facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

Σήμα κινδύνου στις ασφαλιστικές για τη ρευστότητα των πελατών τους

Το ΥΠΑΝ ζητά από τις εταιρίες να μη μειώνουν τα όρια

Υπό τις δραματικές συνθήκες διαρκούς μείωσης της ρευστότητας στις επιχειρήσεις, η κατάσταση επιδεινώνεται ακόμα περισσότερο από το γεγονός πως οι ασφαλιστικές εταιρίες ακολουθούν τους τελευταίους μήνες την πολιτική υποχώρησης των ορίων στις ασφαλίσεις πιστώσεων.

Σε αυτό το κλίμα, αξιωματούχοι του υπουργείου Ανάπτυξης συναντήθηκαν με στελέχη εταιριών και, αφού ενημερώθηκαν για το περιβάλλον της συγκεκριμένης αγοράς, τους ζήτησαν -όσο αντέχει η υγεία των χαρτοφυλακίων τους- να στηρίξουν τους πελάτες τους, ώστε να μπορέσουν να έχουν ρευστότητα σε όσο το δυνατόν καλύτερα επίπεδα.

Επίσης, συνέστησαν να ρυθμίζουν τα επίπεδα ασφάλισης πιστώσεων, εξετάζοντας την αληθινή οικονομική κατάσταση των εταιριών και όχι το πώς κινείται γενικά ο κλάδος, στον οποίο δραστηριοποιούνται.

Στην ουσία, δηλαδή, να προσπαθούν να μην προχωρούν σε μειώσεις των συγκεκριμένων ορίων άνευ λόγου και αιτίας, ώστε να μην επιδεινώνεται και άλλο η όποια κακή οικονομική κατάσταση των πελατών τους.

Τι είναι η ασφάλιση πιστώσεων;

Πρόκειται για ένα προϊόν, που προσφέρει προστασία στην επιχείρηση έναντι της αφερεγγυότητας των πελατών της. Με δεδομένο ότι, για τις περισσότερες επιχειρήσεις, οι λογαριασμοί απαιτήσεων αποτελούν το 30 - 40 % ή και περισσότερο του ενεργητικού τους, μια σημαντική επισφάλεια είναι δυνατόν να επηρεάσει τα ετήσια αποτελέσματά της επιχείρησης, να επιβαρύνει τον ισολογισμό της και μερικές φορές να απειλήσει ακόμα και την βιωσιμότητά της - αποτελεί δε μια από τις συχνότερες αιτίες πτώχευσης των επιχειρήσεων.

Η ασφάλιση πιστώσεων ασφαλίζει την εταιρία απέναντι στον κίνδυνο καθυστερημένης πληρωμής ή της πτώχευσης των πελατών της, ώστε να περιορίσει στο μέγιστο βαθμό τις επισφάλειες, αφού βοηθά στην προσπάθεια διεκδίκησης και επανείσπραξης των συγκεκριμένων απαιτήσεων και πληρώνει πολλές φορές έως και το 80% της καθυστερημένης οφειλής.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σήμα κινδύνου στις ασφαλιστικές για τη ρευστότητα των πελατών τους"

Γαλλία: Βρέθηκε κρεμασμένη η σύζυγος του υπ. Παιδείας

Σοκ έχει προκαλέσει στη Γαλλία η αυτοκτονία της 45χρονης συζύγου του υπουργού Παιδείας Luc Chatel, Astrid Herrenschmidt, η οποία έδωσε τέλος στην ζωή της μέσα στο διαμέρισμα της οικογένειας στο Παρίσι. Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία, η 45χρονη, μητέρα τεσσάρων παιδιών, βρέθηκε κρεμασμένη στην κρεβατοκάμαρά της, από συγγενικό της πρόσωπο.

«Ο Luc Chatel επιβεβαίωσε το προσωπικό δράμα που συνέβη σήμερα το πρωί. Ζητά προστασία της ιδιωτικής ζωής των παιδιών του και της οικογενείας του» γράφει ο Γάλλος υπουργός σε μια δήλωση που εκδόθηκε στο Γαλλικό Πρακτορείο από το διευθυντή του γραφείου του, Philippe Gustin.

Οι λόγοι της αυτοκτονίας δεν έχουν διευκρινιστεί.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γαλλία: Βρέθηκε κρεμασμένη η σύζυγος του υπ. Παιδείας"

Αποδοκίμασαν τον Κώστα Σημίτη στη Γερμανία

Μερίδα ατόμων ανήρτησε πανό με τη λέξη «SIEMENS»

Φραστικό επεισόδιο σημειώθηκε στη Γερμανία κατά την ομιλία του Κώστα Σημίτη. Ο πρώην πρωθυπουργός ήρθε αντιμέτωπος με μέλη της Ελληνικής Ομάδας του Βερολίνου που ανήρτησαν πλακέτες με τη λέξη «SIEMENS», ενώ εκπρόσωπός τους πήρε τον λόγο και χαρακτήρισε «ιδιαίτερα προβληματικό να προσκαλεί κανείς τον Κώστα Σημίτη για να μας πει πού πρέπει να πάει η Ελλάδα», καθώς, όπως είπε, «έχει ένα μακρύ παρελθόν στο ελληνικό πολιτικό τοπίο και είναι συνυπεύθυνος για την κατάσταση, αφού κατά την διάρκεια της κυβέρνησής του η διαφθορά αυξήθηκε σε απίστευτο βαθμό».

Η εκπρόσωπος της ομάδας αναφέρθηκε στους κυρίους Τσουκάτο και Μαντέλη, αλλά και σε πρώην υπουργό Άμυνας, για τον οποίο η γερμανική δικαιοσύνη θεωρεί ότι έχει επίσης πάρει χρήματα και κάλεσε τον κ. Σημίτη, τον άνθρωπο που «θυσίασε τον ελληνικό λαό» και είναι «ταυτισμένος με την είσοδο της Ελλάδας στην ευρωζώνη, την οποία σήμερα επικρίνει να «αναλάβει τις ευθύνες του και να αποσυρθεί».

Ο κ. Σημίτης αρνήθηκε να σχολιάσει την παρέμβαση, η οποία χειροκροτήθηκε από μέρος του κοινού.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποδοκίμασαν τον Κώστα Σημίτη στη Γερμανία"

Κ. Σημίτης: «Το ελληνικό πρόβλημα αναδεικνύει τις αδυναμίες της Ενωσης»

Η ομιλία του πρώην πρωθυπουργού σε εκδήλωση του ιδρύματος Χάινριχ Μπελ

Σε δύο άξονες κινήθηκε η ομιλία του κ. Κ. Σημίτη, ο οποίος ήταν κεντρικός ομιλητής σε εκδήλωση του ιδρύματος Χαινριχ Μπελ, υπο το τίτλο «Ελλάδα quo vadis;». Από τη μια πλευρά υπερασπίστηκε την αξιοπιστία των στοιχείων με τα οποία μπήκε η Ελλάδα στην ΟΝΕ, καταγγέλοντας το «τέχνασμα» της ΝΔ το 2004, η οποία αντί να εγγράψει τις στρατιωτικές δαπάνες στον χρόνο παράδοσης των υλικών τις ενέγραψε στο χρόνο της παραγγελίας.

«Η υστέρηση στη λειτουργία θεσμών έδωσε αφορμή στον ισχυρισμό, ότι η Ελλάδα αλλά ίσως και άλλες περιφερειακές χώρες δεν θα 'πρεπε να είχαν γίνει μέλη της ΟΝΕ. Η ΟΝΕ δεν είναι όμως μια παρέα προηγμένων χωρών που έχουν κοινά συμφέροντα αντίθετα προς εκείνα των χωρών που υστερούν», σημείωσε ο πρώην πρωθυπουργός. «Είναι κοινό σχέδιο προόδου», πρόσθεσε.

Από την άλλη πλευρά, καυτηρίασε την κυβέρνηση του ΠαΣοΚ επειδή όπως είπε «το μνημόνιο συντάχτηκε χωρίς να υπάρχει ικανοποιητική προετοιμασία και λειτούργησε με τρόπο που επιδείνωσε την κατάσταση». «Οι συντάκτες του Μνημονίου είχαν παραλείψει επίσης να συναρτήσουν τους στόχους τους με τις πραγματικές εξελίξεις, να προβλέψουν δηλαδή ότι σε περίπτωση ύφεσης θα παρατείνεται αυτόματα ο χρόνος πραγματοποίησης των στόχων ή και θα περιορίζονται ορισμένες επιδιώξεις. Ήταν ένα πολιτικά μοιραίο λάθος», υπογράμμισε.

Η πρότασή του είναι ότι η «έξοδος από την κρίση επιβάλλει "την φυγή προς τα εμπρός" δηλαδή στην κατεύθυνση μιας οικονομικής διακυβέρνησης και μιας πολιτικής ενοποίησης. Αυτός είναι ο στόχος που πρέπει με σοβαρότητα και επιμονή να επιδιώξουμε. Το ελληνικό πρόβλημα δεν ήταν μία ατυχία στην πορεία της Ένωσης, η παρεκτροπή που ανέτρεψε ένα καλά σχεδιασμένο εγχείρημα. Ήταν ο καταλύτης που ανέδειξε τις αδυναμίες της μέχρι τώρα οικονομικής διακυβέρνησης, την ανάγκη ενός νέου προσδιορισμού της».

Ολόκληρη η ομιλία του κ. Σημίτη

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Σημίτης: «Το ελληνικό πρόβλημα αναδεικνύει τις αδυναμίες της Ενωσης»"

Χωρίς κονδύλια οι σχολές που δεν υπακούν

Το υπουργείο Παιδείας επέστρεψε στους πρυτάνεις των πανεπιστημίων και προέδρους ΤΕΙ ανυπόγραφους τους προϋπολογισμούς για το τρέχον έτος, μέχρι τα ιδρύματα να εκλέξουν τα νέα Συμβούλια Διοίκησης, υλοποιώντας το νόμο για τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα.

Άλλωστε μέχρι να υλοποιηθεί ο νόμος, τα ιδρύματα θα εισπράττουν δωδεκατημόρια του προϋπολογισμού του 2011 και αυτό μπορεί να συνεχισθεί μέχρι έξι μήνες.

Η προθεσμία των εκλογών έληξε στις 15 Ιανουαρίου και μόνο σε δύο ΤΕΙ έγιναν εκλογές, στα ΤΕΙ Σερρών και Καλαμάτας.

Ωστόσο, σε συνάντηση του με τους πρυτάνεις ο αναπληρωτής υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος, είχε πει, ενώπιον των πρυτάνεων, ότι αυτοί δεσμεύθηκαν για την υλοποίηση του νόμου και τα ιδρύματα μέχρι τότε θα χρηματοδοτούνται με δόσεις, ανά μήνα.

Αυθαιρεσία καταλογίζει η ΑΣΚΤ στο υπουργείο

Εξάλλου, η Σύνοδος Πρυτάνεων, ασχολήθηκε με το θέμα της καθαίρεσης του πρύτανη και της Συγκλήτου της Ανωτάτης Σχολής καλών Τεχνών (ΑΣΚΤ) και στη συνέχεια της άρσης της καθαίρεσης της από το υπουργείο Παιδείας. Αυτά με αφορμή δικαστικές αποφάσεις που εκδόθηκαν για υπόθεση φοιτήτριας πριν από εννέα χρόνια.

Όπως σημειώνει η Σύνοδος Πρυτάνεων σε ανακοίνωσή της "συνιστά πρωτοφανή πράξη επιτηδευμένης επίδειξης ισχύος προς τις Πρυτανικές Αρχές και τις Συγκλήτους των ΑΕΙ και μια πρακτική που αποτελεί συνεπή συνέχεια της εμπαθούς και συκοφαντικής πολιτικής που ακολουθεί η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας, καθ΄όλο τον τελευταίο χρόνο έναντι των Ελληνικών ΑΕΙ.

Η συγκεκριμένη συμπεριφορά του υπουργείου, προσβάλλει άμεσα και συνολικά τα Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της χώρας και όχι μόνο την ΑΣΚΤ, ένα Πανεπιστήμιο που διαδραμάτισε και διαδραματίζει κομβικό ρόλο στην πολιτιστική εξέλιξη της κοινωνίας μας και έχει επιπρόσθετα ιδιαίτερη ιστορική σημασία αφού είναι το πρώτο Πανεπιστήμιο που ιδρύθηκε το 1837, ως «Σχολείον των Ωραίων Τεχνών»".

Εξάλλου και η ΑΣΚΤ σε ανακοίνωσή του πρυτανικού συμβουλίου της ζητεί από το υπουργείο να επανορθώσει, μιλώντας για προσβολή του ιδρύματος.

nooz.gr Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Χωρίς κονδύλια οι σχολές που δεν υπακούν"

Μήνυση της παλαιάς Proton Bank κατά Λαυρεντιάδη και άλλων 12 προσώπων

Μήνυση για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος εναντίον του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και άλλων 12 προσώπων που εμπλέκονται στην υπόθεση των επισφαλών δανειοδοτήσεων κατέθεσε η υπό εκκαθάριση Proton Bank (παλαιά) στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.

Η μήνυση της παλαιάς τράπεζας, στην οποία παρέμειναν μετά την εκκαθάριση αξιώσεις (δάνεια κ.λπ.) ύψους 451 εκατομμυρίων ευρώ, αφορά τα αδικήματα της απιστίας, της απάτης, της ηθικής αυτουργίας και της άμεσης συνέργειας στις πράξεις αυτές, καθώς και της συγκρότησης και ένταξης σε εγκληματική οργάνωση.

Εκτός του επιχειρηματία η υπό εκκαθάριση τράπεζα στρέφεται ακόμη σε βάρος έξι μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της περιόδου 2010-2011 και σε βάρος έξι προσώπων, που είτε ως εκπρόσωποι, είτε ως μέτοχοι εμπλεκόμενων εταιριών εμπλέκονται σε δανειοδοτήσεις που προκάλεσαν ζημιά στη μηνύτρια, ύψους 321 εκατομμύρια ευρώ, ποσό που περιλαμβάνεται στο υπό διερεύνηση ποσό των 700 εκατομμυρίων.

Στη μήνυση αναφέρονται οκτώ συγκεκριμένα δάνεια την επίμαχη περίοδο, που εγκρίθηκαν και δόθηκαν σε εταιρείες συμφερόντων Λαυρεντιάδη χωρίς διασφάλιση της τράπεζας.

Στη μήνυση αναφέρεται ότι οι δανειοδοτήσεις, ουσιαστικά, αποτελούσαν «σχέδιο που καταστρώθηκε» με στόχο την άντληση κεφαλαίων από τον τράπεζα, «μέσω χρηματοδότησης εταιρειών που εξαγόραζαν έναντι υπερβολικά υψηλού τιμήματος αποσχιθέντες κλάδους της εταιρίας ALAPIS» του Λαυρεντιάδη. Τονίζεται επίσης ότι το τίμημα της μεταβίβασης βασιζόταν σχεδόν αποκλειστικά σε «παραδοχές του πωλητή».

Η υπό εκκαθάριση τράπεζα αναφέρει, επίσης, ότι «η χρηματοδότηση των εξαγορών αποσχιθέντων κλάδων της ALAPIS συνιστούσε μεθόδευση για τον πλουτισμό του Λαυρεντιάδη και του ομίλου του και για το λόγο αυτό μοναδική τράπεζα που χρηματοδοτούσε ήταν η Proton».

Χαρακτηριστικά στη μήνυση αναφέρεται πως από τον Δεκέμβριο του 2009, οπότε ο επιχειρηματίας απέκτησε το 31,3% των μετοχών της τράπεζας, έως και τον Μάρτιο του 2011 «πραγματοποιήθηκε σημαντική πιστοδοτική επέκταση, ιδιαίτερα στο επιχειρηματικό χαρτοφυλάκιο» της Proton, με αποτέλεσμα τα επιχειρηματικά δάνεια να εμφανίσουν αύξηση κατά 70,7%, δηλαδή κατά 806.979.000 ευρώ. Το ποσό αυτό «διοχετεύθηκε κυρίως σε νεοσυσταθείσες εγχώριες ή υπεράκτιες εταιρίες, συχνά χωρίς επιχειρηματική δραστηριότητα, που χρηματοδοτήθηκαν για την εξαγορά κλάδων της ALAPIS και της ELFE».

Τη μήνυση της παλαιάς Proton θα χειριστεί ο Εισαγγελέας Πρωτοδικών Ι. Δραγάτσης, ο οποίος διενεργεί έρευνα για το σύνολο των δανείων προς τον επιχειρηματία.

Ο Λ. Λαυρεντιάδης έχει κληθεί έπειτα από έξι προθεσμίες που έχει λάβει, να δώσει ανωμοτί κατάθεση στον κ. Δραγάτση στις 30 Ιανουαρίου, για αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος μεταξύ των οποίων και αυτό της υπεξαίρεσης, που αφορά ποσό 54 εκατ. ευρώ, το οποίο φέρεται να κατέληξε στον ίδιο.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μήνυση της παλαιάς Proton Bank κατά Λαυρεντιάδη και άλλων 12 προσώπων"

Πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης προετοιμάζει η Μέρκελ

Η Γερμανίδα Καγκελάριος χαρακτήρισε την πραγματοποίηση μιας πολιτικής ένωσης της Ευρώπης "πολιτική αποστολή των επόμενων δέκα ετών", αναγνωρίζοντας πάντως ότι το έργο "δεν θα είναι και τόσο εύκολο".

"Πρέπει να πω ότι κατά την άποψή μου, είναι η πολιτική αποστολή των επόμενων δέκα ετών το να δρομολογήσουμε αυτήν την πολιτική ένωση", δήλωσε η Μέρκελ κατά τη διάρκεια μιας εκδήλωσης για τα δέκα χρόνια του ενιαίου ευρωπαϊκού νομίσματος.

"Δεν θα είναι τόσο εύκολο", παραδέχθηκε, ενώ η ζώνη του ευρώ βυθίζεται στην κρίση χρέους.

"Πρέπει να συνεχίσουμε να εργαζόμαστε", πρόσθεσε, ζητώντας, ως συνήθως, τις δεσμεύσεις των εταίρων της για μεγαλύτερη δημοσιονομική πειθαρχία. "Δεν είναι κάτι που εφηύρε η Γερμανία για να μεταφέρει στους άλλους τις δυσάρεστες στιγμές", είπε σχετικά με τις απαιτήσεις της για λιτότητα και δημοσιονομική ορθοδοξία που, όπως τόνισε, "είναι το κλειδί για να κάνουμε την Ευρώπη ανθεκτική στο μέλλον".

Αλλά εκτός από την δημοσιονομική πειθαρχία, η καγκελάριος υποσχέθηκε να αφιερωθεί επίσης στη βελτίωση της ανταγωνιστικότητας της ζώνης του ευρώ στο σύνολό της. "Τα δύο προβλήματα είναι ένθετα το ένα μέσα στο άλλο, και πρέπει να επιλυθούν το ένα μαζί με το άλλο", σημείωσε.

"Η ιδέα ενός κοινού νομίσματος ήταν σωστή" τη στιγμή της σύλληψης της, "ακριβώς όπως είναι και σήμερα", δήλωσε επίσης η καγκελάριος.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πολιτική ενοποίηση της Ευρώπης προετοιμάζει η Μέρκελ"

Στάση εργασίας των φαρμακοποιών Τρίτη απόγευμα

Οι φαρμακοποιοί αντιδρούν στην απελευθέρωση του ωραρίου

Την κήρυξη στάσης εργασίας των φαρμακείων αύριο Τρίτη 24 Ιανουαρίου στις ώρες του απογευματινού ωραρίου κι ενώ θα είναι σε εξέλιξη η συζήτηση στην Βουλή της τροπολογίας για την «απελευθέρωση» του ωραρίου των φαρμακείων αποφάσισε ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος.

Όπως αναφέρει ο Σύλλογος στη σχετική του ανακοίνωση, με την τροπολογία αυτή παρακάμπτεται κάθε έννοια ασφάλειας στην χορήγηση των φαρμάκων από κουρασμένους φαρμακοποιούς, δεν υφίσταται ωράριο λειτουργίας ούτε και πίνακες διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων.

Υποστηρίζει ακόμη πως η τροπολογία αυτή έρχεται σε αντίθεση ακόμα και με το Ευρωπαϊκό Δίκαιο.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στάση εργασίας των φαρμακοποιών Τρίτη απόγευμα"

Ως τις 13 Φεβρουαρίου η τελική πρόταση για το PSI

Έλαβε τέλος το Eurogroup που συνεδρίασε σήμερα στις Βρυξέλλες με τη συμμετοχή του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών Ευαγγέλου Βενιζέλου και αποφάσισε να συνεχιστούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ αφενός μεν της Ελλάδας (με τη στήριξη της τρόικας και των υπολοίπων μελών της διαπραγματευτικής ομάδας του EWG), αφετέρου δε του ιδιωτικού τομέα ώστε να διαμορφωθεί το ταχύτερο το οριστικό σχήμα του PSI.

Στόχος είναι η πλήρης εφαρμογή της απόφασης της 26/10/2011.

Με δεδομένο το χρονοδιάγραμμα λήξεων ελληνικών ομολόγων, ειδικότερος στόχος είναι η επίσημη προσφορά για το PSI να γίνει μέχρι τις 13 Φεβρουαρίου 2012.

Τα σχετικά ζητήματα θα αντιμετωπιστούν στο επίπεδο του Euro Working Group και του Eurogroup που αν χρειαστεί θα συνεδριάσουν μέσω τηλεδιάσκεψης.

Το Eurogroup συζήτησε την επικαιροποιημένη Ανάλυση Βιωσιμότητας (DSA) του ελληνικού δημοσίου χρέους που ετοίμασε η τρόικα ώστε να διασφαλιστεί ότι το 2020 το δημόσιο χρέος θα κινείται στην περιοχή του 120% του ΑΕΠ. Κρίσιμη παράμετρος από την άποψη αυτή είναι ο ρυθμός ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας, αλλά βεβαίως έως έναν βαθμό και το επιτόκιο των κουπονιών των νέων ομολόγων.

Όπως ρητά προβλέπει η απόφαση της 26/10 του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, το Eurogroup συνέδεσε το PSI με το νέο πρόγραμμα στήριξης της Ελλάδας (ύψους 130 δισ. ευρώ που προστίθενται στα 110 δισ. ευρώ του αρχικού προγράμματος), το οποίο με τη σειρά του συνδέεται με την πορεία εφαρμογής και την αξιολόγηση του τρέχοντος προγράμματος και τις δεσμεύσεις που πρέπει να αναληφθούν από την Ελλάδα για το νέο πρόγραμμα.

Οι βασικές δεσμεύσεις, όπως έχει τονιστεί κατ’ επανάληψη στη Βουλή, θα τεθούν ως προαπαιτούμενες ενέργειες για την εκταμίευση των ποσών που είναι αναγκαία για το PSI. Καθοριστικές είναι από την άποψη αυτή οι σαφείς πολιτικές δεσμεύσεις που πρέπει να αναληφθούν από τα κόμματα που συμμετέχουν στη σημερινή Κυβέρνηση, όχι μόνο για την τρέχουσα περίοδο, αλλά και για την περίοδο μετά τις εκλογές και τον σχηματισμό της μετεκλογικής Κυβέρνησης.

newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ως τις 13 Φεβρουαρίου η τελική πρόταση για το PSI"

«Ηλεκτροσόκ» στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού

ΣΥΓΧΥΣΗ και αναταραχή επικρατεί στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού αναφορικά με το πρόβλημα των χρεών των ιδιωτών εναλλακτικών προμηθευτών προς τη ΔΕΗ για τη χρήση του δικτύου και τον ΔΕΣΜΗΕ για τις αγορές ενέργειας.

Η πολιτική ηγεσία του Yπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας παρακολουθεί τις εξελίξεις χωρίς να παίρνει σαφή θέση. Ο υπουργός Γιώργος Παπακωνσταντίνου, προσερχόμενος χθες σε ενεργειακό συνέδριο, περιορίστηκε να δηλώσει ότι «η αγορά λειτουργεί και θα συνεχίσει να λειτουργεί κανονικά», ενώ διαβεβαίωσε ότι «δεν υπάρχει περίπτωση κανένας καταναλωτής να μείνει χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα». Τη διαβεβαίωση αυτή επανέλαβε στο ίδιο συνέδριο και ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός, υπενθυμίζοντας την εκ του νόμου υποχρέωση της ΔΕΗ να λειτουργεί ως τελευταίο καταφύγιο για το σύνολο των καταναλωτών της χώρας. Πρέπει να σημειωθεί ότι οι δύο εταιρίες Hellas Power και Energa έχουν συνάψει συμβόλαια προμήθειας με περίπου 220.000 καταναλωτές.

Ωστόσο το πρόβλημα παραμένει και η ηγεσία της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας πραγματοποίησε χθες το απόγευμα πολύωρη σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους προκειμένου να εισηγηθεί στο υπουργείο τις κινήσεις που πρέπει να γίνουν για την επίλυση του προβλήματος και τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν.
Την ίδια ώρα οι δύο εταιρίες με κοινή ανακοίνωσή τους αμφισβητούν το ύψος των οφειλών, τόσο προς τη ΔΕΗ όσο και προς τον ΔΕΣΜΗΕ. Σημειώνεται ότι οι μεν οφειλές της ΔΕΗ σύμφωνα με δήλωση του κ. Ζερβού ανέρχονται σε 67 εκατ. ευρώ, ενώ σε ό,τι αφορά το ύψος των οφειλών προς τον ΔΕΣΜΗΕ τα πράγματα είναι συγκεχυμένα. Οι πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας από την πλευρά του ΔΕΣΜΗΕ μιλούν για οφειλές της τάξεως των 120 εκατ. ευρώ, ποσό που όπως λένε εκπρόσωποι των δύο εταιριών δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την πραγματικότητα. Οι δύο εταιρίες αποδέχονται ως ληξιπρόθεσμες οφειλές ποσό της τάξης των 25 εκατ. ευρώ και δηλώνουν ότι προτίθενται να το καταβάλουν αμέσως μόλις ο ΔΕΣΜΗΕ προχωρήσει στην ορθή τιμολόγηση της ενέργειας που προμηθεύονται από αυτόν.

Το ζήτημα εντοπίζεται στο γεγονός ότι ο ΔΕΣΜΗΕ «παρανόμως και χωρίς καμία νομική βάση», όπως υποστηρίζουν οι δύο εταιρίες στην κοινή ανακοίνωσή τους, «δεν αποδέχεται την απόσχιση κλάδου εμπορίας λιανικής ηλεκτρικής ενέργειας της εταιρίας Energa Power Trading A.E. που έγινε τον Δεκέμβριο του 2011 και την απορρόφηση του κλάδου από την εταιρία Energa Εμπόριο Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας Α.Ε».
Σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση των δύο εταιριών, ο ΔΕΣΜΗΕ χορήγησε κανονικά στην Energa τον νέο κωδικό αναγνώρισης, αλλά δεν προχωρεί στη χορήγηση του Αριθμού Μητρώου Συμμετεχόντων δημιουργώντας φορολογικά προβλήματα στην εταιρία και παραβιάζοντας την κείμενη φορολογική νομοθεσία. Η ΔΕΗ από την άλλη πλευρά, έχοντας αναγνωρίσει την απόσχιση κλάδου, προχωράει κανονικά στην τιμολόγηση της εταιρίας.
Παράλληλα η Hellas Power και η Energa μιλούν για στρεβλώσεις και τεράστια ρυθμιστικά προβλήματα που παραμένουν άλυτα, ενώ διαψεύδουν τις πληροφορίες περί ελέγχου τους από τον ΣΔΟΕ, αν και δηλώνουν στη διάθεση οποιασδήποτε αρχής για έλεγχο φορολογικό ή άλλο.

Εως αργά χθες το βράδυ δεν είχε γίνει γνωστή καμία απόφαση από την πλευρά της ΡΑΕ για τον τρόπο αντιμετώπισης του προβλήματος.

express.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ηλεκτροσόκ» στη λιανική αγορά ηλεκτρισμού"

«Δεν θα ήθελα να είμαι καπετάνιος στον Τιτανικό»

Που να ήξερε ο καπετάνιος του Costa Concordia τι του επιφύλασσε η μοίρα

Μια ανατριχιαστική συνέντευξη που είχε δώσει πριν από ένα χρόνο ο καπετάνιος του Costa Concordia, Francesco Schettino, έδωσε στη δημοσιότητα η εφημερίδα Sunday Mirror.

Στη συνέντευξη ο καπετάνιος που έχει κάνει όλο τον κόσμο να μιλάει αρνητικά για εκείνον μετά την τραγωδία του κρουαζιερόπλοιου, είχε δηλώσει μεταξύ άλλων ότι δεν θα ήθελε να ήταν ο καπετάνιος του Τιτανικού κι ότι στόχος του είναι να κάνει τον κόσμο χαρούμενο.

«Μου αρέσει να κάνω τους ανθρώπου χαρούμενους. Αλλά ταυτόχρονα συνειδητοποιώ πως κάθε άνθρωπος ζει και πεθαίνει μόνος του σε αυτόν τον κόσμο. Γι' αυτό ο καθένας παίρνει το δικό του δρόμο. Δεν θα ήθελα να βρισκόμουν στη θέση του καπετάνιου του Τιτανικού, που πλοήγησε το πλοίο σε μια θάλασσα γεμάτη παγόβουνα», δήλωσε ο Francesco Schettino τον Δεκέμβριο του 2010 στην ταξιδιωτική συγγραφέα Dana Emingerova.

«Σήμερα οι σημαντικές αποφάσεις παίρνονται από περισσότερα άτομα για να βοηθήσουν τον καπετάνιο, ώστε να μην φέρει εκείνος όλες τις αποφάσεις. Αλλά η τελική απόφαση ανήκει πάντα στον καπετάνιο».

Ο μοιραίος καπετάνιος του Costa Concordia όμως, δε σταματά εκεί.

«Με καλή προετοιμασία μπορείς να αντιμετωπίσεις οποιαδήποτε κατάσταση στη θάλασσα και να αποφύγεις τα προβλήματα. Η ασφάλεια των επιβατών μας είναι ο βασικός στόχος μας. Δεν έχω βρεθεί ποτέ σε επικίνδυνη κατάσταση που δεν μπόρεσα να ελέγξω. Είναι σημαντικό να είσαι προετοιμασμένος για τα πάντα», σχολιάζει.

«Μου αρέσουν οι στιγμές όταν συμβαίνει κάτι απρόσμενο, κάτι που σε βγάζει από την στάνταρ διαδικασία. Είναι μια πρόκληση που με διασκεδάζει», ανέφερε ο Francesco Schettino 13 μήνες πριν τον σύγχρονο «Τιτανικό».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Δεν θα ήθελα να είμαι καπετάνιος στον Τιτανικό»"

Στην τουαλέτα κρατούσε φυλακισμένη την κόρη του επί εννέα ολόκληρα χρόνια

Ένα ανθρώπινο ράκος, ένα στρώμα και μία κουβέρτα στο δάπεδο. Αυτά αντίκρισαν οι αστυνομικοί όταν άνοιξαν το μπάνιο του σπιτιού και είδαν την κοπέλα που βρισκόταν κλειδωμένη εκεί επί 9 ολόκληρα χρόνια.

Η παλαιστινιακή αστυνομία έσπευσε στο σπίτι που βρίσκεται στην πόλη Καλκίλγια στην Δυτική Όχθη μετά από καταγγελίες γειτόνων ότι από μέσα άκουγαν συχνά-πυκνά κραυγές.

Φτάνοντας ανάγκασαν τον άνδρα να ανοίξει την πόρτα του μπάνιου όπου ανακάλυψαν την 20χρονη πλέον γυναίκα στο έδαφος και σε ημιάγρια κατάσταση.

Ο πατέρας παραδέχθηκε ότι κρατούσε την κόρη του έγκλειστη στο μπάνιο από όταν ήταν 11 ετών, σύμφωνα με την αστυνομία. "Δεν έχει δει το φως της ημέρας από τότε", φέρεται να είπε.

Η αστυνομία συνέλαβε τον άνδρα, ο οποίος υποστήριξε ότι φυλάκισε με αυτό τον τρόπο την κόρη του λόγω οικογενειακών διαφορών, χωρίς να δώσει άλλες λεπτομέρειες.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην τουαλέτα κρατούσε φυλακισμένη την κόρη του επί εννέα ολόκληρα χρόνια"

Που καταλήγουν τα έλατα στη Γερμανία μετά τις γιορτές;

Μεταφέρονται σε ζωολογικούς κήπους 

Με ανυπομονησία περιμένουν κάθε χρόνο τα ζώα σε ζωολογικούς κήπους της Γερμανίας να περάσουν οι γιορτές των Χριστουγέννων. Ο λόγος; Να παραλάβουν τα έλατα τα οποία καταλήγουν στο στομάχι τους.

Αυτό όμως δεν ισχύει για όλα τα έλατα που συναντά κανείς στα πεζοδρόμια των σπιτιών αλλά έλατα χωρίς χημικά. Όπως δηλώνουν οι εκπρόσωποι ζωολογικών κήπων τα κλαδιά των δέντρων είναι πλούσια σε βιταμίνη C και άλλα θρεπτικά συστατικά.

Ωστόσο, η παράδοση τα τελευταία χρόνια απειλείται εξαιτίας της χρήσης χημικών από τους εμπόρους προκειμένου τα δέντρα να ζήσουν περισσότερο. Αποτέλεσμα είναι ζώα όπως ελέφαντες, πολικές αρκούδες και αντιλόπες να βρίσκουν άγευστα τα έλατα τα οποία καταλήγουν επίσης να είναι επικίνδυνα για την υγεία τους.

Συνολικά, τα χριστουγεννιάτικα δέντρα που πωλούνται κάθε χρόνο στη Γερμανία φτάνουν τα 29 εκατομμύρια. Όσο για το που καταλήγουν μετά την εορταστική περίοδο, σύμφωνα με εταιρεία διαχείρισης αποβλήτων που βρίσκεται στο Βερολίνο και η οποία συλλέγει γύρω στα 400.000 δέντρα ετησίως, πολλά από αυτά ανακυκλώνονται και χρησιμοποιούνται στην παραγωγή πέλετ.










newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Που καταλήγουν τα έλατα στη Γερμανία μετά τις γιορτές;"

Αναστολή Δρομολογίων Προαστιακού Πειραιάς - Άνω Λιόσια - Πειραιάς

Ανεκτέλεστα παραμένουν δρομολόγια του Προαστιακού Σιδηροδρόμου από τις 18 Ιανουαρίου, λόγω τεχνικών προβλημάτων.

Τα τρένα δεν εκτελούν τα δρομολόγια μεταξύ Πειραιά – Αγίου Ιωάννου Ρέντη – Αθήνας – ΣΚΑ – Άνω Λιοσίων και αντιστρόφως.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ ενημερώνει τους επιβάτες με προορισμό τους σταθμούς Κιάτο ή Αεροδρόμιο & ενδιάμεσες διαδρομές είναι δυνατόν να εξυπηρετηθούν από τα τραίνα των ΗΣΑΠ με ανταπόκριση στο σταθμό Νερατζιώτισσα ή από τους συρμούς του ΜΕΤΡΟ με ανταπόκριση στο σταθμό Δουκίσσης Πλακεντίας.

Για περισσότερες πληροφορίες το επιβατικό κοινό μπορεί να καλεί στον αριθμό 14511 και στο www.trainose.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστολή Δρομολογίων Προαστιακού Πειραιάς - Άνω Λιόσια - Πειραιάς"

Αυτός είναι ο Νίκος Κασιμάτης, ο... πρωταθλητής στα χρέη με 952 εκ. ευρώ!

Ο οικονομολόγος Νικόλαος Κασιμάτης, είναι ο πρώτος στην λίστα των μεγαλοοφειλετών του Δημοσίου που δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών έχοντας χρέη σχεδόν 952 εκ. ευρώ, για τα οποία καλείται να εκτίσει ποινή φυλάκισης 504 ετών!

Ο 57χρονος Θεσσαλονικιός εκτίει την ποινή του στις φυλακές Διαβατών, ενώ έφτασε να χρωστά το ποσό των 952.087.781 ευρώ, χρησιμοποιώντας την μέθοδο των εικονικών τιμολογίων.

Στις πρώτες 15 θέσεις της λίστας Βενιζέλου με τους πρωταγωνιστές της φοροδιαφυγής στην Ελλάδα βρίσκονται παλιοί γνώριμοι του Νίκου Κασιμάτη από το κύκλωμα που συμμετείχε με συνολικές οφειλές περί τα 2,5 δισ. ευρώ.

Οι αρχές αποδίδουν στον Νίκο Κασιμάτη, ρόλο συντονιστή σε μια επιχείρηση με μέλη εφοριακούς και ιδιώτες από τη δράση του οποίου η ζημιά για το Ελληνικό Δημόσιο υπολογιζόταν το 2002 σε περίπου 15 δισεκατομμύρια δραχμές.

Εκείνη την περίοδο μάλιστα, ο Νίκος Κασιμάτης ήταν στην λίστα των υποψηφίων νομαρχιακών συμβούλων Θεσσαλονίκης υπό τον Παναγιώτη Ψωμιάδη αλλά την τελευταία στιγμή ο κ. Ψωμιάδης τον εκπαραθύρωσε.
Ενδιαφέρον έχει η αποκάλυψη του Νίκου Κασιμάτη του ότι πολλοί εφοριακοί που συμμετείχαν στο κύκλωμα αν και αποκαλύφθηκαν από τον ίδιο, όχι μόνο δεν διώχθηκαν αλλα παρέμειναν στις θέσεις τους και πήραν και προαγωγή.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αυτός είναι ο Νίκος Κασιμάτης, ο... πρωταθλητής στα χρέη με 952 εκ. ευρώ!"

ΠΡΟΣΟΧΗ: Γέμισε η αγορά με ξένα κέρματα που μοιάζουν με το ευρώ

Διαβάστε ποία κέρματα άλλων χωρών μοιάζουν πολύ με εκείνα του ενός ή των 2 ευρώ, για να μην πέσετε θύματα- Δείτε ΦΩΤΟ



Μορφή χιονοστιβάδας πάιρνει το πρόβλημα της διακίνησης ξένων νομισμάτων που μοιάζουν με το ευρώ και που κάποιοι επιτήδειοι τα έχουν προμηθευτεί και τα «σπρώχνουν» στην αγορά.

Σκοπός τους να εξαπατήσουν τους επαγγελματίες που πάνω στις γρήγορες συναλλαγές δεν δείχνουν τη δέουσα προσοχή στα κέρματα των 10,20,50 λεπτών καθώς και του 1 και 2 ευρώ.

Κέρματα από την γειτονική Τουρκία, Βουλγαρία, από την Βραζιλία, το Μπαχρέιν, την Γιουγκοσλαβία ακόμη και παλαιά εικοσάδραχμα εκ πρώτης όψεως μοιάζουν με πραγματικής αξίας νομίσματα του ευρώ καθώς έχουν περίπου το ίδιο καλούπι, το ίδιο χρώμα, τα ίδια μέταλλα κατασκευής και την ίδια εμφάνιση (ένα δαχτυλίδι νικέλιο γύρω από την κεντρική χαλκού). Μία δεύτερη και πιο προσεχτική ματιά όμως αποδεικνύει το αντίθετο: ότι πρόκειται για νομίσματα χαμηλότερης ή ακόμα και μηδαμινής αξίας. 



Επίσης, από τη μια πλευρά όλα έχουν το κεφάλι σημαίνοντος προσώπου της εκάστοτε χώρας όπως και πολλά νομίσματα των 2 ευρώ (Ισπανίας, Βελγίου, Ιταλίας).


Στις γρήγορες συναλλαγές είναι ιδιαίτερα δύσκολο να το προσέξουμε δηλώνει ο κ. Βασίλης, ιδιοκτήτης περιπτέρου στην Ομόνοια, μάλιστα όπως λέει στο Νewsit έχουν εξαπατηθεί εκατοντάδες συνάδελφοί του. 





Ιδιαίτερα προσεκτικοί θα πρέπει να είναι αυτοκινητιστές, περιπτερούχοι και άλλοι επαγγελματίες που κάνουν συχνές συναλλαγές με κέρματα, καθώς είναι πολύ εύκολο να μην αντιληφθούν το "μαϊμού" - ευρώ.




newsit.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "ΠΡΟΣΟΧΗ: Γέμισε η αγορά με ξένα κέρματα που μοιάζουν με το ευρώ"

«Πλαστά» φυτοφάρμακα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των αγροτών

"Σύμφωνα με πρόσφατες δημοσιεύσεις, κακέκτυπες απομιμήσεις φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων, που ενδέχεται να περιέχουν απαγορευμένες χημικές ουσίες, διακινούνται και πωλούνται στην ΕΕ, θέτοντας σε κίνδυνο την υγεία των αγροτών και των καταναλωτών γεωργικών προϊόντων, το περιβάλλον και τους φυσικούς πόρους και τελικά την ίδια την ασφάλεια των γεωργικών προϊόντων. Το φαινόμενο φαίνεται να εξαπλώνεται με ταχείς ρυθμούς και να εμφανίζεται στο ¼ σχεδόν των συνολικών προμηθειών και πωλήσεων σε ορισμένα κράτη μέλη της ΕΕ".

Αυτά αναφέρει ο ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ και μέλος της Επιτροπής Γεωργίας και Ανάπτυξης της Υπαίθρου Σπύρος Δανέλλης στο προοίμιο ερώτησής του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή με την οποία ζητά να δοθούν

"τα στοιχεία με τα κράτη μέλη, στα οποία το πρόβλημα είναι οξυμένο" και να αναλυθεί η " κατανομή των κρουσμάτων που έχουν βεβαιωθεί ανά κράτος μέλος της Ένωσης" ώστε να εξαχθούν "συμπεράσματα για την αδυναμία αντιμετώπισης του προβλήματος".

Στη συνέχεια ζητά από την Κομισιόν να λάβει "συντονισμένα μέτρα σε όλη την ΕΕ, ώστε να διασφαλισθεί η ασφάλεια της ευρωπαϊκής γεωργικής παραγωγής και η υγεία των πολιτών της ΕΕ".

Υπενθυμίζεται ότι με νομοθεσία του 2008 για τα υπολείμματα των φυτοφαρμάκων, η Κομισιόν εναρμόνισε τα μέχρι τότε ισχύοντα στην ΕΕ και κάλυψε περίπου 1.100 φυτοφάρμακα που χρησιμοποιούνται στη γεωργία εντός και εκτός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθορίζοντας τα ανώτατα όρια υπολειμμάτων για ευρύ φάσμα προϊόντων, νωπών και μεταποιημένων.

Ένα μικρό ιστορικό

Στη δεκαετία του 1980, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα ανέλαβε συντονισμένα μέτρα για την απαγόρευση φυτοφαρμάκων, όπως το DDT, που φάνηκε να είναι τοξικά στους ανθρώπους, τα ζώα και τη γη.

Στα μέτρα που ελήφθησαν τότε εντάχθηκαν και μέτρα για την καταπολέμηση των παραποιημένων φυτοφαρμάκων, με τη Europol(υπηρεσία επιβολής νόμου της Ευρωπαϊκής Ένωσης) να προτείνει:

-Διασυνοριακές έρευνες, συμπεριλαμβανομένων των ελεγχόμενων παραδόσεων και των χρηματοοικονομικών ερευνών.

-Υιοθέτηση μιας ολοκληρωμένης απάντησης για την αντιμετώπιση της υγείας και των περιβαλλοντικών απειλών που συνδέονται με τα παράνομα φυτοφάρμακα, μέσω εντονότερης συνεργασίας των αρχών επιβολής του νόμου, ρυθμιστικών αρχών των φυτοφαρμάκων, και εταίρων του ιδιωτικού τομέα, κα.


Η Europol ταυτόχρονα προειδοποιούσε ότι τα παραποιημένα φυτοφάρμακα, που αντιπροσωπεύουν έως και το 25% των προμηθειών σε μερικές ευρωπαϊκές χώρες, απειλούν τους αγρότες, τη γη και την παραγωγή.

Οι πωλήσεις των «πλαστών» φυτοφαρμάκων υπολογίζονται σε δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως και αυξάνονται παγκοσμίως.

Οργανωμένες εγκληματικές ομάδες πίσω από το εμπόριο

Οι οργανωμένες εγκληματικές ομάδες είναι «τόσο καλά δομημένες και τόσο επαγγελματικές» που οι χονδρέμποροι δεν γνωρίζουν ότι αγοράζουν «πλαστά» προϊόντα, δήλωσε τη Δευτέρα ο Søren Pederse, εκπρόσωπος της Europol.

Οι περιβαλλοντικές και οι επιβολής νόμου αρχές των ΗΠΑ εξέδωσαν πρόσφατα παρόμοιες ενημερώσεις σχετικά με την ευρεία διάθεση σε ορισμένα κράτη μη ελεγμένων φυτοφαρμάκων και εντομοκτόνων, λέγοντας ότι τα ψεύτικα προϊόντα αποτελούν δυνητική απειλή για τη δημόσια υγεία.

Πολλά «πλαστά» φυτοφάρμακα που έχουν πωληθεί σε χώρες της ΕΕ φαίνεται να παραβιάζουν τα πρότυπα ασφαλείας και μπορεί να περιέχουν απαγορευμένες χημικές ουσίες που διαταράσσουν το ενδοκρινικό σύστημα και την παραγωγή των ορμονών.

Τα ψεύτικα προϊόντα υπολογίζονται πως αντιστοιχούν έως και στο ένα τέταρτο των πωλήσεων φυτοφαρμάκων σε ορισμένα κράτη, χωρίς να διευκρινίζεται ποια εννοούνται.

Ωστόσο, ορισμένοι γεωργοί μπορεί να χρησιμοποιούν εν γνώσει «πλαστά» επειδή είναι λιγότερο ακριβά και πιο ισχυρά, δήλωσε ο Hans Muilerman από το γραφείο Βρυξελλών του Δικτύου Δράσης φυτοφαρμάκων, μιας παγκόσμιας οργάνωσης που κάνει εκστρατείες κατά των επιβλαβών ζιζανίων και εντόμων.

«Η επιβολή είναι απίστευτα αδύναμη σε μερικές χώρες και σε κάποιες άλλες ανύπαρκτη», είπε από την Ε.Ε., «και οι αγρότες συνεχίζουν να τα αγοράζουν»

Στη δεκαετία του 1980, η Ευρωπαϊκή Κοινότητα ανέλαβε συντονισμένα μέτρα για την απαγόρευση φυτοφαρμάκων, όπως το DDT, που φάνηκε να είναι τοξικά στους ανθρώπους, τα ζώα και τη γη. Ακολούθησαν άλλα μέτρα, συμπεριλαμβανομένου του κανονισμού του 2008 της ΕΕ για τα υπολείμματα φυτοφαρμάκων.

Πιθανή πηγή του παράνομου εμπορίου

Η Europol δεν παρέχει λεπτομέρειες για συγκεκριμένες περιπτώσεις ή έρευνες, αλλά η Κίνα πιστεύεται ότι είναι μια εξαιρετική πηγή της παραγωγής παράνομων φυτοφαρμάκων. Η Ρωσία αναφέρεται ως πηγή μεταφόρτωσης, αν και η Ένωση Ευρωπαϊκών Επιχειρήσεων στη Μόσχα, λέει ότι η Ρωσία είναι, επίσης, ένα θύμα, αφού μερικές από τις προμήθειες αυτές που πωλήθηκαν εκεί προέρχονται από δυτικούς ευρωπαϊκούς λιμένες.

Η ένωση ανέφερε ότι οι παράνομοι προμηθευτές χρησιμοποιούν τις συσκευασίες και τα εμπορικά σήματα από γεωργικές επιχειρήσεις και εταιρείες χημικών προϊόντων που περιλαμβάνουν Syngenta, BASF, DuPont και Dow για να καλύψουν τις πωλήσεις των ψεύτικων γεωργικών προϊόντων.

Ο Ulrich Vollmer, πρόεδρος του επιχειρηματικού ομίλου της Μόσχας, ανέφερε σε δήλωση του Νοεμβρίου ότι το παράνομο εμπόριο φυτοφαρμάκων «θα μπορούσε να συγκριθεί με την αγορά ναρκωτικών ουσιών. Είναι πολύ δύσκολο να εκτιμηθεί ο πραγματικός όγκος του στη Ρωσία, αλλά οι ειδικοί εκτιμούν την παράνομη αγορά από 15% έως 30% του συνόλου των εργασιών της βιομηχανίας φυτοφαρμάκων»

H αστυνομία σε Γερμανία, Ελλάδα, Ουγγαρία, Ιταλία, Πολωνία και Ισπανία έχουν εξαντλήσει τις στοχευμένες επιχειρήσεις κατά πωλητών των ψεύτικων φυτοφαρμάκων. Οι αρχές στο Πακιστάν, το Βιετνάμ και τις Ηνωμένες Πολιτείες πρόσφατα οδηγήθηκαν σε επιχειρήσεις κατά του εμπορίου ψεύτικων φυτοφαρμάκων.

flashnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πλαστά» φυτοφάρμακα θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των αγροτών"

ΑΝΘΙΜΟΣ: «ΜΕ 5 ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ 10 ΤΑΝΚΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ»

'ΒΕΛΗ'' ΑΠΟ ΤΟΝ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟ


Με αφορμή τις καρναβαλικές εκδηλώσεις στην κωμόπολη Βέβτσανι της ΠΓΔΜ με θέμα την «κηδεία της Ελλάδας » ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος στο Κυριακάτικο κήρυγμα του , το χαρακτήρισε ως βλασθήμια .
«Ο τότε πρωθυπουργός της Σερβίας Μιλόσεβιτς σε συνομιλία του με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας είχε αναφέρει : Τι ανησυχείτε με 5 αεροπλάνα και 10 τανκς το πήρατε το κατασκεύασμα σε 20 λεπτά. Κάποιοι θα αναρωτιούνται . Είστε υπέρ του πολέμου . Και φυσικά όχι . Θα πηγαίναμε ειρηνικά στα Σκόπια …»

agioritikovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΝΘΙΜΟΣ: «ΜΕ 5 ΑΕΡΟΠΛΑΝΑ ΚΑΙ 10 ΤΑΝΚΣ ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΣΚΟΠΙΑ»"

Ρωσία: Αφήστε την Ελλάδα να πτωχεύσει - Ούτε ένα ευρώ από το ΔΝΤ για το PSI +

Σοκ προκάλεσε η άποψη που κατέθεσε η Ρωσία στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ότι η Ελλάδα πρέπει να αφεθεί να πτωχεύσει και πως δεν πρέπει να λάβει ούτε ένα ευρώ, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του XrimaNews.gr. Οι εκπρόσωποι της χώρας τάχθηκαν εναντίον της συμφωνίας για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους θεωρώντας το PSI+ πεταμένα χρήματα και ζήτησαν από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να μη συμμετάσχει σε νέο πρόγραμμα παροχής δανείων προς την Ελλάδα.

Η Ρωσία δεν είναι η μόνη χώρα που τάσσεται εναντίον ενός νέου δανείου στην Ελλάδα από το ΔΝΤ και τουλάχιστον άλλα τέσσερα μέλη του Ταμείου εξέφρασαν την άρνηση τους, μεταξύ των οποίων και η Βραζιλία.

Από την άλλη πλευρά, Γερμανία, Γαλλία και Ισπανία ζήτησαν το χαμηλότερο δυνατό επιτόκιο και τάχθηκαν υπέρ των ελληνικών θέσεων καθώς έχουν και το μεγαλύτερο συμφέρον το PSI+ να προχωρήσει.

Όσο για την εξαιρετικά αρνητική έως εχθρική στάση της Ρωσίας απέναντι στην Ελλάδα, υπάρχει εξήγηση την οποία καθένας μπορεί να σκεφτεί με λίγο κόπο.

XrimaNews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρωσία: Αφήστε την Ελλάδα να πτωχεύσει - Ούτε ένα ευρώ από το ΔΝΤ για το PSI +"

Β. Παπανδρέου: Γιατί δεν πήγε κανείς φυλακή;

Το θέμα της ατιμωρησίας και των πολιτικών που πλούτισαν ξαφνικά θέτει με δηλώσεις της στη Realnews, η Βάσω Παπανδρέου.

«Ποιος κρατάει ποιόν; Ο ένας κρατάει τον άλλον και δεν μπαίνει κανείς φυλακή», αναρωτιέται η πρώην υπουργός, επισημαίνοντας παράλληλα ότι ατιμωρησία υπήρχε και με τη διακυβέρνηση του Γ. Παπανδρέου. Ζητά επίσης ουσιαστικό έλεγχο των «πόθεν έσχες» των πολιτικών, ειδικά όσων έχουν χρηματίσει υπουργοί.

Αποκαλύπτει τέλος ότι η ίδια είχε ζητήσει, ήδη από τον Νοέμβριο του 2009, από τον τότε υπουργό Οικονομικών, Γ. Παπακωνσταντίνου να λάβει μέτρα και να αναστείλει για δύο χρόνια τις προεκλογικές δεσμεύσεις. Εκείνος όμως της είχε απαντήσει, όπως αναφέρει, ότι οι προεκλογικές δεσμεύσεις θα τηρηθούν.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Β. Παπανδρέου: Γιατί δεν πήγε κανείς φυλακή;"

Οι καρναβαλιστές της Πάτρας "κήδεψαν" τον Γιώργο Παπανδρέου

Το Πατρινό καρναβάλι είναι και σάτιρα και πολλές φορές πολιτική, πόσο μάλλον, σε αυτές τις εποχές που διανύοουμε. Στο πλαίσιο των σημερινων εκδηλώσεων για την έναρξη του Πατρινού Καρναβαλιού, πλήρωμα ετοίμασε την κηδεία του Γιώργου Παπανδρέου.

Το δρώμενο είχε τίτλο "Πέθανε ο Θείος" και δεν ήταν άλλος, απο τον Αχαιό πρώην Πρωθυπουργό.

Είχαν δημιουργήσει ομοίωμά του, φέρετρο και βέβαια υπήρχε και το σχετικό κηδειόχαρτο, το οποίο ανέφερε:

"Σήμερα κηδεύουμε τον τρισκατάρατο ΓΑΠ. Για καλή μας τύχη έφυγε από την πολιτική σκηνή.

ΛΟΙΠΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ: ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, ΛΑΟΣ, ΔΝΤ"



thebest.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι καρναβαλιστές της Πάτρας "κήδεψαν" τον Γιώργο Παπανδρέου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news