facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012

366 δισεκατομμύρια δολάρια οι ζημιές από φυσικές καταστροφές το 2011

Απώλειες 366 δισ δολάρια (286 δισ ευρώ) από τις φυσικές καταστροφές το 2011 στις οποίες βρήκαν το θάνατο 29.782 άνθρωποι η εκτίμηση του ΟΗΕ στην τελευταία ετήσια μελέτη του για το θέμα αυτό.

Το 2011, ο ΟΗΕ κατέγραψε 302 φυσικές καταστροφές που προκάλεσαν το θάνατο 29.782 ανθρώπων, ενώ επλήγησαν σχεδόν 206 εκατομμύρια άνθρωποι και προκλήθηκαν οικονομικές ζημιές σε επίπεδα ρεκόρ.

Οι ανθρώπινες απώλειες στην ευρεία πλειοψηφία τους εξαιτίας των σεισμών ανήλθαν σε 20.943 (εκ των οποίων οι 19.846 στην Ιαπωνία) σε σύνολο 29.782 θυμάτων.

Ο σεισμός που συγκλόνισε την Ιαπωνία το Μάρτιο έχει το μεγαλύτερο μερίδιο -210 δισεκατομμύρια δολάρια- στις οικονομικές απώλειες.

«Ο ισχυρός σεισμός στην Ιαπωνία και το τσουνάμι που ακολούθησε, θυμίζει σε όλους εμάς ότι δεν μπορούμε να αγνοούμε τα μαθήματα της ιστορίας», δήλωσε η διευθύντρια της Διεθνούς Στρατηγικής Πρόληψης των Φυσικών Καταστροφών του ΟΗΕ (UNISDR) Μαργκαρέτα Βάλστρεμ σε ανακοίνωση.

«Οι μεγάλες πόλεις που βρίσκονται σε σεισμογενείς περιοχές πρέπει να λαμβάνουν σοβαρά την πιθανότητα να πληγούν ξανά από ισχυρές σεισμικές δονήσεις», πρόσθεσε.

Η τελευταία χρονιά που οι οικονομικές απώλειες ανέρχονταν σε ύψος ρεκόρ ήταν το 2005, με 243 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με μελέτη του ΟΗΕ και του Κέντρου Έρευνας για την Επιδημιολογία των Καταστροφών (CRED) του Πανεπιστημίου της Λουβέν στο Βέλγιο.

Τα στατιστικά στοιχεία του ΟΗΕ είναι όμοια με τα στοιχεία της αντασφαλιστικής εταιρίας Swiss Re που εκτίμησε ότι οι ζημιές που καταγράφηκαν το 2011 παγκοσμίως ανήλθαν σε 350 δισεκατομμύρια δολάρια, καθιστώντας την τη δεύτερη πιο δαπανηρή χρονιά για τον κλάδο αυτό, μετά το 2005.

Η χρονιά εκείνη σημαδεύτηκε από πολλούς κυκλώνες όπως οι Κατρίνα, Βίλμα, Ρίτα που προκάλεσαν δαπάνες 100 δισεκατομμυρίων δολαρίων για τις ασφαλιστικές εταιρίες.

Το 2011 εκτός από τους σεισμούς στην Ιαπωνία, την Τουρκία και τη Νέα Ζηλανδία, μεγάλες πλημμύρες σάρωσαν στην Ταϊλάνδη και την Αυστραλία που αύξησαν τις οικονομικές ζημιές, όπως και οι κυκλώνες στις ΗΠΑ.

«Οι φυσικές καταστροφές το 2011 έδειξαν ότι οι ανεπτυγμένες χώρες, όπως και οι χώρες μεσαίου εισοδήματος δεν προστατεύονται από τις καταστροφές», δήλωσε η διευθύντρια του CRED Ντεμπαρατί Γκούχα-Σαπίρ σε συνέντευξη Τύπου. Επισήμανε ακόμη ότι οι οικονομικές απώλειες δεν είναι ο μόνος τρόπος για την αποτίμηση των συνεπειών των καταστροφών, τονίζοντας τις επιπτώσεις στην υγεία που υφίστανται οι πληγέντες πληθυσμοί, κυρίως κατά τη διάρκεια των πλημμυρών.

Μελέτες αποκαλύπτουν ότι τα παιδιά, θύματα των πλημμυρών, είναι πιο ευάλωτα στις αναπνευστικές νόσους, εξήγησε υπογραμμίζοντας ότι οι «πλημμύρες είναι η καταστροφή που μπορεί όσο το δυνατό περισσότερο να προληφθεί».
Διαβάστε Περισσότερα » "366 δισεκατομμύρια δολάρια οι ζημιές από φυσικές καταστροφές το 2011"

Εκλογές πριν το Πάσχα ζητάει η ΝΔ

Ο εκπρόσωπος της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, επέμεινε πως η χώρα πρέπει να καταφύγει στις κάλπες πριν το Πάσχα, επειδή: «αυτή η Βουλή δεν αντανακλά τις επιθυμίες της κοινωνίας».

Μιλώντας σε ραδιοφωνικό σταθμό ο εκπρόσωπος της ΝΔ σημείωσε πως «σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες το κούρεμα θα έχει ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη Μαρτίου».

Υπογράμμισε ότι η ΝΔ στηρίζει απόλυτα την αποστολή της κυβέρνησης Παπαδήμου, ωστόσο άφησε όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά ως προς την αντίδραση του κόμματος, σε περίπτωση που τεθεί θέμα παράτασης του βίου της κυβέρνησης.

«Όταν και εάν τεθεί το θέμα θα τοποθετηθούμε. Όποιος όμως παραβιάσει τη συμφωνία των πολιτικών αρχηγών θα έχει παραβιάσει και αυτό που έχει υπογράψει», ανέφερε και χαρακτήρισε «συνταγματικό δικαιώματα του εκάστοτε πρωθυπουργού» την επιλογή του ανασχηματισμού.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλογές πριν το Πάσχα ζητάει η ΝΔ"

Προσγείωση "με την κοιλιά" F-16D Block 52+ στην 110 Π.Μ.

Για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, διθέσιο μαχητικό αεροσκάφος F-16 block 52+ της 337Μ ακούμπησε στο διάδρομο προσγείωσης της 110 Πτέρυγας Μάχης, στην Λάρισα με τα σκέλη προσγείωσης αναδιπλωμένα με αποτέλεσμα να πραγματοποιήσει ουσιαστικά αναγκαστική προσγείωση με την κοιλιά!

Οι δύο πιλότοι, αντιλαμβανόμενοι ότι αμέσως μετά την επαφή με το έδαφος οι ρόδες του αεροσκάφους έκλεισαν και ότι το F-16 προσγειώνεται με την κοιλιά, προσπάθησαν να κρατήσουν το μαχητικό εντός του διαδρόμου. Ευτυχώς, οι χειριστές κατάφεραν να κρατήσουν το αεροσκάφος.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας: "Κατά τη διάρκεια εκπαίδευσης αποπροσγειώσεων (touch and go) στην Αεροπορική Βάση Λάρισας, προκλήθηκε αναδίπλωση των σκελών του συστήματος προσγείωσης, με αποτέλεσμα την ακινητοποίηση του αεροσκάφους εντός διαδρόμου του αεροδρομίου και την πρόκληση μικρών υλικών ζημιών στα σκέλη και στις εξωτερικές δεξαμενές.

Ο κυβερνήτης και ο εκπαιδευόμενος, Ιπτάμενοι μεγάλης εμπειρίας, που επέβαιναν στο αεροσκάφος, μετά την ακινητοποίησή του, εκτέλεσαν τις προβλεπόμενες ενέργειες χωρίς απολύτως κανένα πρόβλημα".

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσγείωση "με την κοιλιά" F-16D Block 52+ στην 110 Π.Μ."

Οι πλούσιοι Έλληνες να μιμηθούν τους εθνικούς ευεργέτες του παρελθόντος

Ποια είναι η διαφορά της Κόλασης με τον Παράδεισο στην Ελλάδα του σήμερα

Ο σκηνοθέτης Γιάννης Σμαραγδής γράφει στο aixmi.gr ένα μικρό κινεζικό παραμύθι για την αλληλεγγύη, το «Εμείς» και στη σύγχρονη Ελλάδα. Ακολουθεί το κείμενό του...

Σε γιορτινή συνεύρεση, μιλώντας για την κακοδαιμονία των καιρών, ένας διακεκριμένος φίλος μας εξιστόρησε μια μικρή κινεζική παραμυθία…

«Ένας άνθρωπος ζήτησε από το Θεό να του δείξει τη διαφορά της Κόλασης από τον Παράδεισο. Κατέβηκαν στην Κόλαση όπου μια σειρά από πρόσωπα ήταν γύρω από ένα μεγάλο καζάνι με χυλό, όπου κρατούσαν από μια κουτάλα με πολύ μακρύ βραχίονα, αλλά με μικρή-μικρή κουτάλα στην άκρη. Όλοι προσπαθούσαν ατομικά να πιουν από το χυλό, αλλά συνεχώς χυνόταν χωρίς αποτέλεσμα, μένοντας αιώνια νηστικοί.

Μετά ανέβηκαν στον Παράδεισο. Εκεί βρήκε την ίδια εικόνα ένα καζάνι πάλι, με πρόσωπα που κρατούσαν τις ίδιες κουτάλες με μεγάλους βραχίονες και μικρή-μικρή κουτάλα στην άκρη. Ο άνθρωπος απόρησε: “Πού είναι η διαφορά;”
Και ο Θεός απήντησε: ''Η διαφορά είναι ότι εδώ στον Παράδεισο ο ένας βοηθάει τον άλλο… ο ένας ταΐζει τον άλλο και… όλοι τρώνε!”

Στο Θεϊκό αίτημα της αλληλεγγύης και του «ΕΜΕΙΣ» προσθέστε και το παρακάτω κείμενο-προτροπή του σοφού Δασκάλου Κωνσταντίνου Δεσποτόπουλου, που στο γύρισμα του χρόνου έγραψε στην εφημερίδα Καθημερινή: «Η Βουλή των Ελλήνων, άσχετα με τη συμπαράσταση των ξένων πολιτικών ή τεχνοκρατών, ν’ απευθύνει δραματική έκκληση προς τους -όπου την οικουμένην- πλουσίους Έλληνες να μιμηθούν κάπως τους ένδοξους στο παρελθόν εθνικούς ευεργέτες, μετέχοντες πρόθυμα σε άτοκο δάνειο εθνικής σωτηρίας, με ηθική αμοιβή την αναγραφή του ονόματος και του ποσού της εισφοράς των σε ειδική στήλη της Εφημερίδος της Κυβερνήσεως και των καθημερινής κυκλοφορίας εφημερίδων».

Ο συγγραφέας Γιώργος Φουστάνος στο βιβλίο του «ΩΝΑΣΗΣ», γράφει στον επίλογό του ότι «…η ζωή και η δράση του Ωνάση, καταδεικνύουν τον διακαή του πόθο να συνδέσει το όνομά του με την Ελλάδα. Τη Μάννα, όπως την αποκαλούσε…»

Και ο πρόσφατα εκλιπών Καπετάν Βασίλης Κωνσταντακόπουλος, ένας Άγιος άνθρωπος, με μεγάλη κοινωνική προσφορά, πάντα έβρισκε τρόπους να βοηθάει τους πάσχοντες, έλεγε «κατά τη δύναμή μας και η προσφορά μας», και προσέφερε κατά τη δύναμή του, πάντα γενναία…

Ποιοι πραγματικά από τους σημερινούς πολύ πλούσιους Έλληνες εσωτερικού και εξωτερικού είναι συντεταγμένοι στο ΕΜΕΙΣ του Θεού κατά την κινεζική παραμυθία, στην ΕΘΝΙΚΗ ΕΥΕΡΓΕΣΙΑ του Κ. Δεσποτόπουλου, στην έννοια της στήριξης της ΜΑΝΝΑΣ-ΠΑΤΡΙΔΑΣ κατά Αριστοτέλη Ωνάση ή το «κατά τη δύναμή μας η προσφορά μας» του Καπετάν Βασίλη;

Αλλιώς, όπως λέμε εμείς οι Κρήτες, πώς να δει Θεού πρόσωπο η σπαραζόμενη Μάννα-Ελλάδα;


newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι πλούσιοι Έλληνες να μιμηθούν τους εθνικούς ευεργέτες του παρελθόντος"

Εργασία για χιλιάδες ανέργους στην Κρήτη

Η επίσημη προκήρυξη των θέσεων αναμένεται ως το τέλος του μήνα

Μία «ανάσα» σε 2.951 ανέργους στην Κρήτη, τουλάχιστον για πέντε μήνες, δίνει το πρόγραμμα ανάπτυξης ανθρώπινου δυναμικού που υλοποιείται από τον ΟΑΕΔ με τη σύμπραξη δημόσιων φορέων. Η επίσημη προκήρυξη των θέσεων αναμένεται ως το τέλος του τρέχοντος μήνα, αφού ήδη εγκρίθηκαν και οριστικοποιήθηκαν οι θέσεις ανά φορέα.

Η πρόσληψη του προσωπικού θα γίνει με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου ενώ εντάσσεται στα προγράμματα Κοινωφελούς Χαρακτήρα.

Τα προγράμματα θα είναι έως πεντάμηνης διάρκειας και η αμοιβή των εργαζομένων ορίζεται στα 25 ευρώ ημερησίως ή στα, κατ’ ανώτατη αμοιβή, 625 ευρώ το μήνα.

Οι ασφαλιστικές εισφορές των μισθωτών στο σύνολο τους καλύπτονται από Ειδικό Πρόγραμμα Απασχόλησης του ΟΑΕΔ το οποίο καταρτίζεται με απόφαση του Υπουργού Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, μετά από απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΟΑΕΔ.

Οι ενδιαφερόμενοι θα πρέπει να βεβαιώσουν ότι είναι άνεργοι, διευκρινίζοντας αν είναι μακροχρόνια άνεργοι, νέοι άνεργοι, βραχυχρόνια άνεργοι ή αγρότες, προσκομίζοντας το δελτίο ανεργίας ή βεβαίωση από τον ΟΑΕΔ σε περίπτωση αγρότη με εισόδημα κάτω των 10.500 ευρώ το 2010.

Έξτρα μοριοδότηση προβλέπεται για τα μέλη μονογονεϊκών οικογενειών, τους έγγαμους άνεργους ή τους άνεργους με προστατευόμενα μέλη, κατάσταση που πρέπει να βεβαιωθεί με σχετικό πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης, δελτίο ανεργίας, ή αντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος.

Σημασία στην επιλογή των ατόμων που θα καλύψουν τις θέσεις έχει και το οικογενειακό εισόδημα και η βεβαιωμένη αναπηρία.

Ανάλογα με τη θέση και τα απαραίτητα προσόντα θα πρέπει να προσκομίζονται οι τίτλοι σπουδών, άδεια άσκησης επαγγέλματος και αποδεικτικά για τη γνώση χειρισμού Η/Υ και ξένων γλωσσών ή για την εργασιακή εμπειρία.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εργασία για χιλιάδες ανέργους στην Κρήτη"

Καμμένος προς ΓΑΠ: "Εκεί που πας πρόσεχε..."

«Σαν βγεις στον πηγεμό για την Costa-Rica...GAP, για να μην λες ότι δεν σε ειδοποίησα και να παραπονιέσαι ότι δεν χτυπώ εσένα αλλά τα αδέλφια σου εν όψει του ταξιδιού σου στην Costa Rica για το συνέδριο της σοσιαλιστικής διεθνούς σε ενημερώνω», γράφει στο λογαριασμό του στο Facebook ο ανεξάρτητος βουλευτής, Παναγιώτης Καμμένος, απευθυνόμενος προς τον Γιώργο Παπανδρέου.

"ΠΡΟΣΕΧΕ..." ,συνεχίζει για να προσθέσει αμέσως μετά "Μην σε πλησιάσει ο Κύριος της φωτογραφίας και σε παρασύρει λέγοντας σου
1.Είμαι στο συμβούλιο της I4CENSE του αδελφού σου Αντρίκου.
2.Είμαι συνέταιρος του φίλου σου του Ντορή του Μαργέλλου στην IJPARTNERS Ελβετίας και Λουξεμβούργου και μου έχει πει τα ωραία σας στο Λονδίνο στην Πάρο και στο Παρίσι και γενικότερα.
3.Είμαι πρόεδρος του World Economic Forum 2008, 2009, στο Davos που με έβαλε ο George Sorros αυτός που δέχτηκες στο γραφείο σου στη Βουλή και άρχισε η κρίση και σου λένε τώρα διάφορα για κονόμες με τα CDS και με το δημοψήφισμα.
4.Eίμαι ο πρώην πρόεδρος της χώρας και αυτοεξορίστηκα γιατι βρήκαν οι παλιάνθρωποι σε συγγενικό μου πρόσωπο 900000$ απο την Alcatel που είχαμε κάτι δουλίτσες.
5.Είμαι το αφεντικό του Χάρη Μάκα και της Μιράντας Ξαφά που ζητάμε με τον Μαργέλλο 14.000.000 ευρώ από αυτό το καθίκι τον Καμμένο που σε κυνηγάει
Ό,τι και να σου πεί ΓΑΠ μου ενώ ξέρεις όλα αυτά ,εσύ βράχος, μακριά του μην τραβήξει καμιά φωτογραφία κανένας κακοήθης όπως στο ZUMA και τρέχεις πάλι στον 8ο που θα έλεγε και ο Ψυχάρης.
Ο μόνος μη συμμαθητής σου Πάνος».

dailynews24.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καμμένος προς ΓΑΠ: "Εκεί που πας πρόσεχε...""

Αναμονή 10 μήνες για ένα χειρουργείο στη Ρόδο!

Πως μπορεί άραγε κάποιος να μετατρέψει 131 εργαζόμενους σε 290; Με έναν μαγικό τρόπο το υπουργείο Υγείας μπορεί. Και το αποδεικνύει αυτό στην πράξη στο νοσοκομείο της Ρόδου όπου πρόσφατα ο διοικητής του Νοσοκομείου παραιτήθηκε με βολές κατά του Ανδρέα Λοβέρδου και διαμαρτυρόμενος για την έλλειψη προσωπικού που καθιστά τη λειτουργία του νοσηλευτικού ιδρύματος επικίνδυνη.


Είναι χαρακτηριστική η επιστολή όλων των εργαζομένων του νοσοκομείου, γιατρών , νοσηλευτών κ.λ.π. αλλά και του παραιτηθέντος διοικητή προς τον πρόεδρο της επιτροπής κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής Δημήτρη Κρεμαστινό όπου επισημάνεται ότι η έλλειψη προσωπικού οδηγεί σε αναμονή στα χειρουργεία ακόμη και δέκα μηνών!


Ειδικότερα οι εργαζόμενοι αναφέρουν στην επιστολή τους ότι ενώ συνολικά υπηρετούν 131 άτομα στην κατηγορία νοσηλευτικό προσωπικό, τα επίσημα στοιχεία του υπουργείου Υγείας τους καταγράφουν ως 290. Και αυτό επειδή συνυπολογίζονται όσοι λείπουν με άδεια χρόνιας ασθένειας, τοκετού, όσοι εργάζονται στο διοικητικό τομέα, οι μαίες, αλλά ακόμη και οι βοηθοί θαλάμων και οι τραυματιοφορείς.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι σε ολόκληρο νοσοκομείο που εν εξυπηρετεί μόνο τη Ρόδο αλλά και τα γύρω νησιά, υπηρετεί μόνο ένα φαρμακοποιός και αυτός όχι μόνιμος με συνέπεια η θέση να μείνει κενή από τον Φεβρουάριο καθώς λήγει η σύμβαση του.
Συνέπεια είναι οι ασθενείς να ταλαιπωρούνται και να αναγκάζονται να μεταβαίνουν ακόμη και στην Αθήνα για να εξυπηρετηθούν.
Και δεν είναι μόνο αυτό.

Το παθολογοανατομικό εργαστήριο ανέστειλε τη λειτουργία του λόγω έλλειψης προσωπικού και τα παρασκευάσματα αποστέλλονται στην Αθήνα. Επίσης το μικροβιολογικό εργαστήριο ανέστειλε τη λειτουργία των τακτικών εξωτερικών ιατρείων ενώ το ακτινολογικό εργαστήριο θα πρέπει στο τέλος του μήνα να περιορίσει τις δραστηριότητές του επειδή θα αποχωρήσουν οι συμβασιούχοι.

Παρ αυτά το υπουργείο Υγείας υποστηρίζει ότι η πληρότητα του νοσοκομείου είναι μικρή συνεπώς δε χρειάζονται οι πολλοί εργαζόμενοι χωρίς βέβαια να εκτιμήσει ότι η πληρότητα περιορίζεται ακριβώς επειδή δεν υπάρχουν εργαζόμενοι.

iatropedia.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναμονή 10 μήνες για ένα χειρουργείο στη Ρόδο!"

Εντοπισμός αυτοσχέδιων εκρηκτικών υλών στη Λευκάδα

Χθες το μεσημέρι, στη θαλάσσια περιοχή παραλίας Αγίου Νικήτα Λευκάδας, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, ένας 49χρονος και ένας 45χρονος, διότι σε έλεγχο που διενεργήθηκε από στελέχη της Λιμενικής Αρχής, στο φουσκωτό σκάφος που επέβαιναν, εντοπίστηκαν ποσότητες αυτοσχέδιων εκρηκτικών υλών, καθώς και αλίευμα.

Προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, διενεργείται από την οικεία Λιμενική Αρχή, ενώ κατασχέθηκαν οι εκρηκτικές ύλες, το αλίευμα και το σκάφος.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εντοπισμός αυτοσχέδιων εκρηκτικών υλών στη Λευκάδα"

Ελβετία: Υπό εξέταση νομοθεσία που θα περιορίζει το τραπεζικό απόρρητο

Η Ελβετία εξετάζει την επιβολή νέας νομοθεσίας που στόχο θα έχει να περιορίσει το τραπεζικό απόρρητο, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει το ξέπλυμα χρήματος, σύμφωνα με το υπουργείο Δικαιοσύνης της χώρας.

Το Ομοσπονδιακό Συμβούλιο θέλει να τροποποιήσει το νόμο και να επιτρέπει στις αρχές να αποστέλλουν συγκεκριμένες χρηματοοικονομικές πληροφορίες, όπως νούμερα τραπεζικών λογαριασμών ή πληροφορίες για συναλλαγές και κεφαλαιακό υπόλοιπο, αναφέρει το υπουργείο σε ανακοίνωσή του.

Θα βοηθήσει να καταπολεμηθεί το ξέπλυμα χρήματος καθώς και η χρηματοδότηση της «τρομοκρατίας», ενώ «θα ενισχύσει την ακεραιότητα της Ελβετίας ως χρηματοοικονομικό κέντρο».

Όπως αναφέρει το capital,το νομοσχέδιο αποβλέπει στην διεύρυνση των εξουσιών της αρμόδιας για το ξέπλυμα χρήματος ελβετικής υπηρεσίας Money Laundering Reporting Office (MROS), ώστε να είναι σε θέση να ζητά πληροφορίες από διαμεσολαβητές εάν αντιληφθεί κάποια ύποπτη συναλλαγή.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ελβετία: Υπό εξέταση νομοθεσία που θα περιορίζει το τραπεζικό απόρρητο"

Επίθεση με ρουκέτες στην πρεσβεία του Ιράκ

Τρεις ρουκέτες εκτοξεύθηκαν εναντίον της τουρκικής πρεσβείας στο Ιράκ.

Nα σημειωθεί πως σίγουρα η μια από αυτές έχει χτυπήσει το προστατευτικό τείχος που υπάρχει γύρω από τη πρεσβεία.

Μέχρι στιγμής δεν υ υπάρχουν πληροφορίες για τραυματίες.

Ο πρεσβευτής στο Ιράκ Ντεμίρερ δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ανατόλια ότι δεν έχουν ακόμη κατορθώσει να προσδιορίσουν από που προήλθε το χτύπημα.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον πρεσβευτή του Ιράκ στην Τουρκία, Abdulemir Kamil Abi-Tabikh, να τον ενημερώσει σχετικά με την ανησυχία της Τουρκίας για την κρίση που υπάρχει στις τουρκοϊρακινές σχέσεις και φυσικά και για τις ρουκέτες.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση με ρουκέτες στην πρεσβεία του Ιράκ"

Ένας «κατάσκοπος» στο στομάχι

Φάρμακα με ενσωματωμένο τσιπ θα καταγράφουν πληροφορίες που θα στέλνουν σε smartphone

Η τελευταία λέξη στην ιατρική τεχνολογία είναι εδώ, ή μάλλον στη Βρετανία, καθώς εκεί θα ξεκινήσουν σύντομα να πωλούνται τα «έξυπνα φάρμακα» η λήψη των οποίων θα καταγράφεται ηλεκτρονικά μέσω αυτοματοποιημένης διαδικασίας. 

Τα νέα αυτά χάπια θα ενσωματώνουν ένα μικροσκοπικό πομπό, στέλνοντας σήμα σε ένα δέκτη που θα φοράει ο ασθενής σαν τσιρότο στο μπράτσο του. Ο πομπός είναι κατασκευασμένος από βρώσιμα υλικά και αντιδρά με τα στομαχικά υγρά.

Ο ειδικός αυτός δέκτης θα ανιχνεύει, την ώρα και την ποσότητα του φαρμάκου που έλαβε ο ασθενής και θα στέλνει τις πληροφορίες αυτές σε υπολογιστές και smartphones στις οποίες τόσο ο γιατρός όσο και ο ασθενής θα μπορούν να ανατρέχουν. Επιπλέον θα καταγράφονται και άλλα ιατρικά δεδομένα του ανθρώπου που θα το φοράει, όπως είναι οι καρδιακοί παλμοί και η θερμοκρασία του σώματος.

Ένα από τα σημαντικότερα πλεονεκτήματα της νέας αυτής τεχνολογίας, είναι πως θα δίνει τη δυνατότητα στον ασθενή να γνωρίζει πότε χρειάζεται να πάρει το επόμενο φάρμακο. Η συσκευή όπου και θα καταγράφονται οι προηγούμενες λήψεις του φαρμάκου, θα έχει προγραμματιστεί ώστε να «θυμάται» πότε και ποια φάρμακα πρέπει να λαμβάνονται καθημερινά και θα ειδοποιεί το χρήστη ώστε να μην παραλείψει κάποια δόση. Επιπλέον, ο γιατρός θα είναι σε θέση ανά πάσα στιγμή να πληροφορηθεί αν ο ασθενής του παρέλειψε κάποια δόση και τι ποσότητες φαρμάκων κατανάλωσε.



Αυτό, θα βοηθήσει ανθρώπους που πάσχουν από ασθένειες, οι οποίες καθιστούν αναγκαία την καθημερινή λήψη πλήθους φαρμάκων. Τέτοιες είναι οι καρδιοπάθειες και ο σακχαρώδης διαβήτης καθώς οι περισσότερο πάσχοντες μπορεί να παίρνουν περισσότερα από 5 διαφορετικά φάρμακα, 3 φορές την ημέρα.

Ομάδες για την υπερασπιστή των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κρατάει επιφυλάξεις απέναντι στη νέα αυτή τεχνολογία που θα είναι διαθέσιμη στο Ηνωμένο Βασίλειο από τον επόμενο Σεπτέμβρη, προειδοποιώντας ότι «πέρα από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει στην υγειονομική περίθαλψη δεν πρέπει να υιοθετηθεί με κόστος την απεμπόληση των προσωπικών πληροφοριών».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ένας «κατάσκοπος» στο στομάχι"

Έρχεται κι άλλο «κούρεμα» στα φάρμακα

Και σε νέα περιστολή δαπανών στα φάρμακα αναμένεται να προχωρήσει το επόμενο διάστημα ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος προκειμένου να μειώσει το κόστος στο ΕΣΥ.

Λίγο η τρόικα που διαμαρτύρεται ότι δεν κόπηκαν αρκετά τα φάρμακα, λίγο οι δαπάνες που ανεβαίνουν αντί να κατεβαίνουν, στο μικροσκόπιο του υπουργού Υγείας μπαίνουν και πάλι τα φάρμακα καθώς ο Ανδρέας Λοβέρδος προγραμματίζει νέες μειώσεις της φαρμακευτικής δαπάνης.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αγγίξει εκ νέου το κέρδος της φαρμακοβιομηχανίας μέσω πιθανής νέας μείωσης τιμών δεδομένου ότι μια τέτοια ενέργεια δε θα έβλαπτε και το κοινωνικό του προφίλ.
Στο πλαίσιο αυτό θα προωθήσει με μεγαλύτερη ένταση τα αντίγραφα- γενόσημα φάρμακα μειώνοντας όμως ταυτόχρονα την τιμή τους καθώς θεωρεί ότι σε άλλες χώρες διατίθενται πολύ πιο φθηνά. Αποτέλεσμα βέβαια θα είναι να έρθει σε νέα σύγκρουση με τους έλληνες φαρμακοβιομηχάνους που παράγουν κυρίως τα αντίγραφα.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος αναμένεται να ρίξει βάρος και στην ηλεκτρονική συνταγογράφηση βάζοντας ακόμη και πλαφόν στον αριθμό των φαρμάκων που θα μπορεί να παίρνει ο κάθε ασθενής. Άλλωστε και οι τρόικα επιμένει πως θα πρέπει να μειωθεί δραστικά η φαρμακευτική δαπάνη ώστε το 2012 το κόστος να είναι κατά 1 με 2 δις μικρότερο σε σχέση με το 2011.

Κάτι βέβαια που θα πλήξει στο τέλος και πάλι τους έλληνες ασθενείς που θα κληθούν είτε να πληρώνουν από την τσέπη τους όσα φάρμακα δε θα καλύπτονται από την κοινωνική ασφάλιση, είτε θα πρέπει να καταβάλουν μεγαλύτερη συμμετοχή για την αγορά τους.

Πάντως όλα δείχνουν πως το εγχείρημα Λοβέρδου με τις
ηλεκτρονικές δημοπρασίες φαρμάκων όπου προμηθεύτηκε φάρμακα ακόμη και κατά 95% φθηνότερα, δεν ευδοκιμεί καθώς τα σκευάσματα δεν έχουν σταλεί ακόμη στα νοσοκομεία.
Τώρα αν μπορούσαν να πωληθούν φάρμακα ποιότητας κατά 95% φθηνότερα, είναι μάλλον αλλού παππά Ευαγγέλιο…

iatropedia.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρχεται κι άλλο «κούρεμα» στα φάρμακα"

Mε χειροπέδες στον ανακριτή

Αργά το απόγευμα της Τετάρτης και συγκεκριμένα γύρω στις 18:00 οδηγήθηκαν στο Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης για να παρουσιαστούν στον ανακριτή 53 τελικά συλληφθέντες για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε με συνδυασμένες επιχειρήσεις της ΕΛ.ΑΣ την Τρίτη 17 Ιανουαρίου.

Προηγουμένως το Δικαστικό Μέγαρο είχε αποκλειστεί από ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας με δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, τρία τουλάχιστον λευκά βαν μία κλούβα και πολλά περιπολικά αλλά και ένστολους που περιπολούσαν πεζή στα γύρω στενά.

Πέντε πρόσωπα από τους 53 συλληφθέντες θεωρούνται ως ηγετικά στελέχη της εγκληματικής οργάνωσης. Πολλές από τις κατηγορίες που θα απαγγελθούν αφορούν αδικήματα σε βαθμό κακουργήματος ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις οι κατηγορίες αφορούν πλημμελήματα. 


Φωτογραφικά ντοκουμέντα από την μεταγωγή των συλληφθέντων στο Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης

Ο δημοσιογράφος Γιώργος Φερέτης
Ο δημοσιογράφος, Γιώργος Φερέτης

Ο φερόμενος αρχηγός της οργάνωσης, Μάρκος Καραμπέρης
Ο φερόμενος ως εγκέφαλος, Μάρκος Καραμπέρης



Τα αδέλφια Μελέτη από την Περαία
Τα αδέλφια Μελέτη από την Περαία





Μπράβοι από την Περαία με λογαριασμούς στην Ελβετία
Στο μεταξύ εντύπωση προκαλούν τα μέχρι στιγμής στοιχεία τόσο για τα περιουσιακά στοιχεία των εμπλεκομένων όσο και η δράση ορισμένων εξ αυτών, που ανήκαν στην «αφρόκρεμα» της συμπρωτεύουσας.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, μέλη του πολυπλόκαμου κυκλώματος φέρονται να διατηρούσαν στην Ελβετία καταθέσεις πολλών εκατομμυρίων ευρώ. Οι αδερφοί Μελέτη, προστάτες νυκτερινών κέντρων στο επάγγελμα, από την Περαία, εμφανίζονται να έχουν καταθέσεις 5 εκατομμυρίων ευρώ σε ελβετική τράπεζα, ενώ την ίδια στιγμή, ο αρχηγός της σπείρας Μάρκος Καραμπέρης είχε «κέρδη» που ανέρχονται στα 40 εκατομμύρια ευρώ, ενώ η φορολογική του δήλωση ήταν σαφώς πολύ μικρότερη!
Στην ομάδα του Καραμπέρη φέρονται να ανήκαν και ο πρώην διευθυντής ειδήσεων και σύμβουλος διεύθυνσης της ΕΤ3, Γιώργος Φερέτης, καθώς και ο δικηγόρος Ζήνδρος, η δουλειά του οποίου ήταν να συντάσσει τα ιδιωτικά συμφωνητικά των δανείων. Ο εφοριακός Χρήστος Παπαχατζής, που επίσης συμμετείχε στο πολυπλόκαμο κύκλωμα και συνελήφθη, έκανε τα «στραβά μάτια» σε καταγγελίες που είχε δεχτεί εις βάρος του Καραμπέρη, ενώ φέρεται να μην προχώρησε ποτέ στη διερεύνηση των καταγγελιών αυτών. Όσον αφορά στον Φερέτη, ο ίδιος ενεργούσε ως διαμεσολαβητής μεταξύ των τοκογλύφων και των θυμάτων τους, φυσικά με το αζημίωτο.

Η δράση του κυκλώματος συνδέεται και με διάφορες άλλες υποθέσεις, οι οποίες αποσύρθηκαν από το αρχείο και έχουν να κάνουν με αυτοκτονίες επιχειρηματιών, στους οποίους φέρεται να ασκούνταν ασφυκτικές πιέσεις και εκβιασμοί από τους τοκογλύφους.

Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν 19 πολυτελή αυτοκίνητα, 4 δίκυκλα, εκατοντάδες συναλλαγματικές και επιταγές, 100.000 ευρώ σε μετρητά, εκατοντάδες… ιδιωτικά συμφωνητικά δανείων και διάφορα έγγραφα. 

Στα χέρια της αστυνομίας, εκτός από τις εκατοντάδες τηλεφωνικές συνομιλίες των εμπλεκομένων βρίσκονται και επώνυμες καταγγελίες θυμάτων του κυκλώματος.

Το χρονικό της διαπλοκής και των κυκλωμάτων
Λίγες μόνον εβδομάδες μετά τον ανασχηματισμό του Ιουνίου του 2011 και την ανάληψη καθηκόντων υπουργού Οικονομικών από τον Ευάγγελο Βενιζέλο και ο Χρήστος Παπαχατζής, μέχρι τότε διευθυντής της Β` Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης, τοποθετείται στη νευραλγική θέση της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Ειδικών Υποθέσεων του Σ.Δ.Ο.Ε.. Η τοποθέτηση αυτή έγινε επίσημα και με τον νόμο και με τα απαραίτητα έγγραφα να έχουν υπογραφεί από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου.

Ο Χρήστος Παπαχατζής δεν ήταν βεβαίως ο οποιοσδήποτε Διευθυντής Δ.Ο.Υ. Θεσσαλονίκης. Από το 1995 έως το 2005 κινήθηκε δραστήρια και με επιτυχία στον συνδικαλιστικό χώρο των εφοριακών ως στέλεχος και αργότερα επικεφαλής της κλαδικής οργάνωσης του ΠΑ.ΣΟ.Κ.. Η συνδικαλιστική του πορεία κάλυψε τις περιόδους Ανδρέα Παπανδρέου και Σημίτη, για να καταλήξει επί περιόδου Γιώργου Παπανδρέου και Βενιζέλου να φθάσει στην κορύφωση της καριέρας του ως ανώτερο στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε..
Σύμφωνα με απολύτως έγκυρες πληροφορίες από ανώτερους δικαστικούς κύκλους της Θεσσαλονίκης, η «τυπολογία» του Χρήστου Παπαχατζή ήταν γνωστή από τα μέσα της δεκαετίας του `90. Πιο συγκεκριμένα, ο συνδικαλιστής των εφοριακών που αναρριχήθηκε στο αξίωμα του προέδρου στο αρμόδιο Σωματείο έδωσε από νωρίς δείγματα γραφής, στηρίζοντας συναδέλφους του εφοριακούς που συνελήφθησαν για δωροδοκία, εκβίαση και απιστία και μάλιστα επ’ αυτοφώρω.

Προφανώς, η συνδικαλιστική του ηθική αποτέλεσε και την «προίκα» πάνω στην οποία βασίστηκε η ανέλιξή του.

«Της νύχτας τα καμώματα…!»
Το γεγονός και μόνον ότι στην εγκληματική οργάνωση που εξαρθρώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ. στη Θεσσαλονίκη με τη βοήθεια της Ε.Υ.Π. συμμετείχαν ένας γνωστός επιχειρηματίας νυκτερινών και όχι μόνον κέντρων διασκέδασης, ο Μάρκος Καραμπέρης, της γνωστής οικογενείας, και το διευθυντικό στέλεχος του Σ.Δ.Ο.Ε. αλλά και ανώτερα τραπεζικά στελέχη (Τράπεζα Πειραιώς και Πανελλήνια Τράπεζα) καταδεικνύει πως η σπείρα είχε «βαθιές» ρίζες στην τοπική κοινωνία και απολάμβανε «πολλαπλή» προστασία.
Οι λόγοι που οδηγούν σε αυτό το συμπέρασμα είναι οι εξής:

Α) Ο Χρήστος Παπαχατζής χαίρει της προσωπικής εκτίμησης του αντιπροέδρου της κυβέρνησης και υπουργού Οικονομικών αλλά και απολαμβάνει τα ευεργετήματα που συνεπάγεται η υπαγωγή του στον κομματικό μηχανισμό του ΠΑ.ΣΟ.Κ..

Β) Ο Μάρκος Καραμπέρης, γιος επιχειρηματία νυκτερινών κέντρων, συμπεριελήφθη στο ψηφοδέλτιο του ΛΑ.Ο.Σ. ως προσωπική επιλογή του Γιώργου Καρατζαφέρη, για να διεκδικήσει τη θέση του Αντιπεριφερειάρχη με τον συνδυασμό του Κυριάκου Βελόπουλου στις τελευταίες αυτοδιοικητικές εκλογές.
Πέραν τούτου και της πολιτικής προστασίας που απολαμβάνει από το κόμμα του κ. Καρατζαφέρη, ο Μάρκος Καραμπέρης συνδέεται με τον επιχειρηματία Πάπιστα, ιδιοκτήτη της «ΑΝΘΕΜΙΑΣ Α.Ε.», διά της οποίας ο ηγούμενος Εφραίμ «διοχετεύει» μέρος της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Μονής Βατοπεδίου. Είναι ο Μάρκος Καραμπέρης ο οποίος πρωταγωνιστεί σε περίφημο video όπου συνομιλεί για τις περίεργες βατοπεδινές υποθέσεις μετά του δικηγόρου του Εφραίμ, κ. Κουκοβίνου. Ο Μάρκος Καραμπέρης είναι κουμπάρος του Πάπιστα και του βάπτισε το μικρότερο παιδί του, δίνοντάς του το όνομα... Εφραίμ βεβαίως!
Με λίγα λόγια, ο φερόμενος ως αρχηγός της εγκληματικής αυτής οργάνωσης διαθέτει στελέχη του κρατικού μηχανισμού (Χρήστος Παπαχατζής), συνεργάζεται με τραπεζικά στελέχη μεγάλου βεληνεκούς, προστατεύεται από το κόμμα του Γιώργου Καρατζαφέρη και απολαμβάνει την προστασία ισχυρού εκκλησιαστικού, παρεκκλησιαστικού και επιχειρηματικού κυκλώματος που υπόσχεται ο πανίσχυρος τότε (αλλά και τώρα) ηγούμενος Εφραίμ.

Παράλληλα εκμεταλλεύεται την προστασία που του παρέχουν τρία ενεργά στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. Θεσσαλονίκης, ένας απότακτος της αστυνομίας και άτομα που κινούνται από τον χώρο των ιδιωτικών σεκιούριτι έως τις παρυφές του περιβάλλοντος του προέδρου του ΠΑΟΚ στην Τούμπα και που ακουμπά και το πρώην (;) δυναμικό της ομάδας ποδοσφαίρου.

Σε ημερίδα για το νέο φορολογικό ο υπουργός και ο συνδικαλιστής…
Σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στις 21 Οκτωβρίου του 2011 στη Θεσσαλονίκη με θέμα «Το νέο εθνικό φορολογικό σύστημα κεντρικός πυλώνας για τη διαχείριση της οικονομίας και της ανάπτυξης», αναζητώντας τους ομιλητές και τους συμμετέχοντες, παρατηρήσαμε το όνομα του κ. Παπαχατζή, δ/ντη της επιχειρησιακής διεύθυνσης ειδικών υποθέσεων του Σ.Δ.Ο.Ε. Θεσσαλονίκης. Λίγες ώρες αργότερα θα ανέβαινε στο βήμα και ο αντιπρόεδρος, υπουργός Οικονομικών, Ευάγγελος Βενιζέλος, φίλος του κυρίου Παπαχατζή.



zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Mε χειροπέδες στον ανακριτή"

Oι Ευρωπαίοι προτιμούν την ελληνική... ντομάτα

Αύξηση στις εξαγωγές κατά 148% το 2011

Τεράστια αύξηση παρουσίασαν οι εξαγωγές ελληνικής τομάτας στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Τα μηνύματα που έρχονται είναι ιδιαίτερα ενθαρρυντικά, καθώς φαίνεται ότι οι Ευρωπαίοι την προτιμούν σε σε σύγκριση με τους ανταγωνιστές της. Συγκεκριμένα, εντός της Ευρωπαϊκής Ζώνης, το 2010 εξήγαμε 4.189 τόνους, το 2011 φθάσαμε τους 10.392 τόνους. Αυξηση της τάξης του 148%.

Αντιθέτως, μειώθηκαν οι εξαγωγές ελληνικής ντομάτας προς τρίτες χώρες. Από 1.677 τόνους το 2010, φέτος πέσαμε στους 1.151 τόνους. Μείωση κατά 31%. Αλλη μία επιτυχία έρχεται να προστεθεί για τα ελληνικά προϊόντα, που τον τελευταίο καιρό και εν μέσω κρίσης έχουν αρχίσει να αποτελούν πόλο έλξης για πολλούς ξένους εισαγωγείς. Τα στοιχεία αυτά προκύπτουν από τις τελευταίες έρευνες της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας Eurostat.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Oι Ευρωπαίοι προτιμούν την ελληνική... ντομάτα"

Πόλη έφερε στο φως το μετρό Θεσσαλονίκης!

Ολόκληρη... πόλη έφεραν στο φως οι εργασίες για το μετρό της Θεσσαλονίκης: 3.000 τάφοι, 5.000 αγγεία, 1.500 κοσμήματα, τρίκλιτη βασιλική του 5ου αιώνα και η μαρμαρόστρωτη οδός είναι ανάμεσα στα ευρήματα της μεγάλης ανασκαφής που γίνεται σε έκταση 28.000 τετραγωνικών!

Όπως διαβάζουμε στην εφημερία «Έθνος», πρόκειται για μια πόλη με συνεχή ευρήματα και φάσεις κατοίκησης από τον 4ο αιώνα μέχρι σήμερα, κάτι που συμβαίνει με ελάχιστες πόλεις ανά τον κόσμο.

Το μεγαλύτερο μέρος των ανασκαφών γίνεται στο λεγόμενο ιστορικό κέντρο της Θεσσαλονίκης, κατά μήκος της Εγνατίας. Μάλιστα, τα στρώματα του δρόμου -μαζί με τις ανακατασκευές από τη λεγόμενη βασιλική οδό των Ρωμαίων μέχρι τη λεωφόρο των Βυζαντινών ή Μέση οδό- υπολογίζονται σε 30!

Σύμφωνα με την γ.γ. του υπουργείου Πολιτισμού, τα κινητά ευρήματα των ανασκαφών έφτασαν τα 28.225: 5.000 αγγεία, πάνω από 5.000 γυάλινα ευρήματα, περισσότερα από 1.500 κοσμήματα, 130 επιγραφές, 400 ειδώλια και 8 χρυσά στεφάνια που είναι αντίστοιχα με εκείνα των ανασκαφών της Βεργίνας.

Επίσης, ένα από τα σημαντικότερα ευρήματα είναι και η τρίκλιτη βασιλική που ήρθε στο φως στο Σιντριβάνι και ανάγεται στον 5ο αιώνα.


Δείτε φωτογραφίες των ευρημάτων




star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόλη έφερε στο φως το μετρό Θεσσαλονίκης!"

Πλήρη χρεοκοπία της Ελλάδα αναμένει και η UBS

«Περιμένουμε μια χρεοκοπία της Ελλάδας, με πλήρη ενεργοποίηση των CDS, καθώς εκτιμούμε ότι η συμφωνία για το PSI θα είναι μη εθελοντική, διότι δεν θα βρεθεί κάποιος να δεχθεί ένα haircut 68%» δήλωσε σε συνέντευξή του στο πρακτορείο Bloomberg ο Πολ Ντόνοβαν, διευθυντής του τμήματος παγκόσμιας οικονομίας της UBS.

Ωστόσο, σύμφωνα με το οικονομικό στέλεχος αυτό δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, καθώς η Ελλάδα γενικώς δεν θεωρείται φερέγγυα στις αγορές.

«Εκεί που υπάρχει θέμα, είναι τι γίνεται με τις ελληνικές τράπεζες μετά από μια ελληνική χρεοκοπία, αυτή είναι η βασική ανησυχία», δηλώνει το στέλεχος της UBS.

«Σε μια χρεοκοπία της Ελλάδας, πιθανότατα θα ακολουθήσουν και οι τράπεζες, θα χρειαστούν στήριξη ή και διάσωση. Ποιος θα το κάνει αυτό; Ποιος θα είναι ο δανειστής της ύστατης στιγμής, από την ώρα που το ελληνικό κράτος θα έχει χρεοκοπήσει;».

Σύμφωνα με τον κ. Ντόνοβαν αυτό είναι και ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα στην αρχιτεκοτνική του ενιαίου νομίσματος καθώς δεν προβλέπεται να υπάρχει ένας αξιόπιστος δανειστής ύστατης στιγμής. Το κρίσιμο διακύβευμα είναι σύμφωνα με τον ίδιο να σωθούν οι ελληνικές τράπεζες καθώς ενδεχόμενη χρεοκοπία τους είναι ικανή να μεταδόσει το πρόβλημα σε όλη την Ευρώπη.
Διαβάστε Περισσότερα » "Πλήρη χρεοκοπία της Ελλάδα αναμένει και η UBS"

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Γιός έστησε ενέδρα στον πατέρα του και τον σκότωσε

Δεν το χωρά ο νους αυτό που συνέβη στο Δημοτικό Διαμέρισμα Νεοκάστρου, του Δήμου Αλεξάνδρειας Ημαθίας.

Όλα ξεκίνησαν τη νύχτα της 21/10/2011, όταν σε αγροτική περιοχή, βρέθηκε το άψυχο σώμα ενός 58χρονου άνδρα.

Κανείς δεν ήξερε τα αίτια της δολοφονίας, μέχρι σήμερα, που η Αστυνομία εξιχνίασε το απίστευτο φονικό.

Στο κόλπο η σύζυγος και ο γιος του θύματος:

Μάνα και γιος, είχαν σχεδιάσει τα πάντα με την παραμικρή λεπτομέρεια, με στόχο να σκοτώσουν τον 58χρονο. Οι θύτες, είχαν προβάρει τουλάχιστον 3 φορές το καλά προμελετημένο έγκλημα.

Eίχαν και συνεργό:

Η 51χρονη γυναίκα και ο 25χρονος γιος της, βοηθήθηκαν στην αποτρόπαια τους πράξη, από έναν 31χρονο φίλο του 25χρονου.

Οι δυο νεαροί άνδρες πήραν ένα κυνηγετικό όπλο και με την καθοδήγηση της συζύγου του θύματος, του έστησαν ενέδρα και τον σκότωσαν, σε αγροτική περιοχή του Νεοκάστρου.

Την καραμπίνα όπλισε ο ίδιος ο γιός του άτυχου 58χρονου άνδρα, πυροβολώντας τον θανάσιμα στον θώρακα, από μικρή απόσταση.

Στη συνέχεια, πέταξαν το φονικό όπλο σε άγνωστο σημείο και επέστρεψαν προς Πρέβεζα.

Οι λόγοι της δολοφονίας είναι σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, περιουσιακοί και οικογενειακοί.

Εις βάρος των τριών δραστών έχει σχηματιστεί δικογραφία για ανθρωποκτονία από πρόθεση και παράβαση του νόμου περί όπλων κατά συναυτουργία και θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ: Γιός έστησε ενέδρα στον πατέρα του και τον σκότωσε"

Το σκέφτεται ο Λαυρεντιάδης για επιστροφή δανείων στην Proton

Με τη νέα διοίκηση της Proton συναντήθηκε σήμερα ο δικηγόρος του Λαυρέντη Λαυρεντιάδη
Την πρόθεση του Λ. Λαυρεντιάδη να επιστρέψει έως και το σύνολο των δανείων που έχουν λάβει από την Proton Bank εταιρείες που σχετίζονται άμεσα ή έμμεσα με τον ίδιο γνωστοποίησε στη διοίκηση της νέας Proton ο δικηγόρος του.

Σύμφωνα με τραπεζικές πηγές, ο δικηγόρος του Λ. Λαυρεντιάδη σήμερα το πρωί είχε συνάντηση με τη διοίκηση της νέας Proton με σκοπό να πάρει στοιχεία για το ύψος των επισφαλών δανείων που έχει χορηγήσει η τράπεζα σε εταιρείες για τις οποίες υπάρχουν στοιχεία ότι συνδέονται μαζί του ή ανήκαν σε αυτόν.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της συνάντησης, υπήρξε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο πελάτης του να αποπληρώσει ακόμη και το σύνολο των δανείων, το οποίο υπενθυμίζεται ότι ανέρχεται σε 700 εκατ. ευρώ.

Η επίσκεψη έλαβε χώρα μερικές ημέρες μετά τη δήλωση του Λ. Λαυρεντιάδη στις εισαγγελικές αρχές ότι προτίθεται να αποπληρώσει δάνεια και την ίδια ημέρα που λήγει η προθεσμία για να καταθέσει στον κ. Δραγάτση ως ύποπτος για την υπόθεση Proton.

reporter.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το σκέφτεται ο Λαυρεντιάδης για επιστροφή δανείων στην Proton"

ΑΣΟΕΕ: Συμπλοκή αστυνομικών- μικροποωλητών με τραυματία

Γύρω στις 16.40 της Τετάρτης, ομάδα αστυνομικών σε έναν από τους ελέγχους της, εντόπισε παράνομους μικροπωλητές επί της Πατησίων στο ύψος της ΑΣΟΕΕ. Οι μικροπωλητές βρήκαν άσυλο εντός του Οικονομικού Πανεπιστημίου από όπου λίγο αργότερα, ομάδα νεαρών φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν στους αστυνομικούς με καδρόνια.

Από την επίθεση τραυματίστηκε ελαφρά ένας αστυνομικός ο οποίος μεταφέρθηκε στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Αυτή την ώρα, άνδρες της αστυνομίας πραγματοποιούν έλεγχο στην περιοχή των Εξαρχείων.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΣΟΕΕ: Συμπλοκή αστυνομικών- μικροποωλητών με τραυματία"

Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο "άρχων" των εξοπλισμών του Π.Ν....

Σκοτώθηκε σε τροχαίο, του οποίου οι συνθήκες διερευνώνται, ο ιδιοκτήτης της εταιρείας SSMART, της ισχυρότερης εταιρείας στο χώρο των αμυντικών προμηθειών του Πολεμικού Ναυτικού, Χ.Μπεκατώρος.

Ο Χ.Μπεκατώρος, πρώην αξιωματικός του ΠΝ, είχε καταφέρει μετά την αποστρατεία του να δημιουργήσει μια επιτυχημένη εταιρεία την SSMART, η οποία μονοπωλούσε το μεγαλύτερο ποσοστό των σημαντικών προμηθειών του Π.Ν., αλλά και των προγραμμάτων offsets του Ναυτικού, όντας σωστά οργανωμένη και έχοντας αναλάβει την αντιπροσώπευση σημαντικών πολυεθνικών εταιρειών.

Έχοντας αρχικά στενές σχέσεις αντιπροσώπευσης με την ολλανδική Signaal, μετέπειτα Thales Netherlads, πρακτικά "κινούσε" τον Στόλο, αφού είχε αναλάβει την αποκλειστική συντήρηση των φρεγατών κλάσης "S" και όχι μόνο.

Με μεγάλο μερίδιο σε όλες τις πρόσφατες μεγάλες προμήθειες του Π.Ν. (υποβρύχια 214, εκσυγχρονισμός φρεγατών κλάσης "S" κλπ) είχε δημιουργήσει την δική του αυτοκρατορία στο Π.Ν., η οποία εσχάτως είχε κλονιστεί από την εμπλοκή του ονόματός της στα διάφορα σκάνδαλα (Τype 214 φρεγάτες "S" κλπ). Μέσω των αντισταθμιστικών είχε καταφέρει να επεκτείνει την δραστηριότητα της εταιρείας τους και στο εξωτερικό.

Έξυπνος και γνώστης του αντικειμένου, κατάφερνε να μένει πάντα μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας. Τα θερμά συλληπητήριά μας στην οικογένειά του.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο "άρχων" των εξοπλισμών του Π.Ν...."

Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Πέμπτης

Στο επίκεντρο οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα και η νέα δανειακή σύμβαση

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις σε πολιτικό και οικονομικό επίπεδο, καθώς μετά τις τελευταίες διαπραγματεύσεις για το PSI και ενώ στην Ελλάδα βρίσκεται ο επικεφαλής του ΙΙF, θα συνεδριάσουν στις 18:00 το απόγευμα της Πέμπτης οι πολιτικοί αρχηγοί των κομμάτων που συμμετέχουν στην κυβέρνηση.

Στο επίκεντρο των συζητήσεων είναι η στήριξη ή μη των μέτρων που ζητούν οι δανειστές, αλλά και το περιεχόμενο των προτάσεων για το PSI που κομίζει ο Τσαρλς Νταλάρα.

Πάντως, σύμφωνα με όλες τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, ο Λ. Παπαδήμος προτίθεται να τοποθετηθεί δημόσια προκειμένου να ενημερώσει τα κόμματα και την κοινή γνώμη για τις εξελίξεις στο μέτωπο των διαπραγματεύσεων με τους δανειστές.

Υπενθυμίζεται ότι αμέσως μετά, στις 19:00 το απόγευμα, είναι προγραμματισμένη η συνάντηση με τον Τσαρλς Νταλάρα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σύσκεψη πολιτικών αρχηγών το απόγευμα της Πέμπτης"

Διάβημα στα Σκόπια για την "κηδεία της Ελλάδας"

Η επικεφαλής του Γραφείου Συνδέσμου της Ελλάδος στα Σκόπια, Πρέσβης Αλ. Παπαδοπούλου, πραγματοποίησε σήμερα διάβημα προς το υπουργείο Εξωτερικών της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με αφορμή τις άκρως προκλητικές και προσβλητικές για την Ελλάδα εκδηλώσεις που παγματοποιήθηκαν στα πλαίσια του καρναβαλιού της πόλης Βέβτσανι.

Η κ. Παπαδοπούλου διαμαρτυρήθηκε για το γεγονός ότι το καρναβάλι, το οποίο λαμβάνει κρατική επιχορήγηση και εγκαινιάστηκε από την υπουργό Πολιτισμού της ΠΓΔΜ, είχε θέμα την αναπαράσταση της «κηδείας της Ελλάδος», όπου οι συμμετέχοντες έφεραν ενδυμασίες που αποτύπωναν χάρτη αλυτρωτικού περιεχομένου με τον Ήλιο της Βεργίνας και έκαψαν την ελληνική σημαία.

Προς το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ υπογραμμίστηκε ότι όχι μόνο δεν υπήρξε επίσημη καταδίκη των εκδηλώσεων αυτών, αλλά, αντιθέτως, το καρναβάλι χαρακτηρίστηκε από την υπουργό Πολιτισμού της ΠΓΔΜ ως «διαμάντι της Μακεδονικής παράδοσης».

Η κ. Παπαδοπούλου ζήτησε από το ΥΠΕΞ της ΠΓΔΜ να καταδικάσει επίσημα και απερίφραστα τα έκτροπα και να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για τον καταλογισμό ευθυνών και την αποφυγή παρόμοιων περιστατικών στο μέλλον, τα οποία δεν βοηθούν στη βελτίωση των σχέσεων μεταξύ των δύο λαών και δεν συνάδουν με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και τις αρχές καλής γειτονίας.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διάβημα στα Σκόπια για την "κηδεία της Ελλάδας""

Προφυλάκιση Παπαγεωργόπουλου – Ζορπίδη φέρεται να ζητά ο εισαγγελέας

Ο Εισαγγελέας φέρεται να προτείνει να παραμείνουν ελεύθεροι με εγγύηση οι πρώην αντιδήμαρχοι Θόδωρος Αθανάσαρος και Αναστάσιος Γερογιάννης

Ραγδαίες αναμένονται οι εξελίξεις για την υπόθεση της υπεξαίρεσης στα ταμεία του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς σύμφωνα πληροφορίες από το περιβάλλον των κατηγορουμένων, ο Εισαγγελέας φέρεται να ζητά την προφυλάκιση του τέως δημάρχου Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλου καθώς και του πρώην αντιδημάρχου Μιχάλη Ζορπίδη.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ο Εισαγγελέας φέρεται να προτείνει να παραμείνουν ελεύθεροι με εγγύηση οι πρωην αντιδήμαρχοι Θόδωρος Αθανάσαρος και Αναστάσιος Γερογιάννης.
Με δεδομένη την αντίθετη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, την τελική απόφαση για την προφυλάκιση ή μη των Παπαγεωργόπουλου και Ζορπίδη θα τη λάβει το Συμβούλιο Εφετών.
Οι κατηγορούμενοι αναμένουν αύριο επίσημη ενημέρωση από τις δικαστικές αρχές. Την Πέμπτη ο κ. Παπαγεωργόπουλος θα παραχωρήσει συνέντευξη Τύπου κατά την οποία αναμένεται να αναφερθεί στο θέμα.
Αργά το βράδυ ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης με δήλωσή του έκανε λόγο για «χαλκευμένα στοιχεία που διοχετεύτηκαν στην Ελληνική Δικαιοσύνη, έτσι ώστε να φθάσουμε στη σημερινή πρόταση του Εισαγγελέα προς το Συμβούλιο Εφετών».
«Όπως έχω πει πολλές φορές δεν λογοδοτώ μόνον απέναντι στην Ελληνική Δικαιοσύνη την οποία σέβομαι απεριόριστα, αλλά και απέναντι στον Λαό της Θεσσαλονίκης ο οποίος με την ψήφο του με όρισε ως εκπρόσωπό του στην Βουλή των Ελλήνων επί 17 χρόνια και επί 12 χρόνια ως Δήμαρχό του. Σε λίγες ημέρες θα έχω την δυνατότητα να καταθέσω τα στοιχεία αυτά και ενώπιον της Ελληνικής Δικαιοσύνης, είμαι δε απολύτως βέβαιος ότι η αλήθεια πολύ σύντομα θα λάμψει» τονίζει σε ανακοίνωσή του.

voria.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προφυλάκιση Παπαγεωργόπουλου – Ζορπίδη φέρεται να ζητά ο εισαγγελέας"

Παπαδήμος: Κούρεμα δια νόμου αν δεν συμφωνήσουν οι πιστωτές μας

Την ψήφιση νόμου για την αναγκαστική συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο κούρεμα των ελληνικών ομολόγων θα εξετάσει η κυβέρνηση, αν δεν τελεσφορήσουν οι διαπραγματεύσεις για το PSI, δηλώνει ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος.

Συγκεκριμένα, σε συνέντευξη που παραχώρησε στους New York Times, o πρωθυπουργός είπε πως εάν η συμμετοχή των ιδιωτών πιστωτών στο PSI, το πρόγραμμα εθελοντικής ανταλλαγής ομολόγων ύψους 130 δισ. ευρώ με νέα κουρεμένα κατά 50% ομόλογα, δεν φτάσει στο απόλυτο 100% όπως προβλέπεται από τη συμφωνία της 26ης Οκτωβρίου, τότε η κυβέρνηση θα εξετάσει το ενδεχόμενο να νομοθετήσει για υποχρεωτική συμμετοχή των ιδιωτών. Η ελληνική κυβέρνηση έχει αυτό το δικαίωμα από τη στιγμή που τα ομόλογα διέπονται από το ελληνικό δίκαιο.

Την ίδια ώρα όμως ο Λουκάς Παπαδήμος τόνιζε ότι είναι αισιόδοξος ότι οι διαπραγματεύσεις θα πάνε καλά και δεν θα χρειαστεί τελικά νομοθετική ρύθμιση: «Λαμβάνοντας υπ' όψιν την περιπλοκότητα της υπόθεσης, θα έλεγα πως βρισκόμαστε πολύ κοντά στην επίτευξη συμφωνίας. Οι διαπραγματεύσεις είναι δύσκολες γιατί περιλαμβάνουν εθελοντική αναδιάρθρωση του δημόσιου χρέους και η επίτευξη πολλών στόχων ταυτόχρονα, οι οποίοι περιλαμβάνουν ανταλλάγματα».

Όσιν αφορά την έξοδο από την κρίση ο πρωθυπουργός υπογράμμισε ότι αν προχωρήσει το κούρεμα του χρέους κατά 50% τότε μπορεί το κλίμα να αλλάξει σύντομα και από το τέλος του 2012 να τερματιστει η περιοριστική οικονομική πολιτική. Παράλληλα, όμως, ο Λουκάς Παπαδήμος έκανε έκκληση στους Έλληνες πολιτικούς να συμφωνήσουν και να ψηφίσουν τα οικονομικά μέτρα που απαιτούν οι δανειστές της Ελλάδας, ως αντάλλαγμα για τη νέα δανειακή σύμβαση, ενώ τόνισε ότι υπάρχουν συμφέροντα που εμποδίζουν τις αλλαγές οι οποίες είναι απαραίτητες για να πάρει μπροστά η ελληνική οικονομία.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε πάντως ότι η κυβέρνηση είναι βραχύβια, καθώς -όπως είπε- έχει αποστολή την ολοκλήρωση του PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης, και αποκάλυψε για πρώτη φορά ότι οι εκλογές θα γίνουν «κάποια στιγμή τον Απρίλιο».

iefimerida.gr

ΥΓ:Ο Νόμος 4000 καταργήθηκε το 1983 από τον Ανδρέα Παπανδρέου. Η τελευταία φορά που εφαρμόστηκε ήταν το 1981 από την κυβέρνηση του Γεωργίου Ράλλη.
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαδήμος: Κούρεμα δια νόμου αν δεν συμφωνήσουν οι πιστωτές μας"

Σκληρή διαπραγμάτευση φέρνει μεγαλύτερο «κούρεμα», μικρότερο επιτόκιο

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι σκληρές διαπραγματεύσεις για το «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων, με τα κρίσιμα σημεία διαπραγμάτευσης να είναι ανοιχτά ακόμα.

Με την έλευση του επικεφαλής του Διεθνούς Χρηματοπιστωτικού Ινστιτούτου (IIF), Τσάρλς Νταλλάρα και την συνάντηση του με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο , εντείνονται οι.....
διαπραγματεύσεις για συμφωνία εντός της εβδομάδας.

Ένα από τα κρίσιμα ζητήματα των συζητήσεων είναι το θέμα του επιτοκίου της ανταλλαγής ομολόγων, το ύψος του οποίου αποτέλεσε σημείο τριβής και έναν από τους λόγους διακοπής των συζητήσεων την προηγούμενη εβδομάδα.

Με την Γερμανία και το ΔΝΤ να πιέζουν για επιτόκια χαμηλότερα του 3% έτσι ώστε να μην αναγκαστούν να αυξήσουν το ποσό του δανείου προς την Ελλάδα και τους πιστωτές να ζητούν επιτόκια άνω του 5%, η συμφωνία φαίνεται ότι κλείνει κάπου στην μέση.
Πηγή προσκείμενη στις διαπραγματεύσεις ανέφερε στο πρακτορείο Dow Jones Newswires ότι οι αξιωματούχοι της ελληνικής κυβέρνησης διαπραγματεύονται με τους εκπροσώπους των ιδιωτών πιστωτών χαμηλότερο κουπόνι της τάξης του 3 έως 4,5%.

"Είναι η τελευταία επιλογή που μπαίνει στο τραπέζι κατόπιν των πιέσεων της Γερμανίας να μειωθεί το κουπόνι", δήλωσε η πηγή, σύμφωνα με το Dow Jones Newswires.
"Σημειώνεται κάποια πρόοδος ωστόσο δεν έχουμε φτάσει ακόμα στο τέλος και τα πράγματα μπορεί ακόμη να πάνε στραβά, ωστόσο στόχος είναι η ολοκλήρωση των διαπραγματεύσεων έως τα τέλη της εβδομάδας", είπε.

Για πιθανή επίτευξη συμφωνίας έως το τέλος της εβδομάδας μίλησε στο Dow Jones Newswires και στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών. "Όλες οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι θα χουμε μια συμφωνία μέχρι το τέλος της εβδομάδας", είπε.

Μεγαλώνουν οι απώλειες για τους ιδιώτες?

Όπως φαίνεται το «κούρεμα» για τους ιδιώτες πιστωτές μπορεί να φτάσει στα επίπεδα του 60 – 70% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων.

Ενδεικτικά η ρυθμιστική αρχή του γαλλικού χρηματοπιστωτικού τομέα ACP ετοιμάζεται να ζητήσει από τις μεγάλες τράπεζες της χώρας να αυξήσουν τις απομειώσεις του ελληνικού χρέους στο 70 ή 75% από το 60%, ανέφερε η εφημερίδα Le Monde την Τετάρτη.

Διευκρινήσεις Βενιζέλου για το δίκαιο της ανταλλαγής ομολόγων

Ο υπουργός Οικονομικών Ευάγγελος Βενιζέλος, απαντώντας σήμερα σε ερώτηση του Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Βουλή για το PSI, ανέφερε όσον αφορά το δίκαιο ανταλλαγής.
«Σε εμάς εναπόκειται να χαρακτηρίσουμε τη δημόσια κτήση και να σταματήσει και αυτή η άκρως επικίνδυνη συζήτηση περί ελληνικού και αγγλικού δικαίου.

Ναι, ξέρετε πάρα πολύ καλά ότι η δανειακή σύμβαση του Μαΐου του 2010 διέπεται από το αγγλικό δίκαιο, γιατί αυτό ξέρουν οι πιστωτές, οι θεσμικοί μας εταίροι και δανειστές μας και έτσι γίνονται αυτές οι διεθνείς συμβάσεις. Όμως, η αναγκαστική εκτέλεση διέπεται από το δίκαιο του τόπου της αναγκαστικής εκτέλεσης –δηλαδή από το ελληνικό δίκαιο- και αυτό είναι μια θεμελιώδης διαφορά, την οποία θα έπρεπε να ξέρει όποιος έχει μια στοιχειώδη προσέγγιση των θεμάτων αυτών, αντί να λέμε το ένα και το άλλο».
Και συμπλήρωσε σχετικά:

«Και όταν θα κάνουμε τη συζήτηση για το PSI και για το τι είναι σωστό για τη χώρα, σε σχέση με το δίκαιο και άλλες πολλές παραμέτρους -γιατί οι παράμετροι που πρέπει να λάβουμε υπ’ όψιν μας είναι πάρα πολλές, για να σώσουμε και τις ελληνικές τράπεζες και τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία- θα μιλήσουμε και για το ισχύον δίκαιο».

Η δήλωση αυτή του κ.Βενιζέλου έρχεται μετά από την συνέντευξη του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου στους NYT, στην οποία και δεν απέκλεισε νομοθετική ρύθμιση που εξαναγκάζει τους ιδιώτες πιστωτές να αποδεχτούν απώλειες, εφόσον το ποσοστό συμμετοχής στο PSI δεν είναι το επιθυμητό.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σκληρή διαπραγμάτευση φέρνει μεγαλύτερο «κούρεμα», μικρότερο επιτόκιο"

Ξαφνικό μπλόκο από την τρόικα στην απελευθέρωση των φορτηγών!

Δύσκολα τα πράγματα για όσους διαπραγματεύονται στο υπουργείο Μεταφορών με την τρόικα τόσο για το θέμα των φορτηγών όσο και για το αντίστοιχο των ταξί!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του diktionews.gr τα μέλη του τεχνικού κλιμακίου της τρόικα τα οποία συναντήθηκαν σήμερα με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Μεταφορών επέμειναν σθεναρά να απαληφθεί από τις σχετικές διατάξεις που αφορούν την απελευθέρωση του επαγγέλματος των οδηγών οχημάτων δημόσιας χρήσης, αυτή που απαγορεύει τη χορήγηση άδειας σε μια εταιρεία με ιδιοκτήτες οποιασδήποτε εθνικότητας πέραν των κρατών – μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ελληνική πλευρά αντιτάχθηκε σθεναρά σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο και μάλιστα το θέμα αυτό είχε διευκρινιστεί και στις συναντήσεις της ηγεσίας του υπουργείου με τους εκπροσώπους των ιδιοκτητών φορτηγών, γεγονός που οι ίδιοι χαιρέτισαν με ικανοποίηση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν από λίγες μόλις ημέρες ο υπουργός Μεταφορών Μάκης Βορίδης είχε επισημάνει σε δηλώσεις του: «Ένα ζήτημα, το οποίο θεωρώ ότι κακώς είχε μπει στον νόμο και δημιούργησε μια πολύ μεγάλη παρανόηση, είναι ότι θα μπορούσε να πάρει άδεια οποιαδήποτε εταιρεία, οποιασδήποτε εθνικότητας. Δηλαδή, μια πακιστανική εταιρεία, έτσι όπως ήταν διατυπωμένος ο νόμος ή μια κινεζική εταιρεία μπορούσε να έρθει να πάρει άδεια οδικού μεταφορέα».

Πρόσθεσε δε ότι «αυτό είναι κάτι, το οποίο το αλλάζουμε, γιατί θεωρούμε ότι είναι λάθος και δεν γίνεται και πουθενά. Επομένως, καταργούμε αυτήν την διάταξη και θα μπορούν να δραστηριοποιούνται και να παίρνουν άδεια οδικού μεταφορέα, όπως σε όλα τα επαγγέλματα που μπορεί κανείς να δραστηριοποιηθεί στην Ελλάδα, με τις προϋποθέσεις της εγκατάστασης της φορολογικής έδρας και της νόμιμης έδρας των φυσικών και των νομικών προσώπων».

Στο θέμα αυτό είχαν συμφωνήσει και τα υπόλοιπα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση. Τώρα όμως η τρόικα ουσιαστικά μπλοκάρει τις εξελίξεις και απομένει να δούμε πόσο θα αντέξει στις πιέσεις της ο υπουργός Μεταφορών.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι τα μέλη του τεχνικού κλιμακίου της τρόικας πήραν στα χέρια τους και το σχέδιο νόμου για την απελευθέρωση των ταξί για το οποίο επιφυλάχτηκαν να απαντήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες.

diktionews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξαφνικό μπλόκο από την τρόικα στην απελευθέρωση των φορτηγών!"

Σε «εφεδρεία» το Ινστιτούτο Ελιάς στην Κρήτη

Έμπειρα και πολύτιμα στελέχη του Ινστιτούτου Ελιάς & Υποτροπικών Φυτών, στερεί η «εφεδρεία» και η «αυτοδίκαιη άρση των αποσπάσεων» από τους συγχωνευόμενους φορείς (Ν 4002/2011), που έχει εφαρμοσθεί στον Ελληνικό Γεωργικό Οργανισμό «ΔΗΜΗΤΡΑ».

Δυστυχώς δεν εξαιρέθηκαν οι ερευνητές ούτε το επιστημονικό και το υπόλοιπό προσωπικό των Ινστιτούτων έρευνας, γεγονός που αποτελεί «χτύπημα» ενάντια στην αγροτική έρευνα.

Από το Ινστιτούτο Ελιάς και Υποτροπικών Φυτών παραιτήθηκαν δύο ερευνητές, που αναγκάστηκαν να φύγουν πριν τους βγάλουν στην εφεδρεία, και 16 άλλοι συνάδελφοι (γεωπόνοι, τεχνολόγοι, βοηθοί εργαστηρίων, κλπ) που εργάζονταν στο Ινστιτούτο πάνω από 25 χρόνια και ήταν αποσπασμένοι για τυπικούς λόγους, μετακινήθηκαν σε άλλες υπηρεσίες, που πιθανόν να μη χρειάζονται.

Αυτή την στιγμή έχουν απομείνει 15 άτομα προσωπικό, εκ των οποίων μόλις οι 4 είναι ερευνητές ,επισημαίνει ο διευθυντής του Ινστιτούτου, Κώστας Χαρτζουλάκης.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε «εφεδρεία» το Ινστιτούτο Ελιάς στην Κρήτη"

Δύο χρόνια ακόμη πιο δύσκολα, υπόσχεται ο Παπαδήμος

«Η Ελλάδα θα είναι εντός του ευρώ και μετά από δύο μήνες», τονίζει σε σημερινή του συνέντευξη στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, θέτοντας τέλος στο σήριαλ των τελευταίων εβδομάδων ο πρωθυπουργός , κ. Λουκάς Παπαδήμος.

«Ο κόσμος αντιλαμβάνεται ότι οι πολιτικές και οι πρακτικές που ακολουθήθηκαν τα προηγούμενα χρόνια πρέπει να αλλάξουν» και ότι «παρά την αύξηση των κοινωνικών εντάσεων υπάρχει ισχυρή στήριξη από τον κόσμο», σημειώνει αμέσως μετά.
Ο κ. Παπαδήμος τονίζει πως «η χώρα καλείται να ολοκληρώσει δύο προγράμματα, από τη μία πλευρά το PSI για την αναδιάρθρωση του χρέους και από την άλλη το νέο οικονομικό πρόγραμμα προσαρμογής για την περίοδο 2012-2015 σε συνεννόηση με τους ευρωπαίος εταίρους και το ΔΝΤ», εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι οι δύο αυτές συμφωνίες θα κλείσουν εντός τριών εβδομάδων.
«Στόχος μας είναι να ολοκληρώσουμε τις δύο διαδικασίες και να εκπληρώσουμε τις δεσμεύσεις που θα έπρεπε να είχαν ολοκληρωθεί στο παρελθόν... και είμαστε πεπεισμένοι ότι θα το κατορθώσουμε», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.
«Βρισκόμαστε «μετά τα μισά του δρόμου» ως προς τα βήματα που πρέπει να κάνει η χώρα για να καταστήσει βιώσιμο το χρέος της και ανταγωνιστική την οικονομία. «Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η συνολική πρόοδος για τη δημοσιονομική εξυγίανση θα χρειαστεί πολύ χρόνο ακόμα. Όμως τα πιο δύσκολα και απαιτητικά μέτρα για αυτό το στόχο εκτιμώ ότι θα έχουν ολοκληρωθεί σε δύο χρόνια» δήλωσε στο αμερικανικό κανάλι.
«Βρισκόμαστε παράλληλα σε δύο διαδικασίες, εσωτερικής υποτίμησης και δημοσιονομικής εξυγίανσης, οι οποίες προφανώς προκαλούν πόνο, οδηγούν σε μείωση του πραγματικού εισοδήματος και σε αύξηση της ανεργίας. Όμως αυτές οι συνέπειες είναι προσωρινές» δηλώνει ο πρωθυπουργός επισημαίνοντας ότι αν εφαρμοστούν τα μέτρα που έχουν προγραμματιστεί θα ανακτηθεί κατά τα τρία πέμπτα η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας που χάθηκε τα εννέα προηγούμενα χρόνια.

dailynews24.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο χρόνια ακόμη πιο δύσκολα, υπόσχεται ο Παπαδήμος"

Βενιζέλειο κοινοβουλευτικό πραξικοπηματάκι

Έργα και ημέρες συνταγματολόγου Μπένυ σχετικά με την Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων:

α) 08/2011: ορίζεται ως απλή διοικητική επιτροπή.
β) 12/2011: προτείνεται ο Ευγένιος Γιαννόπουλος (πρόεδρος της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας), ψηφίζεται από ΠΑΣΟΚ μόνο.
γ) 12/2011: Διορισμός μελών και ενεργοποίηση (έναρξη πληρωμής αμοιβών) με...
Υπουργική απόφαση.
δ) 01/2012: προτείνεται τη μετατροπή της μόλις ψηφισθείσας Ε.Ε.Ε.Π. σε Ανεξάρτητη Διοικητική Αρχή, με όλα τα προνόμια που ορίζει η νομοθεσία.

Το Θέμα με την αναβάθμιση της επιτροπής παιγνίων σε ανεξάρτητη διοικητική αρχή έχει λάκκο. Διότι αν... επρόκειτο για τοποθέτηση (του κ. Γιαννακόπουλου) σε Ανεξάρτητη Αρχή, ο κανονισμός της Βουλής ορίζει ότι γίνεται από τη διάσκεψη των προέδρων με εισήγηση του προέδρου της Βουλής και πλειοψηφία 4/5 – πλειοψηφία δηλαδή που δεν θα εξασφάλιζε, όπως προκύπτει από την στάση των κομμάτων!

Πέρα από αυτό και την αμοιβή του κ. Γιαννακόπουλου με 9 χιλιαρικάκια μηνιαίως, ο Ευ. Βενιζέλος στο πολυνομοσχέδιό του που κατατέθηκε στη Βουλή, στη μία η ώρα το πρωί της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου, έβαλε το άρθρο 7, το οποίο φέρει τον τίτλο «Ρύθμιση θεμάτων Ταμείου Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας». Η παράγραφος 10 του άρθρου 7 ασχολείται με τη διοικητική αρχή Επιτροπή Εποπτείας και Ελέγχου Παιγνίων (Ε.Ε.Ε.Π.).

Στην ακριβώς επόμενη παράγραφο, την 11, αναφέρεται ότι «με απόφαση της αρχής μπορεί να ιδρύονται παραρτήματα σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, εφόσον αυτό είναι αναγκαίο για την αποτελεσματικότερη άσκηση των αρμοδιοτήτων της».

Έχουμε και τους τοπικούς παράγοντες του κόμματος δηλαδή να διορίσουμε στις τοπικές επιτροπές, με αποφάσεις της κεντρικής επιτροπής!!

Και πάμε στην παράγραφο 12 που λέει: «Κατά τη διάρκεια της θητείας των μελών της Ε.Ε.Ε.Π. αναστέλλεται η άσκηση οποιουδήποτε δημόσιου λειτουργήματος καθώς και η άσκηση καθηκόντων σε οποιαδήποτε θέση στο Δημόσιο, σε Ν.Π.Δ.Δ. και σε νομικά πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα».

Όμως, ακριβώς μετά, η παράγραφος 12 αναφέρει: «Κατ’ εξαίρεση, επιτρέπεται η άσκηση καθηκόντων μέλους διδακτικού προσωπικού Α.Ε.Ι. και η άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος»!!
Όλως τυχαίως στην Επιτροπή διορίσθηκαν 4 δικηγόροι, και 2 πανεπιστημιακοί.
Με τις πέτρες ρε… με τις πέτρες.
από το καλύβα ψηλά στο βουνό μοντάζ το Γρέκι
Τα κόμματα που χθες ξεγελάστηκαν από τον Βενιζέλο και σήμερα κοροϊδεύονται και εμπαίζονται για δεύτερη φορά θα αρκεστούν στον ρόλο του κομπάρσου που ο Βενιζέλος τους επιφυλάσσει; Ή θα παριστάνουν ότι δεν το βλέπουν επειδή και καλά το ν/σ είναι πολύ μεγάλο;

Όλα τα παραπάνω δεν αποτελούν εκπλήξεις για όσους γνωρίζουν. Επιβεβαιώνουν τη φήμη του Βενιζέλου ως «ικανού για όλα».

apneagr.blogspot.com/
Διαβάστε Περισσότερα » "Βενιζέλειο κοινοβουλευτικό πραξικοπηματάκι"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news