facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 12 Ιανουαρίου 2012

«Η βοήθεια προς την Ελλάδα μπορεί να αποδειχτεί φιάσκο»

Δεν την βλέπουν με θετικό «μάτι» οι ιδίωτες επενδυτές, αναφέρει γερμανικό δημοσίευμα

«Η λύση για την Ελλάδα είναι η συμμετοχή ιδιωτών, κάτι που όμως δεν βλέπουν οι ίδιοι θετικά» γράφει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt.

«Πραγματικά το κούρεμα χρέους θα φέρει ανακούφιση στην Ελλάδα» γράφει η γερμανική οικονομική εφημερίδα.

«Όμως οι ιδιώτες επενδυτές φαίνεται να ξεχωρίζουν τη θέση τους. Τραπεζίτες περιγράφουν πως δεν πάνε καλά τα πράγματα... και αυτό ίσως σημαίνει ότι οι χώρες της ευρωζώνης θα χρειαστεί να αντιμετωπίσουν τώρα πρόσθετα βάρη».

«Οι χώρες πρέπει να βάλλουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για την Ελλάδα. Η εθελοντική συμμετοχή ιδιωτών σε πακέτα διάσωσης για υπερχρεωμένες χώρες πιθανότατα να μην ανταποκριθεί στις προσδοκίες» αναφέρουν τραπεζίτες στο Reuters, γράφει το δημοσίευμα και παραθέτοντας δηλώσεις τραπεζικών πηγών αναφέρει ότι «εξακολουθούμε να ελπίζουμε ότι υπάρχουν ακόμη χώρες-πιστωτές».

«Στη Γερμανία βέβαια, είναι πιθανό μία περαιτέρω κρατική ενίσχυση να εγείρει αντιθέσεις. Έχει ήδη δώσει δισεκατομμύρια ευρώ και ως εκ τούτου επιμένει να είναι δυναμική η συμμετοχή των ιδιωτών. Η Αγκέλα Μέρκελ ξεκαθάρισε: Χωρίς κούρεμα, δεν δίνονται άλλα χρήματα».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Η βοήθεια προς την Ελλάδα μπορεί να αποδειχτεί φιάσκο»"

Προσοχή! Τέλη κυκλοφορίας 2012 έως αύριο Παρασκευή

Έως αύριο, 13 Ιανουαρίου, θα μπορούν οι οδηγοί να προμηθεύονται τα ειδικά σήματα τελών κυκλοφορίας ή να καταθέτουν τις πινακίδες κυκλοφορίας των οχημάτων τους.

Μέχρι τη λήξη της προθεσμίας, τα ειδικά σήματα θα χορηγούνται μόνο από τις Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες, και όχι από τις τράπεζες.

Μετά τη λήξη τα τέλη κυκλοφορίας θα πληρώνονται διπλά.
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσοχή! Τέλη κυκλοφορίας 2012 έως αύριο Παρασκευή"

Κρ. Λαγκάρντ: Κατά δεκάδες δισ. ευρώ πρέπει να αυξηθεί η βοήθεια προς την Ελλάδα

Κατά δεκάδες δισεκατομμύρια ευρω πρέπει να αυξηθεί η βοήθεια προς την Ελλάδα φέρεται να δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ, στη συνάντηση την Τρίτη στο Βερολίνο με την Άγκελα Μέρκελ. Αυτό ανέφερε γερμανική κυβερνητική πηγή την οποία επικαλείται η εφημερίδα Handelsblad, που θα κυκλοφορήσει την Πέμπτη.

Σύμφωνα με την ίδια πηγή Λαγκαρντ και Μερκελ συμφώνησαν να ολοκληρώσουν το συντομότερο δυνατό το πρόγραμμα ανταλλαγής ομολόγων ακόμα κι αν γίνουν παραχωρήσεις λιγότερο σημαντικές από το αναμενόμενο.

skai.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κρ. Λαγκάρντ: Κατά δεκάδες δισ. ευρώ πρέπει να αυξηθεί η βοήθεια προς την Ελλάδα"

”Nτρέπομαι που είμαι πολιτικός όταν 1 στους 2 νέους είναι άνεργος”

"Ντρέπομαι που είμαι πολιτικός σε μια χώρα που ένας στους δύο νέους είναι άνεργος και αυτό υποσχόμαστε να το αλλάξουμε", δήλωσε σήμερα ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης.

«Η Ελλάδα έχει μέλλον, μπορεί να ξαναγίνει μια χώρα ισχυρή και μια χώρα της απασχόλησης και της δημιουργίας" πρόσθεσε ο υπ. Ανάπτυξης.

O Μιχάλης Χρυσοχοϊδης δήλωσε ακόμη πως «δεν είναι αυτό καθ' αυτό το μνημόνιο που μας βλάπτει, αλλά ο τρόπος που εμείς το υλοποιούμε και οι προτεραιότητες που βάζουμε».

Ο υπουργός Ανάπτυξης τάχθηκε υπέρ των καταργήσεων και των συγχωνεύσεων δημόσιων οργανισμών και έφερε ως παράδειγμα τη μείωση των γραμματειών που υπάγονται στο υπουργείο Ανάπτυξης, σε πέντε.

«Αυτό έπρεπε να είχε γίνει από την πρώτη μέρα» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης, στην εκπομπή του Γ. Παπαδάκη. «Για να επιτύχουμε στόχους μνημονίου κόβουμε το πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων, τα πόδια μας δηλαδή», είπε χαρακτηριστικά.

Για τις επικουρικές συντάξεις, ο υπ. Ανάπτυξης ανέφερε ότι «δεν μπορούν να υπάρχουν επικουρικές συντάξεις μεγαλύτερες από τις κανονικές», ούτε να αντλούνται χρήματα από άλλα ταμεία και ασφαλισμένους για να πληρώνονται «κάποιες υψηλές επικουρικές συντάξεις».

Σχετικά με την περικοπή του 13ου και 14ου μισθού και τη μείωση του κατώτατου εκτίμησε ότι θα υπάρξει τελικά λύση, απέφυγε όμως να πάρει θέση περί νομοθετικής παρέμβασης.

«Θα θεωρήσω τον εαυτό μου λιποτάκτη εάν παρατήσουμε το έργο μας» σημείωσε με νόημα, δίνοντας προτεραιότητα στο έργο της τωρινής κυβέρνησης, έναντι της υποψηφιότητάς του για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ. «Αν ήμουν ανεύθυνος κι ανεπαρκής δεν θα εμφανιζόμουν» δήλωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "”Nτρέπομαι που είμαι πολιτικός όταν 1 στους 2 νέους είναι άνεργος”"

Πόσο ασφαλές είναι το νερό που πίνουμε;

Συνέντευξη Τύπου για την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στο νερό πoυ πίνουμε, διοργάνωσαν σήμερα οι Οικολόγοι Πράσινοι, επιδιώκοντας να συμβάλλουν στην ουσιαστική προστασία της δημόσιας υγείας στη χώρα μας. Στη Συνέντευξη παρουσιάστηκαν πρόσφατες ενέργειες, έρευνες και πρωτοβουλίες του κόμματος και τα αποτελέσματά τους σχετικά με την ύπαρξη εξασθενούς χρωμίου στο πόσιμο νερό, δικτύου αλλά και εμφιαλωμένου, καθώς και προτάσεις για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας των αρμόδιων οργάνων της Πολιτείας για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Να σημειωθεί ότι το εξασθενές χρώμιο έχει αναγνωριστεί ως καρκινογόνο για τον άνθρωπο από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, όμως οι περισσότερες χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα, εξακολουθούν να μην διαθέτουν ελάχιστο επιτρεπόμενο όριο για το πόσιμο νερό. Ως αποτέλεσμα, η έλλειψη τέτοιου ορίου δημιουργεί ελλιπή έλεγχο του νερού που προορίζεται για ανθρώπινη κατανάλωση, θέτοντας σε κίνδυνο την ανθρώπινη υγεία και παραπλανώντας τους καταναλωτές ως προς την ασφάλεια του νερού που χρησιμοποιούν.

Στη χώρα μας, η επικίνδυνη αυτή ουσία έχει εντοπιστεί στα νερά περιοχών όπως η κοιλάδα του Ασωπού στη Βοιωτία, η Μεσσαπία στην κεντρική Εύβοια και η Νοτιοανατολική Θεσσαλία, αλλά και σε εμφιαλωμένα νερά, στα οποία στρέφονται οι καταναλωτές για περισσότερη ασφάλεια και ποιότητα. ‘Οι Οικολόγοι Πράσινοι πιστεύουν πως ιδιαίτερα σε περιόδους κρίσης, η προστασία της δημόσιας υγείας δεν μπορεί να έρχεται σε δεύτερη προτεραιότητα. Σε καιρούς που βλέπουμε τα εισοδήματά μας να μειώνονται, το να χάνουμε και τα συλλογικά μας αγαθά, όπως η δημόσια υγεία, θα μας κάνει δυο φορές φτωχότερους’, ανέφερε ο συνεκπρόσωπος τύπου του κόμματος Τάσος Κρομμύδας, ξεκινώντας τη συνέντευξη τύπου.

Αναλύοντας τις επιστημονικές πτυχές του θέματος και τις ενέργειες που έκαναν οι ΟΠ, ο Νίκος Μάντζαρης, χημικός μηχανικός και σύμβουλος του ευρωβουλευτή των ΟΠ τόνισε: ‘Η κατανάλωση εμφιαλωμένου νερού είναι για πολλούς επιλογή αλλά για κάποιους συμπολίτες μας αναγκαιότητα λόγω της ακαταλληλότητας του νερού δημόσιας χρήσης σε διάφορες περιοχές της χώρας.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν περιοχές με πρόβλημα εξασθενούς χρωμίου στο δίκτυο ύδρευσης, όπου οι κάτοικοι για χρόνια κατέφευγαν στο εμφιαλωμένο νερό’.

‘Οι Οικολόγοι Πράσινοι, θορυβημένοι από τις φήμες που ακούγονταν σχετικά με την παρουσία εξασθενούς χρωμίου σε εμφιαλωμένα νερά αποφασίσαμε να διερευνήσουμε το θέμα πιο συστηματικά. Έχοντας επίγνωση ότι για πρακτικούς λόγους δε θα μπορούσαμε να είμαστε εξαντλητικοί στην έρευνα μας, επιλέξαμε 9 ετικέτες με πρωταρχικό κριτήριο τις πωλήσεις τους. Μετά την άρνηση του Γενικού Χημείου του Κράτους να αναλύσει τα δείγματα (3 ανά ετικέτα) ως προς την παρουσία εξασθενούς χρωμίου, τα στείλαμε σε διαπιστευμένο ιδιωτικό εργαστήριο. Υπήρξαν 3 ετικέτες που είχαν εξασθενές χρώμιο πάνω από το όριο ανίχνευσης της μεθόδου (1.5 ppb). 2 από αυτές μάλιστα είχαν συγκεντρώσεις στη γειτονιά των 20 ppb με μέγιστη τιμή τα 22 ppb. Τα αποτελέσματα αυτά επιβεβαιώθηκαν με δεύτερη σειρά μετρήσεων 1 μήνα αργότερα στις 3 ετικέτες που παρουσίασαν το πρόβλημα, οι οποίες έδειξαν πρακτικά τα ίδια πράγματα’.

‘Στη συνέχεια κάναμε μια σειρά ενεργειών με στόχο να ενημερώσουμε αλλά και να ενεργοποιήσουμε τους αρμόδιους φορείς. Ο ΕΦΕΤ δεν ασχολείται με μετρήσεις εξασθενούς χρωμίου σε εμφιαλωμένα νερά, το ΓΧΚ αρνείται να μετρήσει εξασθενές χρώμιο σε εμφιαλωμένα νερά για ιδιώτες, λόγω φόρτου εργασίας, οι αρμόδιες διευθύνσεις στις 13 Περιφέρειες της χώρας έδωσαν 13 διαφορετικές απαντήσεις στο αίτημά μας να μας δώσουν τις μετρήσεις που θα έπρεπε να κάνουν στο νερό δημόσιας χρήσης της αρμοδιότητας τους, ενώ καμία απάντηση δεν έλαβαν σε χρονικό διάστημα 3 μηνών στο σχετικό ερώτημα που υπέβαλαν στα αντίστοιχα περιφερειακά συμβούλια, οι περιφερειακοί σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με την υποστήριξη των Οικολόγων Πράσινων.Ο πλήρης φάκελος με τις ενέργειές μας αλλά και τα αποτελέσματα των μετρήσεων που κάναμε έχει σταλεί στον Υπουργό Υγείας κ. Λοβέρδο από τις 23 Δεκεμβρίου του 2011.

Ως τώρα καμιά απάντηση δεν έχουμε λάβει για το τόσο σημαντικό αυτό ζήτημα’. ‘Τα αποτελέσματα της έρευνάς μας δείχνουν ότι πρακτικά η πολιτεία επιτρέπει μια κατάσταση όπου συμπολίτες μας καταναλώνουν πιθανόν καθημερινά ή ακόμα και αποκλειστικά νερό με περιεκτικότητα εξασθενούς χρωμίου παραπάνω από 1.000 φορές μεγαλύτερη από την τιμή των 0.02 ppb που Αμερικανοί επιστήμονες πρότειναν ως στόχο για την ασφάλεια της ανθρώπινης υγείας (Proposed Health Goal).Τη στιγμή που υπάρχει όριο για την μέγιστη επιτρεπόμενη περιεκτικότητα εξασθενούς χρωμίου στα ποτάμια (3ppb) και στα υγρά απόβλητα βιομηχανιών (30 ppb), δεν υπάρχει τίποτε παρά μόνο το εντελώς ξεπερασμένο όριο των 50 ppb για το νερό ανθρώπινης κατανάλωσης. Κι αυτό όχι για το εξασθενές χρώμιο αλλά για το ολικό χρώμιο’.

‘Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε υπερώριμο αλλά και επιτακτικό το αίτημα για θέσπιση ξεχωριστού πανελλαδικού ορίου για το εξασθενές χρώμιο στα επίπεδα του ανιχνεύσιμου, ειδικά όταν γνωρίσαμε από πρώτο χέρι την εντυπωσιακή επίδραση που είχε η θέσπιση ορίου από το μονομελές Πρωτοδικείο Χαλκίδας τον Ιούνιο του 2010 ειδικά στην περιοχή της Μεσσαπίας, αλλάζοντας ουσιαστικά κατά 180 μοίρες τη στάση της πρώην δημοτικής αρχής’. Αναλύοντας τις νομικές πλευρές του ζητήματος, ο νομικός σύμβουλος των Οικολόγων Πράσινων Λευτέρης Παπαγιαννάκης σημείωσε ότι το αίτημα των ΟΠ για την θεσμοθέτηση ορίου για το εξασθενές χρώμιο βασίζεται στην εφαρμογή της αρχής της προφύλαξης, η οποία λαμβάνει υπόψιν της τον ενδεχόμενο κίνδυνο για την ανθρώπινη υγεία από την ύπαρξη εξασθενούς στο πόσιμο νερό. Τα αποτελέσματα επιστημονικών ερευνών και διαπιστώσεων συνηγορούν στο ότι το εξασθενές χρώμιο είναι επικίνδυνο και άρα υπάρχει ανάγκη για όριο, το οποίο θα διασφαλίζει την δημόσια υγεία. Άλλωστε η ελληνική δικαιοσύνη με αποφάσεις της συνηγορεί στην ανάγκη ορίου, αφού το 2010, σε υπόθεση η οποία αφορά στον δήμο Μεσσαπίας, επιβάλει όριο εξασθενούς στο πόσιμο νερό (2 μικρογραμμάρια ανά λίτρο)’.

Η συνεκπρόσωπος τύπου, Ελεάννα Ιωαννίδου, τόνισε μεταξύ άλλων, την ανάγκη να διενεργούνται μετρήσεις του εξασθενούς χρωμίου σε κάθε πηγή που χρησιμοποιείται για ανθρώπινη κατανάλωση -και κυρίως το εμφιαλωμένο νερό- και ανέπτυξε τις ενέργειες στις οποίες έχουν προβεί οι Οικολόγοι Πράσινοι, μεταξύ των οποίων και μη εξαντλητικές ιδιωτικές αναλύσεις δειγμάτων εμφιαλωμένων νερών. ‘Οι Οικολόγοι Πράσινοι απευθυνθήκαμε στον ΕΦΕΤ, που μας ενημέρωσε πως δεν διενεργεί ελέγχους στο εμφιαλωμένο νερό, καθώς δεν είναι υποχρεωμένος με βάση την κείμενη νομοθεσία. Απευθυνθήκαμε στο Γενικό Χημείο του Κράτους που, ενώ αρχικά είχε δεχθεί να εξετάσει δείγματα νερού για εξασθενές χρώμιο, μόλις ενημερώσαμε ότι πρόκειται για εμφιαλωμένο, αρνήθηκε να διενεργήσει τους ελέγχους, επικαλούμενο αίφνης φόρτο εργασίας.

Από τις 23 Δεκεμβρίου έχουμε απευθυνθεί και στον υπουργό υγείας, στον οποίο γνωστοποιήσαμε τα αποτελέσματα των μετρήσεών μας και του ζητήσαμε να προβεί σε άμεση θέσπιση ορίου στο εξασθενές χρώμιο και να προβεί σε κατεπείγοντα έλεγχο της ποιότητας του εμφιαλωμένου νερού. Στην επιστολή αυτή, περίπου τρεις εβδομάδες μετά, δεν έχουμε λάβει απάντηση. Οι Οικολόγοι Πράσινοι θεωρούμε πως η ασφάλεια του νερού, ενός συλλογικού αγαθού που διαρκώς υποβαθμίζεται, δεν ενδείκνυται ούτε για ολιγωρίες ούτε για ασυλίες συμφερόντων που το εμπορεύονται, πρέπει να διασφαλίζεται κατεπειγόντως και πάντα σύμφωνα με την αρχή της προφύλαξης’.

ΥΓ.

1. Λανθασμένα αναφέρθηκε από ορισμένα ΜΜΕ ότι τα εμφιαλωμένα νερά που διερεύνησαν οι Οικολόγοι Πράσινοι και στα δείγματα των οποίων βρέθηκαν υψηλά ποσοστά εξασθενούς χρωμίου, ανήκουν στις εταιρείες Αύρα, Κρίνος και Ζέφυρος. Τα συγκεκριμένα νερά διερευνήθηκαν από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας και, αντιθέτως, δεν εμφάνισαν πρόβλημα.

2. Οι αναλύσεις που έκαναν οι Οικολόγοι Πράσινοι έγιναν από πιστοποιημένο ιδιωτικό εργαστήριο, λόγω της άρνησης του Γενικού Χημείου του Κράτους να κάνει αυτό τον έλεγχο.

3. Στην έρευνα των Οικολόγων Πράσινων οι 3 ετικέτες που εντοπίστηκαν να περιέχουν εξασθενές χρώμιο πάνω από το όριο ανίχνευσης της μεθόδου (1.5 ppb). είχαν συγκεντρώσεις στη γειτονιά των 20 ppb με μέγιστη τιμή τα 22 ppb και όχι 0,11 ppb, όπως, επίσης λανθασμένα, ανέφεραν ορισμένα ΜΜΕ. Τα ονόματα αυτών των εταιριών δεν ανακοινώθηκαν από τους ΟΠ για λόγους επιχειρηματικού απορρήτου, αλλά βρίσκονται στον σχετικό φάκελο που στάλθηκε στον Υπουργό Υγείας.

iatronet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσο ασφαλές είναι το νερό που πίνουμε;"

Παννατική απεργία στις 17 Ιανουαρίου

Κάλεσμα σε μαζική συμμετοχή από τη ΓΣΕΕ

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στην παναττική απεργία που πραγματοποιούν τα Εργατικά Κέντρα Αττικής στις 17 Ιανουαρίου και στην απεργιακή συγκέντρωση των Συνδικάτων στις 11.00 η ώρα στην Πλατεία Κλαυθμώνος, απευθύνει η ΓΣΕΕ.

Όπως επισημαίνει η Συνομοσπονδία, η απεργία της 17ης Ιανουαρίου είναι ένα «ισχυρό μήνυμα προς την κυβέρνηση, την τρόικα και τους εργοδότες, που επεξεργάζονται νέα ακόμα πιο σκληρά αντεργατικά μέτρα, με παρεμβάσεις ή ακυρώσεις των ΣΣΕ».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παννατική απεργία στις 17 Ιανουαρίου"

"Λεφτά υπάρχουν", για τα κόμματα φυσικά - Aύξησαν τη χρηματοδότησή τους το 2011!!!

Τελικά, δεν υπάρχει ούτε φιλότιμο (κοινώς λεγόμενη "τσίπα") ούτε έλεος από τους Έλληνες πολιτικούς: Αυξημένες ήταν οι χρηματοδοτήσεις των κομμάτων το 2011 σε σύγκριση με το 2010 κατά μισό εκατομμύριο ευρώ για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς»! Εάν σε αυτά συνυπολογιστεί και η αυξημένη χρηματοδότηση κατά 5.218.624 ευρώ που έλαβαν το 2011 έναντι του 2010, τότε προκύπτει ότι τα κόμματα το 2011 έλαβαν ενισχυμένη χρηματοδότηση συνολικά κατά 5.684.573 ευρώ.


Κληθείς μάλιστα να σχολιάσει τα στοιχεία, ο πρώην υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου δήλωσε στο Mega το πρωί της Πέμπτης: «Κι εμένα με εντυπωσιάζει το γεγονός ότι αυξήθηκε η επιχορήγηση των κομμάτων»!!!


Σύμφωνα με έγγραφη απάντηση του υπουργού Εσωτερικών Αναστάσιου Γιαννίτση σε σχετικό ερώτημα του ανεξάρτητου βουλευτή Ελ.Αυγενάκη, ο οποίος πρόσκειται στην Δημοκρατική Συμμαχία, η χρηματοδότηση που έλαβαν τα κόμματα κατά τα έτη 2010 και 2011 για «ερευνητικούς και επιμορφωτικούς σκοπούς», δηλαδή για τα ινστιτούτα που διαθέτουν, ήταν συνολικά 4.357.140 ευρώ και 4.823.089 ευρώ αντιστοίχως.

Αναλυτικότερα κατά κόμμα τι έλαβαν το 2010 και τι έλαβαν το 2011:

ΠΑΣΟΚ: 1.768.724 ευρώ / 1.941.547 ευρώ


ΝΔ: 1.344.300 ευρώ / 1.517.818 ευρώ


ΚΚΕ: 418.936 ευρώ / 466.526 ευρώ


ΛΑΟΣ: 356.412 ευρώ / 389.063 ευρώ


ΣΥΡΙΖΑ: 312.866 ευρώ / 347.366 ευρώ


Οικολόγοι Πράσινοι: 155.902 ευρώ / 160.769 ευρώ


Όσον αφορά τις τακτικές επιχορηγήσεις σημειώνεται ότι το 2011 τα κόμματα έλαβαν 54.018.624 ευρώ έναντι 48.800.000 ευρώ που έλαβαν το 2010 (διαφορά +5.218.624 ευρώ), ενώ το 2009 είχε εγκριθεί ποσό 68.208.000 ευρώ το οποίο λόγω εκλογών αυξήθηκε σε 85.135.000 ευρώ.


Η εκλογική χρηματοδότηση είχε κατανεμηθεί ως εξής:


ΠΑΣΟΚ: 3.084.772 ευρώ


ΝΔ: 2.932.510 ευρώ


ΚΚΕ: 602.940 ευρώ


ΛΑΟΣ: 346.073 ευρώ


ΣΥΡΙΖΑ: 371.039 ευρώ


Οικολόγοι Πράσινοι: 191.614 ευρώ.

Σημειώνεται ότι το ποσό της εκλογικής χρηματοδότησης που λαμβάνουν τα δικαιούχα πολιτικά κόμματα ανέρχεται σε 0,22% επί των τακτικών εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού του έτους που διεξάγονται οι εκλογές και το ακριβές ύψος προσδιορίζεται από τον υπουργό Εσωτερικών μετά από την σχετική γνώμη που διατυπώνει η διακομματική επιτροπή. Ως εκ τούτου, ο κ. Γιαννίτσης δηλώνει ότι «δεν είναι δυνατός ο υπολογισμός επί του παρόντος της εκλογικής χρηματοδότησης στις επόμενες εκλογές».

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Λεφτά υπάρχουν", για τα κόμματα φυσικά - Aύξησαν τη χρηματοδότησή τους το 2011!!!"

«Ωρολογιακή βόμβα» το συνταξιοδοτικό στην Ευρώπη

Έρευνα διαπιστώνει «μαύρη τρύπα» 30 τρισ. ευρώ σε 19 χώρες.

Ζοφερές είναι οι προοπτικές για το ασφαλιστικό σύστημα της Ευρώπης, καθώς μελέτη που εκπονήθηκε κατ’ εντολή της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας δείχνει ότι οι μελλοντικές υποχρεώσεις των κρατικών ταμείων 19 χωρών της ΕΕ ανήλθαν σε 30 τρισ. ευρώ το 2009.
Δημοσίευμα του Bloomberg, το οποίο αναφέρεται στην έκθεση, σημειώνει ότι η απειλή από τη «συνταξιοδοτική βόμβα», που υπήρχε ήδη πριν από την εκδήλωση της κρίσης χρέους στην Ευρωζώνη, αυξάνεται λόγω της ύφεσης που απειλεί την Ευρώπη και των προσπαθειών για τη μείωση του χρέους από χώρες της περιοχής.

Η πίεση στα ταμεία αυξάνεται και από τη φθίνουσα ή στάσιμη γεννητικότητα και την αύξηση του προσδόκιμου ζωής, με αποτέλεσμα να προβλέπεται ότι οι δαπάνες για τις συντάξεις θα αυξηθούν κατά ένα τέταρτο στο 14% του ΑΕΠ έως το 2060.

Σύμφωνα με την έκθεση, η οποία συντάχθηκε από το κέντρο ερευνών διαγενεακών συμβολαίων (research center for generational contracts) του πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ, από τα 30 τρισ. ευρώ που είναι οι μελλοντικές υποχρεώσεις των ταμείων, τα 7,6 τρισ. ευρώ αποτελούν υποχρεώσεις των γερμανικών ταμείων και τα 6,7 τρισ. ευρώ των γαλλικών ταμείων.

Συνέπεια της πίεσης που ασκείται στα οικονομικά των ταμείων είναι ότι καθίσταται αναγκαία η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης και η μείωση των συντάξεων, σημειώνουν αναλυτές με δηλώσεις τους στο Bloomberg.

«Ανεξάρτητα από το αν μία χώρα είναι μέσα ή έξω από το ευρώ, η αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης είναι μία από τις διαρθρωτικές αλλαγές που πρέπει να κάνουν όλες οι χώρες της Ευρώπης», δήλωσε ο ερευνητής του ιδρύματος Peterson για τη διεθνή οικονομία Γιάκομπ Κίρκεγκαρντ.

Το δημοσίευμα σημειώνει ότι κυβερνήσεις και επιχειρήσεις έχουν λάβει μέτρα για να μειώσουν τα ελλείμματα των ταμείων και ότι τα όρια ηλικίας έχουν αυξηθεί, μεταξύ άλλων, στην Ελλάδα, τη Γερμανία, τη Γαλλία, την Ιταλία και τη Βρετανία.

Ενδεικτική της πίεσης που θα ασκηθεί για την περικοπή των παροχών των ταμείων, είναι η εκτίμηση του ερευνητή του πανεπιστημίου του Φράιμπουργκ Στέφαν Μογκ ότι η μέση σύνταξη στη Γαλλία θα μειωθεί το 2060 στο 48% του μέσου μισθού της χώρας από 63% που είναι σήμερα. Η αναλογία εργαζομένων προς συνταξιούχους στη Γαλλία ήταν 4,2 πέρυσι, αλλά προβλέπεται να μειωθεί στο 1,9 το 2050, ενώ στη Γερμανία προβλέπεται να υποχωρήσει από το 4,1 στο 1,6, αντίστοιχα, σύμφωνα με έκθεση του περιοδικού Economist.

Η Ευρώπη έχει το υψηλότερο ποσοστό πολιτών με ηλικία πάνω από τα 60 από οποιαδήποτε άλλη περιοχή στον κόσμο. Το ποσοστό αυτό προβλέπεται να αυξηθεί από 22% το 2009 σε σχεδόν 35% το 2050, σύμφωνα με έκθεση του ΟΗΕ. Το αντίστοιχο ποσοστό σε παγκόσμιο επίπεδο εκτιμάται ότι ήταν 11% το 2009 και θα αυξηθεί στο 22% το 2050.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ωρολογιακή βόμβα» το συνταξιοδοτικό στην Ευρώπη"

Επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας;

Δηλώσεις που αφορούν την επανασύσταση του υπουργείου Ναυτιλίας έκανε ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θόδωρος Βενιάμης μετά τη συνάντηση που είχε το προεδρείο της Ένωσης με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο.

«Το θέμα της επανασύστασης του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας μαζί με το Λιμενικό συζητήθηκε στη συνάντηση. Δεν μπορώ να προδικάσω τι θα γίνει με την παρούσα κυβέρνηση, αλλά ο κύριος πρωθυπουργός άκουσε με μεγάλη συμπάθεια τα όσα είπαμε», δήλωσε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου ο πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Θ. Βενιάμης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Γ. Γράτσο, τον Γ. Λύρα και το Π. Λασκαρίδη.

«Θέλουμε ένα υπουργείο που να έχει την πρωτοκαθεδρία στην παγκόσμια διαμορφωμένη ναυτιλιακή πολιτική».

Σε ερώτηση εάν κατέθεσαν προτάσεις, ο Θ. Βενιάμης είπε: «Εμείς δεν κάνουμε ούτε προτάσεις ούτε έχουμε αιτήματα. Εμείς αυτό που θέλουμε είναι η επανασύσταση του ΥΕΝ μαζί με το Λιμενικό Σώμα όπως ήταν, για το καλό της Ελλάδας».

Και πρόεδρος της Ένωσης Ελλήνων Εφοπλιστών κατέληξε:

«Εμάς δεν μας ενδιαφέρει αν λειτουργεί ή δεν λειτουργεί αμιγώς για θέματα που αφορούν μόνο τη ναυτιλία».

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επανασύσταση του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας;"

Άστεγοι και με τον νόμο

Ειδική κοινωνική κατηγορία και με τη "βούλα" του νομοθέτη οι άστεγοι. Διαβάστε τι προβλέπει ρύθμιση του υπουργείου Υγείας

Στη νομοθετική κατοχύρωση της έννοιας του άστεγου, ως ειδικής κατηγορίας υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις, φαίνεται πως προχωρά η κυβέρνηση, που κάνει λόγο για "υποτίμηση των πραγματικών διαστάσεων του προβλήματος" στην Ελλάδα.
Με έγγραφό του, που διαβιβάστηκε στη Βουλή, ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Μ. Μπόλαρης, στοχεύει στην υπό κριτήρια καθιέρωση της ειδικής κατηγορίας των ανέργων, καθώς όχι μόνο υπάρχει ποσοτική αύξηση του φαινομένου (αριθμός ατόμων που αντιμετωπίζουν ή κινδυνεύουν να αντιμετωπίσουν πρόβλημα έλλειψης στέγης), αλλά και ποιοτική διαφοροποίηση, δηλαδή αλλαγή του παραδοσιακού προφίλ του αστέγου.
"Το παραδοσιακό και εν πολλοίς στερεότυπο προφίλ του αστέγου, δηλαδή περιθωριοποιημένου ατόμου, μη δυνάμενου να προβάλει διεκδικητικά αιτήματα, έχει αρχίσει να αλλάζει", αναφέρει μεταξύ άλλων.
Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή προς απάντηση ερωτήσεων των βουλευτών Φώτη Κουβέλη, Θανάση Λεβέντη, Νίκου Τσούκαλη, Γρηγόρη Ψαριανού, Άδ.Γεωργιάδη, Θανάση Πλεύρη, Γιώργου Ανατολάκη και Θανάση Μπούρα, σχετικά με την αύξηση των αστέγων στη χώρα μας.
"Πλάι στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες (Ρομά, μετανάστες, αιτούντες άσυλο, θύματα κακοποίησης και trafficking, αποϊδρυματισμένοι, απροστάτευτοι ανήλικοι και ιδίως άτομα με ψυχικές διαταραχές και χρήστες εξαρτησιογόνων ουσιών), προστίθεται σταδιακά ένας αριθμός νεοάστεγων ατόμων, που βρίσκονται, αίφνης, αντιμέτωποι ταυτόχρονα με την ανεργία, την έλλειψη ή απώλεια ιδιόκτητης οικίας και την απουσία υποστηρικτικού οικογενειακού περιβάλλοντος", σημειώνει ο υφυπουργός.
Πάνω από 20.000
Ο κ. Μπόλαρης αναφέρεται σε έρευνα που έγινε στις αρχές του 2009 από το Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης, σε συνεργασία με τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις της χώρας, προκειμένου να καταγραφεί ο αριθμός των αστέγων και που έδωσε ως αποτέλεσμα έναν αριθμό 21.126 ατόμων που ζουν στο δρόμο ή σε καθεστώς μη ασφαλούς διαβίωσης (σύμφωνα με την ευρωπαϊκή τυπολογία ETHOS για τους αστέγους).
"Στην έρευνα αυτή δεν είχε ανταποκριθεί το σύνολο των Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων και επομένως τα παραπάνω στατιστικά στοιχεία πιθανότατα υποτιμούσαν τις πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος", σημειώνει ο υφυπουργός Υγείας.
Για τους λόγους αυτούς το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης έχει ξεκινήσει προσπάθεια αποτύπωσης του προβλήματος. Ήδη έχει επικοινωνία με τους δημόσιους φορείς και φορείς της κοινωνίας των πολιτών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο τομέα, προκειμένου να γίνει ενδελεχής καταγραφή του προβλήματος και αποτύπωσης της ποσοτικής αύξησής τους και της ποιοτικής διαφοροποίησής τους.
Όπως εξηγεί ο υφυπουργός, στη βάση των στοιχείων που θα συγκεντρωθούν θα ξεκινήσει ανοιχτή διαβούλευση προκειμένου να καταρτιστεί ένα ρεαλιστικό σχέδιο δράσης και στο πλαίσιο αυτό "θα συμπεριληφθεί ως άξονας και η νομοθετική κατοχύρωση της έννοιας του αστέγου ως ειδικής κατηγορίας με συγκεκριμένες προϋποθέσεις".

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Άστεγοι και με τον νόμο"

Εξετάζουν αναστολή του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης

Καινούρια μαντάτα έρχονται τώρα για τους ιδιοκτήτες που ενοικιάζουν τα ακίνητά τους και αφορούν στο Πιστοποιητικό Ενεργειακής Απόδοσης. Πάνω που πήγαν να συνηθίσουν ότι πρέπει να έχουν το εν λόγω πιστοποιητικό, όταν συνάπτουν νέο συμβόλαιο, τώρα το υπ. Περιβάλλοντος εξετάζει να προχωρήσει σε αναστολή της εφαρμογής του μέτρου.

Αυτό απάντησε εγγράφως ο υπ. Περιβάλλοντος, Γ. Παπακωνσταντίνου, σε σχετική ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Κώστα Χατζηδάκη.

Να σημειώσουμε ότι από τις 9 Ιανουαρίου, οι ιδιοκτήτες ακινήτων πρέπει να προσκομίζουν ενεργειακά πιστοποιητικά στις εφορίες, προκειμένου να νοικιάσουν ακίνητα. Μάλιστα η υποχρέωση αυτή ίσχυε από πέρυσι για τις αγοραπωλησίες και τώρα επεκτάθηκε στις μισθώσεις.

Το κόστος έκδοσης των πιστοποιητικών κυμαίνεται από 1 - 2,5 ευρώ το τετραγωνικό μέτρο, ανάλογα με τη χρήση του ακινήτου.

«Το υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής εξετάζει το θέμα της περαιτέρω παράτασης μη εφαρμογής του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης σε μισθώσεις όχι μόνον από πλευράς οικονομικής συγκυρίας αλλά και από πλευράς των κοινοτικών μας υποχρεώσεων για ενεργειακή αναβάθμιση της κτιριακής υποδομής της χώρας» αναφέρεται στο έγγραφο του υπουργού Περιβάλλοντος.

Στην ερώτηση που είχε απευθύνει στο υπουργείο, ο βουλευτής της ΝΔ είχε επισημάνει ότι η οικονομική κρίση έχει θίξει σημαντικά την ελληνική κτηματαγορά και η υποχρεωτική έκδοση ενεργειακού πιστοποιητικού θα δυσχεράνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση.

«Αν και το συγκεκριμένο μέτρο αποτελεί κατ' αρχήν κοινοτική υποχρέωση της χώρας μας, η εξάντληση της αυστηρότητας στην εφαρμογή του στα προς ενοικίαση ακίνητα από την 9η Ιανουαρίου 2012, θα φέρει ένα ακόμη χτύπημα στους ιδιοκτήτες» είχε επισημάνει ο κ.Χατζηδάκης, καλώντας την κυβέρνηση να δώσει παράταση στην υποχρεωτική εφαρμογή της έκδοσης του πιστοποιητικού ενεργειακής απόδοσης.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εξετάζουν αναστολή του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης"

"Τα βρήκαν" Βορίδης και προεδρείο ιδιοκτητών ταξί

Σε πολύ καλό κλίμα, όπως προκύπτει από τις δηλώσεις των δύο πλευρών, διεξήχθη η συνάντηση του υπουργού Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μάκη Βορίδη και του προεδρείου των Ιδιοκτητών Ταξί, με αντικείμενο το θέμα της απελευθέρωσης του συγκεκριμένου επαγγέλματος.

Στη διάρκεια της συνάντησης, ο υπουργός ενημέρωσε τους επαγγελματίες αυτοκινητιστές για τα κυριότερα σημεία του νομοσχεδίου που προωθεί για την απελευθέρωση των Ταξί και το οποίο, όπως δήλωσε ο ίδιος, θα είναι έτοιμο την προσεχή εβδομάδα, προκειμένου να ψηφιστεί και να εφαρμοστεί το συντομότερο δυνατόν.

Από την πλευρά τους, οι ιδιοκτήτες Ταξί αφού ανέλυσαν στον κ. Βορίδη τη διαμάχη που είχαν με τον προκάτοχό του Γιάννη Ραγκούση, του παρέθεσαν τις απόψεις και τις θέσεις τους, ενόψει της απελευθέρωσης του επαγγέλματος, κάνοντας ειδική αναφορά στα πληθυσμιακά κριτήρια, αλλά και στις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονταν στο προεδρικό διάταγμα Ρέππα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στη διάρκεια της συνομιλίας διαπιστώθηκε η πρόθεση και από τις δύο πλευρές να καταβληθεί προσπάθεια συνεννόησης, καθώς υπάρχουν σχεδόν συγκλίνουσες απόψεις, προεξάρχουσας αυτής των πληθυσμιακών κριτηρίων, που αποτελούσε πάγια θέση του ΛΑΟΣ και την οποία πρόσφατα είχε διατυπώσει και ο κ. Βορίδης.

Μετά τη συνάντηση, ο υπουργός χαρακτήρισε εξαιρετικά χρήσιμη τη συζήτηση, ανέφερε ότι το σχέδιο νόμου θα είναι σχεδόν έτοιμο σε περίπου μία εβδομάδα και πρόσθεσε ότι θα περιέχει ρυθμίσεις στην κατεύθυνση της απελευθερώσεως του συγκεκριμένου επαγγέλματος, αλλά με όρους και κριτήρια τα οποία κατ' επανάληψη έχουμε θέσει.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του ΣΑΤΑ Θύμιος Λυμπερόπουλος, χρησιμοποίησε ιδιαίτερα σκληρή γλώσσα με πολύ βαριές εκφράσεις κατά του πρώην υπουργού κ. Ραγκούση, υποστηρίζοντας ότι χωρίς να το επιβάλει η Τρόικα έφτιαξε ένα νόμο, στόχος του οποίου ήταν η διάλυση των ταξί, κατηγορώντας τον πρώην υπουργό πως «ήταν υποταγμένος στους νταβατζήδες της ελληνικής κοινωνίας που έχουν χρεοκοπήσει το οικονομικό σύστημα στη χώρα μας».

Ο κ. Λυμπερόπουλος πρόσθεσε ότι ο κλάδος δεν είναι αντίθετος στο να εξυγιανθεί, να λειτουργήσει όπως σε όλη την Ευρώπη, με κριτήρια που έχουν να κάνουν με το κυκλοφοριακό, το περιβαλλοντολογικό ,το πληθυσμιακό και αυτό τη βιωσιμότητα ενός επαγγέλματος.

epikaira.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Τα βρήκαν" Βορίδης και προεδρείο ιδιοκτητών ταξί"

Ο Καμμένος συνεχίζει την επίθεση στον Α. Παπανδρέου

O ανεξάρτητος βουλευτής και μέλος της ΝΔ Πάνος Καμμένος συνεχίζει να επιτίθεται στον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού Ανδρίκο Παπανδρέου μέσα από αναρτήσεις που κάνει στην προσωπική του ιστοσελίδα στο facebook.
Σύμφωνα με τον ανεξάρτητο βουλευτή η εταιρεία Unigestion συνδέεται με τον Ανδρίκο Παπανδρέου αδερφό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ. Πρόκειται για την ίδια εταιρεία που σύμφωνα πάντα με όσα αναφέρει ο ανεξάρτητος βουλευτής «διαχειρίζεται την Τράπεζα DEXIA και δισεκατομύρια ευρώ σε συνάλλαγμα και μόνο η δήλωση για δημοψήφισμα χάρισε στον Σόρρος 600 δις ευρώ …»
Στην προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο βουλευτής Καμμένος παραθέτει τα παρακάτω έγγραφα και φωτογραφίες με τα οποία τεκμηριώνει τη θέση του.

koutipandoras.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Καμμένος συνεχίζει την επίθεση στον Α. Παπανδρέου"

Π.Ε.Ν.Α.: Η απάντηση για την κλοπή έργων τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΟΠΗ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ



Την δική της απάντηση έδωσε η Π.Ε.Ν.Α. (Πανελλήνια Ένωση Νυχτοφυλάκων Αρχαιοφυλάκων), σε ότι αφορά την κλοπή έργων τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη.

Διαβάστε την ανακοίνωση που ακολουθεί:



Διαβάστε Περισσότερα » "Π.Ε.Ν.Α.: Η απάντηση για την κλοπή έργων τέχνης στην Εθνική Πινακοθήκη"

Στέλνει πίσω ο στρατός χιλιάδες στολές. Είχαν... άλλο χρώμα!

Χιλιάδες στολές απέρριψε ο στρατός

Σύμφωνα με το «πρωτόκολλο απόρριψης υλικού» της δευτεροβάθμιας επιτροπής παραλαβής οι στολές «παρουσιάζουν διαφορά στο χρωματισμό (διχρωμία) μεταξύ παντελονιού και χιτωνίου, καθώς και διαφορά από αυτό του επίσημου δείγματος» και πρότεινε από τον περασμένο Σεπτέμβριο ότι
«το απορριφθέν υλικό δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί από την υπηρεσία».

Η προμηθεύτρια εταιρεία ζήτησε να ελεγχθεί εκ νέου ο χρωματισμός με νέα εξέταση στο χημείο.

Βρεθηκε ότι «παρουσιάζουν αποκλίσεις στις χρωματικές απαιτήσεις του υφάσματος κατασκευής των χιτωνίων – παντελονιών μετά από τον έλεγχο του χρωματισμού (με L*a*b*, με τη μέθοδο CMC 2:1)».

Η εταιρεία πρότεινε τότε να παραλάβει από την επιτροπή το επίσημα δείγμα και το εξετάσει «με αντιδείγμα». Σύμφωνα με το στρατό, η εταιρεία δεν διαφωνεί ότι οι στολές έχουν διαφορετικό χρωματισμό, αλλά θέλει να κάνει δικές της μετρήσεις για να διαπιστώσει πόσο διαφορετικός είναι...

Με αυτά και μ' αυτά, ο στρατός απέρριψε 2.520 σετ στολών παραλλαγής, καθώς και 2.160 χιτωνίων και 1.180 παντελονιών στολής εργασίας.

Ωστόσο, ο χρωματισμός της στολής μάλλον θα πρέπει να απασχολήσει κάποια στιγμή σοβαρά τον ελληνικό στρατό. Από ποια σκοπιά; Ως γνωστόν ο στρατός μας φοράει τις ίδιες στολές με τους γείτονες και ΝΑΤΟϊκούς συμμάχους Τούρκους. Μήπως, για προφανείς λόγους, θα πρέπει να φοράμε διαφορετικές. Εκτός κι αν στον πόλεμο το πρώτο που κοιτάει κανείς είναι το εθνόσημο και μετά ρίχνει...

onalert.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στέλνει πίσω ο στρατός χιλιάδες στολές. Είχαν... άλλο χρώμα!"

Κ. Γιαννίκος: Αλλαξε τίτλο στο Tivo και κατάφερε να το εκδώσει

Το απεργοσπαστικό έντυπο τυπώθηκε από την Τυποεκδοτική - λύθηκε η συνεργασία μόλις αποκαλύφθηκε η απάτη

Στο πλαίσιο των απεργιακών κινητοποιήσεων των τελευταίων ημερών στην εφημερίδα «Ο κόσμος του Επενδυτή» και στις περιοδικές εκδόσεις («TIVO», «ΔΙΦΩΝΟ», «INFORMER») για τη μη καταβολή δεδουλευμένων από το τέλος Οκτωβρίου του 2011, έπαψαν να εκδίδονται τα συγκεκριμένα έντυπα.

Ομως, σήμερα η Τυποεκδοτική, όπως φαίνεται, τύπωσε την απεργοσπαστική έκδοση του TiVi Weekly, όπως είναι ο νέος τίτλος του τηλεοπτικού περιοδικού «Tivo». Η εταιρεία του Κ. Γιαννίκου άλλαξε όνομα στο περιοδικό και με νέα εταιρεία «Κίνηση Ήχου και Εικόνας Α.Ε» κατάφερε να το εκτυπώσει και να το φέρει στα περίπτερα.

Μετά από τις έντονες αντιδράσεις των εργαζομένων στην εφημερίδα «Ο κόσμος του Επενδυτή» και στις περιοδικές εκδόσεις, την Τετάρτη το απόγευμα, η Τυποεκδοτική εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία αναφέρεται και περιγράφει το γεγονός και δηλώνει ότι διακόπτει την συνεργασία της με την εν λόγω εταιρεία.

H ανακοίνωση της Τυποεκδοτικής για την εκτύπωση του περιοδικού TiVi Weekly

«Η διεύθυνση της Τυποεκδοτικής αναλαμβάνει την ευθύνη για την εκτύπωση του περιοδικού TiVi Weekly που όπως αποδεικνύεται είναι ιδιοκτησίας Γιαννίκου. Η συμφωνία της Τυποεκδοτικής έγινε με την εταιρία «Κίνηση Ήχου και Εικόνας Α.Ε» που εμφανίστηκε ως ιδιοκτήτης νέου εβδομαδιαίου περιοδικού. Όταν αποκαλύφθηκε ότι το περιοδικό είναι απεργοσπαστικό και ο πραγματικός ιδιοκτήτης είναι ο Κ. Γιαννίκος σταμάτησε τη συνεργασία με τη συγκεκριμένη εταιρία.

Η Διεύθυνση της Τυποεκδοτικής»

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κ. Γιαννίκος: Αλλαξε τίτλο στο Tivo και κατάφερε να το εκδώσει"

Νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Ποιοι μπορούν να επωφεληθούν

Νέα ρύθμιση οφειλών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία κατατέθηκε σήμερα από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης στη Βουλή, στο πλαίσιο του σχεδίου νόμου του υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του μεσοπρόθεσμου πλαισίου δημοσιονομικής στρατηγικής 2012 - 2015».

Η νέα ρύθμιση ισχύει για όσους οφειλέτες:

- είτε δεν έχουν υπαχθεί μέχρι σήμερα σε καθεστώς ρύθμισης,

- είτε έχουν εκπέσει του δικαιώματος παραμονής σε προηγούμενη ρύθμιση,

- είτε έχουν υπαχθεί σε παλαιότερη ρύθμιση και είναι συνεπείς.

Οι οφειλέτες μπορούν να υποβάλουν αίτηση υπαγωγής στη νέα ρύθμιση από την ημέρα δημοσίευσης του νόμου μέχρι και την τελευταία ημέρα του επόμενου μήνα

Με τη νέα ρύθμιση κεφαλαιοποιούνται οι οφειλές και οι πρόσθετες επιβαρύνσεις μέχρι την 31.12.11 και προβλέπονται οι εξής εναλλακτικές:

1) εφάπαξ ή έως τρεις (3) ισόποσες δόσεις με έκπτωση ποσοστού εκατό τοις εκατό (100%) στα πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις,

2) έως έξι (6) ισόποσες δόσεις με έκπτωση ποσοστού εβδομήντα πέντε τοις εκατό (75%) στα πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις,

3) έως εννέα (9) ισόποσες δόσεις με έκπτωση ποσοστού πενήντα τοις εκατό (50%) στα πρόσθετα τέλη και λοιπές επιβαρύνσεις.

4) η ένταξη στη ρύθμιση του Α. 48, Ν. Ν. 3943/11, με έκπτωση κατά 30% στα πρόσθετα τέλη μετά την κεφαλαιοποίηση της οφειλής μέχρι την 31.12.2011. Υπενθυμίζεται ότι η έκπτωση ισχύει και για όσους έχουν υπαχθεί στο Α. 48 του Ν. 3943/11.

Υπενθυμίζεται ότι σε παλαιότερη ρύθμιση του Ν. 3943/11, Α. 48 προβλεπόταν μόνο η κεφαλαιοποίηση των οφειλών μέχρι την 31. 12. 2010, ενώ στη ρύθμιση του Ν. 4019/11, Α. 20 προβλεπόταν η κεφαλαιοποίηση των οφειλών μέχρι 31.12.10, με έκπτωση κατά 20% των πρόσθετων τελών.

Συνεχίζει να ισχύει το Α. 48, Ν. 3943/11 όσον αφορά τα εξής:

i. Το ποσό της δόσης σε ό,τι αφορά το ΙΚΑ - ΕΤΑΜ και τα λοιπά ταμεία ασφάλισης μισθωτών καταβάλλεται σε μηνιαία βάση, αντιστοιχεί σε ποσοστό 1,25% της κατά τα κατωτέρω κεφαλαιοποιημένης οφειλής, δεν μπορεί να είναι μικρότερο του 20% και μεγαλύτερο του 40% επί του μέσου όρου των μηνιαίων ασφαλιστικών εισφορών του τελευταίου τριμήνου του έτους 2010 και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υπολείπεται των εκατόν πενήντα (150) ευρώ. Εφόσον κατά το τελευταίο τρίμηνο του 2010 ή μέρους αυτού δεν υφίστατο υποχρέωση καταβολής ασφαλιστικών εισφορών υπέρ ταμείων μισθωτών λόγω μη απασχόλησης προσωπικού, το καταβλητέο ποσό αντιστοιχεί στο 1,25% της κεφαλαιοποιημένης οφειλής χωρίς να υπολείπεται των εκατόν πενήντα (150) ευρώ.

ii. Ειδικά για τους οφειλέτες του ΟΑΕΕ, το ποσό της διμηνιαίας καταβολής υπολογίζεται με βάση την εισφορά που ισχύει κατά την ημερομηνία υποβολής του αιτήματος υπαγωγής στον διακανονισμό, χωρίς να υπολείπεται των εκατόν πενήντα (150) ευρώ. Σε περίπτωση που έχουν διακόψει την ασφάλιση τους στον Οργανισμό αυτόν, ως εισφορά θεωρείται η αντιστοιχούσα στην ασφαλιστική κατηγορία όπου βρίσκονταν κατά το χρόνο διακοπής της ασφάλισης.

iii. Για τους οφειλέτες των ταμείων ασφάλισης αυτοαπασχολούμενων - ανεξάρτητα απασχολούμενων, πλην ΟΑΕΕ, ισχύουν αναλόγως τα αναφερόμενα στην περίπτωση (ii) της παραγράφου αυτής, με εξαίρεση τη δόση που είναι μηνιαία και το ελάχιστο ποσό αυτής που ανέρχεται στα 100 ευρώ.

Επιπλέον, η εφάπαξ καταβολή και η καταβολή της πρώτης δόσης γίνεται υποχρεωτικά έως την τελευταία ημέρα του μεθεπόμενου μήνα από τον μήνα δημοσίευσης του παρόντος. Μη καταβολή δύο συνεχόμενων δόσεων συνεπάγεται έκπτωση από την παρούσα ρύθμιση. Η λήψη αναγκαστικών και λοιπών μέτρων είσπραξης αναστέλλεται έως την 31.12.2012 για τους οφειλέτες που θα υπαχθούν στην παρούσα ρύθμιση.

Τονίζεται ότι οφειλέτες που χάνουν το δικαίωμα παραμονής σε ρύθμιση μπορούν μετά από αίτηση τους στα αρμόδια όργανα των ΦΚΑ να επανέλθουν σε αυτή. Τέλος, προωθείται ρύθμιση με βάση την οποία ενεργοποιείται για οφειλέτες προς το ΙΚΑ, η αυτόφωρη διαδικασία, αντίστοιχη με εκείνη που ισχύει για φορολογικές και τελωνειακές οφειλές, στις περιπτώσεις που οι οφειλόμενες ασφαλιστικές οφειλές ξεπερνούν το ποσό των 150.000 ευρώ, χωρίς να συνυπολογίζονται τα πρόσθετα τέλη.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέα ρύθμιση οφειλών προς τα ασφαλιστικά ταμεία"

Πόσο πιστεύετε ότι αξίζουν 100 ευρώ στεγαστικού δανείου

Πόσο πιστεύετε ότι αξίζουν 100 ευρώ στεγαστικού δανείου, εξυπηρετούμενου με καλές εξασφαλίσεις; 100 ευρώ…κάνετε λάθος αξίζει μόλις 20 ευρώ….
Αν θεωρήσετε ότι εδώ στο www.bankingnews.gr δεν ξέρουμε τι γράφουμε θα σας διηγηθούμε μια σύντομη αλλά άκρως ρεαλιστική ιστορία που συνέβη πρόσφατα.

Μεγάλη ελληνική τράπεζα στο πλήθος των επαφών που πραγματοποιεί με ξένους ώστε να ενισχύσει τους δείκτες κεφαλαιακής τους επάρκειας, διερεύνησε μια κλασσική φόρμουλα δηλαδή να μειώσει το ενεργητικό, να πωλήσει δηλαδή δάνεια σε ξένους ώστε μειώνοντας το ενεργητικό άρα και το σταθμισμένο να αυξήσει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας.
Π.χ. αν το σταθμισμένο ενεργητικό είναι 100 χρειάζονται κεφάλαια 10 για να διατηρείται το core tier 1 στο 10% κ.ο.κ.
Η τράπεζα αυτή λοιπόν ξεκίνησε διερευνητικές επαφές με μεγάλη εξειδικευμένη εταιρία στην αγορά τραπεζικών assets.
Οι ξένοι το μόνο που θεωρητικά αγοράζουν ή καλύτερα διερευνούν είναι τα στεγαστικά δάνεια καθώς διαθέτουν εμπράγματες εξασφαλίσεις.
Προτάθηκαν να πωληθούν ορισμένα στεγαστικά δάνεια τα οποία είναι εξυπηρετούμενα και διαθέτουν εμπράγματες εξασφαλίσεις.
Στην αγορά η αξία ενός προϊόντος δεν καθορίζεται από τον πωλητή αλλά από τον αγοραστή. Ο αγοραστής ζήτησε να αγοράσει τα 100 ευρώ στεγαστικών δανείων 20 ευρώ.
Μπορεί το παράδειγμα να είναι ακραίο αλλά σίγουρα αποδεικνύει ότι οι ξένοι αγοράζουν Ελλάδα μόνο σε εξευτελιστικές τιμές.

Το ευρύτερο σχέδιο μείωσης του ενεργητικού….

Σε προσπάθεια μείωσης του ενεργητικού μέσω της πώλησης περιουσιακών στοιχείων και ειδικά δανείων έχουν επιδοθεί οι ελληνικές τράπεζες.
Ποιο είναι το δομικό πρόβλημα των τραπεζών πέραν της κεφαλαιακής επάρκειας; Προφανώς η ρευστότητα, έχουν δανειστεί 116 δις ευρώ από την ΕΚΤ και την ΤτΕ μέσω ELA αλλά το διαρθρωτικό πρόβλημα της ρευστότητας παραμένει….
Οι τράπεζες έχουν παγιδευτεί.
Μια από τις λύσεις που επεξεργάζονται είναι να πωλήσουν δάνεια.
Δηλαδή μια τράπεζα να βρει μια ξένη και να τις πωλήσει 2 ή 4 ή 5 δις ευρώ δάνεια να απελευθερώσει ρευστότητα η οποία είναι απολύτως αναγκαία.
Εσχάτως έχουν αναθέσει σε ξένες τράπεζες να διερευνήσουν στο εξωτερικό αν θα ήθελαν ξένοι να αγοράσουν ελληνικά δάνεια. Με βάση εκτιμήσεις αν ήταν εφικτό να πωλήσουν δάνεια οι τράπεζες θα ήσαν διατεθειμένες να πωλήσουν έως 20 δις ευρώ.
Η πώληση των δανείων είναι μια καλή ιδέα σε περιόδους γενικής ευημερίας. Τα ελληνικά assets αντιμετωπίζονται απαξιωτικά από τους διεθνείς επενδυτές και ως εκ τούτου είναι πολύ δύσκολο να πωληθούν δάνεια.
Παρ΄ όλα αυτά μεμωνομένες κινήσεις θα υπάρξουν, οι τράπεζες θα επιδιώξουν να απομοχλεύσουν το ενεργητικό τους μέσω των δανείων και ομολόγων ωστόσο ανησυχούν ότι η διαδικασία αυτή πρέπει να γίνει σταδιακά καθώς μπορεί να προκαλέσει νέα εκροή καταθέσεων.
Αν διακόψει μια τράπεζα ένα εξυπηρετούμενο δάνειο η εταιρία π.χ. που το είχε συνάψει θα στραφεί στα ρευστά ταμειακά διαθέσιμα της για να καλύψει το έλλειμμα ρευστότητας που θα προκύψει.
Πρόσφατα το www.bankingnews.gr είχε αναδείξει το θέμα της απομόχλευσης.
Η απομόχλευση των δανείων από τις τράπεζες, παρ΄ ότι χρονοβόρος διαδικασία θα ήταν μια λύση για την κεφαλαιακή ενίσχυση των τραπεζών.
Ωστόσο η λύση αυτή θα προκαλούσε και παρενέργειες
Μεταξύ των παρενεργειών πρέπει να αναφερθούν
1)Μείωση των δανείων σημαίνει ότι ο δανειολήπτης φυσικό πρόσωπο ή επιχείρηση εφόσον κλείσει το δάνειο θα πρέπει να αναζητήσει άλλους τρόπους άντλησης ρευστότητας.
Ως εκ τούτου θα στραφεί στις καταθέσεις…
Με βάση ενδείξεις μια μείωση των δανείων κατά 20 δις ευρώ θα προκαλούσε μείωση καταθέσεων κατά 30 δις ευρώ.
2)Ειδικά στις υγιείς επιχειρήσεις η απομόχλευση δανείων θα σημάνει κάθετη μείωση τζίρου, κερδών και συρρίκνωση δραστηριοτήτων.
Είναι προφανές ότι θα υπάρξει μεγάλη μείωση των επιχειρηματικών καταθέσεων ειδικά στους λογαριασμούς όψεως.
3)Η απομόχλευση θα λειτουργήσει αρνητικά και για τις τράπεζες καθώς θα μειωθεί ο ζωτικός χώρος άντλησης εσόδων.
Λιγότερα δάνεια, σημαίνει λιγότερα έσοδα εκ τόκων άρα και λιγότερα κέρδη.
4)Η απομόχλευση θα βοηθήσει τις τράπεζες σε επίπεδο κεφαλαιακής επάρκειας λιγότερα δάνεια σημαίνει ότι απελευθερώνονται κεφάλαια άρα αυξάνεται ο δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας, βελτιώνεται η ρευστότητα των τραπεζών αλλά προφανώς όχι μόνο ναρκοθετείται αλλά καταδικάζεται η ανάπτυξη.

Τι σημαίνει απομόχλευση δανείων;

Απομόχλευση σημαίνει μείωση δανείων.
Γιατί χρειάζεται μείωση δηλαδή απομόχλευση; Η άλλη πλευρά του ίδιου νομίσματος.
Στο τραπεζικό σύστημα η σχέση δανείων προς καταθέσεις η παραδοσιακή σχέση που οριοθετεί την ρευστότητα έχει προ πολλού ανατραπεί.
Τα δάνεια στην Ελλάδα στα 253 δις ευρώ και οι καταθέσεις 172,898 δις ευρώ δηλαδή διαφορά 80 δις ευρώ.
Απουσιάζουν από το τραπεζικό σύστημα ακριβώς 80 δις ευρώ σε ρευστότητα την οποία οι τράπεζες υποχρεωτικά αναπληρώνουν μέσω του ELA της έκτακτης ρευστότητας από την ΤτΕ και από την ΕΚΤ δηλαδή συνολικά οι ελληνικές τράπεζες από ΕΚΤ και ELA έχουν αντλήσει 116 δις ευρώ.
Μπορεί να φαίνεται παράδοξο αλλά οι ελληνικές τράπεζες για να χορηγήσουν νέα δάνεια θα πρέπει να μειώσουν πρώτα τα δάνεια τους, να μηδενίσουν την εξάρτηση τους από το ELA να μειώσουν δραστικά την εξάρτηση τους από την ΕΚΤ, να αυξήσουν τις καταθέσεις τους και εν συνεχεία θα χορηγήσουν νέα δάνεια….
Πότε θα συμβούν όλα αυτά σε 4-6 χρόνια από τώρα οπότε ανάπτυξη…υπομονή σε 4-6 χρόνια από τώρα…
Η ΤτΕ και ορθά ζητά οι τράπεζες να χρηματοδοτήσουν την οικονομία, οι τράπεζες ορθά το επιδιώκουν αυτό είναι το αντικείμενο τους ούτως ή άλλως, ωστόσο το σίγουρο είναι ότι οι ελληνικές τράπεζες δεν μπορούν να χρηματοδοτήσουν την οικονομία.

bankingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πόσο πιστεύετε ότι αξίζουν 100 ευρώ στεγαστικού δανείου"

Το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης που θα προταθεί στην Τρόικα με εμπλοκή του ΤΧΣ

– Συνδυασμός κοινών και προνομιούχων μετοχών με παράλληλη συμμετοχή και των παλαιών μετόχων
- Έρχεται μπαράζ reverse split στις τράπεζες


Αποκλειστικό….Ένα νέο σχέδιο για τον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών φαίνεται ότι έχουν επεξεργαστεί οι εμπλεκόμενες πλευρές, το οποίο τυγχάνει, της αποδοχής της ΤτΕ, θα προταθεί στον πρωθυπουργό και θα κατατεθεί και στην Τρόικα.

Το σχέδιο για την ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών στηρίζεται στους εξής βασικούς άξονες με βάση ασφαλείς πληροφορίες.
1)Οι προνομιούχες μετοχές με βάση το νόμο 2190 δεν μπορεί να ξεπεράσουν το 50% του υφιστάμενου μετοχικού κεφαλαίου. Μόνο αν αλλάξει ο νόμος μπορεί το 50% να αυξηθεί.
2)Οι βασικοί μέτοχοι θα μπορούσαν να εμπλακούν σε κεφαλαιακές ενισχύσεις εφόσον διασφαλίσουν μια καταλυτική παράμετρο…θα είναι η τελευταία κεφαλαιακή ενίσχυση.
3)Πως θα μπορούσαν να συνδυαστούν λύσεις που θα περιλάμβαναν κοινές και προνομιούχες μετοχές;
4)Η εμπλοκή του ΤΧΣ και των βασικών μετόχων πρέπει να πραγματοποιηθεί στην ίδια τιμή

Το σχέδιο

Με βάση το νέο σχέδιο που έχει επεξεργαστεί και θα κατατεθεί και στην Τρόικα εφόσον λάβει την έγκριση του πρωθυπουργού Λ Παπαδήμου είναι.
Οι τράπεζες προς τα τέλη Απριλίου θα υποχρεωθούν να ανακοινώσουν capital plans δηλαδή σχέδια ανακεφαλαιοποίησης.
Αυτά θα είναι επιβεβλημένα καθώς λόγω του PSI+ και της Blackrock θα προκύψουν μεγάλες κεφαλαιακές ζημίες.
Το σχέδιο που προτείνεται είναι…να υλοποιηθούν αυξήσεις κεφαλαίου στις οποίες θα συμμετάσχουν οι βασικοί μέτοχοι και το ΤΧΣ που θα λειτουργήσει ως εγγυητής ανάδοχος. Τόσο οι βασικοί μέτοχοι όσο και το ΤΧΣ θα συμμετάσχουν στις αμκ στην ίδια τιμή.
Οι δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας των ελληνικών τραπεζών θα καταρρεύσουν λόγω του PSI+.
Ας αναφέρουμε ένα παράδειγμα….
Μια τράπεζα καλείται να ανακεφαλαιοποιηθεί κατά 3 δις ευρώ.
Λόγω της ζημία που έχει υποστεί το core tier 1 υποχωρεί στο 5% από 10% που επιβάλλει η ΤτΕ να διατηρούν οι ελληνικές τράπεζες.
Με βάση το σχέδιο θα υλοποιηθεί αύξηση κεφαλαίου με κοινές μετοχές τέτοια που να οδηγήσει τους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας πάνω από το 8%.
Ας υποθέσουμε ότι χρειάζονται 2 δις ευρώ.
Το ΤΧΣ θα είναι ο εγγυητής ανάδοχος της αύξησης κεφαλαίου των 2 δις ευρώ ωστόσο οι βασικοί και απλοί μέτοχοι θα κληθούν να συμμετάσχουν στην ίδια τιμή με το ΤΧΣ.
Οι βασικοί και λοιποί μέτοχοι συγκεντρώνουν 700 εκατ ευρώ το υπόλοιπο 1,3 δις ευρώ τα αδιάθετα δηλαδή θα τα καλύψει το ΤΧΣ στην ίδια τιμή με τους βασικούς μετόχους.
Η τράπεζα θα εμφανίζει δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας 8% αλλά η ΤτΕ ζητάει 10%.
Την διαφορά από 8% έως 10% ας υποθέσουμε ότι είναι 1 δις ευρώ θα το καλύψει το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με προνομιούχες μετοχές.
Δηλαδή υπάρχει συνδυασμός κοινών και προνομιούχων μετοχών.
Με βάση αυτό το σχέδιο επιτυγχάνονται τα εξής
1)Δίδεται κίνητρο στους μετόχους παλαιούς βασικούς και λοιπούς να συμμετάσχουν στην αύξηση με στόχο το ποσοστό των κοινών μετοχών που θα κατέχει το ΤΧΣ να είναι όσο το δυνατό μικρότερο.
Άρα κίνητρο στις διοικήσεις να πείσουν τους μετόχους τους να συμμετάσχουν στην αύξηση κεφαλαίου.
Με όσο λιγότερες κοινές μετοχές συμμετέχει το ΤΧΣ σε μια τράπεζα τόσο το καλύτερο για διοίκηση και βασικούς μετόχους.
2)Διασφαλίζεται ότι οι αυξήσεις κεφαλαίου θα καλυφθούν χωρίς να υπάρξει μονοδιάστατη προσέγγιση στον τρόπο ανακεφαλαιοποίησης.
Το ύψος των κοινών μετοχών του ΤΧΣ θα καθοριστεί από την συμμετοχή των παλαιών μετόχων και οι προνομιούχες θα προστεθούν στο υφιστάμενο μετοχικό κεφάλαιο.
Άρα θα μιλάμε για μερική κρατικοποίηση και όχι ολική.
3)Αν καταστεί σαφές και ξεκάθαρο ότι οι αυξήσεις κεφαλαίου θα είναι και οι τελευταίες οι βασικοί μέτοχοι θα έχουν κίνητρο να συμμετάσχουν.
Προφανώς είναι θέμα κοινής λογικής.
Αν σας πρότειναν θα επενδύσετε τώρα 1000 ευρώ αλλά σε τρεις μήνες θα επενδύσετε άλλα 5000 ευρώ θα ήταν κίνητρο ή αντικίνητρο;
Προφανώς και θα ζητήσετε το αυτονόητο να καθοριστεί επακριβώς το ύψος των κεφαλαίων που θα χρειαστούν.

Η τιμή των αμκ και τα reverse split

Με εξαίρεση την Εθνική όλες οι άλλες τράπεζες δεν μπορούν να υλοποιήσουν αυξήσεις κεφαλαίου καθώς οι τιμές τους στο ΧΑ είναι τόσο χαμηλές που οι τιμές των αμκ θα καθορίζονταν στα 0,10 ευρώ.
Σε αυτή την περίπτωση η λύση που θα εφαρμοστεί είναι reverse split δηλαδή θα μειωθεί ο αριθμός των κυκλοφορουσών μετοχών και θα αυξηθεί η χρηματιστηριακή τιμή.
Οπότε προσεχώς προετοιμαστείτε για μπαράζ reverse split.

Τράπεζες: Ζημίες με haircut 60% (έως 80%) στα ομόλογα


Ποσά σε εκατ ευρώ
Τράπεζες
Haircut *60%
Haircut80%
Κεφάλαια
Νέα κεφάλαια με haircut 60%
Εθνική
-5.900
-8.000
7.951
4.500 -5.000
Alpha
-1.600
-2.200
4.649
1.400 -1.600
Eurobank
-2.900
-3.800
4.332
2.200 -2.400
Πειραιώς
-2.800
-4.000
2.700
2.200 -2.400
Κύπρου
-1.215
-1.676
2.901
(1.560 ΕBA)
Μarfin
-1392
-1.920
3.774
(1.971EBA)
ATE
-2.700
-3.840
219
2.200-2.400
TT
-1.850
-2.560
499
1.700-1.900
Emporiki
-230
-320
600
2.000
Geniki
-265
-368
2
575
Attica
-185
-256
413
250
Proton
-330
-496
220
30
Σύνολο
-21.350
-29.436
28.100
ΜΟ 20.580 -21.880


*Στο haircut πρέπει να αφαιρεθεί το 21% του προηγούμενου psi;

Π.χ. στην ΕΤΕ 5 δις -1,6 δις =3,4 δις νέες ζημίες περίπου

Πηγή: Εκτιμήσεις αγοράς


Πέτρος Λεωτσάκος
bankingnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το σχέδιο ανακεφαλαιοποίησης που θα προταθεί στην Τρόικα με εμπλοκή του ΤΧΣ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news