facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Δευτέρα 9 Ιανουαρίου 2012

Ενημερωτική συνάντηση Παπαδήμου- Σαμαρά

Ουδέν νεότερο για τη στάση που κράτησε η ΝΔ στις νέες απαιτήσεις της τρόικας

Με μια λιτή ενημερωτικού χαρακτήρα ανακοίνωση η Νέα Δημοκρατία ενημέρωσε ότι στη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Λουκά Παπαδήμο, «ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνης Σαμαράς ενημερώθηκε από τον Πρωθυπουργό κ. Λουκά Παπαδήμο για την εξέλιξη του PSI και την πορεία της οικονομίας, ενόψει της άφιξης της Τρόικας στη χώρα μας. Για τα θέματα αυτά ακολούθησε ανταλλαγή απόψεων».

Ας σημειωθεί ότι ήταν μια από τις μεγαλύτερης σε διάρκεια συναντήσεις του πρωθυπουργού με αρχηγό πολιτικού κόμματος. Είναι φανερό ότι οι δύο πλευρές συμφωνήσαν να μην προχωρήσουν σε δηλώσεις επί της ουσίας των προβλημάτων που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η χώρα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ενημερωτική συνάντηση Παπαδήμου- Σαμαρά"

Αρνητική απόφαση για τους εργαζόμενους στην Ελευθεροτυπία

Ισχύει μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου

Το δικαστήριο έκανε δεκτή την αίτηση της Χ.Κ. Τεγόπουλος για αναστολή των ατομικών και διωκτικών μέτρων εις βάρος της εταιρείας, στο πλαίσιο της αίτησής της για υπαγωγή στο άρθρο 99 του πτωχευτικού κώδικα.

Πρόκειται για προσωρινή απόφαση μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου, όταν θα συζητηθεί η κύρια αίτηση για υπαγωγή της Χ.Κ. Τεγόπουλος στο άρθρο 99.

Το δικαστήριο με την προσωρινή διαταγή απέρριψε την εξαίρεση που είχαν ζητήσει οι εργαζόμενοι, για να μπορέσουν να εκτελέσουν την απόφαση του Ειρηνοδικείου Αθηνών, το οποίο τους είχε επιδικάσει μισθούς δύο και τριών μηνών μετά τα ασφαλιστικά μέτρα που είχαν καταθέσει.

Μετά την εξέλιξη, οι εργαζόμενοι θα συζητήσουν τις επόμενες κινήσεις τους σε συνέλευση την Τετάρτη.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρνητική απόφαση για τους εργαζόμενους στην Ελευθεροτυπία"

Πιο ορατή από ποτέ η απειλή χρεοκοπίας – Μέρκελ : Πάρτε μέτρα αλλιώς δεν παίρνετε τη νέα δόση



- Μέρκελ : Η Ελλάδα αξίζει μίας νέας ευκαιρίας αλλά για να σωθεί δεν φτάνει το κούρεμα, απαιτούνται μεταρρυθμίσεις
- Ασφυκτικές πλέον γίνονται οι πιέσεις τόσο προς τη χώρα μας όσο και προς τις τράπεζες για τελειώσουν οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων
- Εαν δεν πάρουμε τη δόση του Μαρτίου πολύ απλά δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις άνω των 14,4 δις ευρώ μέσα στο Μάρτιο
- Προσέξτε πόσο συντονισμένες είναι οι δηλώσεις-απειλές προς την ίδια κατεύθυνση

Ωμά και απερίφραστα η Γερμανίδα Καγκελάριος δήλωσε αμέσως μετά τη συνάντηση της με τον Σαρκοζί :''Αν δεν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις για την νέα δανειακή σύμβαση της Ελλάδας, δεν μπορεί να δοθεί η νέα δόση''.

Η Α.Μέρκελ γνωρίζει από πρώτο χέρι πως χωρίς τη δόση αυτή, που η Ελλάδα θα πάρει, εαν τελικά πάρει, με καθυστέρηση 3 μηνών, η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει αφού μόνο μέσα στο Μάρτιο λήγουν ελληνικά ομόλογα αξίας 14,4 δις ευρώ.



Γιατί λοιπόν το κάνει αυτό;
Την απάντηση την δίνει μόνη της τονίζοντας, στη κοινή συνέντευξη τύπου με τον Μερκοζί, πόσο απαραίτητο είναι να τελειώσουν άμεσα οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων.

Το όπλο της χρεοκοπίας η Μέρκελ το κραδαίνει προς 3 κυρίως κατευθύνσεις :

- Προς την ελληνική κυβέρνηση και τα κόμματα εξουσίας για να πάρουν άμεσα τα μέτρα που επιθυμεί η τρόικα

- Προς τους κατόχους ελληνικών ομολόγων, δηλαδή τις τράπεζες, ώστε να λυγίσουν και να αποδεχτούν άμεσα το ύψος του κουρέματος, γιατί αλλιώς εαν χρεοκοπήσει η Ελλάδα απλά θα χάσουν όχι το 50% εως 60% της επένδυσης τους αλλά ΟΛΑ ΤΟΥΣ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ

- Προς κάθε άλλη ευρωπαική χώρα, ιδίως του νότου, για παραδειγματισμό, πριν τολμήσει να ακολουθήσει το ελληνικό μοντέλο για να ανακουφιστεί από το χρέος της

Γερμανικό μαστίγιο και καρότο



Η Α.Μέρκελ χρησιμοποίησε έντεχνα μία ευχή που ξέρει τι απήχηση έχει στην Ελλάδα :''Στόχος μας είναι να μην φύγει καμία χώρα από το ευρώ''.

Γρήγορα έκανε το αναγκαίο συμπλήρωμα, που μεταφράζεται Αθήνα πάρε μέτρα :''Το PSI είναι απαραίτητη προϋπόθεση, αλλά δεν επαρκεί ώστε να επαναφέρει την Ελλάδα στην σωστή τροχιά.Η Ελλάδα θα πρέπει να λάβει και μια νέα ευκαιρία, αλλά είναι ειδική περίπτωση''.

Μάλιστα η Α.Μέρκελ έσπευσε με δηλώσεις της να ανακοινώσει πως ''το ελληνικό πρόβλημα'' θα κυριαρχήσει και στην αυριανή συνάντηση της με τη γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Αξιοθαύμαστα ενορχηστρωμένες πιέσεις



Προσέξτε πόσο καλά ή πόσο τυχαία κλιμακώνονται οι πιέσεις των ''εταίρων'' μας, τόσο προς την Ελλάδα όσο και προς τους κατόχους ελληνικών ομολόγων.

Την Παρασκευή ο Ο.Μπαγί, εκπρόσωπος της Κομισιόν μας ανακοίνωσε πως πλέον θα μας χορηγούν τις δόσεις με τρίμηνη καθυστέρηση και με την προυπόθεση πως παιρνάμε τους ελέγχους της τρόικας.Αυτή ήταν χρονικά η πρώτη ανακοίνωση που μας έφερνε πιο κοντά στη χρεοκοπία και τις τράπεζες στη διαγραφή του 100% της αξίας των ομολόγων τους.

Ενώ ακόμα όλοι ''χώνευαν'' την απειλή της Κομισιόν, ο κορυφαίος οικονομολόγος του ΔΝΤ αλλά και το δεξί χέρι του Σόιμπλε ''συνέπεσε'' να δηλώνουν το Σάββατο πως το ελληνικό κούρεμα κατά 50% δεν είναι αρκετό.

Σήμερα το πρωί, ο Β.Σόιμπλε, υπουργός Οικονομικών της Μέρκελ, τελείως φυσικά παραδέχτηκε τις πιέσεις που ασκεί η Γερμανία τόσο προς την Ελλάδα, για να πάρει μέτρα, όσο και προς τις τράπεζες που έχουν ελληνικά ομόλογα ώστε να κλείσουν τώρα οι διαπραγματεύσεις για το κούρεμα.

Μέρκελ - Σαρκοζί : Φρένο χρέους εως το Μάρτιο και κουβέντα για ευρωομόλογο



Ο Γάλλος Πρόεδρος και η Γερμανίδα Καγκελάριος στη κοινή συνέντευξη τύπου, μετά τη συνάντησή τους στο Βερολίνο, δήλωσαν πως οι οι συνομιλίες για το δημοσιονομικό σύμφωνο ''προχωρούν καλά'' και πως τα δημοσιονομικά φρένα θα έχουν ''τραβηχτεί'' ''το αργότερο ως τον Μάρτιο''.

Ο Σαρκοζί στάθηκε ιδιαίτερα στο φόρο χρηματοπιστωτικών συναλλαγών, υποσχόμενος λεπτομέρειες μέσα στο μήνα, ενώ μαζί με την Μέρκελ τόνισαν πως ψάχνουν τρόπους για την επιτάχυνση της ένεσης ρευστότητας στο νέο ταμείο διασώσεων της ευρωζώνης.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πιο ορατή από ποτέ η απειλή χρεοκοπίας – Μέρκελ : Πάρτε μέτρα αλλιώς δεν παίρνετε τη νέα δόση"

Πληρώνουν τη Γερμανία για να την δανείσουν!

Δανείζεται με αρνητικό επιτόκιο το Βερολίνο

Την ώρα που η κρίση χρέους εξακολουθεί να αποτελεί τη βασική αιτία προβληματισμού των αγορών και το μεγάλο βραχνά της … μισής -και βάλε- Ευρώπης, η Γερμανία εξακολουθεί να αποτελεί την ατμομηχανή των οικονομικών εξελίξεων και να το αποδεικνύει μάλιστα σε κάθε ευκαιρία.

Έτσι, ενώ η Ιταλία για παράδειγμα δανείζεται με επιτόκιο σχεδόν απαγορευτικό, η Γαλλία το ίδιο, το Βερολίνο όχι απλώς δανείζεται πάμφθηνα, αλλά ενίοτε ανατρέπει βασικούς κανόνες της οικονομίας και της... λογικής!

Όπως σήμερα που άντλησε 3,9 δισ. ευρώ από την δημοπρασία 6μηνων εντόκων γραμματίων επιτυγχάνοντας αρνητικό επιτόκιο. Με δυο λόγια οι ιδιώτες πιστωτές ΠΛΗΡΩΣΑΝ κι από πάνω για να πάρουν τίτλους του γερμανικού Δημοσίου που προφανώς φαντάζουν αυτή την εποχή ως μια από τις ελάχιστες εναλλακτικές μορφές ΣΙΓΟΥΡΗΣ επένδυσης.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε η Bundesbank, η μέση απόδοση στην πρωινή δημοπρασία 6μηνων εντόκων διαμορφώθηκε στο -0,0122% από 0,001% κατά την προηγούμενη αντίστοιχη δημοπρασία του Δεκεμβρίου.

Η προσφορά καλύφθηκε κατά 1,8 φορές …

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πληρώνουν τη Γερμανία για να την δανείσουν!"

2.000 Κύπριοι ναυλώνουν πλοίο για να συμπαρασταθούν στον Εφραίμ την ημέρα της δίκης του στην Αθήνα

Στο κελί της πέμπτης πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού, όπου κρατούνται κατά βάση όσοι έχουν προφυλακιστεί κατηγορούμενοι για οικονομικά εγκλήματα, βρίσκεται από τις 28 Δεκεμβρίου ο ηγούμενος της Μονής Βατοπεδίου Εφραίμ.

Στην Κύπρο, επικρατεί αναβρασμός και οι αντιδράσεις είναι πολλές. Ο Εφραίμ είναι κυπριακής καταγωγής, ετεροθαλής αδελφός του αναπληρωτή προέδρου και βουλευτή Αμμοχώστου του Ευρωπαϊκού Κόμματος Νικόλαου Κουτσού, πνευματικός πατέρας του δημοφιλούς μητροπολίτη Αθανασίου της Λεμεσού και με πολλές προσωπικές σχέσεις με την ελίτ των Ελληνοκύπριων εφοπλιστών και επιχειρηματιών.
Η εκκλησία της Κύπρου, ναυλώνει πλοίο σε συνεννόηση με την οικογένεια, τους συγγενείς και τους υποστηρικτές του Εφραίμ, ώστε σε λίγες μέρες, όπου θα γίνει η δίκη του στην Αθήνα, να παραβρεθούν και να τον στηρίξουν.
Μάλιστα, όπως πληροφορηθήκαμε, όσοι δηλώσουν συμμετοχή, να μετέχουν στο ταξίδι, δε θα πληρώσουν απολύτως τίποτα…

thousandnews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "2.000 Κύπριοι ναυλώνουν πλοίο για να συμπαρασταθούν στον Εφραίμ την ημέρα της δίκης του στην Αθήνα"

Στους δρόμους βγαίνουν οι αγρότες στη Λάρισα

Στους δρόμους ετοιμάζονται να βγουν και πάλι οι αγρότες που συμπαρατάσσονται με την ΠΑΣΥ, στο πλαίσιο πανελλαδικών κινητοποιήσεων οι οποίες προγραμματίζονται για το δεύτερο 15νθημερο του Ιανουαρίου.

Όπως αναφέρθηκε σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Λάρισα, από το μέλος της πανελλήνιας γραμματείας της ΠΑΣΥ Γ. Γκικόπουλο αλλά και από τον αγροτοσυνδικαλιστή Β. Μπούτα, οι κινητοποιήσεις θα «προσαρμόζονται» ανά περιοχή, ανάλογα με τις προϋποθέσεις και μπορεί να κυμανθούν από μικρές συγκεντρώσεις μέχρι και μπλόκα η κλείσιμο διοδίων.

Στόχος είναι η ανατροπή της πολιτικής που εφαρμόζεται και η αποτροπή των νέων μέτρων που βρίσκονται προ των πυλών ,την ώρα που και η μικρομεσαία αγροτιά, βρίσκεται σε δεινή θέση αλλά κι η δημιουργία ενός κοινού μετώπου που θα φέρει την ρήξη και την ανατροπή με την συμμέτοχη στις κινητοποιήσεις και του ΠΑΜΕ, της ΠΑΣΕΒΕ, του ΜΑΣ και της ΟΓΕ.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους δρόμους βγαίνουν οι αγρότες στη Λάρισα"

Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο «Ακροπόλ Παλλάς»

Παραμένουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην περιοχή

Υπό έλεγχο τέθηκε η πυρκαγιά, που είχε εκδηλωθεί περί τις 6 το απόγευμα, στο ιστορικό ξενοδοχείο «Ακροπόλ Παλλάς», στη συμβολή των οδών Πατησίων και Αβέρωφ, στο κέντρο της Αθήνας.

Οι πυροσβεστικές δυνάμεις, ωστόσο, παραμένουν στο σημείο έως την πλήρη κατάσβεση.




newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπό έλεγχο τέθηκε η φωτιά στο «Ακροπόλ Παλλάς»"

Θεσσαλονίκη: Ο Αϊ Βασίλης δεν έφερε δώρα στους εμπόρους -Πτώση τζίρου για το 86%!

Χωρίς δώρα για τους εμπόρους της Θεσσαλονίκης φαίνεται ότι ήρθε και απήλθε ο... Αϊ Βασίλης, καθώς πάνω από οκτώ στους δέκα (ποσοστό 86%) είδαν τον τζίρο τους για την περίοδο των εορτών να μειώνεται σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο (Χριστούγεννα-Πρωτοχρονιά) του 2010-2011.Για τους «χαμένους», οι μέσες απώλειες τζίρου κυμάνθηκαν γύρω στο 30%. Στα ίδια επίπεδα με τις γιορτές του 2010-2011 διαμορφώθηκε ο τζίρος για το 8% των επιχειρήσεων, ενώ το 4% των ερωτηθέντων κινήθηκε κόντρα στο ρεύμα και είδε καλύτερες ημέρες, σε σχέση με την προηγούμενη γιορτινή περίοδο.

Τα παραπάνω προκύπτουν από έρευνα που διεξήγε ο Εμπορικός Σύλλογος Θεσσαλονίκης (ΕΣΘ), σε δείγμα 200 εμπορικών επιχειρήσεων, εκ των οποίων οι 120 στο κέντρο και από 40 στην ανατολική και δυτική Θεσσαλονίκης.

Οι προσφορές και οι μειωμένες τιμές, με τις οποίες το 83% των εμπόρων επιχείρησε να δελεάσει τους καταναλωτές, δεν φαίνεται να απέδωσαν τα ευκταία αποτελέσματα, ενώ το 29% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι έχουν προβεί σε μειώσεις προσωπικού το 2011.

Αναλυτικότερα, εννέα στους δέκα εμπόρους (88%) δήλωσαν απογοητευμένοι με τον τζίρο τους, που αποδείχτηκε κάθε άλλο παρά εορταστικός, ενώ μόνον το 12% εμφανίστηκε ως ικανοποιημένο από τον κύκλο εργασιών του την περίοδο των εορτών.

Η περιοχή της δυτικής Θεσσαλονίκης φαίνεται να κρατάει τα «σκήπτρα» στη μείωση τζίρου, με το 93% των εμπόρων να δηλώνει πτώση. Το αντίστοιχο ποσοστό είναι 85% τόσο για την περιοχή του ιστορικού κέντρου, όσο και για εκείνες της ανατολικής Θεσσαλονίκης (πχ, Καλαμαριά).

Πάντως, εξειδικεύοντας στις επιμέρους περιοχές, σε χειρότερη μοίρα βρίσκεται η ζώνη Ερμού - Βασιλέως Ηρακλείου-Δημητρίου Γούναρη, όπου το 100% των ερωτηθέντων δήλωσε αρνητική μεταβολή του τζίρου του σε σχέση με πέρυσι. Κοινή διαπίστωση είναι ότι τα καταστήματα «κινήθηκαν» περισσότερο μεταξύ 12 και 31 Δεκεμβρίου, αν και το 16% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι «δεν είδαν φως» ούτε την περίοδο των Χριστουγέννων, ούτε την Πρωτοχρονιά.

Ποιος φταίει για τη συνεχή πτώση τζίρου; Η πλειοψηφία των ερωτηθέντων (ποσοστό 53%) «δείχνει» ως υπαίτια την οικονομική κρίση, ενώ ακολουθούν κατά σειρά η αρνητική ψυχολογία των καταναλωτών (27%), το παραεμπόριο (10%) και το κυκλοφοριακό-έλλειψη θέσεων στάθμευσης (8%).

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Θεσσαλονίκη: Ο Αϊ Βασίλης δεν έφερε δώρα στους εμπόρους -Πτώση τζίρου για το 86%!"

ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 680 ανέργους της Θεσσαλονίκης

Τη στήριξη 680 ατόμων που έμειναν άνεργοι, γιατί οι επιχειρήσεις στις οποίες εργάζονταν δέχθηκαν τις συνέπειες της κρίσης που πλήττει τον κλάδο τους και την περιοχή τους ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ.

Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα του ΟΑΕΔ προσφέρει διέξοδο στην απασχόληση με δύο τρόπους: Είτε επιδοτώντας την απασχόληση για τρία χρόνια σε επιχειρήσεις και εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, είτε επιχορηγώντας, επίσης για διάστημα τριών ετών, τη δημιουργία επιχείρησης από τον άνεργο.

Η υποβολή αιτήσεων και για τις δύο δράσεις του προγράμματος ξεκινά την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΟΑΕΔ: Πρόγραμμα για 680 ανέργους της Θεσσαλονίκης"

Ξάνθη: Λουκέτο στην χαρτοβιομηχανία ''Diana''-Στο κόκκινο η αγωνία των εργατών!

Αποφασισμένοι να επιχειρήσουν να προσβάλουν την αίτηση πτώχευσης, που κατέθεσε στο Πρωτοδικείο Ξάνθης η χαρτοβιομηχανία «Diana», δηλώνουν οι εργαζόμενοι...υποστηρίζοντας ότι αυτή η αίτηση δεν έχει αντικείμενο. Κατά τους ίδιους, η εταιρεία του ομίλου Ζερίτη, με πάνω από 31 χρόνια λειτουργίας, είναι υγιής και βιώσιμη, ενώ μόνο η κινητή της περιουσία (εξοπλισμός εργοστασίου Ξάνθης) αποτιμάται σε 60 εκατ. ευρώ.


Για τις 19 Ιανουαρίου, ημερομηνία κατά την οποία αναμένεται να συζητηθεί η αίτηση πτώχευσης της εταιρείας, οι εργαζόμενοι έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Πρωτοδικείο Ξάνθης, όπως δήλωσε ο Νίκος Νικολαΐδης, μέλος τού Σωματείου τους.



Κατά τον ίδιο, την ίδια ημέρα, οι εργαζόμενοι (που βρίσκονται σε διαθεσιμότητα εδώ και μήνες) θα επιχειρήσουν να προσβάλουν την αίτηση πτώχευσης, μέσω των νομικών συμβούλων τους. Ο κ.Νικολαΐδης διευκρίνισε, πάντως, ότι τα δεδουλευμένα του Νοεμβρίου έχουν πλέον καταβληθεί στο προσωπικό και απομένουν εκείνα του Δεκεμβρίου.
«Η εταιρεία, που κάποτε απασχολούσε 400 εργαζόμενους και σήμερα λιγότερους από 200 σε όλη την Ελλάδα, δεν πρέπει να κλείσει. Διαθέτει τεχνογνωσία και μια κινητή περιουσία πάνω από 60 εκατ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζονται τα ακίνητα. Τα δε χρέη της, συνυπολογιζόμενων εκείνων προς τις τράπεζες, τους προμηθευτές πρώτων υλών, τη ΔΕΗ και τη ΔΕΠΑ, ανέρχονται σε περίπου 25-30 εκατ. ευρώ», ισχυρίστηκε ο κ.Νικολαΐδης.

Εν αναμονή των εξελίξεων, οι μηχανές στο εργοστάσιο της Ξάνθης έχουν σιγήσει. Όχι επειδή οι εργαζόμενοι δεν θέλουν να τις δουλέψουν, αλλά διότι ήδη από το τέλος Οκτωβρίου, το εργοστάσιο δεν έχει ρεύμα, ούτε φυσικό αέριο, λόγω απλήρωτων λογαριασμών.


Κύκλοι της εταιρείας δήλωσαν πρόσφατα ότι τα προβλήματα ρευστότητας της εταιρείας επιδεινώθηκαν λόγω της οικονομικής κρίσης, που έκανε τις τράπεζες πιο «σφιχτοχέρες» στις χρηματοδοτήσεις. Οι ίδιες πηγές υποστήριξαν ότι, ακόμη και σήμερα, ο όμιλος Ζερίτη προσπαθεί να βρει κάποια λύση.
Επίκαιρη ερώτηση για το θέμα, προς τους υπουργούς Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης και Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κατέθεσε η βουλευτής του ΚΚΕ, Σοφία Καλαντίδου, η οποία επισημαίνει ότι «η κατάθεση αίτησης πτώχευσης αναμένεται να επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την άσχημη οικονομική κατάσταση στην οποία βρίσκονται οι εργαζόμενοι, αφού από τον Αύγουστο τελούν υπό διαθεσιμότητα».

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ξάνθη: Λουκέτο στην χαρτοβιομηχανία ''Diana''-Στο κόκκινο η αγωνία των εργατών!"

Διαγραφή χρέους 250.000 ευρώ για άνεργη δανειολήπτρια

«Ανάσα» έδωσε σε μία άνεργη δανειολήπτρια το Ειρηνοδικείο Ηρακλείου, η οποία βρισκόταν σε οικονομικό αδιέξοδο.

Ειδικότερα, με την υπαρ.710/2011 απόφασή του ζητά την διαγραφή του χρέους της, κατά 250.000 ευρώ.
Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Ένωσης Προστασίας Καταναλωτών Χανίων, η δανειολήπτρια από το Ηράκλειο, είναι 30 ετών άνεργη από το 2009, χωρίς εισόδημα, είχε χρέη σε τρεις τράπεζες και οκτώ δάνεια (καταναλωτικά, στεγαστικά και επαγγελματικά) συνολικού ποσού ύψους 318.766,94 ευρώ, ενώ περιουσιακά της στοιχεία είχε μία διώροφη κατοικία και ένα Ι.Χ Οctavia 1595 cc έτος κυκλοφορίας 2006.

Με την απόφαση του Ειρηνοδικείου καλείται να πληρώσει σε βάθος 15ετίας, το ποσό των 68.766,94 ευρώ σε 180 μηνιαίες δόσεις.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Διαγραφή χρέους 250.000 ευρώ για άνεργη δανειολήπτρια"

Τρία χρόνια σε γυναικολόγο για φακελάκι

Ο 46χρονος ζήτησε χρήματα για να χειρουργήσει γυναίκα.

Φυλάκιση τρία χρόνια με αναστολή και διετή στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων, επέβαλε το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Τρίπολης στον γυναικολόγο του Παναρκαδικού Νοσοκομείου, που κατηγορείται για δωροδοκία.

Υπενθυμίζεται ότι ο γυναικολόγος συνελήφθη απ' αυτοφώρω από άνδρες της Ασφάλειας, πριν από λίγες ημέρες, με προσημειωμένα χαρτονομίσματα, τα οποία ζήτησε από 38χρονο προκειμένου να πραγματοποιήσει χειρουργική επέμβαση στη σύζυγό του.

Ο γιατρός αναμένεται να ασκήσει έφεση.

Η απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου οδηγεί σε πειθαρχική δίωξη του γυναικολόγου από τη διοίκηση του νοσοκομείου.

Ήδη ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Πελοποννήσου, Ιονίων Νήσων, Ηπείρου και Δυτικής Ελλάδας έχει διατάξει έρευνα, η οποία διενεργείται από διευθυντή ιατρό του νοσοκομείου.


newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τρία χρόνια σε γυναικολόγο για φακελάκι"

100 ευρώ πρόστιμο σε όσους δεν παίρνουν απόδειξη!

Πιο ακριβή θα γίνει η ... κλήση για την απόδειξη από την κλήση για παράνομο παρκάρισμα!Μπορεί μέχρι τώρα οι κύριοι με τα μπλε-ραφ κοστούμια και τις ριγέ γραβάτες που έκαναν ελέγχους να πήγαιναν για τα... περαιτέρω μόνο στον καταστηματάρχη, τώρα τα πράγματα φαίνεται ότι αλλάζουν.
Το νέο φορολογικό που... μαγειρεύεται από το καλοκαίρι, όπως όλα δείχνουν θα περιλαμβάνει πρόστιμο και για τον πολίτη-παραβάτη.
Η μη έκδοση απόδειξης θα επιβαρύνει και τον καταναλωτή και μάλιστα με το ποσό των 100 ευρώ, άσχετα από το ύψος της αγοράς.
Όπως και με τις κλήσεις της... τροχαίας (!) θα δίνεται η δυνατότητα αν πολίτης εξοφλήσει το πρόστιμο μέσα σε 10 ημέρες να πληρώσει μόνο το μισό ποσό, δηλαδή 50 ευρώ.
Αυτό καθώς το γεγονός ότι έχουν αποσυνδεθεί οι αποδείξεις από την επιστροφή φόρου το υπουργείο φοβάται ότι θα επιστρέψουμε ξανά στο παρελθόν όπου κανείς δεν ζητούσε απόδειξη και φυσικά κανείς δεν “έκοβε” με αποτέλεσμα να υπάρχει όργιο φοροδιαφυγής.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "100 ευρώ πρόστιμο σε όσους δεν παίρνουν απόδειξη!"

Πρόστιμα ύψους 16,6 εκατ. ευρώ σε πρατήρια καυσίμων

Από αυτά έχουν εισπραχθεί μόνο 3,9 εκατ. ευρώ

Στο ποσό των 16.612.332 ευρώ ανέρχονται τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν, σε πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αττική και Θεσσαλονίκη, την περίοδο από 01.01.2003 έως 18.11.2011 μετά από ελέγχους που διενήργησαν τα Κλιμάκια Ελέγχου Διακίνησης και Αποθήκευσης Καυσίμων.

Τα πρόστιμα αφορούσαν, μεταξύ άλλων και στην τήρηση της ποιότητας των διακινούμενων καυσίμων. Από τα πρόστιμα αυτά έχουν εισπραχθεί μόνο 3.972.850 ευρώ.

Ο βουλευτής της ΝΔ είχε απευθύνει ερώτηση στον υπουργό Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Γιάννη Μανιάτη ζητώντας να ενημερωθεί αν επιβλήθηκαν πρόστιμα σε περιπτώσεις καυσίμων που εντοπίστηκαν με αυξημένη περιεκτικότητα σε θείο.

Στις περιπτώσεις, όμως, που αναφέρεται ο βουλευτής της ΝΔ, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος επισημαίνει ότι αρμόδια υπηρεσία επιβολής προστίμων είναι η «δειγματίζουσα αρχή» η οποία εντοπίζει και προσδιορίζει το νοθευμένο καύσιμο και επιβάλλει το πρόστιμο που αναλογεί.

Από τα στοιχεία που έχει διαβιβάσει στη Βουλή πάντως ο κ. Μανιάτης και αφορούν τους ελέγχους σε πρατήρια υγρών καυσίμων του νομού Αττικής και του νομού Θεσσαλονίκης, προκύπτει ότι οι περισσότεροι έλεγχοι έγιναν την περίοδο από το 2009 έως και 2011.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρόστιμα ύψους 16,6 εκατ. ευρώ σε πρατήρια καυσίμων"

Πάτρα: Θα ηχήσουν οι σειρήνες

Από την Αστυνομική Διεύθυνση Αχαΐας ανακοινώνεται ότι, την Δευτέρα (9-1-2012) το πρωί, θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού της πόλης της Πάτρας, στα πλαίσια τακτικού ελέγχου και συντήρησης των κυκλωμάτων τους.

Παρακαλούμε για την ενημέρωση των πολιτών προς αποφυγή πανικού.

Διαβάστε Περισσότερα » "Πάτρα: Θα ηχήσουν οι σειρήνες"

Στο ΣτΕ προσέφυγαν 32 δικηγορικοί σύλλογοι

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν 32 από τους 63 Δικηγορικούς Συλλόγους της χώρας και ζητούν να ακυρωθεί η απόρριψη της αίτησής τους να εκδοθεί από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών Προεδρικό Διάταγμα που να επαναφέρει το παλαιό νομοθετικό πλαίσιο για την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος, δηλαδή να επανέλθει το νομοθετικό καθεστώς που ίσχυε πριν την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους με το νόμο 3919/2011.

Ειδικότερα, οι Σύλλογοι στην 99 σελίδων προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι το άνοιγμα του δικηγορικού επαγγέλματος είναι αντισυνταγματικό, αντίθετο στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), στον Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, καθώς και στη νομολογία (παλαιές αποφάσεις) του Δικαστηρίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης (πρώην Δικαστήριο Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων) και των ελληνικών δικαστηρίων. Για το λόγο αυτό ζητούν την επαναφορά του προϊσχύοντος νομοθετικού πλαισίου για την άσκηση του επαγγέλματός τους.

Οι Σύλλογοι που προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο υποστηρίζουν ότι πρέπει να επανέλθουν οι περιορισμοί που αφορούν: 1) την εδαφική αρμοδιότητα των δικηγόρων (απαγόρευση αυτοδύναμης δικηγορία εκτός του Συλλόγου που ανήκουν), 2) την απαγόρευση δημιουργίας πολλαπλής επαγγελματικής εγκατάστασης (δημιουργία δικηγορικών εταιρειών με πολλαπλές έδρες), 3) την απαγόρευση ίδρυσης πολυεπαγγελματικών εταιρειών (δικηγορική εταιρεία που θα συμμετέχουν και μη δικηγόροι), 4) την απαγόρευση σύστασης κεφαλαιουχικών δικηγορικών εταιρειών (δικηγορικές εταιρείες υπό την μορφή Α.Ε., Ε.Π.Ε., κ.ά.) και 5) τον υποχρεωτικό νομοθετικό καθορισμό ελάχιστων δικηγορικών αμοιβών.

Οι 32 Σύλλογοι είχαν ζητήσει στις 26 Σεπτεμβρίου 2011 από τους υπουργούς Δικαιοσύνης και Οικονομικών να εκδώσουν Προεδρικό Διάταγμα για τη <<διατήρηση σε ισχύ απαιτήσεων του Κώδικα Δικηγόρων και της εν γένει δικηγορικής νομοθεσίας που αφορούν την εδαφική δικηγορική αρμοδιότητα, τον νομοθετικό καθορισμό αμοιβών>>, κ.λπ.

Όμως οι δύο υπουργοί δεν ανταποκρίθηκαν στο αίτημα των 32 Συλλόγων (σιωπηρή άρνηση όπως λέγεται) και με την παρέλευση της προθεσμίας των τριών μηνών από την υποβολή του αιτήματός τους προσέφυγαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας.

Οι δικηγορικοί Σύλλογοι που προσέφυγαν στο Ανώτατο Ακυρωτικό Δικαστήριο (με τη σειρά που υπογράφουν) είναι: 1) Ιωαννίνων, 2) Λάρισας, 3) Σύρου, 4) 'Αρτας, 5) Ρεθύμνου, 6) Δράμας, 7) Κω, 8) Χίου, 9) Γιαννιτσών, 10) Τρικάλων, 11) Καρδίτσας, 12) Λαμίας, 13) Χαλκίδας, 14) Κατερίνης, 15) Καστοριάς, 16) Χαλκιδικής, 17) Κιλκίς, 18) Γρεβενών, 19) Καβάλας, 20) Μεσολογγίου, 21) Κοζάνης, 22) Θηβών, 23) Ευρυτανίας, 24) 'Αμφισσας, 25) Φλώρινας, 26) Θεσπρωτίας, 27) Πρέβεζας, 28) Κέρκυρας, 29) Ροδόπης, 30) Λιβαδειάς, 31) Αλεξανδρούπολής και 32) Καλαμάτας.

newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΣτΕ προσέφυγαν 32 δικηγορικοί σύλλογοι"

Πρεσβεία στην Αθήνα θέλει το Αφγανιστάν

Το αφγανικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε, στην Καμπούλ, ότι η επιθυμία της κυβέρνησης είναι να λειτουργήσει, από τον μήνα Μάρτιο αν γίνεται, μια πρεσβεία στην Αθήνα, ώστε να βοηθηθούν με τη χορήγηση κανονικού διαβατηρίου χιλιάδες Αφγανοί που βρίσκονται στην Ελλάδα παρανόμως, τούτη την ώρα, αναζητώντας στην Ευρώπη μια "καλύτερη ζωή".

Ο ΟΗΕ έχει στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία περίπου 30% του συνόλου των μεταναστών - το έτος 2010 - ήταν Αφγανοί (περίπου τρία εκατομμύρια άνθρωποι, διεσπαρμένοι συνολικά σε 75 κράτη).

Μάλιστα, πρόκειται για ένα ποσοστό που είναι διαρκώς σε αύξηση κατά τα τελευταία λίγα έτη.

Τα γειτονικά στο Αφγανιστάν κράτη, το Ιράν και το Πακιστάν, αποτελούν εστίες υποδοχής για πάρα πολύ μεγάλο αριθμό Αφγανών προσφύγων, εκτιμά ο ΟΗΕ.

Συμπατριώτες τους, αποπειρώνται την είσοδο στην Ευρώπη, κάτι που τούς κοστίζει πολλές χιλιάδες ευρώ, αλλά και πολύμηνη περιπέτεια, που στοιχειοθετεί η μακρά παραμονή τους στους ορεινούς όγκους του Ιράν, κατόπιν η λαθροβίωση στην τουρκική επαρχία.

Οι άνθρωποι αυτοί, κουρασμένοι από το μακρόχρονα τεταμένο κλίμα στη γενέτειρά τους, "ονειρεύονται να εγκατασταθούν για μια καλύτερη ζωή, στην Ελλάδα, στην Ιταλία, ή κάπου στην ανατολική Ευρώπη", όπως προκύπτει από τα στοιχεία που έχει σήμερα ο ΟΗΕ στη διάθεσή του.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πρεσβεία στην Αθήνα θέλει το Αφγανιστάν"

Δε θα πιστέψετε το λόγο που τα βρετανικά ομόλογα γίνονται ανάρπαστα

Δεν προλαβαίνει να προχωρήσει σε έκδοση ομολόγων η Βρετανία και τα ομόλογα γίνονται ανάρπαστα με αποτέλεσμα να έχει πουλήσει μερικές δεκάδες δις ευρώ σε αξία μόνο τους δύο τελευταίους μήνες με χαμηλό επιτόκιο ρεκόρ. Δεν είναι αυτό, όμως, που αποτελεί είδηση αλλά η αιτία που οι επενδυτές θέλουν διακαώς να βάλουν τα χρήματα τους σε βρετανικά ομόλογα.

Αυτός, δεν είναι άλλος απ' το ότι η Βρετανία ΄τυπώνει' χρήμα και έτσι με εξαίρεση το νομισματικό κίνδυνο όπως και οι ΗΠΑ θεωρείται μηδενικού ρίσκου σε μια φάση που αυτό μάλλον ισχύει για ελάχιστα επενδυτικά προϊόντα.

Ως γνωστό, το τύπωμα χρήματος θεωρείται από πολλά κράτη ως 'κλεψιμο' και αντίθετες σε αυτην την πρακτική είναι τόσο η Γερμανία όσο και η Γαλλία. Είναι, λοιπόν, ειρωνικό που η Βρετανία επιβραβεύεται από τις αγορές και τους διεθνείς επενδυτές ακριβώς γι' αυτήν την πρακτική που κατηγορείται από τα κράτη.

XrimaNews.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δε θα πιστέψετε το λόγο που τα βρετανικά ομόλογα γίνονται ανάρπαστα"

Νέες διευκρινίσεις από τους Πεπόνη - Μουζακίτη τη Δευτέρα

Οι οικονομικοί εισαγγελείς Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης θα προσέλθουν και πάλι αύριο, Δευτέρα, για τρίτη φορά στον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, προκειμένου να δώσουν για ακόμη μια φορά εξηγήσεις για τις «ενοχλήσεις» που δέχθηκαν στο έργο τους.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη Πέμπτη, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς κατέθεσαν στον κ. Μακρή που διεξάγει σχετική έρευνα, δύο χειρόγραφα υπομνήματα είκοσι συνολικά περίπου σελίδων, στα οποία ανέφεραν, σύμφωνα με πληροφορίες, ότι τους μεταφέρθηκε επιθυμία ή δυσαρέσκεια υπουργού μέσω τρίτου προσώπου υπηρεσιακού παράγοντα (συνεργάτη υπουργού), προκειμένου να επισπεύσουν ή να κλείσουν τρεις διαφορετικές υποθέσεις που χειρίζονται. Παράλληλα, οι Πεπόνης και Μουζακίτης, ξεκαθάρισαν ότι δεν δέχθηκαν ευθέως ενόχληση στο έργο τους από υπουργό.

Κατά την αυριανή συνάντησή τους με τον κ.Μακρή, οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς θα διευκρινίσουν εάν οι «ενοχλήσεις» των τρίτων αυτών προσώπων (υπηρεσιακών παραγόντων και μη) αποτελούν υποδείξεις ή παρεμβάσεις στο έργο τους.

Πάντως, οι διευκρινήσεις αυτές των δύο εισαγγελικών λειτουργών θα είναι καθοριστικές, καθώς θα κριθεί η περαιτέρω τύχη της υπόθεσης. Δηλαδή, θα κριθεί εάν θα παραγγελθεί προκαταρκτική έρευνα, εάν θα μπει στο αρχείο η υπόθεση ή εάν θα ελεγχθούν (ποινικά και πειθαρχικά) οι κκ Πεπόνης και Μουζακίτης, σε περίπτωση που κριθεί ότι δεν κατήγγειλαν ή δεν αντέδρασαν άμεσα, όπως είχαν την υποχρέωση, σε αξιόποινες ενέργειες τρίτων προσώπων.

newscode.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Νέες διευκρινίσεις από τους Πεπόνη - Μουζακίτη τη Δευτέρα"

Απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί «κουκουλώματος» η αστυνομία

Ζήτησε από το σωματείο των ειδικών φρουρών να αναλογιστεί τις ευθύνες του

Απορρίπτει τις αιτιάσεις του σωματείου των Ειδικών Φρουρών για «κουκούλωμα» στην υπόθεση Κουλούρη, η ελληνική αστυνομία.

Σε απάντηση των ισχυρισμών, η ελληνική αστυνομία με ανακοίνωσή της, υποστηρίζει ότι αρμόδιοι για τον σχηματισμό δικογραφίας, είναι «οι ανακριτικοί υπάλληλοι υπό την εποπτεία της εισαγγελίας και όχι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της νομιμότητας και της δικαιοσύνης».

Στην ανακοίνωση αναφέρεται επίσης ότι «το προσωπικό της ελληνικής αστυνομίας παραμένει σταθερά προσηλωμένο στην τήρηση της νομιμότητας και στην ισότιμη μεταχείριση των πολιτών, χωρίς εκπτώσεις, διακρίσεις και επιλεκτικές νοοτροπίες ή συμπεριφορές. Οι βασικές αυτές αρχές, που υπαγορεύονται από το Σύνταγμα και τους Νόμους της χώρας μας, είναι αδιαπραγμάτευτες για την ελληνική αστυνομία.»

Σύμφωνα με την αστυνομία «η αποτύπωση της πραγματικότητας, μόνο "κουκούλωμα", ή "ιδιαίτερη μεταχείριση" ή "άνιση αντιμετώπιση των πολιτών" δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, όπως υποστηρίζουν οι συντάκτες του Δελτίου Τύπου του σωματείου ειδικών φρουρών ελληνικής αστυνομίας Αττικής».

Στην ανακοίνωση της τέλος, η αστυνομία υποστηρίζει ότι η απάντησή της στις «αιτιάσεις για αδράνεια στη δημιουργία σχηματισμού δικογραφίας» καθώς και στο νομικό χαρακτηρισμό, που προσδίδουν σε αδικήματα, επικαλούμενοι «επικοινωνία με εμπλεκομένους συναδέλφους», υπενθυμίζουμε ότι αρμόδιοι για το σχηματισμό της δικογραφίας είναι οι ανακριτικοί υπάλληλοι, υπό την εποπτεία της Εισαγγελικής Αρχής και όχι οι αυτόκλητοι υπερασπιστές της νομιμότητας και της δικαιοσύνης.»

Η αστυνομία ζητάει τέλος από το σωματείο ειδικών φρουρών «να αναλογιστεί τις ευθύνες του απέναντι στο σώμα της ελληνικής αστυνομίας και την κοινωνία γενικότερα, που όλοι όσοι ανήκουμε στην ελληνική αστυνομία έχουμε χρέος να υπηρετούμε με συνέπεια και υπευθυνότητα.»

Είναι πάντως, η πρώτη φορά που δημιουργείται ανάλογο θέμα στο εσωτερικό της αστυνομίας.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απορρίπτει τους ισχυρισμούς περί «κουκουλώματος» η αστυνομία"

Συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά εφ' όλης της ύλης...

Η επίσκεψη της Τρόικας στην Αθήνα, οι διαπραγματεύσεις για το PSI και τα νέα μέτρα που χρειάζονται ώστε να κλείσει το θέμα της νέας δανειακής σύμβασης θα βρεθούν στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού κ. Λουκά Παπαδήμου με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Αντώνη Σαμαρά. Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στη συνάντηση αναμένεται να συζητηθεί το θέμα τις περαιτέρω μείωσης των επικουρικών συντάξεων, αλλά και των μειώσεων τόσο στους κατώτατους μισθούς, όσο και στον 13ο και 14ο μισθό. Η Νέα Δημοκρατία έχει εκφράσει επιφυλάξεις σε αυτά τα μέτρα, αν και από το Μέγαρο Μαξίμου δίνεται η εντύπωση πως αποτελούν προαπαιτούμενο για την επόμενη δόση.

Όπως είναι γνωστό, η Νέα Δημοκρατία δεν συναινεί στις μειώσεις. Διαβάστε εδώ το σχετικό ρεπορτάζ.

Ο κ. Παπαδήμος πρόκειται να ζητήσει ακόμη μία φορά συστράτευση από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας προκειμένου να μην υπάρξουν προβλήματα στις διαπραγματεύσεις για το PSI και στην καταβολή της επόμενης δόσης.

Την Τρίτη, στις 6 το απόγευμα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο πρωθυπουργικό γραφείο με τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ κ. Γιώργο Καρατζαφέρη, ενώ την ίδια, ημέρα θα συναντήσει πιθανότατα και τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κ. Γιώργο Παπανδρέου.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνάντηση Παπαδήμου - Σαμαρά εφ' όλης της ύλης..."

Στα χέρια του Γιώργου η ενότητα του ΠΑΣΟΚ

Aλλά...Ορατός και ο κίνδυνος αποσταθεροποίησης της κυβέρνησης

Να αποφύγουν μια τραυματική διχαστική ψηφοφορία στο εθνικό συμβούλιο του ερχόμενου Σαββατοκύριακου επιθυμούν όλες οι τάσεις στο ΠΑΣΟΚ. Το μπαλάκι είναι στα χέρια του Γιώργου Παπανδρέου. Αν αποφασίσει να βάλει νερό στο κρασί της μεταβατικής διαρχίας όλα τα άλλα θα είναι εύκολα.

Ήδη, Ευάγγελος Βενιζέλος, Ανδρέας Λοβέρδος, Άννα Διαμαντοπούλου και Μιχάλης Χρυσοχοΐδης έχουν ταχθεί υπέρ της άμεσης εκλογής του νέου προέδρου. Στην ίδια κατεύθυνση κινούνται και άλλα κορυφαία στελέχη, όπως ο Κώστας Σκανδαλίδης και ο Θεόδωρος Πάγκαλος. Όλοι έχουν μιλήσει με όλους και είναι έτοιμοι να συμφωνήσουν σε μια κοινή εισήγηση προς το εθνικό συμβούλιο.

Οι διεργασίας έχουν χτυπήσει κόκκινο στο «στρατόπεδο» των προεδρικών. Πρώτον, περιμένουν την τελική απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου. Μετά, θέλουν να δουν αν θα υπάρχει υποψήφιος από τη δική τους πλευρά. Ήδη η Λούκα Κατσέλη έχει πει πως θα είναι υποψήφια αν της προταθεί από μέλη του ΠΑΣΟΚ. Είναι γνωστό πως ηγετικές φιλοδοξίες έχει και ο Χρήστος Παπουτσής ενώ ο Χάρης Καστανίδης έχει αναλάβει πρωτοβουλία για την ανασύνθεση της κεντροαριστεράς.

Οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ θα έχουν σημαντικές επιπτώσεις στη σταθερότητα της κυβέρνησης. Αν το μέχρι πρότινος κυβερνών κόμμα διχαστεί, τότε οι βουλευτές, που θα χάσουν κάθε ελπίδα επανεκλογής, θα επιστρέψουν στις ατομικές στρατηγικές.

Ήδη περίπου δέκα προεδρικοί βουλευτές απειλούν με καταψήφιση κρίσιμων νομοσχεδίων, πιστεύοντας πως η πολιτική τους καριέρα οδεύει προς το τέλος. Και θεωρούν ότι έτσι θα χτίσουν την υστεροφημία τους.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στα χέρια του Γιώργου η ενότητα του ΠΑΣΟΚ"

Αθίγγανοι τραυμάτισαν αστυνομικούς

Με λοστούς, πέτρες και ξύλα, και παρουσία εισαγγελικού λειτουργού, επιτέθηκαν αθίγγανοι σε αστυνομικούς, κατά τη διάρκεια έρευνας σε καταυλισμό, στον Άγιο Ιωάννη της Κέρκυρας.

Σύμφωνα με το ΑΠΕ, όλα ξεκίνησαν, όταν επιχειρήθηκε έρευνα σε σπίτια συλληφθέντων για κλοπές. Είχε προηγηθεί έρευνα σε όχημα, στο οποίο επέβαιναν τρεις Ρομά. Στο αυτοκίνητο βρέθηκαν αντικείμενα, που είχαν κλαπεί από τουριστική επιχείρηση στον Βάτο Κέρκυρας. Όταν τα μέλη ομάδας αστυνομικού κλιμακίου, το οποίο συνόδευε εισαγγελέας, μπήκαν στον καταυλισμό, περίπου 20 αθίγγανοι επιτέθηκαν εναντίον τους με πέτρες, ξύλα, σιδερόβεργες και άλλα αντικείμενα, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο αστυνομικοί. Δύο συνάδερφοί τους πυροβόλησαν στον αέρα για εκφοβισμό.

Οι αστυνομικοί διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κέρκυρας, όπου τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες. Από τις επιθέσεις των αθίγγανων, που τράπηκαν σε φυγή, προκλήθηκαν εκτεταμένες υλικές ζημιές σε περιπολικό και δίκυκλη μοτοσυκλέτα της ΕΛΑΣ. Κατά την έρευνα, ωστόσο, των αστυνομικών ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία τεσσάρων δραστών, σε βάρος των οποίων σχηματίσθηκε δικογραφία για αντίσταση, απειλή, επικίνδυνη σωματική βλάβη, διακεκριμένη περίπτωση φθοράς.


real.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αθίγγανοι τραυμάτισαν αστυνομικούς"

To ηλεκτροσόκ της ΔΕΗ

Δείτε πόσο αυξήθηκαν τα τιμολόγια

Μεσοσταθμική αύξηση 9,2% στα τιμολόγια των οικιακών καταναλωτών ανακοίνωσε η ΔΕΗ, ενώ παραμένει αμετάβλητο το Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο. Οι λογαριασμοί ρεύματος για τους οικιακούς πελάτες κλιμακώνονται από 9,0% έως και 12,1%, με τις αυξήσεις να είναι μεγαλύτερες για τους πελάτες με τις μεγαλύτερες καταναλώσεις. Βέβαια πρέπει να προστεθεί καιεπιπλέον 3% στις αυξήσεις, που αποφασίστηκε το Δεκέμβριο και αφορά το τέλος ΑΠΕ. Έτσι, τελικά ο καταναλωτής πληρώνει αύξηση πάνω από 15%.

Σε αυτή την κατηγορία πελατών οι λογαριασμοί εκείνων με καταναλώσεις άνω των 3.000 kWh διαμορφώνονται κατά 54% υψηλότερα έναντι των οικιακών με τις χαμηλότερες καταναλώσεις ρεύματος.

Τέλος, υιοθετήθηκε μια λελογισμένη αύξηση στα τιμολόγια των επιχειρήσεων, ειδικά των μικρομεσαίων.

Από τη μεσοσταθμική αύξηση των λογαριασμών των πελατών Χαμηλής Τάσης κατά 9,2% μόνο το 1,1% αναπληρώνει μέρος της αύξησης των κοστολογικών δαπανών της ΔΕΗ, για τη μεταβολή του κόστους ενέργειας. Το υπόλοιπο 8,1% αφορά σε αυξήσεις του κόστους για:

Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας – λόγω Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, επιβολής ΕΦΚ στο μαζούτ και στο ντίζελ και αύξησης των διεθνών τιμών υγρών καυσίμων κλπ 3,5%,
ΕΦΚ στο φυσικό αέριο 2,6%,
μεταβολή του τέλους λιγνίτη 0,9% και
ΦΠΑ 1,1%

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "To ηλεκτροσόκ της ΔΕΗ"

1.673 άτομα συνελήφθησαν τον Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη

Κατά τη διάρκεια του μηνός Δεκεμβρίου 2011, από τις Υπηρεσίες της Γ.Α.Δ.Θ., συνελήφθησαν συνολικά –1.673 - άτομα.

Ενδεικτικά:

• (145) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Ναρκωτικών».
• (18) άτομα για ληστείες.
• (121) άτομα για κλοπές – διαρρήξεις.
• (3) άτομα για κλοπές οχημάτων.
• (29) άτομα για απάτες – πλαστογραφίες.
• (40) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Όπλων».
• (278) άτομα για καταδιωκτικά έγγραφα (αποφάσεις δικαστηρίων, εντάλματα κ.λ.π.).
• (12) άτομα για διακίνηση λαθρομεταναστών και (799) άτομα για παράβαση του Νόμου «περί Αλλοδαπών».
• (56) άτομα για παραβάσεις του νόμου «περί Παιγνίων» και του νόμου «περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας».
• (55) άτομα για διάφορα αδικήματα (Υγειονομικές παραβάσεις, παραβάσεις Κ.Ο.Κ. σε βαθμό πλημμελήματος, κ.λ.π.).

Εξιχνιάσθηκαν (ενδεικτικά) :

• (23) Ληστείες
• (128) υποθέσεις που αφορούν διακίνηση ναρκωτικών
• (10) παραβάσεις Νόμου περί Παιγνίων και παραβάσεις Νόμου περί Πνευματικής Ιδιοκτησίας
• (142) κλοπές –διαρρήξεις σε οικίες, καταστήματα και άλλους χώρους.
• (10) κλοπές οχημάτων-δικύκλων
• (35) απάτες-πλαστογραφίες
• (2) εκβίαση
• (7) περιπτώσεις για λαθρεμπόριο
• (20) παραβάσεις Νόμου περί όπλων
• (1) σωματεμπορία
• (1) ανθρωποκτονία
• (3) υποθέσεις τροχαίων ατυχημάτων με εγκατάλειψη

Κατασχέθηκαν συνολικά:

• Κάνναβη : 2 κιλά και 276,77 γραμ.
• Ηρωίνη : 3 κιλά και 697,90 γραμ.
• Κοκαΐνη: 200,20 γραμ.
• Υγρή μεθαδόνη : 146 ml
• Ναρκωτικά χάπια : 636
• Όπλα : 17
• Μαχαίρια – Ξίφοι - Ξιφολόγχες: 28
• Φυσίγγια: 442
• Γεμιστήρες: 12
• Χειροβομβίδες: 1
• Εκρηκτικές ύλες: 1
• Λέιζερ: 1
• Αναισθησιογόνο σπρέι: 2
• Χρηματικά ποσά από αξιόποινες πράξεις : 15.379,65 ευρώ
• Κατασχεμένα πακέτα τσιγάρων: 17.515
• Κατασχεθέντα -Ανευρεθέντα οχήματα : 111

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "1.673 άτομα συνελήφθησαν τον Δεκέμβρη στη Θεσσαλονίκη"

"Πήγα να παρκάρω το αμάξι και κτύπησε ο αστυνομικός"...(vid)

Ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ κ. Κίμωνας Κουλούρης παραδέχθηκε το μεσημέρι της Κυριακής  ότι πέρασε με κόκκινο δύο φανάρια στην Καλλιρόης, ωστόσο απέδωσε το ότι δεν ήθελε να ακολουθήσει τους αστυνομικούς στο ότι είχε μαζί του την 15χρονη κόρη του - κάτι που δεν τον εμπόδιζε, βεβαίως, να περνά με κόκκινο...

Ο ίδιος αρνήθηκε ότι έβαλε μπροστά το αυτοκίνητό του να φύγει, τραυματίζοντας με αυτόν τον τρόπο τον αστυνομικό. Αντίθετα, υποστήριξε ότι ήθελε να παρκάρει το αυτοκίνητο , επειδή ήταν στη μέση του δρόμου, και ότι το ατύχημα έγινε επειδή οι αστυνομικοί είχαν μπει μπροστά στο αυτοκίνητο. "Δεν θα είχε ένα απλό διάστρεμμα ο αστυνομικός εάν είχα βάλει μπροστά να φύγω", είπε...

Μάλιστα, ο κ. Κουλούρης υποστήριξε, μιλώντας, στο μεσημεριανό δελτίο του Mega Channel, ότι κάποιος από τους αστυνομικούς αποπειράθηκε να τον βγάλει έξω με το ζόρι, προκειμένου να τους ακολουθήσει.

Στα αξιοσημείωτα, το ότι οτι ο Κουλούρης ανέφερε πως δεν είχε μαζί του ταυτότητες ή άλλα χαρτιά...

O πρώην υπουργός, με δηλώσεις του απέδωσε τον ντόρο που έγινε στο γενικότερο κλίμα που επικρατεί αυτό το διάστημα για τους πολιτικούς.

Οι αστυνομικοί, ωστόσο, που έδωσαν κατάθεση φαίνεται ότι έχουν τελείως διαφορετική άποψη! Κατέθεσαν, συγκεκριμένα, ότι ο κ. Κουλούρης αποδείχθηκε πως είχε μαζί τα χαρτιά του, ενώ τον προειδοποίησαν πως "αν πας να φύγεις, θα πρέπει να περάσεις από επάνω μας!"

Τότε ο πρώην υπουργός, σύμφωνα με την κατάθεση, έβαλε μπροστά και ξεκίνησε, κτυπώντας έναν από τους αστυνομικούς, ο οποίος εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο 401 Νοσοκομείο, όπου και διαπιστώθηκε διάστρεμμα, κάτι που θα τον αφήσει οκτώ ημέρες εκτός υπηρεσίας.

Μετά τον τραυματισμό, ο κ. Κουλούρης σταμάτησε πάλι το αυτοκίνητο και βγήκε να ζητήσει συγγνώμη, ακολουθώντας στη συνέχεια τους αστυνομικούς. 

Σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος και αφέθηκε ελεύθερος, παρά το αυτόφωρο, ενώ ο 25χρονος ειδικός φρουρός, τον οποίο τραυμάτισε ο πρώην βουλευτής, ζητάει την ποινική δίωξη του Κίμωνα Κουλούρη.

Δείτε το σχετικό βίντεο




Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία για την υπόθεση αναφέρονται τα εξής:

"Από το Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής διερευνώνται οι συνθήκες και τα αίτια τροχαίου ατυχήματος, που προκάλεσε πρώην βουλευτής, χθες το βράδυ στη συμβολή της Λεωφόρου Βουλιαγμένης με την οδό Καλλιρρόης, με αποτέλεσμα τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ειδικού φρουρού.

Από τις αρμόδιες Αστυνομικές Αρχές γίνονται όλες οι αστυνομικές και δικονομικές ενέργειες, που προβλέπονται σε τέτοιες περιπτώσεις και ισχύουν για όλους τους πολίτες, χωρίς οποιαδήποτε διάκριση ή προνομιακή μεταχείριση.

Η δικογραφία που σχηματίζεται, μετά την ολοκλήρωσή της, θα υποβληθεί στον αρμόδιο Εισαγγελέα. Για τις τροχαίες παραβάσεις, που βεβαιώθηκαν από τους αστυνομικούς, επιβλήθηκαν στον υπαίτιο οδηγό οι προβλεπόμενες διοικητικές κυρώσεις.

Ειδικότερα, την 23.30 ώρα χθες το βράδυ, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. διαπίστωσαν την παραβίαση ερυθρού σηματοδότη από οδηγό οχήματος, το οποίο ακινητοποίησαν για έλεγχο. Όπως εξακριβώθηκε, οδηγός του οχήματος ήταν ημεδαπός, πρώην βουλευτής. Κατά τη διάρκεια του αστυνομικού ελέγχου, προκλήθηκε ελαφρύς τραυματισμός στο αριστερό πόδι ενός ειδικού φρουρού, από το όχημα του ελεγχόμενου. 

Ο αστυνομικός μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο, απ' όπου εξήλθε μετά την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Ο υπαίτιος οδηγός οδηγήθηκε στο Τμήμα Τροχαίας Καισαριανής, όπου υποβλήθηκε άμεσα σε έλεγχο αλκοτέστ. Το αποτέλεσμα του ελέγχου ήταν αρνητικό. Για την εξέλιξη του περιστατικού και τον τραυματισμό του ειδικού φρουρού, ο οδηγός εξέφρασε τη λύπη του.

Από την έρευνα του τροχαίου ατυχήματος, προέκυψαν παραβάσεις, για τις οποίες, σύμφωνα με τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, δεν εφαρμόζεται η αυτόφωρη διαδικασία". 



protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Πήγα να παρκάρω το αμάξι και κτύπησε ο αστυνομικός"...(vid)"

Mε ληγμένο δίπλωμα οδήγησης ο Κ. Κουλούρης

Την ποινική δίωξη του ζητάει ο ειδικός φρουρός

Την ποινική δίωξη του Κίμωνα Κουλούρη, ζητάει ο 25χρονος ειδικός φρουρός, τον οποίο τραυμάτισε ο πρώην βουλευτής με το αυτοκίνητο του χτες το βράδυ, στη διασταύρωση Βουλιαγμένης και Καλλιρρόης.

Ο ειδικός φρουρός έδωσε κατάθεση το απόγευμα στην Τροχαία Καισαριανής που διενεργεί την προανάκριση και περιέγραψε το γεγονός, ενώ ζητάει την ποινική δίωξη του κ. Κουλουρη για το τροχαίο ατύχημα και ότι προκύψει από τον τραυματισμό του. Παράλληλα, όπως και οι συνάδελφοι του, καταθέτει, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ότι ο πρώην βουλευτής δεν συνεργάστηκε στον έλεγχο και τους μίλησε απαξιωτικά, κάτι όμως που σύμφωνα με τις διατάξεις του τελευταίου ΚΟΚ, είναι πταίσμα.

Ο κ. Κουλούρης κατηγορείται για πρόκληση τροχαίου ατυχήματος με τραυματισμό, σε βαθμό πλημμελήματος, που σύμφωνα με τον τελευταίο ΚΟΚ διώκεται αυτεπαγγέλτως αλλά δεν είναι αυτόφωρο αδίκημα, εφόσον δεν υπάρχει εγκατάλειψη και ο υπαίτιος οδηγός παρέχει τις υπηρεσίες του στην προανάκριση.

Πέρα από αυτό ο κ. Κουλούρης τιμωρήθηκε με διοικητικό πρόστιμο για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη και γιατί δεν είχε θεωρήσει το δίπλωμα οδήγησης, ως όφειλε, αφού είναι πάνω από 65 ετών.

Ο πρώην βουλευτής αναμένεται να δώσει κατάθεση προκειμένου να ολοκληρωθεί η δικογραφία και να αποσταλεί στον εισαγγελέα.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Mε ληγμένο δίπλωμα οδήγησης ο Κ. Κουλούρης"

Βούλγαροι κυκλοφορούσαν με πλαστά χαρτονομίσματα στη Β. Ελλάδα

Συνελήφθησαν, τα ξημερώματα της Παρασκευής, στην Καβάλα, από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας, δύο Βούλγαροι, ηλικίας 49 και 39 ετών, κατηγορούμενοι για κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, για αλλοδαπούς που διακινούν στην αγορά παραχαραγμένα – πλαστά χαρτονομίσματα των 200 ευρώ, κυρίως σε περίπτερα, εντόπισαν τους δράστες να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο.

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε αυτούς και στο ανωτέρω όχημα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:

• Οκτώ παραχαραγμένα χαρτονομίσματα των 200 ευρώ
• Το χρηματικό ποσό των 1.005 ευρώ
• Δέκα πακέτα τσιγάρων

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Βούλγαροι κυκλοφορούσαν με πλαστά χαρτονομίσματα στη Β. Ελλάδα"

Εγκρίθηκε αντιπλημμυρικό έργο στη Θεσσαλονίκη

Θα προστατεύει το δήμο Θέρμης.

Προκηρύχθηκε από την Ειδική Υπηρεσία Δημοσίων Έργων Ύδρευσης Αποχέτευσης και Επεξεργασίας Λυμάτων Μείζονος Περιοχής Θεσσαλονίκης, το έργο «Διευθέτηση Ρεμάτων Περιοχής Επέκτασης δημοτικού διαμερίσματος Θέρμης». Το άνοιγμα των οικονομικών προσφορών θα γίνει στις 11 Φεβρουαρίου 2012.

Το έργο έχει προϋπολογισμό κατασκευής 111,2 εκατ. ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Η κατασκευή του έργου, θα συμβάλλει σημαντικά στην αντιπλημμυρική προστασία της ευρύτερης περιοχής της Θεσσαλονίκης και ειδικότερα σε αυτή του Δήμου Θέρμης.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εγκρίθηκε αντιπλημμυρικό έργο στη Θεσσαλονίκη"

Δραματική πτώση της τιμής του ελαιολάδου

«Η εκμετάλλευση των αναγκών και της ανέχειας των παραγωγών φαίνεται να αποτελεί τον κύριο στόχο των μεγάλων αγοραστών οι όποιοι με την θελημένη η αθέλητη σύμπραξη των τοπικών μεσαζόντων και την απάθεια της ΕΕ κατεβάζουν συνεχώς τις τιμές φθάνοντας ακόμη και στο 1,85 Ευρώ για τους 0,3 βαθμούς στην Κρήτη, ενώ στην Ισπανία έχουν πέσει ακόμη χαμηλότερα».

Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή του ο Σύνδεσμος Ελαιοκομικών Δήμων Κρήτης (ΣΕΔΗΚ), σχολιάζοντας τις τιμές στο ελαιόλαδο.

Στην ίδια ανακοίνωση η οποία δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.sedik.gr τονίζεται: «Ειδικότερα οι τιμές για τα έξτρα παρθένα 0,3 βαθμούς, σύμφωνα με το Δελτίο του ΣΕΔΗΚ στις 3 Ιανουαρίου, κυμάνθηκαν στην Κρήτη από 1,85 έως 2,05 ευρώ, στην Πελοπόννησο από 2,0 έως 2,20 ευρώ, στην Λέσβο 1,90 έως 2,0 ευρώ, ενώ για τα Λαμπάντε 5 βαθμών κυμάνθηκαν από 1,20 έως 1,25 ευρώ.Την ίδια περίοδο οι τιμές στην Ισπανία κυμάνθηκαν στο 1,85 η μέση, στο 1,68 η ελάχιστη και στο 1,93 η μέγιστη, ενώ στην Ιταλία την προηγούμενη εβδομάδα κυμάνθηκαν από 2,18 στο Lecce μέχρι 4 ευρώ στο Trapani.

Με τα δεδομένα αυτά, αν ληφθεί υπόψη η κλιμάκωση των τιμών προς τα κάτω με την αύξηση της οξύτητας που ισχύει στην αγορά, δηλαδή μείωση κατά 3 λεπτά (0,03 ευρώ) για κάθε γραμμή αύξησης της οξύτητας, εύκολα συμπεραίνεται ότι η τιμή για τους 0,8 βαθμούς οξύτητας, που αντιστοιχούν στο έξτρα παρθένο φθάνει στα 1,70 ευρώ! Δηλαδή έχουμε πτώση κάτω από την τιμή αναφοράς του 1,77 ευρώ που αποτελεί το όριο για έναρξη εφαρμογής της ιδιωτικής αποθεματοποίησης. Θα το αντιληφθεί όμως αυτό άραγε η Ε.Ε. η θα πρέπει να αρχίσουν αγώνες των παραγωγών;»

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δραματική πτώση της τιμής του ελαιολάδου"

Με φορτηγάκι περιέφεραν τη σωρό του Κίρο Γκλιγκόροφ

Η κυβέρνηση Γκρουέφσκι ζήτησε να κηδευτεί ως προδότης επειδή είχε δηλώσει ότι οι Σκοπιανοί έχουν σλαβική καταγωγή.

Με το χειρότερο τρόπο εκδικήθηκε το καθεστώς Γκρουέφσκι τον πρώην πρόεδρο της ΠΓΔΜ, Κίρο Γκλιγκόροφ επειδή κάποτε είπε την αλήθεια.

Το υπερεθνικιστικό καθεστώς του Γκρούεφσκι, όχι μόνο δεν κήδεψε τον πρώτο πρόεδρο των Σκοπίων με τιμές αρχηγού κράτους, αλλά τον εξευτέλισε, περιφέροντάς τον στους δρόμους της πόλης με ένα φορτηγάκι.

Η κυβέρνηση του Νίκολα Γκρουέφσκι διέσυρε τον Κίρο Γκλιγκόρωφ επειδή κάποτε τόλμησε να πει ότι οι Σκοπιανοί είναι Σλάβοι, που ήρθαν στην περιοχή τον 6ο μ.Χ. αιώνα και πως δεν έχουν καμία σχέση με τον Μέγα Αλέξανδρο.

Φαίνεται πως όποιος λέει την αλήθεια και δεν εξυπηρετεί τη νέα τάξη πραγμάτων που θέλει η FYROM , η οποία επιβάλει την έχθρα και το μίσος προς την Ελλάδα, θα βρίσκεται αντιμέτωπος με τις συνέπειες που θα ορίζει το εθνικιστικό καθεστώς του Ν. Γκρουέφσκι.

Ο Κίρο Γκλιγκόροφ κηδεύτηκε σαν προδότης, επειδή είπε την αλήθεια στους συμπατριώτες του: δηλαδή ότι είναι Σλάβοι.

Μπορεί η τελευταία επιθυμία του πρώην προέδρου να ήταν η κηδεία του να γίνει σε στενό οικογενειακό κύκλο, όμως διατυπώνονται πολλές αιχμές για το πώς συμπεριφέρθηκαν ο κρατικός μηχανισμός, τα δημόσια, αλλά και πολλά ιδιωτικά ΜΜΕ που ελέγχονται από τον πρωθυπουργό, Ν. Γκρούεφσκι.

Η εικόνα του νεκρού Γκλιγκόροφ να μεταφέρεται με φορτηγάκι στην τελευταία του κατοικία, έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις στη γειτονική χώρα η οποία, που δεν περίμεναν να αντιμετωπιστεί με αυτό τον τρόπο ο πρόεδρος που την οδήγησε στην ανεξαρτησία και κατοχύρωσε την κρατική της οντότητα.

Η περιβόητη δήλωση Γκλιγκόροφ

«Είμαστε Σλάβοι και ήρθαμε στην περιοχή τον 6ο π.Χ. αιώνα. Δεν έχουμε καμία σχέση με τον πολιτισμό του Αλέξανδρου».

Είναι λόγια του Κίρο Γκλιγκόροφ από ομιλία του στη Βουλή της ΠΓΔΜ το 1992. Στα έδρανα της αντιπολίτευσης ως πρόεδρος του VMRO-DPMNE καθόταν ο Λιούπτσο Γκεοργκίεφσκι, ο οποίος σε αρκετά νεαρή ηλικία το 1990 ίδρυσε το νέο VMRO-DPMNE, με το οποίο εκλέχτηκε πρωθυπουργός μέχρι το 2002, για να αποχωρήσει στη συνέχεια προωθώντας ως διάδοχό του τον… τεχνοκράτη (τότε) Ν. Γκρούεφσκι.

Για τον Λ. Γκεοργκίεφσκι που αποτελούσε τον πολιτικό και ιδεολογικό αντίπαλο του Γκλιγκόροφ άλλαξαν από τότε πολλά και βρέθηκε σήμερα να ασπάζεται τα όσα έλεγε ο πρόεδρος της ΠΓΔΜ και να είναι στην πρώτη γραμμή αυτών που αντιμάχονται τον εξαρχαϊσμό και τη βουτιά στην αρχαία Μακεδονία του σημερινού εθνικιστή πρωθυπουργού.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Με φορτηγάκι περιέφεραν τη σωρό του Κίρο Γκλιγκόροφ"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news