facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Πέμπτη 5 Ιανουαρίου 2012

Προσλήψεις 1.509 συμβασιούχων στους δήμους

Την έγκριση πρόσληψης 1509 συνολικά συμβασιούχων αποφάσισε η κυβέρνηση, για τους δήμους, θέσεις που δεν βαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό ή τους ΟΤΑ, λόγω του χαρακτήρα τους.

Πρόκειται για 1348 συμβάσεις μίσθωσης έργου και ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που αφορούν ανταποδοτικού χαρακτήρα υπηρεσίες των δήμων, όπως μουσικούς για τα ωδεία, κοινωνικούς λειτουργούς και προσωπικό παιδικών σταθμών, καθώς και 161 συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου που αφορούν ευρωπαϊκά συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, που προωθήθηκαν προς τους ενδιαφερόμενους ΟΤΑ από την αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Φώφη Γεννηματά.


Διαβάστε Περισσότερα » "Προσλήψεις 1.509 συμβασιούχων στους δήμους"

Η Αίτνα ξύπνησε και βγάζει λάβα! -Σε επιφυλακή για προβλήματα στις πτήσεις

Από χθες οι ιταλικές αρχές έχουν τεθεί σε κατάσταση ετοιμότητας, μια στήλη μαύρου καπνού άρχισε να υψώνεται πάνω απ' το τρομερό ηφαίστειο, η Αίτνα που ουσιαστικά ποτέ δεν κοιμάται άρχισε και πάλι να βρυχάται.

Όπως ανακοίνωσαν οι επιστήμονες της Κατάνια διαπιστώθηκε και εκροή λάβας στην κορυφή του ηφαιστείου, στο επίπεδο του νοτιο-ανατολικού κρατήρα, με κατεύθυνση της περιοχή της Βάλε ντελ Μπόβε.

Η στήλη καπνού υψώνεται στα 5.000 μέτρα και κατευθύνεται νοτιο-δυτικά.

Μονάδα διαχείρισης κρίσης συγκροτήθηκε στο αεροδρόμιο της Κατάνια για να παρακολουθήσει την εξέλιξη της κατάστασης και να αποφασίσει ενδεχόμενα μέτρα. Προς το παρόν οι πτήσεις διεξάγονται κανονικά.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η Αίτνα ξύπνησε και βγάζει λάβα! -Σε επιφυλακή για προβλήματα στις πτήσεις"

ΧΑΜΟΣ με την «αδήλωτη» ΠΙΣΙΝΑ του Παπανδρέου στο Καστρί!

Ο Γιώργος μπορεί να χάσει τη βουλευτική έδρα για την αδήλωτη πισίνα στο Καστρί!! Λέτε να την πατήσει από μία πισίνα;
Υποστηρίζει ότι τη δήλωσε στο Ε9 αλλά την ξέχασε στο πόθεν έσχες

Εκπτωτος από την έδρα του κινδυνεύει να κηρυχθεί ο υπό προθεσμία πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, που απέκρυψε από τη δήλωση «πόθεν έσχες» που κατέθεσε την πισίνα που έχει κατασκευάσει στον κήπο της βίλας του στη Νέα Ερυθραία. Το θέμα, που αποκάλυψε η «Αυριανή», επιβεβαίωσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πάνος Μπεγλίτης, ο οποίος, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ισχυρίστηκε ότι μπορεί να μην τη δήλωσε στο «πόθεν έσχες», αλλά το έχει πράξει στο Ε9 της φορολογικής του δήλωσης.



Βέβαια αυτό δεν αποτελεί άλλοθι για τον κ. Παπανδρέου, ο οποίος πλέον θα πρέπει να κληθεί από την αρμόδια επιτροπή της Βουλής ή την εισαγγελική αρχή για εξηγήσεις. Μόνο που τη δήλωση «πόθεν έσχες» δεν την καταθέτει κανείς συμπληρωματικά στη φορολογική του δήλωση. Η μη αναφορά σε τυχόν «δεξαμενή κολύμβησης» (όπως επίσημα την αναφέρουν οι άλλοι «πατέρες του Εθνους») του κ. Παπανδρέου στο «πόθεν έσχες» του και στο σημείο όπου αναφέρει την κατοχή από κοινού με τη σύζυγό του Αντα οικίας 365 τ.μ. σε έκταση 640 τ.μ. επί της οδού Δάφνης στη Ν. Ερυθραία Αττικής εγείρει ηθικό, πολιτικό, αλλά και νομικό, βεβαίως, ζήτημα για έναν τέως πρωθυπουργό και πρόεδρο -ακόμα- κυβερνητικού κόμματος.

Το θέμα έφερε χθες στη δημοσιότητα η εφημερίδα «Αυριανή» με πρωτοσέλιδο δημοσίευμά της, στο οποίο δεν τόλμησαν να απαντήσουν μέσω μιας γραπτής ανακοίνωσης από την Ιπποκράτους. Στενοί συνεργάτες του τέως πρωθυπουργού περιορίστηκαν να σημειώσουν ότι η πισίνα υπάρχει και έχει δηλωθεί. Οπως μάλιστα ξεκαθάρισε κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών στο περιθώριο της συνεδρίασης του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματος χθες ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Π. Μπεγλίτης, περιλαμβάνεται στο έγγραφο Ε9 της φορολογικής δήλωσης του κ. Παπανδρέου. Αυτό όμως δεν απαντά στο γιατί δεν συμπεριλήφθηκε στο «πόθεν έσχες» του τέως πρωθυπουργού. Είναι λοιπόν τώρα στο χέρι του προέδρου της Βουλής, αλλά και των μελών της Επιτροπής Ελέγχου των «πόθεν έσχες» να ενεργήσουν στην κατεύθυνση της παραπομπής σε απολογία του τέως πρωθυπουργού με το ερώτημα της απόκρυψης φορολογικών δεδομένων, διαδικασία που μπορεί να οδηγήσει έως και στην έκπτωση του Γιώργου Παπανδρέου από το βουλευτικό του αξίωμα.

Και καλό θα είναι οι σχετικές ενέργειες να γίνουν, για να μην υπάρξουν σκιές για «συγκάλυψη». Μετά, δε, τον λόγο θα πρέπει να έχει η Δικαιοσύνη. Τουλάχιστον έτσι γίνεται στα ευνομούμενα κράτη…

ΠΗΓΗ: Εφημερίδα ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

tsantiri.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΧΑΜΟΣ με την «αδήλωτη» ΠΙΣΙΝΑ του Παπανδρέου στο Καστρί!"

ΕΦΕΤ : Ανακλήθηκε μαρμελάδα με μούχλα

Τη διακίνηση μαρμελάδας στην οποία διαπιστώθηκε η ανάπτυξη ευρωτίασης (μούχλα) διαπίστωσε ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων (ΕΦΕΤ) και συγκεκριμένα οι περιφερειακές διευθύνσεις Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο διερεύνησης καταγγελίας.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, πρόκειται για το προϊόν με την εμπορική ονομασία «Mermelada», με γεύσεις κεράσι, φράουλα και βερίκοκο, συσκευασίες των 6 κιλών (λευκός πλαστικός περιέκτης), με ημερομηνία λήξης και LOT Ν: στη γεύση «Κεράσι» 31-10-2013 και 30411, στη γεύση «Φράουλα» 24-10-2013 και 29711 και στη γεύση «Βερίκοκο» 3-8-2013 και 21511. Το εν λόγω προϊόν παρασκευάζεται από την εταιρεία «Αν. Η. Καπετάνιος ΑΕΒΕ», η οποία εδρεύει στην Ασσηρο Θεσσαλονίκης.
Ο ΕΦΕΤ, απαίτησε από την εταιρεία την προληπτική ανάκληση/απόσυρση των ανωτέρω παρτίδων από την αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.
Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν ήδη προμηθευτεί τις συγκεκριμένες παρτίδες των προϊόντων, για προληπτικούς λόγους να μην τα καταναλώσουν.


Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΦΕΤ : Ανακλήθηκε μαρμελάδα με μούχλα"

ΕΟΠΥΥ: Συνταγές απ΄ όλους και αναδρομικά

Λύση στο αδιέξοδο που έχει προκύψει με τη λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), επιχειρεί να βάλει επειγόντως η κυβέρνηση.

Με Κοινή Απόφαση των υπουργών Οικονομικών, Υγείας και Εργασίας, η οποία ισχύει αναδρομικά από την 1η Ιανουαρίου, δίνεται το δικαίωμα συνταγογράφησης στους ασφαλισμένους του Οργανισμού απ΄ όλους τους γιατρούς, συμβεβλημένους και μη.

Η απόφαση αναφέρει τα εξής:

'Ιατροί του ΕΟΠΥΥ, εκτός ωραρίου εργασίας τους, καθώς και Ιατροί μη συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ δύνανται να συνταγογραφούν σε ασφαλισμένους του, φαρμακευτικά σκευάσματα ή παρακλινικές εξετάσεις που θα εκτελούνται αποκλειστικά σε συμβεβλημένα με τον ΕΟΠΥΥ διαγνωστικά κέντρα, μόνον με την Ηλεκτρονική συνταγογράφηση κατ' εφαρμογή των διατάξεων του ν. 3892/2010 (Α΄, 189) 'Ηλεκτρονική καταχώρηση και εκτέλεση ιατρικών συνταγών και παραπεμπτικών ιατρικών εξετάσεων', αφού πιστοποιηθούν και εκδηλώσουν την επιθυμία τους αυτή με την υποβολή υπεύθυνης δήλωσης'.

iatronet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΟΠΥΥ: Συνταγές απ΄ όλους και αναδρομικά"

Η ΕΣΗΕΑ για την αγωγή Πάγκαλου κατά Λιάτσου

Για "άσκηση πίεσης και επιβολή λογοκρισίας" καταγγέλει η ΕΣΗΕΑ, τον Αντιπροέδρο της Κυβέρνησης, Θεόδωρο Πάγκαλο, για την ενέργειά του να ασκήσει αγωγή κατά της εφημερίδας "ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ+13".

Η ανακοίνωση της ΕΣΗΕΑ, έχει ως εξής:

"Ο Αντιπρόεδρος της Κυβέρνησης κ. Θεόδωρος Πάγκαλος , κατέθεσε αγωγή, κατά της εφημερίδας «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13», και κατά των Αιμ. Λιάτσου, Εκδότη-Διευθυντή, και Σπ. Σουρμελίδη Διευθυντή Έκδοσης της εφημερίδας.

Με την αγωγή του ο κ. Πάγκαλος ζητεί 1 εκατομμύριο ευρώ από τον κάθε έναν για εξύβριση μέσω ενός φωτομοντάζ και του δημοσιεύματος που το συνόδευε στο φύλλο της εφημερίδας «ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΚΑΙ 13», που κυκλοφόρησε στις 2 Δεκεμβρίου 2011, το οποίο περιείχε και σχολίαζε δηλώσεις του ιδίου του κ. Πάγκαλου.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει την ενέργεια του κ. Πάγκαλου που αποτελεί άσκηση πίεσης και επιβολή λογοκρισίας, δηλώνει δε ότι συμπαραστέκεται στην εφημερίδα και στους διωκόμενους συναδέλφους υπέρ των οποίων και θα παρέμβει σε κάθε στάση της Δίκης.

Η αγωγή του Αντιπροέδρου προστίθεται στις δεκάδες παρόμοιες αγωγές που εκκρεμούν στα Δικαστήρια με τις οποίες απειλούνται δημοσιογράφοι και εφημερίδες με την καταβολή χρηματικής αποζημίωσης χιλιάδων ή εκατομμυρίων ευρώ, ενώ θέτει για μια ακόμα φορά επιτακτικά το μέγα πρόβλημα της «βιομηχανίας αγωγών» στις οποίες καταφεύγουν συνεχώς περισσότεροι «θιγόμενοι» και την ανάγκη αλλαγής της υπάρχουσας για το θέμα αυτό νομοθεσίας.

Αναμφισβήτητα η προστασία του ατόμου είναι απολύτως σεβαστή. Δεν μπορεί όμως σε καμία περίπτωση να θέτει φραγμούς στην ελευθερία της έκφρασης, στη δημοσιογραφική έρευνα και κριτική.

Τα ΜΜΕ είναι φορείς δικαιωμάτων, αλλά και φορείς σημαντικής εξουσίας, που λειτουργεί ως μέσο ελέγχου της πολιτικής εξουσίας. Γι’ αυτό και η ελευθερία του Τύπου είναι η βάση του πολιτικού πλουραλισμού στοιχείο απαραίτητο του οποίου είναι η ελευθερία της έκφρασής. Μιας ελευθερίας που δεν συμβιβάζεται με την απειλή εξοντωτικών χρηματικών προστίμων και τη δικαστική ομηρία των λειτουργών του Τύπου με το πρόσχημα της προστασίας από προσβολή της προσωπικότητας.

Η αναγωγή όμως της προσωπικότητας ως αξίας και ο προς αυτήν σεβασμός είναι αυτονόητο ότι οδηγεί στην υποτίμησή της, όταν ως κύριο μέσο προστασίας αυτής επιλέγεται η αποτίμησή της σε χρήμα."

mediasoup.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η ΕΣΗΕΑ για την αγωγή Πάγκαλου κατά Λιάτσου"

ETE: Ουδέποτε δεχτήκαμε παρέμβαση για ΔΟΛ

Ουδεμία άποψη παραγόντων εκτός τράπεζας ζητήθηκε για το δάνειο στον ΔΟΛ, το οποίο δεν δόθηκε γιατί δεν παρασχέθηκαν οι αναγκαίες εξασφαλίσεις, απαντά η Εθνική στα όσα ανέφερε την Τετάρτη ο Γ. Παπανδρέου.

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος, σε συνέχεια της χτεσινής τοποθέτησής της αναφορικά με την υπόθεση της δανειοδότησης του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ), επαναβεβαιώνει τα εξής:

"Η Εθνική Τράπεζα ουδέποτε δέχτηκε ή, πολύ περισσότερο, επεδίωξε ανάμιξη τρίτων, πολιτικών ή άλλων προσώπων, στη διαδικασία χορήγησης δανείων ή, γενικώς, στη λειτουργία της. Οι αποφάσεις για δανειοδοτήσεις λαμβάνονται από τα αρμόδια όργανα της Τράπεζας, με συγκεκριμένες και απολύτως διαφανείς εγκριτικές διαδικασίες και με κριτήρια αυστηρά τραπεζικά, ασφαλώς ούτε πολιτικά ούτε «πελατειακά».

Σχετικά με την υπόθεση του ΔΟΛ, διευκρινίζεται ότι οι αρμόδιες υπηρεσίες της Τράπεζας εξέτασαν το αίτημα του Οργανισμού να δανειοδοτηθεί με 10 εκατ. ευρώ και το απέρριψαν, διότι ο ΔΟΛ δεν παρείχε τις αναγκαίες τραπεζικές εξασφαλίσεις. Ουδεμία άποψη ή γνώμη παραγόντων εκτός Τράπεζας ζητήθηκε. Όπως δεν είχε ζητηθεί λίγους μήνες νωρίτερα, όταν η Τράπεζα είχε δανειοδοτήσει τον ΔΟΛ με 19 εκατ. ευρώ έναντι της εξασφάλισης που της παρείχε με το επί της οδού Μιχαλακοπούλου κτίριο του.

Η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας λειτουργεί με υψηλό αίσθημα ευθύνης απέναντι στα εκατομμύρια καταθέτες και τους εκατοντάδες χιλιάδες μετόχους της, με μόνη και απόλυτη δέσμευση την εξυπηρέτηση των δικών τους συμφερόντων και των συμφερόντων της ελληνικής οικονομίας. Αυτό πράττει και, βεβαίως, αυτό θα συνεχίσει να πράττει".

euro2day.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ETE: Ουδέποτε δεχτήκαμε παρέμβαση για ΔΟΛ"

Ο Παπανδρέου έχασε την... δεδηλωμένη στο ΠΑΣΟΚ

Την πρώτη του μεγάλη εσωκομματική ήττα υπέστη χθες ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου ο οποίος διαπίστωσε ότι δεν έχει πλέον τη στήριξη της πλειοψηφίας του Πολιτικού Συμβουλίου του κόμματός του.

Η ουσιαστική απόρριψη με ψήφους 8 έναντι 6 της πρότασης για προσωρινό καθεστώς δυαρχίας στο ΠΑΣΟΚ έως τις εθνικές εκλογές ουσιαστικά αποτελεί τον προάγγελο των εξελίξεων της επόμενης εβδομάδας.
Ουσιαστικά το Πολιτικό Συμβούλιο υπέδειξε στον κ. Παπανδρέου να μην επιμείνει στην πρότασή του και να υιοθετήσει και αυτός την άποψη που προκρίνει καθαρές λύσεις με την ταυτόχρονη ανάδειξη νέου προέδρου στην κοινοβουλευτική ομάδα και στο κόμμα, πριν τις εθνικές εκλογές.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ έχει ουσιαστικά χρόνο μιας εβδομάδας, έως την επόμενη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου την ερχόμενη Πέμπτη για να σταθμίσει την κατάσταση και να αποφασίσει αν θα αποδεχθεί οικειοθελώς τη βούληση της πλειοψηφίας ή αν θα προχωρήσει στο δικό του δρόμο για να δοκιμάσει την τύχη του στο εθνικό συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ το οποίο θα συνεδριάσει λίγες ημέρες αργότερα.
Πάντως, αν η άποψή του δεν περάσει ούτε στο εθνικό συμβούλιο τότε η ήττα του θα είναι ολοκληρωτική και στην ουσία θα πρόκειται για απόλυτη αποδοκιμασία εν ενεργεία προέδρου, κάτι το οποίο δεν έχει προηγούμενο στο ΠΑΣΟΚ ή σε άλλο ελληνικό κόμμα.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Παπανδρέου έχασε την... δεδηλωμένη στο ΠΑΣΟΚ"

ΕΒΕΑ: Αναγκαιότητα δημιουργίας Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου

Το αίτημα δημιουργίας Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου, επαναφέρει το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθήνας «με αφορμή το απίστευτο αλαλούμ που επικρατεί μεταξύ των συναρμοδίων υπηρεσιών για την πάταξη του παραεμπορίου και του λαθρεμπορίου», όπως δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, Κ. Μίχαλος.

«Σε αυτήν την εξαιρετικά δυσμενή συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας, δημιουργεί θυμό και αγανάκτηση η απίστευτη ασυνεννοησία και ανικανότητα την οποία επιδεικνύουν οι συναρμόδιες υπηρεσίες για την πάταξη του παραεμπορίου, του λαθρεμπορίου και γενικότερα της φοροδιαφυγής», σχολίασε στη δήλωσή του ο κ. Μίχαλος.

Υπογράμμισε ότι βασική αιτία του τεράστιου αυτού προβλήματος, που αποστερεί έσοδα τουλάχιστον 6 δισ. ευρώ από τα δημόσια ταμεία και διαφυγόντα τζίρο από την αγορά 25 δισ. ευρώ, είναι η πολυπλοκότητα και η γραφειοκρατία που διέπει τους ελεγκτικούς μηχανισμούς του κράτους, αλλά και την ισχύουσα νομοθεσία.

Υπενθυμίζει ότι τα τελευταία χρόνια το ΕΒΕΑ έχει επισημάνει δεκάδες φορές την ανάγκη δημιουργίας Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου, προκειμένου να εκλείψουν τα ανυπέρβλητα προβλήματα που δημιουργούνται από την εμπλοκή στο ελεγκτικό και κατασταλτικό έργο της Πολιτείας, από τις συναρμοδιότητες δεκάδων υπουργείων και άλλων φορέων του δημόσιου τομέα. Και παράλληλα, τονίζει τη σημασία της κωδικοποίησης, εκσυγχρονισμού και αυστηροποίησης των νόμων και διατάξεων που αφορούν το λαθρεμπόριο και το παραεμπόριο.

agelioforos.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΒΕΑ: Αναγκαιότητα δημιουργίας Σώματος Δίωξης Παραεμπορίου"

Αποκλειστικό star.gr:Aπίστευτη ιστορία αναλγησίας και ντροπής

Και μετά μιλάμε για κράτος… Τεράστια ταλαιπωρία έζησαν δεκάδες συμπολίτες μας, που είχαν την ατυχία να «μπλέξουν» με τον προαστιακό παραμονές Πρωτοχρονιάς.

Ο συρμός ξαφνικά σταμάτησε 3 χιλιόμετρα πριν από την στάση «Ασπρόπυργος», άνοιξε τις πόρτες και έμεινε ακινητοποιημένος.

Χωρίς ενημέρωση δεκάδες επιβάτες, νέοι, γέροι, μανάδες με μωρά έπρεπε να… μυρίσουν τα νύχια τους, για να καταλάβουν ότι είναι υποχρεωμένοι να κατέβουν και να περπατήσουν τρία χιλιόμετρα μέχρι να φτάσουν στην πλησιέστερη στάση!
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΤΟ star.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Αποκλειστικό star.gr:Aπίστευτη ιστορία αναλγησίας και ντροπής"

Μία ανάσα από τη συμφωνία για το ''κούρεμα'' ελληνικών ομολόγων αξίας 200 δις ευρώ – Φέρεται να κλείνει το deal με μείωση στο 65 με 70% της αξίας τους

- Καλά πληροφορημένες πηγές λένε πως όλα θα έχουν συμφωνηθεί μέσα στις επόμενες 7 ημέρες
- Διαβάστε τις λεπτομέρειες του γιγαντιαίου μπραντ ντε φερ μεταξύ κυβέρνησης, ξένων και τραπεζών
- Τα νέα ελληνικά ομόλογα που θα δοθούν θα υπάγονται στο βρετανικό δίκαιο και το επιτόκιο θα είναι κοντά στο 5%
- Παίζεται ακόμη το εαν θα ''κουρευτούν'' και τα ελληνικά ομόλογα, αξίας 60 δις ευρώ που είναι στα συρτάρια της ΕΚΤ
- Το ΔΝΤ έπαιξε το ρόλο του πολιορκητικού κριού για να ''πέσουν'' οι τράπεζες
- Σημάδι πως έκλεισε το deal η χρηματιστηριακή πτώση των ελληνικών τραπεζών

Πολλαπλασιάζονται οι ενδείξεις πως απέχουμε ελάχιστες ημέρες, ίσως και μία εβδομάδα, από το αίσιο τέλος των διαπραγματεύσεων μεταξύ Ελλάδας και τραπεζών (IIF) για το κούρεμα των ελληνικών ομολόγων, που θα ελαφρύνει το ελληνικό χρέος εως και 100 δις ευρώ.

Η συμφωνία, στα βασικά της σημεία

Οι διαπραγματεύσεις ''πατάνε'' πάνω στις αποφάσεις της Συνόδου Κορυφής της 26ης Οκτωβρίου, που προέβλεπε κούρεμα στο 50% της ονομαστικής αξίας των ομολόγων και επιμήκυνση του υπολοίπου χρέους εως και 30 χρόνια, με το Ευρωπαικό Ταμείο (EFSF) να δίνει στην Ελλάδα 30 δις ευρώ.

Χονδρικά οι διαπραγματεύσεις καταλήγουν ως εξής :

- Οι ιδιώτες, δηλαδή τράπεζες κυρίως, αποδέχονται να διαγράψουν-ξεχάσουν τα 100 από τα 200 δις ευρώ ελληνικά ομόλογα που έχουν
- Για τα υπόλοιπα 100 δις ευρώ που τους χρωστάμε από ομόλογα, θα πάρουν ζεστά 30 δις ευρώ, ποσό δεν έχουμε αλλά θα μας δώσει το Ευρωπαικό Ταμείο (EFSF), και τα 70 δις ευρώ που απομένουν θα τα πάρουν με την μορφή νέων ομολόγων η διάρκεια των οποίων θα είναι από 20 εως 30 χρόνια

Τα κλειδιά της συμφωνίας – Πως φτάνει το κούρεμα στο 65 με 70%

- Η Ελλάδα φέρεται να αποδέχεται το αίτημα των τραπεζών να υπάγονται στο βρετανικό δίκαιο τα νέα ομόλογα που θα δοθούν ως αντάλλαγμα στα παλιά
- Οι τράπεζες έκαναν πίσω στα αρχικά τους αιτήματα για επιτόκιο στο 8% στα νέα ομόλογα με τη χρυσή τομή να βρίσκεται γύρω στο 5%.

Όπως εξηγείται από αναλυτές, το ότι οι τράπεζες μειώνουν τις απαιτήσεις τους και αποδέχονται στα νέα ομόλογα επιτόκιο στο 5%, σημαίνει αυτομάτως πως το κούρεμα σε επίπεδο καθαρής παρούσας αξίας θα ''κάτσει'' μεταξύ 65 με 70%.

Απέδωσε πολύ καλά ως ''μπαμπούλας'' το ΔΝΤ

Διεθνείς αναλυτές λένε πως οι τράπεζες υποχώρησαν στο θέμα του επιτοκίου γιατί εαν ναυαγούσε το πρόγραμμα ανταλλαγής ελληνικών ομολόγων τότε η Ελλάδα θα κήρρυτε επισήμως πτώχευση και όχι μόνο δεν θα έπαιρναν τίποτε αλλά θα έπρεπε και να πληρώσουν εκατοντάδες δις ευρώ σε όσους είχαν αγοράσει CDS, ασφάλιστρα κιδύνου έναντι χρεοκοπίας.

Τεράστιο ρόλο έπαιξε εδώ η προ ολίγων ημερών έκθεση του ΔΝΤ για το ελληνικό χρέος που ουσιαστικά προειδοποιούσε για επερχόμενο αναγκαστικό κούρεμα των ομολόγων εως και 80%.

Κρίσιμο παραμένει το επίπεδο συμμετοχής των τραπεζών σε αυτή τη συμφωνία.
Εαν συναινέσει το 75% των τραπεζών τότε μπορούν να συρθούν σε συμφωνία και οι υπόλοιπες, αφού θα είναι στο χέρι του ελληνικού υπουργείου οικονομικών που θα πρέπει απλά να καταθέσει σχετικό νομοσχέδιο που είναι έτοιμο.Τότε και μόνο τότε ανοίγει η κουβέντα και για κούρεμα των ομολόγων αξίας 60 δις ευρώ που έχει η Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Μία ανάσα από τη συμφωνία για το ''κούρεμα'' ελληνικών ομολόγων αξίας 200 δις ευρώ – Φέρεται να κλείνει το deal με μείωση στο 65 με 70% της αξίας τους"

"Γιατί εξαιρέθηκαν από τον έλεγχο της Blackrock τα δάνεια προς offshore;"

Επίκαιρη ερώτηση για τη χορήγηση δανείων από ελληνικές τράπεζες σε εξωχώριες (off shore) εταιρείες κατέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Δ. Παπαδημούλης.
Σύμφωνα με ερώτηση που απευθύνεται στον υπουργό Οικονομικών, στην έκθεση ελέγχου της Τράπεζας της Ελλάδος για την Proton Bank προκυπτει πως δόθηκαν το 2010 συνολικά 470 εκατ. ευρώ σε υπεράκτιες εταιρείες (off shore) που αντιστοιχούν στο 24% του επιχειρηματικού χαρτοφυλακίου της. Οι εταιρείες αυτές, λόγω έλλειψης οικονομικών στοιχείων στην πλειοψηφία τους και γνώσης του πραγματικού δικαιούχου σε ορισμένες περιπτώσεις, θεωρούνται κατ' εξοχήν υψηλού κινδύνου.

Σε πολλές περιπτώσεις ο χρονικός ορίζοντας της αποπληρωμής είναι εξαιρετικά μεγάλος με αυξημένο κεφάλαιο πληρωτέο στη λήξη μέχρι και στο 100%, ενώ υφίσταται ακόμα και δυνατότητα παράτασης της λήξης των δανείων από τη στιγμή της έγκρισης. Επίσης, τα δάνεια αυτά εγκρίθηκαν με ενέχυρο μετοχές για τις οποίες δεν τέθηκε συγκεκριμένο ποσοστό κάλυψης και ελάχιστο περιθώριο ασφαλείας (margin call).

Σύμφωνα με τον κ. Παπαδημούλη, στην έκθεση της Τράπεζας της Ελλάδος επίσης αναφέρονται και περιπτώσεις όπου δόθηκαν δάνεια σε off shore εταιρείες στις οποίες δεν κατονομάζεται το φυσικό πρόσωπο δικαιούχος και με ανεπαρκείς πληροφορίες για την κατάσταση τους, γεγονός που μπορεί ενδεχομένως να υποδηλώνει ξέπλυμα χρήματος.

Τέλος, αναφέρει πως ακόμα και η Black Rock που έχει αναλάβει μετά από εντολή της Τράπεζας της Ελλάδος τον έλεγχο των χαρτοφυλακίων των ελληνικών τραπεζών, τα δάνεια αυτά δεν τα εξετάζει διότι η Τράπεζα Ελλάδος, για λόγους που δεν έχουν εξηγηθεί πειστικά, τα έχει εξαιρέσει από το αντικείμενο ελέγχου της Black Rock.

Στο πλαίσιο αυτό ο ερωτών βουλευτής ζητεί να πληροφορηθεί για ποιο λόγο εξαιρέθηκαν από τον έλεγχο της Black Rock τα δάνεια που έχουν χορηγηθεί από θυγατρικές των τραπεζών εκτός Ελλάδας, πόσα δάνεια σε off shore έχουν δοθεί από τις ελληνικές τράπεζες, σε τι ποσό ανέρχονται και ποιες είναι οι επισφάλειες τους, ποιοι είναι οι τελικοί δικαιούχοι πού είτε έλαβαν τα παραπάνω δάνεια, αν πραγματοποιείται ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τι προτίθενται να πράξουν οι αρμόδιες ελεγκτικές αρχές για αυτό.

Διαβάστε Περισσότερα » ""Γιατί εξαιρέθηκαν από τον έλεγχο της Blackrock τα δάνεια προς offshore;""

Πάγκαλος: Να αντισταθούμε στις μειώσεις μισθών

Κατηγορηματικά αντίθετος στις περικοπές μισθών στον ιδιωτικό τομέα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος που σημείωσε ότι θα πρέπει να αντισταθούμε στις απαιτήσεις της τρόικας

Με την τρόικα να απαιτεί να λυθεί το πρόβλημα με την περικοπή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, στέλνει το μήνυμα της αντίστασης.
"Στην απαίτηση να λυθεί το πρόβλημα με την περικοπή των μισθών στον ιδιωτικό τομέα πρέπει να αντισταθούμε.
Να τους απαντήσουμε ότι δεν θα το κάνουμε αυτό νομικά, ότι δεν θα κάνουμε δημοσιοϋπαλληλικό το σύνολο της αγοράς εργασίας.
Πρέπει να αντισταθούμε, να γίνουν διαπραγματεύσεις. Θεωρώ ότι είναι λάθος να το κάνουμε αυτό", ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα Μηδέν".
Ερωτηθείς για τις εξελίξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ και τα ονόματα που έχουν πέσει στο τραπέζι για την προεδρία, ο Θεόδωρος Πάγκαλος σημείωσε ότι θα αποφασίσει ποιον θα στηρίξει βάσει των απόψεων των υποψηφίων.
"Για ορισμένους τομείς θα έπρεπε αν δεν υπήρχε το Μνημόνιο να το εφεύρουμε", σημείωσε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του, επισημαίνοντας ότι ο Ράιχενμπαχ είναι εδώ για την εξυγίανση της χώρας. "Είναι εδώ για πολύ σωστούς λόγους", συμπλήρωσε.
Αναφορικά με την αγωγή δύο εκατομμυρίων ευρώ που υπέβαλε κατά εφημερίδας σημείωσε ότι έχει μικρά παιδιά και οφείλει να τα προστατέψει.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Πάγκαλος: Να αντισταθούμε στις μειώσεις μισθών"

Παπαδήμος: Συζητάω τα πάντα για να μην χρεοκοπήσουμε

Δραματική εκκληση στους κοινωνικούς εταίρους για συναίνεση στις αλλαγές που προωθούνται στα εργασιακά και στις αμοιβές απηύθηνε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ξεκαθαρίζοντας ότι λόγω της κρίσιμης διαπραγμάτευσης με την Τρόικα για τη νέα δανειακή σύμβαση και μπροστά στην απειλή χρεοκοπίας, πρέπει να συζητηθούν τα πάντα.

Στη χτεσινή του συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους, τη ΓΣΕΕ και τον ΣΕΒ, ο πρωθυπουργός επισήμανε ότι αν αποτύχουν οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα, τότε η χώρα θα βρεθεί στα τέλη Μαρτίου αντιμέτωπη με τον κίνδυνο της άτακτης χρεοκοπίας, αφού θα διακοπεί η χρηματοδότηση από τους δανειστές. Ουσιαστικά, με τις δηλώσεις του αυτές, ο Λουκάς Παπαδήμος σηματοδότησε ότι λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, δεν υπάρχουν κόκκινες γραμμές και όλα βρίσκονται στο τραπέζι, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα γίνει αποδεκτή κάθε πρόταση της Τρόικα.

Στην αντίπερα όχθη, όμως, η ΓΣΕΕ θεώρησε ότι η αναφορά αυτή του πρωθυπουργού σημαίνει ότι η κυβέρνηση θα συζητήσει ακόμα και θέματα που θεωρούνται ταμπού όπως την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού στον ιδιωτικό τομέα αλλά και τον κατώτατο μισθό. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΓΣΕΕ, η συνομοσπονδία δεν πρόκειται να αποδεχθεί καμία αλλαγή στην Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας (ΕΓΣΣΕ).

Υπενθυμίζεται ότι η Τρόικα έχει αποστείλει επιστολή στην κυβέρνηση στην οποία θίγει το ζήτημα των εργασιακών δικαιωμάτων που περιλαμβάνει η ΕΓΣΕΕ και θέτει θέμα μείωσης του εργατικού κόστους (ασφαλιστικές εισφορές, κλπ) χωρίς όμως ευθεία αναφορά σε μειώσεις των κατώτατων μισθών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τον Παναγόπουλο, o Λουκάς Παπαδήμος προέβλεψε ότι η διαπραγμάτευση για το PSI θα έχει τελειώσει σε 15 ημέρες, ενώ η όλη διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί έναν μήνα μετά.

Τα ανοικτά επαγγέλματα σήμερα - Οι συντάξεις την επόμενη εβδομάδα

Εν τω μεταξύ, το υπουργικό συμβούλιο που θα συνεδριάσει σήμερα για να συζητήσει το πολυνομοσχέδιο όπου περιλαμβάνεται και η απελευθέρωση των φορτηγών. Παρά τις επι μέρους διαφωνίες και αντικρουόμενες τοποθετήσεις διάφορων στελεχών της κυβέρνησης, η κυβέρνηση θα δώσει την έγκρισή της. Το πραγματικό πρόβλημα όμως θα έρθει την επόμενη εβδομάδα (μάλλον την επόμενη Παρασκευή) όταν θα πρέπει να συζητηθεί το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας το οποίο θα περικόπτει τις επικουρικές συντάξεις, με τη Νέα Δημοκρατία και το ΛΑΟΣ να έχουν εκφράσει ανοικτά τις διαφωνίες τους.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Παπαδήμος: Συζητάω τα πάντα για να μην χρεοκοπήσουμε"

Ο Καμμένος βγάζει τα έγγραφα των CDS που καίνε Παπανδρέου στο Διαδίκτυο

Ο Πάνος Καμμένος σηκώνει το γάντι και απαντάει στον Παπανδρέου για άλλη μια φορά μέσω διαδικτύου. Αυτή την φορά όμως δίνει στην δημοσιότητα τα έγγραφα των CDS που καίνε τον πρώην πρωθυπουργό μαζί με το σχετικό βίντεο που αναφέρει τους λόγους που οι οίκοι αξιολόγησης παράτησαν την Ελλάδα.
Αναλυτικά αυτά που ανήρτησε στο διαδίκτυο ο Καμμένος
Αφού βιάζεσαι όπως λες για να δοθεί ένα τέλος στην διερεύνηση της δικαιοσύνης για τα CDS και τον Unigestion-andricos εννοώντας προφανώς την αγωγή και όχι την ποινική προκαταρκτική που διενεργεί ο εισαγγελέας Κορέας υπό την σκέπη του εισαγγελέα Πεπόνη ερωτώ?
1.Γιατί ως πρωθυπουργός παράνομα και αντισυνταγματικά απαγόρευσες να απαντηθεί η ερώτηση-κατάθεση εγγράφων για τα CDS και τους κερδοσκόπους των 26 δις$ που χάρισες από το Τ.Τ?
2.Γιατί με εντολή σου ο πρόεδρος της Βουλής Πετσάλνικος σε συνεργασία με το Υπουργείο οικονομικών ΔΕΝ ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΖΟΥΝ την διακομματική επερώτηση παράνομα και κατα παράβαση του Συντάγματος και του κανονισμού της Βουλής απο τον Ιούλιο ?
3.Διέταξες το υπουργείο οικονομικών να ερευνήσει την μή δηλωθήσα στην Ελλάδα εταιρεία του αδελφού σου στην Ελβετία I4CENSE?
4.Διέταξες έρευνα για την μή δηλωθήσα παράνομη μισθοδοσία του αδελφού σου στην εταιρεία Unigestion που ο ίδιος αποδέχτηκε και που πόνταρε επίσημα η εταιρεία στην πτώχευση της χώρας?
5.Ενώ γνωρίζεις την κοινή έδρα και διασύνδεση της άνω εταιρείας με αυτή του φίλου σου που τρώτε σούσι στο Λονδίνο γιατί δεν καταθέτεις στη δικαιοσύνη όπως εγώ?
6.Γιατί δεν ζητάς δημόσια απο τον πρωθυπουργό Παπαδήμο να Δώσει απο την τράπεζα της Ελλάδος τα στοιχεία στους οικονομικούς εισαγγελείς για τους αγοραστές των CDS?



sofokleousin.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Καμμένος βγάζει τα έγγραφα των CDS που καίνε Παπανδρέου στο Διαδίκτυο"

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί μέχρι τη Δευτέρα

Τα φαρμακεία θα είναι ανοιχτά και θα χορηγούν φάρμακα επί πληρωμή

Σε συνέχιση των κινητοποιήσεών τους μέχρι τη Δευτέρα αποφάσισαν οι φαρμακοποιοί κατά τη συνεδρίαση των φαρμακευτικών συλλόγων σήμερα Τετάρτη. Ετσι, τα φαρμακεία της Αθήνας αλλά και της υπόλοιπης Ελλάδας θα είναι μεν ανοιχτά όμως θα χορηγούν τα φάρμακα στους ασφαλισμένους επί πληρωμή και οι ασφαλισμένοι θα μπορούν να παίρνουν το ποσό που κατέβαλλαν από τα ταμεία τους.

Τη Δευτέρα όρισαν γενική συνέλευση στις 17.00 το απόγευμα στο ξενοδοχείο Intercontinental προκειμένου να αποφασίσουν τι θα κάνουν στο μέλλον. Οι φαρμακοποιοί δηλώνουν ότι δεν τάσσονται κατά του ΕΟΠYΥ (Ενιαίος Οργανισμός Παροχών Υγείας) ο οποίος φαίνεται ότι θα είναι εντάξει ως προς τις υποχρεώσεις του αλλά τονίζουν ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες ζητούν πλέον τα χρήματα να κατατίθενται αμέσως και δεν κάνουν πίστωση.

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι φαρμακοποιοί μέχρι τη Δευτέρα"

Ο βουλευτής Μιχάλης Μπεκίρης ζητεί μείωση στα τέλη κυκλοφορίας

Η αύξηση του ποσού των τελών κυκλοφορίας έχει οδηγήσει στη μείωση των εσόδων, αφού εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες κατέθεσαν πινακίδες (και θα συνεχίσουν έως τις 13 Ιανουαρίου), μην μπορώντας να αντεπεξέλθουν στα δυσβάσταχτα κόστη. Επιπλέον οι έκτακτες εισφορές, τα ασφάλιστρα, οι υψηλές τιμές των καυσίμων και τα νέα τεκμήρια έχουν οδηγήσει του Έλληνες σε... ακινητοποίηση των οχημάτων τους αλλά και απαξίωση της περιουσίας τους, γεγονός που ορισμένοι δεν έχουν ακόμα καταλάβει.

Εξαίρεση φαίνεται πως αποτελεί ο Αχαιός βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας και πρώην υφυπουργός Μιχάλης Μπεκίρης, ο οποίος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ρωτά τον υπουργό Οικονομικών εάν υπάρχει πρόθεση να εξεταστεί τυχόν μείωση των τελών κυκλοφορίας των αυτοκινήτων. Επίσης ζητεί από τον αρμόδιο υπουργό να κάνει γνωστό με ποιο τρόπο θα καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» στην οικονομία μετά τη μαζική κατάθεση πινακίδων.

O Αχαιός βουλευτής Μιχάλης Μπεκίρης


Το πλήρες κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Δεν έχει προηγούμενο ο αριθμός των πολιτών που σπεύδουν στις κατά τόπους εφορίες τις τελευταίες ημέρες για να παραδώσουν τις πινακίδες από τα αυτοκίνητά τους, καθώς αδυνατούν να πληρώσουν τα εκ νέου αυξημένα τέλη κυκλοφορίας για το 2012.
Όλο και περισσότεροι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων καταθέτουν τις πινακίδες τους, αφού το κόστος συντήρησης του αυτοκινήτου τους, ιδίως εάν συνυπολογίσει κανείς και την τιμή της βενζίνης αλλά και την έκτακτη εισφορά για τα οχήματα άνω των 1.928 κυβικών έως το 2014, καθιστά απαγορευτική τη χρήση των οχημάτων τους. Στην πλειοψηφία πρόκειται για ιδιοκτήτες αυτοκινήτων που αδυνατούσαν να πληρώσουν τα υπέρογκα "πράσινα" τέλη, αφού σε αρκετές περιπτώσεις το κόστος ξεπερνούσε κατά πολύ την αξία του αυτοκινήτου.

Πρόσφατα στοιχεία δείχνουν πως μέχρι τις 30 Νοεμβρίου του 2011 καταγράφηκε συνολική αύξηση των καταθέσεων πινακίδων, στις ανά την Ελλάδα Δ.Ο.Υ, που αγγίζει και το 200% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2010, ενώ οι επικεφαλής των Εφοριών εκτιμούν πως μέχρι το τέλος της προθεσμίας θα σπάσει κάθε προηγούμενο ρεκόρ καταθέσεων πινακίδων. Κατόπιν αυτών και με δεδομένο ότι με τη μαζική κατάθεση πινακίδων έχει δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, αφού περίμεναν έσοδα από τα τέλη κυκλοφορίας και τώρα χάνουν όχι μόνο τα έσοδα των τελών, αλλά έσοδα από τα καύσιμα, Φ.Π.Α. από ασφάλιστρα και πολλά ακόμα που μπαίνουν έμμεσα ή άμεσα στα κρατικά ταμεία, ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο αρμόδιος Υπουργός: 1. Από πού και με ποιον θα καλυφθούν τα χρήματα της μαύρης τρύπας που δημιουργείται από τη μαζική κατάθεση πινακίδων; 2. Μήπως πρέπει να επανεξεταστεί το θέμα των τελών κυκλοφορίας των οχημάτων; 3. Μήπως πρέπει να μειωθούν τα ''πράσινα τέλη''; 4. Έχει υπολογισθεί πόσα χρήματα χάνει το Ελληνικό Δημόσιο από την αλόγιστη πολιτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα των τελών κυκλοφορίας».

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο βουλευτής Μιχάλης Μπεκίρης ζητεί μείωση στα τέλη κυκλοφορίας"

Εκλιπαρεί να εκδοθεί στην Ελλάδα ο Μ. Ψωμιάδης

Έχει παράπονα για τις συνθήκες κράτησής του στα Σκόπια

Την άμεση έκδοσή του στη χώρα μας ζητά ο Μάκης Ψωμιάδης, ο οποίος πέρασε φέτος τις γιορτές στις πιο κακόφημες φυλακές των Σκοπίων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατία», ο κατηγορούμενος για την υπόθεση των στημένων ποδοσφαιρικών αγώνων, συναντήθηκε την περασμένη εβδομάδα με υπάλληλο του ελληνικού προξενείου στη γειτονική χώρα, στην οποία εξέφρασε τα παράπονά του για τις άσχημες συνθήκες κράτησής του και την επιθυμία του να εκδοθεί γρήγορα στις ελληνικές αρχές.

Αν και η απόφαση για την έκδοσή του στη χώρα μας έχει ληφθεί εδώ και καιρό, το δικαστικό συμβούλιο των Σκοπίων δεν έχει συνεδριάσει για να την επικυρώσει.

Ο Μάκης Ψωμιάδης είχε συλληφθεί τον περασμένο Σεπτέμβριο για τη συμμετοχή του στα στημένα παιχνίδια και για παράνομο στοιχηματισμό. Είχε αφεθεί, όμως, ελεύθερος με περιοριστικούς όρους, λόγω διαφωνίας εισαγγελέα και ανακριτή για το αν θα έπρεπε να προφυλακιστεί.

Η υπόθεση εξελίχτηκε σε φιάσκο για την ελληνική δικαιοσύνη, όταν λίγες μέρες μετά, το δικαστικό συμβούλιο αποφάσισε την προφυλάκισή του, αλλά ο Ψωμιάδης είχε προλάβει να διαφύγει στα Σκόπια, όπου και συνελήφθη στις 9 Νοεμβρίου.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκλιπαρεί να εκδοθεί στην Ελλάδα ο Μ. Ψωμιάδης"

Δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι από ελονοσία στην Ελλάδα, διαβεβαιώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ

Απαντώντας σε δημοσίευμα που έκανε λόγο για 35 θανάτους από ελονοσία στο νομό Λακωνίας, το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων διευκρινίζει ότι έχουν μεν καταγραφεί κρούσματα της ασθένειας στην Ελλάδα, όχι όμως και θάνατοι.

«Είναι γεγονός ότι έχουν καταγραφεί κρούσματα ελονοσίας στην Λακωνία και πιο συγκεκριμένα στην περιοχή του Δήμου Ευρώτα. Κατά τη διάρκεια του 2011 έχουν δηλωθεί [...] συνολικά 57 κρούσματα ελονοσίας, εκ των οποίων 27 σε Έλληνες, χωρίς ιστορικό μετακίνησης σε χώρες ενδημικές για ελονοσία, 7 σε αλλοδαπούς από μη ενδημικές χώρες, και 23 σε αλλοδαπούς από ενδημικές χώρες, κυρίως από το Πακιστάν» αναφέρει το ΚΕΕΛΠΝΟ σε ανακοίνωσή του την Τετάρτη.

Τονίζει όμως ότι «δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι που οφείλονται στην ελονοσία σε καμία περιοχή της χώρας, ενώ ένας υπερήλικας ασθενής στη Λακωνία, ο οποίος έπασχε από ελονοσία, απεβίωσε λόγω σοβαρών υποκείμενων νοσημάτων».

Επισημαίνει ακόμα ότι όλα τα κρούσματα ελονοσίας που έχουν καταγραφεί στην Λακωνία οφείλονται σε στέλεχος του παράσιτου της ελονοσίας (P.vivax) το οποίο προκαλεί συνήθως ηπιότερα συμπτώματα.

Παρόλα αυτά, τα δεκάδες κρούσματα που καταγράφηκαν πέρυσι δημιουργούν την ανησυχία ότι η ασθένεια έχει επιστρέψει στην Ελλάδα, δηλαδή ότι υπάρχει εγχώρια μετάδοση.

Μάλιστα, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) εξέδωσαν τον Οκτώβριο οδηγία για τους ταξιδιώτες προς Λακωνία με σύσταση χημειοπροφύλαξης για την ελονοσία. Η οδηγία όμως ήρθη στις 16 Δεκεμβρίου.

Το ΚΕΕΛΠΝΟ, αναφέρει η ανακοίνωση, «συνεχίζει την επαγρύπνηση και κατά τη διάρκεια των χειμερινών μηνών. Θεωρείται ότι η περίοδος μετάδοσης της ελονοσίας στην περιοχή έχει διακοπεί από τις 13 Νοεμβρίου, ενώ το τελευταίο περιστατικό σε Έλληνα υπήκοο ανέφερε έναρξη συμπτωμάτων στις 18 Οκτωβρίου».

Το Κέντρο και το υπουργείο Υγείας βρίσκονται σε επικοινωνία για το θέμα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, καθώς και με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας.

Το δημοσίευμα του Αδέσμευτου Τύπου για δήθεν θανάτους από ελονοσία διέψευσε κατηγορηματικά και ο Δήμος Ευρώτα του Νομού Λακωνίας.

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν έχουν καταγραφεί θάνατοι από ελονοσία στην Ελλάδα, διαβεβαιώνει το ΚΕΕΛΠΝΟ"

Telegraph: "Αν επικρατούσε η λογική, η Ελλάδα δεν θα εγκατέλειπε ποτέ τη δραχμή"!

“Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η Ελλάδα πρέπει να φύγει από το ευρώ: η χώρα δεν μπορεί να λύσει τα προβλήματά της μέχρις ότου ξαναβρεί τη θέση της στην αγορά. Αλλά θα φύγει;” γράφει σε άρθρο της η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph.

Ωστόσο, ο αρθρογράφος, Daniel Hannan, υποστηρίζει πως αν και αξιωματούχοι και λαός βλέπουν την επιστροφή στη δραχμή σαν “μια τρομακτική απειλή”, κάτι τέτοιο δεν ισχύει, αλλά μάλιστα θα μπορούσε αυτό να αποτελέσει τονωτική ένωση για την εκτίναξη των εξαγωγών και την αντιμετώπιση των προβλημάτων της χώρας.

“Εάν είχε επικρατήσει η λογική η Ελλάδα δεν θα είχε φύγει ποτέ από τη δραχμή” αναφέρει το άρθρο.

defencenet.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Telegraph: "Αν επικρατούσε η λογική, η Ελλάδα δεν θα εγκατέλειπε ποτέ τη δραχμή"!"

Οικονόμου: «Πολύ κακώς διώκεται ο Καπελέρης»

Απόλυτη κάλυψη στον τέως γενικό γραμματέα Φορολογικών και Τελωνειακών Υποθέσεων Γιάννη Καπελέρη που παραιτήθηκε μετά την άσκηση ποινικης δίωξης σε βάρος του σε βαθμό κακουργήματος, παρείσχε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Ο κ. Οικονόμου μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega είπε χαρακτηριστικά ότι «πολύ κακώς διώκεται ο κ. Καπελέρης» και διευκρίνησε ότι ο ίδιος του ζήτησε να λύσει ένα σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα που αντιμετώπιζαν 3.700 ιδιοκτήτες πρατηρίων καυσίμων.

Σεότι αφορά στην διαδικασία πάταξης του λαθρεμπορίου, ο κ. ΟΙκονόμου επισήμανε ότι μέσα σε 6 μήνς έγιναν όσα δεν είχαν γίνει τα προηγούμενα πολλά χρόνια στην Ελλάδα.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οικονόμου: «Πολύ κακώς διώκεται ο Καπελέρης»"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news