facebook-twiter

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ

ΔΙΑΛΕΞΤΕ ΤΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΟΣΕΙΡΑΣ

Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2012

Επίθεση ΝΔ στον Α. Λοβέρδο

Επίθεση στον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λοβέρδο εξαπέλυσε ο τομεάρχης Υγείας της ΝΔ, Γεράσιμος Γιακουμάτος, κάνοντας λόγο για πολιτική προχειρότητας στον τομέα της Υγείας.

Οι δηλώσεις του κ. Γιακουμάτου έγιναν με αφορμή τη λειτουργία του Ενιαίου Οργανισμού για την Υγεία (ΕΟΠΥΥ), ο οποίος σύμφωνα με τον τομεάρχη της ΝΔ οδηγεί σε πλήρη διάλυση τις υπηρεσίες Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας.

«Η ΝΔ παρακολουθεί με αγωνία την πολιτική της προχειρότητας και των πειραμάτων στον πολύπαθο χώρο της Υγείας που εφαρμόζει ο αρμόδιος υπουργός», αναφέρει ο κ. Γιακουμάτος και προσθέτει ότι «ο Έλληνας ασφαλισμένος δοκιμάζεται σκληρά, μη έχοντας ούτε καν γιατρό να του γράψει τα φάρμακά του».

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επίθεση ΝΔ στον Α. Λοβέρδο"

Γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος προκάλεσε τη σύλληψη μητέρας επειδή συγκρούστηκαν τα... έλκηθρα των παιδιών τους!

Μπορεί να συμβεί και αυτό... Μία σύγκρουση ελκήθρων στο Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου μπορεί να οδηγήσει στο αυτόφωρο και φυσικά να κινητοποιήσει μεγάλη αστυνομική δύναμη.
Βέβαια εξαρτάται από το ποιος καλεί την αστυνομία και τι θέλει να πετύχει με αυτό...

Για να καταλάβετε όμως τι ακριβώς συνέβη ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά. Επομένη της Πρωτοχρονιάς 2 Ιανουαρίου και το Χιονοδρομικό Κέντρο του Μαινάλου έχει αρκετούς επισκέπτες αφού για κάποιους η μέρα είναι μέρα άδειας και ξεκούρασης. Ένας από αυτούς είναι και δημοσιογράφος μεγάλου τηλεοπτικού καναλιού της Αθήνας που έχει επισκεφτεί το χιονοδρομικό με την οικογένειά του. Κάποια στιγμή στο χώρο των ελκήθρων το παιδί του συγκρούεται με ένα άλλο παιδί που επίσης οδηγεί έλκυθρο αλλά δεν συμβαίνει κανένα σοβαρό ατύχημα ούτε κάποιος τραυματισμός. Φαίνεται όμως πως ο Nίκος Στραβελάκης αναστατώθηκε και λόγω και της ιδιότητάς του κάλεσε την αστυνομία (μάλιστα οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως μίλησε ακόμα και με τον περιφερειακό αστυνομικό διευθυντή και κατέφθασαν στο χιονοδρομικό δύο περιπολικά για να δουν τι συμβαίνει. Το αποτέλεσμα να οδηγηθεί η μητέρα του άλλου παιδιού με αυτόφωρη διαδικασία στο Αστυνομικό Τμήμα Λεβιδίου...

Να τονίσουμε βέβαια πως το ατύχημα δεν σχετίζεται με τη λειτουργία του χιονοδρομικού και δεν συνέβη στις πίστες αλλά στο χώρο ενοικίασης των ελκήθρων...

megalopoli-fm.blogspot.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Γνωστός μεγαλοδημοσιογράφος προκάλεσε τη σύλληψη μητέρας επειδή συγκρούστηκαν τα... έλκηθρα των παιδιών τους!"

Έκκληση για αίμα από το νοσοκομείο Πύργου

Έκκληση για αίμα, προκειμένου να ενισχυθεί η Τράπεζα Αίματος του Σταθμού Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου έκανε η διευθύντρια του Σταθμού Κωνσταντίνα Πανέτα-Κωνσταντανακόπουλου.
Η αρχή του 2012 βρίσκει τα ψυγεία άδεια, καθώς για την σωτηρία ενός νέου ανθρώπου ανήμερα την Πρωτοχρονιά χρειάστηκαν 25 μονάδες αίματος. Αριθμός που δυστυχώς δεν υπήρχε και καλύφθηκε από τα Νοσοκομεία άλλων περιοχών.
Η έλλειψη αίματος δεν είναι καινούργιο φαινόμενο, αλλά ένα χρόνια πρόβλημα που εντοπίζεται όχι μόνο στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου και άλλων Νοσοκομείων.
Τα μόνιμα περιστατικά (π.χ Μεσογειακή Αναιμία) αλλά και τα έκτακτα, (χειρουργικές επεμβάσεις, γέννες, τροχαία ατυχήματα) τις περισσότερες φορές απαιτούν αρκετές μονάδες αίματος που δεν είναι εύκολο να αναπληρωθούν.
Η συμβολή των συλλόγων εθελοντών αιμοδοτών είναι σημαντική, αλλά δε φτάνει μόνο αυτή. «Κάνουμε έκκληση σε όλους τους Ηλείους να απευθυνθούν στον Σταθμό Αιμοδοσίας και να κάνουν μια καλή πράξη, να δώσουν λίγο αίμα όχι μόνο για τον νέο άνθρωπο που έχει ανάγκη αυτές τις ημέρες αλλά και για κάθε συνάνθρωπο μας.
Δεν πρέπει να περιμένουμε να μας «χτυπήσει την πόρτα» η ανάγκη για να δώσουμε αίμα.
Αυτή η πράξη είναι πράξη αγάπης και θυσίας γατί ο αιμοδότης δίνει κάτι από τον εαυτό του που δεν αγοράζεται με χρήματα», σημείωσε η κα Πανέτα, τονίζοντας ότι υπάρχει μεγάλη δυσκολία στην εξεύρεση αίματος.

Όσοι επιθυμούν να αιμοδοτήσουν, μπορούν να απευθύνονται στον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Πύργου καθημερινά από τις 9:00 το πρωί μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι και από τις 5:30 το απόγευμα μέχρι τις 8:00 το βράδυ και τα Σαββατοκύριακα από τις 9:00 το πρωί μέχρι τη 1:00 το μεσημέρι.

patrisnews.com
Διαβάστε Περισσότερα » "Έκκληση για αίμα από το νοσοκομείο Πύργου"

Εφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τη συντριβή του αεροσκάφους της «Ηλιος»

Έφεση στο Ανώτατο Δικαστήριο κατά της αθωωτικής απόφασης του Κακουργιοδικείου για τη συντριβή του αεροσκάφους της εταιρείας «Ήλιος», με 119 νεκρούς καταχώρησε η Γενική Εισαγγελία.

Σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το ΡΙΚ, η έφεση βασίζεται στην απόφαση της μειοψηφίας του Κακουργιοδικείου, δηλαδή αυτή του δικαστή Νικόλα Σάντη, ο οποίος έκρινε ότι αποδείχθηκε εκ πρώτης όψεως υπόθεση εναντίον των κατηγορουμένων.

Επίσης, στην έφεση η Γενική Εισαγγελία υποστηρίζει ότι το κατηγορητήριο είναι ορθώς και σαφώς διατυπωμένο, όπως αναφέρει επί λέξει και στην απόφασή του ο δικαστής Νικόλας Σάντης. Δεύτερον, ότι λανθασμένα η πλειοψηφία του Κακουργιοδικείου προχώρησε σε αξιολόγηση μέρους της μαρτυρίας, κάτι, που, σύμφωνα με την έφεση, δεν έπρεπε να γίνει σε αυτό το στάδιο.

naftemporiki.gr Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Εφεση κατά της αθωωτικής απόφασης για τη συντριβή του αεροσκάφους της «Ηλιος»"

Οι δυσκολίες εξόδου από την ευρωζώνη

Το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από την ευρωζώνη, οι συζητήσεις περί αδυναμίας εξυπηρέτησης του ελληνικού χρέους και οι προοπτικές της ελληνικής οικονομίας σχολιάζονται από μερίδα του σημερινού γερμανικού τύπου.



Η εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung με αφορμή το μήνυμα του πρωθυπουργού Λουκά Παπαδήμου για συστράτευση όλων προκειμένου να παραμείνει η Ελλάδα στην ευρωζώνη eξετάζει τις δυσκολίες μίας ενδεχόμενης εξόδου της χώρας από τη νομισματική ένωση, επισημαίνοντας ότι «η αποχώρηση της Ελλάδας από το ευρώ θα ‘έφερνε πολλά προβλήματα'».
"Επικίνδυνο παιχνίδι" η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ
«Επικίνδυνο παιχνίδι» η έξοδος της Ελλάδας από το ευρω«Επικίνδυνο παιχνίδι» η έξοδος της Ελλάδας από το ευρωΟ αρθρογράφος παραθέτει τα πορίσματα πρόσφατης έκθεσης του ιδρύματος Επιστήμη και Πολιτική του Βερολίνου, σημειώνοντας ότι σε αυτήν δεν χαρακτηρίζεται τυχαία ως «επικίνδυνο παιχνίδι» η αποχώρηση της Ελλάδας από τη ζώνη του κοινού νομίσματος. Και συνεχίζει λέγοντας ότι «οι συντάκτες της έκθεσης προειδοποιούν ότι η χρεοκοπία της Ελλάδας με ταυτόχρονη έξοδό της από το ευρώ θα ήταν καταστροφική για την ΕΕ (…) Για τα άλλα μέλη της ευρωζώνης θα ήταν πιο συμφέρον να παραμείνει η Ελλάδα ακόμη κι αν χρεοκοπήσει».
Τι θα συνέβαινε αν η Ελλάδα ακολουθούσε το παράδειγμα της Αργεντινής δηλώνοντας αδυναμία εξυπηρέτησης του χρέους της διερωτάται ο αρθρογράφος; Και απαντά: «Πρώτη συνέπεια θα ήταν η άμεση αποκοπή της χώρας από την κεφαλαιαγορά. Με άλλα λόγια η κυβέρνηση θα μπορούσε δαπανήσει μόνο χρήματα που προέρχονται από δικά της έσοδα».Η έκθεση εκτιμά ότι «χρεοκοπία με ταυτόχρονη έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα υποτιμούσε τόσο πολύ το ελληνικό εθνικό νόμισμα, ώστε οι θα έχαναν την αξία τους οι καταθέσεις εκατομμυρίων Ελλήνων, κάτι το οποίο θα οδηγούσε με βεβαιότητα στη ριζοσπαστικοποίηση της μεσαίας τάξης».
Η ανάλυση των κινδύνων στην έκθεση του γερμανικού ιδρύματος κρίνεται πειστική από τον αρθρογράφο της FAZ, ο οποίος εκτιμά παρόλα αυτά ότι οι προτάσεις λύσεων παραμένουν θολές. Ο ίδιος παρατηρεί ότι οι επενδύσεις κοινοτικών προγραμμάτων ανάπτυξης στην Ελλάδα είχαν έως τώρα πενιχρά αποτελέσματα αμφισβητώντας αν τέτοια προγράμματα είναι πολιτικά εφαρμόσιμα. Και κλείνει με την επισήμανση ότι ένα είναι σίγουρο: «εύκολες λύσεις δεν υπάρχουν».
Μπορεί να αποτελέσει έκπληξη η ελληνική οικονομία;
Νέο κούρεμα στον ορίζοντα...Νέο κούρεμα στον ορίζοντα...«Υπερβολική απαισιοδοξία» είναι ο τίτλος άρθρου της Neue Zürcher Zeitung, όπου σημειώνεται ότι «η κρίση ταρακούνησε τους Έλληνες επιχειρηματίες». Η εφημερίδα αναφέρεται στην κυρίαρχη απαισιοδοξία των δημοσιευμάτων σχετικά με την ελληνική οικονομία και σημειώνοντας:
«Τέτοιες ειδήσεις μπορεί να είναι και παραπλανητικές, αν και τις επιβεβαιώνουν μέσα στην απαισιοδοξία τους εκείνοι που παίρνουν τις αποφάσεις στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες, τη Ουάσιγκτον και τη Φρανκφούρτη. Η Ελλάδα μπορεί να βρίσκεται σε μία βαθιά ύφεση, αλλά αυτή οφείλεται στη μείωση της κατανάλωσης και την έλλειψη ρευστότητας. Πολλοί παραγωγικοί κλάδοι της οικονομίας αντίθετα παραμένουν ανέπαφοι και μέσω της επιβληθείσας μείωσης μισθών, η παραγωγικότητα θα αυξηθεί συνολικά».
Και η εφημερίδα συνεχίζει: «Υπό την προϋπόθεση ότι το κούρεμα του χρέους θα υλοποιηθεί κανονικά και θα σταθεροποιηθεί η οικονομική κατάσταση, θα μπορούσε η ελληνική οικονομία να αποτελέσει μία θετική έκπληξη τα επόμενα χρόνια. Και αυτό λόγω και του γεγονότος ότι οι Έλληνες επιχειρηματίες και ιδιώτες έχουν αντιληφθεί ότι η κατανάλωση που χρηματοδοτείται από χρέη έχει οδηγήσει στην καταστροφή».
"Συνεχίζεται η καθοδική πορεία της Ελλάδας"
Greek Prime Minister Lucas Papademos speaks during a media conference at EU headquarters in Brussels, on Monday, Nov. 21, 2011. Papademos is on a one day visit to meet with EU officials. (Foto:Virginia Mayo/AP/dapd)





Πρωταρχικός στόχος η παραμονή της χώρας στην ευωζώνη«Το ΔΝΤ φέρεται να θεωρεί αδύνατη την εξυπηρέτηση του χρέους και απαιτεί ζητά μεγαλύτερο κούρεμα από τους ιδιώτες πιστωτές», σχολιάζει η εφημερίδα Die Welt. Εξετάζοντας τα σενάρια που κυκλοφορούν σχετικά με το κούρεμα το ελληνικού χρέους, υπογραμμίζει: «Η Αθήνα έχει λιγότερα έσοδα και υψηλότερες δαπάνες από ότι είχε υπολογίσει, ενώ η οικονομία συρρικνώνεται περισσότερο από ότι είχε προβλεφθεί (…).
Τα χειρότερα οικονομικά δεδομένα καθιστούν τις έως τώρα εκτιμήσεις για την ικανότητα εξυπηρέτησης του χρέους από την πλευρά της Αθήνας, άχρηστες. Γι’ αυτό πιέζει τώρα εμφανώς το ΔΝΤ τους Ευρωπαίους, είτε να θέσουν περισσότερο –ευρωπαϊκό- χρήμα στην διάθεση της Αθήνας, είτε να διαγράψουν αρκετά μεγαλύτερο ποσοστό του ελληνικού χρέους από αυτό που προβλεπόταν ως τώρα».
Και η εφημερίδα καταλήγει αναφερόμενη στις νέες περικοπές που αναμένεται να απαιτήσει η τρόικα: «Να κλείσουν επιτέλους αρκετές υπηρεσίες, να μειωθούν οι μισθοί σε εταιρίες του δημοσίου και να ξεκινήσουν επιτέλους οι απολύσεις στον υπερτροφικό κρατικό μηχανισμό. Ωστόσο έως τώρα η κυβέρνηση Παπαδήμου δεν εμφανίζεται έτοιμη για κάτι τέτοιο».

Διαβάστε Περισσότερα » "Οι δυσκολίες εξόδου από την ευρωζώνη"

ΚΟΡΙΝΘΟΣ:Ζητιάνα έκρυβε στα ρούχα της 45.000 ευρώ!

Μία γριά ζητιάνα από την Κόρινθο άφησε άφωνους τους γιατρούς στο τοπικό νοσοκομείο, καθώς έκρυβε στα κουρέλια της δεσμίδες χαρτονομισμάτων των 50 και 100 ευρώ.

Η ηλικιωμένη επαίτης που τριγυρνούσε στους δρόμους της Κορίνθου τα τελευταία χρόνια αποδείχθηκε ότι κουβάλαγε μαζί της πολύ περισσότερα από τα λίγα της ορατά υπάρχοντα.

Μία κρίση πόνου στο στήθος την ανάγκασε να πάει στο νοσοκομείο της πόλης, όπου οι γιατροί ξεκίνησαν τις απαραίτητες εξετάσεις.

Οταν όμως της ζητήθηκε να βγάλει κάποια από τα ρούχα που φορούσε, έγινε αντιληπτό από τους έκπληκτους γιατρούς ότι υπήρχαν ραμμένα στις φόδρες χαρτονομίσματα και μάλιστα δεσμίδες ολόκληρές των 50 και 100 ευρώ.

Αμέσως ειδοποιήθηκε η Αστυνομία και έγινε σαφές ότι το συνολικό ποσό προσέγγιζε τα 45.000 ευρώ!

Η γριά γυναίκα, παρά την ηλικία της και την ανησυχία για την κατάσταση της υγείας της, ξεκαθάρισε στους άναυδους αστυνομικούς ότι σε καμία περίπτωση δεν επιθυμεί να καταλήξουν σε συγγενείς της αυτά τα χρήματα.

Μετά τις εξετάσεις παρέμεινε στο νοσοκομείο για νοσηλεία, ενώ τα χρήματα κρατήθηκαν στην αστυνομική διεύθυνση Κορινθίας.
Διαβάστε Περισσότερα » "ΚΟΡΙΝΘΟΣ:Ζητιάνα έκρυβε στα ρούχα της 45.000 ευρώ!"

Προς ρύθμιση-μαμούθ με... 100 δόσεις!

Κι ό,τι μαζέψουν...

Την «απόλυτη» ρύθμιση χρεών, με πρωτοφανή αριθμό δόσεων που θα φτάνουν μέχρι και τις εκατό, ετοιμάζει σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση. Συνεκτιμώντας και ότι με την άγρια φοροκαταιγίδα το οικογενειακό εισόδημα δεν επαρκεί για να πληρωθούν τέλη και χαράτσια, στο υπουργείο Οικονονικών μελετούν τους όρους και τις προύποθέσεις για μια ρύθμιση που θα φτάνει ή και θα ξεπερνά τα οκτώ χρόνια σε αποπληρωμή.

Τη σχετική ρύθμιση πιιθανότατα να περιλάβει το υπουργείο Οικονομικών στο Πολυνομοσχέδιο που ετοιμάζει και θα παρουσιάσει πιθανότατα την Πέμπτη.

Το ίδιο νομοσχέδιο θα διευρύνει την εργασιακή εφεδρεία σε όλες τις Δημόσιες Επιχειρήσεις, θα ενσωματώνει ρυθμίσεις για τις τράπεζες και την απόσβεση της ζημίας τους από το «κούρεμα» των ομολόγων σε 10 έτη (από 5 που ισχύει σήμερα)και θα προβλέπει την κατάργηση άχρηστων διατάξεων του Κώδικα Βιβλίων και Στοιχείων (ΚΒΣ).

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προς ρύθμιση-μαμούθ με... 100 δόσεις!"

2 εκατ. ευρώ ζητά ο Πάγκαλος από την "Παρασκευή+13"

Αγωγή εκατομμυρίων κατέθεσε ο Θ.Πάγκαλος για ένα φωτομοντάζ της εφημερίδας "Παρασκευή+13" που τον εμφάνιζε με κεφάλι γουρουνιού

Περί τα 2 εκατ. ευρώ ζητά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Παπαδήμου, Θεόδωρος Πάγκαλος από την εφημερίδα "Παρασκευή+13".

Σύμφωνα με το "Παρόν", ο Θ. Πάγκαλος ζητά 1 εκατ. ευρώ από τον Αιμίλιο Λιάτσο και το ίδιο ποσό από το Σπύρο Σουρμελίδη, για ένα φωτομοντάζ που τον εμφάνιζε να έχει κεφάλι γουρουνιού.

Το φωτομοντάζ είχε τίτλο "Αφιερωμένο εξαιρετικά στον Πάγκαλο από 11 εκατ μ…ς", σχολιάζοντας την δήλωση του ότι "όσοι διαδηλώνουν είναι ή κομμουνιστές, ή φασίστες ή μ…ς".

cosmo.gr

Δείτε το σχετικό πρωτοσέλιδο.


Διαβάστε Περισσότερα » "2 εκατ. ευρώ ζητά ο Πάγκαλος από την "Παρασκευή+13""

Επιστροφή 424,8 εκατ. ευρώ με τόκο ζηταεί η Κομισιόν

Την επιστροφή 424,8 εκατ. ευρώ και μάλιστα εντόκως, ζητά η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, ποσό που αφορά, όπως αναφέρει, σε παράνομες κρατικές ενισχύσεις που δόθηκαν μέσω του ΕΛΓΑ στους αγρότες την περίοδο 2008-2009.

Η Επιτροπή θέτει προθεσμία τεσσάρων μηνών για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ανάκτηση εντόκως από τους παραγωγούς των σχετικών χρηματικών ποσών

Ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Κώστας Σκανδαλίδης, έδωσε ήδη εντολή στο Ειδικό Γραφείο Κοινοτικού Δικαίου του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους να ασκήσει προσφυγή ακύρωσης ενώπιον του Γενικού Δικαστηρίου της ΕΕ, καθώς επίσης να καταθέσει αίτηση για την αναστολή εκτέλεσης της απόφασης.

Στις αρχές του 2009 έγιναν πληρωμές ύψους 415 εκατ. ευρώ σε αγρότες μέσω του ΕΛΓΑ, με την Κοινή Υπουργική Απόφαση των τότε υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Σ. Χατζηγάκη και υφυπουργού Οικονομικών Ν. Λέγκα.

Σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, «στις πληρωμές αυτές δεν έγιναν σεβαστοί οι κανόνες για τη νόμιμη χορήγηση κρατικών ενισχύσεων. Ταυτόχρονα, οι επικοινωνιακοί χειρισμοί που συνόδευσαν τις πληρωμές προκάλεσαν την άμεση αντίδραση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Κλήθηκε άμεσα στις Βρυξέλλες ο τότε υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για να αιτιολογήσει τις πληρωμές, προφανώς χωρίς να πείσει την τότε Επίτροπο Γεωργίας».

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ξεκίνησε έρευνα για να διαπιστωθεί αν οι πληρωμές συμβιβάζονται με την κοινοτική νομοθεσία. Στο πλαίσιο μάλιστα της ίδιας έρευνας, η ΕΕ εξέτασε και αντίστοιχες πληρωμές, ύψους 387 εκατ. ευρώ, που έγιναν επίσης μέσω του ΕΛΓΑ το 2008, φθάνοντας έτσι το συνολικό αντικείμενο της έρευνας στα 802 εκατ. ευρώ.

Μετά από τρία χρόνια συνεχών επαφών και διαβουλεύσεων, η Επιτροπή αποδέχθηκε τελικά τα επιχειρήματα των ελληνικών αρχών, αλλά για την αιτιολόγηση των 378 από το σύνολο των 802 εκατ. ευρώ.

Έτσι, σύμφωνα με απόφαση που θα δημοσιευθεί στην επίσημη εφημερίδα της ΕΕ, το συνολικό ύψος των παράνομων κρατικών ενισχύσεων, που κατά την Επιτροπή πρέπει να ανακτηθούν έντοκα, ανέρχεται στο ποσό των 424,8 εκατ. ευρώ.

Όπως τονίζει το υπουργείο, ποσό 500 περίπου εκατ. ευρώ θα βαρύνει τον εθνικό προϋπολογισμό και τα ελλείμματα. Και αυτό, χωρίς να συνυπολογίζονται επιπλέον πρόστιμα άνω των 220 εκατ. ευρώ το χρόνο, που παρακρατούνται από την ΕΕ για παραλείψεις και παρατυπίες των προηγούμενων χρόνων, που επίσης επιβαρύνουν τα ελλείμματα της χώρας.

Παράλληλα, με την ίδια απόφαση, η Επιτροπή θέτει προθεσμία τεσσάρων μηνών για τη λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την ανάκτηση εντόκως από τους παραγωγούς των σχετικών χρηματικών ποσών. Επίσης ζητά πλήρη ενημέρωση σχετικά με τα μέτρα που λαμβάνονται για την ανάκτηση, μέχρι τις 8-2-2012.

Σε περίπτωση μη συμμόρφωσης με την απόφαση, η Επιτροπή έχει τη δυνατότητα να προσφύγει στο Γενικό Δικαστήριο της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε βάρος της Ελλάδας, ζητώντας την επιβολή κατ' αποκοπή ποσών ή και χρηματικής ποινής. Η απόφαση μάλιστα είναι άμεσα εκτελεστή.

Οι κοινοτικές επιδοτήσεις της ελληνικής γεωργίας ξεπερνούν τα 2,5 δισ. ευρώ ετησδίως πέραν των εθνικών χρηματοδοτήσεων του κλάδου. Τα ποσά αυτά, αν διαχειριστουν ορθολογικά, αντιπροσωπεύουν το 40% του εισοδήματος των αγροτών και το 75% των γεωργικών επενδύσεων.

in.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Επιστροφή 424,8 εκατ. ευρώ με τόκο ζηταεί η Κομισιόν"

Mειώθηκαν οι γερμανικές εξαγωγές σε Ελλάδα και Πορτογαλία

Περίπου 8% μειώθηκαν οι γερμανικές εξαγωγές στην Ελλάδα και 4% στην Πορτογαλία και η οικονομική κρίση που πλήττει τις δύο χώρες φαντάζει ως η κυριότερη αιτία. Ανεξαρτήτως αυτού πάντως οι γερμανικές εξαγωγές πάνε πάρα πολύ καλά, προς το παρόν, λενε Γερμανοί ειδικοί καθώς είναι χαρακτηριστικό πως σύμφωνα με υπολογισμούς τους πρώτους έξι μήνες του χρόνου, οι εξαγωγές θα ξεπεράσουν το ένα τρις ευρώ.
Αυτό δεν συνέβη ούτε το 2008, στη διάρκεια του οποίου κατεγράφη ρεκόρ εξαγωγών. Όπως και πριν πάντως, το 60% των εξαγωγών κατευθύνεται προς την Ευρωπαϊκή Ένωση και ο κ.Αντρέ Σβαρτζ, εκπρόσωπος τύπου του Συνδέσμου για το Χονδρικό και Εξωτερικό Εμπόριο στο Βερολίνο, δήλωσε σχετικά: «Θα μπορούσαμε να έχουμε αύξηση 11%, εάν δεν υπήρχε μείωση σε ορισμένες χώρες. Για παράδειγμα στην Ελλάδα σημειώθηκε μείωση της τάξεως του 8% και στην Πορτογαλία υπήρξε μείωση περίπου 4%. Αλλά υπάρχει μια εξισορρόπηση, όπως φαίνεται και από τα νούμερα, λόγω της αύξησης σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες».

sofokleousin.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Mειώθηκαν οι γερμανικές εξαγωγές σε Ελλάδα και Πορτογαλία"

Κεφαλλονιά:Συνέλαβαν στο Παρίσι για σεξουαλική επίθεση, τον δολοφόνο της 80χρονης γιαγιάς!

Ο δράστης, μαζί με ένα συνεργό του, είχαν προκαλέσει ασφυκτικό θάνατο στην ηλικιωμένη...

Ένας 24χρονος Αλβανός που καταζητείτο, με διεθνές ένταλμα από τις ελληνικές αρχές, για την ανθρωποκτονία 80χρονης την Πρωτομαγιά του 2010, στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, συνελήφθη από τη γαλλική αστυνομία στο Παρίσι.

Ο δράστης συνελήφθη στη γαλλική πρωτεύουσα για σεξουαλική επίθεση και κατά την εξακρίβωση στοιχείων προέκυψε ότι είναι ένας από τους δράστες της ανθρωποκτονίας στο Αργοστόλι.

Ο συλληφθείς μαζί με έναν ακόμη 24χρονο ομοεθνή του είχαν μπει στο σπίτι της 80χρονης, την έδεσαν, τη φίμωσαν και της προκάλεσαν ασφυκτικό θάνατο, βάζοντας στο κεφάλι της μία νάυλον σακούλα. Στη συνέχεια άρπαξαν χρήματα και ό,τι άλλο βρήκαν στο σπίτι και εξαφανίστηκαν. Ο δεύτερος Αλβανός αναζητείται.


newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Κεφαλλονιά:Συνέλαβαν στο Παρίσι για σεξουαλική επίθεση, τον δολοφόνο της 80χρονης γιαγιάς!"

Υπεκλάπησαν δεκάδες χιλιάδες αριθμοί πιστωτικών καρτών

Χάκερ υπέκλεψαν και δημοσιοποίησαν τα στοιχεία για χιλιάδες ενεργές πιστωτικές κάρτες στο Ισραήλ, αφού απέκτησαν παράνομα πρόσβαση στους εξυπηρετητές (servers) ισραηλινών ιστοτόπων, δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος μιας από τις μεγαλύτερες εταιρείες έκδοσης πιστωτικών καρτών.

Ο Ντοβ Κότλερ, διευθύνων σύμβουλος της Isracard, θυγατρικής της Τράπεζας Hapoalim, ανέφερε ότι ένα αρχείο που περιέχει 400.000 αριθμούς πιστωτικούς καρτών εμφανίστηκε στο Διαδίκτυο, αλλά η εταιρεία διαπίστωσε ότι οι περισσότεροι είναι ληγμένοι, άκυροι ή εσφαλμένοι.
Ισραηλινά Μ.Μ.Ε. ανέφεραν ότι μια οργάνωση που εδρεύει στη Σαουδική Αραβία επιτέθηκε σε ιστοτόπους στο Ισραήλ και απέσπασε τους αριθμούς.

Ο Κότλερ είπε ότι η Isracard ανέλυσε τις πληροφορίες και διαπίστωσε ότι μόλις περίπου 14.000 από τους αριθμούς των πιστωτικών καρτών που δημοσιοποίησαν οι χάκερ είναι έγκυροι, ανάμεσά τους περίπου 6.600 της δικής του εταιρείας.

Ορισμένοι από τους κλεμμένους αριθμούς πιστωτικών καρτών χρησιμοποιήθηκαν σε αγορές μέσω Διαδικτύου, αλλά ο Κότλερ ανέφερε πως η Isracard εμπόδισε τις περαιτέρω συναλλαγές και διαβεβαίωσε ότι οι πελάτες της οι οποίοι επλήγησαν θα αποζημιωθούν. Σύμφωνα με τον ίδιο, υπάρχουν περίπου 7 εκατομμύρια ενεργές πιστωτικές κάρτες στην ισραηλινή οικονομία.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Υπεκλάπησαν δεκάδες χιλιάδες αριθμοί πιστωτικών καρτών"

Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών θα συγκαλέσει ο Λ.Παπαδήμος

Απόλυτη συστράτευση ζητά το Μέγαρο Μαξίμου και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

Σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου θα ζητήσει σύμφωνα με πληροφορίες ο Λ. Παπαδήμος. Την πρόσκληση θα απευθύνει πιθανότατα εντός της εβδομάδος προκειμένου η σύσκεψη να πραγματοποιηθεί την Δευτέρα ή την Τρίτη μετά τα Φώτα.

Το μέγαρο Μαξίμου πάντως θα περιμένει να δει το κλίμα και τις εξελίξεις στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ αλλά και την τοποθέτηση του Α. Σαμαρά στην αυριανή συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΝΔ.

Ήδη όμως έχει φροντίσει να κάνει ξεκάθαρο ότι για την όποια εμπλοκή ενόψει της έλευσης της τρόικα και των διαπραγματεύσεων για την νέα δανειακή σύμβαση, θα ευθύνονται όσοι δημιουργούν κλίμα πρόσθετης αναταραχής είτε με εκλογολογία είτε με πρόταξη των εσωκομματικών τους διαδικασιών την ώρα που το μείζον είναι η νέα δανειακή σύμβαση και η δόση -μαμούθ των 90 δισ. ευρώ, υπό την βαριά σκιά της επιτυχίας ή της αποτυχίας του PSI.

Οι δηλώσεις τα τελευταία εικοσιτετράωρα του κυβερνητικού εκπροσώπου αποδίδουν ακριβώς το κλίμα τους φόβους αλλά τις προθέσεις του Μεγάρου Μαξίμου.

«Το επόμενο τρίμηνο, τετράμηνο είναι που θα κριθούν όλα. Αυτό είναι και ο λόγος ύπαρξης αυτής της κυβέρνησης» δήλωσε σήμερα χαρακτηριστικά ο κ. Καψής σε και πρόσθεσε ότι «πρέπει να υπογραφεί η δανειακή σύμβαση αλλιώς είμαστε εκτός αγορών και εκτός ευρώ».

Ενδεικτική πάντως όχι μόνο του κλίματος αλλά και των υπόγειων διεργασιών σε όλα τα επίπεδα ήταν η «επισήμανση» του κ. Καψή ότι υπάρχουν πολλές επιχειρηματικές και πολιτικές δυνάμεις που θέλουν την επιστροφή στη δραχμή.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Συμβούλιο των πολιτικών αρχηγών θα συγκαλέσει ο Λ.Παπαδήμος"

«Ανοίξτε ξανά τη δικογραφία για να δώσουμε ονόματα»

Οι οικονομικοί εισαγγελείς υπόσχονται να δώσουν στοιχεία για τις καταγγελίες τους

Τα τελευταία τους χαρτιά ανοίγουν - όπως όλα δείχνουν - οι δύο εισαγγελείς του οικονομικού εγκλήματος Γρηγόρης Πεπόνης και Σπύρος Μουζακίτης, οι οποίοι φέρονται αποφασισμένοι, έστω και ετεροχρονισμένα, να αποκαλύψουν με ονόματα και αποδείξεις τους λόγους που τους οδήγησαν στις πρόσφατες καταγγελίες με αποκορύφωμα την παραίτησή τους.
Τρεις ημέρες μετά την αρχειοθέτηση των βαρύτατων καταγγελιών τους από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Φώτη Μακρή, ο οποίος ερεύνησε σε χρόνο ρεκόρ όσα έλεγαν οι συνάδελφοί του στην επιστολή τους, οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης ζητούν να ανοίξει και πάλι η υπόθεση.
Το στίγμα των προθέσεών τους αποτυπώνεται στη δήλωση του αναπληρωτή εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος Σπύρου Μουζακίτη, ο οποίος δείχνοντας ευθέως προς τον Αρειο Πάγο αναφέρει πως ο ίδιος και ο συνάδελφός του επικεφαλής του τμήματος Γρηγόρης Πεπόνης, «είχαμε ενημερώσει προφορικά όλους τους προϊσταμένους μας για τα στοιχεία που έχουμε».
Προχωρώντας μάλιστα ένα βήμα ο κ. Μουζακίτης επιμένει ότι «έχουμε ενημερώσει προφορικά για ονόματα και στοιχεία». Οι δύο εισαγγελείς θέλοντας να καταστήσουν σαφή την πρόθεσή τους να δώσουν και εγγράφως τις αποδείξεις, όπως εξάλλου και οι ίδιοι απαιτούν όταν διενεργούν τις δικές τους έρευνες, ζητούν να ανασυρθεί από το αρχείο η δικογραφία με τις καταγγελίες τους για να καταθέσουν νέα στοιχεία τις επόμενες ημέρες.
Το μήνυμα των δύο εισαγγελέων έφτασε αμέσως στον Αρειο Πάγο καθώς η κίνησή τους αυτή είναι άρρηκτα συνδεμένη όχι μόνο με την αξιοπιστία των δύο που καταγγέλλουν, αλλά κυρίως με το κύρος του ίδιου του Ανωτάτου Δικαστηρίου και βεβαίως του θεσμού της Δικαιοσύνης.
«Αυτό που δώσαμε δεν ήταν υπόμνημα, αλλά ένα πρόχειρο σημείωμα. Ο κ. Μακρής μας έδωσε πέντε μέρες να προσκομίσουμε στοιχεία», έλεγε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Μουζακίτης, αρνούμενος ουσιαστικά ότι έδρασε παρορμητικά όπως εμφανίζεται στην αναφορά αρχειοθέτησης.
«Ουδέποτε επιφυλάχθηκαν για να εισφέρουν νέα στοιχεία», αντέτειναν ανώτατες εισαγγελικές πηγές, ενώ από τον Αρειο Πάγο αναμένουν τους συναδέλφους τους να δώσουν τα στοιχεία που έχουν στη διάθεσή τους για να τα αξιολογήσουν.
Οι ίδιες πηγές πάντως παρέπεμπαν στο «υπόμνημα», όπως οι ίδιοι οι οικονομικοί εισαγγελείς τιτλοφορούν το έγγραφο των εξηγήσεών τους. Επικαλούνταν μάλιστα το γεγονός ότι σε αυτό οι κ.κ. Πεπόνης και Μουζακίτης βεβαίωναν τους ανωτέρους τους ότι κύριος λόγος της επιστολής παραίτησής τους ήταν η «επιχειρηθείσα νομοθετική κατάργησή τους». Επιπλέον, ρητά ανέφεραν ότι «δεν θα χαθούμε σε δυσώδεις ατραπούς ονοματολογίας αναλισκόμενοι σε ενασχόληση με το αυτονόητο και πασίδηλον, δυστυχώς, της νεοελληνικής πραγματικότητας».
Στο τέλος του υπομνήματός τους υπήρχαν μόνο οι υπογραφές τους και καμία επιφύλαξη ότι θα επανέλθουν με νέα στοιχεία. Το ερώτημα που ανακύπτει, όπως εύστοχα παρατηρούν νομικοί, είναι τι μεσολάβησε από την περασμένη Παρασκευή, όταν πληροφορήθηκαν για την αρχειοθέτηση των καταγγελιών τους, μέχρι χθες το πρωί οπότε επέστρεψαν κανονικά στο γραφείο τους στο Εφετείο.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ανοίξτε ξανά τη δικογραφία για να δώσουμε ονόματα»"

Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις

Δεσμεύσεις από το διοικητή του ΙΚΑ

Τη δέσμευση του ότι δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις, έδωσε ο διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι εφόσον η οικονομία εξελιχθεί σύμφωνα με τις προβλέψεις, τότε δεν υπάρχει πρόβλημα τόσο για το ύψος των κύριων συντάξεων, όσο και για τη ροή τους. Όσον αφορά τις επικουρικές συντάξεις ο κ. Σπυρόπουλος είπε ότι δεν θα είναι βιώσιμες όσες από αυτές ξεπερνούν το 20% της αναπλήρωσης.

Ο διοικητής του ΙΚΑ, μέσω της ΝΕΤ, επεσήμανε ότι καθυστερήσεις στο χρόνο έκδοσης των συντάξεων θα συνεχίσουν να υπάρχουν και εντός του 2012, ωστόσο το θέμα θα διορθωθεί από το 2013.

newsbeast.gr

Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν θα μειωθούν οι κύριες συντάξεις"

Όλες οι εκκρεμότητες των υπουργείων σε πολυνομοσχέδιο - σκούπα

Επί τάπητος στο Υπουργικό Συμβούλιο

Το πολυνομοσχέδιο αναμένεται να συζητηθεί στο προσεχές Υπουργικό Συμβούλιο

Με πολυνομοσχέδιο - σκούπα επιχειρεί να κλείσει όλες τις εκκρεμότητες των υπουργείων ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, εν όψει της επιστροφής της τρόικας στην Αθήνα στα μέσα Ιανουαρίου. Το πολυνομοσχέδιο, που αναμένεται να συζητηθεί στο προσεχές Υπουργικό Συμβούλιο, θα περιλαμβάνει θέματα τα οποία έχουν προκαλέσει τριβές μεταξύ των κυβερνητικών στελεχών στο παρελθόν, κάτι που δεν αποκλείεται να επαναληφθεί, δεδομένης της αποσυσπείρωσης που παρατηρείται στο εσωτερικό της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Τα Νέα, το νομοσχέδιο - γίγας, με το οποίο θα επιχειρηθεί να κλείσει ό,τι έμεινε ανοιχτό σε επίπεδο μεταρρυθμίσεων και αλλαγών το 2011, θεωρείται προαπαιτούμενο από την τρόικα για να προχωρήσει η κατάρτιση της νέας δανειακής σύμβασης και να εκταμιευτεί η επόμενη δόση του δανείου των περίπου 90 δισ. ευρώ.

Σε αυτό θα περιλαμβάνεται ακόμα μία σειρά θεμάτων που τον Δεκέμβριο προκάλεσαν έντονες αντιπαραθέσεις στο εσωτερικό της κυβέρνησης, όπως τα ταξί, τα φορτηγά, οι αλλαγές στον σωφρονιστικό κώδικα, στην απονομή της δικαιοσύνης, οι εργασιακές αλλαγές, η εφεδρεία κ.λπ.

Η εφημερίδα αναφέρει ότι το πολυνομοσχέδιο που θα επιχειρήσει να περάσει στο προσεχές Υπουργικό Συμβούλιο ο πρωθυπουργός, αποτελεί ουσιαστικά το πρώτο κρας τεστ της στήριξης που προσέφεραν στον Λουκά Παπαδήμο οι τρεις πολιτικοί αρχηγοί Γιώργος Παπανδρέου, Αντώνης Σαμαράς και Γιώργος Καρατζαφέρης στις κατ ιδίαν συναντήσεις που είχαν μαζί του.

Με δεδομένο, όμως, το φαινόμενο «αποσυσπείρωσης» της κυβέρνησης, που παρατηρείται όλα τα ενδεχόμενα πρέπει να θεωρούνται ανοιχτά.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης θέτει όρους για την παραμονή του κόμματός του στο πλαίσιο του συνασπισμού, ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς επαναλαμβάνει ότι οι εκλογές θα γίνουν «πριν από το Πάσχα», ενώ στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ συνεχίζονται οι αναταράξεις λόγω των διεργασιών για τη διαδοχή.

sofokleous10.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Όλες οι εκκρεμότητες των υπουργείων σε πολυνομοσχέδιο - σκούπα"

Καψής: Ορατός ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ

«Το επόμενο τρίμηνο θα κριθούν όλα», επανέλαβε σήμερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παντελής Καψής και επέμεινε ότι θα πρέπει να υπογραφεί οπωσδήποτε η νέα δανειακή σύμβαση, για να μην οδηγηθούμε εκτός αγορών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος τόνισε, ότι υπάρχουν πολλές επιχειρηματικές και πολιτικές δυνάμεις που θέλουν την επιστροφή στη δραχμή και επεσήμανε ότι ο κίνδυνος εξόδου της χώρας από το ευρώ δεν έχει ξεπεραστεί.

Ακόμη, ο κ. Καψής απέκλεισε ανασχηματισμό αυτή τη στιγμή ενώ χαρακτήρισε «επικίνδυνο» το να προκηρύξουμε τώρα εκλογές, τις οποίες προσδιόρισε χρονικά γύρω στον Απρίλιο. Όπως σημείωσε, «αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή είναι η στήριξη της κυβέρνησης και η προσπάθεια και των τριών κομμάτων που μετέχουν την κυβέρνηση να συνθέσουν τις διαφωνίες τους».

Αναφερόμενος στο ζήτημα με τους δύο οικονομικούς εισαγγελείς, ο κ. Καψής τόνισε ότι θέση της κυβέρνησης παραμένει το «όλα στο φως», ενώ αυτή τη στιγμή τίθεται θέμα λειτουργίας της Δικαιοσύνης και οι εισαγγελείς θα πρέπει να διευκρινίσουν τη στάση τους. «Εάν υπάρχουν καταγγελίες, θα πρέπει να έρθουν στο φως», είπε χαρακτηριστικά.

newpost.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καψής: Ορατός ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ"

Καπελέρης: «Ο Παντελής Οικονόμου ήταν ενήμερος για την εγκύκλιο»

Αρνείται τις κατηγορίες που του προσάπτει ο Οικονομικός Εισαγγελέας για κακουργηματική απιστία εις βάρος του Δημοσίου, ο πρώην γ.γ. Φορολογικών και Τελωνειακών Υποθέσεων του υπουργείου Οικονομικών Γιάννης Καπελέρης και δηλώνει ότι ο πολιτικός του προϊστάμενος ήταν ενήμερος.

Στη συνέντευξη του που δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ», ο Γιάννης Καπελέρης υποστηρίζει οτι ουδέποτε διέγραψε πρόστιμα σε λαθρεμπόρους καυσίμων. Όπως λέει, τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί αφορούσαν ουσιαστικά την εκπρόθεσμη ενημέρωση του συστήματος "Ήφαιστος" από τους ίδιους τους βενζινοπώλες, πράγμα που δεν «συνιστά λαθρεμπορική πράξη». Επισημαίνει επίσης ότι με την εγκύκλιο που απέστειλε στις 26 Αυγούστου 2011 αυτά τα πρόστιμα -που είχαν επιβληθεί σε 3.700 βενζινοπώλες- δεν διαγράφηκαν αλλά πάγωσαν προσωρινά για να μην ανακληθούν οι άδειες λειτουργίας τους και ξεμείνει η αγορά χωρίς καύσιμα. Ο Γιάννης Καπελέρης, που παραιτήθηκε χτες από γενικός γραμματέας Φορολογικών και Τελωνειακών Υποθέσεων μετά από απαίτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου, τονίζει επίσης ότι για το θέμα ήταν ενήμερος ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Bενζινοπώλες: Εμείς ζητήσαμε να παγώσουν τα πρόστιμα

Στο ίδιο δημοσίευμα, τα ΝΕΑ φιλοξενούν δηλώσεις εκπροσώπων των βενζινοπωλών οι οποίοι υποστηρίζουν ότι εκείνοι ζήτησαν από τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου να παγώσουν τα πρόστιμα που είχαν επιβληθεί λόγω της μη εμπρόθεσμης ενημέρωσης του "Ήφαιστος". Όπως επισημαίνουν οι βενζινοπώλες, τα πρόστιμα είχαν ξεκινήσει να επιβάλλονται από την 1η Ιανουαρίου 2011, όταν πολλοί από αυτούς έπαψαν να στέλνουν παραστατικά στο σύστημα «Ηφαιστος», θεωρώντας ότι κάτι τέτοιο είναι πλέον περιττό μετά και την άρση του μέτρου επιστροφής της διαφοράς του ΕΦΚ στους δικαιούχους. Μάλιστα, σε έναν μόνον πρατηριούχο της Κρήτης επιβλήθηκε πρόστιμο 477.000 ευρώ.

Για να επιλυθεί το ζήτημα, οι βενζινοπώλες συναντήθηκαν με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Παντελή Οικονόμου, ο οποίος τους παρέπεμψε στον γενικό γραμματέα Γιάννη Καπελέρη. Τότε προέκυψε η επίμαχη εγκύκλιο η οποία ορίζει την αναστολή εκτέλεσης των προστίμων που είχαν επιβληθεί μέχρι εκείνη τη στιγμή, με το σκεπτικό ότι επίκειται τελική ρύθμιση με νέα τροπολογία. Ωστόσο, η τροπολογία αυτή δεν ήρθε ποτέ στη Βουλή με αποτέλεσμα να υπάρξουν οι καταγγελίες Σπινέλλη και η προκαταρκτική έρευνα από τον Οικονομικό Εισαγγελέα, Σπύρο Μουζακίτη, που οδήγησε στην άσκηση δίωξης για απιστία κατά του Γιάννη Καπελέρη.

iefimerida.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Καπελέρης: «Ο Παντελής Οικονόμου ήταν ενήμερος για την εγκύκλιο»"

Ανοιχτά όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, τα καταστήματα στην Ιταλία

Ανεβασμένα όλο το 24ωρο, όλες τις ημέρες της εβδομάδας μπορούν να κρατούν τα ρολά των εμπορικών καταστημάτων τους όσοι ιδιοκτήτες το επιθυμούν στην Ιταλία. Πρόκειται για ένα από τα κύρια μέτρα για την απελευθέρωση της αγοράς, που εγκρίθηκε από την κυβέρνηση τεχνοκρατών υπό τον Μάριο Μόντι και το οποίο τέθηκε σε ισχύ με την έλευση του 2012.

Τα πρώτα καταστήματα που έκαναν γνωστό ότι σκοπεύουν να επωφεληθούν του νέου μέτρου βρίσκονται στη Ρώμη και τη Νάπολη, όπου η αρχή έγινε ήδη με κάποια καφέ μπαρ που πρόκειται να προσφέρουν εσπρέσο και καπουτσίνο, όχι μόνο μέχρι τις δυο το πρωί -όπως προέβλεπε έως τώρα ο σχετικός νόμος- αλλά χωρίς πλέον κανένα περιορισμό ωραρίου.

Οι έμποροι εμφανίζονται διχασμένοι ως προς την χρησιμότητα του μέτρου: μιλώντας στα ιταλικά μέσα ενημέρωσης, πολλοί ιδιοκτήτες καφέ, μπαρ και εστιατορίων βλέπουν θετικά την απελευθέρωση του ωραρίου, θεωρώντας ότι μπορεί να αποδειχθεί ένα χρήσιμο μέτρο για την καταπολέμηση της οικονομικής κρίσης.

Δεν λείπουν, όμως και οι κάτοχοι οικογενειακών επιχειρήσεων και καταστημάτων οι οποίοι τονίζουν ότι «όποιος δεν μπορεί, την δύσκολη αυτή εποχή, να προσλάβει επιπλέον προσωπικό, θα βρεθεί, οπωσδήποτε, σε δεινή θέση λόγω της αύξησης του ανταγωνισμού».

Στο Τορίνο, η δημοτική σύμβουλος υπεύθυνη για τις εμπορικές δραστηριότητες, Τζουλιάνα Τεντέσκο εκφράζει το φόβο ότι «ο νέος νόμος μπορεί να ευνοήσει μόνο τα σούπερ -μαρκετ και τις μεγάλες εμπορικές αλυσίδες, σε βάρος των μικρών καταστημάτων ενώ δεν αποκλείεται να προκύψουν και νέα προβλήματα σε ότι αφορά την ασφάλεια, ιδίως κατά τις νυχτερινές ώρες».

Στο Μιλάνο, επίσης, ο δήμος και η περιφέρεια σκοπεύουν να εκμεταλλευθούν και τους τρεις μήνες περιθώριο για τεχνική και οργανωτική προσαρμογή στο μέτρο, που προσφέρει ο νόμος.

Ο επικεφαλής της εμπορικής ένωσης Confesercenti, Μάρκο Βεντούρι, προβλέπει ότι «με την απεριόριστη απελευθέρωση του ωραρίου πρόκειται να κλείσουν, συνολικά, πάνω από 26.000 καταστήματα σε όλη την χώρα, κυρίως του τομέα των τροφίμων, της ένδυσης και της υπόδησης».

Εν τω μεταξύ, από τη Δευτέρα άρχισε η περίοδος των εκπτώσεων.

Η πρώτη πόλη που θέλησε να κατεβάσει τις τιμές, για να κερδίσει, ενδεχομένως, όσα έχασε από τις υποτονικές πωλήσεις των εορτών, είναι το Παλέρμο της Σικελίας και ακολούθησε η Ποτέντσα, και αυτή στην Κάτω Ιταλία. Στις 5 Ιανουαρίου, θα ακολουθήσουν οι υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της χώρας, μεταξύ των οποίων η Ρώμη, το Μιλάνο, η Φλωρεντία και η Βενετία.

Όπως τονίζει, όμως, ο ιταλικός Τύπος, και σε ότι αφορά τις εκπτώσεις η μείωση του συνολικού τζίρου μπορεί να αγγίξει το 30%.

Τέλος, σχετικά με την απασχόληση, σε πανεθνικό επίπεδο, οι προβλέψεις είναι ακόμη πιο ανησυχητικές: μέσα στο 2012 κινδυνεύουν να χαθούν ως και 300.000 θέσεις εργασίας, 40.000 εκ των οποίων, τους αμέσως επόμενους μήνες.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Ανοιχτά όλο το 24ωρο, επτά ημέρες την εβδομάδα, τα καταστήματα στην Ιταλία"

Ούτε σπουδάζει, ούτε δουλεύει ένας στους έξι νέους

Δεν σπουδάζει, ούτε δουλεύει, αν και είναι ήδη 23 χρονών. Θα μπορούσαν να τον λένε Γιώργο ή Ζαν ή Τζον. Είναι ένας από τους εκατομμύρια νεαρούς Ευρωπαίους -ηλικίας 18 έως 24 ετών- που βρίσκονται εκτός τόσο της αγοράς εργασίας, όσο και της εκπαίδευσης, εξαιτίας και της οικονομικής κρίσης.

Σύμφωνα με υπολογισμούς του Ευρωπαϊκού Κέντρου για την Ανάπτυξη της Επαγγελματικής Κατάρτισης (cedefop), με έδρα τη Θεσσαλονίκη, ένας στους έξι Ευρωπαίους της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας ή το 16,5% του ευρωπαϊκού νεανικού πληθυσμού, βρισκόταν ακριβώς σε αυτή την κατάσταση το 2010 και «τα δεδομένα για το 2011, αν και δεν είναι ακόμη διαθέσιμα, είναι πιθανόν να δείξουν περαιτέρω επιδείνωση».

Το 2008 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 13,9%, ενώ η περαιτέρω άνοδος του 2010 «ακύρωσε» την πρόοδο που είχε σημειωθεί τα προηγούμενα χρόνια, ενώ στην Ελλάδα η τιμή του NEET ξεπερνά το 20% (έναντι περίπου 16% το 2008), με τη χώρα μας να κατατάσσεται έκτη στη σχετική «μαύρη» λίστα, παρουσιάζοντας ωστόσο καλύτερες επιδόσεις από την πρώτη πεντάδα, που απαρτίζουν κατά σειρά οι: Βουλγαρία, Ιταλία, Ιρλανδία, Λετονία και Ισπανία.

Την παραπάνω εικόνα αποτυπώνει ο δείκτης NEET (Not in Employment Education or Training), αναδεικνύοντας μία ακόμη πτυχή του προβλήματος: ότι, αν και υπάρχουν μεγάλες διακυμάνσεις μεταξύ των διάφορων χωρών, η νεανική ανεργία δεν αφορά μόνο τους συγκριτικά πιο αδύναμους της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά σχεδόν το σύνολο των κρατών-μελών.

«Ο δείκτης NEET αυξήθηκε σε σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες. Μεταξύ 2008 και 2010, δυσμενείς τάσεις διαπιστώθηκαν ιδίως στην Λετονία και την Εσθονία, όπου ο NEET αυξήθηκε περισσότερο από οκτώ ποσοστιαίες μονάδες», υπογραμμίζεται στο πρόσφατο σχετικό σημείωμα του Cedefop, για το οποίο έγινε επεξεργασία στοιχείων από την Ευρωπαϊκή Έρευνα Εργατικού Δυναμικού και την Ευρωπαϊκή Στατιστική Υπηρεσία (Eurostat).

Στο αρνητικό άκρο του δείκτη βρίσκεται -όπως προαναφέρθηκε- η Βουλγαρία (όπου το 25% των νέων ηλικίας 18-24 δεν εργάζονται ούτε σπουδάζουν) και στο θετικό η Ολλανδία (όπου το αντίστοιχο ποσοστό είναι μόλις 7%).

Οι χώρες που δείχνουν να «περιφρουρούν» αποτελεσματικότερα το μέλλον του νεανικού πληθυσμού τους είναι οι Γερμανία, Αυστρία και Σουηδία, όπου ο δείκτης NEET παρέμεινε σχετικά σταθερός, με απειροελάχιστες διακυμάνσεις (μικρότερες του 0,2%).

Σύμφωνα με το Cedefop, ο πληθυσμός της Ευρώπης, στην κατηγορία 18-24 ετών, θα μπορούσε να χωριστεί χονδρικά σε τέσσερις ομάδες: 1)αυτούς που μόνο εργάζονται, αλλά δεν σπουδάζουν ούτε παρακολουθούν κάποιο πρόγραμμα κατάρτισης (ποσοστό 28,1% πέρυσι, από 31,3% το 2008), 2)εκείνους που μόνο σπουδάζουν ή καταρτίζονται αλλά δεν δουλεύουν (39,7% από 37,6%), 3) τους νέους που κάνουν και τα δύο (15,7% από 17,2%) και, τέλος, 4)όσους δεν πράττουν κάτι από τα δύο (όπως προαναφέρθηκε, ποσοστό 16,5% από 13,9% το 2008).

Τέσσερις στους 10 Ευρωπαίους εργάζονται σε υπηρεσίες εντάσεως γνώσης

Αν επιχειρήσει κάποιος να διαπιστώσει προς τα πού κινείται το «ρεύμα» στην ευρωπαϊκή αγορά εργασίας, καταλήγει αργά ή γρήγορα στην αύξηση της απασχόλησης στον τομέα των υπηρεσιών εντάσεως γνώσης (KIS-Knowledge Intensive Services).

Σύμφωνα με πολύ πρόσφατο σημείωμα του cedefop (σ.σ. προσοχή: τα συγκεκριμένα στοιχεία δεν αφορούν μόνο τους νεότερους εργαζόμενους), 83,3 εκατ. Ευρωπαίοι (ή το 38,5% της απασχόλησης στην ΕΕ) εργάζονται σήμερα στον τομέα των υπηρεσιών εντάσεως γνώσης και ο αριθμός αυτός αυξάνεται.

Μεταξύ 2008 και 2010 η απασχόληση στον κλάδο αυξήθηκε σε σχεδόν όλες τις ευρωπαϊκές χώρες (εξαίρεση αποτέλεσε, μεταξύ άλλων η Ελλάδα), με την υψηλότερη άνοδο (πάνω από 6%) να καταγράφεται σε Λουξεμβούργο, Πολωνία και Αυστρία. Το υψηλότερο ποσοστό απασχόλησης στον κλάδο (επί του συνόλου του εργατικού δυναμικού) καταγράφηκε στο Λουξεμβούργο (55%) και το χαμηλότερο στη Ρουμανία (περίπου 20%).

Η απασχόληση στον τομέα των KIS μειώθηκε μόνο σε οκτώ ευρωπαϊκές χώρες: πρώτη μεταξύ αυτών η Λετονία (μείωση 11%), ενώ μικρότερη του 3% πτώση σημειώθηκε σε Ελλάδα, Βουλγαρία, Φιλανδία, Ολλανδία, Εσθονία, Ιταλία και Λιθουανία).

Πάντως, όπως παρατηρεί το cedefop, «ακόμη κι όταν μειώνεται, η απασχόληση τον κλάδο των KIS αντιστέκεται καλύτερα στην κρίση. Η απώλεια θέσεων εργασίας ήταν αναλογικά χαμηλότερη από τον μέσο όρο [όλων των κλάδων], ενώ το μερίδιο στη συνολική απασχόληση αυξημένο».Περίπου οι μισοί από τους εργαζόμενους στον τομέα έχουν πτυχίο πανεπιστημίου, αλλά η μέση εκπαίδευση έχει επίσης υψηλή ζήτηση στον κλάδο (ποσοστό 40% της απασχόλησης). Ο χώρος «έχει χώρο» και για τους εργαζομένους με χαμηλότερα προσόντα (11%).

real.gr ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Ούτε σπουδάζει, ούτε δουλεύει ένας στους έξι νέους"

«Eίμαι και εγώ Έλληνας»:Απίστευτη συμπαράσταση από πολίτες της Ε.Ε.


Και όμως! Δεν υπάρχουν μόνο οι ανθέλληνες, που κατά καιρούς πλημμυρίζουν τα μέσα ενημέρωσης με υποτιμητικές δηλώσεις. Κάποιοι άνθρωποι, απλοί πολίτες από διάφορες χώρες σπεύδουν να σταθούν στο πλευρό μας και να… γίνουν και αυτοί Έλληνες!Όσο ακραίο και αν ακούγεται καταθέτουν αιτήσεις στις κατά τόπους πρεσβείες, στις οποίες λένε «Είμαι και εγώ Έλληνας»!!!

Η ξεχωριστή αυτή πρωτοβουλία ξεκίνησε από την πόλη Νάντη της Γαλλίας, για αυτό και έχει ονομαστεί «Η έκκληση της Νάντης», ενώ έχει υιοθετηθεί από αρκετούς πολίτες σε διάφορες χώρες. Οι αιτήσεις αυξάνονται συνεχώς σύμφωνα με τους αρμόδιους.

«Πράγματι υπάρχει αυτό το φαινόμενο να ζητείται διπλή υπηκοότητα εις ένδειξη συμπαράστασης μέσω ενός κειμένου που έχει ουμανιστικά χαρακτηριστικά. Μέχρι στιγμής έχουν συγκεντρωθεί 180 συνολικά αιτήματα στα προξενεία μας», αναφέρει στο «Έθνος της Κυριακής» ο εκπρόσωπος Τύπου στην ελληνική πρεσβεία στο Παρίσι, Ευθύμιος Αραβαντινός

«Είδα το κείμενο στο ίντερνετ, το υπέγραψα και το έστειλα σε φίλους. Μου αρέσει πολύ η Ελλάδα, η φιλοσοφία της και ο χαμογελαστός λαός της. Έχω άλλωστε πολλούς φίλους Έλληνες», λέει η συγγραφέας Κατρίν Ντεπισί, η οποία πριν από τρία χρόνια απέκτησε σπίτι στην Κρήτη κοντά στην Αλμυρίδα του Αποκόρωνα.

Διαβάστε τι λέει αναλυτικά η αίτηση που υπογράφουν χιλιάδες φιλέλληνες κατά μήκος της Ευρώπης.

«Είμαστε εξαγριωμένοι από την ταπείνωση στην οποία υπόκειται ο ελληνικός λαός. Αγανακτισμένοι από τη δειλία και την έλλειψη οράματος των δυτικών κυβερνήσεων ενάντια στη δικτατορία των χρηματαγορών και εξαγριωμένοι από την ταπείνωση στην οποία υπόκειται σήμερα ο ελληνικός λαός, κατηγορούμενος αδιάντροπα για ασωτία και απάτη, συλλογικά υποδεικνυόμενος ως ένοχος χωρίς να μπορέσει να αυτοϋπερασπιστεί, καταδικασμένος σε μία ατελείωτη λιτότητα και στη μετάνοια με όρους που θυμίζουν τον λόγο του στρατάρχη Πετέν το 1940 για την ηθική τάξη.

Δεν ξεχνάμε ότι αυτοί που σήμερα θυσιάζουν την Ελλάδα στον βωμό της κερδοσκοπίας, κάνοντας πως ελπίζουν ότι ο οικονομικός φασισμός θα ικανοποιηθεί με αυτήν τη μικρή χώρα και ότι οι ίδιοι θα γλιτώσουν.

Είναι αυτοί οι ίδιοι που εγκατέλειψαν την Τσεχοσλοβακία στον Αδόλφο Χίτλερ στο Μόναχο το 1938, ελπίζοντας πως θα του αρκούσε αυτή η καινούργια λεία που του προσέφεραν, αφού είχαν πριν παρατήσει τη δημοκρατική Ισπανία.

Δεν αντέχουμε πια να βλέπουμε τους νεόπλουτους (1% του πληθυσμού παγκοσμίως) να θριαμβεύουν, αγνοώντας το αληθινό ηθικό χρέος που η Ανθρωπότητα οφείλει στο ελληνικό έθνος, διότι έδωσε στη Ευρώπη τον πρώτο σπόρο μιας άμεσης δημοκρατίας βασισμένης ακριβώς στην κατάργηση των χρεών και στη χειραφέτηση των πολιτών από τη δουλεία τους, πριν από 2.500 χρόνια».


Διαβάστε Περισσότερα » "«Eίμαι και εγώ Έλληνας»:Απίστευτη συμπαράσταση από πολίτες της Ε.Ε."

Στους πέντε ηγέτες με τις σοβαρότερες προκλήσεις στο 2012 ο Λ.Παπαδήμος

Σύμφωνα με την Les Echos

Μεταξύ των πέντε ηγετών που έχουν να αντιμετωπίσουν «σοβαρές προκλήσεις» μέσα στο 2012 σε πολιτικό επίπεδο, λόγω εκλογών ή αλλαγών στην ηγεσία, τοποθετεί η γαλλική εφημερίδα Les Echos, τον πρωθυπουργό της Ελλάδας Λουκά Παπαδήμο, μαζί με Ομπάμα, Πούτιν και Σαρκοζί.

Έχοντας τη στήριξη Ευρωπαίων και ΔΝΤ, ο Λ.Παπαδήμος θα επιθυμούσε πιθανότατα να έχει στη διάθεσή του περισσότερο χρόνο για να ανακτήσει τον έλεγχο των δημοσιονομικών της χώρας του, όμως τα δύο μεγάλα κόμματα που τον στηρίζουν βιάζονται να αναμετρηθούν αναφέρει η εφημερίδα.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εφημερίδα ο Μπαράκ Ομπάμα στις ΗΠΑ, ο Βλαντιμίρ Πουτίν στη Ρωσία, ο Νικολά Σαρκοζί στη Γαλλία, ο Ζι Ζινπίνγκ στην Κίνα και ο Λουκάς Παπαδήμος στην Ελλάδα θα βρεθούν αντιμέτωποι με σοβαρές προκλήσεις σε πολιτικό επίπεδο, λόγω εκλογών ή αλλαγών στην ηγεσία.

Σχετικά με την Ελλάδα, και με τον τίτλο: «Εναλλαγή στην εξουσία εν όψει» ο συντάκτης σημειώνει ότι «ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο κύριος εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ στους κόλπους της κυβέρνησης του Λουκά Παπαδήμου, δεν περίμενε τον πρωθυπουργό για να ανακοινώσει ότι οι πρόωρες βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στην Ελλάδα μετά το Πάσχα, πιθανώς στα τέλη Απριλίου».

Έχοντας τη στήριξη των Ευρωπαίων και του ΔΝΤ, ο Λουκάς Παπαδήμος θα επιθυμούσε πιθανότατα να έχει στη διάθεσή του περισσότερο χρόνο για να ανακτήσει τον έλεγχο των δημοσιονομικών της χώρας του, όμως τα δύο μεγάλα κόμματα που τον στηρίζουν, το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, βιάζονται να αναμετρηθούν αναφέρει η εφημερίδα και σημειώνει ότι η ΝΔ απαιτούσε έως πριν από λίγο να ζητηθεί η ετυμηγορία των ψηφοφόρων στα τέλη Φεβρουαρίου.

Οι δυσκολίες που προέκυψαν στη διαπραγμάτευση με τους πιστωτές για την απομείωση του ελληνικού χρέους κατά 50% ανάγκασαν τον Αντώνη Σαμαρά να κάνει ένα βήμα πίσω σχετικά με την ημερομηνία διεξαγωγής των πρόωρων εκλογών, προσθέτει.

Όμως, τονίζει η εφημερίδα, ο πιθανός επόμενος πρωθυπουργός δεν θέλει να ακούσει για αναμονή έως μετά το Πάσχα. Για εκείνον η εκλογική αναμέτρηση πρέπει να γίνει πριν από τα μέσα Απριλίου.

Η ΝΔ προηγείται στις δημοσκοπήσεις συγκεντρώνοντας περίπου το ένα τέταρτο των προτιμήσεων στην πρόθεση ψήφου. Το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να γνωρίσει μία ιστορική ήττα της οποίας θα προηγηθεί η έξοδος του τωρινού προέδρου της Γιώργου Παπανδρέου από την πολιτική σκηνή, εκτιμά η εφημερίδα.

Σχετικά με το δημόσιο έλλειμμα της Ελλάδας, η «Les Echos» υπογραμμίζει ότι το ποσοστό για το 2011 μπορεί τελικά να είναι διψήφιο, φθάνοντας το 10%: τούτο προφανώς οφείλεται στο ότι τα κρατικά έσοδα ήταν λιγότερα από τα προσδοκώμενα λόγω της ύφεσης.

Αισθητή ήταν η υποχώρηση στον τομέα του φόρου εισοδήματος κατά -9% σε ετήσια βάση. Αυτό καθιστά τεχνικά αδύνατο να καταφέρουν τα ταμεία να συλλέξουν 7,5 δισ. ευρώ μέσα στο Δεκέμβριο.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, ξαφνικά το ΔΝΤ αμφιβάλλει για το κατά πόσο η απομείωση των ελληνικών ομολόγων κατά 50% θα επαρκέσει ώστε να αντιμετωπιστεί ο εκτροχιασμός των δημοσίων οικονομικών.
in.gr, με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ
Διαβάστε Περισσότερα » "Στους πέντε ηγέτες με τις σοβαρότερες προκλήσεις στο 2012 ο Λ.Παπαδήμος"

Δύο ρομποτικά σκάφη μελετούν το φεγγάρι

Αναζητούν τα μυστικά της σελήνης.

Δύο ολόιδια μη επανδρωμένα διαστημικά σκάφη - δορυφόροι της NASA, μετά από ταξίδι 100 ημερών έφθασαν στο φεγγάρι και τέθηκαν σε ελλειπτικές τροχιές γύρω του, καθώς ετοιμάζονται να καταγράψουν αναλυτικά τις διακυμάνσεις της βαρύτητας της Σελήνης.

Στόχος είναι να εξαχθούν αξιόπιστα συμπεράσματα για το εσωτερικό του φεγγαριού και να δημιουργηθεί ένας σχετικός χάρτης με τις κοιλότητες και τα πετρώματα που υπάρχουν κάτω από την επιφάνεια. Γι' αυτό, άλλωστε, η αποστολή έχει βαφτιστεί μεταφορικά «ταξίδι στο κέντρο της Σελήνης».

Κατά τους επόμενους δύο μήνες, τα δίδυμα σκάφη της αποστολής GRAIL (Gravity Recovery and Interior Laboratory) θα προσαρμοστούν σταδιακά στην καλύτερη δυνατή κυκλική τροχιά πάνω από το φεγγάρι, σε υψόμετρο περίπου 55 χιλιομέτρων, ώστε να αρχίσουν μέσα στον Μάρτιο να καταγράφουν τις αυξομειώσεις της βαρύτητας, βγάζοντας τα ανάλογα συμπεράσματα για το τι υπάρχει στο εσωτερικό της Σελήνης, σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ και το BBC.

Καθώς τα σκάφη θα πετούν πάνω από πιο πυκνές ή πιο αραιές και με μεγαλύτερη ή μικρότερη βαρύτητα περιοχές, η ταχύτητά τους αναγκαστικά θα επιταχύνεται ή θα επιβραδύνεται ανεπαίσθητα, όχι περισσότερο από ένα απειροελάχιστο κλάσμα του δευτερολέπτου, λόγω της άνισης κατανομής της μάζας στο εσωτερικό του φεγγαριού.

Συνδυάζοντας αυτές τις μικρές μεταβολές ταχύτητας των δύο σκαφών, που το ένα θα ακολουθεί το άλλο σε απόσταση 100 - 200 χλμ., οι επιστήμονες θα είναι σε θέση να χαρτογραφήσουν με μεγαλύτερη ακρίβεια από ποτέ τη σεληνιακή βαρύτητα, η οποία είναι περίπου το ένα έκτο της γήινης.

Ύστερα από περισσότερες από 100 αποστολές στο φεγγάρι (μεταξύ των οποίων οι έξι επανδρωμένες αποστολές του προγράμματος «Απόλλων» κατά την περίοδο 1969-72, στο πλαίσιο των οποίων 12 Αμερικανοί αστροναύτες περπάτησαν πάνω του), οι επιστήμονες έχουν ακόμα ένα σημαντικό κενό στις γνώσεις τους, όσον αφορά τι ακριβώς υπάρχει όχι πάνω, αλλά μέσα στη Σελήνη.

Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι ο δορυφόρος της Γης σχηματίστηκε όταν ένα ουράνιο σώμα, μεγάλο όσο ο 'Αρης, προσέκρουσε στον πλανήτη Γη και από την τρομακτική σύγκρουση, λίγο μετά τη δημιουργία του ηλιακού του συστήματος πριν από περίπου 4,5 δισεκατομμύρια χρόνια, τα απομεινάρια που εκτινάχθηκαν στο διάστημα, άρχισαν να περιφέρονται γύρω από τη Γη, υπό την επίδραση της γήινης βαρύτητας, ώσπου συμπυκνώθηκαν τελικά σε ένα δορυφόρο.

Στην πραγματικότητα, όμως, οι επιστήμονες ξέρουν περισσότερα για τον μακρινό Άρη παρά για την κοντινή Σελήνη, σύμφωνα με την επικεφαλής επιστήμονα της νέας αποστολής, Μαρία Ζούμπερ, του πανεπιστημίου ΜΙΤ. Όπως τόνισε, παραμένουν ακόμα διάφορα αναπάντητα ερωτήματα σχετικά με τη γεωλογική εξέλιξη της Σελήνης, όπως π.χ. γιατί η σκοτεινή πλευρά της είναι μορφολογικά τόσο διαφορετική (πιο ορεινή) από αυτήν που μόνιμα «βλέπει» τη Γη (πιο επίπεδη).

Η Σελήνη χρειάζεται περίπου τον ίδιο χρόνο για να κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον άξονά της, με τον χρόνο που χρειάζεται για μια πλήρη περιφορά γύρω από τη Γη, κάτι που εξηγεί γιατί βλέπουμε μόνο την ίδια πλευρά της. Το 1959, για πρώτη φορά, το σοβιετικό μη επανδρωμένο σκάφος «Λούνα 3» φωτογράφισε τη μακρινή σκοτεινή πλευρά τής Σελήνης, η επιφάνεια της οποίας έκτοτε φέρει μέχρι σήμερα ουκ ολίγες σοβιετικές ονομασίες.

Τα σκάφη της αποστολής GRAIL (συνολικού κόστους περίπου 500 εκατ. δολαρίων), τα οποία κατασκευάστηκαν από την αμερικανική εταιρία Lockheed Martin Corp, τροφοδοτούνται με ηλιακή ενέργεια. Εάν οι μπαταρίες τους καταφέρουν να επιβιώσουν από την επόμενη έκλειψη της Σελήνης, που θα συμβεί τον Ιούνιο, όταν θα «κρυφτεί» πίσω από τη σκιά της Γης για μερικές ώρες, τότε θα έχουν την ευκαιρία να επεκτείνουν το έργο τους έως το τέλος του 2012.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δύο ρομποτικά σκάφη μελετούν το φεγγάρι"

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της ανέγερσης τεμένους στον Ελαιώνα

Ακύρωση ζητά ο μητροπολίτης Πειραιώς

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας (ΣτΕ) προσέφυγαν ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ, ο εξωραϊστικός Φυσιολατρικός Πολιτιστικός Σύλλογος «Η Αθήνα», ένας καθηγητής πανεπιστημίου, δύο πλωτάρχες του Πολεμικού Ναυτικού και πέντε κάτοικοι του Βοτανικού, ζητώντας να ακυρωθεί η υπουργική απόφαση (7.11.2011) για την κατασκευή του ισλαμικού τεμένους στον Ελαιώνα Αττικής.

Με την προσφυγή τους υποστηρίζουν ότι η κυβερνητική απόφαση να κατασκευαστεί με δαπάνες του Δημοσίου, ισλαμικό τέμενος στον Ελαιώνα Αττικής, τη στιγμή μάλιστα που η χώρα δοκιμάζεται οικονομικά, παραβιάζει πλέγμα συνταγματικών διατάξεων. Υπενθυμίζεται ότι για την στέγαση του πρώτου ισλαμικού τεμένους θα ανασκευαστεί το κεντρικό συνεργείο αυτοκινήτων του Ναυτικού στον Ελαιώνα και η δαπάνη του θα ανέλθει στα 846.000 ευρώ.

«Η ίδρυση ενός τεμένους μέσα στο κέντρο της πόλης των Αθηνών όχι μόνο θα πλήξει τη δημόσια τάξη και τα χρηστά ήθη της ελληνικής κοινωνίας αλλά θα αποτελέσει και το εναρκτήριο λάκτισμα μίας σειράς γεγονότων που με μαθηματική ακρίβεια θα οδηγήσουν στην αποδόμηση της συνοχής του ελληνικού έθνους, ως λαού χριστιανών ορθοδόξων» αναφέρει, μεταξύ άλλων, στην προσφυγή του ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

«Προς επίρρωση του ισχυρισμού αυτού, αρκεί να αναλογιστεί κανείς το πλήγμα που θα δέχεται καθημερινά το χριστιανικό συναίσθημα των περιοίκων αλλά και των διερχομένων Ελλήνων, όταν 5 φορές την ημέρα, ευρισκόμενοι στην περιοχή του Βοτανικού θα είναι υποχρεωμένοι να ακούν το 'κάλεσμα' του ιμάμη προς τους μουσουλμάνους για προσευχή. Διότι τότε ευλόγως θα αναρωτηθούν εάν διαβιούν στην Ελλάδα ή σε κάποια άλλη μουσουλμανική πόλη και εάν είναι εν τέλει ξένοι μέσα στην ίδια τους την πατρίδα» προσθέτει ο μητροπολίτης.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Προσφυγή στο ΣτΕ κατά της ανέγερσης τεμένους στον Ελαιώνα"

Δεν έδειξε «μυστικά κονδύλια» στο υπουργείο Εσωτερικών η σχετική έρευνα

Επιστολή Γιαννίτση στη Βουλή

Στο υπουργείο Εσωτερικών δεν υπάρχουν κωδικοί ανάληψης εξόδων που να αντιστοιχούν σε απόρρητες δαπάνες, όπως προέκυψε από σχετική έρευνα στα αρχεία που διατηρεί το υπουργείο και αφορούν την περίοδο από το έτος 2000 και εντεύθεν.

Αυτό διευκρινίζει ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης απαντώντας στην επιστολή του προέδρου της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής κ. Αθανάσιο Τσούρα σχετικά με το ζήτημα των απόρρητων δαπανών των υπουργείων.

Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Τάσος Γιαννίτσης αναφέρει επίσης ότι το αυτό ισχύει και για τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας που ανήκε στο υπουργείο Εσωτερικών μέχρι τον Οκτώβριο του 2009 και εν συνεχεία μεταφέρθηκε στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

tanea.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Δεν έδειξε «μυστικά κονδύλια» στο υπουργείο Εσωτερικών η σχετική έρευνα"

Οι 180.000 προσλήψεις του 2012

Nέες θέσεις απασχόλησης, που ξεπερνούν τις 180.000, σε διάφορους φορείς του δημόσιου τομέα αναμένεται να προκηρυχθούν μέσα στο 2012.

Οι θέσεις αφορούν κυρίως σε εποχικό προσωπικό διαφόρων κλάδων και ειδικοτήτων σε δήμους, στο Πυροσβεστικό Σώμα, στα ΕΛΤΑ αλλά και στην εκπαίδευση.

Στις αρχές του μήνα αναμένεται να «τρέξουν» οι πρώτες μεγάλες προκηρύξεις που θα αφορούν στην κοινωφελή εργασία σε μη κυβερνητικούς φορείς και ΟΤΑ, αλλά και οι προσλήψεις ανέργων σε χρηματοδοτούμενα έργα αυτεπιστασίας.

120.000 σε έργα αυτεπιστασίας

Εντός του Ιανουαρίου θα είναι έτοιμοι οι πίνακες ανά δήμο και ειδικότητα για την πρόσληψη 120.000 ανέργων σε χρηματοδοτούμενα έργα αυτεπιστασίας. Το πρόγραμμα, διάρκειας δύο ετών, αναμένεται να τεθεί σε ισχύ από την 1η Φεβρουαρίου, αφού προηγουμένως θα έχει εκδοθεί κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Εργασίας με την οποία θα καθορίζεται η διαδικασία της δημόσιας πρόσκλησης από τον ΟΑΕΔ για την κατάρτιση των πινάκων. Οι προσλήψεις θα είναι με σύμβαση ορισμένου χρόνου και θα αφορούν σε έργα αυτεπιστασίας των δήμων. Κάθε δήμος θα προχωρά στην ανακοίνωση για υλοποίηση κάποιου έργου αυτεπιστασίας, στο οποίο θα υπάρχει αναλυτική περιγραφή των θέσεων και των ειδικοτήτων που θα χρειαστεί για την υλοποίησή του και οι προβλεπόμενες ώρες απασχόλησης.

Στη συνέχεια θα αναζητούνται από τις περιφερειακές λίστες του ΟΑΕΔ οι άνεργοι που πληρούν τα προσόντα και θα γίνεται η επιλογή αυτών που θα προσληφθούν. Οι θέσεις θα αφορούν κυρίως σε ειδικότητες όπως τεχνίτες και τεχνικοί, οικοδόμοι, εργάτες, ηλεκτρολόγοι, βαφείς, εργάτες πρασίνου κ.ά. 57.000 κοινωφελούς εργασίας

Στην ιστοσελίδα του ΑΣΕΠ αναμένεται να αναρτηθούν εντός του μήνα οι πρώτες προκηρύξεις θέσεων κοινωφελούς εργασίας. Ήδη στο ΑΣΕΠ έχουν φθάσει τα πρώτα αιτήματα από τους δικαιούχους φορείς των Περιφερειών Ανατολικής Μακεδονίας - Θράκης. Συνολικά τα προγράμματα κοινωφελούς εργασίας θα αφορούν σε 57.000 θέσεις σε όλη την επικράτεια και θα προκηρυχθούν σε συνεργασία φορέων μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα (όπως σωματεία, συνδικαλιστικές και επαγγελματικές ενώσεις, εταιρείες αστικού δικαίου) με τους συμπράττοντες φορείς (όπως οι ΟΤΑ Α’ και Β’ βαθμού, τα νομικά τους πρόσωπα αλλά και κάθε είδους νομικό πρόσωπο δημόσιου ή ιδιωτικού δικαίου).

Τα προγράμματα κοινωφελούς χαρακτήρα θα έχουν τοπικό χαρακτήρα, ενώ το ποσό της επιχορήγησης για κάθε μέρα πλήρους απασχόλησης θα ανέρχεται στα 25 ευρώ, με μηνιαίο όριο τα 625 ευρώ. Στη διαδικασία επιλογής θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής περισσότερα από ένα άνεργα μέλη της ίδιας οικογένειας.

Η κατάταξη των υποψηφίων θα γίνει με βάση τη συνολική βαθμολογία που συγκεντρώνουν από τα βαθμολογούμενα κριτήρια (κατάσταση ανέργου, οικογενειακή κατάσταση κ.λπ.). Κάθε ωφελούμενος θα μπορεί να απασχοληθεί σε μία θέση έως και για πέντε μήνες σε διάστημα 12 μηνών.

Διαγωνισμός για 300 εκπαιδευτικούς

Εντός τους έτους αναμένεται να διενεργηθεί ο πρώτος γραπτός διαγωνισμός για την πρόσληψη μόνιμων εκπαιδευτικών των κλάδων Νηπιαγωγών και Δασκάλων Ειδικής Αγωγής. Από το Υπουργείο Παιδείας δεν έχει ακόμη καθοριστεί το ακριβές χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής του διαγωνισμού, όμως, σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, αυτός αναμένεται να διεξαχθεί μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2012.

Υπενθυμίζεται ότι έχει ήδη ανάψει «πράσινο φως» για την πρόσληψη 300 εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής, ωστόσο δεν αποκλείεται να αυξηθούν οι οργανικές θέσεις, όπως δήλωσε πρόσφατα η υπουργός Παιδείας.

725 στο Πυροσβεστικό Σώμα

Από την επόμενη Δευτέρα 9 Ιανουαρίου και μέχρι τις 16 του μήνα θα μπορούν να καταθέτουν τις αιτήσεις τους οι ενδιαφερόμενοι για τις 725 θέσεις Δοκίμων Πυροσβεστών Γενικών Καθηκόντων στο Πυροσβεστικό Σώμα, που έχει ανακοινώσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη. Θυμίζουμε ότι οι 725 θέσεις κατανέμονται σε οκτώ κατηγορίες και για κάθε κατηγορία απαιτούνται διαφορετικά προσόντα. Αναφέρουμε ενδεικτικά ότι οι θέσεις θα καλυφθούν από πτυχιούχους ΑΕΙ Νομικής Σχολής, από πτυχιούχους ΑΕΙ Οικονομικών Επιστημών, από πτυχιούχους ΑΤΕΙ Οικονομικών Επιστημών, από πτυχιούχους ΑΕΙ-ΑΤΕΙ Πληροφορικής, αλλά και από όσους έχουν απολυτήριο ή πτυχίο οποιουδήποτε τύπου Λυκείου, από Πλοηγούς Κυβερνήτες και Πλοηγούς Μηχανικούς.

Οι αιτήσεις πρέπει να κατατεθούν στις εξής Πυροσβεστικές Υπηρεσίες: 1) Αθήνα (Πεζοπόρο Τμήμα 1ης ΕΜΑΚ, Λεωφόρος Γ. Γεννηματά, έναντι Θριασίου Νοσοκομείου, Μαγούλα Αττικής), 2) Θεσσαλονίκη (ΠΔΠΥ Κεντρικής Μακεδονίας, οδός Κρήτης 46), 3) Κομοτηνή (ΠΔΠΥ Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, εντός βιομηχανικής περιοχής), 4) Κοζάνη (ΠΔΠΥ Δυτικής Μακεδονίας, οδός Ανατολικής Ρωμυλίας 3), 5) Ιωάννινα (ΠΔΠΥ Ηπείρου, οδός Αρχιεπισκόπου Μακαρίου 18), 6) Λάρισα (ΠΔΠΥ Θεσσαλίας, οδός Ιωαννίνων 96), 7) Πάτρα (ΠΔΠΥ Δυτικής Ελλάδας, οδός Μπιζανίου 3), 8) Τρίπολη (ΠΔΠΥ Πελοποννήσου, οδός Δαβάκη και Αγίου Αθανασίου), 9) Λαμία (ΠΔΠΥ Στερεάς Ελλάδας, οδός Νέτσου 4), 10) Ερ-μούπολη (ΠΔΠΥ Νοτίου Αιγαίου, οδός Αλ. Παναγούλη και Παπάγου), 11) Μυτιλήνη (ΠΔΠΥ Βορείου Αιγαίου, οδός Θεοκρίτου 84), 12) Ηράκλειο Κρήτης (ΠΔΠΥ Κρήτης, οδός Πλατεία Κύπρου αρ. 5), 13) Κέρκυρα (ΠΔΠΥ Ιονίων Νήσων, οδός Π. Ζαφειροπούλου και Μαρασλή), 14) ΠΥ Χίου (οδός Αεροπόρου Ροδοκανάκη 18), 15) ΠΥ Σάμου (Βαθύ, οδός Π. Δημητρίου 2), 16) ΠΥ Λήμνου (οδός Λ. Δημοκρατίας 48), 17) ΠΥ Ρόδου (οδός Εθελοντών Δωδεκανησίων 44), 18) ΠΥ Κω (οδός Ολυμπίας 3 - Λάμπη), 19) ΠΥ Ζακύνθου (οδός Αεροδρομίου), 20) ΠΥ Αργοστολίου (οδός Ιγγλέση και Θεμιστοκλέους), 21) ΠΥ Λευκάδας (περιοχή Μεγάλη Βρύση).Η αναλυτική προκήρυξη του διαγωνισμού δημοσιεύεται στην ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος (www.fireservice.gr).

3.220 στα Ελληνικά Ταχυδρομεία

Στο ΑΣΕΠ βρίσκεται το αίτημα των Ελληνικών Ταχυδρομείων ΑΕ που ζητούν από την Αρχή να ανάψει το «πράσινο φως» για την πρόσληψη περίπου 3.220 εποχικών υπαλλήλων. Το νέο προσωπικό θα προσληφθεί με συμβάσεις εργασίας ορισμένου χρόνου, χρονικής διάρκειας οκτώ και τεσσάρων μηνών, και θα είναι πλήρους απασχόλησης.

Θα καλύψει εποχικές και παροδικές ανάγκες καθώς και την υλοποίηση του προγράμματος κανονικών αδειών. Για τις σχετικές προσλήψεις θα ισχύσουν οι διατάξεις του άρθρου 21 του Ν. 2190/94, όπως τροποποιήθηκε και ισχύει, για τις Επιχειρησιακές Μονάδες Επιστολικού Ταχυδρομείου και Δικτύου Λιανικής. Οι περισσότερες θέσεις θα καλυφθούν από διανομείς (περίπου 1.400) και εσωτερικής εκμετάλλευσης (περίπου 1.100), ενώ οι υπόλοιπες από οδηγούς και διαμετακομιστές.

Οι πρώτες εγκρίσεις του ΑΣΕΠ αναμένονται το πρώτο δίμηνο του 2012 και θα αναρτηθούν στην ιστοσελίδα του (www.asep.gr). Στη συνέχεια τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα μπορούν να προχωρήσουν στις σχετικές Ανακοινώσεις Πρόσληψης. Οι ενδιαφερόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να τις αναζητήσουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση των ΕΛΤΑ ΑΕ (www.elta.gr). Θα αφορούν κυρίως εποχικό προσωπικό σε δήμους, στο Πυροσβεστικό Σώμα, στα Ελληνικά Ταχυδρομεία και στην εκπαίδευση.

zougla.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Οι 180.000 προσλήψεις του 2012"

Απίστευτη κόντρα Ν. Παπανδρέου - Π. Καμμένου

Με απίστευτους χαρακτηρισμούς συνεχίζεται η άγρια κόντρα του βουλευτή Πάνου Καμμένου με τον αδερφό του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Νίκου Παπανδρέου.

Ο κ. Καμμένος απαντώντας στην επιστολή του Νίκου Παπανδρέου στο site i-efimerida, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι ο αδερφός του δεν πρέπει να παραιτηθεί από την αρχηγία του ΠΑΣΟΚ, εξοργισμένος προέβη σε βαρύτατους χαρακτηρισμούς αποκαλώντας τον αδερφό του προέδρου του ΠΑΣΟΚ «ψυχοπαθή» και «κ*λόπαιδο» και έκανε ανοικτά λόγο για ποντάρισμα στην πτώχευση της Ελλάδας από την οικογένεια Παπανδρέου!

Διαβάστε τι έγραψε ο βουλευτής στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook:

«Ρε κωλόπαιδο, ρε ψυχοπαθή, σήμερα Ελληνικές οικογένειες κλαίνε, πεινούν, πονάνε ΑΝΘΡΩΠΟΙ στην Πατρίδα της δημοκρατίας ΑΥΤΟΠΥΡΠΟΛΟΥΝΤΑΙ, ντρέπονται παππούδες και δακρύζουν γιατί δεν έχουν να πάρουν δώρο στα εγγόνια τους, γιατί ?

Γιατί εσύ με την ιδιότητα του αδελφού πήγαινες στο Άμπου Ντάμπι με το κρατικό αεροσκάφος τρώγοντας αστακούς 28000$ για να πουλήσεις στον Σάφα τα ναυπηγεία Σκαραμανγκά, που σήμερα ο Αβραμόπουλος αφού ο δ/ντης του έφαγε με τον Χάλλακ τον δανειστή του μπαμπά δίνει 108 εκ. Ευρώ για δουλειά που έχει σταματήσει και υπογράφει το 5ο υποβρύχιο.

Την ώρα που εσύ με το κότερο του μεσάζοντα κάνεις βόλτες στη Μύκονο και βγάζεις φωτογραφίες μανάδες αφήνουν τα παιδιά τους γιατί δεν έχουν να τα θρέψουν. Ο αδελφός σου δουλεύει σε εταιρείες που πόνταραν στην πτώχευση της Ελλάδας που στήσατε σαν οικογένεια. Με εταιρείες στην Ελβετία. Άσε τον αστακό και το Ελληνικό.

ΤΟΛΜΑΣ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΛΑΟ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ?»

star.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Απίστευτη κόντρα Ν. Παπανδρέου - Π. Καμμένου"

«Ήθελαν να ''κάψουν'' τον Καραμανλή το 2007»

Μέρος οργανωμένου σχεδίου οι φωτιές, σύμφωνα με τον Β. Πολύδωρα

Τεσσεράμισι χρόνια μετά τις φονικές πυρκαγιές, ο τότε υπουργός Δημοσίας Τάξης, Βύρων Πολύδωρας, λύνει τη σιωπή του και απαντά σε όσους «χλεύαζαν» τις δηλώσεις του περί «ασύμμετρης απειλής».

Σε συνέντευξή του στην «Κυριακάτικη Δημοκρατία», ο κ. Πολύδωρας δηλώνει απολύτως βέβαιος, ότι οι πυρκαγιές που κατέκαιαν τη χώρα το 2007, ήταν μέρος οργανωμένου σχεδίου, με στόχο την ανατροπή του Κώστα Καραμανλή.

Όπως υπογραμμίζει, αυτανάφλεξη στις 2 το πρωί και σε 50 διαφορετικές εστίες, που δεν είχαν μεταξύ τους σχέση, δεν γίνεται.

«Ασφαλώς δεν μπορώ να πιάσω τον δράστη, τον εκτελεστή την ώρα που βάζει τη φωτιά. Όμως να ξέρετε κάτι. Στην πατρίδα μου την Ανδρίτσαινα, ξέρουν ότι δεν είναι υπαίτια για την καταστροφή η γιαγιά με τα κόλλυβα», δήλωσε χαρακτηριστικά.

«Μη φαντάζεστε το δράστη με τον δαυλό να βάζει φωτιά. Μπορείς να τον φανταστείς όμως με ωρολογιακούς εμπρηστικούς μηχανισμούς, οι οποίοι πρώτη τους δουλειά είναι να καίγονται ώστε να μην αφήνουν ίχνη» είπε ο κ. Πολύδωρας, σημειώνοντας πως είχαν βρεθεί τέτοια στοιχεία στις φωτιές του 2007.

Ο κ. Πολύδωρας προέβλεψε ανάλογη της ομολογίας Γιλμάζ δήλωση στο μέλλον, εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου και σε μερίδα των ΜΜΕ για τον τρόπο που τον λοιδόρησαν τότε.

newsbeast.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "«Ήθελαν να ''κάψουν'' τον Καραμανλή το 2007»"

Στις 15 Φεβρουαρίου συζητείται η αίτηση της «Ελευθεροτυπίας»

Στις 15 Φεβρουαρίου 2012 προσδιορίστηκε να συζητηθεί στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Αθηνών η αίτηση για υπαγωγή στο άρθρο 99 του Πτωχευτικού Κώδικα που κατέθεσε η εταιρεία Χ.Κ. Τεγόπουλος, η οποία εκδίδει την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία».

Πολύ νωρίτερα και συγκεκριμένα στις 5 Ιανουαρίου 2012 θα συζητηθεί στο Πρωτοδικείο η αίτηση για την έκδοση προσωρινής διαταγής για τη μη λήψη ατομικών και διωκτικών μέτρων της εταιρείας. Σε περίπτωση που το δικαστήριο κάνει δεκτό το αίτημα και προχωρήσει στην έκδοση της προσωρινής διαταγής, αυτό σημαίνει πρακτικά ότι κανένας από τους πιστωτές και ούτε βέβαια οι εργαζόμενοι μπορούν να στραφούν με οποιονδήποτε τρόπο εναντίον των νόμιμων εκπροσώπων της εταιρείας, ακόμα και αν έχουν στα χέρια τους κερδισμένες δικαστικές αποφάσεις για δεδουλευμένες αμοιβές τους.

protothema.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Στις 15 Φεβρουαρίου συζητείται η αίτηση της «Ελευθεροτυπίας»"

Αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες από την κυβέρνηση Παπαδήμου

- Μέσα σε 15 ημέρες οι σχετικές αποφάσεις από τα Γενικά Επιτελεία
- Ενήμερος και ο Αντώνης Σαμαράς που φαίνεται να συμφωνεί
- Συμφωνούν και τα υπόλοιπα κόμματα αφού στο ΥΕΘΑ μετέχουν ΠαΣοκ, ΝΔ και ΛΑΟΣ
Η οικονομική κρίση φαίνεται πως αυξάνει και την στρατιωτική θητεία. Ο κύβος ερρίφθη και η θητεία θα αυξηθεί από την παρούσα κυβέρνηση, σύμφωνα με απόφαση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Ήδη για την πρόθεση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου για αύξηση της θητείας είναι ενήμερος και ο Πρόεδρος της ΝΔ κ. Αντ. Σαμαράς, ο οποίος προσφάτως επισκέφθηκε το Πεντάγωνο.

Μία τέτοια απόφαση λαμβάνεται άλλωστε από ένα υπουργείο στο οποίο μετέχουν με στελέχη τους και τα τρία κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση του κ. Λουκά Παπαδήμου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του “Βήματος” η ηγεσία του υπουργείου θα ενημερώσει για την αναγκαιότητα της αύξησης τη θητείας από τους 9 στους 12 μήνες (και για τον Στρατό Ξηράς και για την Πολεμική Αεροπορία και για το Πολεμικό Ναυτικό) την αρμόδια Διακομματική Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας η οποία θα συνέλθει εντός 15 ημερών, ώστε να ετοιμαστούν εν συνεχεία οι σχετικές αποφάσεις. Η νέα διάρκεια της θητείας θα ισχύει για τις σειρές που θα καταταγούν μετά την έκδοση της σχετικής υπουργικής απόφασης και όχι για τους ήδη υπηρετούντες.

Η προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας είχε αναφέρει ότι η αύξηση ή όχι της στρατιωτικής θητείας θα αποφασισθεί μετά τον εξορθολογισμό της δομής του στρατού, αλλά η νέα αυτή δομή δεν έχει ακόμα αποφασισθεί και παρ΄ όλα αυτά αποφασίζεται εκ των προτέρων η αύξηση της θητείας.

Ήδη τα Γενικά Επιτελεία έχουν ετοιμάσει ένα σχέδιο για την αύξηση της θητείας (στο οποίο περιλαμβάνονται και οι περιπτώσεις μειωμένης θητείας για όσους έως τώρα το δικαιούνται), μετά τη μείωση του αριθμού του επαγγελματιών οπλιτών (ΕΠΟΠ). Το 2011 δεν πραγματοποιήθηκε καμία πρόσληψη ΕΠΟΠ. Και στους τρεις κλάδους των Ενόπλων Δυνάμεων υπηρετούν σήμερα 24.500 ΕΠΟΠ. Η οικονομική κρίση, φέρνει αύξηση κατά τρεις μήνες της στρατιωτικής θητείας

Μάλιστα στις αρχές Δεκεμβρίου κατά την συζήτηση του κρατικού προύπολογισμού στην Βουλή, ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο στην αύξηση της στρατιωτική θητείας.

newsit.gr
Διαβάστε Περισσότερα » "Αύξηση της στρατιωτικής θητείας στους 12 μήνες από την κυβέρνηση Παπαδήμου"

Δημοφιλεις αναρτησεις

ΓΙΑ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ BLOGS

ΔΕΙΤΕ ΤΟ

inblogsgr news