facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2012

Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για το νέο βαθμολόγιο.

Καταργούνται όλες οι κενές οργανικές θέσεις.

Ξεκινά η αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων τόσο του στενού όσο και του ευρύτερου δημοσίου τομέα, βάσει της κοινής υπουργικής απόφασης που θα δημοσιευτεί τις επόμενες ημέρες στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Με το πολυνομοσχέδιο, που κατέθεσε στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν ορισμένες αλλαγές για το βαθμολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων, πολλές απ' τις οποίες είχαν προαναγγελθεί από την κυβέρνηση, ενώ παράλληλα καταργούνται όλες οι οργανικές θέσεις. Παραλλήλως, σημειώνεται ότι μετά την Κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Οικονομικών, ξεκινά άμεσα και η αξιολόγηση δομών και υπαλλήλων του δημοσίου.

Συγκεκριμένα, μετά την αναμενόμενη ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος συναφούς με τα αντικείμενα, στα οποία είναι δυνατόν να απασχοληθούν κατά την υπηρεσία τους, κατατάσσονται ως δόκιμοι στο Βαθμό Δ.

- Οι κάτοχοι διδακτορικού διπλώματος συναφούς με τα αντικείμενα, στα οποία είναι δυνατόν, κατά τις οργανικές διατάξεις της υπηρεσίας τους, να απασχοληθούν, κατατάσσονται, ως δόκιμοι στο Βαθμό Δ, ενώ οι κάτοχοι αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, ετήσιας διάρκειας, κατατάσσονται ως δόκιμοι στο Βαθμό Ε.

- Οι απόφοιτοι της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατατάσσονται, ως μόνιμοι, στο Βαθμό Δ. Ο χρόνος φοίτησης στην Εθνική Σχολή Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (ΕΣΔΔΑ), με την αποφοίτηση τους, θεωρείται ως χρόνος επιτυχούς δοκιμαστικής υπηρεσίας.

- Οι υπάλληλοι που έχουν πριν το διορισμό ή την πρόσληψη τους αποδεδειγμένη προϋπηρεσία στο δημόσιο τομέα των κρατών - μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η οποία έχει διανυθεί με τα ίδια ή αντίστοιχα τυπικά προσόντα της κατηγορίας στην οποία ανήκουν κατά το χρόνο της ένταξης, μπορούν να την αναγνωρίσουν για τη βαθμολογική και μισθολογική τους ένταξη, μετά τη μονιμοποίηση τους ή τη συνέχιση της απασχόλησης τους, μέχρι επτά (7) έτη κατ` ανώτατο όριο, ύστερα από ουσιαστική κρίση του υπηρεσιακού συμβουλίου. Ως πραγματική δημόσια υπηρεσία νοείται κάθε υπηρεσία που έχει διανυθεί στο Δημόσιο, νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου ή σε Ο.Τ.Α., με σχέση εργασίας δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, καθώς και κάθε άλλη υπηρεσία που, με βάση ειδικές διατάξεις, αναγνωρίζεται ως πραγματική δημόσια υπηρεσία για βαθμολογική και μισθολογική εξέλιξη.

- Ο χρόνος που διανύθηκε σε αιρετή ή μετακλητή θέση μετά το διορισμό του δημοσίου υπαλλήλου εφόσον αναγνωρίζεται ως χρόνος πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας, λογίζεται ότι διανύθηκε σε θέση προϊσταμένου οργανικής μονάδας επιπέδου Διεύθυνσης.

- Για την κατάταξη των υπαλλήλων, που κατέχουν διδακτορικό δίπλωμα κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στην παράγραφο 4 του άρθρου 6 του παρόντος νόμου, καθώς και για τους αποφοίτους της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης, αφαιρούνται από τον απαιτούμενο χρόνο για την τελική κατάταξη έξι (6) έτη. Για τους κατόχους αναγνωρισμένου μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών, κατά τα ειδικότερα οριζόμενα στο εδάφιο δεύτερο της παραγράφου 4 του άρθρου 6, αφαιρούνται δύο (2) έτη.

Οι υπάλληλοι που κατά την έναρξη ισχύος των διατάξεων του παρόντος Κεφαλαίου ασκούν καθήκοντα προϊσταμένου επιπέδου Γενικής Διεύθυνσης, Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Διεύθυνσης πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης κατόπιν επιλογής από το αρμόδιο όργανο και έχουν τον απαιτούμενο χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας σύμφωνα με την παράγραφο 7 του άρθρου 7 του παρόντος, κατατάσσονται στο Βαθμό Α΄.

Επιπλέον από την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου αλλάζουν και οι κατατάξεις στους υπηρεσιακούς βαθμούς των υπαλλήλων που ήδη υπηρετούν. Έτσι, όπως αναφέρεται στο νόμο:

α) οι υπάλληλοι των κατηγοριών ΠΕ και ΤΕ:

αα) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας μέχρι τρία (3) έτη, στο Βαθμό ΣΤ`,

ββ) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας μέχρι εννέα (9) έτη,στο Βαθμό Ε`,

γγ) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας μέχρι δεκαπέντε (15), στο Βαθμό Δ`,

δδ) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας μέχρι είκοσι ένα (21) έτη για την ΠΕ κατηγορία και είκοσι τρία (23) έτη για την ΤΕ κατηγορία, στο Βαθμό Γ`,

εε) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας περισσότερο από είκοσι ένα (21) έτη για την ΠΕ κατηγορία και είκοσι τρία (23) έτη για την ΤΕ κατηγορία, στο Βαθμό Β`.

β) οι υπάλληλοι της κατηγορίας ΔΕ:

αα) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας μέχρι τρία (3) έτη, στο Βαθμό ΣΤ`,

ββ) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας μέχρι έντεκα (11) έτη, στο Βαθμό Ε`,

γγ) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας μέχρι δέκα εννέα (19), στο Βαθμό Δ`,

δδ) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας μέχρι είκοσι επτά (27) έτη, στο Βαθμό Γ`,

εε) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας περισσότερο από είκοσι επτά (27) έτη, στο Βαθμό Β`.

γ) οι υπάλληλοι της κατηγορίας ΥΕ:

αα) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας μέχρι τρία (3) έτη, στο Βαθμό ΣΤ`,

ββ) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας μέχρι δέκα πέντε (15) έτη, στο Βαθμό Ε`,

γγ) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας μέχρι είκοσι πέντε (25) έτη, στο Βαθμό Δ`,

δδ) με συνολικό χρόνο πραγματικής δημόσιας υπηρεσίας περισσότερο από είκοσι πέντε (25) έτη, στο Βαθμό Γ`.

Καταργούνται οι κενές οργανικές θέσεις

Καταργούνται όλες οι κενές οργανικές θέσεις των δημοσίων υπαλλήλων, των υπαλλήλων στους ΟΤΑ και εκείνων που εργάζονται στα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου όπως προβλέπεται από το συγκεκριμένο νομοσχέδιο. Οι θέσεις που εξαιρούνται είναι:

α) για τις οποίες έχει εκδοθεί κατά το χρόνο έναρξης ισχύος του παρόντος νόμου έγκριση πρόσληψης προσωπικού σύμφωνα με το άρθρο 2 της ΠΥΣ 33/2006 (Α`280),

β) για την πλήρωση των οποίων έχει εκδοθεί πράξη προκήρυξης μέχρι τη δημοσίευση του παρόντος νόμου,

γ) του νοσηλευτικού προσωπικού και του παραϊατρικού προσωπικού των δημοσίων νοσηλευτικών ιδρυμάτων,

δ) του κλάδου των ιατρών του Ε.Σ.Υ., των φορέων κοινωνικής πρόνοιας και του Ε.Κ.Α.Β.,

ε) του εκπαιδευτικού προσωπικού της ανώτατης βαθμίδας εκπαίδευσης,

στ) του διπλωματικού κλάδου και των εξομοιούμενων με αυτόν βαθμολογικά και μισθολογικά κλάδων του υπουργείου Εξωτερικών, καθώς και της Ε.Υ.Π. και του καλλιτεχνικού προσωπικού της Ορχήστρας Λυρικής Σκηνής, της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών και της Κρατικής Ορχήστρας Θεσσαλονίκης.
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι προβλέπει το πολυνομοσχέδιο για το νέο βαθμολόγιο."

ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12/1 στη 1 μ.μ. έξω από τη Βουλή ενάντια στην εφεδρεία

Κάλεσμα για μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των απολύσεων και της εφεδρείας στις 12 Ιανουαρίου, στις 13:00, έξω από τη Βουλή, απευθύνει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ στα συνδικαλιστικά στελέχη των Ομοσπονδιών και σωματείων- μελών της.

Όπως ανακοινώθηκε, η συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποιείται από τις Ομοσπονδίες ΠΟΣΠΕΡΤ, ΕΙΝ, ΠΟΘΑ, ΠΟΜΕΕΑ, ΟΣΕΤΕΕ και των σωματείων ΟΣΚ, ΙΓΜΕ, ΟΠΔΔΥ, ΕΟΜΜΕΧ, ΕΘΙΑΓΕ, ΟΠΕΓΕΠ, ΔΗΜΗΤΡΑ, ΕΛΟΓΑΚ, ΗΔΙΚΑ, ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ, ΘΕΜΙΣ, ΟΚΑΑ, ΕΛΟΤ, ΕΓΝΑΤΙΑ, ΜΟΔ, ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΔΕΠΑΝΟΠ, ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ κ.ά.
Διαβάστε Περισσότερα » "ΑΔΕΔΥ: Συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Πέμπτη 12/1 στη 1 μ.μ. έξω από τη Βουλή ενάντια στην εφεδρεία"

Βόμβα στο ΙΧ της συζύγου του αρχηγού της Πυροσβεστικής!

Bόμβα εξερράγη πριν από λίγο κάτω από το αυτοκίνητο της γυναίκα του αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγου Ανδρέα Μπονάτσου. Μέχρι στιγμής καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει την ευθύνη για την έκρηξη. Θύματα δεν υπάρχουν.

Βρισκόταν σε πυλωτή στη συμβολή των οδών Αγίου Κωνσταντίνου και Όθωνος στο Μπραχάμι.

Στο σημείο έχουν μεταβεί αστυνομικοί της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας καθώς και συνάδελφοί τους της Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για την περισυλλογή στοιχείων που θα τους οδηγήσουν στο είδος της εκρηκτικής ύλης που χρησιμοποιήθηκε και το είδος του μηχανισμού που χρησιμοποιήθηκε.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόμβα στο ΙΧ της συζύγου του αρχηγού της Πυροσβεστικής!"

Ανοικτή επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας

Κυρία Υπουργέ.

Με αφορμή την πρόσφατη τοποθέτηση σας στην τελευταία συνάντηση με την ΟΛΜΕ όπου σε ερώτηση των συναδέλφων για το τι μέλλει γενέσθαι με τις απολύσεις στον κλάδο απαντήσατε ότι θα κάνετε σωστή διαχείριση προσωπικού.

Ας δούμε όμως τι σημαίνει σωστή διαχείριση προσωπικού στην Αχαία.


Δύο από τα βασικά ΕΠΑΛ του νομού το ΕΠΑΛ ΑΙΓΙΟΥ και το ΕΠΑΛ ΚΑΛΑΒΡΥΤΩΝ βρίσκονται από την αρχή της σχολικής χρονιάς δηλαδή από το Σεπτέμβρη του 2011 χωρίς καθηγητές στην ειδικότητα της Νοσηλευτικής !!!

Δηλαδή δεν διδάσκονται οι μαθητές βασικό μάθημα πανελληνίων αλλά και μάθημα που οδηγεί στο απολυτήριο και το πτυχίο τους.

Ξέρετε κυρία Υπουργέ πόσες χαμένες ώρες είναι αυτές από την αρχή της χρονιάς ;

Είναι τουλάχιστον 200 ώρες για κάθε ΕΠΑΛ.

Ώρες που δεν διδάχτηκαν ποτέ και που δεν θα αναπληρωθούν ποτέ και που οφείλονται στην αργία του Υπουργείου σας.

Αυτές οι χαμένες ώρες , για αυτά τα παιδιά πότε προβλέπεται να καλυφθούν ; ή δεν προβλέπεται και καίγεστε μόνο για τις καταλήψεις .

Εδώ δεν υπάρχει αντίστοιχή ευαισθησία και πρόβλεψη.

Το χειρότερο .


Είναι 12 /01/2012 και τα δύο ΕΠΑΛ της Αχαΐας δεν έχουν ακόμα καθηγητές βασικών ειδικοτήτων .

Τα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πλέον πολλά .

α) Αυτή είναι η σωστή διαχείριση προσωπικού που κάνατε μέχρι τώρα ;

β) Αυτή την πολιτική θα συνεχίσετε ; με αυτή την διαχείριση ;

Μήπως όλα αυτά τα κάνετε με στόχο να διαλύσετε και να απαξιώσετε πλήρως την δημόσια δωρεάν εκπαίδευση ;

Δεν βρέθηκε ένας αναπληρωτής να πάει στα σχολειά αυτά την στιγμή που η ανεργία στον κλάδο και τους πτυχιούχους νέους είναι τεράστια ;

Μήπως όλα αυτά γίνονται για να εμφανίσετε καταστάσεις διάλυσης που θα οδηγήσουν σε συγχωνεύσεις σχολείων , καταργήσεις σχολείων , απολύσεις εκπαιδευτικών μέσω κατάργησης ειδικοτήτων κλπ ;

Πού είναι οι υπεύθυνοι που είναι τα στελέχη σας ; δεν σας ενημέρωναν εδώ και ένα χρόνο ; και τέλος που είναι το σλόγκαν Πρώτα ο μαθητής ;


Λυπάμαι κυρία Υπουργέ τους γονείς και τους Εκπαιδευτικούς που στην ιεράρχηση σας έρχονται δεύτεροι .



Καζάνης Νεκτάριος

Μέλος του Δ.Σ. Της β' ΕΛΜΕ  Αχαΐας από τις Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις Δ.Ε.
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοικτή επιστολή προς την Υπουργό Παιδείας"

Από τα υπουργεία και τις ΔΕΚΟ αρχίζει η αξιολόγηση των υπαλλήλων

Τι προβλέπει η κοινή Υπουργική Απόφαση Ρέππα-Βενιζέλου

Από την 1η Ιανουαρίου 2012 όλοι οι υπάλληλοι των υπουργείων και των ΔΕΚΟ τίθενται σε διαδικασία αξιολόγησης

Από το «στενό» δημόσιο τομεά, τις ΔΕΚΟ και τις αποκεντρωμένες διοικήσεις (περιφέρειες) ξεκινά η αξιολόγηση των υπηρεσιών και του προσωπικού, σύμφωνα με σχετική κοινή Υπουργική Απόφαση των υπουργών Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππα και Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου.

Συγκεκριμένα, με την ΚΥΑ τίθενται σε διαδικασία αξιολόγησης των οργανικών μονάδων και του προσωπικού τους από την η 1η Ιανουαρίου 2012, οι φορείς:

- Υπουργεία και Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου εποπτείας τους
- Η Γενική Γραμματεία Μέσων Ενημέρωσης και η Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, Ενημέρωσης
- Αυτοτελείς δημόσιες υπηρεσίες
- Αποκεντρωμένες Διοικήσεις
- Ανεξάρτητες Διοικητικές Αρχές
- Οι ΔΕΚΟ και τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου του Κεφ. Α΄ του Ν3429/2005 εφόσον απασχολούν τουλάχιστον 30 εργαζόμενους.

Ο κατάλογος των φορέων αναμένεται να συμπληρωθεί με νεώτερη Κοινή Υπουργική Απόφαση. Ο καθορισμός των κριτηρίων αξιολόγησης, από την άλλη πλευρά, γίνεται στο πλαίσιο της συνεργασίας με τους γάλλους εμπειρογνώμονες, που προσφέρουν τεχνική υποστήριξη σε θέματα διοικητικής μεταρρύθμισης. Η αξιολόγηση εκτιμάται ότι θα καταδείξει την αναγκαιότητα ύπαρξης των υπηρεσικών μονάδων, καθώς επίσης και την ικανότητα και τις δεξιότητες του προσωπικού που υπηρετεί σ΄αυτές στο πλαίσιο μάλιστα της διοικητικής αναδιάρθρωσης που προωθεί η κυβέρνηση.

Ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης κ. Δ. Ρέππας, αν και επισημαίνει σε κάθε ευκαιρία, ότι δεν υπάρχει θέμα απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων, δεν αποκλείει ωστόσο να υπάρξουν απολύσεις μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας της αξιολόγησης.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Από τα υπουργεία και τις ΔΕΚΟ αρχίζει η αξιολόγηση των υπαλλήλων"

''Αρχιμάγειρας'' του γερμανικού χρέους ο Σόιμπλε

Θαυμάστε νοοτροπία.Από τη μία απαιτεί από όλη την Ευρώπη να ''τραβήξει'' φρένο χρέους, και από την άλλη σχεδιάζει πως θα ''λύσει'' το φρένο χρέους που συνταγματικά προβλέπεται στη χώρα του.

Η "Bild" αποκαλύπτει πως ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε επεξεργάζεται σχέδιο παράκαμψης του αυτόματου Γερμανικού "φρένου χρέους", που προβλέπει ότι από το 2016 η κυβέρνηση της Γερμανίας θα μπορεί να επιβαρύνει το χρέος της χώρας μόνο κατά 10 δισεκατομμύρια τον χρόνο.

Μάλιστα πάλι στην Ελλάδα, όπως για όλα τα στραβά, αποδίδουν την αιτία του συνταγματικού πραξικοπήματος Σόιμπλε.Γιατί ως δικαιολογία ψελλίζουν-διαρρέουν πως το κάνουν για περίπτωση έκτακτης ανάγκης, όπως θα ήταν, σημειώνει η "Bild", ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας και έξοδός της από την Ευρωζώνη.
Μήπως δηλαδή σκοπεύουν να μας κρατήσουν όμηρους με τις χειροπέδες της χρεοκοπίας εως το 2016 τουλάχιστον;

Επισήμως το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών δεν έχει σχολιάσει την αποκάλυψη της "Bild", ωστόσο η πρώτη αντίδραση ήλθε ήδη από τον βουλευτή των Χριστιανοδημοκρατών Νόρμπερτ Μπράκμαν, ο οποίος δήλωσε στην εφημερίδα ότι "με αυτόν τον τρόπο θα δημιουργούσαμε κι άλλο χρέος και μια νέα φούσκα, κάτι που στο παρελθόν έχει αποδειχθεί μοιραίο - αυτό δεν μπορεί να συμβεί".

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "''Αρχιμάγειρας'' του γερμανικού χρέους ο Σόιμπλε"

«Ρεσάλτο» Γιώργου: Παραιτείται από επικεφαλής της Κ.Ο. για να παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!

Σε ένα θεαματικό πολιτικό ελιγμό σκέφτεται να προχωρήσει ο Γιώργος Παπανδρέου επιστρέφοντας από το Λονδίνο και δι’ αυτού να παραμείνει στην προεδρία του ΠΑΣΟΚ ως το καλοκαίρι, οπότε και υπολογίζεται ότι θα πραγματοποιηθεί το Συνέδριο και η προσφυγή στη βάση.

Σύμφωνα με τακτικούς συνομιλητές του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, ο Γ. Παπανδρέου έχει υιοθετήσει πρόταση να παραιτηθεί από επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, εντός της εβδομάδας, πριν από τη συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου.
Και να προσέλθει στο Εθνικό Συμβούλιο, λέγοντας ότι είναι συνεπής με το λόγο του.

Ότι αποχωρεί από την προεδρία της ΚΟ, αλλά παραμένει στη θέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, δρομολογώντας τα όσα εξήγγειλε για δυαρχία.

Ταυτοχρόνως, θα ζητήσει από τον Φίλιππο Πετσάλνικο να συγκαλέσει την ΚΟ προκειμένου μέσα στην επόμενη εβδομάδα- λένε για την Τετάρτη 18 του μηνός- να εκλέξει τον νέο πρόεδρό της.

Είναι σαφές ότι όποιος και αν εκλεγεί πρόεδρος της ΚΟ θα είναι και ο υποψήφιος Πρωθυπουργός από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ. Δεν είναι δυνατόν αυτή τη στιγμή να πιθανολογήσει κανείς την αντίδραση των κορυφαίων στελεχών που έχουν ζητήσει συνολική λύση πριν από τις εθνικές εκλογές, απορρίπτοντας τη δυαρχία. Ωστόσο, υπό τον φόβο της σύγκρουσης και μιας πιθανής διάσπασης, εικάζεται ότι δεν αποκλείεται να συμφωνήσουν. Αν όχι όλοι, κάποιοι εξ αυτών και φυσικά υπό προϋποθέσεις.

Για παράδειγμα, αν η μορφή της δυαρχίας που τόσο επιθυμεί ο Γιώργος περιορίζει τον ρόλο του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ ενισχύοντας τον υποψήφιο Πρωθυπουργό, η πιθανότητα επίτευξης συμφωνίας ενισχύεται. Κομβικό ρόλο θα παίξει το ποιος θα καταρτίσει τα ψηφοδέλτια του ΠΑΣΟΚ και ποιος θα διαχειριστεί τις διερευνητικές εντολές αν δεν υπάρξει αυτοδύναμη κυβέρνηση στις εκλογές. Το βέβαιο είναι ότι το ΠΑΣΟΚ δεν θα μας αφήσει να πλήξουμε…

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ρεσάλτο» Γιώργου: Παραιτείται από επικεφαλής της Κ.Ο. για να παραμείνει πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ!"

Βόμβα Παπαδήμου: "'Οταν έχεις περιστολή δαπανών στο Δημόσιο μπορεί να μειωθούν και θέσεις εργασίας"

- Στη διαπραγμάτευση με την τρόικα είναι και ο 13ος και ο 14ος μισθός
- 'Οταν τελειώσει το έργο της η κυβέρνηση Παπαδήμου, τότε θα γίνουν εκλογές
- Τι ειπώθηκε στη συνάντηση του πρωθυπουργού με τους πολιτικούς συντάκτες

Ανοικτό το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο άφησε ο πρωθυπουργός κατα τη συνάντηση γνωριμίας που είχε με τους πολιτικούς συντάκτες κατα την οποία συζητήθηκαν θέματα εφ' όλης της ύλης, λέγοντας πως "όταν έχεις περιστολή δαπανών στο Δημόσιο μπορεί να μειωθούν και θέσεις εργασίας".

Ο Λουκάς Παπαδήμος ζήτησε απο τα ΜΜΕ σωστή και αντικειμενική ενημέρωση λόγω της κρίσιμης περιόδου στην οποία βρίσκεται η Ελλάδα. Το 2012 θα είναι μία δύσκολη χρονιά όπως και η προηγούμενη εκτίμησε ο πρωθυπουργός, εμφανίστηκε όμως αισιόδοξος για την πορεία των πραγμάτων.

Ο Λουκάς Παπαδήμος θεωρεί οτι αν εργαστούμε όλοι μαζί συστηματικά με συνέπεια και αποφασιστικότητα θα μπορέσουμε να να διαμορφώσουμε τις συνθήκες εξόδου απο την κρίση, με δεδομένες τις θυσίες που έχουν γίνει και τις πρόσθετες προσαρμογές που απαιτούνται.

Σε ό,τι αφορά τις επικουρικές συντάξεις το Μαξίμου υποστηρίζει οτι είναι ουσιαστική υποχρέωση της κυβέρνησης, που απορρέει απο το Μνημόνιο, να προχωρήσει σε ρυθμίσεις, καθώς υπάρχει σημαντικό πρόβλημα στα ταμεία. Μάλιστα, σχολιάζοντας τη στάση που θα τηρήσουν τα τρία κόμματα το Μαξίμου υπενθυμίζει οτι έχουν δεσμευτεί στη βάση των προγραμματικών δηλώσεων και βεβαίως θα ληφθούν υπόψη οι θέσεις των κομμάτων και των κοινωνικών εταίρων.

Για τον 13ο και 14ο μισθό το Μ. Μαξίμου επιβεβαιώνει οτι το θέμα έχει τεθεί απο την τρόικα στην κατεύθυνση βελτίωσης της ανταγωνιστικότητας και η πρόταση αυτή περιλαμβάνει επανεξέταση ελάχιστου μισθού, 13ο και 14ο μισθό, αυτόματη ωρίμανση μισθών και ρυθμίσεις όσον αφορά τις αμοιβές στο δημόσιο τομέα.

Για όλα αυτά τα ζητήματα είναι σε εξέλιξη ο κοινωνικός διάλογος και ο πρωθυπουργός θεωρεί οτι η στάση της τρόικας θα εξαρτηθεί απο τη συμφωνία των κοινωνικών εταίρων.

Χρόνος εκλογών

Κατα τον πρωθυπουργό το θέμα έχει κλείσει, "προσδιορίζοντας" τον χρόνο των εκλογών όταν η κυβέρνηση ολοκληρώσει το κύριο έργο της. Σε οτι αφορά την κυβέρνηση συνεργασίας ο πρωθυπουργός πιστεύει οτι μπορεί να βελτιωθεί ακόμα περισσότερο η λειτουργία της, με τη στήριξη των τριών κομμάτων.


Στην αντζέντα όλης αυτής της περιόδου τρία είναι τα κρίσιμα ζητήματα

α. η εκπλήρωση των δεσμεύσεων απο το ισχύον οικονομικό πρόγραμμα
β. η συνέχιση των διαπραγματεύσεων με την τρόικα για τη διαμόρφωση ενός νέου αξιόπιστου οικονομικού προγράμματος
γ. η ολοκλήρωση του PSI με βάση τη συμφωνία της 26ης -27ης Οκτωβρίου

Ο πρωθυπουργός φέρεται πεπεισμένος οτι η κυβέρνηση συνεργασίας μπορεί να ανταπεξέλθει με καλύτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο σε όλα αυτά τα ζητήματα και αν επιτύχουμε τις προβλέψεις και τους στόχους αυτής της χρονιάς τότε θα έχουμε συμβάλλει σημαντικά στην οικονομική ανόρθωση και ανασυγκρότηση της χώρας.

Το Μαξίμου σε αυτό το σημείο κάνει δύο παρατηρήσεις:

α. Παράλληλα με τη δημοσιονομική εξυγίανση σημαντική επιδίωξη της κυβέρνησης είναι η ανάπτυξη και η διαμόρφωση ενός καλύτερου και ανταγωνιστικότερου επιχειρηματικού περιβάλλοντος. Κι αυτό μπορεί να γίνει μέσα απο την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών και μεταρρυθμίσεων αλλά και την ακόμα καλύτερη αξιοποίηση και απορρόφηση των κοινοτικών κονδυλίων που για το 2011 έφτασε το 99%. Στο πλαίσιο αυτό το Μαξίμου θεωρεί ότι μπορούν να συμβάλλουν σε αυτή την κατεύθυνση οι περιφέρειες και οι δήμοι. Τα ζητήματα της ανάπτυξης και της ανταγωνιστικότητας θα συζητηθούν σε προσεχή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, όπου θα προωθηθεί ρύθμιση που θα βελτιώνει ακόμα περισσότερο το επιχειρηματικό περιβάλλον.

β. Παράλληλα με όλα αυτά, η κυβέρνηση δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο ζήτημα της κοινωνικής προστασίας των ασθενέστερων μέσα απο συγκεκριμένα μέτρα και προγράμματα..

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βόμβα Παπαδήμου: "'Οταν έχεις περιστολή δαπανών στο Δημόσιο μπορεί να μειωθούν και θέσεις εργασίας""

ΓΕΝΟΠ: Στις 20 Ιανουαρίου η συνέχιση της δικης

Στις 20 Ιανουαρίου θα συνεχιστεί η εκδίκαση της υπόθεσης των συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ που άρχισε σήμερα. Κατα τη διάρκεια της σημερινής διαδικασίας εξετάστηκαν πέντε μάρτυρες κατηγορίας.

Στο πλευρό των συνδικαλιστών στο δικαστηριο ,εκτός απο τους δεκάδες εργαζομένους της ΔΕΗ , ήταν σήμερα ο Βουλευτης του ΚΚΕ Σπ.Χαλβατζής, το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς Μανώλης Γλέζος, η πρόεδρος του ΕΚΑ Στ.Σαλουφάκου και ο πρωην προεδρος της ΓΣΕΕ Χρ.Πολυζωγοπουλος.

Εν τω μεταξύ συνεχίζονται τα μηνύματα Συμπαράστασης και Αλληλεγγύης προς τους συνδικαλιστές της Ομοσπονδίας από συνδικάτα , εθνικές και διεθνείς ομοσπονδίες, συνδικαλιστές, βουλευτές, πανεπιστημιακούς και εργαζομένους από όλο τον κόσμο.

genop.gr/
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΕΝΟΠ: Στις 20 Ιανουαρίου η συνέχιση της δικης"

Τρίτη προθεσμία πήρε ο Λαυρεντιάδης

Σχεδόν 200 εκατομμύρια ζητεί να επιστρέψει στην Proton Bank o επιχειρηματίας Λαυρέντης Λαυρεντιάδης, για να κερδίσει το ακαταδίωκτο που του παρέχει ο νόμος σχετικά με την έρευνα σε βάρος του και σε βάρος 30 ακόμα προσώπων, τα οποία κλήθηκαν ως ύποπτα διάπραξης κακουργήματος από τον εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση.

Γι αυτό άλλωστε και ο επιχειρηματίας ζήτησε σήμερα και πήρε νέα προθεσμία από τον εισαγγελέα για τις 18 Ιανουαρίου, ώστε να προχωρήσει στην επιστροφή του ιλιγγιώδους αυτού ποσού που θα είναι τμήμα από τα 700 εκατομμύρια ευρώ, τα οποία ελήφθησαν ως δάνεια από την τράπεζα και τα οποία χαρακτηρίζονται από τον εισαγγελέα «επισφαλή».

Ήδη ο επιχειρηματίας έχει επιστρέψει ένα ποσό 51 εκατομμυρίων ευρώ, για τα οποία δε θα διωχθεί, ενώ η πρόθεσή του να επιστρέψει κι άλλα χρήματα είναι απολύτως ενδεικτική των στοιχείων που έχει συλλέξει ο εισαγγελέας Δραγάτσης.

Μάλιστα ήδη η Νέα PROTON BANK υιοθετώντας ουσιαστικά το σκεπτικό της πρότασης Δραγάτση για την δέσμευση περιουσιακών στοιχείων του κ. Λαυρεντιάδη υπέβαλλε αυτοτελή μήνυση σε βάρος του επιχειρηματία και ζήτησε να συσχετιστεί με τη δικογραφία που χειρίζεται ο εισαγγελέας, δηλώνοντας πώς παρίσταται ως πολιτική αγωγή. Έχουν υποβληθεί και δε και ασφαλιστικά μέτρα.

Τα 31 πρόσωπα αυτά (μεταξύ των οποίων και ο κ. Λαυρεντιάδης) κλήθηκαν ως ύποπτοι για αδικήματα όπως αυτά της «εγκληματικής οργάνωσης», «απάτης σε συνδυασμό με το νόμο περί καταχραστών δημοσίου» και «ξέπλυμα βρώμικου χρήματος» τα οποία σχετίζονται με τις καταγγελλόμενες ως ιδιαίτερα επισφαλείς δανειοδοτήσεις της τράπεζας σε «εταιρίες που συνδέονται έμμεσα ή άμεσα» με τον όμιλο επιχειρήσεων του γνωστού επιχειρηματία.

Τα δάνεια αυτά, που φέρονται να φτάνουν στο ιλιγγιώδες ποσό των 700 εκατομμυρίων ευρώ, δόθηκαν την περίοδο που ο κ. Λαυρεντιάδης ήταν πρόεδρος του ΔΣ της τράπεζας, το 2010. Ήδη πάντως με εντολή του εισαγγελέα έχουν δεσμευθεί όλες οι μετοχές που κατέχουν , οι θυρίδες και οι λογαριασμοί του επιχειρηματία Λαυρέντη Λαυρεντιάδη και των 30 ακόμα προσώπων, η οποία εκτελέστηκε με βούλευμά του το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών.

Συνολικά είχαν κληθεί 31 πρόσωπα που είναι μέλη του ΔΣ, της επιτροπής πιστοδοτήσεων της τράπεζας καθώς και πρόσωπα που φέρονται να εισέπραξαν τα συγκεκριμένα δάνεια. Οι 30 έχουν δώσει ήδη έγγραφες εξηγήσεις στον εισαγγελέα.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρίτη προθεσμία πήρε ο Λαυρεντιάδης"

Διαμαρτύρονται οι απογραφείς για «φουσκωμένες» κρατήσεις

Την άμεση πληρωμή των απογραφέων υποδεικνύει στην Ελληνική Στατιστική Αρχή η Επιθεώρηση Εργασίας, μετά την προσφυγή εργαζομένων στην Απογραφή Κτιρίων και Πληθυσμού και καταγγελίες ότι η εργοδοσία προέβη σε παράνομες κρατήσεις από τα δεδουλευμένα τους.

Το θέμα έφτασε στη Βουλή μετά από ερώτηση έξι βουλευτών του ΚΚΕ, των κ.κ. Γιώργου Μαυρίκου, Ιωάννη Ζιώγα, Αντώνη Σκυλλάκου, Νίκου Καραθανασόπουλου, Βέρας Νικολαϊδου και Γιάννη Πρωτούλη, οι οποίοι κατήγγειλαν ότι κάποιοι από τους χιλιάδες εργαζόμενους στην απογραφή, νέοι και άνεργοι στην πλειονότητά τους, εργάστηκαν για 4 μήνες με 300 ευρώ το μήνα καθαρά σε «συνθήκες μισθωτής σκλαβιάς» και τώρα «η Στατιστική Αρχή, ως εργοδοσία, δεν δίνει τη δική της εισφορά να ασφαλίσει τους εργαζόμενους και έχει το θράσος να κάνει κρατήσεις κοντά στο 25% πάνω στα δεδουλευμένα».
Προς απάντηση της ερώτησης των βουλευτών, ο υπουργός Εργασίας Γιώργος Κουτρουμάνης απέστειλε στη Βουλή έγγραφο με το οποίο ενημερώνει ότι στις 7.10.2011 εργαζόμενοι της απογραφής προσέφυγαν στο αρμόδιο Τμήμα Κεντρικού Τομέα Πειραιά, ζητώντας τη διενέργεια εργατικής διαφοράς μεταξύ αυτών και της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής με θέμα την οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών και ανασφάλιστη εργασία.
Σύμφωνα με το έγγραφο του υπουργού, η Επιθεώρηση Εργασίας, λαμβάνοντας υπόψη τις δηλώσεις των μερών, υποδεικνύει την άμεση πληρωμή των απογραφέων σύμφωνα με την απόφαση ορισμού τους από την ΕΛΣΤΑΤ. Ως προς το θέμα της ασφάλισης, ο υπουργός αναφέρει ότι «για το αν υποκρύπτεται σύμβαση εξαρτημένης εργασίας ή μη στην απασχόληση των προσφευγόντων, αρμόδια είναι τα Πολιτικά Δικαστήρια».
Ο κ. Κουτρουμάνης προσκομίζει και έγγραφα της ΕΛΣΤΑΤ σύμφωνα με τα οποία «η χρησιμοποίηση συνεργατών από την ΕΛΣΤΑΤ για το έργο της απογραφής δεν είναι τεκμήριο, ούτε θεωρείται ότι υποκρύπτει σχέση εξαρτημένης εργασίας». Αναφέρεται επίσης ότι ο αναγκαίος έλεγχος νομιμότητας των δικαιολογητικών που απαιτούνται για την πληρωμή των απογραφέων, είναι διαδικασία αρκετά χρονοβόρα.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαμαρτύρονται οι απογραφείς για «φουσκωμένες» κρατήσεις"

Προβλήματα στη μετακίνηση των ανάπηρων με τα ΜΜΜ

Επείγουσα επιστολή στον υπουργό Υγείας

Προβλήματα έχουν ήδη αρχίσει να παρουσιάζονται στη δωρεάν μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία που χρησιμοποιούν τα δελτία μετακίνησης, η ισχύς των οποίων έχει λήξει με την έναρξη του 2012.

Για τη διασφάλιση της δωρεάν μετακίνησης των ατόμων με αναπηρία στα αστικά και υπεραστικά Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία απέστειλε επείγουσα επιστολή στο υπουργείο Υγείας.

Ακολουθεί η επιστολή:

«Κύριε υπουργέ,

Προβλήματα έχουν ήδη αρχίσει να παρουσιάζονται στη δωρεάν μετακίνηση των ατόμων με αναπηρία που είναι κάτοχοι σχετικών δελτίων μετακίνησης αφού με το νέο έτος έχει λήξει η ισχύς τους. Η διασφάλιση της δωρεάν μετακίνησης των ΑμεΑ στα αστικά και υπεραστικά μέσα μαζική μεταφοράς ειδικά στην παρούσα οικονομική περίοδο πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα για το Υπουργείο Υγείας και τις αρμόδιες υπηρεσίες του.

Γι’ αυτό ζητούμε να λάβετε εγκαίρως τα κατάλληλα μέτρα ώστε να μπορούν τα άτομα με αναπηρία να μετακινούνται δίχως προβλήματα δωρεάν στις αστικές και υπεραστικές συγκοινωνίες.

Σε αυτή την κατεύθυνση και προκειμένου να μην παρουσιαστούν τα συνήθη προβλήματα με τους λεωφορειούχους ζητούμε την άμεση προσωπική σας παρέμβαση ώστε:

1. Να καταρτιστεί άμεσα και να υπογραφεί νέα σύμβαση για το έτος 2012 με τους ιδιοκτήτες αστικών και υπεραστικών λεωφορείων.
2. Έως ότου οριστικοποιηθεί η ανωτέρω διαδικασία να δοθεί η απαιτούμενη παράταση για την ισχύ των δωρεάν ή εκπτωτικών δελτίων μετακίνησης του έτους 2011, με σκοπό την οικονομική προστασία των ατόμων με αναπηρία.

Κύριε Υπουργέ,

Στο πλαίσιο μιας ισχυρής προστατευτικής κοινωνικής πολιτικής για τα άτομα με αναπηρία και τις οικογένειές τους, το ανωτέρω θέμα απαιτείται να διευθετηθεί άμεσα με συγκεκριμένες ενέργειες».

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προβλήματα στη μετακίνηση των ανάπηρων με τα ΜΜΜ"

Μαύρη τρύπα 1,4 δις ευρώ δείχνουν τα έσοδα.

Συγκεκριμένα τα έσοδα μειώθηκαν κατά 8,1%, με τη "μαύρη τρύπα" να διευρύνεται στο 1,4 δισ. ευρώ, αφού για τη συγκεκριμένη περίοδο στον προϋπολογισμό προβλέπεται αύξηση εσόδων 3,4%.

Δραματική εξακολουθεί να είναι η πορεία των εσόδων του κρατικού προϋπολογισμού και το πρώτο τρίμηνο της φετινής χρονιάς οδηγώντας το έλλειμμα υψηλότερα από το στόχο.

Συγκεκριμένα τα έσοδα μειώθηκαν κατά 8,1%, με τη "μαύρη τρύπα" να διευρύνεται στο 1,4 δισ. ευρώ, αφού για τη συγκεκριμένη περίοδο στον προϋπολογισμό προβλέπεται αύξηση εσόδων 3,4%.

Σε ό,τι αφορά τις δαπάνες εμφανίζονται αυξημένες κατά 3,5%. Κατόπιν αυτών, το έλλειμμα του κρατικού προϋπολογισμού είναι 4,71 δισ. ευρώ, έναντι του στόχου των 4,701 δισ. ευρώ.

Το υπουργείο Οικονομικών αποδίδει την εικόνα στα έσοδα στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη ύφεση, στη μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας τον Ιανουάριο, στα μειωμένα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις και στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος των φυσικών προσώπων.

Αναλυτικότερα, η ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομικών αναφέρει τα εξής:

Σύμφωνα με τα προσωρινά στοιχεία εκτέλεσης του Προϋπολογισμού για το τρίμηνο Ιανουάριου – Μαρτίου 2011, σε δημοσιονομική βάση, το έλλειμμα του Κρατικού Προϋπολογισμού παραμένει εντός των στόχων που είχαν τεθεί με τον Προϋπολογισμό του 2011. Το έλλειμμα είναι 4.710 εκατ. € και υπολείπεται κατά μόλις 9 εκατ. € έναντι του στόχου των 4701 εκ. € που προβλέπει ο Προϋπολογισμός του 2011 για το αντίστοιχο διάστημα. Κατά το αντίστοιχο διάστημα του 2010 το έλλειμμα Κρατικού προϋπολογισμού ανήλθε σε 4.371 εκατ. €.

Η επίτευξη του στόχου του ελλείμματος για το πρώτο τρίμηνο του 2011 πραγματοποιείται κυρίως από την επίτευξη σημαντικής συγκράτησης των δαπανών παρά το γεγονός ότι τα συνολικά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού – Τακτικός και ΠΔΕ – υστερούν έναντι των στόχων κατά 776 εκατ. €.

Ειδικότερα τα καθαρά έσοδα του τακτικού προϋπολογισμού ανήλθαν σε 11.114 εκ. € και εμφανίζουν μείωση κατά 8,1%, ως προς το αντίστοιχο διάστημα του 2010, που οφείλεται κυρίως στη μεγαλύτερη από την προβλεπόμενη ύφεση – κατά την περίοδο σύνταξης του Προϋπολογισμού – στο τελευταίο τρίμηνο του 2010, στην μη επανάληψη των εισπράξεων τελών κυκλοφορίας κατά 393 εκατ. € τον μήνα Ιανουάριο, αφού φέτος δεν δόθηκε η ίδια παράταση στην εξόφληση των τελών, στα μειωμένα έσοδα από την έκτακτη εισφορά στις κερδοφόρες επιχειρήσεις κατά 44 εκατ. € αλλά και στις μειωμένες εισπράξεις από παρακράτηση φόρου εισοδήματος φυσικών προσώπων κατά το τρέχον έτος λόγω της ευνοϊκότερης φορολόγησης φυσικών προσώπων βάσει του νέου φορολογικού νόμου. Από την άλλη μεριά τα έσοδα του ΠΔΕ είναι αυξημένα κατά 121,3% ή κατά 604 εκατ. €. Επισημαίνεται ότι τα έσοδα του α΄ τριμήνου του 2011 βάσει του δελτίου εκτέλεσης του Π/Υ είναι σε ταμειακή βάση. Το συνολικό όμως αποτέλεσμα επί των εσόδων του 2011 σε εθνικολογιστική βάση καθορίζεται και από την πορεία των εσόδων έως το πρώτο δίμηνο του 2012, ενώ μέρος των εσόδων της τρέχουσας περιόδου λογίζονται εθνικολογιστικά στα έσοδα του 2010.

Οι δαπάνες του τακτικού προϋπολογισμού είναι αυξημένες κατά 3,5% γεγονός που οφείλεται κυρίως στην διάθεση ποσού ύψους 375 εκατ. € για παλαιές οφειλές νοσοκομείων και στις αυξημένες δαπάνες για τόκους κατά 437 εκατ. €. Αντίθετα, οι πρωτογενείς δαπάνες που αποτελούν τον κυριότερο δείκτη μέτρησης του αποτελέσματος της προσπάθειας για τον περιορισμό των δαπανών είναι μειωμένες κατά 2,3% ή κατά 300 εκατ. €. Οι δαπάνες του ΠΔΕ παρουσιάζουν μείωση κατά 55,3% ή περίπου 923 εκατ. €.

onair24.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μαύρη τρύπα 1,4 δις ευρώ δείχνουν τα έσοδα."

«Πράσινο φως» για 4+1 νέες λεωφορειολωρίδες στη Θεσσαλονίκη

Το «πράσινο φως» για την κατασκευή 4+1 νέων λεωφορειολωρίδων στη Θεσσαλονίκη άναψε ο υφυπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, Γιάννης Μαγκριώτης, μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το πρωί στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

Στη σύσκεψη, μεταξύ άλλων, συμμετείχαν οι δήμαρχοι Θεσσαλονίκης και Καλαμαριάς, Γιάννης Μπουτάρης και Θεοδόσης Μπακογλίδης, καθώς και ο αντιδήμαρχος Αστικού Σχεδιασμού, Πολεοδομίας και Δικτύων του κεντρικού δήμου, Ανδρέας Κουράκης.

Οι νέες λεωφορειολωρίδες θα κατασκευαστούν στη Λεωφόρο Στρατού, και στα δύο ρεύματα, από την Καυταντζόγλου έως την οδό Αγίας Τριάδος, στην οδό Αλεξάνδρου Παπαναστασίου, επίσης στα δύο ρεύματα, στο τρίγωνο από την Λεωφόρο Στρατού και την οδό Κωνσταντινουπόλεως έως την Βαλαγιάννη, σε ολόκληρο το τμήμα της Αγγελάκη και στην Γεωργίου Παπανδρέου, από το ύψος της Μαρίας Κάλλας έως την Θεμιστοκλή Σοφούλη.

Η πέμπτη λεωφορειολωρίδα, που συμπεριλαμβάνεται στις νέες, είναι αυτή της οδού Εθνικής Αντιστάσεως στην Καλαμαριά, η οποία έχει κατασκευαστεί εδώ και καιρό όμως δεν διαθέτει άδεια λειτουργίας.

«Τα χρήματα για την κατασκευή των λεωφορειολωρίδων είναι διασφαλισμένα, είναι περίπου 500.000 ευρώ και ελπίζουμε πως μέσα από τον συντονισμό και τη συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς οι ειδικές λωρίδες θα τεθούν σε λειτουργία έως το καλοκαίρι», δήλωσε ο αρμόδιος υφυπουργός κ.Μαγκριώτης.

Όπως ανέφερε ο υφυπουργός με την ολοκλήρωση της βασικής γραμμής του μετρό το 2015 και σε συνδυασμό με τις λεωφορειολωρίδες θα αλλάξει ο συγκοινωνιακός χάρτης της πόλης.

Ως πρώτη προτεραιότητα για το δήμο Θεσσαλονίκης έθεσε τα μέσα μαζικής μεταφοράς ο δήμαρχος κ. Μπουτάρης: «Προτεραιότητα έχουν τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Το αυτοκίνητο πέθανε. Πρέπει να μάθουμε να ζούμε αλλιώς. Η σκέψη μας φτάνει ακόμη και σε πλήρη απαγόρευση του Ι.Χ. στο κέντρο της πόλης».

Θετικός ως προς την κατασκευή λεωφορειολωρίδων και έτοιμος για κάθε συνεργασία εμφανίστηκε και ο δήμαρχος Καλαμαριάς, Θεοδόσης Μπακογλίδης, ενώ ο αντιδήμαρχος του δήμου Θεσσαλονίκης, Ανδρέας Κουράκης, τόνισε πως το δημοτικό συμβούλιο θα πρέπει να αποφασίσει για την είσοδο των ποδηλάτων και των ταξί στις νέες λεωφορειολωρίδες.

tvxs.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Πράσινο φως» για 4+1 νέες λεωφορειολωρίδες στη Θεσσαλονίκη"

Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο - Ανοίγουν κι άλλα κλειστά επαγγέλματα

Το βάφτισαν πολυνομοσχέδιο, ίσως γιατί θα εμπεριέχει όλα τα μέτρα που πρέπει να ληφθουν για να πείσουμε την τρόικα και τους δανειστές μας. Από δόσεις για την εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών, μέχρι το άνοιγμα κλειστών επαγγελμάτων.

Κατατέθηκε στη Βουλή το πολυνομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών «Επείγουσες Ρυθμίσεις που αφορούν την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2012 - 2015».

Το νομοθέτημα εισάγεται την Πέμπτη προς επεξεργασία σε κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου και την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να συζητηθεί και να ψηφιστεί στην Ολομέλεια.

Τελικά το νομοσχέδιο δεν θα έχει την μορφή του κατεπείγοντος και αντί να ψηφιστεί μέχρι την Πέμπτη θα ψηφιστεί μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας.

Τι περιλαμβάνει:

- Διατάξεις για την ταχύτερη απελευθέρωση των οδικών μεταφορών από την 1η Ιανουαρίου 2012

- Άνοιγμα των «κλειστών επαγγελμάτων». Ειδικά για τους δικηγόρους προβλέπεται ότι θα επιτρέπεται η δημιουργία υποκαταστημάτων δικηγορικών εταιρειών σε όλη τη χώρα. Για τους συμβολαιογράφους αίρεται η προϋπόθεση ιθαγένειας για την πρόσβαση στο επάγγελμα.

- Εξόφληση χρεών προς το Δημόσιο σε 60 δόσεις με ελάχιστα ποσά δόσης τα 100 ευρώ ή χωρίς προσαυξήσεις για καταβολή εφάπαξ. Όσο λιγότερες είναι οι δόσεις τόσο μεγαλύτερη είναι η έκπτωση από τις προσαυξήσεις. Αν η πληρωμή γίνει εφάπαξ, τότε ο οφειλέτης απαλλάσσεται από τις προσαυξήσεις.

- Μεταφορά των φορολογικά αναγνωρίσιμων ζημιών των κοινωφελών επιχειρήσεων στα επόμενα οικονομικά έτη

- Αλλαγές στη φορολογική μεταχείριση των μερισμάτων και των κερδών που διανέμουν οι ΑΕ και οι ΕΠΕ

- Η επιβολή φόρου με συντελεστή 2% κατά το δανεισμό εισηγμένων μετοχών όταν αυτός γίνεται εξωχρηματιστηριακά

Επιπλέον με το πολυνομοσχέδιο επαναφέρεται ουσιαστικά η αυτοτελής φορολόγηση με 25% των μερισμάτων που διανέμουν οι ημεδαπές επιχειρήσεις.

Με άλλη ρύθμιση δίνεται η δυνατότητα στους μισθωτούς που εισπράττουν καθυστερημένα και σε έτος μεταγενέστερο δεδουλευμένες αποδοχές του 2011 από τις επιχειρήσεις στις οποίες απασχολούνται να τις δηλώσουν στο έτος που εισπράττονται και όχι στο έτος που αφορούν.

Επίσης, περιλαμβάνει ρυθμίσεις για την εφεδρεία αλλά και για το καθεστώς προσυνταξιοδοτικής διαθεσιμότητας

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κατατέθηκε το πολυνομοσχέδιο - Ανοίγουν κι άλλα κλειστά επαγγέλματα"

ΓΣΕΕ: Καμία συζήτηση για μειώσεις ή πάγωμα μισθών

Απορρίπτει κάθε συζήτηση

Καμία συζήτηση για μειώσεις ή πάγωμα μισθών, οι οποίοι κατοχυρώνονται από την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση δεν δέχεται η ΓΣΕΕ, η οποία προσέρχεται στο τραπέζι του διαλόγου με τις εργοδοτικές οργανώσεις. Στην άποψη αυτή συνέκλιναν όλες οι παρατάξεις που συμμετέχουν στη διοίκηση της Συνομοσπονδίας, κατά τη συνεδρίαση του οργάνου, με διαφορετικές όμως προσεγγίσεις.

Η πλειοψηφία -ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ- τάσσεται υπέρ της κατ' αρχήν συμμετοχής στο διάλογο, αλλά μόνο σε ό,τι αφορά τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους.

«Είμαστε αντίθετοι σε κάθε συζήτηση για μείωση των κατώτερων αμοιβών, του 13ου ή του 14ου μισθού και οποιασδήποτε παροχής περιλαμβάνεται στην Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας» τόνισε κατά την τοποθέτησή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος και τόνισε χαρακτηριστικά ότι «δεν υπάρχουν άλλα περιθώρια, δεν έχουν πατήσει μόνο τα 'ιερά και τα όσια', αλλά πατούν και τα κόκκαλα».

Η διοίκηση της ΓΣΕΕ αποφάσισε να στηρίξει την παναττική απεργιακή κινητοποίηση στις 17 του μηνός και εξουσιοδότησε τη γραμματεία του οργάνου να προχωρήσει σε κινητοποιήσεις ανάλογα με τις εξελίξεις, με πιο πιθανή την κήρυξη πανεργατικής απεργίας στις αρχές Φεβρουαρίου.

Κατά την τοποθέτησή του ο κ. Παναγόπουλος απηύθυνε την προειδοποίηση ότι στην περίπτωση που επιχειρηθεί μονομερής μεταβολή των εργασιακών σχέσεων σε βάρος των εργαζομένων, τότε θα υπάρξει ακαριαία αντίδραση με δυναμικές κινητοποιήσεις. Αποφασίστηκε, τέλος, αντιπροσωπεία της Συνομοσπονδίας να επισκεφθεί τους πολιτικούς αρχηγούς και να ζητήσει τη συμπαράστασή τους στην υπεράσπιση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας.

«Δεν θα δεχθούμε διαπραγμάτευση για την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας παρά μόνο για τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους σε επιχειρήσεις που δεν έχουν προχωρήσει σε απολύσεις και εφόσον συνοδεύονται από ισοδύναμα μέτρα για την αντιμετώπιση του ελλείμματος που θα προκληθεί από την απώλεια ασφαλιστικών εισφορών» είπε ο γενικός γραμματέας της ΓΣΕΕ Νίκος Κιουτσούκης.

Ο ίδιος ζήτησε από τους βουλευτές να στηρίξουν τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα και από τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς που συνομιλούν με τους εκπροσώπους των δανειστών να δείξουν περισσότερη αποφασιστικότητα. «Να μη βρέχουν τα παντελόνια τους κάθε φορά που συνομιλούν με την κ. Μέρκελ και τον κ. Σαρκοζί» είπε χαρακτηριστικά.

«Η κινητοποίηση της 17 Γενάρη αποτελεί την απάντηση σε όσους καταστρατηγούν τις συλλογικές συμβάσεις και προωθούν την εκ περιτροπής και μερική απασχόληση» υποστήριξε ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Χρήστος Κατσιώτης, ο οποίος καταλόγισε ευθύνες στην εργοδοσία και στη ΓΣΕΕ.

Την άποψη ότι «οι εργοδοτικές προτάσεις δεν αποτελούν βάση για συζήτηση, αλλά διαμορφώνουν εφιαλτικό περιβάλλον» υποστήριξε ο Γιώργος Γαβρίλης της «Αυτόνομης Παρέμβασης», ο οποίος ζήτησε συνολική πολιτική αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και όσους την στηρίζουν.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΓΣΕΕ: Καμία συζήτηση για μειώσεις ή πάγωμα μισθών"

Εφοδος του ΣΔΟΕ στο Νεκροτομείο Αθηνών για «φιλοδωρήματα»

Ανοίγει τραπεζικούς λογαριασμούς υπαλλήλων και ιδιωτών

Επιδρομή του σδοε (και) στο Νεκροτομείο Αθηνών! Στο άνοιγμα των τραπεζικών λογαρισμών υπαλλήλων του Νεκροτομείου και άλλων ιδιωτών που φέρεται να παίρνουν «μίζες» για διάφορες εξυπηρετήσεις, προχωρά ειδική ελεγκτική υπηρεσία του σδοε.

Οι έλεγχοι στους τραπεζικούς λογαριασμούς και στις φορολογικές δηλώσεις σε υπαλλήλους και ιδιώτες αποφασίσθηκε μετά από έκθεση, πριν από λίγους μήνες, του Σώματος Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, στο οποίο είχαν διαπιστωθεί σειρά ύποπτων συναλλαγών.

Σύμφωνα με ανώτατα στελέχη του σδοε «υπολογίζουμε ότι κάθε χρόνο πραγματοποιούνται περίπου 130.000 νεκροτομές και υπάρχει σειρά ενδείξεων ότι σε μεγάλο αριθμό εξ αυτών δίνονται ποσά από 50 έως 300 ευρώ προκειμένου να δίνεται προτεραιότητα ή άλλες διευκολύνσεις στην διακίνηση των σορών. Ολα αυτά πιστεύουμε ότι θα αναδειχθούν από την διερεύνηση των λογαριασμών».
Η ερευνα για τα τεκταινόμενα στο Νεκροτομείο ξεκίνησε στις αρχες του 2011, όταν υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Δικαιοσύνης έλαβε έγγραφη καταγγελία για παρουσία ιδιωτών που εκτελούσαν χρέη νεκροτόμου στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, που βρίσκεται στο Λαϊκό Νοσοκομείο στου Γουδή.

Ακολουθεί έρευνα από το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης, όπου ζητούνται τα στοιχεία όσων ασκούσαν παρανόμως εργασίες κατά τη διάρκεια της νεκροτομής, λαμβάνοντας φιλοδωρήματα από τους συγγενείς των νεκρών.

Οι δύο καταγγέλλοντες κατέθεσαν επίσης στους επιθεωρητές ότι ιδιοκτήτης γραφείου τελετών για ταριχεύσεις που έκανε στο νεκροτομείο έδινε μίζα 180 ευρώ σε υπάλληλο της υπηρεσίας στου Γουδή.

Επιπλέον ένας οδηγός νεκροφόρας που συνεργάζεται με γραφεία τελετών ανέφερε ότι κατέβαλε 30 ευρώ σε υπάλληλο του νεκροτομείου για να του δίνει ο τελευταίος το πιστοποιητικό νεκροτομείου, 20 ευρώ στον αστυνομικό υπηρεσίας και 20 ευρώ σε έναν άλλον υπάλληλο που περιποιείτο τους νεκρούς.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφοδος του ΣΔΟΕ στο Νεκροτομείο Αθηνών για «φιλοδωρήματα»"

Ερώτηση Παπαδημούλη στη Βουλή για διορισμούς «φίλων» του Βορίδη

Στη Βουλή φέρνει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Παπαδημούλης με ερώτησή του την εξακρίβωση πληροφοριών πρόσφατων δημοσιευμάτων, σύμφωνα με τα οποία, ο κ. Βορίδης διόρισε στελέχη του «Ελληνικού Μετώπου» στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών
Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά αν η κυβέρνηση Παπαδήμου που ευαγγελίζεται την αξιοκρατία και την εθνική συνεννόηση ήταν ενήμερη για την στελέχωση του γραφείου του κ. Βορίδη από μέλη του «Εθνικού Μετώπου».

Ο Δ. Παπαδημούλης ρωτά επίσης: πόσοι και ποιοι νέοι συνεργάτες διορίστηκαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον κ. Βορίδη, ποια η ιδιότητά τους και ποιες οι αρμοδιότητές τους και τα κριτήρια πρόσληψής τους.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

Ερώτηση

Προς τους κ.κ Υπουργούς Υποδομών Μεταφορών-Επικρατείας-Εσωτερικών

Θέμα: Διορισμός στελεχών του «Ελληνικού Μετώπου» στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών από τον κ. Βορίδη

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα των ηλεκτρονικών ιστοτόπων capital.gr, parapolitki.gr κ.α, ο Υπουργός Μεταφορών και Υποδομών κ. Βορίδης, διόρισε ως συνεργάτες του στο υπουργείο, άτομα που προέρχονται από το ίδιο ακροδεξιό κόμμα από το οποίο προέρχεται και ο ίδιος. Το «Εθνικό Μέτωπο», του οποίου ο κ.Βορίδης υπήρξε μάλιστα και ιδρυτικό στέλεχος.

Σύμφωνα με τα ίδια δημοσιεύματα: «Ως υπουργός Υποδομών δεν ξέχασε τους ανθρώπους που τον στήριξαν όλα αυτά τα χρόνια κι αποφάσισε να μοιραστεί μαζί τους την κυβερνητική εξουσία που ανέλαβε. [...] Μερικά από τα στελέχη του Ελληνικού Μετώπου και του ΛΑΟΣ που βρήκαν στέγη κι εργασία στο Υπ. Μεταφορών είναι τα εξής;

1. Θεοδόσης Αθανασάς, επιφανές στέλεχος και διευθυντής του Ελληνικού Μετώπου που ανέλαβε καθήκοντα Διευθυντή στο Πολιτικό Γραφείο του Μάκη Βορίδη στο Υπ.Μεταφορών.

2. Σπύρος Βάιλας, Το 2005 εξελέγη από το 2ο Συνέδριο στην Κεντρική Επιτροπή του Ελληνικού Μετώπου.

3. Φαίδων Δημόπουλος, ίσως το Νο2 του Ελληνικού Μετώπου. Ήταν υπεύθυνος και των οικονομικών του κόμματος.

4. Γιάννης Ζωγράφος, ιδιαίτερα δημοφιλής στον πατριωτικό χώρο. Συνήγορος υπεράσπισης του Δημήτρη Παπαγεωργίου, δημοσιογράφου της Ελεύθερης Ώρας που είχε συλληφθεί από την ΕΛ.ΑΣ κατά τη διάρκεια επεισοδίων στο κέντρο της Αθήνας.

Πάντα με βάση τα ίδια δημοσιεύματα, στο γραφείο του κ. Βορίδη διορίστηκαν: «[...] τα κομματικά στελέχη κ. Τσίχλης όσο ο κ. Τζανακάκης προσλήφθηκαν στο Υπ.Υποδομών όπως και η κ. Γκιγκάκη, υποψήφια στην Περιφέρεια Αττικής με το ψηφοδέλτιο του Α.Γεωργιάδη.»

Με βάση τα παραπάνω:

Ερωτούνται οι αρμόδιοι υπουργοί:

• Η νέα κυβέρνηση που ευαγγελίζεται την αξιοκρατία και την εθνική συνεννόηση επιλέγει τέτοιου είδους μεθόδους για την στελέχωση ενός Υπουργείου;

• Για την στελέχωση του γραφείου του κ. Βορίδη ενημερώθηκε το γραφείο του Πρωθυπουργού ή η συγκρότησή του αφέθηκε εξ’ ολοκλήρου στην ευχέρεια του κ. Βορίδη;

• Πόσοι νέοι συνεργάτες διορίστηκαν στο Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, υπό τον κ. Βορίδη; Ποιοι είναι; Ποια η ιδιότητά τους; Ποιες οι αρμοδιότητές τους και ποια τα κριτήρια πρόσληψής τους;

Ο ερωτών βουλευτής

Δημήτρης Παπαδημούλης

syn.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ερώτηση Παπαδημούλη στη Βουλή για διορισμούς «φίλων» του Βορίδη"

Πρόσληψη 26.000 ανέργων στην κοινωφελή εργασία

Εγκρίθηκαν από την αρμόδια Δικαστική Επιτροπή, η οποία έχει συγκροτηθεί στα πλαίσια των διαδικασιών του ΑΣΕΠ, οι πρώτες 26.000 θέσεις κοινωφελούς εργασίας, που είχαν υποβληθεί από Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις.

Η επιλογή έγινε με βάση τα προσόντα των υποψηφίων και κοινωνικά κριτήρια, ενώ οι θέσεις εργασίας κατανέμονται σε επτά περιφέρειες και οι προσληφθέντες θα απασχοληθούν για πέντε μήνες σε 368 υπηρεσίες.

Οι υποψήφιοι για τις θέσεις κοινωφελούς εργασίας πρέπει να είναι άνεργοι με δελτίο ανεργίας σε ισχύ ή αγρότες, ασφαλισμένοι στον ΟΓΑ, που δεν διαθέτουν ή δεν δικαιούνται δελτίο ανεργίας.

Αιτήσεις μπορούν να υποβληθούν, μετά την οριστική επικύρωση από τη Γενική Γραμματεία Διαχείρισης Κοινωνικών Πόρων του υπουργείου Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης. Όσοι επιλεγούν θα λαμβάνουν για 5 μήνες μηνιαίο επίδομα 625 ευρώ, ενώ θα έχουν πλήρη ασφαλιστική και συνταξιοδοτική κάλυψη.

Οι πρώτες προσλήψεις θα γίνουν στην περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπου έχουν εγκριθεί 8.170 θέσεις. Ακολουθούν, η περιφέρεια Βορείου Αιγαίου για 1.700 θέσεις, Ηπείρου για 2.950, Θεσσαλίας για 5.300 Πελοποννήσου για 4.130 και Νοτίου Αιγαίου για 870.

Το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας αφορά συνολικά 57.000 ωφελουμένους και μπορούν να ενταχθούν σε αυτό, πέντε κατηγορίες ανέργων. Μακροχρόνια άνεργοι, υποαπασχολούμενοι, ελεύθεροι επαγγελματίες, άνεργοι έως 30 ετών, επιστήμονες και βραχυχρόνια άνεργοι που δεν λαμβάνουν επίδομα ανεργίας.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόσληψη 26.000 ανέργων στην κοινωφελή εργασία"

Έρευνα: Τα μωρά των Βρετανών καταλαβαίνουν την ελληνική γλώσσα!

Μια ενδιαφέρουσα έρευνα του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ δημοσιεύεται στο περιοδικό Cognitive Development και αποδεικνύει ότι τα μωρά μπορούν να να καταλάβουν τι εννοείτε, ακόμα και όταν δεν μιλούν τη γλώσσα...
Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου του Κάρντιφ στην Ουαλία, διαπίστωσαν ότι ο τόνος της φωνής προκαλεί τις προβλεπόμενες αντιδράσεις από μωρά, ακόμη και όταν τα λόγια ειπώθηκαν στην ελληνική γλώσσα.
Η έρευνα πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή 84 μωρών, ηλικίας 14-18 μηνών, στο Κάρντιφ, κατά τη διάρκεια ενός έτους, ενώ κανένα από τα μωρά δεν είχαν προηγούμενη έκθεση στην ελληνική γλώσσα.
Οι ακαδημαϊκοί διαπίστωσαν ότι τα μωρά είχαν την αναμενόμενη αντίδραση, ανεξάρτητα από το εάν γνώριζαν τη γλώσσα (χρησιμοποιήθηκαν ελληνικά και αγγλικά), γεγονός που υποδηλώνει ότι τα βρέφη μπορούν να καθορίσουν έννοιες από τον τόνο της φωνής και μόνο.
Υπεύθυνος της έρευνας η Dr. Meredith Gattis τόνισε ότι «ο τόνος της φωνής είναι ένα πολύτιμο εργαλείο στο να καταλάβουμε τι λέει κάποιος», ενώ στην έρευνα συμμετείχε και η διακεκριμένη ελληνίδα ακαδημαϊκός Έλενα Σακκάλου.

mediagate.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έρευνα: Τα μωρά των Βρετανών καταλαβαίνουν την ελληνική γλώσσα!"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news