facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Σάββατο 14 Ιανουαρίου 2012

Με πέτρες και γιαούρτια επιτέθηκαν στην Ντόρα Μπακογιάννη

Φορώντας κουκούλες, νεαροί άρχισαν να ρίχνουν πέτρες, γιαούρτια και άλλα αντικείμενα στο εστιατόριο όπου έτρωγε η πρόεδρος της ΔΗ.ΣΥ. - Γεμάτη η αίθουσα λόγω εκδήλωσης - Η ίδια παρέμεινε ατάραχη

"Έφοδο" σε κεντρικό εστιατόριο του Ηρακλείου έκανε ομάδα νεαρών, με στόχο την πρόεδρο της ΔΗ.ΣΥ. Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία εκείνη την ώρα απολάμβανε το δείπνο της με την οικογένεια φίλου της, γνωστού επιχειρηματία του Ηρακλείου.

Οι νεαροί, φορώντας κουκούλες και "εφοδιασμένοι" με γιαούρτια, πέτρες και άλλα αντικείμενα έφθασαν, λίγο μετά τις 22.00 το βράδυ του Σαββάτου, έξω από το εστιατόριο "Λούκουλος" στην οδό Κοραή, στο κέντρο της πόλης, και άρχισαν να πετούν ... τα αυτοσχέδια όπλα προς το μέρος της προέδρου ΔΗ.ΣΥ.

Τα γιαούρτια "βρήκαν" την Ντόρα Μπακογιάννη στο πρόσωπο και στα μαλλιά, ενώ οι πέτρες έσπασαν την τζαμαρία του εστιατορίου.

Αναστάτωση προκλήθηκε στο εστιατόριο, η κ. Μπακογιάννη παρέμεινε ατάραχη, ενώ οι νεαροί έγιναν "καπνός".

Η αίθουσα, εκείνη την ώρα, ήταν γεμάτη, καθώς ο Ροταριανός Όμιλος Ηρακλείου πραγματοποιούσε την ετήσια εκδήλωσή του για την κοπή της πίτας.

cretalive.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Με πέτρες και γιαούρτια επιτέθηκαν στην Ντόρα Μπακογιάννη"

Ρέσλερ: Ναι, το ευρώ δέχεται επίθεση

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ δήλωσε ότι το ευρώ δέχεται επίθεση, ενώ καταφέρθηκε και εναντίον των αμερικανικών οίκων αξιολόγησης.

«Ναι, το ευρώ δέχεται επίθεση», δήλωσε, ενώ τόνισε ακόμη ότι αυτό σημαίνει πως η ευρωζώνη πρέπει να συμμορφωθεί με το σχέδιό της για σταθερότητα, το συντομότερο δυνατό.

Ερωτώμενος για τις υποβαθμίσεις των χωρών από την S&P, ο Ρέσλερ δήλωσε στο περιοδικό Spiegel ότι “οι αμερικανικοί οίκοι αξιολόγησης, προωθούν πολύ τους δικούς τους σκοπούς».
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρέσλερ: Ναι, το ευρώ δέχεται επίθεση"

Φόβοι για δεκάδες νεκρούς στην Ιταλία

Προσάραξη πλοίου στα ανοικτά της Τοσκάνης

Σε τρεις ανέρχονται οι επιβεβαιωμένοι νεκροί από την προσάραξη, στα ανοιχτά της δυτικής Ιταλίας, του κρουαζιερόπλοιου Costa Concordia, με περισσότερους από 4.000 επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με τον μέχρι τώρα απολογισμό, νεκροί είναι δυο γάλλοι επιβάτες και ένας περουβιανός ναύτης, ενώ οι τραυματίες ανέρχονται σε 67, εκ των οποίων 43 έχουν μεταφερθεί σε διάφορα νοσοκομεία και δυο είναι σε ιδιαίτερα σοβαρή κατάσταση.

Τα αίτια των θανάτων, όπως και τα αίτια της προσάραξης, δεν έχουν γίνει ακόμα γνωστά.

Μεταξύ των επιβατών του κρουαζιερόπλοιου ήταν και τρεις Έλληνες -δύο άνδρες και μία γυναίκα- που είναι καλά στην υγεία τους και φιλοξενούνται προσωρινά σε ξενοδοχείο της περιοχής. Στην Ελλάδα αναμένεται να επιστρέψουν αεροπορικώς αύριο.

Εν τω μεταξύ, αδιευκρίνιστος παραμένει ο ακριβής αριθμός των αγνοουμένων. Ο νομάρχης του Γκροσέτο έκανε λόγο το μεσημέρι για 70 αγνοούμενους. Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, κατά τις απογευματινές ώρες, μετέδωσαν ότι μέρος των ατόμων που δεν είχαν εντοπισθεί, στην πραγματικότητα, φιλοξενήθηκαν από κατοίκους του Τζίλιο ή κατάφεραν να φτάσουν στη Ρώμη χωρίς τη βοήθεια της πολιτικής προστασίας.

Πριν λίγο, όμως, η δήμαρχος της πόλης Ορμπετέλο, στην Τοσκάνη, Μόνικα Παφέτι, με δήλωσή της σε ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, δεν άφησε μεγάλα περιθώρια για αισιοδοξία. «Υπάρχουν σίγουρα πολλοί νεκροί. Μου είπαν περίπου 40, αλλά πρέπει ακόμη να καθοριστεί με ακρίβεια. Αυτό που είναι βέβαιο είναι ότι μιλάμε για δεκάδες νεκρούς. Το αν είναι 35, 40 ή λίγο λιγότεροι, δεν το ξέρουμε», δήλωσε η Παφέτι.

Σε ό,τι αφορά τις έρευνες για το ναυάγιο, πριν λίγο αποφασίστηκε η προσωρινή κράτηση του κυβερνήτη του πλοίου, Φραντσέσκο Σκετίνο, ο οποίος είχε ανακριθεί το απόγευμα. Ο Σκετίνο, κατά την κατάθεσή του, επέμεινε ότι ο ύφαλος στον οποίο προσέκρουσε το πλοίο του δεν έχει χαρτογραφηθεί. Ανδρες της ιταλικής ακτοφυλακής, όμως, εκφράζουν σοβαρές επιφυλάξεις σχετικά με το θέμα.

Σύμφωνα με τα βραδινά δελτία ειδήσεων των ιταλικών καναλιών, από τα μέχρι τώρα στοιχεία προκύπτει ότι το πλοίο, πριν προσκρούσει στον ύφαλο, πλησίασε υπερβολικά στις ακτές του νησιού Τζίλιο, ενώ δεν αποκλείεται ο καπετάνιος και οι συνεργάτες του να μην συνειδητοποίησαν αμέσως πόσο μεγάλη ήταν η οπή που είχε δημιουργηθεί, νομίζοντας ότι θα μπορούσαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους.

Στο κρουαζιερόπλοιο, μήκους 290 μέτρων, επέβαιναν 3.200 επιβάτες και 1.000 μέλη πληρώματος. Περίπου χίλιοι επιβάτες ήταν Ιταλοί, 500 Γερμανοί, 160 Γάλλοι και οι υπόλοιποι από άλλες εθνικότητες.

Το Costa Concordia είχε αποπλεύσει νωρίτερα χθες από το λιμάνι Τσιβιταβέκια κοντά στη Ρώμη προκειμένου να πραγματοποιήσει κρουαζιέρα στη Μεσόγειο με προορισμό τη Μασαλία και ενδιάμεσους σταθμούς τη Σικελία, τη Σαρδηνία και την Ισπανία.

naftemporiki.gr Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Φόβοι για δεκάδες νεκρούς στην Ιταλία"

Τέλη και σε ΔΕΗ - ΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ

Την επιβολή τελών στους στύλους και στους πυλώνες της ΔΕΗ, στους στύλους και στα καρτοτηλέφωνα του ΟΤΕ και στα ταχυδρομικά κουτιά των Ελληνικών Ταχυδρομείων (ΕΛΤΑ) προχωρά ο Δήμος Χανίων, μετά από εισήγηση της Δημοτικής Αρχής και λήψη σχετικής απόφασης, την περασμένη Τρίτη, από το Δημοτικό Συμβούλιο.
Ο -αρμόδιος επί των οικονομικών- αντιδήμαρχος Κώστας Πρωτοπαπαδάκης, ο οποίος έκανε τη σχετική εισήγηση, επεσήμανε, μιλώντας χθες στα «Χ.Ν.», ότι ο Δήμος έχει ήδη προχωρήσει σε σχετική καταγραφή, με σύστημα GIS, σύμφωνα με την οποία στον νέο «Καλλικρατικό» Δήμο Χανίων οι στύλοι της ΔΕΗ ξεπερνούν τους 6.000, ενώ οι στύλοι του ΟΤΕ ανέρχονται σε περίπου 3.000.
Ακόμη, έχουν καταγραφεί 222 πυλώνες, 11 υποσταθμοί (για τους οποίους όμως δεν επιτρέπεται η επιβολή τέλους, μετά από απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, όπως ανέφερε ο κ. Πρωτοπαπαδάκης), 124 καρτοτηλέφωνα και 118 ταχυδρομικά κουτιά των ΕΛΤΑ.
Τα τέλη που επιβλήθηκαν και ισχύουν για το 2012 είναι:
• 30 ευρώ ετησίως για κάθε στύλο της ΔΕΗ.
• 30 ευρώ ετησίως για κάθε στύλο του ΟΤΕ.
• 30 ευρώ ετησίως για κάθε πυλώνα της ΔΕΗ.
• 150 ευρώ ετησίως για κάθε καρτοτηλέφωνο του ΟΤΕ.
• 60 ευρώ ετησίως για κάθε ταχυδρομικό κουτί των ΕΛΤΑ.
Ο κ. Πρωτοπαπαδάκης διευκρίνισε ότι η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στηρίζεται σε ανάλογη απόφαση, που έχει ήδη λάβει και υλοποιεί ο Δήμος Ηρακλείου, διευκρινίζοντας, πάντως, ότι ο Δήμος Χανίων προχώρησε ένα βήμα παραπάνω επιβάλλοντας τέλη και στα καρτοτηλέφωνα, κάτι που δεν συμβαίνει, προς το παρόν τουλάχιστον, στο Ηράκλειο.
Εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους κρίθηκε αναγκαία η λήψη της συγκεκριμένης απόφασης, ο κ. Πρωτοπαπαδάκης δήλωσε ότι «επειδή ο Δήμος Χανίων έχει χάσει δύο πολύ μεγάλα έσοδα, αυτά των οικοδομικών αδειών και των αυθαιρέτων, δημιουργήσαμε ισοδύναμα μέτρα, τα οποία συνίστανται στην επιβολή τέλους για τους στύλους της ΔΕΗ και του ΟΤΕ καθώς και στους τηλεφωνικούς θαλάμους. Τα συγκεκριμένα χρήματα θα μπορέσει ο Δήμος να τα χρησιμοποιήσει σε έργα που θα κάνει μέσα στο 2012. Νομίζουμε ότι με βάση αυτή την τιμολογιακή πολιτική θα ισοσταθμίσουμε τις απώλειες που έχουμε από τα αυθαίρετα και τις οικοδομικές άδειες».

ΤΕΛΗ ΚΑΙ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ
Αξιοσημείωτο είναι, επίσης, ότι ο Δήμος Χανίων θα εισπράξει από φέτος, για πρώτη φορά, τέλος διαφήμισης από τις εταιρείες, οι οποίες προχωρούν σε προώθηση των προϊόντων τους, προβάλλοντας τα λογότυπά τους ή σχετικά διαφημιστικά σλόγκαν σε συσκευές και κατασκευές, που βρίσκονται σε κοινόχρηστους χώρους (περίπτερα, καταστήματα κ.ά.).

haniotika-nea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τέλη και σε ΔΕΗ - ΟΤΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ ΧΑΝΙΩΝ"

Αποκαλύψεις Βενιζέλου για PSI

Εξαιρετικής σημασίας η έκβαση του σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών

Στην αποκάλυψη ότι το βράδυ της Πέμπτης, στη συνάντηση των εκπροσώπων των υπουργών Οικονομικών στις Βρυξέλλες, όλα ξαναπαίχτηκαν και όλα ξανακερδήθηκαν για το PSI προχώρησε ο υπουργός Οικονομικών κ. Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σήμερα στο πολιτικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ.

Ο κ. Βενιζέλος είπε πως από την έκβαση του PSI εξαρτάται το αν η Ελλάδα θα απαλλαγεί από 100 δις ή 47 ποσοστιαίες μονάδες του ΑΕΠ δημόσιο χρέος.

Ακόμη τόνισε πως από την επιτυχή έκβαση των διαδικασιών αυτών θα εξαρτηθεί εάν ο προϋπολογισμός του 2012, θα ελαφρυνθεί από το κόστος εξυπηρέτησης του δημοσίου χρέους κατά ένα ποσό γύρω στα 4 δις, δηλαδή γύρω στις 2 ποσοστιαίες μονάδες του σημερινού ΑΕΠ.

Σημείωσε σε πως εξελίσσεται μια διαπραγμάτευση με τους θεσμικούς μας εταίρους για το πρόγραμμα και το PSI και μια διαβούλευση με τον διεθνή ιδιωτικό τομέα για το PSI.

Ο ίδιος υπογράμμισε πως ο κ. Νταλλάρα θα επανέλθει την Τετάρτη και στόχος είναι το γενικό σχήμα να συμφωνηθεί πριν από το επόμενο Eurogroup, στις 23 Ιανουαρίου.

Όπως ανέφερε πρέπει να πάρουμε αμέσως 30 δις για να καταβάλλουμε το τίμημα του PSI στον ιδιωτικό τομέα. Από τα 200 δις που έχει ο ιδιωτικός τομέας, τα 100 διαγράφονται και από τα 100 που απομένουν, τα 30 τους τα πληρώνουμε με χρήματα των θεσμικών μας εταίρων και για τα 70 δίνουμε νέα ομόλογα.

Σύμφωνα με τον υπουργό στόχος είναι να μπορέσουμε να ανακοινώσουμε δημόσια γύρω στις 6 με 10 Φεβρουαρίου τη διαδικασία του PSI. Να περιμένουμε 3 περίπου βδομάδες την ανταπόκριση των πιστωτών και μετά να κάνουμε την ανταλλαγή των ομολόγων μέσα σε ένα πρωτότυπο και ιδιόρρυθμο νομικό πλαίσιο, που πρέπει στο μεταξύ να έχει διαμορφωθεί.

Και μετά αφού ολοκληρωθούν αυτά, γύρω στις αρχές Μαρτίου να υπάρξει η διαπραγμάτευση για το νέο πρόγραμμα, προσθέτοντας τους όρους και το χρηματοδοτικό σχήμα και όλα αυτά μαζί να αποτελέσουν τη βάση της νέας δανειακής σύμβασης.

Και αυτή η νέα δανειακή σύμβαση θα εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση, από την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, από ορισμένα κράτη – μέλη που έχουν συνταγματικό πρόβλημα, όπως η Φιλανδία. και από τη Βουλή των Ελλήνων, αυτό θα γίνει στο τέλος Μαρτίου σύμφωνα με τις προβλέψεις μας.

Τέλος αποκάλυψε πως από τα 65 δις ευρώ που έφυγαν από τις ελληνικές τράπεζες , 16 πήγαν στο εξωτερικό. «Μόνο το 9% πήγε στην Ελβετία από αυτά, δηλαδή 1,6 δις. Τα υπόλοιπα, σε μεγάλο βαθμό υπάρχουν με τη μία ή την άλλη μορφή, κοντά», τόνισε ο κ. Βενιζέλος.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκαλύψεις Βενιζέλου για PSI"

Επιστολή - εντολή της τρόικας: Καταργήστε τα προνόμια σε τράπεζες - ΔΕΚΟ

- Τι λέει το τελεσίγραφο των δανειστών μας που ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις
- Μπαίνει μαχαίρι στις αμοιβές για υπερωριακή απασχόληση
- Ζητούν αξιολόγηση των υπαλλήλων και σύνδεση των μισθών τους με την απόδοση

“Καταργείστε τώρα τα κληρονομικά προνόμια σε τράπεζες και ΔΕΚΟ” αναφέρει η επιστολή της τρόικας προς την κυβέρνηση με την οποία ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Ημερησίας, που αποκαλύπτει την επιστολή, η τρόικα ζητεί απο την κυβέρνηση να καταργήσει με νόμο, ενόψει των ιδιωτικοποιήσεων, όλα τα κεκτημένα προνόμια (μισθολογικά, εργασιακά και ασφαλιστικα) που έχουν οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ και τις τράπεζες.

Πιο συγκεκριμένα στην επιστολή της προς τον Λουκά Παπαδήμο η τρόικα καταγράφει τα προνόμια αυτά ως “στρεβλώσεις που είναι ριζωμένες στους κανονισμούς λειτουργίας των επιχειρήσεων ή και σε συλλογικές συμβάσεις απο τη δεκαετία του '70 που παραμένουν άθικτοι απο τους πρόσφατους εργασιακούς νόμους και μεταρρυθμίσεις”. Επίσης η τρόικα στην επιστολή της θέτει θέμα οριζόντιας νομοθετικής παρέμβασης ώστε να καταργηθούν και να μην τα κληρονομήσουν (ώς “κεκτημένους”- “κληρονομικούς όρους”) οι νέοι ιδιοκτήτες, εφόσον ιδιωτικοποιηθούν.

Οπως γράφει η εφημερίδα, στους “ειδικούς όρους” που δεν έχουν τεθεί καν σε διάλογο, η τρόικα περιλαμβάνει:
-Τη μονιμότητα για ορισμένες κατηγορίες εργαζομένων
-Το συντελεστή αρχαιότητας που προβλέπει αυτόματη εξέλιξη μισθού και επιδομάτων με βάση τη διάρκεια της υπηρεσίας, ανεξαρτήτως παραγωγικότητας και κυκλικών συνθηκών.
-Την έλλειψη αμοιβής ανάλογα με την απόδοση και την αξιολόγηση
-Τα πολλαπλά επιδόματα
-Την αξαμψία στο χώρο εργασίας σχετικά με μετακινήσεις προσωπικού και ανάθεση εργασιών
-Την κληρονομική υπερωριακή αμοιβή που είναι υψηλότερη απο αυτή σε ανταγωνιστικές εταιρείες του ιδιωτικού τομέα
-Τις υψηλότερες εισφορές κοινωνικής ασφάλισης σε σχέση με τους ανταγωνιστές τους στον ιδιωτικό τομέα που βασίζονται σε κληρονομικές παροχές κοινωνικής ασφάλισης ενώ ζητείται να μειωθούν στα επίπεδα του ΙΚΑ, όπου είναι υψηλότερες.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστολή - εντολή της τρόικας: Καταργήστε τα προνόμια σε τράπεζες - ΔΕΚΟ"

Χαράτσι: Εντολή για διακοπή ηλεκτροδότησης σε 30.000 νοικοκυριά

Τον κίνδυνο να μείνουν από την ερχόμενη εβδομάδα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα διατρέχουν 30.000 πολίτες που δεν πλήρωσαν τους λογαριασμούς της ΔΕΗ με το ειδικό τέλος ακινήτων.
Νέες απειλές εκτοξεύει η ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ, με τον πρόεδρό της Νίκο Φωτόπουλο να δηλώνει: «Θα γίνουν γεγονότα παρόμοια με εκείνα που συνέβησαν την περίοδο της ιδιωτικοποίησης των λεωφορείων. Θυμάστε τι είχε γίνει το 1991-'92! Θα κατεβάσουμε τα... σώβρακα σε όποιον πάει να κόψει το ρεύμα σε φτωχό, άνεργο και μεροκαματιάρη. Θα κόψουμε... χέρια σε όποιον τολμήσει να αγγίξει το ρολόι σε χαμηλόμισθο που αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό του».
Ο κ. Φωτόπουλος προσθέτει επίσης πως και η Ενωση Τεχνικών Ελλάδας αρνείται να προβεί σε τέτοια ενέργεια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Γενική Διεύθυνση Εμπορίας της ΔΕΗ έχει στείλει 30.000 εντολές περικοπών ηλεκτροδότησης στη Γενική Διεύθυνση Διανομής της επιχείρησης. Πρόκειται για λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος που περιλαμβάνουν το τέλος ακινήτων και έχουν λήξει, καθώς έχει παρέλθει το διάστημα των 80 ημερών. Πηγές αναφέρουν ότι η διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει ακόμη ανάψει το «πράσινο φως ώστε αυτές να φύγουν στις ιδιωτικές εταιρείες που αναλαμβάνουν τη διακοπή ρεύματος και το θέμα αναμένεται να ξεκαθαρίσει την προσεχή εβδομάδα.
Οι λογαριασμοί αυτοί που βρίσκονται στο «κόκκινο» είναι οι πρώτοι που είχαν εκδοθεί τον περασμένο Οκτώβριο. Πηγή του υπουργείου Οικονομικών, αναφορικά με το θέμα των 30.000 εντολών διακοπών ηλεκτροδότησης, θύμιζε σχετική δήλωση του υπουργού Ευάγγελου Βενιζέλου: «Δεν θα κόβεται το ρεύμα σε όποιον πολίτη αποδεδειγμένα αδυνατεί να πληρώσει τον λογαριασμό της ΔΕΗ».
Σύμφωνα με τη νομοθεσία, το ρεύμα δεν κόβεται σε περιπτώσεις που συντρέχουν ειδικοί λόγοι υγείας, είτε για τον χρήστη του ακινήτου είτε για πρόσωπο που συνοικεί μαζί του. Για παράδειγμα, σε άτομα που έχουν ανάγκη τη μηχανική υποστήριξη για τη ζωή τους. Επίσης δεν κόβεται σε όποιον διαβιοί υπό μειονεκτικές κοινωνικά συνθήκες, όπως η απουσία εισοδήματος και λοιπών περιουσιακών στοιχείων.
Σημειώνεται ότι η κυβέρνηση με πρόσφατη πράξη νομοθετικού περιεχομένου όρισε ότι το ειδικό τέλος ακινήτων για το 2012 θα μοιραστεί στους λογαριασμούς της ΔΕΗ σε πέντε ισόποσες δόσεις, αρχής γενομένης από τον Απρίλιο.

imerisia.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Χαράτσι: Εντολή για διακοπή ηλεκτροδότησης σε 30.000 νοικοκυριά"

Αναστάτωση στον Άρειο Πάγο από τις καταθέσεις των οικονομικών εισαγγελέων

Στον Αρειο Πάγο επικρατεί αναστάτωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του "Βήματος", αφού τα δυο υπομνήματα των οικονομικών εισαγγελέων έχουν περιγράψει πραγματικά περιστατικά, τα οποία οι καταγγέλλοντες αξιολογούν ως συστάσεις, έκφραση δυσφορίας, αλλά και έμμεσες απειλές για τον τρόπο, που χειρίστηκαν τις καυτές δικογραφίες, οι οποίες έφτασαν στα γραφεία τους.

Η... έρευνα για τις έρευνες, που διατάχθηκε μετά τις καταγγελίες των αντεισαγγελέων Εφετών Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρου Μουζακίτη, ολοκληρώνεται τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου, την ίδια στιγμή που "καυτές" έρευνες οικονομικού εγκλήματος (η υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ, οι καταγγελίες Κουσελά για φοροφυγάδες, τα ασφάλιστρα κινδύνου που παίζονταν από υπεράκτιες εταιρίες σε βάρος της ελληνικής οικονομίας, η υπόθεση Λαυρεντιάδη) βρίσκονται σε εξέλιξη από τους οικονομικούς εισαγγελείς.


Η «είδηση», βέβαια, από την εν εξελίξει έρευνα είναι ότι από το γραφείο του αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου κ. Φώτη Μακρή, που τη διενεργεί, - ο ίδιος έκανε λόγο για Ενορκη Διοικητική Ερευνα - είναι ότι πέρασαν για να καταθέσουν ως μάρτυρες τόσο ο προϊστάμενος των δύο οικονομικών εισαγγελέων αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγο κ. Ν. Παντελής, όσο και ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών κ. Ι. Σακκελάκος, αλλά και άλλοι συνάδελφοί τους, όπως οι εισαγγελείς Πρωτοδικών κ. Α. Κορέας και κυρία Π. Παπανδρέου, οι οποίοι χειρίστηκαν επίσης τις επίμαχες υποθέσεις μαζί τους.


Πρόκειται για πρωτόγνωρη διαδικασία για το ανώτατο δικαστήριο αφού:

- Οι δυο, πρώτη φορά εμμέσως πλην σαφώς υποδεικνύουν σύσταση από ανώτερο τους δικαστή "άντε τελειώνετε", παρότι τη φράση αυτή δεν την χαρακτηρίζουν ως παρέμβαση. Παρόλα αυτά ο κ. Μακρής ρωτούσε στη συνέχεια όλους τους εισαγγελικούς λειτουργούς - μάρτυρες αν οι ίδιοι υπέστησαν παρεμβάσεις.

Μάλιστα ο κ. Μακρής, όπως μαθαίνουμε, ρώτησε και τους δυο εισαγγελείς αν εξέλαβαν το "άντε τελειώνετε" ως παρέμβαση προς την κατεύθυνση του κλεισίματος της υπόθεσης, αλλά δεν έλαβε σαφή απάντηση.

- Με κομψό τρόπο αναφέρεται και δημοσιογράφος, ο οποίος περιέγραψε την ψυχολογία επιχειρηματία, ο οποίος ερευνάται αυτοτελώς, με τη φράση «είναι έξαλλος μαζί τους», γεγονός το οποίο εκείνοι εξάλαβαν ως έμμεση απειλή. Δεν κατονομάζουν τον δημοσιογράφο, αλλά περιγράφουν τον επιχειρηματία.


Και οι δύο, πάντως, σε διευκρινιστικές απαντήσεις, που έδωσαν στον κ. Μακρή δήλωσαν ότι ποτέ δεν ενέδωσαν ούτε σε έμμεσες συστάσεις, ούτε και σε απειλές ή πιέσεις...

- Στο επίκεντρο βρέθηκε και η υπόθεση των CDS, των ασφαλίστρων κινδύνου, υπόθεση για την οποία οι δυο επισημαίνουν δηλώσεις πολιτικού, ο οποίος φέρεται να εξέφρασε δυσφορία για την έρευνα. Ούτε και αυτή η δυσφορία, ωστόσο, ήταν «παρέμβαση» σύμφωνα με τους δυο.

Σύμφωνα με έγκυρη εισαγγελική πηγή και οι δυο πιστεύουν ότι «καρατομήθηκαν» από την πολιτική εξουσία, διότι ενόχλησαν με τις έρευνες τους τα «ποικιλώνυμα επιχειρηματικά συμφέροντα», όπως χαρακτήρισαν όλους εκείνους που δρουν στα άδυτα του οικονομικού εγκλήματος...

Όπως ήταν αναμενόμενο, τόσο οι ανώτατοι λειτουργοί, που κατέθεσαν στο γραφείο του κ. Μακρή (Παντελής και Σακκελάκος), όσο και οι κατώτεροι εισαγγελείς (Κορέας, Παπανδρέου) δεν επιβεβαίωσαν ούτε τις έμμεσες αναφορές στις παρεμβάσεις, ούτε και στις απειλές.
Διαβάστε Περισσότερα » "Αναστάτωση στον Άρειο Πάγο από τις καταθέσεις των οικονομικών εισαγγελέων"

Στην «κατάψυξη» και πάλι η χώρα - Έρχονται χιόνια και τσουχτερό κρύο

Ο καιρός το Σάββατο

Για σήμερα στην Αττική από το μεσημέρι και από τα βόρεια βαθμιαία οι νεφώσεις θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και από το βράδυ παροδικές χιονοπτώσεις στα βόρεια ορεινά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 που το απόγευμα θα στραφούν σε βόρειους και θα ενισχυθούν στα ανατολικά τοπικά στα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία από μηδέν έως 13 βαθμούς Κέλσιου ενώ τα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στην Θεσσαλονίκη νεφώσεις με τοπικές βροχές ή χιονόνερο στα πεδινά και παροδικές χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά ενώ βελτίωση αναμένεται από το απόγευμα .

Στην Μακεδονία και τη Θράκη χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά και βαθμιαία σε πεδινές περιοχές της δυτικής Μακεδονίας. Από το μεσημέρι πιθανότητα στα ανατολικά παράκτια για πρόσκαιρη καταιγίδα. Το βράδυ τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν

Στα νησιά του Ιόνιου, την Ήπειρος, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Πελοπόννησος αναμένονται νεφώσεις με τοπικές βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου και από το βράδυ της δυτικής Στερεάς. Βελτίωση το απόγευμα από τα βορειοδυτικά.

Στην Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος, τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές, χιονοπτώσεις στα ορεινά καθώς και σε ημιορεινές περιοχές αρχικά της Θεσσαλίας και από το βράδυ της κεντρικής Στερεάς.

Στις Κυκλάδες και την Κρήτη λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ενώ θα χιονίσει στα ορεινά. ενώ στα νησιά ανατολικού αιγαίου και τα Δωδεκάνησα
λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν τοπικές βροχές και στα βόρεια ορεινά παροδικές χιονοπτώσεις.

Ο καιρός την Κυριακή

Για αύριο αναμένονται βροχές στα πεδινά, χιονόνερο στα ημιορεινά και χιόνια στα ορεινά κυρίως στα ανατολικά και νοτια διαμερίσματα της ηπειρωτικής χώρας. Δηλαδή στη Μαγνησία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια, στις Σποράδες, στις Κυκλάδες, στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στην Κρήτη. Οι βοριάδες που θα δυναμώσουν θα φτάσουν τα 6 με 7 μποφόρ στο Αιγαίο ενώ νοτιότερα θα έχουμε δυτικούς ανέμους με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στα βόρεια από -3 εως 6 βαθμούς, στα κεντρικά από 2 εως 13 βαθμούς και στα νησιά από 10 εως 16 βαθμούς.

Στην Αττική περιμένουμε συννεφιά αλλά και διαστήματα με ήλιο. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθυνσεις 4 με 6 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 1 εως 8 βαθμούς κελσίου.
Διαβάστε Περισσότερα » "Στην «κατάψυξη» και πάλι η χώρα - Έρχονται χιόνια και τσουχτερό κρύο"

Δίνουν αμοιβή για τα κλεμμένα έργα τέχνης της Πινακοθήκης

Πρώτα μας τα κλέψανε και τώρα δίνουμε και αμοιβή για να βρούμε τους κλέφτες. Τρεις οι ύποπτοι σύμφωνα με πληροφορίες τις αστυνομίας.

Μεγάλα χρηματικά ποσά για πληροφορίες σχετικές με την κλοπή των τριών έργων τέχνης την Δευτέρα τα ξημερώματα από την Εθνική Πινακοθήκη φέρεται να «προσφέρουν» αξιωματικοί της ΕΛΑΣ προκειμένου να εντοπίσουν τους σπάνιους πίνακες και να συλλάβουν τους δράστες.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση εξετάζουν την εμπλοκή στην κλοπή των πινάκων τριών σεσημασμένων διαρρηκτών για τους οποίους υπήρχαν ενδείξεις συμμετοχής και σε άλλες διαρρήξεις σε κατοικίες ή γκαλερί με στόχους πίνακες μικρότερης αξίας.

Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ πιστεύουν ότι οι τρεις κλεμμένοι πίνακες των Πικάσο, Μοντριάν και Κάτσια βρίσκονται σε κάποια κρυψώνα και δεν έχουν παραδοθεί σε αυτόν που παρήγγειλε την κλοπή.

Η έρευνα εστιάζεται σε περίπου 40 πρόσωπα που σύμφωνα με τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΕΛΑΣ έχουν συσχετισθεί την τελευταία τριετία με λαθρεμπόριο έργων τέχνης.

Παράλληλα εξετάζονται πρόσφατες καταγραφές της ΕΥΠ με συνομιλίες ανθρώπων της νύχτας, όπου γίνεται λόγος για σχέδια αρπαγής πινάκων και ακούγονται να αναζητούν κλεπταποδόχους.

Οπως αναφέρουν οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ, «έχουμε δημιουργήσει πλέον μια σαφή εικόνα για τον τρόπο που έγινε η αρπαγή των πινάκων. Ο δράστης που φαίνεται στις κάμερες να φοράει σκούφο έσπασε με μάλλον ερασιτεχνικό τρόπο τζάμι της Εθνικής Πινακοθήκης και όρμησε στον χώρο όπου φυλάσσονταν οι τρεις πίνακες. Υστερα κάθισε στα σκαλοπάτια που οδηγούσαν στο υπόγειο του κτιρίου και προσπάθησε με ένα μαχαίρι να αφαιρέσει τα κάδρα. Μόλις έγινε αντιληπτός από τον φύλακα προσπάθησε να διαφύγει και του έπεσε ένας πίνακας του Μοντριάν. Η κίνησή του ήταν μάλλον σπασμωδική. Αν δεν ήταν ελλιπέστατα τα μέτρα ασφαλείας μάλλον ο συγκεκριμένος διαρρήκτης δεν θα είχε επιτύχει τον στόχο του».

Μέχρι στιγμής από τα Εγκληματολογικά Εργαστήρια δεν έχει προκύψει, πάντως, οτιδήποτε σημαντικό που να προσδιορίζει την ταυτότητα των δραστών, αναφέρουν οι ίδιοι αξιωματικοί, ενώ ελάχιστα είναι και τα εκμεταλλεύσιμα στοιχεία από τις κάμερες.

Με βάση αυτά τα στοιχεία το ενδιαφέρον των αξιωματικών της ΕΛΑΣ εστιάζεται σε τρεις έλληνες ποινικούς για τους οποίους υπήρχαν και παλαιότερα ενδείξεις ότι προχωρούν σε διαρρήξεις «ειδικού τύπου» με στόχο πίνακες ή άλλα έργα τέχνης ύστερα από παραγγελίες.

Ειδικότερο ενδιαφέρον φέρεται να υπάρχει για έναν 35χρονο που δείχνει να έχει τη μεγαλύτερη «εμπειρία» σε τέτοιου είδους ενέργειες, έτσι λοιπόν έχουν ήδη ξεκινήσει παρακολουθήσεις ή προσεγγίσεις υπόπτων, ενώ ήδη έχει ενεργοποιηθεί το σύστημα υποκλοπών της ΕΥΠ.


Οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ που ερευνούν την υπόθεση αφήνουν σε «πληροφοριοδότες» τους και γενικότερα στο σύστημα εμπορίας έργων τέχνης να καταλάβουν ότι θα καταβληθούν εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ για στοιχεία σχετικά με την ταυτότητα των δραστών και την τύχη των πινάκων.

Με αυτόν τον τρόπο ελπίζουν ότι μπορεί να ανακτήσουν ευκολότερα τους πίνακες σε περίπτωση που η αρπαγή τους έγινε χωρίς ειδική παραγγελία από κάποιον έλληνα ή ξένο συλλέκτη έργων τέχνης.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δίνουν αμοιβή για τα κλεμμένα έργα τέχνης της Πινακοθήκης"

Νόμιμα όλα τα καταπατημένα

ΡΥΘΜΙΣΗ ΣΤΑ ΠΡΟΤΥΠΑ ΤΩΝ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

Νομοθετική ρύθμιση για την τακτοποίηση χιλιάδων καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου προωθεί η κυβέρνηση. Με την απόδοση των τίτλων ιδιοκτησίας υπολογίζεται ότι στα κρατικά ταμεία θα εισρεύσει 1,5 δισ. ευρώ. Η εξαγορά των εδαφικών εκτάσεων θα γίνεται με βάση τις αντικειμενικές αξίες των ακινήτων χωρίς να αποκλείονται και εκπτώσεις.

Το υπουργείο Οικονομικών προωθεί σχέδιο «τακτοποίησης» χιλιάδων καταπατημένων εκτάσεων του Δημοσίου, μετά τις ρυθμίσεις για τους ημιυπαίθριους και τα αυθαίρετα, που εκτιμάται ότι θα φέρουν στα δημόσια ταμεία έσοδα ύψους 1,5 δισ. ευρώ.
Στο υπουργείο εξετάζουν ένα πλαίσιο που θα διέπει τους όρους απόκτησης νόμιμων τίτλων για τις εκτάσεις αυτές, το οποίο θα μπορούσε να αποφέρει έσοδα δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

• Oλόκληρο το ρεπορτάζ στην έντυπη έκδοση του «Εθνους»
Διαβάστε Περισσότερα » "Νόμιμα όλα τα καταπατημένα"

Παραλογισμός; Η S&Poor's "σάρωσε" 9 χώρες της ευρωζώνης!

Ο οίκος Standard & Poor's υποβάθμισε συνολικώς σήμερα την πιστοληπτική ικανότητα εννέα κρατών της ευρωζώνης! Η Επιτροπή της ΕΕ, τα μεσάνυχτα με έκτακτο ανακοινωθέν της μιλά, αναφερομένη στην κίνηση του S&P, για «παραλογισμό». Η πιστοληπτική ικανότητα των Γαλλίας-Αυστρίας αξιολογείται πλέον μια βαθμίδα χαμηλότερα, στο ΑΑ+. Δύο βαθμίδες χαμηλότερα αξιολογείται, όμως, η πιστοληπτική ικανότητα της Κύπρου, της Πορτογαλίας, της Ιταλίας και της Ισπανίας.


Ο οίκος θεωρεί ότι οι πολιτικές πρωτοβουλίες των ευρωπαϊκών κυβερνήσεων «ίσως δεν αρκούν για την πλήρη αντιμετώπιση των συστημικών πιέσεων στην ευρωζώνη», δηλαδή τις συνθήκες στον χρηματοπιστωτικό τομέα, το κλίμα για τα ομόλογα χωρών της ευρωζώνης στις αγορές κεφαλαίου, την επιδείνωση των προοπτικών για ανάπτυξη αλλά και την «ανοικτή και παρατεταμένη διάσταση απόψεων στις κυβερνήσεις για την αντιμετώπιση των προκλήσεων».

Η συμφωνία της 9ης Δεκεμβρίου «δεν έχει οδηγήσει σε μία υπέρβαση επαρκούς έκτασης». Μία πολιτική που βασίζεται μόνο στη λιτότητα είναι μία πολιτική που κινδυνεύει «να υπονομευτεί από μόνη της», εξανεμίζοντας τα δημόσια έσοδα.

Παράλληλα, η S&P επικροτεί τη στάση που έχει κρατήσει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, λέγοντας πως η νομισματική της πολιτική υπήρξε καθοριστική στην αποτροπή απώλειας της εμπιστοσύνης των αγορών.

Η βασικότερη ανησυχία πίσω από τις υποβαθμίσεις, κυρίως της Γαλλίας, είναι οι επιπτώσεις στην αξιολόγηση του EFSF, του ταμείου στήριξης για την ευρωζώνη: το «ΑΑΑ» του Ταμείου δικαιολογείται ουσιαστικά με την άριστη αξιολόγηση Γερμανίας και Γαλλίας, που συνεισφέρουν και εγγυώνται το μεγαλύτερο μέρος των κεφαλαίων του.

Για τα 15 συνολικά μέλη της ΕΕ, που ο ίδιος οίκος αναθεώρησε σήμερα την ανάλυσή του για τις οικονομίες τους, η προοπτική της οικονομίας τους γίνεται αρνητική, αναθεώρηση με την οποία προοιωνίζονται υποβαθμίσεις πιστοληπτικής ικανότητας κατά την προσεχή 2ετία, «τουλάχιστον κατά μία, στις 3, πιθανότητες».

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παραλογισμός; Η S&Poor's "σάρωσε" 9 χώρες της ευρωζώνης!"

Κόντρα IIF- ΔΝΤ και Ε.Ε για το ύψος των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων

Ανακοίνωση με την οποία προτρέπει σε επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ των πιστωτών (IIF) και της Ελλάδας, εξέδωσε το ΔΝΤ, μετά από άσκηση πιέσεων, ενώ ανακοίνωση μετά τις δηλώσεις Νταλάρα εξέδωσε και το ίδιο το IIF. Η «κόντρα» μετατοπίζεται πλέον, καθώς υπάρχει ρήξη για το ύψος των επιτοκίων, κυρίως μεταξύ ΔΝΤ και IIF. Σύμφωνα με τον Μ. Ιγνατίου στο MEGA η κυβέρνηση στέλνει εκπροσώπους της στην Ουάσινγκτον για συνέχιση των διαπραγματεύσεων από Δευτέρα, ενώ διαμηνύει ότι δεν είναι καλό ούτε για την Ελλάδα ούτε για την Ευρώπη, η διακοπή των διαπραγματεύσεων...
Αναλυτικότερα:

Το ΔΝΤ

Σχολιάζοντας τη διακοπή των διαπραγματεύσεων για το ελληνικό PSI σε ανακοίνωσή του το ΔΝΤ επισημαίνει «Αναμένουμε προς στην επανέναρξη των διαπραγματεύσεων μεταξύ της Ελλάδας και των πιστωτών της. Είναι σημαντικό να οδηγηθούμε σε συμφωνία, με τη βοήθεια του ιδιωτικού τομέα ώστε να εξασφαλιστεί η βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους».

Το IIF

Σε ανακοίνωσή του το Διεθνές Χρηματοοικονομικό Ινστιτούτο (IIF) το απόγευμα της Παρασκευής, αναφέρει ότι η πρόταση που κατέθεσε η επιτροπή των ιδιωτών πιστωτών «δεν έχει αποδώσει μία παραγωγική ανταπόκριση από όλες τις πλευρές. Υπό αυτές τις συνθήκες, οι συζητήσεις με την Ελλάδα και τις επίσημες αρχές έχουν τεθεί σε παύση για προβληματισμό σχετικά με τα οφέλη μιας εθελοντικής προσέγγισης».

Η διαφωνία

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, η διαφωνία έχει διεθνή διάσταση και αφορά στο επιτόκιο των νέων ομολόγων. Η επικεφαλής του ΔΝΤ κ. Λαγκάρντ έπεισε την Γερμανίδα Καγκελάριο ότι δεν θα μπορέσει να περάσει ένα επιτόκιο άνω του 4% ενώ η πλευρά του IIF δεν δέχεται επιτόκιο κάτω από 5%. Να σημειωθεί ότι η κατάσταση καθίσταται εξαιρετικά κρίσιμη καθώς το ΔΝΤ, βάσει καταστατικού, δεν μπορεί να εγκρίνει τη συνέχιση της χρηματοδότησης της Ελλάδας αν κρίνει ότι το χρέος της χώρας μας δεν είναι βιώσιμο. Εάν λοιπόν κρίνει ότι το ύψος του επιτοκίου όπως αυτό που ζητά το IIF δεν είναι βιώσιμο δεν θα εγκρίνει τη συνέχιση της χρηματοδότησης.

eklogika.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Κόντρα IIF- ΔΝΤ και Ε.Ε για το ύψος των επιτοκίων των ελληνικών ομολόγων"

ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ

Άκου Νίκο... 
Επειδή απ'ότι φαίνεται δεν γνωρίζεις τι ακριβώς συμβαίνει στο Alter, ίσως λόγω του ότι δεν είσαι ρεπόρτερ πλέον, αλλά επιχειρηματίας και συνέταιρος του Κουρή, θα σε ενημερώσω εγώ.

Άκου Νίκο...
Θα πρέπει αρχικά να καταλάβεις ότι το κανάλι ΔΕΝ το έχουν κλείσει οι εργαζόμενοι. Το έκλεισε καταρχήν ο ΓΙΑΝΝΙΚΟΣ όταν έκανε ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ πριν καν γίνουν οι συνελεύσεις των εργαζομένων στις οποίες και αποφάσισαν να προχωρήσουν σε επίσχεση εργασίας.
Το έκλεισε ο ΚΟΥΡΗΣ όταν αθέτησε τη συμφωνία του Μαϊου. '' Γυρίστε και θα μπαίνουν στο κανάλι 2.000.000 το μήνα απο διαφημιστικές. Θα πληρωθείτε 15 και 30 Ιουνίου και έπειτα κάθε 30 του μήνα'' Θυμάσαι τη θέση σου? '' Μην ανησυχείτε, τώρα ανέλαβε ο Κουρής.'' Άρα έχεις και ΕΣΥ ευθύνη ΝΙΚΟ.
Το κανάλι το έκλεισε ο ΚΟΥΡΗΣ παραμονή Χριστουγέννων. '' Ή αποδέχεστε να γυρίσετε ΧΩΡΙΣ ούτε καν μερική εξόφληση δεδουλευμένων ή το Alter κλείνει. '' Αν δε το θυμάσαι, μπες στο REAL.GR, την είχες δημοσιεύσει την επιστολή.
Το κανάλι λίγες μέρες μετά το έκλεισε πάλι ο ΚΟΥΡΗΣ, όταν έστειλε τον διαμεσολαβητή να διαμηνύσει στα σωματεία, πως '' αν δε γυρίσετε με 1 μισθό, τέλη Γενάρη θα γνωμοδοτήσω αρνητικά για την ένταξη του Alter στο άρθρο 99 ''
Τέλος το κανάλι το έχουν κλείσει αυτοί που έχουν ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ τους εργαζόμενους κοντά στους 12 ΜΗΝΕΣ.

Άκου Νίκο...
 
Όλη η Ελλάδα γνωρίζει το ποιόν του Κουρή. Με το να προσπαθείς να τον εμφανίσεις θύμα απλά εκτείθεσαι. Πάμε παρακάτω τώρα.
Θυμάσαι τι απάντησες στους ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ALTER όταν σου ζήτησαν να βγεις και να μιλήσεις? Είπες '' Η ερώτηση που μου απευθύνουν οι συνάδελφοί μου του ΑΛΤΕΡ για την ύπαρξη ή όχι νέου επενδυτή, απευθύνεται σε ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΩΠΟ. Ούτε ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ, ούτε διευθυντής του σταθμού είμαι ή υπήρξα.'' Αν δε το θυμάσαι, μπες στο REAL.GR, δημοσιευμένη είναι η απάντηση σου.
Άκου λοιπόν Νίκο...
Την έκκληση που κάνεις να ανοίξει το κανάλι την κάνεις σε ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΣΩΠΑ. Οι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ALTER, ΔΕΝ υπήρξαν ποτέ ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ του σταθμού, ΔΕΝ άσκησαν ποτέ τους διοίκηση και ΔΕΝ μοιράστηκαν ποτέ τα οποιαδήποτε κέρδη του σταθμού! Είναι τουλάχιστον άστοχο για να μην πω ανήθικο να απευθύνεσαι σε αυτούς αντί να απαιτήσεις απο την εργοδοσία να καταβάλει ΑΜΕΣΑ όλα τα ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ προκειμένου να ανοίξει το κανάλι.

Άκου Νίκο...
Οποιαδήποτε πρόταση γίνει απο την εργοδοσία ΠΛΗΝ ΤΗΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ θα είναι ΑΣΟΒΑΡΗ. Ο λόγος είναι πολύ απλός. Σε κάθε έναν κοινό θνητό εκεί μέσα αντιστοιχούν περίπου 1200 ευρώ μηνιαίως. Την εργασία του λοιπόν κανείς δεν δύναται να την κοστολογήσει λιγότερο. Αν θεωρείς ότι ήταν καλοπληρωμένοι και αξίζουν λιγότερα τότε πάω πάσο. Έχεις το ακαταλόγιστο, δεν εξηγείται αλλιώς... Εσύ με 3-4-5 μηνιάτικα μπορεί να γυρνούσες. ΔΕΝ έχετε τις ίδιες απολαβές όμως Νίκο. Και είναι πολύ άσχημο να κρίνεις εξ ιδίων τα αλλότρια. Όταν οι φίλοι σου λοιπόν εξοφλήσουν τα δεδουλευμένα των εργαζομένων, τότε και αυτοί θα απογειώσουν και πάλι το δελτίο σου στην πρώτη θέση.
Το '' Βρείτε έναν τρόπο να λειτουργήσει και πάλι το μαγαζί διαφορετικά δεν έχει νόημα όλη η αγωνία και η προσπάθεια σας'' να το απευθύνεις αλλού. Να το απευθύνεις στους έχοντες. Ο τρόπος υπάρχει και είναι αυτονόητος. ΠΛΗΡΗΣ ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ.

Άκου Νίκο...
 

Λες με περισσή ευκολία '' Ξέρω πως νιώθετε. Πρέπει όμως να σκεφθείτε με περισσότερη στρατηγική, να σκεφτείτε πως θα μπει το Alter σε μια ρότα. Και να μην τους ισοπεδώνετε όλους. Δεν είστε δίκαιοι να το ξέρετε.''
Ξέρεις πως νιώθουν οι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ? Αλήθεια λες?
Ξέρεις πως είναι να κοιμάσαι στο κανάλι επειδή σου έχουν κάνει έξωση?
Ξέρεις πως είναι να μην έχεις χρήματα να πάρεις δώρο στο παιδί σου τα Χριστούγεννα?
Ξέρεις πως είναι να μην έχεις χρήματα να το ταϊσεις?
Ξέρεις πως είναι το παιδί σου να κρυώνει και εσύ να του λες να ντυθεί γιατί δεν έχεις χρήματα για πετρέλαιο?
Ξέρεις πως είναι να μην μπορείς να πας super market?
Ξέρεις πως είναι να περιμένεις με αγωνία πότε οι συνάνθρωποι μας θα δωρίσουν τρόφιμα στο κανάλι για να πας να πάρεις απο κει?
Ξέρεις πως είναι να μην έχεις χρήματα για βενζίνη?
Ξέρεις πως είναι να μην μπορείς να πας ούτε για έναν καφέ?
Ξέρεις πως είναι να μην μπορείς να βρεις δουλειά?
Ξέρεις πως είναι να είστε όλοι στην οικογένεια άνεργοι και απλήρωτοι για 12 μήνες και εσύ να σπας το κεφάλι σου να σκεφτείς το πως θα επιβιώσει το παιδί σου?
Ξέρεις πως είναι να κάνεις απόπειρες αυτοκτονίας επειδή δεν μπορείς να τα αντιμετωπίσεις όλα αυτα?

ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΖΗΣΕΙΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΒΙΩΣΕΙΣ, ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΝΙΩΣΕΙΣ ΤΟΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ!
 Κόψε τις ''μακακίες'' λοιπόν.

Άκου Νίκο...
 
Οι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ALTER υπήρξαν άδικοι. Έχεις δίκιο σε αυτό. Υπήρξαν άδικοι γιατί για κάποιο περίεργο λόγο τον οποίο πραγματικά δεν καταλαβαίνω σε έχουν αφήσει στο απυρόβλητο όλον αυτόν τον καιρό.
Αν σκεφτείς,
ότι έπαιξες ρόλο στο να γυρίσουν τον Μάϊο του 2011 απο την τότε επίσχεση εργασίας,
ότι το όνομα σου όλον αυτόν τον καιρό ακούγεται πακέτο με του Μαρινάκη και δεν παίρνεις θέση,
ότι ΔΕΝ στάθηκες ποτέ έμπρακτα στο πλευρό τους,
ότι στο REAL.GR δημοσιεύεις όσα θέλει ο ΚΟΥΡΗΣ,
ότι ποτέ δεν πήρες θέση για το ΑΝΗΘΙΚΟ πρωτοσέλιδο της Αυριανής,
ότι τόσο καιρό είσαι ΕΞΑΦΑΝΙΣΜΕΝΟΣ (συμμετέχοντας ή όχι στις μπλόφες και τους εκβιασμούς του ΚΟΥΡΗ),
ότι ξαφνικά παρότι ''Δυστυχώς για μένα, το ΑΛΤΕΡ αφήνει πίσω του μόνο στενοχώρια. Προσωπικά βρίσκομαι ήδη σε αναζήτηση νέας τηλεοπτικής στέγης", εσύ τελικά μένεις στο κανάλι για να στηρίξεις τους ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και τους καλείς να αλλάξουν στρατηγική και να δεχτούν να ξεχάσουν τα δεδουλευμένα τους για να κάνεις εσύ δελτίο,
ότι ΠΟΤΕ δεν απευθύνθηκες δημόσια στους εργοδότες και συνεταίρους σου να εξοφλήσουν τον κόσμο,
και ότι εν κατακλείδι τους περνάς για τόσο 'μακάκες'', ε ναι! Μου κάνει φοβερή εντύπωση το ότι δεν είσαι φάτσα κάρτα να σε κράζουν όλη μέρα και ναι, είναι άδικοι απέναντι σε ΚΟΥΡΗ και ΓΙΑΝΝΙΚΟ.
Έχεις κερδίσει με την αξία σου θέση στις κάρτες που προβάλλουν οι ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ALTER. Πραγματικά, τι άλλο να κάνεις για να σε βάλουν?

Άκου Νίκο...
 
Μια συμβουλή κλείνοντας... Πάρτο αλλιώς γιατί θα βρεις.


Πάντα φιλικά Νίκο, με αγάπη, στοργή φροντίδα και προδέρμ... Τ.Σ


aplhrotoiergazomenoi.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "ΗΡΘΕ Η ΩΡΑ ΝΑ ΤΑ ΑΚΟΥΣΕΙΣ ΝΙΚΟ ΧΑΤΖΗΝΙΚΟΛΑΟΥ"

Απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις οι Λαρισαίοι αστυνομικοί

Ανοιχτό αφήνουν το ενδεχόμενο των απεργιών τις πρώτες μέρες του επόμενου μήνα, οι αστυνομικοί της Λάρισας, με αφορμή την στασιμότητα που επικρατεί από την πλευρά της πολιτείας σε μία σειρά προβλημάτων που ταλανίζουν τον κλάδο τους.

Ωστόσο, χθες το πρωί, πραγματοποιήθηκε στο αστυνομικό μέγαρο της πόλης έκτακτη γενική συνέλευση προκειμένου να εξεταστεί η παρούσα κατάσταση.

Πρώτο στην ατζέντα των προβλημάτων το μισθολόγιο που παραμένει στον αέρα καθώς και τα οικονομικά των ταμείων.

«Δυστυχώς το αρχηγείο με τις παλινωδίες και δήθεν διευκρινιστικές εγκυκλίους πάει προς τα πίσω την μάχιμη πενταετία με τον κίνδυνο στο μέλλον να χαθεί με μία ενδεχόμενη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού» εξήγησε ο πρόεδρος της ένωσης αστυνομικών Λάρισας κ. Μιχάλης Τολίκας.

Ο κ. Τολίκας εξέφρασε την ανησυχία του και για το μετοχικό ταμείο σημειώνοντας πως «και στο μετοχικό ταμείο έχουμε ζητήσει κατ' επανάληψη να συναντήσουμε τον υπουργό εθνικής άμυνας να μάθουμε την κατάσταση του ταμείου και της χώρας».

Το αμέσως επόμενο διάστημα οι αστυνομικοί θα επιλέξουν την μορφή της διαμαρτυρίας τους.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απειλούν με απεργιακές κινητοποιήσεις οι Λαρισαίοι αστυνομικοί"

«Όχι» στην αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης

Κατηγορηματικά αντίθετοι Έλληνες και Ευρωπαίοι

Μόνο το 23% των Ελλήνων και το 33% των πολιτών στην ΕΕ συμφωνούν με την ιδέα αύξησης της επίσημης ηλικίας συνταξιοδότησης έως το 2030, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του ευρωβαρόμετρου που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα στις Βρυξέλλες.

Από τα στοιχεία της κοινοτικής δημοσκόπησης προκύπτει ακόμη ότι στην ΕΕ υπάρχει ισχυρή υποστήριξη (61%) ώστε οι πολίτες να έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν να εργάζονται όταν φθάσουν στην επίσημη ηλικία συνταξιοδότησης. Κάτι στο οποίο αντιδρούν έντονα οι Έλληνες, καθώς μόνο το 27% των συμπολιτών μας (χαμηλότερο ποσοστό στην ΕΕ) υποστηρίζουν αυτή την ιδέα.

Παράλληλα, οι Έλληνες (58%) συγκαταλέγονται μαζί με τους Πορτογάλους και τους Βούλγαρους στους Ευρωπαίους πολίτες που ανησυχούν περισσότερο για το γεγονός ότι ο πληθυσμός της χώρας τους, και γενικότερα της Ευρώπης, γηράσκει.

Στους «27», το 42% των πολιτών ανησυχεί γι’ αυτή την εξέλιξη. Σύμφωνα με το ευρωβαρόμετρο, το 2010 οι άνω των 65 ετών αντιπροσώπευαν το 18,9% του πληθυσμού της Ελλάδας (17,4% στην ΕΕ) όταν το 1990 ήταν στο 13,7% (13,7% και στην ΕΕ).

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Όχι» στην αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης"

"Πράσινο φως" για ΧΥΤΑ σε Γραμματικό και Κερατέα

Το «πράσινο φως» για τη συνέχιση κατασκευής ΧΥΤΑ στις θέσεις «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού και «Βραγόνι» Κερατέας, άναψε το Συμβούλιο της Επικρατείας.

Ειδικότερα, το Ε' Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας με τις υπ' αριθμ. 4357 και 4358/2011 αποφάσεις τους απέρριψαν τις αιτήσεις των Δήμων Γραμματικού και Κερατέας Λαυρεωτικής.

Οι δύο δήμοι ζητούσαν να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις του 2009, με τις οποίες παρατάθηκε έως 30 Οκτωβρίου 2013 η χρονική διάρκεια ισχύος των υπουργικών αποφάσεων που ενέκριναν τους περιβαλλοντικούς όρους για την κατασκευή και λειτουργία «Ολοκληρωμένης Εγκατάστασης Διαχείρισης Αποβλήτων» στη θέση «Βραγόνι» της Κερατέας και στη θέση «Μαύρο Βουνό» Γραμματικού.

Ακόμη, η ισχύς των περιβαλλοντικών όρων για την κατασκευή των επίμαχων δύο έργων παρατάθηκε μεν μέχρι 30 Οκτωβρίου 2013, αλλά χωρίς όμως να επέλθουν ουσιαστικές μεταβολές στους αρχικούς περιβαλλοντικούς όρους.

euro2day.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Πράσινο φως" για ΧΥΤΑ σε Γραμματικό και Κερατέα"

“Εξαφανίζουν” από τον χάρτη τις ΓΓ Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου

Συνεχίζεται όπως φαίνεται και από την κυβέρνηση Παπαδήμου η καταστροφική πολιτικής της κυβέρνησης του Γ. Παπανδρέου όσον αφορά την «εξαφάνιση» υπουργείων με εθνική και σημειολογική σημασία. Όπως αποκαλύφτηκε χτές στην συνέντευξη τύπου της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την πορεία υλοποίησης του ΕΣΠΑ ο Υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ανακοίνωσε την κατάργηση της Γενικής Γραμματείας Μακεδονίας Θράκης και της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο αυτές Γενικές Γραμματείες είχαν ουσιαστικά αντικαταστήσει τα υπουργεία Μακεδονίας-Θράκης και Νησιωτικής Πολιτικής και Αιγαίου από το 2009 όταν ανέβηκε στην εξουσία η κυβέρνηση Γ. Παπανδρέου.

Όταν τότε κάποιοι φώναζαν και προειδοποιούσαν ότι η κίνηση αυτή αποτελεί τον προάγγελο της πλήρη κατάργησης των υπουργείων, στελέχη της κυβέρνησης δήλωναν ότι είναι καλύτερο να υπάρχει μία ισχυρή Γενική Γραμματεία παρά ένα αδύναμο υπουργείο. Χτές μετά την ανακοίνωση της απόφασης της κυβέρνησης από το Μιχάλη Χρυσοχοϊδη (http://www.mindev.gov.gr/?p=6235) απόσπασμα της οποίας παρατίθεται παρακάτω ξεκαθαρίζει το τοπίο για τις αληθινές προθέσεις της τότε κυβέρνησης όταν πριν από δύο χρόνιας ξεκινούσε το «ξήλωμα» του ελληνικού κράτους όπως το ξέραμε.

«Καταργούνται οι 15 Γενικές και Ειδικές Γραμματείες, καταργούνται δηλαδή οι Γενικές Γραμματείες Μακεδονίας Θράκης, Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής,
Στρατηγικών Επενδύσεων καθώς και όλες οι Ειδικές Γραμματείες.

Το αντικείμενο της Γενικής Γραμματείας της Μακεδονίας – Θράκης ενσωματώνεται στη Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης, οι αρμοδιότητες της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου, Νησιωτικής Πολιτικής και Μακεδονίας – Θράκης που αφορούν ζητήματα τοπικής αρμοδιότητας περιέρχονται στις Περιφέρειες και συγκροτούνται οι εξής 5

Γενικές Γραμματείες: Η Γενική Γραμματεία του Υπουργείου, είναι παρών ο Γενικός Γραμματέας ο κ. Δρυμούσης εδώ, η Γενική Γραμματεία Επενδύσεων και Ανάπτυξης, η οποία θα περιλαμβάνει τη διαχείριση του ΕΣΠΑ, τη διαχείριση του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, η Γενική Γραμματεία Εμπορίου όπως την ξέρετε, η Γενική Γραμματεία Βιομηχανίας, όπως την ξέρετε, η Γενική Γραμματεία Ναυτιλίας,
η οποία θα περιλαμβάνει πια και τα θέματα των Λιμένων και της Λιμενικής Πολιτικής της χώρας.»

Δυστυχώς πρόκειται για στοχευμένες κινήσεις που αφορούν δύο υπουργεία με τεράστια εθνική σημασία αφού αρμοδιότητα τους ήταν η αντιμετώπιση ζητημάτων που αφορούν δύο περιοχές της χώρας μας που αμφισβητούνται από τους γείτονες μας στέλνοντας έτσι μηνύματα υποχωρητικότητας και ηττοπάθειας. Τελικά οι μόνοι που ωφελούνται από την πολιτική που εφαρμόζει η ελληνική κυβέρνηση όσον αφορά τα
ζητήματα αυτά είναι οι «φίλοι» και γείτονες μας Τούρκοι και Σκοπιανοί.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "“Εξαφανίζουν” από τον χάρτη τις ΓΓ Μακεδονίας-Θράκης και Αιγαίου"

Microsoft Ελλάς: προσοχή στα παραπλανητικά e-mail

Η εταιρεία προειδοποιεί για τη διακίνηση spam με (δήθεν) αποστολέα την ίδια

Η Microsoft Ελλάς εφιστά την προσοχή των χρηστών για τη διακίνηση spam email τα οποία ζητούν από τους παραλήπτες να αποκαλύψουν προσωπικά στοιχεία τους με πρόσχημα ότι έχουν «ανταμειφθεί» με κάποιο χρηματικό ποσό από την εταιρεία.

«Στόχος των συγκεκριμένων μηνυμάτων είναι η συλλογή προσωπικών δεδομένων και όσα υποστηρίζονται στο περιεχόμενο αυτών σε καμία περίπτωση δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» προειδοποιεί.

«Ενα πρόσφατο παράδειγμα τέτοιου πλαστού μηνύματος αποτελεί email το οποίο αναφέρει παραπλανητικά ότι η Microsoft διενεργεί έρευνα επ' αμοιβή. Για τη συμμετοχή στην υποτιθέμενη αυτή έρευνα, οι χρήστες καλούνται να προωθήσουν το συγκεκριμένο μήνυμα στις προσωπικές τους επαφές, ενώ στη συνέχεια προτρέπονται να αποστείλουν τα προσωπικά τους στοιχεία προκειμένου να λάβουν την υποτιθέμενη αμοιβή τους», εξηγεί η εταιρεία.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Microsoft Ελλάς: προσοχή στα παραπλανητικά e-mail"

Δεν είναι άνθρωποι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα;

«Κραυγή αγωνίας» εκπέμπει δύο χρόνια τώρα ο πολύπαθος ιδιωτικός τομέας της χώρας, ο οποίος πληρώνει το μάρμαρο της κρίσης με εκατοντάδες χιλιάδες ανέργους, ως αποτέλεσμα της ύφεσης που δημιούργησαν τα μέτρα για την αντιμετώπιση του χρέους και του ελλείμματος που δημιούργησε ο υπερτροφικός δημόσιος τομέας.

Την ώρα λοιπόν, που καθημερινά χάνουν τη δουλειά τους και βρίσκονται εντελώς ξεκρέμαστοι στο δρόμο 600 (την ημέρα) εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα, στο δημόσιο δεν έχει ανοίξει μύτη, αφού ακόμα και οι λιγοστές χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκαν στην εφεδρεία, παίρνουν το 60% του βασικού μισθού τους και σε ένα χρόνο θα βγουν στη σύνταξη.

Την ίδια ώρα χιλιάδες εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα, δεν βλέπουν απλώς να μειώνονται τα εισοδήματά τους με …εφεδρεία, αλλά τα βλέπουν να εξαφανίζονται με τη σκληρή πραγματικότητα της ανεργίας και τον εφιάλτη να μην πάρουν ποτέ σύνταξη.

Αδιάψευστος μάρτυρας τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, σύμφωνα με τα οποία 900.000 Έλληνες ζουν χωρίς ελπίδα, με την ανεργία στη χώρα να έχει εκτιναχθεί στο 18,2%. Έτσι, μόνο μέσα στο 2011, στις στρατιές των ανέργων προστέθηκαν 219.478 άτομα, όλοι πρώην εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα.

Σε μερικές ηλικιακές κατηγορίες μάλιστα, όπως οι νέοι έως 24 ετών, η ανεργία φτάνει το 45,5%, που σημαίνει πως ένας στους δύο δεν έχει δουλειά.

Προτίμηση δείχνει όμως η ανεργία και στις γυναίκες, καθώς το ποσοστό των γυναικών που είναι χωρίς δουλειά εκτινάχθηκε το 2011 στο 21,3% από 17,6% που ήταν τον Οκτώβριο του 2010.

Τα νούμερα αυτά ωστόσο, δεν τα βλέπουν οι πολιτικοί μας, οι οποίοι εδώ και δύο χρόνια αναλώνονται μόνο σε συζητήσεις για το πώς θα σώσουν αυτούς που επί χρόνια διόριζαν στο δημόσιο, με εφεδρεία ή χωρίς.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν είναι άνθρωποι οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα;"

Άγγελος Τσιγκρής: «Η ετοιμότητα της Αστυνομίας φθίνει καθημερινά…

Ο υπ. βουλευτής Αχαΐας της ΝΔ και καθηγητής της Εγκληματολογίας Άγγελος Τσιγκρής -με αφορμή τη ραγδαία αύξηση της εγκληματικότητας, όπως καταγράφεται στην Έκθεση της Ελληνικής Αστυνομίας που δόθηκε στη δημοσιότητα- έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το έγκλημα αυξάνει με δραματικούς ρυθμούς. Μέσα σε ένα χρόνο διπλασιάστηκαν οι ένοπλες ληστείες, ενώ πρωτοφανή αύξηση καταγράφουν και όλοι οι υπόλοιποι ποιοτικοί και ποσοτικοί δέικτες του εγκλήματος.
Η ανασφάλεια των πολιτών έχει φτάσει σε ανησυχητικούς δείκτες. Οι πολίτες αισθάνονται απροστάτευτοι.
Η χώρα μας βρίσκεται στο έλαιος ληστρικών επιθέσεων επικίνδυνων συμμοριών. Η Ελλάδα φαντάζει ανοχύρωτη χώρα.
Οι αστυνομικοί πολλές φορές ξεπερνούν τους εαυτούς τους για να ανταποκριθούν στην αποστολή τους. Όμως, το κράτος απουσιάζει.
Η επιχειρησιακή ετοιμότητα της Ελληνικής Αστυνομίας φθίνει καθημερινά. Τα περιπολικά δεν έχουν βενζίνη και ελαστικά. Οι υπηρεσίες υπολειτουργούν ή κλείνουν. Οι ελλείψεις σε προσωπικό και μέσα είναι πλέον ασφυκτικές.
Η Κυβέρνηση αποδεικνύεται ανεπαρκής και άτολμη και στον τομέα της ασφάλειας των πολιτών. Διαχειρίζεται την εγκληματικότητα με όρους επικοινωνιακούς και όχι επιχειρησιακούς.
Υπάρχουν λύσεις για την αντιμετώπιση της διαρκώς αυξανόμενης εγκληματικότητας. Αρκεί κάποιος να τις γνωρίζει και να διαθέτει την απαιτούμενη πολιτική βούληση να τις εφαρμόσει.
Η Ελλάδα χρειάζεται κυβέρνηση που μπορεί να αντιμετωπίσει αποτελεσματικά τις προκλήσεις της νέας εποχής και να εγγυηθεί την ασφάλεια, τη ζωή και την περιουσία των πολιτών…»._
____________________

Ο δικηγόρος Άγγελος Τσιγκρής είναι διδάκτωρ της Εγκληματολογίας και διδάσκει στις Αστυνομικές Ακαδημίες της Ελλάδας και της Κύπρου.

pyrgos-news.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Άγγελος Τσιγκρής: «Η ετοιμότητα της Αστυνομίας φθίνει καθημερινά…"

Πρωτοβουλία 18 πνευματικών ανθρώπων «Για την Ελλάδα, τώρα!»

Πρωτοβουλία για να ανοίξει μια μεγάλη συζήτηση για το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, παραμερίζοντας τις γκρίνιες για το παρελθόν ή τις ευθύνες για όσα έγιναν αναλαμβάνουν 18 επιστήμονες και άνθρωποι του πνεύματος που σύστησαν την επιτροπή παρέμβασης υπό τον τίτλο «Για την Ελλάδα, τώρα!».

Οι περισσότεροι κινούνται πολιτικά στον λεγόμενο ευρύτερο προοδευτικό και εκσυγχρονιστικό χώρο και είναι γνωστές προσωπικότητες στον τομέα δραστηριότητάς τους - πανεπιστημιακοί, λογοτέχνες, νομικοί, οικονομολόγοι, κοινωνιολόγοι, φιλόλογοι κ.ά.

Την Επιτροπή πρωτοβουλίας απαρτίζουν οι κ.κ. Νίκος Αλιβιζάτος, νομικός, Νάσος Βαγενάς, φιλόλογος -ποιητής, Αρίστος Δοξιάδης, οικονομολόγος (φωτο), Τάκης Θεοδωρόπουλος, λογοτέχνης, Νίκος Καλογεράς, αρχιτέκτων, Ορέστης Καλογήρου, φυσικός, Αντώνης Μανιτάκης, νομικός, Πέτρος Μάρκαρης, συγγραφέας, Δημήτρης Μαρωνίτης, φιλόλογος, Μάνος Ματσαγγάνης, οικονομολόγος, Νίκος Μουζέλης, κοινωνιολόγος, Ανδρέας Παππάς, επιμελητής εκδόσεων/μεταφραστής, Κων. Παπαγεωργίου, νομικός, Παύλος Σούρλας, νομικός, Σταύρος Τσακυράκης, νομικός, Λουκάς Τσούκαλης, οικονομολόγος, Κίμων Χατζημπίρος, οικολόγος και η κυρία Βάσω Κιντή, φιλόσοφος.

Οι "18" υπογράφουν μια πρόσκληση σε ανοιχτή δημόσια εκδήλωση με θέμα «Για την Ελλάδα, τώρα! », στην αίθουσα της Παλαιάς Βουλής (οδός Σταδίου 13), στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 22 Ιανουαρίου 2012 .

Η πρόσκληση αναφέρει:

«Τους αμέσως προσεχείς μήνες, η χώρα μας κινδυνεύει να χάσει ό,τι κέρδισε με κόπο και θυσίες όλων των μεταπολεμικών γενιών. Σε τέτοιες στιγμές δεν είναι ώρα για απολογισμούς ούτε για απόδοση ευθυνών. Φρονούμε, αντίθετα, ότι πρέπει να βλέπουμε μπροστά. Αν και προέρχονται από διαφορετικούς χώρους, οι προσκεκλημένοι ομιλητές της παρούσας εκδήλωσης έχουν δώσει δείγματα ευθύνης και ανεξαρτησίας. Γι' αυτό, οι υπογράφοντες τους ζητήσαμε, παραμερίζοντας για λίγο όσα τους χωρίζουν, να αναδείξουν κυρίως αυτά που τους ενώνουν και έχει ανάγκη ο τόπος. Για την Ελλάδα, τώρα!».

Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα συντονίσει ο καθηγητής Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Ν. Κ. Αλιβιζάτος.

Ομιλητές θα είναι η υπουργός Παιδείας και βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κυρία Άννα Διαμαντοπούλου, ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης κ. Γιάννης Μπουτάρης, ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Λουκάς Τσούκαλης και ο βουλευτής Β' Αθηνών της ΝΔ κ. Κωστής Χατζηδάκης.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρωτοβουλία 18 πνευματικών ανθρώπων «Για την Ελλάδα, τώρα!»"

Μέγαρα: Ληστής νεκρός μετά από ανθρωποκυνηγητό

Μετά από ένοπλη ληστεία «γάζωσε» αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ

Ληστής έπεσε νεκρός κατά τη διάρκεια ένοπλης συμπλοκής με αστυνομικούς στην Πάχη Μεγάρων.

Νωρίτερα, «γάζωσε» με καλάσνικοφ αυτοκίνητο της ΕΛ.ΑΣ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού ενώ μία γυναίκα, η οποία σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειτια για συγγενικό πρόσωπο του δράστη και επέβαινε στο αυτοκίνητο μαζί του, συνελήφθη.

Όλα άρχισαν μετά τη ληστεία καταστήματος στην Ελευσίνα, το βράδυ της Παρασκευής, μετά την οποία η ΕΛ.ΑΣ. έλαβε ειδοποίηση ότι αναζητείται ύποπτο όχημα μάρκας Alpha Romeo.

Αυτοκίνητο της Ασφάλειας Μεγάρων με συμβατικές πινακίδες που περιπολούσε στην περιοχή εντόπισε στο 42ο χλμ. της εθνικής οδού Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος της αερογέφυρας Μεγάρων, ένα όχημα που ταίριαζε στην περιγραφή και στο οποίο επέβαιναν ένας άνδρας και μία γυναίκα συνοδηγός.

Ακολούθησε καταδίωξη, ως την στιγμή που ο οδηγός του ύποπτου οχήματος σταμάτησε, έβγαλε όπλο και «γάζωσε» κυριολεκτικά το περιπολικό, τραυματίζοντας έναν εκ των αστυνομικών.

Ο τραυματίας διεκομίσθη σε νοσοκομείο με διαμπερές τραύμα στο πόδι.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυρών ανάμεσα στο δράστη και σε αστυνομικούς που είχαν σπεύσει προς ενίσχυση, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί πιθανώς και ο δράστης στο πόδι.

Παρά τον τραυματισμό του, ο δράστης διέφυγε στις παρακείμενες εκτάσεις.

Λίγη ώρα αργότερα, αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες, τον εντόπισαν σε χώρο στάθμευσης σκαφών αναψυχής κοντά στις γραμμές του προαστιακού σιδηρόδρομου και ακολούθησε νέα ένοπλη συμπλοκή κατά τη διάρκεια της οποίας οι αστυνομικοί τραυμάτισαν θανάσιμα τον δράστη.

tovima.gr

ΣΧΕΤΙΚΟ:Τραυματίας αστυνομικός σε καταδίωξη
Διαβάστε Περισσότερα » "Μέγαρα: Ληστής νεκρός μετά από ανθρωποκυνηγητό"

Ολλανδικό δικαστήριο απειλεί το Pirate Bay

Έστειλε διαταγή σε δύο ISPs να το μπλοκάρουν

Με το αμφιλεγόμενο νομοσχέδιο SOPA να αποτελεί ακόμα ένα μεγάλο ζήτημα στην άλλη άκρη του Ατλαντικού, στην Ευρώπη και συγκεκριμένα στην Ολλανδία, ένα δικαστήριο διέταξε δύο ISPs (Internet Server Providers) να απαγορεύσουν κάθε πρόσβαση στην ιστοσελίδα BitTorrent του Pirate Bay.

Οι Ολλανδικοί λοιπόν providers Ziggo και XS4ALL έχουν στη διάθεσή τους δέκα εργάσιμες ημέρες για να ξεκινήσουν τις διαδικασίες για το μπλοκάρισμα του site προτού αρχίσουν να τους επιβάλλονται πρόστιμα ύψους 10.000€ ημερησίως.

Η εν λόγω απόφαση αποτελεί και την πιο πρόσφατη είδηση σε μία εν εξελίξει διαμάχη μεταξύ των ISPs και της ολλανδικής εμπορικής ένωσης BREIN. Κανένα από τα δύο μέρη όμως δεν είναι ευχαριστημένο με το αποτέλεσμα, έτσι ο μεν XS4ALL σχεδιάζει να ασκήσει έφεση, ενώ η BREIN σχεδιάζει να βάλει στόχο και άλλους ISPs.

Το Pirate Bay βρίσκεται σε διαμάχες νομικού τύπου για πολλά χρονιά τώρα, ωστόσο αυτή η τελευταία απόφαση φαίνεται να είναι μέρος μίας αυξανόμενης τάσης των κυβερνήσεων ανά τον κόσμο να δεσμεύουν συγκεκριμένες υπηρεσίες και ιστοσελίδες.

Τέλος, εκτός από τον SOPA, ένας νέος νόμος έκανε την εμφάνισή του στη Λευκορωσία, ο οποίος απαγορεύει την είσοδο σε μη εθνικούς ιστότοπους ενώ παράλληλα στην Ινδονησία απειλείται η λειτουργία όλων των υπηρεσιών της BlackBerry.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ολλανδικό δικαστήριο απειλεί το Pirate Bay"

Ο αλγόριθμος δείχνει το έγκλημα

Ο αρχιφύλακας Τζον Γκόμπερτς επιβραδύνει το περιπολικό του καθώς εισέρχεται στον χώρο στάθμευσης ενός εμπορικού κέντρου στα βόρεια προάστια του Λος Αντζελες. Για τα επόμενα 15 λεπτά προχωρεί με την ελάχιστη δυνατή ταχύτητα πάνω-κάτω στον χώρο στάθμευσης. Περνά μπροστά από καταστήματα φαστ φουντ, σταματά στην είσοδο ενός καταστήματος ηλεκτρονικών και ελέγχει τον ορίζοντα αναζητώντας πρόσωπα που θεωρεί «ύποπτα». Σε αυτά περιλαμβάνονται μοναχικοί άνδρες, νεαροί που περιφέρονται με ποδήλατα, οποιοσδήποτε φέρει τατουάζ συμμορίας. «Προσπαθώ να φαίνομαι όσο το δυνατόν περισσότερο», εξηγεί στον απεσταλμένο του βρετανικού «Ιντιπέντεντ» στο Λος Αντζελες. «Το γεγονός ότι δεν τους βλέπουμε εμείς, δεν σημαίνει ότι δεν μας βλέπουν και αυτοί». Στο τέλος, αφού χαμογελάσει σε μερικούς πελάτες, γνέψει σε κάποιους γνωστούς και κάνει έναν τελευταίο γύρο στον χώρο στάθμευσης, ο Γκόμπερτς κοιτάζει το ρολόι του, ανεβάζει το παράθυρο του περιπολικού και αναχωρεί. Η δουλειά έγινε.
Σε έναν απλό παρατηρητή μπορεί να φανεί σαν σπατάλη 15 λεπτών πολύτιμου αστυνομικού χρόνου. Ωστόσο για τον αρχιφύλακα ο αργός γύρος στον χώρο στάθμευσης είναι από τα σημαντικότερα πράγματα που έκανε όλη την ημέρα.
Ετσι έχουν τα πράγματα στον γενναίο καινούργιο κόσμο της ηλεκτρονικοποιημένης «προληπτικής αστυνόμευσης», που μπορεί να φέρει επανάσταση στην επιβολή του νόμου. Η τεχνική οφείλεται σε έναν και μόνο μαθηματικό αλγόριθμο, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας στο Λος Αντζελες (UCLA). Αυτή η περίπλοκη εξίσωση μπορεί θεωρητικά να προβλέψει με μεγάλη ακρίβεια πού είναι πιθανότερο να διαπραχθούν εγκλήματα μια οποιαδήποτε ημέρα. Εγκληματολογικές στατιστικές αρκετών ετών χρησιμοποιούνται για να εντοπιστούν κρυμμένα πρότυπα. Και τα πρότυπα αυτά προβάλλονται στο μέλλον, ώστε να προβλεφθεί πού μπορεί να κλαπούν αυτοκίνητα ή να γίνουν διαρρήξεις μια οποιαδήποτε ημέρα. Οι προβλέψεις είναι εντυπωσιακά συγκεκριμένες. Κάθε πρωί ο Γκόμπερτς και οι συνάδελφοί του στην περιοχή Φούτχιλ του Λος Αντζελες, όπου δοκιμάζεται η εν λόγω τεχνολογία, παίρνουν χάρτες στους οποίους έχουν εντοπιστεί μερικά «κουτιά» διαστάσεων 150 μ. Χ 150 μ., που υποτίθεται ότι είναι οι εστίες εγκληματικότητας της συγκεκριμένης ημέρας. Οι αστυνομικοί επισκέπτονται τα σημεία αυτά όσο πιο συχνά γίνεται και φροντίζουν να φαίνονται όσο το δυνατόν περισσότερο. Ο χώρος στάθμευσης του εμπορικού κέντρου όπου εμφανίστηκε ο Γκόμπερτς με το περιπολικό του περιλαμβανόταν στα «κουτιά» εκείνης της ημέρας.
Σύμφωνα με τις πρώτες ενδείξεις, η ηλεκτρονικοποιημένη «προληπτική αστυνόμευση» έχει εντυπωσιακά αποτελέσματα. Στην πόλη Σάντα Κρουζ της Καλιφόρνιας, όπου δοκιμάστηκε για πρώτη φορά φέτος το καλοκαίρι, καταγράφηκε μείωση των εγκλημάτων κατά 25%. Στο μεταξύ, στην περιοχή Φούτχιλ, ένα τμήμα του βόρειου Λος Αντζελες με έκταση 130 τ.χλμ., ο αριθμός των μη βίαιων εγκλημάτων μειώθηκε κοντά στα 40, από περίπου 50 την εβδομάδα, μέσα σε οκτώ εβδομάδες αφότου άρχισαν οι δοκιμές. Τόσο εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα ώστε το σύστημα του UCLA θα επεκταθεί φέτος σε όλο το Λος Αντζελες, το οποίο έχει μία από τις μεγαλύτερες αστυνομικές δυνάμεις των ΗΠΑ. Σύντομα ενδέχεται να περάσει τον Ατλαντικό, αφού ένας αξιωματικός της Αστυνομίας του Λος Αντζελες που βοήθησε να αναπτυχθεί η τεχνολογία θα το παρουσιάσει την ερχόμενη Δευτέρα στο Λονδίνο.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο αλγόριθμος δείχνει το έγκλημα"

Τα έσπασαν Γιώργος και βενιζελικοί - Έληξε το Πολιτικό Συμβούλιο, προς μετωπική σύγκρουση το Σάββατο!

Έληξε έπειτα από μόλις 80 λεπτά η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου το οποίο συνεδρίαζε υπό την προεδρία του Γ. Παπανδρέου με κύριο αντικείμενο την προετοιμασία της διήμερης συνόδου του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, που θα πραγματοποιηθεί το Σαββατοκύριακο σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας.

Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε σε βαρύ κλίμα.

Ο Γ. Παπανδρέου ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αποχωρήσει από την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ αμέσως μετά το PSI και την υπογραφή της νέας δανειακής σύμβασης. Θέση με την οποία διαφωνεί ο υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος ο οποίος σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε νωρίτερα με τον κ. Παπανδρέου απαίτησε οι διαδικασίες διαδοχής να δρομολογηθούν άμεσα!

Τηλεφωνική επικοινωνία όμως του κ. Παπανδρέου υπήρξε και με τον Ανδρέα Λοβέρδο, ο οποίος αποδέχτηκε τη συμβιβαστική λύση με την επισήμανσή όμως ότι, δε θα πρέπει να υπάρξει καμία αλλαγή στο χρόνο έναρξης των διαδικασιών αλλά και στην ίδια τη διαδικασία, δηλαδή στην εκλογή νέου προέδρου από τη βάση.

Το Πολιτικό Συμβούλιο σήμερα ενέκρινε με άνετη πλειοψηφία την πρόταση αυτή του Γ. Παπανδρέου, ωστόσο ορισμένοι «βενιζελικοί» δεν τοποθέτηθηκαν λέγοντας ότι θα το κάνουν αύριο, Σάββατο και μεθαύριο, Κυριακή στο Εθνικό Συμβούλιο.

Παίρνοντας το λόγο ο πολιτικός φίλος του Α. Λοβέδρου, Γ. Μίχας συμφώνησε με τον Γ. Παπανδρέου τονίζοντας ότι «Με την πρόταση αυτή προχωράμε σε γρήγορες και καθαρές λύσεις χωρίς μεταβατικές δυαρχίες, μετέωρα βήματα και διευθετήσεις κορυφής που θα οδηγούσαν σε παραλυτικά και καταστροφικά αποτελέσματα».

Ο κ. Μίχας εξήγησε ότι «Δεν μπορεί να συνεχίζεται ο ευτελισμός του προέδρου από όλους αυτούς που δήθεν θέλουν να τον προστατέψουν» επισημαίνοντας χαρακτηριστικά ότι «Πρέπει να σεβαστούμε και τον Γιώργο Παπανδρέου αλλά και τον θεσμό του Προέδρου». Συνεχίζοντας ο κ. Μίχας άφησε αιχμές λέγοντας ότι «δεν μπορεί να δημιουργείται η αίσθηση ότι η πολιτική είναι μια διαρκής συναλλαγή, ένα κλειστό παιχνίδι φιλοδοξιών και προσώπων για την καρέκλα» προσθέτοντας ότι «δεν υπάρχει χρόνος για χάσιμο ή για χρονοτριβές, δεν υπάρχουν περιθώρια για χρησμούς. Χρειαζόμαστε καθαρές λύσεις, καθαρές αποφάσεις».

«Η καθαρή και άμεση λύση στο ΠΑΣΟΚ είναι ζήτημα ζωτικής σημασίας για το Κίνημα και εθνικής ευθύνης για τον τόπο» κατέληξε ο κ. Μίχας.

Ο Γενικός Γραμματέας του Εθνικού Συμβουλίου της παράταξης Μιχάλης Καρχιμάκης δηλώνοντας αισιόδοξος κατά την εισήγησή του κάλεσε όλους να χαράξουν μία πορεία η οποία θα διασφαλίσει την ενότητα στο ΠΑΣΟΚ ώστε να αποσαφηνιστεί το πολιτικό και ιδεολογικό στίγμα του κόμματος. Ο κ. Καρχιμάκης επεσήμανε ότι καλούμαστε να πάρουμε σοβαρές αποφάσεις ενώ επεσήμανε ότι οι τελικές θέσεις και η νέα πρόταση ΠΑΣΟΚ προς τον ελληνικό λαό θα αποσαφηνιστεί στο Συνέδριο του ΠΑΣΟΚ το οποίο ενδεχομένως να πραγματοποιηεθί τον ερχόμενο Ιούνιο.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τα έσπασαν Γιώργος και βενιζελικοί - Έληξε το Πολιτικό Συμβούλιο, προς μετωπική σύγκρουση το Σάββατο!"

Π. Καμμένος: Ο Σαμαράς συμβιβάστηκε με τους νεοφιλελεύθερους

Κάλεσμα του κ. Καμμένου μέσω του realfm 97.8 σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις που λένε «όχι» στη νέα δανειακή σύμβαση και στην υπαγωγή της χώρας στο αγγλικό δίκαιο με τον πρώην υπουργό να μιλάει με σκληρά λόγια για τη ΝΔ και τον Αντώνη Σαμαρά:

«Άλλαξε στάση η ΝΔ και μάλιστα οβιδιακά όταν αποφάσισε να στηρίξει τον Παπαδήμο. Δηλαδή τον Παπακωνσταντίνου που αλλοίωσε τα στοιχεία. Δηλαδή την απόφαση του υπουργείου Άμυνας που πάει να πληρώσει τα υποβρύχια και ας λέει άλλα ο Αβραμόπουλος» τόνισε ο ανεξάρτητος βουλευτής ξεκαθαρίζοντας ότι δεν πρόκειται να είναι υποψήφιος με τη ΝΔ εάν υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση.

«Ο Σαμαράς έχασε την ευκαιρία να ηγηθεί αυτής της αντι-μνημονιακής πολιτικής. Συμβιβάστηκε όταν οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ παρακάλαγαν να πάρουν υπουργεία, οι κατ' επάγγελμα υπουργοί» τόνισε χαρακτηριστικά αναφερόμενος στην ομάδα των «πέντε» που κίνησαν διαδικασίες εντός βουλής για τη συγκρότηση κυβέρνησης συνεργασίας πριν από την επιλογή του κ. Παπαδήμου.

Ο κ. Καμμένος κατηγόρησε τους ευρωπαίους εταίρους μας ότι συμπεριφέρονται στην Ελλάδα σαν τοκογλύφοι που «μαλώνουν ένα άτακτο παιδί» και σημείωσε πως η χώρα μας έχει τη δυνατότητα να στραφεί σε άλλες γεωστρατηγικές συμμαχίες με ΗΠΑ, Ρωσία και Ισραήλ αφού πολλές εταιρείες έχουν ήδη εκδηλώσει ενδιαφέρον να κάνουν έρευνες για πετρέλαιο με δικά τους έξοδα νοτίως της Κρήτης.

Για το θέμα των CDS επανέλαβε ότι θα συνεχίσει να δίνει στοιχεία για τη συγκεκριμένη υπόθεση στον αρμόδιο εισαγγελέα και επέμεινε ότι ο Αντρίκος Παπανδρέου εργάζεται σε εταιρεία που «ποντάρει στην κατάρρευση της χώρας» ωστόσο για τον Γ. Παπανδρέου τόνισε: «Εγώ τον πολέμησα όταν ήταν στην εξουσία, τώρα τον κλοτσάνε όλοι όσοι τον έγλυφαν όλο το προηγούμενο διάστημα»....

Ακούστε τι είπε ο κ. Καμμένος στον real fm 97,8

real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Π. Καμμένος: Ο Σαμαράς συμβιβάστηκε με τους νεοφιλελεύθερους"

Κλείνει μέχρι την άλλη Πέμπτη η ΕΡΤ!

Σε απεργία μέχρι το πρωί της ερχόμενης Πέμπτης, 19 Ιανουαρίου, κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ, στο πλαίσιο κινητοποιήσεων της ΕΣΗΕΑ και της ΠΟΕΣΥ!

Η ΕΣΗΕΑ κήρυξε απεργία στην κρατική από σήμερα στις 18:00 και έως τις 06:00 της Τρίτης, οπότε και ξεκινά η 48ωρη κινητοποίηση της ΠΟΕΣΥ.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η ΕΣΗΕΑ αποφάσισε την απεργία «αντιμέτωπη με την επαπειλούμενη μη ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου των δημοσιογράφων, που εργάζονται στην ΕΡΤ, καλύπτοντας πάγιες και διαρκείς ανάγκες» και απαιτεί «την άμεση υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης (ΚΥΑ) για την ανανέωση των συμβάσεων ορισμένου χρόνου», κάτι που αν συμβεί θα οδηγήσει σε αναστολή της κινητοποίησης.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει μέχρι την άλλη Πέμπτη η ΕΡΤ!"

Απάντηση εργαζομένων ΕΡΤ για τα περί «απαξίωσης των απεργιών»

«Οι εργαζόμενοι της ΕΡΤ σέβονται και το τελευταίο λεπτό από τα 4,25 ευρώ που πληρώνει το μήνα κάθε νοικοκυριό για τη δημόσια ραδιοτηλεόραση.

Αντί λοιπόν κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων να σιγήσουν τα ραδιόφωνα και να «πέσει» μαύρο στις οθόνες, αποδέχθηκαν την επιλογή της διοίκησης για εναλλακτικό πρόγραμμα.

Ερωτηματικά προκαλεί λοιπόν η συντονισμένη, όπως όλα δείχνουν αβασάνιστη και αβάσιμη επίθεση για την απαξίωση των απεργιακών κινητοποιήσεων των εργαζομένων στην ΕΡΤ από συγκεκριμένα εκδοτικά συγκροτήματα.

Δημιουργεί επίσης υποψίες η επιλογή της συγκεκριμένης χρονικής στιγμής για να εκδηλωθεί η επιχείρηση κατασυκοφάντησης του αγώνα μας, καθώς υπολείπονται μόλις δύο ημέρες για την απομάκρυνση- απόλυση 590 συναδέλφων μας.

Είναι τυχαίο άραγε που αυτό συμβαίνει λίγες ώρες μετά την έναρξη της διαδικασίας για την ανανέωση του 50% των συμβάσεων μέσω της απαιτούμενης ΚΥΑ;

Μήπως κάποιοι σκοπίμως επιθυμούν να μην ανανεωθούν εγκαίρως οι συμβάσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τη συρρίκνωση και την απαξίωση του ενημερωτικού χαρακτήρα της ΕΡΤ;

Και για ποια κλειστή ΕΡΤ μιλάμε;

Σε απεργία η ΕΡΤ και οι τηλεθεατές είδαν αγώνες champions league και europa league, σε ποδόσφαιρο και μπασκετ.

Σε απεργία η ΕΡΤκαι οι τηλεθεατές συμμετείχαν σε 5 ραδιο-τηλεμαραθώνιους ( ΚΕΘΕΑ, UNICEF, Χαμόγελο του Παιδιού, Γιατροί του Κόσμου) και πολλές άλλες πολιτιστικές εκδηλώσεις και εκπομπές κοινωνικής ευαισθησίας.

Σε απεργία η ΕΡΤ και τα μουσικά σύνολα της ψυχαγώγησαν δύο χιλιάδες θεατές στο Μέγαρο μουσικής και δεκάδες χιλιάδες τηλεθεατές που τους παρακολούθησαν από τους δέκτες τους.

Σε απεργία η ΕΡΤ και οι τηλεθεατές ενημερώθηκαν για τα μεγάλα πολιτικά και οικονομικά γεγονότα».

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απάντηση εργαζομένων ΕΡΤ για τα περί «απαξίωσης των απεργιών»"

Απεργούν αλλά πληρώνονται στην ΕΡΤ!

Διοικητικοί, τεχνικοί και δημοσιογράφοι της ΕΡΤ απεργούν επί ημέρες, ωστόσο ένα πολύ μικρό ποσοστό από αυτούς είδε τον μισθό του μειωμένο στο τέλος του μήνα.
Σε παιδιά ενός ανώτερου θεού έχουν αυτοαναγορευτεί οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ. Δεν αρκεί που διεκδικούν τις υψηλότερες αμοιβές των ΔΕΚΟ - οι δημοσιογράφοι μάλιστα εξαιρέθηκαν από το ενιαίο μισθολόγιο - καταφέρνουν να πληρώνονται τις ημέρες των κινητοποιήσεών τους, αφήνοντας τους ανυποψίαστους τηλεθεατές στα κρύα του λουτρού να καταβάλλουν 55 ευρώ τον χρόνο μέσω του ανταποδοτικού τέλους της ΔΕΗ.



Πώς γίνεται αυτό; Πώς είναι δυνατόν στις 30/11, στις 2/12, στις 3/12 και 4/12 από το σύνολο των 3.493 εργαζομένων που απήργησαν να μην πληρώθηκε μόλις το 7,16% (250 άτομα), το 8,9% (314), το 2,2% (77) και το 2,2%, αντίστοιχα;

Τη λύση του μυστηρίου έδωσαν οι αρμόδιες Διευθύνσεις, ανάβοντας το «πράσινο φως» για να πληρωθούν δημοσιογράφοι, διοικητικοί ή τεχνικοί που είτε εργάστηκαν, είτε απουσίαζαν δικαιολογημένα είτε καλύφθηκαν πίσω από την ταμπέλα του «προσωπικού ασφαλείας».


Το ανήκουστο είναι ότι στις μονάδες κεντρικού ελέγχου, εποπτείας δικτύου, ροής προγράμματος (Ραδιοφώνου και Τηλεόρασης), προσωπικό ασφαλείας αποτελεί το σύνολο της εκάστοτε βάρδιας!

Κοντά σε αυτούς, κατά τη διάρκεια των απεργιών, η ΠΟΣΠΕΡΤ έδωσε εξαιρέσεις σε απεργούς, προκειμένου να εργαστούν στα τμήματα για την παραγωγή αγώνων ποδοσφαίρου καθώς και των δελτίων ειδήσεων μειωμένης διάρκειας. Επίσης η ΠΟΣΠΕΡΤ έδωσε εξαιρέσεις και στο σύνολο των Μουσικών Συνόλων για τις ανάγκες της χριστουγεννιάτικης συναυλίας...

Ετσι λοιπόν, ενώ όλο και περισσότεροι πολίτες έρχονται αντιμέτωποι με το τέρας της ανεργίας και της ανέχειας, οι «ελεύθεροι πολιορκημένοι» της ΕΡΤ τους στέρησαν την ενημέρωση.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις αλλεπάλληλες κινητοποιήσεις δημοσιογράφων από τις 5-16/12 το ποσοστό όσων δεν πληρώθηκαν κυμαίνεται από 1,5% έως 23,8%. Μάλιστα στην 24ωρη απεργία της 10ης /12 από τους 859 δημοσιογράφους πληρώθηκαν οι 846 (98,5%!) είτε επειδή εργάστηκαν, είτε επειδή απουσίαζαν σε άδεια δικαιολογημένα είτε επειδή χαρακτηρίστηκαν προσωπικό ασφαλείας.

Δηλαδή λιγότερα χρήματα στο τέλος του μήνα εξαιτίας της απεργίας της συγκεκριμένης ημέρας είδε μόλις το 1,5%. Την αμέσως επόμενη ημέρα από τους 859 δημοσιογράφους δεν πληρώθηκαν μόλις 27, ενώ οι υπόλοιποι 832 και απήργησαν και είδαν το χρώμα του χρήματος. Στις 12/12 από τους 859 πληρώθηκαν «ωσεί παρόντες» οι 700, στις 13/12 οι 680, στις 14/12 οι 693 και στις 16/12 οι 654.

zappit.gr ΠΗΓΗ:ethnos
Διαβάστε Περισσότερα » "Απεργούν αλλά πληρώνονται στην ΕΡΤ!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news