευνες που είχαν γίνει σε άλλα 70 ενεχυροδανειστήρια, όπου εντοπίστηκε σειρά παραβάσεων.

Μάλιστα, το ΣΔΟΕ έχει πλέον στοιχεία, από τα οποία προκύπτει ότι σε ποσοστό περίπου 80% τα ανταλλακτήρια χρυσού, που έχουν ανοίξει πλέον σε κάθε γειτονιά της Αθήνας αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα, γίνονται συστηματικές φορολογικές παρανομίες, λαθρεμπόριο χρυσού και ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Παράλληλα, με την συνδρομή της αστυνομίας συνεχίζονται οι έρευνες ώστε να διαπιστωθεί εάν κάποια από τα ενεχυροδανειστήρια λειτουργούν και ως ως κλεπταποδόχοι από εγκληματικές επιδρομές σε όλη την Αττική και σε άλλες περιοχές της χώρας.

Σύμφωνα με την καταμέτρηση των στελεχών του ΣΔΟΕ, σε όλη την χώρα υπάρχουν 224 τέτοιου είδους καταστήματα, όμως σύμφωνα με εκτιμήσεις εμπόρων, στην πραγματικότητα λειτουργούν πολύ περισσότερα, ίσως και να υπερβαίνουν τα 400, όπως αναφέρουν.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μεγάλη επιχείρηση του ΣΔΟΕ σε ανταλλακτήρια χρυσού"

«Ανάσα» για 35.000 ανέργους

Από το τέλος Φεβρουαρίου μπαίνουν σε εφαρμογή τα προγράμματα αυτεπιστασίας σε όλους τους Δήμους της χώρας, που θα δώσουν δουλειά σε 35.000 ανέργους. Την έναρξη των προγραμμάτων αυτεπιστασίας ανακοίνωσαν σε κοινή συνέντευξη Τύπου οι υπουργοί Εσωτερικών Τάσος Γιαννίτσης και Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης. Τα προγράμματα εκτιμάται ότι θα ανοίξουν το δρόμο της απασχόλησης σε δήμους της χώρας για 120.000 άνεργους έως το 2014.

Η προσφορά απασχόλησης αφορά κυρίως τεχνικές ειδικότητες και η επιλογή θα γίνει βάσει κριτηρίων, όπως ο χρόνος παραμονής σε καθεστώς ανεργίας, η οικογενειακή κατάσταση και η ειδικότητα. Ειδική πριμοδότηση θα έχουν νέοι χωρίς δουλειά, έως 29 ετών.

Η πρώτη προκήρυξη θέσεων αναμένεται στις αρχές Φεβρουαρίου και οι πρώτες 15.000- 20.000 προσλήψεις αναμένονται έως τα τέλη Φεβρουαρίου. Η επιλογή θα γίνεται αυτόματα από Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων του ΟΑΕΔ και δεν θα υπάρχει ανθρώπινη παρεμβολή. Η διαδικασία μοριοδότησης θα γίνεται αυτόματα από το σύστημα γι αυτό και οι αιτήσεις θα γίνονται ηλεκτρονικά, με τη βοήθεια των δήμων και των ΚΕΠ.

Σύμφωνα με τον υπουργό Εσωτερικών, πρόκειται για μια προσπάθεια «τόνωσης της απασχόλησης σε επίπεδο δήμων, αντιμετώπισης της ύφεσης και τόνωσης των τοπικών αγορών». Οι δύο υπουργοί διευκρίνισαν τους όρους, τις προδιαγραφές και τις αποδοχές των ανέργων που θα απασχοληθούν σε όλους τους δήμους της χώρας για έργα μικρής και μεσαίας κλίμακας που αφορούν υποδομές, υποστήριξη ορεινών όγκων, προστασία περιβάλλοντος κ.ά.

Συνολικά θα απασχοληθούν οκτώ ειδικότητες και συγκεκριμένα εργάτες γενικών καθηκόντων, ελαιοχρωματιστές, ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, οικοδόμοι, σιδεράδες, υδραυλικοί και διαχειριστές μηχανημάτων. Η απασχόληση θα είναι 5μηνη και κάθε άνεργος θα αμείβεται με 135 ημερομίσθια το χρόνο, ενώ οι μηνιαίες αποδοχές θα είναι 770 ευρώ μεικτά και 625 ευρώ καθαρά

euro2day.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ανάσα» για 35.000 ανέργους"

Εξιχνιάστηκε διαδικτυακή απάτη σε βάρος του ΙΚΑ

Σε 200.000 ευρώ εκτιμάται η ζημιά από τις ψευδείς δηλώσεις

Ύστερα από ευρεία αστυνομική επιχείρηση που πραγματοποιήθηκε σε τρεις πόλεις από την Υπηρεσία Οικονομικής Αστυνομίας και Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο ενεργούμενης αστυνομικής έρευνας και προανάκρισης για απάτη και πλαστογραφία σε βάρος του Ιδρύματος Κοινωνικής Ασφάλισης, αποκαλύφθηκε διαδικτυακή απάτη σε βάρος του ΙΚΑ.

Πέντε άτομα είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση και είχαν υποβάλλει το προηγούμενο έτος (2011) σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ ψευδείς αναλυτικές περιοδικές δηλώσεις απασχόλησης εργαζομένων σε εικονικά ή πραγματικά κατασκευαστικά έργα, προκειμένου, αφενός μεν, να αποκομίζουν τα ένσημα ασφάλισης οι ψευδώς δηλωμένοι εργάτες, αφετέρου δε να λαμβάνουν μέρος από τα προβλεπόμενα οικονομικά οφέλη από τις επιστρεφόμενες παροχές (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας, κάρτες παραμονής και εργασίας στη χώρα).

Οι ψευδείς περιοδικές δηλώσεις είχαν υποβληθεί σε υποκαταστήματα του ΙΚΑ στις πόλεις της Λαμίας, της Κέρκυρας και της Νεάπολης Θεσσαλονίκης και η συνολική ζημία που υπέστη το ΙΚΑ και τα αντίστοιχα κέρδη για τους δράστες υπολογίζονται, μέχρι στιγμής, σε περίπου 200.000 ευρώ.

Η υπόθεση έγινε γνωστή ύστερα από καταγγελίες του ΙΚΑ, σύμφωνα με τις οποίες ομάδα αγνώστων ατόμων, με τη χρήση συνολικά 61 ηλεκτρονικών ιχνών υπέβαλαν, μέσω Διαδικτύου, ψευδείς Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις.

Με αυτό τον τρόπο, δηλώνονταν εργαζόμενοι, ημεδαποί και αλλοδαποί εργάτες, καθώς και οι ημέρες απασχόλησής τους σε κατασκευαστικά έργα, χωρίς να αντιστοιχούν σε πραγματική απασχόληση. Οι ψευδώς δηλωμένοι εργάτες λάμβαναν τα σχετικά ένσημα ασφάλισης και τις λοιπές παροχές που προκύπτουν από την ασφάλιση (δώρα, επιδόματα, παροχές υγείας κλπ) και ακολούθως κατέβαλαν στους εμπνευστές της απάτης (κατηγορουμένους) χρηματικό ποσό που είχε προσυμφωνηθεί.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική ψηφιακή έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, μέσα από τις σχετικές άρσεις του απορρήτου των τηλεπικοινωνιών, τα ηλεκτρονικά ίχνη των υποβολέων των ψεύτικων δηλώσεων εντοπίσθηκαν σε περιοχές των Τρικάλων, της Κέρκυρας και της Χαλκιδικής.

Κλιμάκια Αστυνομικών της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος σε έρευνες που διενήργησαν, παρουσία Εισαγγελικών Λειτουργών σε πέντε επαγγελματικούς χώρους που εμφανίζονταν τα ίχνη βρέθηκε πλήθος από εκτυπωμένες σελίδες ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, που απεικονίζουν ηλεκτρονικές καταχωρήσεις στην ιστοσελίδα του Ι.Κ.Α., σημειωματάρια, σκληροί δίσκοι Η/Υ, εξώδικες ειδοποιήσεις, αιτήσεις παραίτησης από οικοδομικά έργα.

Στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης, σχηματίσθηκαν αυτοτελείς δικογραφίες σε βάρος των 5 ημεδαπών, οι οποίες αφορούν ένα 31χρονο ημεδαπό συνιδιοκτήτη λογιστικού γραφείου στα Τρίκαλα, ένα 61χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη τεχνικού γραφείου στα Τρίκαλα, ένα 40χρονο ημεδαπό ιδιοκτήτη τεχνικό γραφείου στην Κέρκυρα, μία 46χρονη ημεδαπή και τον 49χρονο ημεδαπό σύζυγό της, συνέταιροι σε τεχνικό γραφείο στον Πολύγυρο Χαλκιδικής.
Οι σχηματισθείσες δικογραφίες θα υποβληθούν στην αρμόδια Εισαγγελία Πλημμελειοδικών.

Οι κατηγορίες που τους βαρύνουν, κακουργηματικού χαρακτήρα, αφορούν στη συγκρότηση και στην ένταξη σε εγκληματική οργάνωση που σκοπό είχε την διενέργεια απατών, καθώς και την πλαστογραφία εγγράφων, μέσω του διαδικτύου.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξιχνιάστηκε διαδικτυακή απάτη σε βάρος του ΙΚΑ"

Καρατζαφέρης: Δεν ήξερα για τους τοκογλύφους - Θα διαγράψω τον Βελόπουλο


Νέα φωτογραφικά ντοκουμέντα που εμφανίζουν το βουλευτή του ΛΑΟΣ Κυριάκο Βελόπουλο να έχει στενές σχέσεις με μέλη του κυκλώματος τοκογλύφων – εκβιαστών της Θεσσαλονίκης ήρθαν στο φως της δημοσιότητας ενώ ο πρόεδρος του κόμματος Γιώργος Καρατζαφέρης τον απειλεί ακόμη και με διαγραφή.

Ο κ. Βελόπουλος στις νέες φωτογραφίες -μετά τις αρχικές- που αποκαλύπτει το vima.gr απαθανατίζεται -και με ένα τρίτο κατηγορούμενο του κυκλώματος, τον 48χρονο Δημήτρη Λογοθέτη που σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές βοηθούσε στις παράνομες τραπεζικές συναλλαγές του κυκλώματος.



Επιπλέον σε μία άλλη φωτογραφία ο κ. Βελόπουλος φαίνεται να χειροκροτεί τον κατηγορούμενο ως αρχιτοκογλύφο Μάρκο Καραμπέρη, ενώ στο μικρόφωνο είναι ένας άλλος εκ των εμπλεκομένων στην υπόθεση.

Οι φωτογραφίες φέρεται να έχουν ληφθεί σε νυκτερινό κέντρο της Θεσσαλονίκης, το φθινόπωρο του 2010, σε εκδήλωση για την υποψηφιότητα του βασικού κατηγορούμενου Μάρκου Καραμπέρη ως υποψήφιου περιφερειάρχη Ημαθίας. Ωστόσο στην εκδήλωση αυτή δίνουν βροντερό παρόν και φωτογραφίζονται πανευτυχείς στο πλευρό του κ. Βελόπουλου επιχειρηματίες και πρώην τραπεζικοί που κατηγορούνται ότι πρωτοστατούσαν στο κύκλωμα τοκογλυφίας.
Ανάμεσα σε αυτούς λοιπόν, με τους οποίους φωτογραφίζεται περιχαρής ο κ Βελόπουλος και τους χειροκροτεί, είναι και ο Δημήτρης Λογοθέτης, ο οποίος όπως αναφέρεται στο διαβιβαστικό έγγραφο της ΕΛ.ΑΣ «είναι άμεσος συνεργάτης του Καραμπέρη και ο ρόλος του είναι να παρέχει συμβουλές ώστε να είναι νομιμοφανείς οι παράνομες δραστηριότητές του, εκμεταλλευόμενος ότι είναι άριστος γνώστης του τραπεζικού συστήματος».
Μάλιστα, σύμφωνα με καταθέσεις, φέρεται να ήταν αυτός που φρόντιζε να διοχετεύει έσοδα του κυκλώματος στην Ελβετία ενώ έχει πραγματοποιήσει ταξίδια στη Ζυρίχη μαζί με τον Μάρκο Καραμπέρη.
Σε συνομιλίες που περιέχονται στην δικογραφία ακούγεται ο Δημήτρης Λογοθέτης να συνεννοείται μαζί τους για εισπράξεις από θύματα του τοκογλυφικού κυκλώματος.
Επιπλέον, σε μια άλλη συνομιλία(στις 13 Ιουλίου 2011), ακούγεται ο ίδιος κατηγορούμενος να αποκαλεί τον Δημήτρη -αρχηγό μιας από τις εγκληματικές οργανώσεις της συμπρωτεύουσας- «συνεταίρο μου, κολλητό μου, αδελφό μου, αίμα μου».
Πάντως ο κ. Βελόπουλος, μέχρι στιγμής, δεν έχει προχωρήσει σε κανένα διευκρινιστικό σχόλιο για τις επαφές του αυτές.
Από τη δική του πλευρά ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ επιχείρησε να απαντήσει για τις δικές του συναντήσεις με τα μέλη του κυκλώματος.
Μέσω της εκπομπής που διατηρεί στο τηλεοπτικό κανάλι ΤΗΛΕ ΑΣΤΥ, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι δεν γνώριζε τίποτε για τις παράνομες δραστηριότητες του Καραμπέρη, καταγγέλλοντας μάλιστα ότι είναι χρηματοδότης της Νέας Δημοκρατίας!
Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι ο Καραμπέρης ήταν απλά συνεργαζόμενος με το ΛΑΟΣ στις Περιφερειακές Εκλογές, και ότι εάν αποδειχθεί ήταν μέλος του κόμματος θα ζητήσει την παραίτηση και του Κυριάκου Βελόπουλου.

Αυτοκτόνησε στενός συνεργάτης του Καραμπέρη

Οι ημέρες της μαφίας συνεχίζουν στην πόλη της Θεσσαλονίκης. Σήμερα τα ξημερώματα ένας 58χρονος πήδηξε στο κενό από τον 3ο όροφο πολυκατοικίας που έμενε στη συμβολή των οδών Περδίκα και Χανίων στην περιοχή της Τούμπας.

Ο αυτόχειρας ονομάζεται Αντώνης Αυγερινός και ήταν άνθρωπος του στενού περιβάλλοντος του φερόμενου ως εγκεφάλου της εγκληματικής οργάνωσης Μάρκου Καραμπέρη. Σύμφωνα με την αστυνομία η αυτοκτονία του ενδεχομένως να σχετίζεται με την υπόθεση εξάρθρωσης του κυκλώματος εκβιαστών - τοκογλύφων.Ο 58χρονος πριν πραγματοποιήσει τη βουτιά θανάτου δεν άφησε ιδιόγραφο σημείωμα.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καρατζαφέρης: Δεν ήξερα για τους τοκογλύφους - Θα διαγράψω τον Βελόπουλο"

«Στόχος η μακροπρόθεσμη συνεργασία» με τη Ρωσία λέει ο Αντ.Σαμαράς στη Μόσχα

Σε θερμό κλίμα ξεκίνησε η τριήμερη επίσκεψη Σαμαρά στη ρωσική πρωτεύουσα

Σε αναθέρμανση των ελληνορωσικών σχέσεων κάλεσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Αντώνης Σαμαράς στην πρώτη επίσημη υποδοχή του στο Κρεμλίνο κατά την έναρξη της επίσκεψής του στη Μόσχα.

Την Τετάρτη, ο Αντ.Σαμαράς συναντήθηκε με τον Σερκέι ιβάνοφ, επικεφαλής της διοίκησης της ρωσικής προεδρίας, και την πρόεδρο της Γερουσίας Βαλεντίνα Μαβιένκα. Ο πρόεδρος της ΝΔ θα συναντηθεί την Πέμπτη με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

«Σας γνωρίζουμε ως υποστηρικτή της ανάπτυξης των ελληνορωσικών σχέσεων» είπε στον πρόεδρο της ΝΔ ο Σεργκέι Ιβάνοφ.

Ο Αντ.Σαμαράς ανέφερε πως βρέθηκε στη ρωσική πρωτεύουσα «αε μια στιγμή μεγάλης δοκιμασίας για τον ελληνικό λαό, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν τη χώρα μας για οικονομική συνεργασία σε όλα τα επίπεδα: Ενέργεια, τουρισμό, εξαγωγές, αλλά κυρίως στην προσέλκυση ρωσικών επενδύσεων στην Ελλάδα».

«Στόχος μας είναι όχι μία ευκαιριακή, αλλά μία μακροπρόθεσμη συνεργασία των δύο χωρών» τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ, προσθέτοντας πως διαπίστωσε μεγάλη προθυμία από όλους για προώθηση γόνιμης συνεργασίας των δύο χωρών.

«Με τους Ρώσους μας συνδέουν πολλά» είπε χαρακτηριστικά ο Αντ.Σαμαράς, καταλήγοντας πως «ο δρόμος έχει ανοίξει, με σωστή δουλειά, μπορεί να έχουμε σωστά αποτελέσματα».

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Στόχος η μακροπρόθεσμη συνεργασία» με τη Ρωσία λέει ο Αντ.Σαμαράς στη Μόσχα"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news