facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

Έτοιμοι για νέο μέτωπο οι φορτηγατζήδες

Στον ορίζοντα έχουν φανεί οι νέες κινητοποιήσεις τις οποίες ετοιμάζονται να ξεκινήσουν οι ιδιοκτήτες φορτηγών και βυτιοφόρων Δημόσιας Χρήσης.
Η συνάντηση ανάμεσα στους εκπροσώπους τους και το Μάκη Βορίδη απέβη άκαρπη.
Οι ιδιοκτήτες αντιδρούν στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για την απελευθέρωση του επαγγέλματός τους και το οποίο στην ουσία αναιρεί προηγούμενο νόμο του Δημήτρη Ρέππα, καθώς καταργεί τη μεταβατική περίοδο προσαρμογής και προβλέπει την άμεση απελευθέρωση του συγκεκριμένου επαγγέλματος.
Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών Φορτηγών και Βυτιοφόρων ΔΧ είχε το απόγευμα συνάντηση με τον αρμόδιο υπουργό, Μάκη Βορίδη, δίχως όμως αποτέλεσμα.
Έτσι το μεσημέρι της Πέμπτης, οι ιδιοκτήτες θα πραγματοποιήσουν έκτακτη Γενική Συνέλευση, προκειμένου να αποφασίσουν για την περαιτέρω στάση τους.
Σημειώνεται πως την ίδια μέρα συζητείται στο Υπουργικό Συμβούλιο το συγκεκριμένο θέμα και όπως δήλωσε ο κ. Βορίδης υπάρχει η δέσμευση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην απελευθέρωση του συγκεκριμένου κλάδου.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι το υπουργείο πέραν από τις δεσμεύσεις που αφορούν στο θέμα της μεταβατικής περιόδου και σε αυτό του διοικητικού κόστους στην έκδοση της άδειας, είναι διατεθειμένο να προχωρήσει σε μία σειρά από ρυθμίσεις οι οποίες θα αναθεωρούν τον νόμο 3887/2010, κυρίως στην κατεύθυνση του εξορθολογισμού των μεταφορέων που μπορούν να δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, περιορίζοντας το εύρος σε Έλληνες και κοινοτικούς.
Ο υπουργός Μεταφορών είχε στη συνέχεια συνάντηση με εκπροσώπους της ΝΔ, με τους οποίους συζήτησε το συγκεκριμένο θέμα.

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Έτοιμοι για νέο μέτωπο οι φορτηγατζήδες"

Κλείνει ως το 2013 εργοστάσιο της Boeing στις ΗΠΑ, στον αέρα 2.160 εργαζόμενοι

Η Boeing ανακοίνωσε ότι μέχρι το 2013 θα διακοπεί η λειτουργία παραγωγικής μονάδας της που βρίσκεται στην Ουίτσιτα του Κάνσας στην οποία εργάζονται 2.160 εργαζόμενοι. Αιτία είναι οι σχεδιαζόμενες περικοπές στον αμυντικό προϋπολογισμό των ΗΠΑ που θα συρρικνώσουν το οπλοστάσιο της χώρας.

Στο εργοστάσιο κατασκευάζονται τα καταδιωκτικά-βομβαρδιστικά B52 αλλά και το ειδικό αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού 767 International Cargo.

Η εταιρεία διευκρίνισε ότι «μελέτησε τις τωρινές, αλλά και τις μελλοντικές συνθήκες λειτουργίας της αγοράς, με γνώμονα την ανταγωνιστικότητά της κοινοπραξίας». Έλαβε ακόμα υπόψη «τον καλύτερο τρόπο της άμεσης εξυπηρέτησης των αναγκών της πελατείας».

Η Boeing δεν αναφέρθηκε σε αριθμό απολύσεων. «Μερικοί εργαζόμενοί μας θα μετατεθούν σε άλλα εργοστάσιά μας, είναι πρόωρο να δηλώσουμε, από τώρα, πόσοι θα είναι αυτοί. Θα το γνωρίζουμε αυτό μετά από την παρέλευση μερικών μηνών», αναφέρει στην ανακοίνωση της.

«Πάντως, δεν υπάρχει αντικείμενο εργασίας ώστε να συντηρηθεί σε λειτουργία η μονάδα στην Ουίτσιτα, μετά τον κύκλο εργασιών που αυτή είχε την τελευταία πενταετία», καταλήγει.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κλείνει ως το 2013 εργοστάσιο της Boeing στις ΗΠΑ, στον αέρα 2.160 εργαζόμενοι"

Στο ΣτΕ προσφεύγει η ΑΔΕΔΥ κατά της εφεδρείας στο Δημόσιο

Να εισαχθούν οι προσφυγές κατά της εφεδρείας προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου ζητά η ΑΔΕΔΥ

Πλειάδα συνταγματικών διατάξεων, διεθνών αλλά και ευρωπαϊκών κανόνων, παραβιάζει η εφαρμογή της εργασιακής εφεδρείας στο Δημόσιο τομέα, επισημαίνουν η ΑΔΕΔΥ και η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης, στις προσφυγές τους που κατέθεσαν στο Συμβούλιο της Επικρατείας την Τετάρτη.

Ειδικότερα, ζητούν να ακυρωθεί η υπ' αριθμ. ΔΙΔΑΔ/Φ.26.14/756/ΟΙΚ.21872/8.11.2011 υπουργική απόφαση, η οποία εκδόθηκε κατ' επιταγήν του Ν. 4024/2011 (ενιαίο μισθολόγιο, εργασιακή εφεδρεία κ.λπ.), καθώς είναι αντίθετη σε πλέγμα διατάξεων του Συντάγματος, της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου (ΕΣΔΑ), του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και ευρωπαϊκών οδηγιών.

Επίσης, ζητούν οι προσφυγές να εισαχθούν προς συζήτηση στην Ολομέλεια του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου.

Οι δημόσιοι υπάλληλοι υπογραμμίζουν ότι η προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα (εφεδρεία) ουσιαστικά συνιστά παύση από τα καθήκοντά τους. Αυτό, όμως, παραβιάζει το άρθρο 103 του Συντάγματος, το οποίο προβλέπει ότι οι δημόσιοι υπάλληλοι δεν μπορούν να παυθούν, χωρίς προηγούμενη απόφαση του υπηρεσιακού τους συμβουλίου.

Η εφεδρεία παραβιάζει και τα άρθρα 80, 73 και 74 του Συντάγματος, καθώς οι νόμοι που προβλέπουν και χορηγούν συντάξεις ή αμοιβές «πρέπει επί ποινή ακυρότητας να είναι ειδικοί» δηλαδή «να εντάσσονται νομοτεχνικά εντός ενός πλαισίου που αποτελείται από συνταξιοδοτικές και μισθολογικές ρυθμίσεις».

Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συμβαίνει στο Ν. 4024/2011 ο οποίος πλέον των μισθολογικών και συνταξιοδοτικών θεμάτων ρυθμίζει και άλλα ζητήματα.

Και το άρθρο 103 του Συντάγματος, που προβλέπει τη μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, παραβιάζει η εφεδρεία, αλλά παραβιάζει παράλληλα και τη συνταγματικά κατοχυρωμένη δικαιολογημένη εμπιστοσύνη του πολίτη προς τη διοίκηση (κράτος) και την αρχή της προστασίας του πολίτη.

Μάλιστα, στο σημείο αυτό η ΑΔΕΔΥ υπογραμμίζει ότι όσοι βγήκαν ή θα βγουν στην εφεδρεία πριν ένα έτος είχαν υποβάλλει, σύμφωνα με το Ν. 3863/2010, αίτηση για παράταση της παραμονής τους στην υπηρεσία, έχοντας έτσι την προσδοκία ότι θα παραμείνουν στην εργασία τους μέχρι τη συμπλήρωση του 60ου έτους της ηλικίας τους, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ο Ν. 4024/2011 που τους θέτει σε εφεδρεία.

Έτσι, όμως, πλέον των άλλων, αναφέρουν οι δημόσιοι υπάλληλοι, ανατρέπεται βίαια και αιφνιδιαστικά κάθε οικογενειακός και υπηρεσιακός σχεδιασμός τους.

Παράλληλα, η εφεδρεία έρχεται σε σύγκρουση με τις συνταγματικές αρχές της ισότητας των πολιτών (άρθρο 4), της προστασίας της αξίας του ανθρώπου (άρθρο 2) και του δικαιώματος ελεύθερης ανάπτυξης της προσωπικότητας (άρθρο 5).

Δεν παραλείπει να αναφέρει ακόμη η ΑΔΕΔΥ, ότι το κριτήριο που εισάγεται για την εφεδρεία, δηλαδή αυτό της πραγματικής και συντάξιμης δημόσιας υπηρεσίας είναι παντελώς αυθαίρετο και τυχαίο και οδηγεί σε διαφορετική αντιμετώπιση υπαλλήλων που έχουν τα ίδια ή παρόμοια συνταξιοδοτικά δεδομένα.

Ούτε, όμως, οι επιλογές για την «έξοδο» γίνονται με βάση την προσωπική αξία και τις υπηρεσιακές δυνατότητες κάθε υπαλλήλου, αλλά βάση τυχαίων και άσχετων, με την υπηρεσιακή τους διαδρομή, κριτηρίων.

Ο θεσμός της εφεδρείας παραβιάζει όμως όπως τονίζει η ΑΔΕΔΥ και πολλές διατάξεις του χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Και αυτό γιατί εισάγει -όπως εξηγεί η ΑΔΕΔΥ- δυσμενείς διακρίσεις σε βάρος των δημοσίων υπαλλήλων, με βάση μόνο κριτήρια ηλικιακά, εισάγοντας έτσι δυσμενή διάκριση λόγω ηλικίας, ενώ από την άλλη πλευρά παραβιάζεται το άρθρο 15 του Χάρτη που προστατεύει το δικαίωμα στην εργασία.

Σε άλλο σημείο των προσφυγών υπογραμμίζεται ότι παραβιάζεται και η ΕΣΔΑ που προστατεύει το δικαίωμα της περιουσίας στην έννοια της οποίας περιλαμβάνεται και ο μισθός, όπως παραβιάζεται και η Οδηγία 2002/14/ΕΚ που καθιερώνει τις διαβουλεύσεις στην Ευρωπαϊκή Κοινότητα.

Τέλος, η ΑΔΕΔΥ αναφέρει ότι το μέτρο της εφεδρείας που θα οδηγήσει εκτός υπηρεσίας 4.929 υπαλλήλους, δεν είναι πρόσφορο για την περιστολή των δημοσιονομικών δαπανών, καθώς οι υπάλληλοι αυτοί θα συνεχίσουν να λαμβάνουν αποδοχές μειωμένες κατά 40%.

Έτσι, όμως, θα υπάρξει μικρό δημοσιονομικό όφελος που καθιστά το μέτρο της εφεδρείας μη επιβεβλημένο και προφανώς μη αναγκαίο.

in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Στο ΣτΕ προσφεύγει η ΑΔΕΔΥ κατά της εφεδρείας στο Δημόσιο"

Σαμαράς: Εκλογές μέσα στον Μάρτιο

Μήνυμα προς όσους προσπαθήσουν να "κωλυσιεργήσουν" έστειλε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς. Τόνισε ότι οι εκλογές θα γίνουν όταν ολοκληρωθεί το PSI

"Οι εκλογες μπορούν να γίνουν μέχρι το τέλος Μαρτίου". Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς, μιλώντας στη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής του κόμματος, με θέμα τον προγραμματισμό ενόψει των εκλογών.
Ο Α. Σαμαράς σημείωσε ότι πρόθεσή του είναι να διευκολύνει την αποκατάσταση της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, που σημαίνει ότι πρέπει να ολοκληρωθεί το PSI και να υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση.
Επιπλέον εξήγησε πως με την υπογραφή της δανειακής σύμβασης, η ΝΔ συμφωνεί στους γενικούς στόχους της επόμενης τριετίας για την εκμηδένιση του ελλείμματος, τη μείωση του χρέους και την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας.
Παράλληλα τόνισε πως θέλει να βοηθήσει να επιτύχει η κυβέρνηση Παπαδήμου το στόχο της και να λυθεί οριστικά το πρόβλημα της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους, "όμως αν κάποιοι προσπαθήσουν να θέσουν ως προϋπόθεση τα πάντα σε αυτό το σύντομο μεταβατικό διάστημα, τους προειδοποιούμε ότι αυτό δεν πρόκειται να γίνει".
Αν ολοκληρωθεί το PSI, τότε απαιτείται ένας μήνας για τη δανειακή σύμβαση, τόνισε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι οι εκλογές μπορούν να γίνουν μέχρι το τέλος Μαρτίου.
"Αν κάποιοι προσπαθήσουν να κωλυσιεργήσουν θα μας βρουν απέναντι", δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ και πρόσθεσε ότι "αν κάποιοι θέλουν να παίξουν κομματικά και εσωκομματικά παιχνίδια, εμείς δεν θα συμμετάσχουμε. Θέλουμε όλοι να τηρήσουν τους στόχους που από κοινού θέσαμε. Ο ελληνικός λαός θα έχει την ευκαρία να αποφασίσει για την κυβέρνηση που θα τον βγάλει από την κρίση. Όσοι φοβούνται την κρίση του ελληνικού λαού να το πάρουν απόφαση, δεν μπορούν να αποτρέψουν την πολιτική νομιμοποίηση και τις εκλογές που έχει ανάγκη ο τόπος".
Στη συνέχεια επανέλαβε ότι πολλά από όσα δοκιμάστηκαν την τελευταία διετία δεν απέδωσαν.
Παρά τα μέτρα, το έλλειμμα δεν μειώθηκε, αλλά αυξήθηκε, κάποια πράγματα πρέπει να αλλάξουν. Αλλά αυτό θα το διαπραγματευθεί η επόμενη κυβέρνηση.
"Έχουμε ενημερώσει τους πάντες πως ό,τι δεν λειτούργησε θα τροποποιηθεί", είπε.
Ο πρόεδρος της ΝΔ ήταν κατηγορηματικός στο θέμα των συντάξεων:
"Έχουμε δεσμευθεί ότι θα αποκαταστήσουμε τις χαμηλές συντάξεις. Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε νέο πετσόκομμα των συντάξεων", ενώ αναφέρθηκε και στο θέμα των επικουρικών λέγοντας:
"Οι επικουρικές μειώθηκαν δύο φορές και τώρα ζητούν και τρίτη μείωση και αύριο ίσως τέταρτη και πέμπτη, χωρίς να γνωρίζουν καν πόσο θα τις επηρεάσει το κούρεμα των ομολόγων. Το πρόβλημα της βιωσιμότητας των ασφαλιστικών ταμείων, κυρίως των επικουρικών, πρέπει να το δούμε συνολικά και αφού ολοκληρωθεί το κούρεμα που επηρεάζει τα έσοδά τους".
Αναφέρθηκε, τέλος, και στην απελευθέρωση του επαγγέλματος των φορτηγατζήδων, που θα συζητηθεί αύριο στο υπουργικό συμβούλιο, λέγοντας ότι "εμείς δεν έχουμε αντίρρηση να συντομεύσει η εφαρμογή του νόμου, που έχει ψηφισθεί, αρκεί να εφαρμοστούν οι σωστές προϋποθέσεις που έχουν θεσπιστεί. Αλλιώς, απλώς θα διαλυθεί ένας κλάδος της οικονομίας. Δεν θα απελευθερωθεί. Και θα παραδοθεί σε εταιρίες από τρίτες χώρες και όχι μόνο της ΕΕ, πράγμα που δεν γίνεται πουθενά στην Ευρώπη".

news247.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σαμαράς: Εκλογές μέσα στον Μάρτιο"

Ο Γ.Παπανδρέου, ο ΔΟΛ και η αλήθεια

Άτοπες και ανακριβείς είναι οι δηλώσεις του κ. Γ.Παπανδρέου στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με τις οποίες ο Δημοσιογραφικός Οργανισμός Λαμπράκη υπονόμευσε τη συγχώνευση της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank, καθώς η συγχώνευση είχε αποτύχει προτού ο ΔΟΛ απευθυνθεί στην Εθνική Τράπεζα για τη χορήγηση δανείου.

Η επίσημη πρόταση από την Εθνική Τράπεζα προς την Alpha Bank πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 18 Φεβρουαρίου και απορρίφθηκε από το διοικητικό συμβούλιο της Alpha Bank αρχικά αργά το απόγευμα της ίδιας μέρας και στη συνέχεια οριστικά στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.

Με πρωτοσέλιδα δημοσιεύματα, τα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα του ΔΟΛ είχαν ταχθεί τότε υπέρ της συγχώνευσης, προτάσσοντας τις ευεργετικές συνέπειες που θα είχε, τόσο για τις ίδιες τις τράπεζες όσο και για την ελληνική οικονομία γενικότερα.

Η αποδοχή ή όχι της πρότασης της Εθνικής Τράπεζας από την Alpha Bank ήταν θέμα καθαρά ιδιωτικό, το οποίο αφορούσε μόνο τη διοίκηση των δύο τραπεζών.

Αναφερόμενος στις δηλώσεις του κ. Γ.Παπανδρέου, ο πρόεδρος του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη κ. Σταύρος Ψυχάρης σε δήλωση του ανέφερε:

«Είναι αληθές ότι ο ΔΟΛ εζήτησε δάνειο από την Εθνική Τράπεζα της οποίας είναι πελάτης τα τελευταία 90 χρόνια. Η Εθνική είπε όχι επισήμως. Ανεπισήμως μας είπαν ότι δεν το ενέκρινε το Μαξίμου.

»Είναι προφανές ότι παρεμβάσεις στις τράπεζες εναντίον εφημερίδων που δεν ικανοποιούν τις επιθυμίες των κυβερνώντων μαρτυρούν φασίζουσα νοοτροπία.

»Είναι αυτονόητο ότι μαζί με την εξουσία χάνεται και η μνήμη, ακόμη και για εντελώς πρόσφατα γεγονότα.

»Ο υπο αποχώρηση πρόεδρος του ΠαΣοΚ παρακαλείται να δηλώσει υπο ποιες συνθήκες συναντηθήκαμε τελευταία φορά στο Μέγαρο Μαξίμου και γιατί ζητήθηκε να πάμε από την πίσω πόρτα του κτιρίου. Και ποιος ζήτησε κάτι από τον άλλο»!

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ο Γ.Παπανδρέου, ο ΔΟΛ και η αλήθεια"

Επίθεση Παπανδρέου σε Ψυχάρη

Προσωπική επίθεση στον πρόεδρο του ΔΟΛ, Σταύρο Ψυχάρη εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γ. Παπανδρέου, κατά τη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου.

Ο κ. Παπανδρέου κατήγγειλε ότι συμφέροντα κρυβόταν πίσω από επιθέσεις εναντίον του, όταν ο ίδιος ήταν πρωθυπουργός. «Έπρεπε να κατονομάσουμε κάποια συμφέροντα, γιατί έχουν ονοματεπώνυμο στην Ελλάδα, όπως για παράδειγμα τον Σταύρο Ψυχάρη», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανδρέου, ο κ. Ψυχάρης ζήτησε δάνειο 10 εκατ. ευρώ από την Εθνική Τράπεζα, για να αντιμετωπίσει λειτουργικές δαπάνες του ΔΟΛ. Ο επικεφαλής της Τράπεζας ρώτησε τον τότε πρωθυπουργό για τη γνώμη του και έλαβε την απάντηση «αν πληροί τις προϋποθέσεις, να το πάρει».
Όταν η Εθνική δεν έδωσε το δάνειο, υποστήριξε ο κ. Παπανδρέου, ξεκίνησε μια σειρά δημοσιευμάτων εις βάρος του.

«Συμφέροντα πίσω από τη συγχώνευση»

Επίσης, ο κ. Παπανδρέου χαρακτήρισε άλλο ένα παράδειγμα συμφερόντων την αποτυχημένη προσπάθεια συγχώνευσης της Εθνικής Τράπεζας με την Alpha Bank.

«Δεν κάλεσαν τον αδελφό μου»

Ένα άλλο ζήτημα στο οποίο αναφέρθηκε ο κ. Παπανδρέου ήταν η Δικαιοσύνη. Όπως ανέφερε θα έπρεπε να γίνουν μεγάλες αλλαγές, ενώ έφερε ως παράδειγμα τον αδελφό του, Νίκο Παπανδρέου, που παρότι έχει δει το όνομά του να εμπλέκεται σε συγκεκριμένα θέματα, ουδέποτε εξετάστηκε.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση Παπανδρέου σε Ψυχάρη"

Σε εξέγερση καλεί τους πολίτες ο Π.Καμμένος

Σε ιδιαίτερα υψηλούς τόνους ο βουλευτής Πάνος Καμμένος ζητά “εξέγερση των πολιτών” πριν να είναι αργά και ξεπουληθεί ολόκληρη η χώρα.

Μιλώντας σήμερα στο κανάλι 1 του Πειραιά ο κ. Καμμένος δήλωσε χαρακτηριστικά ότι “έχω αποφασίσει να εξηγήσω στον ελληνικό λαό ότι αν δεν ξεσηκωθεί αυτή τη στιγμή και πολύ πριν τις εκλογές γιατί οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, τότε θα έχει παραδοθεί η χώρα”.

Συμπλήρωσε ότι “όλα είναι ένα παραμύθι το οποίο παίζεται, βάζουμε δήθεν στόχους τις εκλογές, δεν υπάρχουν καν εκλογές. Οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία, αν φτάσουμε σε σημείο να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση η οποία ουσιαστικά παραχωρεί τα δικαιώματα του εθνικά κυρίαρχου ελληνικού κράτους και παράλληλα πηγαίνει στο αγγλικό δίκαιο τη νέα δανειακή σύμβαση και ουσιαστικά νομιμοποιεί την παράνομη πρώτη δανειακή σύμβαση η οποία δεν υφίσταται γιατί δεν έχει τα 2/3 της Βουλής μπορούμε να αρνηθούμε ανά πάσα να πληρώσουμε την πρώτη σύμβαση.

Αν λοιπόν δεν γίνουν όλα αυτά και υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση η Ελλάδα έχει τελειώσει. Και δεν έχει καμία σημασία αν γίνουν νέα κόμματα, αν υπάρχουν πολιτικοί».

Ο κ. Καμμένος επανήλθε και πάλι σε υψηλούς τόνους ασκώντας κριτική στην οικογένεια Παπανδρέου και κυρίως στα αδέρφια του πρωθυπουργού.

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

Πάνος Καμμένος

Ο Νίκος Παπανδρέου μπαινοβγαίνει στα υπουργεία με την ιδιότητα του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, πέταγε με το αεροσκάφος του ελληνικού λαού στο Αμπού Ντάμπι και έτρωγε αστακούς 28.000 δολαρίων

Ο Παμπούκης ντράπηκε για τα έγγραφα που μου απάντησε για τον Νίκο Παπανδρέου και παραιτήθηκε κιόλας

O πασοκτζής όταν βλέπει ότι ο αδερφός του αρχηγού του την ώρα που αυτός πεινάει και είναι άνεργος καπνίζει πούρα kohiba και τρώει χαβιάρια και αστακούς εις υγείαν του κορόιδου θα τον πει κι αυτός κωλόπαιδο

Ο ένας αδερφός, ο Αντρίκος Παπανδρέου, έχει αρπάξει τη θέση και πληρώνεται για την κατάρρευση της Ελλάδος

Η διορισμένη της Goldman Sacks κυβέρνηση που στηρίζουν τρία κόμματα στη χώρα μας έχει σκοπό να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση για να διασφαλίσει τα αφεντικά της που είναι οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας συνεχίζει να προστατεύει μια κυβέρνηση η οποία διορίστηκε από την Goldman Sacks, τους τοκογλύφους και τους δανειστές μας

Ο υπάλληλος των ευρωπαίων τοκογλύφων, ο Παπαδήμος, με τα κόμματα που τον στηρίζουν προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα στη νέα δανειακή σύμβαση… Να παραδώσουμε στους δανειστές το δικαίωμα να εκμεταλλευτούν τα πετρέλαια της Ελλάδας και το φυσικό αέριο

Η στάση της ΝΔ είναι τραγική, είναι απαράδεκτη… Αν η ΝΔ ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση έχει τελειώσει

Αν η ΝΔ συνεχίσει να παραπλανά τον ελληνικό λαό για το δήθεν PSI θα έχει ακριβώς την ίδια ευθύνη με το ΠΑΣΟΚ

Αν χρειαστεί θα συνεργαστώ και με το ΚΚΕ και με τον ΣΥΝ και με την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και την εξωκοινοβουλευτική Δεξιά για να διαφυλάξουμε την παράδοση της χώρας μας

Ο Βουλευτής της ΝΔ, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του Πειραιά, Κανάλι 1, στους 90,4, και στην εκπομπή «Δυο ρεπόρτερ, ένα θέμα» με τους Νίκο Μπαρδούνια και Πέτρο Κασσιμάτη, μεταξύ άλλων, δήλωσε:

Δημ: Το αυριανό υπουργικό είναι κρισιμότατο και δεν ξέρουμε αν θα υπάρχει κυβέρνηση μεθαύριο.

Όλα αυτά είναι ένα παραμύθι το οποίο παίζεται, βάζουμε δήθεν στόχους τις εκλογές, δεν υπάρχουν καν εκλογές. Οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία, αν φτάσουμε σε σημείο να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση η οποία ουσιαστικά παραχωρεί τα δικαιώματα του εθνικά κυρίαρχου ελληνικού κράτους και παράλληλα πηγαίνει στο αγγλικό δίκαιο τη νέα δανειακή σύμβαση και ουσιαστικά νομιμοποιεί την παράνομη πρώτη δανειακή σύμβαση η οποία δεν υφίσταται γιατί δεν έχει τα 2/3 της Βουλής μπορούμε να αρνηθούμε ανά πάσα να πληρώσουμε την πρώτη σύμβαση. Αν λοιπόν δεν γίνουν όλα αυτά και υπογραφεί η νέα δανειακή σύμβαση η Ελλάδα έχει τελειώσει. Και δεν έχει καμία σημασία αν γίνουν νέα κόμματα, αν υπάρχουν πολιτικοί.

Δημ: Άρα εσείς εκτιμάτε ότι αύριο που είναι μια κρίσιμη συνεδρίαση ειδικά για το θέμα των επικουρικών συμβάσεων…

Αυτά είναι πυροτεχνήματα. Ο Χίτλερ όταν ήθελε να κάνει υποτίμηση στο μάρκο 30% ανακοίνωσε μια υποτίμηση 60% και όταν έγινε 30% ήταν όλοι ευχαριστημένοι. Αυτό το μόρφωμα που λέγεται κυβέρνηση, η διορισμένη της νέας τάξης πραγμάτων της Goldman Sacks και του κεφαλαίου που δυστυχώς στηρίζουν τρία κόμματα στη χώρα μας σκοπό έχει μόνο να υπογράψει τη νέα δανειακή σύμβαση ώστε να διασφαλίσει τα αφεντικά της που είναι οι τραπεζίτες και οι τοκογλύφοι.

Δημ: Το πολιτικό σύστημα που έχει προβλήματα δεν θα πρέπει να εκπροσωπηθεί από φορείς, κόμματα, ανθρώπους οι οποίοι δεν έχουν δεσμεύσεις με αυτούς που μας δανείζουν.

Στις δημοκρατίες, η αρχή της δημοκρατίας είναι ότι εκλέγεται η κυβέρνηση μιας ανεξάρτητης κυρίαρχης χώρας από τον λαός της. Αυτή η κυβέρνηση δεν έχει εκλεγεί από τον λαό της και έχουμε έναν Πρόεδρο της Δημοκρατίας, και λυπάμαι πολύ που το λέω αυτό, ο οποίος αντί να βλέπει ξεκάθαρα ότι δεν υπάρχει συμβατότητα μεταξύ της λαϊκής βούλησης και της λαϊκής εντολή του 2009 συνεχίζει να προστατεύει μια κυβέρνηση η οποία διορίστηκε και διορίστηκε από την Goldman Sacks, από τη νέα τάξη πραγμάτων και τους τοκογλύφους και τους δανειστές μας.

(…) Δεν είναι τυχαίο ότι την ίδια ώρα που έρχεται η ρωσική εταιρεία Gas Prom με την ισραηλινή εταιρεία Telek που αντιλαμβανόμαστε όλοι αν αναμειγνύονται οι ισραηλινοί είναι και οι αμερικανοί από πίσω, μας κάνουν προσφορά για απευθείας απάντληση πετρελαίου με δικά τους έξοδα από νότια της Κύπρου χωρίς να χρειαστεί να γίνει έρευνα, εμείς ακόμα το συζητάμε.

Δημ: Υπονοείτε ότι υπάρχουν μυστικές συμφωνίες;

Δεν υπονοώ τίποτα. Εννοώ ότι υπάρχει ανοιχτή δημόσια προσφορά από την εταιρεία Telek και την ρωσική Gas Prom για να ξεκινήσει κατευθείαν απάντληση πετρελαίου. Καθυστερούν επίτηδες γιατί ο υπάλληλος των ευρωπαίων τοκογλύφων, ο κ. Παπαδήμος, με τα κόμματα δυστυχώς που στηρίζουν αυτή την κυβέρνηση προσπαθούν να οδηγήσουν τη χώρα στη νέα δανειακή σύμβαση. Να παρατηθούμε της εθνικής μας κυριαρχίας και να παραδώσουμε στους δανειστές το δικαίωμα να εκμεταλλευτούν τα πετρέλαια της Ελλάδας και το φυσικό αέριο. Αυτό που γίνεται είναι σχιζοφρενές. Βρισκόμαστε στη συγκυρία που στη Μεσόγειο οι ΗΠΑ, η Ρωσία και το Ισραήλ έχουν κοινά συμφέροντα με εμάς και εμείς αντί να κοιτάξουμε προς τα εκεί και να κάνουμε απευθείας συμφωνίες συζητάμε ακόμα με αυτό το έκτρωμα που λέγεται Ευρώπη υπό την κυρία Μέρκελ. Ένα έκτρωμα που ζητάει να μας δανείζει με 7 φορές παραπάνω από ότι προβλέπει η ευρωπαϊκή συνθήκη.

Δημ: Να σταθούμε στην δήλωση σας απαντώντας στον αδερφό του πρωθυπουργού που δημιούργησε αίσθηση.

Εγώ πλέον έχω αποφασίσει να χαστουκίζω το σύστημα. Έχω αποφασίσει να εξηγήσω στον ελληνικό λαό ότι αν δεν ξεσηκωθεί αυτή τη στιγμή και πολύ πριν τις εκλογές γιατί οι εκλογές δεν έχουν καμία σημασία να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση, τότε θα έχει παραδοθεί η χώρα. Ο κ. Νίκος Παπανδρέου είναι εκείνος που στις 11 και 12 Ιανουαρίου, μπορούν όλοι οι πολίτες να τον θαυμάσουν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια όπου σε συνεργασία με τον πρέσβη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων θα κάνει μπίζνες εκπροσωπώντας την χώρα. Μπαινοβγαίνει στα υπουργεία με την ιδιότητα του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, είναι ο ίδιος που πέταγε με το αεροσκάφος του ελληνικού λαού στο Αμπού Ντάμπι και έτρωγε αστακούς 28.000 δολαρίων, με τα έγγραφα που μου απάντησε ο Παμπούκης ο οποίος ντράπηκε ο άνθρωπος και παραιτήθηκε κιόλας. Γιατί υπάρχουν άνθρωποι που έχουν τσίπα. Ο κ. Νίκος Παπανδρέου πάει τώρα να κάνει και το κουμάντο για την Ελλάδα για τα ενεργειακά. Γιαυτό δεν παραιτείται. Ο ένας αδερφός έχει αρπάξει τη θέση και πληρώνεται για την κατάρρευση της Ελλάδος, ο κ. Αντρίκος Παπανδρέου, εργάζεται παρανόμως στο εξωτερικό σε εταιρείες που δεν τις δηλώνει στην Ελλάδα, εργάζεται και έχει offshore εταιρείες στην Ελβετία μαζί με την γυναίκα του όπου μπαίνουν περίεργα χρήματα από συνέδρια που γίνονται και επιδοτούνται από ελληνικούς οργανισμούς και παράλληλα συμμετέχει σε εκδηλώσεις για την πράσινη ενέργεια που προωθεί ο αδερφός του. Αυτά είναι τρελά πράγματα. Τον είπα κολώπαιδο και του απάντησα όπως θα απαντούσε ο κάθε έλληνας ανεξαρτήτως σε ποιο κόμμα ανήκει. Τελείωσαν τα κόμματα τώρα. Αυτά έχουν καταργηθεί πλέον. Δεν υπάρχει πασοκτζής που να μας ακούει ο οποίος να μην αγανακτεί. Γιατί ο πασοκτζής όταν βλέπει ότι ο αδερφός του αρχηγού του την ώρα που αυτός πεινάει, είναι άνεργος, δεν έχει να πάρει στο εγγόνι του δώρο για τα Χριστούγεννα, την ώρα που βλέπει ότι υπάρχει ανεργία και δεν υπάρχει καμία προοπτική για δουλειά ο άλλος καπνίζει πούρα kohiba τρώει χαβιάρια και αστακούς εις υγείαν του κορόιδου. Κωλόπαιδο θα τον πει και ο κάθε ένας που ανήκει στο ΠΑΣΟΚ.

Δημ: Να κάνουμε μια κριτική και στη στάση της ΝΔ;

Η στάση της ΝΔ είναι τραγική, είναι απαράδεκτη. Αν η ΝΔ ψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση έχει τελειώσει. Αν η ΝΔ συνεχίσει να παραπλανά τον ελληνικό λαό για το δήθεν PSI το οποίο οδηγεί στο αγγλικό δίκαιο, δηλαδή στην παραχώρηση των ελληνικών τραπεζών στους δανειστές και εν συνεχεία όλων των καταναλωτικών και στεγαστικών δανείων που έχουν οι έλληνες στις ελληνικές τράπεζες στους δανειστές που αυτά θα οδηγήσουν μαζί με την είσπραξη της εφορίας από τις τράπεζες στην κατάσχεση και την κατάργηση της ιδιωτικής περιουσίας, τότε η ΝΔ έχει ακριβώς την ίδια ευθύνη με το ΠΑΣΟΚ.

Δημ: Σε ένα μήνυμα μας γράφουν: «ο Πάνος Καμμένος άλλαξε κόμμα και έγινε ΚΚΕ;».

Ναι. Αν χρειαστεί θα συνεργαστώ με οποιοδήποτε κόμμα, και το ΚΚΕ και τον ΣΥΝ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά και την εξωκοινοβουλευτική Δεξιά και όποιον χρειαστεί προκειμένου να συμφωνήσουμε πως μπορούμε να διαφυλάξουμε την παράδοση της χώρας μας. Τον Γοργοπόταμο τον ανατίναξε ο Βελουχιώτης μαζί με τον Ζέρβα. Εγώ είμαι δεξιός αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή είμαι δεξιός και επειδή το κόμμα στο οποίο ανήκω επέλεξε τον συμβιβασμό εγώ θα συμβιβαστώ.

Δημ: Είστε ο «κόκκινος» Πάνος.

Δεν υπάρχουν κόκκινοι, εγώ είμαι γαλάζιος, εγώ είμαι έλληνας. Όπως υπάρχουν εκατομμύρια έλληνες, αυτό το παραμύθι της κομματικής αντιπαράθεσης θα το παίξουμε όταν θα μπορέσουμε να διασφαλίσουμε την ύπαρξη του ελληνικού έθνους, της γης μας, της πατρίδας, των παιδιών μας. Όταν θα κερδίσουμε να είναι τα παιδιά μας με το χαμόγελο στα χείλια και πάλι τότε θα αρχίσουμε να αντιπαρατιθέμεθα όπως κάναμε και παλιότερα.

olympia.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε εξέγερση καλεί τους πολίτες ο Π.Καμμένος"

Στις 21 Μαΐου πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις

Στις 21 Μαΐου θα ξεκινήσουν για το τρέχον σχολικό έτος οι πανελλαδικές εξετάσεις. Περίπου 120.000 υποψήφιοι απόφοιτοι Γενικών και Επαγγελματικών Λυκείων θα διεκδικήσουν φέτος μια θέση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Βάσει των όσων αποφασίστηκαν χθες σε σύσκεψη στο υπουργείο Παιδείας αποφασίστηκε τα μαθήματα στα Λύκεια να ολοκληρωθούν στις 18 Μαΐου και στα Γυμνάσια στις 25 Μαΐου.

Οι πανελλαδικές θα αρχίσουν με το μάθημα της νεοελληνικής γλώσσας Γενικής Παιδείας. Ενώ από τις 2 μέχρι τις 7 Ιουλίου θα γίνει και η συμπλήρωση των μηχανογραφικών.

24h.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 21 Μαΐου πρεμιέρα για τις Πανελλαδικές εξετάσεις"

Ραϊχενμπάχ: «Χαίρομαι στην Ελλάδα, είναι χόμπι μου να λύνω προβλήματα»!

Χόμπι του χαρακτηρίζει την επίλυση προβλημάτων ο επικεφαλής τςη ομάδας δράσης για την Ελλάδα Χορστ Ράιχενμπαχ, ο οποίος μάλιστα δηλώνει ότι η Ελλάδα έχει πολλά άρα και αρκετή ευχαρίστηση για αυτόν που (ευελπιστεί πως) θα τα λύσει!

«Χόμπι μου είναι να λύνω προβλήματα» τόνισε χαρακτηριστικά ο απεσταλμένος των Ευρωπαίων… και της Μέρκελ στην εφημερίδα Stuttgarter Nachrichten, συμπλρώνοντας ότι η Ελλάδα έχει «αρκετά προβλήματα, ώστε να μπορεί να ασκήσει αυτό το χόμπι με ευχαρίστηση».

Ο ίδιος, επισημαίνει ότι κατά τις συναντήσεις του με τις ελληνικές Αρχές ουδέποτε εισέπραξε αρνητική διάθεση και η ατμόσφαιρα ήταν πάντοτε πολιτισμένη, ενώ υπογράμμισε ότι τόσο ο ίδιος όσο και οι συνεργάτες του ποτέ δεν εμφανίστηκαν με ύφος ανωτερότητας.

Τέλος, ο Ράιχενμπαχ στις προβλέψεις του για τη χώρα μας είναι αρκετά απαισιόδοξος καθώς δεν πιστεύει ότι θα βελτιωθεί σύντομα.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ραϊχενμπάχ: «Χαίρομαι στην Ελλάδα, είναι χόμπι μου να λύνω προβλήματα»!"

Η οργισμένη απάντηση του Ν. Στραβελάκη: Γίναμε μια εμετική, ανθρωποφαγική ζούγκλα!

Θέμα συζήτησης έχει γίνει από το πρωί το ατύχημα του πεντάχρονου γιου του δημοσιογράφου Νίκου Στραβελάκη. Συγκεκριμένα ο μικρός παρασύρθηκε από έλκυθρο και τραυματίστηκε, στις διακοπές της οικογένειάς στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαινάλου στην Αρκαδία.

Πολλοί ήταν αυτοί που έσπευσαν να κατηγορήσουν το γνωστό δημοσιογράφο για υπερβολική αντίδραση σχετικά με το ατύχημα του παιδιού του, ενώ πολλά blogς ανήρτησαν μηνύματα όχι και τόσο κολακευτικά για την συμπεριφορά προς τη μητέρα του παιδιού που ενεπλάκη στο ατύχημα. Ο δημοσιογράφος του Mega έδωσε την απάντησή του μέσα από το site aixmi.gr.

Διάβασε ολόκληρη το άρθρο του Ν. Στραβελάκη

Γράφω οργισμένος, όχι ως δημοσιογράφος αλλά- για πρώτη φορά - ως πατέρας.

Αποφασίζω να δημοσιοποιήσω μια προσωπική μου περιπέτεια, με παρολίγον θύμα τον πεντάχρονο γιο μου, για να αυτοπροστατευθώ από μια εμετική, ανθρωποφαγική ζούγκλα, που δεν σου επιτρέπει πλέον ούτε τα αυτονόητα. Μια ζούγκλα διαδικτυακή, που αναπαράγει, χωρίς την παραμικρή επιβεβαίωση, ένα παρολίγον τραγικό περιστατικό, με παντελώς διαστρεβλωμένο τρόπο, με υβριστικούς και συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς, μόνο και μόνο για να ξεσκίσει κυριολεκτικά , ως άγριο σαρκοβόρο, τον ανθρώπινο στόχο του.

Χωρίς να νοιάζεται αν ο πραγματικός στόχος είναι ένα πεντάχρονο παιδί

Ιδού τα πραγματικά περιστατικά:

Δευτέρα πρωί, με τη σύζυγο μου και τον πεντάχρονο γιο μου, πάμε για περίπατο στο χιονοδρομικό κέντρο του Μαίναλου, στην Αρκαδία. Νοικιάζουμε, φυσικά χωρίς να μας δώσουν απόδειξη, ένα μικρό έλκηθρο για το παιδί. Λίγο αργότερα, ενώ βρισκόμαστε στην άκρη της πίστας , σε μια μικρή πλαγιά, ένα άλλο έλκηθρο κατεβαίνει σαν βολίδα, ουσιαστικά ανεξέλεγκτο, και μπροστά στα μάτια μας, παρασύρει τον γιο μας, που ήταν όρθιος, μπροστά μας. Τα πέδιλα του έλκηθρου βρίσκουν τα πόδια του και το τιμόνι την κοιλιά του. Το παιδί μου εκτοξεύεται- ήταν τόση η δύναμη της πρόσκρουσης- και πέφτει στα χιόνια, σφαδάζοντας από τον πόνο.

Τα χάνω . Η πρώτη μου σκέψη είναι ότι τα πόδια έχουν τσακιστεί. Συνειδητοποιώ ότι το έλκηθρο, το οδηγούσε ένα κοριτσάκι ,το πολύ πέντε χρονών. Σκύβω πάνω στο γιο μου, για να δω τι έχει πάθει. Ταυτόχρονα, αντιλαμβάνομαι ότι το κοριτσάκι ήταν ολομόναχο. Οδηγούσε ένα θεωρητικά φονικό όπλο, με την ταχύτητα που κατέβαινε ανεξέλεγκτα την πλαγιά, χωρίς καμιά επίβλεψη. Το διανοείστε; Αν είστε γονείς με καταλαβαίνετε.

Ζητώ αμέσως βοήθεια για το παιδί μου, έναν γιατρό ή ένα ασθενοφόρο. Η σύζυγός μου, μένει δίπλα στο γιο μας, περιμένοντας βοήθεια κι εγώ αργότερα ψάχνω να βρω τους γονείς του κοριτσιού. Βρίσκω αμέριμνους, τη μητέρα και τον παππού του κοριτσιού, να πίνουν τον καφέ τους, σε πολύ μεγάλη απόσταση από την πίστα. Είμαι οργισμένος, όπως θα ήταν κάθε πατέρας, που εκείνη την ώρα δεν ήξερε αν ο γιος του έχει διαλυμένα τα δυο πόδια, είναι σοβαρά τραυματισμένος ή όχι. Τους φωνάζω, ρωτώντας αν είχαν συνειδητοποιήσει, τι έκαναν. Αφηγούμαι, τρέμοντας, το περιστατικό. Και εκείνοι, αμέριμνοι και απαθείς, χωρίς να ρωτήσουν καν πώς είναι το παιδί μου, απαντούν:

Πώς κάνετε έτσι; Παιδί είναι και παίζει!!!!!!

Τους επισημαίνω ότι είχαν αφήσει μόνο του ένα πεντάχρονο κορίτσι, το παιδί τους, να ανεβοκατεβαίνει ανεξέλεγκτα μια πίστα με ταχύτητα και… Όποιον πάρει ο χάρος. Και εκείνοι, αντί να ζητήσουν έστω μια συγγνώμη, αρχίζουν να υβρίζουν χυδαία.

Η αντίδρασή τους είναι πέρα από κάθε λογική και ανοχή. Ζητώ τα στοιχεία τους για να ασκήσω τα νόμιμα δικαιώματα μου. Αρνούνται να τα δώσουν και συνεχίζουν να βρίζουν.

Πηγαίνω εκεί από όπου νοίκιασα το έλκηθρο. Τους αναφέρω το περιστατικό και ζητώ να με βοηθήσουν. Αδιαφορούν εξοργιστικά. Νοικιάζουν έλκηθρα, χωρίς να είναι σε θέση να διαπιστώσουν στη συνέχεια, ποιος τα οδηγεί, άρα ποιος έχει την ευθύνη. Δεν έχουν ούτε γιατρό.

Ειδοποιώ την αστυνομία, χωρίς ακόμα να ξέρω, ποσό σοβαρά είναι χτυπημένο το παιδί μου.

Επειδή θέλω να πιστεύω ότι ακόμα υπάρχουν νόμοι, υπάρχει κράτος δικαίου, σκέπτομαι ότι κάπως πρέπει να υπερασπισθώ τον εαυτό μου. Μετρώ αδικήματα:

Οι γονείς του κοριτσιού: παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, εξύβριση, σωματικές βλάβες από βαριά αμέλεια.

Οι υπεύθυνοι του χιονοδρομικού: έλλειψη στοιχειωδών κανόνων ασφάλειας.

Σε λίγο , έρχονται η αστυνομία και ένα ασθενοφόρο..

Η μητέρα και ο παππούς του κοριτσιού συνεχίζουν να μη δίνουν τα στοιχεία τους και χλευάζουν τη σύζυγό μου με το παιδί μου, που ήταν σε μικρή απόσταση.

Ενημερώνω τους αστυνομικούς, που ζητούν από τη μητέρα του κοριτσιού να τους ακολουθήσει στο αστυνομικό τμήμα Λεβιδίου.

Παίρνω αγκαλιά τον γιο μου και τρέχουμε στο Παναρκαδικό νοσοκομείο. Ευτυχώς, ο τραυματισμός δεν είναι σοβαρός. Το γεγονός ότι το παιδί είναι ελαφρό, τινάχθηκε στον αέρα και έπεσε στα χιόνια, το έσωσε.

Στη συνέχεια πηγαίνω στο αστυνομικό τμήμα. Οι αστυνομικοί με ενημερώνουν ότι πήραν κατάθεση από τη μητέρα, ότι ενημέρωσαν την εισαγγελέα, και με ρωτούν αν θα κάνω μήνυση για να παραπεμφθεί στο αυτόφωρο για τα αδικήματα που διέπραξε.

Η μητέρα του κοριτσιού , σοκαρισμένη και εντελώς διαφορετική πλέον από ότι πριν, συνειδητοποιώντας προφανώς τις νομικές συνέπειες των πράξεών της, ζητεί συγγνώμη.

Δεν υποβάλλω μήνυση και την αφήνουν ελεύθερη.

Προσέξτε τώρα: Ο διοικητής του τμήματος με ενημερώνει ότι το χιονοδρομικό κέντρο λειτουργεί παράνομα, χωρίς άδεια. Μου λέει ότι έχουν γίνει μηνύσεις από άλλους, αλλά δεν μπορεί να το σφραγίσει γιατί τα σχετικά αδικήματα προσφάτως μετετράπησα, από πλημμελήματα , σε πταίσματα. Μου λέει ότι είναι θέμα του ΕΟΤ ,που έχει ενημερωθεί ,αλλά δεν κάνει τίποτα.

Άρα, ένα χιονοδρομικό κέντρο, με χιλιάδες επισκέπτες, λειτουργεί χωρίς άδεια, χωρίς να πληρούνται οι στοιχειώδεις κανόνες ασφάλειας, ζωές μικρών και μεγάλων τίθενται σε κίνδυνο, αλλά το κράτος το αφήνει να λειτουργεί.

Μετά από όλα αυτά, με το παιδί μου στο κρεβάτι σοκαρισμένο, χτυπημένο- ευτυχώς όχι σοβαρά – και με πυρετό, έκπληκτος διαβάζω σε δήθεν αθώο φόρουμ του χιονοδρομικού, τη δήθεν αθώα αφήγηση δήθεν επισκέπτη, με πλήρως διαστρεβλωμένα τα πραγματικά περιστατικά και με εξευτελιστικά σχόλια για το πρόσωπό μου, σε μια εμφανή προσπάθεια να δημοσιοποιηθεί αντεστραμμένο το περιστατικό – και ότι δήθεν συνέβη μακριά από τις πίστες, στο χώρο ενοικίασης ελκήθρων – για να αποσείσουν τις ευθύνες τους οι άνθρωποι του χιονοδρομικού.

Και σε… χρόνο μηδέν, αυτή η διαστρεβλωμένη συκοφαντική δήθεν αφήγηση αναπαράγεται από δεκάδες sites kai blogs στο διαδίκτυο , με ακόμα πιο εξευτελιστικά σχόλια, χωρίς την παραμικρή προσπάθεια από κάποιον να επικοινωνήσει μαζί μου για να διασταυρώσει τα στοιχεία ή έστω να ζητήσει την άποψη μου.

Άρα, είμαστε μια εμετική, ανθρωποφαγική ζούγκλα, γιατί:

Αν είσαι πατέρας – και έχεις την ατυχία να είσαι δημοσιογράφος – θα πρέπει, αν έχεις την ατυχία να χτυπήσει το παιδί σου μπροστά στα μάτια σου, υπό αυτές τις συνθήκες, να πεις ευχαριστώ στους γονείς του άλλου παιδιού που του έδωσαν ένα δυνητικά φονικό όπλο σε μια πλαγιά και το άφησαν χωρίς επίβλεψη- να καθήσεις να σε βρίζουν, να σε εξευτελίζουν μπροστά σε επισκέπτες, να μην ασκήσεις τα νόμιμα δικαιώματά σου, να μην κάνεις κάτι να προστατεύσεις το παιδί σου, να σηκωθείς και να φύγεις.

Κι αν την επομένη, κάποιος, για προφανείς λόγους, επιδιώξει να δημοσιοποιήσει -μέσω διαδικτύου- την ιστορία με χυδαία συκοφαντικό και διαστρεβλωμένο τρόπο για να σε πλήξει- θα πρέπει να υποστείς και τη χλεύη της ανεξέλεγκτης διαδικτυακής αναπαραγωγής και να καταδικαστείς ερήμην σε δημόσιο εξευτελισμό. Όσο για το κράτος, προφανώς είμαστε ζούγκλα, γιατί ο καθένας ανοίγει ένα παράνομο χιονοδρομικό , χωρίς προδιαγραφές ασφαλείας, και μετά – αν συμβεί ατύχημα -ανεβάζει στο site του ένα ανώνυμο σχόλιο, ότι …..για όλα φταίνε οι μεγαλοδημοσιογράφοι.

Να γιατί είμαστε μια εμετική, ανθρωποφαγική ζούγκλα!

tlife.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Η οργισμένη απάντηση του Ν. Στραβελάκη: Γίναμε μια εμετική, ανθρωποφαγική ζούγκλα!"

Τι απαντά το υπ. Οικονομικών για το σύστημα εισροών-εκροών καυσίμων

Με αφορμή δημοσιεύματα που αναφέρονται στο σύστημα εισροών-εκροών καυσίμων, από τις Γενικές Γραμματείες Φορολογικών και Τελωνειακών Θεμάτων, Πληροφοριακών Συστημάτων και Εμπορίου ανακοινώνονται τα εξής:

1. Εφαρμόζοντας τον νόμο 3784/2009 εκδόθηκε η υπ. αριθμ. Φ2-1617/7.12.2010 ΚΥΑ των Υπουργείων Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας και Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων περί "διαδικασιών και προδιαγραφών εγκατάστασης και ελέγχου ολοκληρωμένων συστημάτων παρακολούθησης εισροών-εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων."

2. Μετά από επανειλημμένες συσκέψεις των συναρμόδιων υπουργείων Οικονομικών και Ανάπτυξης και υλοποιώντας τις κατευθύνσεις που είχαν δοθεί από την Εθνική επιτροπή για την πάταξη της φοροδιαφυγής που λειτουργεί υπό την Προεδρία του Υπουργού Οικονομικών

α) υπογράφηκε η Κοινή Υπουργική Απόφαση η οποία προβλέπει την εγκατάσταση των συστημάτων εισροών-εκροών από τα πρατήρια διάθεσης καυσίμων με συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα, καθώς και την διασύνδεσή τους με φορολογικούς μηχανισμούς.

β) Η Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων (ΓΓΠΣ) επεξεργάζεται τις προδιαγραφές ηλεκτρονικής διασύνδεσης και αποστολής των στοιχείων των συστημάτων αυτών.

γ) Τέλος, oι αρμόδιες υπηρεσίες (ΓΓΠΣ και ΓΓ Ενέργειας), βρίσκονται σε συνεργασία για την εκπόνηση σχεδίου ολοκληρωμένου συστήματος καταγραφής εισροών και εκροών στο σύνολο της εφοδιαστικής αλυσίδας των καυσίμων από τα διυλιστήρια μέχρι και τα πρατήρια διάθεσης καυσίμων.

Κατά την τελευταία συνεδρίαση της Εθνικής Επιτροπής κατά της φοροδιαφυγής υπό την Προεδρία του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και Υπουργού Οικονομικών δόθηκε σαφής εντολή καθημερινής στενής συνεργασίας μεταξύ των Υπουργείων Οικονομικών, Ανάπτυξης και Προστασίας του Πολίτη για την καταπολέμηση της λαθρεμπορίας καυσίμων.

Ο στόχος αυτός αναγορεύθηκε σε βασική προτεραιότητα της Εθνικής Επιτροπής.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Τι απαντά το υπ. Οικονομικών για το σύστημα εισροών-εκροών καυσίμων"

"Η Κρήτη έχει όσο πετρέλαιο και το Ιράν"

Τι υποστήριξε ο καθηγητής κ. Φώσκολος για τα ελληνικά αποθέματα υδρογονανθράκων

"Κάναμε ένα έγκλημα το 1997 όταν σταματήσαμε τις έρευνες το 1997". Αυτό υποστήριξε ο καθηγητής κ.Φώσκολος για τα κοιτάσματα πετρελαίου στην Ελλάδα και ειδικά στην Κρήτη , μιλώντας από τον Καναδά που βρίσκεται στο ραδιόφωνο ΒΗΜΑ FM.

Ο κ.Φώσκολος τόνισε ότι τα κοιτάσματα είναι μεγάλα και επεσήμανε ότι η περιοχή νοτίως της Κρήτης έχει 22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο, ενώ εκεί που θα γίνει η έρευνα με βάση τα στοιχεία των Γάλλων θα δώσει-στη λεκάνη του Ηροδότου- 14-15 δισ. βαρέλια πετρέλαιο. Στον Πατραϊκό μιλάνε για...400 εκατ.βαρέλια!

Επεσήμανε ότι το κοίτασμα στην Κύπρο είναι "μικρό" γιατί έχει άλλα τρία στρώματα ακόμη που δεν τα έχουν ψάξει. 'Εμείς στην Κρήτη έχουμε 7 στρώματα για να έχετε μια εικόνα', πρόσθεσε.

"Το πετρέλαιο θα εξάγεται, καθώς η λεκάνη της Κρήτης έχει επιπλέον 22 δισ. βαρέλια πετρέλαιο και το σύνολο είναι 38 δισ βαρέλια. Είμαστε στο επίπεδο του Ιράν σε σχέση με τα αποθέματα", σημείωσε ο κ.Φώσκολος, για να καταλήξει λέγοντας πως "το 2016-2017 θα αλλάξει η όψη της Ελλάδας. Μόλις βγει η πρώτη παραχώρηση και βρεθεί το πετρέλαιο θα αλλάξει η δύναμη της χώρας".

24h.gr
Διαβάστε Περισσότερα » ""Η Κρήτη έχει όσο πετρέλαιο και το Ιράν""

Γ. Παναγόπουλος: Όχι σε μείωση των κατώτατων μισθών

Την κατηγορηματική αντίθεσή του με το ενδεχόμενο μείωσης των κατώτατων μισθών και την κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού εξέφρασε ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

«Αν οι εργοδοτικές οργανώσεις ζητούν την συναίνεση μας για να πάρουν πίσω την υπογραφή που έβαλαν για τις Εθνικές Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, εμείς δεν πρόκειται να τους την δώσουμε. Δεν πρόκειται να κάνουμε ούτε ένα βήμα πίσω. Διαφωνούμε στη μείωση των κατώτατων μισθών και στην κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού», τόνισε ο κ. Παναγόπουλος, εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό.

Επίσης, ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι θυμήθηκε πολύ αργά τον κοινωνικό διάλογο και τάχθηκε κατά του «κουρέματος» στα αποθεματικά των ταμείων χωρίς να υπάρξει πρόβλεψη για ανακεφαλαιοποίηση.

Στα πλαίσια αυτά, ο κ. Παναγόπουλος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό ότι παρουσίασε στους κοινωνικούς φορείς τις προτάσεις της τρόικας και όχι της κυβέρνησης.

newsbomb.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Γ. Παναγόπουλος: Όχι σε μείωση των κατώτατων μισθών"

Το Κολοσσαίο έχει πρόβλημα – Μειώνουν τον αριθμό επισκεπτών

Περιορίζεται ο αριθμός των επισκεπτών που μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα μέσα στο Κολοσσαίο. Σοβαρές οι φθορές και τα προβλήματα στο μνημείο σύμβολο της Ρώμης

Αρχής γενομένης από το φετινό Πάσχα των Καθολικών, ο αριθμός όσων εισέρχονται στο γνωστότερο μνημείο της Ρώμης, το Κολοσσαίο, πρόκειται να περιοριστεί, με στόχο την προστασία του ρωμαϊκού αμφιθεάτρου. Οι επισκέπτες που θα βρίσκονται εντός του μνημείου δεν θα μπορούν να ξεπερνούν συνολικά τις έξι χιλιάδες.

Στις εισόδους του "αμφιθεάτρου Φλάβιο", όπως είναι το επίσημο όνομα του Κολοσσαίου, θα τοποθετηθούν νέες "ηλεκτρονικές μπάρες" που θα μετρούν τους επισκέπτες. Όταν ξεπερνιέται το όριο των έξι χιλιάδων, οι τουρίστες θα πρέπει να περιμένουν την έξοδο μέρους των επισκεπτών, για να μπορέσουν να εισέλθουν στο μνημείο.

"Στόχος μας είναι να αυξήσουμε την ποιότητα των επισκέψεων και να αποφύγουμε τυχόν ζημιές και την υπερβολικό πίεση στο Κολοσσαίο", δήλωσε η έφορος αρχαιοτήτων Άννα Μαρία Μορέτι. ΄

Όπως υπογραμμίζουν ειδικοί, "οι πρόσφατες αποκολλήσεις μικρών πέτρινων επενδύσεων του μνημείου είναι πιθανό να οφείλονται στην συνεχή, μαζική παρουσία τουριστών, που ακόμη και άθελά τους μπορεί να προκάλεσαν προβλήματα στο τεράστιο αμφιθέατρο".

Την περασμένη Κυριακή το μνημείο-σύμβολο της ρωμαϊκής αυτοκρατορίας άνοιξε δωρεάν τις πύλες του στους ντόπιους και ξένους επισκέπτες και οι είσοδοι ξεπέρασαν, συνολικά, τις εννέα χιλιάδες.

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πάντως, ο περιορισμός των εισόδων θα επιβληθεί κυρίως τους θερινούς μήνες, όταν ο αριθμός των τουριστών που επισκέπτονται την Αιώνια Πόλη παρουσιάζει σημαντική αύξηση.

Παράλληλα, τα μεσημβρινά δελτία της ιταλικής τηλεόρασης τονίζουν ότι είναι ανάγκη να προσληφθούν νέοι φύλακες -- στην παρούσα φάση είναι μόλις 22.

Τον Μάρτιο πρόκειται να ξεκινήσουν τα έργα συντήρησης του Κολοσσαίου τα οποία, σύμφωνα με το πρόγραμμα, θα διαρκέσουν τρία χρόνια με συνολικό κόστος 25 εκατομμυρίων ευρώ.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Το Κολοσσαίο έχει πρόβλημα – Μειώνουν τον αριθμό επισκεπτών"

Ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές περιοχές της χώρας μέσω ΣΔΙΤ

«Η ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές περιοχές της χώρας αποτελεί έργο πνοής για την ελληνική περιφέρεια, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην ανάπτυξη των τοπικών οικονομιών, στη δημιουργία θέσεων εργασίας και στην προώθηση της καινοτομίας», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοίδης, κατά την υπογραφή από τη Διυπουργική Επιτροπή Συμπράξεων Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα της υπαγωγής του έργου αυτού στις διατάξεις του νόμου ΣΔΙΤ, την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012.

Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση, αντικείμενο του έργου είναι η κάλυψη αγροτικών περιοχών της χώρας, χωρίς υφιστάμενο δίκτυο, με διαδικτυακή υποδομή υψηλής ταχύτητας και η εκμετάλλευση και αξιοποίηση των υποδομών για χρονική περίοδο 10 ετών. Ο προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται σε 200 εκ. ευρώ δημόσιας δαπάνης.

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης επισήμανε σχετικά: «Η ψηφιακή σύγκλιση της ελληνικής περιφέρειας με τα ευρωπαϊκά δεδομένα αποτελεί μονόδρομο για την ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς μας και την έξοδο από την κρίση. Πιστεύουμε στο ανθρώπινο κεφάλαιο ολόκληρης της Ελλάδας και προωθούμε έργα που ανοίγουν νέες ευκαιρίες επιχειρηματικής δραστηριοποίησης στους νέους της ελληνικής περιφέρειας».

Για την περίοδο κατασκευής του έργου θα αξιοποιηθούν πόροι τόσο από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση» όσο και από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης. Αποφασίστηκε η ενιαία αξιοποίηση των διαθέσιμων πόρων και ο ενιαίος σχεδιασμός του έργου, υπό την ευθύνη της Ειδικής Γραμματείας Ψηφιακού Σχεδιασμού. Σημειώνεται ότι έχει ήδη εγκριθεί από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού το καθεστώς κρατικής ενίσχυσης του έργου και ως έργο ΣΔΙΤ.

«Μέριμνά μας είναι να μη χαθεί ούτε ένα ευρώ από το ΕΣΠΑ και να προωθήσουμε παραγωγικές επενδύσεις που θα προσθέσουν αξία στην επιχειρηματικότητα, στην αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοίκησης και στην ποιότητα ζωής των πολιτών, με διαφανείς διαδικασίες και αντικειμενικά κριτήρια οικονομικής αξιολόγησης. Από την κρίση θα βγούμε μόνο αν αλλάξουμε νοοτροπία, αν τελικά δημόσιος και ιδιωτικός τομέας παράξουν προστιθέμενη αξία στον τόπο» συμπλήρωσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

Στη Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ συμμετείχαν ο υπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Μιχάλης Χρυσοχοΐδης (ως Πρόεδρος), ο υπουργός Οικονομικών, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Γιώργος Παπακωνσταντίνου, ο υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, κ. Μάκης Βορίδης, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Κώστας Σκανδαλίδης, ο υφυπουργός Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Θάνος Μωραΐτης, όπως επίσης ο Ειδικός Γραμματέας ΣΔΙΤ, κ. Νίκος Μαντζούφας, ο Ειδικός Γραμματέας Ψηφιακού Σχεδιασμού του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, κ. Αντώνης Μαρκόπουλος, και ο Ειδικός Γραμματέας Κοινοτικών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, κ. Βαγγέλης Διβάρης.


capital.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανάπτυξη ευρυζωνικών υποδομών σε αγροτικές περιοχές της χώρας μέσω ΣΔΙΤ"

Εμπλοκή με το νέο μισθολόγιο

Οι υπηρεσίες δεν έχουν εκδώσει διαπιστωτικές πράξεις για τα νέα μισθολογικά κλιμάκια

Τα... βήματα της εφεδρείας ακολουθεί μάλλον και το νέο μισθολόγιο. Η εφαρμογή στην πράξη του νέου συστήματος αμοιβών στο Δημόσιο έχει μπλοκάρει, όπως όλα δείχνουν, λόγω της απροθυμίας των υπηρεσιών να εκδώσουν τις διαπιστωτικές πράξεις κατάταξης των υπαλλήλων στους νέους βαθμούς, αλλά και να εφαρμόσουν σχετική εγκύκλιο του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, κυρίως όσον αφορά τις κρατήσεις αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου 2011.

Συγκεκριμένα, η Γενική Γραμματέας του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης κυρία Ευσταθία Μπεργελέ σε εγκύκλιό της παραδέχεται ότι μεγάλος αριθμός υπηρεσιών δεν ανταποκρίθηκε στην έκκληση του υπουργείου να αποστείλουν στοιχεία για τις διαπιστωτικές πράξεις ένταξης του προσωπικού στο νέο βαθμολόγιο. «Η κατάταξη στους νέους βαθμούς», επισημαίνεται στην εγκύκλιο, «αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εν συνεχεία κατάταξη των υπαλλήλων στα μισθολογικά κλιμάκια και την εν γενεί εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Β' του ν. 4024/2011».

Από την άλλη πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από το υπουργείο Οικονομικών, υπάρχουν υπηρεσίες οι οποίες δεν συμμορφώθηκαν _προς το παρόν τουλάχιστον_, με τις οδηγίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους κυρίως όσον αφορά τις κρατήσεις που επιφέρει το νέο μισθολόγιο οι οποίες μάλιστα θα πρέπει να ισχύσουν αναδρομικά από την 1η Νοεμβρίου 2011.

Ολόκληρη η εγκύκλιος της κυρίας Μπεργελέ έχει ως εξής:

«Σε συνέχεια της υπ΄ αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ. 31.17/882/οικ. 21500/31-10-2011, εγκυκλίου μας, με την οποία δόθηκαν οδηγίες στις αρμόδιες υπηρεσίες Διοικητικού - Προσωπικού για την άμεση εφαρμογή των διατάξεων του άρθρου 28 του ν. 4024/2011 (ΦΕΚ 226 Α'/27-10-2011) και την έκδοση των διαπιστωτικών πράξεων κατάταξης των υπηρετούντων υπαλλήλων στους νέους βαθμούς, εκδόθηκε η υπ' αριθ. ΔΙΔΑΔ/Φ. 31.17/883/οικ. 22360/15-11-2011 εγκύκλιος της υπηρεσίας μας με την οποία καλούνταν οι υπηρεσίες να παράσχουν στοιχεία για την έκδοση διαπιστωτικών πράξεων κατάταξης των υπαλλήλων στους νέους βαθμούς το αργότερο έως τις 18-11-2011.
Επειδή, διαπιστώνεται ότι μεγάλος αριθμός υπηρεσιών δεν ανταποκρίθηκε στο ως άνω αίτημα της υπηρεσίας μας για παροχή στοιχείων, παρακαλούμε, όσες υπηρεσίες δεν έχουν αποστείλει τα εν λόγω στοιχεία, να αποστείλουν άμεσα και το αργότερο έως τις 3 Ιανουαρίου 2012 στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης - Γενική Διεύθυνση Κατάστασης Προσωπικού - Διεύθυνση Διοίκησης Ανθρώπινου Δυναμικού, έγγραφο με το οποίο να ενημερώνουν ότι έχουν εκδώσει τις διαπιστωτικές πράξεις κατάταξης των τακτικών υπαλλήλων στους νέους βαθμούς, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 28 του ν. 4024/2011. Σημειώνεται, ότι η κατάταξη στους νέους βαθμούς αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση για την εν συνεχεία κατάταξη των υπαλλήλων στα μισθολογικά κλιμάκια και την εν γενεί εφαρμογή των διατάξεων του Κεφαλαίου Β' του ν. 4024/2011.
Οι Διευθύνσεις Διοικητικού ή Προσωπικού των Υπουργείων ή οι Δ/νσεις Εποπτείας των ΝΠΔΔ, παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την παρούσα εγκύκλιο στα ΝΠΔΔ που εποπτεύουν και να μεριμνήσουν για τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων και την αποστολή τους στην υπηρεσία μας στο e - mail: hrm@ydmed.gov.gr ή στους αριθμούς FAX 2103389143 ή 213 1313389.
Οι Αποκεντρωμένες Διοικήσεις παρακαλούνται να κοινοποιήσουν την παρούσα εγκύκλιο στους ΟΤΑ Α' και Β' βαθμού και να μεριμνήσουν για τη συγκέντρωση όλων των στοιχείων και την αποστολή τους στην υπηρεσία μας στο email: hrm@ydmed.gov.gr ή στους αριθμούς FAX 2103389143 ή 213 1313389.
Η Γενική Γραμματέας
Ευσταθία Μπεργελέ»

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εμπλοκή με το νέο μισθολόγιο"

ΕΜΥ:ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ

Έκτακτο δελτίο πρόγνωσης επικίνδυνων καιρικών φαινομένων εξέδωσε για το τριήμερο των Θεοφανείων η ΕΜΥ, που προβλέπει έντονη χιονόπτωση ισχυρές βροχές και καταιγίδες, ενώ οι άνεμοι θα είναι θυελλώδεις εντάσεων 8 με 10 μποφόρ.

1. ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, ΗΜΕΡΑ ΤΩΝ ΘΕΟΦΑΝΕΙΩΝ (6-1-2012) ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΕΠΙΔΕΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ ΑΡΧΙΚΑ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΗ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΒΑΘΜΙΑΙΑ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΜΕ ΚΥΡΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ : ΤΙΣ ΙΣΧΥΡΕΣ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΘΥΕΛΛΩΔΕΙΣ ΑΝΕΜΟΥΣ ΕΝΤΑΣΗΣ 8 ΜΕ 10 ΜΠΟΦΟΡ. ΧΙΟΝΙΑ ΘΑ ΠΕΣΟΥΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΣΕ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΕ ΧΑΜΗΛΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ (ΕΝΔΕΙΚΤΙΚΟ ΥΨΟΜΕΤΡΟ 400 ΜΕΤΡΑ). ΠΑΝΤΩΣ ΑΠΟ ΑΡΓΑ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΒΟΡΕΙΟΔΥΤΙΚΑ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΣΧΕΤΙΚΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΙΡΟΥ.
2. ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ (7-1-2012) ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ,ΤΗ ΘΡΑΚΗ ,ΤΑ ΝΗΣΙΑ ΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΤΙΣ ΚΥΚΛΑΔΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ ΑΡΧΙΚΑ ΠΡΟΒΛΕΠΕΤΑΙ ΚΑΚΟΚΑΙΡΙΑ ΜΕ ΧΙΟΝΙΑ ΣΤΑ ΟΡΕΙΝΑ ΚΑΘΩΣ ΚΑΙ ΣΕ ΗΜΙΟΡΕΙΝΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΘΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΒΡΟΧΕΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑΙΓΙΔΕΣ ΣΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ, ΣΤΑΔΙΑΚΑ ΟΜΩΣ ΤΑ ΦΑΙΝΟΜΕΝΑ ΘΑ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΟΥΝ. ΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΑΝΤΟΥ ΒΟΡΕΙΟΙ 7 ΜΕ 9 ΜΠΟΦΟΡ ΜΕ ΤΑΣΗ ΕΞΑΣΘΕΝΗΣΗΣ ΤΟ ΒΡΑΔΥ. Η ΘΕΡΜΟΚΡΑΣΙΑ ΘΑ ΣΗΜΕΙΩΣΕΙ ΑΙΣΘΗΤΗ ΠΤΩΣΗ ΚΑΙ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΑ ΕΠΙΠΕΔΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ.
Διαβάστε Περισσότερα » "ΕΜΥ:ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΠΡΟΓΝΩΣΗΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ"

Εκατό κιλά ακατάλληλου κρέατος κατασχέθηκαν στις γιορτές

Δέκα παραπομπές επιχειρήσεων στην Επιτροπή Κυρώσεων του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για παραβάσεις της νομοθεσίας, κατασχέσεις περίπου 100 κιλών ακατάλληλου κρέατος, μια εισήγηση για επιβολή ποινικών κυρώσεων και ένα πρόστιμο ήσαν τα αποτελέσματα των αγορανομικών και υγειονομικών ελέγχων που πραγματοποιήθηκαν κατά την περίοδο των εορτών στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας από μικτά κλιμάκια ελέγχων της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και των Διευθύνσεων Ανάπτυξης και Δημόσιας Υγείας.

Στα κλιμάκια ελέγχου συμμετείχε και ο ΕΦΕΤ στο πλαίσιο της στενής συνεργασίας που έχει αναπτυχθεί με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. «Βασικός μας στόχος είναι η συνεχής διασφάλιση των συμφερόντων του καταναλωτικού κοινού αλλά και η προστασία των ισότιμων όρων ανταγωνισμού στην αγορά. Οι έλεγχοι αποβλέπουν στην τήρηση της νομοθεσίας, στην καλή λειτουργία της αγοράς και στην συμμόρφωση των λίγων κακών επαγγελματιών», τόνισε σε δήλωση του ο αντιπεριφερειάρχης Ανάπτυξης και Αγροτικής Οικονομίας Γιώργος Αγγελόπουλος που είχε την εποπτεία των ελέγχων.

Ειδικότερα, από τις παραμονές των Χριστουγέννων έως το τέλος της περασμένης εβδομάδας ελέγχθηκαν σ’ όλη την Περιφέρεια:

- 109 κρεοπωλεία και ιχθυοπωλεία. Σε τρείς περιπτώσεις κατασχέθηκαν ακατάλληλα κρέατα λόγω υπέρβασης του χρόνου διατηρησιμότητας.
- 128 επιχειρήσεις Σούπερ Μάρκετ και οπωροπωλείων. Στους ελέγχους αυτούς περιλαμβάνονται και οι λαϊκές αγορές.
- 188 επιχειρήσεις ζαχαροπλαστείων και αρτοποιείων.
- 178 επιχειρήσεις καταστημάτων εστίασης και αναψυχής, με έμφαση σε επιχειρήσεις νυχτερινής διασκέδασης.

Να σημειωθεί ότι σε μεγάλο αριθμό επιχειρήσεων έγιναν συστάσεις και παρατηρήσεις ενώ έλεγχοι έγιναν και σε πρατήρια υγρών καυσίμων. Κατά την διενέργεια των ελέγχων δόθηκε προτεραιότητα σε σημεία πώλησης που κατά τις ημέρες των εορτών παρουσίαζαν αυξημένη αγοραστική κίνηση ενώ, σύμφωνα με τις εντολές που είχαν δοθεί από τον περιφερειάρχη Δυτικής Ελλάδας Απόστολο Κατσιφάρα, τα κλιμάκια κάλυψαν όλες τις μεγάλες αγορές της Περιφέρειας, με ελέγχους σ’ όλη την διάρκεια της ημέρας και της νύχτας.

«Οι έλεγχοι είναι σταθεροί και μόνιμοι. Απλώς την περίοδο των εορτών υπήρξε μια μεγαλύτερη ένταση ώστε να εντοπιστούν έγκαιρα και ν’ αντιμετωπιστούν φαινόμενα παραβιάσεων της αγορανομικής και υγειονομικής νομοθεσίας. Θέλω με την ευκαιρία να εκφράσω τις ευχαριστίες μου προς τα μέλη των ελεγκτικών κλιμακίων και τους προϊσταμένους τους για την πολύ καλή και συστηματική δουλειά που έκαναν», τόνισε ο κ. Αγγελόπουλος.

pelop.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκατό κιλά ακατάλληλου κρέατος κατασχέθηκαν στις γιορτές"

EBEA: Απαισιόδοξοι εννέα στους 10 επιχειρηματίες για την πορεία της οικονομίας

Δελτίο Τύπου

Οικονομικό Βαρόμετρο EBEA Δεκέμβριος 2011

Το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών, δημοσιοποιεί σήμερα την έκτη κατά σειρά ποσοτική έρευνα με τίτλο «Οικονομικό Βαρόμετρο», η οποία πραγματοποιείται κατ’ εντολή του ΕΒΕΑ από την εταιρία ALCO, ενώ τα ευρήματα της επεξεργάστηκε το Κέντρο Μελετών και Έρευνας του ΕΒΕΑ.

Στα κύρια αποτελέσματα της έρευνας αποτυπώθηκε η πλέον αρνητική εικόνα, τόσο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας όσο και για τα προσωπικά οικονομικά των συμμετεχόντων καθ΄ όλη τη διάρκεια του 2011. Πιο συγκεκριμένα, το 88% των ερωτηθέντων – σχεδόν 9 στους 10 - δήλωσε απαισιόδοξο για την πορεία της ελληνικής οικονομίας, ενώ παρόμοια ποσοστά κατεγράφησαν και για την πορεία των προσωπικών οικονομικών τους. Στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι ερωτηθέντες δήλωσαν απαισιόδοξοι σε ότι αφορά τα προσωπικά τους οικονομικά σε ποσοστό 90%, γεγονός το οποίο υποδηλώνει την απουσία σημαντικών ποσοστών αισιοδοξίας από τα ευρήματα της έρευνας.

Ενδεικτικό της απαισιοδοξίας που διακατέχει τους πολίτες είναι και το γεγονός ότι το 65% των ερωτηθέντων εκτιμά πως το τρέχον έτος θα μειωθούν τα προσωπικά τους εισοδήματα.

Το ΕΒΕΑ, αποσκοπώντας στην αποτύπωση της εκτίμησης των πολιτών σε επίκαιρα θέματα που απασχολούν το σύνολο της χώρας, έθεσε και εδώ ορισμένα βασικά ερωτήματα. Για το πρώτο εξ αυτών έχει γίνει αρκετός λόγος τους τελευταίους τρεις μήνες, και αφορά την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και την διατήρηση του Ευρώ ως εθνικό νόμισμα. Το 71% των ερωτηθέντων απάντησε θετικά, δηλώνοντας ότι επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο Ευρώ.

Το επόμενο ερώτημα αφορά την εκτίμηση των συμμετεχόντων για την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης Παπαδήμου, όπου οι απόψεις διχάζονται. Το 40% των συμμετεχόντων έκρινε θετικά την οικονομική πολιτική που εφαρμόζεται από την παρούσα κυβέρνηση, ενώ το 37% αρνητικά. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι, το ποσοστό εκείνων όσων δεν ήταν σε θέση να εκφέρουν άποψη στο εν λόγω ερώτημα ήταν αρκετά υψηλό, αγγίζοντας το 25% του συνόλου.

acci.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "EBEA: Απαισιόδοξοι εννέα στους 10 επιχειρηματίες για την πορεία της οικονομίας"

Σοκ:35 νεκροί από ελονοσία στην Λακωνία. Περιστατικά και στην Αττική

Σοκ προκαλεί η αποκάλυψη για ομαδικά κρούσματα ελονοσίας στην Ελλάδα! Μόνο στην Λακωνία έχουν καταγραφεί επίσημα 35 θάνατοι από την νόσο (!), σύμφωνα με τον "Αδέσμευτο Τύπο", ενώ υπάρχουν καταγεγραμμένα περιστατικά και στην Αττική.

Το γεγονός παραδέχτηκε και ο ίδιος ο υφυπουργός Υγείας, Μ. Τιμοσίδης, ο οποίος μιλώντας στο Βήμαfm υποστήριξε ότι η έξαρση της ασθένειας οφείλεται στην μαζική άφιξη των αλλοδαπών, κυρίως από το Μπαγκλαντές.

«Υπάρχει, όντως, πρόβλημα, εδώ και δύο χρόνια, αλλά, κυρίως, από πέρυσι όταν εμφανίστηκαν, σε μια τάση αυξητική της εκδήλωσης, κρούσματα ελονοσίας στη Λακωνία», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τιμοσίδης και πρόσθεσε πως «και στην Αττική υπάρχουν κρούσματα αλλά μεμονωμένα».

«Τα κρούσματα προέκυψαν από την παρουσία μεταναστών οι οποίοι εισέρχονται και με παράνομο τρόπο στη χώρα μας, ιδιαίτερα στη περιοχή της Λακωνίας, όπου οι συνθήκες να πολλαπλασιαστεί η ελονοσία ευνοούνται», τόνισε επίσης.

Εκτός από την Λακωνία, που συναντάται το μεγαλύτερο πρόβλημα περιστατικά έχουν καταγραφεί σε Εύβοια, Λάρισα, Ανατολική Αττική και Βοιωτία.

Το ανησυχητικό είναι ότι αριθμός των νεκρών έχει αυξηθεί δραματικά για τα δεδομένα της εποχής, αν λάβει κανείς υπόψη ότι η συγκεκριμένη νόσος είχε εκλείψει από το 1974, μετά από εντατικό πρόγραμμα καταπολέμησης της.

Συμπτώματα ασθένειας

Τα συμπτώματα της νόσου εμφανίζονται συνήθως μετά από μία έως τέσσερις εβδομάδες από την στιγμή της μόλυνσης, ενώ συχνά παρατηρούνται υποτροπές. Βασικά συμπτώματα είναι ο πολύ υψηλός πυρετός, η έντονη εφίδρωση, οι πονοκέφαλοι κ.α.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σοκ:35 νεκροί από ελονοσία στην Λακωνία. Περιστατικά και στην Αττική"

Κι άλλη αυτοκτονία επιχειρηματία στην Κρήτη!

Στα Χανιά 67χρονος εξαγωγέας ελαιολάδου έδωσε τέλος στη ζωή του!

Τέλος στη ζωή του έδωσε χθες το μεσημέρι γνωστός Χανιώτης έμπορος που δραστηριοποιείτο στον τομέα του ελαιολάδου ενώ σύμφωνα με την αστυνομία, αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα!

Ο επιχειρηματίας γύρω στις 13.30 χθες το μεσημέρι, πήγε στην αποθήκη του σπιτιού του και αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με δίκαννο κυνηγετικό όπλο.

Τον 67χρονο βρήκαν οικείοι του. Δεν άφησε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, κάποιο σημείωμα ωστόσο, όλες οι πληροφορίες οδηγούν στο συμπέρασμα ότι είχε οδηγηθεί σε ένα οικονομικό αδιέξοδο...

cretalive.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κι άλλη αυτοκτονία επιχειρηματία στην Κρήτη!"

Ρεύμα σε αυθαίρετα… με το νόμο και χωρίς αναδρομικούς φόρους!

Ηλεκτροδότηση χωρίς την αναδρομική επιβολή φόρων, τελών ή προστίμων προβλέπεται για όσες αυθαίρετες κατασκευές ή χώρους αυθαίρετης χρήσης «τακτοποιούνται» σύμφωνα με τη ρύθμιση του νόμου 4014/2011 για τα αυθαίρετα.

Όπως διευκρινίζει το υπουργείο Οικονομικών σε εγκύκλιό, προϋπόθεση για την ηλεκτροδότηση του αυθαίρετου είναι να «μην οφείλονται αναδρομικά ασφαλιστικές εισφορές και οποιοσδήποτε φόρος», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «τυχόν ήδη καταβληθέντες φόροι, τέλη και πρόστιμα δεν αναζητούνται».

Τέλος, επισημαίνεται ότι (σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 1882/1990) η ΔΕΗ δε θα εγκρίνει την παροχή ηλεκτρικού ρεύματος αν η βεβαίωση «δεν είναι από την αρμόδια για τη φορολογία του ηλεκτρολόγου δημόσια οικονομική υπηρεσία».

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ρεύμα σε αυθαίρετα… με το νόμο και χωρίς αναδρομικούς φόρους!"

Σε Τούρκους περνά η Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου

Η μείωση της ζήτησης και η άνοδος του ενεργειακού κόστους «γονάτισαν» την ιστορική βιομηχανία

Μια ιστορική βιομηχανία της Θεσσαλονίκης, η Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου ΑΕ, πιο γνωστή ως ΜΕΛ, πωλείται στον τουρκικό όμιλο Pak Holdings. Πρόκειται για μια εταιρεία leader στον κλάδο της, με μεγάλη ακίνητη περιουσία που λόγω της κρίσης και της αδυναμίας χρηματοδότησης από τις τράπεζες οδηγείται σε αυτή την επιλογή.

«Από το Μάιο του 2011 μιλάμε με τους Τούρκους. Το Νοέμβριο υπογράψαμε προσύμφωνο και μέχρι τέλος Ιανουαρίου του 2012 ευελπιστούμε να έχει ολοκληρωθεί η αγοραπωλησία», δήλωσε στο «Βήμα» ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΜΕΛ κ. Κυριάκος Οικονόμου, ο οποίος είχε απασχολήσει τη δικαιοσύνη πρόσφατα με την κατηγορία της μη απόδοσης ΦΠΑ και φόρου μισθωτών υπηρεσιών συνολικού ύψους 800.000 ευρώ.

«Η κατακόρυφη άνοδος της τιμής των καυσίμων και οι επισφάλειες από έλληνες πελάτες λόγω της κρίσης μάς δημιούργησαν πρόβλημα ρευστότητας. Τη διετία 2010 - 2011 πληρώσαμε για καύσιμα επιπλέον 10 εκατ. ευρώ. Η πώληση είναι μονόδρομος για να σωθεί η εταιρεία και οι 210 εργαζόμενοι. Με λίγη βοήθεια θα πρωταγωνιστήσει ξανά», πρόσθεσε ο κ. Οικονόμου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία είχε δρομολογήσει θερμική επένδυση ύψους 4 εκατ. ευρώ που θα έριχνε σημαντικά τα κόστη της ενέργειας αλλά οι τράπεζες δεν συναίνεσαν στη χρηματοδότηση.

Η ΜΕΛ (Μακεδονικη Εταρεία Λαδόπουλου) ιδρύθηκε το 1964. Το 1981 πέρασε στον Οργανισμό Ανασυγκρότησης Επιχειρήσεων και το 1998 ο κ. Οικονόμου, επικεφαλής ομάδας επενδυτών απέκτησε την εταιρεία. «Η ΜΕΛ είχε τότε παραγωγή 25.000 τόνους ετησίως. Σήμερα παράγει 100.000 τόνους εκ των οποίων το 55% εξάγεται στο εξωτερικό. Το 70% των εξαγωγών διοχετεύεται σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ενωσης. Τα τελευταία χρόνια έχουμε επενδύσει στην εταιρεία 70 εκατ. ευρώ», επισημαίνει ο κ. Οικονόμου ο οποίος σταδιακά από το 1998 μέχρι και σήμερα απέκτησε τον πλήρη έλεγχο της ΜΕΛ.

Η εταιρεία παράγει χαρτόνια συσκευασίας για τρόφιμα (πίτσες, γλυκά, γιαούρτια κ.α.) και είναι η μεγαλύτερη εταιρεία στον κλάδο της. Οι πωλήσεις της τα τελευταία χρόνια ξεπερνούσαν τα 50 εκατ. ευρώ, η λειτουργική της κερδοφορία ανήρχετο στα 15 εκατ. ευρώ και το καθαρό αποτέλεσμα κυμαινόταν μεταξύ 1 με 1,5 εκατ. ευρώ λόγω των χαμηλών περιθωρίων κέρδους που είχε ως ενεργοβόρος βιομηχανία.

Ο τραπεζικός δανεισμός της ΜΕΛ ανέρχεται στα 33 εκατ. ευρώ (18 εκατ. ευρώ μακροπρόθεσμος και 13 εκατ. ευρώ βραχυπρόθεσμος), που βάσει των ebitda της εταιρείας δεν εμφάνιζε πρόβλημα εξυπηρέτησης.

Τα τελευταία χρόνια όμως η κρίση της ελληνικής αγοράς «στέρησε» από την εταιρεία 20.000 τόνους. «Πουλάγαμε την Ελλάδα 70.000 τόνους και σήμερα πωλούμε 50.000 τόνους. Ενισχύσαμε τις εξαγωγές μας αλλά τα περιθώρια κέρδους στο εξωτερικό είναι πολύ χαμηλά ενώ σε ορισμένες αγορές πουλάμε με ζημία. Παράλληλα, είχαμε αρκετές επισφάλειες από Ελληνες πελάτες. Η χαριστική βολή ήρθε από το κόστος του μαζούτ που τη διετία 2010 - 2011 σχεδόν διπλασιάστηκε», εξηγεί ο κ. Οικονόμου.
Το 2011 η εταιρεία είχε τζίρο 52 εκατ. ευρώ και ζημιογόνο αποτέλεσμα έναντι κερδών το 2010.
Οι διαπραγματεύσεις με την τουρκική πλευρά βρίσκονται στο τελευταίο στάδιο. Δεν έχει διευκρινιστεί αν οι Τούρκοι της Pak Holdings θα αποκτήσουν το 100% της ΜΕΛ από την οικογένεια Οικονόμου, ή η τελευταία θα διατηρήσει ένα ποσοστό της τάξης του 25%.
Οι εγκαταστάσεις της ΜΕΛ βρίσκονται σε έκταση 380 στρεμμάτων σε απόσταση 22 χλμ από το κέντρο της Θεσσαλονίκης.

Ποίοι είναι οι Τούρκοι της Pak Holdings
Ο όμιλος ανήκει στην οικογένεια Pak και έχει πολυσχιδείς δραστηριότητες. Είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός ξηρής μαγιάς στην Τουρκία και παράγει κυρίως προϊόντα αρτοποιίας και ζαχαροπλαστικής. Ιδρύθηκε το 1973, είναι εισηγμένος στο Χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης και διαθέτει θυγατρικές στη Ρουμανία. Η εξαγορά θα γίνει από τη θυγατρική Kartonsan που έχει ίδιο αντικείμενο εργασιών με τη ΜΕΛ.
Η Kartonsan είναι η πέμτπη παραγωγός χαρτοκιβωτίων συσκευασίας στην Ευρώπη και το 2010 είχε τζίρο 68 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη 6 εκατ. ευρώ

tovima.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Σε Τούρκους περνά η Μακεδονική Εταιρεία Χάρτου"

Εργασιακό και ασφαλιστικό στο επίκεντρο των συναντήσεων Παπαδήμου – κοινωνικών εταίρων

Μισθοί, εργασιακές σχέσεις, επικουρικές συντάξεις και ασφαλιστικό θα βρεθούν την Τετάρτη στο επίκεντρο των συζητήσεων του πρωθυπουργού Λ. Παπαδήμου με τους κοινωνικούς εταίρους, στο Μέγαρο Μαξίμου. Η έναρξη των συζητήσεων γίνεται υπό τη σκιά της έλευσης της τρόικας, στα μέσα Ιανουαρίου, η οποία αναμένεται να θέσει θέμα μείωσης του κατώτατου μισθού, ενίσχυση των ελαστικών μορφών απασχόλησης, ενώ είναι πιθανή και η επαναφορά του ζητήματος της κατάργηση του 13ου και 14ου μισθού.

Στις 11:00 έχει προγραμματιστεί η συνάντηση με τον ΣΕΒ, στις 13:30 με τη ΓΣΕΕ, στις 15:30 με τη ΓΣΕΒΕΕ και στις 16:00 με την ΕΣΕΕ, η οποία θα παραδώσει υπόμνημα στον πρωθυπουργό με το οποίο ζητά πάγωμα των μισθών μέχρι το 2014 και μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 10%.

Συμφωνία για το μισθολογικό ζήτημα ψάχνει ο Κουτρουμάνης

Υπενθυμίζεται ότι χθες μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Γιώργος Κουτρουμάνης τόνισε ότι η κυβέρνηση δεν θέτει κόκκινες γραμμές αλλά «το καλύτερο για όλους είναι να υπάρξει συμφωνία στο μισθολογικό ζήτημα».

Ερωτηθείς για την απαίτηση της τρόικας για μείωση του κατώτατου μισθού τόνισε ότι αυτό το θέμα δεν απασχολεί άμεσα την κυβέρνηση και τις επιχειρήσεις, οι οποίες ενδιαφέρονται πρωτίστως για τα ζητήματα της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και η μείωση του ΦΠΑ.

Για το ζήτημα των μειώσεων στις επικουρικές συναντήσεις, ο κ. Κουτρουμάνης εμφανίστηκε να επιμένει στη ρύθμισή τους μέχρι τις 15 Ιανουαρίου και στην πρότασή του για περιορισμό τους ως λύση του προβλήματος, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι ίδιος πρότεινε μία διευθέτηση και πώς δεν θα έχει οριζόντιο χαρακτήρα, αλλά οι μειώσεις θα είναι κλιμακωτές. Σχετικά με τις διαφωνίες που έχει εκφράσει η ΝΔ επεσήμανε ότι έχει δώσει όσα στοιχεία ζητήθηκαν και περιμένει προτάσεις.

Μείωση μη μισθολογικού κόστους και ελαστικοποίηση θέλουν οι εργοδότες

Από την πλευρά τους οι εργοδοτικές ενώσεις δηλώνουν αντίθετες με την κατάργηση των κατώτατων αμοιβών όπως αυτές ορίζονται από την Εθνική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, ωστόσο φαίνεται να συγκλίνουν στο αίτημα για πάγωμα των αυξήσεων για τρία χρόνια και τη μείωση του μη μισθολογικού κόστους. Την ίδια ώρα, βάζουν στο τραπέζι την περαιτέρω ελαστικοποίηση της εργασίας.

Συγκεκριμένα, ζητούν μείωση κατά 10% των ασφαλιστικών εισφορών, οι οποίες σήμερα φθάνουν ως το 45% του συνολικού μισθολογικού κόστους.

Ως αντιστάθμισμα στη μείωση των εσόδων που προκύπτει από το «κούρεμα» των ασφαλιστικών εισφορών, οι εργοδοτικές ενώσεις εισηγούνται την θέσπιση ειδικής εισφοράς του 1 τοις χιλίοις επί του τζίρου των επιχειρήσεων, που θα συνυπολογίζεται φορολογικά στις δαπάνες.

Ο ΣΕΒ ζητά ακόμη μεγαλύτερη κινητικότητα στην αγορά εργασίας με περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων και κατάργηση των δεσμεύσεων για απαγόρευση των απολύσεων στις επιχειρήσεις που προσλαμβάνουν άνεργους με επιδότηση ΟΑΕΔ.

Με προτάσεις όπως το «πάγωμα» των μισθών για μια τριετία και μείωση του μη μισθολογικού κόστους κατά 10%, θα προσέλθει στη συνάντηση που θα έχει την Τετάρτη με τον Πρωθυπουργό, η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου.

Casus Belli η κατάργηση των Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας

Τα Συνδικάτα, από την πλευρά τους, ξεκαθαρίζουν ότι η μείωση του κατώτατου μισθού αποτελεί «αιτία πολέμου», τονίζοντας ότι ο κατώτατος μισθός είναι ήδη πολύ χαμηλός (600,79 ευρώ) και αναντίστοιχος με το κόστος διαβίωσης.

Η ΓΣΕΕ, θα προσέλθει στην συνάντηση προειδοποιώντας ότι δεν πρόκειται να δεχθεί κανένα μέτρο που επιβαρύνει περαιτέρω τους εργαζόμενους. Η ΓΣΕΕ, απορρίπτει κάθε συζήτηση για θέματα που σχετίζονται με την Εθνική Γενική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, τον κατώτατο μισθό και γενικότερα ζητήματα περικοπών σε εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.

Όπως έχει γνωστοποιήσει σε ανακοίνωσή της, αντικείμενο διαλόγου μπορούν να αποτελέσουν τα αιτήματα και οι διεκδικήσεις των εργαζόμενων καθώς και μέτρα που θα ανατρέπουν την υφεσιακή και αναποτελεσματική πολιτική των αδίκων και σκληρών δεσμών του μνημονίου.

Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τραπεζοϋπαλληλικών Οργανώσεων Ελλάδας (ΟΤΟΕ) , Σταύρος Κούκος, χαρακτήρισε «Casus Belli» το ενδεχόμενο κατάργησης των συλλογικών συμβάσεων εργασίας και καθιέρωσης καθεστώτος μερικής απασχόλησης, για τους εργαζόμενους στις τράπεζες,.

Σημειώνεται πως το κόστος εργασίας στη χώρα μας παρουσιάζει, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΑΣΑ, μείωση κατά 2,8%, τη μεγαλύτερη σε όλη την Ευρωζώνη, ενώ η παραγωγικότητα της εργασίας αυξήθηκε κατά 2,4% .

Εν τω μεταξύ, στην αγορά εργασίας επικρατούν σταδιακά οι ατομικές συμβάσεις εργασίας και οι ελαστικές μορφές απασχόλησης.

Επιπλέον, επιφυλάξεις εκφράζονται από την πλευρά των συνδικαλιστών για τη μείωση των ασφαλιστικών εισφορών, καθώς, όπως τονίζεται, εξαιτίας της κρίσης οι απώλειες για τα ασφαλιστικά ταμεία εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν φέτος τα 6 δις ευρώ.

tvxs.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εργασιακό και ασφαλιστικό στο επίκεντρο των συναντήσεων Παπαδήμου – κοινωνικών εταίρων"

Αρχίσαμε… Η τρόικα έστειλε επιστολή θέτοντας θέμα κατώτατου μισθού!

Το έδαφος για την άφιξή της θέλησε να προετοιμάσει η τρόικα η οποία σε επιστολή της στο υπουργείο Εργασίας έθεσε θέμα κατώτατου μισθού, μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών και 13ου και 14ου μισθού!

Στην επιστολή τους, οι εκπρόσωποι των δανειστών αναφέρονται στις ισχύουσες πραγματικότητες σε άλλες χώρες της ευρωζώνης, δίνοντας μια γεύση από το τι θα ζητήσουν όταν έρθουν στην χώρα μας στα μέσα του μήνα. Δεν κάνουν, πάντως, λόγο για συγκεκριμένη μείωση στο μισθό ούτε και για ξεκάθαρη κατάργηση των δώρων.

Οι κοινωνικοί εταίροι, πάντως, οι οποίοι έχουν σήμερα σειρά επαφών με τον πρωθυπουργό, έχουν θέσει «κόκκινη γραμμή» στο θέμα της μείωσης του κατώτατου μισθού και ζητούν να επικεντρωθούν οι όποιες αλλαγές στο μη μισθολογικό κόστος και τη φορολόγηση των επιχειρήσεων.

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αρχίσαμε… Η τρόικα έστειλε επιστολή θέτοντας θέμα κατώτατου μισθού!"

Αλλαγή της μέτρησης του χρόνου ζητούν επιστήμονες

Για τους επιστήμονες έχει αρχίσει η αντίστροφη μέτρηση για τη μέθοδο μέτρησης του χρόνου, καθώς αρκετοί είναι αυτοί που ζητούν επιτακτικά αλλαγές, οι οποίες, μεταξύ άλλων, θα σταματήσουν τα περιοδικά προβλήματα στο σύστημα GPS και στα ρολόγια των χρηματιστηριακών αγορών. Όμως κάτι τέτοιο θα σημάνει οριστικά το τέλος της ώρας Γκρίνουιτς, όπως την ξέρουμε τόσα χρόνια.

Για πολλά χρόνια οι άνθρωποι είχαν συμφωνήσει να μετράνε τον χρόνο με σημείο αναφοράς την ώρα Γκρίνουιτς ή GMT (Greenwich Mean Time), δηλαδή την "ώρα μηδέν" του πρώτου μεσημβρινού της Γης, η νοητή γραμμή του οποίου περνάει από το αστεροσκοπείο του Γκρίνουιτς, στα περίχωρα της βρετανικής πρωτεύουσας. Η ώρα έγινε το παγκόσμιο "στάνταρντ" μετά από διεθνή συμφωνία στην Ουάσιγκτον το 1884, παρά τις τότε αντιρρήσεις της Γαλλίας, που έκανε προπαγάνδα υπέρ του "δικού της" χρόνου, με τον μεσημβρινό "μηδέν" να περνάει από -πού αλλού;- το Παρίσι.

Στην πορεία όμως, το 1972, η ώρα GMT αντικαταστάθηκε από την ώρα UTC (Universal Coordinated Time), δηλαδή από τον λεγόμενο "Συγχρονισμένο Παγκόσμιο Χρόνο", που βασίζεται στον μέσο όρο από τις μετρήσεις περίπου 400 ατομικών ρολογιών σε διάφορα εργαστήρια στον κόσμο. Τα ατομικά ρολόγια είναι πολύ πιο ακριβή, επειδή μετρούν την ώρα με βάση τη ραδιενεργή αποσύνθεση (διάσπαση) των σωματιδίων ενός ατόμου.

Όμως ακόμα και αυτός ο πιο ακριβής χρόνος δεν είναι τέλειος και δεν είναι ταυτόσημος με τον "πραγματικό" αστρονομικό χρόνο, που καθορίζεται από την εναλλαγή της μέρας και της νύχτας ανάλογα με την περιστροφή της Γης γύρω από τον εαυτό της και με την περιφορά της γύρω από τον Ήλιο. Εξαιτίας της επιβράδυνσης της περιστροφής του πλανήτη μας γύρω από τον άξονά του (δηλαδή η Γη δεν χρειάζεται τον ίδιο ακριβώς χρόνο για να κάνει μια πλήρη περιστροφή), κατά τακτά χρονικά διαστήματα πρέπει να προστίθενται στην ώρα τα λεγόμενα "διορθωτικά" δευτερόλεπτα (leap seconds), ώστε ο χρόνος UTC να "συμβαδίζει" με την πραγματική περιστροφή της Γης και με τον "πραγματικό" χρόνο που καθορίζει ο Ήλιος.

Αυτά τα έξτρα δευτερόλεπτα όμως, που προστίθενται περίπου ένα ανά ενάμιση χρόνο, συνήθως τα μεσάνυχτα στο τέλος Ιουνίου ή Δεκεμβρίου (ακόμα και τα ατομικά ρολόγια εκείνες τις στιγμές ακινητοποιούνται για ένα δευτερόλεπτο προκειμένου να προστεθεί ο έξτρα χρόνος), προκαλούν σοβαρά προβλήματα αποσυντονισμού στα συστήματα GPS και στα ρολόγια των παγκόσμιων χρηματοοικονομικών αγορών. Γι' αυτό οι ειδικοί του Διεθνούς Γραφείου Μέτρων και Σταθμών, με έδρα το Παρίσι, ζητούν επειγόντως να καταργηθεί ο τωρινός τρόπος μέτρησης του γήινου χρόνου.

Όπως δήλωσε η επικεφαλής του Τμήματος Χρόνου του Διεθνούς Γραφείου Μέτρων και Σταθμών Ελίζα Φελίσιτας Αρίας, ακόμα και τα παραμικρά τεχνητά χρονικά άλματα, όπως αυτά που συνεπάγονται τα "διορθωτικά" δευτερόλεπτα, αποσυντονίζουν το παγκόσμιο σύστημα δορυφορικής πλοήγησης GPS και, κατ' επέκταση, όλα τα ηλεκτρονικά συστήματα των οποίων τα ρολόγια εξαρτώνται από το GPS και τα οποία χρειάζονται μια συνεχή ροή του χρόνου και όχι... πηδηματάκια.

Οι μικρές αποκλίσεις του χρόνου μεταξύ του συστήματος UCT και του GPS μπορούν π.χ. να αποβούν μοιραίες σε ένα αεροπλάνο που προσγειώνεται. Οι απειροελάχιστες διαφορές της ώρας ανάμεσα σε δύο χρηματιστήρια σε διαφορετικά ημισφαίρια, μπορούν να προκαλέσουν κέρδη ή ζημιές εκατομμυρίων. Το κακό είναι ότι τα "διορθωτικά" δευτερόλεπτα δεν είναι εφικτό να προγραμματισθούν εκ των προτέρων στο λογισμικό των διαφόρων συστημάτων, επειδή η επίσημη ανακοίνωση για το πότε αυτά θα προστεθούν στον χρόνο, γίνεται με προειδοποίηση μόλις έξι μηνών.

Τον Ιανουάριο του 2012 θα συνέλθει στη Γενεύη η παγκόσμια σύνοδος της Διεθνούς Ένωσης Τηλεπικοινωνιών, η οποία θα ασχοληθεί σοβαρά με το ζήτημα, σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο, το "Nature" και τη βρετανική "Ντέιλι Μέιλ". Οι επιστήμονες θα ξιφουλκήσουν κατά πόσο πρέπει να συνεχίσουν να προσθέτουν "διορθωτικά" δευτερόλεπτα ή να αφήσουν τον πραγματικό-αστρονομικό χρόνο να αποκλίνει από τον ατομικό-ηλεκτρονικό και να υιοθετήσουν πλήρως τον τελευταίο χωρίς περιοδικές διορθώσεις. Βέβαια, αυτό σημαίνει ότι οι δύο χρόνοι (αστρονομικός και ατομικός) θα αποκλίνουν περίπου ένα λεπτό κάθε 60 έως 90 χρόνια, οπότε πιθανώς θα πρέπει να προστίθενται "διορθωτικά" λεπτά πλέον -και όχι δευτερόλεπτα- μία έως δύο φορές κάθε αιώνα.

Η Βρετανία, η "πατρίδα" της ώρας Γκρίνουιτς, δεν θέλει να καταργηθεί το τωρινό σύστημα, που αποτελεί βικτωριανό κατάλοιπο, επειδή η ώρα UTC στην ουσία είναι η ώρα GMT με άλλη ονομασία. Το γεγονός ότι η ιδέα για την οριστική κατάργηση του χρόνου GMT-UTC προωθείται από τη Γαλλία, ερεθίζει ακόμα περισσότερο τη βρετανική περηφάνια. Όπως δήλωσε επισήμως η βρετανική κυβέρνηση, «η θέση της Βρετανίας είναι ότι θα πρέπει να μην αποκλίνουμε από τον πραγματικό χρόνο, όπως αυτός βιώνεται από τους ανθρώπους, και ο οποίος βασίζεται στην περιφορά της Γης και όχι στα ατομικά ρολόγια. Χωρίς διορθωτικά δευτερόλεπτα, θα χάσουμε επαφή με την πραγματικότητα της περιφοράς της Γης γύρω από τον άξονά της. Τελικά τα μεσάνυχτά μας θα συμβαίνουν το μεσημέρι».

Την ίδια με τη Βρετανία θέση φέρονται να έχουν επίσης ο Καναδάς, η Κίνα και μερικές ακόμα χώρες, οπότε παραμένει αβέβαιο τι θα αποφασιστεί τελικά στη Γενεύη. Η κινεζική θέση πηγάζει από "φιλοσοφικούς" λόγους, καθώς οι κινέζοι επιστήμονες δεν θέλουν να σπάσουν την μακρόχρονη παράδοση της πατρίδας τους, που μετρούσε τον χρόνο με βάση τα αστρονομικά δεδομένα.

Πάντως τόσο το νέο ευρωπαϊκό GPS, το σύστημα Galileo, όσο και το αντίστοιχο νέο κινεζικό σύστημα δορυφορικής πλοήγησης BeiDou, έχουν ήδη "ψηφίσει", καθώς διαθέτουν τα δικά τους εσωτερικά ρολόγια ακριβείας, τα οποία δεν λαμβάνουν υπόψη τα έξτρα δευτερόλεπτα. Το Σεπτέμβριο φέτος, εξάλλου, η Google ανακοίνωσε μια εναλλακτική λύση: αντί να προσθέτει απότομα το "διορθωτικό" δευτερόλεπτο, θα προγραμματίσει τα λειτουργικά συστήματά της να το "απορροφούν" σταδιακά, προσθέτοντας σιγά-σιγά κλάσματα του δευτερολέπτου στη διάρκεια μιας μεγάλης χρονικής περιόδου.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αλλαγή της μέτρησης του χρόνου ζητούν επιστήμονες"

Όργιο μίζας από κυκλώματα στις «πλάτες» του Δημοσίου


Ένα ατέλειωτο πάρτι μίζας στις εφορίες και στα τελωνεία σε βάρος των φορολογουμένων έχει στηθεί από επίορκους υπαλλήλους, όπως αποκαλύπτει δικαστική έρευνα, με τις αποκαλύψεις για τη δράση των κυκλωμάτων που θησαύριζαν εις βάρος του Δημοσίου να ξεπερνούν κάθε φαντασία.

Όπως αναφέρει το Έθνος, η έρευνα των δικαστικών αρχών έβγαλε στο φως τη δράση κυκλώματος εφοριακών που «κούρευαν» κατά το δοκούν τα πρόστιμα περαίωσης με αποτέλεσμα να κόβονται αρκετά μηδενικά και το ποσό που πληρωνόταν να μην έχει καμία σχέση με το αρχικό πρόστιμο

Το κόλπο με την περαίωση: Πως τα 620.000 ευρώ γίνονταν... 20.000 ευρώ

Αφορμή για τη δικαστική έρευνα, που «δείχνει» την ύπαρξη κυκλώματος, το οποίο «κούρευε» πρόστιμα περαίωσης από φορολογούμενους, ήταν -σύμφωνα με πληροφορίες- η... παρατηρητικότητα δικαστικής λειτουργού στο Διοικητικό Πρωτοδικείο.

Εξετάζοντας την περίπτωση ανώνυμης εταιρείας εντόπισε αναντιστοιχία μεταξύ των φορολογικών παραβάσεών της σε σχέση με το μικρό πρόστιμο που πλήρωσε για περαίωση εξαετίας και το οποίο έφτανε μόλις τα 20.000 ευρώ. Η ίδια, ζήτησε στοιχεία από το υπουργείο Οικονομικών και έκπληκτη διαπίστωσε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έπρεπε να είχε πληρώσει 620.000 ευρώ!

Όπως προέκυψε, ότι οι αρμόδιοι υπάλληλοι, που είχαν ελέγξει την εταιρεία, είχαν καταχωρίσει στο σύστημα Taxis συνολικά τρία σημειώματα. Σύμφωνα με το πρώτο, έπρεπε η εταιρεία να καταβάλει για την περαίωση 420.000 ευρώ, σύμφωνα με το δεύτερο 20.000 ευρώ, ενώ στο τρίτο 620.000 ευρώ. Ωστόσο, η εν λόγω υπόθεση είχε περαιωθεί με το εκκαθαριστικό που ζητούσε 20.000 ευρώ…

Στο μικροσκόπιο οι συναλλαγές

Με αρκετές υποθέσεις να είναι ήδη στο μικροσκόπιο των δικαστικών αρχών για πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ που «εξαφανίστηκαν», στόχος της Δικαιοσύνης είναι να εντοπίσει τον τρόπο που λειτουργούσε ο μηχανισμός αυτός, τα ποσά τα οποία δεν μπήκαν στα δημόσια ταμεία εξαιτίας αυτών των κυκλωμάτων, αλλά και τον τρόπο με τον οποίο γίνονταν «κάτω από το τραπέζι» οι συνεννοήσεις μεταξύ των υπόλογων εταιρειών και των επίορκων υπαλλήλων.

Παράλληλα, από πλευράς Δικαιοσύνης σχετικά με τα ανείσπρακτα πρόστιμα ερευνάται το ενδεχόμενο ύπαρξης όχι μόνο ηθικών αυτουργών, αλλά και τυχόν εμπλοκή ευθυνών πολιτικών προσώπων. Σ΄ αυτή την περίπτωση το σκέλος της δικογραφίας θα διαβιβαστεί στη Βουλή.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι στο στόχαστρο των δικαστικών Αρχών είναι και αποφάσεις φορολογικών ελέγχων οι οποίες -σύμφωνα με πληροφορίες- είναι διατυπωμένες με νεφελώδη τρόπο, κάτι που έχει ως αποτέλεσμα τον περιορισμό του ελέγχου όλων των παραβάσεων των περιπτώσεων αυτών.


Διαβάστε Περισσότερα » "Όργιο μίζας από κυκλώματα στις «πλάτες» του Δημοσίου"

Εκτεταμένη διαφθορά αποκαλύπτει στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης

Καταγγελίες ότι ανώτατα στελέχη δημοτικών αστυνομικών, εμπλέκονται σε υποθέσεις υπόθαλψης και διευκόλυνσης παραεμπόρων ελέγχει ήδη η ΕΥΠ ενώ και για το λαθρεμπόριο καυσίμων συγκεντρώνονται στοιχεία για τον ίδιο λόγο. Τις συναλλαγές κάτω από το τραπέζι κατήγγειλε υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης.

Έχει διαπιστωθεί ότι δεν προχωράει η εγκατάσταση του συστήματος εισροών - εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων διότι υπάρχει συναλλαγή, κάτω από το τραπέζι, μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών (υπηρεσιακοί, εφοριακοί, τελωνειακοί παράγοντες) με μέρος της αλυσίδας διακίνησης των καυσίμων καταγγέλει υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης που τονίζει ότι για το λόγο αυτό η ΕΥΠ παρακολουθεί και στελέχη της δημοτικής αστυνομίας.


Παραεμπόριο

Σαφείς αιχμές για την εμπλοκή υπαλλήλων της Δημοτικής Αστυνομίας, του ΣΔΟΕ αλλά και της Ελληνικής Αστυνομίας στο κύκλωμα του παραεμπορίου άφησε χθες υψηλόβαθμος υπηρεσιακός παράγοντας του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας συνομιλώντας με δημοσιογράφους, αποκαλύπτοντας ότι η ΕΥΠ παρακολουθεί, ήδη, στελέχη της δημοτικής αστυνομίας - κυρίως - μεγάλων δήμων προκειμένου να αποκαλυφθεί η παράνομη διασύνδεση.

Την ίδια ώρα ο κρατικός μηχανισμός, όπως προκύπτει από τα μέχρι στιγμής στοιχεία αλλά και από τις καταγγελίες του ίδιου στελέχους του υπουργείου, αδυνατεί να εντοπίσει, να κατασχέσει και να καταστρέψει προϊόντα που πλέον δεν βρίσκονται μόνο στα πεζοδρόμια αλλά ακόμη και στα ράφια νόμιμων καταστημάτων.

Σχετικά με τη δυνατότητα καταστροφής προϊόντων του παράνομου εμπορίου που πιάνουν τα αρμόδια κλιμάκια, όπως ανέφερε ο ίδιος παράγοντας, το ΣΔΟΕ και η Αστυνομία έχουν αυτοεξαιρεθεί από την καταστροφή των παράνομων εμπορευμάτων, και αυτή η απεμπλοκή όπως είπε δημιουργεί δυσλειτουργίες.

Αποτέλεσμα, σύμφωνα με τον ίδιο, είναι τα κατασχεθέντα προϊόντα από το ΣΔΟΕ και την ΕΛΑΣ να μην μπορούν να καταστραφούν και άρα να ελλοχεύει πάντα ο κίνδυνος να επαναδιοχετευτούν στην αγορά.

Από την άλλη πλευρά και παρά τις όποιες πρωτοβουλίες έχουν αναληφθεί από ορισμένους δήμους (πχ ο Δήμος Πειραιά) για την πάταξη του φαινομένου, το παραεμπόριο στο σύνολο της χώρας συνεχίζει να ανθεί στερώντας από τις νόμιμες επιχειρήσεις και τον κρατικό κορβανά πολύτιμα έσοδα.

Υπενθυμίζεται ότι το παραεμπόριο μεταφράζεται σε 25 δισ. ευρώ λιγότερη ρευστότητα στην ελληνική αγορά και απώλεια άνω των 6 δισ. ευρώ φόρους.

Πάντως, στην τελευταία συνεδρίαση της Μεικτής Επιτροπής για τη Φοροδιαφυγή, και παρά τις όποιες αντιδράσεις είχαν εκφραστεί από τους εμπλεκόμενους φορείς κατά το πρόσφατο παρελθόν αποφασίσθηκε η δημιουργία και λειτουργία ενός Ενιαίου Επιχειρησιακού Κέντρου, καθώς έγινε σαφές ότι χρειάζεται ενιαία αντιμετώπιση.

Αντικείμενο του Επιχειρησιακού Κέντρου, στο οποίο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι από το υπουργείο Οικονομικών (ΣΔΟΕ), ΚΕΔΕ (Δημοτική Αστυνομία), υπουργείο Προστασίας του Πολίτη (Ελληνική Αστυνομία) και Υπουργείο Ανάπτυξης (ΥΠΕΑ) θα
είναι η δημιουργία και ο συντονισμός ειδικών κλιμακίων ελέγχου και η κατάρτιση επιχειρησιακών σχεδίων με σκοπό τη συστηματική αντιμετώπιση του παραεμπορίου.

Λαθρεμπόριο καυσίμων

Επίσης, συναλλαγές κάτω από το τραπέζι, μεταξύ μηχανισμών του υπουργείου Οικονομικών (υπηρεσιακούς, εφοριακούς και τελωνειακούς) με τμήμα της αλυσίδας διακίνησης καυσίμων "δείχνει" το υπουργείο Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και
Ναυτιλίας, από το γεγονός ότι έως τώρα δεν έχουν εγκατασταθεί τα συστήματα εισροών - εκροών στα πρατήρια υγρών καυσίμων.

Σύμφωνα με το ίδιο ανώτερο στέλεχος του υπουργείου, το σύστημα εισροών - εκροών θα περιόριζε δραστικά το λαθρεμπόριο καυσίμων, δεν εγκαθίσταται όμως καθώς ''παρακωλύεται'' εκ των έσω, εδώ και χρόνια, η όλη διαδικασία.

Όπως είπε ο ίδιος, αντίθετες δηλώνουν και οι εταιρείες εμπορίας υγρών καυσίμων, οι οποίες υποστηρίζουν ότι τα τιμολόγια και τα παραστατικά αρκούν για τον φορολογικό έλεγχο και ότι δεν χρειάζονται περαιτέρω στοιχεία.

«Γινόταν...κόλαση μεταξύ των υπηρεσιών των υπουργείων Ανάπτυξης και Οικονομικών» σχολίασε το ίδιο στέλεχος, αναφέροντας ότι η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας με επιστολή της στην ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών προειδοποιούσε ότι αν το τελευταίο «δεν δώσει φορολογικές διαστάσεις στο σύστημα εισροών - εκροών, δεν πατάσσεται το λαθρεμπόριο» και συνέχισε: «ζητούσαμε να συνδεθεί το σύστημα εισροών - εκροών
με τη Γενική Γραμματεία πληροφοριακών Συστημάτων.

Η ηγεσία έλεγε να προχωρήσουμε, αλλά ...ο μηχανισμός έλεγε όχι».

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Εκτεταμένη διαφθορά αποκαλύπτει στέλεχος του υπουργείου Ανάπτυξης"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news